Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Άρχισαν τα… όργανα. Σε πολεμική διάταξη η Ρωσία

Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν

Rate This

Τι θα κάνει η Ελλάδα σε μία πιθανή σύρραξη Ρωσίας – Αμερικής; Θα χτυπήσουμε τους Ρώσους; 

Άρθρο του Σταύρου Βιτάλη,

Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου 

Όταν στις 6 Ιανουαρίου του 2011, ο αρθρογράφος της Πράβδα, Stanislav Mishin, έγραφε, για την εμπλοκή της Ρωσίας, σε πόλεμο με τις ΗΠΑ αλλά και χτύπημα της Γεωργίας και της Τουρκίας, πολλοί σχολιαστές, είχαν μιλήσει ειρωνικά για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
Να όμως που σήμερα, τα σημαντικότερα «think tanks» της Μόσχας, θεωρούν ότι μετά την Συρία έρχεται η σειρά του Ιράν και μετά το Ιράν, κανείς και τίποτα δεν θα εμποδίσει το ισλαμικό κύμα να κατακλύσει το νότιο Καύκασο και άρα, η εμπλοκή της Ρωσίας, είναι πια, προδιαγεγραμμένο γεγονός.
Ο Mishin, προχωρώντας περισσότερο στην τολμηρή του ανάλυση τότε, ανέφερε στο συγκεκριμένο του άρθρο, (τμήμα του οποίου μάλιστα, «διαγράφηκε» από την ηλεκτρονική έκδοση της μεγάλης ρώσικης εφημερίδας), για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μέχρι το τέλος του 2012 στην ευρύτερη περιοχή:
«…η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν.
Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν με εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.
Η Ρωσία παρά το γεγονός ότι στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη τελικά θα επέμβει και θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.
Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία.
Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους κυριεύσει, φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας.
Οι Τούρκοι θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσουν να τις ανακτήσουν, λόγω των υπολοίπων μετώπων».
Μπορεί κανείς να βλέπει «υπερβολές» στο παραπάνω άρθρο του Mishin, αλλά η πραγματικότητα – όπως λέει και η λαϊκή σοφία – γράφει απείρως πιο προχωρημένα σενάρια, από ότι ο ίδιος ο σεναριογράφος ενός “fiction”, κινηματογραφικού έργου.
Έτσι λοιπόν, η πρόσφατη επίθεση της Τουρκίας στη Συρία, η αντεπίθεση των Συριακών δυνάμεων αλλά και των ανταρτών του PKK, η ήττα των Τούρκων και η εγκατάλειψη στο πεδίο της μάχης, μεγάλων ποσοτήτων στρατιωτικού υλικού στους αντάρτες, μεταξύ των οποίων και Α/Α πυραύλους (MANPADS) Stinger, καταδεικνύουν πως, όλα βαίνουν προς μία μετωπική σύγκρουση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους δορυφόρους των.
Την ίδια ώρα, η Ρωσία, έχει ήδη κινητοποιήσει το σύνολο της στρατιωτικής της μηχανής στην περιοχή του Καύκασου, στη μεγαλύτερη άσκηση που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή, η «Καύκασος 2012», από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.
Στην άσκηση αυτή, θα συγκεντρωθούν τεράστιες δυνάμεις σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση στο ρωσικό νότο με υποθετικό χώρο δράσης όχι μόνο τον Καύκασο, αλλά και την Κασπία Θάλασσα και την ανατολική Μαύρη Θάλασσα, ενώ ακόμη, θα εμπλακούν και ο δυνάμεις της Αρμενίας.
Συνολικά – σύμφωνα πάντα με τον υπαρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Αλεξάντερ Ποστνίκοβ – θα εμπλακούν σε όλη την Ρωσία περί τους 50.000 στρατιωτικό προσωπικό, ενώ 8.000 στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της άσκησης, η οποία προβλέπει κανονικές επιχειρήσεις κατά εισβολέων στην περιοχή του Καυκάσου.
Στην άσκηση αυτή, θα δοκιμαστεί το σύνολο των νέων ρωσικών αντιβαλλιστικών/αντιαεροπορικών συστημάτων όπως Tor M2, Pantsir S1, S-400, εκσυγχρονισμένα άρματα T-90 και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν βολές των βαλλιστικών συστημάτων τύπου Iskander-M. Τα βλήματα αυτά θα εξομοιώσουν τόσο τακτικές, όσο και πυρηνικές επιθέσεις. Αυτή η επιλογή, της προσομοίωσης δηλαδή πυρηνικών επιθέσεων, έχει μεγάλη σημασία, αφού η Ρωσία βάζει μπροστά και ανοιχτά πια για πρώτη φορά μάλιστα, μετά από πολλές δεκαετίες, την πυρηνική της δύναμη.
Ποια θα είναι όμως η στάση της Ελλάδας, σε μια τέτοια πιθανότητα, μετωπικής ή ακόμη περιορισμένης σύγκρουσης των Ρώσων, με τους Αμερικανούς και τους δορυφόρους των; Θα συνεισφέρει με έμψυχο δυναμικό στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις; Θα επαναλάβει δηλαδή το εγκληματικό λάθος του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος απέστειλε το 1919 στην Ουκρανία μια ολόκληρη ταξιαρχία (23.500 άνδρες), για να πολεμήσει τους «κακούς» κομμουνιστές; Με βαρύ τίμημα 398 νεκρούς και 657 τραυματίες, αλλά και με έναν οργισμένο Λένιν, ο οποίος στήριξε με κάθε μέσο τον σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ αλλά και με έναν ακόμη πιο οργισμένο Στάλιν, ο οποίος τιμώρησε τους Ποντίους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, με εκτελέσεις αλλά και με μαζικές εκτοπίσεις; Ή αντιθέτως, θα κρατήσει μια ισορροπημένη στάση, απέναντι στους φυσικούς και ιστορικούς μας συμμάχους, Ρώσους και Σέρβους;
Οι εκτιμήσεις του σοβαρότερου γεωστρατηγικού αναλυτή στην νεώτερη ιστορία της χώρας μας, του Παναγιώτη Κονδύλη, δυστυχώς για μας, είναι εντελώς απαισιόδοξες. Γράφει ο Κονδύλης: «… ένα καθοριστικό γνώρισμα της σημερινής ελληνικής εθνικής ζωής, δηλαδή της εθνικής ζωής μετά τη γεωπολιτική συρρίκνωση του Ελληνισμού, είναι η απουσία ιστορικών στόχων ικανών να κινητοποιήσουν συνειδητά και μακροπρόθεσμα συλλογικές δυνάμεις». Κοντολογίς, προβλέπει ο Κονδύλης, πως η πιθανότητα να λειτουργήσει η ελληνική κοινωνία με κοινωνικοποιημένη τη συλλογική της συνείδηση και να γίνει φράγμα στον Τουρκικό επεκτατισμό, είναι ελάχιστη, σε πλήρη αντίθεση με αυτό που προβλέπει ο αρθρογράφος της Πράβδα, Stanislav Mishin. Αν και πρέπει να παρατηρήσουμε πως σύμφωνα με τον Μίσιν, «τα κάστανα από τη φωτιά», θα τα βγάλουν «σε μια δεύτερη φάση και μετά την υποχώρηση του τακτικού ελληνικού στρατού, Βορειοελλαδίτες, σε συνεργασία με Σέρβους και Ρώσους εθελοντές».
Όπως και έχει όμως η κατάσταση και για όποιο σενάριο επαληθευθεί, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις επιλογές των πολιτικών. Θα πρέπει να λάβει υπόψη της σε μια τέτοια περίπτωση, πρωτευόντως το συμφέρον της Πατρίδας και του Λαού μας και δευτερευόντως τις όποιες εντολές των αντιπροσώπων της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, που κυβερνούν τη χώρα.
Αν φυσικά δεν θέλουν να μείνουν στο ίδιο ράφι των αζήτητων της ιστορίας, όπως εκείνος ο δυστυχισμένος ναύαρχος, ο οποίος αντί να κάνει το καθήκον του στα Ίμια, περιέρχονταν από υπουργικού… καναπέως σε πρωθυπουργικό καναπέ, περιμένοντας εντολές από τους… (τρομάρα μας!!!) πολιτικούς όπως ο Σημίτης, ο Αρσένης, ο Πάγκαλος κλπ.
Τα τύμπανα του πολέμου πια ηχούν, οι Ρώσοι «κατεβαίνουν» στην ευρύτερη περιοχή και στο Αιγαίο σε πλήρη διάταξη μάχης» και ο καθείς εξ’ ημών, θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους είναι και με ποιους όχι.

Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, ΚΚΕ, ΣΤΑΖΙ, KGB καί Mossad;



ΠΟΛΙΤΙΚΉ | HTTP://HELLENICLEGION.BLOGSPOT.COM/ | 2012-08-10 03:30:06


Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, ΚΚΕ, ΣΤΑΖΙ, KGB καί Mossad;

Σήμερα δὲν ἔχω πολλὰ νὰ προσθέσω. Ὁ Γεώργιος εἶναι ἄνθρωπος ποὺ δὲν γράφει ὅ,τι κατεβάσει ἡ κούτρα του δίχως ἀποδείξεις.Νομίζω πὼς ἀξίζει νὰ μελετήσου μὲ μεγάλη προσοχὴ τὶς καταγγελίες του, καὶ νὰ φροντίσουμε νὰ διαδοθοῦν. Ἄλλος τέ, ὁ Σεπτέμβριος εἶναι κοντά. Οἱ ἀποκαλύψεις ἐξακολουθοῦν! Φιλονόη. Γράφει ὁ Γεώργιος Μεταξᾶς.Τι συνδεει τα παρακάτω: Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργο μπομπολα , εφημ. Ριζοσπάστη, εφημ. Έθνος, Περισσό, Κα Γκε Μπε και “κερασάκι” στην τούρτα την  Μοσσάντ;Στάζι, Σωκράτης Κόκκαλης 

Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν πρωτεργάτης και “σημαιοφόρος” στο παιδομάζωμα 1947 – 1949, με την δικαιολογία ότι θα πήγαιναν τα παιδιά στην σταλινική ΕΣΣΔ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών) να σπουδάσουν. 
Όμως, σχεδόν όλα τα παιδιά, ακόμη και σήμερα αγνοούνται. Κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται και αν ζουν. 
Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη, εκπαιδεύτηκε από τις Σοβιετικές Μυστικές Υπηρεσίες. Αργότερα, εκπαιδεύτηκε και ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης, οπότε με εντολή της KGB, ανέλαβε να είναι πράκτορας της Ministerium für Staatssicherheit (δηλαδή του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας, γνωστό ως Stassi – Στάζι, το οποίο όμως ήταν “παραμάγαζο” της KGB). 
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, αποστέλλεται στην Ελλάδα και αρχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Την ίδια σχεδόν εποχή, έρχεται 
Γιώργος Μπόμπολας  και ο Γιώργος Μπόμπολας στην Ελλάδα και ξεκινάει και αυτός επιχειρηματική δραστηριότητα. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που ανέπτυξε ο Γιώργος Μπόμπολας, ήταν και η εφημερίδα “Έθνος”. Όλα όμως, με τις “ευλογίες” και την χρηματοδότηση της KGB, αφού το “Έθνος”, έγινε το ανεπίσημο όργανο του ΚΚΕ, δεδομένου ότι ο “Ριζοσπάστης” ήταν ήδη αρκετά βαμμένος κόκκινος ώστε να μπορέσει να την μεταδόσει στην πλατειά μάζα. 
Το “Σπίτι του Λαού”… Ουδέν σχόλιο… 
Από την άλλη, έχουμε το “Σπίτι του Λαού”… Το ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΤΗΡΙΟ του κκε στον Περισσό κατασκευάστηκε: 
1. Με χρήματα της KGB που δόθηκαν στο κκε μέσω του μπομπολα και του Κόκκαλη 
2. Με χρήματα που δόθηκαν από την KGB, μέσω του Αγίου Όρους, με πρωτοστάτες το… “Ρωσικό Μοναστήρι” 
Για να μπει κάποιος στο “Σπίτι του Λαού” (που ΜΟΝΟ του Λαού δεν είναι), θα πρέπει να έχει πάρει πρώτα άδεια από την Γραμματεία του κόμματος. Πιο εύκολα μπαίνει κανείς στα γραφεία ΟΛΩΝ των άλλων κομμάτων (και της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης), παρά στα γραφεία του ΚΚΕ. 
Τα σχέδια του κτηρίου, δείχνουν ότι έχει 4 υπόγειους ορόφους, αλεξίβομβα παράθυρα, ακαείς κουρτίνες και στην πραγματικότητα είναι ενα απόρθητο φρούριο. Γιατί; ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ, ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ KGB. Μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ και της KGB, τα γραφεία έμειναν… σχεδόν κενά. Την KGB, διαδέχτηκε η FSB (ο αντικαταστάτης της KGB) και η GRU (Στρατιωτική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας) στο κτήριο του Περισσού, οι οποίες όμως δεν έμειναν για πολύ. 
Η παύση του Κομμουνισμού στη Ρωσία, έφερε και την παύση της συνεργασίας ΚΚΕ – FSB – GRU. Τα γραφεία έμειναν κενά για λίγο διάστημα, ώσπου έμαθα ότι βρήκαν “κατοίκους”. Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω ευθέως την Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελάδας κ. Αλέκα Παπαρήγα: 
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ “ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΟ” ΤΗΣ Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ MOSSAD, ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ;;; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;; 
Επίσης, ρωτώ ευθέως τον Σωκράτη Κόκκαλη: 1. Είσαι πλέον χρηματοδοτούμενος από την Mossad, ναι ή όχι; 2. Χρησιμοποίησες τον Ολυμπιακό για να “ξεπλύνεις” χρήματα της Mossad, ναι ή όχι; 
Ρωτάω και τον Γιώργο Μπόμπολα: Είναι πλέον η Mossad πίσω από τις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες, ναι ή όχι;;; 
Ρωτάω πάλι την Αλέκα Παπαρήγα: Γιατί ο Ριζοσπάστης έιναι μία ετεροχρονισμένη εφημερίδα, την στιγμή που ο “Οδηγητής” δίνει πιο “ζωντανές” κατευθύνσεις; Πήρατε οδηγία από την Mossad να μην υπερβείτε το 7% στις εκλογές ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις αντιδράσεις του κόσμου με το ΝΕΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ που ονομάσατε “ΠΑΜΕ”, ναι ή όχι;;; 
Προσέξτε ΟΛΟΙ τι θα απαντήσετε… Το έχουμε έτοιμο το “πανηγύρι” για μετά. ήδη συγγράφεται βιβλίο που θα αποκαλύψει και την προηγούμενη δημοσίευσή μου για τον Αλέξη Τσίπρα με στοιχεία και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Περιμένω απαντήσεις… ΠΗΓΗ http://periergaa.blogspot.gr http://thesecretrealtruth.blogspot.com http://thesecretrealtruth.blogspot.com 



Αναδημοσίευση απο http://helleniclegion.blogspot.com/

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί…Δείτε τι μας ετοιμάζουν..


7 Αυγούστου 2012 Blog

  • 3225
     
 Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί…Δείτε τι μας ετοιμάζουν..
Το άρθρο είναι μετάφραση του “The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default”, Russ Winter από το Seeking Alpha.
Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που “ανακαλύφθηκαν πρόσφατα” και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι “αλλαγής” για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από ……
το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.
Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤCharles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα – το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ ‘αόριστον.
Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες. Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα “εάν χρειασθεί” να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ ‘επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).
Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.
Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη, αυτό το είδος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράσχουν. Αμέσως μετά την επίσκεψη της υπουργού Κλίντον στην Ελλάδα για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια το 2011, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για την διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.
Για την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, υπάρχει μια πρόταση από τον άνθρωπο του Κλίντον Richard Morningstar, να αποτελούν έσοδα από το πετρέλαιο ένα ντιλ….προσφέροντας στην Ελλάδα 20%, στην Τουρκία 20% και στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Noble Energy (NBL) του Χιούστον, το μερίδιο του λέοντος το 60%.
Αυτό ανέβασε την προοπτική για ένα γεωπολιτικό τέχνασματων ΗΠΑ που έχει πολλούς στόχους:
1. Για να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο καθώς και στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής, και να δημιουργήσουν ένα ελληνικό διάδρομο επιρροής μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η περιοχή έξω από το Ισραήλ και η Κύπρος υπήρξαν τα σημεία ανακαλύψεων νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Με την πρόσφατη επιβεβαίωση ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει το παιχνίδι τους. Η στρατηγική είναι να προσφέρουν στην Ελλάδα και Κύπρο καρότα. Στην πραγματικότητα, προσφέροντας Ελλάδα “σχεδόν απόλυτη στήριξη σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή,« οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στην ισχυρή πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, πριν περισσότερα χρήματα-δάνεια είναι διαθέσιμα από το Βερολίνο–Βρυξέλλες.
2. Ο ελληνικός διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βοήθειας στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο ζωτικής σημασίας διάδρομος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς τότε θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρέμβαση. Η εταιρεία PPC Quantum Energy SA ανακοίνωσε επίσημα, την έναρξη της 2.000-μεγαβάτ υποθαλάσσιου καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας. Επίσης, το Ισραήλ έχει μια συμφωνία με την Κύπρο και Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της κυπριακών υδάτων στην Ελλάδα, αφήνοντας έξω την Τουρκία. Οι ΗΠΑ εισέρχεται στην εξίσωση λόγω των υπεράκτιων Λεβαντίνων ανακαλύψεων στην περιοχή από την Noble Energy, για την οποία ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί βασικό μεσάζοντα. Η ασφάλεια για τους νέους πόρους του Ισραήλ θα είναι επίσης υψίστης σημασίας.
Το ΔΝΤ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, μερικοί απ ‘αυτούς γερμανοί, πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει πολύτιμα λιμάνια και τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας, όπως οι εταιρείες πετρελαίου της χώρας, προκειμένου να μειώσει το χρέος της χώρας. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα φέρουν στη χώρα ίσως € 50 δισεκατομμύρια €, στην καλύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με τα σχέδια για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ, θα ιδιωτικοποιήσει το 65% των μετοχών της να μειώσει το χρέος. Η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει επιδείξει ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθεται σθεναρά. Οι αγοραστές είναι πιθανόν να προέρχονται από χώρες εκτός της ελλάδας, καθώς λίγες ελληνικές εταιρείες είναι σε θέση, στη σημερινή κρίση, να αγοράσουν.
Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την ενέργεια και την ασφάλεια για Ελλάδα και Κύπρο και βλέποντας αυτές τις χώρες να πλήττονται σοβαρά από το συντριπτικό χρέος, να παρακαλάνε για δάνειο την ΕΕ, και να κάνουν πωλήσεις φωτιά …ταριάζουν με το σχέδιο και βάζουν την Αμερική στο κόλπο …
Γι ‘αυτό, εικάζω ότι η χρεοκοπία / ή αναδιάρθρωση θα συμβεί σύντομα, ίσως ακόμα και στις 20 Αυγούστου, με το τελικό χτύπημα που για τους κατόχους ομολόγων της ΕΕ. Μια Grexit είναι επίσης στα χαρτιά.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν την παράμετρο της γεωπολιτικής του πετρελαίου στην περιοχή, που αν και δεν περικλείει τα πάντα, πρέπει να την έχουμε κατά νου….
kafeneio-gr.blogspot.com

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τη χούντα δεν την υπακούς… Την ανατρέπεις!


Ἀναρτήθηκε στὶς  ἀπὸ τὸν/τὴν 

 
 
 
 
 
 
10 Votes

Με τους προδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!

Σταματήστε πολλοί από εσάς να φέρεστε σα να ζούμε σε δημοκρατία και τίποτα να μην έχει αλλάξει… Αυτό που ζούμε δεν είναι απλά μία κακή διακυβέρνηση ανίκανων ανθρώπων! Είναι η επιβολή μίας χούντας από ξένα κέντρα με ξεκάθαρο σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση του Ελληνικού λαού, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να δρουν ανενόχλητα στο έργο της απόλυτης λεηλασίας της… Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και ο ύπουλος τρόπος παράδοσής της σε ξένα χέρια είναι ίσως πρωτόγνωρα ιστορικά! Όπου και αν επιχείρησαν να υποδουλώσουν άλλη χώρα ή λαό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση των κατοίκων και αναγκάστηκαν ακόμη και σε πόλεμο προκειμένου να επιβληθούν… Μόνο εδώ κατάφεραν να δράσουν με τόσο ύπουλο τρόπο, τόσο μεθοδευμένα και με την αρωγή τόσων πρόθυμων δωσίλογων!!!
Σταματήστε λοιπόν να φέρεστε σα να ζείτε σε δημοκρατία και να δίνετε χρόνο στους δήμιους και στους βιαστές σας για να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο! Σταματήστε να σφυρίζετε αδιάφορα και να θεωρείτε ότι πρόκειται για κακό που θα περάσει σύντομα… Αυτό το κακό ήρθε για να μείνει πολλές δεκαετίες και αφού τα αρπάξει όλα να πετάξει τους “άχρηστους” πλέον στον καιάδα!!! Αυτό που μας συμβαίνει δεν είναι μία αναπόφευκτη φυσική καταστροφή! Ούτε τα δεινά που μας προκαλούν είναι αναπόφευκτη “σωτηρία”!!! Πρόκειται για δόλιο σχέδιο διεστραμμένων εγκεφάλων που υλοποιείται εδώ και χρόνια… απλά τώρα θεώρησαν ότι έφτασε εκείνη η κρίσιμη ώρα για την τελική φάση… την τελική επίθεσή τους εναντίον μας!
Όσο λοιπόν τους ανεχόμαστε και τους αφήνουμε περιθώρια, τόσο περισσότερο νιώθουν ότι μπορούν να επιβληθούν! Το “δώσε θάρρος στο χωριάτη…” δε βγήκε τυχαία και τέτοιου είδους θάρρος και θράσος συνάμα παίρνουν μόνο αμόρφωτα υπερφίαλα και αλαζονικά κτήνη που ουδέποτε εργάστηκαν και τίποτα δεν απέκτησαν ή κατέκτησαν με κόπο αλλά προωθήθηκαν με σκοπό να αποτελέσουν όργανα των αφεντικών τους και ανδρείκελα που θα ανοίξουν το δρόμο στα σχέδιά τους… Η αμοιβή τέτοιων τύπων είναι μόνο μερικά αργύρια και η ανάγκη που έχουν να αποσπούν τα “μπράβο” του αφεντικού τους για να νιώθουν ότι “κάποιοι είναι”! Είναι γνωστό άλλωστε ότι όταν δεν έχεις μόρφωση και προσωπικότητα, χρειάζεσαι κάποιος άλλος να σου φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ για να σε προωθήσει…
Λόγω αυτής της ανάγκης τους και της απληστίας τους μπορούν να γίνουν επικίνδυνοιπροκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, αφού η καταστροφή των αφεντικών τους σημαίνει και τη δική τους εξαφάνιση! Αυτά τα υποκείμενα δε διστάζουν να μας χλευάζουν καθημερινά, όσο νιώθουν ότι είναι υπό προστασία… Αυτά τα ανδρείκελα θα κάνουν ό,τι διαταχθούν ακόμη και αν είναι η δολοφονία πολιτών, η καταδίκη τους σε πείνα και εξαθλίωση, η καταδίκη μανάδων να αποχωριστούν τα παιδιά τους, η καταδίκη συνανθρώπων μας σε θάνατο μέσω αυτοκτονίας στην οποία τους οδηγούν και είναι οι ηθικοί αυτουργοί!!!
Είναι τόσο τυφλωμένοι από την εξάρτηση και τη ματαιοδοξία τους και παράλληλα τόσο κομπλεξικοί απέναντι στους δημιουργικούς (άρα και απαραίτητους για την κοινωνία) ανθρώπους που θα κάνουν τα πάντα για να μας κουνήσουν το δάκτυλο και να μας δείξουν ότι είναι “σπουδαίοι” και “αποφασισμένοι”…
Όμως μη γελιέστε… Πίσω από το βλοσυρό βλέμμα του μηδενικού Βενιζέλου, που παριστάνει το συνταγματολόγο ελέω της άλωσης των πανεπιστημίων από τους κομματικούς στρατούς ανίδεων διορισμένων, υπάρχει ένα χεσμένο από το φόβο του ανδρείκελο που ελπίζει ότι οι πάτρωνές του θα το σώσουν! Δίπλα στο Βενιζέλο βάλτε και όλο το συμφερτό των προδοτών και δωσίλογων… Τις ίδιες εντολές εκτελούν, τα ίδια αφεντικά υπηρετούν! Με πρωτεργάτες τον Παπούλια και τον Παπαδήμο που ήρθε και διορίστηκε με απ’ ευθείας εντολές από τα εξωθεσμικά και ανθελληνικά κέντρα… Άλλωστε, για να είμαστε δίκαιοι, οι ξένοι είναι λίγο πιο “έντιμοι” από τα ντόπια ανθελληνικά ανδρείκελα αφού και ότι ήθελαν να βάλουν τον άνθρωπό τους στην Ελλάδα έγραφαν σε δημοσιεύματα εξηγώντας μάλιστα ότι “πρέπει να είναι κάποιος που μιλάει Ελληνικά αλλά να μισεί τους Έλληνες”… και ότι “θέλουν να μας πάρουν τον πλούτο μας, τον ήλιο μας και τον αέρα μας” έχουν δηλώσει! Μάλιστα δήλωσαν ότι ό,τι κάνουν το κάνουν για να θωρακιστούν εκείνοι από τη “μόλυνση” της Ελλάδας και για να σώσουν το νόμισμά τους το ευρώ!!!
Τα ντόπια ανδρείκελα, βασιλικότερα του βασιλέως πάντα, δηλώνουν συνέχεια ότι μας “σώζουν” και θα το κάνουν έτσι και αλλιώς!!! Τώρα από πού ταυτίστηκαν τα προσωπικά τους συμφέροντα και ο αυτοσκοπός της επιβίωσης τους μέσω των αφεντικών τους με τα δικά μας συμφέροντα… είναι φαινόμενο που ανήκει μάλλον στη σφαίρα της ψυχιατρικής επιστήμης!!!

Για να σταθεί όμως τόσο καιρό η χούντα που επιβλήθηκε και για να την περιφέρουν ως “δημοκρατία” χρειάστηκε και μία σειρά άλλων παραγόντων και πουλημένων καθαρμάτων που δεν πρέπει να απουσιάσουν από το “κάδρο” μας, για να έχουμε την απόλυτη περιγραφή του εχθρού και να τον βάλουμε στο στόχαστρο… Μαζί λοιπόν με τα ανδρείκελα των πολιτικάντηδων (όλου του φάσματος) που είναι συνεργοί και στηρίζουν άμεσα και έμμεσα τη χούντα, υπάρχει και ένας κύκλος πέριξ αυτών που βοηθάει στην υλοποίηση της προδοσίας!
Αυτός ο κύκλος απαρτίζεται από τους επίορκους δικαστές και εισαγγελείς, ιδίως στους ανώτερους που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαφθοράς και τόσα χρόνια “καθαρίζουν” μέσω του αρχείου τους και των απαλλαγών τους όλη την πολιτικο-οικονομική σαπίλα της χώρας έναντι υψηλών αμοιβών και ειδικών προνομίων… βρίσκεται σύσσωμη η αστυνομία που καταπατώντας το σύνταγμα και τον όρκο της προφυλάσσει προδότες και στρέφεται ενάντια στον Ελληνικό λαό… βρίσκονται διάφοροι διορισμένοι από το σάπιο πολιτικό σύστημα σε θέσεις κλειδιά για να υπηρετήσουν τη λεηλασία και την προδοσία… βρίσκονται όλοι όσοι υπηρετούν το μηχανισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, ιδιωτικών και δημόσιων ΜΜΕξαπάτησης!
Όλοι αυτοί απαρτίζουν τον κύκλο των προδοτών που δρουν ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμωρία τους και βρίσκεται κοντά και θα είναι παραδειγματική! Κανείς από όσους συνέβαλαν δε θα γλιτώσει από την τιμωρία… Και η τιμωρία για τους προδότες, για όλο αυτό το μηχανισμό, είναι μία!

Έχει έρθει η ώρα που σε μία τέτοιου μεγέθους προδοσία, πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά, ο καθένας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο και να πολεμήσει… Ή με τους προδότες ή με τον Ελληνικό λαό! Μεταξύ μας διαφορές έπονται… Διότι τώρα ο αγώνας δεν είναι απλά ταξικός, δεν έχει να κάνει μόνο με εργασιακά δικαιώματα!Τώρα ο αγώνας είναι καθαρά απελευθερωτικός!!! Τα επιμέρους θα λυθούν και θα αποκατασταθούν μετά την απελευθέρωση…
Ο ίδιος ο εχθρός το γνωρίζει θέτοντας τον Ελληνικό λαό στη θέση του “εσωτερικού εχθρού”! Θεωρεί ακόμα ότι ίσως μπορεί να μας φοβίσει!!! Θεωρεί ότι επειδή έχει γύρω του μία στρατιά ένστολων καθαρμάτων επίορκων που τον υπηρετούν, μπορεί να γαυγίζει και να επιβάλλεται!!! Θεωρεί ότι μπορεί ακόμη να μας προκαλεί, κρυπτόμενος πίσω από ένοπλους αλήτες, που αφού διάλεξαν να υπηρετήσουν την προδοσία αντί του συντάγματος πρέπει να τιμωρηθούν και ανάλογα… Είπαμε, μόλις κόψουμε το σάπιο θα φύγουν και τα σκουλήκια… Μόνο που αυτοί τη φορά είμαστε πιο έξυπνοι και δε θα είμαστε τόσο “γαλαντώμοι”! Θα διαλύσουμε το σάπιο και θα λιώσουμε τα σκουλήκια!!! Για να απαλλαγούμε οριστικά και να πάρουν το μήνυμα και οι επόμενοι επίδοξοι που οραματίζονται ότι μπορούν να μας καβαλήσουν…

Όπως προείπα…
Τη χούντα δεν την υπακούς… Την ανατρέπεις!!!
Με τους προδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!

Εμείς λοιπόν καλούμαστε πλέον σε αυτή την ανατροπή και στην τιμωρία των προδοτών…
Εμείς καλούμαστε να τους διαλύσουμε οριστικά και να καταστήσουμε άχρηστο το μηχανισμό προπαγάνδας τους…
Εμείς καλούμαστε να μην ανεχθούμε άλλο τους προδότες και την προσβολή να μας επιβάλουν αν θα πάμε στις παρελάσεις ή πού θα σταθούμε…
Εμείς καλούμαστε να μην επιτρέψουμε στους προδότες να αμαυρώσουν με την παρουσία τους την ιστορική μνήμη και τους αγώνες για την ελευθερία, των προγόνων μας…
Θα επιτρέψουμε στους προδότες να μετατρέψουν την εθνική ΜΑΣ γιορτή της 25ης Μαρτίου, μνήμη απελευθερωτικού αγώνα, σε επίδειξη ισχύος τους εναντίον μας και χλευασμό της ιστορικής μας μνήμης…;
Θα τους επιτρέψουμε να στείλουν το μήνυμα στα έξωθεν ανθελληνικά συμφέροντα που υπηρετούν, ότι μας έχουν του χεριού τους και υποταγμένους έτοιμους για τη σφαγή και τη λεηλασία…;
Αν ζούσε σήμερα ο Κολοκοτρώνης θα τους είχε ήδη κόψει τα κεφάλια!
Αυτό πλέον είναι δικό μας καθήκον και πρέπει να το πράξουμε εμείς!

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ROTSCHILD ΣΟΡΟΣ ΠΟΛΣΟΝ ΚΟΕΝ ΑΪΧΟΡΝ GOLDMAN SACHS NEUBERGER BERMAN

Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;
Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!

Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!

Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!
Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλλο!!!

Το ποιοι είναι αυτοί οι … κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !

Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

CDS – Ασφάλιστρα κινδύνου

Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη !

Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;

Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!

Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!

Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.

Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:

GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)     

Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)

Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. 

Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:

2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!

2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.

Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.

 Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.

 Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:

(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.

(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.

(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.

2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.

2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.

2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.

Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως … αγορές;

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NEUBERGER BERMAN

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P

NEUBERGER BERMAN

Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:
 Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!

Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους ;

Τζόρτζ Σόρος

Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.

 Στενότατος συνεργάτης των Ρότσιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρότσιντλ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της! ● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρότσιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ.
Τζον Πόλσον

Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co».

  Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρότσιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).

Ντέιβιντ Αϊνχορν

Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρότσιλντ;

● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.

● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.

 Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!

 Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.

● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).

 Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.

● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν

Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank !

Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!
Ο Τζόσεφ Ακερμανείναι:

▪ Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;

▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;

▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!

▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρότσιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;

Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!

Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!

Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!

Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !

Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!

Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»

Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!

Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!