Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Από πράσινα άλογα πως πάμε;

Προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Αναπτυξιακό πρότυπο με «Πράσινη Ανάπτυξη»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Την προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, την «Πράσινη Ανάπτυξη», θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση, την Πέμπτη 5 Μαρτίου (5 μ.μ.) στην Αίγλη Ζαππείου, ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.

Η πρόταση -που αποτελεί τον πρώτο από τους πέντε εθνικούς στόχους του σχεδίου για τη χώρα, τους οποίους παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου- προσδιορίζει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εντοπίζει τις «πράσινες» υποδομές που πρέπει να αναπτυχθούν και αναφέρεται διεξοδικά στη νέα θεσμική οργάνωση και τα εργαλεία πολιτικής, που είναι αναγκαία για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στο «πράσινο» πρότυπο.

Κεντρικό σημείο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας υιοθετώντας ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, υποστηρίζοντας τις επενδύσεις σε περιβαλλοντικά φιλικές παραγωγικές διαδικασίες, αγαθά και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εκτιμάται ότι οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς των πολιτών.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε θέματα Περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC), καθηγητής Αρθούρος Ζερβός.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι κοινωνικών, επιστημονικών, παραγωγικών και περιβαλλοντικών φορέων και οργανώσεων, οι οποίοι θα κληθούν να διατυπώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/27/1634951.htm


Εμπλοκή πάλι στη διέλευση του φυσικού αερίου

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του φυσικού αερίου
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Η Γκάζπρομ εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις προμήθειες σε φυσικό αέριο προς την Ουκρανία εξαιτίας οφειλών της τελευταίας.

Ανησυχία προκαλεί στις ευρωπαϊκές χώρες το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της διένεξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σχετικής με το φυσικό αέριο, ένα περίπου μήνα μετά από προηγούμενη διένεξη που είχε ως συνέπεια τη διακοπή της ροής ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της χθες τόνισε ότι «παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στις διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, επειδή αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στις προμήθειες προς την Ευρωπαϊκή Ενωση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Φεράν Ταραντέλας. Ομως επισήμανε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να επέμβουμε».

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Κομερσάντ» ο ρωσικός πετρελαϊκός όμιλος Γκάζπρομ, εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις προμήθειες σε φυσικό αέριο προς την Ουκρανία εξαιτίας οφειλών της τελευταίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι ο οικονομικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας Αντρέι Κρουγκλόφ έκανε σχετική δήλωση προς αυτήν την κατεύθυνση ενώπιον του συμβουλίου της διοίκησης της Gazprom το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται ότι η ουκρανική εταιρεία υδρογονανθράκων Ναφτογκάζ προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα καταφέρει να πληρώσει την Γκάζπρομ εξαιτίας της «δραματικής» αύξησης των απλήρωτων εθνικών πελατών της.

Η Ρωσία είχε διακόψει την αποστολή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία την 1η Ιανουαρίου 2009, προκαλώντας εκτεταμένη κρίση που έπληξε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    * Αγορά Ενέργειας: Κινήσεις προστατευτισμού από αρκετές χώρες - 07:00
    * Νέα «εμπλοκή» Ρωσίας-Ουκρανίας για το φ. αέριο - 26/2 09:52
    * Naftogaz: Eνδεχόμενο πρόβλημα πληρωμής της Gazprom - 19/2 15:06
    * Φιλοφρονήσεις Γιούσενκο... - 11/2 07:00
    * Πούτιν: Να παραμείνουν ως το τέλος Μαρτίου οι παρατηρητές στην Ουκρανία - 6/2 17:34

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/27/1635000.htm


Εκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Αντιδράσεις για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Με θετικά σχόλια αλλά και με αρκετές επισημάνσεις που έχουν ως πηγή διάφορες καταγγελίες, περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα είναι μια συνταγματική, πολυκομματική δημοκρατία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.
Αναφέρεται στην έκθεση μεταξύ άλλων ότι παρατηρήθηκαν προβλήματα, όπως η κακοποίηση μεταναστών.

Ωστόσο αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων παρατηρήθηκαν προβλήματα σε τομείς, όπως η κακοποίηση παράνομων μεταναστών και τσιγγάνων και οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης σε ορισμένες φυλακές.

Ακόμα, στην ετήσια έκθεση στο κεφάλαιο για την Ελλάδα τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι μέλη της πομακικής κοινότητας δηλώνουν πως πιέζονται από τουρκόφωνους να απαρνηθούν την ύπαρξη της πομακικής ως ταυτότητας διακριτής από την τουρκική.

Ως προς τους Αλβανούς μετανάστες, σημειώνεται ότι αποτελούν πλέον το 5%-7% του πληθυσμού και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα κακομεταχείρισης, αν και εκπρόσωποι της αλβανικής κοινότητας καταγράφουν σταδιακή μείωση των εις βάρος τους διακρίσεων.

Επισημαίνεται επίσης ότι το Ελληνικό Κράτος δεν αναγνωρίζει τη σλαβική διάλεκτο ως «μακεδονική», ενώ μικρός αριθμός σλαβόφωνων επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες», γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιρρήσεις του ελληνικού πληθυσμού.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι δεν υπήρξαν καταγγελίες για δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα από κυβερνητικούς υπαλλήλους. Επισημαίνεται ωστόσο ότι αστυνομικός σκότωσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στην έκθεση δήλωσε πως τέτοιες εκθέσεις το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών συντάσσει για όλες τις χώρες. «Η Ελλάδα αποτελεί μια απολύτως δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και εργάζεται αδιάκοπα για την ενίσχυση του καθεστώτος της προστασίας τους», τόνισε.

Για έκθεση-κόλαφο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλώντας την κυβέρνηση «πέρα από τις ασκήσεις δημοσίων σχέσεων να λάβει σοβαρά υπόψη της τις εκθέσεις αυτές».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία δήθεν ενδιαφέρεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι αυτά που δεν υπάρχουν σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, πρώτα από όλα στις ΗΠΑ», σχολίασε το ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας την έκθεση «απροσχημάτιστη παρέμβαση εναντίον του λαϊκού κινήματος».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σχολιάζοντας την έκθεση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλουν πρώτ' απ' όλα οι ίδιοι να τα υπερασπίζονται και να τα σέβονται».

Για έκθεση-κόλαφο έκανε λόγο και ο ΛΑΟΣ.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/27/1635002.htm


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κατά τ' αλλα η αυτοδικία απογορεύται

Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-02-09

Μια νέα, και όπως όλα δείχνουν άκρως αποτελεσματική, εκδοχή τού «διαίρει και βασίλευε» φαίνεται ότι εφαρμόζει το κράτος στα Οινόφυτα. Εχοντας επί της ουσίας «αποσυρθεί» από την περιοχή, έχει επιτρέψει σε όσους ρυπαίνουν να συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους και την ίδια ώρα έχει αφήσει τους αποδέκτες της ρύπανσης -πολίτες και παραγωγούς- να... αλληλοεξοντώνονται.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα συνέβησαν χθες το πρωί στα Οινόφυτα, όταν ομάδα αγροτών από τον Αγιο Θωμά προπηλάκισαν τον π. Ιωάννη Οικονομίδη, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου της ρύπανσης του Ασωπού. Οι αγρότες αμφισβητούν αναλύσεις που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες αγροτικά προϊόντα από την περιοχή είναι επιβαρυμένα με χρώμιο και νικέλιο.

