Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κατερίνα, δεν είναι μακριά η ώρα που οι κολασμένες ζωές μας θα τους κυνηγάνε ως το τέλος του κόσμου!


Σάββατο, 18 Μαΐου 2013
Γραμματοσειρά:

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
Και η (ναζιστική) θύελλα που θα θερίσουν οι Σαμαράς, Πάστορας και Βενιζέλος δεν θάχει 
προηγούμενο.

Η περίφημη θεωρία των δύο άκρων του μοστράρουν κάθε τόσο συγκεκριμένοι ινστρούχτορες και παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεταχειρισμένη τσιχλόφουσκα που μας ζητάνε να την μασήσουμε.

Όπως σωστά επεσήμανε η Κατερίνα Ακριβοπούλου η κυβέρνηση ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε πρώτη τις φασιστικές μεθόδους επιβολής. Επιστράτευσε και έριξε λάσπη, ξύλο, χημικά και δακρυγόνα σε όσους τόλμησαν να απεργήσουν. Συκοφάντησε και προπηλάκισε με παρακρατικές μεθόδους όσους της αντιστάθηκαν. Χρησιμοποίησε δίχως φειδώ-και συνεχίζει να το κάνει -όλες τις γκαιμπελίστικες μεθόδους. 

Oι Σαμαράς, Βενιζέλος και Πάστορας είναι οι μέντορες του ολοκληρωτικού φασισμού.

Τα ίδια έκανε και η κυβέρνηση Παπανδρέου με τους Αγανακτισμένους. Ανηλέητο ξύλο και λάσπη. 

Το αποτέλεσμα είναι ο Παπανδρέου να τριγυρνάει σαν καταραμένη φιγούρα στις άκρες του πλανήτη για να διασωθεί από την βουβή οργή των θυμάτων του-όλων μας. 

Την ίδια τύχη θα έχουν και οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Πάστορας οι οποίοι επιμένουν σε μια χρησιμοποιημένη και αποτυχημένη πατσαβούρα που είναι τα Μνημόνια για να λεηλατήσουν τις ζωές μας με τον πιο χυδαίο τρόπο. 

Όταν ακόμη και οι ίδιοι οι «κατασκευαστές» των μνημονίων αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους (βλέπε Σόιμπλε, Μπαρόζο, Λαγκάρντ, αμερικανό υπουργό οικονομικών) είναι κτηνωδία ο Στουρνάρας να θέλει να φορολογήσει τα χέρσα και τα βακούφια την στιγμή που ο ίδιος άνθρωπος στην εμετική προσπάθειά του να είναι αρεστός στον Σόιμπλε τσαλακώνει δίχως έλεος τις ζωές μας. Για τα πρόσφατα κατορθώματα του «τεχνοκράτη» υπουργού έγραφε ο Χρήστος Ιωάννου στην «Ελευθεροτυπία»

“Την ίδια όμως ώρα, οι ίδιοι άνθρωποι συνεχίζουν να αφήνουν αφορολόγητα τα κέρδη από τις μετοχές, τα οποία ουδέποτε φορολογήθηκαν στη χώρας μας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει διεθνώς. Και όχι μόνο αυτό. Εχουν αφήσει να συντελείται μία άνευ προηγουμένου κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο -ειδικά στις τράπεζες-, η οποία συνοδεύεται, όπως όλες, από στοιχεία παραπλάνησης. Ισως η κυβέρνηση να νομίζει ότι αυτά γίνονται σε άλλη χώρα.

Η τρικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά μάς λέει απλά ότι ο Χ πολίτης αυτής της χώρας, ο οποίος έχει 10 στρέμματα βοσκοτόπια, ελάχιστης εμπορικής αξίας και μηδενικού εισοδήματος (δεν μπορεί ούτε να τα νοικιάσει σε εταιρείες με ανεμογεννήτριες), θα φορολογηθεί έστω με 10 ευρώ το στρέμμα, δηλαδή 100 ευρώ το χρόνο. Και κάθε χρόνο αυτά τα 100 ευρώ θα «σκοτώνουν» το σύνολο της ελάχιστης εμπορικής αξίας των βοσκοτόπων, συμπεριλαμβανομένου του «εσόδου» από την πώληση αγριόχορτων στις λαϊκές αγορές! Το μόνο που μένει στον «τσιφλικά» είναι να τα εξαφανίσει αλά Κόπερφιλντ.

Αντίθετα, αυτός που αγόρασε μετοχές της τάδε εταιρείας στα 13 ευρώ πριν από πέντε μήνες και τις πουλάει σήμερα στα 21 ευρώ, δηλαδή έχει πετύχει κέρδος 61%, δεν θα πληρώσει στο Δημόσιο από τα κέρδη. Επίσης, δεν θα πληρώσει ούτε ο μεγαλομέτοχος της ίδιας εταιρείας που θα την πουλήσει ολόκληρη.

Είναι αδιανόητο να έχει αυξηθεί η αξία των μετοχών στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ σήμερα, από 25 δισ. ευρώ το 2012, αλλά το κράτος να μην έχει πάρει ούτε μισό ευρώ από τα κέρδη αυτά. Και είναι αδιανόητο αυτή η αύξηση να έχει πραγματοποιηθεί από 45.000 επενδυτές (από μια μικρή μειοψηφία που παραμένει αφορολόγητη), αφού τόσες είναι οι ενεργές μερίδες στο Χρηματιστήριο. 

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Την ίδια στιγμή το κράτος δεν ρωτάει πού βρίσκουν τα λεφτά οι επενδυτές και αγοράζουν μετοχές. Ούτε τους επιχειρηματίες που ιδρύουν εταιρείες. Εκεί δεν υπάρχει «πόθεν έσχες». Μέχρι μερίσματα «αγοράζουν» οι επενδυτές για να δικαιολογήσουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία, αλλά το κράτος ασχολείται με τη φορολόγηση των αγριόχορτων."

Αν με τέτοιους τύπους και με τους Τζαβάρα-Αμπαταζόγλου-Παναγιωταρέα, ο Σαμαράς πιστεύει ότι θα μακροημερεύσει στην εξουσία πλανάται πλάνην οικτράν. 
Δεν μας αφορά ο ανύπαρκτος ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του. 

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η βουβή οργή του λαού που δίχως βία ένα πρωί θα μετατρέψει τις ζωές των σημερινών πολιτικών δυναστών μας σε καταραμένες και το ανηλέητο κυνηγητό ανά τον πλανήτη δεν θάχει τέλος. 
Τρία χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις (πολύ συγκεκριμένοι υπουργοί και πρωθυπουργοί) σπέρνουν μόνο μίσος, οργή, βία. Πλησιάζει η ώρα του θερισμού. 
Πρόκειται για τους πολιτικούς σκελετούς της μεταπολίτευσης οι οποίοι είναι καρφιτσωμένοι στα μιζαδοτεφτέρια της Siemens και οι οποίοι κυβερνάνε την χώρα με αυτό το άγος και τον τρόμο μέσα τους: Μην γίνει καμιά στραβή και μιλήσουν με στοιχεία εκείνοι που γνωρίζουν. 

Στο μεταξύ τρία χρόνια τώρα οι αχρείες κυβερνήσεις μας έφεραν σε πέρας τις παρακάτω υποχρεώσεις τους:

Οι μερακλήδες ολιγάρχες στις θέσεις τους, πιο δυνατοί από ποτέ. Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες επίσης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι παρόντες. Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές στις θέσεις τους, ξεπουλάνε τους αγώνες. Το κομματικό παρακράτος αλώβητο. Τα κρατικά κανάλια με τους βολεμένους κηφήνες ζουν και βασιλεύουν. Η χυδαία γραφειοκρατία ανίκητη. Το κομματικό κράτος πιο σκληρό από ποτέ. Οι συμμορίες στην Δικαιοσύνη ανέπαφες συνεχίζουν το έργο τους. Και το χειρότερο: Στο βίαιο, χυδαίο και εκδικητικό παρακράτος ήρθε να προστεθεί και ο τρόμος που προκαλούν οι Ανεγκέφαλοι χρυσαυγίτες, οι υπηρέτες του συστήματος καταστολής. Πιο αναλυτικά>


Χρυσή Αυγή-Χαιλ Χιτλερ>18%
Άνεργοι, άστεγοι, πρεζάκια, πόρνες>2.500.000
Φατμαγκιουλ>40%
Μισθός βουλευτών> 8.000-10.000 ευρώ καθαρά
Διόδια εργολάβων>αύξηση 35%
Νταβατζήδες του Δημοσίου-μηντιάρχες>Στη θέση τους με νέα θαλασσοδάνεια
Ποινικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι>Ολοι παρόντες!
Κρατικά κανάλια>Ζωή ναχουν
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ>+50%
Τιμές στα σούπερ μάρκετ>+50%
Βόλεμα δικών μας παιδιών>95%
Ελληνες μετανάστες στη Γερμανία>Αύξηση 40%

Aν νομίζουν ότι μετά απ΄όλα αυτά θα την βγάλουν καθαρή, είναι πολύ γελασμένοι. Ευτυχώς σ΄αυτή τη συγκυρία η βουβή οργή του λαού έχει σύμμαχο το μίσος και την απέχθεια των Αμερικανών για τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Πάστορα. 

Ακόμη κι αν ο Σαμαράς μοιράσει τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ σε Ρώσους και Αζέρους, δεν πρόκειται να διασωθεί. 

Για την ώρα η κυβέρνησή του επιχειρεί να ταίσει ακόμη πιο πολύ το θηρίο του ναζισμού (στα «δεξιά» της Χρυσής Αυγής ετοιμάζεται κι άλλο κόμμα) με το γελοίο επιχείρημα των δύο άκρων το οποίο κονιορτοποίησε η Ακριβοπούλου και μπράβο της. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Πάστορας ταίζουν το κτήνος του φασισμού με τις επιλογές τους. Ο Σαμαράς μάλιστα έχει κάνει και μετεγγραφές φασιστοειδών στο κόμμα του. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην έχουν αντίτιμο. Δεν μπορεί να έχεις σπείρει οργή και μίσος στο εσωτερικό της χώρας σου, να έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι στην μπούκα Αμερικανών και Εβραίων και να περιμένεις να την βγάλεις καθαρή.

Οσο για την Μέρκελ για να δούμε αν θα καταφέρει να φθάσει ως τις γερμανικές εκλογές...

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Γερμανός ειδικός: Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη


Γερμανός ειδικός: Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

16.05.2013 08:07

Ο Παπανδρέου ήταν «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», η Ντόρα Μπακογιάννη ήξερε για τα πετρέλαια και το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Αυτά τα συγκλονιστικά γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».


Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά
κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Η Ευρώπη δεν λαμβάνεται υπόψη, το παιχνίδι κυριαρχίας παίζεται αλλού

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».
Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης
εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.



Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έστρεψαν την Ευρώπη εναντίον τους


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την
Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.



Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ ήρθαν από αμερικανικούς οίκους


Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά τη Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς
υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Ελληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και
συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.


Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.
Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο Παπανδρέου εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν
έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός
υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Το ΔΝΤ θέλει να καταρρεύσει η Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Ανγκελα Μέρκελ,
Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs. «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο
Μπρούνινγκ. «Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο. Η φτώχεια των απλών ανθρώπων είναι δραματική και όχι αντάξια μιας χώρας στον πυρήνα της πλούσιας Ευρώπης. Ακόμη και ο Ελληνας πρωθυπουργός το δηλώνει καθαρά: η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τη Γερμανία την
περίοδο της Βαϊμάρης», υπογραμμίζει και αναφέρει ότι έχει ο ίδιος επισκεφτεί την Ελλάδα και έχει δει τη δράση της Χρυσής Αυγής.


«Αυτά είναι άσχημα πράγματα που δεν τα έχω δει ούτε στο Γ' Ράιχ», προσθέτει, ενώ στο βιβλίο του γράφει σχετικά: «Οι Ελληνες όχι μόνο επινόησαν την Δημοκρατία, αλλά την αγαπούν ακόμη και σήμερα. Για αυτό και είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς γιατί ειδικά σε αυτή τη χώρα συμβαίνει μια τόσο δραματική εξέλιξη στο αντιδημοκρατικό πολιτικό άκρο». Απορρίπτει πάντως τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη στην Ευρώπη. «Αντιθέτως, το ευρώ έχει εξελιχθεί σε εχθρό της Ευρώπης», καταλήγει και προτείνει τη διατήρησή του, αλλά και την παράλληλη κυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων, η αξία των οποίων θα διαμορφώνεται ελεύθερα έναντι του ευρώ, μαζί με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Υποδομών, το οποίο θα συμμετέχει σε όλα τα ενεργειακά σχέδια των μεγάλων εταιρειών, με στόχο τις επενδύσεις και την ενεργειακή αλλαγή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τιμές “πλανητάρχη” για τον Ταγίπ Ερντογάν από τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα


Ἀναρτήθηκε στὸ  ἀπὸ τὸν/τὴν 

ErdoganBlairHouseNEA01
Τα κλειδιά του Λευκού Οίκου “παρέδωσε” ο Μπάρακ Ομπάμα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο τελευταίος θα περάσει επτά ώρες με τον Αμερικανό πρόεδρο, ως να είναι ηγέτης υπερδύναμης… Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στο Λευκό Οίκο στις 9.50 το πρωί τοπική ώρα και θα παραμείνει εκεί 3 ώρες και 20 λεπτά. Θα επιστρέψει στο Λευκό Οίκο στις 6.30 μ.μ. για να παραστεί σε τρίωρο δείπνο εργασίας, το οποίο παραθέτει προς τιμή του στην επίσημη προεδρική κατοικία ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα.
Πολιτικοί παρατηρητές στην Ουάσιγκτον τόνισαν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν επεφύλαξε τέτοιες τιμές ούτε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο οποίος είναι ο πιό στενός του σύμμαχος και εξέφρασαν έκπληξη για το γεγονός ότι ο κ. Ομπάμα συνεχίζει να καλύπτει τα λάθη και τις προκλήσεις του κ. Ερντογάν σε θέματα που αφορούν τη Συρία, το Ιράν και τη Χαμάς. Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός επιμένει να επισκεφθεί τη Γάζα, και ενώ γνωρίζει ότι η Χαμάς είναι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.  Ο κ. Ομπάμα τον έχει παρακαλέσει προσωπικά να ακυρώσει την επίσκεψη.
Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά την αναχώρησή του από το Λευκό Οίκο, το μεσημέρι, θα μεταβεί στο ΣτέΪτ Ντιπάρτμεντ όπου ο υπουργός Εξωτεερικών Τζον Κέρι θα του παραθέσει γεύμα. Ο κ. Κέρι θα έχει συνάντηση και με τον Το΄ρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η αίσθηση που έχουμε όσοι διαμένουμε στην Ουάσιγκτον είναι ότι η πόλη “τουρκοκρατείται” σήμερα. Μαζί με τον κ. Ερντογάν έχουν καταφθάσει υπουργοί, 65 διπλωμάτες, 150 επιχειρηματίες και πάρα πολλοί δημοσιογράφοι, ενώ έχουν συρρεύσει στην αμερικανική πρωτεύουσα και πολλοί Τουρκο-Αμερικανοί, που συμμετείχαν και στη τελετή των εγκαινίων του ΙΣλαμικού Κέντρου στην Πολιτεία του Μέριλαντ.
Την Παρασκευή ο κ. Ερντογάν θα μιλήσει σε Ινστιτούτο τουρκικών συμφερόντων και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τον Αγιο Φραγκίσκο, όπου θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς επιχειρηματίες. Εκεί θα γίνει και η συνάντησή του με τον πνευματικό του σύμβουλο, Γκιουλέν, ο οποίος χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και ακραίος ισλαμιστής.
ErdoganIslamikoKentroNEA01
Για την επίσκεψη Ερντογάν, ο συνάδελφος Αποστόλης Ζουπανιώτης μετέδωσε στο ΚΥΠΕ τα εξής:
Το Κυπριακό είναι το δεύτερο μετά τη  Συρία θέμα στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτό επιβεβαίωσαν πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ πηγές του Λευκού Οίκου ανέφεραν ότι «η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού υπογραμμίζει τη στενή φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και τη στρατηγική σημασία που οι ΗΠΑ αποδίδουν στη διεύρυνση και εμβάθυνση της προώθησης των σχέσεων των δύο χωρών».
Η συνάντηση θα καλύψει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, του Μεσανατολικού, της Αραβικής Άνοιξης, του Ιράν κλπ. Η συνάντηση θα ξεκινήσει  στις10 το πρωί τοπική ώρα (5 μμ ώρα Ελλάδος και Κύπρου) θα διαρκέσει δύο ώρες και σ’ αυτή θα παρακαθίσει κι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Rose Garden.
Στις 6:30 το απόγευμα (1:30 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και Κύπρου) ο πρόεδρος Ομπάμα παραθέτει δείπνο εργασίας στον Τούρκο πρωθυπουργό.
Στη πάνω φωτογραφία διακρίνεται το Blair House, απέναντι από το Λευκό Οίκο, όπου διαμένει ο κ. Ερντογάν, και στη κάτω φωτογραφία ομιλεί στους παρεβρισκόμενους στα εγκαίνια του Ισλαμικού Κέντρου

Σκληρό μήνυμα του Πούτιν σε Νετανιάχου και Ομπάμα

Ἀναρτήθηκε στὸ ἀπὸ τὸν/τὴν

- Μην πουλήσεις S-300 στην Συρία!
- Δεν είσαι σε θέση να μιλάς μετά τον βομβαρδισμό, μην τολμήσεις να σηκώσεις παλι αεροπλάνα κατά της Συρίας!!

Πρωτοφανής επίθεση Πούτιν στον Ισραηλινό ηγέτη, από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συνάντηση κορυφής.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Πούτιν στην Μαύρη Θάλασσα και η εξέλιξη θα πρέπει να προβλημάτισε πολύ τόσο τον Νετανιάχου, αλλά κυρίως τον Αμερικανικο παράγοντα.
Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ρωσία, έγινε μετά από τηλεφώνημα του Πούτιν, τις ημέρες μάλιστα της επίσκεψης του Τζον Κέρυ στο Τελ Αβίβ!

Ο Νετανιάχου πήγε με σκοπό να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την επερχόμενη πώληση των S-300 στην Συρία, έχοντας στην φαρέτρα του διάφορες “απειλές” και επιχειρήματα, που έφταναν μέχρι τον βομβαρδισμό των συστημάτων πριν συναρμολογηθούν (εντός Συριακου εδάφους).
Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Πούτιν, που όχι μόνο δεν απάντησε αλλά ξεκαθάρισε πως ο Νετανιάχου δεν έχει το δικαίωμα να ζητά οτιδήποτε μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας! Αντίθετα, του απηύθυνε αυστηρότη προειδοποίηση “να μην τολμήσει να επαναλάβει επιθετική ενέργεια εις βάρος της χώρας!”
Αυτό βεβαίως είναι και μία εξαιρετική δικαιολογία για το Ισραήλ “να κάτσει στα αυγά του”. Αλλά η Ρώσικη πλευρά φρόντισε να το διασφαλίσει με δύο επιπλέον διαρροές:
  • 200 πύραυλοι είναι ήδη σε Συριακό έδαφος στα χέρια του στρατού, ο οποίος μάλιστα έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό τους!
  • Τους πυραύλους συνοδεύει Ρωσικο κλιμάκιο, που καθιστά αδύνατη την επέμβαση της Ισραηλινής αεροπορίας για την καταστροφή τους, αφού έτσι θα χτυπήσει Ρωσικες δυνάμεις!
Ο Κέρι λοιπον και το λόμπι του Σόρος – Κατάρ – Σ. Αραβία μπορεί να πιέζει και να χρηματοδοτεί την επέμβαση του Ισραήλ, θεωρείται όμως αδύνατο το Ισραήλ να χτυπήσει με ρίσκο να έλθει αντιμέτωπο με την Ρωσία.
Τέλος, η σημαντική πολιτική είδηση που βγήκε από την συνάντηση, ήταν ότι ο Πούτιν θα σταθεί στο πλευρό του Ασάντ και δεν θα δεχθεί πολιτική λύση χωρίς την παρουσία του. Οι διαρροές λένε ότι αυτό ακριβώς διεμήνυσε τόσο στον Κάμερον όσο και στον Ομπάμα.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η έπαρση του ηγεμόνα, το αίτημα της αποβολής του από το ευρωπαϊκό δημοκρατικό τόξο και η αμήχανη Ευρώπη

Ἀναρτήθηκε στὸ ἀπὸ τὸν/τὴν
ΧΑΣΙΩΤΗΣΓραφει ο Βασίλης Δημ. Χασιώτης
Πέρασε λίγο καιρός από τότε που το Βερολίνο, καυχήθηκε ότι επισύρει πάνω του τη ζήλεια των άλλων, απλά διότι είναι «ο καλύτερος μαθητής της τάξης».
Το κείμενο που ακολουθεί έχει γραφτεί πριν το Πάσχα, αλλά, κάτι οι γιορτές, κάτι άλλες έκτακτες ασχολίες που προέκυψαν, συνετέλεσαν ώστε να καθυστερήσω τη δημοσίευσή του. Όμως, το θέμα του είναι «διαχρονικό», και επομένως, πάντα επίκαιρο.
Όταν διάβασα τη δήλωση του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας ταράχθηκα λίγο : διότι τέτοιου είδους δηλώσεις, αρχίζουν και μου δημιουργούν αν πλέον η πολιτική λογική και η πολιτική σοβαρότητα είναι παρούσα ή έχει μεταναστεύσει. Και φυσικά, δεν περίμενα τη δήλωση αυτή για να πεισθώ για κάτι που ήδη έχω πεισθεί από πολλά άλλα και πολύ πιο σημαντικά γεγονότα, αναφορικά με την έπαρση του Βερολίνου : γεγονότα που όλα έχουν ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους, την αδιαμφισβήτητη ηγεμονική νοοτροπία της Γερμανίας, την αδιαμφισβήτητη άσκηση τούτης της ηγεμονίας.
Η έπαρση του Ηγεμόνα της Ευρώπης είναι ακριβώς το θέμα τούτου του άρθρου μου.
Επαίρεσαι, λοιπόν, Βερολίνο, ότι είσαι «ο καλύτερος μαθητής», γι’ αυτό και σε ζηλεύουν «κάπως» οι λιγότερο «καλοί» μαθητές.
Αλλά, ω! επαρμένε Ηγεμόνα, η «επιτυχία» σου, «ξεχνάς» να μας πεις, ότι είναι σε κάποιο βαθμό, μεγάλο θαρρώ, προϊόν «κλοπής της εξεταστέας» της κάθε φορά «ύλης».
Και δεν σε πληροφόρησε ποτέ, κανείς, ω! Ηγεμόνα, πως οι «καλύτεροι στα θρανία», δεν είναι πάντα και οι «καλύτεροι στο πεζοδρόμιο», στον «επαγγελματικό στίβο»;
Πόσο ασθενής είναι, η μνήμη σου, ω! επαρμένε;
Τα τελευταία εκατό χρόνια, για να μείνουμε μόνο σ’ αυτά, πόσες φορές δεν επιδίωξες την «επιτυχία», ω! Γερμανία, πατώντας επί πτωμάτων, στα πλαίσια απόλυτα συνειδητών όσο και κυνικών επιλογών, που σταθερά καθόριζαν και σήμερα επίσης καθορίζουν ΕΚ ΝΕΟΥ τις αντιλήψεις και τη δράση σου;
Ποια είναι όμως αυτή, η αντίληψή σου, που όταν την ακολούθησες, σήμαινε την έναρξη ανθρωποθυσιών για την ανθρωπότητα, και ιδίως για την Ευρώπη, όπου «προνομιακά» επεδίωκες την κυριαρχία σου;
Είναι ακριβώς η αντίληψη που έχεις για την ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ καθολική κυριαρχία σου στην Ευρώπη, πολιτική και οικονομική, είναι ο ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ εκγερμανισμός της Ευρώπης στα πλαίσια ενός πολιτισμικού ιμπεριαλισμού πάντα συνόδευε και σήμερα συνοδεύει τις άλλες μορφές ιμπεριαλισμού που επίσης είχες υιοθετήσει στο παρελθόν (όπως ο μιλιταριστικός ιμπεριαλισμός) ή και σήμερα (ο οικονομικός και πολιτικός ιμπεριαλισμός).
Είναι το όραμά σου, ω! ηγεμόνα, για μια Ευρώπη στην οποία εσύ πρωτίστως πα παίζεις το ρόλο του Πρώτου Λόρδου Προστάτη της «Δημοκρατίας», κι όλοι οι υπόλοιποι λαοί θα κατηγοριοποιηθούν ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΑ, (κάτι που ήδη άρχισε να συμβαίνει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ), σε «τάξεις», όπου στην ανώτερη κλίμακα θα βρίσκονται οι πιο «εύρωστοι» λαοί, με προφανές το ποιος θα είναι ο «Λαός των Κυρίων» που θα βρίσκεται στη κορυφή της κλίμακας, και επίσης προφανές, ποιοι θα βρίσκονται στις παρακάτω «τάξεις», και με ακόμα πιο προφανείς το τι θα σημαίνει αυτό όχι μονάχα από άποψη βιοτικού επιπέδου, μα και από άποψη πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και από άποψη εθνικής ανεξαρτησίας του κάθε κράτους που θα ανήκει σε κάποια απ’ τις «τάξεις» αυτές
Ω! επαρμένε Ηγέτη! Σε ζηλεύουν λες!
Μα τι να ζηλέψω;
Ό,τι για σένα αποτελεί «θεμελιώδη αξία», κοινωνική, πολιτική, οικονομική, για μένα αποτελεί «θεμελιώδη απαξία». Διότι διαφωνούμε στη καρδιά του αξιακού σύμπαντος : στο πώς βλέπεις εσύ τον άνθρωπο, και πώς τον βλέπω εγώ.
Ό,τι ζηλεύεις με αφήνει διάφορο!
Γεννήθηκες, για να ανατραφείς και να ζήσεις σα και καλολαδωμένη και καλοκουρδισμένη μηχανή.
Γεννήθηκα για να ζήσω σαν άνθρωπος, γεννήθηκα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΩ ΜΗΧΑΝΗ!
Γεννήθηκες για ν’ αγαπάς και να ερωτεύεσαι «προγραμματισμένα» και προς Θεού, όχι σε βάρος της οικονομικής σου «απόδοσης». Βρίσκεις τη χαρά στην οικονομική απόδοση και στους «υγιείς» οικονομικούς δείκτες.
Σίγουρα δεν είναι ο τρόπος μου, και το πολιτισμικό μου υπόβαθρο, τόσο διαφορετικό απ’ το δικό σου, μού επιβάλλει ν’ αγαπώ και να ερωτεύομαι διαφορετικά.
Και σε ό,τι αφορά της «υγεία» των οικονομικών σου δεικτών, η διαφορά μας είναι τεράστια στο ζήτημα αυτό : εσύ, αν ήταν να επιλέξεις μεταξύ της ζωής και του θανάτου, των οικονομικών δεικτών και των ανθρώπων, ίσως, για τους υπηκόους σου, τους πολίτες σου, να ήσουν πιο ουμανιστής, όμως, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ, Η ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΤΩΡΙΝΗ, δείχνει, ότι προκειμένου για τους αλλοεθνείς, δεν έχεις και μεγάλους δισταγμούς για το τι θα επέλεγες, και πάντως σήμερα το επιλέγεις στη περίπτωση της Ελλάδας και ακόμα πιο πρόσφατα της Κύπρου : προέχει, για τους «κατώτερους λαούς», η υγεία των οικονομικών δεικτών, και  όχι των ανθρώπων!
Δεν είναι τυχαίο ότι το αίμα ρέει άφθονο πια εδώ στη πατρίδα μου, ω! Ηγεμόνα!
Να σου θυμίσω τι έκανες εδώ;
Πήρες, ω! υπέροχε «γιατρέ», έναν βαριά ασθενή από το θάλαμο εντατικής παρακολούθησης, εντελώς αδύναμο φυσικά και ψυχικά, και τι έκανες, ω! άθλιε «γιατρέ»; Τον έντυσες με στολή αθλητή και τον πέταξες στο γήπεδο να αγωνιστεί και συναγωνιστεί πλήρως υγιείς αθλητές, και επειδή ανθρώπινα δεν μπορεί να σταθεί στο πόδια του, τρία τώρα χρόνια, έχεις το κνούτο στο χέρι, και τον μαστιγώνεις να σηκωθεί στα πόδια του κάθε φορά που πέφτει κάτω από τους φρικτούς πόνους και την αδυναμία του, ω! άθλιε «γιατρέ» του θανάτου!
Δεν είναι όμως ότι, ως «γιατρός» δεν γνώριζες εξ αρχής τι θα συνέβαινε : αυτός όμως ήταν ο ανομολόγητος αλλά ξεκάθαρος στόχος σου : το έδειξες άλλωστε και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, με τελευταία τη Κύπρο.
Για μένα, ην οικονομία έπρεπε να είναι ο σκλάβος του Ανθρώπου, και είναι φανερό, ότι κι εδώ βρίσκομαι στον αντίποδα των αντιλήψεών σου, ω! Ηγεμόνα!
Η αντίληψη που έχεις για την «εργασία που ελευθερώνει», αποδεικνύεται ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, περίτρανα, ότι σε τίποτα δεν μετέβαλες τις παλιές σου απόψεις.
Πώς μπορώ, επομένως να σε ζηλεύω, ω! επαρμένε Ηγεμόνα;
Πώς;
Και εν τέλει :
Ποιος είσαι εσύ, που αυτοαναγορεύθηκες τιμητής της ηθικής και της αξιοπρέπειας ξένων εθνών και λαών, κι έρχεσαι με τη θεϊκή ρομφαία να αποδώσης «δικαιοσύνη» σε ξένους τόπους, σε ξένους λαούς και έθνη; Από πότε λαοί και έθνη, δεν είναι σε θέση να αυτοκαθαρθούν και χρειάζονται ξένο ηθικό τιμητή; Και με ποια ιστορικά εχέγγυα αλήθεια, παλιότερα και σημερινά!
Ποιος είσαι λοιπόν;
Την απάντηση στο ερώτημα θα την λάβεις ξανά, και είμαι βέβαιος, το ίδιο οδυνηρά, όπως και στο παρελθόν, όταν σου είχε ξανατεθεί.
Αλλά, κι εσύ, ω! Ευρώπη, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού, όπως θέλεις να φαντάζεις, και αναφέρομαι βεβαίως στον παγκόσμιο δυτικό πολιτισμό, είτε αυτός κατέστη παγκόσμιος ειρηνικά, είτε με το στανιό, που ανέχεσαι ένα αλαζόνα Ηγεμόνα, που σέρνεσαι στα τέσσερα μπροστά του, δεν σου έμεινε πια ίχνος αξιοπρέπειας;
Το κάνεις; Επαναλαμβάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο ενδοτισμό μπρος ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, όπως και στο παρελθόν; Τι θαρρείς; Ότι θα δρέψεις κάτι διαφορετικό, εξόν από ταπείνωση και αθλιότητα για τους λαούς σου;
Δεν είσαι άμοιρη όσων συμβαίνουν και όσα χειρότερα θα συμβούν, ω! Ευρώπη!
Κι εσύ, Ευρώπη, που ανέχεσαι λαοί σου εν ονόματι ενός αρρωστημένου οικονομισμού ν’ ακρωτηριάζονται η αξιοπρέπειά τους, τα θεμελιώδη ανθρώπινα, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δικαιώματά τους, εσύ, είσαι υπεύθυνη της δικής σου παρακμής.
Εσύ, Ευρώπη, ΔΕΝ είσαι ΑΥΤΟ που πριν μισό και πλέον αιώνα, κάποιοι σε οραματίστηκαν : για την ακρίβεια, είσαι ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ εκείνου του οράματος.
Έχεις, ω! Ευρώπη, εκφυλιστεί σε μια Ανώνυμη Εταιρεία. Λειτουργείς, σχεδιάζεις, σκέφτεσαι ως αγοραία οντότητα. Αγοραία η σκέψη σου, αγοραία η δράση σου, αγοραία τα όνειρά σου.
Στα αγοραία αυτά όνειρά σου, δεν υπάρχουν πολίτες, υπάρχει ο «συντελεστής παραγωγής εργασία». Το «κράτος» σου, ένα απέραντο εργοστάσιο, οι λαοί σου, ένα απέραντο εργατικό δυναμικό. Δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχει ένα «εργασιακό περιβάλλον».
Όταν, ω! Ευρώπη, ακούς ότι τα εκατομμύρια των ανέργων σου αν συνασπίζονταν σε Κράτος θα συγκροτούσαν το πολυπληθέστερο ίσως Κράτος της Ευρώπης, όταν  ακούς ότι δεκάδες δεκάδων χιλιάδες σ’ όλη την Ευρώπη είναι άστεγοι,  όταν ακούς ότι χιλιάδες σ’ όλη την Ευρώπη αυτοκτονούν από ανέχεια, όταν ακούς ότι χιλιάδες σ’ όλη την Ευρώπη είναι τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, όταν ακούγοντας ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ όλα αυτά δεν αντιδράς, και δεν πετάγεσαι στον ύπνο σου, και δεν λες : «Όχι, αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί η συνείδησή μου, όταν η συνείδησή σου δεν επαναστατεί σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, όταν δεν εξανίστασαι διότι ΜΠΟΡΕΙΣ να αντιμετωπίσεις αυτή τη βαρβαρότητα αρκεί να ξεφύγεις από την αγοραία και οικονομίστικη πολιτική του Ηγεμόνα», τότε, εγώ σου λέω : «Για μένα δεν είσαι απολύτως τίποτα, όταν είσαι ανάξια να διασφαλίσεις τα ανθρώπινα, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ευρωπαϊκά κεκτημένα. Πόσα θα σου στοίχιζε, ω! παρηκμασμένη Ευρώπη, να βρεις εργασία, να στεγάσεις, να θρέψεις τα άτυχα αυτά παιδιά σου; Πόσα; Κι αν δεν τάχεις, τότε τύπωσε ΝΕΟ χρήμα : τι αξίζει ένας πληθωρισμός μία ή δύο ή τρείς μονάδες παραπάνω, μπρός στα εκατομμύρια των ψυχών αυτών;»
Όταν, ω! Ευρώπη, ακούς τον Ηγεμόνα να μιλά για υποδούλωση όσων λαών και των Κρατών που αποτυγχάνουν οικονομικά, και εσύ, που θέλεις να λες ότι έχεις τις ρίζες σου στον ελληνικό πολιτισμό, να σου θυμίσω ότι μας χωρίζουν πάνω από 2.600 χρόνια από τότε που εδώ, στην Αθήνα, ο Σόλων κατήργησε την απώλεια της ελευθερίας λόγω οικονομικών χρεών; Πόσο πιο πίσω θα επιτρέψεις να πάνε τα πράγματα;
Όταν, ω! Ευρώπη, πάνω από 70 πια χρόνια, η Ευρώπη δεν μπόρεσε να συγκλίνει στις πολιτισμικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες των κοινωνιών και λαών της, ΕΝΤΟΣ των ίδιων των συνόρων της, και αρκεί μια σοβαρή κρίση, όπως σήμερα, για να στρέψει λαούς εναντίον άλλων λαών, συντασσόμενοι άκριτα πίσω από διχαστικές ηγεσίες, κι όταν δημιουργούνται ξενοφοβικές καταστάσεις εντός των κόλπων των ίδιων των λαών σου, που επιχειρούν να στρέψουν στην ουσία κάποιους ευρωπαϊκούς λαούς εναντίον άλλων, θεωρώντας ότι κάποιοι αποτελούν «άχθος» για κάποιους άλλους, τότε, ω! Ευρώπη, έχεις εισέλθει, μαζί με άλλους επίσης σοβαρούς λόγους, σε ένα τούνελ που σε οδηγεί, ΓΙ’ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, σε σκοτεινά μονοπάτια.
Πόσο ακόμα θ’ αφήσεις τούτη την επικίνδυνη Δύναμη να μοιράζει πόνο, αθλιότητα, ολοκληρωτισμό και ανελευθερία;
O tempora, o mores!
Ξαναδείτε την ταινία «Μοντέρνοι Καιροί», ξαναδιαβάστε τα εγχειρίδια για τον Μεσαίωνα, διότι το σήμερα, πια, ολοένα και περισσότερο ερμηνεύεται με αρχαίες πηγές, δείγμα πως πλησιάσαμε πολύ το πιο μαύρο και απεχθές χθες.
Η Ιστορία δεν μπορεί να ξαναπαιχτεί ως αθώα φάρσα, μα μονάχα ως δράμα.
Κι ακόμα παραπέρα όμως, ιδού η πρόκληση για όσους ΔΕΝ επωάζουν απλά τα αυγά του ολοκληρωτισμού, μα έχουν καταστήσει τον ολοκληρωτισμό μια πραγματικότητα.
Να κηρυχθεί εκτός του ευρωπαϊκού συνταγματικού τόξου η γερμανική ευρωπαϊκή πολιτική, αφού αναγνωρισθεί ο ολοκληρωτικός της χαρακτήρας, αφού αναγνωρισθεί ότι έχει υπερβεί το δημοκρατικό και συνταγματικό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ευρωπαϊκό κεκτημένο, και όχι μόνο αυτό : απειλεί να το υποκαταστήσει με την ολοκληρωτική της φιλοσοφία.
Σκέφτομαι αν υπάρχουν εκείνα τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά στην κυρίαρχη πολιτική που καθορίζει τις οικονομικές και όχι μόνο εξελίξεις στην Ευρώπη, που με τη παρουσία τους θα επιβεβαίωναν την ανάδυση ενός νέου ολοκληρωτισμού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, και αν ναι, τότε, μήπως θάπρεπε να αναληφθεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία προκειμένου να τεθούν εκτός του ευρωπαϊκού συνταγματικού τόξου εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που παράγουν και κυρίως επιβάλλουν ως πολιτική πραγματικότητα αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το ερώτημά μου, που θέτω, το οποίο σε ό,τι με αφορά το απάντησα ήδη προ ολίγου.
Η Γερμανία, ν’ αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, αν η επιβίωση της πολιτικής και οικονομικής δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους δεν είναι δυνατό να εξασφαλισθεί διαφορετικά παρά μονάχα μέσω αυτής της διαδικασίας.
Και όχι μόνο η Γερμανία, μα και κάθε άλλη χώρα που η επίσημη πολιτική της κινείται εναντίον του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου.
Θα μπορούσα να πω τούτο : αν ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ το να «αποκλίνεις σημαντικά» από τους οικονομικούς στόχους, είναι επαρκής συνθήκη ώστε να λέγεται και ΚΥΡΙΩΣ να γίνεται πράξη, να χάνεις την εθνική σου κυριαρχία, ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Σπεύδω όμως να σημειώσω, πως το επιχείρημα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, το θέτω εδώ, απλά για να αποδυναμώσω το επιχείρημα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας όπως τώρα ισχύει για λόγους οικονομικούς. Διότι αποτελεί πάγια θέση μου, πως οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη, για οποιοδήποτε λόγο, επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλου Κράτους, αυτό αποτελεί για μένα ανεπίτρεπτη κατάσταση, ΔΙΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΗ. Ακόμα και σε περιπτώσεις ανθρωπισμού, η διεθνής εμπειρία έχει δείξει, το πόσο αυτός ο λόγος έχει τσαλαπατηθεί στη πράξη, απλά για να εξυπηρετηθούν ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, έτσι ώστε, η θέση αυτή να είναι σχεδόν άτεγκτη.

Ένας στρατηγός τα βάζει με τους Έλληνες πολιτικούς



24/3/13
Konstantinos-Ziazias
Η σχέση της Ελλάδας, με τη Δημοκρατία, την πολιτική και το… στράτευμα υπήρξε διαχρονικά συναρπαστική. Ενίοτε και μοιραία, όπως συνέβη με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967. 

Η επάνοδος στη Δημοκρατία το 1974 και η εδραίωση της Μεταπολίτευσης ως μιας μακράς περιόδου “θεραπείας” για τις πληγές που άνοιξαν εκείνη τη δραματική επταετία, συνοδεύτηκε από την εκ των προτέρων ενοχοποίηση των στρατιωτικών. Τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις τους. 

Παρόλο που πολλοί στρατιωτικοί, όταν εγκατέλειψαν τις Ένοπλες Δυνάμεις πολιτεύτηκαν, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια δηλαδή της θητείας τους, δεν τολμούσαν να εκφέρουν άποψη για τα εθνικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου. Ακόμη κι όταν το έκαναν, αυτό συνέβαινε… με μέτρο, ακόμη κι έτσι όμως προκαλούσε αντιδράσεις. 

Η λέξη “πραξικόπημα”, ως απειλή και αγωνία, δεν έφυγε ποτέ από τη δημόσια ρητορική του τόπου μας. Τις περισσότερες φορές ωστόσο χρησιμοποιήθηκε ως… λόγια του αέρα από πολιτικούς, για να αποπροσανατολιστεί η εθνική κουβέντα για την εκάστοτε καθημερινότητα των πολιτών. 

Ποιός θα ξεχάσει το μάλλον θλιβερό σκηνικό με την κυβέρνηση Παπανδρέου να “ξηλώνει” σε ένα βράδυ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στα τέλη του 2011, κάνοντας διαρροές για “απειλή πραξικοπήματος”, και εμπλέκοντας το όνομα του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου; 

Μια “απειλή” που σύμφωνα με Ευρωπαίους πολιτικούς, χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, για να δικαιολογήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ευρώ, λίγο πριν υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου, και να παραδώσει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου στον Λουκά Παπαδήμο. 

Ο πολιτικός λόγος των στρατιωτικών λοιπόν, πάντοτε αποτελεί θέμα προς συζήτηση, και η συνέντευξη του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού εν αποστρατεία Κωνσταντίνου Ζιαζιά στο “Βήμα της Κυριακής”, δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Ο στρατηγός Ζιαζιάς πετάει το γάντι στο πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι το πολιτικό κατεστημένο είναι εκείνο που διατηρεί το πελατειακό κράτος, επειδή το βολεύει, κάνει λόγο για την ύπαρξη… παράγκας στο υπουργείο Άμυνας, και εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του σημερινού Υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τον οποίο αναφέρει ότι δεν έχει το κατάλληλο πολιτικό ανάστημα για να στηρίξει τους στρατιωτικούς, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω Μνημονίου. 

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Ζιαζιάς είχε προκαλέσει αίσθηση με την παραίτησή του το καλοκαίρι, καταγγέλλοντας ευθέως τον Πάνο Παναγιωτόπουλο για παρέμβαση στο θέμα των κρίσεων. 

Ακολουθούν τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του στρατηγού Ζιαζιά στο “Βήμα της Κυριακής”: 

- “Η προτεινόμενη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου, που ζει και αναπνέει ακόμη, με τη διατήρηση του πελατειακού κράτους, των τοπικών αρχόντων και παραγόντων, που καθαρά για οικονομικούς και τοπικιστικούς-συναισθηματικούς λόγους απαιτούν τη διατήρηση σχηματισμών και μονάδων στις περιοχές τους”. 

- “Συνεχίζουν στο δρόμο του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων, που οδήγησαν τη χώρα εκεί που βρίσκεται σήμερα”. 

- “Παραιτήθηκα επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιχείρησε να μου υπαγορεύσει τις προαγωγές, τοποθετήσεις και αποστρατείες των κρινόμενων ανώτατων στελεχών. Οι κρίσεις είναι έργο των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων. Φαίνεται όμως ότι αλλιώς είχε αποφασίσει η… παράγκα του υπουργείου”. 

- “Ο σημερινός Υπουργός έπρεπε από το καλοκαίρι να είχε δώσει νικηφόρο αγώνα εμπροσθοφυλακών, για να πείσει τους υπευθύνους του οικονομικού επιτελείου για το αναγκαίο των μη περαιτέρων περικοπών των αποζημιώσεων των στελεχών, και των πιστώσεων για την καταβολή των ημερών εκτός έδρας και των ημερών παραμεθορίου, όπως είχε πράξει ο προκάτοχός του, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος”. 

- “Εκτιμώ ότι ο νυν Υπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα για να διαπραγματευτεί και να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σοβαρό και πολύπλοκο πρόβλημα.

ysterografa

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΣΟΚ: «Μέρκελ, στείλε στρατό στην Ελλάδα»!

Ἀναρτήθηκε στὸ ἀπὸ τὸν/τὴν
20130511-013918.jpgΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ
-Ο αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ προτείνει ανάπτυξη του Μπούντεσβερ παντού
-Μιλά για «δόγμα» που πρέπει να υιοθετήσει το Βερολίνο κατά κοινωνικών αναστατώσεων
-Αναφέρει ρητά ότι πρέπει να σταλεί στρατιωτική μονάδα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία
-«Να αναλάβουμε την πειθαρχία της Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ κάνουν με τους άλλους»
-Ζητά οργάνωση μέχρι και κατά αντάρτικου στη χώρα μας!
Να στείλει στρατιωτικές μονάδες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία, για να
επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες, προτείνει διαβαθμισμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας. Η μελέτη, μέρος από το περιεχόμενο της οποίας φέρνει σήμερα στο φως η “PRESS”, υπογράφεται από κορυφαίο αναλυτή του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ. Αντί να πληρώσουν τις κατοχικές αποζημιώσεις δηλαδή, οι Γερμανοί σκέφτονται να ξαναστείλουν στρατό στην Ελλάδα;
Όπως επισημαίνει και ο διεθνολόγος- στρατιωτικός αναλυτής Δρ Αθανάσιος Δρούγος, ο οποίος έχει ιδία γνώση της διαβαθμισμένης (άκρως απόρρητης) μελέτης, μπορεί να πρόκειται για αθλιότητα και μάλιστα από κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, όμως ίσως το «δικαιολογεί» το γεγονός ότι ο συντάκτης της μελέτης θεωρεί πως η Γερμανία πρέπει να γίνει όπως ήταν κάποτε η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία…
Η μελέτη
-Συντάκτης της μελέτης είναι ο υπερσυντηρητικός αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ, Ρόμπερτ Σρέντερ. Η μελέτη είναι διαβαθμισμένη, έγινε υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου του Κιέλου (αναφέρεται ότι εκπονήθηκε από αυτό) και έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας. Έχει ήδη παραδοθεί ως paper στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας- χωρίς να έχει ακόμα αξιολογηθεί.
-Στις 105 σελίδες της, αναφέρεται ότι το Βερολίνο θα πρέπει να υιοθετήσει, και μάλιστα άμεσα, δόγματα κατά αντάρτικων ενεργειών, καθώς και κοινωνικών αναστατώσεων. Τονίζει ότι, αυτό πρέπει να το κάνει οπωσδήποτε και πολύ σύντομα, επειδή θα κληθεί να επέμβει σε κράτη που έχουν «έντονες αντιδραστικές τάσεις», όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία.
-Στη μελέτη εξηγείται πως επειδή οι Αμερικανοί κινούνται σε Αφρική και Ασία, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει την «πειθαρχία» της Ευρώπης.
-Προτείνει την ανάπτυξη μονάδων του Γερμανικού Στρατού-Μπούντεσβερ στις χώρες που προαναφέραμε. Και μάλιστα μιλά για μονάδες που θα είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση οργανωμένου αντάρκτικου!
-Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη μελέτη είναι απίστευτη για τα σημερινά δεδομένα –θα δικαιολογείτο μόνο στην περίοδο από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1940- και, σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, οι συντάκτες της προτείνουν να γίνει άμεσα ενίσχυση των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στο Νότο. Πρακτικά, αν «διαβάσει πίσω από τις λέξεις» κανείς, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή περί κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στις χώρες του Νότου. Δεν ενισχύεις ποτέ κάτι ανύπαρκτο. Είναι άραγε θεμιτό αυτό μεταξύ «συμμάχων» και «εταίρων»;
-Στη μελέτη αναφέρεται ότι θα είναι χρήσιμο για την Γερμανία να λάβει υπόψη, για μελλοντικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τα διδάγματα από τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και ειδικά σε Κοντούζ και Φαϊζαμπάντ. Η αλήθεια είναι, πάντως, όπως επισημαίνει και ο κ. Δρούγος, (πέραν του ότι ο κ. Σρέντερ μας πέρασε για… Αφγανιστάν) ότι οι Γερμανοί, στο Αφγανιστάν, πήγαν στα βόρεια της χώρας, όπου ήταν ήσυχα, συγκριτικά με τα νότια και νοτιοανατολικά. Η παρουσία τους, επισημαίνει ο κ. Δρούγος, ήταν φοβική και, για να μην χάσουν άνδρα, το βράδυ δεν περιπολούσαν εκτός στρατοπέδων. Επέλεξαν να μη χτυπηθούν με τους ταλιμπάν.
Θα αποχαρακτηριστεί;
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι, όπως αναφέρει και ο κ. Δρούγος, ολόκληρη η έκθεση πρόκειται να αναρτηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα («πολύ σύντομα») σε συνδρομητική γερμανική ιστοσελίδα. Πρακτικά αυτό προφανώς σημαίνει πως η διαβαθμισμένη μελέτη των 105 σελίδων θα αποχαρακτηριστεί. Έτσι, γεννιούνται ερωτήματα ως προς το σκοπό που θα μπορούσε να «εξυπηρετεί» μια τέτοια κίνηση.
Πάντως και μόνο το γεγονός ότι αυτή η έκθεση συντάχθηκε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας και πως επικεφαλής της είναι αναλυτής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας…