Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Γειτονικό θράσος ...

Χρήζουν απάντησης οι γειτονικές ανοησίες; 
Βγάζουν γλώσσα επειδή έχουν τις πλάτες των ΗΠΑ.
Κατενάτσιο στην βιασύνη του Μπους και της Κοντολίζας, μέχρι τις 20 Γενάρη 2009.
Υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί η πίεση. Οι επιδιώξεις των ΗΠΑ είναι γνωστές.
ΣΓΣ

Απάντηση στις νέες προκλήσεις Γκρούεφσκι 
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=54352


Τι υπομονή είναι αυτή;

Έχουμε παραφρονήσει; Τελείως;
ΣΓΣ

20081003 Ζητεί ματαίωση άσκησης στη Φλώρινα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνθετο… δίλημμα για τον Γκρούεφσκι

Στους ηγέτες η τελική πρόταση

Ως εγγυητής της ηρεμίας στη Φλώρινα επιχείρησε χθες να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ν. Γκρούεφσκι ζητώντας ματαίωση στρατιωτικής εκπαιδευτικής άσκησης στην περιοχή. Επικαλούμενο διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών για περιβαλλοντικούς λόγους στην περιοχή Λόφοι, το γραφείο του πρωθυπουργού των Σκοπίων εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας ανησυχία «για την κατάσταση των Μακεδόνων στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας οι οποίοι διαμαρτύρονται εξαιτίας των ασκήσεων του ελληνικού Στρατού». Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ θα βρίσκονται την Τρίτη και την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη για να συναντηθούν με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι έτοιμος να καταθέσει επίσημη πρόταση για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητήσει απαντήσεις από τις δύο κυβερνήσεις εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μετέδωσαν ότι η επικείμενη πρόταση θα καταχωρισθεί στο αρχείο των Ηνωμένων Εθνών. Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών εκφράζουν απαισιοδοξία κυρίως λόγω της στάσης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ κ. Ν. Γκρούεφσκι ο οποίος επανήλθε χθες στη λογική της «διπλής ονομασίας», ζητώντας δηλαδή σύνθετο όνομα για χρήση αποκλειστικά στις σχέσεις με την Ελλάδα. Ωστόσο, άλλες διπλωματικές πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να παρακολουθούμε μια προσυμφωνημένη διαδικασία που θα καταλήξει σε καταρχήν αποδοχή της πρότασης από την ηγεσία της ΠΓΔΜ, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες του αδιεξόδου στην Αθήνα, σε περίπτωση που η πρόταση είναι ετεροβαρής και απορριφθεί αναγκαστικά από την ελληνική πλευρά. Με βάση όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κ. Νίμιτς εισηγείται σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για τη διεθνή επικοινωνία της ΠΓΔΜ (Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας, το επικρατέστερο), αποκήρυξη των εδαφικών διεκδικήσεων, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αναγραφή στα διαβατήρια και του συνταγματικού ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και του ονόματος που θα συμφωνηθεί. «Αγκάθι» είναι ο προσδιορισμός της υπηκοότητας, που συνδέεται ευθέως με την αντίληψη της ΠΓΔΜ για την εθνική ταυτότητα ως «μακεδονική».

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΕΤ στις Βρυξέλλες Νίκος Μπέλλος, ο κ. Τσερβένκοφσκι ύστερα από συνάντησή του με τον αρμόδιο για τη διεύρυνση επίτροπο Ολι Ρεν εξέφρασε ετοιμότητα για «δίκαιο συμβιβασμό», που «δεν θα θίγει την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα».

ΣΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=54181

ΗΠΑ & ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ

Υπενθυμίζεται και η εντονη δραστηριότητα του Αμερικανού προξένου της Θεσσαλονίκης στην μείζονα περιοχή και επιπλέον την κινήσεις ανεξαρτητοποίσης της Κέρκυρας.
ΣΓΣ




















Το ΠΟΝΤΙΚΙ 1η Οκτ. 2008

Ελληνική πρωτιά στην καλλιέργεια... κομπίνας

Το αμπέλι είναι τελείως ξέφραγο;

Ο κολασμός των αρμοδίων είναι άγνωστος;

Αν ένας διαχειριστής, μιας οποιασδήποτε επιχείρησης, κάνει κάτι παρόμοιο τότε θα διωχθεί για απιστία.

Πρόσφατα, δυο υψηλόβαθμα στελέχη της City Bank απεβλήθησαν επειδή χειρίστηκαν λανθασμένα τις καταθέσεις των πελατών τους.

Οι ταγοί μας είναι στο απυρόβλητο; Ή επαποτίθενται στην κρίση του παντοδύναμου και πάντα απληροφόρητου ή παραπληροφορημένου λαού; (Αυτό ισχυρίστηκε ο κ. Κεφαλογιάννης [πρωθυπουργικός σύμβουλος] μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, για ηθική αυτουργία).

Αυτές είναι ερωτήσεις αφελούς (κατά Δημ. Ψαθά).

ΣΓΣ

Ελληνική πρωτιά στην καλλιέργεια... κομπίνας

 

Μαύρα είναι τα κοινοτικά... «χαμπέρια» για το μέλλον των αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα ενώ, απ’ ό,τι φαίνεται, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα εξακολουθήσουν να βάζουν το χέρι «βαθιά στην τσέπη» για να πληρώνουν τα πρόστιμα που επιβάλλει η Κομισιόν επειδή οι κυβερνήσεις της χώρας, από το 1999 μέχρι σήμερα, εξακολουθούν να πραγματοποιούν καθυστερημένους και αναξιόπιστους ελέγχους, με απουσία ελαιοκομικού μητρώου και μη σωστή λειτουργία του συστήματος καταγραφής ζώων.

Δράστης της εκμαίευσης των σχετικών διαβεβαιώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, που είχε ρωτήσει την αρμόδια κοινοτική επίτροπο για τη Γεωργία Μαριάν Φίσλερ Μπόελ ποιο ήταν το ύψος των δημοσιονομικών διορθώσεων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, τις αιτίες επιβολής τους, καθώς και την πρόοδο των ελληνικών αρχών για την ορθή λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Και η επίτροπος τα «ξέρασε» όλα κάνοντας, μία ακόμη φορά, την Ελλάδα... «ρόμπα» σ’ ό,τι αφορά τόσο την κουτοπονηριά της στον έλεγχο της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων όσο και την αδυναμία της να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών και των πανταχόθεν βαλλόμενων Ελλήνων φορολογουμένων.

Χοντρικά η επίτροπος είπε ότι υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ τα πρόστιμα που έχει πληρώσει η Ελλάδα, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, για κακοδιαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων από το 1999 μέχρι σήμερα. Επιπλέον έχει ήδη δρομολογηθεί από την Κομισιόν η διαδικασία παρακράτησης του 10% των κοινοτικών πόρων που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες για στρεμματικές ενισχύσεις και μέτρα αγροτικής ανάπτυξης.

Προβαίνοντας στις αναγκαίες διευκρινίσεις η Μπόελ αναφέρει ότι, όσον αφορά το συνολικό ύψος των προστίμων που καταλογίστηκαν από το 1999 μέχρι σήμερα, «η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη, με συνολικό ποσό ύψους περίπου 1.104,73 εκατομμυρίων ευρώ».

Από τους επίσημους πίνακες της Κομισιόν προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Είναι όμως μακράν πρώτη στην κατά κεφαλήν επιβάρυνση ανά φορολογούμενο, λαμβανομένης υπόψη της μεγάλης πληθυσμιακής διαφοράς με τις δυο αυτές χώρες.

Η Δανή επίτροπος επισημαίνει ακόμη τους παραγωγικούς τομείς που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ο τομέας "στρεμματικές ενισχύσεις / αροτραίες καλλιέργειες" καταλαμβάνει την πρώτη σειρά με ποσό 412,85 εκατ. ευρώ, με επόμενο τον τομέα "ελαιόλαδο, έλαια και λίπη" με ποσό 283,82 εκατ. ευρώ. Οι πριμοδοτήσεις ζώων καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με ποσό 193,59 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι αιτίες της απώλειας των κοινοτικών πόρων έχουν να κάνουν με καθυστερημένους και αναξιόπιστους ελέγχους, με απουσία ελαιοκομικού μητρώου καθώς και με τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος καταγραφής ζώων.

Εξαιρετικά απαισιόδοξη εμφανίζεται η αρμόδια επίτροπος σε ό,τι αφορά το μέλλον των γεωργικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα και υπενθυμίζει πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής, της 16ης Ιουλίου 2008, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν το 10% των επιδοτήσεών τους εξ αιτίας της συνεχιζόμενης ανικανότητας των ελληνικών αρχών να προχωρήσουν σε ένα αξιόπιστο σύστημα πληρωμών και ελέγχου.

Υπενθυμίζεται πως στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται ότι:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία μείωσης κατά 10% των πληρωμών προς την Ελλάδα σε σχέση με τα μέτρα γεωργικών στρεμματικών ενισχύσεων και τα μέτρα ενισχύσεων αγροτικής ανάπτυξης λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων στο εθνικό σύστημα ελέγχου. Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως το υφιστάμενο ελληνικό Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (ΣΑΑ), το οποίο είναι αναποτελεσματικό λόγω παρωχημένων και ανακριβών δεδομένων.

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης που καταρτίστηκε την άνοιξη του 2006 να δημιουργήσουν ένα νέο λειτουργικό ΣΑΑ έως το τέλος του 2008, με στόχο τη διόρθωση των ατελειών του υφιστάμενου ΣΑΑ. Πρόσφατος έλεγχος εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας απέδειξε ότι αυτό το βασικό στοιχείο του ελληνικού σχεδίου δράσης δεν υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Δηλαδή οι Έλληνες αγρότες χάνουν λεφτά από επιδοτήσεις και οι φορολογούμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα πρόστιμα για την πρωτοφανή ανικανότητα και διαχειριστική ανεπάρκεια των κουμανταδόρων της ελληνικής οικονομίας προς όφελος των οικονομικών και πολιτικών κυκλωμάτων, τα οποία ροκανίζουν επιδοτήσεις που δεν... δικαιούνται.

Μας πήρανε χαμπάρι και οι... κουτόφραγκοι και μας κράζουν!

(Ποντίκι, 2.10.2008)

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

YouTube Update

Ενδιαφέροντα video από YouTube Update - October 03, 2008

ΣΓΣ

Δώσε αέρα στο χοριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι ..

Από infognomonpolitics
Ενημερωτικο ιστολογιο με βαρυτητα σε θεματα εξωτερικης πολιτικης
ΣΓΣ

Άλλη μια υποχώρηση στην Τουρκία;
Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008 4:03 μμ
Αντέδρασαν οι Τούρκοι και συμφωνήσαμε να συζητήσουμε το θέμα παρότι είχαμε πάρει την έγκριση του Διεθνούς Υδατογραφικού Οργανισμού.
Δεν έχουν πλέον αρχή και τέλος οι απαιτήσεις της Τουρκίας ως απόρροια της «εποικοδομητικής στάσης» που έχει υιοθετήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, υπό την κα Μπακογιάννη.
Οι νέες αξιώσεις της Τουρκικής κυβέρνησης αλλά και του λεγόμενου βαθέως κράτους (συγκεκαλυμένου πλέον από την κυβέρνηση Ερντογάν) αφορούν στην σύνταξη διεθνών ναυτιλιακών χαρτών κλίμακας 1:500.000 για το Αιγαίο.
Τους χάρτες αυτούς για τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου είχε αναλάβει να τους συντάξει και να τους εκδώσει η Ελλάδα, με απόφαση του Διεθνούς Υδατογραφικού Οργανισμού που εδρεύει στο Μονακό.
Εκ των υστέρων, και αφού όλα είχαν δρομολογηθεί, η Τουρκία απαιτεί από τον διεθνή αυτό οργανισμό να μπλοκάρει τη διαδικασία έκδοσης των χαρτών από την Ελλάδα, γιατί όπως διατείνεται, στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και περιοχές που συνιστούν γκρίζες ζώνες!!!
Με το επιχείρημα αυτό, που ερμηνεύει κατά αυθαίρετο και εξόχως υποκειμενικό τρόπο τις διεθνείς συμβάσεις που διέπουν το καθεστώς του Αιγαίου, οι Τούρκοι εκπρόσωποι στον διεθνή οργανισμό άσκησαν αφόρητες πιέσεις στον Τυνήσιο πρόεδρο της Επιτροπής Μεσογείου – Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση έκδοσης των χαρτών από την Ελλάδα. (Ως ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Επιτροπής Μεσογείου – Μαύρης Θάλασσας σημειώνω ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι μέρος του ΙΗΟ [Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού, που τώρα Πρόεδρος του είναι ο ναύαρχος ε.α. Αλ. Μαράτος] ΣΓΣ)
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε γνώση της έντονης αυτής προσπάθειας της Τουρκίας. Η αντίδρασή του όμως δεν υπήρξε και πάλι ανάλογη της εθνικής σπουδαιότητας του θέματος. Εκτιμήθηκε, αντίθετα με τα πρόδηλα συμφέροντα της χώρας μας όπως παγίως αντιδρά σε ζητήματα ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος, ότι δεν πρέπει να κοντράρουμε την Τουρκία και να επιμείνουμε μέχρι τέλους!!!
Μέχρι τέλους όμως σε τί; Των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας;
Η νέα παρέμβαση των Τούρκων έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη –προ μηνός περίπου- ενέργεια, κατά την οποία η Τουρκία απαίτησε σχεδόν το μισό Αιγαίο, χωρίς να πάρει ξεκάθαρη απάντηση από την Ελληνική πλευρά, η οποία με την συγκεκριμένη ενδοτικότητά της ουσιαστικά παραχωρεί σταδιακά αλλά σταθερά σειρά Ελληνικών συμφερόντων στην γείτονα Τουρκία…(Το 1976 στο επίπεδο ΙΗΟ & ΙΜΟ [ΙΜCO τότε] είχε γίνει αποδεκτή η όριος γραμμή των θαλασσίων συνόρων Ελλάδος-Τουρκίας, η γνωστή για τη περιοχή 12νήσων και η μέση γραμμή βορείων της Σάμου. Υποχωρήσαμε και πάλι όταν οι Τούρκοι αρνήθηκαν την συμφωνία. ΣΓΣ)
Εις αναμονή των εξελίξεων, υποβάλλουμε μία ερώτηση στην απελθούσα αλλά και στην επερχόμενη κυβέρνηση: Έως πότε τα Ελληνικά νησιά θα είναι αμιγώς Ελληνικά;

http://kostasxan.blogspot.com/2008/09/blog-post_2186.html

Ελλάς Γαλλία συμμαχία...;

Από infognomonpolitics
Ενημερωτικο ιστολογιο με βαρυτητα σε θεματα εξωτερικης πολιτικης
ΣΓΣ

Μας έκοψαν οι Γάλλοι κατασκευαστές την εισήγηση να πάμε σκάφη του Π.Ν στην Κύπρο και μας ανάγκασαν να τα χαρίσουμε στην Γεωργία
Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008 2:43 μμ
Πήραμε με ηλεκτρονικό μήνυμα από τον κ. Γιάννη Μπρίσκο το κείμενο που ακολουθεί, το οποίο υπογράφει ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. Το κείμενο αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

"Σχετικά με την αναφορά για την παραχώρηση 2 παλαιών σχετικά σκαφών του πολεμικού ναυτικού, συγκεκριμένα 2 ταχέων σκαφών κατευθυνόμενων πυραύλων, στο ναυτικό της Γεωργίας.
Τα συγκεκριμένα σκάφη αρχικά προορίζονταν να παραχωρηθούν στην Κύπρο για την δημιουργία ενός μικρού ναυτικού στoλίσκου που θα βοηθούσε την άμυνα της νήσου. Όμως στα οπλικά συστήματα έχει τον τελευταίο λόγο ο κατασκευαστής για το αν συμφωνεί για την παραχώρηση του συστήματος. Έτσι στην εν λόγω περίπτωση η Γαλλία (κατασκευαστής) δεν συμφώνησε σε αυτό και ψάχνοντας βρήκαν (το ΥΠΕΞ?) ότι θα μας ωφελούσε διπλωματικά να τις παραχωρήσουμε στους Γεωργιανούς. Η αλήθεια είναι ότι ζούσαν αρκετοί έλληνες εκεί και το πολιτικό σκηνικό στην περιοχή ήταν εντελώς διαφορετικό, οπότε η επιλογή φαινόταν λογική!
Άλλωστε και οι Ρώσοι είχαν παραχωρήσει την πλειοψηφία των συστημάτων του Γεωργιανού στρατού (Ρώσικης κατασκευής αντιαεροπορικά κατέρριψαν τα...
ρωσικά μαχητικά στην πρόσφατη σύγκρουση!).
Το χειρότερό τότε, ήταν η σφαλιάρα της Γαλλίας, που δεν συμφώνησε
στην παραχώρηση άρα και στην βοήθεια σε ένα κράτος που είναι το μόνο στην Ευρώπη που βρίσκετε υπό κατοχή το 38% του εδάφους του. Αλλά διπλωματικά παιχνίδια είναι αυτά και εμείς ως γνωστό καρπαζοεισπράκτορες! Αυτά για να βλέπουμε και πιο μέσα μερικά γεγονότα και με βάση τις συγκυρίες της εποχής που έλαβα χώρα".

H δύναμη των ΜΜΕκμαυλισμού

Λαζόπουλος: Ο «νταβατζής» του «νταβά» του…

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Οκτώβριος 1, 2008

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Έχουμε γράψει πολλές φορές, από παλιά, ότι ο Λαζόπουλος είναι ο κυνικός μεταπράτης των συμφερόντων των εκάστοτε αφεντικών του. Πουλάει θρασύτατα τα υποπροϊόντα αυτών που των πληρώνουν, υποπροϊόντα που τα «επενδύει» με το λούστρο της σάτιρας. Τα σκουπίδια των αφεντικών του κοσκινίζει και τις πολιτικές τους επιδιώξεις προωθεί.

          Πριν από δύο μήνες, π.χ. κάποιοι πολιτικοί ήταν στο απυρόβλητο, σήμερα που το αφεντικό του έχει άλλη γραμμή, άλλαξε και η «πολιτική γραμμή» του Λάκη: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε παράκρουση.

          Ο «ιδεολόγος» Λάκης όλα τα ξεπουλάει. Για την ακρίβεια δεν έχει ούτε ιδέες, ούτε πολιτικές απόψεις. Είναι εκτός ορίων και συνόρων: Κάθε φορά «φοράει» τις «ιδέες» και τις «απόψεις» αυτών που των πληρώνουν.

Αυτά στο ειδικό, συγκεκριμένο επίπεδο.

 Τ

          Στο γενικό, φιλοσοφικό επίπεδο αναπαράγει και ανακυκλώνει τη σήψη του καθεστώτος και όλες τις ιδεολογικές ακαθαρσίες της Νέας Εποχής.

          Αυτό μας το μοστράρουν ως σάτιρα! Δεν είναι, όμως, τίποτε άλλο από ένα διαστροφικό ανακάτεμα του βούρκου που πουλιέται στη διαφημιστική αγορά του ιδεολογικού ολοκληρωτισμού των καναλιών.

          Το κοσκίνισμα των σκουπιδιών και η ανακύκλωση των υποπροϊόντων της σήψης δεν είναι σάτιρα. Η σάτιρα αποτελεί ΑΡΝΗΣΗ της αποσύνθεσης και οδηγός της παραμένει η μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο. Αποτελεί μια μορφή της τέχνης που αρνείται την αποσύνθεση και μαστιγώνει ανηλεώς τις κοινωνικές σχέσεις, τις δομές και τα σύμβολα του καθεστώτος της αποσύνθεσης. Αυτό προϋποθέτει και όραμα ζωής, το όραμα μιας άλλης κοινωνίας. Με άλλα λόγια η σάτιρα ΑΠΑΙΤΕΙ μια ΠΙΣΤΗ σε ένα ορισμένο σύστημα ιδεών, σε ένα όραμα.

          Η «σάτιρα» του Λαζόπουλου είναι η θορυβώδης αυτοϊκανοποίηση του νοσηρού ατομικισμού, η «ηδονή» του βούρκου, η πολτοποίηση της σκέψης και της αισθητικής: Η «σκέψη» και η «αισθητική» της τηλεοπτικής αγοράς, μιας αγοράς υποταγμένης πλήρως στο μεγάλο κεφάλαιο, συνακόλουθα στη «δικτατορία» του τηλεοπτικού θεάματος και της αχαλίνωτης ακροαματικής κερδοφορίας.

          Το να γελάς με την αθλιότητα και τον βούρκο, με τα ανακυκλωμένα υποπροϊόντα των νοσηρών συμπτωμάτων-θυμάτων της τηλεοπτικής βαρβαρότητας (τα ποικίλα εξαθλιωμένα ψώνια) δεν κάνεις σάτιρα. Η σάτιρα αναπτύσσεται από την αποσύνθεση και την εξαθλίωση (κοινωνική, πνευματική κ.λπ), αναπτύσσεται από την ηλιθιότητα και νοσηρότητα των προσώπων, αλλά όλα αυτά τα υπερβαίνει, τα αρνείται, δεν τα ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ.

Η μαχητική διάθεση, η πληθωρική υγεία, η φρεσκάδα του πνεύματος και η ζωογόνα πνοή των μεγάλων κοινωνικών, αλλά και ιδεολογικών συγκρούσεων βρίσκουν στη σάτιρα μια ΔΙΕΞΟΔΟ…

Η σάτιρα δεν είναι αυτοϊκανοποίηση και χυδαία ευχαρίστηση. Απαιτεί ανώτερη ηθική δικαίωση. Προϋποθέτει δηλαδή ένα ενιαίο αντίκρισμα της ζωής, την ανασύνθεσή της (το ξεπέρασμα της αποσύνθεσης), το όραμα μιας νέας ανώτερης ζωής. Το να βρίσκεις ηδονή στις ακαθαρσίες και τις κοινωνικές ή άλλου είδους διαστροφές δεν έχει τίποτα το κοινό με τη σάτιρα. Είναι η διαστροφή εκείνων που εκστασιάζονται με τα πνευματικά και συναισθηματικά τους κόπρανα: Με τα υποπροϊόντα της καπιταλιστικής παρακμής.

          Ένα τέτοιο υποπροϊόν είναι και ο Λαζόπουλος, «προοδευτικό» και «αριστερό» υποπροϊόν (η μόδα της εποχής)!!!

Ωστόσο δεν «εκστασιάζεται» μόνο με τα ιδεολογικά κόπρανα του συστήματος,  αλλά αποτελεί και το ιδεολογικό εργαλείο του συστήματος για την καταστροφή κάθε πολιτικού και αισθητικού κριτηρίου. Το τηλεοπτικό, ιδεολογικό, ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ εργαλείο του συστήματος, εργαλείο υποταγμένο πλήρως στα «Νέα Γούστα», στα νεοταξικά «γούστα».

Ο Λάκης παράγει ένα ιδεολογικό κουρκούτι με αλήθειες, ψέματα και παραπλανητικά, λαϊκίστικα τρικ. Είναι το πολυπολιτισμικό χωνευτήρι. Αποκαλύπτει εξωτερικά συμπτώματα της σήψης, της βλακείας και των νεοταξικών εγκλημάτων πασίγνωστα σε όλους (έτσι γίνεται αποδεκτός και πουλάει), και ταυτόχρονα προπαγανδίζει τη νεοταξική φιλοσοφία: εξυγιαντικούς μύθους, ηθικολογικά κλισέ και όλες τις ιδεολογικές σάλτσες της πολυπολιτισμικότητας.

          Σπάει κάποιες πυώδεις φουσκάλες της πλανητικής και καθεστωτικής βαρβαρότητας για να μας ποτίσει πιο αποτελεσματικά με το δηλητήριο των Νέων, ισοπεδωτικών Ιδεολογημάτων. Μηχανή που αλέθει τη σκέψη, το συναίσθημα και το πολιτικό κριτήριο…

           Αποκαλύπτει την ηλιθιότητα του κατεστημένου πολιτικού κόσμου (σύμφωνα με τις επιθυμίες του οικονομικού του κάθε φορά σπόνσορα) για να προπαγανδίσει την επιχρυσωμένη ηλιθιότητα των Τσίπριδων.

 Πλασάρει και προπαγανδίζει δηλαδή έντεχνα και συστηματικά τη νέα, ακόμα πιο διαβρωτική (γιατί είναι ύπουλη) βλακεία, των τηλεοπτικών, πολιτικών κατασκευασμάτων, κατασκευάσματα τα οποία λουστράρει με τα χρώματα των «Νέων Ιδεών»!!!

Οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα. Και είναι ακόμα πιο αποκρουστικό και ύπουλο αυτές τις μισές αλήθειες να τις χρησιμοποιείς για να προπαγανδίσεις τους σύγχρονους δωσίλογους και να  «παίξεις» τα δόλια πολιτικά παιχνίδια του «νταβά» σου…

www.resaltomag.gr

Αυτή η καταχώριση έγινε στις Οκτώβριος 1, 2008 στο 11:51 π.μ. υπό ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Με ετικέτα: , , , , . Μπορείτε να παρακολουθείτε τις αποκρίσεις σε αυτή την καταχώριση μέσω RSS 2.0 ροή. Μπορείτε αφήστε μια απάντηση, ή trackback από τον δικό σας ιστότοπο. 

politis-gr

politis-gr

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Εξωθεσμικές εξαρτήσεις & συναρτήσεις....;

Από politis-gr ενδιαφέρουσα προσέγγυση στο θέμα της παραίτηση του κ. Σ. Δαϊλάκη.
Τον εν λόγο βουλευτή της ΝΔ συνόδευε στο EXTRA 3, όπου και έκανε τις γνωστές δηλώσεις του, κυρία εργαζομένη στην αμερικανική πρεσβεία ...
http://politis-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post.html
ΣΓΣ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Δομημένα ομόλογα. Η καταστροφή θα ήταν μη αναστρέψιμη.

Έλαβα το ακόλουθο κείμενο από Olympiada olympia.gr το οποίο και αναδημοσιεύω λόγω της διεθνούς οικονομικής κρισιμότητας και για να καταδείξω μετ’ εμφάσεως ότι κάποιοι δε δίσταζαν να προξενήσουν κοινωνική καταστροφή προκειμένου να εισπράξουν τις άνομες και ανήθικες προμήθειες τους. Όταν και εάν εκδικαστεί η υπόθεση οι υπεύθυνοι θα πρέπει να καταδικαστούν ισόβια και να τους δημευτεί η περιουσία τους, και κατά το πρότυπο των πρωτείων της 21ης Απριλίου 1967.

ΣΓΣ

Τελευταία στιγμή γλίτωσαν τον όλεθρο τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω αναστροφής της συμφωνίας αγοράς δομημένων ομολόγων. Όπως εξηγήσαμε εδώ, τα εν λόγω τραπεζικά προϊόντα εδιακινούντο υποσχόμενα μεγάλες αποδόσεις, αλλά το κυριότερο, έδιναν εξωφρενικές προμήθειες στους διακινητές. Αυτές οι προμήθειες και ο απροκάλυπτος τρόπος διαμοίρασης ήταν και η αιτία αποκάλυψης του σκανδάλου.

Τα δομημένα ομόλογα φέρουν τον πιστωτικό κίνδυνο του εκδότη τους. Οι εκδότες των εν λόγω ομολόγων δεν είναι μόνο το δημόσιο αλλά μπορεί να είναι διεθνείς φορείς ή επιχειρήσεις υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας. Επιχειρήσεις σαν αυτές που βλέπουμε να καταβαραθρώνονται σήμερα συμπαρασύροντας ιδιώτες και οικονομίες.

Έτσι ακριβώς θα εκμηδενίζοντο και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων γεγονός που θα προξενούσε οικονομικό και κοινωνικό χάος, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κοινωνικού κράτους. Μπορείτε να αντιληφθείτε ότι εάν δε γινόταν η αναστροφή της αγοράς, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για συντάξεις, επιδόματα κλπ.

Μη λησμονούμε ότι οι υπόλογοι διακινητές των ομολόγων, τις πρώτες ημέρες της αποκάλυψης του σκανδάλου, πρότειναν να συνεχιστεί η διακράτηση με αντάλλαγμα την αποκατάσταση του απωλεσθέντος κεφαλαίου τη δεδομένη συγκυρία. Ομιλούμε λοιπόν για πρωτοφανή επιμονή ξεφορτώματος των καταστροφικών χρηματοοικονομικών προϊόντων, όχι σε βάρος του δημοσίου, αλλά του Έλληνα εργαζόμενου - ασφαλισμένου.

Ο κύριος Αλογοσκούφης, ευφημίζοντας το ποιόν αυτών των ανθρώπων, τους αποκάλεσε "άπληστους χρηματιστές". Όχι λοιπόν. Αυτά τα κτήνοι, για μερικά εκατομμύρια, δε δίστασαν να υποθηκεύσουν τις τύχες του Ελληνικού λαού στο βωμό της διεθνούς κερδοσκοπίας. Αυτή η ενέργεια θα επέφερε, χωρίς υπερβολή, την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η καταστροφή θα ήταν μη αναστρέψιμη.

Ευτυχώς λόγω της επιμονής όλων αυτών που ξεσκέπασαν την ανήθικη συναλλαγή, γλιτώσαμε από έναν εφιάλτη. Αυτοί οι κύριοι που δε δίστασαν να προξενήσουν κοινωνική καταστροφή για να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους, πως πρέπει άραγε να τιμωρηθούν;

 

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Και ύστερα μου λες: Γιατί δεν σου γράφω

Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2008

«Ω ωραία μου …(γ)ελλάδα , πόσοι ποθούν να σε αρμέξουν»

Από το

http://politis-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_28.html 

συνιστώ ενθέρμως να διαβαστεί με κλικ σ’ όλα τα (εδώ)

ΣΓΣ

vendeta: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

vendeta: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα

Όλα τα 'χε η Μαριωρή, μόνο ο φερετζές της έλλειπε ...

ΣΓΣ

Βέβαια! Και μετά την αυτονόμηση, θα ζητήσουν ένωση με την Αγγλία, όπως παλιά, έτσι δεν είναι; Κούνια που σας κούναγε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/09/2008_249871

Γκάρντιαν: Αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα

 Επιχειρηματίες του νησιού, σύμφωνα με τη βρετανική σφημερίδα, χαρακτηρίζουν την ένωση με την Ελλάδα ως την «πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του νησιού».

του ανταποκριτή μας στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβού

Αποσχιστικό κίνημα δημιουργείται στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν.

Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πολλοί κάτοικοι του νησιού νιώθουν τόσο απογοητευμένοι από το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος παραμελεί την Κέρκυρα και ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι «απόμακροι και διεφθαρμένοι», ώστε σύστησαν κόμμα με σκοπό να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δέσμευση του κόμματος των Κερκυραίων είναι η άσκηση πίεσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε η Κέρκυρα να αυτονομηθεί.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις επιχειρηματιών του νησιού που υποστηρίζουν την αυτονομίας της Κέρκυρας, οι οποίοι δε διστάζουν να χαρακτηρίζουν την ένωση με την Ελλάδα ως την «πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του νησιού».

Η Έλενα Σμιθ του Γκάρντιαν αναφέρει ότι οι υποδομές του νησιού όπως το οδικό δίκτυο και μέρη όπως το Μον Ρεπό και η πόλη της Κέρκυρας έχουν παραμεληθεί επί χρόνια.