«Γιατί δεν πάτε στις βιομηχανίες κι έρχεστε σε εμάς;», έλεγαν στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ που βρίσκονταν την ίδια ώρα στο σημείο, συνεχίζοντας την ενημερωτική εκστρατεία για τον Ασωπό. «Εκείνοι ρυπαίνουν».

Οπως προκύπτει, οι κρατικοί φορείς δεν έχουν προχωρήσει σε συστηματικές αναλύσεις του νερού των γεωτρήσεων στον κάμπο των Οινοφύτων, ούτε βέβαια και στα γεωργικά προϊόντα που παράγονται εκεί. «Ας έρθουν να ξέρουμε κι εμείς τι κάνουμε», ανέφεραν οι αγρότες.
Πέμπτη, Φεβρουάριος 26, 2009 9:46:00 πμ


Ο παπα - Γιάννης δήλωσε στο «Ριζοσπάστη», 26-02-09: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4970959&publDate=26/2/2009


«Οι αγρότες θα πρέπει να διοχετεύσουν το θυμό τους όχι στους πολίτες που διαμαρτύρονται και υπερασπίζονται την υγεία των παιδιών τους, αλλά στις βιομηχανίες που ρύπαναν και ρυπαίνουν το νερό και τα χωράφια τους και την Πολιτεία που συγκαλύπτει τη δράση των βιομηχάνων και επιτρέπει αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται».

--
Ανάρτηση Από τον/την Μαργαρίτα στο Μη μαδάτε την Μαργαρίτα τη 2/26/2009 01:27:00 μμ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Παραιτείται ομαδικά το παγκόσμιο συμβούλιο του ΣΑΕ!

ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ BLOGS ΒΡΗΣΚΕΙΣ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ

Παραιτείται ομαδικά το παγκόσμιο συμβούλιο του ΣΑΕ!
Σ' ένδειξη διαμαρτυρίας γιά τον εμπαιγμό του πολιτικού, διεφθαρμένου, κατεστημένου της Ελλάδας εις βάρος των Απόδημων, που τους κοροϊδεύει και δεν τους δίνει ουσιαστικά το συνταγματικό τους δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, αφού το σχετικό νομοσχέδιο ΔΕΝ πρόκειται να ψηφιστεί. Επειδή το προεδρείο του παγκόσμιου ΣΑΕ λέει ότι έχει αξιοπρέπεια και διαπιστώνει ότι η Ελλάδα δεν τον υπολογίζει, αλλά το διατηρεί μόνο διακοσμητικά, αποφάσισε να παραιτηθεί. (Υπάρχει και η περίπτωση, αν δεν έχει αξιοπρέπεια -όπως πιστεύει η καθολική πλειοψηφία των Oμογενών, μ' εξαίρεση ολίγους βολεμένους εγκάθετους- να μην παραιτηθεί)……

Ηχήστε, οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα, πέρα ως πέρα...
Βογγήστε, τύμπανα πολέμου... οι φοβερές σημαίες,
ξεδιπλωθείτε στον αέρα! Σ' αυτό το φέρετρο Που λέγετε ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό του εξωτερικού…….!

Τα Τρία Ανθελληνικά κώματα ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ που φοβούνται τους έλληνες του εξωτερικού……………..

Αγανάκτηση για τον Ασωπό δείχνει έρευνα

Σε μια κάποια στιγμή θα αναλάβει το θέμα η ΕΕ και θα μας βάλει πρόστιμο, αλλά Λαλιώτη με το κτηματολόγιο και τον Κουρουπητό κ.α.
Αλά δεν πληρώνουν οι εκλεκτοί μας. Εμείς πληρώνουμε.
ΣΓΣ


Και όμως οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής Οινοφύτων ή δεν ξέρου ή δεν έχουν ακόσει τίποτε για την "ταμπακιέρα" και κλείνουν ερμητικά τα αυτιά σε όλα και όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Κλασική περίπτωση: Άγανακτούν γιατί οι αποκαλύψεις για την τοξική ρύπανση του υδροφορέα της περιοχής έχει άμεσες επιπτώσεις στα αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούν. Γιατί οι καταναλωτές άρχισαν να μην τα αγοράζουν. Και βέβαια είναι ένα μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα, με δεδομένο ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να "κωφεύει"!

Την αγανάκτησή τους για την τραγική κατάσταση αντί να την διοχετεύσουν στην Πολιτεία και στους κύριους υπεύθυνους (βιομηχανία) την έδειξαν σήμερα, με τον πιο άγριο και ανεγκάφαλο τρόπο στους ανθρώπους που χρόνια αγωνίζονται για το καλό όλων (με προσωπικό και οικογενειακό κόστος και όχι μόνο) τον παπαΓιάννη Οικονομίδη και τον Θανάση Παντελόγλου....., αλλά ακόμη και τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ, που μέρες τώρα βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται η Πολιτείς και κυρίως το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Θλιβερά φαινόμενα των καιρών μας ;;;; ή και της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης από την πλευρά των αρμόδιων φορέων (ΕΦΕΤ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Υγείας...).

Και όμως από την πρόσφατη έρευνα που έκανε ο ΣΚΑΙ η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και των αγροτών της περιοχής είναι αποκαλυπτική!

περισσότερα: http://environmentfood.blogspot.com/

ΔΕΙΤΕ από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25-02-09, σχετικό ρεπορτάζ για την εν λόγω έρευνα http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_25/02/2009_304786:


Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε δείγμα 500 ατόμων, το 51% των πολιτών χαρακτηρίζουν «κακή» την κατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή κατοικίας τους, με το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 66% στην περιοχή της Αυλίδας και στο 58% στην περιοχή Οινοφύτων - Σχηματαρίου - Τανάγρας.

Απαντώντας αυθόρμητα, το 61% των πολιτών ανέφεραν το νερό και τη μόλυνση του Ασωπού ως το υπ’ αριθμόν 1 περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής τους, ενώ το 62% χαρακτηρίζουν από κακή έως πολύ κακή την ποιότητα του νερού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 73% των κατοίκων της ευρύτερης Αττικοβοιωτίας καταναλώνει κυρίως ή αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό! Σχεδόν οι μισοί, επίσης, (48%) χαρακτηρίζουν κακή την ποιότητα του νερού και για άρδευση.

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών (79%) έχουν, φυσικά, ακούσει την άποψη ότι η μόλυνση του Ασωπού σχετίζεται με προβλήματα υγείας στον πληθυσμό, ενώ το 91% συμφωνούν με αυτήν.

Την ίδια ώρα, δηλώνουν άκρως δυσαρεστημένοι από τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος απ’ όλους τους εμπλεκομένους, με τα περισσότερα «πυρά» να συγκεντρώνουν οι βιομηχανίες (85%), οι βουλευτές των νομών (75%) και το ΥΠΕΧΩΔΕ (72%). Οσον αφορά στο γιατί δεν τιμωρούνται οι υπεύθυνοι, οι πολίτες κάνουν λόγο για τα «συμφέροντα» (23%), για το «λάδωμα» (17%), για την απουσία του κράτους (12%) κ.ά.

Καλοδεχούμενη, πάντως, στα Οινόφυτα και τις υπόλοιπες περιοχές που «επηρεάζει» ο Ασωπός ήταν η είδηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επικαιροποίηση της περίφημης μελέτης της καθηγήτριας του ΕΜΠ κ. Μαρίας Λοϊζίδου για κατασκευή κεντρικού αγωγού επεξεργασίας λυμάτων, η οποία αναμένεται να παραδοθεί εντός 6 μηνών στο ΥΠΕΧΩΔΕ.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_25/02/2009_304786 

--
Ανάρτηση Από τον/την Μαργαρίτα στο Μη μαδάτε την Μαργαρίτα τη 2/25/2009 02:03:00 μμ 

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Διχοτομημένο το Αιγαίο εμφανίζει η Τουρκία σε χάρτες της!

Κι' εμείς δεν τολμάμε να ονοματοθετήσουμε το Αιγαίο ως Αρχιπέλαγος, αν και ο αυτός ο γεωγραφικός όρος φτιάχτηκε για να περιγράψει το αιγαιοπελαγίτικο φαινόμενο των νησιωτικών συστάδων. Επιπλέον δεν τιμάμε την υπογραφή μας στην συνθήκη παραδόσεως των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα με την οποία παραλάβαμε την θαλάσσια οριογραμμή μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, από Καστελόριζο μέχρι τη Σάμο. Κάλλιστα δικαιούμεθα να την εμφανίζουμε στους χάρτες μας και με την ίδια λογική --και αρετή και τόλμη-- να χαράξουμε τα θαλάσσια σύνορα από τη Σάμο μέχρι τις εκβολές του Έβρου (για την περιοχή των εκβολών του Έβρου είχε συσταθεί κοινή ελληνο-τουρκική επιτροπή το 1971 επί του προκειμένου δίχως τελικό αποτέλεσμα).

ΣΓΣ

ΜΕ... ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ
Διχοτομημένο το Αιγαίο εμφανίζει η Τουρκία σε χάρτες της!
Καμία αντίδραση από την υπουργό Εξωτερικών

Στο μάτι του κυκλώνα, για μια ακόμα φορά τους τελευταίους μήνες, βρίσκεται το Αιγαίο, καθώς η Άγκυρα όχι μόνο συντηρεί και επιτείνει το κλίμα έντασης, αλλά ταυτόχρονα προωθεί πια ανοικτά τη διχοτόμηση του Αρχιπελάγους, με τη συνδρομή και νομιμοποίηση ΝΑΤΟϊκών χωρών.

Επί της ουσίας, η οργάνωση και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης με το κωδικό όνομα

«Ηγεμών» επιβεβαιώνει και επαληθεύει πλήρως τις επισημάνσεις, τις παρατηρήσεις και τις προειδοποιήσεις του «ΠΑΡΟΝ», ότι η Άγκυρα με όλες τις προκλητικές της ενέργειες και την επαναφορά των αξιώσεών της, μεθόδευε από τις παραμονές των Χριστουγέννων την επιχειρησιακή κατ' αρχάς διχοτόμηση του Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός ελληνικής κυριαρχίας όλα τα νησιά που βρίσκονται ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Η αδράνεια που επέδειξε η Ελλάδα όλη αυτήν την κρίσιμη περίοδο που η Τουρκία επικαιροποιούσε εκ νέου τις μονομερείς της διεκδικήσεις στο Αιγαίο, όλο το διάστημα μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ, αλλά και αμέσως προηγουμένως, άφησε έδαφος στην Άγκυρα να προκαλεί με τον πλέον ακραίο τρόπο και πάλι στο Αιγαίο.

Ουσιαστικά, από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα και, πρωτίστως, χωρίς να έχει χαράξει «κόκκινες γραμμές» έναντι της συνεχώς κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας. «Ταμπουρωμένη» η Αθήνα στη γνωστή γραμμή του κατευνασμού, αποθράσυνε ακόμα περισσότερο την Άγκυρα, που πλέον προσπαθεί να έχει και συνενόχους στη νομιμοποίηση των μονομερών διεκδικήσεών της και στη διχοτόμηση του Αιγαίου.

Υπό αυτούς τους όρους πλέον, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου προοιωνίζεται ιδιαίτερα θερμό στο Αιγαίο, με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της αεροναυτικής άσκησης «Ηγεμών», στην οποία η Τουρκία έχει καλέσει και ΝΑΤΟϊκές χώρες να συμμετάσχουν, και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, ώστε αν τελικά αποδεχτούν την πρόσκληση, να έχουν «σφραγίσει» και αυτές τη διχοτόμηση του Αιγαίου.

Στα έγγραφα και τους χάρτες που ετοίμασαν και απέστειλαν οι Τούρκοι για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της άσκησης, αποτυπώνονται όλες οι μονομερείς και πάγιες διεκδικήσεις τους σε βάρος της Ελλάδας.

Το σενάριο της άσκησης υποβλήθηκε ήδη στο ΝΑΤΟ και στον πολυσέλιδο φάκελο υπάρχουν χάρτες και έγγραφα-φωτιά για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και το status quo στο Αιγαίο:

• Χάρτης εμφανίζει με διαφορετικό (κόκκινο) χρώμα όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο, που θεωρούνται αποστρατικοποιημένα και, ως τέτοια, «απαγορεύεται» στα πτητικά μέσα των φιλοξενούμενων χωρών να πετούν πάνω αυτά.

• Δεύτερος χάρτης εμφανίζει διχοτομημένο το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό, σύμφωνα με αυθαίρετη οριοθέτηση των Περιοχών

Έρευνας και Διάσωσης Ναυαγών που έχει κάνει η Άγκυρα με νόμο της από το 1989. Με αυτόν τον χάρτη δηλώνει με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο το μισό Αιγαίο σαν χώρο δικής της ευθύνης για θέματα διάσωσης ναυαγών.

Πέραν αυτών, η Τουρκία δεσμεύει 20 περιοχές σε όλο το μήκος του FΙR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών, χωρίς να προβλέπει υποβολή σχεδίων πτήσεων στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ενώ επιπροσθέτως αμφισβητεί το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται καθοριστικό για το μέγεθος της συμμετοχής των συμμαχικών χωρών. Η Βρετανία έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αφαιρεθούν τα προκλητικά τμήματα του σεναρίου της άσκησης. Βαρύνουσα είναι η συμμετοχή των ΗΠΑ, που έχουν δηλώσει ότι θα στείλουν μόνο ένα πολεμικό πλοίο. Το Βέλγιο έχει δηλώσει ότι θα στείλει μόνο προσωπικό.

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Είναι ανεπανάληπτο. Αξίζει να το διαβάζουμε κάθε πρωϊ.

ΣΓΣ

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον πρίν από περίπου 15 χρόνια για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. 

Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

"Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Ελληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. 

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το '21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. 

Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.

Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε".

Θά άλλαζε έστω και μία γραμμή σήμερα???

 Ευχαριστώ την ΜΚΣ

Γραφειοκτατία ή μηχανοργάνωση; This is the question ...

Ο κ. καθηγητής τα λέει πολύ ωραία, αλλά παραβιάζει ανοικτές θύρες.
Στην ανάπτυξη του θέματος δεν έχει λάβει υπόψη του τον παράγοντα/προϋπόθεση του πολιτικού κόστους ή/και ψηφοθηρίας/επανεκλογησιμότητας και τέλος τη γραφειοκρατία.
Το τέρας, η Λερναία Ύδρα, η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ είναι προϊόν της ευνοιοκρατικής πρόσληψης των οιωνδήποτε --συνήθως ανικάνων--, αρκεί να είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι, μη δυνάμενοι να δώσουν λύση σ’ οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ζήτημα, αλλά εκ των αρίστων να παραπέμπουν το θέμα σε κάποιον άλλο.
ΣΓΣ

ΥΓ Γνωρίζω ότι σε κάποιον είχε ζητηθεί η πρόσληψη κάποιου στο δημόσιο με το επιχείρημα ότι "Είναι ανίκανος προς πάσαν εργασίαν"

Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Γιάννης Χαραλαμπίδης: «Η έλλειψη συνεργασίας στο Δημόσιο διπλασιάζει το κόστος λειτουργίας»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Το μείζονα ρόλο της διαλειτουργικότητας για τη διάχυση των νέων τεχνολογιών στο δημόσιο τομέα υπογραμμίζει μιλώντας στη «Ν» ο καθηγητής κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, υπεύθυνος Ερευνας e-Government και e-Business, στο Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου συντονίζει την υλοποίηση καινοτόμων έργων εκσυγχρονισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Γιάννης Χαραλαμπίδης: Εχουμε πραγματοποιήσει έρευνες οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εάν πετύχουμε τη συνεργασία των φορέων με ηλεκτρονικό και αυτοματοποιημένο τρόπο, μπορούμε να πετύχουμε μείωση κόστους μέχρι 45% και μείωση χρόνου έως και 90%.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, η διαλειτουργικότητα είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και της παροχής πλήθους ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τον Ελληνα πολίτη, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι το Δημόσιο με τη στενότερη συνεργασία των φορέων του μπορεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας του έως και 45% και τους χρόνους διεκπεραίωσης των εργασιών έως και 90%.

Με τον όρο διαλειτουργικότητα τι ακριβώς εννοούμε;

«Αρχικά πρέπει να πούμε ότι ο όρος διαλειτουργικότητα πρωτοεμφανίσθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970. Προέκυψε ουσιαστικά από την ανάγκη διαλειτουργικότητας στο στρατό, δηλαδή την ανάγκη να υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικά συστήματα να συνεργάζονται μεταξύ τους σε βάθος χρόνου. Το ενδιαφέρον είναι ότι για την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας ως «σύστημα» δεν ορίζεται μόνο ο πληροφοριακός ή τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός αλλά και ο φορέας-οργανισμός, τα δεδομένα του και οι διαδικασίες του. Οπότε η διαλειτουργικότητα ξεφεύγει από ένα χαρακτηριστικό των πληροφοριακών συστημάτων και ειδικά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση γίνεται χαρακτηριστικό των Οργανισμών του δημόσιου τομέα. Το να έχεις δηλαδή δύο Δημόσιους Οργανισμούς να συνεργάζονται και να μπορεί ο ένας να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα του άλλου είναι πολύ σημαντικό για την παροχή των κατάλληλων ηλεκτρονικών υπηρεσιών».

Η ανεπαρκής διαλειτουργικότητα πώς επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα;

«Μπορώ να φέρω ως παράδειγμα το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα. Οι φορείς ασφάλισης και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι σε θέση να διαλειτουργήσουν και να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι δύο φορείς πρέπει αναγκαστικά να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών αλλά πολλά από τα στοιχεία που διαθέτει ο ένας δεν μπορεί να τα μοιραστεί με τον άλλο με αποτέλεσμα σοβαρές χρονικές καθυστερήσεις. Για τον υπολογισμό συντάξεων που ανήκουν σε διαφορετικά ταμεία οι διαδικασίες μπορούν να διαρκέσουν έως και έξι μήνες λόγω της έλλειψης διαλειτουργικότητας. Οπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τα συστήματα πληροφορικής αλλά όλους τους μεγάλους οργανισμούς στο δημόσιο τομέα».

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος ως προς την προώθηση της διαλειτουργικότητας στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα;

«Είμαστε μια ομάδα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, όπου έχουμε ένα εργαστήριο που ασχολείται με τα συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Μέσα σε αυτή την ενασχόληση τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε ανακαλύψει ότι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των πληροφοριακών συστημάτων μέσα στο δημόσιο τομέα και της προσπάθειας επίτευξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι η διαλειτουργικότητα.

Η ομάδα μας έχει αναλάβει πλήθος έργων στη Δημόσια Διοίκηση αλλά και αρκετά ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω ότι πρόσφατα δημιουργήσαμε και το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας, μια προσπάθεια δημιουργίας ενός κέντρου αριστείας για ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Μεσογείου.

Η ομάδα μας συνεργάζεται με φορείς από τρεις βασικές κατηγορίες, άλλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, Οργανισμούς του δημόσιου τομέα και επιχειρήσεις από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή την περίοδο είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση ενός έργου που είναι κομβικό για το δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Ελληνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας, δηλαδή ένα σύνολο από προδιαγραφές και πρότυπα βάσει των οποίων πρέπει να σχεδιάζονται τα συστήματα και οι διαδικασίες στο δημόσιο τομέα ακριβώς για να επιτευχθεί διαλειτουργικότητα και συνεργασία».

Σε πραγματικά νούμερα και συγκρίσιμα μεγέθη τι μπορεί πραγματικά να επιτύχει η προώθηση της διαλειτουργικότητας στο δημόσιο τομέα;

«Εχουμε πραγματοποιήσει έρευνες οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εάν πετύχουμε τη συνεργασία των φορέων με ηλεκτρονικό και αυτοματοποιημένο τρόπο, μπορούμε να πετύχουμε μείωση κόστους μέχρι 45% και μείωση χρόνου έως και 90%. Η χώρα μας διαθέτει σήμερα την απαραίτητη υποδομή για την επίτευξη αυτού του στόχου, υπάρχει για παράδειγμα ένα πανελλαδικό δίκτυο, το Σύζευξις, ωστόσο η πραγματική διάδοση ηλεκτρονικών υπηρεσιών είναι πάρα πολύ μικρή. Το "Σύζευξις" μπορούμε να το παρομοιάσουμε σαν μια πολύ καλή λεωφόρο, το θέμα είναι να "τρέξουν" πάνω σε αυτή πολλά αυτοκίνητα.

Εξάλλου το χάσμα μεταξύ υποδομών και υπηρεσιών στη χώρα μας αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία για τη διείσδυση του Ιντερνετ, που ενώ έχει φθάσει στο 35%, η συνολική χρήση του Διαδικτύου από Ελληνες πολίτες για υπηρεσίες είναι πάρα πολύ χαμηλή».

Ποια είναι τα έργα που πιστεύετε ότι θα δώσουν «ώθηση» στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη χώρα μας;

«Δυστυχώς σήμερα τα ολοκληρωμένα έργα που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη είναι πάρα πολύ λίγα. Από τα σημαντικότερα που πρέπει να προωθηθούν είναι το "Ερμής", το νέο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, το οποίο μαζί με τις βασικές πύλες της Δημόσιας Διοίκησης όπως το Taxisnet και IKAnet, τις δημοτικές διαδικτυακές πύλες και το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Προμηθειών αποτελούν έργα "σημαίες" που θα φέρουν το όραμα του e-government πιο κοντά.

Πρέπει όμως να τονίσω ότι ακόμη και με την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση αυτών των έργων δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε έναν αποτελεσματικό τρόπο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εάν δεν προχωρήσουμε ταυτόχρονα και σε διοικητική αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα. Στόχος δεν πρέπει να είναι η μηχανογράφηση διαδικασιών που στο πέρασμα του χρόνου δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, αλλά η επιτυχής αναδιοργάνωση και η ταυτόχρονη αυτοματοποίηση των νέων πλέον διαδικασιών».

Εξελίξεις

Ο κ. Γ. Χαραλαμπίδης μας μίλησε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Microsoft Ηellas για τη διαλειτουργικότητα στο Κέντρο Καινοτομίας της. Σύμφωνα με τη Microsoft η διαλειτουργικότητα αποτελεί ένα ζήτημα ύψιστης σπουδαιότητας για τους πελάτες καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως είναι τα ετερογενή υπολογιστικά περιβάλλοντα, η κινητικότητα και οι διαδικτυακές υπηρεσίες, συνδυάζονται με τις ανάγκες μιας αγοράς κατανεμημένου εργατικού δυναμικού, τις προσδοκίες για μεγαλύτερες αποδόσεις των επενδύσεων στην πληροφορική και τις απαιτήσεις για αυξημένο έλεγχο των δεδομένων για συνεχή διασυνδεσιμότητα.

Οι αρχές διαλειτουργικότητας που έχει θέσει ο αμερικανικός κολοσσός, οι οποίες εντάσσονται στην ίδια τη διαδικασία σχεδιασμού των προϊόντων που αναπτύσσει, περιλαμβάνουν την εξασφάλιση ανοικτών συνδέσεων, την προώθηση της φορητότητας δεδομένων, τη βελτίωση της υποστήριξης σε βιομηχανικά πρότυπα και την προώθηση πιο ανοικτής συνεργασίας με τη βιομηχανία.

Διαλειτουργικότητα - Το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα

Οργανισμοί και Διαδικασίες
-18 υπουργεία, 13 περιφέρειες, 52 νομαρχίες, 1.024 δήμοι και κοινότητες, 691 οργανισμοί δημόσιου τομέα
-10.000 σημεία παροχής υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα
-2.000 υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις
-10.000 τύποι εγγράφων που ανταλλάσσονται
-300.000 δημόσιοι υπάλληλοι «γραφείου»

Συστήματα
-10 κεντρικές πύλες
-200 Internet Portals υπουργείων, Οργανισμών
-100 Ιnternet Portals μεγάλων δήμων
-900 Ιnternet Portals μικρότερων δήμων και κοινοτήτων
-2.500 συστήματα Back Office

Xρήστες-λήπτες υπηρεσιών
-11 εκατ. πολίτες
-200 χιλ. μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις
-600 χιλ. ελεύθεροι επαγγελματίες
-18 εκατ. τουρίστες
-Οργανισμοί και επιχειρήσεις από 26 κράτη-μέλη.

Τα οφέλη της διαλειτουργικότητας

Για τη Δημόσια Διοίκηση:
-Μείωση του διαχειριστικού κόστους για την παροχή υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις
-Αύξηση της διαφάνειας στην παροχή υπηρεσιών
-Καλύτερη αξιοποίηση υπαρχόντων συστημάτων.
-Για τους πολίτες και επιχειρήσεις:
-Μείωση του συνολικού απαιτούμενου χρόνου για την εκτέλεση μιας υπηρεσίας
-Μείωση του κόστους (σε χρόνο και χρήμα) των υπηρεσιών
-Δυνατότητα παροχής υπηρεσιών κάθε ώρα και ημέρα.

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/23/1632688.htm

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Η εκστρατεία στην Ουκρανία

Ο αγαπητός στρατηγός Ν. Κολόμβος έγραψε στα Μεσολογγίτικα Χρονικά (7.2.2009) το ακόλουθο συνοπτικό αλλά πλήρες σημείωμα, χάρη στη βαθιά γνώση της στρατιωτικής ιστορίας που έχει και όχι μόνον.



Θα ήθελα να συμπληρώσω την εικόνα των προαναφερθέντων με ένα συγκριτικό διάγραμμα και δυο φωτογραφίες, σε ότι αφορά τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού σ’αυτήν την εκστρατεία και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε.

Σημειώνεται ότι το ΠΝ συμμετείχε, συνολικά, με 11 πολεμικά πλοία, από τα μέσα Νοεμβρίου 1918 μέχρι το τέλος Μαΐου 1919, ενώ ο Ελληνικός Στρατός από τις αρχές Ιανουαρίου 1919 μέχρι το τέλος Απριλίου 1919.

Πηγή : «Η Πρώτη Επέμβαση», Στ. Ι. Χαράτσης, εκδ. Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, Πειραιεύς, 1997

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ακούτε ......

Τα σοβαρότατα προβλήματα που θα προκαλέσει η Τουρκία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Σύννεφα εξ Ανατολών: Είμαστε καλυμμένοι;

Ο δισυπόστατος χαρακτήρας της εξωτερικής πολιτικής της Αγκυρας και οι επικίνδυνες εσωτερικές ασάφειες

Του Β. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ | Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Η ευφορία για τον Ομπάμα παραμένει αδιάπτωτη παρά τη σταδιακή ανάδυση διαφόρων ανησυχητικών ενδείξεων (φοροδιαφυγές, συνέχιση της καταβολής μπόνους, επιδεινούμενη οικονομική κρίση). Ούτε όμως και στο εξωτερικό μέτωπο φαίνεται να διαφέρει η όλη κατάσταση, δεδομένου ότι πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι η αλλαγή αφορά το φαίνεσθαι μάλλον παρά την ουσία. Πράγματι, η επαίσχυντη πρακτική της εξώδικης απαγωγής και ανάκρισης  υπόπτων διατηρείται πλέον και επισήμως. Πιο πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε επίσης ότι τα βασανιστήρια  θα ασκούνται πλέον μόνο με σχετική εξουσιοδότηση του προέδρου. Και αυτό ακόμη το Γκουαντάναμο θα κλείσει μόνον όταν θελήσουν να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα οι Ευρωπαίοι. 
Η ομιλία του αντιπροέδρου Μπάιντεν στο Μόναχο αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα κινήσεων για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία. Ας αποφανθούν άλλοι αν βασιζόταν σε ευσεβείς πόθους ή σε στάση δουλικότητας η επιθυμία των Ευρωπαίων να επιδοκιμάσουν την ομιλία αυτή παρά τις συχνότατες επαναλήψεις απόψεων και επιχειρημάτων του Μπους. Προσωπικά, θεωρώ ότι σαφέστερη εικόνα για το τι ακριβώς επίκειται μάς δίνει η πρόταση της Ρωσίας να βοηθήσει την Αμερική στο Αφγανιστάν, αποστερώντας την όμως 
συγχρόνως από τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Μανάς στο Κιργιζιστάν. Στο παρόν πλαίσιο, θα επικεντρωθώ στην Τουρκία  και στα σοβαρότατα προβλήματα που θα προκαλέσει αυτή η χώρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η εξέταση αυτή πρέπει ομοίως να γίνει μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των αμερικανορωσικών σχέσεων· εξ ου και οι προηγούμενες παρατηρήσεις. 

Τα τελευταία δύο (αν όχι 20) χρόνια, η εξωτερική πολιτική, οι προσπάθειες και η εφευρετικότητα της Ελλάδας έχουν αφιερωθεί (ή μήπως αναλωθεί;) στον χειρισμό του προβλήματος του  επονομαζόμενου κράτους της Μακεδονίας.  Δεν είναι αυτό το κατάλληλο σημείο για να συνοψίσουμε τα σχετικά θέματα,  αν και θα όφειλε κανείς,  προς χάριν της διανοητικής ειλικρίνειας, να παραδεχτεί ότι η Ελλάδα δεν είναι άμοιρη ευθυνών για αυτό το αδιέξοδο. 
Ξεκινώ με αυτό το σχόλιο, διότι η πΓΔΜ δεν είναι ο κυριότερος πονοκέφαλός μας (υπό τον όρο, ασφαλώς, ότι η τελική διευθέτηση θα απομακρύνει πλήρως τους επεκτατικούς στόχους της).  Η Τουρκία,  όμως,  είναι. 
Τo πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι απότοκο ιστορικών απωθημένων, απέχθειας για τον λαό της  ή έλλειψης φαντασίας, αλλά απορρέει από τις ίδιες τις εσωτερικές ασάφειες της χώρας αυτής. Η πρώτη ασάφεια αφορά τον «δισυπόστατο» χαρακτήρα της σε εσωτερικό επίπεδο· η δεύτερη, την πιθανή ένταξή της  στην Ευρώπη και το γεγονός ότι η ένταξη αυτή θα έκανε την Ευρώπη ακόμη πιο δυσκυβέρνητη από ό,τι  είναι σήμερα. 

▅ Το εξισορροπητικό παιχνίδι
Θα μπορούσαμε με τον όρο «δισυπόστατος» να περιγράψουμε τον τρόπο που η Τουρκία παίζει σε όλα τα ταμπλό όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της: Αμερική και Ρωσία, Ισραήλ και Παλαιστίνιοι, Ιράν και Δύση, Συρία και Ισραήλ και, φυσικά, όλο το φάσμα των ζητημάτων που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια περίοδο που η Τουρκία παρουσιάζεται ως υπερασπίστριά τους ενώ,  καθ΄ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της,  έχει επιδείξει περιφρόνηση για αυτά. 
Εδώ, όμως, χρησιμοποιώ τον όρο διαφορετικά. Αναφέρομαι στις αντίρροπες δυνάμεις έλξης του κοσμικού απομονωτισμού και του θρησκευτικού διεθνισμού. Τονίζω τα επακόλουθα μάλλον παρά τα αίτια, καθώς δεν μπορώ να επηρεάσω τα δεύτερα αλλά πρέπει να αντιμετωπίσω με κάποιον τρόπο τα πρώτα. 
Ισχυρίζομαι ότι η θρησκευτική ή κοσμική αυτοαντίληψη που θα υιοθετήσει τελικά η Τουρκία θα αποτελέσει και τον καθοριστικό παράγοντα της εξωτερικής πολιτικής της. Το ανησυχητικό είναι ότι για τους «απέξω» και οι δύο εκδοχές είναι επικίνδυνες. Από τα σχόλιά μου απουσιάζει επίσης το εξισορροπητικό παιχνίδι του κ. Ερντογάν, το οποίο αποτελεί για την Ελλάδα τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη. Κατ΄ ουσίαν, επομένως, αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε: όποια οδό και αν ακολουθήσει η Τουρκία σε εσωτερικό επίπεδο, η Ελλάδα θα επηρεαστεί αρνητικά. 

▅ Ο πραγματικός κίνδυνος
Πράγματι,  αν επικρατήσει η κοσμική πλευρά, θα επιταχυνθεί και η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη.  Αν η Τουρκία στραφεί ακόμη περισσότερο προς το Ισλάμ, θα αναπτύξει το διεθνές ανάστημά της στην παγκόσμια σκηνή. Αν, τέλος, επικρατήσει η μετριοπαθής οδός του κ. Ερντογάν, η Τουρκία θα βρεθεί να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην Ευρώπη,  στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή. 
Γιατί κανένας έλληνας ηγέτης ή σχολιαστής δεν μας το έχει πει ανοιχτά αυτό; 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
Μετά τον Β Δ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία έχει τελειοποιήσει την τέχνη των πολλαπλών, προσεκτικά ζυγισμένων συμμαχιών με διαμετρικά αντίθετες χώρες. Ξεκίνησε εντασσόμενη στο ΝΑΤΟ όταν συνειδητοποίησε ότι η Ρωσία εποφθαλμιούσε την κυριαρχία επί του Βοσπόρου. Η ανταπάντηση της Ρωσίας πήρε τη μορφή της επένδυσης σε χώρες αριστερών αποκλίσεων, όπως η Συρία και η Αίγυπτος. 
Η αντίδραση όμως της Τουρκίας ήταν ακόμη πιο έξυπνη: εδραίωσε δεσμούς με το Ισραήλ και το Ιράν του Σάχη- μια καιροσκοπική σύνδεση που υπερέβαινε τα φυλετικά, τα θρησκευτικά και τα γεωγραφικά ζητήματα, και τους εξυπηρετούσε όλους απολύτως. Διερωτώμαι: θα είχα άδικο αν έλεγα ότι κανένας έλληνας διπλωμάτης,  αντιμέτωπος με αντίστοιχες δυσκολίες,  δεν θα είχε επιδείξει τόση τόλμη; 

▅ Η έξυπνη αντίδραση
Η έξυπνη αυτή διευθέτηση παρουσίασε σημάδια πιθανής έντασης, καθώς το Ισλάμ έγινε ισχυρότερο εξαιτίας διαφόρων γεωπολιτικών παραγόντων. Το Ισλάμ άρχισε να αποκαλύπτει σε πολλούς Τούρκους (όχι όμως και στον τουρκικό στρατό, αυτόν τον θεματοφύλακα του κοσμικού Συντάγματος) τη δυνατότητα επέκτασης της σφαίρας επιρροής της χώρας μέσω της θρησκείας. Θα μπορούσε πράγματι η επέκταση να είναι πολλαπλή: προς την Ευρώπη (Αλβανία και Βοσνία), τον Καύκασο (παραδοσιακή περιοχή τουρκικής επιρροής) ή ακόμη και τον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο, δεδομένου ότι τόσο από οικονομική άποψη όσο και από άποψη εσωτερικής συνοχής, η Τουρκία είναι το ισχυρότερο από τα κύρια ισλαμικά κράτη, δηλαδή από το Ιράν, την Ινδονησία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο. 
Σε αυτήν ακριβώς τη φάση εισήλθε στην πολιτική σκηνή ο Ερντογάν: μετριοπαθής ισλαμιστής ο ίδιος, κατάφερε να εκλέξει τον πρώτο ισλαμιστή στην προεδρία της χώρας του και προσπαθεί τεχνηέντως να διατηρήσει την κεντρώα θέση (α) όχι μόνον ενισχύοντας τους δεσμούς με το μουσουλμανικό πλέον Ιράν, αλλά και αντιτιθέμενος στα πυρηνικά προγράμματά του, ώστε να μη χαθεί η τουρκική φιλία με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ· (β) βοηθώντας το Ισραήλ να αναπτύξει εκ νέου δεσμούς με τη Συρία (προς ικανοποίηση των Αμερικανών και των Αγγλων)· (γ) διατηρώντας τους τουρκικούς δεσμούς με τους Παλαιστινίους,  χωρίς όμως συγχρόνως να θέτει σε κίνδυνο τους βασικούς δεσμούς της  χώρας με το Ισραήλ, απέναντι στο οποίο κρατά εξάλλου το απόλυτο όπλο: τον έλεγχο του νερού. 
Η πρόσφατη, άκρως θεαματική εμφάνισή του στο Νταβός επισφράγισε όλα τα προηγούμενα, καθώς  ο Τύπος- προς μεγάλη χαρά του τούρκου πρωθυπουργού- εσφαλμένα θεώρησε ότι η επιδέξια  επίθεση του κατά του Αμερικανού συντονιστή της συζήτησης ήταν επίθεση κατά του Προέδρου Πέρες. Η παρεξήγηση αυτή απέφερε στον Ερντογάν (α) τον τίτλο του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων· (β) αύξηση των πολυπόθητων μουσουλμανικών ψήφων στην πατρίδα του· (γ) τη βεβαιότητα ότι δεν θα γίνονταν φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στην Τουρκία (που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επέμβαση του στρατού). 

▅ Τα διδάγματα
Για την Ελλάδα, αυτή η σύνοψη των εξισορροπητικών ταλέντων της Τουρκίας περιέχει τέσσερα διδάγματα: 

Πρώτον: το πλεονέκτημα που απορρέει από τη σύναψη πολλαπλών συμμαχιών με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας μας, καθώς η γεωπολιτική σκηνή δεν σταματά να μεταβάλλεται. Η μονογαμική σχέση με τις ΗΠΑ δεν είναι και τόσο επωφελής. 

Δεύτερον: το γεγονός ότι η σπουδαιότητα της Τουρκίας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ασχέτως του αν επικρατήσει τελικά το κοσμικό ή το θρησκευτικό μοντέλο, σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να επαγρυπνούμε απέναντι στη γείτονα χώρα. 

Τρίτον: οι Αμερικανοί πρέπει μάλλον να έχουν καταλάβει πως, με την πάροδο του χρόνου, χρειάζονται την Τουρκία περισσότερο από ό,τι τους χρειάζεται σήμερα αυτή. Και αυτό, ομοίως, δεν είναι καθόλου ευοίωνο για εμάς. 

Τέλος, τίθεται το ζήτημα του αντίδοτου: πώς είναι (αν είναι) δυνατόν να ελέγξεις, αν όχι και να ανακόψεις, μια τέτοια επέκταση επιρροής; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβουμε ότι, βοηθώντας τους Ρώσους να ξαναεδραιωθούν στον Καύκασο, όχι μόνο δεν βλάπτουμε τα συμφέροντά μας, αλλά, αντιθέτως, τα προωθούμε, δημιουργώντας στο ανατολικό μέτωπο της Τουρκίας περισπασμούς που θα μπορούσαν να περιορίσουν τον τυχοδιωκτισμό της στη Μεσόγειο. 

Γιατί δεν το κάνουμε όμως; 

Εχουμε άραγε τόσο επιτακτικό συμφέρον να εμποδίσουμε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας, ώστε να στερηθούμε μια πιθανή ανάπαυλα από τη διαρκώς εντεινόμενη αυταρχικότητα της Τουρκίας του Ερντογάν; Ή μήπως περιμένουμε κάποια χειροπιαστή ανταμοιβή από την Αμερική του Ομπάμα βοηθώντας τον να συνεχίσει το παιχνίδι του Μπους για την περικύκλωση της Ρωσίας; Ή μήπως, τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών μας αφελώς πίστεψε το αμερικανικό πολιτικό σύνθημα, ότι δεν υπάρχουν πλέον σφαίρες επιρροής; 

Ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης φέρει τον τίτλο του σερ και είναι τακτικό μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, αντεπιστέλλον μέλος των Ακαδημιών Αθηνών, Γαλλίας, Ρώμης, Βελγίου, Ολλανδίας και νομικός σύμβουλος (επί τιμή) της βασίλισσας της Αγγλίας.

Ένας ΚΥΡ χίλιες λέξεις

Χωρίς σχόλια ....

Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2009

ΠΟΙΟ: "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" Που ΔΕΝ μιλάει ΕΛΛΗΝΙΚΑ, πήρε μέρος στο Συνέδριο του ΚΚΕ; Λέτε νάταν το Σκοπιανό;Εκεί φτάσαμε;


Παιδιά έτυχε να πέσω στον Ρ/Σ 902 FM, την ώρα που έδειχνε το συνέδριο του ΚΚΕ.
Μεταξύ όλων είχε και το Κ.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!
αλλά εγώ δεν ειδα τον εκπρόσωπο να μιλάει Ελληνικά!!.
Απο ποιά Μακεδονία ήταν αυτός;
Ντροπή και αίσχος, καλά ούτε τους ψηφοφόρους τους στη Θεσσαλονίκη δεν σκέφτονται;
Σαν να σου λέει ψηφισέ μας και την άλλη μέρα οτι ηξερες για την καταγωγή σου ξέχνα το.
Και βεβαια μπραβο στον Καρατζαφερη.
Ο μονος που εχει τα .... κοτσια να πει δεν με νοιαζει χρωμα - κατευθυνση με νοιαζει η Ελλαδα.
Οι αλλοι θα επρεπε να πουνε ,μπορει και να συνεργαστουμε με το ΛΑ.Ο.Σ.
Αν δεν ειναι κοπος βαλτε το ως δημοσιευση.
Ευχαριστω.
Κωσταντινος.

Χωρίς γάτα χορεύουν τα ποντικια ...

www.paron.gr

Νοιώθουμε την απουσία του Τ. Παπαδόπουλου

www.paron.gr

Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι ...

www.paron.gr

Το 'χουμε πιστεύψει ;

www.paron.gr

Αμετανόητοι, καθ' ο ατιμώτητοι....

Οικοδομικές άδειες ζητά η Μονή Βατοπεδίου για οικόπεδα των ανταλλαγών
 

 

 Αποστολή με email 

Συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα ακίνητα από τις ανταλλαγές η Μονή Βατοπεδίου και οι θυγατρικές της, παρά την τροπολογία Μπέζα για επιστροφή αυτών των ακινήτων στο Δημόσιο. Η μονή εξακολουθεί να πιέζει για την έκδοση οικοδομικών αδειών για 15 οικόπεδα στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους αφήνουν το θέμα στη γραφειοκρατία. 

Στις 27 Οκτωβρίου 2008, η θυγατρική εταιρία της μονής, «Ανθεμιάς ΑΕ» , και η «Δούρος ΟΕ», οι οποίες έχουν στην κατοχή τους τα 15 οικόπεδα, ζήτησαν από τον Δήμο Θέρμης να τους παρασχεθούν βεβαιώσεις υψομέτρων, για να προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικών αδειών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η δημοτική αρχή αρνήθηκε τη χορήγηση των βεβαιώσεων και ο δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος, με επιστολές του στον τότε υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, ζήτησε διευκρινίσεις για την ακύρωση των συμβολαίων των οικοπέδων, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Στις 7 Ιανουαρίου 2009, η γενική διεύθυνση πολεοδομίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, απέστειλε στον δήμο έγγραφη απάντηση στην οποία αναφερόταν ότι: «η έκδοση οικοδομικών αδειών γίνεται σύμφωνα με το 8-7-93 προεδρικό διάταγμα», δηλαδή, η μη εφαρμογή του νόμου μπορεί να επιφέρει κυρώσεις στον δήμο. 

Μετά από αυτή την απάντηση, η «Δούρος ΟΕ» απαίτησε για μια ακόμα φορά στις 4 Φεβρουαρίου 2009, την χορήγηση βεβαιώσεων υψομέτρου τονίζοντας ότι η καθυστέρηση επιφέρει οικονομική ζημία στην εταιρία. Ωστόσο, ο δήμος Θέρμης αποφάσισε ομόφωνα στις 11 Φεβρουαρίου, τη μη χορήγηση των βεβαιώσεων και απέστειλε νέα επιστολή προς τον νέο υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου.

Νόμιζαν ότι θα τη γλύτωναν. Τουρκία είνα εδώ.

Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2009

"Παραπέμπουν σε δίκη τους παρουσιαστές..."


"της εκπομπής , στην οποία εμφανίστηκε ο Αττίλα Ολγκατς...Ο Ολγκατς είχε δηλώσει ότι εκτέλεσε 10 Ελληνοκύπριους στρατιώτες εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο νησί...Η κοινή γνώμη της γείτονας χώρας ζητά να δικαστεί από το διεθνές δικαστήριο σαν εγκληματίας πολέμου αλλά αντί αυτόν λοιπόν , άλλοι θα βρεθούν στην αίθουσα του δικαστηρίου...

Κι αυτοί είναι οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής στην οποία εμφανίστηκε και εξομολογήθηκε τα αίσχη του τουρκικού στρατού το 1974...Ακόμη μια προκλητική ενέργεια της Τουρκίας , στην οποία για ακόμα μια φορά φαίνεται πως ο στρατός βρίσκεται πίσω απ' όλα και συγκαλύπτει...
Την είδηση την ανέφερε ο Μάνεσης το πρωι "
http://sasgrafwolous.blogspot.com/2009/02/blog-post_1811.html

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_5442.html

Μάνα είναι μονο μια ...

Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2009

Η ατάκα του Καρατζαφέρη για τον Γ.Παπανδρέου


Το καλύτερο το είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Έχει αίσθηση του χιούμορ και είναι ετοιμόλογος. Για να μην του λέμε όλο τα αρνητικά.

Μίλησε για τον Γιώργο Παπανδρέου και είπε:


"Πρέπει να γίνει πρωθυπουργός, όχι για αυτόν αλλά για την φουκαριάρα την μάνα του"!!!

Μιλάμε ότι η ατάκα αυτή είναι τόσο αληθινή που δεν καταχωρείται ως χιούμορ. Για την Μαργαρίτα.
Εδώ έχει πάρει τα βουνά και κάνει προεκλογικό αγώνα για το καμάρι της.

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_315.html

Αδηφάγος και άγιος ο Θεός

Δεν της φθάνουν της εκκλησίας αυτά που έχει; Θέλει κι' άλλα;

Ο Αλ. Κοντός αν το έκανε αυτό ως Διαχειριστής μιας εταιρείας θα πήγαινε μέσα για απιστία. Να τα πληρώσει από την παχυλή τσέπη του.

ΣΓΣ


Βατοπέδι Νο2...

Χάρισε 32 στρέμματα στον Άνθιμο..
.
ο Αλ. Κοντός ως υφυπουργός

Mια σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" για ένα «δώρο» αξίας τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ που έκανε ο Αλέξανδρος Κοντός, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, μεσούσης μάλιστα της κρίσης για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.
Πρόκειται για μία έκταση 32 στρεμμάτων, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και στον δρόμο Πανοράματος-Θέρμης, που δόθηκε «κατά κυριότητα» στον Ανθιμο για να φτιάξει εκκλησιαστικό ίδρυμα με τον τίτλο «Κέντρο αποθεραπείας-αποκαταστάσεως και ξενών αποκαταστάσεως για άτομα ηλικιωμένα και άπορα». Φορέας κατασκευής του έργου είναι η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Η έκταση αυτή, που έχει χαρακτηριστεί δασική, είναι μέρος...
κοινόχρηστης έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων που το 1957 παραχωρήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας στο υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας «υπέρ του εθνικού οργανισμού πολεμιστών Ν 751/48 Βορείου Ελλάδος». Ο σκοπός της παραχώρησης, όπως αποκαλύπτουν στο ρεπορτάζ οι Κ. Λασκαρέλιας και Ν. Φωτόπουλος, δεν εκπληρώθηκε ποτέ!
Διαβάστε όλο το σχετικό δημοσίευμα εδώ

http://press-gr.blogspot.com/2009/02/2.html

Να το δω και να μην το πιστέψω ...

Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2009

Φιλιππάκης: "Να μην πληρώνει ο Ελληνικός λαός τους αστυνομικούς τωμν δημοσιογράφων αλλά οι ίδιοι από την τσέπη τους"

Ένας από τους γνωστούς αστυνομικούς συντάκτες ο Γιώργος Φιλιππάκης από το ALTER πήρε θέση για αστυνόμευση των δημοσιογράφων και μάλλον με όσα είπε συμφωνεί το σύνολο του κόσμου.
"Οι μεγαλοδημοσιογράφοι έχουν μέχρι και 8 αστυνομικούς ενώ υπήρχαν και άλλοι που είχαν δώδεκα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ...
έχουν αστυνομικούς. Και από την στιγμή που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν ιδιωτικούς αστυνομικούς και όχι να πληρώνει ο Ελληνικός λαός την αστυνόμευση τους. Εμείς επιλέξαμε να γίνουμε δημοσιογράφοι και πρέπει να αναλάβουμε και τις ευθύνες. Τι να κάνουμε τώρα;". Τα δήλωσε επίσημα στο ραδιόφωνο του ΑΡΡΕΝΑ 89,2.
Άντε να διαφωνήσεις μαζί του. Δεν μπορείς. Έχει δίκιο. Αν όποιος θεωρεί ότι κινδυνεύει έχει και από δύο αστυνομικούς είναι λογικό να μην μείνει τίποτα για τον πολίτη.

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_743.html

Λέτε να ....

Κυριακή, 22 Φεβρουάριος 2009

Οι «άνωθεν δυνάμεις» θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή για να προχωρήσουν τα σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Επειδή η κρίση είναι μεγάλη και βαθιά, Soft power τέλος. Ο κόσμος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα. Οι δρώντες κατά των συμφερόντων των «Μεγάλων Αδελφών» θα οδηγούνται στο απόσπασμα.

Ο στρατός του Σόρος ,μας βάζει το πιστόλι στον κρόταφο ,για να πάψουμε να μιλάμε για τη "Χούντα των Τραπεζιτών", για τον πόλεμο της Rand Corporation, και για την κατάργηση της δημοκρατίας.

Χτύπημα - «τελεσίγραφο» προς «όλους τους δημοσιογράφους» χαρακτηρίζει την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμόΑlter η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», και στοχοποιεί κάθε δημοσιογράφο. «Ο καιρός που ήσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε», αναφέρουν. Προαναγγέλλουν μπαράζ νέων χτυπημάτων και χαρακτηριστικά γράφουν: Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια τους που αφήνουν πίσω τους σύντομα θα αφήσουν κι αίμα.

Σπύρος Χατζάρας

(μελλοθάνατος δημοσιογράφος)