Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

20091111 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την ...

Επισήμως σε επιτήρηση

Την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης ανακοινώνουν την Τετάρτη οι Βρυξέλλες, κλιμακώνοντας τις πιέσεις τους για δημοσιονομική προσαρμογή22:12
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης ανακοινώνουν την Τετάρτη οι Βρυξέλλες, κλιμακώνοντας τις πιέσεις τους για δημοσιονομική προσαρμογή. 

Την ίδια ημέρα ξεκινά στη Βουλή η προκαταρκτική συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, στον απόηχο των δεσμεύσεων του Γ.Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες για μείωση του ελλείμματος, διαρθρωτικές αλλαγές και αξιόπιστα στοιχεία.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την απόφασή της για υπαγωγή της Ελλάδας στα όσα προβλέπει το άρθρο 104, παράγραφος 8, της Συνθήκης του Μάαστριχ για τις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα, που αποτελεί τον προθάλαμο για την υπαγωγή της στο ακόμη αυστηρότερο καθεστώς της παραγράφου 9.

Επισήμως σε επιτήρηση

Στο άρθρο 104, παράγραφος 8, της Συνθήκης, αναφέρεται ότι αν το Συμβούλιο διαπιστώσει ότι δεν υπήρξε αποτελεσματική δράση για την εφαρμογή των συστάσεων μείωσης του ελλείμματος, εντός καθορισμένου χρονικού διαστήματος, τότε μπορεί να τις ανακοινώσει δημοσίως.

Μετά, (παράγραφος 9) το Συμβούλιο μπορεί να καλέσει ένα κράτος-μέλος να λάβει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας τα μέτρα που κρίνει αναγκαία για τη μείωση του ελλείμματος, τα οποία ουσιαστικά θα τα καθορίζει η Κομισιόν.

Στο 14σέλιδο, συνοδευτικό της απόφασης της Επιτροπής κείμενο, που αφορά την Ελλάδα, αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγείται στην απόφαση υπαγωγής στο άρθρο 104, παράγραφος 8. 

Συγκεκριμένα υπογραμμίζεται ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα υπερβεί το 12% το 2009 και το δημόσιο χρέος αναμένεται να φτάσει το 102,6% το 2009. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επιδείνωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα κρατικά έσοδα αποδεικνύονται για το 2009 κατά 3,5% μικρότερα, ενώ οι δαπάνες κατά 2,5% μεγαλύτερες. 

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι αυτό οφείλεται στην αδυναμία των μηχανισμών είσπραξης των φόρων στην Ελλάδα αλλά και στο γεγονός ότι δεν δίνονται στους πολίτες κίνητρα για να είναι φορολογικά συνεπείς. Επισημαίνεται ακόμα ότι οι αυξήσεις το 2008 και το 2009 ήταν μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό και ότι αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Μετά το συμβούλιο Ecofin, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός, τονίζοντας πως δεν υπήρξε αποτελεσματική δράση τους τελευταίους έξι μήνες για την εφαρμογή των συστάσεων που είχε απευθύνει την Άνοιξη το Συμβούλιο υπουργών οικονομίας προς την Ελλάδα.

Ο ίδιος έδωσε άλλωστε το χρονοδιάγραμμα του επόμενου «ραντεβού», λέγοντας ότι η Επιτροπή σε διάστημα 2-3 μηνών θα επανέλθει με νέες προτάσεις για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ζήτησε από το Συμβούλιο να αντιμετωπίσει την Ελλάδα με πνεύμα ρεαλισμού και όχι εκδικητικότητας και δεσμεύθηκε ότι ως τις αρχές του 2010, οπότε θα έχει υποβληθεί και το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας θα έχουν επαρκή δείγματα γραφής από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τα οποία θα επιβεβαιώνουν τη διάθεσή της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα μείζονα προβλήματα.


20091111 Επίθεση Μίχαλου στα Πανεπιστήμια!

Επίθεση Μίχαλου στα Πανεπιστήμια!

Σαν μονοπωλιακές ΔΕΚΟ βλέπει ΑΕΙ και ΤΕΙ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, που πήγε στην Αννα Διαμαντοπούλου με προτάσεις που περιλαμβάνουν ιδιωτικά ΑΕΙ, αλλά και δέσμη προτάσεων για αξιολόγηση τους και εκσυγχρονισμό στην εκπαίδευση15:21
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος επισκέφθηκε την Τρίτη την υπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, για να συζητήσουν θέματα Παιδείας και την σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Κατά την είσοδό του ωστόσο «άναψε φωτιές» καθώς παρομοίασε τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις «μονοπωλιακές ΔΕΚΟ»!


Επίθεση Μίχαλου στα Πανεπιστήμια!

Ο Κ.Μίχαλος σημείωσε ότι για μια σύγχρονη εκπαίδευση «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτονομία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και η πλήρης απαλλαγή τους από τον κομματικό εναγκαλισμό», ώστε να αντληθούν πόροι πέραν της κρατικής ενίσχυσης και η βασική έρευνα να χρηματοδοτείται τόσο από το Δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε υπόμνημα που παρέδωσε στην υπουργό αναφέρει ότι «η πρώτη και μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στη χώρα μας είναι στην εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση. Τα πανεπιστήμιά μας σε νοοτροπία δε διαφέρουν από τις μονοπωλιακές ΔΕΚΟ. Αρνούνται τον ανταγωνισμό, αγνοούν τις ανάγκες της παραγωγής και των επιχειρήσεων και δεν έχουν κίνητρα να αναπτύξουν κοινά ερευνητικά προγράμματα με ελληνικές ή και ξένες επιχειρήσεις. Αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να την αλλάξουμε σήμερα και όχι αύριο».

Υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οπως τονίζεται, το Ε.Β.Ε.Α. υποστηρίζει την ανάγκη να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος αυστηρός και δίκαιος μηχανισμός αξιολόγησης κρατικών και μη κρατικών πανεπιστημίων.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η «αυξανόμενη ζήτηση εκπαίδευσης» στην κοινωνία «δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί μόνο από το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Κατά το ΕΒΕΑ, μεταξύ άλλων, απαιτείται:

  • αύξηση δαπανών για τη δημόσια παιδεία
  • απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το κρατικό μονοπώλιο
  • αναβάθμιση των προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες και ειδικότητες
  • πληρέστερη διασύνδεση της εκπαίδευσης (δευτεροβάθμιας, τεχνικής - επαγγελματικής, τριτοβάθμιας, μεταπτυχιακής) με την αγορά εργασίας
  • εντατικοποίηση προγραμμάτων επανακατάρτισης - διά βίου εκπαίδευσης
  • εκπαίδευση για τη διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος και την καλλιέργεια σύγχρονης επιχειρηματικής νοοτροπίας
  • προσαρμογή της εκπαίδευσης στα δεδομένα της κοινωνίας της γνώσης, εμ προγράμματα e-learning σε σχολεία και πανεπιστήμια, δωρεάν ευρυζωνικές συνδέσεις σε μαθητές και φοιτητές
  • Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης γνώσεων, σύνδεση των αποτελεσμάτων με τη χρηματοδότηση φορέων και επιχειρήσεων
  • Θεσμικό πλαίσιο για χορηγίες σε κρατικά ΑΕΙ-ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, ενίσχυση κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων και εφευρέσεων
  • εφαρμογή ανεξάρτητου και αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης των φορέων της εκπαίδευσης, σύνδεση της χρηματοδότησης με τα αποτελέσματα
  • σύνταξη και δημοσιοποίηση ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης για κάθε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ, δικτύωση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά
  • σχεδιασμός προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική, «στόχευση» αγορών σε συγκεκριμένους τομείς γνώσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


20091111 Γκιόργκι Ιβανόφ: Ψυχροπολεμική στάση της Αθήνας

Γκιόργκι Ιβανόφ: Ψυχροπολεμική στάση της Αθήνας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 07:00

Για «ψυχροπολεμική» ρητορική της Αθήνας, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, με την ευκαιρία της 20ής επετείου από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

«Μία από τις αιτίες του ψυχρού πολέμου ήταν και ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα», είπε ο κ. Ιβανόφ. «Ίσως πρέπει κατά κάποιο τρόπο να λήξει συμβολικά αυτός και εκεί. Νομίζουμε πως η ρητορική που χρησιμοποιείται τώρα από την πλευρά του γείτονά μας και η οποία προέρχεται από εκείνη την εποχή και αντικατοπτρίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης, πρέπει να εγκαταλειφτεί».

Κατά τον κ. Ιβανόφ, μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον οποίο απηύθυνε πρόσκληση την προηγούμενη εβδομάδα, θα αποτελούσε επιβεβαίωση, αλλά και παράδειγμα για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα εάν, όπως είπε, ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι επί 18 χρόνια δεν υπήρξε συνάντηση σε επίπεδο προέδρων των δύο χωρών.

Διαπραγματεύσεις

Ως «εφικτό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. το 2010, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σε παρέμβασή του στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες στις Βρυξέλλες επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σχετική ευθύνη για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης βαρύνει περισσότερο τη χώρα του.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της ονομασίας ο Α. Μιλόσοσκι, είπε ότι «προσπαθούμε να βρούμε λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στόχος είναι η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης που δεν θα βλάπτει την αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ, στο πρότυπο της λύσης που βρέθηκε για τη διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


20091111 Ελληνικά θέματα στην ατζέντα Μεντβέντεφ, Μπράουν, Κλίντο

Παπανδρέου με ξένους ηγέτες

Ελληνικά θέματα στην ατζέντα Μεντβέντεφ, Μπράουν, Κλίντον

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 07:00

Σειρά σύντομων συναντήσεων με ξένους ηγέτες, με τους οποίους μίλησε για διάφορα θέματα, είχε προχθές το βράδυ στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Στιγμιότυπο από την άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ με την ευκαιρία των εορτασμών για την 20ή επέτειο από την πτώση του Τείχους.

Εχοντας συναντήσει νωρίτερα την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία είχε ημίωρη συνομιλία για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνέχισε τη συζήτηση με τη Χίλαρι Κλίντον για μεγάλα διεθνή ζητήματα, όπως οι σχέσεις Ε.Ε. - ΗΠΑ.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε, εξάλλου, την επιθυμία να έρθει στην Αθήνα για την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ τον προσεχή Δεκέμβριο, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη.

Ο κ. Παπανδρέου είχε, επίσης, συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και με την Αγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν για τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Επίσης, για βαλκανικά θέματα, αλλά και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον ύπατο αρμοστή της Ε.Ε., Χαβιέ Σολάνα.

Με το Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, ο κ. Παπανδρέου αντάλλαξε απόψεις για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των προοδευτικών ηγετών, ενώ με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Θαπατέρο, συζήτησε την οργάνωση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών και πλημμυρών εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου 2010 από την Ισπανία.


20091111 Το καμάρι μας!

Ίσως είναι καλή ιδέα, "δεδομένων των συνθηκών".

Όμως έχω μια μικρή ιστορία να σας πω: Στην κοιλάδα του Σπερχειού, δίπλα στη
γέφυρα της Αλαμάνας και πολύ κοντά στη γενέτειρά μου, υπήρχε ένα άγαλμα του
Θανάση Διάκου, ή πιο σωστά μια πλάκα με το περίγραμμά
του. Ήταν όρθιος και κρατούσε ψηλά ένα σπαθί κομμένο. Το
μνημείο ξηλώθηκε από το Κράτος διότι έπρεπε να περάσει η νέα ευρωπαϊκή
οδός (τα έργα επί Ν.Δ. στο γνωστό "Πέταλο του Μαλιακού"). Πάλι, η
δικαιολογία των συνθηκών.

Το άγαλμα εκείνο όμως αποτελούσε για μένα σημείο αναφοράς, πηγή
δύναμης και σύμβολο αντίστασης, ειδικά μάλιστα, όταν λίγο πιο εκεί
ήταν άλλο ένα άγαλμα, του Λεωνίδα, που είχε βασικά το ίδιο νόημα. (Η
νέα ευρωπαϊκή οδός το παρέκαμψε το άγαλμα του Λεωνίδα,
ευτυχώς.) Ο ταξιδιώτης τα συναντούσε με διαφορά λίγων λεπτών και ήταν
σαν να έκανε ταξίδι στο χρόνο, με τις ίδιες αξίες να παραμένουν
σταθερές, από την Επανάσταση στην Αρχαιότητα και αντιστρόφως, ένα αιώνιο
μήνυμα στον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα.

Πρίν σουβλίσουν το Διάκο, οι Τούρκοι του έδωσαν την ευκαιρία να
σωθεί με αντάλλαγμα την υποχρέωση να αλλαξοπιστίσει. "Δεδομένων
των συνθηκών", μπορούσε, αλλά αρνήθηκε. 

Σήμερα, "δεδομένων των συνθηκών", ακούγεται καλή ιδέα να γίνουν Τούρκοι οι
Επίσκοποι... Όταν δεν έγιναν Τούρκοι οι Διάκοι.

Υ.Γ. Ακολουθεί το σχετικό δημοτικό τραγούδι. Με έντονα γράμματα έχω
σημειώσει τους στίχους που έχουν ενδιαφέρον.

 Του Διάκου
Δημοτικό
Τρία πουλάκια κάθουνταν ψηλά στη Χαλκουμάτα.
Το 'να τηράει τη Λειβαδιά και τ' άλλο το Ζητούνι,
το τρίτο το καλύτερο μοιρολογάει και λέει:
- Πολλή μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα.
Μην' ο Καλύβας έρχεται, μην' ο Λεβεντογιάννης;
- Νουδ' ο Καλύβας έρχεται νουδ' ο Λεβεντογιάννης.
Ομέρ Βρυώνης πλάκωσε με δεκαοχτώ χιλιάδες.

Ο Διάκος σαν τ' αγροίκησε πολύ του κακοφάνη.
Ψηλή φωνή εσήκωσε, τον πρώτο του φωνάζει.
"Τον ταϊφά μου σύναξε, μάσε τα παλληκάρια,
δώσ' τους μπαρούτη περισσή και βόλια με τις χούφτες,
γλήγορα για να πιάσουμε κάτω στην Αλαμάνα,
που 'ναι ταμπούρια δυνατά κι όμορφα μετερίζια".

Παίρνουνε τ' αλαφριά σπαθιά και τα βαριά τουφέκια,
στην Αλαμάνα φτάνουνε και πιάνουν τα ταμπούρια.
"Καρδιά, παιδιά μου" φώναξε, "παιδιά μη φοβηθείτε,
σταθείτε αντρειά σαν Έλληνες και σα Γραικοί σταθείτε".

Ψιλή βροχούλαν έπιασε κι ένα κομμάτι αντάρα,
τρία γιουρούσιαν έκαμαν, τα τρία αράδα αράδα.
Έμεινε ο Διάκος στη φωτιά με δεκαοχτώ λεβέντες.
Τρεις ώρες επολέμαε με δεκαοχτώ χιλιάδες.
Βουλώσαν τα κουμπούρια του κι ανάψαν τα τουφέκια,
κι ο Διάκος εξεσπάθωσε και στη φωτιά χουμάει.
Ξήντα ταμπούρια χάλασε κι εφτά μπουλουκμπασήδες,
και το σπαθί του κόπηκε ανάμεσα απ' τη χούφτα
και ζωντανό τον έπιασαν και στον πασά τον πάνουν.
Χίλιοι τον παν από μπροστά και χίλιοι από κατόπι.

Κι ο Ομέρ Βρυώνης μυστικά στο δρόμο τον ερώτα:
"Γίνεσαι Τούρκος Διάκο μου, την πίστη σου ν' αλλάξεις,
να προσκυνήσεις στο τζαμί, την εκκλησιά ν' αφήσεις;"
Κι εκείνος τ' αποκρίθηκε και στρίφτει το μουστάκι:
"Πάτε κι εσείς κι η πίστη σας, μουρτάτες να χαθείτε!
Εγώ Γραικός γεννήθηκα Γραικός θε ν' αποθάνω.
Α, θέλετε χίλια φλωριά και χίλιους μαχμουτιέδες
μόνον εφτά μερών ζωή θέλω να μου χαρίστε,
όσο να φτάσει ο Οδυσσεύς και ο Θανάσης Βόγιας".
Σαν τ' άκουσε ο Χαλίλμπεης, αφρίζει και φωνάζει:
"Χίλια πουγκιά σας δίνω γω κι ακόμα πεντακόσια,
το Διάκο να χαλάσετε, το φοβερό τον κλέφτη,
γιατί θα σβήσει τη Τουρκιά κι όλο μας το ντοβλέτι".

Το Διάκο τότε παίρνουνε και στο σουβλί τον βάζουν.
Ολόρτο τον εστήσανε κι αυτός χαμογελούσε,
την πίστη τους τούς ύβριζε, τους έλεγε μουρτάτες:
"Σκυλιά, κι α' με σουβλίσετε ένας Γραικός εχάθη.
Ας είναι ο Οδυσσεύς καλά και ο καπετάν Νικήτας,
που θα σας σβήσουν την Τουρκιά κι όλο σας το ντοβλέτι".

Το καμάρι μας!
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=46919

20091111 Δραγώνα Θάλεια.Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.

Φίλες και Φίλοι,

 

Λυπούμαστε ειλικρινά που ειμαστε
αναγκασμένοι να επικρίνουμε, πάλι, την Νεα Κυβέρνηση, για τις πολύ αστοχες
επιλογές προσώπων [ειναι ομως αστοχες ή πολύ στοχευμένες;;;]

 

Απλή ερώτηση,

 

Αυτη η Κυρία, με τις λαμπρές σπουδές
της, σε ποίο ποσοστό εγκρίνεται και ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία των ψηφοφόρων
του ΠΑΣΟΚ;

 

Φοβούμαι Κύρίες και Κύριοι της
Κυβέρνησης και, συγκεκριμένα εσεις Κυριε Πρωθυπουργέ, οτι "πριν αλέκτων
φωνήσει" προκαλείτε βάναυσα, με  τις επιλογές σας αυτές, το κοινό
αίσθημα. [τι τη θέλετε την "Γιαννάκου" του ΠΑΣΟΚ στη θέση της κ. Γιαννάκου της
Ν.Δ και του κουρελουργήματος [επιτυχης Ζουράρειος έκφραση] της ,της Στ
Δημοτικού;;;!!!!!!!!!

 

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

 

 

----- Original Message -----

Cc: Sent: Wednesday, November 11, 2009 8:54 AM

Subject: Δραγώνα Θάλεια.Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.




Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009



Δραγώνα
Θάλεια.Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.



Bookmark and Share







ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων
Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια
Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.ΒΗΜΑ

Η γυναίκα του εκδότη και χωρίς τίτλο σπουδών έγινε γ.γ
του υπουργείου Παιδείας


Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου
παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ.σύζυγο του εκδότη
Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι
καθηγήτρια!
Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και
κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην
Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό
τίτλο σπουδών!

Αντε και εις ανώτερα.
Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας
παίρνατε όποιους θέλατε...
2810.GR

Κλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα
βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια
Δραγώνα


Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε
εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό
Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα
απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή
τους...
Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το
έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν
σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών
(στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση
είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή
στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

Τι είναι άραγε η πατρίδα
μας;

Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ.
Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι
στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο
Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα
Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες.
Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την
ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα
Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά
ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα
μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη
θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα
Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...

Και τώρα ας δούμε
τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον
δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα... Τον Φεβρουάριο του
1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της
Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι
είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην
Εκπαίδευση».

Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το
οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους
Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση
ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να
υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!

Πριν δούμε μερικά απ΄
όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της,
πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των
αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και
τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας
Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000
παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που
είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται
Έλληνες!

Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης
ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως
Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία
της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας.
Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;»
συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου -
Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν
Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο
κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας
του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε
πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού,
αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από
το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε
για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
Ελλήνων.

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους
είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον
θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3)
Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την
έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις
τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος
ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!...
(σελ. 82).

4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο
ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι
για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες
Δυνάμεις.

5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν
εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός
είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού
Πολιτισμού.

6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και
η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ.
86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να
αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί
450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

7) Ρατσιστικό είναι και το
να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε
ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να
κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ.
96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας
αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο
συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των
Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των
Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας
προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον
ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Το
ελληνικό αίμα γίνεται και νερό


Περιττεύει να συνεχίσουμε να
καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει
εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή
θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι
όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει
στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.

Η ουσία είναι μία
και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας
φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται
από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων
Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας
βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της
συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν
μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
konstandaras.gr


Θάλεια Δραγώνα

Γεννήθηκε το 1955, είναι
Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή
στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα
της.
Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με
διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη
λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το
εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συνδιηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την
ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές
του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του
(1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και
εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του
ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα
εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_4253.html





20091106 Γενικοί Γραμματείς: Ποιοί αντιδρούν κ...

Γενικοί Γραμματείς: Ποιοί αντιδρούν και γιατίBookmark and Share
06/11/2009
του Τάσου Τέλλογλου

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για τους Γενικούς Γραμματείς, καλό είναι να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά. Ναι, η Κυβέρνηση έχει αργήσει να τους επιλέξει, ναι, ανάμεσα στα χιλιάδες βιογραφικά υπάρχουν και πολλές «πατάτες», αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα, που δεν έχει πάρει ακόμα δημοσιότητα, είναι ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι με εξουσία προσπαθούν τοποθετήσουν άτομα του περιβάλλοντος τους ή επαγγελματικούς συνεργάτες τους σε κρίσιμες θέσεις υπουργείων, τις οποίες θα ήθελαν να «ελέγχουν».
Έτσι, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επιδίωξε να προτείνει τον συνήγορο ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της Siemens για τη θέση του Γ.Γ του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε, καθώς προσέκρουσε στην αντίσταση των κκ Αθανασάκη και Ραγκούση .
Σε αυτή την προσπάθεια αποδίδουν στελέχη της κυβέρνησης τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων που ακολούθησαν την τοποθέτηση του κ. Δημήτραινα στη θέση του Γ. Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για δημοσιεύματα , λένε, τα οποία πυροδοτήθηκαν από το περιβάλλον του ίδιου του κ Γ. Παπανδρέου . 
Φυσικά το «ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών» θα επιδιώξει να παίξει το παιχνίδι που παίζεται στη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.
Δεν ήταν ένας αλλά περισσότεροι οι τραπεζίτες που αντέδρασαν στην τοποθέτηση του κ Δ. Σπυράκου στη θέση του Γ.Γ. Καταναλωτή κι αυτό διότι ο κ Σπυράκος είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει σχεδόν κάθε δίκη που προκαλούσε για τους καταχρηστικούς όρους των πιστωτικών καρτών και τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων. 
Και φυσικά οι κατασκευαστές «λύσσαξαν» όταν είδαν την Μαργαρίτα Καραβασίλη να επιστρέφει επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος. Η κ. Καραβασίλη που δεν αρέσκονταν να της υποδεικνύουν που θα κάνει έλεγχο και που όχι ,είναι υπέρ των αυτεπαγγέλτων ελέγχων της υπηρεσίας από την οποία την είχε απολύσει το 2005 ο κ Γ. Σουφλιάς επειδή είχε δικές της απόψεις που εξέφραζε δημόσια για τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος. Η επιλογή της είναι ξεκάθαρο σήμα ότι η πολιτική της προϊσταμένη κ Τίνα Μπιρμπίλη «δεν μασάει», αν χρειαστεί θα συγκρουστεί .Ε και λοιπόν; Για αυτό δεν ψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ ;
 

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=440&reftab=61&t=

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

20091110 Σαφή στροφή στις ελληνορωσικές σχέσει...

Ενέργεια: Αλλαγή της ελληνικής στρατηγικής

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 07:00

Σαφή στροφή στις ελληνορωσικές σχέσεις για τα ενεργειακά, σηματοδοτεί η χθεσινή παρέμβαση του υφυπουργού περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, σε ημερίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, σε ημερίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης δηλώνει στροφή στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Με τις θέσεις που εξέφρασε ο υφυπουργός θέτει θέματα όπως:

* κατά πόσο είναι συμφέρουσες οι συμφωνίες με Ρωσία για αγωγούς Σάουθ Στριμ και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

* περιορισμού των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στα 3 δισ. κυβικά ετησίως, όσο δηλαδή και σήμερα

* κάλυψη των επιπλέον ποσοτήτων μέχρι τα 7,5 δισ. κυβικά από το Αζερμπαϊτζάν, Αλγερία και Τουρκία

* δημιουργία μεικτών επιχειρηματικών σχημάτων στην ευρύτερη περιοχή για την προμήθεια και εμπορία ενεργειακών προϊόντων.

Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης μεταφέροντας τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης, εμφάνισε έναν προγραμματισμό κάλυψης των εγχώριων αναγκών σε αέριο, με βάση τον οποίο, το 2013, όταν η ετήσια κατανάλωση θα φτάνει τα 7,5 δισ. κυβικά μέτρα, θα καλύπτεται κατά 3 δισ. από τη Ρωσία και τα υπόλοιπα 4,5 δισ. κυβικά από τον ελληνοϊταλικό αγωγό, την κατασκευή του οποίου ο υφυπουργός χαρακτηρίζει άμεση ελληνική προτεραιότητα, από την Αλγερία μέσω των τερματικών LNG και από επιπλέον ποσότητες από το Αζερμπαϊτζάν και τα διαθέσιμα της Τουρκίας.

Οπως δε είπε μέχρι τώρα η ελληνική πολιτική στα θέματα αυτά, χαρακτηρίστηκε από επικοινωνιακούς χειρισμούς, ενώ ανέδειξε και τον προβληματισμό που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για τη «θεαματική στροφή της Μόσχας προς την Άγκυρα».

Επτά στόχοι

Συνοψίζοντας δε την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα της ευρύτερης ενεργειακής στρατηγικής της, παρουσίασε τους 7 στόχους που θέτει. Αυτοί είναι:

1. Διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και ενεργειακών διόδων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης και της διαφοροποίησης του τύπου του καυσίμου.

2. Ενίσχυση των ενεργειακών διασυνδέσεων και υποδομών

3. Εμβάθυνση του διαλόγου μεταξύ κρατών παραγωγής και κατανάλωσης και τη στενή συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών και διεθνών οργανισμών σχετικών με ενεργειακά θέματα.

4. Διαφάνεια στη λειτουργία της αγοράς ενέργειας

5. Μείωση της ζήτησης και κατανάλωσης ενέργειας με υιοθέτηση μέτρων ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης.

6. Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συστημάτων καθαρής ενέργειας

7. Μεταφορά τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα.

Καταλήγοντας ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει αντικειμενικά άλλες επιλογές, παρά να επιδιώκει σταθερά να είναι μια ανοιχτή αγορά στους διεθνείς προμηθευτές φυσικού αερίου και κυρίως μια ανοιχτή χώρα διέλευσης για όποιον επιθυμεί την ανάπτυξη δικτύου αγωγών φυσικού αερίου προς Ιταλία και Δυτικά Βαλκάνια.


Σχόλια

Ζητω που καηκαμε

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 11:07

Σε λίγο θα διαβάσουμε πως από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός είπε : "Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους που μας άνοιξαν τα μάτια και είδαμε πως οι συμφωνίες με την Ρωσία δεν ήταν οικονομικά συμφέρουσες" !!!!!!!!! Καλημέρα και καλή μας τύχη !

charris

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 10:59

"Εκείνο που ξέρω πολύ καλά είναι ότι η ενεργειακή πολιτική πρέπει να χαρακτηρίζεται από ασφάλεια και πλουραλισμό σε ότι αφορά τις πηγές τροφοδοσίας"...Τι πλουραλισμός είναι αυτός όταν από τα Στρατιωτικά θεματα (προμήθειες) μέχρι το άεριο που καταναλώνουμε θα εξαρτώμαστε ΜΟΝΟ από τις ΗΠΑ;Ήταν φανερό ότι οι ΗΠΑ ενοχλήθηκαν με τα ανοίγματα του Καραμανλή προς την Ρωσία...Μην ξεχνάτε πως η ρωσία για δικούς της ίσως λόγους ΕΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!Οι ΗΠΑ που τους έχουμε δώσει τα πάντα πότε το έκαναν;’ρα το άνοιγμα του Καραμανλή ήταν πολύ σωστό Κώστα Δ....Όσο για τον Γιωργάκη ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΟΧΙ Ο ΓΑΠ...

ΚΩΣΤΑΣ Δ.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 10:47

Καλά όλα αυτά που λέτε και πιθανόν να έχετε δίκιο. Γιατί όμως η στροφή απο την Ρωσσία προς την Αμερική είναι κάτι κακό? Τόσο κακό μάλιστα που όπως λέει ο φίλος παρακάτω ''''ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ...''''. Ήταν τόσο συμφέρουσα η σχέση μας με τους Ρώσσους που άξιζε να κρατήσουμε τη ΝΔ στην εξουσια???

MAGE

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 10:41

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟ (ΗΠΑ) ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ: 
1. ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ 
2. ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 
3. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 
4. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΛΠ.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΡΙΣΜΑΤΑ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΕ. ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΜΗΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΒΑΣΗ;

fotis

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 10:36

3. Εμβάθυνση του διαλόγου μεταξύ κρατών παραγωγής και κατανάλωσης και τη στενή συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών και διεθνών οργανισμών σχετικών με ενεργειακά θέματα. ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ... 
4. Διαφάνεια στη λειτουργία της αγοράς ενέργειας. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ... 
5. Μείωση της ζήτησης και κατανάλωσης ενέργειας με υιοθέτηση μέτρων ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης. ΚΑΛΟ...
6. Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συστημάτων καθαρής ενέργειας. ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΙΧΟΥΛΟ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ... ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ κλπ. κλπ... 
7. Μεταφορά τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα. ΘΑ ΠΗΔΗΣΩ ΜΑΝΑ, ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...


20091110 Η συμφωνια με την ΦΥΡΟΜ ως τις 7 Δεκεμβριου

Την
προθεση της κυβερνησης της Ελλαδας και προσωπικα του Γιωργου
Παπανδρεου  (οπως την μετεφερε η αμερικανικη πλευρα στον Γκρουεφσκι),
μετεδωσε εχθες το βραδυ η σκοπιανη τηλεοραση Α1.
    Α)  Να υποxωρησει η
Ελλαδα απο τον ορο η ονομασια να ειναι για ολες τις χρησεις. Δηλαδη τους :   
(1)
διεθνεις οργανισμους,  
(2)  τις διμερεις σχεσεις με αλλα κρατη, 
(3) την γλωσσα
-δηλαδη στα διεθνη φορουμ δεν θα αναγραφεται η γλωσσα ως
"Βορειομακεδονικη" σε περιπτωση που το κρατος ονομαστει "Βορειος
Μακεδονια", 
(4)  το εθνος, δηλαδη να μπορουν διεθνως να αποκαλουνται
Μακεδονικο εθνος, σε ολα τα εγγραφα και στα διαβατηρια.

Ο συμβιβασμος δηλαδη να γινει 
ΜΟΝΟ στο ονομα που θα χρησιμοποιειται μονο σε διεθνεις οργανισμους (εναντι ολων, αλλα μονο των διεθνων).

Ολα τα  αλλα, δηλαδη το
"εναντι ολων", αλλα ολων για ολων,  του Καραμανλη, μετατρεπονται σε εκδηλωση προθεσης καλης γειτονιας απο τον Γιωργακη και χαριζονται στους Σκοπιανους.


Θ
α αλλαξουμε δηλαδη το ΦΥΡΟΜ
(που ειναι ασυγκριτως καλυτερο) με το "βορεια Μακεδονια"
και αυτο προτεινει ο κ. Παπανδρεου και ο κ. Φιλ Γκορντον να γινει μεχρι τις 7 Δεκεμβριου.

    Β)
Στα Σκοπια εχουν και αλλο ασο στο μανικι τους. Να δεχθουν αυτο το
μερικως "εναντι ολων", αλλα και την προτροπη του ΟΗΕ να το υιοθετησουν
και τα κρατη στις διμερεις τους συμφωνιες, λεγοντας οτι:
Ποσες και
ποσες αποφασεις εχει παρει το Σ.Ασφαλεις του ΟΗΕ και καμια δεν εχει
εφαρμοστει; ( αναφερουν και δεκαδες παραδειγματα). Ποσο μαλλον η
προτροπη για το ονομα στις διμερεις σχεσεις, που δεν θα ειναι καν
αποφαση, αλλα προτροπη.
Αρα: Αν δεν υπαρξει συμφωνια που να τους υποχρεωνει να αλλαξουν το συνταγμα τους, η συμφωνια θα ειναι μαιμου κ. Παπανδρεου.

Θα ειναι συμφωνια ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ και θα μαλωνουμε σε καθε συναντηση για το καρτελακι που θα γραφει Μακεδονια!!!


Η
ειδηση ειναι αληθινη,  χρειαζεται επαγρυπνηση, αντιδαση ισχυρη- ελπιζω
οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ απο την Μακεδονια, να τριξουν τα δοντια τους
στον Γιωργακη και  ο λαος να ξεσηκωθει.
Καποτε ο κ. Ντινος Κοσμοπουλος, τεως Δημαρχος Θεσσαλονικης ειχε δηλωδει οτι:
η Αθηνα με την πολιτικη της, βαζει  επι της ουσιας συνορα στην
Κατερινη.

Νομιζει κανεις οτι δεν θα γινει ετσι;
Εδω,
στην Αθηνα, ακομα και σημερα, ακομα και στο συνεδριο της Ν.Δ. τον
Ψωμιαδη τον αποκαλουν "Γραφικο". Και τα καναλια της Αθηνας αναφερονται
σε ΔΥΟ υποψηφιοτητες!!!
Βαφτιζουν λοιπον  το ξεπουλημα (οχι της
Μακεδονιας, αλλα του ελληνικου εθνους, το οποιο χωρις Μακεδονες δεν
μπορει να υπαρξει) σε συμβιβασμο.
Στεφανος Σωτηριου, ιστορικος Βαλκανιολογος.







Σχόλια
Από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ [http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/6044676b-834e-45fd-80f6-2a0e3291ed9e] προκύπτει ότι οι θέσεις για την περίπτωση των Σκοπίων είναι : "Το ΠΑΣΟΚ με τις πρωτοβουλίες του στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης συνέβαλε αποφασιστικά στον καθορισμό της «εθνικής κόκκινης γραμμής», προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος της πΓΔΜ: σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις."
Απ' ότι διαφαίνεται:
  •  Το "για όλες τις χρήσεις." το επιμερίζουμε, κι' έτσι χάνεται η πρωταρχική του σημασία
  • Την προϋπόθεση "με γεωγραφικό προσδιορισμό" σιωπηρά εννοούμε ότι θα περιλαμβάνεται ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία, αλλά δεν το λέμε.
Η μαγιονέζα χάλασε από τη στιγμή που αποδεχθήκαμε την προϋπόθεση "σύνθετη ονομασία".

Επειδή, όπως εξελίσσεται η υπόθεση, προβλέπω ότι θα ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους, ως μόνη λύση κοινωνικής ησυχίας θεωρώ την προσφυγή σε δημοψήφισμα. Εν εναντία περιπτώσει, η κυβέρνηση θα θεωρηθεί ότι σκιάζεται τη φωνή του λαού με συνέπεια η οργή του να διασαλέψει την κοινωνική ειρήνη με άγνωστες συνέπειες. Η δυσαρμονία προς το κοινόν αίσθημα θα κατρακυλήσει τη χώρα ακόμα πιο κάτω, από 'κεί που βρίσκεται. Πιθανόν αυτό να είναι και το ζητούμενον των άσπονδων φίλων μας.
ΣΓΣ






Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

20091109 Επίδοξος βιαστής ο Αφγανός-Από ναρκωτικά σε συνδυασμό με


Τί θα πει τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή που είχε σπεύσει να καταδικάσει την Αστυνομία;


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=76801&cid=4







20091109 Κοινωνία ώρα web

Κοινωνία ώρα webPDFΕκτύπωσηE-mail
του Στέφανου Κωφόπουλου   
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2009
Λίγο πριν από το τέλος 2009 -και παρά το δύσκολο οικονομικό τοπίο- ο κόσμος του internet αλλάζει σχεδόν καθημερινά. Με διαφορά μερικών λεπτών της ώρας (κυριολεκτικά), οι εταιρείες ανακοινώνουν συμφωνίες και αλλαγές στα sites που φέρνουν τα πάνω-κάτω, την ίδια ώρα που ο online πληθυσμός αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Για να είστε μέσα στα πράγματα, προετοιμασμένοι για τις γιορτές και έτοιμοι για τη νέα χρονιά, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα ακόλουθα sites.

Facebook.com
Ολοι ξέρουν το Facebook. Για την ακριβεία, περισσότεροι από 300.000.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν την υπηρεσία ή αλλιώς ολόκληρη η Αμερική -συμπεριλαμβανομένων αστέγων, αναλφάβητων και απόρων! Αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook από το κινητό και ήδη τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν εγκατεστημένη κάποια εφαρμογή. Οσοι έχουν κινητά με οθόνη αφής ας ρίξουν μια ματιά στο http://touch.facebook.com, αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εγκαταστήσουν app στο κινητό. Ειδική έκδοση για κινητά με touch screen. Οσοι θέλετε να ρίχνετε... κλεφτιές ματιές αλλά το Facebook είναι κομμένο στο γραφείο, το http://lite.facebook.com ίσως σας... λύσει τα χέρια. Ειδική έκδοση χωρίς πολλές επιλογές, αλλά πάντα Facebook.

Twitter.com
Αν τα blogs είναι το μπλα-μπλα του internet, το Twitter είναι το... μπίρι-μπίρι. Μηνύματα μέχρι 140 χαρακτήρες, σε όποιον και όποια θέλει να ξέρει τι κάνετε εδώ και τώρα. Κάποιος κάνει follow ή παρακολουθείτε κάποιο λογαριασμό που σας αφορά. Ολες οι μεγάλες εταιρείες έχουν πλέον λογαριασμό στο Twitter και μοιράζονται τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν. Αυτή άλλωστε είναι και η δύναμη του Μέσου.Προσφορές, έκτακτα γεγονότα, φωτογραφίες από υπέροχες παραλίες, τρακάρισμα στον δρόμο κλπ.

Posterous.com
Δεν έχει πολύ κείμενο όπως τα blogs, αλλά εμπνέει για μερικές αράδες.Επιτρέπει την αποστολή φωτογραφιών από το κινητό και παρουσιάζει τα νέα με τον ίδιο τρόπο όπως τα blogs αλλά στην lite εκδοχή τους. Το Posterous κερδίζει συνεχώς έδαφος ως πηγή για γρήγορη ενημέρωση και ένα κεντρικό σημείο γεμάτο με στιγμές της καθημερινότητας.Φωτογραφίες, σχόλια, βίντεο όλα online με την αποστολή ενός email στην μοναδική διεύθυνση που έχει ο κάθε χρήστης. Ολοι ξέρουμε να χρησιμοποιούμε το email, έτσι δεν είναι;

Tumblr.com
Είναι πλατφόρμα για δημιουργία δωρεάν blogs αλλά θέλει να κάνει το blogging παιχνίδι. Για να ξεκινήσετε χρειάζεστε τόσο χρόνο όσο για να συμπληρώσετε τη φόρμα που ζητάει email, κωδικό και διεύθυνση του νέου blog. Αυτό ήταν. Τα υπόλοιπα είναι μόλις ένα κλικ μακριά με το πρώτο σας post online.

Stumbleupon.com
Ο νέος τρόπος για ενημέρωση από όλους σε όλους. Η υπηρεσία λειτουργεί κυριολεκτικά με ένα κλικ. Μετά την εγκατάσταση του toolbar και δημιουργία λογαριασμού τα πράγματα είναι απλά. Ο χρήστης επιλέγει τα ενδιαφέροντά του και κάνει φίλους. Αν πέσει σε μια σελίδα, βίντεο ή φωτογραφία που αξίζει κάνει κλικ στο I like it! για να δείξετε ότι το site, το video, η φωτογραφία του αρέσει. Η πληροφορία φτάνει στους servers και μοιράζεται στους φίλους και σε όσους έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα. Για να ανακαλύψετε νέο περιεχόμενο για ό,τι έχετε δηλώσει ότι σας ενδιαφέρει κάνετε ένα κλικ στο Stumble! Αυτό ήταν.

12seconds.tv
Είναι το Twitter του βίντεο, γιατί επιτρέπει την αποστολή βίντεο με διάρκει μέχρι 12 δευτερολέπτα. Από την web του PC ή το κινητό το 12seconds ανεβάζει το κομμάτι του βίντεο μέχρι ο χρόνος να γράψει 12 δευτερόλεπτα. Ο χρήστης έχει το δικό του προφίλ, κάνει φίλους ώστε να βλέπει τα δικά τους βίντεο και το ανάποδο. Φυσικά κάθε βίντεο μπορεί να μοιραστεί σε Twitter, Facebook κλπ.

Ολες αυτές οι υπηρεσίες επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι τα Tweets μπορούν να εμφανίζονται σαν status updates στο Facebook. Οι φωτογραφίες στο Posterous στο Twitter, αφού γίνουν Stumble από κάποιον που θεώρησε ότι έχουν ενδιαφέρον κλπ. Το social web είναι εδώ για να μείνει και τώρα είστε έτοιμοι γι' αυτό.

www.pestaola.gr


20091109 ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα δεν ψήφισε στον ΟΗΕ...

 

...την Έκθεση “Goldstone Report”, που καταδίκαζε το Ισραήλ για
εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

 


 


Κανείς Έλληνας διπλωμάτης δεν μπορεί να εξηγήσει τη στροφή 180 μοιρών
της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
υπερψήφισε την έκθεση Goldstone με 114 ψήφους, 18 ενάντιους (μεταξύ των οποίων
ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία…) και 44 αποχές (!).
Κανείς
δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις εντολές της ελληνικής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου
και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ κ. Δημήτρη Δρούτσα, ώστε η χώρα μας να εγκαταλείψει για
πρώτη φορά την Παλαιστινιακή υπόθεση και να τείνει «χέρι» βοήθειας στις ΗΠΑ και
το Ισραήλ.
Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι...αυτή η «στροφή» της Ελλάδας δεν συνέβη ούτε επί δεξιάς. Μάλιστα, τόνιζαν
ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου για αυτή την πρωτοφανή στάση της
Ελλάδας, αλλά και θα έχει τις «συνέπειες» στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας
στον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή. Φυσικά, η Τουρκία συντάχθηκε με την
πλειοψηφία των μελών του ΟΗΕ και καταδίκασε το Ισραήλ…
Μήπως ο πρόεδρος της
Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρωθυπουργός της χώρας οφείλει μια απλή εξήγηση στον
ελληνικό λαό, στα εκατομμύρια ψηφοφόρους, φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ;
Για την
ώρα, αναμένοντας επίσημες διευκρινήσεις, δεν συνεχίζουμε….
Αλλά δεν ξεχνάμε…
κι ανησυχούμε σφοδρά αν αναλογιστούμε τα δημόσια συγχαρητήρια που έχουν δοθεί
στον κ. Δημήτρη Δρούτσα για τη συνεισφορά του στην υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν.
Κύριε Δρούτσα, οφείλεις εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, αυτό δεν μπορεί να περάσει
απαρατήρητο…




20090918 ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Η ΣΝΔ.jpg


20091109 Στα 40ά του γενέθλια, το Διαδίκτυο απ...

Στα 40ά του γενέθλια, το Διαδίκτυο αποκτά πολυγλωσσικές καταλήξεις

Πραγματικά Παγκόσμιος Ιστός

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την εμφάνιση του Διαδικτύου, ο μη κερδοσκοπικός φορέας που διαχειρίζεται τις διαδικτυακές διευθύνσεις ενέκρινε την Παρασκευή τη χρήση μη λατινικών χαρακτήρων στα ονόματα χώρου όπως .com και .gr.

H απόφαση της ICANN (Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης) «είναι ένα μικρό βήμα για την ICANN, αλλά ένα μεγάλο βήμα για τη μισή ανθρωπότητα που χρησιμοποιεί μη λατινικούς χαρακτήρες, όπως στην Κορέα, την Κίνα, τον αραβικό κόσμο και σε όλη την Ασία, την Αφρική και τον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Ροντ Μπέκστρομ, διευθύνων σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής αμερικανικής εταιρείας.

Μη λατινικοί χαρακτήρες χρησιμοποιούνται ήδη στο μεσαίο τμήμα των διαδικτυακών διευθύνσεων (π.χ. www.ελληνικά.gr), μέχρι σήμερα όμως οι εγκεκριμένες καταλήξεις περιορίζονταν στα 26 γράμματα του λατινικού αλφαβήτου, τους αριθμητικούς χαρακτήρες και την παύλα.

Τώρα, οι κυβερνήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα στην ICANN για την έγκριση μη λατινικών ονομάτων χώρου που αντιπροσωπεύουν τη χώρα τους (π.χ .ελ για την Ελλάδα). Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τις 16 Νοεμβρίου, με την προοπτική να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται οι νέες καταλήξεις από τα μέσα του 2010.

Μη λατινικές εκδοχές των χώρων .com και .org δεν θα εγκριθούν για αρκετά ακόμα χρόνια καθώς η ICANN συνεχίζει να εξετάζει σχετικά τεχνικά και πολιτικά θέματα.

Η απόφαση της ICANN ελήφθη έπειτα από ψηφοφορία των 15 μελών του διοικητικού συμβουλίου, έπειτα από συνομιλίες έξι ημερών στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Διαδικτύου: στις 29 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την πρώτη μετάδοση δεδομένων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες και το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Στάνφορντ μέσω του δικτύου Arpanet, της πρώτης εκδοχής του Διαδικτύου.



http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1069380

20091109 Πουλούσαν μεταθέσεις σε φαντάρουςΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Πουλούσαν μεταθέσεις σε φαντάρους

Κύκλωμα που πουλούσε υποσχέσεις για μεταθέσεις φαντάρων έχει εντοπιστεί από την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό, στρατηγό Φραγγούλη Φράγκο, να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για να εξεταστεί το θέμα και πέραν της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έπειτα από καταγγελία ενδιαφερομένου, εντοπίστηκε κύκλωμα που υποσχόταν μεταθέσεις φαντάρων στην Αθήνα. Μέχρι χθες το βράδυ είχε εντοπιστεί ένας από τους δράστες, ο οποίος ζητούσε από 200 μέχρι και 400 ευρώ για κάθε μετάθεση. Λέγεται ότι πρόκειται για έναν έφεδρο αξιωματικό που είχε πρόσβαση σε λίστες στρατευμένων, επικοινωνούσε με φαντάρους, έταζε μεταθέσεις και ζητούσε να κατατεθούν σε λογαριασμό τα χρήματα. Εχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα ονόματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, κάποια από τα οποία είναι πραγματικά και κάποια ψεύτικα.

Ανώτεροι αξιωματικοί του επιτελείου υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι στο κύκλωμα και σύντομα θα υπάρξουν σχετικά στοιχεία. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει εντολή να ανοίξει ο λογαριασμός στον οποίο τουλάχιστον 10 ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει το ποσό που τους ζητήθηκε.

Επειδή τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν ακουστεί για πληρωμένες μεταθέσεις, μάλιστα υπήρξαν και μεταθέσεις αξιωματικών από συγκεκριμένα γραφεία χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί τίποτα, ο αρχηγός του επιτελείου, αφού διέταξε ΕΔΕ για το θέμα, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου να εξετάσει το θέμα ευρύτερα.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθούν τις επόμενες ημέρες στοιχεία για τις μεταθέσεις, ποιοι τις χειρίζονται και ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος θα εξετάσει και ανώνυμες καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει στο επιτελείο. Αξιωματικοί του ΓΕΣ έλεγαν ότι είναι μια ευκαιρία ώστε όλοι όσοι έχουν πέσει θύματα είτε τώρα είτε στο παρελθόν να το καταγγείλουν έστω και ανώνυμα για να εξαρθρωθεί εντελώς το κύκλωμα.


20091109 Συνεχίζουν τις παρενοχλήσεις οι Τούρκοι

Συνεχίζουν τις παρενοχλήσεις οι Τούρκοι

NAFTEMPORIKI.GR

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009 10:14
95 λέξεις
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1738855

Παρά τις διαμαρτυρίες της Αθήνας, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παρενοχλήσεις των αεροσκαφών της Frontex που επιχειρούν στο Αιγαίο.


Όπως έγινε γνωστό, εσθονικό αεροσκάφος της Frontex που επιχειρεί στην οριογραμμή Ελλάδος - Τουρκίας για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, δέχθηκε χθες στο βράδυ στις 23:15 παρενόχληση μέσω ασυρμάτου από τουρκικό ραντάρ, ενώ πετούσε βορείως του Φαρμακονησίου σε ύψος 4.000 ποδών εντός ελληνικού εναέριου χώρου.



Ο Τούρκος χειριστής καλούσε τον πιλότο του αεροσκάφους της Frontex να εγκαταλείψει την περιοχή γιατί βρισκόταν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.


Το αεροσκάφος συνέχισε κανονικά την αποστολή του και προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Κω στις 02.03.


20091028 Συνέντευξη Δρούτσα στο Reuters για ΠΓΔΜ και Κυπρ

Συνέντευξη Δρούτσα στο Reuters για ΠΓΔΜ και Κυπριακό

ΑΘΗΝΑ 28/10/2009


Για τα "καυτά" εθνικά ζητήματα μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Όσον αφορά το ζήτημα της ΠΓΔΜ ο κ. Δρούτσας δήλωσε κατηγορηματικά ότι το ζήτημα της ονομασίας θα πρέπει να επιλυθεί "πριν καν υπάρξει σκέψη για ένταξη". Για το Κυπριακό, ζήτησε ειλικρινή διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις. 

"Το θέμα της ονομασίας θα πρέπει να λυθεί πριν καν υπάρξει σκέψη για το άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. (...) Αυτή είναι μία πολύ σαφής και αυστηρή γραμμή που υιοθετεί η Ελλάδα. Εμείς την αποκαλούμε εθνική κόκκινη γραμμή", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 





http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=548841&cid=1







ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Νεοκλής Σαρρής

ΤΟΥΡΚΙΑ
ΠΑΣΟΚ [ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ]


Τομές 27.10.09 2/3 - Πως ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή
From: LoMak62 | October 31, 2009 | 262 views
Νεοκλής Σαρρής - Όπως η (λεγομένη) βυζαντινή αυτοκρατορία διαλύθηκε μέσα σε πενήντα χρόνια λόγω κακοδιοίκησης και λόγω της ηλίθιας πολιτικής που ακολούθησαν όσοι άσκησαν εξουσία, έτσι και η Ελλάδα δεν θέλει πολλά για να διαλυθεί. Η διακυβέρνηση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και με μια προβολή σε άλλα τριάντα χρόνια, μπορεί να συντελέσει στην επανάληψη του ίδιου ιστορικού γεγονότος, καθώς η ιστορική νομοτέλεια είναι η ίδια. 

Η άρση του εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην Τουρκία το 1977 (μετά την εισβολή στην Κύπρο) με την συναίνεση της τότε ελληνικής κυβέρνησης, η νύχτα των Ιμίων, η διπλωματία των σεισμών, η υποστήριξη της σημερινής κυβέρνησης στις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας για την ΕΕ, και το πως ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή (επισημαίνοντας το ψήφισμα ΚΑΤΑ της τροπολογίας 48 (δηλαδή να αναγνωρίσει η Τουρκία την Κύπρο και να αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής) από την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα. Κατερίνα Μπατζελή, τωρινή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) είναι μια πραγματικότητα που πονά.

Σχετική αρθρογραφία:

[1] ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, 23.8.07
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1723&h...

[2] Συνέντευξη Δρούτσα στο Reuters για ΠΓΔΜ και Κυπριακό (Πρέπει να βρούμε λύσεις για ο,τιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως εμπόδιο στις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας για την ΕΕ)
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=548841&cid=1
... (more info)  
View comments, related videos, and more

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

«Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία με Κίνα»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ

«Ούτε μπορεί να γίνει νομικά ούτε θέλουμε την κατάργηση της συμφωνίας με την Cosco, γιατί η συνεργασία με την Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα».
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ*Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση». Επισημαίνει, ωστόσο, πως περιθώρια για άλλη αναβολή στην εγκατάσταση των Κινέζων στον Πειραιά «δεν υπάρχουν».
* Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι επιμένουν. Προεκλογικώς είχατε καλλιεργήσει προσδοκίες ακόμη και για κατάργηση της συμφωνίας με την Cosco. Δικαιολογημένα, λοιπόν, σήμερα αισθάνονται προδομένοι.
- Προεκλογικά, είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας σε πολλούς όρους της σύμβασης και είχαμε δεσμευθεί ότι θα εξαντλούσαμε μέσα από τον διάλογο όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο για να βελτιωθούν οι όροι που προβλέπονται για τον ΟΛΠ, την οικονομία και τους εργαζόμενους. Αυτό και πετύχαμε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας με συναίνεση όλων των μερών. Στον διάλογο θα τεθούν όλα τα ζητήματα και οι όποιες αποφάσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1 Οκτωβρίου 2009.
* Η αριστερά πάντως προτείνει κατάργηση της συμφωνίας...
- Αυτό δεν είναι εφικτό και το ξέρουν τα κόμματα της αριστεράς.
* Λόγω κόστους;
- Η κατάργηση της συμφωνίας δεν μπορεί να γίνει νομικά και, επιπλέον, θα έδινε ένα κακό σήμα στις διεθνείς αγορές για την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους. Η συνεργασία με την Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα.
* Οι εργαζόμενοι αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον.
- Δεν πρέπει ν' ανησυχούν γιατί ακόμη και μέσα στη σύμβαση οι σχέσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι δεδομένες.
* Τους θεωρείτε «εργατική αριστοκρατία»;
- Εγώ δεν βάζω ποτέ τέτοιες ταμπέλες σε εργαζόμενους.
* Περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης υπάρχει;
- Οχι.
* Συζητάτε το ενδεχόμενο αναβολής για δύο μήνες της εγκατάστασης της Cosco;
- Η παράταση της τιμολόγησης των υπηρεσιών από τον ΟΛΠ για 15 ημέρες ήταν κομμάτι της συμφωνίας όλων των εταίρων στις 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να λήξει η απεργία και να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού. Η συμφωνία αυτή δυστυχώς έσπασε με ευθύνη των εργαζομένων. Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση.
* Την κριτική που διατυπώνεται, ότι είχατε αντιφατική στάση απέναντι στο πρόβλημα της απεργίας, πώς τη σχολιάζετε;
- Δεν υπήρξε καμία αντιφατική στάση. Κάλεσα αμέσως τους εργαζόμενους και είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο. Λίγες μέρες μετά, σε νέα συνάντηση, ανέπτυξα το πλαίσιο του διαλόγου, χωρίς φυσικά να μπορώ να προεξοφλήσω την έκβαση των συζητήσεων. Η άμεση έναρξη του διαλόγου μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για κομβικά ζητήματα της σύμβασης, η συνέχιση της τιμολόγησης από τον ΟΛΠ Α.Ε. μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου στην ΟΛΠ Α.Ε. αποτέλεσαν το πλαίσιο των δεσμεύσεων που η κυβέρνηση ανέλαβε και οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχθεί.
* Λέγεται ότι σας «φόρεσαν καπέλο» τον Γ. Ανωμερίτη...
- Ο Γ. Ανωμερίτης ήταν δική μου επιλογή και δέχθηκε ύστερα από μεγάλη πίεση, και δική μου, και του πρωθυπουργού.
* Είχατε υποσχεθεί ότι δεν θα πάτε σε έκτακτες εισφορές και όμως βάλατε. Γιατί;
- Η έκτακτη στήριξη του εισοδήματος 2,5 εκατομμυρίων συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση αποτελεί άλλο ένα δείγμα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Η χρηματοδότησή της από την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε 300 μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες όχι μόνο αποτελεί δίκαιο μέτρο αναδιανομής, αλλά είχε ανακοινωθεί και στη Βουλή όταν είχαμε καταθέσει, ως αντιπολίτευση, αντίστοιχο σχέδιο νόμου.
* Σας εξέπληξε το γεγονός ότι ο ΣΕΒ είπε «ναι» στην έκτακτη εισφορά, ενώ είχε καταγγείλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. όταν είχε κάνει κάτι ανάλογο;
- Ο ΣΕΒ, όπως και όλες οι παραγωγικές τάξεις, αντιλαμβάνεται ότι η στήριξη του εισοδήματος εισοδηματικά ασθενέστερων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων δεν είναι μόνο μέτρο κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και ουσιαστικό μέτρο τόνωσης της αγοράς. Γι' αυτό και θέλουν να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια. Γνωρίζουν ότι η έξοδος από την κρίση επιβάλλει ανατροπή της ολέθριας οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ.
* Θέλετε να ενισχύσετε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Πλήττετε όμως τα μεσαία, που αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της κοινωνίας...
- Το αντίθετο, μάλιστα. Τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει και υλοποιούμε στηρίζουν τα μεσαία στρώματα. Η γενναία χρηματοδότηση της παιδείας και της υγείας, η νέα φορολογική πολιτική, το πάγωμα των τιμών των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, η δυνατότητα ρύθμισης χρεών για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η στήριξη της εργασίας, η τόνωση των επενδύσεων αποτελούν σημαντικά μέτρα που σηματοδοτούν τις επιλογές της κυβέρνησης προς όφελος της μέσης οικογένειας.
* Προεκλογικώς είχατε δεσμευθεί ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να εξασφαλίσετε την ουσιαστική συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΤΕ και στην Ολυμπιακή. Φαίνεται ότι υπαναχωρείτε...
- Η θέση του Πολιτικού Συμβουλίου για τον ΟΤΕ έλεγε ότι θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την επαναφορά του δημόσιου ελέγχου. Υπάρχει αρμόδιος υπουργός και εγώ δεν θέλω να μπω στο θέμα.