Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Λεφτά για το λαό χαρίστηκαν σε ιδρύματα πρώην | Newsbomb.gr

Μέχρι και από τα κοινοτικά κονδύλια της ΕΕ για την Ελλάδα δινόντουσαν λεφτά στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, για τις ανάγκες λειτουργίας των ιδρυμάτων και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους, που από χρόνο σε χρόνο αβγάτιζαν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Λεφτά για το λαό χαρίστηκαν σε ιδρύματα πρώην

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Αλλά και από τα ταμεία του υπουργείο Πολιτισμού, Οικονομικών, της Βουλής, από τα έσοδα των Κρατικών Λαχείων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας μοιραζόντουσαν μέχρι το 2009 μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών.
Και για όλο αυτό το χορό των εκατομμυρίων δεν γινόταν ποτέ διαχειριστικός έλεγχος.
Η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου είχε παραδεχτεί στη Βουλή ότι τα ιδρύματα αυτά (Ελ. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη και Κ. Σημίτη) λάμβαναν τις ετήσιες επιχορηγήσεις καταθέτοντας μόνο προϋπολογιστικές μελέτες.
Όταν το 2010 τους ζητήθηκε να προσκομίσουν και απολογιστικά στοιχεία, σύμφωνα με την ίδια την κ. Διαμαντοπούλου διαπιστώθηκε ότι «στην πλειονότητά τους τα ιδρύματα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν μέσω αποθεμάτων και εύλογων περικοπών στις βασικές τους ανάγκες». Από τότε το θέμα παρέμεινε απλώς στη διαπίστωση. Και σε μία εποχή που από τους απλούς πολίτες απαιτείται μέχρι και η αναδρομική επιστροφή του εφάπαξ, κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει έλεγχο του δημοσίου χρήματος που έχουν εισπράξει τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών.
Τα ιδρύματα αυτά έχουν επίσης το δικαίωμα συμμετοχής σε κοινοτικά προγράμματα, στα οποία το 80% της χρηματοδότησης καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 20% από εθνικούς πόρους.
Για τη συμμετοχή τους σε αυτά το ίδρυμα καταθέτει σχετική αίτηση στο αρμόδιο υπουργείο ή στη βουλή και το υπουργείο επιλέγει τότε μέσω διαγωνισμού τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τους φορείς που θα υλοποιήσουν το έργο. Με τον τρόπο αυτό, κοινοτικά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ περνούν μέσω των ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών σε ιδιώτες με τις ευλογίες των εκάστοτε υπουργών. Ούτε για το ζήτημα αυτό υπάρχουν απολογιστικά στοιχεία καθώς τα ιδρύματα αυτά «απολαμβάνουν διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας». Και ο χορός καλά κρατεί μεταξύ ημετέρων, εργολάβων.
Παράλληλα, σε αρκετά από τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών έχουν παραχωρηθεί με τη μεσολάβηση αρμόδιων υπουργών (Β. Βενιζέλου, Γ. Βουλγαράκη και άλλων) δωρεάν δημόσια ακίνητα και γη τόσο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (στο ίδρυμα Μητσοτάκη) όσο και ένα ολόκληρο ξενοδοχείο Ξενία της Αχαΐας στο ίδρυμα Γεωργίου Α. Παπανδρέου. Αλλά γι' αυτές τις δύο εξαιρετικά αποκαλυπτικές υποθέσεις αποκλειστικό ρεπορτάζ στο newsbomb.gr τη Δευτέρα.
Διαβάστε επίσης:
Χαρίζουν Ελλάδα και σε πεθαμένους πρωθυπουργούς

Ινφογνώμων Πολιτικά: Με προειδοποιήσεις προς τον Αχμαντινετζάντ ξεκίνησε ο Κέρι

Τον κάλεσε να προσέλθει σε συνομιλίες ή να ετοιμαστεί για μεγαλύτερη απομόνωση
Μήνυμα-προειδοποίηση στο καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να προσέλθει στη συνάντηση της 26ης Φεβρουαρίου έτοιμο να συνομιλήσει επί της ουσίας με τις διεθνείς δυνάμεις για τις ανησυχίες τους σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας στέλνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι
Εάν η Τεχεράνη προσέλθει με σοβαρή πρόθεση η διεθνής κοινότητα θα ανταποκριθεί, λέει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εάν όχι, περαιτέρω διεθνής απομόνωση περιμένει το Ιράν. «Η επιλογή είναι δική τους»...
«Η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί εάν το Ιράν έλθει στις συνομιλίες προετοιμασμένο να μιλήσει επί της ουσίας και να απαντήσει στις ανησυχίες της, που δεν μπορεί να είναι πιο σαφείς, σχετικά με το πυρηνικού του πρόγραμμα» τόνισε ο Τζον Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπάιαρντ, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε πως το καθεστώς Αχμαντινετζάντ γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να πράξει για να αποδείξει πως είναι ειρηνικός ο σκοπός του πυρηνικού του προγράμματος, όπως παγίως ισχυρίζεται.
Οι δηλώσεις Κέρι έρχονται εν όψει της συνάντησης που έχει οριστεί για την 26η Φεβρουαρίου στο Καζακστάν ανάμεσα στο Ιράν και ανώτατους αξιωματούχους των πέντε μόνιμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

