Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

20091111 Ελληνικά θέματα στην ατζέντα Μεντβέντεφ, Μπράουν, Κλίντο

Παπανδρέου με ξένους ηγέτες

Ελληνικά θέματα στην ατζέντα Μεντβέντεφ, Μπράουν, Κλίντον

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 07:00

Σειρά σύντομων συναντήσεων με ξένους ηγέτες, με τους οποίους μίλησε για διάφορα θέματα, είχε προχθές το βράδυ στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στιγμιότυπο από την άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ με την ευκαιρία των εορτασμών για την 20ή επέτειο από την πτώση του Τείχους.

Εχοντας συναντήσει νωρίτερα την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία είχε ημίωρη συνομιλία για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνέχισε τη συζήτηση με τη Χίλαρι Κλίντον για μεγάλα διεθνή ζητήματα, όπως οι σχέσεις Ε.Ε. - ΗΠΑ.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε, εξάλλου, την επιθυμία να έρθει στην Αθήνα για την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ τον προσεχή Δεκέμβριο, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη.

Ο κ. Παπανδρέου είχε, επίσης, συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και με την Αγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν για τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Επίσης, για βαλκανικά θέματα, αλλά και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον ύπατο αρμοστή της Ε.Ε., Χαβιέ Σολάνα.

Με το Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, ο κ. Παπανδρέου αντάλλαξε απόψεις για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των προοδευτικών ηγετών, ενώ με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Θαπατέρο, συζήτησε την οργάνωση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών και πλημμυρών εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου 2010 από την Ισπανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου