Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάσσεται ο Ν.Δένδιας

Υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάσσεται ο Ν.Δένδιας

Posted: 09 Apr 2009 06:40 AM PDT
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας
Την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του ειδικού νόμου περί ευθύνης υπουργών ώστε, «οι πολιτικοί και οι υπουργοί να υπαχθούν στις κοινές ρυθμίσεις του δικαίου», πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, προαναγγέλλοντας ότι θα επιδιώξει σύντομα κοινή τοποθέτηση των κομμάτων.
«Οι υπάρχουσες ρυθμίσεις έχουν εκμετρήσει το 'χρησίμως ζην'. Βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ εκτίμησε ότι «οι ιστορικοί λόγοι προστασίας εξέλειπαν»
Την ίδια ώρα, ο κ. Δένδιας άφησε ανοιχτό «παράθυρο» πρόωρων εκλογών, αναφερόμενος εμμέσως στην υπόθεση Παυλίδη.
«Ο δε προστατευτικός χαρακτήρας των υπαρχουσών διατάξεων, είναι μάλλον κωμικό εφεύρημα, αν λάβει κάνεις υπόψη ότι η ανεπάρκεια και η συνομολογούμενη από όλες τις πλευρές αντισυνταγματική συμπεριφορά ενός Πρωτοδίκη είναι δυνατό να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές» είπε ο κ. Δένδιας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε μιλήσει για αντισυνταγματική πρακτική του ανακριτή, «να πάρει τα στοιχεία, να μην τα στείλει αμελλητί στη Βουλή, να καταλήξει σε οιωνεί πόρισμα και μετά να το στείλει στο Κοινοβούλιο».
«Ανεξάρτητα λοιπόν από τις απόψεις που τυχόν έχει ο καθένας από εμάς για τα θέματα παραγραφής, ή για να το πω πιο σωστά εξάλειψης του αξιοποίνου, θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να δείξει γενναιότητα και ιδίως διορατικότητα» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως «θα επιδιώξω σύντομα, να υπάρξει κοινή τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων σαν
ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα αποκατάστασης της εικόνας του πολιτικού κόσμου στην κοινωνία».

Κουκούλες, διαφθορά
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο θέμα «του νόμου για τις κουκούλες» λέγοντας πως τον εξέπληξε αρνητικά ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα κόμματα έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το θέμα, διευκρίνισε εκ νέου ότι ο νόμος δεν αναφέρεται σε κουκούλες αλλά στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως αντίστοιχος νόμος υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης φέροντας ως παράδειγμα την Γερμανία, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο αντίστοιχος νόμος υπάρχει ως ιδιώνυμο αδίκημα για να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση του ναζισμού και του ρατσισμού αντίστοιχα.
Ο κ. Δένδιας, τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της διαφθοράς, εκτιμώντας ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα γκρίζο σημείο, όπως είπε, όπου, οι πάντες κατηγορούν τους πάντες για διαφθορά, φτάνοντας σε σημείο όπου δεν υπάρχει πλέον κριτήριο που να διαχωρίζει τους τίμιους από τους διεφθαρμένους.
Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά και για το φαινόμενο της διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημά μας πάσχει και χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία για να ορθοποδήσει, ενώ τόνισε πως έχουν προταθεί στη Βουλή ειδικές ρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και επαρκές σωφρονιστικό σύστημα.

94 Χρόνια η “Μεγάλη” Βρετανία αποκρύπτει το έγγραφο - απόδειξη της κρατικής εντολής για τη γενοκτονία των Αρμενίων

94 Χρόνια η “Μεγάλη” Βρετανία αποκρύπτει το έγγραφο - απόδειξη της κρατικής εντολής για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Posted: 10 Apr 2009 01:05 AM PDT

Εδώ και δεκαετίες στον “πολιτισμένο” δυτικό κόσμο η γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί θέμα “διαλόγου” και “έρευνας”. Το βασικό επιχείρημα που αποτρέπει την ταυτοποίηση της εθνοκάθαρσης είναι η έλλειψη εγγράφων που να αποδεικνύουν ότι η σφαγή έγινε βάσει επίσημου σχεδιασμού. Πέραν του γελοίου της αμφιβολίας αυτής, όντως η ηττημένη Τουρκική διοίκηση προσπάθησε μετά τα τραγικά γεγονότα να καταστρέψει όλα τα έγγραφα που αποτύπωναν την οργάνωση και εκτέλεση της γενοκτονίας. Τα Οθωμανικά αρχεία καταστράφηκαν μεθοδικά ώστε να μην μπορούν να κατηγορηθούν τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έτσι τουλάχιστον ήθελαν οι Τούρκοι και οι ναζιστικές - ιμπεριαλιστικές χώρες να επικρατήσει.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως το σημαντικότερο των εγγράφων, η τρανταχτή απόδειξη του απάνθρωπου σχεδιασμού και εκτέλεσης έχει διασωθεί και …φυλάσσεται ανακατεμένο με άλλα, άχρηστα έγγραφα στα αρχεία του foreign office εδώ και 94 χρόνια.
Οι Δέκα Εντολές της επιτροπής Ενότητας και Προόδου.
Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του επίσημου εγγράφου που συντάχθηκε σε μυστική συνάντηση παρουσία του τότε υπουργού εσωτερικών Ταλάτ Μπέη και τεσσάρων αξιωματούχων τον χειμώνα του 1914. Το έγγραφο αυτό είναι οι επίσημες διαταγές που καθόρισαν την τύχη εκατομμυρίων Γηγενών Αρμενίων και η μεθοδολογία εξόντωσης τους. Αναλυτικά:
Εντολή πρώτη: Σύλληψη όλων των Αρμενίων που αντιμάχονται την κυβέρνηση (sic) και βίαιος εκτοπισμός τους σε Βαγδάτη και Μοσούλη. Κατά τη διάρκεια του εκτοπισμού οι Τούρκοι φύλακες διατάσσονται να τους εκτελέσουν είτε καθ’ οδόν είτε στον τόπο προορισμού.
Εντολή Δεύτερη: Αφοπλίστε κάθε Αρμένιο
Εντολή Τρίτη: Ερεθίστε τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς ιδιαίτερα στο Βαν, στα Άδανα, στο Ερζερούμ ώστε να προκαλέσετε μαζικές σφαγές (εναντίον των Αρμενίων).
Εντολή Τέταρτη: Σε μέρη όπως Ερζερούμ, Βαν κλπ. αφήστε τον όχλο να κάνει τις εκτελέσεις και ενεργοποιήστε το στρατό για να “παρέμβει” στο απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να επιβάλλει την τάξη. Αντίθετα σε μέρη όπως Άδανα, Σμύρνη κλπ ενισχύστε ενεργά τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς με στρατιωτική εμπλοκή.
Εντολή Πέμπτη: Φροντίστε την άμεση εκτέλεση Ιερέων και Δασκάλων ανεξαρτήτου ηλικίας και οργανώστε την εκτέλεση κάθε αρσενικού κάτω των 50 ετών. Κρατήστε γυναικόπαιδα για εξισλαμισμό.
Εντολή Έκτη: Εκτοπίστε τις οικογένειες όσων καταφέρουν να δραπετεύσουν (σσΟ: τα υπόλοιπα μέλη) και αποκόψτε τους με κάθε τρόπο από τις γενέτειρες τους.
Εντολή Έβδομη: Με τη δικαιολογία ότι κάθε Αρμένιος λειτουργεί ως κατάσκοπος, καθαιρέστε τους από κάθε αξίωμα ή θέση εξουσίας.
Εντολή Όγδοη: Εκτελέστε με διακριτικό (sic) τρόπο κάθε Αρμένιο που υπηρετεί στον στρατό. Αυτό είναι ευθύνη του στρατεύματος.
Εντολή Ένατη: Η εκτέλεση όλων των εντολών να ξεκινήσει συγχρόνως ώστε να μην επιτρέψουμε προετοιμασία κάθε είδους άμυνας.
Εντολή Δέκατη: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο Άκρως Απόρρητο των εντολών που δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να γνωστοποιούνται πέραν των 2 ή 3 επιτελών (σσΟ: Ανά πυρήνα δράσης).
Το ντοκουμέντο αυτό παραδόθηκε στον πρώην πρόξενο της Μ. Βρετανίας στη Σμύρνη, Κλιφορντ Χιθκοτ - Σμιθ από υψηλόβαθμο στέλεχος του Οθωμανικού υπουργείου εσωτερικών. Ο Τούρκος επιτελής αρχικά ζήτησε αμοιβή 10,000 λιρών από τον πρόξενο. Μετά από διαπραγματεύσεις, ο Σμιθ κατάφερε να αποκτήσει το έγγραφο χωρίς αμοιβή αλλά με την παροχή αμνηστείας και εγγύηση ανωνυμίας έναντι Entente και Τουρκικής διοίκησης αντίστοιχα.
Το έγγραφο παραδόθηκε στους αρμόδιους Βρετανούς υπουργούς ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες για εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας για τον Ταλάτ Μπέη. Στο μεσοδιάστημα όμως ο Ταλάτ δολοφονήθηκε, έτσι το έγγραφο αρχειοθετήθηκε αθόρυβα μαζί με άλλα, άχρηστα έγγραφα με αριθμό αρχείου FO371/4172 όπου και βρίσκεται εως σήμερα. Η γενοκτονία συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πέρασε από την Ασία στα Βαλκάνια, τη Γερμανία, πάντα με το βηματισμό της χήνας και τους ίδιους κρυφούς πρωταγωνιστές. Και έρχεται σήμερα ο Ομπάμα για να μιλήσει περί “ανασύστασης Αρχαίας αυτοκρατορίας” και “αντίστασης του Τουρκικού λαού.
Ένα χαρτάκι επιμελώς κρυμμένο θα αρκούσε να γκρεμιστεί η υποκρισία. Η Εθνοκάθαρση φαίνεται έχει δρόμο ακόμα γι’ αυτό και το χαρτάκι θα παραμείνει στα αζήτητα του FO.
Πηγές: Paradise Lost, Giles Milton (σ.87,88), Εθνικό Ίδρυμα Αρμενίας
Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΑ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Διεθνές συνέδριο για το Κυπριακό

TVXS.gr Project Διεθνές συνέδριο για το Κυπριακό http://www.tvxs.gr/v9042

Το Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS) διοργανώνει συνέδριο με αντικείμενο το ζήτημα της Κύπρου. Συμμετέχουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και εκπρόσωποι όλων των κυβερνήσεων που έχουν ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος. Παρόντες θα είναι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.tvxs.gr/v9042

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Στρατιωτικοί εξοπλισμοί και οικονομική κρίση
 Όταν το «βούτυρο» νικάει τα «κανόνια».


Η οικονομική ύφεση που μαστίζει την υφήλιο έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής του κόσμου. Ένας από αυτούς, ο οποίος μάλιστα ήταν ανέκαθεν ένας από τους πλέον «χρηματοβόρους» είναι και ο τομέας των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Από την πρώτη μέρα αναφοράς του όρου «οικονομική κρίση» στα ΜΜΕ, στρατιωτικοί και πολιτικοί αναλυτές ανά τον κόσμο ασχολούνται με το εξής πρόβλημα: την εξισορρόπηση ανάμεσα στην ελάττωση των εξόδων που συνεπάγεται η συντήρηση μιας πολεμικής μηχανής (στα πλαίσια των διεθνών μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας) και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της, προκειμένου να αποφευχθούν μεταβολές στα διεθνή γεωπολιτικά δεδομένα. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνονται να είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ισχυρότερη πολεμική μηχανή του πλανήτη: ο λόγος φυσικά για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Από τις αρχές του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα, οι αμυντικές δαπάνες σημείωσαν μια άνευ προηγουμένου άνοδο: 70% από το 2001 μέχρι το 2009, χωρίς να συνυπολογίζονται οι δαπάνες για τη συντήρηση/ βελτίωση του πυρηνικού οπλοστασίου και τα 12 δισεκατομμύρια το μήνα που υπολογίζονται ως το κόστος του «Πολέμου ενάντια στην Τρομοκρατία». Η ενίσχυση παλαιών στρατιωτικών «αουτσάιντερς», όπως η Κίνα και η Ινδία, έδωσαν στους υποστηρικτές των εξοπλισμών όλα τα επιθυμητά επιχειρήματα για να προωθήσουν τα προγράμματα που θα διασφάλιζαν την παρουσία των ΗΠΑ στην πρώτη θέση της κατάταξης στρατιωτικής ισχύος.

Με την έλευση της οικονομικής κρίσης, τα δεδομένα αυτά άλλαξαν. Η ύφεση, σε συνδυασμό με τις αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου έπαιξε το ρόλο της, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αρκούνται στον «πενιχρό» (σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα) προϋπολογισμό των 535 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έρχεται αντιμέτωπη με αρκετές προκλήσεις στον τομέα των εξοπλισμών: η πρώτη είναι να ανταπεξέλθει στα δεδομένα που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Μπους (Ιράκ, Αφγανιστάν). Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ανακοινώσει πως θα προβεί σε ενίσχυση του στρατού ξηράς με προσωπικό 65.000 ατόμων, και το Σώμα Πεζοναυτών με 27.000. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχιση ενός προγράμματος που είχε προταθεί από την κυβέρνηση Μπους το 2007.

Η δεύτερη πρόκληση αφορά στην επανεκτίμηση των προγραμμάτων όπλων νέας γενιάς των ΗΠΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα εφοδιασμού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας με το 5ης γενεάς μαχητικό F-22 (ύψους 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων), για το Transformational Satellite System (Μετατρεπόμενο Σύστημα Δορυφόρων), ένα νέο σύστημα επικοινωνίας σε τροχιά (18 δισεκατομμύρια), τα μελλοντικά προγράμματα εξοπλισμού του στρατού ξηράς (161 δισεκατομμύρια), το πρόγραμμα Joint Strike Fighter, με σκοπό την ανάπτυξη ενός δεύτερου μαχητικού νέας γενεάς (300 δισεκατομμύρια) και το πρόγραμμα DDG 1000 Zumwalt για τα νέα αντιτορπιλικά του ναυτικού (27 δισεκατομμύρια).

Αναμένεται πως θα επέλθουν σημαντικές περικοπές στα παραπάνω προγράμματα: ήδη εκπρόσωποι του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού τις έχουν ανακοινώσει όσον αφορά τα νέα αντιτορπιλικά.

Σχετικά με τα «αντίπαλα δέη» : η Ρωσία, παρά τις αρχικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της επαναφοράς της πολεμικής της μηχανής στα δεδομένα της ΕΣΣΔ, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τόσο στα εξοπλιστικά της προγράμματα όσο και στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων (καθώς μικραίνουν οι οικονομικές δυνατότητες των εν δυνάμει πελατών). Η Ινδία, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της, έχει ανακοινώσει πως θα ανεβάσει το στρατιωτικό της προϋπολογισμό κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς αντιμετωπίζει εσωτερικές και εξωτερικές απειλές (η Κίνα και το Πακιστάν ξοδεύουν το 4% του ΑΕΠ τους για εξοπλισμούς, εν αντιθέσει με την Ινδία που το αντίστοιχο ποσοστό είναι 2%).

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θεωρούμενη ως η πλέον ανερχόμενη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη, κινείται στα ίδια πλαίσια: παρά την οικονομική κρίση και την πτώση των αγορών της, οι αμυντικές δαπάνες ανεβαίνουν συνεχώς, με τον προϋπολογισμό της να ανεβαίνει στα 100-180 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2010.

Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι, λαμβάνοντας πλέον ως δεδομένο πως η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο, οι στρατιωτικές δαπάνες κάποια στιγμή σύντομα θα μείνουν αναγκαστικά στάσιμες. Εκτός βέβαια αν η οικονομική κρίση κάποια στιγμή γίνει και στρατιωτική.

www.kathimerini.gr

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/04/2009_273626


Χίλια εύγε στους Τούρκους ....


Για ανταλλάγματα στην Τουρκία από ΝΑΤΟ, κάνουν λόγο τα ΜΜΕ
 Προκειμένου να δεχθεί την εκλογή του Δανού Ράσμουσεν ως γ.γ. του Οργανισμού.

Για αναβολή ενός έτους της εφαρμογής του πρόσθετου πρωτοκόλλου ΕΕ-Τουρκίας που προβλέπει να ανοίξουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Τουρκίας στα κυπριακά αεροσκάφη και πλοία, δεσμεύθηκε η ΕΕ. Το γεγονός αυτό συνέβη, στο πλαίσιο των ανταλλαγμάτων που πήρε η Τουρκία για να δεχθεί την εκλογή του Δανού πρωθυπουργού Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ως γ.γ. του ΝΑΤΟ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σταρ».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, στο σύνολό τους, κάνουν λόγο για δέσμη ανταλλαγμάτων που δέχθηκε η Τουρκία ώστε να μην ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Έτσι, αναφέρεται ότι η τουρκική πλευρά απέσπασε τη δέσμευση να είναι Τούρκος ένας αναπληρωτής ΓΓ του ΝΑΤΟ και ο επικεφαλής της διεύθυνσης αφοπλισμού της Συμμαχίας, να τοποθετηθεί και πάλι κάποιος Τούρκος στη θέση του ειδικού αντιπροσώπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, να προχωρήσει η κυβέρνηση της Δανίας στο κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Roj TV που είναι γνωστός ως το κανάλι του ΡΚΚ και να ζητήσει συγγνώμη ο Ράσμουσεν από τον ισλαμικό κόσμο για τη στάση που είχε τηρήσει όταν στον Τύπο της Δανίας είχε δημοσιευτεί προσβλητική για τους μουσουλμάνους γελοιογραφία.

Ωστόσο, η εφημερίδα «Σταρ» προσθέτει στη δέσμη αυτή και τη δέσμευση, όπως αναφέρει, της ΕΕ για αναβολή ενός έτους της εφαρμογής του πρωτοκόλλου σχετικά με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/04/2009_274036

Κοινωνία ώρα μηδέν

Και περίεργοι να μην είστε κάντε κλικ στην επόμενη διεύθυνση για να απολαύσετε την ελληνική κοινωνία. 
ΣΓΣ

ΥΓ Είναι λίγο σιτεμένη η είδηση και δεν έχω αντιληφθεί μια κάποια αντίδραση.

http://bollywood-greece.blogspot.com/2009/01/blog-post_10.html