Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ι.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ

06/13/2013 - 19:22

  Για το αν η ΕΡΤ θα γίνει η «πλατεία Ταξίμ» της Ελλάδας κανείς δεν μπορεί να το ξέρει με βεβαιότητα. Το μόνο για το οποίο δηλώνει σίγουρος ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι πως με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, η Ελλάδα «κατέβηκε ένα ακόμη σκαλοπάτι στο δρόμο προς την κόλαση».
  Σε κείμενο στην ιστοσελίδα του, ο οικονομολόγος περιγράφει τη νύχτα που πέρασε στην ΕΡΤ, λίγο έπειτα από τη διακοπή του προγράμματός της. Γεγονός το οποίο περιγράφει ως μία σύγχρονη πράξη ολοκληρωτισμού που αναμοχλεύει οδυνηρές αναμνήσεις για όσους μεγάλωσαν στην Ελλάδα των νεο-φασιστών συνταγματαρχών.
  «Οταν η οθόνη της τηλεόρασης πάγωσε χθες το βράδυ, μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, σαν κάποια απαίσια δύναμη από το υπερπέραν να είχε πατήσει το φρικτό κουμπί, ξαφνικά μεταφέρθηκα στη δεκαετία του 60' και τις αρχές του '70, όταν μία διακοπή στο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό πρόγραμμα ήταν βέβαιο σημάδι ότι ένα πραξικόπημα ήταν προ των πυλών. Η μόνη διαφορά ήταν ότι χθες το βράδυ η εικόνα απλά πάγωσε, με τους δημοσιογράφους να φαίνονται ακόμη βασανιστικά κοντά στο να ολοκληρώσουν την πρότασή τους. Τουλάχιστον οι συνταγματάρχες είχαν μία καλή αίσθηση του να εμφανίζουν μία εικόνα της ελληνικής σημαίας, συνοδευόμενη από τον ήχο στρατιωτικών εμβατηρίων», γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης, που διηγείται πως αμέσως στράφηκε στα ιδιωτικά κανάλια, υποθέτοντας πως η είδηση για την ΕΡΤ θα καταγραφόταν και σχολιάζονταν.
  «Ούτε λέξη. Σαπουνόπερες, ταινίες δεύτερης διαλογής και εκπομπές. Αυτά είχαμε μόνο. Λες και ο θάνατος της ΕΡΤ, της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν ήταν άξιος αναφοράς από τους εμπορικούς αντιπάλους τους. Αμέσως χτύπησε το τηλέφωνο. Ηταν μία φίλη δημοσιογράφος. «Ελα τώρα στην ΕΡΤ. Μαζεύονται χιλιάδες. Θα είναι μεγάλη νύχτα». Και πήγα.
  Πράγματι, χιλιάδες μαζεύτηκαν. Και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου μπροστά στο κτίριο διακόπηκε η κυκλοφορία καθώς ο κόσμος συγκεντρώνονταν. Μέσα στο κτίριο όλοι οι εργαζόμενοι ήταν εκεί, παρά την εντολή της αστυνομίας να εκκενώσουν την εγκατάσταση. Ολα τα στούντιο και τα συστήματα λειτουργούσαν. Μόνο το σήμα βέβαια δεν έφτανε στον έξω κόσμο, κομμένο από τεχνικούς που δούλευαν για την κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της ΕΡΤ κατάφεραν να ανεβάσουν το τηλεοπτικό σήμα σε έναν εγκαταλελειμμένο αναλογικό πομπό και τουλάχιστον κάποιοι Αθηναίοι είχαν εικόνα. Σε αυτό το πλαίσιο με έμπασαν στο στούντιο, όπου μου πήραν συνέντευξη μακιγιαρισμένοι παρουσιαστές, σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα.
  Τους είπα: «Νιώθω ότι έχω την ηθική εξουσία να είμαι εδώ στηρίζοντας το σκοπό σας: να επικρύνω δριμύτατα το βάρβαρο κλείσιμο της ΕΡΤ. Το λέω αυτό γιατί, όπως ξέρετε, τα αφεντικά σας στην κυβέρνηση με είχαν βάλει στη μαύρη λίστα για αυτό το σταθμό από τη στιγμή που αρνήθηκα να σιωπήσω σχετικά με τη χρεωκοπία της Ελλάδας. Αυτή η πράξη ολοκληρωτισμού ήταν το πρελούδιο από ακόμη πιο χυδαία που βιώνουμε απόψε. Προφανώς δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πει ότι η ΕΡΤ ήταν ένας εκπληκτικός οργανισμός ακηλίδωτος από λογοκρισία, πολιτική παρέμβαση ή διαφθορά. Αλλά πιστεύω ότι είμαι ο άνθρωπος με την ηθική εξουσία να σταθώ απόψε μπροστά σας και να πω ότι, παρά τα ελαττώματά της, τρόπος ολοκληρωτισμού με τον οποίο η ΕΡΤ έκλεισε είναι ένα έγκλημα ενάντια σε όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο. Σκεφτείτε αυτό: Ο Ρούπερτ Μέρντοχ και οι άνθρωποι του είδους του θα είναι εκστασιασμένοι απόψε. Ποιος μπορεί να πει ότι η διάλυση της ΕΡΤ δεν θα είναι το σχέδιο που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του BBC, του ABC στην Αυστραλία ή του CBC στον Καναδά».
  Βγήκα από το στούντιο, σε ένα άσχημο δίκτυο διαδρόμων και μετά έξω από το ίδιο το κτίριο. Βρήκα χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της ΕΡΤ, σε μία συγκινητική αυτοσχέδια συναυλία. Οταν έφυγα μετά από μερικές ώρες, λίγο πριν από τις 5 π.μ. περισσότεροι άνθρωποι έφταναν. Είναι αυτή η δική μας πλατεία Ταξίμ; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Ως τώρα το μόνο βέβαιο είναι πως η Ελλάδα κατέβηκε ένα ακόμη σκαλοπάτι στο δρόμο προς την κόλαση».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το Ισραήλ ετοιμάζεται και για νίκη του Μπασάρ Αλ Άσαντ!

13/06/2013 02:52 |
Print PDF
Για το ισχυρό όπως αποκαλύπτουν οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ενδεχόμενο τελικής επικράτησης – θριάμβου του Μπασάρ Αλ Άσαντ, φέρεται να ετοιμάζεται το Ισραήλ, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει ο ιστοχώρος «world tribune», επικαλούμενες ανώτατες κυβερνητικές πηγές στο εβραϊκό κράτος.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στο δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ήδη ενημερωθεί διεξοδικά από τις μυστικές υπηρεσίες γι’ αυτό το ενδεχόμενο και έχουν αποφασιστεί οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί η ασφάλεια της χώρας. Στα μέτρα στρατιωτικού χαρακτήρα που θα ληφθούν, συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση της περιοχής του Γκολάν και των βορείων συνόρων της χώρας με επιπλέον στρατεύματα, καθώς επίσης και η διεκδίκηση επιπλέον βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπουργός Στρατηγικών υποθέσεων, Γιουβάλ Στέινιτζ, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι πάντα σκεφτόταν ως πιθανό ενδεχόμενο την επικράτηση του Άσαντ, ενδεχόμενο το οποίο υφίστατο αρκετό καιρό πριν. Μάλιστα, ο Στέινιτζ, επιτυχημένος πρώην υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση Νετανιάχου, φέρεται να ήταν ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος στις 10 Ιουνίου έθεσε επισήμως το θέμα δημοσίως κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.



Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η χώρα του δεν συμμερίστηκε τις εκτιμήσεις υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών που το 2012 παρουσίαζαν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ έτοιμο να καταρρεύσει. Ο Στέινιτζ υποστηρίζει, ότι πάντα θεωρούσε ότι το καθεστώς του Σύρου ηγέτη θα λάμβανε μαζικά ξένη βοήθεια για αν διασωθεί και ότι τελικά αντί απλώς να διασωθεί, θα ανακαταληφθούν και οι περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς σε όλη τη Συρία.

Δυτική διπλωματική πηγή, αναφέρει ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δέχθηκαν πιέσεις για να ευθυγραμμιστούν με τις εκτιμήσεις των αντίστοιχων αμερικανικών, με τους Ισραηλινούς να «σοκάρονται» που ανακαλύπτουν ότι οι αμερικανικές πεποιθήσεις αποδείχθηκαν εντελώς λανθασμένες. Ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου που συμμερίστηκε αυτές τις απόψεις, ήταν ο «φιλοαμερικανός» υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ. Ο διάδοχός του, Μοσέ Γιααλόν, απηύθυνε έκκληση προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να προχωρήσουν με μεγάλη προσοχή στη Συρία, καθώς η σουνιτική εξέγερση έχει «καπελωθεί» από την Αλ Κάιντα και αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η αποσταθεροποίηση της Ιορδανίας…

Σχόλιο «defence-point.gr»:

Εάν το ρεπορτάζ του ιστοχώρου αποτυπώνει την πραγματικότητα, τότε επαληθεύονται πολλές από τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες που έχουμε δημοσιεύσει το τελευταίο διάστημα για τη Συρία. Μεταξύ αυτών, ο κομβικός ρόλος της Ιορδανίας στην ισραηλινή ασφάλεια, ο σκεπτικισμός για το κατά πόσον η παραμονή του Άσαντ θα ήταν κακή εξέλιξη για το Ισραήλ, ακόμα και η παρακινδυνευμένη εκτίμηση – ελλείψει στοιχείων – ότι ίσως το ιδανικό σενάριο να ήταν η παραμονή ενός αποδυναμωμένου Άσαντ…

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι εκτιμήσεις αυτές εξηγούν σε ένα βαθμό και τους λόγους που επέβαλαν στον αρχηγό της Mossad, Ταμίρ Πάρντο, να επισκεφτεί την Τουρκία και μάλιστα να ζητήσει να συναντήσει τον ίδιο τον Ερντογάν. Σίγουρα όμως εξηγεί και τον κεντρικό ρόλο που παίζουν στη ισραηλινή ασφάλεια οι σχέσεις με τη Μόσχα…

- See more at: http://www.defence-point.gr/news/?p=78066&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.6DkwtHJS.dpuf

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Κλείνουν ΚΑΙ τα ΕΑΣ:

 Καταλαβαίνει κανείς ότι από αύριο ούτε σφαίρες δικές μας δεν θα έχουμε;

Μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνουν οι αμυντικές βιομηχανίες με την τρόικα (η κυβέρνηση απλά εκτελεί τις εντολές της τρόικα) να κλείνει τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ να πετσοκόβει την ΕΑΒ και να ολοκληρώνεται το έγκλημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατέστρεψαν την αμυντική βιομηχανία της χώρας (μαζί με την χώρα).
Ίσως στην παρούσα φάση όλοι να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην ΕΡΤ, όπου 2000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, αλλά το ότι αύριο η χώρα δεν θα μπορεί να κατασκευάσει ούτε σφαίρες για τα όπλα των στρατιωτών της και θα πρέπει να κάνει ... εισαγωγές για να αμυνθεί, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό. Aκόμα και στον Β'Π.Π. η χώρα κατασκεύαζε τις δικές της σφαίρες και κατάφερε να καταγάγει τους θριάμβους....
στα αλβανικά βουνά και να καθυστερήσει το ναζιστικό τέρας στα οχυρά του Ρούπελ και στην μάχη της Κρήτης Η παράδοση της χώρας (γιατί αυτός είναι ο στόχος τους: όταν δεν μπορείς να πολεμήσεις παραδίδεσαι και λες "Δεν είχα τα μέσα να πολεμήσω") και η δορυφοροποίησή της από την Τουρκία είναι πλέον θέμα καθαρά θέμα (ελάχιστου) χρόνου...

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το μεγάλο ρίσκο με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ἀναρτήθηκε στὸ  ἀπὸ τὸν/τὴν 

Σκουρής Βασίλης
Κίνηση ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, η απόφαση της Κουμουνδούρου να πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στο Σύνταγμα, τη μεγαλύτερη πλατεία της Αθήνας.
Στη συγκέντρωση ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τη «Μαύρη Βίβλο» της τρικομματικής διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στοιχεία των προτάσεών του. Υπενθυμίζεται ότι την παρουσίαση «Μαύρης Βίβλου» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης είχε καθιερώσει ο Γιώργος Παπανδρέου ως αξιωματική αντιπολίτευση στον Κώστα Καραμανλή.
Με την επιλογή της πλατείας Συντάγματος ως χώρο της συγκέντρωσης καθίσταται σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κάνει επίδειξη ισχύος, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και ενόψει του Συνεδρίου που πραγματοποιείται 11-14 Ιουλίου. Ωστόσο, το πολιτικό κλίμα δεν δείχνει να ευνοεί τέτοιες μεγάλες συγκεντρώσεις, καθώς δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, είναι καλοκαίρι, ενώ και το λεγόμενο μαζικό κίνημα εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σχεδόν σε…καταστολή.
Το ρίσκο για την Κουμουνδούρου είναι τεράστιο. Μια μεγάλη συγκέντρωση, μ’ αυτές μάλιστα τις συνθήκες, ασφαλώς θα συμβάλλει στην αντιστροφή του κλίματος. Μια αποτυχημένη συγκέντρωση θα πολλαπλασιάσει τις γκρίνιες, ενώ θα λειτουργήσει μπούμερανγκ, ενισχύοντας τον Αντώνη Σαμαρά που δώδεκα ημέρες μετά πραγματοποιεί το Συνέδριο της ΝΔ.

Με Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, μετά τη χθεσινή εκδήλωση στο Ναύπλιο για τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσει την παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του. Αύριο Τετάρτη, π.χ., θα παρουσιάσει στο Βόλο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο η εκδήλωση για την κρίση του Ιδρύματος Πουλαντζά στη Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο Ίδρυμα το απόγευμα της Τετάρτης. Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης και ο καθηγητής Τζέιμς Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Οι συμβολισμοί, νομίζουμε, εμφανείς…

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σύγκρουση δύο κόσμων και η Ελλάδα στην μέση



Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τη σύγκρουση ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν κάτι που όλοι έπρεπε να περιμένουμε. Όπως κι ότι λίαν συντόμως θα πρέπει να περιμένουμε την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα, και ουσιαστικά τη διάλυση αυτής.

Αυτή την εποχή, με φόντο την ευρωπαϊκή κρίση και «κερασάκι» στην τούρτα την Ελλάδα, συγκρούονται δύο κόσμοι αλλά και δύο εντελώς διαφορετικές οικονομικές θεωρίες.

Από τη μια οι Αμερικανοί έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια να αντιμετωπίζουν την κρίση τυπώνοντας χρήμα. Δεν τους ενδιαφέρει ο πληθωρισμός, αδιαφορούν για το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά, αρκεί να κυκλοφορεί. Πριμοδοτούν τις επιχειρήσεις για να κάνουν επενδύσεις και να δίνουν δουλειές, δίνουν λεφτά στους πολίτες για να καταναλώνουν κι έτσι κλείνουν τον οικονομικό κύκλο. Οι επιχειρήσεις παράγουν και οι καταναλωτές αγοράζουν με αποτέλεσμα η οικονομία να κινείται. Με όλους τους κινδύνους που φυσικά κρύβει αυτό το μοντέλο, φαίνεται να λειτουργεί και να επεκτείνεται πλέον και στην Ιαπωνία.

Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι, ουσιαστικά οι Γερμανοί δηλαδή, έχουν επιλέξει τη συντηρητική οικονομική πολιτική. Σκληρή λιτότητα, περικοπές παντού, οι επιχειρήσεις στον Καιάδα, η κατανάλωση στο μηδέν και φυσικά οι πολίτες σε μια διαρκή κίνηση μεταξύ ανεργίας και ανέχειας. Κεντρικό μότο των Γερμανών είναι «αποταμιεύστε, μην ξοδεύετε, κρατήστε για να έχετε στις δύσκολες εποχές.

Κι αν στη Γερμανία, άντε και σε Φινλανδία, Αυστρία κ.λπ. αυτό το μοντέλο πιάνει, στις υπόλοιπες χώρες κυριαρχεί η κατάρρευση της οικονομίας. Βεβαίως, και η Γερμανία έχει τις «γκρίζες» ζώνες της, όπως π.χ. οι εργαζόμενοι των 300-400 ευρώ γνωστό και ως mini jobs, αλλά εκμεταλλευόμενη τη βαριά της βιομηχανία και τις εξαγωγές της, έχει μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη.

Στραγγαλίζοντας, ωστόσο, κυρίως τις χώρες του νότου και κερδοσκοπώντας από τα χαμηλά επιτόκια που δανείζεται η ίδια ενώ οι άλλοι πληρώνουν ακριβά τα δάνειά τους, φτάσαμε ως εδώ.

Τι είπε ουσιαστικά το ΔΝΤ; Ότι η Γερμανία τους υποσχέθηκε ότι θα βάλει χρήματα για την ευρωπαϊκή κρίση, αλλά η Μέρκελ κάνει την… πάπια. Κι επειδή έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα το… κύρος του Ταμείου, άρχισε τις απολογίες, τις πιρουέτες και έριξε τη μπάλα στο άλλο γήπεδο.

Η σύγκρουση αυτή των δύο κόσμων και οικονομικών μοντέλων ασφαλώς ενισχύεται από τις ραγδαίες εξελίξεις στον γεωπολιτικό και κυρίως στον ενεργειακό χάρτη. Οι Αμερικανοί δε θέλουν επ’ ουδενί να δουν τη Ρωσία να κυριαρχεί στη Μεσόγειο και πιέζουν τις Βρυξέλλες να φτιάξουν μια «γραμμή Μαζινό» στον Πούτιν.

Ο πόλεμος των ισχυρών βρίσκει την Ελλάδα στη μέση, κι αυτό είναι καλό και κακό.
Καλό γιατί μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή της σχεδιαζόμενης οικονομικής πολιτικής και η χώρα να βγει από τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται.
Κακό γιατί όπως έχει δείξει η ιστορία, όπου παλεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί η Ελλάδα να παίξει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις.
Απλά μπορεί να παρακολουθεί και να περιμένει.
ΠΗΓΗ

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ


Μετά από 9 αναβολές και αφού παρήλθε ο χρόνος παραγραφής έγινε η δίκη Μελισσανίδη

Το ιστορικό της υπόθεσης που δεν θα δείτε σε κανένα κανάλι και δεν θα διαβάσετε σε καμία εφημερίδα γιατί τα εκατομμύρια των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ τα μοιράζει τώρα ο Μελισσανίδης .
Το ΣΔΟΕ διαπιστώνει λαθρεμπορία 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος σε πλοίο της εταιρείας του Μελισσανίδη και καταλογίζει το ποσό των 2.218.721,06 ευρώ από δασμοδιαφυγή
Ο Μελισσανίδης προσλαμβάνει νομικό σύμβουλο τον κολλητό και σύμβουλο του Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη
Το δικαστήριο αναβάλλεται γιατί δεν παρίσταται η πολιτική αγωγή δηλαδή ο δικηγόρος του δημοσίου.

Το δικαστήριο αναβάλλεται για δεύτερη φορά .
Το δικαστήριο αναβάλλεται για τρίτη φορά
Το δικαστήριο αναβάλλεται για τέταρτη φορά
Το δικαστήριο αναβάλλεται για πέμπτη φορά
Το δικαστήριο αναβάλλεται για έκτη φορά
Το δικαστήριο αναβάλλεται για έβδομη φορά
Το δικαστήριο αναβάλλεται για όγδοη φορά
 
Ο Σαμαράς δίνει τον ΟΠΑΠ στο Μελισσανίδη

Το δικαστήριο αναβάλλεται για ένατη φορά

Παραγράφηκε το αδίκημα της λαθρεμπορίας

Παρασκευή 24 - 05 - 2013 γίνεται το δικαστήριο μόνο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος ούτε τώρα παρίσταται εκπρόσωπος του δημοσίου ως πολιτική αγωγή.

Το δικαστήριο έχει κατακλυστεί από φουσκωτούς απειλούνται οι μάρτυρες κατηγορίας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές είναι απόντα τα κανάλια οι εφημερίδες οι δημοσιογράφοι , γιατί τη μεγάλη πίτα των διαφημίσεων του ΟΠΑΠ τη μοιράζει τώρα ο Μελισσανίδης.

Ο πρόεδρος δεν πείθεται ούτε από το μάρτυρα κατηγορίας διευθυντή του τελωνείου ούτε από τον εισαγγελέα που ζήτησε τη καταδίκη των κατηγορουμένων ,τους απαλλάσσει και από τη κατηγορία της πλαστογραφίας.

Φυσικά τα 2.218.721,06 ευρώ δεν έχουν πληρωθεί ούτε θα τα απαιτήσει το δημόσιο αφού μπορεί να τα πάρει άνετα από τις συντάξεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: για όσους και όσες τυχόν δεν γνωρίζουν, να πούμε εδώ ότι δικηγόρος του Μελισσανίδη είναι ο "εκ δεξιών" του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης.... Τι σύμπτωση ε;