Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Επίτροπος καλοδέχεται την ιστορική πλαστογραφία

Επίτροπος καλοδέχεται την ιστορική πλαστογραφία
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 07:00
Νίκος Μπέλλος, 232 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1764646

Βρυξέλλες,

Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε χθες ο νέος επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, αποκαλώντας τα Σκόπια όχι μία αλλά τρεις φορές «Μακεδονία», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διαδικασία της ακρόασής του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.


Ο κ. Φούλε είπε ότι ειναι θετική η ανταπόκριση της Τουρκίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Κυπριακό.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ελπίζω η Μακεδονία να αρχίσει συζητήσεις το συντομότερο δυνατόν. Η θέση μας είναι σαφέστατη, ο δρόμος ανοιχτός, η Μακεδονία είναι καλοδεχούμενη. Μακεδονία και Ελλάδα δείχνουν αποφασιστικότητα, η επίλυση του προβλήματος βρίσκεται στα χέρια των ηγετών των δύο χωρών».

Στη διάρκεια της ακρόασής του, είχε πει ότι η Ε.Ε. υποστηρίζει πλήρως τον κ. Νίμιτς, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα χρησιμοποιήσουν το περιθώριο ευκαιρίας που διαθέτουν. Η Επιτροπή προτείνει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει σύντομα, κατέληξε.

Ο κ. Φούλε είπε επίσης ότι είναι θετική η ανταπόκριση της Τουρκίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ έβγαλε από το κοινοτικό «ψυγείο» και την πρόταση κανονισμού της Κομισιόν για το απευθείας εμπόριο μεταξύ της Ε.Ε. και των Τουρκοκυπρίων.

Ερωτηθείς σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, απάντησε ότι έχει την πρόθεση να το συζητήσει, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προσπεράσει το θέμα αυτό σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

«Θα ξεκαθαρίσω ότι πρέπει να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο και θα σας ενημερώσω μέχρι το τέλος του έτους», είπε. Πάντως, και το θέμα αυτό το συνέδεσε, κακώς, με τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κύπρο.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου