Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

To Super deal και ο …Τραπεζίτης !

Νομίζω ότι ο Αλογοσκούφης μίλησε για τη REXONA και καλά έκανε. Το δε ΠΑΣΟΚ γιατί αγκαλιάζει τη MARFIN;
ΣΓΣ

Παρασκευή, 21 Νοέμβριος 2008

To Super deal και ο …Τραπεζίτης !

Συζητήθηκε εχθές στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Δεν θα αναφερθώ επί ουσίας του νομοσχεδίου, απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα από την ομιλία του αρμόδιου υπουργού κ. Αλογοσκούφη (από τα πρακτικά της Βουλής) που κατά την γνώμη μου αποτελεί ΟΛΗ την αλήθεια σχετικά με θέμα.

Για περισσότερα κλικ στο http://politis-gr.blogspot.com/2008/11/to-super-deal.html

Ο κιτρινισμός στο μεγαλείο του

Ποιος θα με πληροφορήσει για το χρώμα των ΜΜΕ (εφημερίδων και Τ/Ο σταθμών);
ΣΓΣ


Κυριακή, 9 Νοέμβριος 2008
Τον διέσυραν αλλά ο Βαβύλης αθωώθηκε από ολα!!!
Τον έκραξαν, τον διέσυραν και συκοφάντησαν όπως αποδείχθηκε και τελικά αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες! Το όνομα του είναι Απόστολος Βαβύλης. Ο μεγαλύτερος γκάγκστερ που βγήκε στην σύγχρονη ιστορία. Έτσι μας τον παρουσίαζαν τα ΜΜΕ αλλά ποτέ δεν μάθαμε ότι αθωώθηκε.
Για όλες τις υποθέσεις πήρε αθωωτικές αποφάσεις. Έτσι δεν μάθαμε τίποτα και ο κόσμος έμεινε με τις...

εντυπώσεις ότι ήταν έμπορος ναρκωτικών ότι έφαγε τόσα χρήματα, πήγε να χτίσει την μεγάλη Ελλάδα στην Ιταλία κ.α.
Αλλά φταίει και αυτός που δεν παίρνει σβάρνα τα δικαστήρια για τα ΜΜΕ που δεν τον αποκατέστησαν. Μόνο έτσι θα είναι προσεχτικοί όσοι βρούνε στον δρόμο τους ανάλογες περιπτώσεις.

http://troktiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_4561.html

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ο αθάνατος και ανεπανάληπτος Έλληνας ...

Ευχαριστώ τον ttavou, ήταν πολύ επιτυχής η επιλογή του.

ΣΓΣ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Ένα τέτοιο πολιτικό θέλω ....

Δεν χρειάζονται σχόλια. Είναι από μόνο του τόσο ολοκληρωμένο και επιτυχημένο.

ΣΓΣ

THUMBS UP

Δημοσιεύθηκε από x-psilikatzoy στο Φεβρουάριος 22, 2008

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα. Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση. Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. Για παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του. Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε.

Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε “υπερπολίτης” και αμολύθηκε στους δρόμους βάζοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος. Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν. Ο καινούργιος δήμαρχος όμως δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους. Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σιγά, θα μου πείτε. Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροιδία, παρά τα πρόστιμα. Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν νερό. Και βουαλά! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.

Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε. 700.000 γυναίκες γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν γυναίκα εκείνο το βράδι. Το καλύτερο; Μοίρασε στους πολίτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Πράγμα φυσικά που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι έπρεπε τελικά.

Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν υποδειγματικό ταξιτζή. Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας (αχαχχχ) και είχαν την προσωπική του υποστήριξη. Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα. Τέλος, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.

Όχι, δεν είναι παραμύθι. Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus, τον δήμαρχο της Μποκοτά το 1993. Μετά το πέρας της θητείας του, ο παράξενος αυτός δήμαρχος, ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα. Ένα από τα συμπεράσματά του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας. Μόνο έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγές.

Όλο το άρθρο και τα αποτελέσματα των πρακτικών του σε νούμερα, εδώ: (κλικ)

Δημοσιεύθηκε στο POLITICS, ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 60 σχόλια »

Μέχρι που θα φθάσει η χάρη του ...


Το μήνυμα του γνωστού μας πλέον ηγούμενου,  προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ .

Θ.Γ.

Πολύ επιτυχημένη επιλογή.

Ευχαριστώ Θ.Γ.

Ήξερα ότι η χάρη του είχε φθάσει off-shore. Τώρα έμαθα ότι αποβιβάστηκε και στην πέραν του Ατλαντικού ακτή.

ΣΓΣ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ακουσίως ή εκουσίως ...

Γιατί αποφεύγουν ή απεμπολήζουν τον όρο Οικονομική Ζώνη, η οποία διέπεται από τα προβλεπόμενα στο PART V της Διεθνούς Σύμβασης Δικαίου Θαλάσσης;

Παλαιότερα έχω αναφερθεί στο ιστορικό του Καστελόριζο και τη μέση γραμμή.

ΣΓΣ

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Εκμαίευσε τις συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας κι έφυγε...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

Αργά χθες το βράδυ, αποκλιμακώθηκε η ελληνοτουρκική ένταση στο Αιγαίο, με την αποχώρηση, εκτός της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου, του νορβηγικού ερευνητικού πλοίου που εκτελούσε για τα συμφέροντα της Τουρκίας έρευνες για πετρέλαιο, 80 μίλια νότια του ελληνικού νησιού.

Επειτα από δύο ημέρες διπλωματικού μαραθωνίου στην Αθήνα και εντονότατων τουρκικών προκλήσεων από φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, χθες το βράδυ, στις 10, το ερευνητικό σκάφος Malene Ostervold αποχώρησε, παρά το ότι ο κυβερνήτης του πλοίου λίγο πριν ξεκινήσει δήλωσε βλάβη σε ένα από τα εξαρτήματα έρευνας.

Το επεισόδιο ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν το νορβηγικό πλοίο, συνοδευόμενο από μια τουρκική φρεγάτα, ξεκίνησε έρευνες 80 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου, εντός της υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή έφτασε η κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, «Πολεμιστής», ζητώντας να σταματήσουν οι έρευνες.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος κυβερνήτης της φρεγάτας υποστήριξε ότι «το ερευνητικό πλοίο είναι ναυλωμένο από την τουρκική κυβέρνηση και διεξάγει έρευνες σε τουρκική υφαλοκρηπίδα». Ακολούθησε έντονο διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών και προς τον Νορβηγό πρεσβευτή, και προς την Τουρκία. Το ίδιο βράδυ, τα δύο πλοία αποχώρησαν, επανεμφανίστηκαν όμως το πρωί στο ίδιο σημείο. Στην προσπάθεια του «Πολεμιστή» να πλησιάσει στην περιοχή, η τουρκική φρεγάτα κινήθηκε με 28 ναυτικά μίλια (ταχύτητα ιδιαίτερα μεγάλη για πολεμικό πλοίο) εναντίον του, επανειλημμένες φορές.

Διαβεβαίωσε...

Το Σάββατο το μεσημέρι, και ενώ η κρίση κλιμακωνόταν τόσο διπλωματικά όσο και αμυντικά, ο κυβερνήτης του νορβηγικού πλοίου ζήτησε από τον κυβερνήτη τού «Πολεμιστή» να του δοθούν τα στίγματα της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου ώστε να βγει εκτός, ενώ διαβεβαίωσε ότι σταματά τις έρευνες στην περιοχή.

Λίγες ώρες αργότερα, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του στόλου διαβιβάστηκαν τα στίγματα της υφαλοκρηπίδας στον κυβερνήτη τού «Melene», ο οποίος, όπως δήλωσε διά του ασυρμάτου στις 18.05, «τις παρέλαβε και τις κατενόησε».

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες, τα χωρικά ύδατα του Καστελόριζου είναι «μετά τα 6 ναυτικά μίλια των θαλασσίων υδάτων του νησιού, το μέσον της απόστασης από τα χωρικά ύδατα των όμορων ελληνικών νησιών, το ίδιο από την Αίγυπτο, το ίδιο από την Τουρκία και το ίδιο από την Κύπρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αμυνας, η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να μην κλιμακώσει την ένταση, και αυτός ήταν και ο λόγος που στην περιοχή έστειλε μόνο μία κανονιοφόρο, πλοίο υποδεέστερο της τουρκικής φρεγάτας. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, όλα ήταν έτοιμα και, αν χρειαζόταν, στην περιοχή θα έφταναν σε ελάχιστο χρόνο τόσο αεροπορικές όσο και ναυτικές δυνάμεις, καθώς όλες οι μονάδες είχαν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/11/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=69446324

Η αναξιοπιστία προς τα ΜΜΕ μεγαλώνει

Λέτε μετά από τη έρευνα της V.PRC να ο τουμπάρουν οι εφημερίδες και τα κανάλια και να αρχίσουν να γράφουν μπλοκ;

ΣΓΣ

Συγκλονιστικά στοιχεία για το διαδίκτυο...

Τι δείχνει η μεγάλη έρευνα για τους bloggers: Δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν εμπιστεύονται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας, ψηφίζουν κυρίως τον "κανένα" και εκφράζουν τις πιο δυναμικές τάσεις της κοινωνίας...

Συγκλονιστικά στοιχεία για το διαδίκτυο προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε η έγκυρη εταιρεία μετρήσεων V.PRC για λογαριασμό του πολιτικού περιοδικού Mοnthly Review και παρουσιάζεται σήμερα.

Η έρευνα έγινε σε ένα μεγάλο δείγμα bloggers και σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων προκύπτει ότι το κοινό αυτό:

-είναι κατ' αρχάς πολύ δυναμικό, διαμορφώνει κοινή άποψη και αποτελείται κυρίως από νέες ηλικίες με έντονο ενδιαφέρον για τα δημόσια πράγματα.

-δεν εμπιστεύεται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης σε ποσοστό 91%.

-δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα σε ποσοστό 85%.

-δεν βλέπει τηλεόραση σε συντριπτικό ποσοστό. Για την ενημέρωσή του επιλέγει το διαδίκτυο σε ποσοστό 91%, το ραδιόφωνο 42%, τις εφημερίδες 37% και την τηλεόραση μόλις το 31%.

-οι εφημερίδες που διαβάζει περισσότερο είναι η "Ελευθεροτυπία" και η "Καθημερινή".

-σε πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρεί ότι τηρείται η δεοντολογία στο διαδίκτυο.

-μόνο το 4% έχει κερδίσει χρήματα μέσω του διαδικτύου.

-πολιτικά στρέφεται το 24% στον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% στο ΠΑΣΟΚ, σε χαμηλότερα ποσοστά στα άλλα κόμματα και περίπου το 32% δεν προτιμά κανένα από τα υπάρχοντα σχήματα και επιλέγει το "κανένα". Αυτή είναι και η ισχυρότερη τάση...

------------------------ (Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

Δημοσιεύθηκε στο press-gr

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Οι υπεύθυνοι για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους αναζητούν μαύρο πρόβατο

Τα αναφερόμενα στο ακόλουθο δημοσίευμα, από τον εκλεκτό δημοσιογράφο κ. Θ. Οικονομόπουλο, για την ΔΕΗ έχουν κατά κόρον αναλυθεί στο παρόν μπλοκ γι’ αυτό εφόσον θέλετε περισσότερες πληροφορίες κλικ στο:

http://sotsot36.blogspot.com/search/label/ΔΕΗ

ΣΓΣ

14-11-08 «Καημένε Αθανασόπουλε...»!

Tου Θανου Oικονομοπουλου

Πληθαίνουν οι πιέσεις (ακόμη και δι’ επισήμων κυβερνητικών χειλέων, όπως επίσης και από πρωτοκλασάτους της Ν.Δ.) να «φαγωθεί» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος. Ένας σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρισμένος μάνατζερ, η τοποθέτηση του οποίου στη δημόσια επιχείρηση είχε χαιρετιστεί πριν από λίγα χρόνια ως επιτυχία και ως έμπρακτη απόδειξη του απογαλακτισμού των δημοσίου ενδιαφέροντος οργανισμών από την κομματική εξάρτηση και μικροπολιτικάντικη νοοτροπία. Τώρα, όλες οι... περγαμηνές και οι επενδύσεις αισιοδοξίας στο πρόσωπό του διαγράφονται μετά μανίας και οι πάντες σχεδόν ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι. Άντε, λοιπόν, να τον «φάνε». Να ικανοποιηθούν οι «λαϊκοί» του κυβερνώντος κόμματος, να λειτουργήσει η απομάκρυνσή του ως «βαλβίδα εκτόνωσης» της δυσφορίας της κοινωνίας – μιας δυσφορίας, πάντως, που η ανάγκη αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος που εισηγήθηκε ο κ. Αθανασόπουλος δεν αποτελεί παρά μόνο το «κερασάκι», το πολύ μικρό «κερασάκι» της... Και μετά;

Θα αποδειχθεί ο διάδοχός του ικανότερος να επιλύσει το δεδομένο και επί χρόνια σωρευόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ – και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, είναι ο Αθανασόπουλος (ο όποιος Αθανασόπουλος) υπεύθυνος για τη συστηματική και βάσει... «ιδεολογικού» προγραμματισμού απαξίωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού; Δεν έχει παίξει τον παραμικρό ρόλο σε αυτό το σημερινό κατάντημα της ΔΕΗ η πολιτική της συστηματικής υποτίμησης του δημόσιου τομέα στη χώρα μας, πολιτική την οποία ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα παραγωγής ενέργειας ακολουθείται τουλάχιστον τα επτά τελευταία χρόνια; Και αν τα... φορτώσουμε όλα στον «καημένο Αθανασόπουλο» οι υπόλοιποι πραγματικοί υπαίτιοι για το πρόβλημα αποκαθάρονται και τη βγάζουν λάδι;

Οι αρμόδιοι φορείς (υπουργείο Ανάπτυξης, ΔΕΣΜΗΕ, ΡΑΕ και ΔΕΗ) είχαν προβλέψει από τις... ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2000 το έλλειμμα ισχύος που θα εμφάνιζε το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας από το 2005 και μετά. Γνώριζαν πως κάθε χρόνο η κατανάλωση ρεύματος θα αυξανόταν κατά 4,5%. Και στον νόμο 3175 του 2003, αναφερόταν ρητά η ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος με 900MW μέχρι το 2007 – που πάει να πει: να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο που ο ίδιος αυτός νόμος προέβλεπε η νέα αυτή ισχύς να κατασκευαστεί από ιδιώτες, προκειμένου να εναρμονιστεί η χώρα με το ευρωπαϊκό καθεστώς της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας...

Το τι... μαγείρεμα, παρασκήνιο, αλισιβερίσι, διαπλοκή «ημετέρων» έγινε γύρω από αυτό το θέμα, έχει εκτεθεί σε όλο το μεγαλείο από δημοσιεύματα καταγγελίες, ακυρώσεις διαγωνισμών, επαναπροκηρύξεών τους και πάει λέγοντας. Ιδιωτικοί εγχώριοι όμιλοι, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2001, είχαν εξασφαλίσει (στα χαρτιά...) άδειες για την παραγωγή περίπου 2.500 MW, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν στις σχετικές επενδύσεις και τη λειτουργία των αντίστοιχων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, επειδή... εκ των υστέρων διαπίστωσαν πως οι μονάδες «τους» δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ – που πάει να πει η ΔΕΗ από τότε ΗΔΗ λειτουργούσε πλήρως ανταγωνιστικά υπό τον δημόσιο έλεγχό της...

Πιέσεις επί πιέσεων προκειμένου η τιμή αγοράς του «ιδιωτικού ρεύματος» να... πριμοδοτηθεί από το κράτος, σε τιμές «φιξ» και ανώτερες εκείνων των τιμών της ΔΕΗ (μωρέ «ανταγωνισμός» να σου πετύχει!) κράτος και «επενδυτές» (με τέτοιες προϋποθέσεις και εμείς γινόμαστε «επενδυτές»!) συμφώνησαν στην κατασκευή, μέσω δημοπράτησης, τριών μονάδων παραγωγής 900 MW, με την υποχρέωση ο ΔΕΣΗΕ να καταβάλλει στους «παραγωγούς» εγγυημένο εισόδημα επί... μια 12ετία! Ο ίδιος νόμος, πάντως, απαγόρευε στη ΔΕΗ (το γιατί... ρωτήστε και για τον Αθανασόπουλο!) να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για τη νέα ισχύ –και της επετράπη μόνο (και αυτό ύστερα από πιέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – και μπράβο της!) να αντικαταστήσει ισχύ 1.600 MW που παραγόταν από εργοστάσια χαμηλής απόδοσης, με αναβαθμισμένους σταθμούς.

Και τι... απέγινε; Από τα 900 MW που ο νόμος προέβλεπε να λειτουργήσουν μέχρι το 2007, μέχρι στιγμής δεν έχει εγκατασταθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ! Και ένα εργοστάσιο που δημιουργήθηκε (για την «εσωτερική κατανάλωση» ενεργοβόρου βιομηχανίας) έφθασε κάποια στιγμή να «πουλάει» στη ΔΕΗ ρεύμα σε... πολλαπλάσια τιμή από εκείνη που η ίδια βιομηχανία προμηθεύεται (βάσει παλιάς συμφωνίας) από τη ΔΕΗ. Καλά, μιλάμε για παράνοια... «ανταγωνισμού»! Μπροστά στην απροθυμία των ιδιωτών να κάνουν τις επενδύσεις τους και να στήσουν τα εργοστάσια και ενώ η κατάσταση είχε ήδη γίνει οριακή, επετράπη στη ΔΕΗ (όπως επίμονα ζητούσε από το 2001!) να κατασκευάσει η ίδια μια μονάδα στο Λαύριο, που λειτούργησε το 2006! Με τις δεδομένες ανάγκες, σχεδόν σταγόνα στον ωκεανό.

Και τις αυξημένες ανάγκες, πώς τις καλύπτουμε; Με εισαγωγές, σε πανάκριβες τιμές, από το εξωτερικό! Που τις πληρώνει η ΔΕΗ για να μας τις προμηθεύει, και –κατ’ ακολουθία– θα πρέπει και εμείς... να πληρώνουμε αυξημένα τιμολόγια (εκτός και αν το κράτος βγει και πει «τα πληρώνω εγώ» – και να δούμε πότε η ΔΕΗ θα γίνει... «Ολυμπιακή»!), για την ανάγκη των οποίων όμως... φταίει ο Αθανασόπουλος! Που κλήθηκε να αναλάβει τη «διαχείριση» μιας επιχείρησης που από κερδοφόρα που ήταν 8 χρόνια πριν, με όσα προαναφέραμε, έγινε ανεπαρκής και παθητική. Τα επί ΠΑΣΟΚ (τα «θεμελιώδη»...), τα επί Παλαιοκρασσά και Μανιατάκη, ως διά... μαγείας διαγράφονται, και τώρα μόνο αν πέσει το κεφάλι του Αθανασόπουλου θα... «δούμε φως»! Που δεν παράγουμε, λόγω... «απελευθέρωσης» της αγοράς, για να ισχύσει ο έρμος «υγιής ανταγωνισμός»! Καλά, είμαστε σοβαροί;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/11/2008_292113