Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο γεωστρατηγικός άξονας Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος

Οι τουρκικοί σχεδιασμοί για την περιοχή
Περίληψη: 
Η ενεργειακή «πείνα» της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια θα είναι τέτοια που θα την αναγκάσει να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές καυσίμων πέρα από τις σημερινές. Η λύση που πλέον φαίνεται ιδανική είναι η τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τα νέα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία, που δεν είναι μέσα στο παιχνίδι αυτό, αντιδρά. Ωστόσο, φαίνεται πως η εποχή είναι εναντίον της.
Ο Ιωάννης Θ. Μάζης είναι καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει τα μαθήματα της Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής των Χωρών της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας.

Από την εικόνα της παγκόσμιας καταναλώσεως ενεργειακών πόρων προκύπτει ότι το 2005 «το φυσικό αέριο κάλυπτε το 23% της συνολικής διεθνούς ενεργειακής καταναλώσεως και κατετάγη αμέσως μετά το πετρέλαιο (37% της συνολικής καταναλωθείσης διεθνώς ενέργειας) και τον άνθρακα (24%)» [1].
Ειδικότερα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η κατανάλωση φυσικού αερίου το 2007 «έφθασε τα 471Gm3, ποσότητα πού αντιστοιχεί στο 17 % της παγκόσμιας αγοράς» [2]. Κύριοι προμηθευτές της τον ίδιο χρόνο και μάλιστα με ρυθμούς αυξητικούς 3% ετησίως ποσότητες πού καλύπτουν άνω του ημίσεως της καταναλώσεως παγκοσμίως είναι η Ρωσική ομοσπονδία που την προμηθεύει με το 1/4 των συνολικών αναγκών της μέσω της ρωσικής Gazprom, και ακόμη η Νορβηγία, και η Αλγερία. Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία (23%), ο Καναδάς (11%), η Νορβηγία (9%) και η Αλγερία (7%) εξάγουν το 50% του φυσικού αερίου τους στις διεθνείς αγορές. Κατόπιν έρχονται ως προμηθευτές της ΕΕ η Νιγηρία, το Κατάρ και η Αίγυπτος. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι η Γερμανία (9%), η Ιταλία (9%), και η Γαλλία (6%) καταναλώνουν το 24% των ευρωπαϊκών εισαγωγών φυσικού αερίου. Αυτό το γεγονός εξηγεί και την… ακατανόητη για πολλούς επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Κύπρο (11/01/2011) όπου και προέβη σε οξύτατες δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αδιαλλαξία της στην επίλυση του Κυπριακού.
Υπό ανάλογο πνεύμα εκείνου του μερκελιανού ενδιαφέροντος, δύναται να εξηγηθεί και η ενεργός ανάμειξη σε «θερμό επίπεδο» των στρατιωτικών δυνάμεων της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Λιβύη για την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι.
Είναι, όμως, σημαντικό και εντείνει την ισχύ αυτής της αναγνώσεως των «δυτικών αναμείξεων» στα αραβικά εξεγερσιακά τεκταινόμενα, το γεγονός ότι κατά το έτος 2020 η ΕΕ δεν θα παράγει ενεργειακούς πόρους περισσότερο από το 1/3 των αναγκών της ενώ από το έτος 2030 και μετά θα εξαρτάται από τις εισαγωγές κατά 80% περίπου. Στο σημείο αυτό πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής σημαντικά ζητήματα: Η Ολλανδία θα διατηρήσει την ενεργειακή της αυτονομία για αρκετά χρόνια ακόμη ενώ η Μεγάλη Βρετανία, η οποία υπήρξε ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει μετατραπεί σε εισαγωγέα. Αλλά και άλλες μεγάλες καταναλώτριες σε φυσικό αέριο ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία αρχίζουν πλέον να επιδεικνύουν υψηλούς ρυθμούς αυξήσεως ενεργειακής εξαρτήσεως [3].
Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διεθνής κατανάλωση φυσικού αερίου κατά το έτος 2009 ανήρχετο στο ύψος των 2,94 τρισ. κυβικών μέτρων (Τm3) [4] αλλά και ότι τα πιθανά και τεχνικώς απολήψιμα με τις σημερινές τεχνολογίες αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ανέρχονται σύμφωνα με την BEICIP/FRANLAB και το IFP (Institut Francais du Petrole) σε περίπου 3 τρισ. κυβικά μέτρα, όπως επίσης ότι μία ισοδύναμη ποσότητα της τάξης των 2-3 τρισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου είναι πολύ πιθανή στην ελληνική δικαιοδοσία της Λεκάνης του Ηροδότου, (χωρίς τα 800 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου των ισραηλινών κοιτασμάτων), εγγίζουμε σε διαθέσιμα αποθέματα σχεδόν το διπλάσιο, της ετήσιας διεθνούς καταναλώσεως φυσικού αερίου μόνο και αποκλειστικά με τα ελληνοκυπριακά αποθέματα. Μαζί με τα ισραηλινά αποθέματα, ένας ενεργειακός στρατηγικός άξονας Ισραήλ-Ελλάδος-Κύπρου υπερβαίνει το διπλάσιο της διεθνούς ενεργειακής καταναλώσεως σε φυσικό αέριο, μετρούμενο σε τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Ας μη λησμονούμε ότι η ΕΕ εισάγει σήμερα το 83% περίπου των αναγκών της σε πετρέλαιο και το 57% του αερίου της, θεωρουμένη ως ο παγκοσμίως σημαντικότερος εισαγωγέας υδρογονανθράκων.
Συνεπώς, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενώσεως προκύπτει ότι τα τρία αυτά αποθέματα, αρκούν για την-κατ' αποκλειστικότητα-τροφοδοσία της Ε.Ε. των 27 για 20 περίπου χρόνια, και για 200 περίπου χρόνια αν συμμετέχουν σε αυτήν μέρος μόνον των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Λιβύης.
Η κατάσταση αυτή, της ενεργειακής εξαρτήσεως της ΕΕ από κράτη του αραβομουσουλμανικού κόσμου, τα οποία ευρίσκονται σε άκρως ευαίσθητη πολιτική αλλά και γεωστρατηγική μετάβαση (Αίγυπτος, Αλγερία, Λιβύη, Τυνησία) αλλά και κράτη όπως η Ρωσία, με υψηλό επίπεδο γεωστρατηγικού ανταγωνισμού με το δίπολο Λονδίνο-Ουάσιγκτον, αναγκάζει τον δυτικό κόσμο και τις αγγλοσαξωνικές χώρες να στρέψουν το βλέμμα προς τα πολλά υποσχόμενα κοιτάσματα της Κύπρου, της Ελλάδος και του Ισραήλ.
ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ Ν/Α ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Η Ζώνη του Αρκτικού κύκλου, λόγω της γεωκλιματικής αλλαγής και της ολοένα και περισσότερο επιταχυνόμενης τήξεως των πάγων, αρχίζει πλέον να δημιουργεί έναν νέο δίαυλο διεξόδου για την εμπορευματική κυκλοφορία των ρωσικών αγαθών και μάλιστα δια των συντομοτέρων, γεωγραφικώς και χρονικώς, δρομολογίων.


Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

«Σωματοφύλακες» του Άκη Βενιζέλος και Λοβέρδος

Γράφαμε χθες ότι ο Βενιζέλος παρέλαβε τα αμαρτωλά υποβρύχια του Άκη
Διαβάστε τώρα μια ακόμα αποκάλυψη για τις σχέσεις του κρατούμενου σήμερα ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με την σημερινή … ηγεσία του πάλαι ποτέ παντοδύναμου Κινήματος:
Την υπεράσπιση του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πολιτική προστασία του είχε αναλάβει επί σειρά ετών το ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι τώρα ευαγγελίζονται την κάθαρση. Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι μόλις μερικούς μήνες μετά το γάμο απίστευτης χλιδής του κ. Τσοχατζόπουλου στο ακριβότερο ξενοδοχείο των Παρισίων, οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος τον υπερασπίζονταν με κάθε τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνούσε ένα ακόμη εξοπλιστικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο πρώην υπουργός Αμυνας. Κι όμως, όπως σε εκείνο το σκάνδαλο μιζών για την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 ανακαλύφθηκε ότι στην offshore εταιρία «Bluebell» κατέληξαν εκατομμύρια ευρώ, έτσι και τώρα, στο πλαίσιο των ερευνών της Δικαιοσύνης για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, η ίδια offshore ξανασυναντάται.

Στην περίπτωση εκείνου του εξοπλιστικού σκανδάλου, το ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα για να δυσκολέψει τις έρευνες και να μην πέσει άπλετο φώς στην υπόθεση. Τελικώς, η Εξεταστική της Βουλής που ερεύνησε το θέμα το 2004 έως την αρχή του 2005, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Ποιοι, μεταξύ άλλων, ήταν τότε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι υποστηρικτές του κ. Τσοχατζόπουλου; Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Υγείας. Και οι δύο είναι οι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν το Μνημόνιο της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Ιδού λοιπόν τι έγραφε η ομάδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο ξεχωριστό (!) πόρισμα που είχε εκδώσει για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό σκάνδαλο: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας, κ.κ. Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου (σ.σ. και αυτός είχε αποτελέσει αντικείμενο έρευνας) και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως».
Κι όμως, τώρα, ανάμεσα στα άλλα ευρήματα της Δικαιοσύνης φιγουράρει και το όνομα της offshore «Bluebell». Κατά τις εργασίες της Εξεταστικής βέβαια, αν και είχαν παρουσιαστεί τόσο η ονομασία της συγκεκριμένης εταιρία όσο και συγκεκριμένοι αριθμοί λογαριασμών, οι οποίοι έπρεπε να ανοιχτούν, και κατόπιν βήμα το βήμα να οδηγηθεί η Βουλή στα πρόσωπα που πήραν τις μίζες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπλόκαραν με κάθε τρόπο αυτές τις διαδικασίες, φτάνοντας στο σημείο να λένε ότι οι αριθμοί των λογαριασμών ήταν αριθμοί τηλεφώνων (!). Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι λογαριασμοί της «Bluebell» έχουν ανοιχτεί εδώ και καιρό και φαίνεται ότι εκεί «διαχειριστής» ήταν άτομο που συνδεόταν με τον κ. Τσοχατζόπουλο, και μάλιστα είχε κληθεί να καταθέσει και στη Βουλή. Και αυτός, ωστόσο, προστατεύθηκε δεόντως από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι ένα διώροφο διαμέρισμα 272 τ.μ. στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 60, το οποίο ανήκε στην offshore «Bluebell», το δήλωνε η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου ως κατοικία από το 2001. Το 2005 το αγόρασε μια κατασκευαστική εταιρία έναντι περίπου 560.000 ευρώ και στη συνέχεια το 2006 το μεταβίβασε στην κόρη του πρώην υπουργού έναντι περίπου 628.000 ευρώ.
Θανάσης Αργυράκης, στον Ελεύθερο Τύπο

Καταδρομικά Ticonderoga για το ΠΝ;

Πρόσφατη ανάρτησή μας σχετικά με την απόσυρση πλοίων του USN προκάλεσε αρκετά σχόλια από αναγνώστες, σε σχέση με τη δυνατότητα και σκοπιμότητα της απόκτησης αποσυρόμενων καταδρομικών κλάσης Ticonderoga του USN από το ΠΝ. Επειδή η συζήτηση μπήκε σε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, κρίνουμε σκόπιμη μία ξεχωριστή ανάλυση εδώ.

Εδώ στο "Εν Κρυπτώ" έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που είναι αναγκασμένη να διατηρεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα οι οικονομικές της δυνατότητες είναι περιορισμένες (πολύ περισσότερο λόγω της κρίσης), κάθε ευκαιρία για απόκτηση αξιόμαχου μεταχειρισμένου υλικού δωρεάν ή σε χαμηλές τιμές πρέπει να αξιοποιείται.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η παραχώρηση μεταχειρισμένων αεροσκαφών, πλοίων και αρμάτων μάχης επέτρεψε την απόσυρση πεπαλαιωμένου υλικού, τη μείωση της πολυτυπίας, αλλά έδωσε και νέες δυνατότητες στρατηγικού χαρακτήρα, όπως την αεράμυνα περιοχής για το ΠΝ, που πρόσφεραν τα Α/Τ κλάσης "Κίμων" Διαβάστε περισσότερα

Καταδρομικά Ticonderoga για το ΠΝ; (ΙΙ)

Ο ιστότοπος hellenicdefence.gr ("παιδί" του περιοδικού "Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία") σχολίασε σήμερα το άρθρο μας για την πιθανότητα απόκτησης καταδρομικών της κλάσης Ticonderoga από το ΠΝ, κρίνοντάς το "Εκτός πραγματικότητας, δυστυχώς". Επανερχόμαστε, γιατί επιμένουμε στην άποψή μας και θεωρούμε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει ο τεκμηριωμένος δημόσιος διάλογος.

