Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Γιατί ο Στ.Δήμας προσέλαβε τον Άλεξ Ρόντος στο ΥΠΕΞ.....

Η απόφαση διορισμού του υπογράφηκε στις 04/11/2011 επί Σταύρου Λαμπρινίδη και δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2011
Στην απόφαση την οποία συνυπογράφει και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας του , ενώ ο διορισμός έγινε ύστερα από πρόταση της Κάθριν Άστον, αρμόδιας για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περιγραφή: diorismos-rontou
Η απόφαση διορισμού είναι η 2011/819/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ε.Ε. στις 9 Δεκεμβρίου 2011. Ο χώρος ευθύνης του Α. Ρόντος είναι το Τζιμπουτί, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Σομαλία, η Ουγκάντα, το Σουδάν και το νότιο Σουδάν.
Ποιος είναι όμως ο Άλεξ Ρόντος;
To όνομα του επανήλθε στην επικαιρότητα με την υπόθεση δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, όταν και κλήθηκε από τον τον ανακριτή Ορνεράκη να καταθέσει σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.
Γεννήθηκε το 1954 στην Τανζανία, και είναι στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου εδώ και περίπου 10 χρόνια.
Σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ρεπόρτερ στην αφρικανική ήπειρο για λογαριασμό εντύπων, περιοδικών και εφημερίδων.
Τότε μυήθηκε στον κόσμο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα σε μια σειρά από αφρικανικές χώρες όπως το Μαρόκο, η Αιθιοπία και η Αίγυπτος, ενώ επίσης δραστηριοποιήθηκε στον Λίβανο.
Εκτός αυτών έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ το 1992 ο τότε Αρχιεπίσκοπος Βόρειας Αμερικής Ιάκωβος του είχε αναθέσει τη δημιουργία της Ιnternational Οrthodox Christian Charity (ΙΟCC), της πρώτης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης μέσω της οποίας διεύρυνε τον κύκλο των επαφών του στις ΗΠΑ και τότε, το 1997, γνώρισε και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τότε ήταναναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, με προϊστάμενο, τότε, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.

Θεωρείται ένα από τους αρχιτέκτονες της προσέγγισης της Ελλάδας με το Ισραήλ, αλλά και ο άνθρωπος, ο οποίος προετοίμασε το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ στις 21 και 22 Ιουλίου του 2010 και τη συνάντησή με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Είναι πολύ καλός γνώστης των θεμάτων που αφορούν στα Βαλκάνια, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στον Καύκασο .
Ο ρόλος του στην Σερβία
Αναλαμβάνοντας το 1999 καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε στον Άλεξ Ρόντο την διαχείριση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
Ταυτόχρονα ο Άλεξ Ρόντος ξεκίνησε να επισκέπτεται πολύ συχνά το Βελιγράδι, όταν ακόμη ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ήταν πανίσχυρος. Στόχος του Άλεξ Ρόντος, τον οποίο τελικά πέτυχε, ήταν η αλλαγή στάσης της Αθήνας απέναντι στην σερβική κυβέρνηση και ανάπτυξη σχέσεων με τη σερβική αντιπολίτευση, αλλά και με το ιερατείο, δηλαδή με την εκκλησία στη Σερβία. Μάλιστα ο Ρόντος εμφανιζόταν από διάφορους κύκλους ως άνθρωπος ο οποίος «έριξε τον Μιλόσεβιτς».
Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο Άλεξ Ρόντος ως μυστικοσύμβουλος ανέλαβε μια σειρά από ειδικές αποστολές στην Σερβία, στα Σκόπια, στην Αλβανία και στην Τουρκία, χωρίς πάντοτε να είναι ενημερωμένες οι εκεί διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας για τις επαφές του ή και το περιεχόμενο των επαφών του.
Και η δράση του συνεχίζεται…..
Δείτε την απόφαση για τον νέο διορισμό του κ. Ρόντος εδώ.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η Τουρκία, το Βαλκανικό Τόξο και η ΑΟΖ

E-mail Εκτύπωση
Οι κινήσεις των κρατών στη σκακιέρα και η δειλία των Ελλήνων πολιτικών!
bt-aoz
Τα δεδομένα αλλάζουν, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε περιφερειακό, αν και για να υποστηρίξουμε ότι αυτή η παγκόσμια αλλαγή είναι προς το συμφέρον μας, θα πρέπει κάποιοι στην Αθήνα να δουλέψουν και να διαπραγματευτούν σωστά, έγκαιρα και αποφασιστικά.
Η συζήτηση περί καθορισμού των ΑΟΖ, με τις χώρες που μας περιβάλουν, και η προοπτική έναρξης ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο,έχει αρχίσει να “ανοίγει”, δεν μπορώ να πώ, ότι μου δίνεται η αίσθηση σοβαρής προετοιμασίας, για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που η Άγκυρα προσπαθεί να θέσει.
Και αυτό αφορά, και στη διπλωματική αλλά και στη στρατιωτική μας προετοιμασία.
Αυτήν την στιγμή τόσο από βορρά όσο και απο ανατολάς, υφιστάμεθα απειλές ώς χώρα, οι οποίες αφορούν την Εθνική μας κυριαρχία αλλά και τα ζωτικά συμφέροντα του Έθνους μας στην ευρύτερη περιοχή μας.
Η μεθοδευμένη και στοχευμένη πολιτική των Τούρκων, σε ότι αφορά την αποδυνάμωση της “παρουσίας” της χώρας μας, στον σχηματοποιημένο πλέον "χώρο" της άμεσης επιρροής αυτής της πολιτικής, περιλαμβάνει τα βαλκάνια, την Μικρά Ασία, και την Ν.Α. Μεσόγειο.
Η Τουρκία διαμορφώνει μεθοδικά, “συσχετισμούς” και “επιρροές” στόν “βαλκανικο-μεσογειακό χώρο” , οι οποίες την ευνοούν άμεσα ή βραχυπρόθεσμα, τέτοιους συσχετισμούς, και κατά αυτόν τον τρόπο, ούτως ώστε να αποτελούν εργαλείο “πίεσης” στην Ελλάδα, την μοναδική, σοβαρά, ανταγωνίστρια χώρα στον χώρο του Αιγαίου και της Ν.Α Μεσογείου.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την χρησιμοποίηση αυτών των “συμμαχιών” και επιρροών εκ μέρους της Τουρκίας, ώς “δούρειο ίππο” στην περιοχή (εμπλοκή κήρυξης ΑΟΖ με την Αλβανία, κατόπιν συμφωνίας).
Η οικονομική αιμοραγία την οποίαν προκαλούν, ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, στην Ελλάδα, είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης απο “φίλους” και “εχθρούς” στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.
Είναι πεδίο, διοχέτευσης, σοβαρού μέρους του παραγόμενου πλούτου της χώρας, πράγμα το οποίο αξιοποιούν, μόνιμα και σταθερά, οι “βρυκόλακες” των Εθνών, οι έμποροι όπλων και τα μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα.
Ο μεγαλοιδεατισμός των Αλβανών, ο οποίος τροφοδοτείται απο τούς Τούρκους απροκάλυπτα, και όχι μόνον, η ύπαρξη μιάς ενεργού και μόνιμης εστίας ανάφλεξης στο Κόσσοβο, και η πολιτική αστάθεια στό “κρατικό μόρφωμα” των Σκοπίων, ουσιαστικά συντηρεί το κλίμα της ανισορροπίας και της αστάθειας στην περιοχή των Βαλκανίων, πυροδοτώντας την ένταση στην περιοχή.
Οι θρησκευτικές όπως και η πολιτισμικές αντιθέσεις στούς λαούς της περιοχής, λειτουργούν ώς άλλοθι, στίς περισσότερες των περιπτώσεων, για την ανάπτυξη Εθνικιστικών κινημάτων.
Αυτό δημιουργεί εύεπίφορο έδαφος, εκμετάλλευσης από εξωγενής δυνάμεις, οι οποίες παρεμβαίνουν αξιοποιώντας, τίς παραπάνω αναφερόμενες αντιθέσεις πρός εξυπηρέτηση των δικών των Εθνικών συμφερόντων.
Αυτό το περιβάλλον αποτελεί ιδανικό εργαλείο “πίεσης” της Τουρκίας πρός την Ελλάδα, και συνδοιαζόμενο με την πολυμέτωπη και συνεχή επιβουλή της Τουρκίας στα Ελληνικά συμφέροντα, δημιουργεί τεχνιέντως ένταση και “κόστος” στην χώρα μας.
Το αποτέλεσμα, της συνάντησης λαών, θρησκειών και πολιτισμών στα βαλκάνια, η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, η ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός και στον υποθαλάσσιο χώρο μας, και γενικά τα συγκριτικά, προσφάτως ανακαλυφθέντα, πλεονεκτήματα της Ελλάδος, έναντι άλλων χωρών, μάς τοποθετεί στην κορυφή του “ενδιαφέροντος” των ισχυρών του πλανήτη. Διαμορφώνεται κατ’αυτόν τον τρόπο στην “γειτονιά” μας, ένα εκρηκτικό εξωτερικό περιβάλλον, φανατικού σωβινισμού και ακραίων Εθνικισμών, λειτουργώντας ώς “άλλοθι” για κάποιους, και αποτελώντας ιδανικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη ανισορροπίας και αστάθειας στην περιοχή.
Ως αποτέλεσμα των πολιτικών, τίς οποίες ασκούν οι ισχυροί του πλανήτη, και των ευρύτερων γεοπολιτικών συσχετισμών, ο ευαίσθητος αυτός χώρος των βαλκανίων αποτελεί πεδίο σύγκρουσης οικονομικών και γεοπολιτικών συμφερόντων τα οποία εν πολλοίς διαμορφώνουν και την πραγματικότητα στην περιοχή.
Το ενεργό εξωτερικό “μέτωπο”, σήμερα για την Αθήνα, εξικνείται απο τα σύνορα με την Αλβανία, περιγραφει και εφάπτεται στην βόρεια πλευρά της χώρας (Κόσσοβο, Σκόπια) και καταλήγει στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο, κλείνοντας, νότια της Κρήτης.
Αυτό το “μέτωπο” καλείται σήμερα και υπο τίς σημερινές οικονομικές συνθήκες, να “διαχειριστεί” πολιτικά αλλά και στρατιωτικά η χώρα μας.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας το μέτωπο είναι μεγάλο, και τα μέσα τα οποία διαθέτουμε σήμερα είναι λίγα, όχι όμως ανεπαρκή.
Οι δυνατότητες διαχείρισης των “προβλημάτων” τα οποία ανακύπτουν εξ αιτίας των προαναφερθέντων, επιμερίζονται κατά την ταπεινή μου άποψη σε δύο βασικούς πυλώνες, ο πρώτος πυλώνας περιέχει την πολιτική διαχείριση και ο δεύτερος, την στρατιωτική διαχείριση των θεμάτων.
Η πολιτική διαχείριση του προαναφερθέντος “μετώπου” απαιτεί χειρισμούς άψογους, ακριβείς, και σχεδιασμένα προσεκτικά βήματα, χωρίς “βερμπαλισμούς” και “φανφάρες”, με στρατηγικές στοχεύσεις.
Στον τομέα αυτόν έχουμε σοβαρά “όπλα”, τα οποία μας τα χορηγεί το διεθνές δίκαιο και η διεθνής νομολογία, όπως επίσης η πολιτισμική θέση της χώρας στην παγκόσμια πολιτισμική κατάταξη της Ανθρωπότητος.
Αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά και “on time”.Στόν πολιτικό τομέα διαχείρισης ανήκει εκτός των άλλων, η κατοχύρωση των ΑΟΖ της χώρας.
Η ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) ως έννοια υιοθετήθηκε από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, και οι κανονισμοί που την διέπουν περιλαμβάνονται στη νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, του 1982. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εξέλιξη των ρυθμίσεων που μέχρι τότε περιλαμβάνονταν στο Διεθνές Δίκαιο Αλιείας, προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέες οικονομικές και άλλες δραστηριότητες, τις οποίες μπορούν να ενεργήσουν παράκτια κράτη.
Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζει ότι, η ΑΟΖ του παράκτιου κράτους μπορεί να φθάσει τα 200 ναυτικά μίλια από τις γραμμές βάσης, από τις οποίες μετριέται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης.
Το δικαίωμα σε ΑΟΖ, διαθέτουν τα ηπειρωτικά εδάφη ενός κράτους, αλλά και τα νησιά που είναι στην επικράτειά του και συντηρούν από μόνα τους ανθρώπινη δραστηριότητα δηλ. ζωή.
Το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρεται σε “κυριαρχικά δικαιώματα”, τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο οικονομικούς σκοπούς του παράκτιου κράτους, όσον αφορά την εξερεύνηση και τη διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη, των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας, αλλά και στην εξερεύνηση και την οικονομική εκμετάλλευση των ρευμάτων και των υπερκείμενων της θάλασσας ανέμων.
Σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα, που υφίσταται αυτομάτως για κάθε παράκτιο κράτος, η ΑΟΖ δεν υφίσταται εάν δεν κηρυχθεί από το εν λόγω κράτος, δηλαδή, οφείλει κάθε κράτος να ορίσει διά νόμου, και να δημοσιοποιήσει τα όρια των ΑΟΖ του.
Το εύρος των ΑΟΖ, υπόκειται σε περιορισμούς, όταν οι ΑΟΖ παράκτιων κρατών επικαλύπτονται. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται οριοθέτηση, είτε κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των γειτονικών κρατών είτε με παραπομπή της διαφοράς σε δικαστήριο ή σε διαιτησία.Το μέγιστο εύρος μιάς ΑΟΖ, το οποίο δύναται να οριοθετήται, είναι τα 200 ναυτικά μίλια.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή με την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Δεν έχει καθορίσει ΑΟΖ ούτε έχει διαπραγματευθεί για την οριοθέτησή της με Τουρκία και Ιταλία.
Θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι στην Ευρώπη, απο τίς χώρες με την μεγαλύτερη γεωπολιτική και γεωστρατηγική “αξία”, και τώρα και με μεγάλο οικονομικό “ενδιαφέρον” είναι η χώρα μας.
Αυτή η “αξία” τεκμέρεται, και εκ του γεγονότος, εκτός των άλλων, ότι οι Αμερικανοί μετά τον Β! ΠΠ, στην χώρα την οποίαν πρώτα χορηγήσαν το “σχέδιο Μάρσαλ” είναι η Ελλάδα, δεσμεύοντάς την ουσιαστικά, πολιτικά, για τα επόμενα χρόνια.
Η σύγκρουση των “ιδιοκτητών” αυτής της μικρής χώρας με την μεγάλη Ιστορία και προσφορά στην Ανθρωπότητα, για τον έλεγχό της είναι σφοδρή, όσο και άν γίνεται προσπάθεια να εξωραισθεί και να μήν κοινοποιηθεί ευρέως.
Η Ελλάδα ώς παράκτιο κράτος, διαθέτει το δικαίωμα να κυρήξει ΑΟΖ.
Η Τουρκία σκοπίμως αγνοεί τα όσα προβλέπονται στο διεθνές δίκαιο και στη Συνθήκη της Λωζάνης, και συγκεκριμένα στό:
Άρθρο 12: Η τουρκική κυριαρχία περιορίζεται στα μικρασιατικά παράλια και σ΄ όσα νησάκια βρίσκονται μέχρι και 3 μίλια από αυτά.
Άρθρο 15:Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας για τα Δωδεκάννησα,τα οποία με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947,δόθηκαν στην Ελλάδα.
Η Τουρκία αμφισβητεί πλέον και κατοικημένα νησιά,όπως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, δηλαδή αμφισβητεί Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.
Όπως γνωρίζουμε, ο κύριος λόγος της ελληνοτουρκικής διαφοράς είναι η ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο, όμως οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε μέχρι σήμερα ζήτησαν οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Η κυπριακή πρωτοβουλία φέρνει στο προσκήνιο, όχι μόνο αυτή τη μεγάλη ελληνική παράλειψη, αλλά και σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία, η οποία, βέβαια, δεν επιθυμεί κάποιος να εγείρει θέμα των ΑΟΖ, που τόσο πολύ βλάπτει τα συμφέροντά της στη Ν.Α Μεσόγειο.
Η Τουρκία υιοθέτησε ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα και κατέληξε σε συμφωνία με την τότε Σοβιετική Ένωση για τις επικαλυπτόμενες περιοχές, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «μέσης γραμμής», πράγμα αντίστοιχο με αυτό το οποίο έπραξε το 1983 η Αμερική, οριοθετώντας την ΑΟΖ με την μέθοδο της “μέσης γραμμής”, με την Κούβα.
Ουδέποτε, βέβαια, η Τουρκία πρότεινε στην Ελλάδα και σε άλλα γειτονικά κράτη να κάνουν το ίδιο στη Μεσόγειο.
Είναι απορίας άξιον όμως, γιατί η ΕΕ δεν παρεμβαίνει, υπενθυμίζοντας στην Τουρκία ότι όλα τα κράτη-μέλη της, έχουν δικαίωμα να υιοθετήσουν ΑΟΖ στις παράκτιες περιοχές τους, αλλά και να υποχρεώσει όλα τα κράτη-μέλη της, που δεν έχουν ήδη ΑΟΖ, να προκηρύξουν τέτοια ΑΟΖ.
Η ελληνική κυβέρνηση και κατ`επέκταση η ΕΕ, δεν έχει δικαίωμα πλέον να αγνοεί τη ρύθμιση αυτή του Δίκαιου της Θάλασσας, που τόσο πολύ ευνοεί τη χώρα μας.
Φαίνεται, όμως, ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει, έστω και καθυστερημένα, καταλάβει την αξία της ΑΟΖ και έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τα κράτη στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, δηλαδή την Αλβανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με τα κράτη αυτά.
Η Τουρκία αρνείται πεισματικά και με επίκληση της "διπλωματίας των κανονιοφόρων", στο ενδεχόμενο “συμφωνίας” για την κήρυξη ελληνικής ΑΟΖ.
Οί Αιγύπτίοι πρόσφατα, ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά, ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, τη στιγμή που η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.
Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία μόνο αν δεν αναγνωριστούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου.
Και ο νοών νοήτω.
Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ με αυτή της Κύπρου αποτελεί, επειεικώς κρινόμενη, πράξη δειλίας.
Εάν η Ελλάδα δεχτεί να προχωρήσει σε οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς τον υπολογισμό του Καστελόριζου, η προφανής άμεση συνέπεια θα είναι η Ελλάδα να μην έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο. Αυτό θα αποτελεί καταστροφική επίπτωση για τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, πράττοντας την ίδια ενέργεια στην οποία προέβησαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, δηλαδή να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ, με βάση το εθιμικό δίκαιο της θάλασσας, όπως αυτό εκφράζεται στη Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας.
Πηγή: aegeantimes.gr 

