Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΔΔΧ & θαλάσσια σύνορα

Πέμπτη, 5 Φεβρουάριος 2009

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας...

Με αφορμή την απόφαση της 3ης Φεβρουαρίου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα θαλάσσια σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, έρχεται στο προσκήνιο ξανά, η πρόταση ορισμένων να φέρουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Διεθνές δικαστήριο.

Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ αποφάσισε τελικώς για την μακροχρόνια διαφορά Ρουμανίας και Ουκρανίας σχετικά με την κυριότητα των δύο χωρών σε ένα κομμάτι του Ευξείνου Πόντου. Η συγκεκριμένη περιοχή, με το γνωστό για τις εμπλεκόμενες χώρες ως νησί Serpent, αποτελεί πετρελαϊκό παράδεισο καθώς κρύβει υποθαλλάσια...κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, με αποθέματα που υπολογίζονται σε 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 10 εκατομμύρια τόνους πετρέλαιο.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/02/blog-post_9036.html

Από το infognomonpolitics

Το πρόβλημα της ενημέρωσης είναι πρόβλημα Δημοκρατίας. Αν σου σερβίρουν ότι θέλουν ελέγχουν και τις αποφάσεις μας. Έχουμε γίνει μαριονέτες των καναλιών. Είμαστε σαν τις γαλοπούλες. Αυτές τις καθοδηγείς με ένα καλάμι. Εμάς με τη TV.
Οι δημοσιογράφοι αν έχουν κάποια αξιοπρέπεια απολύονται. Ζητούνται βολικοί και όχι ικανοί.


ΜΕGΑ & δηµοσιογραφία
Όσα κι αν λέµε για τα βοθροκάναλα, τελικά είναι λίγα. Η υπόθεσης της απόλυσης του Βαγγέλη Βασιλειάδη τα λέει ΟΛΑ. Προσέξτε τις λεπτοµέρειες:
Ο Βαγγέλης, που υπήρξε συνεργάτης και ανταποκριτής του ΜΕΓΚΑ στη Θράκη από ιδρύσεως του καναλιού, έκανε το σφάλµα να αποκαλύψει ένα σκάνδαλο που όλη η Ξάνθη µουρµούριζε αλλά κανείς δεν το κατήγγειλε ξεκάθαρα. Μία υπόθεση που θύµιζε ...Βατοπέδι, καθώς αφορούσε µιά περίεργη «ανταλλαγή» ενός ... µη αρτίου οικοπέδου µε άλλο (της Κτηµατικής Υπηρεσίας του Δηµοσίου), πολλαπλάσιας αξίας, στο εµπορικό κέντρο της πόλης (και µε ηµιτελές κτίσµα µέσα, µάλιστα). Ποιός ήταν ο «τυχερός» που επωφελήθηκε από την τράµπα αυτήν; Ο πατέρας του Ευάγγελου Βενιζέλου!
Τις αποκαλύψεις αυτές τις είχε κάνει από καιρό ο Βαγγέλης αλλά τις προάλλες τις πρόβαλε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος από τον «Κίτρινο Τύπο» και τις έµαθε όλη η Ελλάδα. Την επόµενη λοιπόν µέρα το κοπροΜΕΓΚΑ άρχισε να αναζητά τον ... αντικαταστάτη του Βασιλειάδη! Ο τελευταίος επικοινώνησε µε το κανάλι, τού το επιβεβαίωσαν και κάπου εκεί έληξε η 20χρονη συνεργασία των δύο πλευρών.
Πείτε τώρα εσείς τι σηµαίνουν τα ανωτέρω για την διαπλοκή του ΜΕΓΚΑ µε κόµµατα και πρόσωπα, και πόσο αχρείος πρέπει να είσαι όταν πετάς έτσι ανθρώπους µε τους οποίους ποτέ δεν είχες πρόβληµα, µόνο και µόνο γιατί ξεµπρόστιασαν έναν (προφανώς) προστατευόµενό σου...

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Απουσιάζει η διαχείριση των επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων στην Ελλάδα

05-02-2009

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό: ΠΕΧΩΔΕ

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αγνοείται η τύχη 660.000 τόνων τοξικών αποβλήτων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, γεγονός που προκύπτει από την απλή σύγκριση των ποσοτήτων που παρήγαγαν οι ελληνικές βιομηχανίες και αυτών που αποθηκεύονταν προσωρινά κατά την περίοδο 1998-2004.

