Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

S&P: Υποβάθμισε τις τράπεζες της Αυστραλίας

standard_poors_0320Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας υποβαθμίστηκαν από την Standard & Poor’s, καθώς ο οίκος αξιολόγησης άλλαξε τα κριτήριά του για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.
Οι Commonwealth, Westpac Banking Corp, Australia & New Zealand Banking Group και National Australia, δέχθηκαν υποβάθμιση της αξιολόγησής τους κατά μία βαθμίδα στο ΑΑ- από το ΑΑ, όπως αναφέρει η Standard & Poor’s.
Ο οίκος αξιολόγησης αυτή την εβδομάδα υποβάθμισε τις αξιολογήσεις για τις τράπεζες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στα κριτήρια που υιοθέτησε πριν από τρία χρόνια.
Η Macquarie Group, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, υποβαθμίστηκε κατά δύο βαθμίδες στο ΒΒΒ από το Α-, η Standard Chartered αναβαθμίστηκε σε Α+ από Α, ενώ η ιαπωνική Nomura Holdings διατηρήθηκε στο ΒΒΒ+.
Σύμφωνα με αναλυτή της UBS AG στο Σίδνεϊ, ήταν μια καλή έκβαση για τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες, καθώς βρίσκονται ακόμη στην κλίμακα ΑΑ και παραμένουν μεταξύ των τραπεζών με την μεγαλύτερη αξιολόγηση παγκοσμίως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου