Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Το ΠΑΣΟΚ του Rockefeller

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Το ΠΑΣΟΚ του Rockefeller

Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.
Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=23824:2010-10-14-170000&
catid=41:apostates-tis-gaias&Itemid=210#ixzz12OoB8Ra6


Σε πλήρη λειτουργία το 2018 ο South Stream - 14/10/2010 7:21:00 μμ

Σε πλήρη λειτουργία το 2018 ο South Stream - 14/10/2010 7:21:00 μμ

Σε πλήρη λειτουργία θα έχει τεθεί το 2018 ο ρωσο-ιταλικός αγωγός φυσικού αερίου South Stream, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom διευκρινίζοντας ότι το πρώτο τμήμα του αγωγού θα τεθεί σε λειτουργία στις 30 Δεκεμβρίου του 2015.

Μέσω του πρώτου τμήματος του αγωγού θα μεταφέρεται ρωσικό φυσικό αέριο στη Βουλγαρία, δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse εκπρόσωπος της Gazprom, προσθέτοντας ότι έχουν προβλεφθεί συνολικά τέσσερα τμήματα, στο πλαίσιο του προγράμματος.


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Το νέο όπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η αποχή...!

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Το νέο όπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η αποχή...!

Η αποχή δεν είναι λύση αλλά... συνενοχή!

Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε και κάποιους «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους να αναφέρονται όλο και περισσότερο στην «αυθεντική» και «σωστή» αντίδραση μερίδας του κόσμου στις επικείμενες εκλογές, έτσι όπως καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις...την αποχή. Αντιλαμβάνονται την δυσαρέσκεια των Ελλήνων για όλα τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας και με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να αδρανοποιήσουν αυτόν τον κόσμο...!

Αυτό το ποσοστό του εκλογικού σώματος το οποίο φαίνεται λοιπόν να εγκαταλείπει το «μαντρί» καθώς έχει πλέον δυσαρεστηθεί....είναι επικίνδυνο για τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα οποία υπηρετούν οι κυβερνήσεις μας και φυσικά η μεγάλη μερίδα των...Μ.Μ.Ε. Έτσι λοιπόν ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να βγάλουν από την μέση το ποσοστό αυτό των ανθρώπων που διαφαίνεται πως δεν θα ψηφίσει κανένα «κυβερνητικό» κόμμα, είναι να το οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι η σωστή στάση και αντίδραση πλέον είναι η...αποχή...το λευκό...και το άκυρο...!

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=23390:2010-10-11-170000&
catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz12DKvSZ8y


UDemand: 20 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «Τυποεκδοτική ΑΕ» του Περισσού

UDemand: 20 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «Τυποεκδοτική ΑΕ» του Περισσού

Την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη, από το «Ριζοσπάστη» πληροφορηθήκαμε ότι την προηγούμενη μέρα η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων και το Σωματείο Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, με κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στην «Ελευθεροτυπία», απαίτησαν την άμεση ανάκληση των 20 απολύσεων στα τυπογραφεία της εφημερίδας, που είχε ανακοινώσει η ιδιοκτησία της δυο μέρες πριν. «Η εργοδοσία της Χ.Κ. Τεγόπουλος ("Ελευθεροτυπία")… πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο σα στυμμένες λεμονόκουπες, καλώντας τους να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της κρίσης που δημιούργησαν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου», σημείωνε σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ. Σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της ταξικής αδιαλλαξίας, σημείωνε ο «Ριζοσπάστης»: «Στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, τα μέλη των ταξικών συνδικάτων, σημείωσαν την ανάγκη "να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους" και ταυτόχρονα κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους, την ερχόμενη Κυριακή, 5 Σεπτέμβρη, σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Σωματείου για "να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τις απολύσεις και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2010". Την ίδια στιγμή, απαίτησαν συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία, ωστόσο, ήταν… άφαντη».


tromaktiko: Οι απόψεις του Ευγένιου Τριβιζά (καθηγητή εγκληματολογίας στην Μ. Βρεττανία και συγγραφέα παιδικών βιβλίων) για τον όρο PIGS

tromaktiko: Οι απόψεις του Ευγένιου Τριβιζά (καθηγητή εγκληματολογίας στην Μ. Βρεττανία και συγγραφέα παιδικών βιβλίων) για τον όρο PIGS

O χαρακτηρισμός των Ελλήνων ως απατεώνων, προδοτών και άλλων τινών δεν είναι παρά μία ακόμα περίπτωση του κοινωνιολογικού φαινομένου της επικλήσεως αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε περιπτώσεις κρίσεων.
Αντί να κρίνονται και να κατακρίνονται αποφάσεις ή ενέργειες συγκεκριμένων ατόμων, στιγματίζεται συλλήβδην έναs ολόκληρoς λαός. Το πιο επικίνδυνο στερεότυπο είναι η αμφισβήτηση της ανθρώπινης φύσης φυλών και εθνών.
Το αρκτικόλεξο «ΡΙGS»(*) (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ), το οποίο χρησιμοποιούν Δυτικοευρωπαίοι και Αγγλοσάξονες επενδυτές και σχολιαστές, ως συνοπτικό τρόπο αναφοράς στους λαούς της Νότιας Ευρώπης και τις οικονομίες τους, δεν είναι μόνο μια κακόγουστη προσβολή. Είναι μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού φαινομένου της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης του συνανθρώπου, της διαδικασίας κατά την οποία μέλη μιας εθνικής ομάδας υποβιβάζουν τα μέλη μιας άλλης στο επίπεδο των ζώων, μεταδίδοντας έμμεσα το μήνυμα ότι είναι άξια να τύχουν παρόμοια με αυτά μεταχείρισης.

You Pay Your Crisis: Οι Ευρωπαίοι τα ήξεραν όλα

You Pay Your Crisis: Οι Ευρωπαίοι τα ήξεραν όλα

Ανατρέπει εκ βάθρων το πολιτικό τοπίο εντός του οποίου οδηγήθηκε η Ελλάδα στο καθεστώς του Μνημονίου, η δημόσια αποκάλυψη από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον επικεφαλής της Ευρωζώνης, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν από δεκαετίες την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την απέκρυπταν και κυρίως δεν έκαναν τίποτα για να διορθωθεί επειδή η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν πάρα πολλά μέσω των εξαγωγών τους προς την Ελλάδα, ακριβώς εξαιτίας της υφιστάμενης κατάστασης!


Αλλο να το υποθέτει, να το υποπτεύεται ή να το εκτιμά κανείς αυτό και εντελώς άλλο να το επιβεβαιώνει ένα από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα που το γνωρίζει από πρώτο χέρι, όπως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εδώ και 15 συνεχή χρόνια, από το 1995.
Υπό εντελώς άλλο πρίσμα πρέπει πλέον ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Μνημονίου, αφού είναι πρόδηλο ότι καμιά απολύτως έκπληξη δεν αισθάνθηκαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης και της ΕΕ πέρυσι το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήθεν τους αποκάλυπτε τα δημοσιονομικά αρνητικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας για το πραγματικό εύρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Υποκρίνονταν ανενδοίαστα όταν δήλωναν δημοσίως "εμβρόντητοι" και "θυμωμένοι" από τις λαθροχειρίες της κυβέρνησης Καραμανλή στα στατιστικά στοιχεία, αφού ο Γιουνκέρ ομολόγησε ότι ήξεραν τα πάντα εκ των προτέρων και μάλιστα από δεκαετίες πριν.
Εντελώς άλλους στόχους υπηρετεί λοιπόν το Μνημόνιο και όχι τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, γιατί αν αυτή ήταν αναγκαία για την ΕΕ, θα μας την είχαν επιβάλει χρόνια πριν.
"Να σώσουμε την Ελλάδα για να συνεχίσουν να της πουλάνε όπλα;" αναρωτιόταν στους τίτλους δισέλιδου αφιερώματός της προ δύο εβδομάδων η ισπανική "Ελ Παΐς".

You Pay Your Crisis: Πνεύμα και ηθική

You Pay Your Crisis: Πνεύμα και ηθική

Τι αποκάλυψε ο Γιούνγκερ τελικώς; Ότι τα νυχτοπερπατήματα της ελληνικής οικονομίας τα ήξεραν εδώ και καιρό και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί και ο Τρισέ και το eurogroup και όλος ο καλός ο κόσμος στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια. Κι αντί να ανακαλέσουν στοn δρόμο της ηθικής την αμαρτωλή, αυτό που έκαναν ήταν να εκμεταλλευτούν την ελαφρότητά της με όλους τους δυνατούς τρόπους. Εκ των οποίων ο εντιμότερος υπήρξε ο τρόπος του Χριστοφοράκου και του Μαντέλη.
Ύστερα -αυτό δεν το λέει ο Γιούνγκερ αλλά το ζούμε- αφού κατάντησαν όπως κατάντησαν την ουτιδανή και κέρδισαν όσα κέρδισαν από τον κατήφορό της, αποφάσισαν κάποια στιγμή να της επιβάλουν πνεύμα και ηθική. Να την επαναφέρουν από τον κατήφορο της αμαρτίας στον ανήφορο της αρετής. Να την αναμορφώσουν, να αποκαταστήσουν την τιμή της, να της βρουν και ένα καλό γαμπρό, που λέει ο λόγος. Με όρους και επιτόκια όμως που πάλι βγάζουν κερδισμένους τους ίδιους Φαρισαίους. Και με δικά μας έξοδα.

fimotro: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

fimotro: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Η τελετή παραλαβής θα πραγματοποιηθεί μετά την ενεργοποίηση της σύμβασης για το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (ΕΝΑΕ) και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, στις 22 Οκτωβρίου. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι επιθυμία ήταν «η παραλαβή του υποβρυχίου 'Παπανικολής' να πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο Κίελο...


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ VPRC

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ VPRC

Τη συνέντευξη πήρε
ο Πάνος Λάμπρου

Μίλαγαν πολλοί, από το χώρο της αριστεράς, για θερμό φθινόπωρο. Σε αντίθεση, όμως, με τη Γαλλία, στην Ελλάδα, το φθινόπωρο, κοινωνικά είναι μάλλον ψυχρό.
Και στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη κοινωνική ένταση, αλλά ο χρόνος που θα εκδηλωθεί δεν είναι εύκολα προβλέψιμος. Υπάρχει κοινωνική ένταση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν εκφράζεται με τη μορφή κινητοποιήσεων.

Πώς εκφράζεται; Μήπως εκφράζεται με απομάκρυνση από τις πολιτικές διεργασίες;
Μπορεί να υπάρξει έκρηξη από μια ασήμαντη αφορμή. Υπάρχει, βέβαια και απογοήτευση ως προς την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών εκρήξεων. Σήμερα, παρότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, η αναζήτηση ατομικών λύσεων είναι έντονη. Ως προς την πολιτική συμπεριφορά, παγιώνεται μια σχέση 6 προς 4. Έξι στους δέκα είναι εκτός εκλογικού σώματος, δηλαδή δεν θα πάνε να ψηφίσουν ή θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο. Μόλις 4 θα πάνε να ψηφίσουν και βέβαια θα ψηφίσουν οτιδήποτε. Εδώ και έξι μήνες αυτή η σχέση είναι παγιωμένη. Δεν θα εκφραστεί απόλυτα σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, γιατί αυτές έχουν το προσωπικό στοιχείο έντονο. Είναι θεσμός περισσότερος συμμετοχικός. Θα το δούμε, όμως, πιο έντονα στις περιφερειακές εκλογές, κυρίως στο δεύτερο γύρο και φυσικά στις επόμενες βουλευτικές.

Για το κόμμα του μνημονίου


Παρέμβαση: «Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου»

Παρέμβαση: «Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου»

«Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών». Αυτά δηλώνει σήμερα στην ΕΡΕΥΝΑ ο γνωστός ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, χειμαρρώδης στο λόγο του και κατασταλαγμένος στις σκέψεις του. Λάτρης του πολυτονικού συστήματος και της αρχαίας γλώσσας, ενώ οι απαντήσεις που δίνει είναι γραμμένες στο πολυτονικό, όπως όλα τα βιβλία και τα άρθρα του.
- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, ποια είναι η προσωπικότητά της και οι αρχές οι οποίες τη διέπουν; Εκτιμάτε ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει πρόσωπο;