24GR: Ο Αντ. Ρουπακιώτης και η ρύθμιση-σκάνδαλο υπέρ των Τούρκων! Ποιά συμφέροντα επιτέλους εξυπηρετεί η ΔΗΜΑΡ;

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. 

Είναι μια πολύ αναγνωρισμένη φυσιογνωμία στον νομικό κόσμο της χώρας μας. 

Τόσο λόγω της...

πολύχρονης παρουσίας του στη μάχιμη δικηγορία όσο και από τη θητεία του ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα. 

Πέραν της ιδιότητάς του αυτής του νομικού, ο κ. Ρουπακιώτης είναι αριστερός με την ευρεία έννοια. 

Πολύ κοντά πάντα στον κύκλο της αναθεωρητικής Αριστεράς σε σχέση με τον σταλινισμό, πολύ στενός συνεργάτης του επίσης πολύ σημαντικού νομικού Φ. Κουβέλη, επικεφαλής της ΔΗ.ΜΑΡ.

Ο κ. Ρουπακιώτης, όπως και ο βασικός πυρήνας της ΔΗ.ΜΑΡ., πρώην ΚΚΕ Εσωτερικού, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και η πολύ αντιπαθής για το έργο της κ. Ρεπούση ή ο εκφραστής του εθνομηδενιστικού εκσυγχρονισμού κ. Μπίστης, επικεντρώνει την προσοχή του στα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία τους, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και σε διεθνικό, περιφρονώντας σε κάθε ευκαιρία και με κάθε πράξη την έννοια του έθνους και του λαού με τη φυλετική και ιστορική αναφορά του. 

Τα άτομα που απαρτίζουν αυτόν τον κύκλο, στον οποίο ανήκει και ο κ. Ρουπακιώτης, αθωώνουν τη σύγχρονη Τουρκία για τις γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων, των Αρμενίων ή των Εβραίων, βαφτίζοντας -για παράδειγμα- τη σφαγή της Σμύρνης συνωστισμό. 

Επιχαίρουν για την προσέγγιση της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης των Ελλήνων, στην ανάγνωση που επιμελήθηκε ο κ .Θ. Βερέμης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ξεσηκώνοντας κύματα αγανάκτησης στη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που την παρακολούθησαν. Βεβαίως, για αυτήν την επονομαζόμενη και «Αριστερά των σαλονιών» η εθνική επανάσταση, όλες οι εθνικές επαναστάσεις, ήταν και είναι ένα λάθος. 

Μέχρι και σήμερα υποστηρίζουν τη διάλυση των εθνικών δομών, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά γενικότερα, και τη στήριξη υπερεθνικών ενοτήτων, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν δημιουργήσει καθεστώς ΜΚΟ, ανεξάρτητων Αρχών, δικαστηρίων, με αποφασιστική αρμοδιότητα, πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας, ευρωπαϊκών και διεθνών, το δικαίωμα «αυτοκαθορισμού» ακόμη και «στημένων» από ξένες μυστικές υπηρεσίες μειονοτήτων. 

Για παράδειγμα, μετονομασία και μετεξέλιξη των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης σε Τούρκους, σε εκπλήρωση της πάγιας προσπάθειας της Αγκυρας να ανατρέψει τα δεδομένα της Συνθήκης της Λωζάννης (1923) και να αυτονομήσει, στη λογική του Κοσόβου, την ελληνική Θράκη.

Ο κ. Ρουπακιώτης, ακριβώς εξυπηρετώντας τέτοιου τύπου σκοπιμότητες, άγνωστο αν το κάνει με δόλο ή όχι, προφανώς από αγνές και ιδεολογικές προθέσεις περί δικαίου, προχωρά εντός των επόμενων ημερών σε ακόμη ένα εθνικό έγκλημα. 

Στο επερχόμενο προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά έχει εντάξει άσχετη ρύθμιση για το δικαίωμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου να έχει δικαιοδοσία αναψηλάφησης απόφασης ελληνικών δικαστηρίων για αστική υπόθεση. 

Η ρύθμιση Ρουπακιώτη επί της ουσίας ανοίγει τον δρόμο στην περίφημη «Τουρκική Ενωση Θράκης», που τελεί στην παρούσα φάση υπό αναστολή λειτουργίας αφού κατόπιν προσφυγής στην Eλληνική Δικαιοσύνη του νομάρχη Ξάνθης η υπόθεση έχει εκδικαστεί μέχρι του επιπέδου του Αρείου Πάγου, να ασκήσει αναίρεση στο ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο και να δικαιωθεί. 

Ηδη το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει δείξει τις προθέσεις του, χωρίς όμως -μέχρι να περάσει η ρύθμιση Ρουπακιώτη από το Κοινοβούλιο- να είναι υποχρεωτική η εκτέλεση της απόφασης στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Ρουπακιώτης επιτρέπει στην Αγκυρα να θεσμοποιήσει τις διεκδικήσεις της εντός της ελληνικής επικράτειας για συγκρότηση τουρκικών και όχι μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Θράκη καταρχάς και στη συνέχεια, αν παρακολουθήσουμε και τις προχθεσινές διακηρύξεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική Διάσκεψη, και στα Δωδεκάνησα. 

Επίσης «ανοίγει» η κερκόπορτα σε οργανώσεις τάχα Σλαβομακεδόνων, όπως το «Ουράνιο Τόξο», αλλά και Τσάμηδων να ισχυροποιήσουν μέσω Ευρώπης τις διεκδικήσεις τους στα εδάφη και στις περιουσίες των Ελλήνων, προωθώντας την πολυδιάσπαση και «καντονοποίηση» της χώρας. 

Η υποχρέωση του Μαξίμου είναι να μη φτάσει η ρύθμιση Ρουπακιώτη στο Κοινοβούλιο…

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κατήγγειλλαν τον Μπουργκάς-Αλεξ/πολη!


ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
02/06/2013 - 20:00
Την ληξιαρχική πράξη θανάτου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη υπέγραψε σήμερα η φιλοαμερικανική κυβέρνηση του Μ.Μπορίσοφ, ζητώντας από την Βουλή της χώρας να καταγγείλει μονομερώς και εντελώς παράνομα τη διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, η σχετική πρόταση του υπουργικού συμβουλίου κατατίθεται στο Κοινοβούλιο, ύστερα από την ολοκλήρωση της προθεσμίας ενός χρόνου για εγκατάλειψη του έργου, κατόπιν σύμφωνης γνώμης όλων των εταίρων, όπως είχε προτείνει η Σόφια στους εταίρους της πριν από 12 μήνες. Το ερώτημα είναι αν δέχθηκε η ελληνική πλευρά τον τραμπουκισμό του πρώην μπράβου της νύχτας Βούλγαρου πρωθυπουργού και δέχεται να καταγγελθεί η σύμβαση και τι θα πράξει σε επίπεδο ΕΕ κατά της Βουλγαρίας/.
Επίσης, η βουλγαρική κυβέρνηση επικαλείται τις αναλύσεις και τα συμπεράσματα της Διεθνούς Εταιρείας Σχεδιασμού, τα οποία έδειξαν ότι το στρατηγικό έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις συνθήκες της τρικυβερνητικής συμφωνίας που υπεγράφη το 2007 στην Αθήνα, όπως υποστηρίζεται.
«Δεδομένων των περιστάσεων, η Βουλγαρία αναλαμβάνει τις σχετικές ενέργειες για τη μονόπλευρη διακοπή της συμμετοχής της χώρας στο έργο» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποίαπροκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μόσχας, σύμφωνα με την οποία μια τέτοια απόφαση της βουλγαρικής Βουλής θα είναι παράνομη σε όλες τις περιπτώσεις.
Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είχε υπονομευθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου (στην προεκλογική ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη το 2009 είχε πει ότι το έργο ... κάνει κακό στο περιβάλλον) και με την βοήθεια του έτερου λακέ της Ουάσιγκτον του Μπορίσοφ, είχαν παγώσει το μεγαλύτερο "οχυρωματικό" έργο, όπως είχε χαρακτηριστεί, που θα μπορούσε η Ελλάδα να αποκτήσει κατά μήκος του Έβρου!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η στρατηγική της έντασης: ποιοί και πώς την εφαρμόζουν

 
 
 
 
 
 
Rate This

…και πώς εξηγείται η ταυτόχρονη παρουσία ισλαμιστών και ΜΚΟ σε χώρες με τεράστιο φυσικό πλούτο
Είναι πλέον προφανές ότι τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών της Δύσης στο Μάλι δεν επαρκούν για να εξηγήσουν την παρέμβαση της Γαλλίας στην χώρα αυτή. Παρομοίως, είναι σαφές ότι το φαινόμενο του ισλαμισμού δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει την ευρείας κλίμακας τρομοκρατική δράση που διεξάγεται ταυτόχρονα σε μια περιοχή της Αλγερίας όπου έχει εντοπιστεί κοίτασμα φυσικού αερίου. Κατά την άποψη του Manlio Dinucci, το«κοκτέιλ» αυτό περιέχει τα κλασικά συστατικά της στρατηγικής της έντασης. Ο σαφής στόχος είναι η Αλγερία, το Μάλι χρησιμοποιείται ως βάση για την επίθεση, και οι ισλαμιστές είναι ένα πρόσχημα για την παρέμβαση. 
Του Manlio Dinucci 
Voltaire Network 
5 Φεβρουαρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Στο σενάριο που εκτυλίχθηκε με φόντο την απαγωγή και ομηρία στο πλούσιο σε φυσικό αέριοAmenas της Αλγερίας, ο Mokhtar Belmokhtarέπαιξε και παίζει τον ρόλο του κακού. Γνωστός ως αντιφρονών της ισλαμιστικής οργάνωσης AQIM, έχει δημιουργήσει ένα φυτώριο τρομοκρατών προς ενοικίαση, το οποίο αναλαμβάνει επί πληρωμή «επιχειρήσεις παραπλάνησης» (false flag operations) για λογαριασμό εύπορων χορηγών. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν διαφέρουν από εκείνες που οργάνωνε ο Παλαιστίνιος Abu Nidal κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με πλούσια τρομοκρατική δράση σε 20 χώρες.
Σήμερα βλέπουμε να κάνουν τον γύρο του κόσμου δραματικές εικόνες και πλάνα μιας επίθεσης σε ένα πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αλγερία από ένα σώμα τρομοκρατών κομάντος, μιας επίθεσης η οποία αυτοαποκαλείται «τζιχάντ». Βλέπουμε τεχνικούς των εταιρειών ΒΡ και Statoil δεμένους με πλαστικά εκρηκτικά να σκοτώνονται από εκείνους που τους απήγαγαν ή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τηνδραματική κατάσταση στην Αλγερία. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron συγκαλεί καλεί εκτάκτως την “Επιτροπή Cobra”, που προορίζεται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ο Πρόεδρος Obama δηλώνει ότι η επίθεση μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά την απειλή της Αλ Κάιντα στην Αφρική και ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση ώστε παρόμοια γεγονότα να μην επαναληφθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ως επί το πλείστον αδιευκρίνιστες πηγές, οι εκπαιδευμένοι τρομοκράτες κομάντος έλαβαν εντολές μέσω δορυφορικής τηλεπικοινωνίας από τον Amir Mokhtar Belmokhtar, πρώην ηγέτη της Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM), και σήμερα επικεφαλής μιας νέας οργάνωσης που εδρεύει στο Μάλι. Εκεί ακριβώς, δηλαδή, που (όλως τυχαίως) η Γαλλία εμπλέκεται σε μια στρατιωτική επέμβαση, στην ίδια χώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ήδη στην διαδικασία να στείλει μια «εκπαιδευτική αποστολή», αποτελούμενη από 450 στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες (συμπεριλαμβανομένων των Ιταλών), που θα παρέχουν «συμβουλές σε επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων».
Μυστήριο παραμένει το πώς αυτές οι ειδικές δυνάμεις, που αποτελούνται από δεκάδες βαριά οπλισμένους άνδρες, ήταν σε θέση να καλύψουν, με ένα κομβόι από στρατιωτικά τζιπ, εκατοντάδες χιλιόμετρα σε μια περιοχή που φρουρείται μέρα νύχτα από 300.000 άνδρες του στρατού της Αλγερίας, εκπαιδευμένους και οπλισμένους από τη Γαλλία και την «Αφρικανική Διοίκηση» των Ηνωμένων Πολιτειών (AFRICOM).
Επομένως, είναι θεμιτό να υποψιάζεται κανείς ότι η επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων εξόρυξης φυσικού αερίου ήταν ενορχηστρωμένη και διευκολύνθηκε από την Γαλλία, με την ενεργή στήριξη των ΗΠΑ, έτσι ώστε να εμπλακούν τόσο η Αλγερία όσο και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής στην στρατιωτική επιχείρηση στο Μάλι, ενώ το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων και των στόχωνθα διευρύνεται συνεχώς. 
Είναι προφανές πλέον ότι στην Αφρική, η Γαλλία, η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες Δυτικές δυνάμεις δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν, με τις πολυεθνικές εταιρείες τους, τον οικονομικό ανταγωνισμό από την Κίνα και άλλες αναδυόμενες χώρες. Θέλοντας πάση θυσία να διατηρήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και στρατηγικών ορυκτών στις περιοχές γεωστρατηγικής σημασίας της αφρικανικής ηπείρου, πυροδοτούν συνεχώς εντάσεις και ρίχνουν λάδι στη φωτιά των συγκρούσεων, προκειμένου να δικαιολογήσουν την στρατιωτική παρέμβασή τους, με στόχο την καταστολή της διάθεσης και του κινήματος αυτοδιάθεσης των λαών».

Για το σκοπό αυτό δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ομάδες «τζιχαντιστών», αλλά και μέλη διάφορων ΜΚΟ, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι αγωνίζονται εναντίον του Δυτικού ιμπεριαλισμού, αλλά καταλήγουν να γίνονται όργανά του. Τους χρησιμοποίησαν στη Λιβύη για να διαμελίσουν τη χώρα εκ των έσω, ενώ συγχρόνως το ΝΑΤΟ είχε εξαπολύσει επίθεση με βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ειδικές δυνάμεις διείσδυσαν στην χώρα. Ακόμα και η ενταγμένη στο σύστημα εφημερίδα New York Times, μετά την επίθεση στην Αλγερία, παραδέχθηκε ότι ο Καντάφι είχε δίκιο όταν προειδοποιούσε ότι η «δολοφονία» του κράτους της Λιβύης θα προκαλούσε χάος, παραδίνοντας τον απόλυτο έλεγχο των χωρών στους «τζιχαντιστές». Οι New York Times, ωστόσο, παρέλειψαν να αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ έκανε το ίδιο πράγμα στη Συρία, επιβεβαιώνοντας ότι η τακτική αυτή αποτελεί μέρος της δικής τους έμπνευσης στρατηγικής της έντασης.
Ο κ. Bersani (Γενικός Γραμματέας του «Partito Democratico» της Ιταλίας και επικεφαλής της αξιωματικής «αντιπολίτευσης») δείχνει να τα έχει καταλάβει μια χαρά όλα αυτά.
«Πρέπει να σταματήσουμε πάση θυσία τα αιμοδιψή στοιχεία της τζιχάντ», δήλωσε. «Δεν γίνεται να αφήσουμε μόνη της τηνΓαλλία, η οποία ήδη παρενέβη στο Μάλι. Πρέπει οπωσδήποτε να παρέμβουμε και είναι καιρός η ΕΕ να παραλάβει τη σκυτάλη».
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η Ευρώπη έχει ήδη αναλάβει να βάλει ένα χεράκι, ξαναζωντανεύοντας τους πάλαι ποτέ αποικιακούς πολέμους.
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ…


Ἀναρτήθηκε στὶς  ἀπὸ τὸν/τὴν 

 
 
 
 
 
 
Rate This

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Μετά το σοκ αγοράς νησιού από Τούρκο αλλάζουν το νόμο για τις αγορές γης στα σύνορα
Αλλάζει ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης ή εκχώρησης για εκμετάλλευση γης στις παραμεθόριες περιοχές μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για την πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο ιδιοκτήτη, αλλά και την μαζική εισροή Τούρκων “επενδυτών” σε νησιωτικές περιοχές.
Η  υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή “Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα κενό για την …εθνική ασφάλεια μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής θετικής γνωμοδότησης του ΓΕΝ στην πώληση τέτοιων περιοχών. Ήταν απαίτηση της ΕΕ και δυστυχώς η τότε κυβέρνηση (σ.σ. Γιώργου Παπανδρέου…) δεν φρόντισε να υπάρξει κάποια ασφαλιστική δικλείδα για τις παραμεθόριες περιοχές. Πλέον θα επανέλθει ως προϋπόθεση η έγκριση του ΓΕΝ. ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν επιμείνει η ΕΕ”.
Οπωσδήποτε είναι ευχάριστο το ότι ευαισθητοποιήθηκε άμεσα η κυβέρνηση επί του θέματος και ελπίζουμε η διαβεβαίωση να γίνει νόμος του κράτους το συντομότερο δυνατό, αν και δε πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να περιοριστεί μόνο στις παραμεθόριες περιοχές.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρό στρατηγικό βάθος και μια αγορά περιοχής από Τούρκους σε ευαίσθητο στρατηγικά σημείο (ακόμα και κοντά σε στρατιωτικά αεροδρόμια της ενδοχώρας ή ναυτικές βάσεις) ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.
Ήδη οι μαζικές πωλήσεις των μαρινών από την Μυτιλήνη μέχρι την Κέρκυρα στον όμιλο Doğus (ποιος να το περίμενε ότι 192 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 το λιμάνι μικρών σκαφών της πρώτης πόλης που απελευθερώθηκε, της Καλαμάτας, θα περνούσε πάλι σε τουρκικά χέρια) δημιουργούν μια αλυσίδα “ματιών και αυτιών” της τουρκικής ΜΙΤ που μετατρέπει την έννοια “εθνική ασφάλεια” σε απλό ανέκδοτο.
Με δυνατότητα (για την ακρίβεια … υποχρέωση) να ελέγχουν τη ναυσιπλοΐα σε ακτίνα δράσης 35 χλμ. περιμετρικά των μαρινών, οι τουρκικές υπηρεσίες αποκτούν π.χ. στην Λέσβο, κάτι που ούτε στα καλύτερα όνειρά τους δεν μπορούσαν να το φανταστούν. Για το αν ο όμιλος Doğus μπορεί να έχει σχέση με το τουρκικό “βαθύ κράτος” (η φωτογραφία που δείχνει τον ισχυρό άνδρα – με το ξυρισμένο κεφάλι – του ομίλου με το ζεύγος του Τούρκου προέδρου της Δημοκρατίας Α.Γκιουλ, νομίζουμε ότι τα λέει όλα) το πολύ εύκολο είναι να πουλά “εξυπηρετήσεις” στη ΜΙΤ….
Φυσικά το ερώτημα είναι ποιος Τούρκος επιχειρηματίας αγόρασε βάσει του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, αγόρασε ελληνικό νησί.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένας μεγιστάνας, πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο!
Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους .
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά.
Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurοpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι “Eνώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται από την ελληνική κυβέρνηση και πληρώνουν όσο-όσο”!
Η διευθύντρια του Eurοpean Travel Tours, Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά.
Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η Κ.Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους.
Το ζήτημα είναι ποιο ελληνικό νησί αγόρασαν οι Τούρκοι; Γιατί όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 21/01/2013 αγγελία πώλησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδαprivateislandsonline.com έφερε να πωλούνται οι νησίδες Τοκμάκια στα ανοικτά του Μανταμάδου της Λέσβου, πολύ κοντά στην μικρασιατική ακτή με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ.
Ελπίζουμε να μην είναι τα Τοκμάκια. Διαφορετικά θα μιλάμε για εφιάλτη…

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μεθοδεύουν ξεπούλημα στο πάρκο Ελληνικού | Εφημερίδα των συντακτών

Share on twitter
Εκτιμάται ότι τα έσοδα από την εκχώρηση δεν θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ, όταν η πραγματική αξία του «οικόπεδου» των 6.264 στρεμμάτων με βάση τις αντικειμενικές αξίες των γύρω περιοχών κυμαίνεται από 13-26 δισ. ευρώ

Των Χαράς Τζαναβάρα – Κώστα Ζαφειρόπουλου

Elliniko2Με «συνταγή» τύπου Κασσιόπης η κυβέρνηση προωθεί την εκχώρηση του Ελληνικού σε ιδιώτες με τιμή που, στην πραγματικότητα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα υπερβεί τα 400-500 εκατ. ευρώ! Είναι πληροφορίες που αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.», καλώντας παράλληλα τους αρμόδιους να τις διαψεύσουν άμεσα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο ένα μέρος από τις υπάρχουσες υποδομές, οι περισσότερες από τις οποίες κατασκευάστηκαν γιά τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κόστισαν στους φορολογούμενους πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η ίδια η αξία του «οικοπέδου» των 6.264 στρεμμάτων, με τους μετριότερους υπολογισμούς και με βάση τις αντικειμενικές αξίες των γύρω περιοχών, κυμαίνεται από 13-26 δισ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι στις αρχές του 2010, όταν η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου «είχε τρέξει» την υπόθεση, είχε διαρρεύσει ότι το τίμημα θα ήταν της τάξης των 5 δισ. ευρώ, ποσό που αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα ώς τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στην πρόσφατη παραχώρηση του μεγάλου ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας οι αρμόδιοι έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, όταν δημοσίευμα της «Washington Post» κάνει λόγο για 31 εκατ. δολάρια (περίπου 23 εκατ. ευρώ), ενώ ασήμαντα θα είναι τα μελλοντικά έσοδα από την παραχώρηση του δημόσιου κτήματος για 99 χρόνια και δικαίωμα επινοικίασης. Να σημειωθεί ότι εκχωρήθηκε έκταση περίπου 490 στρεμμάτων, όταν βίλες στην ίδια περιοχή πωλούνται αυτή την εποχή προς 10 έως 12 εκατ. ευρώ! Στο εκποιηθέν ακίνητο περιλαμβάνεται μια λίμνη που είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA, παρθένα παραλία μήκους ενός χλμ. και το ναυτικό οχυρό του Αγίου Στεφάνου, κυριολεκτικά σε απόσταση βολής από την Αλβανία.

Το πιο ανησυχητικό στην περίπτωση του Ελληνικού είναι ότι οι αρμόδιοι προχωρούν στην εκποίηση με δέσμευση έναντι των επίδοξων επενδυτών ότι θα κατασκευαστούν με δημόσιες δαπάνες έργα υποδομών με προϋπολογισμό που θα φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη διαμόρφωση της παραλιακής λεωφόρου ώστε να ενοποιηθεί το παλιό αεροδρόμιο με τις εγκαταστάσεις στον Αγιο Κοσμά, τη σήραγγα Αργυρούπολης, που θα συνδέσει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με το «Ελ. Βενιζέλος», και κυρίως τη διευθέτηση των δύο ρεμάτων που είχαν μπαζωθεί πριν από δεκαετίες για τις ανάγκες του παλιού αεροδρομίου και αποτελούν αιτίες πλημμύρας στις γύρω οικιστικές περιοχές. Μόνο το κόστος κατεδάφισης φτάνει τα 34 εκατ. και η μεταστέγαση φορέων που λειτουργούν σήμερα στο παλιό αεροδρόμιο θα απαιτήσει άλλα 614 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο επίδοξος επενδυτής θα πάρει το 100% των μετοχών του ακινήτου και χωρίς δέσμευση ότι θα υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της κρατικής εταιρείας «Ελληνικόν Α.Ε.»!

Ο τελευταίος διαγωνισμός είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2011 με καλούς οιωνούς, καθώς εννέα διεθνείς όμιλοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο Ελληνικό. Για ανεξήγητους λόγους όμως τελικά υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές μόνον τέσσερις. Μάλιστα τον περασμένο μήνα, για αδιευκρίνιστους λόγους, αποχώρησε το σχήμα από το Κατάρ, που σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της τελευταίας τριετίας εμφανίζονταν ως οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του σχεδίου.

Η τελευταία φάση του διαγωνισμού, που με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς είχε ανακοινωθεί για τον Ιούλιο, έχει ήδη μετατεθεί για το φθινόπωρο του 2013, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και νέα παράταση. Στον διαγωνισμό παραμένουν μόνο η Lamda Development του ομίλου Λατση, η βρετανική London & Regional Proprieties και η ισραηλινών συμφερόντων Elbit Cochin Ltd. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι και των τριών «μνηστήρων» επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το Ελληνικό, συνοδευόμενοι από στελέχη τού ΤΑΙΠΕΔ.

Η επιλογή της κυβέρνησης, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσει στη συνολική εκχώρηση τόσο μεγάλου ακινήτου και εν μέσω οικονομικής κρίσης αποτελεί σπάνια περίπτωση σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικοί τού real estate εκτιμούν ότι το εγχείρημα είναι επικίνδυνο και οι παρενέργειες θα μπορούσαν να μετριαστούν, για παράδειγμα με τμηματική δημοπράτηση του ακινήτου, ώστε το Δημόσιο, που άλλωστε αναλαμβάνει σημαντικό μέρος της επένδυσης, να μην είναι όμηρος στο μοναδικό σχήμα που θα επιλεγεί.

………………………………………………………………………………………………………………………

Elliniko1




12 χρόνια περιμένει την αξιοποίηση

Συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που το Ελληνικό σταμάτησε να λειτουργεί ως αεροδρόμιο, αλλά καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο «φιλέτο» της πρωτεύουσας σε όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της γύρω περιοχής. Οι πολίτες έχουν χορτάσει «θα» και μεγαλεπήβολες προεκλογικές υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να περάσουν, χωρίς κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, εποχές πολύ πιο ευνοϊκές για την ελληνική οικονομία.

*Από το 2002 ξεκίνησε ο πρώτος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προέβλεπε ήπια οικιστική ανάπτυξη σε 1.000 στρέμματα ώστε να εξασφαλιστούν έσοδα για την κατασκευή και συντήρηση του πάρκου. Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έκανε λόγο για το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, που θα ξεπερνά και το «Σέντραλ Πάρκ» της Νέα Υόρκης! Υπερακοντίζοντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει πάρκο ολόκληρη η έκταση, αλλά κατά την πενταετή παραμονή του στην πρωθυπουργία δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του. Μόνον ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος είχε πει από την αρχή ότι το λεκανοπέδιο δεν έχει ανάγκη από ένα τόσο μεγάλο πάρκο και είχε προτείνει πώληση τμημάτων του ώστε να χρηματοδοτηθούν νέα πάρκα σε υποβαθμισμένες γειτονιές.

*Ενα χρόνο αργότερα το Ελληνικό αναδεικνύεται σε… σκουπιδοτενεκέ των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αφού σε αυτό φορτώνονται -πάντα …προσωρινά- όποια γήπεδα δεν είναι αποδεκτά από άλλες περιοχές. Στο Ελληνικό κατασκευάζονται νέοι χώροι για το κανόε καγιάκ, το σοφτ μπολ, το χόκεϊ και το μπέιζ μπολ, ενώ ανακαινίζονται δύο εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου για τις ανάγκες της ξιφασκίας και του μπάσκετ.

*Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στις αρχές του 2005. Πρώτη αναδείχθηκε η πρόταση των D. Serero, Elena Fernadez Ph. Colgnet. Την ίδια χρονιά ψηφίζεται ο νόμος για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και προχωρά η ενοικίαση του κανόε καγιακ για τη δημιουργία υδροπάρκου, παραχωρείται γήπεδο σε ποδοσφαιρικούς ομίλους και ενοικιάζονται περιστασιακά οι στεγασμένοι χώροι.

*Τα αρχιτεκτονικά σχέδια τροποποιούνται και στο μελλοντικό πάρκο προστίθεται η έκταση του Αγίου Κοσμά, όπου λειτούργησε το ολυμπιακό κέντρο ιστιοπλοΐας και μετά τους Αγώνες ενοικιάστηκε σε ιδιώτες, που είχαν το δικαίωμα να αυξήσουν τον χώρο της μαρίνας και να κατασκευάσουν νέα κτίρια συνολικής έκτασης 60.000 τετραγωνικών. Ως τώρα το Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ και μόλις πριν από ένα χρόνο προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης!

*Μετά τις εκλογές του 2009 ανατίθεται το πρόγραμμα αξιοποίησης στην ομάδα Αθεμπίγιο, του επικεφαλής της επιτυχημένης ανάπλασης του παράκτιου μετώπου της Βαρκελώνης. Γίνεται για πρώτη φορά γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το Κατάρ.

*Το 2011 ιδρύεται η «Ελληνικόν Α.Ε.» και αναλαμβάνει την υπόθεση ο καθηγητής του Χάρβαρντ Σπ. Πολλάλης.

*Τον Δεκέμβριο του 2011 προκηρύσσεται ο διεθνής επενδυτικός διαγωνισμός και σχεδόν ταυτόχρονα το πρόγραμμα Ελληνικό-Αγιος Κοσμάς περνά στην ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ!

04/02/2013

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μια σοφή ιαπωνική στρατηγική κίνηση για τις νήσους Σενκάκου | αἰέν ἀριστεύειν

japanese-navy
Σε μια έξυπνη στρατηγικά κίνηση προχώρησε η Ιαπωνία, αποδεικνύοντας ότι παίρνει πολύ στα σοβαρά το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Κίνα με αφορμή τις νήσους Σενκάκου (όπως τις αποκαλούν οι Ιάπωνες) / Ντιαόγιου (όπως τις αποκαλούν οι Κινέζοι).
Η απόφαση, όπως μεταδίδεται από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, αφορά την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ακτοφυλακής με τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων, οι οποίες θα εξοπλιστούν με 12 περιπολικά ανοιχτής θάλασσας και θα διαθέτουν προσωπικό 600 ατόμων μέχρι το 2015.
Σε τι συνίσταται όμως η «εξυπνάδα» σε αυτή την απόφαση, πάντα από στρατηγικής απόψεως; Στο εξής απλό: Στη θεωρία της διαχείρισης κρίσεων (crisis management) υπάρχει η έννοια της «σκάλας κλιμάκωσης» (escalation ladder), η οποία αφορά στις κινήσεις που κάνουν οι αντίπαλοι κατά την εξέλιξη της κρίσης. Όσα περισσότερα σκαλοπάτια έχει αυτή η σκάλα, τόσο περισσότερες δυνατότητες έχουν να ελιχθούν με τη φιλοδοξία να διευθετηθεί η κρίση και να υπάρξει πολιτική συμφωνία πριν η κρίση εξελιχθεί σε θερμή σύγκρουση.
Κατά συνέπεια, πέραν του ότι δημιουργούν ένα αξιόμαχο τμήμα που θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας και θα μπορεί να φέρνει σε πέρας αποστολές, η απόκτηση τόσο σημαντικής δυνατότητας σε επίπεδο χαμηλότερο αυτού των ενόπλων δυνάμεων, κάνει τους Ιάπωνες να φιλοδοξούν ότι θα καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο να αναθέσουν μια κρίση στις ένοπλες δυνάμεις, μια ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «τελική ευθεία» πριν τη στρατιωτική σύγκρουση.
Και οι Κινέζοι εξάλλου διαθέτουν ισχυρή Ακτοφυλακή, καλά εξοπλισμένη. Εάν οι Ιάπωνες δεν μπορούν να αντιπαρατάξουν παρόμοιου επιπέδου δυνάμεις και αναγκαστούν να εμφανίσουν πλοία του Ναυτικού, τότε χρεώνονται την κλιμάκωση δίνοντας το πρόσχημα στους Κινέζους να αναπτύξουν τις δικές τους ναυτικές δυνάμεις
Κι εμείς στην Ελλάδα, καθότι είμαστε «χώρα status quo» στέλνουμε δυνάμεις του Λιμενικού / Ακτοφυλακή αποφεύγοντας την αποστολή πολεμικών πλοίων, σε μια προσπάθεια να στείλουμε στρατιωτικό και διπλωματικό μήνυμα ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμούμε την κλιμάκωση.