Από έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προκύπτει ότι κατά τα έτη 1998, 1999 και 2000 η παραγωγή των επικίνδυνων αποβλήτων ανερχόταν σε περίπου 290.000 τόνους ανά έτος, ενώ από το 2001 έως το 2004 εκτιμάται ότι η ετήσια παραγωγή της Ελλάδας δεν ξεπέρασε τους 333.000 τόνους τον χρόνο.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΤΕΕ, κατά την τριετία 1998-2000 αποθηκευόταν προσωρινά το 76% των παραγόμενων αποβλήτων. Από το 2001 έως το 2004 το ποσοστό προσωρινής αποθήκευσης μειώθηκε, φτάνοντας έως και το 62%. Αυτό σημαίνει ότι κατά την περίοδο 1998-2004 αποθηκεύτηκαν σε χώρους που δεν είχαν τέτοιες προδιαγραφές, 1.260.000 τόνοι τοξικών, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων αναφέρει ότι ανέρχονται σε 600.000 τόνους.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, περίπου το 85-90% της ετήσιας παραγωγής προέρχεται από 20 έως 25 βιομηχανικές μονάδες μεγάλης δυναμικότητας που ανήκουν στους κλάδους της μεταλλουργίας, της διύλισης του αργού πετρελαίου και της παραγωγής χημικών προϊόντων και λιπασμάτων.

Οι ορφανές ποσότητες τοξικών αποκλείεται να έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 οι αποστολές ανέρχονταν στους 1.450 τόνους ανά έτος, ενώ το 2004 έφταναν τους 1.500.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει υποεκτιμήσει τις ποσότητες που παράγει η Ελλάδα τουλάχιστον κατά 30%. Η μόνη πηγή πληροφόρησης του υπουργείου για τις ποσότητες αποβλήτων είναι αυτά που δηλώνουν οι βιομηχανίες. Φυσιολογικό είναι λοιπόν να έχουν δηλωθεί λιγότερα από αυτά που παράγονται, αφού το κόστος μεταφοράς ενός τόνου κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό για να αποτρέπει την παράνομη διάθεσή τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Γνωρίζετε την έκθεση του ΤΕΕ σχετικά με τα παραγόμενα απόβλητα εάν ναι, σε τι αποδίδεται η μεγάλη διαφορά των εκτιμήσεων της έκθεσης και του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων που ανέρχεται σε 660.000 τόνους;

2) Διενεργούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις βιομηχανικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η ετήσια παραγωγή τοξικών αποβλήτων καθώς και ο τρόπος διαχείρισής τους;

3) Τί σκοπεύετε να πράξετε ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα διαχείρισης των τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων;

Oι ερωτώντες βουλευτές Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός 

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/02/blog-post_9737.html

O tempora o mores

Τετάρτη, 4 Φεβρουάριος 2009

Το μακρύ υποκριτικό ζεϊμπέκικο.

Καλός σκοπός, άγιες προθέσεις ,έγραφε τις προάλλες ο Γ. Ντάσκας, αλλά στην Ελλάδα τα δράματα που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή είναι αλλού.

Αναφερόταν στην εκδήλωση που είχε διοργανωθεί για την παρουσίαση του βιβλίου :«Νίκος Κοεμτζής: Το μακρύ ζεϊμπέκικο», αλλά και που ήταν μια …«αίτηση» για την χορήγηση άδειας μικροπωλητή (και φυσικά τα …κατάφερε) ώστε να μπορεί να το πουλάει νόμιμα επιτέλους ο συγγραφέας του -ταυτόχρονα εκδότης και αποκλειστικός διαθέτης του.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο «Ιανός» με την …αγαστή συνεργασία του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Λιάνη. Την υπόθεση του… «μάγκα» Νίκου Κοεμτζή οι παλαιότεροι θα την θυμούνται πολύ καλά.
Για τους νεότερους θα προσπαθήσω να την εξιστορήσω περιληπτικά. Η υπόθεση με «πρωταγωνιστή» τον Νίκο Κοεμτζή είναι μια αιματοβαμμένη τραγωδία.Το
ν Φεβρουάριο του 1973 βρίσκεται μαζί με τον αδελφό του στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα». Για μια … «παραγγελιά» του αδερφού του ,που σηκώθηκαν να χορέψουν και … άλλοι , ο Νίκος Κοεμτζής με μια φαλτσέτα ….θέρισε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τόσους.

Καταδικάστηκε σε θάνατο και για τρία χρόνια περίμενε την εκτέλεση. Μετά η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια, τελικά ....βγήκε από τη φυλακή ύστερα από ….23 χρόνια ! Οι εφημερίδες της εποχής τον αποκαλούσαν «κτήνος» και όταν μιλούσαν για εγκληματίες συχνά τους αποκαλούσαν «Κοεμτζήδες».

Όταν αποφυλακίστηκε (στα …23 χρόνια !!) κάποιοι… «προοδευτικοί» μεγαλο-δημοσιογράφοι , αντί να παρουσιάσουν μια πράξη μεταμέλειας του Κοεμτζή , η οποία να αποτελούσε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία και να απέτρεπε άλλους … «μάγκες», αυτοί τον οδήγησαν στο νυχτερινό κέντρο όπου κάτω από τις τηλεοπτικές κάμερες τον έβαλαν να …. απολαύσει το αιματοβαμμένο μακρύ ζεϊμπέκικο.

Αυτός δε προκλητικά όταν βγήκε από την φυλακή , δεν πήγε καν να ανάψει ένα κερί σε μια εκκλησία για τα θύματα του, να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο τους , να κάνει μια συμβολική μετανοητική κίνηση στις οικογένειες τους.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε πριν λίγες ημέρες λοιπόν ήσαν παρόντες διάφορες …προσωπικότητες. Εκτός φυσικά του κ. Λιάνη παραβρέθηκαν και ο βουλευτής (και συνταγματολόγος) του ΠαΣοΚ κ. Λοβέρδος , ο δημοσιογράφος κ. Τσίμας, ο κ. Κουράκης και άλλοι.

Μόλις προχθές έγραφα ότι ζούμε στην εποχή όπου συσκοτίζουμε την πραγματικότητα αν δεν την αντιστρέφουμε τελείως. Γιατί τις ίδιες ημέρες που … εξασφαλίστηκε (μετά …προοδευτικότητας) μια άδεια μικροπωλητή για τον Νίκο Κοεμτζή , ο δημοσιογράφος κ.Γ. Ντάσκας μας αποκάλυπτε μια άλλη περίπτωση αίτησης χορήγησης αδείας μικροπωλητή από τον δήμο, όπου όμως …. κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Αφορά τον πολίτη Γιώργο Γκ…, που είχε πρωτοστατήσει και είχε αποκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στις προμήθειες τροφίμων σε μονάδες της Αττικής επί εποχής ΠαΣοΚ.
Τότε , για να καλύψουν τις κομπίνες και τα χρήματα που άρπαζαν , έστησαν την περίφημη ληστεία (πρώτη και μοναδική) στρατιωτικής μονάδας στο Καρέα.
Ήταν εικονική και στόχο είχε να καλύψει τη μαύρη τρύπα. Ο πολίτης Γιώργος Γκ…, έκανε καταγγελίες και έμπλεξε μέχρι και πρόσωπα του ιδιαιτέρου γραφείου του τότε υπουργού Άμυνας. Αληθινές πέρα ως πέρα . Κάποιοι την …πλήρωσαν (μεταξύ αυτών και μεγάλος αξιωματικός).

Όμως όλοι αυτοί εκδικήθηκαν τον πολίτη που έκανε την καταγγελία. Αντί να ενισχυθεί ο πολίτης μάρτυρας και να προστατευθεί για να πει τα πάντα μη φοβούμενος , είχε την αντίθετη μεταχείριση.
Σιγά-σιγά τον πέταξαν έξω από κάθε δουλειά με τις προμήθειες τροφίμων που είχε ως τότε. Από τα ψηλά στα… χαμηλά .

Έφθασε ο πολίτης Γιώργος Γκ…, που θα έπρεπε να είχε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ, αλλά και να είχε επιβραβευτεί για τις αποκαλύψεις του ενάντια στην διαφθορά , ….. να παρακαλά για μια άδεια μικροπωλητή προκειμένου …..να πουλά κουλούρια και κανείς να μη ενδιαφέρεται!

Από τη μια , χορήγηση άδειας μικροπωλητή για τον … «μάγκα» Νίκο Κοεμτζή , εν μέσω … «προοδευτικών» εκδηλώσεων, Chivas και ξηρών καρπών ,και από την άλλη ………… !

Έχει χαθεί η ιεράρχηση πραγμάτων και αξιών. Έχει χαθεί το μέτρο! Που πάμε;

ΑΣΩΠΟΣ: Η ανοχή έφτασε στο όριο!

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-02-09 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ!
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=109738

Αποφασισμένοι είναι οι πολίτες να κλείσουν τους αγωγούς των εταιρειών που ρίχνουν τα απόβλητα τους στον Ασωπό και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Χρήστος Παναγόπουλος.

Η ανοχή των κατοίκων, όπως είπε o κ. Παναγόπουλος, έχει φτάσει στα όρια της... Για "χρόνια τοξίνωση του κόσμου", έκανε λόγο ο χημικός μηχανικός Θανάσης Παντελόγλου. Όπως τόνισε, εδώ και δύο χρόνια οι κάτοικοι Βοιωτίας, Εύβοιας και Ανατολικής Αττικής βρίσκονται υπό την απειλή και τη συνεχιζόμενη επίδραση τοξικών.

Από τη πλευρά του, ο πατέρας Ιωάννης από τα Οινόφυτα παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι θάνατοι από καρκίνο τετραπλασιάστηκαν την τελευταία 15ετία στην περιοχή.

Υποστήριξε επίσης ότι το 95% των πολιτών συνεχίζουν να υδρεύονται από το μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα. Εντωμεταξύ, την Τετάρτη επρόκειτο να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχουν ασκήσει οι εταιρείες, οι οποίες καταδικάστηκαν απο το τριμελές πλημμελειοδικείο Θήβας για εκτεταμένη ρύπανση του Ασωπού.

• Ασωπός: Συζητείται η αγωγή των εταιριών•

Κρυφτούλι με τα τοξικά

Η ανοχή έφτασε στο όριο
http://oikomargarita.blogspot.com/2009/02/blog-post_05.html

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Το Χουνέρι ....

Χουνέρι…

Υπάρχει κάποιος άραγε
Πολύξερος να ξέρει
Τέτοιο, ωσάν των Κρητικών,
Τ' απίστευτο χουνέρι!

Όπου καλωσορίσματα
Στο δίκιο τους αγώνα
Τους τάξαν και τους πρόσφεραν
Άφθονα δακρυγόνα...

Και μάλιστα ο λεβέντης τους
Τ' άξιο τους παλικάρι,
Όπου τση Κρήτης είναι το
Καύχημα και καμάρι!

Αδέρφια θυμηθείτε το:
Χουνέρι μας προσμένει,
Όσο στου δικομματισμού
Τη μέγγενη δεμένοι

Προσμένουμε των εκλογών
Μέρα την επομένη…

παπα-Ηλίας

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Και γιατί τόσα χρόνια το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) δεν πυρπολεί τις τεράστιες φυτείες παπαρούνας;
Το κακό το χτυπάς στη ρίζα του.
Μήπως υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί έμποροι; Κατά προέκταση του καλές και οι κακές δικτατορίες.....;
ΣΓΣ
ΥΓ Να μην ξεχνάμε ότι ο στόλος των ΗΠΑ πρωτο εμφανίστηκε στο Αιγαίο (Αν. Μεσόγειο) το 1823 με μοναδική αποστολή να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα του εμπορίου του όπιου από την τότε Οθωμανική αυτοκρατορία

Αρχιστράτηγος του NATO εξέδωσε παράνομη εντολή για δολοφονίες

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ανώτατης διοίκησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, με αφορμή παράνομη εντολή του Αμερικάνου αρχιστράτηγου Τζον Κράντοκ. Ο ανώτατος αξιωματικός των συμμαχικών δυνάμεων φέρεται να εξέδωσε εντολή, με την οποία ζητά το θάνατο όλων των εμπόρων οπίου, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο στο οποίο απέκτησε πρόσβαση το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο αξιωματικός δίνει εντολή για χρήση θανατηφόρας βίας ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή των υπόπτων στην ένοπλη αντίσταση κατά της κυβέρνησης του Αφγανιστάν ή κατά των στρατευμάτων της Δύσης. "Δεν είναι πλέον απαραίτητο να προσκομίζονται πληροφορίες ή άλλες αποδείξεις που να καθιστούν στρατιωτικό στόχο τον τάδε έμπορο ή εγκατάσταση ναρκωτικών", γράφει ο Κράντοκ.


Για περισσότερα κλικ στο http://www.tvxs.gr/v4202



Η δικαιοσύνη μίλησε ....

Θα ήθελα να ξέρω.

Έγινε κανονική κλήτευση;

Πως αντέδρασε η Τουρκία στην κλήτευση;

ΣΓΣ

Αυστηρή απάντηση στα σχόλια της Αγκυρας για την καταδίκη του Τούρκου πιλότου
Για το δυστύχημα του Μαΐου 2006


Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε το σχόλιο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης με την οποία καταδικάστηκε ερήμην ο Τούρκος πιλότος που είχε εμπλακεί στη σύγκρουση μαχητικών αεροσκαφών, το Μάιο του 2006 νότια της Ρόδου, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης.

Στις 26 Ιανουαρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε τον Τούρκο πιλότο Χαλί Ιμπραχίμ ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με το σκεπτικό ότι δεν τήρησε τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας, και τον καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, επανέλαβε τις θέσεις της Αγκυρας περί ελληνικής ευθύνης στο δυστύχημα της 23ης Μαΐου 2006 και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση στερείται βάσης και νομικής αξίας. Επίσης δείχνει ότι ο νόμος μπορεί να χειραγωγηθεί κατά το δοκούν και η αρχή της δίκαιης δίκης μπορεί να παραβιαστεί με μονομερείς αξιώσεις».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε με αυστηρή γλώσσα στους ισχυρισμούς αυτούς της Τουρκίας, και στην «απαράδεκτη αναφορά» στην ελληνική Δικαιοσύνη που επαναφέρει τα περί δήθεν ευθύνης της Ελλάδας στο επεισόδιο.

«Η γνωστή αυθαίρετη τουρκική πολιτική, όσον αφορά στα της περιοχής πληροφόρησης πτήσεων Αθηνών (FIR) είναι εκείνη που με τις σχεδόν καθημερινές πράξεις αμφισβήτησης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, ευθύνεται για συμβάντα όπως εκείνα, που τον Μάιο του 2006 κατέληξαν στον τραγικό θάνατο του Έλληνα πιλότου Ηλιάκη» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η επανάληψη ανακριβών και αστήρικτων ισχυρισμών από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το τραγικό συμβάν δεν αλλάζει τα πραγματικά περιστατικά ούτε αναιρεί τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς. Οι εμπεριστατωμένες θέσεις της χώρας μας για τις ευθύνες για τη σύγκρουση των δυο στρατιωτικών αεροσκαφών είναι γνωστές στις τουρκικές αρχές, στους Συμμάχους και στους εταίρους μας.

»Κατά τα λοιπά, οι αναφορές στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτες. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό, όταν καθ' οιονδήποτε τρόπο αναφέρεται στη λειτουργία της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

* Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις από το Βελιγράδι όπου συνοδεύει την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στον πρώτο σταθμό της περιοδείας της στα Δυτικά Βαλκάνια, υπό την ιδιότητα της προέδρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=981944

Έλλειμμα δημοκρατίας ....;

Εκτιμώ ότι παρουσιάζουμε δημοκρατικό έλλειμμα.

Από την επομένη των εκλογών η αντιπολίτευση, όποια κι’ αν είναι αυτή, αρχίζει να ζητά εκλογές με χίλιες δυο προφάσεις.

Μήπως και το ζητούμενο είναι η ... κουτάλα;

Επιτέλους, αυτούς που επέλεξε ο κυρίαρχος λαός, ας τους αφήσουμε να κάνουν τη συνταγματική τους διαδρομή. Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ να αφήσει η αντιπολίτευση την εκάστοτε κυβέρνηση ανεξέλικτη και ασφυροκόπητη.

ΣΓΣ

Για πρόωρες κάλπες

Παπακωνσταντίνου: «Εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 07:00

«Προφανώς προετοιμαζόμαστε», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις, για το εάν το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για εκλογές.

O κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως οι ευρωεκλογές, «εάν δεν έχουν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα».

«Εμείς έχουμε πει επανειλημμένα ότι ζητάμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, για να αλλάξει πορεία η χώρα. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το πότε θα γίνουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε πως οι ευρωεκλογές, «εάν δεν έχουν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές, έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα».

Εξάλλου, ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η κυβέρνηση εντάσσει την υπόθεση Siemens στους εκλογικούς σχεδιασμούς της, τόνισε: «Νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει, από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα σκάνδαλα, ότι το τελευταίο πράγμα που την απασχολεί, είναι να λάμψει η αλήθεια.

Το καταλάβαμε πάρα πολύ καλά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το έχουμε καταλάβει και σε άλλα σκάνδαλα. Πιστεύω πως και στην περίπτωση της Siemens εντάσσει την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σχεδιασμού».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «θέλει να βγει η αλήθεια στο φως για όλους. Όλα στο φως, όποιον και να αφορούν».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, έχει αναθέσει σε επιτροπή-υπό τον γενικό διευθυντή του γραφείου του Νίκο Αθανασάκη, να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις περί το σκάνδαλο Siemens. Στην επιτροπή μετέχουν οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Παπουτσής, Γρηγόρης Νιώτης και Μιχάλης Καρχιμάκης.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/30/1623155.htm

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Εδώ ποιοι εκμεταλλευονται τη γη μας ....

Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2009

Στα νύχια των πλουσίων τα φιλέτα των φτωχών.

Οι αποικιοκράτες του 21ου αιώνα έγραφε τις προάλλες η Ν. Παυλοπούλου στον ΕΤ δεν καταφεύγουν στη βία, δεν εκβιάζουν και δεν λερώνουν τα χέρια τους με αίμα!

Οι σύγχρονοι «κονκισταδόρες» διαθέτουν επιχειρηματικό πνεύμα και κεφάλαιο και επενδύουν μαζικά σε… αγροτεμάχια του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Για περισσότερα κλικ

http://politis-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_31.html

Επιτέλους ποιος θα σταματήσει τον βανδαλισμό του περιβάλλοντος


Δεν είναι μόνο το mall στον Ελαιώνα ή το κτήμα Θων! 


Μπάμπης Βωβός: Η επιχείρηση τσιμεντοποίησης της περιοχής «Πουνταζέζα» στο Λαύριο συνεχίζεται!


περισσότερα εδώ: http://indy.gr/analysis/mpampis-bobos-i-epi3c7eirisi-tsimentopoiisis-tis-perio3c7s-abpoyntazezabb-sto-layrio-syne3c7izetai-1

 

Και να 'ταν αυτό μόνον ....

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.

ΣΓΣ

Κατακαημένε πρόεδρε...

Ένας από τους πολλούς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γνωστός επιχειρηματίας, κ. Μίνως Κυριακού με τ' όνομα. Έδωσε συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία που δημοσιεύτηκε [http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,dt=26.01.2009,id=91273356] προχτές, εν όψει των επερχόμενων εκλογών στην Ε.Ο.Ε., και αφού παραπονέθηκε ότι παίζεται σε βάρος του βρώμικο παιχνίδι από συγκεκριμένα κέντρα, που "μετέρχονται διάφορες μεθόδους, προκειμένου να βγάλουν τον εκλεκτό κάποιου υπουργού" (λέγε με Ισίδωρο Κούβελο-σύζυγο Ντόρας), κάποια στιγμή ο -πολύ διακριτικός θα έλεγα- δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη, Ανδρέας Μπέτσης, δεν μπόρεσε να αποφύγει να τον ρωτήσει και για τα αυθαίρετά του στον Άγιο Αιμιλιανό Αργολίδας. Προσέξτε τη στιχομυθία:

Για τη συνέχεια κλικ http://xasodikis.blogspot.com/2009/01/blog-post_28.html

Φτώχεια η «πανέμορφη»

Υπέροχο slideshow με ήχους, πληροφορίες, και ανθρώπινες ιστορίες για τις τεράστιες φτωχογειτονιές του κόσμου. Ταξίδι σε Καράκας, Μουμπάι, Ναϊρόμπι και Τζακάρτα όπως δε φαντάζεστε.

Δείτε το εδώ

www.theplaceswelive.com

Αυτούς του "κυρίους" εξακολουθεί να μισθοδοτεί ο ελληνικός λαός ...

Χάρτη στον οποίο η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται να ανήκει στην οθωμανική επικράτεια και τα σύνορα της Ελλάδας να σταματούν ως τη Θεσσαλία φιλοξενεί στο έντυπό της, το οποίο εξέδωσε επ’ ευκαιρία της κλαδικής έκθεσης Furnidec, η Helexpo Α.Ε.

Του Νίκου Ηλιάδη 
Ο χάρτης, ο οποίος υποτίθεται ότι αποτυπώνει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλαισιώνει ένα ειδικό θέμα για την εγγραφή πολιτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου Θεσσαλονίκης. 
Το
Helexpo Today, επίσημο έντυπο της Helexpo, το οποίο εκδίδεται σε όλες τις εκθέσεις, γενικές και κλαδικές, και στο οποίο δημοσιεύτηκε ο απαράδεκτος αυτός χάρτης, διανεμήθηκε σε χιλιάδες αντίτυπα, σε επισκέπτες και εκθέτες της 3ης Furnidec Business. Πολλοί εξ αυτών δοκίμασαν μεγάλη έκπληξη όταν διαπίστωσαν ότι αντί του χάρτη της Ε.Ε. φιλοξενείται στο περιοδικό χάρτης που εμφανίζει τα σύνορα της χώρας μας να σταματούν έως τη Θεσσαλία. Την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης την εμφανίζει ως κομμάτι του οθωμανικού κράτους, μαζί με την Τουρκία! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες ήταν οι επισκέπτες και οι εκθέτες, οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους στους ιθύνοντες της
Helexpo Α.Ε., ωστόσο έως και χθες, δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της 3ης Furnidec Business, δεν υπήρξε καμία επίσημη αιτιολογία από πλευράς διοργανωτών. Μάλιστα, αρκετοί εκ των επισκεπτών και εκθετών επικοινωνούσαν τις προηγούμενες ημέρες με τη “Μ”, εκφράζοντας την οργή τους για την “αμέλεια” και το “λάθος” στο οποίο περιέπεσαν οι διοργανωτές. “Δεν είναι δυνατόν ο χώρος στον οποίο πληρώσαμε για να εκθέσουμε τα εμπορεύματά μας να εμφανίζεται στο επίσημο έντυπο της Helexpo ως τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας”, δήλωσε εμφανώς ενοχλημένος εκθέτης της 3ης Furnidec Business, αναφέροντας πως έθεσε το θέμα προς τους αρμοδίους αλλά δεν του εδόθη καμία εξήγηση. 
Σημειώνεται πως στην ίδια έκδοση του
Helexpo Today υπάρχουν άλλα δύο θέματα που αφορούν στον δήμο Θεσσαλονίκης (ανάπλαση παραλίας, νέο δημαρχείο), ένα για την παράδοση τμήματος της Εγνατίας οδού, το ΕΣΠΑ, την ορκωμοσία Ομπάμα και φυσικά την 3η Furnidec Business.

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=32983

Η ελληνική διασπορά δουλεύει. Εμείς ....

Diaspora Grecque - News

ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΟΗΤΩΝ

Μετά από τις δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού, Αττίλα Ολγκάτς, ότι εκτέλεσε Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους το 1974 άρχισε το θέμα αυτό στην Κύπρο να πέρνει μεγάλες διαστάσεις και να μιλάνε για ομαδικούς τάφους
Λάβαμε ένα μήνυμα που υπέγραφε Έφεδρος Αξιωματικός

Τζαβέλλας Κώστας
Έφεδρος Αξιωματικός
Αιχμάλωτος 74

Για περισσότερα κλικ

http://diaspora-grecque.com:80/modules/altern8news/article.php?storyid=1479

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Μήπως έχει δίκιο και δεν το ... ξέρουμε;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Μήπως έχει δίκιο και δεν το ... ξέρουμε;: "http://tsilimigrasyiannis.blogspot.com"

Πυρηνική ενέργεια & ενεργειακές ανάγκες

Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Νίκος Τσούκαλης: σχετικά με το πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών επί του θέματος της Πυρηνικής Ενέργειας και των Ενεργειακών Αναγκών της Ελλάδος 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

των βουλευτών

Μιχάλη Παπαγιαννάκη και Νίκου Τσούκαλη

σχετικά με το πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών επί του θέματος της Πυρηνικής Ενέργειας και των Ενεργειακών Αναγκών της Ελλάδος

Δυσάρεστη αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση (28/01/2009) των πορισμάτων της Ομάδας Εργασίας της Ακαδημίας Αθηνών  επί του θέματος της Πυρηνικής Ενέργειας και των Ενεργειακών Αναγκών της Ελλάδος. 

 

Για περισσότερα κλικ στο http://www.evonymos.org/greek/index.html