Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Φυγάδες του αντάρτικου θύματα ή θύτες;

Εξηγήσεις ζητά από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, για τη δήλωσή του σχετική με τον επαναπατρισμό των αυτοαποκαλούμενων «εθνικά Μακεδόνων» των Σκοπίων και του δήθεν δικαιώματός τους να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους από τα ελληνικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος, σε ερώτηση σχετική με το αν σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ όταν έλθει στην εξουσία να αλλάξει τον νόμο Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου, αλλά απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους αλλογενείς, φέρεται να δήλωσε:

«Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα».

Το ΠΑΣΟΚ, είναι υποχρεωμένο να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, σήμερα ιδιαίτερα, αν θα τιμήσει την θέση του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, «ονομασία για τα Σκόπια χωρίς τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της» και το νόμο του, «επιστρέφουν μόνον Έλληνες το γένος πολιτικοί πρόσφυγες».


Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιοι ήσαν τα θύματα και ποιοι οι θύτες.

Αν οι αντάρτες ήταν τα θύματα τότε δικαιούνται κάθε αρωγής. Αλλά εκτιμώ ότι οι αντάρτες έπαιξαν και έχασαν και πέραν τούτου κατέφυγαν σε μη φίλια γειτονικά κράτη με το όπλο «Παραπόδα (Ν. Ζαχαριάδης)».

Κατ’ επέκταση, θα έπρεπε οι εισβολείς Ιταλο-Γερμανοί να μας ζητήσουν πολεμικές αποζημιώσεις. Αλλά συνέβηκε το αντίθετο.

Κατά την εκτίμησή μου, αυτή η ομάδα των υπολειμμάτων του αντάρτικου είναι θύματα των επιλογών τους, οι οποίες έπληξαν σοβαρά την Ελλάδα και καθυστέρησαν σημαντικά την επανόρθωσή του τόπου από τα δεινά του ΙΙ ΠΠ. Και πέραν τούτου ως Σκοπιανοί με το προσωπείο των Μακεδόνων μας δημιουργούν χίλια δυο προβλήματα κακής γειτονίας.

ΣΓΣ

Ανυπότακτος ο γιος του διοικητή των Καταδρομών

Posted: 04 Sep 2009 02:45 AM PDT


ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ στην έρευνα του υπ. Άμυνας για τη φυγοστρατία, μετά τις αποκαλύψεις του “Φ” για αξιωματικούς που απαλλάσσουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η περίπτωση του γιου του διοικητή των Καταδρομών Γιάγκου Γιάγκου, Δημήτρη Γιάγκου, ο οποίος κηρύχθηκε ανυπότακτος από το ΓΕΕΦ και παραπέμπεται σε Στρατοδικείο.


Στο Στρατοδικείο ο γιος του διοικητή Καταδρομών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ στην έρευνα του υπ. Άμυνας για τη φυγοστρατία, μετά τις αποκαλύψεις του “Φ” για αξιωματικούς που απαλλάσσουν τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η περίπτωση του γιου του διοικητή των Καταδρομών Γιάγκου Γιάγκου, Δημήτρη Γιάγκου, ο οποίος κηρύχθηκε ανυπότακτος από το ΓΕΕΦ και παραπέμπεται σε Στρατοδικείο.

Ο διοικητής των Καταδρομών δήλωσε στον “Φ” ότι ο γιος του έχει δύο υπηκοότητες και ότι έχει υπηρετήσει πλήρη θητεία στον ελληνικό στρατό. «Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ήθελα και εγώ ο ίδιος και ο γιος μου, να υπηρετήσει και στον κυπριακό στρατό», συμπλήρωσε. Ποινική δίωξη πάντως θα κινηθεί κατά εν ενεργεία αντισυνταγματάρχη της Ε.Φ. ο οποίος παραπλάνησε το Στρατολογικό Γραφείο, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος του γιου του από τα κρατικά αρχεία.

»Κηρύχθηκε ανυπότακτος από το ΓΕΕΦ »Ποινική δίωξη κατά αντ/χη που «εξαφάνισε» το γιο του »Από κόσκινο ξαναπερνούν 79 αθλητές

Ανυπότακτος ο γιος του διοικητή των Καταδρομών
Γ. Γιάγκου: « Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα υπηρετήσει»
ΤΟΥΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Την ίδια ώρα που δεκάδες παλληκάρια (φωτ. αρχείου, πάνω) υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους, θλίψη και οργή προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η έρευνα του υπ. Άμυνας για τη φυγοστρατία. Κραυγαλέα είναι η περίπτωση με τον αντισυνταγματάρχη που προσπάθησε να ξεγελάσει το Στρατολογικό Γραφείο εξαφανίζοντας κάθε ίχνος του γιου του από τα κρατικά αρχεία.

Παπακώστας: Έπαθα σοκ, μόλις είδα τον αριθμό
Ως ανυπότακτος κηρύχθηκε από το ΓΕΕΦ, ο γιος του διοικητή των Καταδρομών Γιάγκου Γιάγκου, Δημήτρης Γιάγκου, με το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο να εισηγείται την ποινική του δίωξη. Ήδη ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Δικαστικού προκειμένου να αχθεί η υπόθεση για εκδίκαση ενώπιον του Στρατοδικείου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ», ο Δημήτρης Γιάγκου θα έπρεπε να καταταγεί στην Εθνική Φρουρά για να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία πέρυσι το καλοκαίρι, με την 2008 Β ΕΣΣΟ. Αντί αυτού όμως, προσκομίστηκαν ιατρικά δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οποία, δεν μπορούσε να καταταγεί καθώς βρισκόταν κλινήρης σε νοσοκομείο στην Αθήνα, μετά από σοβαρό τραυματισμό στο πόδι. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δόθηκε εξάμηνη αναβολή προκειμένου ο Δημήτρης Γιάγκου να καταταγεί στην Ε.Φ. τον Ιανουάριο με την 2009 Α ΕΣΣΟ. Κάτι βεβαίως που δεν έγινε.

Το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο τον αναζήτησε χωρίς αποτέλεσμα μέσω της Αστυνομίας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, κηρύχθηκε ανυπότακτος και κινήθηκαν οι διαδικασίες για ποινική δίωξη του.
Από το ΓΕΕΦ μας επιβεβαιώθηκε χθες πως ο γιος του διοικητή των Καταδρομών κηρύχθηκε ανυπότακτος καθώς και το ότι, δρομολογήθηκε η ποινική δίωξη του. Ο «Φ» επικοινώνησε χθες με τον διοικητή των Καταδρομών Γιάγκο Γιάγκου. Από την Αθήνα όπου βρίσκεται για διακοπές, ο κ. Γιάγκου μας ανέφερε ότι, όπως ο ίδιος έτσι και ο γιος του Δημήτρης, έχει δυο υπηκοότητες, την κυπριακή και την ελληνική. Μας δήλωσε επίσης πως, ήδη ο γιος του έχει υπηρετήσει πλήρη θητεία στον ελληνικό στρατό. Για να προσθέσει τα ακόλουθα: «Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ήθελα και εγώ ο ίδιος και ο γιος μου, να υπηρετήσει και στον κυπριακό στρατό».

Υπό κατηγορία αντισυνταγματάρχης
Εξάλλου, προχθές δόθηκαν οδηγίες για να κινηθεί η διαδικασία ποινικής δίωξης εναντίον ανυπότακτου στρατεύσιμου, του οποίου ο πατέρας φέρει τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη στην Εθνική Φρουρά. Η συγκεκριμένη υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως «πολύ σοβαρή» και όπως εγκύρως πληροφορείται ο «Φ», ζητήθηκε ήδη γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, για το κατά πόσο δύναται να διωχθεί ποινικά και ο εν λόγω αντισυνταγματάρχης, με την κατηγορία ότι βοήθησε τον γιο του να φυγοστρατήσει. Η εν λόγω περίπτωση τέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο του ΓΕΕΦ για εξέταση, μετά από επώνυμη προφορική καταγγελία. Όπως αποκαλύφθηκε, ο αντισυνταγματάρχης, παράνομα και παράτυπα φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του γιου του, με αποτέλεσμα τα στρατολογικά γραφεία να αγνοούν παντελώς, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, την ύπαρξή του. Πώς; Ο εν λόγω αντισυνταγματάρχης πέτυχε, παραπλανώντας τη γραμματεία του σχολείου όπου φοιτούσε ο γιος του, να αφαιρεθεί το όνομα του από τον κατάλογο των τελειόφοιτων που διαβιβάστηκε στα στρατολογικά γραφεία, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να τον αναζητήσουν. Παράλληλα -και κατά παράβαση της νομοθεσίας, δεν τον ενέγραψε στο Αρχείο Πληθυσμού. Εν ολίγοις, ο αντισυνταγματάρχης φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του γιου του.

Για τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ήταν ανύπαρκτος. Επειδή με τις προαναφερθείσες ενέργειες του ο αντισυνταγματάρχης έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα, ζητήθηκε νομική γνωμάτευση για να διωχθεί ποινικά και ο ίδιος. Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του «Φ» στα οποία αποκαλύφθηκε ότι, σε δυο περιπτώσεις, παιδιά αξιωματικών της Ε.Φ. που κατατάγηκαν τον Ιούλιο του 2009, έλαβαν εξάμηνη αναβολή θητείας λόγω ψυχικών νοσημάτων. Με τη λήξη της εξάμηνης αναβολής, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, «οφείλουν να καταταγούν και θα παραπεμφθούν για επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία».

Από ιατροσυμβούλιο περνούν 79 αθλητές
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣΆμυνας Κώστας Παπακώστας με χθεσινές του δηλώσεις, χαρακτήρισε το πρόβλημα της φυγοστρατίας ως «καρκίνωμα», εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα του για λήψη μέτρων. Ερωτηθείς σχετικά με τους αθλητές που φυγοστρατούν, ο κ. Παπακώστας αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου. Όπως είπε, στα δελτία υγείας που θα εκδίδονται στους αθλητές από τον ΚΟΑ, θα συμπεριλαμβάνεται πλέον και η πτυχή που αφορά την ψυχολογική τους αξιολόγηση, καθιστώντας σαφές πως όσοι θα απαλλάσσονται από την Ε.Φ. λόγω ψυχολογικού προβλήματος, δεν θα μπορούν να εξασφαλίζουν ταυτότητα αθλητή. Ο κ. Παπακώστας αποκάλυψε επίσης πως όσοι αθλητές «με οποιοδήποτε δόλιο τρόπο κατάφεραν να απαλλαγούν ή να πάρουν αναβολή» θα περάσουν από ειδικό ιατρικό συμβούλιο, το οποίο θα διοριστεί εντός των ημερών για να επανεξετάσει την περίπτωσή τους. Πρόκειται, όπως είπε, για συνολικά 79 αθλητές που αγωνίζονται είτε σε ομαδικά είτε σε ατομικά αθλήματα. «Μόλις είδα τον αριθμό 79, δεν σας κρύβω ότι είχα πάθει σοκ», είπε ο κ. Παπακώστας.

Εξάλλου, σε απάντησή του σε επιστολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Κληρωτών στρατιωτών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εκφράζει τη λύπη του «για το αξιοκατάκριτο φαινόμενο της φυγοστρατίας».

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ευρώπη ανησυχεί για νέα κρίση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009 07:00

Σε κοινό μέτωπο οι τρεις κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης -Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία- απηύθυναν σαφή προειδοποίηση στους διαμορφωτές πολιτικής του G20 ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει παρέλθει, ζητώντας παράλληλα να χαραχθεί μία συντονισμένη πολιτική εξόδου από τα μέτρα στήριξης και να επιβληθούν όρια στα μπόνους τραπεζιτών.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Σε επιστολή προς τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους εν όψει της Συνόδου τoυ G20 το Σαββατοκύριακο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υπογραμμίζουν ότι οι μεγάλες οικονομίες θα πρέπει να μη δημιουργήσουν νέες παγκόσμιες ανισορροπίες τώρα που η ύφεση αρχίζει να μετριάζεται.

Μολονότι η οικονομία παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, προειδοποίησαν ότι η κρίση δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί και ότι η ανεργία θα αυξηθεί τους προσεχείς μήνες και κάλεσαν τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν πλήρως τα σχέδια για την ανάκαμψη της οικονομίας, αν και ζητούν να συζητηθεί στο G20 συντονισμένο σχέδιο για μία πολιτική εξόδου στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, προέτρεψαν τους ηγέτες του G20 να θέσουν δεσμευτικούς κανονισμούς για τον περιορισμό των υπέρογκων τραπεζικών μπόνους και να συζητήσουν την επιβολή αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου στο χρηματοοικονομικό τομέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος ανέφερε μεν ότι οι χώρες του G20 συνέβαλαν επιτυχώς στον τερματισμό της παγκόσμιας ύφεσης, αλλά συνέστησε ότι είναι υπερβολικά ενωρίς να αποσυρθούν οι πολιτικές που στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης.

Λίγο ενωρίτερα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προέβλεψε «μέτρια» ανάκαμψη για τις κορυφαίες βιομηχανικά ανεπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη βελτιώνοντας ελαφρώς τις προηγούμενες προβλέψεις του:

οι οικονομίες του G7 θα συρρικνωθούν 3,7% εφέτος, λιγότερο από το 4,1% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο, αν και η επίδοση αυτή εξακολουθεί να είναι η χειρότερη στη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου. Για τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα εξέλθουν από την ύφεση στο τρίτο τρίμηνο, ενώ προέτρεψε τις κεντρικές τράπεζες να καθυστερήσουν να αυξήσουν τα επιτόκια.

Τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας πιστοποιούν και τα νέα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον τομέα παροχής υπηρεσιών. Στην Ευρωζώνη, ο σχετικός δείκτης ενισχύθηκε στο 49,9 τον Αύγουστο από το 45,7 του Ιουλίου, ενώ στις ΗΠΑ στο 48,4 από το 46,4.

Στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 54,1 από το 53,2. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης της JP Morgan για την παγκόσμια δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών και μεταποίησης διευρύνθηκε για τρίτη φορά σε 15 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Δημήτρης Χρυσικόπουλος

Επ’ ευκαιρία της συνάντησής του με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τ. Καϊντάνοου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, ιδίως μετά τις τελευταίες προκλήσεις από τουρκικά μαχητικά εντός του εθνικού εναέριου χώρου. Ο κ. Βαληνάκης τόνισε ότι οι παραβιάσεις, οι υπερπτήσεις και οι παρενοχλήσεις της γείτονος χώρας «δεν μπορεί να μένουν χωρίς συνέπειες», συμπληρώνοντας ότι «τον τελευταίο καιρό έχουμε προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή» και υπογραμμίζοντας ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Κι όταν ο λογαριασμός παραφουσκώνει από τις παραβιάσεις, τις υπερπτήσεις και τις παρενοχλήσεις, είναι φυσικό ότι όλα αυτά δεν μπορεί να μένουν χωρίς συνέπειες».

Όσον αφορά στο αντικείμενο της συνάντησής του με την Αμερικανίδα βοηθό υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Βαληνάκης σημείωσε ότι «συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, η στρατηγική αυτή σχέση, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, στον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέα».

Αναβολή στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ, η ματαίωση του προσκυνήματος πιστών από τον Πύργο και την Τηλλυρία που επρόκειτο να μεταβούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάμα -που εόρταζε χθες- στη Μόρφου μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη από αστυνομικούς των Κατεχομένων προκάλεσε την αναβολή της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δ. Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη

Μ. Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Λευκωσίας και ο σύμβουλος του Δ. Χριστόφια Γ. Ιακώβου κατήγγειλε τη συμπεριφορά των κατοχικών Αρχών, τονίζοντας ότι «ρίχνει σκιά στην έναρξη του δευτέρου γύρου των συνομιλιών».


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Αν δεν αλλαξοπιστήσουν, θα θανατωθούν!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΙΣΛΑΜ.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

ΣΓΣ

Αν δεν αλλαξοπιστήσουν, θα θανατωθούν!


Αυτές οι δυο γυναίκες θα πεθάνουν!

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μερζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν με το αιτιολογικό της αλλαγής θρησκεύματος.

http://anemos5.blogspot.com/2009/09/blog-post_03.html


Ψηφιακή αθλιότητα από τα Σκόπια

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009, 08:30

Πάνος Πικραμένος

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι «Hit the bastards» θα μπορούσε να ήταν ένα από τα χιλιάδες shoοt ‘em up games που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Κάποιες φιγούρες εμφανίζονται ξαφνικά στην οθόνη μας σε τυχαία θέση και χρόνο, ο παίκτης στοχεύει και πρέπει να πετύχει τον στόχο, αρκεί να βρίσκει ενδιαφέρον ένα τέτοιου είδους παιχνίδι.

Όμως, στην περίπτωση του «Hit the bastards», που προσφέρει στους αναγνώστες της η διαδικτυακή εφημερίδα των Σκοπίων www.taratur.com, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το εθνικιστικό μίσος, το χαμηλό πολιτιστικό υπόβαθρο και η πολιτική εμπάθεια των δημιουργών, το μετατρέπουν σε ένα ακόμη χυδαίο προϊόν υποπολιτισμού και τριτοκοσμικής αντίληψης της πολιτικής, που πολλές φορές έχουμε υποστεί από την γειτονική χώρα.

«Χτυπήστε τους μπάσταρδους»

Οι φιγούρες-στόχοι στο «Hit the bastards» δεν είναι τυχαία πρόσωπα, αλλά καρικατούρες του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη, και του επίτροπου της ΕΕ, αρμόδιου για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν.

Τα ονόματα των τριών «στόχων» εμφανίζονται παραφρασμένα με υβριστικό τρόπο: ο κ. Ρεν έχει μετονομαστεί σε Olli Cretin, δηλαδή Όλι Ηλίθιος, ο κ. Καραμανλής σε Κostas KaraNazis δηλαδή Κώστας Καραναζί και η κ. Μπακογιάννη σε StupidYannis, δηλαδή Ντόρα… Χαζογιάννη.

Στην πρώτη σελίδα εμφανίζεται και μία καρικατούρα της ελληνικής σημαίας, για μία ακόμη φορά με αγκυλωτό σταυρό…

Ο παίκτης επιλέγει μία φιγούρα ως στόχο και ένα κομμάτι τούρτα, μία τομάτα ή ένα αβγό και προσπαθεί να χτυπήσει τον στόχο...

Δείτε το και εσείς...




Η ιδέα είναι του Kostadin Lavot και ο σχεδιασμός του Filip Peralof, οι οποίοι στη σελίδα Instructions δηλώνουν υπερήφανοι για το… πόνημά τους και προτρέπουν τους αναγνώστες της εφημερίδας να χτυπήσουν τους «Ευρωπαίους κωμικούς», τους οποίους χαρακτηρίζουν «μπάσταρδους»: «Ελάτε στη συντροφιά μας και κάντε τους μπάσταρδους να πληρώσουν!».

«Με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τους «The Bastards» - μια ομάδα Ευρωπαίων κωμικών που καθοδηγούνται από τους περίφημους Cretin Clown (Κλόουν Κρετίνο), The Stupid(yanis) (Χαζο-γιάννη) και τον The Nazi Leader (Αρχηγό-Ναζί).

Στην τελευταία τους παράσταση έλεγαν ανέκδοτα για μια μικρή και ειρηνική χώρα που βρίσκεται στη Βαλκανική χερσόνησο. Την έλεγαν FYROM, άνω Μακεδονία, βόρεια Μακεδονία και πολλά άλλα ονόματα… Το πλήθος κατάλαβε το αστείο τους και αποφάσισε να τους τιμωρήσει με τομάτες, αβγά και κέικ. Κανένας δεν κοροϊδεύει τη νοημοσύνη των ανθρώπων!

Έχετε στη διάθεσή σας τομάτες, αβγά και κέικ. Τα κέικ προκαλούν μεγαλύτερο χάλι (και πόντους) από τα αβγά και αυτά από τις τομάτες. Τέλος πάντων, χτυπήστε τους για τα καλά – το αξίζουν!», λένε οι δημιουργοί της αθλιότητας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι δεν έχει αναρτηθεί σε κάποια περιθωριακή σελίδα, στις underground γωνιές του διαδικτύου, αλλά στη μεγάλης αναγνωσιμότητας διαδικτυακή εφημερίδα Taratur, στη διεύθυνση

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

"Σημάδεψαν" τα σπίτια Ελλήνων και Αρμενίων

Shared via AddThis

"Σημάδεψαν" τα σπίτια Ελλήνων και Αρμενίων

ΣΆΒΒΑΤΟ, 29 ΑΎΓΟΥΣΤΟΣ 2009

Bookmark and Share


Νέα Σεπτεμβριανά φοβούνται στην Κωνσταντινούπολη. Οι πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών, έχουν προβληματίσει τις δύο κοινότητες καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα Ρομφαία, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πόλης όπου ζουν χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς.

Οι χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στη μνήμη τους τις καταστροφές της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τότε που ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.

Επίσης ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από χριστιανούς σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.

Να αναφερθεί ότι οι αρμενικές και ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις μίσους και τα εγκλήματα εναντίον τους. Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν περισσότεροι από 50.000 Αρμένιοι και περίπου 2.500 Ελληνες.

Προχθές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον νέο διευθυντή Ασφαλείας της Πόλης Χουσεΐν Τσαπκίν. Η επίσκεψη δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με το συγκεκριμένο γεγονός.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Στέφανος και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Παντελής Βίγκας. (Πηγή: Espresso)

Αντίδραση της Δ.Α.

Την άμεση αντίδραση της Δημοκρατικής Αναγέννησης προκάλεσε η είδηση, ότι ελληνικά και αρμένικα σπίτια στην Κωνσταντινούπολη είναι «σημαδεμένα» με κόκκινες και πράσινες λωρίδες, μερικές μάλιστα μέρες πριν την μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τις ύποπτες αυτές εξελίξεις και παρακολουθεί το θέμα από κοντά.