Το βασικό επιχείρημα του hellenicdefence.gr είναι το υψηλό κόστος λειτουργίας των εν λόγω καταδρομικών: το σχετικό άρθρο υποστηρίζει ότι το κόστος λειτουργίας δύο τέτοιων καταδρομικών θα ήταν ίσο με το κόστος λειτουργίας όλων μαζί των φρεγατών του ΠΝ (και όχι μόνο δύο φρεγατών, όπως υποστηρίξαμε εμείς), ενώ το κόστος λειτουργίας τεσσάρων τέτοιων καταδρομικών θα ήταν ίσο με το κόστος λειτουργίας ολόκληρου του στόλου του ΠΝ. Διαβάστε περισσότερα
Aνησυχίες

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της ..έγκυρης εφημερίδας Αυριανή (4/4/2012) για τα καταδρομικά Ticonderoga και την πιθανότητα απόκτησης τους. Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες συζητήσεις για το θέμα μπορείτε να τις βρείτε εδώ και εδώ.

Aνησυχίες (ΙΙ)

Μέτα τα αντιτορπιλικά-σαράβαλα, αντιτορπιλικά για το μουσείο..Ένα ακόμα άρθρο-καρμπόν κατά της πιθανής απόκτησης των Ticonderoga αυτή φορά απο την Ισοτιμία (8/4/2012).. Ευχαριστούμε τον ανώνυμο αναγνώστη για την υπόδειξη του δημοσιεύματος. Υπενθυμίζουμε -ξανά- ότι τις προηγούμενες συζητήσεις για το θέμα μπορείτε να τις βρείτε εδώ και εδώ.

Ανησυχίες (ΙΙΙ)

Απ΄ότι φαίνεται μια απλή δημόσια συζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να ανάψει μεγάλες φωτιές.. Μετά από τα άρθρα-καρμπον (1,2) που δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο τύπο και καταφέρονται εναντίον της πιθανής απόκτησης των "σαπιοκάραβων" Ticonderonga, την σκυτάλη πήρε μερίδα του ειδικού τύπου.

Έτσι στο τρέχον τεύχος γνωστού αμυντικού περιοδικού διαβάζουμε ακόμα ένα άρθρο-καρμπόν με τίτλο "Ένα καταδρομικό της εποχής του Ψυχρού Πολέμου για το ΠΝ ή για το μουσείο του ΠΝ;" (deja-vu?) όπου όχι μόνο χρησιμοποιούνται τα ίδια αστεία επιχειρήματα αλλά βρίσκουμε αυτούσιες φράσεις, αντιγραφή λέξη προς λέξη. Είναι προφανές ότι πρόκειται για non-paper που διακινεί κάποιος εκ των ενδιαφερομένων.. Σε έτερο -σοβαρότερο πιστεύαμε- περιοδικό του χώρου, γίνεται επίθεση εναντίον των "ψευτοειδικών του διαδικτύου" (οι υποφαινόμενοι) που τόλμησαν να υποστηρίξουν ότι μπορούμε και χωρίς την αγορά καινούργιων φρεγατών αξίας πολλών δις ευρώ. Διαβάστε περισσότερα...
 

Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας τρομάζει την Ουάσιγκτον | αἰέν ἀριστεύειν

 
 
 
 
 
 
Rate This
Παπαδήμο, Σαμαρά, Παπακωνσταντίνου συναντά στην Αθήνα ο βοηθός ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί πολύ στενά την πορεία του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα και επιδιώκει να πληροφορηθεί τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης. Το αμερικανικό ενδιαφέρον αντικατοπτρίζεται στην επίσκεψη του βοηθού υπουργού Οικονομικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Κρίστοφερ Σμαρτ στην Αθήνα, ο οποίος θα έχει σειρά υψηλόβαθμων επαφών.
Ο κ. Σμαρτ, ο οποίος αφίχθη στην ελληνική πρωτεύουσα την Τρίτη, αναμένεται να συναντήσει τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράαλλά και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο πρόγραμμα υπήρχε και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη που τελικώς ανεβλήθη.
Η επίσκεψη Σμαρτ συμπίπτει, όπως όλα δείχνουν, και με την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί σε αυτή την περίοδο να μην προβαίνουν σε ηχηρές δημόσιες παρεμβάσεις, όπως όταν βρισκόταν στην πρωθυπουργία ο κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ή ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλούσαν για την ανάγκη να ελεγχθεί η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά η ανησυχία παραμένει.
Το κρίσιμο σημείο θεωρείται η εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου. Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας είναι κάτι που οι Αμερικανοί δεν θέλουν να σκέπτονται διότι γνωρίζουν πολύ καλά, όπως επισημαίνουν έμπειροι παρατηρητές των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ότι αν αποτύχει η ανάσχεση της κρίσης στην Ευρώπη, τότε θα επηρεαστεί αναμφίβολα η αμερικανική οικονομία που αρχίζει αργά να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσε ο πρόεδρος Ομπάμα σε προεκλογική περίοδο.
Μέσα σε όλα αυτά, οι Αμερικανοί παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στα θέματα ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο εξηγείται και η προγραμματισμένη συνάντηση του αμερικανού βοηθού υπουργού με τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει τόσο θέματα αγωγών φυσικού αερίου όσο και το ρωσικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ (από τη Gazprom).
 

«Τον Τσοχατζόπουλο τον έπιασαν, με τον Βενιζέλο τι θα κάνουν;»

Γράφει ο Αιας

Πάσχα στη ΓΑΔΑ θα κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ξεκίνησε η κάθαρση για όλες τις ληστείες, τις κλοπές, τις απάτες, για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για τις εγκληματικές πράξεις της διεφθαρμένης πολιτικής τάξης. Ζήτωωωω!
Το επικοινωνιακό λιντσάρισμα του Τσοχατζόπουλου, έρχεται την .....
κατάλληλη στιγμή για να εξυπηρετήσει τους άθλιους σχεδιασμούς του νοσηρού πολιτικού συστήματος, αλλά κυρίως του νεοδεξιού ΠΑΣΟΚ, που πασχίζει να μακιγιάρει το μοχθηρό πρόσωπό του και να πετάξει από πάνω του το «βρόμικο» παρελθόν.
Ο συνήθης ύποπτος, για τον βίο και την πολιτεία του οποίου επί χρόνια βοά ο τόπος, συνελήφθη αίφνης Μεγαλοβδομαδιάτικα και δη την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, προφανώς για να αποτελέσει την κολυμπήθρα της εξάγνισης όλων των βρομιάρηδων του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Πιστεύουν ότι έτσι, θα παραπλανήσουν για μια ακόμα φορά τους πολίτες, ώστε να τους υφαρπάσουν την ψήφο.
Ποιοι, αυτοί που, ανερυθρίαστα μόλις λίγα 24ωρα πριν, διέγραψαν το τεράστιο σκάνδαλο της Siemens; Ποιοι, αυτοί που επιτρέπουν στους ληστές με τα λευκά κολάρα, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, να κυκλοφορούν ελεύθεροι, πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων;
Ξεχωρίζει η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Κύρτσου: «Τον τσοχατζοπουλο τον έπιασαν, με τον βενιζελο τι θα κάνουν;», υπενθυμίζοντας ότι, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που «έβαλε την υπογραφή του για να πάρουμε και τα υπόλοιπα γερμανικά υποβρύχια, κόστους 2 δισ. ευρώ».

ΥΓ. Κι αν ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ, εκεί στη ΓΑΔΑ πάθει σύνδρομο στέρησης του …φτωχικού του και ανοίξει το στόμα του;… 

Φωτιά στη Μεσόγειο Οι ΗΠΑ σκέφτονται πλέον σοβαρά στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία

Kάνε Like και μπες στη παρέα μας!
φωτια,στρατιωτικο,συρια,μεσογειοοι,ηπα

Η επιλογή της στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους στην Ουάσινγκτον,που μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική.Οι σκέψεις που υπάρχουν ,σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα έχουν να κάνουν με μία περιορισμένη αεροπορική επίθεση που όμως θα αποτελέσει μήνυμα προς το καθεστώς.

Ωστόσο όλα αυτά θα εξεταστούν μετά από τις συζητήσεις των μεγάλων δυνάμεων για τα πυρηνικά του Ιράν που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία είναι άμεσα εμπλεκόμενη στην υπόθεση της Συρίας.Υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και προχθές καταυλισμοί προσφύγων εντός του τουρκικού εδάφους δέχτηκαν πυρά από τη πλευρά της Συρίας.

Ο Ερντογάν,δήλωσε από το Πεκίνο ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Α.Νταβούτογλου,απόχώρησε εσπευσμένα από τη Κίνα για να επιστρέψει στη Τουρκία και να διαχειριστεί τη κρίση.

Στην υπόθεση της Συρίας υπάρχει ο παράγοντας Ρωσία που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει εξελίξεις τις οποίες δεν θα έχει εγκρίνει.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα μπροστά στη “πόρτα μας”. Η Ελλάδα που από σήμερα πηγαίνει και επισήμως προς τη κάλπη ενδέχεται να κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκρηκτική κατάσταση που δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε μια στρατιωτική σύρραξη με απρόβλεπτες διαστάσεις. Ένα χτύπημα στη συρια θα έχει επιπτώσεις σ΄ όλη τη περιοχή.

Και βέβαια αν η φωτια ανάψει στη συρια θα είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να μεταδοθεί στο Ιράν.

Στην Ελλάδα ,τουλάχιστον σε στρατιωτικο επίπεδο υπάρχει προβληματισμός.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα τα ΄δωσε όλα και δεν παίρνει τίποτα, παίζοντας πάντα το ρόλο του “υπάκουου συμμάχου”

 
 
 
 
 
 
Rate This
Με το σύνολο του πολιτικού προσωπικού να ασχολείται πλέον με το αν και πότε θα γίνουν εκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων να αναζητούν υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια,οι εξελίξεις στη περιοχή μας τρέχουν και όχι απλά δεν τις ακολουθούμε,αλλά δεν τις παρακολουθούμε καν.
Αν και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη περιοχή είναι εξαιρετικά ευνοϊκά για την Ελλάδα,φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς που να είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί σοβαρά τη θέση της χώρας και τα κέρδη που ενδεχομένως θα προκύψουν από τις συμμαχίες μας που διαμορφώθηκαν εδώ που τα λέμε όχι με βάση κάποιο δικό μας στρατηγικό σχεδιασμό,αλλά επειδή οι γεωπολιτικές εξελίξεις “τα ΄φεραν έτσι τα πράγματα”.
Όμως το να είμαστε απλά οι πιστοί και υπάκουοι σύμμαχοι δεν είναι αποτελεσματικό. Όπως πολύ σωστά είπε στην ημερίδα της ΚΕΘΑ, του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ («Ξιφίας») και του ΣΥΣΜΕΔ ο πρέσβης επί τιμή Θ.Στοφορόπουλος «μία των συνιστωσών της Ελληνικής κυριαρχίας είναι οι συμμαχίες. Μέχρι τώρα η Ελλάδα και η Κύπρος δεν ωφελήθηκαν από τις συμμαχίες τους, και αυτό διότι οι άρχουσες τάξεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα δίνουν όλα και αναμένουν – αν αναμένουν- ότι οι σύμμαχοι τους θα το εκτιμήσουν… στην Ελλάδα δημιούργησαν την νοοτροπία μιας χώρας αποικιοκρατούμενης, που της δίνουν οι αποικιοκράτες χρήματα για να της πουλάνε τα προϊόντα και τα όπλα τους, ενός προτεκτοράτου που θα το σώσουν οι προστάτες. Ασφαλώς δεν είναι οι σύμμαχοί μας που θα μας σώσουν από την Τουρκία”.
Το πως εκτιμούν οι σύμμαχοί μας, ότι δίνουμε τα πάντα χωρίς να ζητάμε τίποτα, το ‘χουμε πολλές φορές ζήσει, αλλά μάθημα δεν μας έγινε ποτέ.
Το θέμα είναι ποιος θα μας σώσει από τον κακό μας εαυτό και ειδικά από το κακό μας πολιτικό προσωπικό του οποίου οι απόψεις για τα ελληνοτουρκικά και τη διπλωματική και στρατιωτική τους διαχείριση είναι… αλλού. Η αδιάσπαστη σύνδεση αυτών των δύο παριστάνουν ότι τους είναι άγνωστη.
Για να κερδίσουμε κάτι απ΄ όσα γίνονται στο περίγυρό μας,πρέπει να “παίξουμε μπάλα”, όχι να είμαστε στην εξέδρα και να χειροκροτούμε. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο,ένα σχέδιο. Όπως θα ΄χετε διαπιστώσει ακόμη και σ΄ αυτή τη συγκυρία τη τόσο δύσκολη εξακολουθούμε να είμαστε χωρισμένοι σε “αμερικανόφιλους”, “ρωσόφιλους”, άλλους που λένε ότι δεν πρέπει να μπούμε στην αντιπυραυλικά ασπίδα των Αμερικανών, όταν οι Τούρκοι έφεραν τα πάνω κάτων για να το καταφέρουν και γενικώς αντί να είμαστε σε συνεχή αναζήτηση, καθορισμό και επίτευξη στόχων και συμφερόντων παραμένουμε γενικώς…”φίλοι” κάποιων. Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε Έλληνες.
Και τέλος είναι δεδομένο ότι για να κερδίσεις κάτι πρέπει να το ζητήσεις. Όχι να περιμένεις να στο δώσουν.
Μοιάζει με ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Όταν το 2005 η κυβέρνηση Καραμανλή αγόρασε τα 30 F 16, οι Αμερικανοί πίστευαν ότι η Ελλάδα θα είχε κάποια αιτήματα να θέσει. Λίγους μήνες μετά από τη παραγγελία των 2 δις, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης πήγε στην Ουάσινγκτον με τους Αμερικανούς να έχουν φτιάξει λίστα ολόκληρη με τα πιθανά θέματα που θα έθετε. Γελάστηκαν. Δεν τους ζητήθηκε τίποτα! Και ακόμη γελάνε.
Για όλα αυτά είναι σαφές ότι η εκλογική εκρεμμότητα που υπάρχει βλάπτει σοβαρά εκτός από τα οικονομικά και τα εθνικά θέματα.
Και αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ελλήνων αγκάθινο στεφάνι. Του Γιώργου Δελαστίκ

15:04, 08 Απρ 2012 | tvxsteam tvxs.gr/node/90626

[Image] Ισχυρότατο ήταν το σοκ που υπέστη η ελληνική κοινωνία από την πολιτική αυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα. Ο θάνατος ενώπιον του δήμου, του λαού, συνιστά απολύτως συνειδητή πολιτική πράξη.

«Για κάποιους, για τα ''πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας'', σε μια τέτοια κατάσταση η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη. Οχι σαν φυγή, αλλά σαν κραυγή αφύπνισης» αναφέρει σε συγκλονιστική επιστολή της η κόρη του, Εμμυ. «Κοιμήσου πατέρα κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες» προσθέτει. Στάση ζωής υπογεγραμμένη με το κόκκινο μελάνι του θανάτου ενός από τους ήρωες της εν εξελίξει εθνικής μας τραγωδίας...Τα ΜΑΤ «τίμησαν» με τον γνωστό, δικό τους τρόπο τον νεκρό. Προσπάθησαν με δολοφονικό χτύπημα με κλομπ στο κεφάλι να συνθλίψουν το κρανίο του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου για να τον στείλουν να συνοδεύσει στο ταξίδι χωρίς επιστροφή προς τις όχθες του Αχέροντα τον εκλιπόντα. Ευτυχώς, απέτυχαν.Ο τραυματισμός δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 -και μάλιστα γυναίκας- από τα ΜΑΤ, η απώθηση εκ μέρους τους με ασπίδες τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ και δημοσιογράφου του «Βήματος» την ίδια την ημέρα της πολιτικής αυτοκτονίας συνιστούν πρόσθετες πράξεις που προκαλούν ανησυχία. Αποκαλύπτει η βίαιη συμπεριφορά των δυνάμεων ασφαλείας ότι η κυβέρνηση συνειδητοποιεί πως έχει περιέλθει σε κατάσταση αποξένωσης από την κοινωνία. Εγκαταλείπει έτσι την πολιτική ενσωμάτωσης τμημάτων του πληθυσμού και αποπειράται να εξανδραποδίσει τους πολίτες.Ο εκνευρισμός της κυβέρνησης -δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συγκυβερνούν- δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Φοβούνται πλέον υπέρμετρα την έκβαση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που συναποφάσισαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση της κυβέρνησης αυτής. Τα δημοσκοπικά ποσοστά των δύο κομμάτων-πυλώνων του πολιτικού συστήματος της χώρας υστερούν κατά πολύ ακόμη και από τις χειρότερες αρχικές εκτιμήσεις τους. Αισθάνονται ότι αυτοπαγιδεύτηκαν σε μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια.Η αναβολή των εκλογών δεν είναι όμως εφικτή τώρα πια. Πρέπει να προκληθεί κάποιο πολύ δραματικό γεγονός για να μπορέσει η κυβέρνηση να αναβάλει τις εκλογές - και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα. Η Γερμανία, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι Ελληνες επιχειρηματίες και το ΠΑΣΟΚ ευθύς εξαρχής δεν ήθελαν αυτές τις εκλογές. Οι ξένοι και η οικονομική ελίτ για λόγους σταθερότητας, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί είχαν από 200 ως 250 βουλευτές, τους οποίους μετά τις εκλογές δεν θα μπορούν ούτε να τους ονειρευτούν. Το ΠΑΣΟΚ γιατί από πολιτικός πρωταγωνιστής απειλείται να γίνει «τσόντα» της ΝΔ μετά τις εκλογές, αν η Δεξιά βγει πρώτη, όπως όλα δείχνουν.Σε... σχιζοφρενική κατάσταση από πολιτική σκοπιά έχει περιέλθει η ΝΔ. Οι εκτιμήσεις του Αντώνη Σαμαρά για τις εκλογικές επιπτώσεις της εγκατάλειψης της αντιμνημονιακής γραμμής και της μεταπήδησής του στο μνημονιακό στρατόπεδο με στόχο να αναδειχθεί αδιαφιλονίκητος ηγέτης των μνημονιακών δυνάμεων αποδείχθηκαν πλήρως λανθασμένες. Οι αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ συσπειρώθηκαν στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου και όχι μόνο μπαίνουν σίγουρα στη Βουλή, αλλά διεκδικούν και ποσοστά της τάξης του 7% ή 8% ή και περισσότερο.Αδύνατη η αυτοδυναμία της ΝΔ πλέον. Ο Α. Σαμαράς δεν έχει άλλη ελπίδα από τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, καθιστάμενος βεβαίως όμηρος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το δέλεαρ είναι πως ακόμη κι έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι το «πρώτο πολιτικό βιολί» αν γίνουν εκλογές, έστω και αν το κόμμα του δεν πάρει ούτε 25%! Μεγάλος ο πειρασμός!Κι η Λαγκάρντ απειλεί από πάνω. «Δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και μια υποχρεωτική έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ!» δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ. Μεγάλη... βοήθεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! 
Πηγή: Εθνος της Κυριακής
 Σχετικά Άρθρα:  
Μπλόφα οι αλλεπάλληλες εκλογές. Του Γιώργου Δελαστίκ 
Τρόικα: Μισθοί Βουλγαρίας! Του Γιώργου Δελαστίκ 
Ο Σαμαράς πληρώνει τη στροφή. Του Γιώργου Δελαστίκ 
Tραβάνε τα μαλλιά τους οι Γερμανοί με τους Γάλλους υποψήφιους. Του Γιώργου Δελαστίκ 
Η πιο κρίσιμη αναμέτρηση. Του Γιώργου Δελαστίκ

Μανώλης Γλέζος: Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε όταν η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας

Posted: Απριλίου 8, 2012 by gpierros in ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ετικέτες:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΑΓΑΡΑ
“Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε όταν η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας”, υπογραμμίζει στην “Αυγή” της Κυριακής ο Μανώλης Γλέζος, ενώ παράλληλα προσθέτει πως ”κι αν δεν είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο των καιρών, η ζωή η ίδια, το πολιτικό γίγνεσθαι, θα μας καταχωρίσει στους απόντες”. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της Πολιτικής Συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, μιλάει για τη δυνατότητα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρουν να συγκεντρώσουν ούτε 51% ούτε 151 βουλευτές, ενώ τονίζει ότι είναι στα χέρια των λαών η δυνατότητα ”να μετατρέψουν την Ευρώπη του Διευθυντηρίου των Ολιγοπωλίων σε Ευρώπη των Λαών”. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τον τρόπο που θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, λέει πως θα είναι και πάλι στις επάλξεις, “διότι ‘έκαστος εφ’ ω ετάχθη’ προς όφελος του συνόλου”.
* Μπορεί να απαλλαγεί η Ελλάδα από την τρόικα και τους εντολοδόχους της;
Η δυνατότητα να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τον δικομματισμό και τις παραφυάδες του, καθώς και από όλο το σύστημα της υποτέλειας και της μειοδοσίας, υπάρχει. Το πρόβλημα βρίσκεται στο αν υπάρχει η ικανότητα να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα.
Η ικανότητα μπορεί να αποκτηθεί αν τα καταφέρει η Αριστερά να μετουσιώσει την απελπισία, την οργή, την αγανάκτηση του λαού σε πολιτική πράξη. Γι’ αυτό, όμως, απαιτείται βούληση προς τούτο. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτε.
* Ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο πορεύεται προς τις εκλογές με αισιοδοξία που πηγάζει κι από τις δημοσκοπικές έρευνες. Πιστεύετε ότι είναι εφικτός ο στόχος να μην συγκεντρώσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ούτε 51% ούτε 151 βουλευτές;
Ο στόχος είναι εφικτός με τη διασφάλιση των προϋποθέσεων που ανέφερα. Είναι δυνατόν και να μη μπορέσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση και αντίθετα να μπορέσουν να το πετύχουν τα κόμματα της Αριστεράς. Αρκεί να το θελήσουμε και να επιβραβευτεί από τον λαό η ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
*  Πιστεύετε πως ο κύκλος της Ευρωζώνης έχει κλείσει, ενώ την ίδια ώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα διάλυσης της Ε.Ε. όπως τη γνωρίσαμε; Θεωρείτε ότι μαζί με τους θεσμούς αυτούς διαλύεται έτσι και το όραμα για μια “Ευρώπη των λαών”;
Οι ιδιοκτήτες του κεφαλαίου και των μονοπωλίων που διευθύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησαν την Ευρωζώνη και θα την κρατήσουν όσο τους εξυπηρετεί. Αυτό, όμως, που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης είναι να αγωνιστούν και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μετατρέψουν την Ευρώπη του Διευθυντηρίου των Ολιγοπωλίων σε Ευρώπη των Λαών.
* Βλέπουμε τόσο την ηγεσία του ΚΚΕ όσο και της ΔΗΜ.ΑΡ. να αρνούνται την κοινή δράση και την κοινή πορεία των αριστερών δυνάμεων του τόπου. Θεωρείτε ότι το αίτημα περί ενότητας των ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων του τόπου μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν προσκρούει σε αυτές τις αντιδράσεις;
Η ευκαιρία που προσφέρεται να πάρουν την πλειοψηφία του κοινοβουλίου οι δυνάμεις της Αριστεράς είναι από τις λίγες. Δεν έχουμε το δικαίωμα της άρνησης. Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε όταν η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας. Κι αν δεν είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο των καιρών, η ζωή η ίδια, το πολιτικό γίγνεσθαι, θα μας καταχωρίσει στους απόντες.
* Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις και γεγονότα. Τι έχετε να τους πείτε;
Σωστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, δεν δημιουργήθηκε για τις εκλογές. Θεμελιώθηκε και χτίζεται καθημερινά στην κοινή δράση για να βοηθήσει τον λαό ν’ αντιμετωπίσει τη θύελλα που έχει ξεσπάσει εναντίον του. Συνεπώς δεν είναι ευκαιριακή. Αντιμετωπίζει, βέβαια, και τις εκλογές ως μια φάση και ως μια δυνατότητα, αλλά εδράζεται στους κοινούς αγώνες, στους κοινούς στόχους, που θα φέρουν τον λαό στην εξουσία.
* Μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη πήρατε μια πρωτοβουλία για τη συγκρότηση λαϊκού – πανεθνικού μετώπου. Θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές η κοινή σας προσπάθεια;
Η ΕΛΑΔΑ αποτελεί την αντίσταση απέναντι στην προσπάθεια υποδούλωσης του λαού και την αλληλεγγύη η οποία πρέπει να αναπτυχθεί για να διασωθούν τα θύματα από τη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει εναντίον της πατρίδας μας. Συνεπώς θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν οι λόγοι που τη δημιούργησαν.
* Μέχρι τώρα βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή των αγώνων και της κοινωνικής δράσης. Πώς μπορεί ο Μανώλης Γλέζος να προσφέρει και στην εκλογική μάχη;
Αποτελούμε ένα συλλογικό όργανο και λειτουργούμε συλλογικά. Γι’ αυτό και ο Μανώλης είναι και πάλι στις επάλξεις, διότι “έκαστος εφ’ ω ετάχθη” προς όφελος του συνόλου.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ποιός είναι και τι έχει κάνει ο Πολ Τόμσεν

Διαλύει την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν και ουδείς τον συλλαμβάνει
 - Το Βιογραφικό του - Από που λαμβάνει εντολές; - Τι έκανε σε άλλες χώρες και γιατί ο Πούτιν απείλησε με διεθνές ένταλμα σύλληψης των κερδοσκόπων! Ο Πολ Τόμσεν θα μείνει στην ιστορία ως ο αδίστακτος ανθρωπάκος που διέλυσε συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ενωση! Από πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Μέρκελ και του ΔΝΤ, εξελίσσεται σε υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων και αποτελεί στην ουσία τον οικονομικό δολοφόνο και πράκτορα των hedge funds!... Το μοναδικό του πιστεύω; η δύναμη του χρήματος! Δυστυχώς, οι Ελληνικές Αρχές συνδιαλέγονται με αυτόν τον απίστευτο τύπο, που έχει διαπράξει σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας! Ηρθε εδώ με το πρόσχημα ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στις διαπραγματεύσεις για το πρώτο δάνειο, και η φράση που χαρακτηρίζει την καριέρα του είναι μία και μοναδική : «Οπου πατάει δεν φυτρώνει χορτάρι» !Ο 55χρονος σήμερα Πολ Τόμσεν, είναι Δανός, που εργάζεται στο ΔΝΤ και με νόμο ... αποτελεί τον άνθρωπο που ΔΕΝ πλήρωσε ποτέ ένα ευρώ σε φόρους! Η δουλειά του είναι βλέπετε, να πληρώνουν οι λαοί τα σπασμένα των πολιτικών, αλλά αυτός ποτέ!! Από την Άνοιξη του 2010, ζητούσα μετ επιτάσεως, από την Ελληνική Κυβέρνηση, να ζητήσει την αντικατάσταση του Πολ Τόμσεν, για ένα απλό λόγο! Σε όλο τον πλανήτη τον κατηγορούσαν από το 1990 , ως τον ... στυγνότερο «οικονομικό δολοφόνο» που είχε εξευτελίσει όπου πήγε, όχι μόνο τους λαούς, αλλά κυρίως το ίδιο το ΔΝΤ ως οργανισμό, βάζοντας το σε περιπέτειες και καταφέρνοντας να το απομονώσει διεθνώς, μιας και κατόρθωσε με όσα έκανε να βάλει ταμπέλα στο ΔΝΤ ως «Διεθνούς Τοκογλύφου»! Αρχικά, ο ρόλος του ήταν να βάλει χέρι στον Ιδιωτικό τομέα, κάτι που η Ε.Ε. με τον δικό της εκπρόσωπο δεν μπορούσε να το κάνει, λόγω του ότι το απαγορεύει η καταστατική της συνθήκη! Δυστυχώς όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό! Ο κρυόκολος Δανός με το ειρωνικό χαμόγελο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των ηγετών της Ευρώπης να συνεννοηθούν μεταξύ τους, και πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σε αφεντικό της Τρόικας, που δεν μιλούσε μόνο με το ΔΝΤ και τον Στρο Σκαν, αλλά με την ίδια την Μέρκελ! Έφτασε σε σημείο να πληρώνει ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ντίνος Ρόβλιας ως υπουργοί τα ροφήματά του, με ποσά των 1000 Ευρώ! Εμείς οι Έλληνες λοιπόν, πληρώναμε τα τσαγάκια του κ. Τόμσεν λες και ήταν χρυσός
 ! Σήμερα, αποτελεί στην ουσία τον, αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, σύμφωνα με το οργανόγραμμά του,εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα ΒΟ5 και λαμβάνει έως 309 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Παίρνει δηλαδή τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες υπαλλήλους, που αμείβονται με το βασικό μισθό 739 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πάνε εξ ολοκλήρου στη τσέπη του δίχως κρατήσεις, καθώς δε φορολογείται (με νόμο), όπως όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Ταμείου. Κι όμως ο υπάλληλος που ακούει στο όνομα Πολ Τόμσεν, αμείβεται όσο ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, καιπαίρνει περισσότερα χρήματα ακ όμη και από τον ίδιο τον Ομπάμα! Σε όποια χώρα της Ευρώπης υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία 20 χρόνια, το αναλαμβάνει ο Τόμσεν. Αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Σερβία, εγκατεστημένος στο Βελιγράδι για δύο χρόνια, το 1990-1991- δημιούργησε στη χώρα απίστευτα προβλήματα, κυρίως με την αμάθειά του και τις αποσπασματικές του οικονομικές γνώσεις! Χρησιμοποιώντας «τυφλοσούρτες» καθηγητών πανεπιστημίων, διείσδυσε όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά στη χώρα, και διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του! Όχι πάντοτε επειδή το ήθελε! Υπήρξαν φορές που ήθελε να ανακάμψει μια οικονομία, αλλά η ασχετοσύνη του περί τα οικονομικά, τον οδήγησαν σε ατραπούς και απίστευτα εσφαλμένους δρόμους! Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη Σλοβενίακαι αργότερα στα Σκόπια. Μέχρι το 1996, διαμοίρασε το φιλέτα των δύο αυτών χωρών, εκεί όπου είχε πάρει εντολές, καταστρέφοντας το βιοτικό επίπεδο των δύο αυτών χωρών, που σαφώς ήταν υψηλότερο πριν το πέρασμά του, κι ας είχε προηγηθεί πόλεμος στην περιοχή! Αποτελεί τον καταστροφέα της Ρουμανίας μιας και από το 1996 ώς το 1998,εβρισκόμενος εκεί, «ρύθμισε» την οικονομία της χώρας, με σκοπό την ένταξή της στην Ε.Ε. αλλά ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά, η Ρουμανία δεν μπορεί να βρει την περπατησιά της, από τα καμώματα του Τόμσεν εκεί, και είναι γνωστό ότι η χώρα έχει σήμερα «ευημερούντες αριθμούς» αλλά πολίτες με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο! Όλα στη Ρουμανία αναπτύσσονται, οι επενδύσεις αυξάνονται ραγδαία, αλλά ο λαός της βρίσκεται σε βαθιά φτώχεια!!! Περισσότερα χρόνια κάθισε στη Ρωσία, όπου πήγε αμέσως μετά την Ρουμανία! Στην αρχή έκανε πάλι «τα δικά του»,βάζοντας σε περιπέτεια ολάκερη «Αρκούδα» και επί ημερών του,μετανάστευσε το σύνολο των «καλλίγραμμων ρωσίδων» και πήρε το δρόμο της «ροζ κάρτας», σε πορνεία της Ευρώπης! Αυτό ήταν και το μοναδικό επίτευγμά του στη Ρωσία, γιατί είχε την ατυχία να μην μπορέσει να ολοκληρώσει το ανήθικο σχέδιο του! Αιτία, η άνοδος του Πούτιν στην εξουσία, γεγονός που έκανε το ΔΝΤ να τον αποσύρει το 2004 από τη Μόσχα κακήν κακώς, μιας και ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε ότι κινδύνευε με την παραμονή του σε μια χώρα! Κοινώς, ο Πούτιν τον αντιμετώπισε και τον πέταξε με τις κλωτσιές από τη χώρα και όλοι σας γνωρίζετε την ραγδαία ανάπτυξη της Ρωσίας μετά το 2004! Είναι γεγονός, ότι η μωροφιλοδοξία του, και τα ανεπαρκή του επιστημονικά εφόδια, τον έκαναν να αποδεχτεί αυτού του είδους την εργασία, στο ΔΝΤ, που στους κύκλους των χρηματιστών και των Οικονομολόγων στην Αμερική, είναι για τους «αποτυχημένους» (loosers), μιας και τα πραγματικά Golden Boys, βγάζουν σε ένα μήνα, όσα ο Πολ Τόμσεν σε ολάκερη τη ζωή του! Αργότερα το ΔΝΤ, τον αναβάθμισε λόγω έλλειψης «φρέσκου κρέατος» σε αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και στη θέση αυτή είναι μέχρι και σήμερα. Εποπτεύει τις ομάδες που ασχολούνται με άλλες «προβληματικές ευρωπαϊκές χώρες», όπως η Ισλανδία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Σερβία. Από την θέση του αυτή, «βρήκε πόρτα» και επέστρεψε και πάλι στη Μόσχα αλλά με την ιδιότητά του επικεφαλής του ΔΝΤ. Εκεί λοιπόν, δημιουργεί όπως και όπου μπορεί προβλήματα στον Πούτιν! Το τελευταίο του ήταν τα καυτά βέλη κατά του Προϋπολογισμού της Ρωσίας, που εξόργισαν τον Πούτιν! Πριν δύο εβδομάδες, η Ρωσία δέχτηκε επίθεση από κερδοσκόπους στο νόμισμά της, και οι δηλώσεις Τόμσεν τους αποθράσυναν! Τότε ο Πούτιν, έκανε μια δήλωση που εδώ πέρασε «στα ψιλά»! Δήλωσε ότι όποιος κερδοσκοπήσει σε βάρος του Ρωσικού Νομίσματος στο εξής, θα εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης και θα αναζητείται όπου γης, και θα οδηγείται στις Ρωσικές Φυλακές! Όπως καταλάβατε, η καμπάνα χτυπούσε και για τον Τόμσεν, ο οποίος αμέσως μετά, έφυγε και ήρθε να τακτοποιήσει το θέμα της Ελλάδας.
Της Ελλάδας, δηλαδή μιας χώρας, όπου σαφώς και είναι καλοδεχούμενος από το Πολιτικό μας προσωπικό, που έφτασε στο σημείο, δια στόματος υπουργού Οικονομίας (Ε.Βενιζέλου) την κρίσιμη νύχτα των διαπραγματεύσεων, να ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς, να φωνάξουν τον Τόμσεν, για να τον ρωτήσουν αν θα του άρεσε η λύση των συντάξεων! Με τέτοια μικρά ανθρωπάκια, κάνει τις δουλειές του ο Πολ Τόμσεν! Και στην Ελλάδα βρήκε πολλά! Όλα τα παραπάνω, αποτελούν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και των λαών της Ευρώπης, που πρέπει άμεσα να ερευνηθούν τόσο σε κρατικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Διεθνών Δικαστηρίων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Πριν μερικές μέρες, οι Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδας, ζήτησαν τη σύλληψη του Πολ Τόμσεν ! Σε συνδυασμό με την προχτεσινή δήλωση του ηγέτη της Σοσιαλιστικής πτέρυγας της Γαλλίας που έλεγε ότι «ο Τόμσεν και η Τρόικα, λειτουργούν χωρίς την έγκριση της Κομισιόν», τα πράγματα είναι απλά για την Ελληνική Δικαιοσύνη, και ανοίγει ο δρόμος για την διερεύνηση και την διαλεύκανση του ρόλου του Πολ Τόμσεν! Αρκεί, ένας εισαγγελέας, να ζητήσει την άμεση σύλληψη του Πολ Τόμσεν, και την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας! Με την κατηγορία της προσπάθειας διάλυσης της χώρας καθώς και της άσκησης οικονομικής πολιτικής, αντίθετης στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προς όφελος ιδιωτικών οργανισμών! Να διερευνηθεί αν λειτουργεί ως σύνδεσμος των εταίρων μας και μεταφέρει τις εντολές τους, ή αν λειτουργεί από μόνος του για ίδιον όφελος οπότε «εκπροσωπεί αλλότρια συμφέροντα και όχι την έννομη τάξη της καταστατικής χάρτας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των εταίρων που μας δάνεισαν»! Να διερευνηθεί, αν λειτουργούσε εκβιαστικά προς τους πολιτικούς καθώς και τους Δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να επιβάλλει αντισυνταγματικά νομοθετήματα, λειτουργώντας προς όφελος ιδιωτών και όχι προς όφελος της Ε.Ε ή του ΔΝΤ όπου υπηρετεί ως υπάλληλος! Αυτό ζητούν άλλωστε οι ενώσεις Αστυνομικών που με ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση έκδοση εντάλματος σύλληψής του, προσάπτοντάς του κακουργηματικές πράξεις! Κι επειδή στον Διεθνή Τύπο, έχει γραφτεί ότι εκβιάζονται οι Έλληνες πολιτικοί, με βίντεο και άλλα ντοκουμέντα, ο Δανός θα πρέπει να λογοδοτήσει, γιατί αφού η χώρα μας συμφωνεί σε όλα, αυτός κάθε φορά βάζει κι ένα επιπλέον ζήτημα στο τραπέζι, δυναμιτίζοντας τις συνομιλίες κάθε φορά! Το κάνει γιατί η Μέρκελ του ανέθεσε να μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη ή για κάποιον άλλο λόγο; Και τέλος, να ερευνηθούν με διεθνή δικαστική συνδρομή, όλοι οι λογαριασμοί του Τόμσεν και των πλησιέστερων συγγενών του! Όπως ακριβώς συμβαίνει για όλους τους Έλληνες που είναι υπόχρεοι στην υποβολή «πόθεν έσχες»! Κι επειδή υπάρχουν άνθρωποι-ογκόλιθοι στο δικαστικό μας σύστημα, οφείλουν ελλείψη πολιτικού προσωπικού, να προστατέψουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα, από το διεθνούς εμβέλειας οικονομικό σκιάχτρο, που δολοφονεί καθημερινά τη χώρα μας! Πριν να είναι αργά...