Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Η Ντόρα υπέρ της... «Μακεδονίας»!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Τίναξε στον αέρα την υποτιθέμενη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με την προχθεσινή απόφασή της να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τον υστερικό και προκλητικό ανθέλληνα Αντόνιο Μιλοσόσκι, να προσγειωθεί στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα με κρατικό αεροσκάφος που φέρει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Αιτία αυτής της στάσης της υπουργού Εξωτερικών είναι όχι μόνο οι απόψεις της στο θέμα αυτό, αλλά και η αγχώδης, απεγνωσμένη προσπάθειά της να ανακάμψει πολιτικά από την ανεπανόρθωτη πολιτική ζημιά που υπέστη με τους διαβόητους πλέον χειρισμούς της στο σκάνδαλο Siemens, που αντικειμενικά διευκόλυναν τη φυγή στο εξωτερικό του κατηγορούμενου Χρήστου Καραβέλα. Δικαίως τα πικραμένα στελέχη της ΝΔ καταλογίζουν στην Ντόρα Μπακογιάννη σημαντικό μερίδιο των ευθυνών για την ήττα του κόμματος στις ευρωεκλογές λόγω αυτής της στάσης της. Προκειμένου αυτό να μην αποβεί μοιραίο για τις πρωθυπουργικές φιλοδοξίες της, η Ντόρα αναζητεί στο εξωτερικό τα στηρίγματα που έχασε στο εσωτερικό και πασχίζει να πρωταγωνιστήσει πάση θυσία σε κάτι που θα την προβάλει.
Το πρόσχημα που επέλεξε η Ντόρα για να στείλει στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους το μήνυμα ότι η ίδια δεν έχει καμιά αντίρρηση ουσιαστικά για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια είναι κυριολεκτικά γελοίο: μια σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)! Οι σύνοδοι αυτές είναι παντελώς ασήμαντες σε υπουργικό επίπεδο, καθώς ουδέποτε λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις.

Προσφέρονται όμως για προσωπικές δημόσιες σχέσεις στο διεθνές πολιτικό «τζετ σετ», καθώς συμμετέχουν δεκάδες υπουργοί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία κ.α.

Ουδέποτε οι αποφάσεις των υπουργικών συνόδων του ΟΑΣΕ απασχολούν τη διεθνή κοινή γνώμη. Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη όμως, η οποία θα προεδρεύσει επειδή η Ελλάδα έχει την προεδρία αυτό το εξάμηνο, η σύνοδος του ΟΑΣΕ, που μάλιστα είναι και «άτυπη», δεν είναι δηλαδή καν εξουσιοδοτημένη να πάρει αποφάσεις, είναι... «πολύ σημαντική, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή κοινή γνώμη και γι αυτόν τον λόγο αυτή τη φορά, κατ εξαίρεση και χωρίς να αλλάζει επ ουδενί η πολιτική μας στο συγκεκριμένο θέμα, θα επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους του κ. Μιλοσόσκι»!

Η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη συνιστά άμεση υπονόμευση του βέτο που είχε βάλει πέρυσι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν δοθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος. Φαιδρή θα φαντάζει πλέον και πάλι η θέση της Αθήνας στους ξένους: δέχεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για μια ασήμαντη, άτυπη σύνοδο υπουργών και δεν το δέχεται προκειμένου να διασφαλιστεί εξωτερικά ακόμη και η συνέχιση της ύπαρξης ενός κράτους και ίσως να αποφευχθεί η αλληλοσφαγή των Αλβανών και Σλάβων κατοίκων του!

Ακριβώς η αντίθετη όφειλε να είναι η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ. Να αρνηθεί κατηγορηματικά την προσγείωση τέτοιου αεροσκάφους. Αν ο Μιλοσόσκι τελικά δεν ερχόταν, τότε όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί του ΟΑΣΕ θα συνειδητοποιούσαν ότι η Ελλάδα είναι ανυποχώρητη στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, πέραν των υποχωρήσεων που έχει ήδη κάνει, οπότε όλοι θα πίεζαν την ΠΓΔΜ να λογικευτεί για το καλό της.

Τώρα η Ντόρα έστειλε το διαμετρικά αντίθετο μήνυμα: ότι η ίδια και η κυβέρνησή της δεν ξεκινούν από καμιά θέση αρχής ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι απαράδεκτη για την Ελλάδα, αλλά απλώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την «ξεροκεφαλιά» του ελληνικού λαού. Γι αυτό και προσπαθούν σιγά σιγά να εθίσουν την ελληνική κοινή γνώμη στη χρήση του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τα Σκόπια, ώστε σταδιακά να το αποδεχθούν οι Ελληνες και να λήξει το πρόβλημα!

Μετά από αυτό, τον άλλο μήνα η Ντόρα θα υποκρίνεται ότι δήθεν «διαπραγματεύεται σκληρά» το όνομα με τον Νίμιτς. Ντροπή και κοροϊδία...

ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ
Πολιτικός όμηρος ο πρωθυπουργός

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι την απόφαση για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έλαβε η Ντόρα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είναι αδύνατον να λέει ψέματα σε ένα τέτοιο θέμα. Αυτό σημαίνει όμως ότι ο Κ. Καραμανλής έχει περιέλθει πλέον σε τέτοια κατάσταση πολιτικής ομηρείας, ώστε να υποχρεώνεται να στρέφεται ακόμη και εναντίον του... εαυτού του! Δεν είναι φυσικά δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ο Κ. Καραμανλής ότι εγκρίνοντας την προσγείωση του «μακεδονικού» κρατικού αεροσκάφους όχι απλώς υπονομεύει, αλλά κυριολεκτικά γελοιοποιεί τη στάση που κράτησε πέρυσι ο ίδιος. Πώς θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να ξαναβάλει βέτο; Εκτός και αν είναι βέβαιος πως δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8777&pubid=4182879


Παραδοθήκαμε; Έτσι το μαθαίνουμε; Πλαγίως;

ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΆΝΝΗ

Περιφρονώντας πλήρως τον Ελληνικό Λαό, απαξιώνοντας να φερει το θεμα στη Βουλη, οπως προβλέπει το Ελληνικον Σύνταγμα, η κ. Ντορα Μπακογιάννη προέβη στο εθνικο ανοσιουργημα να προκρινει την ανθελληνικη ονομασια των Σκοπίων, ως "Μακεδονία"!!!

Καλουμε τον Πρωθυπουργο της χωρας, ο οποιος έφερε αντισταση στο Βουκουρέστι, να εκδιώξει αμέσως απο την Κυβέρνηση την κ. Ντορα Μπακογιάννη και να ανακαλέσει αμέσως την απαράδεκτη απόφασή της.

Καλουμε ολα τα κομματα της Αντιπολίτευσης [και οσα κομματα προσφάτως εζήτησαν απο τον Ελληνικον Λαο την ψηφο του στις Ευρωεκλογές] και κυρίως το κομμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθως και κάθε βουλευτη ξεχωριστα, να τοποθετηθούν ρητα στο θέμα,

Καλουμε τον Ελληνικο Λαο με δημοκρατικο συλλαλητηριο να εμποδισει την αφιξη των εκπροσώπων των Σκοπίων στη συνοδο της Κέρκυρας.

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18 ιουνιου 2009

Της Κύρας Αδάμ

Προσωπική πολιτική απο­φάσισε να εφαρμόσει στην πράξη στο θέμα των Σκο­πίων η υπουργός Εξωτερι­κών Ντ. Μπακογιάννη εκμε­ταλλευόμενη την πρόσκαι­ρη ιδιότητα της τής «οικοδέ­σποινας» στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Χθες ο εκπρόσωπος του υ­πουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε «με συνο­πτικές διαδικασίες» ότι η υ­πουργός Εξωτερικών αποφά­σισε να επιτρέψει στον υπουρ­γό Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι να έρθει στην Κέρκυρα με το επίσημο αερο­σκάφος της ΠΓΔΜ, το οποίο φυσικά φέρει τα χαρακτηρι­στικά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Εντολή στην ΥΠΑ

Σχετική εντολή μάλιστα έχει ήδη δοθεί στην Υπηρεσία Πο­λιτικής Αεροπορίας να επιτρέ­ψει την προσγείωση του «μα­κεδονικού» αεροσκάφους..

Στις επίμονες δημοσιογρα­φικές ερωτήσεις, ο κ. Δελα­βέκουρας επέμεινε ότι η α­πόφαση της υπουργού Εξω­τερικών «είναι κατ' εξαίρεση σε σχέση με την υφιστάμενη πολιτική που δεν αλλάζει». Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η α­πόφαση αυτή της υπουργού Εξωτερικών ελήφθη σε συ­νεννόηση με τον πρωθυ­πουργό, χωρίς να προσδιορί­σει το πότε.

Ο κ. Δελαβέκουρας πά­ντως επιχείρησε να εξηγήσει την απόφαση της κ. Μπακο­γιάννη λέγοντας ότι «η συνά­ντηση του ΟΑΣΕ είναι πολύ σημαντική. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή κοινή γνώμη και γι' αυτό θα επιτραπεί η προσγεί­ωση του "μακεδονικού" αε­ροσκάφους».

Η «μεγαλοψυχία» της υ­πουργού Εξωτερικών προς στα Σκόπια, προκειμένου να μην αμαυρωθεί το «προφίλ» της στη διεθνή κοινή γνώμη ως καλής προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ, αποτελεί στην ουσία μια βαριά παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα Σκόπια και μάλιστα στα ση­μεία των κρατικών συμβόλων και στο όνομα «Μακεδονία», στα οποία η Ελλάδα παγίως δίνει πολύ μεγάλη σημασία. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγ­μής σε προηγούμενες επισκέ­ψεις αξιωματούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διεθνών συναντήσεων (σ.σ. υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού ό­μως) ουδέποτε έχει επιτραπεί η είσοδος «μακεδονικού» αε­ροσκάφους.

Τα διαβατήρια

Η χθεσινή ξαφνική απόφα­ση της υπουργού Εξωτερικών σε ό,τι αφορά τα Σκόπια δεν αποτελεί και τη μοναδική, καθώς η υπουργός Εξωτερι­κών συναίνεσε χωρίς κανέ­ναν όρο στην απελευθέρωση της βίζας της ΠΓΔΜ προς τις χώρες της Ε.Ε. από το τέλος του έτους, δηλαδή την είσο­δο διαβατηρίων της «Δημο­κρατίας της Μακεδονίας» και στην Ελλάδα. Οι κινήσεις της υπουργού Εξωτερικών έρχονται σε μια στιγμή κατά την οποία η ηγεσία των Σκο­πίων επιχειρεί να διαμορφώ­σει από κοινού μια «εθνική στρατηγική» για το θέμα του ονόματος, επιμένοντας στη διατήρηση της ταυτότητας και της γλώσσας, ενώ ο δια­πραγματευτής κ. Νίμιτς ετοι­μάζεται για νέο γύρο επαφών με βάση την πρότασή του που εξαιρεί από τη διαπραγ­μάτευση τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Με Σπέκχαρτ

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα κ. Σπέκχαρτ συ­ναντήθηκε χθες με την υ­πουργό Εξωτερικών με θέμα την έλευση της κ. Κλίντον στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ετοιμάζονται να υπογράψουν μια «προκαταρκτική συμφω­νία» για την κατάργηση της α­μερικανικής βίζας για τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσιογρα­φικές πηγές, υπάρχει η πιθα­νότητα ιδιωτικής παραμονής στην Κρήτη του ζεύγους Κλί­ντον μετά τη σύνοδο της Κέρκυρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διάβασε επίσης και από

http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_8129.html


Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Λαθρομετανάστευση-Ναρκωτικά, ένα πονηρό σχέδιο της Τουρκίας

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2009

Oι πρόεδροι της Τουρκίας, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Το Αφγανιστάν είναι η αφετηρία των ναρκωτικών, το Πακιστάν των μεταναστών και η Τουρκία ο διακινητής και των δυό. Θανατηφόρο τρίγωνο.

Δόγμα Οζάλ: “Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια ανθρώπους από εδώ”.-
Στις 2 Ιουνίου 2009, είδαμε στα ΜΜΕ της Τουρκίας, εκτενείς αναφορές για την σύλληψη 85 λαθρομεταναστών, στην πόλη Ακσαράι (Aksaray) σε φορτηγό που ερχόταν από Βαν (Van), προερχόμενοι από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Είχε προηγηθεί στις 17 Μαρτίου 2009, η σύλληψη, 67 λαθρομεταναστών από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, σε ξεχωριστές επιχειρήσεις στις επαρχίες Μούγλα (δυτική Τουρκία), Μπίτλις και Βαν (ανατολική Τουρκία). Οι λαθρομετανάστες προέρχονται από τη Μυανμάρ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τα υπό παλαιστινιακή διοίκηση εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.
Οι δύο επιχειρήσεις αυτές, αποτελούν τις μοναδικές συλλήψεις της Τουρκίας, από αρχές του έτους 2009. Προηγήθηκαν, αναφορές και καταγγελίες εις βάρος της Τουρκίας και στις δύο περιπτώσεις, από όργανα της ΕΕ για την διακίνηση των λαθρομεταναστών.
Στις 5 Μαίου 2009, εφημερίδα Zaman, αναφέρεται στο «καυτό» περιεχόμενο του ημερολογίου του ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ, ο οποίος περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης Εργκενεκόν. Εκεί αναγράφεται ότι στις 21 Οκτωβρίου 2004, ένας αξιωματικός του πλοίου Ερτουρούλ «πήγε στην Ιταλία για άσκηση και μετέφερε 5 κιλά ηρωίνης». Ο Ορνέκ συνεχίζει λέγοντας ότι το παράνομο «πακέτο» παραδόθηκε σε συνεργάτη του αξιωματικού στη Σαρδηνία και μάλιστα ότι αυτό έγινε εν γνώσει του καπετάνιου του πολεμικού καραβιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν αξιωματικός και καπετάνιος επέστρεψαν, άνοιξαν δύο μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το Τουρκικό πλοίο συμμετείχε στη νατοϊκή άσκηση που έγινε μεταξύ 30/9 και 16/10 του 2004 στη Σαρδηνία.
Στις 8 Μαΐου 2009, Αλβανός διπλωμάτης συνελήφθη στην Τουρκία κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αλβανικές αρχές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι συνελήφθη καθώς μετέφερε 65 κιλά ηρωίνης. Η σύλληψη του Αγκίμ Χατζίου, δεύτερου γραμματέα της αλβανικής πρεσβείας στην ΠΓΔΜ, συνιστά το δεύτερο περιστατικό αυτού του τύπου, μετά τη σύλληψη πέρυσι στην Ιταλία οδηγού της αλβανικής πρεσβείας, ο οποίος μετέφερε ένα κιλό κοκαΐνης.
Στις 24 Μαΐου 2009, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν κατά της τρομοκρατίας και του εμπορίου ναρκωτικών σε συνάντησή τους στην Τεχεράνη, οι πρόεδροι του Ιράν, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών των «προϊόντων» η Τουρκία, απουσίαζε από την συνάντηση αυτή.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2008,στα πλαίσια των ερευνών για την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, συνελήφθη ο πρώην αστυνομικού διευθυντού, Σερντάρ Σατσάν (Serdar Saçan), και αποκαλύφθηκε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (JİTEM) ήταν ο συντονιστής της διακίνησης ηρωίνης από το Ιράν προς την Ευρώπη.
Σε φάκελο που βρέθηκε σε αποθήκη του συλληφθέντος πρώην αστυνομικού, βρέθηκαν στοιχεία για τη δολοφονία δυο Ιρανών το 1995 στην Κωνσταντινούπολη, του Asker Simko και του Zeya Nazım, οι οποίοι θεωρούνταν ως πράκτορες της MOD, που είναι η αντίστοιχη με τη JİTEM υπηρεσία του Ιράν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρέθηκαν στο φάκελο, αλλά και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου της εποχής, οι δυο δολοφονηθέντες ήταν οι σύνδεσμοι της ιρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, οι οποίοι εξασφάλιζαν τον απαραίτητο συντονισμό με την JİTEM στο θέμα της διακίνησης της ηρωίνης που είχε προορισμό την Ευρώπη.
Ο Σίμκο και ο Ναζίμ κατοικούσαν μόνιμα σε πανάκριβες βίλες στην Κωνσταντινούπολη και συνεργάζονταν με τα στελέχη της JİTEM και της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ στη διακίνηση της ηρωίνης, εξασφαλίζοντας τεράστια οικονομικά ανταλλάγματα για τους ίδιους και για τους ανωτέρους τους.

Για περισσότερα http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/blog-post_1059.html

Το ύποπτο παιχνίδι του Αλεξάντερ Ντάουνερ!

politis-gr Jun 16, 2009 11:52 AM - Show original item


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δ. Συλλούρης, να θέσει ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, το θέμα «Ντάουνερ».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος κατήγγειλε το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των Κυπρίων που έχει εξαπολύσει ο αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Σαλλούρης στις 26 Μαΐου ο κ. Ντάουνερ σε κλειστή συνάντηση με 25 άτομα ,που επέλεξε διότι ήτανυποστηρικτές ουσιαστικά του σχεδίου Ανάν, έκανε μια απαράδεκτη, άχαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και σε άλλες κλειστές συγκεντρώσεις με Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες, πολιτικούς και άλλους παράγοντες, τους οποίους παροτρύνει να εργαστούν σκληρά για να συγκεντρωθεί μια πλειοψηφία της τάξης του 53% υπέρ της λύσης στη βάση του Σχεδίου Ανάν.
Μάλιστα τονίζει ότι πρέπει να ...χωνέψουν ότι οι τουρκικές εγγυήσεις ....θα παραμείνουν, και δεν θα αποχωρήσουν οι έποικοι.

Πριν λίγους μήνες ( 25 Νοεμβρίου 2008) σας είχα παρουσιάσει την αυτού εξοχότητα κ. Ντάουνερ. Διαβάστε το σχετικό άρθρο ( Είναι πολλά τα λεφτά) για να καταλάβετε.

Όταν πρόσφατα οι δύο μεγαλύτερες και ιστορικότερες εφημερίδες της Κύπρου, ο «Φιλελεύθερος» και η «Σημερινή», καθώς και τα δυο μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια, «Σίγμα» και «Αντέννα» σήκωσαν το θέμα, ο κ. Ντάουνερ το μόνο που αξιώθηκε να απαντήσει είναι ..«αηδίες».

Είναι η μόνιμη και γνωστή απάντηση όλων των μεταμοντέρνων διπλωματών ( Χόλμπρουκ, Μάρτι Αχτισάαρι κλπ) που έχουν καταστήσει την διαπλοκή επιστήμη.
Χρησιμοποιώντας τον ΟΗΕ ως ορμητήριο και συγχρόνως ως «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ», προωθούν ανά την γη τα συμφέροντα της (πρώην) υπερδύναμης και των επιχειρηματικών κολοσσών που εξυπηρετεί.

Ο κ. Ντάουνερ θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μια δημοκρατία, την οποία πρέπει να σέβεται. Πράγμα το οποίο απροκάλυπτα δεν κάνει.

Όπως ανέφερε μάλιστα άρθρο της εφημερίδας «Το Παρόν» της προπερασμένης Κυριακής, πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο κ. Ντάουνερ πραγματοποίησε παρόμοια συγκέντρωση επιχειρηματιών, πολιτικών κλπ, στη Λεμεσό, όπου υποστήριζε ότι θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι τουρκικές εγγυήσεις και ότι πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να εργαστούν για να περάσει μια τροποποιημένη μορφή του Σχεδίου Ανάν, που θα φέρει, όπως λέγεται, το όνομα των Χριστόφια - Ταλάτ.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Χρίστου. Ο κ. Χρίστου ήταν πρώηνυπουργός Εσωτερικών, στενός συνεργάτης του Προέδρου Χριστόφια.
Είναι ο πολιτικός στον οποίο αναφέρεται ο πρέσβης Ζαχαράκις στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του και ο οποίος, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, όταν ο κ. Ζαχαράκις υπηρετούσε ως πρέσβης στην Κύπρο, του είπε ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες, αλλά... ελληνόφωνοι!

Όλα αυτά έχουν περιέλθει φυσικά εν γνώσει του κ. Χριστόφια , ο οποίος θεωρεί ότι είναι λεπτό αυτό το ζήτημα και εάν οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Ντάουνερ ευσταθούν (..!) ξέρει, όπως είπε, πώς θα ενεργήσει: Ορθά κοφτά!

Για να δούμε κ.Πρόεδρε, γιατί κάτι δεν πάει καλά με το γραφείο σου. Από τον Νοέμβριο στα λέγαμε!

18ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Εγώ ο ΑΦΕΛΗΣ είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι γιορτές του μίσους είχαν καταργηθεί (π.Χ. Μακρυγιάννη, Μελιγαλά κλπ). Αλλά από ότι διαπιστώνω η τήρηση της απαγόρευσης είναι μονομερίς.
ΣΓΣ

ΥΓ Από την αφήγηση δεν κατάλαβα ποιος είναι ο χαμένος και ποιος ο νικητής

Στο Κεφαλοχώρι, στο Νεστόριο και την Αλεβίτσα
Στο Νεστόριο της Καστοριάς θα γίνει φέτος το 18ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 11 και 12 Ιούλη.
Το διήμερο θα εξελιχθεί σε οδοιπορικό, που περιλαμβάνει μια σειρά τοποθεσίες και μέρη όπου οι μαχητές του ΔΣΕ έδωσαν σημαντικές και αιματηρές μάχες απέναντι στον αστικό στρατό. Από το ύψωμα της Αλεβίτσας, οι νεολαίοι που θα παραβρεθούν εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ολόκληρη την περιοχή που ξεκίνησαν οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο στη μεγάλη μάχη του Γράμμου, το καλοκαίρι του 1948, αλλά και να έχουν άμεση γνώση τόσο για το χώρο όπου έγινε ο ελιγμός προς το Βίτσι, όπως επίσης και τις διαδρομές για την ανακατάληψη του Γράμμου στη συνέχεια.
Από τη νέα Λυκόραχη, το σημερινό Κεφαλοχώρι, όπου βρίσκεται και το μνημείο για τους μαχητές του ΔΣΕ, οι νεολαίοι, που θα πάρουν μέρος στο διήμερο, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα περίφημα «Πατώματα», που με τη στρατηγική τους θέση επέτρεπαν, σε όποιον τα κατήχε, να έχει τον έλεγχο ουσιαστικά σε βασικές προσβάσεις του Γράμμου. Εκεί, οι μαχητές του ΔΣΕ κατάφεραν με καλή προετοιμασία, παρά τον αρνητικό συσχετισμό σε οπλισμό και έμψυχο δυναμικό, να δώσουν ένα καλό μάθημα στον αστικό στρατό, οι επιτελείς του οποίου διατείνονταν ότι είναι αδύνατη η κατάληψη αυτού του οχυρού. Οι μαχητές του ΔΣΕ, αφού κατάφεραν να ανατρέψουν διαδοχικά τις τρεις γραμμές άμυνας του εχθρού, έδωσαν μάχες σώμα με σώμα για να πάρουν τα «Πατώματα». Είναι χαρακτηριστική η φράση του διοικητή του 1ου Τάγματος του ΔΣΕ, ο οποίος πέφτοντας χτυπημένος από βλήμα όλμου είπε: «Μην ξεχάσετε την υπόσχεση που δώσατε. `Η παίρνουμε απόψε τα Πατώματα, ή πεθαίνουμε». Η υπόσχεση έγινε πράξη. Ηταν Μάης του 1949 όταν ο ΔΣΕ, μετά το μεγάλο ελιγμό στο Βίτσι, ολοκλήρωσε την ανακατάληψη του Γράμμου.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/6/2009&pageNo=37&direction=1

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Η εποικιστική πολιτική των Ασιατών

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η φούσκα των επιχειρήσεων «σκούπα» της ΕΛΑΣ

Πεντακόσιους έλεγξε η ΕΛΑΣ, 180 συνέλαβε, πέντε τελικα βρήκε χωρίς χαρτιά;

Είναι να αναρωτιέται κανείς. Μας δουλεύουν;

Η τελευταία νομιμοποίηση έγινε το 2005. Πως μπορεί να βρίσκονται λοιπόν με χαρτιά όλοι οι 500-600.000 λαθρομετανάστες που ήρθαν τα τελευταία 5 χρόνια;

Κάτι τρέχει!

Κάποιο κύκλωμα τους πουλάει χαρτιά μήπως;

Ναι και αυτό συμβαίνει και είναι γνωστή η δράση διάφορων ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σορος και του ΣΥΡΙΖΑ και των δικηγόρων και κάποιων αστυνομικών…

Δεν είναι όμως αυτό.

Υπάρχει εντολή από το Υπουργείο και τον κ. Παυλοπουλο, να μην συλλαμβάνονται οι Ασιάτες. Γι΄αυτο και η ΕΛΑΣ τους ελέγχει, τους συλλαμβάνει, αλλα στο τέλος τους αμολάει.

Γιατί το κάνει αυτό;

Διότι, για να απελάσεις τον Πακιστανό..., πρέπει η πρεσβεία του να του εκδώσει διαβατήριο μια χρήσης.

Να όμως που το Πακιστάν αρνείται να τους το εκδώσει. Αρνείται να τους πάρει πίσω. Τι να τους κάνει άλλωστε; Έχει 170.000.000 πληθυσμό, το Μπαγκλαντές 120.000.000 με μισή έκταση από την Ελλάδα, το Αφγανιστάν…, κ.λ.π.

Συναντήθηκε πρόσφατα ο κ. Μπιτσιος (γ.γ. του Υπ. Δημ Τάξης) με τον πακιστανό Πρέσβη, απέσπασε την υπόσχεση ότι θα εκδίδονται αυτά τα διαβατήρια απέλασης, αλλά ο πρέσβης φαίνεται ότι μας δουλεύει.

Όχι βέβαια μόνος του.

Και αυτό διότι δεν πρόκειται περί δράσεως ορισμένων κυκλωμάτων. Πρόκειται περί ωμής και προκλητικής ΚΡΑΤΙΚΗΣ πολιτικής ορισμένων χωρών.

Η εποικιστική πολιτική των Ασιατών

Σε τεύχος τουπεριοδικού "Προβλήματα Ειρήνης και Σοσιαλισμού" του 1980 υπάρχει άρθροστελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Μογγολίας που κατάγγελνε την συντονισμένη μεταναστευτική πολιτική του Πεκίνου που σκοπό είχε τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των χωρών προορισμού.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ( ΚΚΕεσ) και το ΚΚΕ, ήταν αντί-μαοϊκοί και δέχονταν ότι υπάρχει σχέδιο εποικισμού της Ευρώπης, σήμερα όμως, που καποιοι εξ αυτών των δυο έγιναν υπάλληλοι της ανοιχτής κοινωνίας του Τζωρτζ Σόρος, το έριξαν στον ανθρωπισμό!!!

Και αφού πρόκειται για ΚΡΑΤΙΚΗ πολιτική αυτών των χωρών και όχι απλά περί κυκλωμάτων ( βεβαια λειτουργούν και τα κυκλώματα), πρέπει η Ελλάδα να αντιδράσει αλλιώς.

Ο ανθρωπισμός έχει ένα όριο. Και το όριο αυτό έχει εξαντληθεί. Προέχει η ΕΠΙΒΙΩΣΗ! Πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Πρώτον.

Ο Υπεύθυνος για την κατάσταση Υπουργός, Π.. Παυλοπουλος πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από κάθε κυβερνητική θέση. Ο Καραμανλής θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι "σκούπα" που συλλαμβάνονται μόνο 5 άτομα, μόνο βλάβη πολιτική του προκαλεί, γιατί εξαγριώνει τον Λαό (όπως και οι άλλες γελοιότητες που κατά καιρούς εκστομίζει ο κ. Παυλοπουλος).

Δεύτερον.

Οι Ασιάτες όλοι, θα πρέπει να επαναπροωθουνται και με νόμιμο και μη νόμιμο τροπο. Δηλαδή, να ξαναμπαίνουν σε βάρκες, η να οδηγούνται στον Έβρο και να ωθούνται να ξαναπεράσουν προς την Τουρκία, με τον ίδιο ακριβώς τροπο που ωθήθηκαν προς την Ελλάδα. Με τον ίδιο τροπο που εφαρμόζει και η Ιταλία.

Τρίτον.

Ισχυρότατο ΒΕΤΟ σε κάθε συμφωνία και σε κάθε κονδύλιο ενίσχυσης αυτών των Χωρών. Δεν μπορεί να πλήττονται οι Έλληνες καπνοπαραγωγοί και οι Έλληνες Βαμβακοπαραγωγοί, επειδή η Ε.Ε. αποφάσισε να ενισχύσει το Πακιστάν εισάγοντας αυτά τα δυο προϊόντα από εκεί.

Τέταρτον

Δραστηριοποίηση του στρατού και του πολεμικού ναυτικού

Πρέπει το Πακιστάν (και οι άλλοι) να αντιληφθεί ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ, στέλνοντας κάθε τόσο φρεγάτες στο Αιγαίο, να γυμναστούν με τους Τούρκους στα ελληνικά ύδατα, να μας απειλεί κι από πάνω ο Μουσαραφ ότι, σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη, θα στείλει στρατό να καταλάβει και την υπόλοιπη Κύπρο και από την άλλη εμείς , να τους ευχαριστούμε δεχόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες Πακιστανούς, που εσκεμμένα μας στέλνει με την βοήθεια της Τουρκίας.

Οι Κινεζοι τουρίστες και ο εποικισμός.

Η μετανάστευση ΔΕΝ είναι μόνο δράση κυκλωμάτων. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι περιορισμένος λοιπον, αφού βλέπουμε ότι τους πιάνει και αναγκάζεται κατόπιν να τους αφήσει γιατί δεν ξέρει τι να τους κάνει.

Είναι πρώτιστα πρόβλημα πολιτικής, που θα ενταθεί μάλιστα με τις γελοιότητες περί «Κινέζων Τουριστών», που μόλις πατήσουν εδώ το πόδι τους, κάνουν αίτηση άδειας παραμονής ως επιχειρηματίες, με την βοήθεια δικηγόρων, ΜΚΟ, του Συνηγόρου του Πολίτη…

Ο «Κινέζος Τουρίστας» είναι το άλλοθι που παραχωρήσαμε στην Κίνα να μας στέλνει νόμιμα τους εποίκους. Κι αν τώρα μας προκαλούν το ενδιαφέρον οι μαυριδεροί Ασιάτες, σας πληροφορώ ότι αυτό που θα δούμε τα ερχόμενα χρόνια με πους Κινέζους, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!

Είναι ΕΠΙΣΗΜΗ κρατική πολιτική χωρών με υπερπληθυσμό (Η Κίνα μάλιστα τους επιδοτεί να φύγουν από την Κίνα... κάνοντας τους εδώ εισαγωγείς κινεζικών προϊόντων κι έτσι ξεφορτώνεται τον περίσσιο πληθυσμό της, εξάγει δε και τεράστιες ποσότητες προϊόντων . Και τα ελληνικά και αλλα ευρωπαϊκά προξενεία, τους δίνουν μάλιστα και βίζα εμπορικού αντιπρόσωπου, για να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν επενδύσεις, αυτές των περιφερόμενων Κινέζων με το καλαθάκι που τριγυρνούν και στις λαικές και τους δρόμους πουλώντας χάντρες και καθρευτακια στους Ιθαγενείς!!!).

Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ότι την βιώνουμε, την βιώνουν οι κάτοικοι στ κέντρο της Αθηνάς, στην Πάτρα, στον Έβρο, στο Αγαθονήσι…

Αν χρειαστεί, να κάνουμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και να πάμε και στην πρεσβεία του Πακιστάν (απέναντι από το πολεμικό Μουσείο), να δώσουμε ένα ψήφισμα;

Με εκτίμηση

Στέφανος Σωτηρίου.

Σκοπιανό συνέχεια ...



Τον αράπη κι' αν το πλένεις το σαπούνι σου χαλάς