Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

20091124 Βρετανική παρέμβαση για τις εγγυήσεις

Βρετανική παρέμβαση για τις εγγυήσεις

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 07:00

230 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1745378



Τη διαβεβαίωση ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, σε σχέση με τις υφιστάμενες τριμερείς εγγυήσεις προς την Κύπρο, έδωσε χθες ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Κρις Μπράιαντ στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.



O Βρετανός υπουργός Κρις Μπράιαντ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία.

Η Βρετανία είναι έτοιμη να συζητήσει τις εγγυήσεις, εάν οι ηγέτες των δύο πλευρών στην Κύπρο συμφωνήσουν σ' αυτό, δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο.


«Η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση από μόνη της αποτελεί εγγύηση», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπράιαντ ο Κύπριος υπουργός.


Ο Βρετανός υπουργός, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λευκωσία, κάλεσε, ακόμη, την Τουρκία να εκπληρώσει τη δέσμευσή της και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ένταξής της στην Ε.Ε.



«Θα θέλαμε να δούμε να ανοίγει τα λιμάνια της, θα θέλαμε να τη δούμε να αναλαμβάνει ξανά αυτή τη δέσμευση και να δούμε πράξεις και όχι μόνο λόγια», δήλωσε. «Δεν θέλουμε να σταματήσει η ενταξιακή πορεία, δεν θέλουμε να τους κλείσουμε την πόρτα...».



Εξάλλου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου δήλωσε χθες ότι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα αφορά στη στάση που θα τηρήσει η Κύπρος κατά την αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον ερχόμενο μήνα.






--
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟ 2009.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα υπάρχει κάτι νέο στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ [http://sotsot36.blogspot.com] + στο ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36 [http://arxeio-sotsot36.blogspot.com] + οπωσδήποτε το "η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτονα" [//bloggerkm2009.blogspot.com]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου