Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011


Διαφωνία Μπιρμπίλη - Παμπούκη για το Ελληνικό
Γιωργος Λιαλιος - Βασιλης Νεδος
Απόλυτη διάσταση για τη μελλοντική αξιοποίηση του Ελληνικού φαίνεται ότι υφίσταται μεταξύ της κ. Τίνας Μπιρμπίλη και του κ. Χάρη Παμπούκη. Τούτο διεφάνη ήδη από χθες το πρωί, όταν η κ. Μπιρμπίλη, ελάμβανε σαφείς αποστάσεις από τις μέχρι τώρα εκδηλωθείσες προθέσεις της κυβέρνησης για αξιοποίηση του Ελληνικού. Οπως ανέφερε, ο μητροπολιτικός του ρόλος ως χώρος πρασίνου δεν μπορεί να χαθεί, ενώ θεωρεί δεδομένη μια εκτεταμένη διαβούλευση με τους πολίτες πριν οριστικοποιηθεί το masterplan. «Είναι άσχημο να υπάρχει ένας μύθος σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στο Ελληνικό. Επειδή έχουμε μελετήσει αντίστοιχες δράσεις στο εξωτερικό, εκεί υπάρχει μια πολύ σημαντική προετοιμασία για το πώς θα εμπλακεί ο κόσμος. Μια διαβούλευση πριν από οποιοδήποτε masterplan, ώστε να πεισθεί ο κόσμος ότι αυτό που γίνεται είναι για το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε η κ. Μπιρμπίλη, αφήνοντας έτσι να διαφανεί η διαφωνία της για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα.
Λίγο πριν από τις δηλώσεις της κ. Μπιρμπίλη, ο κ. Παμπούκης έφθανε στην Αθήνα από το Κατάρ, όπου είχε διαβουλεύσεις για την τύχη του Ελληνικού. Μόλις τις πληροφορήθηκαν, στενοί συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας, τόνιζαν ότι η αρμοδιότητα για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό στον κ. Παμπούκη, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τις επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι το ταξίδι στο Κατάρ αποτέλεσε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης με το Εμιράτο. Φαίνεται ότι οι Αραβες θεωρούν το Ελληνικό ως ένα πείραμα. Αν επιτύχει, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τούτο θα σημάνει σύσφιγξη των επιχειρηματικών σχέσεων. Ως προς τη διαπραγμάτευση, οι συνεργάτες του κ. Παμπούκη τονίζουν ότι βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού περί της χρήσης του χώρου.
Υπογραμμίζουν ότι ο χώρος πρασίνου δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση εκείνον του Central Park. Τούτο βεβαίως έρχεται σε αντίθεση με όσα είπε χθες η κ. Μπιρμπίλη, ότι δηλαδή «θα πρέπει να βρούμε χρήσεις που να οριοθετούν τι είναι πράσινη ανάπτυξη σε μια σύγχρονη μητρόπολη. Δεν μπορεί να χαθεί ο μητροπολιτικός ρόλος του ως χώρου πρασίνου», ανέφερε. Μάλιστα η υπουργός στράφηκε ενάντια όσων υποστηρίζουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι πηγή ανάσχεσης των επενδύσεων. «Η οικονομική συγκυρία μάς επιβάλλει να λειτουργήσουμε περιβαλλοντικά, αλλιώς θα τα χάσουμε όλα. Το δίλημμα “ανάπτυξη ή περιβάλλον” είναι ένα ψευδο-δίλημμα που θέτουν όσοι θέλουν να αναπαράγουν μοντέλα που έχουν χρεοκοπήσει», ανέφερε. Οπως είπε η κ. Μπιρμπίλη, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σηφουνάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Κατάρ συζητήθηκαν θέματα οικονομικού και νομικού χαρακτήρα σε σχέση με το Ελληνικό. Σχετικά με άλλα θέματα αρμοδιότητάς της, η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε:
- Για τις Natura, το ΥΠΕΚΑ επιμένει για την αρτιότητα των 4 στρ. σε οικόπεδα με «πρόσωπο» 45 μέτρων, ενώ οι βουλευτές ζητούν τα 25 μέτρα. Επιπλέον, οι βουλευτές πιέζουν να επιτραπεί η δόμηση σε ζώνη γύρω από τους οικισμούς που βρίσκονται σε Natura, επιλογή που θα άφηνε ένα τεράστιο «παράθυρο» στον νόμο, καθώς οι περισσότεροι οικισμοί δεν έχουν σαφή όρια.
- Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται πρόταση σχετικά με τη μείωση των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων. Η υπουργός απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο νομιμοποίησης, επομένως η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζεται προς το παρόν... χωρίς νόημα.
Χθες πάντως το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως για το προεδρικό διάταγμα του Υμηττού. Το ΣτΕ ζήτησε να ιδρυθούν φορείς διαχείρισης στα πάρκα Γουδί και Ιλισίων (αντί της επιστασίας τους από τον Οργανισμό Αθήνας), επέτρεψε μικρότερη αρτιότητα για την ανέγερση δημόσιων σχολείων (ζητώντας διευκρίνιση για τα ιδιωτικά), αλλά και τη συγκέντρωση του πάρκου κεραιών σε δύο ιστούς.

 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_25/02/2011_433800

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τους τελευταίους μήνες γίνεται πολύ συζήτηση για τη ΔΕΗ ,ιδιωτικοποίηση , την πώληση μονάδων . Καλό λοιπόν θα είναι να τα δούμε τα πράματα με μια ψύχραιμη ματιά , γιατί η αντιπαράθεση αντί να γίνεται με επιχειρήματα έχει διολισθήσει σε επίπεδο τσαμπουκά με πρωτοστατούσα την ΓΕΝΟΠ , και τους αόρατους αντίπαλους να απαντούν με χτυπήματα κάτω από τη μέση ( αόρατοι γιατί δεν εμφανίζονται οι ίδιοι ως ενδιαφερόμενοι αλλά αρκούνται σε κατά παραγγελία δημοσιεύματα ).
Αλλά ας δούμε πρώτα το θέμα ΔΕΗ και την προσφορά της στην Ελληνική Οικονομία. Η βασική σκέψη στα μέσα του 1950 ήταν να δημιουργηθεί μία πανελλαδική εταιρία που με την προσφορά φτηνού ηλεκτρικού ρεύματος να βοηθήσει την αναπτυσσόμενη τότε οικονομία.
Και τον στόχο αυτό τον πέτυχε κατά 100 τοις 100 . Πάνω από 50 χρόνια έχουμε το φτηνότερο οικιακό ρεύμα στην Ευρώπη και από τα φτηνότερα βιομηχανικά. Πότε δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό ,και προσέφερε και στην εθνική οικονομία παρέχοντας τσάμπα νερό στους αγρότες και μάλιστα εις βάρος των οικονομικών της.
Το ίδιο επιτυχείς ήσαν οι κρατικές EDEF και ΕΝΕL στη Γαλλία και Ιταλία αντίστοιχα. Σε
άλλες χώρες που ακολουθήθηκε το μη κρατικό μοντέλο παρουσιάστηκαν προβλήματα διότι ένα Ηλεκτρικό Δίκτυο θέλει κεντρικό σχεδιασμό. Δεν μπορεί να δουλέψει με το laissez faire της ελεύθερης οικονομίας . Κατ αρχήν πρέπει να προβλέψεις την ζήτηση σε βάθος πενταετίας και βάλε, (ο χρόνος που απαιτείται για να σχεδιάσεις , κατασκευάσεις , και εντάξεις μια μονάδα παραγωγής στο σύστημά) και η εταιρία είναι υπεύθυνη για την κάλυψη των αναγκών των σημερινών και των μελλοντικών. Εάν ακολουθήσουμε το μοντέλο της ελεύθερης οικονομίας προωθείται μετά το 1990 δεν υπάρχει υπεύθυνος . Αντ΄ αυτού κάποια ανεξάρτητη αρχή προβλέπει τη μελλοντική ζήτηση και καλεί τους ιδιώτες να επενδύσουν ,πολλές φορές εις μάτην , διότι με την τιμή του κιλοβατώρα της ΔΕΗ δεν τους συμφέρει. Και τα συμβάντα τελευταία δέκα δεκαπέντε χρόνια το αποδεικνύουν .(προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί που απαγόρευαν στη ΔΕΗ να συμμετάσχει (διότι θα προσέφερε την μικρότερη τιμή.) Τελικά αποδείχθηκε (και ας μην θέλουν να το παραδεχθούν ότι οι θεωρητικές σκέψεις των οικονομολόγων δεν οδηγούν πάντα σε σωστές αποφάσεις διότι το κουστούμι που παν να μας φορέσουν δεν είναι για τα πάντα. Οι ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι πατάτες η φασόλια για να ακούει στους ίδιους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας. Επομένως μην πιστεύετε ότι με την ιδιωτικοποίηση θα πέσει η τιμή το αντίθετο θα συμβεί , για πάρα πολλούς λόγους (έλλειψη τεχνογνωσίας , ειδικευμένου προσωπικού ), αλλά δεν θα έχει και οικονομία Κλίμακος. (διάφορα ειδικευμένα συνεργεία εξυπηρετούν 30 και 50 μονάδες ) .
Ακούστηκαν τα πάντα .Πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες , ακόμα και υδροηλεκτρικών εργοστασίων. Λυπάμαι αλλά οι προτάσεις μόνο άγνοια των πραγμάτων δείχνουν . Ποια είναι η αξία ενός λιγνιτωρυχείου ? Με ποια μέθοδο θα εκτιμήσεις τον λιγνίτη , κόστος εξορύξεως , κόστος αναπτύξεως και εκμεταλλεύσεως λιγνιτωρυχείου , μήπως θα θυμηθούμε την τιμή αντικαταστάσεως και αποκαταστάσεως . Αν οι ιδιώτες θέλουν λιγνιτική μονάδα ας την φτιάξουν σε νέα λιγνιτικα κοιτάσματα που υπάρχουν. Τότε θα έχουν πράγματι προσφέρει υπηρεσία στον τόπο . Αλλά να ζητάν έτοιμες μονάδες και διανοιγμένα ορυχεία γιατί ; Θα είναι φτηνότεροι λόγω ανταγωνισμού μεταξύ τους λένε , και τα καρτέλ τα ξεχάσατε . Με πέντε και δέκα παίκτες δεν υπάρχει ανταγωνισμός υπάρχει συνεννόηση και έλεγχος της τιμής .
Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά και διάφορα επιχειρήματα για την διατήρηση της ΔΕΗ όπως έχει αλλά θα πω το απλό . Παρά την κακομεταχείριση της Εταιρίας από το πολιτικό κατεστημένο εξακολουθεί να παρέχει φτηνό ρεύμα στον Ελληνικό λαό. ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ .
Στη δε ΓΕΝΟΠ ,θα πω ότι στις τάξεις της έχει μηχανικούς , οικονομολόγους , νομικούς και πάρα πολλούς επιστήμονες που θα την βοηθούσαν να αναπτύξει έναν πιστικό αντίλογο. Το “ θα μας βρουν αντιμέτωπους “ καλό είναι αλλά δεν φτάνει ,χρειάζεται και τεκμηριωμένος αντίλογος αλλιώς οι πονηροί θα την διαβάλουν ότι υποστηρίζει μόνο συντεχνιακά συμφέροντα . Δεν είναι έτσι
κρατική ΔΕΗ είναι προς όφελος του Ελληνικού λάου.

Πολλοί θα σκεφτούν ότι τα λέω αυτά γιατί είμαι οπαδός της κρατικοποίησης . Το αντίθετο συμβαίνει . Είμαι οπαδός και πιστεύω στην δυναμική της ελεύθερης οικονομίας . Απλά αυτό το κοστούμι δεν μπορεί να φορεθεί παντού με επιτυχία . Άλλο άλλο ελεύθερη οικονομία άλλο ολιγοπώλιο .

ΤΕΤΆΡΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011

Το μειονοτικό ζήτημα της Θράκης μέσα στο 2010


Δημοσιεύουμε και φέτος μιάν ἀνασκόπηση τῶν (φανερῶν) ἐξελίξεων στό μειονοτικό ζήτημα τῆς Θράκης, ἕνα χρήσιμο – πιστεύουμε – ἐργαλεῖο γιά ὅποιον ἐνδιαφέρεται…    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
  -Στό Διδυμότειχο ὁ δήμαρχος τοῦ Οὐζούν Κιοπρού Ἐνίς Ἰσμπιλέν καί ὁ ὁμόλογός του ἀπό τήν Αἶνο, Ἀχμέτ Τσαΐρ, συναντήθηκαν μέ δημάρχους, ἔπαρχο, ὑπερνομάρχη, Μητροπολίτη καί μίλησαν γιά τήν ἀναστήλωση τοῦ Ἅη Γιάννη στό Οὐζούν Κιοπρού.
  -Στίς 22/1 μεγάλη ἐκδήλωσή μας στήν Ἀλεξανδρούπολη σχετικά μέ τόν ρόλο τοῦ Προξενείου.
  -Στίς 29/1 ἡ ἐκδήλωση γιά τή Μέρα Μειονοτικῆς Περηφάνειας μαζεύει 700 ἄτομα στό Σέλερο
  -Στόν τριήμερο ἑορτασμό τῆς 29/1 ξαναγίνεται τό «Φεστιβάλ τουρκικοῦ κινηματογράφου» ἀπό τόν Σύλλογο Ἐπιστημόνων Μειονότητας, «μέ συνει-σφορά τοῦ Προξενείου τῆς Τουρκίας» καί τίς δύο μεγάλες ἐφημερίδες τῆς πόλης χορηγούς!
  -Στίς 30/1 ἡ Συμβουλευτική Ἐπιτροπή, ὑπό τούς δύο τουρκομουφτῆδες ἐπισκέφτηκε τήν Τουρκία καί συναντήθηκε μέ τήν ἡγεσία τῆς γείτονος: Γκιούλ, Ἐρντογάν, Νταβούτογλου, Μπαϊκάλ, Μπολούκμπασι, Κιλίτς, Μπαρντάκογλου, Μουεζίνογλου, TRT, «Ζαμάν», μουφτεία τῆς Κωνσταντινούπολης, τό μαυσωλεῖο τοῦ Κεμάλ καί τό …Γενικό Ἐπιτελεῖο τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων!
   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
  -Ὁ ἀρχιγραμματέας τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου μπαίνει μέ κολικό νεφροῦ στό νοσοκομεῖο Κομοτηνῆς καί σέ λίγο βρίσκεται στό προσκέφαλό του ὁ …ὑπερνομάρχης Μηνόπουλος.
  -Οἱ ΕΠΑΘίτες δάσκαλοι τίμησαν τόν Πρόξενο καί παρέλαβαν τουρκικά λεξικά.
  -Στίς 17/2 ἐπιστολή 211 ἐκλεγμένων μειονοτικῶν στά συναρμόδια ὑπουργεῖα ζητώντας «νηπιαγωγεῖα δίγλωσσα».
  -Στήν Πόλη ἔκθεση ζωγραφικῆς τοῦ Δημήτρη Ναλμπάντη καί τῆς Ἀσλί Ντεγέρ Σεζγκίν, ἀφιερωμένη στήν «ἑλληνοτουρκική φιλία». Παρόντες ὁ πρόξενος τῆς Κομοτηνῆς Μ. Σάρνιτς, μέλη τοῦ Συλλόγου Ἀλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικῆς Θράκης, ἡ Περβίν Χαϊρουλά τοῦ ΠΕΚΕΜ, ὁ Μουσταφά Κατραντζή τοῦ Συλλόγου Ἐπιστημόνων καί ὁ μόνιμος θαυμαστής τῆς Σεζγκίν, ὑπερνομάρχης …Γιῶργος Μηνόπουλος!
   ΜΑΡΤΙΟΣ
  -Στίς 3/3 ἐπιστολή τοῦ Συλλόγου Πομάκων Ν. Ξάνθης στόν Γιῶργο Παπανδρέου καί στήν Ἄννα Διαμαντοπούλου θύμιζει ὅτι ἐξακολουθεῖ τό ἐπίσημο ἑλληνικό κράτος νά τούς μαθαίνει ….τούρκικα.
  -Στίς 11-13/3 ὁ Ἀχμέτ Μέτε πῆγε στό Κόσοβο, συνοδεύοντας ἀποστολή 20 παιδιῶν πού ἔλαβαν μέρος σέ διαγωνισμό ἀπαγγελίας τοῦ τουρκικοῦ ἐθνικοῦ ὕμνου! Ὁ Μέτε συνάντησε τόν Τοῦρκο πρέσβη, τόν ὑπουργό Ἐπικρατείας τοῦ Κοσόβου, ἀξιωματούχους τοῦ τοπικοῦ τουρκικοῦ κόμματος, τήν ἰσλαμική ἕνωση τοῦ Πρίζρεν καί τόν διοικητή τῆς στρατιωτικῆς δύναμης τῆς Τουρκίας στήν περιοχή!
  -Στήν ἔκθεσή της γιά τή Θράκη ἡ «Εὐρωπαϊκή Ὁμοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης» τοῦ Χαλίτ Χαμπίμπογλου, καταγγέλεται ἡ ἱστοσελίδα μας proxeneio-stop.org. Ἐπιχειρεῖται ἀπό κοινοῦ μέ τήν Π. Χαϊρουλάχ τοῦ Συλλόγου Ἐπιστημόνων παρέμβαση (22/3) γιά «ἀδικήματα μίσους» στό Γραφεῖο Δημοκρατικῶν Θεσμῶν καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων τοῦ ΟΑΣΕ.
  -Μεῖζον θέμα γίνεται ἀπό τούς τουρκόφρονες ἡ …διάρρηξη τοῦ κυλικείου τῆς «Τουρκικῆς Νεολαίας Κομοτηνῆς». Γιά τό ὅτι λειτουργοῦσε χωρίς ἄδεια, ἄχνα!
   ΑΠΡΙΛΙΟΣ
  -Στίς 1/4 ὁ Τ. Ὀμέρ τῆς «Μιλλέτ» γράφει ἐναντίον μας, ἐπειδή ζητᾶμε τό ξήλωμα τοῦ Προξενείου τῆς Κομοτηνῆς.
  -Μάντατζη καί Χατζηοσμάν προειδοποι-οῦν τήν Κυβέρνηση, δημοσίως καί μή, πώς δέν θά δεχθοῦν καμμία ἀναγνώριση τῆς πομακικῆς γλώσσας.
  -Σέ 65 σπουδαστές τῆς τουρκικῆς Διπλωματικῆς Ἀκαδημίας πού ἔρχονται στή Θράκη μιλάει ὁ Πρόξενος Σάρνιτς στήν «Τουρκική Νεολαία».
  -Βραδυά …ποίησης τῆς Φυσούν Σουκά στήν (παράνομη) Τουρκική Νεολαία Κομοτηνῆς καί δίπλα στόν Πρόξενο ὅλο τό τοπικό πολιτικό προσωπικό.
  -Μήνυση κατά παντός ὑπευθύνου ἀπό τούς 70 ἰμάμηδες τῆς Ροδόπης πού ἔμειναν μέ τόν διορισμό στό χέρι, ἀφοῦ ὁ νόμος δέν ἐφαρμόστηκε ποτέ.
  -Στίς 11/4 στή Σμύρνη, τό τοπικό παράρτημα τοῦ Συλλόγου Ἀλληλεγγύης Τούρκων Δ.Θράκης (BTTDD) διοργάνωσε συνέδριο γιἀ «Τά προβλήματα τῶν Τούρκων τῆς Δ. Θράκης καί δρόμοι ἐπίλυσής τους». Συμμετεῖχαν: ὁ Χαλίτ Χαμπίπογλου ἀπό τήν Εὐρωπαϊκή Ὁμοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης (ΑΒΒTF), ὁ πρόεδρος τοῦ BTTDD Φερούχ Οζκάν, ἡ χήρα τοῦ Σαδίκ Ἀχμέτ, ὁ πρόεδρος τοῦ συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δ. Θράκης Σαμί Τοραμάν, ὁ ἀντιπρόεδρος τῆς κοινότητας νέων Ἰρφάν Τσακίρ, ἡ Περβίν Χαϊρουλά, διευθύντρια τοῦ BAKEŞ, ὁ Ο. Χατζηιμπράμ τῆς ΤΕΞ, ὁ πρόεδρος τοῦ συλλόγου Ἀλληλεγγύης καί πολιτισμοῦ Τούρκων Ρόδου, Κῶ καί Δωδεκανήσου, γιατρός Μουσταφά Καϊμακτσί κ.ἄ.
  -Στίς 17/4 δεκάδες μουσουλμάνοι τῆς Θράκης ὑπό τόν Σερήφ πᾶνε στά Ὕψαλα γιά τά γενέθλια τοῦ Μωάμεθ, μπροστά σέ ἀφίσες τοῦ …Κεμάλ.
  Στίς 18/4 μεγάλη ἐκδήλωση τῆς Κίνησής μας κατά τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου στήν Ὀρεστιάδα, ἐνώπιον 200 ἀνθρώπων. (Ομιλητές: Κ. Καραΐσκος, Ν. Δαπέργολας, Σ. Καραχότζα)
  Στὶς 26 καὶ 27 Ἀπριλίου στό Μπακού, στὸ 2ο παγκόσμιο συνέδριο θρησκευτικῶν ἡγετῶν μετεῖχαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα, πέρα ἀπό μητροπολίτες καὶ ὁ …τουρκομουφτὴς Κομοτηνῆς Ἰμπραήμ Σερήφ.
   ΜΑΪΟΣ
  -Ἐκδρομή τοῦ μειονοτικοῦ συλλόγου Ἰάσμου στήν Ψευτομακεδονία τῶν Σκοπίων.
  -Στίς 6/5 στό Χιντερλέζ τῶν Θερμῶν γίνονται δύο ἑορτασμοί, ἕνας τοῦ Μέτε κι ἕνας τοῦ Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων. Ἕνα ἱκανό ρῆγμα…
  -Ἔρχονται στή Θράκη 92 δήμαρχοι καί παρατρεχάμενοι ἀπό τήν Τουρκία, μαζί μέ τόν πρόεδρο τοῦ ἀλυτρωτικοῦ Συλλόγου Ἀλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης (Κων/πολης) Φερούχ Ὀζκάν.
  -Ἀνακοινώνεται ἡ ποινή τοῦ φωτογράφου Μ. Μποσταντζή ἀπό τό Σιδηροχώρι τοῦ Ἕβρου: 4 χρόνια φυλακή γιατί συνελήφθη τόν Ἰούλιο τοῦ 2009 στή Σαμοθράκη ἐπ’ αὐτοφώρῳ καί ὁμολόγησε ὅτι δούλευε ὡς κατάσκοπος τῆς Τουρκίας.
  -Στίς 9/5 ἀνάμεσα Δαρμένη καί Σκάλωμα τιμήθηκαν οἱ 9 ἐπιδρομεῖς τῆς ὀθωμανικῆς ἐμπροσθοφυλακῆς πού σκοτώθηκαν στήν κατάληψη τῆς Θράκης! Γιά ξεκάρφωμα, ἔγινε καί μία προσευχή κατά τῆς …ἀνομβρίας! Τό τζάμπα φαγητό ἔφερε 5.000 – 8.000 κόσμο. Μετεῖχαν: ὁ Πρόξενος Μ. Σάρνιτς, ὁ τουρκομουφτής Ι. Σερήφ, ὁ βουλευτής Ἀ. Χατζηοσμάν, τοπάρχες καί ἀρκετοί ἐκ Τουρκίας.
  -Στίς 23/5 στόν Ἐχῖνο Μέτε καί Πρόξενος δίνουν ρεσιτάλ μειονοτικοῦ ἀλυτρωτισμοῦ μέ σημαῖες τῆς ἀνεξάρτητης Δ. Θράκης, ποιήματα γιά τόν Πορθητή τῆς Πόλης, μύδρους κατά τῶν Πομάκων κτλ.
   ΙΟΥΝΙΟΣ
  -Ὁ δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης πάει στό τζαμί τῶν Κιμερείων γιά τό «χάτιμ», μαζί μέ Πρόξενο καί Μέτε καί κυκλοφορεῖ θερμή χειραψία του μέ τόν Σάρνιτς.
  -Στίς 8/6 τό δημοτικό συμβούλιο Μύκης ζητᾶ ὁμόφωνα ἀπό τήν Περιφέρεια ΑΜ-Θ νά κοπεῖ τό πομακόφωνο δελτίο είδήσεων ἀπό τό (ἰδιωτικό!) κανάλι 6 τῆς Ξάνθης, ὡς «πράξη στρεφόμενη κατά τῆς μειονότητας»!
  -Ὁ σύλλογος “Χίλια” καί τό “ἵδρυμα διαφύλαξης τοῦ Τεκκέ Σαΐντ Ἀλῆ Σουλτάν”, διαμαρτύρονται στήν ἀμερικανική Πρεσβεία γιά τήν ἔκθεση ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων (11/3/10), ὅπου, δίπλα στούς Σουνίτες, ἀναφέρονταν κι οἱ Ἀλεβίτες τῆς Θράκης. Κατά τούς προξενοσύλλογους δέν ὑπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ τῶν δύο μουσουλμανικῶν κοινοτήτων.
  -Στὶς 16/6 στὸν Ἐχῖνο ὁ Μέτε διοργάνωσε ποδοσφαιρικὸ τουρνουὰ καὶ διαγωνισμὸ ἀπαγγελίας (ἐθνικιστικῆς) ποίησης τῆς «τουρκικῆς μειονότητας», μὲ τὸν Πρόξενο Μουσταφὰ Σαρνὶτς ἐπὶ σκηνῆς.
  -Δημοσιεύονται βαρειές κατηγορίες τοῦ Μέτε (προδότες, χαφιέδες, παρακρατικοί) κατά βουλευτῶν, δημοσιογράφων κτλ.
  -Στίς 26/6 τό ὑπουργεῖο Παιδείας διοργάνωσε στήν Κομοτηνή ἡμερίδα μέ θέμα «Ἡ Εἰδική Παιδαγωγική Ἀκαδημία Θεσ/νίκης: παρελθόν, παρόν, μέλλον».
  -Στόν ΟΑΣΕ (Ἀστάνα, 28/6) ἡ Μελέκ Κιρματζί ἀπό τήν «Εὐρωπαϊκή Ὁμοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης» καί ἡ Περβίν Χαϊρουλά ἀπό τόν Σύλλογο Ἐπιστημόνων Μειονότητας ἐπιτέθηκαν κατά τῆς Ἑλλάδος γιά τήν …«αὔξηση τῶν στερεοτύπων καί τῶν προκαταλήψεων» καί τήν «αὔξηση τῶν περιστατικῶν ὑποκίνησης μίσους σέ βάρος τῆς Τουρκικῆς Μειονότητας τῆς Δ. Θράκης».
   ΙΟΥΛΙΟΣ
  -Στίς 3/7 στό πανηγύρι τοῦ ἀλυτρωτικοῦ Συλλόγου Ἀλληλοβοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης παρίστανται δύο ὑπ. δήμαρχοι τοῦ ΠαΣοΚ, Τσολακίδης – Χατζηευαγγέλου.
  -Νεοθωμανικό συμπόσιο τῶν τουρκικῶν φύλων (Γιάλοβα, 16-22/7) μέ τόν ὑπουργό Φαρούκ Τσελίκ νά ἐγγυᾶται τήν παρουσία τῆς χώρας του ὅπου βρίσκεται Τοῦρκος!
  -Στίς 23/7 ἔρχεται στή Θράκη ὁ Τοῦρκος ἀντιπρόεδρος Μπουλέντ Ἀρίντς καί μιλάει στόν Ἐχῖνο γιά τό ὀθωμανικό παρελθόν τῆς «τούρκικης μειονότητας», μέσα σέ συνθήματα Γκρίζων Λύκων.
  -Ὁ δῆμος Κομοτηνῆς ξανασυμμετέχει στό διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακῶν χορῶν τῆς Κεσάνης, παρά τήν παρουσία τῆς «Βόρειας Κύπρου» δίπλα του.
  -Στίς 30/7 ἡ Θ. Δραγώνα ἐνημερώνει τήν ΕΠΑΘ ὅτι δέν θά δεχθεῖ φέτος πρωτοετεῖς φοιτητές, δηλ. μελλοντικούς δασκάλους μειονοτικῶν σχολείων.
  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
  Στό ἐκτουρκισμένο πανηγύρι τοῦ «Χίλια» δέν παρίσταται κανένας Ἕλληνας ἐπίσημος. Στόν λόγο του ὁ Πρόξενος μιλᾶ γιά τόν λαό τῆς εὐρύτερης περιοχῆς
  Στίς 12/8 οἱ βουλευτές Μάντατζη καί Χατζηοσμάν συναντοῦν Γκούλ, Ἐρντογάν καί Νταβούτογλου στήν Τουρκία, «μεταφέροντας τήν ἀγάπη τῆς τουρκικῆς κοινότητας τῆς Δ. Θράκης».
  Στίς 13/8 ἄγνωστοι σπᾶνε ταφόπλακες στό μειονοτικό νεκροταφεῖο τοῦ Πός Πός καί κάποιοι παρασέρνουν μέρος τῶν Ρομά κατοίκων σέ διαδήλωση – ἔκκληση βοήθειας στό τουρκικό Προξενεῖο. Μόνη φωνή ψυχραιμίας τοῦ Συλλόγου Ἑλλήνων Μουσουλμάνων Πός Πός πού ὑπαινίσ-σεται περίπτωση προβοκάτσιας.
  Στό ταξίδι του στήν Τουρκία (Καλλίπολη) ὁ Μειονοτικός Σύλλογος νοτίου Ἕβρου τίμησε τούς «δυτικοθρακιῶτες μάρτυρες πού ἔπεσαν γιά τήν πατρίδα»!
  Κατά ἑκατοντάδες μεταφέρει στά παζάρια τῆς Κεσάνης ὁ δῆμος Τοπείρου τούς (μουσουλμάνους, κυρίως) δημότες του, προεκλογικά καί μετεκλογικά. Στίς καταγγελίες μας (καί τοῦ Ἐμπορικοῦ Συλλόγου Ξάνθης) ἀπαντᾶ ἡ σιωπή του.
   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
  Στίς 1/11 τό «Καραβάνι τῆς Ἀφθονίας» τοῦ δήμου Μπαϊράμπασα τῆς Πόλης ξανάρχεται γιά τό Ραμαζάνι στή Θράκη καί στό Εὔλαλο, ἐνώπιον Μέτε καί Προξένου, χαιρέτισε ὁ Μάντατζη, δηλώνοντας «εἴμαστε ὅλοι ἐγγόνια τῶν Ὀθωμανῶν»!
  Στίς 5/9 σέ διεθνές συνέδριο τοῦ ἰσλαμικοῦ ἱδρύματος IRCICA γιά τό Κοράνι, στήν Πόλη, μετέχουν οἱ Τ. Μάντατζη, Α. Χατζηοσμάν, Ι. Σερήφ, Τζεγκίζ Ὀμέρ καί ὁ Τοῦρκος Πρόξενος Κομοτηνῆς.
  Ἡ Κομοτηνή ἀδελφοποιεῖται μέ τό Κίρτζαλι τῆς νότιας Βουλγαρίας, πόλη κοντινή, πού κατοικεῖται κατά 90% ἀπό μουσουλμάνους.
  Ἡ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ἀντινομάρχης Ροδόπης καί πουλέν τοῦ τοπικοῦ ΠαΣοΚ, ἀνακοινώνει τήν κάθοδό της στίς δημοτικές ἐκλογές ἐπικεφαλῆς τοῦ προξενικοῦ συνδυασμοῦ «Πρῶτο βῆμα γιά τήν Ἰσότητα» στήν Κομοτηνή. Δέν διαγράφηκε ἀπό τό κόμμα της ὥς τώρα.
  Στίς 18-19/9 γίνεται τούρκικο «φιλανθρωπικό» παζάρι στήν Ξάνθη, ὑπό τήν αἰγίδα τοῦ Προξενείου Κομοτηνῆς.
   Οι τουρκομουφτῆδες παραδίδουν στόν Πρόξενο 340.363 εὐρώ πού συγκέντρωσαν, λέει, μέ ἔρανο στή μειονότητα γιά «τά ἀδέλφια τοῦ πλημμυροπαθοῦς Πακιστάν»! Ὁ ἐκπρόσωπος τῆς μητέρας – πατρίδας τά στέλνει στήν Τουρκία μέσῳ τῆς τράπεζας Ζιραάτ!
  Στό Εὔλαλο τῆς Ξάνθης σέ χάτιμ (26/9), ἐνώπιον τῶν Μέτε, Μάντατζη κτλ ἀπαγγέλονται πάλι ποιήματα γιά τό «γενναῖο τουρκικό ἔθνος» καί τήν «καταστροφή τῶν ἐχθρῶν του».
  276 Ἕλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου ἀπό ὅλον τόν κόσμο συνυπογράφουν κείμενο πού ζητᾶ τήν προσοχή τοῦ ἔθνους στή Θράκη.
  Στίς 28/9 τό γαλλικό κανάλι TV France 3 πάει γιά ντοκιμαντέρ στίς Θέρμες τῆς Ξάνθης ἀλλά οἱ τουρκόφρονες ξεσηκώνουν τόν κόσμο, μαζεύουν κάπου 100 ἄτομα καί ἐνώπιον τῆς Ἀστυνομίας λογοκρίνουν τά στιγμιότυπα πού τούς «ἐξέθεταν» ὡς Πομάκους!
   ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
  Στίς 1/10 στή Διάσκεψη γιά τήν ἀναθεώρηση τοῦ ΟΑΣΕ (Βαρσοβία), οἱ Περβίν Χαϊρουλάχ καί Σεμπαχετίν Ἀπτουραχμάν (ἀπό τόν Σύλλογο Ἐπιστη-μόνων Μειονότητας) ζητοῦν, μεταξύ ἄλλων, θετικές ἐκλογικές διακρίσεις γιά τήν «τουρκική μειονότητα».
  Στίς 4-6/10 δύο ἐπιτροπές (ΤΕΞ, ABTTF, BAKEŞ…) ἐκθέτουν πάλι στήν Εὐρωβουλή τά «προβλήματα» τῶν Τούρκων στή Θράκη μά καί σέ Ρόδο – Κῶ.
  Στίς 11/10 ὁ Τοῦρκος πρέσβης Χ. Γκογκιούζ καλεῖται στό ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν κι ἀκούει τίς διαμαρτυρίες μας γιά τήν δραστηριότητα τοῦ Προξένου Κομοτηνῆς Μουσταφᾶ Σάρνιτς. Αἰτία; Μᾶλλον ἡ αὐτόνομη κάθοδος τῶν μουσουλμάνων πού ἀποδυναμώνει τά πράσινα τοπικά ψηφοδέλτια.
  Στίς 16/10 τρεῖς ὑποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι τοῦ Γιαννακίδη τόν ἐκβιάζουν νά μήν βάλει ἄλλον μουσουλμάνο στόν πασοκικό συνδυασμό. Αὐτός ἀρνεῖται καί κεῖνοι ἀποχωροῦν. Τήν ἑπομένη πᾶνε γιά συνάντηση 2,5 ὡρῶν στό Προξενεῖο!
  Στίς 21/10 ὁ Μεχμέτ Ντερντιμάν, πρόεδρος τῶν δασκάλων ΕΠΑΘ Ροδό-πης – Ἕβρου καί ὑποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος τῆς ΝΔ ζητᾶ μ’ ἐπιστολή του στό ὑπουργεῖο Παιδείας νά μήν δίνονται στίς σχολικές γιορτές σέ μουσουλμανόπαιδες «ποιήματα πού προσβάλουν τό ἐθνικό τους αἴσθημα» (ἀφορμή ποίημα γιά «ἑλληνόπουλο»). Τό ὑπουργεῖο δέν ἀπάντησε καί τά παιδιά στό χωριό Λύκειο κάναν ἀποχή.
  Στίς 31/10 τά … «κοινά προβλήματα» τῶν Τούρκων τῆς Θράκης, τῆς Κύπρου, τοῦ Ἰράκ καί τοῦ Ἀζερμπαϊτζάν συζητήθηκαν στό Λονδῖνο, σέ διοργάνωση τοῦ συλλόγου Ἀλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης καί μέ παρουσία Τούρκων διπλωματῶν.
 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
 Στις  ἐκλογές τῆς 7/11 ὁ τουρκικός συνδυασμός ὑπό τήν Σιμπέλ Μουσταφάογλου παίρνει μόλις 8% (2.700 ψήφους) στόν δῆμο Κομοτηνῆς (ἀναλόγως κινήθηκαν καί στήν Ξάνθη), παρά τήν ἐθνικιστική προεκλογική του ρητορική κι ἐκλέγει 2 συμβούλους.
  Στίς 10/11 τιμᾶται ἡ μνήμη τοῦ Κεμάλ στό τουρκικό Προξενεῖο Κομοτηνῆς μέ τή συμμετοχή μειονοτικῶν δημάρχων, πολιτευτῶν, προέδρων συλλόγων κτλ.
  Στίς 12/11 ἡ «Εὐρωπαϊκή Ὁμοσπονδία Τούρκων Δυτικῆς Θράκης» (ABTTF) «ἐνημερώνει» τόν Γερμανό ἀντιπρόεδρο τῆς Ἐπιτροπῆς Νομικῶν Ὑποθέσεων κι Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων τῆς Εὐρωβου- λῆς Κριστόφ Στράσερ, γιά τά προβλήματα τῆς «τουρκικῆς μειονότητας» τῆς Δυτικῆς Θράκης μά καί τῆς …Δωδεκανήσου!
  Στίς 13/11, παραμονή τῆς δεύτερης Κυριακῆς τῶν ἐκλογῶν, ὁ ὑφ. Σ. Ξυνίδης συναντᾶ (νομιμοποιώντας) τόν τουρκομουφτή Μέτε, παρουσία τοῦ Μάντατζη, σέ ξενοδοχεῖο τῆς Ξάνθης.
  Στίς 24/11 στήν κεμαλική «Ἡμέρα τοῦ Δασκάλου» στόν Ἴασμο ὑπό τόν Πρόξενο τιμᾶται ἡ Σιμπέλ, παρουσία τῆς χήρας τοῦ Σαδίκ καί συζύγων Τούρκων πολιτικῶν.
  Οἱ τουρκομουφτῆδες φωτογραφίζονται δίπλα στόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη στήν Πόλη, στή Διάσκεψη θρησκευτικοῦ τουρισμοῦ. Ἐκεῖ ὁ Ι. Σερήφ μιλᾶ γιά ἰσλαμικό τουρισμό στή Θράκη.
  Στίς 27/11 Μάντατζη καί Χατζηοσμάν συναντοῦν στή Γερμανία τούς ἁρμόδιους τοῦ τουρκικοῦ ἀλυτρωτικοῦ BATTAM.
  Στίς 29/11 μεγάλη ἐκδήλωση τοῦ «Ἄρδην» στήν Παλιά Βουλή γιά τόν νεοοθωμανισμό (Καραΐσκος, Νικοπούλου, Σγουρίδης).
   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
  Στίς 1/12 ὁ Μίκης Θεοδωράκης παρουσιάζει τίς θέσεις τῆς «Σπίθας» γιά τή Θράκη, ζητώντας ξήλωμα τοῦ Προξενείου καί διδασκαλία τῆς πομακικῆς γλώσσας. Ἄμεση θἄναι ἡ ἀπάντηση τῆς Συμβουλευτικῆς (καί οἱ ὕβρεις τοῦ Ντεντέ).
  Στίς 1/12 παρουσία μας σέ ἐκδήλωση στό Κιλκίς γιά τό μειονοτικό (Μ. Καραΐσκος, Ν. Δαπέργολας, Σ. Καραχότζα).
  Στίς 13/12 ἄγνωστοι ρίχνουν μολόρωφ στό τζαμί τοῦ Ἄβατου (Τοπείρου) καί προκαλοῦν ζημία 500 εὐρώ.
  Στίς 17/12 ἀνανεώνεται ἡ θητεία τοῦ νόμιμου μουφτῆ Κομοτηνῆς, Μ.Τζεμαλή.
  Οἱ ἀπανωτές καταδίκες («Μιλλέτ», «Γκιουντέμ») στίς ἀγωγές γιά συκοφαντία τῆς Χαρᾶς Νικοπούλου φέρνουν διαμαρ- τυρίες μά καί ἐσωτερικές κόντρες στό μπλόκ τῶν τουρκοφρόνων.
  Στίς 21/12 ὁ Χαμπίμπογλου τῆς ABTTF ἑτοιμάζει ἀναφορά γιά τή θρησκευτική ἐλευθερία τῆς τουρκικῆς μειονότητας γιά τό 2010, πού θά καλύψει τά «κενά» καί θά διορθώσει τά «λάθη» τῆς ἔκθεσης τοῦ Στέητ Ντηπάρτμεντ.
  Στίς 24/12 ἄγνωστοι ρίχνουν μολότωφ στόν Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμά-νων Ρόδου κι ἀκολουθοῦν οἱ ἀναμενόμενες καταγγελίες.
  Στίς 28/12 ἡ Ἀκαδημία Ἀθηνῶν παρασημοφορεῖ τή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου καί ἡ ἐκσυγχρονιστική συμμωρία μαίνεται.
                                                                                                                                                            “Αντιφωνητής”,  16/1/2011
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011

ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΚΑΝΕΛΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΧΟΡΤΑΣΕ Η ΨΕΙΡΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΑ..... (ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ)
Σχόλιο αναγνώστη με αφορμή την ομιλία της βουλευτού-δημοσιογράφου κ. Λιάνας Κανέλλη στη συγκέντρωση της ΑΝΕΑΕΔ



Είμαι αντχος εν ενεργεία του Π.Ν.
Φυσικα δεν προκειται να δωσω τα στοιχεία μου ,για να χαρίσω την ικανοποίηση ενός ακόμα διωγμού στους εθνοπατέρες
 

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή το τόλμημα της εκπροσώπου του ΚΚΕ και των ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ που αυτό εκπρποσωπεί, να απευθυνθεί στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων , όπου προκειμένου να επιδοθεί στο αγαπημένο της άθλημα.....δεν θα της πούμε ποιό είναι αυτό, το γνωρίζει, είπε και κάποιες αλήθειες , που αφορούσαν τα οικονομικά μας δικαιώματα.
 

Επειδή ως στρατιώτης , γράφω επι στοιχείων και δεδομένων, και επειδή έχω την εντύπωση, πως η Λιάνα, ή η ίδια δεν γνωρίζει την ιστορία, ή περνά εμάς για αδαείς, έχω να πώ τα εξής:

1. Στο 13.20 του βιντεο, λες Λιάνα μας, ότι περιουσία είναι ο λαός, συμφωνούμε, αλλά εμείς ως έλληνες εννοούμε τους έλληνες, εσύ ποιούς εννοείς??? ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ????
 
 

2. Στο 11.54,καταφέρεσαι κατά του WIKKILEAKS KAI ΤΩΝ BLOGS.... προφανώς θεωρείς ότι πρέπει να έχουμε ενημέρωση απο την πραβδα ή τον ΄'αντικειμενικό ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ......
 

3.Έκανες ένα λαθάκι Λιανα μας.....ανέμειξες την χουντα, τα τανκς και όλα αυτά τα αναχρονιστικά με τις οικονομικές διεκδικήσεις..... πολύ υποτιμητικό..... η οποιαδήποτε υπέρβαση και ανυπακοή απο τους στρατιωτικούς , δεν μπορεί να εχει συνδεση με οικονομικές διεκδικήσεις, εν αντιθέσει με την NKVD  και τα ερυθρά τάγματα του ΣΤΑΛΙΝ, εμείς δεν είμαστε πραιτωριανοί και μισθοφόροι..... η όποια ανυπάκοή μας δεν μπορεί να έχει σαν στόχο την αυξηση στον μισθό μας..... πεθαίνουμε και δωρεάν, μπορεί όμως να έχει σαν στόχο την εκδίΩξη των εισβολέων που εσύ και οι ομοϊδεάτες σου κουβαλάν στις συγκεντρώσεις σου απο το μακρινό πακιστάν , το μπαγκλαντές και το μπουρούντι και περιορίζετε τα δικαιώματα των ελλήνων , βυθίζοντας την χώρα σε ενα κλίμα τρομοκρατίας και ισλαμικής πίεσης.
 

4. Κάτι λές για το ΣΤΕ στο 19.26..... προς το παρόν , το ΣΤΕ είναι ανεξάρτητο , όσον αφορά τις αντεθνικές επιδιώξεις σας..... περιμένουμε να δούμε την συνέχεια.. 
 

5. Στο 27.28... μας λες να μην μείνουμε αποκομμένοι απο τον υπόλοιπο λαό.....! Λιάνα, εμείς είμαστε ο λαός.... και σαν λαός προτιμούμε να κατεβαίνουμε στον δρόμο με την εθνική μας σημαία , όπως ακριβώς έκαναν οι αιγύπτιοι, απο τους οποίους μας χωρίζει και ο Ιμπραήμ... και ο ΝΑΣΕΡ, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
 

6. Στο 03.58...είπες ότι παραμένεις στο ΚΚΕ ενώ ασχολείσαι με την Πατρίδα, σε τιμά να παραδέχεσαι την αντεθνικότητα των εντολέων σου!
 

7. Στο 07.15... κάτι είπες προσπαθώντας να μειώσεις την αξία; της αλήθειας , ότι οι μπολσεβίκοι, χρηματοδότησαν τον εβραικής καταγωγης ΚΕΜΑΛ, εναντίον των ελλήνων, θα αναγκαστώ να προμηθεύσω το εν λόγω μπλογκ του συναδέλφου με όλα τα στοιχεία.... διοτί εδώ ταιριάζει η παροιμία της επικαφαλίδος.
 

8. Στο4.45... κάτι είπες περί γερμανικού κεφαλαίου.... ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ???? ή απλά καλύπτεις αυτούς που χρηματοδότησαν το μπολσεβικικό πραξικόπημα , που βύθισε την Ευρώπη σε σκοτάδι 70 χρόνων???
 

9. Στο 10.08.... παραπονέθηκες οτι κανένα κανάλι δεν είναι στην ομιλία σου.... πολύ εύκολο... έπρεπε να συνοδεύεσαι απο κανα δυό πακιστάνους, και θα είχες όλη την δημοσιότητα. (το δικό σας που ήταν;)
 

10. Στο 10.45 κάτι είπες κατά του ΣΟΡΟΣ..... πιπέρι στο στόμα.... θα σε μαλώσουν οι ομοϊδεάτες σου.

11. Τέλος είπες ότι πολεμήσαμε τους φασίστες.... το 40, καλή μου, δεν τους πολεμήσαμε επειδή ήταν φασίστες, αλλά επειδή εισέβαλαν στην πατρίδα μας, μην ξεχνάς ότι η Ελλάς τότε ήταν φασιστική, απο τον ΜΕΤΑΞΑ μέχρι τον ΣΕΦΕΡΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟ
 ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.
Αντιθέτως, πολεμήσαμε, εμείς ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡ-ΜΠΡΙΖ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ!


Λιάνα μου, μερικές φορές , είναι καλό να σέβεσαι αυτούς στους οποίους μιλάς...... δεν είναι όλοι ούτε χαζοί, ούτε αμόρφωτοι, ούτε πακιστανοί.....
 
 

ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ, ΞΕΡΕΙΣ .... ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ
 
ΕΜΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕΘΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙΤΕ......... ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ , ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ:
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ????''
ΟΠΟΥ ΠΑΖΑΡΙ Ο ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ
ΟΠΟΥ ΑΛΕΠΟΥ ΕΣΕΙΣ

 

Ευτυχώς η Alpha είπε όχι στην πρόταση της Εθνικής

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ | Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011  [ 16:44 ]
ΕκτύπωσηΑποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράςΜεσαίο μέγεθος γραμματοσειράςΜεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο DeliciousΠροσθήκη στο FacebookΠροσθήκη στο NewsvineBookmarkΠροσθήκη στο Twitter
Πίσω από την απορρόφηση της Alpha από την Εθνική Τράπεζα κρύβεται το σχέδιο των αμετανόητων σοσιαλιστών να ελεγχθεί το τραπεζικό σύστημα από έναν ισχυρό κρατικό τραπεζικό πυλώνα. Ευτυχώς η Alpha είπε όχι.

Λάου λάου η κυβέρνηση – μέσα στον ορυμαγδό των μέτρων της τρόϊκας – προσπαθεί να μεγαλώσει την επιρροή του κομματικού κράτους. Στις τράπεζες με την κίνηση της Εθνικής και στη ΔΕΗ με την απορρόφηση του Διαχειριστή του συστήματος.

Όχι άλλο μεγάλωμα του κράτους. Όχι νέες εξουσίες στα κόμματα και στα κομματικά συνδικάτα.

Ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατάργησα τη νομοθετική διάταξη που έδινε στον Υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να ψηφίζει στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Εθνικής και με τις μετοχές των ταμείων (διατηρώντας έτσι μια πλασματική πλειοψηφία). Η κυβέρνηση Σημίτη με την τοποθέτηση του Θ. Καρατζά στην Εθνική προώθησε περαιτέρω της αποκοπή της Εθνικής από το κράτος. Το ίδιο συνεχίστηκε και με τη διοίκηση Αράπογλου, τόσο που να ελπίζεται ότι ο κ. Αράπογλου θα ήταν ο τελευταίος διορισμένος από το κράτος διοικητής.

Έμελε να διαψευσθούν οι ελπίδες αυτές από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία θεώρησε καλό να υποστηρίξει ότι χρειάζεται ένας κρατικός τραπεζικός πυλώνας. Η ίδια κυβέρνηση εξεδίωξε με συνοπτικές διαδικασίες - χωρίς να ερωτήσει τους μετόχους της Τράπεζας - τον κ. Αράπογλου και εγκατέστησε τους κ. Ράπανο και Ταμβακάκη. Η ίδια κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει συνέχεια στην πρόταση συνδυασμένης εξαγοράς της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας και του επίσης κρατικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς με το σκεπτικό και πάλι, υποθέτω, ότι χρειάζεται ισχυρός κρατικός τραπεζικός πυλώνας.

Πριν καν συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha για να αποφανθεί επί της προτάσεως της Εθνικής, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τις εξελίξεις.

Τι τον θέλουν τον κρατικό τραπεζικό πυλώνα; Για να συνεχιστεί χωρίς προσκόμματα ο απαράδεκτος δανεισμός ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.; Για να μπορεί το κράτος να επιβάλλει – μολονότι βρίσκεται σε κατάσταση οιονεί πτώχευσης – τη χρηματοδότηση των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ ή την αγορά κρατικών ομολόγων με πλασματικά χαμηλό επιτόκιο;

Κύκλοι του κ. Παπακωνσταντίνου τόνιζαν ότι η κίνηση της Εθνικής σηματοδοτεί ότι ξεκίνησε η αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου, κάτι που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο υπό τις παρούσες συνθήκες. Καμιά υγιή αναδιάταξη δεν σηματοδοτεί η κίνηση της Εθνικής, αλλά αντιθέτως την επάνοδο σε ένα κομματοκρατούμενο τραπεζικό σύστημα που θα ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ιδεοληψίες των αριστερών και θα φέρει πιο κοντά το πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Τι πρέπει να γίνει;

1. Να δηλώσει η κυβέρνηση ότι εγκαταλείπει οποιαδήποτε σκέψη δημιουργίας κρατικού τραπεζικού πυλώνα (όχι μέσω διαρροών ή της τρόϊκας, αλλά με επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού).

2. Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση και ολοσχερή ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

3. Να δηλώσει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να παρέμβει οποτεδήποτε στο μέλλον κατά τον διορισμό της διοίκησης της Εθνικής. Οι μέτοχοι στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα είναι απολύτως ελεύθεροι να επιβεβαιώσουν ή να αποπέμψουν τη διοίκηση που διόρισε η κυβέρνηση.

4. Να δηλώσει η κυβέρνηση ότι ποτέ στο μέλλον δεν θα παρέμβει για να εξαναγκάσει τα ταμεία να συμμετάσχουν (τα χρεοκοπημένα ταμεία δανείστηκαν) σε αυξήσεις κεφαλαίου της Εθνικής.

5. Να δεχθεί η κυβέρνηση να επιστρέψει αμέσως, εδώ και τώρα, η Εθνική στο κράτος τα 350 εκ. που το κράτος φόρτωσε στην Εθνική (που η Εθνική δεν χρειαζόταν) προκειμένου να δικαιολογείται η ανάμειξη του κράτους (κόμματος) στα εσωτερικά της Εθνικής.

Αν γίνουν αυτά, υπάρχει η ελπίδα να μπορέσει να πείσει η Εθνική ότι είναι αξιόπιστος συνεταίρος και όχι ο αχυράνθρωπος του κόμματος που εκάστοτε κυβερνά.

Η άρνηση της Alpha μπορεί να διαβαστεί ως εξής: Φθάνει πια, όχι άλλο μεγάλωμα του κράτους. Επιτέλους!
 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=385873&dt=21/02/2011#ixzz1EkcmQSLq

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Στρός Κάν ξεμπροστιάζει τον Πρωθυπουργό! | ANTINEWS

Ο Στρός Κάν ξεμπροστιάζει τον Πρωθυπουργό! | ANTINEWS
Ο Στρός Κάν ξεμπροστιάζει τον Πρωθυπουργό!
Share

Από τον Δεκέμβριο του 2009 είχε ζητήσει να υπαχθούμε στο ΔΝΤ!

Στις 21-11-2009, ο κ. Παπανδρέου δήλωνε ότι η «ελληνική οικονομία βρίσκεται στην εντατική» και ζήτησε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Συναντήθηκε μάλιστα και με τον Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά την εκλογή του.

Παράλληλα δεσμευόταν ότι η Κυβέρνησή του θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ενώ έκανε όλα αυτά στο παρασκήνιο συζητούσε την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, από τον Δεκέμβριο του 2009!

Τι αποκαλύπτει ο Στρός Κάν;

Η «Καθημερινή της Κυριακής» έχει μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ντομινίκ Στρος Κάν αποκαλύπτει σε «ντοκιμαντέρ γαλλικού καναλιού πως ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε ζητήσει την παρέμβαση του διεθνούς οικονομικού οργανισμού από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δηλαδή πριν καν περάσουν δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας”.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, τις επανειλημμένες δηλώσεις του με τις οποίες διέψευδε το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ!

Μας δούλευε άγρια!

Τώρα εξηγείται γιατί μέχρι τη μέρα που μας ανακοίνωσε, από το Καστελόριζο, την προσφυγή στο ΔΝΤ, έκανε ότι μπορούσε για να απαξιωθεί η οικονομία μας και να διασυρθεί η χώρα!

Γιατί είχε ήδη συμφωνήσει με το ΔΝΤ και μας οδήγησε σε απόγνωση για να το δεχτούμε!

Πρέπει να μάθουμε τι έγινε από τη μέρα που ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία.

Τι συμφωνήθηκε στο παρασκήνιο;

Ποιοι ήξεραν;

Ποιοι επωφελήθηκαν;

Ποιοι κερδοσκόπησαν σε βάρος του ελληνικού λαού;

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητο….

Αδέξιος Δεξιός

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας

«Βόμβα» Στρος-Καν για Ελλάδα

Tης Κατερινας Σωκου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.

Ερωτώμενο από την «Κ», το ΔΝΤ απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του. Στο πλαίσιο όμως της παραγωγής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο συνθέτει το προφίλ του Γάλλου πολιτικού ακολουθώντας τον από την κουζίνα του σπιτιού του στην Ουάσιγκτον μέχρι τις επίσημες επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στρος-Καν αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στο περιθώριο της συνόδου ήταν σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Οπως τόνισε στις Βρυξέλλες, δεν ετίθετο ζήτημα προσφυγής στο ΔΝΤ. Μία ημέρα πριν, ο διεθνής οργανισμός επίσης το είχε διαψεύσει. Οπως είχε δηλώσει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, «θα μπορούσαμε να εμπλακούμε μόνο κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών αρχών, και εννοείται των ελληνικών αρχών. Εχει συμβεί αυτό; Οχι». Ο κ. Λίπσκι έλεγε την αλήθεια: Δεν υπήρχε ακόμη επίσημο αίτημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συζητήθηκε η προσφυγή στο ΔΝΤ μεταξύ των δύο ανδρών.

Εξάλλου, όσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφάσιζαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στην ιδέα του ΔΝΤ, αυτή τη φορά υπό τη μορφή απειλής: Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, προειδοποίησε δημοσίως τους ηγέτες της Ε. Ε. ότι αν δεν συμφωνήσουν σε ένα πακέτο στήριξης προς τη χώρα, θα καταφύγει στον διεθνή οργανισμό. Είχε προηγηθεί η οδυνηρή εμπειρία του Νταβός, όπου ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανησυχία παραγόντων των αγορών, δεχόμενος καταιγισμό ερωτήσεων για το αν θα κηρύξει στάση πληρωμών και πότε θα ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός εξέταζε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από την αρχή, ουσιαστικά, της κυβερνητικής του θητείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν αναζήτησε πρώτα μία λύση εντός της Ε. E.; Και αν είχε αντιληφθεί τόσο νωρίς τη δεινή κατάσταση της χώρας, πώς εξηγείται η απροθυμία του να λάβει μέτρα δραστικής περιστολής του δημοσιονομικού ελλείμματος τους μήνες που ακολούθησαν, ώστε να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο; Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση, υπό το κράτος της ανησυχίας για το πολιτικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων που συμφώνησε με την τρόικα, επιλέγει να επιτεθεί στο «ύφος» των εκπροσώπων της, η απάντηση φαντάζει εύκολη…

Το ντοκιμαντέρ του Canal+ αναμένεται να ταράξει το πολιτικό σκηνικό και στη Γαλλία, καθώς ο κ. Στρος-Καν προχωρεί σε αποκαλύψεις και για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Σοσιαλιστής επικεφαλής του ΔΝΤ προβάλλει ως ο ισχυρότερος αντίπαλος του κ. Σαρκοζί. Ο κ. Στρος-Καν φέρεται να σχεδιάζει την επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας μέσω… Ελλάδας, δρέποντας τις δάφνες της διάσωσης των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης. Οσο για τον κ. Σαρκοζί, δεν σκοπεύει να αφήσει το μονοπώλιο της διάσωσης του ευρώ στο ΔΝΤ και τον πολιτικό του αντίπαλο. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να ερμηνευθεί η προσέγγισή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο για την προστασία της Ευρωζώνης.


http://www.antinews.gr/2011/02/20/86606/#more-86606