Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

kathimerini.gr | Επανεμφάνιση με κριτική του... συνήθους Πολύδω

kathimerini.gr Επανεμφάνιση με κριτική του... συνήθους Πολύδω

Οι ελέγχοντες τη διεθνή οικονομία

Έλαβα το ακόλουθο σχόλιο για την επικαιρή διεθνή οικονομία και ειδικότερα για την οικονομία των ΗΠΑ. Οι επισημάνσεις του απαιτούν προσοχή και είναι αντικείμενα σοβαρών σκέψεων και προβληματισμών.

ΣΓΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

(του Υποστρατήγου ε. α  K.  Χ. Κωνσταντινίδη)

Είναι πολύ αργά για να σωθεί η Αμερική από την κατάρρευση και την χρεοκοπία. Αυτή ήτο αναμενόμενη. Άρχισε από τότε που οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες έπεισαν τον πρόεδρο Ουίλσον το 1914 να αναλάβουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα(FED) των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έκτοτε τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να δανείζουν την Αμερικανική Κυβέρνηση με τα επιτόκια της αρεσκείας των και να ασκούν κατά το δοκούν την νομισματική πολιτική της Αμερικής και συνακόλουθα του κόσμου ολοκλήρου με το δολάριο. 

Χρέος $53 τρισ : Θηλιά στο Λαιμό της Αμερικής

Με τον τρόπο αυτό χρέωσαν το Αμερικανικό κράτος με το αστρονομικό ποσόν των $ 53 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα άλλο μέτρο που επέβαλαν για να πιουν το αίμα του Αμερικανικού λαού είναι και η φορολογία. Ως τότε ο Αμερικανός πολίτης δεν πλήρωνε φόρους και ο προϋπολογισμός τους ήτο ισοσκελισμένος. Αφ' ότου όμως άρχισε ο τοκογλυφικός δανεισμός από την FED συνεχώς ανέβαινε το χρέος του Αμερικανικού Δημοσίου και για την εξυπηρέτηση του θα έπρεπε να φορολογηθούν οι πολίτες. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες εξάλειψαν την μεσαία τάξη και σήμερα η χώρα αποτελείται από λίγους πολύ πλουσίους, ενώ το σύνολο είναι φτωχοί με τα Αμερικανικά μέτρα .

Η Αμερική μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδις.

Η Αμερική πρέπει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων :

1/ Να συνεχίσει την μέχρι τούδε πολιτική της, δηλαδή να δανείζεται όλο και περισσότερο χρήμα για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους, εξοπλισμούς, την ανάπτυξη και την αποπληρωμή του χρέους. Τούτο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το χρέος και εκτινάσσει στα ύψη τον Πληθωρισμό.

2/ Να ασκήσει πολιτική λιτότητος, οπότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ύφεση, κάτι που ήδη συμβαίνει σήμερον με την έλλειψη ρευστότητος και την πτώση των τραπεζών.

Ως γνωστόν η καπιταλιστική οικονομία μοιάζει με το ποδήλατο που όσο κινείται ο αναβάτης είναι επάνω, όταν όμως σταματήσει η κίνηση αυτός ανατρέπεται. Μετά την χρεωκοπία των εταιρειών Ginnie Mae και Freddie Mac ήλθε η σειρά της Lehman Brothers', η οποία είναι η τετάρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ. Ο χορός των πτωχεύσεων άρχισε πριν ένα χρόνο και δεν φαίνεται να κοπάζει το τσουνάμι, που πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση των ομολόγων των στεγαστικών δανείων. Οι διεθνείς αναλυτές παραδέχονται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 1929. Σήμερα η αγορά ακινήτων έχει πέσει κατά 28% και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει. Την ίδια κάθετη πτώση ακολουθούν και τα Χρηματιστήρια μετά την πτώση της Lehman Brothers', διότι φοβούνται ότι θα συμβεί το φαινόμενο του «ντόμινο» και θα παρασύρει και άλλες τράπεζες και εταιρείες. Ένδειξη του κλίματος της αναμενομένης υφέσεως είναι η κάθετη πτώση του Πετρελαίου, η τιμή του οποίου από $ 138 δολ. το βαρέλι πριν τρεις μήνες πουλήθηκε στα $ 87 (16/9/2008) Αυτές τις ημέρες χάνονται στα χρηματιστήρια τρισεκατομμύρια δολάρια. Όλα όμως δείχνουν ότι βαίνομεν προς γιγαντισμό του Εβραϊκού τραπεζικού συστήματος εν όψει της γενικής εξόρμησης του για την επιβολή της Νέας Τάξης. Με τα λεφτά της Αμερικής και των άλλων καπιταλιστικών χωρών οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες συνενώνονται σε μια γιγάντια παγκόσμια οικονομική εξόρμηση προκειμένου να επιβάλουν τους νόμους τους στον κόσμο.

Υπάρχουν υγιείς λύσεις αλλά οι Εβραίοι μεγιστάνες είναι άπληστοι και άφρονες που θέλουν να καταβροχθίσουν όλο τον παγκόσμιο πλούτο. Το σημερινό σύστημα είναι κλεπτοκρατικό και ευνοεί την πλουτοκρατία. Ενώ ομιλούν για ελεύθερη οικονομία, όταν πτωχεύουν καλούν το κράτος - δηλαδή εμάς τους φορολογούμενους - να τους χρηματοδοτήσουμε. Δηλαδή τα κέρδη δικά τους και οι ζημίες των λαών. Όμως η βασιλεία τους είναι λίγη διότι «η πτώση εγγύς γαρ» Κι' αυτό εκπηγάζει από την πεποίθηση ότι η Ανάγκη θα τους γκρεμίσει. Η Νέα Γενιά που γαλουχήθηκε με τον Εβραϊκό τρόπο σκέψεως - είτε μέσω της Βίβλου, είτε μέσω του Αμερικανικού τρόπου ζωής - καλείται τώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Θα καταλάβουν ότι οι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες τους έβαλαν στο χέρι όχι μόνον τα λεφτά τους αλλά και την ελευθερία και την δημοκρατία τους. Και τώρα κινδυνεύουν να τους οδηγήσουν ακόμη και σε ένα πυρηνικό πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Οι Παγκόσμιοι Πλουτοκράτες και Εξουσιαστές:

Ιδρυτής της Lehman Brothers' είναι ο Εβραίος Henry Lehman. Είναι ο πρώτος Εβραίος που ίδρυσε τράπεζα στην Αμερική το 1850. Είναι μια από τις τέσσαρες επενδυτικές τράπεζες της Νέας Υόρκης με 26.000 προσωπικό σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν είναι η μοναδική Εβραϊκή τράπεζα που κινδυνεύει στις ΗΠΑ. Θα υπάρξουν πολλές καταρρεύσεις τραπεζών λένε οι αναλυτές. Μετά την Lehman Brothers' ιδρύθησαν κι' άλλες Εβραϊκές τράπεζες: Goldman Sachs ιδρύθηκε το 1869, η τράπεζα Merrill Lynch (που κινδυνεύει τώρα με κατάρρευση) ιδρύθηκε το 1914. Η Morgan Stanley απεσπάσθη από την J P Morgan το 1935. Αν προσέξετε τις εποχές ίδρυσης των συμπίπτουν - όχι φυσικά τυχαίως-με την έναρξη πολέμων (Εμφύλιος Πόλεμος ΗΠΑ, 1ος Π.Π, 2ος Π.Π), Ως γνωστόν οι πόλεμοι απαιτούν γενναία χρηματοδότηση και προσφέρουν αστρονομικά κέρδη. Στο Λονδίνο εδρεύει επίσης ο παλαιός εβραϊκός τραπεζικός οίκος Rothschild's. Αυτός έχει σημαδεύσει όλα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των δύο τελευταίων αιώνων. Αν εγράφετο η πραγματική ιστορία των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, του Ψυχρού Πολέμου και των τοπικών πολέμων και κρίσεων, ασφαλώς στα παρασκήνια θα βλέπαμε τους Εβραίους μεγαλοτραπεζίτες συνωμότες να κινούν τα νήματα της πολιτικής και τις μαριονέτες- πολιτικούς σαν κούκλες κουκλοθεάτρου.

Πτώση ή Συγχώνευση ;

Η πτώση της Lehman Brothers δεν μας επιτρέπει να ανασάνουμε από τον Εβραϊκό νομισματικό βρόχο, διότι το έργο της θα αναλάβει η Goldman Sachs, επίσης εβραϊκή τράπεζα. Επίσης μετανάστευσαν στις ΗΠΑ τον 19ον αιώνα και οι κάτωθι μεγαλοτραπεζίτες που οι απόγονοι τους σήμερα εξουσιάζουν την Αμερικανική Διοίκηση, την Γουόλ Στρήτ και τον κόσμο ολόκληρο: Loebs, Guggenheims, Kahns, Kuhns, Schiffs, Seligmans, Strauses, Warburgs and οι Lehmans. Οι περισσότεροι επλούτισαν από την τοκογλυφία το παραεμπόριο, την παραοικονομία και τους πολέμους. Όπου μυρισθούν χρήμα δεν διστάζουν να το εκμεταλλευθούν, ανεξαρτήτως της βλάβης στην κοινωνία. Γι' αυτούς δεν υπάρχουν ηθικοί κανόνες και φραγμοί. Ως γνωστόν τον Μεσαίωνα μόνον οι Εβραίοι επιτρέπετο να κάνουν τοκογλυφία, δεδομένου ότι ο Πάπας απηγόρευε ρητώς την τοκογλυφία στους Χριστιανούς. Και βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε και την διαβόητη οικογένεια του Εβραίου μεγαλοτραπεζίτη Ροκφέλλερ που θεωρείται ένας από τους ισχυροτέρους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Όσον αφορά την παρούσα κρίση αυτή είναι τεχνητή. Τώρα τρώνε για μια ακόμη φορά τα λεφτά του κόσμου μέσω των Χρηματιστηρίων, των Τραπεζών και των Ασφαλειών;

Ο Αμερικανικός Λαός ανησυχεί

Η πτώση της Lehman Brothers αποτέλεσε το βούτυρο στο ψωμί της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι δεν έλαβαν μέτρα για την προστασία του μέσου Αμερικανού. Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα λάβει άμεσα μέτρα μετά την εγκατάσταση του στο Λευκό Οίκο. Και ενώ για την Ολυμπιακή Αεροπορία θεωρείται ως έγκλημα καθοσιώσεως η παραμονή της υπό κρατικό έλεγχο, για τα τεράστια μαμούθ (τράπεζες, ασφάλειες) που πέφτουν το ένα μετά το άλλο γιατί τις χρηματοδοτούν; Ενώ είχαν δηλώσει ότι θα αφήσουν να πέσουν τις χρεοκοπημένες εταιρείες, τελικά χρηματοδότησαν-ουσιαστικά κρατικοποίησαν- την American International Group (AIG) με 85 δις. Δολάρια. Όμως παρά την χρηματοδότηση της AIG οι αγορές καλπάζουν προς την ύφεση.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Δεν είναι τυχαίο ότι ο χρυσός την Τετάρτη 17/9/08 σε μια και μόνον, ημέρα εκτινάχθηκε κατά $60-70 δολ. Στα $862 [cash]. Αυτό δείχνει ρευστοποιήσεις εν όψει κάποιου πολύ σοβαρού γεγονότος: Χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν; Ξεφόρτωμα από την Κίνα των Αμερικανικών χρεογράφων; Χρηματιστηριακό κραχ; Επίσης δεν είναι τυχαίον ότι η Ρωσία έκλεισε το χρηματιστήριο της και ο Πούτιν χρηματοδότησε τις τράπεζες του με 44 δις δολάρια. Μήπως για να σταματήσει την εισβολή των Εβραϊκών κεφαλαίων και την εξαγορά των ενεργειακών της πόρων;

Τα συμπεράσματα από την κρίση των τραπεζών είναι πολλαπλά:

1/ Αν δεν διαλυθεί το Εβραϊκό Τραπεζικό και Χρηματιστηριακό Τέρας ο κόσμος δεν πρόκειται να απαλλαγεί από την καταλήστευση, την εκμετάλλευση και τους πολέμους.

2/ Το νεοφιλελεύθερο «μονεταριστικό » μοντέλο κατέπεσε και κάποιο άλλο δημοκρατικό θα πρέπει να το διαδεχθεί. Επίσης κατεδείχθη η αξία της ρυθμιστικής κρατικής Αρχής.

3/ Το παγκοσμιοποιημένο τραπεζικό σύστημα, καθώς και αυτό των πολυεθνικών κολοσσών ευνοεί την πλουτοκρατία και κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Ο γιγαντισμός τους πρέπει να ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία προς την διάσπαση τους. Τούτο πρέπει να εκσυγχρονισθεί με γνώμονα το συμφέρον των λαών και όχι αυτό των πολυεθνικών κολοσσών.

4/ Η έλλειψη ρευστότητος είναι αποτέλεσμα της απομυζήσεως των εισοδημάτων των εργαζομένων, οι οποίοι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των αγόραζαν με δανεικά, με μεγάλη επισφάλεια για τους δανειστές. Όλα αυτά βέβαια είναι στα σχέδια του μεγάλου Εβραϊκού κεφαλαίου για να ελέγξουν τον κόσμο μέσω και της οικονομίας.

5/ Του λοιπού το χρήμα θα γίνει ακριβότερο και τα εχέγγυα της λήψεως των δανείων αυστηρότερα. Άρα μπαίνουμε σε περίοδο υφέσεως και αυστηρότερου ελέγχου των οικονομιών των κρατών.

6/ Οι διευθυντές των τραπεζών για να παρουσιάσουν αύξηση των εργασιών και να πάρουν τα μπόνους, προσέφεραν δελεαστικά χρηματοπιστωτικά πακέτα και έδιναν 'θαλασσοδάνεια' , δανεικά και αγύριστα, τις περισσότερες φορές.

7/ Το κράτος οφείλει να λάβει μέτρα διαφάνειας των συναλλαγών και καταργήσεως των παράκτιων εταιρειών που ουσιαστικά είναι φορολογικοί παράδεισοι για τους φοροφυγάδες.

8/ Να πληρώνουν φόρους όχι μόνον οι φτωχοί αλλά και οι πλούσιοι αναλογικά δια της φορολογήσεως των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών

9/ Να δημιουργηθεί Ταμείο για την αποζημίωση των πελατών των ιδρυμάτων που χρεωκοπούν.

10/ Τέλος να ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά της δημιουργίας μονοπωλίων και ολιγοπωλίων, όπως συμβαίνει στην χώρα μας (τράπεζες, καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα κλπ)

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

 

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Βασ. Φίλιας και Κύπρος

Οι ορθές επισημάνσεις του Καθηγητού Βασ. Φίλια, που τις έλαβα από τον e-φίλο Δ.Α., μου επιβάλλουν την αναδημοσίευση του τόσο εμπεριστατωμένου σχολίου του και ενδυναμώνουν τις απορίες μου, υπό την προϋπόθεση ότι έμπειροι δεν είναι αφελείς:

- Ποιές ιδιοτέλειες υποκρύπτονται;

- Γιατί οι ε/κ ενδίδουν στα παιχνίδια που τους παίζουν οι Τούρκοι και όλοι οι άλλοι;

- Γιατί δεν εναγκαλίζονται την ΕΕ που με τόση δυσκολία έγιναν μέλος της και να αδιαφορήσουν για τα «αδέλφια» τους τούς τ/κ;

- Γιατί αμέτι μου χαμέτι μου θέλουν να μοιράσουν το βιό τους (το ΑΕΠ τους) με τους τ/κ.

ΣΓΣ

 

Βασ. Φίλιας και Κύπρος

--------------------------

Βασίλη Φίλια, Καθηγητού, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου.

------------------------------

 

Η Ιστορία ποτέ δεν επαναλαμβάνεται όπως λαθεμένα πιστεύουν ορισμένοι και τούτο διότι ποτέ οι όροι του πολιτικού παιγνιδιού δεν είναι πανομοιότυποι.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι από την Ιστορία δεν μπορούν να αναχθούν κατ ‘ αναλογία συμπεράσματα βασισμένα στον παραδειγματικό χαρακτήρα γεγονότων και καταστάσεων του παρελθόντος.

Ακριβώς γι’ αυτό και όσοι ασκούν υπεύθυνη πολιτική οφείλουν να γνωρίζουν Ιστορία, ώστε οι όποιες αποφάσεις τους να στηρίζονται στη συνεκτίμηση της δυναμικής διαπλοκής όλων των παραγόντων.

Η δεύτερη καθοριστική παράμετρος στη λήψη της όποιας πολιτικής απόφασης είναι η συλλογιστική που οδηγεί στην ορθή εκτίμηση των δυνατοτήτων και των ορίων της σύγκρουσης και του συμβιβασμού.

Ειδικότερα όσον αφορά τον συμβιβασμό είναι δεδομένο ότι ποτέ δεν συντελείται απροϋπόθετα , δηλαδή χωρίς προσδιορισμό αφενός του στρατηγικού στόχου, αφετέρου της ακολουθητέας τακτικής.

Επομένως συμβιβασμός «καθαυτός» δεν υφίσταται και οι όποιες διαπραγματεύσεις για την επίτευξή του είναι αδιανόητο να γίνονται άνευ όρων και εν κενώ στη βάση και μόνον της λεγόμενης «καλής πίστης».

Πολύ περισσότερο δεν νοείται συμβιβασμός όταν μία πλευρά κινείται σε πλαίσιο προκαθορισμένων από την ίδια όρων και η άλλη πειθήνια και «καλή τη πίστη» ακολουθεί. Τότε δεν πρόκειται περί συμβιβασμού, αλλά περί συγκεκαλυμμένου πειθαναγκασμού της άλλης πλευράς, που είναι χαμένη από χέρι.

* * *

Εάν αυτά ληφθούν υπ’ όψη καθίσταται σαφές ότι ο κ. Χριστόφιας διαπράττει δύο κεφαλαιώδη αμαρτήματα: αγνοεί τα διδάγματα της Ιστορίας και μπαίνει στη λογική του συμβιβασμού χωρίς προκαθορισμένους όρους.

Το ίδιο έκανε και το 1938 ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Νέβιλ Τσάμπερλαιν , ακολουθώντας την πολιτική του «κατευνασμού» [apeasment] με τον Χίτλερ.

Μία πολιτική που επισφράγισε η συμφωνία του Μονάχου και κατέληξε στη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, την αμαχητί εξουδετέρωση των 85 ετοιμοπόλεμων μεραρχιών της και την παράδοση του ελέγχου του ορεινού όγκου της Μοραβίας, που σημαίνει τον έλεγχο ολόκληρης της κεντρικής Ευρώπης στο Γ’ Ράιχ.

Το χαρτί που κράδαινε θριαμβευτικά ο Τσάμπερλαιν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου δεν ήταν το χαρτί ενός έντιμου συμβιβασμού επί ίσοις όροις, αλλά το αποδεικτικό μιάς κατάπτυστης διπλωματικής ήττας, που άνοιξε διάπλατα τις πύλες του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

Οι αναλογίες με την «τακτική» συμβιβασμού του κ. Χριστόφια είναι προφανείς, ανεξάρτητα αν εδώ πρόκειται «απλά» για ουσιαστική καθίζηση και βαθμιαία εξαφάνιση του Κυπριακού Ελληνισμού.

 

* * *

Η απουσία διαπραγματευτικών θέσεων του κ. Χριστόφια είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από τη χρήση του βλακώδους όρου «εποικοδομητικές συνομιλίες» , που υιοθέτησε με εισήγηση της κας Μπακογιάννη και το Ελληνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο κ. Χριστόφιας «προσέρχεται» στις διαπραγματεύσεις με τον Ταλάτ, χωρίς καμμιά απολύτως συγκεκριμένη θέση στα κρίσιμα θέματα :

·                     των τουρκικών στρατευμάτων στα κατεχόμενα,

·                     των εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων,

·                     των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα,

·                     των εδαφικών ορίων ελέγχου κάθε πλευράς,

Μιλάει για «ενιαίο κράτος και κοινή ιθαγένεια», χωρίς να διευκρινίζει πώς το εννοεί. Δεν το διευκρινίζει, αλλά από την κριτική που άσκησε στον Τασσο Παπαδόπουλο σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι προφανές ότι οι συγκεχυμένες απόψεις του δεν απέχουν από εκείνες του σχεδίου Αννάν , φυσικά «καλλωπισμένες» και «εξευγενισμένες»

Από το άλλο μέρος ο Ταλάτ είναι σαφής και συγκεκριμένος:

-ανεξαρτησία της τουρκοκυπριακής κοινότητας [την οποίαν ονομάζει κράτος][state]

·                     καμμία αλλαγή στο υφιστάμενο πολιτικό – στρατιωτικό και οικονομικό καθεστώς στα κατεχόμενα και μάλιστα ιδία στο οικονομικό, οι όποιες αλλαγές να επιβαρύνουν αποκλειστικά την ελληνοκυπριακή πλευρά..

·                     - καμμιά συζήτηση επί διαμφισβητουμένων εδαφικών και περιουσιακών θεμάτων.

Τελικά λοιπόν τι διαπραγματεύεται ο ανεκδιήγητος κ. Χριστόφιας; Ο «καλός», ο «σοσιαλιστής», ο «φιλειρηνιστής» - σε αντίθεση με τον ‘κακό και αδιάλλακτο εθνικιστή» Τάσσο Παπαδόπουλο- κ. Χριστόφιας;

 

* * *

Ο κ. Χριστόφιας συσκοτίζει την όλη μεθόδευση με την αφειδώς και κατά κόρο χρησιμοποίηση της λέξης «συμφιλίωση», την οποίαν έχει αναγάγει σε αυτονομημένο ιδεολόγημα για να αποφύγει τη δέσμευσή του σε επίπεδο συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.

Με τον τρόπο αυτό δεν αποδυναμώνει απλά, αλλά υπονομεύει τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα της ελληνοκυπριακή πλευράς για τους ακόλουθους λόγους:

πρώτον , διότι εξισώνει το βάρος των ευθυνών για την υφισταμένη διαίρεση της Μεγαλονήσου μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός , που οδηγεί εμμέσως πλην σαφώς στη  δικαιολόγηση του «Αττίλα».

Ο κ. Χριστόφιας αγνοεί ή θέλει να αγνοεί τη μεθοδευμένη εξώθηση των πραγμάτων σε σύγκρουση των δύο κοινοτήτων από τους Αγγλοαμερικανούς , που οδήγησαν σε μετωπική ρήξη, όπως σαφέστατα στοιχειοθετείται στο βιβλίο του Murdock «ο βιασμός της Ελλάδας»[εκδόσεις Παπαζήση] και πρόσφατα στο στο έξοχο βιβλίο του Άγγλου διαμεσολαβητή Martin PachardGetting it wrong”, Fragments of a Cyprus Diary 1964”[ εκδόσεις Bloomington]

δεύτερον , διότι ο κ. Χριστόφιας έχει πλήρως εγκαταλείψει τη γραμμή ότι το Κυπριακό είναι υπόθεση εισβολής και κατοχής και υιοθέτησε την τουρκική γραμμή ότι το κυπριακό είναι υπόθεση πολιτικής ισοτιμίας και προστασίας της τουρκοκυπριακής μειονότητας ,

τρίτον, διότι έχει «παγώσει» πλήρως το χαρτί της σύνδεσης της Κύπρου με την Ε.Ε. και των διαπραγματευτικών πλεονεκτημάτων , που αυτό συνεπάγεται,

τέταρτον, διότι εσκεμμένα αφήνει αναξιοποίητα τα «ατού» που απορρέουν από τη ρητή και απερίφραστη υποστήριξη προς το νόμιμο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας από χώρες όπως η Γαλλία, η Ρωσία κ.α. και επαιτεί την αγγλική άσκηση επιρροής προς την τούρκικη πλευρά για να ευοδωθούν οι «συμφιλιωτικές συνομιλίες»……..

Αντίθετα ο κ. Χριστόφιας προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες - συνειδητά ή ασυνείδητα αδιάφορο- στους αντιπάλους του κυπριακού ελληνισμού :

·                     Στους Τούρκους γιατί, πέραν όλων των άλλων, τους επιτρέπει να εκτονώνουν σε μεγάλο βαθμό τη βαθύτατη κρίση του πολιτικού τους συστήματος με την επικέντρωση του ενδιαφέροντος στο Κυπριακό.

·                     Στους Αμερικανούς , διότι τους εμφανίζει ως ειρηνοποιούς στη Μέση Ανατολή.

·                     Στους Άγγλους , διότι τους αφήνει περιθώρια να εξακολουθούν να επιδιώκουν αυτό που πάντοτε επεδίωκαν : Τη μεταβολή ολόκληρης της Κύπρου σε ελεγχόμενο από αυτούς προτεκτοράτο.

* * *

 

Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Χριστόφιας είναι ο ολετήρας σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού.

Σε τελευταία ανάλυση αφήνει ανοικτά πόρτες και παράθυρα για να γίνουν οι Τούρκοι αδιαμφισβήτητοι ρυθμιστές όχι μόνον του κατεχομένου τμήματος , αλλά ολόκληρης της Κύπρου, αναγκάζοντας τον κυπριακό ελληνισμό σε κατάθεση όπλων, παραίτησης και φυγής.

Η πρότασή του για μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι ένα πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν και άλλα «καλής θέλησης» αν δεν ξεσηκωθεί ο κυπριακός λαός όπως έκανε με το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004 και δεν ανακόψει την πορεία προς την καταστροφή, που έχει χαράξει ο πολύς κ. Χριστόφιας.

 

Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός εκτιμάται ότι οι απόψεις ενός πρώην πρωθυπουργού θα πρέπει να γίνονται γνωστές.

ΣΓΣ

20080917 Ο κ. Κ. Σημίτης έδειξε τον δρόμο

Hχθεσινή παρέμβαση του κ. K. Σημίτη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

H χθεσινή παρέμβαση του κ. K. Σημίτη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Tόσο διότι επισημαίνει με ξεκάθαρο τρόπο τα προβλήματα και τις ευθύνες της κυβέρνησης όσο και γιατί καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για τις κατευθύνσεις που πρέπει να αποκτήσει η οικονομική πολιτική ώστε η χώρα να μπει ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.

Πρώτο, ο κ. K. Σημίτης επισημαίνει ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία είναι αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεύτερον, η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με ύφεση. Tα σημάδια δεν είναι ακόμη απολύτως ορατά διότι πολλές αδυναμίες «καλύπτονται» προσωρινά με την πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, μετοχών, ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Tα έσοδα αυτά όμως «δεν είναι επαναλήψιμα».

Tρίτον, υπάρχουν όμως σοβαρές ενδείξεις - στοιχεία που δείχνει ότι η οικονομία κινείται σε επικίνδυνους ατραπούς: Tο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, από 6,6% του AEΠ το 2003 εκτινάχθηκε στο 14%, γεγονός που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας πτώσης της ανταγωνιστικότητας, επισημαίνει ο κ. K. Σημίτης.

Tέταρτον, η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε λύσεις ώστε να απαντηθούν τα βασικά προβλήματα της χώρας «ενίσχυσε με τις νοοτροπίες και τις πολιτικές της τις αρνητικές δυναμικές στη χώρα. Στήριξε με την απραξία ή τη συμπαράσταση της τις κερδοσκοπικές και πελατειακές ροπές κοινωνικών ομάδων».

O κ. K. Σημίτης παρουσίασε χθες επτά άξονες για μια προοδευτική πολιτική. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία όλοι, της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης, οφείλουν να την μελετήσουν και, καλό θα ήταν, να την λάβουν υπόψη τους στους σχεδιασμούς τους ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και η χώρα να εισέλθει ξανά σε μια νέα εποχή ευημερίας.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&tag=3441&pubid=3199109

Η μπίζνες παίρνουν γκαγκστερική μορφή. Το "συμβόλαιο" παίρνει και δίνει.

Λόγω του ενδιαφέροντος αναδημοσιεύω από το politis-gr.blogspot.com το ακόλουθο σχόλιο για την ενημέρωσή μας και τον προσήκοντα προβληματισμό μας.
ΣΓΣ


Τρίτη, 16 Σεπτέμβριος 2008
Το Σινούκ , τα δις και η τρομοκρατία

Στα σχόλια του χθεσινού άρθρου κάποιος φίλος με παρακάλεσε να σχολιάσω το θέμα της … «επικαιρότητας»,… τη Μονή Βατοπαιδίου.

Θα προσπαθήσω μέσα από διάφορα άρθρα να σας παρουσιάσω κομμάτια του παζλ , με σκοπό μια ειλικρινή ενημέρωση για υποψιασμένους πολίτες και όχι «πρόβατα» των εξαρτημένων και κατευθυνόμενων ΜΜΕ (και όχι μόνο).

Θα ξεκινήσω αυτά τα κομμάτια του παζλ από ένα άρθρο του Γ. Ντάσκα , που από πολλούς πέρασε στα ..ψιλά. Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Το καλοκαίρι του 2004 είναι εξαιρετικά «βαρύ». Στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά στο περιθώριο υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

Πατριάρχης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είναι ο Κύπριος Πέτρος. Εκείνο το καλοκαίρι πηγαινοέρχεται στην Αθήνα , αλλά και σε ένα ….νησάκι πολύ κοντά στο Άγιο Όρος.

Κάποια στιγμή οργανώθηκε , με την συμμετοχή υψηλού εκκλησιαστικού παράγοντα , συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Η συνάντηση έγινε σε θωρακισμένη βίλα στη Γλυφάδα και κάποια στιγμή από τη βίλα αυτή μεταφέρθηκαν σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα περίπου 110 δις δραχμές της εποχής , δηλαδή κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οργανώθηκε επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Άγιο Όρος με κυριότερη επίσκεψη του στη Μονή Βατοπαιδίου.

Το περίεργο είναι ότι ο Πατριάρχης πήγαινε εκεί με ολόκληρο το οικονομικό και νομικό επιτελείο του και εκείνους που γνώριζαν τις φανερές αλλά και τις μυστικές συναλλαγές.

Η μεταφορά τους οργανώθηκε με ελικόπτερο Σινούκ και στο επιτελείο του ήταν και ο δικηγόρος Γ. Μαύρος , μέλος του αιγυπτιακού ελληνισμού, αλλά και δικηγόρος σε σημαντικότατες υποθέσεις όπως π.χ στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων της Εκκλησίας αλλά και στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

Το Σινούκ συνετρίβη λίγο πριν φθάσει στο Άγιο Όρος , κάτω από εντελώς σκοτεινές συνθήκες και σκοτώθηκαν όλοι.

Στο ελικόπτερο την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκαν δύο πρόσωπα. Ο πρόεδρος που δίκασε τη 17 Νοέμβρη, κ. Μαργαρίτης, και ο πρώην ιερωμένος και πρώην δημοσιογράφος της πατριαρχικής συνοδείας κ. Απ. Φορλίδας.

Ο τελευταίος δεν επιβιβάστηκε για να παραστεί όπως είπε , ως μάρτυράς σε δίκη του Πατριαρχείου. Λίγο καιρό αργότερα έβγαλε το ράσο, απείλησε με αποκαλύψεις αλλά , δείχνοντας εξαιρετικά φοβισμένος …..εξαφανίστηκε….

Ο δικηγόρος Γ. Μαυρός , ο οποίος ήταν σε μερικές υποθέσεις και επίσημα δικηγόρος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και δικηγόρος της Εκκλησίας μας, αλλά και των Σαϊεντολόγων και των Μορμόνων , έλεγε λίγο καιρό πριν την συντριβή , ότι τελειώνει το γράψιμο πολύ σημαντικού βιβλίου για την τρομοκρατία , γιατί η αλήθεια δεν είχε βγει όλη στο δικαστήριο και πολλά μέλη της τρομοκρατίας γύριζαν σε κεντρικά σαλόνια της Αθήνας.

Ο δικηγόρος κυριολεχτικά εξαφανίστηκε και δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό σωματικό ίχνος του.

Εξαφανίστηκε όμως μυστηριωδώς και το βιβλίο , το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο για έκδοση και συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Στην συνέχεια , ήρθαν στην επιφάνεια πολύ σοβαρά στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση.

Μεταξύ αυτών , η ανατίναξη με βόμβα των δύο λογιστών που χρησιμοποιούσε το Πατριαρχείο. Οι λογιστές πήγαιναν από την Ελλάδα στην Αίγυπτο για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά μετά την συντριβή του ελικοπτέρου και τον θάνατο του Πατριάρχη και του Οικονομικού και νομικού επιτελείου του.

Μόλις έβαλαν μπρος τη μηχανή του παρκαρισμένου στο αεροδρόμιο του Καΐρου αυτοκινήτου τους , εκείνο ανατινάχθηκε. Ο κύριος λογιστής Κοσμίτης κομματιάστηκε και ο βοηθός του ακρωτηριάστηκε….

Ποτέ δε έγινε λόγος για τη δολοφονία αυτή…….».

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Και 'μεις Τρία πουλάκια κάθονται ....

20080916 Με «δεμένα χέρια» στα δύο εθνικά μέτωπα

Mιχάλης Iγνατίου

mignatiou@aol.com

Kάντε τον κόπο να ρίξετε μία ματιά -όσοι έχετε τη δυνατότητα- σε μία σοβαρή εφημερίδα του εξωτερικού...

Tην New York Times, ας πούμε, την Le Monde και οποιαδήποτε άλλη σας αρέσει και σας καλύπτει ειδησεογραφικά. Θα δείτε ότι τα διεθνή προβλήματα, που επηρεάζουν άμεσα και τη γειτονιά μας, είναι πάρα πολλά. Kαι επικίνδυνα. Θα αντιληφθείτε ότι η κρίση στην οικονομία σαρώνει εταιρείες, που μέχρι πριν από λίγους μήνες έστεκαν γερά στα πόδια τους. Aπό την μία στιγμή στην άλλη, εξαφανίζονται κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας. Oι αλλαγές στην πολιτική σκηνή είναι φαινόμενο καθημερινό. Kαι όσοι έχουν μελετήσει ιστορία, διαπιστώνουν πως οι συμμαχίες αλλάζουν όπως τα πουκάμισα.

Mέσα σ’ αυτό το σκηνικό, εμείς επιμένουμε να ασχολούμαστε μόνο με τον μικρόκοσμό μας. O πρωθυπουργός της χώρας είναι περικυκλωμένος από σκάνδαλα, έχει χάσει την ψυχραιμία και την ηρεμία του και αμφιβάλλω εάν έχει χώρο στο μυαλό του για να σκεφθεί τις επιπτώσεις της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία -όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί- δεν θα αφήσει τίποτα στο διάβα της. Aμφιβάλλω εάν έχει καθίσει έστω και ένα λεπτό να σκεφθεί, ότι στο Σκοπιανό χάνουμε -και δεν ευθύνονται μόνο οι Aμερικανοί, αλλά και οι δικές μας παλινωδίες. Στο Kυπριακό, όπου η έλλειψη ελληνικής πολιτικής είναι εμφανέστατη, μπορεί να έρθουν τα πάνω-κάτω, εάν «λογικευτεί» ο κατοχικός ηγέτης Mεχμέτ Aλί Tαλάτ και οι πάτρωνες του στην Aγκυρα. Kαι εάν συμβεί αυτό, κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον, και δεν είναι δυνατόν να αφεθεί μόνος του -σε αυτή την κρίσιμη στιγμή- ο πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας.

H υπόθεση των σκανδάλων είναι εξαιρετικά σοβαρή και στο σημείο που έχει αφήσει ο πρωθυπουργός να φτάσουν τα πράγματα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να λάβει αποφάσεις για τα εθνικά θέματα. O ηγέτης μίας χώρας, που έχει καθηλωθεί μέσα στη γη, επειδή το ίδιο του το υπουργικό συμβούλιο παίζει τα νταούλια της μίζας και της διαπλοκής, δεν έχει καμία δυνατότητα να διαπραγματευθεί, πόσο μάλλον να λάβει αποφάσεις με καθαρό μυαλό.

Tις επόμενες ημέρες θα ενταθούν οι πιέσεις και στα δύο μέτωπα:

- Στο Σκοπιανό ο κύβος ερρίφθη. O Mάθιου Nίμιτς δίνει στην Eλλάδα την ονομασία «Bόρεια Mακεδονία» -αυτή θα ‘ναι η τελική πρόταση- και της κλέβει τη «μακεδονική εθνότητα», την οποία χαρίζει στους Σκοπιανούς. Θα αντέξει η Aθήνα με ένα πρωθυπουργό ο οποίος -όπως είναι και λογικό- δεν μπορεί να σκεφθεί τίποτα άλλο, εκτός των παρανομιών που τον περιτριγυρίζουν και τον απειλούν;

- Στο Kυπριακό, οι πάτρωνες της Tουρκίας έχουν αντιληφθεί πως το δημιούργημά τους, ο Mεχμέτ Aλί Tαλάτ που «αγιοποίησαν» στην Eλλάδα μερικοί συνεργάτες του αρχηγού του ΠAΣOK, βρίσκεται σε δεινή θέση. H επίθεση ειρήνης του Δημήτρη Xριστόφια, δεν βολεύει και δεν εξυπηρετεί την Aγκυρα, η οποία είπε «ναι» στο αντιδημοκρατικό σχέδιο Aνάν, επειδή κάλυπτε τις ανησυχίες και τα στρατηγικά της συμφέροντα. Kάθε τροποποίηση στο κείμενο του Kόφι Aνάν, είναι ανάθεμα για την Tουρκία. Γι’ αυτό, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξυπηρετήσουν την Aγκυρα και να αδειάσουν τον Πρόεδρο της Kύπρου. Eίναι τυχαίο ότι από τη Λευκωσία φτάνουν στην Oυάσιγκτον αρνητικά μηνύματα, που δεν έχουν καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις; Όχι, βέβαια... Ξαφνικά, τους ενοχλεί ότι ανοίγει πρεσβεία στην Kούβα, σάμπως και η Tουρκία δεν έχει πρέσβη στην Aβάνα... Ξαφνικά, ανακαλύπτουν πως ο Tσάβες είναι... συνομιλητής του Xριστόφια.

H πολιτική κρίση στην Eλλάδα εμφανίστηκε τη χειρότερη στιγμή. Eγώ δεν πιστεύω ότι είναι δημιούργημα των ξένων. Tέτοιοι ισχυρισμοί πρέπει να αντιμετωπίζονται ως βλακείες. Aλλά, δεν έχω καμία αμφιβολία, πως οι ξένοι θα την εκμεταλλευθούν...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&tag=3441&pubid=3193105

Μήπως δεν δικαιούνται ούτε να ομιλούν;

Όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις διαρρηγνύομαι.

Η ΟΣΕ/παράγκα, που είχε δημιουργήσει τον δικό της παράλληλο ΟΣΕ με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, απεργεί επειδή γίνεται μια κάποια προσπάθεια αναδιοργάνωσης (δεν έχει σημασία αν είναι ορθή ή σωστή) και προφανώς τους χαλάει τη συνταγή.

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτός ο λαμογιοδίαιτος κομματικός συνδικαλιστικός στρατός; Όχι μόνο σ' αυτόν τον τομέα αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;

Μήπως, μετά από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, δεν δικαιούνται να ομιλούν όπως έλεγε κάποτε κάποιος;

ΣΓΣ

 20080915 Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ από Τρίτη μέχρι Πέμπτη λόγω απεργιών




Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ, επέρχονται από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει για την Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τον Οργανισμό.

Την Τρίτη αναστέλλονται δεκάδες δρομολόγια του ΟΣΕ σε όλο το δίκτυο του Οργανισμού.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ, στον τηλεφωνικό αριθμό 110 ή στον δικτυακό τόπο www.ose.gr.

Την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των επιβατικών αμαξοστοιχιών, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων.

Όπως γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση θα κυκλοφορήσουν μόνο οι οριζόμενες ως «Αμαξοστοιχίες Κοινωνικών Αναγκών».

Πιο συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσουν οι: 500 και 501, στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, 604 και 613 Θεσσαλονίκης-Δικαίων, 741, 765, 766 και 746 Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Κοζάνη-Φλώρινα και 4314/302 και 306/5331 στον άξονα Πειραιά-Κιάτου-Πάτρας-Καλαμάτας.

Τέλος, την Πέμπτη αναστέλλεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 308 μεταξύ Κιάτου - Καλαμάτας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=938094