Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Βάζουν την Τουρκία στο φυσικό αέριο ΗΠΑ-Γερμανία. Οι στρατιωτικοί είχαν προειδοποιήσει!


Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Τα σημάδια ότι κάτι αλλάζει στην συμπεριφορά των Ισραηλινών απέναντί μας είχαν γίνει ορατά εδώ και αρκετό καιρό και οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΕΘΑ, από την περίοδο Αβραμόπουλου και μετά 
τουλάχιστον, είχαν ενημερωθεί -και εγγράφως- γι΄ αυτά τα σημάδια.

Ποια ήταν αυτά;

Το βασικό είναι ότι ενώ στην πρώτη μεγάλη άσκηση που έκαναν οι ισραηλινοί στο Αιγαίο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά, αμέσως μετά άρχισαν να αρνούνται αυτές τις πτήσεις! Και αυτό απλά επιβεβαιώσε όσους πίστευαν ότι οι Ισραηλινοί είχαν πάντα κατά νου να βρουν ξανά δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία.

Επιπλέον στις συνεργασίες που γίνονταν μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών ,οι δεύτεροι έπαιρναν τα πάντα ή τα περισσότερα τέλος πάντων κι εμείς ελάχιστα.


Στην τελευταία συνέντευξη του Onalert με τον Δρ. Κώστα Φίλη και τον υποστράτηγο ε.α Νίκο Τόσκα είχε γίνει συζήτηση για τον “ελληνοϊσραηλινό άξονα” και αναφέρθηκε ότι υπάρχουν έγγραφες εκτιμήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας,που εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για το πόσο στέρεος είναι αυτός ο άξονας.

Πριν περάσει ένα 24ωρο ήρθε η είδηση της “συγνώμης” του Νετανιάχου προς τον Ερντογάν για όσα έγιναν στο Mavi Marmara που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα Τούρκων. Μια συγνώμη που μανιασμένα ζητούσε η Τουρκία και ο Ερντογάν. Μια συγνώμη που ήρθε μετά από προτροπή του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Και είναι μια συγνώμη που την δεδομένη στιγμή μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά για Ελλάδα και Κύπρο. Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ για το φυσικό αέριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου και τις συζητήσεις που θα κάνουν με τους Τούρκους επίσης πρέπει να μας προβληματίσουν.

Ακόμη δεν πρέπει μας διαφεύγει ότι η "επανασύνδεση" έχει τις ευλογίες του Ομπάμα και σίγουρα της Γερμανίας, που φαίνεται ότι από την μία "εκτελεί" εν ψυχρώ την Κύπρο και από την άλλη στηρίζει δυνατά την Τουρκία στο παιχνίδι της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Γερμανία κάνει μεγάλες δουλειές στην Τουρκία,μετά από το "ξεζούμισμα" της Ελλάδας.

Οι εκτιμήσεις των στρατιωτικών

Οι εκτιμήσεις των στρατιωτικών μας δεν είχαν ίχνος καχυποψίας ή αρνητικής διάθεσης. Στηριζόταν στην λογκή και στην ανάλυση των εμπειριών που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ έγινε εξαιρετικά στενή. Πάντα πίστευαν και έλεγαν προς τους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι το Ισραήλ θα ψάξει και κάποια στιγμή θα βρει δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία. Είχαν τα "σημάδια" και είχαν χτυπήσει το καμπανάκι. 

Το θέμα είναι ότι αυτή η πρώτη έστω επικοινωνία γίνεται σε μια στιγμή που Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε κατάσταση αποσταθεροποίησης. Και είναι λογικό να προκαλεί σκέψεις και για το μέλλον. Σκέψεις που έχουν να κάνουν με σχέδια αγωγών που θα περνούν από την Τουρκία και άλλα πολλά.

Η συγνώμη Νετανιάχου δικαιώνει όσους επέμεναν με ένταση να μην παρουσιαστεί σε καμία περίπτωση η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ ως ένα “αντιτουρκικό μέτωπο”. Μεταξύ αυτών και ο σημερινός ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε αυτή τη θέση από την εποχή που ήταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα είχε προτείνει ακόμη και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Ελλάδα για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ. Θέση πολύ προωθημένη για να ακουστεί στ΄ αυτιά των “υπερπατριωτών” που πιστεύουν ότι το Ισραήλ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ ακόμη και οι ...εξωγήϊνοι θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τα ελληνικά συμφέροντα. Στην διπλωματία ο καθένας κοιτά πρώτα απ΄ όλα το συμφέρον του και μάλλον αυτό μόνο εμείς στην Ελλάδα δεν το έχουμε καταλάβει.

Η συγνώμη Νετανιάχου στον Ερντογάν δείχνει ότι κάτι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών ,αλλά πρέπει και τώρα να είμαστε ψύχραιμοι. Όπως μας έλεγε αξιωματικός που έχει ασχοληθεί με το θέμα “είναι άλλο να τα “βρουν” οι δυο χώρες και να μην υπάρχει αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα κι άλλο να “παντρευτούν”. Με απλά λόγια όσοι εύκολα ενθουσιάστηκαν με την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία πιστεύοντας ότι λύσαμε όλα μας τα γεωπολιτικά προβλήματα καλό θα είναι να μην τα “βάψουν μαύρα” από τη συγνώμη του Ισραήλ. Για άλλο θα πρέπει να ανησυχούμε!

Κι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την απόλυτη ανυπαρξία σχεδίου στο τι θέλουμε να πράξουμε στην περιοχή. Δίνουμε την εικόνα μιας χώρας που δεν τολμά να παίξει τον ρόλο του “παίκτη” που θα μπορούσε να τον παίξει ανάλογα με το μέγεθος και τις δυνατότητές της. Μοιάζουμε πάντα να περιμένουμε τις εξελίξεις και να σπεύσουμε να τις ακολουθήσουμε ,πάντα διστακτικά και χωρίς τελικά να καταφέρνουμε και τίποτα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. 

Οι στιγμές που ζούμε είναι πολύ σημαντικές για να κάθεται η πολιτική ηγεσία και να βλέπει το παιχνίδι όχι από τον πάγκο αλλά από την εξέδρα. Επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε, πως και με ποιους θα το κερδίσουμε, τι πρέπει και τι μπορούμε να ζητήσουμε,πως κα με πόση ένταση μπορούμε να το διεκδικήσουμε. 

Όχι η αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ- Τουρκίας δεν σημαίνει αυτομάτως ότι εμείς θα τα "χαλάσουμε"! Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε ενεργητικά κι όχι με την παθητικότητα που μας έχει καταδικάσει σε πλήρη απομόνωση. Η οποία αυτές τις ώρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Προειδοποίηση – βόμβα προς Ελλάδα από τον Β. Πούτιν: «Προσέξτε μην γίνετε Κύπρος»


Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013
Γραμματοσειρά:


ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
«Μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία δήλωσε τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ 
Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην απόρριψη της ρωσικής πρότασης από την Κύπρο για την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί ένα έργο το οποίο αρνήθηκε να δώσει στη Ρωσία η προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σταθεί δίπλα στην Κύπρο και την είχε δανειοδοτήσει με 2,5 δισ. ευρώ για αν αποφύγει το πρώτο Μνημόβιο για τα δημοσιονομικά της.

Εν συνεχεία η Κύπρος αναζήτησε την λύση εντός της ΕΕ και όταν ήρθε η "απανταχούσα" από το Eurogroup, έτρεξε στην Μόσχα ο ίδιος υπουργός που είχε συναινέσει στην κατάσχεση μέρους των ρωσικών καταθέσεων, αλλά ήταν πλέον αργά! κ

Στην Ελλάδα οι ρωσικές προτάσεις για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είτε της Γκαζπρομ είτε της Σιντεζ είναι υπερπολλαπλάσιες από αυτές των ανταγωνιστών τους φτάνοντας μέχρι την περίπτωση της Σιτνεζ το 1,9 δισ. € και για τις δύο εταιρείες.

Σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε ρωσικές εταιρείες δηλαδή επαναληφθεί το σκηνικό με τον τερματικό σταθμό στο Μαρί είναι βέβαιο ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα καταρρεύσει και φυσικά οι ρωσικές επενδύσεις για μια ακόμη φορά θα μείνουν άπιαστο όνειρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Der Spiegel: Ο Πούτιν «τζογάρει» με την κυπριακή κρίση Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/290205/der-spiegel-o-poytin-tzogarei-me-tin-kypriaki-krisi#ixzz2OC8D5Q2b


Der Spiegel: Ο Πούτιν «τζογάρει» με την κυπριακή κρίση

«Μικρή Μόσχα», αποκαλούν την πόλη τους οι κάτοικοι της Λεμεσού, λόγω των πολλών επιχειρηματιών από τη Ρωσία που την επιλέγουν ως τόπο διαμονής αλλά κυρίως ως έδρα των επιχειρήσεων τους, σύμφωνα με το περιοδικό.
Τώρα, λοιπόν, που το κοινοβούλιο στη Λευκωσία έχει απορρίψει το σχέδιο διάσωσης των Ευρωπαίων, συνεχίζει το άρθρο, η κυπριακή κυβέρνηση αναζητά έναν σωτήρα στο πρόσωπο της Ρωσίας.
Το γεγονός όμως ότι μια ευρωπαϊκή χώρα ζητάει βοήθεια από τη Ρωσία χαρακτηρίζεται ως δυσάρεστη κατάσταση από τον συντάκτη, καθώς είναι σίγουρο ότι ο Πούτιν θα επωφεληθεί και θα ζητήσει ακριβά ανταλλάγματα που δεν θα επηρεάσουν μόνο την Κύπρο αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το άρθρο, η Μόσχα διατηρεί μία πιο ιδιαίτερη σχέση με την Κύπρο, όπως και με την Ελλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τους ενώνει η Ορθοδοξία.
Μάλιστα, το περιοδικό αναφέρει προς επίρρωση του ισχυρισμού του το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος ζήτησε από τον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο να πει μια «καλή κουβέντα» στον Πούτιν για την Κύπρο.
Ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, οι κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν πρόκειται να κάμψουν τον Ρώσο πρόεδρο, όσον αφορά στις αξιώσεις που θα εγείρει η Ρωσία σε περίπτωση που δεχθεί τελικά να σώσει την Κύπρο.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Μόσχα σκέφτεται σοβαρά να αναλάβει το ρόλο του σωτήρα, καθώς εκτός του ότι θα αποκτήσει πλήρη γνώση για το ρωσικό, συνήθως «μαύρο» χρήμα που βρίσκεται στο νησί, παράλληλα θα πλασαριστεί διεθνώς ως μία άγκυρα σταθερότητας και ένα φορολογικά ασφαλές καταφύγιο, τόσο στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες της.
Όσον αφορά στα ανταλλάγματα που ενδέχεται να ζητήσει ο Πούτιν για να βάλει το «χέρι στην τσέπη», ο συντάκτης υποστηρίζει ότι θα είναι τα εξής:
-Θα ζητήσει πρόσβαση σε πληροφορίες για τις ρωσικές επιχειρήσεις της Κύπρου που λειτουργούν ως «πλυντήρια» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
-Θα ζητήσει να μπει στο «παιχνίδι» του φυσικού αερίου η κρατική Gazprom.
-Θα ζητήσει μερίδιο των κρατικών εταιρειών να περάσει στα χέρια Ρώσων επενδυτών.
-Τέλος, θα απαιτήσει τη δημιουργία ναυτικής βάσης στο νησί, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση στη Μεσόγειο, αφού αυτή τη στιγμή διατηρεί βάση μόνο στην Ταρτούς της Συρίας.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/290205/der-spiegel-o-poytin-tzogarei-me-tin-kypriaki-krisi#ixzz2OC7zjT00

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013
Γραμματοσειρά:

Όχι μόνο της ΤΟΥΡΚΙΑΣ αλλά και την δική της.

ΕΞΗΓΩ:

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ προσπαθεί να αρπάξει τον ορυκτό πλούτο της ΚΥΠΡΟΥ. Σαν φόβητρο χρησιμοποιεί 
την ΤΟΥΡΚΙΑ με την οποία έχει άριστες σχέσεις.

Την ΤΟΥΡΚΙΑ η ΓΕΡΜΑΝΙΑ την βοηθάει ώστε να μην δημιουργηθεί ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ώστε μέσω της ΤΟΥΡΚΙΑΣ να βάλει χέρι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ στα πετρέλαια της ΜΟΣΟΥΛΗΣ στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι προσφέρθηκαν πρώτοι οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ να συνδράμουν την ΤΟΥΡΚΙΑ στην αντιπυραυλική ασπίδα .

Μία αντιπυραυλική ασπίδα που δεν είναι ούτε για τους ΣΥΡΙΟΥΣ , ούτε για τους ΙΡΑΝΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΜΙΧΘΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:

Ποιος κερδίζει από όλο αυτό το γεωστρατηγικό παιχνίδι και ποιος χάνει;

1. Σε στενό γεωπολιτικό πλαίσιο κερδίζει η ΓΕΡΜΑΝΙΑ διότι κερδίζει τρείς δεξαμενές ενέργειας.

-Η 1η είναι το ΑΙΓΑΙΟ (στο οποίο έχει τάξει ένα μέρος των κοιτασμάτων στην ΤΟΥΡΚΙΑ )

-Η 2η είναι η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (που και σε αυτό έχει τάξει ένα μέρος των κοιτασμάτων στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ)

-Και η 3η είναι η περιοχή του βορείου ΙΡΑΚ που θα κάνει συνεκμετάλλευση με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στα κοιτάσματα που υπάρχουν εκεί (αυτό σχεδιάζουν άλλο τι θα τους βγει στο τέλος).

Επομένως η ΓΕΡΜΑΝΙΑ αποκτά ενεργειακή επάρκεια για τα επόμενα χρόνια.

2. Σε ευρύ γεωστρατηγικό πλαίσιο ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ διότι:

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ χαλάει την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στην μεσόγειο οπότε η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΣΑΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ επομένως θα χάσουν την υφαλοκρυπίδα της ΑΡΚΤΙΚΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΥΠΙΔΑΣ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Έγινε) και η ΚΥΠΡΟΣ να πάθει αυτό που έπαθε.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΡΓΕΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ.

Ποιοι χάνουν;

Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ και προπαντός η ΡΩΣΙΑ.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Η ΡΩΣΙΑ (ΠΟΥΤΙΝ) δεν έχει ποιοτικά τον στόλο που έχουν οι χώρες του ΝΑΤΟ όμως έχουν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ (ΠΥΡΗΝΙΚΗ) τεχνολογία από τους ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΆΣΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

Το πότε θα γίνει αυτό εξαρτάται από πως θα εξελιχθεί το σχέδιό τους. Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν όλα έτοιμα αλλά η εφαρμογή των σχεδίων άλλαζε κάθε φορά και για τον λόγο αυτό έπαιρνε αναβολή η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ που είναι η ΑΡΚΤΙΚΗ να καταλήξει ΣΤΙΣ ΗΠΑ και η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ- ΜΟΣΟΥΛΗ να ανήκουν στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ).

ΚΟΙΝΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΠΑΙΣΤΗΚΕ ΚΟΡΟΪΔΟ.

ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΑΥΤΑ.

EMEΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Έχετε διορία μέχρι τις 15 Ιουνίου» | αἰέν ἀριστεύειν

 
 
 
 
 
 
Rate This


Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Την απόλυτη κυριαρχία των πιστωτών στον τραπεζικό κλάδο αποδεικνύουν οι εντολές της τρόικας, όπως αυτές περιγράφονται στις πέντε σελίδες του τραπεζικού μνημονίου (MoU), που φέρνει στο φως ηRealnews. Η εκχώρηση εξουσιών στους πιστωτές αναδύεται σε καθεμία από τις έντεκα εντολές και το μόνο «καρότο» που έδωσαν αφορά την παράταση -για πρακτικούς κυρίως λόγους- 45 ημερών, έως τα μέσα Ιουνίου, της υλοποίησης των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι οι τραπεζίτες εδώ και μήνες πίεζαν και διαπραγματεύονταν για παράταση τριών μηνών.
Την ίδια στιγμή, η τριανδρία, που απαρτίζεται από τους Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ματίας Μορς της Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκοψε κάθε συζήτηση και γείωσε τις προσδοκίες για παροχή μπόνους προς τους ιδιώτες μετόχους, νυν και νέους, οι οποίοι επιδιώκουν να μπουν στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Γραμμή την οποία φέρεται να στήριξε, με σιωπηρό τρόπο και σε παρασκηνιακό επίπεδο, και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ξεκάθαρη απαίτησή τους, βάσει της οποίας πρέπει άμεσα να προσδιορισθούν με ακρίβεια τα βέτο που θα θέτουν στην άσκηση της πολιτικής των τραπεζικών ομίλων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.
«Θα θεσπισθεί ένα πλαίσιο σχέσεων (relationship framework), το οποίο έχει στόχο, αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να προσδιορίσει και να ορίσει με ακρίβεια τα βέτο που θα μπορεί να θέτει προς τις διοικήσεις των τραπεζών η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε αυτές κατάφεραν να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα, καλύπτοντας το 10%, είτε όχι», αναφέρει το κείμενο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS
ΜΕΡΟΣ 1ο
ΜΕΡΟΣ 2ο
Πηγή:http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=218567&catID=11

Σαμαράς και Σία και Λευκωσία

Posted date: Μαρτίου 19, 2013 8:50 ΠΜ In: Πανδωρικώς | comment : 18
Του Κώστα Βαξεβάνη
Χρειάστηκε μόλις ένα 48ωρο, για να ανατραπεί η επιχειρηματολογία τριών χρόνων. Σύμφωνα με αυτή την επιχειρηματολογία, η Ελλάδα, πιεσμένη από τις συνθήκες και κυρίως από τους δανειστές, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να δεχθεί δυσβάστακτα μέτρα και σκληρούς όρους. Από τον Παπακωνσταντίνου ως τον Στουρνάρα και από τον Παπανδρέου ως τον Σαμαρά και Σία (σε αυτό το Σία συμπεριλαμβάνεται ο ευέλικτος μπαλαντέρ των χονδροειδών ψεμάτων του συστήματος, Βενιζέλος) η Ελλάδα εμφανίζεται να μην μπορεί να κουνηθεί. Καμιά διαπραγμάτευση, κανένα περιθώριο. Όλοι αυτοί που επέμεναν πως αυτοί οι ίδιοι οι όροι της δικής τους αγοράς επιτρέπουν την διαπραγμάτευση μέσα από την επίκληση της πιθανότητας κατάρρευσης, εμφανίζονταν ως επικίνδυνοι λαϊκιστές.
Και ξαφνικά από το Σαμαρά και Σία, πήγαμε στη Λευκωσία. Η κυβέρνησή της πήγε στο Eurogroup, απειλήθηκε, πιέστηκε και κατά πώς θα έκανε η κάθε υποτακτική κυβέρνηση, μετέφερε τις απαιτήσεις του Eurogroup στη χώρα ως αδιαπραγμάτευτη βάση. Η πολιτική Αναστασιάδη, κυρίως όμως αυτή του Σαμαρά βρέθηκε στον αέρα σε ώρες. Το κούρεμα των καταθέσεων προκάλεσε απρόσμενη αντίδραση. Πρώτα αντέδρασαν οι Κύπριοι και μετά τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου. Το αποτέλεσμα ήταν το Eurogroup να διαμηνύσει πως δίνει εναλλακτική λύση στην Κύπρο με φορολόγηση καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Να λοιπόν τι προκύπτουν ως συμπεράσματα από αυτές τις ώρες των εξελίξεων:
1. Τα μέτρα και οι όροι δεν είναι αδιαπραγμάτευτοι όπως ισχυρίζονται Βενιζέλος, Σαμαράς και Σία. Η πιθανότητα μια λαϊκή «αποκοτιά» να ακυρώσει τους σχεδιασμούς για την Κύπρο, δημιούργησε υποχωρητικότητα στους εμφανιζόμενους ως ανυποχώρητους από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Άρα τα μέτρα που επιβάλλονται δεν είναι ανελαστικά. Βενιζέλος Σαμαράς και Σία είναι ελαστικοί για τους δικούς τους λόγους. Όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αλλά δεν χρησιμοποίησαν την λαϊκή δυσαρέσκεια για τα μέτρα ως διαπραγματευτικό ατού. Αντιθέτως χρησιμοποίησαν καταστολή και επιχειρήματα φόβου απέναντι στον κόσμο για να δηλώσουν προς τους «εταίρους» την δική τους επιτυχή πάλη υπέρ των μέτρων.
2. Με το φτάρνισμα της μιρής οικονομικά Κύπρου, κρυολόγησε ο πλανήτης. Τα χρηματιστήρια έπεσαν,οι τράπεζες τρομοκρατήθηκαν, ο Πούτιν ανατρίχιασε. Αποδείχθηκε πάρα πολύ απλά πως οι παγκοσμιοποιημένες αγορές εκτός από «πλεονεκτήματα» έχουν και το μεγάλο μειονέκτημα της αλληλοσύνδεσής τους. Ακόμη και η μικρή Κύπρος μπορεί να ρίξει το ντόμινο. Και δεν το θέλουν. Γι” αυτό απειλούν, εκβιάζουν αλλά τελικώς διαπραγματεύονται. Διαφορετικά θα είχαν αφήσει την ελάχιστη οικονομία της Κύπρου να καταρρεύσει. Αλλά δεν αφήνουν ούτε αυτή.
3. Αν ισχύουν όλα όσα διέρρευσαν από το Eurogroup ως διάλογοι, τότε πρόκειται για μια συμμορία εκβιαστών την οποία Σαμαράς και Σία εμφανίζουν ως εταίρους ή ευρωπαϊστές. Σύμφωνα με τις διαρροές από την Κύπρο, όταν ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρής σηκώθηκε να φύγει από το Eurogroup θεωρώντας πέρα από κάθε λογική τα επιβαλλόμενα μέτρα, ο Άσμουνσεν πήρε τηλέφωνο τον Ντράγκι και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
«Μισό λεπτό να πάρω ένα τηλέφωνο… Έλα Μάριο (Ντράγκι) είμαστε έτοιμοι να σκάσουν δυο κυπριακές τράπεζες; Βεβαίως και είμαστε. ΟΚ κύριε Σαρρή, τώρα μπορείτε να πάρετε όποια απόφαση θέλετε».
Το κλίμα, αν όχι τον διάλογο, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κύπριος Πρόεδρος στο διάγγελμά του λέγοντας πως υπήρξε απειλή για κλείσιμο δύο τραπεζών. Άρα δεν μιλάμε για τις προσπάθειες διάσωσης της Οικονομίας, αλλά για εκβιασμούς που γίνονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Όλο αυτό το αντιευρωπαϊκό και εκβιαστικό κλίμα, ο Σαμαράς και Σία το εμφανίζουν ως ευρωπαϊκή λύση και μάχη για την Οικονομία. Αποκρύπτουν πως δεν έχει τίποτα φιλοευρωπαϊκό και εμφανίζουν τη συμμορία των εκβιαστών ως πολιτικούς που αγωνιούν για τη σωτηρία, εξωραΐζοντάς τους μαζί φυσικά με τους εαυτούς τους. Οι πραγματικοί λόγοι που επιβάλουν τα μέτρα είναι άλλοι, όπως και οι πραγματικές προθέσεις αυτών που κυβερνούν την Ελλάδα.
Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποφεύγουν να δώσουν την πραγματική διάσταση στο πρόβλημα: μια συστημική κρίση δεν απειλεί τις χώρες αλλά το σύστημα αν πέσουν οι χώρες. Έτσι το σύστημα απλά πολύ απλά,προσπαθεί να “επιλύσει” την κρίση κερδίζοντας από αυτή. Όποιος αμφιβάλει ας κοιτάξει τα κέρδη που συσσωρεύει η Γερμανία τον καιρό της κρίσης. Ο άλλος τρόπος επίλυσης, είναι μια άλλη Ευρωζώνη, με άλλους όρους Οικονομίας και Πολιτικής. Και βέβαια αλληλεγγύη, όραμα και κοινωνική (όχι τραπεζική) πολιτική.
Αυτή η στροφή για να γίνει χρειάζεται αυτό το αντιδραστικό σύστημα να έχει απέναντί του, ό,τι έγινε στη Λευκωσία.Όχι τους Σαμαρά και Σία.


Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Τρίτη, 19 Μάρτιος 2013 00:55 Tweet Η Κύπρος αποτελεί το νέο θύμα του ευρωπαϊκού ολοκαυτώματος – ενώ η 16η Μαρτίου του 2013, όπου αποφασίστηκε η άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων των Πολιτών, θα μείνει στην Ιστορία ως η ημερομηνία της αρχής του τέλους της Ευρωζώνης και του ευρώ... Ένα βαρύ, σκοτεινό «πέπλο» φαίνεται να καλύπτει σταδιακά τον ουρανό της Ευρώπης – με αποτέλεσμα πολλοί να αναφέρονται δυστυχώς στην «αναβίωση του «ναζιστικού φαντάσματος» και της «χιτλερικής Γερμανίας». Η μία χώρα μετά την άλλη, αφού οδηγείται στη χρεοκοπία, «διασώζεται» από τους δανειστές της – λεηλατείται δηλαδή ο δημόσιος και ο ιδιωτικός πλούτος της, εξαθλιώνεται, εξευτελίζεται και μετατρέπεται σε άβουλη αποικία. Στα πλαίσια αυτά, «μαυροντυμένοι άνδρες» αναλαμβάνουν απολυταρχικά, αμέσως μετά την υπογραφή της κάθε συμφωνίας «διάσωσης», τη σκιώδη εξουσία - ερήμην των πολιτών και των εκλεγμένων, δειλών ή ενδοτικών, κυβερνήσεων τους, οι οποίες παραδίδουν αμαχητί τα ηνία στους εισβολείς. Έντονες φράσεις, όπως «χρηματοπιστωτικός ναζισμός» ή «ολοκαύτωμα (holocaust) της ιδιοκτησίας», ακούγονται δυστυχώς από παντού – με τα κινήματα εναντίον του ευρώ να γίνονται συνεχώς ισχυρότερα. Παράλληλα, αναμένονται τραπεζικές επιδρομές (bank run) σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο - γεγονός που οφείλει να αποφευχθεί, αφού θα οδηγούσε στη χρεοκοπία των τραπεζών, καθώς επίσης στην κατάρρευση του ήδη «ευάλωτου» χρηματοπιστωτικού συστήματος (αν και ίσως αντιμετωπισθεί βραχυπρόθεσμα, αφού η ΕΚΤ θα έχει μάλλον προετοιμάσει μεγάλους «κρουνούς» παροχής έκτακτης ρευστότητας). Ποιος θα μπορούσε όμως να εγγυηθεί πλέον στους πολίτες την ασφάλεια των καταθέσεων και των υπόλοιπων περιουσιακών τους στοιχείων, όταν «δημεύονται» ερήμην τους από έναν «νεοσύστατο εθνικοσοσιαλισμό», έναν «εθνικοκαπιταλισμό» καλύτερα, με τέτοιον αυθαίρετο τρόπο; Στην περίπτωση της Κύπρου, δεν δημεύονται μόνο οι καταθέσεις των Κυπρίων στις τράπεζες – αλλά επίσης των Ελλήνων, των Βρετανών και των Ρώσων, με τους τελευταίους να κατέχουν σχεδόν το 50%. Οι καταθέσεις συνολικά είναι της τάξης των 68,4 δις € (Πίνακας Ι), εκ των οποίων τα 30 δις € είναι ασφαλισμένα, ενώ τα 38,4 δις € δεν είναι - σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο σε δις € - σύνολο 68,4 δις €, σχεδόν τέσσερις φορές το ΑΕΠ της δηλαδή(συγκριτικά στην Ελλάδα θα ήταν πάνω από 800 δις!), στα τέλη Ιανουαρίου 2013 Τράπεζα Ποσόν Ποσοστό επί συνόλου Τράπεζα Κύπρου (BOC) 18,2 26,7% Λαϊκή (CPB) 8,8 12,2% Ελληνική (Hellenic) 6,9 10,1% Ελληνικές τράπεζες 7,6 11,1% Λοιπές 26,9 39,9% Σύνολα 68,4 100% Σημείωση: Με επιφύλαξη, επειδή πηγή είναι το διαδίκτυο. Ας σημειωθεί ότι, μία ενδεχόμενη μαζική φυγή των καταθέσεων, θα σήμαινε το τέλος της Κύπρου – ενώ οι Κύπριοι στις εκλογές επέλεξαν μόνοι τους το δήμιο τους. Μεταφορικά λοιπόν, έχει κηρυχθεί έμμεσα από τη Γερμανία ο οικονομικός πόλεμος: αφενός μεν εναντίον της Μ. Βρετανίας, αφετέρου δε της Ρωσίας – η οποία δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα «σιωπήσει», ενώ ορισμένα από τα ισχυρότατα μέσα που έχει στη διάθεση της, με τα οποία θα μπορούσε εύκολα να «αντεπιτεθεί», περιγράφονται στη ανάλυση μας «Σενάρια παγκόσμιας σύρραξης». Ολοκληρώνοντας, η απάντηση στο ερώτημα «Τι θα συμβεί με τις καταθέσεις στην Ελλάδα, εάν μετά τις εκλογές στη Γερμανία, αποφασισθεί μία δεύτερη διαγραφή (κούρεμα) του χρέους της;», είναι μάλλον εύκολη και αυτονόητη: «Μέχρι εκείνη τη στιγμή, εάν τελικά επιβληθεί η δήμευση στην Κύπρο, καθώς επίσης εάν τεθεί το ίδιο ερώτημα από πολλούς, μάλλον δεν θα υπάρχουν ούτε καταθέσεις, ούτε ιδιωτικές τράπεζες στην πατρίδα μας». ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η Κύπρος αποτελεί το τέταρτο θύμα του ευρωπαϊκού ολοκαυτώματος – ενώ η 16η Μαρτίου του 2013, κατά την οποία αποφασίσθηκε η δήμευση περιουσιακών στοιχείων των Πολιτών, με το πάγωμα ενός σημαντικού μέρους των τραπεζικών τους καταθέσεων (σαν αποτέλεσμα ενός κατεπείγοντος νόμου που θα ψηφιστεί από τη Βουλή - εάν), θα μείνει στην Ιστορία ως η ημερομηνία του ξεκινήματος της τέταρτης φάσης του οικονομικού πολέμου. Ειδικότερα τα εξής: (α) Φάση πρώτη: Κατά την άποψη του συνόλου των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Γερμανίας καλύτερα (2010), οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να αναλάβουν τα αλόγιστα χρέη, τα οποία συσσώρευαν για πολλά χρόνια οι τράπεζες – θα έπρεπε δηλαδή να «κοινωνικοποιηθούν» οι ζημίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παρά το ότι δεν ιδιωτικοποιήθηκαν ποτέ τα κέρδη του. Οι πολιτικοί ηγέτες, υπηρέτες πλέον της οικονομικής εξουσίας και όχι των πολιτών που τους εξέλεξαν, αποφάσισαν να καλέσουν το ΔΝΤ, καθώς επίσης να λάβουν «μέτρα φτωχοποίησης» – γεγονός που οδήγησε τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε μία καταστροφική ύφεση, χώρισε τους πολίτες σε αντίπαλα στρατόπεδα, δημιούργησε αντιπαραθέσεις μεταξύ των κρατών, ενώ διαίρεσε την ήπειρο σε δύο μέρη: στο Βορά και στο Νότο. (β) Φάση δεύτερη: Ξεκίνησε ουσιαστικά με το εγκληματικό PSI (2011), το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τη Γερμανία και το ΔΝΤ. Οι ζημίες της Ελλάδας, ιδιαίτερα η μετατροπή του εξωτερικού δημοσίου χρέους της από «μεταφραζόμενο» κατά περίπου 90% σε δραχμές, σε 100% ευρώ με αγγλικό δίκαιο (γεγονός που την εγκλώβισε αυτόματα στην Ευρωζώνη), ήταν και είναι ανυπολόγιστες. Σε κάθε περίπτωση, η ροή των χρημάτων αντιστράφηκε – με τη Γερμανία να είναι ο κύριος αποδέκτης τους, με μηδενικό σχεδόν κόστος. Επίσης, η χώρα που τρέφεται και μεγαλώνει από την κρίση - παραστατικά, ο «βρικόλακας» που ζει, πίνοντας το αίμα των θυμάτων του. (γ) Φάση τρίτη: Η ΕΚΤ (Φθινόπωρο του 2012) ανακοινώνει ότι, θα χρηματοδοτεί εκείνα τα κράτη, τα οποία υποτάσσονται στα γερμανικά προγράμματα λιτότητας, αγοράζοντας απεριόριστες ποσότητες των ομολόγων τους – με αποτέλεσμα να καθησυχάσουν ανόητα οι επενδυτές, οι οποίοι σχεδίαζαν να κατευθύνουν το σύνολο των κεφαλαίων τους εκτός ευρώ και Ευρωζώνης, μετά το PSI (γεγονός που είχε θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό τη Γερμανία). (δ) Φάση τέταρτη: Πιθανότατα η αρχή του τέλους για το ευρώ, μετά την πρωτοφανή απόφαση δήμευσης των καταθέσεων στην Κύπρο – η οποία σηματοδοτεί επί πλέον μία κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Μ. Βρετανίας και της Ρωσίας. ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η έμμεση κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών, καθώς επίσης η κρυφή «αιμοδότηση» της Γερμανίας από τις υπόλοιπες χώρες, γίνεται πλέον άμεση – ενώ ουσιαστικά καταργείται η έννοια της ιδιοκτησίας, την οποία θα ακολουθήσει η ολοσχερής κατάργηση της δημοκρατίας, από ένα εθνικοκαπιταλιστικό καθεστώς. Παράλληλα, «τροχοδρομείται» η υπεξαίρεση του ελληνικού και κυπριακού υπόγειου πλούτου, με απώτερο στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Γερμανίας από τη ρωσική ενέργεια – χωρίς την οποία είναι αδύνατη η περαιτέρω αύξηση της ισχύος της. (ε) Φάση πέμπτη: Πρωταγωνιστές θα είναι αυτή τη φορά η Ισπανία και η Ιταλία – όπου οι μικρομέτοχοι των τραπεζών, καθώς επίσης οι ιδιώτες ομολογιούχοι και οι καταθέτες, θα κληθούν να πληρώσουν τη Γερμανία, μέσω μίας κατά πολύ ευρύτερης δήμευσης. Εν τούτοις, πολλοί μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες, «εμπνεόμενοι» από το παράδειγμα της Κύπρου, ίσως σπεύσουν να «εξαργυρώσουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία – «αναζωπυρώνοντας τη φωτιά» (την ευρωπαϊκή κρίση χρέους) και μετατρέποντας την σε μία ανεξέλεγκτη πλέον πυρκαγιά. (στ) Φάση έκτη: Οι κοινωνικές εξεγέρσεις, οι εμφύλιοι πόλεμοι και οι διακρατικές μάχες, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε έναν νέο μεσαίωνα – πολύ περισσότερο, εάν «συντονισθούν» με την παγκόσμια οικονομική σύρραξη, η οποία ευρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Γερμανία θα έχει για τρίτη φορά «αιματοκυλίσει» την Ευρώπη – γεγονός που ελπίζουμε να αποφευχθεί, με την έγκαιρη αφύπνιση των Ευρωπαίων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων και των Γερμανών. ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η πρόσφατη δίκη και η καταδίκη της Κύπρου (δήθεν λόγω του ότι δεν σεβάστηκε τις συστάσεις της ΕΕ, όσον αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επιμένοντας να αποτελεί έναν «φορολογικό παράδεισο»), έμοιαζε, όπως πάρα πολύ εύστοχα διατυπώθηκε, με εκείνες τις δίκες των βιαστών, οι οποίοι κατηγορούν και καταδικάζουν τελικά το βιαζόμενο θύμα τους - ισχυριζόμενοι ότι ήταν πολύ προκλητικά ντυμένο και δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Στα πλαίσια αυτά, ακόμη και οι υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ιδέας, μίας ενωμένης και αλληλέγγυας δηλαδή Ευρώπης των Πολιτών της, η οποία θα μπορούσε να επιπλεύσει με ασφάλεια στην τεράστια τρικυμία της παγκοσμιοποίησης, αναζητούν πλέον την «έξοδο κινδύνου» από το κοινό νόμισμα – παρά τα απίστευτα δεινά που θα την συνόδευαν. Κατά την πάγια άποψη μας βέβαια (δυστυχώς για πολλούς Γερμανούς Πολίτες, οι οποίοι δεν συμμερίζονται την πολιτική της κυβέρνησης τους), η σωστή λύση θα ήταν η άμεση έξοδος της Γερμανίας από την Ευρωζώνη – το γρηγορότερο δυνατόν, παράλληλα με την «εκδίωξη» της από την ΕΚΤ, έτσι ώστε να αποκτήσει η ένωση ξανά μία λειτουργική κεντρική τράπεζα, επιλύοντας πανεύκολα όλα της τα υπόλοιπα προβλήματα. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, εάν συνεχίσει η σιωπή των αμνών – καθώς επίσης εάν οι πολίτες περιμένουν τον από μηχανής Θεό για να τους σώσει, κάποιον δήθεν «πολιτικό ηγέτη» δηλαδή, παρά το ότι γνωρίζουν πως η μοναδική διέξοδος τους είναι η άμεση δημοκρατία: η ενεργητική συμμετοχή τους καλύτερα στην ψήφιση των σημαντικών νόμων και στον αυστηρό έλεγχο της εκάστοτε εξουσίας. ΥΓ: Εάν ισχύουν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών, τότε η συντριπτική ήττα της Κύπρου οφείλεται σε έναν «Εφιάλτη» εντός των τειχών της – όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας. Πόσο μάλλον εάν πράγματι απορρίφθηκαν προτάσεις της Ρωσίας, όπως αναφέρεται, οι οποίες θα εξασφάλιζαν την ελευθερία του νησιού – ένα εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό που χάθηκε μέσα σε μόλις δεκαπέντε ημέρες, από την εκλογή της νέας του ηγεσίας. Όσον αφορά δε το σύνηθες κυβερνητικό «διάγγελμα χειραγώγησης του πλήθους», δεν έχει νόημα να το κρίνει κανείς – αν και δεν παύουμε να απορούμε με την ευκολία, με την οποία ένας μηδαμινός αριθμός πολιτικών, έχει τη δυνατότητα να «χειρίζεται» έναν ολόκληρο λαό, παρά το ότι ενεργεί εντελώς αντίθετα με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας. Δυστυχώς η «νέα τάξη πραγμάτων», η οποία δημιουργήθηκε από το «κυπριακό προηγούμενο», δεν αφορά μόνο το νησί – αλλά και την Ευρώπη, ενδεχομένως δε ολόκληρο τον πλανήτη. Η κατάρριψη του «ταμπού» των εγγυημένων καταθέσεων (έως 100.000 € εντός της ΕΕ), η de facto «δήμευση» της ιδιωτικής περιουσίας χωρίς καμία προειδοποίηση, καθώς επίσης η «κρίση εμπιστοσύνης» που θα προκαλέσουν οι ενέργειες αυτές, είναι πολύ πιθανόν να συμβάλλουν στην σταδιακή κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος – με οδυνηρές συνέπειες για όλους μας. Αν και υποθέτουμε τώρα ότι, οι αναμενόμενες τραπεζικές επιθέσεις (bank run) στο Νότο θα είναι σταδιακές, με τους καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματα τους με μικρές, διαδοχικές αναλήψεις, «φοβούμενοι» να μην γίνουν αντιληπτές οι πραγματικές τους προθέσεις, ελπίζουμε να αποφευχθεί τελικά το μοιραίο – η άτακτη διάλυση της Ευρωζώνης, μέσα από το κλίμα μεσοπολέμου που βλέπουμε να διαμορφώνεται από τις επαίσχυντες ενέργειες των ευρωπαίων πολιτικών. Βασίλης Βιλιάρδος (copyright) Αθήνα, 17. Μαρτίου 2013 viliardos@kbanalysis.com


Ποιος θα σταματήσει τη Γερμανία;


Ακολουθεί μεθόδους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να γονατίσει Ελλάδα και Κύπρο Η υπόθεση του ''κουρέματος'' των καταθέσεων στην Κύπρο, ανάγκασε και τους πλέον δύσπιστους να αντιληφθούν ότι ο υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος για την Ευρώπη αλλά και για την παγκόσμια οικονομία είναι η Γερμανία.
Για πρώτη φορά είδαμε να επιβάλλεται κούρεμα καταθέσεων, να αμφισβητείται το ιερό δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας και της περιουσίας, επιλογή που υπαγορεύθηκε από το Βερολίνο. Μεθόδευση ανάλογης έμπνευσης με τα κατοχικά δάνεια που επέβαλαν οι Γερμανοί στις κατακτημένες χώρες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αν όχι ίδια.
Η Κύπρος πρέπει να γονατίσει, γιατί διαθέτει κοιτάσματα, ενεργειακό πλούτο και ξεχωριστή γεωπολιτική θέση. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα.
Οι δύο αυτές χώρες, εξασφαλίζουν αυτό που λείπει από την Γερμανία, την ενεργειακή αυτάρκεια.
Αυτό που συνέβη στην Κύπρο αποτελεί και ένα μήνυμα για όλο τον ευρωπαϊκό νότο.
Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία αν δεν συμμορφωθούν με τις γερμανικές υποδείξεις είναι βέβαιο ότι θα ''χτυπηθούν'' ανελέητα από το Βερολίνο. Μέσα από το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, η Γερμανία περνάει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους λαούς αυτών των χωρών, ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο, ότι δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς ούτε οι ίδιοι ούτε η κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Οι Γερμανοί προσπαθούν να αναδιπλωθούν, ''πετώντας'' τώρα το μπαλάκι στην Κύπρο και αφού κατάφεραν να προκαλέσουν καίριο πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στο τραπεζικό σύστημα.
Κανείς όμως δεν ξεχνάει ότι ο κ.Σόιμπλε ήταν αυτός που στο Εurogroup την Παρασκευή το βράδυ, πρότεινε ''κούρεμα'' καταθέσεων που έφτανε μέχρι το 40%, εκτοξεύοντας μάλιστα και απειλές, πρωτοφανείς σε ένταση μεταξύ εταίρων και σε αυτό το επίπεδο.
Τη σκυτάλη πήρε ο κ.Άσμουσεν ο οποίος όταν ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών κ.Σαρρής, κυριολεκτικά πανικόβλητος, προσπάθησε να διατυπώσει ενστάσεις, προέβη στην ακόλουθη πρωτοφανή κίνηση που δείχνει πολλά για το που έχει οδηγηθεί η Ευρώπη.
Σήκωσε το τηλέφωνο και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΕΚΤ κ.Ντράγκι, σα να απευθυνόταν σε υπάλληλό του, του ζήτησε να προετοιμαστεί η ΕΚΤ για τη χρεοκοπία των δύο κυπριακών τραπεζών.
Εκβιασμός με όρους καμόρας, βγαλμένος μέσα από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας που παραπέμπουν στη Γερμανία της πιο μαύρης περιόδου.
Μήνυμα που δείχνει ποιος είναι το αφεντικό.
Μήνυμα που δείχνει ότι ούτε θεσμοί λειτουργούν πλέον στην Ε.Ε. ούτε η δημοκρατία. Δεν υπάρχουν ούτε εταίροι, ούτε αλληλεγγύη.
Ουσιαστικά οι Γερμανοί με τους δορυφόρους τους, την Ολλανδία και τη Φινλανδία, και έχοντας να αντιμετωπίσουν αδύναμες και έντρομες ηγεσίες στην υπόλοιπη Ευρώπη, καταλύουν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
Χτίζουν τη Γερμανική Ευρώπη με χώρες προτεκτοράτα και κυβερνήσεις-ανδρείκελα τις οποίες οι ίδιοι θα επιβάλλουν εκβιάζοντας και εξαθλιώνοντας τους λαούς.
Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις παρεμβάσεις τους στις Ιταλικές και στις Ελληνικές εκλογές.
Οι μοναδικοί που αντιστέκονται είναι οι Βρετανοί ενώ οίκτο, πραγματικά,προκαλεί η στάση της Γαλλίας.
Η Γαλλία του Ντε Γκώλ, του Πομπιντού και του Μιττεράν αποτελεί παρελθόν μπροστά σε αυτή την καρικατούρα-ηγέτη, όπως είναι ο Φ.Ολάντ που δίνει διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στο Βερολίνο.
Η κατάσταση δεν απέχει πολύ από το να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις αφού η Γερμανία φαντασιώνεται τον εαυτό της ως υπερδύναμη, δίπλα στις ΗΠΑ, στη Ρωσία και στην Κίνα.
Το ερώτημα είναι ένα και απαιτεί απάντηση: Ποιος θα σταματήσει τη Γερμανία;
Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

http://gr.news.yahoo.com/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-092555230.html

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 18, 2013

Όχι μόνο της ΤΟΥΡΚΙΑΣ αλλά και την δική της.
ΕΞΗΓΩ:
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ προσπαθεί να αρπάξει τον ορυκτό πλούτο της ΚΥΠΡΟΥ. Σαν φόβητρο χρησιμοποιεί την ΤΟΥΡΚΙΑ με την οποία έχει άριστες σχέσεις.
Την ΤΟΥΡΚΙΑ η ΓΕΡΜΑΝΙΑ την βοηθάει ώστε να μην δημιουργηθεί ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ώστε μέσω της ΤΟΥΡΚΙΑΣ να βάλει χέρι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ στα πετρέλαια της ΜΟΣΟΥΛΗΣ στο ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι προσφέρθηκαν πρώτοι οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ να συνδράμουν την ΤΟΥΡΚΙΑ στην αντιπυραυλική ασπίδα .
Μία αντιπυραυλική ασπίδα που δεν είναι ούτε για τους ΣΥΡΙΟΥΣ , ούτε για τους ΙΡΑΝΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΜΙΧΘΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
Ποιος κερδίζει από όλο αυτό το γεωστρατηγικό παιχνίδι και ποιος χάνει;
1. Σε στενό γεωπολιτικό πλαίσιο κερδίζει η ΓΕΡΜΑΝΙΑ διότι κερδίζει τρείς δεξαμενές ενέργειας.
-Η 1η είναι το ΑΙΓΑΙΟ (στο οποίο έχει τάξει ένα μέρος των κοιτασμάτων στην ΤΟΥΡΚΙΑ )
-Η 2η είναι η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (που και σε αυτό έχει τάξει ένα μέρος των κοιτασμάτων στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ)
-Και η 3η είναι η περιοχή του βορείου ΙΡΑΚ που θα κάνει συνεκμετάλλευση με τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στα κοιτάσματα που υπάρχουν εκεί (αυτό σχεδιάζουν άλλο τι θα τους βγει στο τέλος).
Επομένως η ΓΕΡΜΑΝΙΑ αποκτά ενεργειακή επάρκεια για τα επόμενα χρόνια.
2. Σε ευρύ γεωστρατηγικό πλαίσιο ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ διότι:
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ χαλάει την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στην μεσόγειο οπότε η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΣΑΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ επομένως θα χάσουν την υφαλοκρυπίδα της ΑΡΚΤΙΚΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΥΠΙΔΑΣ ΕΚΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Έγινε) και η ΚΥΠΡΟΣ να πάθει αυτό που έπαθε.
ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΡΓΕΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ.
Ποιοι χάνουν;
Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ και προπαντός η ΡΩΣΙΑ.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
Η ΡΩΣΙΑ (ΠΟΥΤΙΝ) δεν έχει ποιοτικά τον στόλο που έχουν οι χώρες του ΝΑΤΟ όμως έχουν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ (ΠΥΡΗΝΙΚΗ) τεχνολογία από τους ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.
ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΆΣΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.
Το πότε θα γίνει αυτό εξαρτάται από πως θα εξελιχθεί το σχέδιό τους. Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν όλα έτοιμα αλλά η εφαρμογή των σχεδίων άλλαζε κάθε φορά και για τον λόγο αυτό έπαιρνε αναβολή η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ που είναι η ΑΡΚΤΙΚΗ να καταλήξει ΣΤΙΣ ΗΠΑ και η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ- ΜΟΣΟΥΛΗ να ανήκουν στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ).
ΚΟΙΝΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΠΑΙΣΤΗΚΕ ΚΟΡΟΪΔΟ.
ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΑΥΤΑ.
EMEΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Ασταθής η γερμανοκρατία


Posted on  ἀπὸ τὸν/τὴν 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Κατακλυσμιαίους ρυθμούς έχει πάρει η διάδοση στην ελληνική αγορά της πεποίθησης ότι αυτή η μνημονιακή πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ οδηγεί σε τραγικό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Οι αυταπάτες διαλύονται.Οι επιχειρηματίες που νόμισαν ότι με το μνημόνιο οι Γερμανοί θα έβαζαν τουλάχιστον μια τάξη στη χώρα και θα έβγαζαν από τη μέση τους «αεριτζήδες», έχουν απογοητευτεί πλήρως. Ναι μεν αρκετοί τυχάρπαστοι ανταγωνιστές τους εξαφανίστηκαν, αλλά ταυτόχρονα η μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων λόγω της δραματικής μείωσης των μισθών τους, των συντάξεων και εν γένει των εισοδημάτων τους είναι τόσο δραστική, ώστε δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε καν οι σοβαρότερες των επιχειρήσεων που τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
Ρευστό δεν υπάρχει πουθενά στην αγορά. Κανένας δεν πληρώνει κανέναν. Οι επιχειρηματίες ρίχνουν ο ένας τον άλλον – και αναφερόμαστε σε αυτούς που ήταν συνεπείς μέχρι τώρα, όχι στους απατεώνες. Δάνεια δεν δίνει καμία τράπεζα σχεδόν σε κανέναν. Ξέφτισε η αυταπάτη και το κυβερνητικό παραμύθι ότι δήθεν με τις δανειακές δόσεις για την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα έριχναν χρήμα για να κινηθεί η αγορά.
Τίνος είναι το ευρώ; Είναι όντως «κοινό νόμισμα» όλων των χωρών της Ευρωζώνης; Δεν εννοούμε τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Ουδέποτε στο παρελθόν οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας η πολιτική υπεράσπισης του εθνικού νομίσματός της συνεπέφερε τόσο απερίγραπτη δυστυχία και οικονομική ερήμωση. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα πρώτα επτά-οκτώ χρόνια του ευρώ οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και λοιποί γνώρισαν πρωτοφανή ευημερία ακριβώς λόγω του ευρώ. Μετά σε δυο-τρία χρόνια, όμως, όχι μόνο εξαφανίστηκαν όλα αυτά τα κέρδη, αλλά οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου γυρίζουν δεκαετίες ολόκληρες πίσω…
Ενα νόμισμα που καταστρέφει λαούς και χώρες, γιατί πρέπει να το υπερασπίζονται οι Ευρωπαίοι των χωρών που δυστυχούν; «Πρέπει να αναρωτηθούμε: Τι έγινε η Ευρώπη; Γιατί μόνο η Γερμανία πλούτισε (με το ευρώ);» υπογράμμισε ο Ιταλός πολιτικός ηγέτης Μπέπε Γκρίλο σε συνέντευξή του στην οικονομική γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». Δεν δίστασε να ρίξει τη… «βόμβα»: «Η Ιταλία βρίσκεται ήδη ντε φάκτο εκτός ευρώ»! Εξήγησε το γιατί: «Οι Βορειοευρωπαίοι θα κρατήσουν την Ιταλία μέχρι να πάρουν πίσω οι τράπεζές τους τις επενδύσεις τους σε ιταλικά κρατικά ομόλογα. Επειτα θα μας πετάξουν κάτω σαν καυτή πατάτα».
Αν η Ιταλία απειλείται με αποβολή από το ευρώ όποτε το κρίνουν σκόπιμο οι Γερμανοί, η τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης δηλαδή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που καθόρισε το Βερολίνο για το κοινό νόμισμα, είναι ηλίου φαεινότερον πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι, τα μεσαία στρώματα, οι συνταξιούχοι το συνειδητοποιούν ήδη αυτό με πολύ σκληρό τρόπο. Ακόμη πιο βίαια και καταστροφικά για το μέλλον τους το συνειδητοποιούν οι νέοι.
Η επιχειρηματική ελίτ αρχικά χάρηκε με τις δραστικές περικοπές μισθών, οι οποίες σηματοδότησαν μια τεράστια ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα προς τους πλούσιους. Ολοι οι επιχειρηματίες, ακόμη και οι μικρότεροι, κέρδισαν στην αρχή από τις μειώσεις μισθών. Τώρα αρχίζουν και βλέπουν, όμως, ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική. Ετσι, όμως, τίθεται επί τάπητος το ερώτημα πόσο σταθερό μπορεί να είναι υπ’ αυτούς τους όρους το καθεστώς της γερμανοκρατίας στη χώρα μας.
Ο λαός μισεί τη γερμανοκρατία. Ποιοι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν συμφέροντα που αντικειμενικά επωφελούνται από το καθεστώς αυτό; Οι ισχυρότεροι όμιλοι της Ελλάδας δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και στα πετρέλαια. Αυτοί αναπότρεπτα είναι με τους Αμερικανούς και όχι με τους Γερμανούς. Θα πάνε με τις ΗΠΑ και όχι με τη Γερμανία, αν υπάρξει σύγκρουση των δύο πόλων.
Βιομηχανία δεν υπάρχει πλέον στη χώρα σε σοβαρό επίπεδο. Ο κατασκευαστικός τομέας οπωσδήποτε εξαρτάται από τους Γερμανούς επικυρίαρχους, αλλά όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα έχουν σταματήσει στα χρόνια του μνημονίου. Ετσι, όμως, ο εξ αντικειμένου φιλογερμανικός προσανατολισμός καθίσταται εντελώς κενός περιεχομένου μέσα στην Ελλάδα, στρέφοντας τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους σε έργα στο εξωτερικό.
Το συμπέρασμα είναι απλό. Η αντιπάθεια του λαού και η έλλειψη επιχειρηματικών συμφερόντων καθιστούν το καθεστώς της γερμανοκρατίας πολύ πιο σαθρό από όσο δείχνει.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Πολεμική πράξη;

Posted on ἀπὸ τὸν/τὴν
Είναι πλέον περισσότερο από προφανές, ότι η Κύπρος υπήρξε το όπλο ,που χρησιμοποιήθηκε από το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο ,ετσί ώστε να απαντήσει,άμεσα και βίαια στην ειλημμένη απόφαση της Ρωσιας να προχωρίσει σε περιορισμούς στην λειτουργία ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων στην Ρωσία (μην ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ξένων καταθέσεων στην Κύπρο,προέρχεται από Ρώσους και αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος του 115% του ΑΕΠ) .
Οι ξένες τράπεζες θα μπορούν να δραστηριοποιούνται πλέον μόνο μέσω θυγατρικών εταιριών στην ρωσική επικράτεια και θα υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.Η Μόσχα λοιπόν προσπαθεί να ελέγξει την τραπεζική ασυδοσία και να προφυλάξει την οικονομία της χώρας.
Στην απόφαση αυτή ,ο διεθνής τραπεζικός παράγων αποφάσισε να απαντήσει άμεσα προειδοποιώντας την Μόσχα να επανεξετάσει αυτη την απόφαση.Μια απόφαση που πιθανότατα να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με αποτέλεσμα άλλα κράτη ( π.χ BRICS) να την ακολουθήσουν.
Με άλλα λόγια η Κύπρος προδόθηκε από την ίδια της την ηγεσία ,η οποία υπάκουοντας στις διαταγές του διεθνούς τραπεζικού παράγοντα ,χωρίς όνειδος αποφάσισε την οικονομική εξόντωση του Κυπριακού Ελληνισμού.Η οικονομική κρίση ήταν πρόφαση, που σκοπό είχε να νομιμοποιήσει τη αυτοκαταστροφική πολιτική.
Ο κ. Αναστασιαδής λοιπόν ,ο οποίος σίγουρα εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι της μαρτυρικής Μεγαλόνησου,πρόδωσε την εμπιστοσύνη των Κυρπίων.Βέβαια όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε πως ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και ποιοι ήταν οι άνευ χαρακτηρισμού ψηφοφόροι .που βρέθηκαν να τον ψηφίσουν.Γιατί για να μιλάμε ποιο ξεκάθαρα οι Κύπριοι που τον επέλεξαν ήξεραν τι θα επακολουθούσε αλλά προσπάθησαν να ωφεληθούν οι ίδιοι εξυπηρετώντας τα μικροσυμφέροντά τους.
Ευτυχώς, που υπάρχει και  Γίωργος Λιλλήκας ο οποίος δείχνει να είναι  πατριώτης που νοιάζεται για την χώρα του.
Και ένα τελευταίο ,αρχικά είπα ότι η Κύπρος ήταν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει την Ρωσία ,δεν είπα όμως τι είδους όπλο ήταν .Ήταν λοιπόν μια χειροβομβίδα ,μόνο που αυτός που την είχε ,την κρατούσε στο χέρι όταν εξερράγη…
Ο Αγιολουκαίτης

Βόμβα Πούτιν σε Αναστασιάδη: Βάλε καλύτερα μια γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο!


putin
Ένα οργισμένο τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε, νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Πούτιν-σύμφωνα με πληροφορίες-είπε αυτολεξί στον Κύπριο πρόεδρο
-Καλύτερα να βάλεις την γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχεις καταλάβει πως με αυτή την απόφαση καταστρέφεις τη χώρα σου;
Πως θα υπάρξουν τράπεζες την Τρίτη; Ποιος θα τις εμπιστεύεται; Εάν προχωρήσετε σ΄αυτή την ενέργεια ξεχάστε μας…
Το τηλεφώνημα του Πούτιν αλλά και οι απειλές της Ρώσικης Μαφίας πάγωσαν τους Κυπρίους οι οποίοι ανέβαλαν τις αποφάσεις για αύριο Δευτέρα…Κόλαση, μείνετε συντονισμένοι. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται….