Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Το πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους διογκώνεται ...

Ακολουθούν ενδεικτικά δημοσιεύματα από τα οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς μουσουλμάνους μετανάστες.
Η προσωπική μου άποψη είναι "When in Rome, do as the Romans do".
ΣΓΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Σε γεφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί η υπόθεση της κατασκευής του τζαμιού αλλά και του μουσουλμανικού νεκροταφείου. Ο νόμος που προβλέπει την κατασκευή του έχει σκαλώσει στα συρτάρια των υπουργείων τα οποία διαγκωνίζονται για να αποδείξουν την αναρμοδιότητά τους για το θέμα. 

Την ίδια στιγμή 15 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί για το τζαμί, όπως καταγγέλλουν οι μουσουλμάνοι, έχουν ήδη εκταμιευτεί χωρίς όμως ποτέ να διατεθούν για να γίνει το τζαμί. Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του να βοηθήσει στο ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης. «Η Πολιτεία αδιαφορεί τελείως για τη μουσουλμανική κοινότητα και δεν ενδιαφέρεται για καμία αρμονική συνύπαρξη», σημειώνεται στην επιστολή της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των 700.000 μουσουλμάνων που διαμένουν στο Λεκανοπέδιο. 

Για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα ψηφίστηκε ειδικός νόμος από τη Βουλή, ο οποίος και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Δεκεμβρίου του 2006. Είχε προηγηθεί η πρόταση για την ανέγερση τζαμιού στην Παιανία, η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και μεταξύ των μουσουλμάνων οι οποίοι διέκριναν πίσω από την κίνηση προσπάθεια φονταμενταλιστικών κύκλων της Σαουδικής Αραβίας να διαθέσουν τα απαραίτητα κεφάλαια και να αποκτήσουν τον έλεγχο. «Με δική μας εισήγηση οδηγηθήκαμε στον νόμο που προέβλεπε την ανέγερση του τεμένους στον Ελαιώνα με δαπάνες του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με λειτουργό διορισμένο από το κράτος, ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια άλλων κύκλων να ασκούν τον πνευματικό έλεγχο», επισημαίνει η κ. Άννα Στάμου, μέλος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας. 

Αρχική συμφωνία 
Η τοποθεσία βρέθηκε στην περιοχή του ναυτικού οχυρού στον Βοτανικό, στην οποία αρχικά συμφώνησαν το υπουργείο Παιδείας και το αρμόδιο για την περιοχή υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η αρχική συμφωνία όμως άλλαζε κάθε φορά που γινόταν ανασχηματισμός στο υπουργείο Παιδείας, όπου κάθε νέος υπουργός ζητούσε εκ νέου τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Και όλα αυτά, ενώ ήδη, όπως επισημαίνουν οι μουσουλμάνοι στην επιστολή τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκταμιεύτηκαν 15 εκατ. ευρώ. 

Συνεχή κωλύματα 
Τον Απρίλιο του 2009 οι μουσουλμάνοι, προσπαθώντας να μάθουν πού είχε «κολλήσει» η ανέγερση του τεμένους, ανακάλυψαν πως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επικαλούνταν αδυναμία να παραχωρηθούν 36 στρέμματα που είχε ζητήσει το υπουργείο Παιδείας. Αντ΄ αυτών πρότεινε παραχώρηση 16 στρεμμάτων, αλλά το νέο κώλυμα που παρουσίαζε ήταν η αδυναμία του να χρηματοδοτήσει τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού που λειτουργούν στην έκταση που έχει προβλεφθεί για το τζαμί. Οι διαπιστώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προήλθαν ύστερα από τεχνική μελέτη που διεξήχθη δύο χρόνια αφότου είχε ψηφιστεί ο νόμος για το τζαμί! 

«Τους δίναμε ακόμα και τα χρήματα για μετεγκατάσταση αλλά και πάλι κόλλησαν» 

«ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε κολλήσει στην εύρεση 5 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετακόμιση των υπηρεσιών του, που λειτουργούσαν στην έκταση που είχε προβλεφθεί για τζαμί. Εμείς ως κοινότητα προθυμοποιηθήκαμε να προσφέρουμε το ποσό, αλλά η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ. 

Την ίδια στιγμή το αρμόδιο από τον νόμο υπουργείο Παιδείας δήλωνε την αναρμοδιότητά του για το θέμα, επικαλούμενο πως η δική του ευθύνη περιορίζεται στην οικονομική διαχείριση του τεμένους, εφόσον αυτό χτισθεί! Κανένας όμως φορέας δεν εμφανίζεται αρμόδιος για το χτίσιμο του τζαμιού. 

«Αίσθημα απόρριψης» 
«Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας βιώνουν έντονα το αίσθημα της απόρριψης, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεύχονται, να παντρεύονται και να κηδεύονται όπως ορίζει η θρησκεία, αλλά και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, που επισημαίνει και τους κινδύνους που δημιουργούνται από την κωλυσιεργία των ελληνικών Αρχών. «Σήμερα μόνο στην Αθήνα λειτουργούν περίπου 130 χώροι που οι μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν για την προσευχή τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, σε αυτούς τους χώρους ορισμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να προωθήσουν τις δικές τους ιδέες, που μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνες». 

Σκληροί φονταμενταλιστές 
Τα λεγόμενα του κ. Ελγαντούρ επιβεβαιώνουν αναφορές της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, οι οποίες έχουν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένους χώρους στους οποίους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν βρει την ευκαιρία και αναπτύσσονται σκληροί φονταμεταλιστικοί πυρήνες. 

«Το θέμα των χώρων προσευχής είναι ευαίσθητο. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ανεργία και τη φτώχεια που μαστίζει αρκετούς από τους μουσουλμάνους πρόσφυγες μπορεί δυστυχώς στα χέρια επιτήδειων να μετατραπεί σε εκρηκτική, όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας», επισημαίνει η κ. Στάμου. 

Στο ψυγείο και η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης 

ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το θέμα της δημιουργίας του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό που οι χιλιάδες μουσουλμάνοι ήλπιζαν ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ταφής τους στην Αττική. Κι αυτό μολονότι από το 2005 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει να παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων στο Σχιστό για τη δημιουργία του. 

Στα μέσα Απριλίου τα συναρμόδια υπουργεία - Εσωτερικών και Εξωτερικών- με απάντησή τους σε ερώτησή που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Περικλής Κοροβέσης ουσιαστικά ανέφεραν ότι ο σχεδιασμός ανατρέπεται. Πράγμα που σημαίνει, όπως εξηγούν στην απάντηση, ότι πλέον, ύστερα από 4 χρόνια, αναζητείται καινούργιος χώρος για την κατασκευή του... 

Συνεχές... ψάξιμο 
Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος είχε απαντήσει ότι η περιοχή που προσφέρθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος κρίθηκε ακατάλληλη για λειτουργία νεκροταφείου από τον Οργανισμό της Αθήνας Και συμπλήρωσε ότι το θέμα επανεξετάζεται. Παρόμοια ήταν και η απάντηση που έδωσε στον βουλευτή του ΣΥΝ ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης. Τόνιζε πως «μελετώνται ως εναλλακτικές λύσεις άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να διατεθούν είτε από την Εκκλησία της Ελλάδος είτε από την ΚΕΔ». 

Σημειώνεται ότι πριν από έναν χρόνο σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο, οι δύο άντρες είχαν συζητήσει τον σχεδιασμό των κινήσεων και την επίσπευση των διαδικασιών και το θέμα φαινόταν ότι όδευε προς υλοποίηση. Μάλιστα, τότε ο υφυπουργός είχε δηλώσει πως η παραχώρηση της έκτασης από την Εκκλησία «δείχνει και τη θέση της όσον αφορά την επικοινωνία και το αγκάλιασμα όλων των κατοίκων αυτής της χώρας ανεξαρτήτως θρησκεύματος». Όπως αποδεικνύεται όμως όλα βρίσκονται πάλι στο μηδέν... 

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δύο μήνες μετά την εκλογή του κ. Ιερώνυμου στο τιμόνι της Εκκλησίας, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος τού είχε στείλει επιστολή ζητώντας του να βοηθήσει ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και για το νεκροταφείο και για το τέμενος. 

Η θέση της Εκκλησίας 
Μέχρι στιγμής ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως μετά τον ξεσηκωμό των μουσουλμάνων που ζητούν και πάλι τη δημιουργία τεμένους και νεκροταφείου. Κύκλοι της Εκκλησίας της Ελλάδος πάντως- αναφερόμενοι στα πρόσφατα επεισόδια που ανέδειξαν και πάλι την έλλειψη μουσουλμανικού τεμένους αλλά και νεκροταφείου στην Αττική- έλεγαν χθες στα «ΝΕΑ» ότι «η Εκκλησία δεν είχε, δεν έχει ούτε μπορεί να έχει την παραμικρή αντίρρηση στην απόλυτη άσκηση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας για τους πιστούς κάθε γνωστής θρησκείας». 

Μήνυση για την καταστροφή του Κορανίου 
ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ προσέφυγε χθες ο μουσουλμάνος Αντίκ Μουχάμαντ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού για την καταστροφή του Κορανίου την περασμένη Τετάρτη, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών. 

«Ο σεβασμός στην προστασία της αξίας του ανθρώπου και η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστα», όπως επισημαίνει στη μήνυση που υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του αστυνομικού που προέβη στην ενέργεια αυτή για καθύβριση θρησκεύματος, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο μηνυτής, «με πλησίασε ένας αστυνομικός και μου ζήτησε έγγραφα για εξακρίβωση των στοιχείων μου. 

Εγώ του έδειξα ότι είχα μαζί και ένα μικρό Κοράνιο. Έπειτα από λίγο ήρθε και ένας δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος είπε στον συνάδελφό του ότι δεν πρέπει να μου κάνουν τίποτα γιατί αυτό είναι Κοράνιο. Ο πρώτος αστυνομικός όμως, δεν υπάκουσε και άρχισε να με υβρίζει. Έσκισε το Κοράνιο και το πάτησε με τα πόδια του». 

Τη μήνυση παρέλαβε και μελετά εισαγγελέας Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνήσει τη βασιμότητα του περιεχομένου της και να εντοπίσει τον δράστη των καταγγελλόμενων αξιόποινων πράξεων. 

«Να ζητήσουν συγγνώμη για να μη γίνει ιερός πόλεμος» 
Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας μιλούν για «ιερή» οργή μετά την «καταστροφή του Κορανίου» και ρίχνουν το μπαλάκι στην Αστυνομία 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

«Να μας ζητήσει συγγνώμη η Αστυνομία για την καταστροφή του Κορανίου και όλα θα ηρεμήσουν», ζητούν οι ηγέτες των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα, που καταγγέλλουν προσπάθεια εκμετάλλευσής τους από κόμματα. 

«Η καταστροφή του Κορανίου αποτελεί για εμάς τους μουσουλμάνους τη μεγαλύτερη προσβολή», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που προειδοποιεί πως «το ό,τι έγινε μας έχει θίξει βαθύτατα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι νιώθουν “ιερή” οργή για αυτό που έγινε και έχουν κηρύξει πόλεμο». 

Ο «εχθρός» των μουσουλμάνων, όπως οι ίδιοι διευκρινίζουν, είναι η Αστυνομία και σε καμία περίπτωση η Ελλάδα. «Η Αστυνομία ρίχνει λάδι στη φωτιά αρνούμενη να δεχθεί την ευθύνη του αστυνομικού που προσέβαλε το ιερό μας κείμενο. Εμείς θέλαμε μια συγγνώμη από την Αστυνομία. Για τον λόγο αυτόν πήγαμε στο αρχηγείο και στη ΓΑΔΑ και ζητήσαμε να βγει στην τηλεόραση μαζί με εμάς ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και να ζητήσει συγγνώμη κάτι που θα έβλεπαν οι μουσουλμάνοι και θα μπορούσαμε να τους ηρεμήσουμε», συμπληρώνει ο κ. Ελγαντούρ. 

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας θεωρεί πως η ΕΛ.ΑΣ. «κρύβει» τον αστυνομικό που το βράδυ της Τετάρτης έσκισε μερικές σελίδες από απόσπασμα του Κορανίου που είχε μαζί του μετανάστης από τη Συρία, ενώ προδικάζουν πως το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τον αστυνομικό θα είναι αθωωτικό. Ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. 
Για το περιστατικό διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ από τα ευρήματα προκύπτει πως πρόκειται για δύο κόλλες χαρτιού με αραβικά γράμματα, διπλωμένες στα τέσσερα, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με χαρτοπετσέτα και χαρτομάντιλο και δεμένες με μονωτική ταινία. Ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και άνοιξε το περιτύλιγμα για να ελέγξει αν περιείχε ναρκωτικά και πάνω σε αυτήν την ενέργεια σκίστηκε λίγο το έγγραφο με το ιερό κείμενο- αυτή είναι η θέση που έχει εκφράσει μέχρι τώρα η Αστυνομία. 

«Όταν ο αστυνομικός ήρθε να μας κάνει έλεγχο, εμείς βρισκόμασταν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πατήσια. Μας ζήτησε τα χαρτιά μας. Ο φίλος μου είχε τις σελίδες του Κορανίου τυλιγμένες σε κάτι άλλα χαρτιά. Αυτό ίσως φάνηκε ύποπτο στον αστυνομικό που το πήρε από τα χέρια τούτο έσκισε και στη συνέχεια το ποδοπάτησε. Ο φίλος μου που δεν ξέρει καλά ελληνικά του έλεγε “Κοράν, Κοράν” και του έδειχνε και την εκκλησία για να καταλάβει πως αυτό που έσκιζε ήταν κάτι ιερό. Εκείνος όμως άρχισε να βρίζει τους μουσουλμάνους, ενώ ο συνάδελφός του που κατάλαβε τι ήταν του ζητούσε να σταματήσει», λέει ο Αχμέτ Αλ Τζουμά, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, και πρωταγωνιστής των επεισοδίων πριν από μερικές εβδομάδες έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ θεωρούν την ΕΛ.ΑΣ. οι μουσουλμάνοι καθώς πιστεύουν πως κρύβει τον αστυνομικό που «έσκισε το Κοράνι» 

«Κάποια κόμματα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή μας» 

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ της Πέμπτης και της Παρασκευής- όταν εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώθηκαν και καταστροφές σε καταστήματα- έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους των μουσουλμάνων. «Οι βανδαλισμοί αποτελούν ντροπή για τη μουσουλμανική κοινότητα. Πίσω όμως από αυτούς κρύβονται ελληνικά κόμματα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή μας», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένων πολιτικών φορέων. Όπως αποκαλύπτει, στα επεισόδια της Παρασκευής Έλληνες ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να καθοδηγήσουν τους μετανάστες. 

«Σε μια κατάσταση που θυμίζει ωρολογιακή βόμβα, όχι μόνο για το Κοράνι αλλά και για την ανεργία που μαστίζει πολλούς από εμάς, ορισμένοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα παιδιά», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, που σήμερα καταθέτει τη μήνυση εις βάρος του αστυνομικού. 

Η πλειονότητα των Αράβων μεταναστών έχει αποφασίσει να απέχει από ενδεχόμενες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και να περιοριστεί στη δικαστική διευθέτηση του θέματος, ενώ αφήνει υπονοούμενα για τη στάση Αφγανών και Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι και πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας. «Προσανατολιζόμαστε σε μα ειρηνική πορεία την επόμενη Παρασκευή. Αν δούμε όμως κάποιον μουσουλμάνο να πετάει πέτρα, εμείς οι ίδιοι θα τον παραδώσουμε στην Αστυνομία», λέει ο Αχμέτ Αλ Τζουμά, που υποστηρίζει την ειρηνική συνέχεια των αντιδράσεων. 

«Έβαλαν φωτιά για να κάψουν ανθρώπους» 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ 

«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ βίαιο αυτό που έγινε σε έναν χώρο που χρησιμοποιούμε για την προσευχή μας. Έριξαν μεγάλη ποσότητα βενζίνης, έβαλαν φωτιά, αν και πρέπει να γνώριζαν ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα. Έβαλαν φωτιά για να κάψουν ανθρώπους. Τα παιδιά πρόλαβαν και έφυγαν την τελευταία στιγμή, ενώ όλα καίγονταν γύρω τους. Βρέθηκαν παγιδευμένοι από τις φλόγες στην είσοδο». 

Με την ιερατική του στολή ο κ. Άλμα κοιτάει με θλίψη τα αποκαΐδια στο υπόγειο της Πλατείας Αττικής, που το Σάββατο τα ξημερώματα έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Στο υπόγειο, που χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας για τους μουσουλμάνους της περιοχής, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν τέσσερις άνθρωποι. Κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες με ελαφρά τραύματα. Στην εμπρηστική επίθεση μετείχαν τουλάχιστον πέντε δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με τις περιγραφές, ήταν κοντοκουρεμένοι και φορούσαν μαύρα ρούχα. 

Η επόμενη μέρα βρήκε τους μουσουλμάνους τρομοκρατημένους. Τα περισσότερα στόματα ήταν σφραγισμένα και ελάχιστοι θέλησαν να μιλήσουν για τη δολοφονική επίθεση. Στους τοίχους της γειτονιάς της οδού Αγορακρίτου υπάρχουν αφίσες με απειλητικά συνθήματα μίσους εναντίον των μεταναστατών. 

Ο συγκεκριμένος χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ουδέποτε έχουμε ενοχλήσει κανέναν. Φτιάξαμε αυτό τον χώρο για να προσευχόμαστε. Πού αλλού να πάμε; Τόσο καιρό δεν μας είχε πειράξει κανείς. Η πρώτη επίθεση έγινε πριν από τρεις μήνες. Έξω από τον χώρο πέντε νεαροί όρμησαν πάνω σε ένα παιδί από το Πακιστάν και το ξυλοκόπησαν άγρια. Ερχόταν εδώ για να προσευχηθεί και όρμησαν πάνω του και τον χτύπησαν πολύ, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. Έκανα μήνυση στην Αστυνομία, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Παρόλα όσα έγιναν δεν φοβάμαι. Δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν ούτε έχω πειράξει πότε κανέναν», λέει ο κ. Άλμα. 

Προειδοποιήσεις 
Προβληματισμό όμως έχει προκαλέσει στους μουσουλμάνους η επίθεση σε χώρο που χρησιμοποιείται ως τζαμί στην Πλατεία Αττικής, από την οποία και τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα. «Έχουμε αποφασίσει να βάλουμε ανθρώπους να φυλάνε τους χώρους μας όλο το 24ωρο διότι είναι πιθανόν κάποιοι που δεν μας θέλουν στην Ελλάδα να επιχειρήσουν και πάλι να μας κάνουν κακό. Την επόμενη φορά όμως δεν ξέρουμε αν θα περιοριστούμε και πάλι σε παθητικό ρόλο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ. 

Ο κ. Γιώργος Μανιτσιώτης, κάτοικος στη γειτονιά, ειδοποίησε την Αστυνομία για τον εμπρησμό. «Είδα κάποιον να σπάει το τζάμι και να αδειάζει ένα μπιτόνι. Αμέσως φούντωσε η φωτιά. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Και εδώ τόπος προσευχής είναι». 

Διαδηλώσεις μετά... ξύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα 

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ αντιδράσεις μουσουλμάνων στην Ευρώπη προκάλεσαν τα σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν το 2005 στη δανέζικη εφημερίδα «Jyllands Ρosten» και υπονοούσαν ότι ήταν υποστηρικτής της τρομοκρατίας. Δύο χρόνια αργότερα, ο Σουηδός καρτουνίστας Λαρς Βιλκς σκιτσάρισε τον Μωάμεθ ως σκυλί, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία των μουσουλμανικών χωρών, αλλά και των μουσουλμάνων που ζουν στη Γηραιά Ήπειρο, οι οποίοι χαρακτήριζαν τα σκίτσα «βλάσφημα». Πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπου σημειώθηκαν και επεισόδια. 

Πέρσι, μια ταινία αποτέλεσε την αφορμή για επεισόδια και αναταραχές: το 17 λεπτών φιλμ «Φίτνα» (πόλεμος ή διχασμός) του Ολλανδού ακροδεξιού βουλευτή Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος προσπάθησε να δείξει ότι το Ισλάμ προκαλεί τους πιστούς του να προχωρούν σε ακραίες πράξεις. Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι είχαν διαδηλώσει σε Ολλανδία και Δανία, αλλά και στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν για την ταινία που προβλήθηκε στο Ίντερνετ. 

ΓΑΛΛΙΑ: Σε 4 εκατομμύρια υπολογίζονται οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα αυτή, όπου υπάρχουν περίπου 1.500 τζαμιά. Το 2005 είχε σημειωθεί εξέγερση στα φτωχά προάστια του Παρισιού, όπου ζούσαν κυρίως μουσουλμάνοι μετανάστες. Αυτές μπορεί να ήταν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις, όμως το φαινόμενο δεν ήταν καινούργιο, καθώς μικρότερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90 στη Γαλλία. Το 2004 η γαλλική κυβέρνηση απέλασε αρκετούς ξένους ιμάμηδες, ενώ έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη μουσουλμανική κοινότητα και η απαγόρευση στα κορίτσια να φορούν την ισλαμική μαντίλα στα σχολεία. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Περίπου 3,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι βρίσκονται στη χώρα αυτή, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο είναι Γερμανοί πολίτες. Η μεγάλη πλειονότητα των μουσουλμάνων στη Γερμανία είναι Τούρκοι (90%). Διαδηλώσεις και συγκρούσεις ξεσπούν συχνά, κυρίως σε περιοχές όπου χτίζονται νέα τεμένη. Η πλέον πρόσφατη σημειώθηκε στην Κολωνία το 2007, όταν η μουσουλμανική κοινότητα προσπάθησε να χτίσει ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στη χώρα αυτή. Τον Σεπτέμβριο του 2006, η Όπερα του Βερολίνου ανακοίνωσε την ακύρωση τεσσάρων παραστάσεων της όπερας του Μότσαρτ «Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης», επειδή υπήρχε μια σκηνή με το κομμένο κεφάλι του Μωάμεθ και οι υπεύθυνοι πίστευαν ότι αποτελούσε «σημαντικό κίνδυνο». Τελικά η παράσταση ανέβηκε τρεις μήνες αργότερα και έξω από το θέατρο πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις. 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στα 2,5 εκατομμύρια υπολογίζονται οι μουσουλμάνοι, εκ των οποίων οι μισοί προέρχονται από το Πακιστάν. Στις περιοχές όπου ζουν, κυρίως γύρω από το Λονδίνο, συχνά δημιουργούνται συγκρούσεις με την Αστυνομία, όπως λένε οι κοινωνιολόγοι, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας και της εγκληματικότητας που υπάρχει σε αυτές. Στη Βρετανία υπάρχουν περίπου 1.500 τζαμιά, στα οποία συχνά διδάσκουν ακραίοι ισλαμιστές. Από εκεί ξεκίνησαν και Βρετανοί μουσουλμάνοι που πραγματοποίησαν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005. 


Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ Carrefour

H Carrefour έχει δημιουργήσει ένα κώδικα με οδηγίες προς εργαζομένους της, για το πως θα κοροϊδέψεις τον πελάτη. Προφανώς το φαινόμενο διαφοράς της τιμής που αναγράφεται στα ράφια με αυτή που χρεώνεται στο ταμείο είναι τόσο συχνό, που χρειάζεται ένα ολόκληρο business process που θα αντιμετωπίζει τη “δύσκολη κατάσταση”.


Από Ζ.Δ.

 

Πας μη Εγώ, βάρβαρος

Δελτίον 1236, 25.5,09

High TV

Ο ανταποκριτής μας στην Γενεύη Νίκος Καλογερόπουλος μεταδίδει:

 Ακούσαμε και την τελευταία έκφραση της πολιτικής ασυναρτησίας: Πας μη Εγώ, βάρβαρος. Από το ένα μέρος οι σοσιαλιστές, Από το άλλο οι βάρβαροι. Όλοι σε ένα σακί. Ο Adenauer και ο Erhart με το θαύμα της Γερμανίας, η Thatcher και ο Reagen, ο Sarkozy και η Merkel – όλοι βάρβαροι. Για ν’απαλαγούμε σήμερα από τις αναθυμιάσεις αυτού που ο Πλάτων αποκάλεσε «πόλεως νόσημα», θα μιλήσουμε για κάτι διαφορετικό, που αναφέρεται στην υγεία. Πρώτος ο Γάλλος ιατρός Alfred Tomatis δήλωσε ότι τα έργα του Mozart ενέχουν θεραπευτική αξία. Στο Πρώτο Διεθνές Κογκρέσο Μουσικοθεραπείας στο Παρίσι το 1974, έδειξε τα καλά αποτελέσματα σε ασθενείς του που υπέφεραν από αϋπνία, κατάθλιψη και άγχος όταν άκουγαν συστηματικά τα κονσέρτα για βιολί του Mozart. Ο Tomatis πέθανε το 2001 αλλά οι συνεργάτες ίδρυσαν το Mozart Brain Laboratory που λειτουργεί στο Saint-Trond του Βελγίου. Από το 1999 οι Αμερικανοί νευρολόγοι καταφεύγουν στην μουσική του Mozart για ασθενείς που πάσχουν από κώμα και πολλά Γαλλικά νοσοκομεία συνιστούν την Μουσική του Mozart σε εγγύους. Πειράματα απέδειξαν ότι σε εξετάσεις νοημοσύνης 60 φοιτητών τα υψηλότερα ποσοστά παρουσίασαν όσοι είχαν ακούσει επί 10 λεπτά την Σονάτα για δύο πιάνα σε ρε μείζονα Κ.448 του Mozart. Στην Ελβετία έχει παρατηρηθεί ότι οι αγελάδες σε στάβλους όπου παίζεται συστηματικά μουσική του Mozart έχουν αυξημένη παραγωγή γάλακτος. Μήπως ο κ. Σιούφας θα πρέπει να εφαρμόσει αυτή την δοκιμασμένη θεραπευτική μέθοδο «συνταγής Mozart» και στην Βουλή, ώστε να δούμε επί τέλους και μία κάποια αυξημένη παραγωγή έργου. αντί να ακούμε τα διάφορα φληναφήματα των μαθητευόμενων μάγων της Πολιτικής;.

Από Σ. Γ.

Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

H μεγαλύτερη Τουρκική αρμάδα των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται στο Αιγαίο για ασκήσεις.

Σάββατο, 23 Μάϊος 2009

"Συναγερμός" στο Ελληνικό ΓΕΕΘΑ.

Από το Defencenet.gr

Επιχείρηση εικονικού αποκλεισμού του Ανατολικού Αιγαίου με τεράστια αεροναυτική δύναμη βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.
Η μεγαλύτερη τουρκική αεροναυτική αρμάδα που έχει εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό στο Αιγαίο συμμετέχει στην άσκηση "Θαλασσόλυκος" με μικτά σενάρια μάχης, όπως αποκλεισμός νήσου, κατάληψη βραχονησίδας από ειδικές δυνάμεις ,προσβολή εχθρικών σκαφών με βλήματα επιφανείας κλπ.
Όλες οι δραστηριότητες των Τούρκων παρακολουθούνται στενά από τις ελληνικές δυνάμεις και των τριών Κλάδων.
Χαρακτηριστικό της εγρήγορσης του...Π.Ν. είναι ότι κινητοποίησε και μονάδες επιφανείας οι οποίες δεν θα έπρεπε υπό νορμάλ συνθήκες να πλέουν, λόγω εκπαίδευσης, συντήρησης κλπ
Μόνο χθες παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο χώρο 49 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 14 οπλισμένα..!


GREECE-SALONIKA.blogspot: H μεγαλύτερη Τουρκική αρμάδα των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται στο Αιγαίο για ασκήσεις. (24 May 2009)

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/05/h.html