Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το μεγαλύτερο έγκλημα της διαπλοκής


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Την αργή και βασανιστική κατάρρευση του ελληνικού κράτους που βιώνουμε οι Έλληνες και παρακολουθεί, σχολιάζει και αναλύει ολόκληρος ο κόσμος, μάλλον με δέος, συνέδεσα στις προσεγγίσεις μου από την αρχή της κρίσης, με την δομή και λειτουργία της διαπλοκής. Του φαινόμενου, δηλαδή, όπου στη βάση του ελληνικού κράτους πατρωνίας αναπτύσσεται μια κρατικοδίαιτη επιχειρηματική τάξη, η οποία σε όσμωση με το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα χειραγωγεί την κοινωνία και την οικονομία, ώστε να επιτύχει κέρδη και ηγεμονία έξω από το πλαίσιο του ………
διεθνούς ανταγωνισμού. Η διαπλοκή δηλαδή διαμορφώνει ένα περισσότερο ή λιγότερο κλειστό σύστημα κυριαρχίας, που τελικά τείνει να αυξήσει την εντροπία, οδηγώντας σε αποδιοργάνωση. Η πτώχευση του ελληνικού κράτους και η αδυναμία παραμονής στην ευρωζώνη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη της διαπλοκής, η οποία αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα που δημιουργεί το κλειστό σύστημα κυριαρχίας της, επεδίωξε και επιδιώκει τυχοδιωκτικά ανοίγματα προς το εξωτερικό, με πιο κρίσιμο από αυτά την υιοθέτηση του ευρώ κατά την στιγμή που το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δεν το επέτρεπε και η ουσιαστική θεσμική λειτουργία κράτους και αγοράς αντέφασκε προς αυτή την επιλογή.
Όσο πιο ανταγωνιστικό εμφανίζεται να είναι το διεθνές περιβάλλον, τόσο πιο αρπακτικά συμπεριφέρεται η τάξη αυτή με τη μορφή κάστας, ως προς την εσωτερική αγορά και το ενεργητικό του δημοσίου. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η πληγή του ελληνικού έθνους (κυριολεκτικώς)! Η κατάρα της ελληνικής κακοδαιμονίας σε ότι αφορά στην πολιτική και οικονομική οργάνωση. Αποτελούν ένα μοναδικό φαινόμενο στο Δυτικό Σύστημα και την βασική αιτία της στρεβλής παραγωγικής οργάνωσης της χώρας. Είναι ο μηχανισμός οπισθοδρόμησης καί των οικονομικών καί των πολιτικών σχέσεων, στο βαθμό που πλέον ελέγχουν άμεσα το πολιτικό σύστημα, υπαγορεύοντας όχι απλώς επιμέρους πολιτικές που εξυπηρετούν με άμεσο τρόπο (φωτογραφικές διατάξεις και νομοθετήματα) τα επιμέρους συμφέροντά τους, αλλά καί την γενική επικοινωνιακή στρατηγική των κυβερνώντων.   
Σε περιόδους κρίσεως σαν την σημερινή στην Ελλάδα, το τελευταίο είναι το πλέον κρίσιμο και καθοριστικό για τις εξελίξεις.  Το καθεστώς της διαπλοκής μέσω του ολοκληρωμένου επικοινωνιακού μηχανισμού του («Δημήτρη, έκλεισε το σύστημα», μου είπε σε μια στιγμή ειλικρίνειας και προβληματισμού ένας σημαντικός υπουργός του Σημίτη το 1999), αντιγράφει πιστά την γκεμπελική μεθοδολογία στην επικοινωνιακή του στρατηγική.
Γράφει ο μεγαλύτερος ίσως ερευνητής του τέλους του Τρίτου Ράιχ, Antony Beevor, στην σελίδα 57 του τόμου του «Berlin the Downfall 1945». «The strategy of Goebbels’s relentless propaganda, ever since the war in the east turned against Germany, had been to undermine any notion of choice and alternative». Αυτό ακριβώς πράττουν οι γκεμπελίσκοι του ελληνικού καθεστώτος στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο. Δεν υπερασπίζονται την καταστροφική στρατηγική εσωτερικής υποτίμησης που έχουν υιοθετήσει οι διαπλεκόμενοι σε συμφωνία με την τρόικα, ώστε αυτοί, αν πετύχουν, να παραμείνουν στα πράγματα ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των δανειστών/πατρώνων της χώρας, αλλά επιχειρούν να προβάλουν ότι δεν υπάρχει καμία επιλογή εκτός από τα μνημόνια και απολύτως καμία εναλλακτική πολιτική. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει καμία επιλογή και εναλλακτική ως προς το κυβερνητικό μοντέλο και καμία εναλλακτική πρόταση ηγεμονίας. Επιχειρούν να δείξουν ότι μοναδική ελπίδα επιβίωσης για τους Έλληνες σε αστικό καθεστώς είναι οι απίθανοι πολιτικάντηδες Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης, άπαντες προωθούμενοι από την κάστα των Νταβάδων, όπως παραστατικά τους ονόμασε ο Καραμανλής, ο οποίος ασφαλώς είχε άμεση επαφή με το «φαινόμενο».  
Αρκεί να προσέξετε την αφήγησή τους μετά την συγκρότηση προεκλογικώς του Μεγάλου Συνασπισμού διακυβέρνησης και την ακόμη πιο χυδαία συνέχεια μετεκλογικώς και θα καταλάβετε. Θα αντιληφθείτε επίσης την αιτία των προσωπικών επιθέσεων με την μορφή λάσπης που δέχονται πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης ή στοχαστές όπως η αφεντιά μου. Προσωπικά είναι αφάνταστα δύσκολο να «λερωθώ», επειδή σε ολόκληρη την ζωή μου φρόντιζα να πορεύομαι «ηρωικώς» και ανεπίληπτα, αλλά οι γκεμπελίσκοι δεν αποθαρρύνονται. Σε κάτι περιπτώσεις σαν την δική μου αρκούνται  να μας εμφανίζουν γραφικούς, σχεδόν παλαβούς, ή υπηρέτες ανθελληνικών συμφερόντων, ή δυσνόητους που προκαλούμε δήθεν σύγχυση με τις προτάσεις μας ή τις αναλύσεις μας, καθώς, προφανώς όπως προσπαθούν να εμφανίσουν, δεν διαθέτουμε την απαραίτητη συγκρότηση για την άρθρωση εναλλακτικών προτάσεων; «Έχετε προτάσεις», μας ρωτούσαν. «‘Έχουμε»  τους  λέγαμε και εξηγούσαμε το ένα εναλλακτικό σχέδιο μετά το άλλο. «Μα, αυτό απαντά αρνητικά το δίλημμα (των κυβερνώντων), άρα είναι καταστροφικό, άλλο θετικό σχέδιο έχετε», μας έλεγαν. Οι προτάσεις μας κρίνονταν στη βάση του περιεχομένου των διλημμάτων της διαπλοκής προς τον ελληνικό λαό.
Μα, αν προτείναμε κάτι θετικό ως προς αυτό, θα ενισχύαμε το γκεμπελικό δίλλημα  (πχ μνημόνιο ή έξοδος από την αγορά, μνημόνιο ή πτώχευση, μνημόνιο ή λιμός, μνημόνιο ή δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία του κράτους, PSI ή δραχμή, ευρώ ή δραχμή) και θα καταντούσαμε όπως ο… Κουβέλης! «Γιατί, τι έχει ο Κουβέλης, μια χαρά «εναλλακτικός» παράγοντας του καθεστώτος των διαπλεκομένων είναι», ίσως πεις, δίχως να έχεις άδικο! Άρα δεν θέλατε προδήλως εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της κρίσης για μεταβολή πολιτικής πρακτικής και φιλοσοφίας, στο πλαίσιο του αστικού κράτους ασφαλώς, με κανόνα την δημοκρατία και γνώμονα την αυτοκυβέρνηση μιας ευνομούμενης πολιτείας, αλλά εναλλακτικό σενάριο διαιώνισης του καταρρέοντος καθεστώτος που δομήθηκε το 1974. Δεν θέλατε ασφαλώς, οι πελάτες της διαπλοκής, μια νέα μεταπολίτευση ως αναγκαία πολιτική απάντηση στην κρίση, αλλά συνέχιση του καθεστώτος που πτώχευσε την χώρα, εξευτέλισε τον ελληνικό λαό, διαλύει την αγορά και σκορπίζει φτώχεια και δυστυχία στην πλειονότητα των Ελλήνων.
Αυτό επεδίωκε και ο Doktor Josef Göbbels κατά την κατάρρευση του τότε καθεστώτος της Γερμανίας: απόρριψη των εναλλακτικών (πολιτικών) λύσεων, που θα συνδέονταν ασφαλώς με εναλλακτικά οικονομικά μοντέλα και μια διαφορετική ηγεμονία, που θα αποκρυστάλλωνε άλλες δημοκρατικές ή λιγότερο ολιγαρχικές σχέσεις. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα του ναζιστικού καθεστώτος εναντίον του εξαπατημένου γερμανικού λαού και τούτο ακριβώς είναι το μεγαλύτερο έγκλημα της διαπλοκής εις βάρος της σημερινής ελληνικής κοινωνίας.
Και τότε, όπως και σήμερα εδώ, εμφανίζονταν/εμφανίζονται αρκετοί πρόθυμοι για να διαπράξουν αυτή την αθλιότητα, πίσω από την οποία δεν υπάρχει κανενός είδους ιδεολογία, μόνον φτηνή ιδιοτέλεια, προστυχιά και μεγάλη δόση συμπλέγματος. Το τραγικότερο/σιχαμερότερο μάλιστα είναι ότι αυτοί οι γκεμπελίσκοι που συκοφαντούν κάθε διαφορετική επιλογή και εναλλακτική προσέγγιση, συνήθως μέσω προσωπικών επιθέσεων στους φορείς τους, θα είναι οι πρώτοι που θα σπεύσουν να καταραστούν τους πάτρωνές τους και τους πνευματικούς ταγούς τους, αν κάποια μέρα (σύντομα, ίσως) το καθεστώς της διαπλοκής διαλυθεί εξαιτίας εξωτερικών πιέσεων που θα προκύψουν λόγω σύγκρουσης ενδοκαπιταλιστικών συμφερόντων για την ηγεμονία της ΕΕ.
Οι καταρρέοντες προσπαθούν να υπάρξουν μέσω της συκοφαντίας του κοινωνικού αντιπάλου και του εκμηδενισμού της ισχύος αφηγήσεων που προσφέρουν εναλλακτική προοπτική για την αντιμετώπιση της κρίσης και όχι δια της υπεράσπισης της πολιτικής τους. Τι να υπερασπιστούν πλέον; Δεν διαθέτουν καμία αξιοπιστία, καμία λογική που να ανταποκρίνεται στην θεωρία και την «κοινή λογική», την οποία οι ίδιοι δόμησαν τόσα χρόνια μέσω της κοινής γνώμης που ήλεγχαν. Διαψεύστηκαν τα δόγματά τους και συνολικά όλα τα προπαγανδιστικά τους επιχειρήματα. Τώρα είναι γυμνοί από «γλώσσα», αλλά αυτό τους μεταβάλλει σε χυδαιότερα υποκείμενα, από την κορυφή της διακυβερνητικής πυραμίδας μέχρι τον τελευταίο προβοκάτορα του διαδικτύου. Αυτό ενισχύει επιπρόσθετα την ακροδεξιά αφήγηση και συμπεριφορά, ενώ αποκαλύπτει την αδυναμία ενός μέρους της αριστεράς, να συμπορευτεί στην ανατροπή του καθεστώτος των διαπλεκομένων, όντας εγκλωβισμένο στον σταλινισμό και την αντικαπιταλιστική ρητορεία. Και τα δύο βολεύουν την διαπλοκή, καθώς εμφανίζεται δίχως αστικό αντίπαλο. Ως μονοπώλιο της εξουσίας στην Ελλάδα, ως η μοναδική αλήθεια για διατήρηση της χώρας στην όποια δημοκρατία της Δύσης. Και όμως αυτό ακριβώς που προβάλλεται ως μονόδρομος είναι ο δρόμος έκπτωσης, όχι απλώς της ευημερίας στον τόπο μας αλλά και της δημοκρατίας αστικού τύπου.
Οι γκεμπελίσκοι-εγκληματίες της σημερινής Ελλάδας, υπονομεύουν το αστικό καθεστώς που δήθεν υπηρετούν. Αυτό αποτελεί την ύστατη απάτη προς τον ελληνικό λαό και θα έχει τραγικές συνέπειες για όλους μας στη συνέχεια καί στο επίπεδο της γεωπολιτικής. Με αυτή τη στρατηγική διαλύονται κράτη, φίλε αναγνώστη, και να με συμπαθείς για την ειλικρίνεια. Η όποια γνώση, αν δεν βασίζεται στην ειλικρίνεια, είναι το πρώτο στάδιο του γκεμπελισμού. Μετά από αυτό το στάδιο ακολουθεί αναπόδραστα μια θάλασσα από αυτο-εξευτελισμό και έλλειψη αίσθησης του γελοίου, εντός της οποίας ήδη βολοδέρνουν τα ΜΜΕ και ένας εσμός «σχολιαστών» του διαδικτύου.    

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ – του Γιώργου Κασιμάτη


Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής, 22.7.12
Μόλις ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη με θλίψη να συνεχίζονται ‘λες και δεν έγιναν εκλογές- δύο πραγματικότητες που δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας: η μια είναι η πλήρης απουσία κάθε προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και η πλήρης εγκατάλειψη των προεκλογικών εξαγγελιών, η άλλη ειναι η σταθερή συνέχιση της ποδηγέτησης του ελληνικού λαού από το Μεγάλο Δουκάτο με τους έλληνες τσάτσους του προς τον πιο βαθύ γκρεμό που υπάρχει: προς μια έξοδο από το ευρώ με ελεγχόμενη από τους δανειστές πτώχευση. 

Οι προγραμματικές δηλώσεις των τριών κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα δείχνουν καθαρά και ξάστερα: (α) καμιά πρόθεση αναδιαπραγμάτευσης των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων (των «Μνημονίων»), (β) κανένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης (δεν μιλάμε για ποιοτική κοινωνική ανάπτυξη, γιατί ο όρος είναι άγνωστος από πολλά χρόνια) και (γ) καμιά πρόθεση, καμιά γνώση και
κανένα σχέδιο για την περίφημη αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του διαλυμένου κρατικού μηχανισμού. Ένα πρόγραμμα μονάχα υπάρχει σίγουρο -αυτό που υπήρχε εξαρχής: η εκποίηση των δεκάδων χιλιάδων μονάδων της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του δημόσιου πλούτου. Το πιο απλό και το πιο εύκολο για μια ανίκανη κυβέρνηση, το πιο κερδοφόρο για τη βουλιμία του δανειστή και το πιο επιζήμιο για το φτωχό οφειλέτη. Το πρόγραμμα αυτό, που ήδη εκτελείται, δεν είναι, βέβαια, πρόγραμμα ανάπτυξης ή ανάκαμψης, αλλά καταστροφής της χώρας.

Εν όψει αυτής της κατάστασης, θα ήθελα να επισημάνω δύο τεράστιους κινδύνους που έχουν ήδη δρομολογηθεί και απειλούν για πολλές γενιές την υπόσταση της Ελλάδας:
1ος  κίνδυνος: Η απώλεια της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του εθνικού πλούτου.

Όπως επανειλημμένα έχομε καταγγείλει, με τη δανειακή σύμβαση της 10ης Μαΐου 2010 έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών, η δε ελληνική κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη μεταβίβαση κρατικού περιουσιακού στοιχείου που έχει ζωτική σημασία για την κυριαρχία και την επιβίωση της χώρας μας (άρθρα 4 και 17 §5 της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης), καθώς και από την προστασία που μας παρέχουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της ΕΕ (με την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, άρθρο 14). Οι ίδιες δεσμεύσεις έγιναν δεκτές και με το Μνημόνιο Β΄ [άρθρα 5 (1) (2), 15 (1) (2) (3) (4)]. 
Το Μνημόνιο Β΄ περιλαμβάνει, μάλιστα, και ρητό όρο (με το Μνημόνιο Α΄ απαγορευόταν έμμεσα) που απαγορεύει στην Ελλάδα, από τώρα και στο μέλλον, να δεσμευτεί η ίδια και να δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία απέναντι σε τρίτα πρόσωπα και κράτη! (Πλήρης κατάλυση της κυριαρχίας κράτους).

Η υλοποίηση αυτής της πρωτοφανούς δέσμευσης και ο τρόπος εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων με τον επίσης πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία των κρατών νόμο υποτέλειας (τον «Εφαρμοστικό» ν. 3986/1.7.2011). Υπενθυμίζω σε σκίτσο τις ρυθμίσεις του νόμου αυτού που ίδρυσε τη διαβόητη Εταιρεία-Ταμείο για την εκποίηση:
Κάθε εταιρεία της υπόδειξης ή της εμπιστοσύνης των δανειστών θα επιλέγει το περιουσιακό στοιχείο που θέλει να πάρει για εκμετάλλευση – το περιουσιακό στοιχείο θα μεταβιβάζεται αμέσως στο «Ταμείο», χωρίς δικαίωμα επιστροφής – το «Ταμείο» με ειδικό συμβούλιο θα εκτιμά (χωρίς διαφάνεια) της αξία του περιουσιακού στοιχείου – σ’ αυτή την τιμή, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα μεταβιβάζεται αφορολόγητα και ατελώς στην εταιρεία επιλογής των δανειστών – η μεταβίβαση θα είναι οριστική (πώληση) ή μακροχρόνια (συνήθως 70-99 έτη) για εκμετάλλευση – όλα τα (τεράστια) έξοδα λειτουργίας του Ταμείου και διαχείρισης του περιουσιακού στοιχείου που μεταβιβάζεται κάθε φορά βαρύνουν το ελληνικό κράτος  - τα ποσά των εσόδων θα κατατίθενται στο «Ταμείο» από την εταιρεία εκμετάλλευσης ή αγοράς, τα οποία σε προθεσμία ολίγων ημερών (10 ημερών!) θα τα μεταβιβάζει υποχρεωτικά στους δανειστές, χωρίς να επιτρέπεται να εισέλθει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του ελληνικού κράτους. Η εικόνα  είναι σαφής … Η «ιδιώτικοποίηση» των 80.000 περιουσιακών στοιχείων του κράτους (που ανέφερε κυριακάτικη εφημερίδα)  και πολλών άλλων που δεν αποκαλύπτονται, καθώς και οι πραγματικοί στόχοι των δραστηριοτήτων της Ομάδας Ράιχενμπαχ εντάσσονται  σ’ αυτό το σύστημα «αξιοποίησης» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
2ος Κίνδυνος: Η επιβολή ελεγχόμενης (από τους δανειστές) χρεοκοπίας.
Έχομε ξαναγράψει ότι η ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη  από την ανεξέλεγκτη πλήρη χρεοκοπία και η χείριστη από όλες τις λύσεις. Γιατί; Για τους εξής λόγους: Διότι στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μπαίνοντας η χώρα σε κατάσταση ανάγκης, η παρούσα γενιά υφίσταται, αναμφίβολα, μεγάλες οικονομικές θυσίες (όπως, για παράδειγμα στη δεκαετία του 1950),  αλλά: η χώρα δε χάνει την κυριαρχία της, δε χάνει τη δημόσια περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, απελευθερώνεται νόμιμα από τα δεσμά των δανειακών της υποχρεώσεων, αποδεσμεύεται από την απαγόρευση να ασκεί πολιτική προστασίας της οικονομίας της και δεν υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές. Μπορεί μόνη της η Ελλάδα, με τα πλεονεκτήματα  μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, να ανακάμψει.
Αντίθετα, στην ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία, στην οποία μας οδηγούν η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ με ηγέτη τη Κα Μέρκελ και η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων,  σημαίνει τα έξης:
Έξοδο από το ευρώ. Επειδή δεν μπορούν να το κάμουν θεσμικά, ούτε είναι εύκολη η άσκηση πολιτικής και οικονομικής βίας, θα εξασφαλίσουν τη συναίνεση της κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα… «με τη θέλησή της».
Ελεγχόμενη ισοτιμία δραχμής, ώστε : ο ελληνικός λαός να χάσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του, οι δανειστές να διασφαλίσουν τα δάνεια και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας και να συνεχιστεί η ύφεση στο διηνεκές σκληρότερη, για να μας ελέγχουν.
Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τις ρυθμίσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, για πολλές γενιές.
Τον πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με τη μεταβίβασή του ελέγχου της στο πολυεθνικό επίπεδο
Τη φυγή ή την υποδούλωση του ανθρώπινου δυναμικού των επόμενων γενιών.
Για να αποφευχθούν και οι δύο παραπάνω καταστροφικοί για την Ελλάδα κίνδυνοι, καθώς και η πλήρης και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μια μόνο σωστή και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο λύση υπάρχει: η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση οικονομικής ανάγκης, η οποία θα συνοδεύεται: (α) με στάση πληρωμών (με την έννοια της αναστολής), (β) με εφαρμογή από την κυβέρνηση της χώρας των νόμιμων μέτρων που επιβάλλει η κατάσταση οικονομικής ανάγκης (π.χ. προστασία ελληνικής παραγωγής και καταναλωτή) και (γ) με επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και επαναφορά τους στη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα τόσο ως προς το ύψος του ποσού των δανείων (στο ύψος του μη «επαχθούς χρέους), όσο και ως προς τη νομιμότητα των όρων δανεισμού.
Εάν οι δανειστές αρνούνται αυτή τη διαπραγμάτευση, τότε μένει ως λύση: η επίσης σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο μονομερής καταγγελία των ούτως ή άλλως παράνομων και ανίσχυρων- δανειακών συμβάσεων (των λεγόμενων «Μνημονίων»). Η λύση αυτή απαιτεί, ασφαλώς, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα άσκησης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και, προ παντός, ικανή και ισχυρή πολιτική ηγεσία.
Προτείνονται διάφορες λύσεις μείωσης του χρέους και οικονομικής πολιτικής. Πολλές από αυτές είναι σωστές. Για την Ελλάδα, όμως, με το διαλυμένο κράτος, την κατεστραμμένη οικονομία και την κατάσταση της πολιτικής της υποτέλειας, αποτελούν ημίμετρα. Αυτό που δεν ακούγεται καθόλου με το όνομά του είναι η διαπραγμάτευση με κατάργηση των τριών όρων που καταλύουν τη κυριαρχία του κράτους: (α) της ολοκληρωτικής δέσμευσης  της δημόσιας περιουσίας και της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής, (β) της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και (γ) της υπαγωγής μας στο αγγλικό δίκαιο που σημαίνει: αντίστοιχη παραίτηση από την προστασία του διεθνούς δικαίου. Οι όροι αυτοί, αν και ανίσχυροι, εφαρμόζονται καθημερινά από τους δανειστές μας και κυρίως από την κυβέρνηση μας. Αν δε καταργηθούν και στις συμβάσεις και στην πράξη, κάθε υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση είναι απάτη.

Πρέπει να  συνειδητοποιήσομε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο όπου δεν έχει να διαλέξει μεταξύ άμεσης οικονομικής ανάκαμψης και πτώχευσης. Έχει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων που της δείχνει η Ιστορία: το δρόμο μεγάλων θυσιών της παρούσας γενιάς, αλλά με διάσωση των επόμενων γενιών και της κυριαρχίας της και το δρόμο της καταστροφής και της υποτέλειας με θυσία και της παρούσας και των επόμενων γενιών. Η Ιστορία επιβάλλει τον πρώτο δρόμο. Οι Έλληνες πρέπει να διαλέξουν.
Όλοι βλέπομε πως το Μεγάλο Τσελιγκάτο, με τη σκληρή γκλίτσα του βοσκού του και με τις κραυγές τρόμου των άγριων τσοπανόσκυλών του, μας ποδηγετεί. Τον εξευτελισμό του κοπαδιού τον ζούμε καθημερινά. Την ασφυξία του μαντριού τη νιώθουμε όλοι οι Έλληνες. Η ασφυξία γίνεται αποπνιχτική, γιατί, δυστυχώς για τη δημοκρατία, τα ΜΜΕ στρατεύθηκαν ως τσοπανόσκυλα στις γραμμές του Τσελιγκάτου. Θα πρέπει, όμως, να πάψομε να ακούμε τις κραυγές τους και να πιστέψομε ότι μπορούμε να πηδήξομε την μάντρα. Και, όπως όλοι οι λαοί πάντοτε, σίγουρα μπορούμε!

* Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο   Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αναρτήθηκε από  HYPERLINK “http://www.blogger.com/profile/01317589341673783726″ \o “author profile” spitha kentro athinas στις  HYPERLINK “http://spithakentroathinas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_24.html” \o “permanent link” 8:03 μ.μ.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Aσήμαντα επικίνδυνα ανθρωπάκια...

Από τον Γιώργο Δελαστίκ
http://nonews-news.blogspot.gr/


Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα λόγια και τα έργα τους. Είναι χαρακτηριστική η κωμωδία που παίχτηκε με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά του Γερμανού αντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είπε δημοσίως το αυτονόητο –ότι πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη και δεν προκαλεί τρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Αθήνα δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους που της βάζει η ΕΕ και η Γερμανία και έτσι θα πρέπει να διακοπεί οριστικά η χρηματοδότησή της από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεσπάθωσε, υποτίθεται, κατά του Ρέσλερ. «Υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Τους θεωρώ –και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχουμε. Δεν ξέρω πια αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως ότι είναι ανεύθυνοι – και εν πάση περιπτώσει δεν θα τους περάσει», διακήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει το όνομα του Γερμανού αντικαγκελάριου, παρόλο που ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι ένα περιφερόμενο πολιτικό πτώμα που πήρε το κόμμα του από το 14% και το έχει ρίξει δημοσκοπικά στο… 4% (!), προκαλώντας αμφιβολίες ακόμη και αν θα κατορθώσει να το βάλει στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν του χρόνου το Σεπτέμβριο στη Γερμανία, ξεπερνώντας το όριο εισόδου του 5%. Μύδρους κατά των «ανιστόρητων» που κάνουν «τραγικό και πολιτικό λάθος» με το να «πετούν κάθε μέρα επικοινωνιακά βελάκια σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής» εξαπέλυσε με τουπέ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ούτε αυτός τόλμησε να αναφέρει το όνομα του Ρέσλερ, παρόλο που οι συνεργάτες του Σαμαρά και του Βενιζέλου έλεγαν στους δημοσιογράφους και τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης ότι το Γερμανό αντικαγκελάριο είχαν στόχο οι δύο «γενναίοι» πολιτικοί αρχηγοί, ασχέτως του ότι δεν τόλμησαν να αναφέρουν το όνομα του Ρέσλερ ως γνήσιοι… «κουραδόμαγκες» που λέγαμε παλιότερα για κάτι τέτοιους γελοίους τύπους που παρίσταναν στα λόγια τους σκληρούς, ενώ στην πραγματικότητα ήταν της καρπαζιάς! Είναι αποκαλυπτική η στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος ενώ κάνει την «κότα» απέναντι στους Γερμανούς, κάνει επίδειξη πυγμής εναντίον των εργαζομένων και υπέρ των απεργοσπαστών. «Η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρησία των παρανόμων, τέλος! Δείξαμε στο προαύλιο της Χαλυβουργίας ότι εννοούμε αυτό που λέμε!» διακήρυξε στομφωδώς ο Σαμαράς, αναφερόμενος στο άνοιγμα του εργοστασίου με τα ΜΑΤ για να δουλέψουν οι κατάπτυστοι απεργοσπάστες. Μόλις ήρθε μάλιστα στην Αθήνα ένα άλλο γελοίο υποκείμενο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα κάνει η κυβέρνησή του περισσότερα από όσα επιτάσσει το Μνημόνιο που έχει διαλύσει τη χώρα!
Για να αντιληφθούμε βαθύτερα με πόσο γελοίους και επικίνδυνους πολιτικούς καραγκιόζηδες έχουμε να κάνουμε, αρκεί να παρουσιάσουμε κάποιες εμβριθείς διαπιστώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά. Στην Ελλάδα παρουσιάζουμε μια ακαμψία (!) στην πτώση των τιμών σε σχέση με την πτώση των εισοδημάτων» απεφάνθη. «Η ακρίβεια είναι μια σχετική έννοια. Όταν ο άλλος είναι άνεργος, όσο και να πέσουν οι τιμές πάλι ακριβά θα είναι τα προϊόντα», πρόσθεσε με διαβολική εξυπνάδα – άρα δεν έχει κανένα νόημα να φτηνύνουν αφού «πάλι ακριβά θα είναι»! Τι πρέπει να γίνει; Οι μεν επιχειρηματίες «να δείξουν κοινωνική ευθύνη», οι δε καταναλωτές «να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει, ώστε να μην αφήνουμε τον χώρο για να εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα της ακρίβειας» μας παρότρυνε ο υφυπουργός! 


Η κυβέρνηση δηλαδή να μην κάνει τίποτα κατά της ακρίβειας! Άντε να δει άσπρη μέρα ο ελληνικός λαός με τέτοιους μνημονιακούς εγκάθετους στην κυβέρνηση. Από τη μία έχουμε το Σαμαρά να ορκίζεται ότι θα κάνει περισσότερα από όσα τον διατάζουν οι Γερμανοί μέσω του Μνημονίου. Από την άλλη έχουμε τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Τάκη Ρουμελιώτη, μέχρι τον Ιανουάριο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, να δηλώνει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ορθά-κοφτά: «Στο ΔΝΤ γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα, απολύτως κανένα επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής του!».
«Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι ίδιοι οι στόχοι (σ.σ. του Μνημονίου) ποτέ δεν ήταν εφικτοί και ότι οι τόσο σκληρές πιέσεις επί μιας σειράς αυξανόμενα αδύναμων ελληνικών κυβερνήσεων να συμμορφωθούν με τους στόχους αυτούς έβλαψαν βαθιά την οικονομία της Ελλάδας», υπογραμμίζει η αμερικάνικη εφημερίδα και προσθέτει: «Ο κ. Ρουμελιώτης παραδέχθηκε ότι η Αθήνα είχε θλιβερή υστέρηση στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα, είπε, ήταν ότι οι αγριες περικοπές του προϋπολογισμού συνέτειναν στο σπιράλ προς τα κάτω, αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση μέσα στην Ελλάδα». Με άλλα λόγια, μας έθαψαν με το Μνημόνιο.


*Δημοσιεύθηκε στο «ΠΡΙΝ»


Άμεση εμπλοκή της Κίνας στην κρίση – Έστειλε πολεμικά στις ακτές της Συρίας



31-07-2012 18:00:16
Σε κίνηση αιφνιδιασμού προχώρησε η Κίνα με την αποστολή πολεμικών- σκαφών στη Μεσόγειο και κατεύθυνση τις ακτές της Συρίας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα  της Αιγυπτιακής εφημερίδας  Al-Shuruk τουλάχιστον μια φρεγάτα του κινεζικού Ναυτικού πέρασε εχθές από το κανάλι του Σουέζ και με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγή από την Αιγυπτιακή αρχή διαχείρισης της διώρυγας. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το κινεζικό σκάφος ή σκάφη έχουν ως τελικό τους προορισμό τις ακτές της Συρίας, ενώ κατά τη διάρκεια του διάπλου των κινεζικών σκαφών οι αρχές της διώρυγας είχαν λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας.
Ο Hassan al-Brince ηγετικό στέλεχος των «Αδελφών μουσουλμάνων» απατώντας στην κριτική  που του άσκησαν κόμματα της αντιπολίτευσης είπε πως η κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν είχε κανένα δικαίωμα να σταματήσει τον πλου των κινεζικών σκαφών.
Άλλες πηγές αναφέρουν πως τα κινεζικά σκάφη ήταν τρία με τα υπόλοιπα δύο να αναφέρονται ως αντιτορπιλικά ή ως πλοία υποστήριξης, αλλά η ακριβής σύνθεση του κινεζικού αυτού Στολίσκου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Πολλοί συνδυάζουν την κίνηση αυτή του κινεζικού Ναυτικού με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν ένα μήνα για σχεδιαζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας της Κίνας του Ιράν αλλά και της Συρίας σε μια περιοχή που εκ των πραγμάτων μυρίζει μπαρούτι. Την είδηση είχε μεταδώσει το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο Fars, λέγοντας μάλιστα πως σε αυτή θα συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει ήδη στην περιοχή 1 φρεγάτα, 2 αντιτορπιλικά, 3 αποβατικά και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, ενώ το Ιράν αν και δεν έχει προς το παρόν ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο εντούτοις το Φεβρουάριο του 2011 είχε αποστείλει δύο πολεμικά στη Συρία και ενδέχεται να το επαναλάβει.
Ρωσία και Κίνα παραμένουν οι μόνοι σταθεροί σύμμαχοι της Συρίας και μάλιστα έχουν μπλοκάρει σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, ψηφίσματα τα οποία προωθούν οι ΗΠΑ.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κινεζικός Στολίσκος αποτελείται από τη μια φρεγάτα και ακόμη δύο εμπορικά σκάφη τα οποία μεταφέρουν όπλα στο Συριακό καθεστώς.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Και να θέλουν ο τρεις Αρχηγοί να μας Λύσουν το Πρόβλημά μας στη Ρίζα του. Δεν μπορούν!

Ιουλίου 30, 2012. Για να μη θεωρηθούμε τελείως αρνητικοί και κακοπροαίρετοι θα σχολιάσουμε το πρόβλημα της χώρας μας στη Ρίζα του και θα αντιμετωπίσουμε του τρεις Πολιτικούς Αρχηγούς, ως… Έντιμους Πολιτικούς που αποφάσισαν να Λύσουν το Πρόβλημα της Χώρας μας στη Ρίζα του: Δεν παύουν να είναι Έλληνες,να Αγαπούν την Ελλάδα και να Σέβονται τους Έλληνες Πολίτες: Δηλαδή, να αποφασίσουν τα εξής:
ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΞΕΝΟΥΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ (ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ – ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ) ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ «ΣΠ» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΣΣΙΕΣ – ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΠΛΊΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΌΛΟΙΠΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ – ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ -ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΟΥΝ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ!
ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ – ΣΟΥΗΔΟΙ – ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΦΕΛΗ – ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ!
ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ Α Π Λ Α Δ Ε Ν
Μ Π Ο Ρ Ο Υ Ν!
Ε Ι Ν Α Ι Ε Γ Κ Λ ΩΒ Ι Σ Μ Ε Ν Ο Ι Σ Τ Ο Ι Δ Ι Ο Τ Ο Σ Τ Ε Γ Α Ν Ο Σ Υ Σ Τ Η Μ ΑΤΟΥ Σ!
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ…ΦΥΛΑΚΗ!
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ!
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ…ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ….
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ!
Η ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ – Η ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Οι Ηλικιωμένοι και ο Φόβος

Δημοσιευμένο στις 13 Ιουν 2012 | OTHERS | Συντάκτης: Βασίλης Θωμαΐδης
Αγαπητοί, φίλες και φίλοι, συμμαθητές και συμμαθήτριες.
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές στον αγώνα της καθημερινότητας και της ζωής.
Σας προσκαλώ να διαβάσετε τις σκέψεις ενός φίλου καθημερινού, συνομηλίκου σας, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και δεν υπηρετεί καμία σκοπιμότητα. Ενός συνομηλίκου σας που παίζατε μαζί στην αλάνα μιας φτωχογειτονιάς της Θεσσαλονίκης, που πήγατε μαζί του στο Σχολείο, πολλοί και στο Πανεπιστήμιο. Που αγωνιστήκατε μαζί στην καθημερινότητα, τίμια μακριά από δολοπλοκίες, παράνομες μεσολαβήσεις «πολιτικών» και κάθε είδους συμμετοχή σε βρώμικα κυκλώματα απάτης της πελατειακής «πολιτικής».
Οι μεγαλύτεροι από εμάς, στους οποίους και ανήκω, νιώσαμε στο πετσί μας το απαίσιο άγγιγμα της ναζιστικής γερμανικής κατοχής και όλοι μας, ποιος λίγο, ποιος πολύ, κρατούμε μνήμες και από τον αδελφοσπαραγμό της μετακατοχικής αιματοβαμμένης λευτεριάς.
Περάσαμε μαζί τα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια 1950-55 και τα χρόνια της Δικτατορίας 1964-1974. Όχι πως τα ενδιάμεσα και τα επόμενα του 1974 κύλησαν ειδυλλιακά. Υπήρξαν όμως ικανοποιητικά για την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου καθώς οι δείκτες της οικονομίας είχαν πάρει κάποια ανοδική πορεία και τα ξερονήσια δεν λειτουργούσαν πια.
Η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και οι μετανάστες-εργάτες της Γερμανίας είχαν επιστρέψει. Ο Ελληνικός λαός άρχισε να ζει με την ψευδαίσθηση μιας συνεχώς διογκούμενης οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, άτρωτης και ατέρμονης. Και αυτό υπήρξε λάθος ολέθριο που καταλογίζεται βασικά στην πολιτική ηγεσία.
Διότι, αυτή η επίπλαστη οικονομική ευημερία βόλευε τις Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, καθώς αποκοίμιζε τον Λαό που πίστευε ότι η οικονομική αυτή άνοδος στηρίζονταν στην παραγωγικότητα της χώρας και στον Τουρισμό της και δεν είχε αντιληφθεί ότι ζούσαμε μια ευημερία με δανεικά. Αυτό κρατιόταν επτασφράγιστο μυστικό από τις Κυβερνήσεις. Έτσι, ψηφίζαμε τα «κόμματα εξουσίας» που μας παραπλανούσαν, για να πιστέψουμε ότι την εξασφάλιζαν!
Βέβαια, υπήρχαν και εξαιρέσεις, που προειδοποιούσαν για τον επερχόμενο κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, αλλά η ενορχηστρωμένη δημοκοπική ψηφοθηρία του πελατειακού πολιτικού συστήματος, φρόντιζε με οργανωμένες παραθυροομάδες των τηλεοπτικών μέσων και αρθρογραφίες εφημερίδων, να τις εξουδετερώνει. Έτσι:
Οι Τράπεζες με ελκυστικές «προσφορές» και « διευκολύνσεις» για άχρηστα είδη και υπηρεσίες χορηγούσαν «δάνεια» με ληστρικούς τόκους: εορτοδάνεια, διακοποδάνεια και κάθε είδους θαλασσοδάνεια! Επαυξάνοντας την πεποίθηση του απλοϊκού πολίτη ότι η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή! Άτρωτη!
Οι εισαγωγές άχρηστων πολυτελών ειδών γιγαντώθηκαν, γεμίσαμε αυτοκίνητα με «ιδιοκτήτες» δεκαοχτάχρονους γυμνασιόπαιδες και πρωτοετείς φοιτητές, αφού οι Τράπεζες χορηγούσαν, πιεστικά, αυτοκινητοδάνεια. Το ίδιο έγινε και με τους αγρότες που πολλοί «διέθεταν» αγροτικό ημιφορτηγό και δεύτερο ΙΧ
αυτοκίνητο.
Στην τερατούπολη Αθηνών των 4,5 εκατομμυρίων μονίμων (και άγνωστο αριθμό ξένων) κατοίκων, συνέρρεαν τα πρωϊνα των εργάσιμων ημερών 350-500 χιλιάδες άτομα από την «λοιπή Ελλάδα», που για να εξυπηρετηθούν από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ακόμη και για να εισαχθούν στα Νοσοκομεία, έπρεπε να συναντηθούν με τον Βουλευτή «τους»!
Έτσι, δημιουργήθηκε το πλέγμα της πελατειακής πολιτικής, καθώς η «εξυπηρέτηση» των Βουλευτικών γραφείων ήταν και η προσφορότερη μέθοδος άγρας ψήφων – ψηφοθηρίας.
Το «μέσον» και το «ρουσφέτι» για τα οποία το μέγιστον της ευθύνης φέρουν τα «κόμματα εξουσίας», απαξίωσαν πλήρως την πολιτική και την κοινωνική ζωή και το «βόλεμα» έφτασε να γίνει ιδανικό και επιδίωξη μιας ολόκληρης γενιάς. Με τους υπεύθυνους που κυβέρνησαν να το υποθάλπουν, με σκοπό να αποφύγουν το «πολιτικό κόστος» που θα είχε γι’ αυτούς η σωστή αντιμετώπισή του με την καθιέρωση της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας ζωής. Και πρέπει να καταλογισθεί ως έγκλημα εθνικής εμβέλειας το γεγονός ότι όλοι οι κυβερνήσαντες απέκρυπταν, επιμελώς και κατ’ εξακολούθηση, από τον Λαό τον κίνδυνο από το τσουνάμι της επερχόμενης συμφοράς, που κάποτε μπορούσε ίσως να αντιμετωπισθεί, αλλά κανείς δεν είχε την πολιτική ευαισθησία να προτείνει «μέτρα» προς αντιμετώπισή του, επειδή όλοι τους υπολόγιζαν το «πολιτικό κόστος» που θα είχε για τους ίδιους η αποκάλυψη της κακοδιαχείρισης των λειτουργιών του Κράτους.
Ίσως πολλοί να θέλησαν να ξεφύγουν από αυτές τις ανήθικες ψευτοπολιτικάντικες μεθοδεύσεις, αλλά δεν πέτυχαν να εξυγιάνουν το «σύστημα» που είχε εθιστεί και στηριχθεί στην προώθηση με κάθε «μέσον», των «δικών του ανθρώπων».
Έτσι γεννήθηκε η αναξιοκρατία, που έχει αποσαρθρώσει τη δομή και συγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή έδιωξε και διώχνει από τη χώρα μας τα καλύτερα μυαλά, με αποτέλεσμα αυτή τώρα να βρίσκεται σε περίοδο μετριοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα, Επιστήμης, Πολιτικής, Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.
Ο ευτελισμός αυτός βόλευε την μετριοκρατία του πολιτικού κατεστημένου των κομμάτων εξουσίας, καθώς και τα αρπακτικά της πλουτοκρατίας που το στήριξαν και το στηρίζουν. Και γι’ αυτό κανείς τους δε μίλησε για τη δίκαιη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.
Μίλησαν όλοι οι Μνημονιακοί για εμάς, τους συνταξιούχους υπερήλικες. Για να εκφοβίσουν τα άτομα της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. Μας υπόσχονται ότι δεν θα πάρουν άλλα από εμάς, αφού ξέρουν ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ και μας πιέζουν να τους ψηφίσουμε.
Αλλά για τους ΕΧΟΝΤΕΣ δεν βγάζουν μιλιά. Το ιερόν τέρας του ΠΛΟΥΤΟΥ είναι θέσμιο ανέγγιχτο, ωστόσο όμως ικανό να ξεπληρώσει ολόκληρο το πραγματικό χρέος αν φορολογηθεί. Ο περιούσιος λαός των Βορείων Προαστείων και του πάλαι Κολωνακίου, οι κατά χάριν Υπότροφοι των Κοινωνικο-Οικονομικών Σχολών του Χάρβαρντ, συνήθως απόφοιτοι του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών και παρεπιδημούντες στα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα με παχυλές αμοιβές και διάφορες άλλες χρυσοφορεμένες μετριότητες, τσιράκια του διεθνούς κεφαλαιοκρατικού συστήματος, μαζί με τους διεφθαρμένους πολιτικούς του πελατειακού συστήματος, έστησαν και χειραγωγούμενα «Μέσα Ενημέρωσης» υποταγμένα στο ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και δημιούργησαν μια δισυπόστατη ΕΞΟΥΣΙΑ!: Την ορατή εξουσία και την αόρατη υπερεξουσία.
Αυτοί όλοι είναι οι υπεύθυνοι, αυτουργοί και συναυτουργοί της φοβερής δυστυχίας και απαξίωσης της πατρίδας μας και του Λαού μας, που έφτασε στα όρια της αντοχής του.
Διότι, ο Λαός εξαπατήθηκε και χειραγωγήθηκε από τους πολιτικούς. Ο Λαός δεν ευθύνεται για το σημερινό κατάντημα. Φταίνε αυτοί που αφού επί τριάντα (30) χρόνια κυβέρνησαν και αφού μας έφεραν ως αυτή την κατάντια επιχειρούν και πάλι να μας παραπλανήσουν, να μας εκφοβίσουν, να αρπάξουν επάνω στον πανικό την ψήφο μας και να γυρίσουμε πάλι στα ίδια και χειρότερα. Αφού αυτοί παρέμειναν οι ίδιοι.
Ο «ηγέτης» Γιωργάκης Παπανδρέου μας έσπρωξε στο Μνημόνιο 1 και στο ΔΝΤ και μας φόρτωσε την Τρόικα. Σήμερα οι Ισπανοί πήραν 100 δις € ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ενώ εμείς με το Μνημόνιο 2 και το Μεσοπρόθεσμο, που το ψήφισε και ο Αντώνης Σαμαράς δεθήκαμε χειροπόδαρα. Οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ ως αυτουργός και ΝΔ ως συναυτουργός, υπέγραψαν την παράδοση της Ελλάδος, στους τοκογλύφους δανειστές, σιδηροδέσμια για τριάντα χρόνια. Και, τώρα, πασχίζουν να μας πείσουν ότι ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ξέρουν να κυβερνούν αποτελεσματικά, ότι μόνον αυτοί μπορούν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να διαπραγματευτούν το σχέδιο προσαρμογής με καλύτερους όρους.
Και θέλουν να τους πιστέψουμε. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Δεν μας είπαν όμως πώς θα βελτιώσουν το ψήφισμα υπέρ της Siemens, που της παραχωρούν το δικαίωμα «να επενδύσει κεφάλαια» και δεν υπολογίζουν ότι είναι εθνικό ανοσιούργημα να ξαναβάζεις στη χώρα τον μεγαλύτερο διεθνή διαφθορέα (βλέπε περίπτωση Χριστοφοράκου).
Οι πολιτικοί που ψηφίζουν Μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν, υποταγμένοι στις εντολές της Γερμανίας, που ψηφίζουν υπέρ της Siemens για τον ίδιο λόγο, είναι ανάξιοι ως εκπρόσωποι μας και πρέπει να μην ψηφίζονται. Να διαγράφονται. Ωστόσο όμως αυτοί επιμένουν με θράσος απύθμενο στις υποψηφιότητές τους. Αδιανόητο!
Και επειδή είναι δύσκολο να πείσουν τον Λαό ότι «αυτοί μόνο μπορούν» έχουν εκτραπεί σε χυδαίες ανακρίβειες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, που βλέπουν την κατακόρυφη άνοδο των ποσοστών του και τρέμουν την «ημέρα της Κρίσης».
Επιστράτευσαν λοιπόν ως σύμμαχο και συμπαραστάτη τους τον ΦΟΒΟ, αντιγράφοντας την μεθοδολογία της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, που είχε τρομοκρατήσει την τότε πτωχευμένη και παραπαίουσα γερμανική κοινωνία του μεσοπολέμου, με τις παραστρατιωτικές, ναζιστικές οργανώσεις του.
Σήμερα βέβαια, 75 χρόνια από τότε, η μεθοδολογία έχει αλλάξει, όπως και ο χώρος δράσης είναι διαφορετικός. Δεν υπάρχουν εβραίικα μαγαζιά για μια «νύχτα των κρυστάλλων» ούτε τα ΜΑΤ έχουν κάποια σχέση με τους επίστρατους του ναζισμού στη γερμανική κοινωνία του 1936-39.
Σήμερα ο ΦΟΒΟΣ εξαπολύεται ύπουλα, με τη βοήθεια ορισμένων ΜΜΕ και ιδιαίτερα τηλεοπτικών (τηλεοράσεων) που πιθανόν έχουν δασκαλευτεί, έχουν πάρει «γραμμή» από ειδικούς, σπουδαγμένους στην ψυχολογία της «μαύρης είδησης», που αποτελεί βασική αρχή του ψυχολογικού πολέμου. Είναι, μια «μικρή τροποποίηση» (διάβαζε διαστρέβλωση) μιας κατά τα άλλα «αθώας» κοινότυπης είδησης, που έτσι γίνεται πολύ αποτελεσματική γι’ αυτόν που την χρησιμοποιεί. Γι’ αυτόν που γνωρίζει να τη χειρίζεται.
Ήδη η Ν.Δ. έχει συστήσει ειδικό Γραφείο που παρακολουθεί τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και φροντίζει, λέει, να τις αντικρούει, για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες των δικών της θέσεων! Δηλαδή, του κ. Σαμαρά.
Προσέξτε το είδος των «αντικρούσεων» και θα βγάλετε μόνοι σας συμπέρασμα. Είναι «μαύρη προπαγάνδα».
Το επιτελείο του φόβου επικεντρώνει την επίθεσή του στα άτομα της ΤΡΙΤΗΣ ηλικίας και ιδιαίτερα σ’ εμάς τους συνταξιούχους άνω των 67 ετών χρησιμοποιώντας ένα φοβικό, ένα ευτελές, ένα ψεύτικο και συγχρόνως παιδαριώδες επιχείρημα: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσετε τις συντάξεις σας.
Και επιχειρούν αδιάντροπα, οι ευτελείς αποδέκτες του Μνημονίου, οι άνθρωποι που ψήφισαν την επάνοδο της Siemens, επειδή φοβούνται πιθανόν την οργή της κ. Μέρκελ και ορισμένοι – λέγεται – τις αποκαλύψεις Χριστοφοράκου. Αυτοί οι
επιφανείς της απολιτικής, που καταβαράθρωσαν την Ελληνική Οικονομία και εξευτέλισαν την Πατρίδα μας, σ’ όλο τον κόσμο, επιχειρούν να εκφοβίσουν εμάς τους συνταξιούχους της τρίτης ηλικίας και να αρπάξουν την ψήφο μας για να κυβερνήσουν και πάλι την Ελλάδα που κατέστρεψαν.
Αυτοί οι γελοίοι όσο και επικίνδυνοι τύποι, αυτοί οι εθελόδουλοι οσφυοκάμπτες της κ. Μέρκελ, αυτοί οι ξεπουλημένοι συνειδησιακά «ηγέτες» της καταστροφής έχουν το θράσος να μας ζητούν να τους ψηφίσουμε για να μην μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την ζώνη του Ευρώ!!! Γιατί αυτοί είναι οι θεματοφύλακες της ηθικής και αναγνωρίζουν ότι το Μνημόνιο πρέπει να διατηρηθεί και μόνο να «τροποποιηθούν» ορισμένοι όροι (!). Δεν μας είπαν όμως, ποιοι όροι θα τροποποιηθούν; Τι θα γίνει με το Ταμείο, όπου, από την επαύριο των εκλογών, όλες οι εισπράξεις των τακτικών και εκτάκτων φόρων και όλες οι «εκταμιεύσεις – δόσεις» του Μνημονίου θα πηγαίνουν σ’ αυτό μόνον για να πληρώνονται οι τοκογλυφικοί τόκοι.
Τέλος, δεν μας είπαν τι θα γίνει με την παραχώρηση των εθνικών δικαιωμάτων
στους δανειστές – τοκογλύφους – Με τα μνημόνια, έχουν δικαίωμα να πουλήσουν τον ήλιο, τον αέρα, τον επίγειο, τον υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας σε τιμή ευκαιρίας στους πολυεθνικούς κολοσσούς αντί πινακίου φακής και οπωσδήποτε με την ανάλογη μίζα στους εγχώριους πάτρωνες και διαμεσολαβητές του Μνημονίου, γνωστούς και αγνώστους. Τι θα γίνει με την ρήτρα της απεμπόλησης παντός δικαιώματος μας να συνάπτουμε δανειακές συμβάσεις με άλλα κράτη εκτός της Ευρωζώνης, που σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλλουν τους τοκογλυφικούς τόκους και αν «κάποιοι» θέλουν να μας δανείσουν με μικρότερο τόκο, απαγορεύεται.
Αυτούς τους μασκαράδες και τους υποστηριχτές τους καλείσθε να ψηφίσετε φίλες και φίλοι της τρίτης ηλικίας για να σωθείτε πεθαίνοντας γρηγορότερα! Αιδώς Αργείοι!
Σας καλώ να σκεφθείτε τα παιδιά και τα εγγόνια μας που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τα σφάλματα της γενιάς μας. Αυτούς που το Μνημόνιο φορτώνει με χρέη δισεκατομμυρίων €, που θα εξοφληθούν 30-60 χρόνια από σήμερα και που θα είναι πρόβλημα αν θα πάρουν σύνταξη 350 € στα 70.
Αυτό το Μνημόνιο υπέγραψαν οι άθλιοι ελπίζοντας στην ανοχή και στην παραπλάνηση του Λαού. Και τώρα που πήραν την σκληρή και ανέλπιστη απάντηση, τώρα βγήκαν να μας πουν ότι «στο βάθος του μυαλού τους είχαν πάντοτε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για βελτίωση των όρων». Ψέματα!
Δεν μας είπαν όμως Τι θα πρωτοβελτιώσουν και Πώς.
Αν μας «καπελώσουν» οι κουτοπόνηροι εθελόδουλοι, θρασείς και αδιάντροποι πολιτικάντηδες, που έπρεπε, αν είχαν στάλα ντροπής και φιλότιμου, να είχαν εξαφανισθεί αν όχι να κάνουν χαρακίρι, όπως οι Ιάπωνες, τότε με το δίκιο τους μπορούν να μας θεωρούν κοπάδι ανεγκέφαλων υποτακτικών τους.
Απέναντι από τους Μνημονιακούς, υπάρχουν τα κόμματα που έχουν στο πρόγραμμά τους προαποφασισμένη την κατάργηση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της πληρωμής του χρέους, αφού αυτό περάσει πρώτα από Διεθνή λογιστικό έλεγχο και όχι, στα τυφλά, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που οι βουλευτές τους δήθεν δεν είχαν ιδέα, αφού «δεν διάβασαν το μνημόνιο» κατά δική τους ομολογία. Τα κόμματα αυτά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτάξουν την ανάγκη αξιοπρεπούς επιβίωσης των Ελλήνων, ανάπτυξης της Οικονομίας και πληρωμής του πραγματικού χρέους και όχι του επαχθούς μέρους που δημιουργήθηκε από τους τοκογλυφικούς μηχανισμούς και άλλους. Οι Έλληνες της Τρίτης Ηλικίας, πιστεύουμε και καρτερούμε ότι:
 Δεν θα φύγουμε από την Ευρώπη που χτίσαμε εμείς
 Θα πολεμήσουμε για να μείνουμε στο Ευρώ και την νομισματική Ένωση που θα λειτουργήσει με νέους όρους
 Δεν θα ξεπουλήσουμε την Ελλάδα στους τοκογλύφους και το ΔΝΤ
 Θα μάθουμε να ζούμε με ό,τι παράγουμε και όσα έχουμε
 Θα μάθουμε να πληρώνουμε φόρους και θα ζητήσουμε φόρους από τους φοροφυγάδες μικρούς και μεγάλους
 Θα φορολογήσουμε και τους πλούσιους με τον φορολογικό κώδικα των Σκανδιναυικών χωρών
 Θα κυνηγήσουμε με όλα τα μέσα τους μεγάλους φοροφυγάδες που έχουν «εξάγει» πάνω από 350 δις € σε τράπεζες και εταιρείες offshore
 Θα κατάσχουμε όλο το παράνομο πλούτο, τον αδικαιολόγητο στο «πόθεν έσχες» και θα τον εκποιήσουμε υπέρ του Δημοσίου, από εταιρεία αυτοδιαχείρισης.
 Θα βοηθήσουμε τους νέους να δημιουργήσουν στην Ελλάδα και να μείνουν εδώ, όχι όμως με μισθούς πείνας και μεροκάματα δουλοπαροικίας.
 Θα καλλιεργήσουμε όλη την Ελλάδα, παραχωρώντας την Δημόσια γη στους νέους που θέλουν να την γονιμοποιήσουν ώστε να μην εισάγουμε, αλλά να εξάγουμε προϊόντα γης.
 Θα προστατεύσουμε τα δάση και το περιβάλλον γενικά και θα διαχειρισθούμε τα απορρίμματα εις όφελος της Εθνικής οικονομίας.
 Θα αναμορφώσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να παράγει πολίτες, όχι υπηκόους και οπαδούς κομμάτων όπως γίνεται σήμερα.
 Θα καθιερώσουμε και θα επιβάλουμε την Αξιοκρατία από τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων μέχρι τους κλητήρες της Δημόσιας Διοίκησης και τους υπαξιωματικούς του στρατού. Σε ΟΛΑ τα επίπεδα.
Διότι χωρίς Αξιοκρατία, Φορολογική δικαιοσύνη και Παιδεία για όλους, Κράτος Δικαίου με Δημοκρατία και Ευημερία δεν μπορεί να στεριώσει.
Εμείς της τρίτης ηλικίας το απαιτούμε και το περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως απαιτούμε και αξιοπρεπή πρόσβαση στην Υγεία.
Για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή ζωή για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο για μία κάστα προνομιούχων.
Φίλες και φίλοι της τρίτης ηλικίας είναι τώρα στο χέρι μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε νέους δρόμους με την ψήφο μας.
Εμείς που φτιάξαμε την Ελλάδα, εμείς θα την ξαναφτιάξουμε πετώντας στα σκουπίδια της Ιστορίας το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.
Με εξαιρετική εκτίμηση
και αγάπη πολλή
Βασίλης Θωμαΐδης
Συνταξιούχος Ιατρός
τ. Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής
Νοσοκομείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης

Το μήνυμα του Διονύση Τσακνή στη Βούλα


Βούλα παιδί μου!
Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα
μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής
ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο
Handball.
Ξέρω επομένως, από πρώτο χέρι και τους κόπους και τον ιδρώτα και τις
στερήσεις και την αυτοπειθαρχία, που επιτάσσει τρόπον τινά, ο
λεγόμενος επαγγελματικός αθλητισμός.
Καμαρώνω για τις νίκες σας και συμπάσχω με τις λεγόμενες αποτυχίες ή
ήττες σας. Μα πάνω απ' όλα, σας βλέπω σαν παιδιά μου. Όλους σας. Τι
ωραίος αυτός ο συναγωνισμός, (το πρώτο συνθετικό της λέξης, δίνει
μέγιστη σημασία στο δεύτερο, τον αγώνα-αν με εννοείς) τι ωραία η
επιβράβευση των κόπων και τι μεγαλείο η προσπάθεια για υπέρβαση των
ατομικών σας ορίων.
Είναι σα να σε ξέρω. Ακούω τον Αναστάση (το γιο μου) να μού λέει
«κατέβασα ρολά σήμερα πατέρα» (τερματοφύλακας γαρ) και είναι σαν να
ακούω να λες στο δικό σου, «πάτησα τέλεια στο πρώτο μου βήμα μπαμπά.»
Να γυρίζεις στο σπίτι «φορτωμένη» με τον προπονητή σου και να μη
μιλιέσαι, ή να έχεις να διηγηθείς κάτι καινούριο απ' την έτσι κι
αλλιώς κοπιαστική σου μέρα.
Όπως γνωρίζω καλά, και την ανάγκη σου να αποφορτιστείς με το αγόρι ή
τους φίλους σου. Μετρημένη όμως πάντα, γιατί αύριο, θα πάρεις τον
αθλητικό σάκο σου και θα πρέπει στις 8 να είσαι εκεί, όπως κάθε μέρα.
Να γυρίσεις, να συμμαζέψεις τα κομμάτια σου, να λύσεις τις όποιες
εκκρεμότητές σου, γιατί και το απόγευμα σε περιμένει η δεύτερη
προπόνηση.
Τα ξέρω σού λέω...
Θα σου πω και κάτι άλλο. Η πολιτική μου τοποθέτηση είναι δηλωμένη και
γνωστή. Ανήκω στην Αριστερά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Καταλαβαίνεις λοιπόν, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται, πως τις ίδιες
πολιτικές πεποιθήσεις, προσπαθώ να εμπνεύσω στα τέσσερα παιδιά μου. Ο
τρόπος της ζωής μου και η καθημερινή μου συμπεριφορά θα τους πείσει
όμως, κι όχι τα λόγια και οι θεωρίες.
Πολλές φορές, σ' αυτό το άγιο και λυτρωτικό μεσημεριανό τραπέζι,
ακούγονται τα νέα της μέρας του καθένα και συνήθως τα μικρότερα, έχουν
να διηγηθούν ένα αστείο ή ένα ανέκδοτο απ' το σχολείο. Κι οι μεγάλοι
δεν πάνε πίσω. Δεν ξέρω γιατί, το υποθέτω μάλλον, όταν πρόκειται για
«μαύρα» ή ρατσιστικά ανέκδοτα, ζητούν άδεια! Πάντα τη δίνω βέβαια, για
να υπάρξει αφορμή για κουβέντα εκ των υστέρων και άλλα τα «εγκρίνουμε»
ως έξυπνα και άλλα, απλώς ως χαζά.
Να φανταστείς, αυτό που ανάρτησες στο face book, το είχα ακούσει μια
μέρα πριν. Κάποιοι γέλασαν, κάποιοι όχι. Δεν έχει σημασία. Όταν ήσουν
πιο μικρή,. τα «μαύρα» ανέκδοτα με τη μικρή Ελενίτσα που πεθαίνει,
έδιναν κι έπαιρναν. Με τον Αλβανό επίσης...
Παιδί είσαι και κάτι που σού φάνηκε έξυπνο, να το μοιραστείς θέλησες
με τους φίλους σου στο φατσοβιβλίο. Κι από δω ξεκινάει το πρόβλημα.
Στα μάτια πολλών, υποκριτών ή μη, που ξεπλένουν την ανεπάρκειά τους
στη διαπαιδαγώγηση τη νέας γενιάς, παύεις να είσαι ένα νέο έως και
αφελές (με την πιο καλή έννοια του όρου) κορίτσι. Γίνεσαι πρέσβειρα
του ελληνικού αθλητισμού, γίνεσαι πολιτικό πρόσωπο, γίνεσαι τάχα ο
ταχυδρόμος μιας ανεπίδοτης επιστολής στους απανταχού λακέδες των
διοργανωτών, των έτσι κι αλλιώς εμπορευματοποιημένων Ολυμπιακών
αγώνων. Στην πυρά λοιπόν. Μ' αυτόν τον τρόπο οι ιεροεξεταστές
ξεπλένουν τις αμαρτίες τους και κοιμούνται ήσυχοι, μια και έπραξαν το
καθήκον τους...
Ποιοι; Αυτοί οι ίδιοι που εξαπολύουν καθημερινά πογκρόμ διώξεων και
συλλήψεων αδιακρίτως; Αυτοί που φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για
να μαντρώσουν την ανθρώπινη δυστυχία; Αυτοί που ανέχονται τους
ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα των αλλοδαπών και καλλιεργούν το μίσος
στη διαφορετικότητα; Έτσι είναι μάτια μου.
Ακόμα- ακόμα και στην περίπτωση που υιοθετούσες αυτό το με ή χωρίς
εισαγωγικά αστείο, πάλι δεν φταις εσύ. Αυτοί που φταίνε μετατρέπονται
σε εισαγγελείς για να αποσείσουν από πάνω τους τον εγκληματικό ρόλο
της στρεβλής διαπαιδαγώγησης των αθλητών σε όλους τους τομείς: «Φα'
την», «σκίσε την αράπισσα», «λιώσε τη σχιστομάτα». Τα ξέρεις...
Ζήτησες συγγνώμη. Εμένα με έπεισες. Δεν ξέρω κι ούτε με νοιάζει να μου
δείξεις την πολιτική σου ταυτότητα. Δέχτηκες πως έκανες μια αστοχία,
πως επέδειξες αφέλεια, άγνοια. Δεν είσαι πολιτικό πρόσωπο, παιδί
είσαι. Δικό μου παιδί, δικό μας.
Πήρες το μάθημα: Άλλο μια ιδιωτική κουβέντα κι άλλο μια δημόσια
δήλωση. Μετράνε αλλιώς. Έτσι είναι. Υποψιάζομαι όμως πως δεν το
εννοούσες. Έλα όμως που κάποιοι θέλουν να κρυφτούν πίσω σου και να
πουλήσουν εκ του ασφαλούς, τάχα δημοκρατικές ευαισθησίες, τάχα
καθωσπρεπισμό και τάχα Ολυμπιακό πνεύμα...
Να συνεχίσεις με πείσμα και αγάπη σ' αυτό που κάνεις. Παραδέχτηκες το
λάθος σου, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος ενός
ολόκληρου λαού με τις πιο ρατσιστικές ταξικές επιθέσεις.
Ένας πατέρας ονόματι
Διονύσης Τσακνής