Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Facebook | Sot G Sot

Facebook | Sot G Sot

αφορμή τη σιωπή και την απραξία της ελληνικής κοινωνίας για όσα
γίνονται γι΄αυτόν χωρίς αυτόν, σας στέλνω ένα ποίημα του Νερούντα.



Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Κοιν. και Πολ. Δυνάμεων - Περί κοινοτήτων και δικτύων λόγος - Κοινότητες Θεμάτων : Αποικία Ορεινών Μανιταριών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Κοιν. και Πολ. Δυνάμεων - Περί κοινοτήτων και δικτύων λόγος - Κοινότητες Θεμάτων : Αποικία Ορεινών Μανιταριών.

Στον απολογισμό ενός χρόνου εξουσίας του που επιχείρησε ο κ. Παπανδρέου στη περίφημη διακαναλική «συνέντευξη»,αλλά και από τις αντιδράσεις ολόκληρου του πολιτικού φάσματος και κορυφαίων εκπροσώπων του συστήματος, αποκαλύφθηκαν η μάλλον επιβεβαιώθηκαν και ομολογήθηκαν τρεις κεφαλαιώδους σημασίας πραγματικότητες:



· Το μνημόνιο δεν είναι μόνο οικονομικού περιεχομένου πρόσκαιρη και έκτακτη κατάσταση για να βγει ο ελληνικός καπιταλισμός από τη κρίση. Είναι πλέγμα στρατηγικής που μάλιστα αναπροσαρμόζεται για τη πλήρη νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση κάθε πτυχής της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Έχει άρα μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα, δημιουργεί δικό του θεσμικό, εξουσιαστικό πλαίσιο και όργανα. Ο κ. Παπανδρέου στη «συνέντευξη» του αρκέστηκε απλά να προβάλλει τον εαυτό του σαν το πιο κατάλληλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στη τρόικα και τη χώρα!!!

. Το μνημόνιο και η τρόικα καταδικάζει τη χώρα και το λαό να κινείται συνεχώς στο χείλος της διαλυτικής πτώχευσης και χρεοκοπίας, γιατί έτσι η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση του ελληνικού καπιταλιστικού οικοδομήματος, θαναι πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική και πιο ολοκληρωτική. Ο πρωθυπουργός στη «συνέντευξη» του αρκέστηκε να επισείει την απειλή της διαλυτικής πτώχευσης σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω από τη χώρα και το λαό!

. Απέναντι στο μνημόνιο της τρόικας και του Παπανδρέου, αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει καμιά συγκροτημένη εναλλακτική προοδευτική δημοκρατική διέξοδος που να βασίζεται σε μια συνεκτική συμμαχία κοινωνικών συμφερόντων και να εκπροσωπείται από ένα φερέγγυο μέτωπο πολιτικών δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου το αξιοποίησε αυτό για να εκπέμψει την απειλή ανώμαλων αντιδραστικών λύσεων με τη δραπέτευση του από την εξουσία μέσω «πρόωρων» εκλογών!!

Μέσα στις συνθήκες αυτές και με τη διαπίστωση ακόμη και κορυφαίων συστημικών οικονομικών και πολιτικών αναλυτών, ότι η κρίση με συνταγές μνημονίου δεν είναι καν βραχυπρόθεσμα διαχειρίσιμη, η ανάδειξη μιας προοδευτικής, δημοκρατικής, αντινεοφιλέλευθερης διεξόδου αποκτά επείγοντα χαρακτηριστικά.


Ο νέος στρατηγικός ρόλος της Ε.Ε. | ANTI WEBLOG

Ο νέος στρατηγικός ρόλος της Ε.Ε. | ANTI WEBLOG

Η Ε.Ε αποτελεί τον εύκολο στόχο αυτό τον καιρό, όσον αφορά στη δυνατότητά της να αποτελέσει παράγοντα της παγκόσμιας σκηνής. Πολλοί αναλυτές αποδίδουν την αδυναμία της στο γεγονός ότι δεν διαθέτει δικές της στρατιωτικές δυνάμεις. Αλλά παραφράζοντας τον Στάλιν, το ερώτημα δεν είναι πόσες μεραρχίες έχει στη διάθεσή της. Ούτε το σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθείς αν θέλεις να απευθυνθείς στην Ευρώπη, παραφράζοντας τον Κίσσιγκερ. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε, Herman Van Rompuy, το έθεσε πολύ σωστά, λέγοντας μισοαστεία, πως η Ε.Ε διαθέτει πολλές στρατηγικές συμμαχίες, το μόνο που της απομένει πλέον είναι να αποκτήσει και μια στρατηγική.

Παρά τη μεγάλη κριτική που έχει δεχτεί ο Van Rompuy από τότε που ανέλαβε το αξίωμά του, φαίνεται πως η ήρεμη παρασκηνιακή του επιρροή έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή. Η όποια αλλαγή πλεύσης είναι αμυδρή, πλην όμως σημαντική. Και φαίνεται στον τρόπο που η Ε.Ε προσέγγισε τη Σύνοδο με τη Νότια Αφρική στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την συζήτηση για στρατηγικές συνεργασίες, που έκαναν οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών μελών της. Κάποια στοιχεία για αυτή την αλλαγή επίσης υπάρχουν στο τρόπο με τον οποίο η Ε.Ε προετοιμάζεται ενόψει των επερχόμενων συναντήσεων για τη κλιματική αλλαγή, μετά το φιάσκο της Κοπεγχάγης όπου βρέθηκε αποκλεισμένη από τις απογοητευτικές μεν, κρίσιμες δε, διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε μη δεσμευτικές συμφωνίες.


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Facebook | Sot G Sot

Facebook | Sot G Sot

Sot G Sot ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΟ.
ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ 115% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΓΥΨΟΣ ΤΟ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 150%-175%.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ...

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξήγγειλε η Τουρκία - Αναμένεται Ελληνική αντίδραση

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξήγγειλε η Τουρκία - Αναμένεται Ελληνική αντίδραση

Η Τουρκία "τραβάει το σχοινί" στην Ανατολική Μεσόγειο και εξήγγειλε σήμερα την απόφασή της να προχωρήσει σε πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ και εν συνεχεία εκμετάλλευσή των κοιτασμάτων που θα βρει.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Taner Yildiz "Η Τουρκία θα ξεκινήσει την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο και μέσα στην αποκλειστική ζώνη της νήσου και εν συνεχεία αν μπορεί να εφοδιάζει αυτή με πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον ελληνοκυπριακό τομέα"! Ο Τούρκος υπουργός δεν χρειάστηκε καν να προσδιορίσει γεωγραφικά την περιοχή στην οποία αναφερόταν, αλλά είπε γενικά "γύρω από την Κύπρο" ως να αναφερόταν σε τουρκικό έδαφος!


Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Η κυβέρνηση προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές!

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Η κυβέρνηση προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές!
Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο...!
Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα: Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων!

Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές. Έρχονται κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η προπαγάνδα είναι ένα σπουδαίο όπλο, όταν βρίσκεται στα χέρια της εξουσίας. Αυτό είναι το σκεπτικό μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διαπλοκής που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια.

Με πρόσχημα την κρίση και τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων επιχειρείται ένα γενικό ξεκαθάρισμα στον χώρο του Τύπου.

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Ένας βολεμένος λαός, είναι ηττημένος λαός

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Ένας βολεμένος λαός, είναι ηττημένος λαός

Είναι καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και για πολλά χρόνια διδάσκει εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη και Αμερική. Πριν λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση τον επιχορήγησε με 1,6 εκατ. ευρώ για να κάνει μια έρευνα-μελέτη για την “Ιστορία των συναισθημάτων στην Αρχαία Ελλάδα“. Διάβασα, δεν θυμάμαι πού, ότι βλέπει στη ξενιτιά πολλή ελληνική τηλεόραση μέσω δορυφόρου. Τον ρώτησαν γιατί, κι αυτός στα σοβαρά απάντησε:

- Για να μη με πιάνει νοσταλγία. Βλέπεις λίγο ελληνικά κανάλια και δεν θέλεις να ξανάρθεις στην Ελλάδα.

Δεν έχει καθόλου άδικο ο ΄Αγγελος Χανιώτης (φωτογραφία), γνωστός καθηγητής της Οξφόρδης και του Πρίνστον. Ρίχνεις μια ματιά σε οποιοδήποτε πρωινό τηλεοπτικό πρόγραμμα και στην κυριολεξία πλακώνεται η ψυχή σου για τον τόπο που ζούμε. Αν είσαι στην Ελλάδα, θέλεις να δραπετεύσεις. Η διαφορά μου με τον καθηγητή είναι ότι εγώ δεν βλέπω καθόλου, μα καθόλου, ελληνική τηλεόραση όταν είμαι στο εξωτερικό για να νοσταλγώ όλο και περισσότερο την πατρίδα μας. Και βέβαια, κανένας δεν χρειάζεται επιχορήγηση από την Ε.Ε. για να μελετήσει τα συναισθήματα στη σύγχρονη Ελλάδα!

Οι περισσότεροι αναπαύονται στα ένδοξά μας … αρχαία μεγαλεία και δεν θέλουν ή δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν την τωρινή πραγματικότητα. Η διεθνής οικονομική συγκυρία έφερε στην επιφάνεια τι σαθρό κράτος είμαστε, έτοιμο να καταρρεύσει.


Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαγίς για το Κυπριακό - 26/10/2010 10:42:00 μμ

Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαγίς για το Κυπριακό - 26/10/2010 10:42:00 μμ

Την αντίδραση Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών προκάλεσαν αναφορές του Τούρκου υπουργού επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς για την Κύπρο στη διάρκεια της συνεδρίασης της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ –Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαγίς υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχει «μια χώρα στο βορρά», το ψευδοκράτος, και «μια χώρα στα νότια, την οποία δεν αναγνωρίζουμε και δεν ξέρουμε εάν είναι καν χώρα».

Παρεμβαίνοντας οι Έλληνες ευρωβουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) και Νίκη Τζαβέλα (ΛΑΟΣ) και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου, Ελένη Θεοχάρους και Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ζήτησαν, μετά την ανταλλαγή απόψεων με τους κ.κ. Φούλε και Μπαγίς οι οποίοι είχαν ήδη αποχωρήσει, να ανακληθούν από τα πρακτικά της συνεδρίασης οι προσβλητικές αναφορές του Ε. Μπαγίς.

Η συμπρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Ελέν Φλότρ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό με αποτέλεσμα οι ευρωβουλευτές να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μπαγίς έκανε ακόμη λόγο «για δυο κράτη, δυο λαούς, δυο Προέδρους και δυο κοινοβούλια» στην Κύπρο, προκαλώντας την αντίδραση του Στέφαν Φούλε, ο οποίος του υπενθύμισε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού γίνονται στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.


Διεθνής Διαφάνεια: Η Ελλάδα πρώτη σε διαφθορά στην ΕΕ - 26/10/2010 2:20:00 μμ

Διεθνής Διαφάνεια: Η Ελλάδα πρώτη σε διαφθορά στην ΕΕ - 26/10/2010 2:20:00 μμ

Στην 78η θέση ανάμεσα σε 178 χώρες και τελευταία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας σύμφωνα με τη βαθμολογία στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (Corruption Perception Index CPI [CPIr.AT] Σχετικά άρθρα ) για το 2010. Παράλληλα η χώρα μας παρουσίασε την τρίτη μεγαλύτερη επιδείνωση στην κατάταξη, καθώς υποχώρησε επτά θέσεις, από την 71η στην οποία βρισκόταν το 2009.

Η χώρα μας βαθμολογήθηκε με 3,5 στην κλίμακα από 0 (άκρως διεφθαρμένες χώρες) έως 10 (χαμηλά επίπεδα διαφθοράς). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, «μεταξύ των χωρών που σημείωσαν επιδείνωση ξεχωρίζουν εκείνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, η οποία επισπεύσθηκε λόγω της ύπαρξης ελλείμματος διαφάνειας και ακεραιότητας - η Ελλάδα δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση».


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

tromaktiko: 'Εκαναν πειράματα σε ανθρώπους στη Γουατεμάλα...

tromaktiko: 'Εκαναν πειράματα σε ανθρώπους στη Γουατεμάλα...

17 είδη ιατρικών πειραμάτων σε ανθρώπους έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του '40.
Πολλούς τους μόλυναν με σεξουαλικά νοσήματα για να δοκιμάσουν την πενικιλίνη!
Την ανατριχιαστική αυτή ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος της Γουατεμάλας Ραφαέλ Εσπάδα...
Οπως είπε πρόκειται για πειράματα που έγιναν σε άτομα με νοητική υστέρηση, πόρνες, κρατούμενους και στρατιώτες στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του '40. "Επιβεβαιώσαμε 17 είδη σχεδίων για τον πειραματισμό πάνω σε ανθρώπους που έγιναν στη χώρα μας", δήλωσε ο Εσπάδα, τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι εφημερίδες της χώρας. Ο Εσπάδα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε έγγραφα στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας, την οποία διευθύνει ο ίδιος, προκειμένου να έρθουν στο φως τα γεγονότα αυτά που συνέβησαν μεταξύ του 1946 και του 1948. Τα πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους στη Γουατεμάλα αποκαλύφθηκαν την 1η Οκτωβρίου μετά την εύρεση των αρχείων του γιατρού που ήταν υπεύθυνος γι'αυτά, του Τζον Κάτλερ, ο οποίος πέθανε το 2003.

tromaktiko: Τσιπουράδικα Βόλου: Μια ιστορία που ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα

tromaktiko: Τσιπουράδικα Βόλου: Μια ιστορία που ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα

Τα "Τσιπουράδικα" έχουν μια ιστορία που ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από παλιά, όταν όλα ήταν πιο αγνά και αυθεντικά όταν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ήταν τα μέλη μιας μεγάλης παρέας, τα τσιπουράδικα ήταν το σημείο συνάντησης για να περάσουν τις όμορφες αλλά και για πολλές φορές γεμάτη καημούς ζωή τους. Εκεί μοιράζοταν τις χαρές τους αλλά και τις δύσκολες στιγμές τους.
Στο λιμάνι αλλά και στις γειτονιές της πόλης, εκεί που ήταν ο τόπος συνάντησης των ντόπιων, συνεχίζει τώρα να είναι ο απαραίτητος τόπος που ο σημερινός επισκέπτης του Βόλου θα επισκεφθεί. Η ζωντανή παράδοση της περιοχής που ήταν μια μικρή ιεροτελεστία έγινε στις μέρες μας θεσμός και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους φίλους επισκέπτες.
Οποιος έρθει στο Βόλο και γνωρίσει από κοντά την μοναδική ατμόσφαιρα των Τσιπουράδικων είναι σίγουρο πως θα έρθει ξανά και ξανά. Η όλη συνήθεια ξεκίνησε από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που είχαν εγκατασταθεί στο Βόλο και κυρίως από αυτούς που δούλευαν στο λιμάνι.

tromaktiko: «Ψαλίδι» 19.600 ευρώ για κάθε βουλευτή το 2011

tromaktiko: «Ψαλίδι» 19.600 ευρώ για κάθε βουλευτή το 2011

Μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ θα είναι για το 2011 ο προϋπολογισμός της Βουλής.
Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περικοπές αφορούν στις αποζημιώσεις των βουλευτών και τις αποδοχές των υπαλλήλων, όπου για τους μεν πρώτους επέρχεται μείωση κατά 5,87 εκατ. ευρώ ή 19.566 ευρώ ανά μέλος του Κοινοβουλίου.
Οσον αφορά τους υπαλλήλους οι συνολικές μειώσεις ανέρχονται στο ύψος των 7,398 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. αναμένεται να εξοικονομηθούν από μισθώματα κτιρίων, εκδόσεις και εκδηλώσεις της Βουλής και από προμήθειες εξοπλισμού.

Tα πραγματικά κοστολόγια ενός Δημόσιου Υπάλληλου - Capital.gr

Tα πραγματικά κοστολόγια ενός Δημόσιου Υπάλληλου - Capital.gr

Αν δεν καταλάβουμε τα πραγματικά κοστολόγια ενός Δημόσιου Υπάλληλου δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Το κόστος είναι: Η συνολική μεικτή μισθοδοσία + Επιδόματα +Κόστος κτιρίου – ασφάλειας – εκπαίδευσης - φύλαξης - καθαριότητας – στάθμευσης – μετακίνησης - υποστήριξης με υπολογιστές – φωτοτυπικά – τηλεφωνίας – κλιματισμού – αναλώσιμου υλικού – υγιεινής – πυρασφάλειας κλπ. κλπ. κλπ.

Διότι άλλες υποδομές χρειάζονται για 10 άτομα και άλλες για 30 άτομα, όπου τα 20 περισσεύουν. (Τα νούμερα δεν είναι δικά μου –έχει επίσημα δηλωθεί ότι θα προσλαμβάνεται ένας για κάθε 3 που αποχωρούν).

Άρα μιλάμε για ένα πελώριο κόστος που γίνεται κυριολεκτικά ιλιγγιώδες αν συνεκτιμηθεί η χαμηλή παραγωγικότητα και η κακοδιοίκηση.

Να φοβάστε όταν οι άλλοι είναι σίγουροι και αισιόδοξοι… - Capital.gr

Να φοβάστε όταν οι άλλοι είναι σίγουροι και αισιόδοξοι… - Capital.gr

Όταν θάχουμε συγκεκριμένους δείκτες που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει ξεφύγει από την κρίση, οι μετοχές θα βρίσκονται στο δεκαπλάσιο της σημερινής τους τιμής και μια σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας θα ετοιμάζεται πάλι να ποντάρει το σπίτι της γιατί συγκεκριμένοι δείκτες θα υποστηρίζουν με σιγουριά ό,τι υπάρχουν περιθώρια τουλάχιστον διπλασιασμού.
Κατά τη φιλοσοφία της στήλης τότε θα είναι καιρός να αποχαιρετήσουμε τις μετοχές μας και να πετάξουμε προς πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. Το έπραξε το 1999, το 2006-07 αλλά και πριν δώδεκα μήνες...
Όταν και αν, το χρέος μας ποτέ γίνει διαχειρίσιμο, το ΑΕΠ θα τρέχει για χρόνια με ρυθμούς δυναμικούς και οι μετοχές θα το έχουν προεξοφλήσει με τρόπο εξωφρενικό. Τότε όποιος θα διαφημίζει μετοχές θα είναι σαν να μοιράζει σκοινί για κρέμασμα σε υπέρβαρους από απληστία αφελείς. Πίστεψέ με θα τις διαφημίζουν πολλοί...


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

tromaktiko: Γιώργο είδες ο Δημήτρης;

tromaktiko: Γιώργο είδες ο Δημήτρης;

Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.
Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ».

Προχθές ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται «τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;». Οι πιο υποψιασμένοι ήξεραν.

v4.ethnos.gr - Μίζες και «βίζες» απομυζούν το ΕΣΥ - ειδησεις , κοινωνια

v4.ethnos.gr - Μίζες και «βίζες» απομυζούν το ΕΣΥ - ειδησεις , κοινωνια

Στην υγεία του... Ελληνα φορολογούμενου απολαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες κάτοικοι βαλκανικών χωρών. Το υπουργείο Υγείας εξετάζει πλήθος καταγγελιών για δωρεάν «ιατρικό τουρισμό» ασθενών από γειτονικές χώρες.

Κύκλωμα που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα κατευθύνει «καραβάνια» αλλοδαπών από τα Σκόπια ή τη Βουλγαρία για νοσηλεία στην Ελλάδα.


Eπιπλέον μέτρα προστασίας έλαβε ο ιδρυτής της Wikileaks - 25/10/2010 12:39:00 πμ

Eπιπλέον μέτρα προστασίας έλαβε ο ιδρυτής της Wikileaks - 25/10/2010 12:39:00 πμ

O ιδρυτής του ιστότoπου WikiLeaks Τζούλιαν Εσέιντζ δήλωσε την Κυριακή μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ ότι έχει λάβει "επιπλέον μέτρα ασφαλείας" μετά από τη δημοσιοποίηση περίπου 400 χιλιάδων εμπιστευτικών στοιχείων αναφορικά με τον πόλεμο του Ιράκ.

"Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου , αλλά έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας" δήλωσε ο κ. Εσέιντζ μιλώντας σε ιδιωτικό ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο.


Ν. Ρουμπινί: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους - 24/10/2010 1:58:00 μμ

Ν. Ρουμπινί: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους - 24/10/2010 1:58:00 μμ

Αναπόφευκτη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος, μιλώντας στην «Καθημερινή», χαρακτηρίζει μη ρελαστική την πρόβλεψη για επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές σε 18 μήνες.

«Παρά την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύεται και θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του», εκτίμησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.


Προκαλεί το τζαμί στη σκιά της Ακρόπολης | ANTI WEBLOG

Προκαλεί το τζαμί στη σκιά της Ακρόπολης | ANTI WEBLOG

Την απόδοση του τζαμιού Φετιχιέ στο Μοναστηράκι ως λατρευτικού χώρου στους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς προκειμένου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως έως το τέλος του χρόνου, το τζαμί να αποδοθεί στους μουσουλμάνους «καθαρό» από τα ελληνικά αρχαία μνημεία που βρίσκονται στο εσωτερικό του, αφού μέχρι πρότινος το κτίριο λειτουργούσε ως μουσείο. Ήδη, η συντήρηση και η ανακαίνιση στο τζαμί Φετιχιέ, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πελοπίδα και Πανός, στο βόρειο άκρο εντός του αρχαιολογικού χώρου της άλλοτε Ρωμαϊκής Αγοράς, έχει προχωρήσει σημαντικά και βαίνει προς την ολοκλήρωσή της. Τα περισσότερα από τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο τζαμί πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μεταφερθούν στη λυόμενη αποθήκη στον περίβολο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης. Πρόκειται για μια αυθαίρετη κατασκευή που φτιάχτηκε προκειμένου να στεγάσει τα αντικείμενα που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια ανέγερσης του μουσείου και με την προοπτική να γκρεμιστεί πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του, ενάμιση χρόνο πριν περίπου. Η συγκεκριμένη αποθήκη το τελευταίο χρονικό διάστημα αδειάζει από το περιεχόμενό της, το οποίο μεταφέρεται με οχήματα τύπου «κλαρκ» στα υπόγεια του μουσείου. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό βρέθηκαν εν ριπή οφθαλμού και τα χρήματα που απαιτούνταν προκειμένου να φτιαχτούν τα απαραίτητα –πολύχρωμα– ράφια πάνω στα οποία τοποθετούνται τα αντικείμενα που μεταφέρονται. Ήδη από τους τρεις ορόφους της λυόμενης αποθήκης έχουν αδειάσει οι δύο κάτω, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί χώρος για τις αρχαιότητες που έρχονται από το τζαμί Φετιχιέ στο Μοναστηράκι.