HΠΑ: «Φτιάξτε όσους αγωγούς θέλετε αρκεί να μην έχουν ρώσικο αέριο»

E-mail Εκτύπωση
Με τις ευλογίες των ΗΠΑ εγκαινιάστηκε άτυπα το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Ωστόσο τα σενάρια είναι ανοιχτά και ρυθμιστής των εξελίξεων αναδεικνύεται η Κρήτη και τα πιθανά ενεργειακά της αποθέματα.
oil-platform
Το αμερικανικό «ναι» στα σχέδια των αγωγών ήρθε δια στόματος του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist. Οι Αμερικανοί είναι σύμφωνοι με τη δημιουργία του ενεργειακού τριγώνου που σχηματίζει η Αθήνα και η Λευκωσία με το Τελ Αβίβ, υπό την προϋπόθεση ότι...δεν θα μεταφέρει ρώσικο αέριο.
Φυσικά ο κ. Μόρνινγκσταρ κράτησε τις ισορροπίες τονίζοντας πως οποιαδήποτε εξόρυξη στην Κύπρο πρέπει να λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία πρέπει να πάρει αναλογικά το μερίδιό της.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν υπήρξε καμία επίσημη υπογραφή ενεργειακού μνημονίου μεταξύ των τριών χωρών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr που σημείωναν πως δεν είχαν ωριμάσει η συνθήκες που θα επέτρεπαν την υπογραφή ενός τέτοιου κειμένου.
Τελικώς για να κρατηθούν τα προσχήματα, υπεγράφη ένα μνημόνιο συνεργασίας και καλής πίστης μεταξύ του Έλληνα υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ισραηλινού ομολόγου του Ούζι Λαντάου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις διαχείρισης υδάτινων πόρων.
Διπλωματικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι το ενεργειακό μνημόνιο δεν υπεγράφη λόγω του ανασχηματισμού της κυπριακής κυβέρνησης και της ανάληψης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εμπορίου από τον Νεοκλή Σιλικιώτη. Πράγματι, πηγές στη Λευκωσία αναφέρουν πως ο νέος υπουργός Εμπορίου επιθυμεί να έχει εκτενή και σε βάθος ενημέρωση σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων προτού υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία.
Άλλωστε η Κύπρος έχει ήδη ανοίξει τον β' γύρο αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα 11 οικόπεδα που βρίσκονται στην ΑΟΖ νοτίως του νησιού. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 78 εταιρείες από όλο τον κόσμο ενώ υπάρχει εκτίμηση πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί μέχρι την 11η Μαϊου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Στο πλαίσιο αυτό η Λευκωσία δεν επιθυμεί να φανεί προσδεδεμένη «άνευ όρων» στο αμερικανοισραηλινό άρμα και επιθυμεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής. Για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να αγνοήσει το ρώσικο φλερτ της Gazprom και τις συνολικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η ρώσικη παρουσία στο Κυπριακό και την Τουρκία.
Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει αναφορικά με τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τον «Λεβιαθάν» και το «Ταμάρ» προς την Ελλάδα. Τα σενάρια που μελετά το Τελ Αβίβ είναι τα ακόλουθα:
  • Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού 1.150-1.200 χλμ., που θα περνά από την Κρήτη και θα συνεχίζει προς την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ευρώπη. (ελληνική πρόταση)
  • Κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης του αερίου στο Ισραήλ. (εισήγηση της ειδικής ισραηλινής επιτροπής)
  • Μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω τερματικού σταθμού στην Κύπρο. (κυπριακή πρόταση)
Φαίνεται πως καταλύτης των εξελίξεων θα είναι η χώρα μας καθώς τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ περιμένουν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Ήδη από το περιβάλλον της Συγγρού διαμηνύεται αθόρυβα πως μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα είναι η επίσημη διακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.
Είναι αντιληπτό πως σε περίπτωση που μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Αθήνας γίνει με επίσημο τρόπο θα προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας, τις οποίες το Ισραήλ θέλει να μετριάσει λόγω του μετώπου του Ιράν.
Το κλειδί που κρατά στα χέρια της η Αθήνα είναι η θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η επονομαζόμενη και «λεκάνη του Ηροδότου». Τόσο το Τελ Αβίβ όσο και η Λευκωσία αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στην περιοχή που θα καταδείξει εάν και πόσο αξίζει να γίνει μια μεγάλη επένδυση μεταξύ των τριών χωρών. Όταν μιλούμε για επένδυση βέβαια, πέρα από το αμιγώς οικονομικό κομμάτι αναφερόμαστε και στο διπλωματικό κεφάλαιο που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες πλευρές να επενδύσουν προκειμένου να υποστηρίξουν τις ελληνικές θέσεις για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα γύρω από το Καστελόριζο.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ δεν επιθυμούν περαιτέρω διατάραξη των σχέσεων με την Άγκυρα και προφανώς μια τέτοιου βεληνεκούς υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματολογίας θα δημιουργούσε τριβές και κατασπατάληση πολύτιμου διπλωματικού κεφαλαίου. Συνεπώς, αν η Κρήτη δεν διαθέτει τα επιθυμητά αποθέματα καμία χώρα δεν πρόκειται να υπογράψει (ή να υποστηρίξει) μια τέτοια μεγάλη συμφωνία.
Φυσικά οι ηγεσίες των τριών χωρών παρουσιάζουν ένα άκρως θετικό κλίμα, ενώ διαμηνύεται προς πάσα κατεύθυνση πως οι καθυστερήσεις είναι καθαρά διαδικαστικές. Η αλήθεια όμως πίσω από τα χαμόγελα των υπουργών, είναι ότι καμία χώρα δεν έχει καταλήξει ούτε στην τελική μορφή των κειμένων αλλά ούτε και σε μια καθαρή στρατηγική σε σχέση με τη μεταφορά του φυσικού αερίου. Τα σενάρια είναι ανοιχτά με όλες τις προτάσεις να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του δεσμεύθηκε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν στηθεί γεωτρύπανα στις τρεις περιοχές που διατίθενται για έρευνα, δηλαδή στα Ιωάννινα, στον Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πλευρά προχωρά στην άτυπη διακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.
Ήδη η ισραηλινή Delek και η αμερικανική Noble Energy έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα προηγηθεί μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών.
Πηγή: iefimerida.gr

Μεταρρυθμίσεις ζητεί από την Αγκυρα το ΕΚ

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 18:04
Τελευταία Ενημέρωση : 29/03/2012 18:11
Η ετήσια έκθεση για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, που συνοδεύει το ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί την Αγκυρα να προχωρήσει στον τομέα της δικαστικής μεταρρύθμισης και της προστασίας των ατομικών ελευθεριών.
Οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας θα λάβουν νέα ώθηση μόνον εφόσον η Τουρκία προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αναφέρεται σε ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Το ψήφισμα που συνοδεύει την ετήσια έκθεση της Ευρωβουλής, για την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, καλεί την Αγκυρα να προχωρήσει στον τομέα της δικαστικής μεταρρύθμισης και της προστασίας των ατομικών ελευθεριών.
Στη φετινή έκθεση κατακρίνεται, για μία ακόμη φορά, η άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδας και η Αγκυρα καλείται να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επαναλαμβάνει, όπως και πέρυσι, τη ρητή υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές στηλιτεύουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει περαιτέρω δράσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο.
Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Ευρωβουλή καλεί την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, ενώ υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης.
Η εισηγήτρια της Ευρωβουλής Ρία Ομεν Ρόϊτεν (Ολλανδία, ΕΛΚ δήλωσε ότι «η αλληλεξάρτηση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, όπως τονίζει το ψήφισμά μας, μπορεί να παράγει θετικά αποτελέσματα, μόνον στο πλαίσιο αμοιβαίων δεσμεύσεων». «Για την Τουρκία», πρόσθεσε, «αυτό σημαίνει συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά τη διαδικασία μεταρρύθμισης και βελτίωση των διμερών σχέσεων με τους γείτονές της. Για τη δε ΕΕ, νέες προσπάθειες για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε να ανοίξουν τα σχετικά κεφάλαια».
Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μείωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, τους νόμους που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης, τις πολυάριθμες δίκες κατά δημοσιογράφων και τη μεγάλη διάρκεια προφυλάκισης.
Υπογραμμίζουν, ακόμη, ότι οι μεταρρυθμίσεις προς ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστικό σύστημα είναι αυτές που θα δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για την έναρξη διαπραγματεύσεων σε θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων, δικαστικών υποθέσεων, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων. Ταυτόχρονα, εκφράζουν την υποστήριξή τους στη νέα προσέγγιση της Επιτροπής για το άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων από τα πρώτα βήματα των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμό τους κατά τα τελευταία.
Η μεταρρύθμιση στον τομέα της ελευθερίας της σκέψης είναι ζωτικής σημασίας, σημειώνουν, ζητώντας την ίση μεταχείριση όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων. Επιπλέον, αναγκαία είναι η εξασφάλιση της ισότητας των δύο φύλων, η μηδενική ανοχή της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών και η παροχή της ευρύτερης δυνατής πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι η διαδικασία κατάρτισης του νέου συντάγματος θα πρέπει να επιτρέψει την πλήρη αναγνώριση των εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων της Τουρκίας, προωθώντας επίσης την προστασία του συνταγματικού δικαιώματος αναφορικά με τη χρήση της μητρικής γλώσσας του κάθε ατόμου. Καλούν επίσης την Τουρκία σε εξεύρεση πολιτικής λύσης για το Κουρδικό ζήτημα.
Τέλος, το ψήφισμα υπογραμμίζει ότι η Τουρκία είναι η μόνη υποψήφια χώρα που δεν επωφελείται από την ελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων και την παροτρύνει, αφού υπογράψει και εφαρμόσει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για επανεισδοχή, να καταρτίσει σχέδιο για την ελευθέρωσή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ ! ...ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ !

στο Παρίσι σε μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια να ανεβείτε τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τρόπο που δεν έχουν κάνει άλλοι. Τι άλλο λοιπόν, ήσασταν από το «παιδί θαύμα» της νομικής τέχνης.
 Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα. Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές.
 Αυτό προσθέσατε: Το «πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές». Με 25 εκατομμύρια τότε μπορούσες να αγοράσεις ένα σπίτι. Και εσείς για κάποιο λόγο, την πλαστογραφία και την ψευδή βεβαίωση που προκαλούσαν ζημιά ως ένα σπίτι την κάνατε πλημμέλημα;
 Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.
 Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας.
 Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.
 Μια ομάδα έντιμων εισαγγελέων τότε, αναγκάστηκε να κάνει έρευνα στο πανεπιστήμιο και να κατασχέσει τους φακέλους. Δύο ανακριτές, επί δύο χρόνια ερεύνησαν αυτή την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία που δεν χωρούσε σε ένα δωμάτιο. Ασκήθηκαν, διώξεις σε 400 άτομα.
 Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα.
 Στις μεταρρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή ενός ακόμη άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Του 113. Το άρθρο αυτό παλιά προέβλεπε πως στις περιπτώσεις που κάποιος βουλευτής διώκεται για αξιόποινη πράξη, αν δεν αρθεί η βουλευτική του ασυλία, τότε σταματά να τρέχει ο χρόνος παραγραφής και ο βουλευτής δικάζεται όποτε πάψει να είναι βουλευτής.
 Το άρθρο αυτό προστάτευε και τον βουλευτή, αλλά και τον πολίτη. Αλλάξατε λοιπόν το άρθρο και καταργήσατε την αναστολή της παραγραφής. Έτσι αν κάποιος βουλευτής διαπράξει αδίκημα και δεν αρθεί η ασυλία του, ο χρόνος παραγραφής τρέχει. Έτσι όταν πάψει να είναι βουλευτής πιθανόν να μην υπάρχει δίωξη εναντίον του.
 Αυτά είναι τα νομοθετήματά σας σε ένα υπουργείο που θα περίμενε κάποιος, πως λόγω του αντικειμένου σας, ο νομικός κόσμος θα μίλαγε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις Βενιζέλου. Ο νομικός κόσμος όμως μιλάει για «ασέλγεια» στους νόμους. Τα περί προθέσεων και τα νομικά και αυτά της κόλασης που είναι στρωμένη με καλές προθέσεις, τα ξέρετε. Μόνο εσείς ξέρετε τις προθέσεις σας. Δεν σας αποδίδω καμιά πρόθεση. Σας απευθύνω για μια ακόμη φορά ερωτήματα. Και περιμένω απαντήσεις τις οποίες ξέρετε πολύ καλά πως οφείλετε να δώσετε. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι μια πρόθεσή σας.

Υ.Γ. Προς κάθε ενδιαφερόμενο που.ξέρει αυτός. Μετά από 25 χρόνια στην δημοσιογραφία, έχω την δυνατότητα να μαθαίνω, πότε το όνομά μου γίνεται δημοφιλές σε διάφορες υπηρεσίες. Μην κουράζεστε. Στην ντουλάπα μου δεν έχω σκελετούς. Μόνο ρούχα και αρχεία. Των οποίων έχω πάντα αντίγραφα.

Ας τρομοκρατήσουμε εμείς τους τρομοκράτες!

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ


Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση καλλωπισμού της πραγματικότητας, από αυτές των οποίων το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα κατέχει σε βάθος το μυστικό. Αναφέρομαι στις κάλπες που στήθηκαν, υπό τις τυμπανοκρουσίες μεγάλων ΜΜΕ, σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εκλεγεί ο… μοναδικός υποψήφιος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου, ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.
Κάλπες των οποίων το αποτέλεσμα – το οποίο εκθείασε όχι μόνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος, αλλά και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ενώ έσπευσαν να χαιρετίσουν και αρκετά από εκείνα τα στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου – δεν θύμιζε δημοκρατικό κόμμα, αλλά μάλλον… καθεστώτα Τσαουσέσκου ή Μουμπάρακ.
97,33%! Το ποσοστό του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε γέλιο αν δεν είχαν προηγηθεί οι 24 μήνες της κρίσης, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η χρεοκοπία των πολιτών, η φτωχοποίηση της κοινωνίας. Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για τον πληθωρικό ρήτορα που είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την ηγετική ομάδα του κόμματος, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να φαντασιώνουν για το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των καλπών…
Μπορούν, με άλλα λόγια, να σχεδιάζουν την παραμονή τους στην εξουσία!
Όσο εξωφρενικό κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προσδοκίες αυτές δεν στηρίζονται στην άμμο.
Καταρχήν, οι «παραινέσεις» - προκλητικές παρεμβάσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας. Οι δηλώσεις των Σόιμπλε, Γιούνκερ και λοιπών τις τελευταίες ημέρες, επιδιώκουν να «καναλιζάρουν» την επιλογή του ελληνικού λαού στην κατεύθυνση των «υπεύθυνων» μνημονιακών κομμάτων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των δανειστών μας, σε βάρος των αναγκών της κοινωνίας.
Πρόσφατα επίσης ο σημερινός μη εκλεγμένος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος δήλωνε πρόθυμος να παραμείνει και μετά τις εκλογές στη θέση του ενώ παρατηρούσε, εν είδει Πυθίας, ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση γιατί αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού»!
Δεν χρειάζεται λοιπόν να είναι κανείς μάντης για να αντιληφθεί ότι οι εντός κι εκτός Ελλάδας συνέταιροι της μνημονιακής εξουσίας κάθε άλλο παρά έτοιμοι είναι να την εγκαταλείψουν. Αμετανόητοι, ανάλγητοι κι εντέλει άκρως προκλητικοί, οι μνημονιακοί κυβερνώντες είναι έτοιμοι για όλα προκειμένου να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αλλαγής πολιτικής – κάτι που, ας μην ξεχνάμε, είναι και ο πρωταρχικός σκοπός για τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές: για να μπορέσει ο λαός να πει τη γνώμη του, για να μπορέσει να αλλάξει τη μέχρι εκείνη τη στιγμή ασκούμενη πολιτική. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος, ο «ανανήψας» φιλομνημονιακός πλέον κ. Σαμαράς και ο ανέκαθεν προστάτης των τραπεζικών συμφερόντων κ. Παπαδήμος επιχειρούν να καθησυχάσουν τους δανειστές μας, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της κάλπης.
Κύριο και βασικό εμπόδιο στην επιχείρηση παραχάραξης της λαϊκής βούλησης, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εσχάτως έχει στοχοποιηθεί τόσο από τον κ. Βενιζέλο όσο κι από τον κ. Σαμαρά. Κοινός στόχος των εταίρων της σημερινής κυβέρνησης και σίγουρα των επίδοξων συνεταίρων ενός μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού αύριο, είναι η απαξίωση της Αριστεράς, η διαστρέβλωση των απόψεών της αλλά και, μέσα από μια αυθαίρετη ανάγνωση των 38 ετών της μεταπολίτευσης, η απόδοση σε αυτήν… κυβερνητικών ευθυνών.
Στόχος πλέον το «όλοι ευθυνόμαστε το ίδιο» κατά το «μαζί τα φάγαμε». Πρόκειται δηλαδή για απόπειρα διάχυσης ανεξαιρέτως των ευθυνών.
Θα καταφέρει ο κ. Βενιζέλος να καλλωπίσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή; Θα προλάβει ο κ. Σαμαράς να πείσει για την αναγκαιότητα της φιλομνημονιακής του στροφής τους ψηφοφόρους του που αισθάνονται προδομένοι; Θα πετύχουν τα μνημονιακά κόμματα εξουσίας να αποτρέψουν την άνοδο της Αριστεράς;
Η προεκλογική περίοδος θα είναι μεν σύντομη, αλλά πολύ έντονη καθώς ο σκληρός πυρήνας της εξουσίας είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει καμία αλλαγή του status quo.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τους εφιάλτες των Σόιμπλε, Γιούνκερ, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά πραγματικότητα. Ας τρομοκρατήσουμε εμείς, με την ψήφο μας, τους τρομοκράτες που καταστρέφουν ατιμώρητοι τις ζωές μας!

*Η Ρ. Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής.


Πιρουέτες παρανομίας στη βο[υ]λή των Ελλήνων. Επίδειξη αναλγησίας και αγυρτίας ...

Λιανα Κανελλη στο Real Fm (27/3/12) μερος Α'
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BAbjSX7WfIk#!

Λιανα Κανελλη στο Real Fm (27/3/12) μερος Β'
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6EMMaQu5mbc

Γιατί μαῦρο στόν Κουβέλη;

Μόνον γιά τήν  Ῥεπούση πού ἀναφέρει ὁ Χειλαδάκης παρακάτω; 
Ὄχι βέβαια!
Ἔχω ῥάμματα! Ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὴν «περίεργή» του στήριξι στὴν κυβέρνησιν Παπαδημ(ί)ου καὶ καταλήγοντας στὶς τελευταῖες κωλοτοῦμπες.
Νὰ μὴν ἀναφερθῶ φυσικὰ στὶς λαθρολᾶγνες τους θέσεις… Αὐτὸ κι ἐὰν εἶναι ὑπὲρ ἄνω κάθε ἀνεκτικότητός μου…
Πάντως καλὰ τὰ γράφει ὁ Χειλαδάκης…
Καὶ μόνον γιὰ τὴν Ῥεπούση ἀξίζει κάποιος νὰ μαυρίσῃ διὰ παντὸς τέτοιους τύπους.
Φιλονόη.

Γιατί θα ρίξω ΜΑΥΡΟ στον ΚΟΥΒΕΛΗ και το συνάφι του

Η κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΟΙ   ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ… ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ
 Στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή -γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από το..
μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Soghomon Tehlirian ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, έκρινε πως έφτασε η
κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του. Στην οδό Χίντεμπουργκ, σε ένα προάστιο του Βερολίνου, κάνει ανύποπτος την συνηθισμένη του βόλτα ντυμένος ευρωπαϊκά και ακολουθούμενος σε απόσταση μερικών μέτρων, κατά τα μουσουλμανικά έθιμα, από την σύζυγο του, ο οργανωτής του φρικιαστικότερου εγκλήματος στην ιστορία, της εξόντωσης των 1.500.000 Αρμενίων, ο άλλοτε υπουργός Εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο Talat Pascha . Ο Τεχλιριάν ξεκίνησε από το απέναντι πεζοδρόμιο, διασταυρώνεται με τον Ταλαάτ, τον προσπερνάει και επιβραδύνει το βήμα του. Ξαφνικά γυρίζει πίσω και τον κοιτάζει κατάματα. Το βλέμμα του ήταν ο πόνος μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Τεχλιριάν ήταν ήσυχος και η συνείδηση του ήταν ήρεμη. Ο Ταλαάτ έδειξε πως κατάλαβε κάτι, τα βλέφαρα του, όπως διηγήθηκε αργότερα ο εκτελεστής του, τρεμόπαιξαν. Θέλησε να λοξοδρομήσει για να αποφύγει τον άγνωστο διαβάτη, αλλά δεν πρόλαβε. Ο Τεχλιριάν έβγαλε το περίστροφο του και με μια αστραπιαία κίνηση το σήκωσε στο ύψος του κεφαλιού του γιγαντόσωμου Ταλαάτ. Μια σφαίρα ήτα αρκετή. Ο Ταλαάτ βρέθηκε ξαπλωμένος καταγής. Η γυναίκα του έπεσε λιπόθυμη ενώ ο κόσμος ξεπετάχτηκε στα μπαλκόνια και από τα παράθυρα φωνάζοντας, «πιάστε τον πιάστε τον». Ο Τεχλιριάν έτρεξε να εξαφανιστεί αλλά κάποιος που έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση κατάφερε να τον συλλάβει. Στην δίκη που έγινε και η οποία συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρων, ο Τεχλιριάν απολογούμενος απέρριψε την κατηγορία που του αποδίδονταν με την φράση : «Σκότωσα μα δεν είμαι δολοφόνος». Το δικαστήριο, μετά από μια δραματική δίκη τον αθώωσε. Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ανακούφιση από την διεθνή κοινή γνώμη και θεωρήθηκε σαν μια πρώτη δικαίωση στο ανοσιούργημα της αρμένικης γενοκτονίας του 1915-16.
Αλήθεια τι κρίμα που ο Τεχλιριάν δεν πρόλαβε να γνωρίσει την κυρία Ρεπούση και τους τουρκολάγνουςNεοέλληνες. Σίγουρα θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η βία και ο Ταλαάτ θα απαλλάσσονταν πανηγυρικά από τις «ιστορικές συκοφαντίες» περί δήθεν γενοκτονιών καθώς σύμφωνα με όλους αυτούς, οι χριστιανοί περνούσαν «ζωή και κότα»   και αναπτυσσόταν συνεχώς μέσα στην «στοργική» Οθωμανική αυτοκρατορία που τους προστάτευε με  «μητρικό τρόπο» σαν τα «αγαπημένα» της παιδιά.
Η εμφάνιση της κυρίας Ρεπούση σαν υποψήφια βουλευτής και μάλιστα αριστερού πολιτικού νεόκοπου σχήματος, αφού στην αρχή με εξέπληξε, στη συνέχεια ξεσήκωσε μέσα μου όλες τις ενστάσεις που είχαν αναδυθεί όταν η κυρία αυτή περιέγραψε την σφαγή της Σμύρνης σαν τον γνωστό συνωστισμό. Και αυτό όχι μόνο γιατί πρόσβαλε βάναυσα την μνήμη των προγόνων μου και ιδιαίτερα του παππού μου που μετά την σφαγή της οικογένειας του και τον διασκορπισμό όλων των διασωθέντων συγγενών στα τέσσερα σημεία του οριζόντια κατάφερε με χίλια βάσανα και περιπέτειες να καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στην τουρκοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη. Υπάρχει  όμως και ένα άλλο ενδιέφεραν στοιχείο  στην όλη αυτή ιστορία, (η παραΐστορία). Φάνετε πως η κυρία αυτή είναι θαυμαστής της τουρκικής τηλεόρασης και των ειδικά σχεδιασμένων τουρκικών σήριαλ τα οποία αναδείξαν την «ιστορική αντικειμενικότητα» της ιδίας και των οπαδών της. Η κυρία αυτή λοιπόν στο περίφημο βιβλίο της ιστορίας της δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να περιγράψει πιστά τις σκηνές του παρακάτω τουρκικού τηλεοπτικού σήριαλ που έκανε θραύση στην τουρκική τηλεθέαση και αναφέρετε σε εκείνη την τραγική εποχή.
Η  καταπληκτική λοιπόν τηλεοπτική σειρά, στην οποία αναφέρομαι είναι το, «Kırık Kanatlar», ή «Σπασμένα Φτερά»,  η οποία προβλήθηκε στο ίδιο δηλαδή τουρκικό κανάλι, (το KanalD), που παρήγαγε και το περίφημο και πασίγνωστο σε μας σήριαλ, «Τα σύνορα της Αγάπης».  Μια χαρακτηριστική σκηνή αυτής της σειράς που φαίνεται πως γοήτευσε την κ Ρεπούση και τους «συν αυτής», ξετυλίγετε  σε μια προκυμαία της Ιωνίας κοντά στην Σμύρνη, μετά την ήττα των Ελλήνων και ενώ έχει υπογραφεί, παρά τις…έντονες διαμαρτυρίες των Τούρκων κατοίκων της περιοχής, η ανταλλαγή των πληθυσμών. Οι Ρωμιοί κάτοικοι αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Η χαρακτηριστική σκηνή είναι στην προκυμαία, όπου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες παρέα με… τους θρήνους των Τούρκων συγκατοίκων τους   που κλαίνε οι «καημένοι» γιατί… θα φύγουν οι αγαπημένοι τους Ρωμιοί,. Το εκπληκτικό όμως δεν είναι  σε αυτό το σημείο αλλά στο ότι ο τουρκικός στρατός, όχι μονό συνοδεύει και κουβαλά με μεγάλη ευγένεια τα υπάρχοντα των προσφύγων, μην τυχόν και κουραστούν, αλλά… έχει στήσει και ένα μεγάλο πάγκο στην προκυμαία όπου τους προσφέρει… τρόφιμα, ( catering της εποχής), ποτά και ότι άλλο που θα τους κάνει ευχάριστο το ταξίδι της προσφυγιάς.  Μάλιστα κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες…  κλαίνε γιατί θα χάσουν τον φίλο τους,  κάποιο Νίκο και κάποιο Κώστα. Ένας Λοχαγός είναι  απαρηγόρητος για κάποια Μαρία, που τον χαιρετά με εμφανή την στενοχώρια γιατί φεύγει στην προσφυγιά !!! (καημένε Τούρκε χάνεις την Rωμιά σου ετέρα σου. Αχ άτιμε Κεμάλ τις μας έκανες!!) Σε λίγο τα πλοία που θα τους παραλάβουν φτάνουν και αφού οι Τούρκοι φαντάροι φορτώσουν τα υπάρχοντα τους, τότε βγάζουν τα μαντήλια. Από την μια ο τουρκικός στρατός του Κεμάλ που… κλαίει απαρηγόρητος γιατί φεύγουν οι Ρωμιοί πρόσφυγες και από την άλλη οι Ρωμιοί κλαίνε και αυτοί  καθώς ανεμίζουν τα μαντήλια του αποχαιρετισμού. Κάπως έτσι έγινε… η Μικρασιατική καταστροφή και η άρχισε η μεγάλη ελληνική προσφυγιά, για το περίφημο αυτό τουρκικό σήριαλ. Χαρακτηριστική είναι και μια άλλη σκηνή, που δείχνει πως οι Τούρκοι, το 1922 πάλι, καταφέρνουν να κάψουν ένα ελληνικό στρατόπεδο με… αναπτήρες σύγχρονης εποχής. Φαίνεται πως οι Τούρκοι ξέρουν να ξαναγράφουν την ιστορία μέσω τηλεοπτικών επιτυχιών, που έχουν ρεκόρ τηλεθέασης στην χώρα τους. Αυτά λοιπόν προβάλλονται στην Τουρκία και ίσως σύντομα να τα δούμε και στα ελληνικά κανάλια  άλλωστε η αρχή έγινε προς δόξα της κ Ρεπούση και των οπαδών της.
Αλλά ας είμαστε λίγο σοβαροί. Το λιγότερο που θα έλεγα  είναι μεγάλη ντροπή και προσβολή στην μνήμη όλων των θυμάτων των γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής, η ανάδειξη αυτής της κυρίας σαν υποψήφια βουλευτής προς «ανταμοιβή» των πολύτιμων υπηρεσιών της. Ντροπή σας κ Κουβέλη. Αν δεν σέβεστε τις μαρτυρίες των προγόνων μας, τουλάχιστον έλπιζα ότι θα έχετε στοιχειώδεις γνώσεις της ιστορίας.  Αν πάλι δεν μπορείτε να διαβάσετε ξένη, (κυρίως γαλλική και αγγλική), βιβλιογραφία,  τότε σας προτείνω στα ελληνικά τα σχετικά συγκράματα-μαρυτίρες  όπως : «Η Σμύρνη στις Φλόγες», της Μαρτζορί Χαουτζπιάν,  «Η κατάρα της Ασίας», του Goerge Horton, «Αρμενία 1915», του Jean Marie Carzou  και το βιβλίο του   Χάρη Τσιρκινίδη, «Επιτέλους τους Ξεριζώσαμε», από προσωπική ρήση του Κεμάλ Ατατούρκ στις 13 Αυγούστου του 1923. Ίσως έτσι καταλάβετε μερικά αυτονόητα, αλλά, ιερά και όσια.
Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας- Τουρκολόγος. (πηγή)
 

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Edito 384 Φώτης Γεωργελές

Αυτές τις μέρες στη χώρα μας έγινε ένα θαύμα. Ο Θεός άκουσε τις επικλήσεις του κυρίου Καμμένου στην Παναγία. Άκουσε τις ικεσίες του κυρίου Σαμαρά για τη βοήθεια του Χριστού. Κι έτσι, ένα νησί, η Ζάκυνθος, έγινε δυόμισι φορές μεγαλύτερo. Πώς έγινε αυτό το θαύμα; Ο δήμαρχος του νησιού, ευτυχώς, δεν περίμενε τη Θεία βοήθεια από το υπερπέραν. Και έκανε αυτό που δεν κάνει το κράτος. Αντί για την Παναγία, προσέφυγε σε μια τεχνική εταιρεία, χαρτογράφησε με αεροφωτογραφίες το νησί και διαπίστωσε ότι 15.000 κτίρια δεν ήταν συνδεδεμένα με ρολόι της ΔΕΗ, έπαιρναν παράνομο ρεύμα, ότι τα πραγματικά τετραγωνικά ξενοδοχείων, επιχειρήσεων, κατοικιών, ήταν τριπλάσια απ’ όσα δηλώνονται.
Η αγανάκτηση ξεχείλισε. Η «δίκαιη οργή» όσων απέφευγαν να πληρώσουν δημοτικά τέλη μέχρι τώρα, κατήγγειλε τη νέα εξόντωση της τοπικής κοινωνίας. Στο δημοτικό συμβούλιο, ως είθισται, «αγανακτισμένοι» επιτέθηκαν με γιαούρτια και αυγά στον άτυχο δήμαρχο που είχε την ιδέα να πληρώνουν όλοι τους δημοτικούς φόρους. Αυτό που δεν έγινε όμως γνωστό, είναι ότι στη νέα, μεγαλύτερη Ζάκυνθο, τα δημοτικά τέλη έπεσαν στο μισό. Πώς έγινε το δεύτερο θαύμα; Απλώς τώρα δεν πληρώνουν οι μισοί και για τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το κρυμμένο δίδαγμα της Ζακύνθου. Ότι έτσι πληρώνουμε λιγότερα, όχι με κατάρες στη Μέρκελ.
Καθώς αργά, βασανιστικά και με καθυστέρηση προχωράμε στο δρόμο της ανασυγκρότησης, τα αποτελέσματα θα γίνονται όλο και πιο θεαματικά, θα είναι πολλαπλασιαστικά. Τα κρυμμένα μυστικά θα αποκαλύπτονται. Οι επιδιώξεις θα γίνονται πιο φανερές. Σιγά σιγά, μήνα με το μήνα, θα φαίνεται τι στόχο είχαν οι καθυστερήσεις, τι κρυμμένα συμφέροντα εξυπηρετούσε η αδιάλλακτη αντίθεση σε κάθε αλλαγή. Αν η γενική κατεύθυνση δεν διακοπεί, σιγά σιγά και μετά όλο και πιο γρήγορα, οι κρυμμένες πηγές πλουτισμού θα αποκαλύπτονται η μια μετά την άλλη.
Αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες δεν έχει ξαναγίνει στη σύγχρονη ιστορία μας. Κάθε μέρα αποκαλύπτεται δημοσίως, καταρρέει και αποσυντίθεται, ένα τεράστιο σύστημα διαφθοράς, λεηλασίας, παράνομου πλουτισμού και πελατειακών σχέσεων. Οι αριθμοί είναι ασύλληπτοι. 50.000 walking dead που εισέπρατταν συντάξεις, 40.000 ανάπηροι που δεν εμφανίστηκαν, 50.000 προνοιακά επιδόματα που δεν προσήλθαν προς απογραφή, 17.000 συντάξεις του ΟΓΑ χωρίς δικαιολογητικά. Από τον πρώτο μόλις έλεγχο γίνεται φανερό ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σ’ ένα όργιο λεηλασίας που στοίχιζε πολλά δις στο ελληνικό Δημόσιο. Έτσι λύθηκε άλλο ένα ελληνικό αίνιγμα: πώς, αφού οι κοινωνικές δαπάνες στη χώρα μας δεν υστερούν από τις ευρωπαϊκές, η καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητική; Γιατί το κοινωνικό κράτος πρόνοιας έχει αντικατασταθεί με το πελατειακό κράτος. Παίρνουν όσοι μπορούν, όχι όσοι έχουν ανάγκη.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης
ξηλώνεται ολόκληρο το τμήμα, επιχορηγήσεις έπαιρναν όσοι συναλλάσσονται, όχι όσοι κάνουν επενδύσεις. 1.500 έργα ανενεργά βγαίνουν από το ΕΣΠΑ. Σε 9 υποκαταστήματα του ΙΚΑ μέχρι στιγμής, πάνω από 500 άτομα είναι εμπλεκόμενα σε απάτες εκατομμυρίων. Στις αποθήκες 10άδες τόνοι φαρμακευτικών υλικών σαπίζουν χαμένοι ώστε οι προμήθειες και οι μίζες να διπλασιάζονται και να τριπλασιάζονται. Επιδόματα χωρίς αιτία στον ΟΑΕΔ. Υπολογίζεται από την πρώτη κιόλας καταγραφή ότι τουλάχιστον το 25% των επιδομάτων, αξίας 6 δις το χρόνο, δίνονται παράνομα. Μόνο οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ισοδυναμούν με τα 11,5 δις των επιπλέον μέτρων που απαιτεί η Τρόικα να ληφθούν φέτος.
Αυτοί οι αριθμοί αποκαλύπτουν το κρυμμένο μυστικό που όλοι ξέρουν αλλά ποτέ δεν ομολογούν γιατί ο ελληνικός παρασιτισμός έχει κυριαρχήσει πάνω στο δημόσιο διάλογο. Ότι το κυρίαρχο σύστημα είναι ένα σύστημα ανομίας, ένα εφιαλτικό σύστημα με χιλιάδες ρυθμίσεις, παραθυράκια, τροπολογίες, ειδικές διατάξεις που γεννάει συνεχώς διαφθορά. Η διαφθορά συνδέεται με τη σπατάλη, την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις. Η διαφθορά είναι απλώς το μέσο με το οποίο γίνεται η διανομή του πλούτου στο σύστημα.
Για να μη φανεί η αληθινή φύση του ελληνικού παρασιτισμού, πάντα τόσα χρόνια μιλούσαν «για λίγους επίορκους υπαλλήλους». Για να κρύψουν το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι οι εκατομμυριούχοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, αλλά όλο το σύστημα που είναι στημένο έτσι για να δημιουργεί συνεχώς διαφθορά. Ότι οι ποινές που επιβάλλονται είναι 10 ημέρες αργία, ότι τα πιστοποιητικά για την πρόνοια δεν τα δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά οι σύλλογοι πολυτέκνων, ότι δεν γίνεται κτηματολόγιο, δασολόγιο, χωροταξικά σχέδια για να λυμαίνονται τη δημόσια γη, ότι δεν προχωράνε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη λεηλασία στις φαρμακευτικές δαπάνες. Ότι νοσοκομεία, δήμοι, ιδρύματα, νομικά πρόσωπα της εκκλησίας δεν συντάσσουν ισολογισμούς. Ότι η απογραφή στις αποθήκες των νοσοκομείων δεν προχωράει για να συνεχίζεται το πλιάτσικο.
Παραδόξως ενώ όλα αυτά γίνονται γνωστά, κανείς δεν δηλώνει αγανακτισμένος. Καμία οργισμένη ανακοίνωση κόμματος δεν βλέπω. Κανείς δεν φωνάζει τώρα, κλέφτες, προδότες, κρεμάλες. Γιατί τώρα αποκαλύπτεται αυτό που προσπαθούσαν να κρύψουν από την αρχή. Ότι όλα είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής: πού θα γίνουν οι μειώσεις, πού θα βρεθούν τα λεφτά. Έπρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια για να ανακοινώσουν τώρα τη λεηλασία δισεκατομμυρίων. Αφού μέχρι τώρα έβαζαν φόρους και μείωναν μισθούς για να τη συντηρήσουν.
Γιατί δεν ξεκίνησαν από την αρχή έτσι; Δεν μπορούν να θίξουν την κομματική τους πελατεία. Όταν είναι κυβέρνηση κάνουν καθυστέρηση και κερδίζουν χρόνο. Όταν είναι στην αντιπολίτευση είναι ακόμα χειρότεροι, αρνούνται και το ίδιο το πρόβλημα, είναι «παραμύθι χωρίς δράκο» λένε, αρνούνται την ανάγκη μείωσης των δαπανών. Κανείς δεν πρέπει να χάσει «κεκτημένα», λένε, κλείνοντας το μάτι στο πελατειακό κράτος. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάποιοι πρέπει να χάσουν. Αυτοί που άκοπα κέρδιζαν μέχρι τώρα προνόμια και προσόδους τα οποία πλήρωνε η υπόλοιπη κοινωνία. Γι’ αυτό τώρα, που αποκαλύπτεται το μέγεθος της λεηλασίας, επικρατεί γενική αμηχανία. Πώς να κατηγορήσουν τώρα τους «ναζί τοκογλύφους» για τις εκατοντάδες χιλιάδες υπεξαιρέσεις του δημόσιου πλούτου που εξασφάλιζε το πελατειακό σύστημα;
Όσο προχωράει ο καιρός, θα αποκαλύπτεται περισσότερο η κυνική επιλογή του πολιτικού συστήματος, η υποκρισία της ψεύτικης αγανάκτησης, η δημαγωγία του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, η ηθική χρεοκοπία της Αριστεράς.
Προτίμησαν να προστατεύσουν το πελατειακό κράτος, έστω κι αν οδήγησαν ολόκληρη τη χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Χρησιμοποίησαν μέχρι και παρακρατικές μεθόδους εναντίον του κόμματος-πατέρα, αγανακτισμένοι γιατί πια δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τα άκοπα έσοδα που τους είχε υποσχεθεί. Υπεράσπισαν τα προνόμιά τους αρνούμενοι αδιάλλακτα την παραμικρή προσπάθεια εξυγίανσης του παρασιτισμού. Προστάτευσαν τη διαφθορά λέγοντας ότι υπερασπίζονται το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, προστάτευσαν το πελατειακό κράτος λέγοντας ότι υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον. Αρνήθηκαν τις πραγματικές κοινωνικές αδικίες, στήνοντας ψεύτικες μάχες με τους «ξένους», τους «εφοπλιστές».
Όλες οι επαναστατικές κορόνες, οι ψεύτικες φιλολαϊκές διακηρύξεις των τελευταίων χρόνων, είχαν στόχο να κρύψουν όσα μαθαίνουμε αυτές τις μέρες και όσα θα μάθουμε στο μέλλον. Είχαν σκοπό να κρύψουν τα κλοπιμαία.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Αυτούς ποιος θα τους ξανά-ψηφίσει;

Προεκλογικό "δωράκι" 7,7 εκ. ευρώ στα κόμματα για «ερευνητικούς σκοπούς» !!

Άνευ προηγουμένου το θράσος και η αθλιότητα τους

Με 7.720.000 ευρώ του Ελληνικού λαού που πεινάει και πληρώνει το ένα χαράτσι μετά το άλλο, ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»!!

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση… του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α’ τρίμηνο του 2012. 


Το ποσό κατανέμεται ως εξής: 
  • ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ
  • ΝΔ 2.429.469
  • ΚΚΕ 746.737
  • ΛΑΟΣ 622.748
  • ΣΥΡΙΖΑ 556.005
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 257.333
  •  

Βρήκαμε πολλούς καταθέτες (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ)http://2.bp.blogspot.com/-4QZk4bZvaSw/T0s6Ibl4MLI/AAAAAAAAZH8/MoXQgR7t0bA/s280/paraliament+bank%281%29+OPARLAPIPAS.jpg

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Βρήκαμε πολλούς καταθέτες (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ) από το πνιγμένο πόθεν.... αίσχος τους - Η λίστα που... "ζαλίζει"!!


Ψάχνουν να βρουν τα..λαμόγια , το .λαμόγιο, αλλά ..τζίφος.


Ο...υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος που δεν ξέρει τίποτα για τον.. φόνο,δήλωσε ότι η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου του έχει εντοπίσει «πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ το 2011» και συμπλήρωσε ότι εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος και θα αποσταλεί στην Βουλή, αλλά οι πολίτες ως συνήθως δεν θα μάθουν τίποτα.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι την περασμένη Τετάρτη το τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ «μας διαβίβασε τα στοιχεία του 2011 - δηλαδή τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό - που είναι πολύ μεγάλα σε όγκο. Αυτή την στιγμή τρέχουν οι έρευνες και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους».

Εμείς πάντως βρήκαμε πολλούς καταθέτες από το πνιγμένο πόθεν αίσχος. Οι "Κύριοι" και οι "Κυρίες", όπως θα διαπιστώσετε, σπάνε τους λογαριασμούς τους σε μικρούς και πολλούς (ακόμη και σε ,,, ανήλικα τέκνα) για να χρειάζεται μεγάλη έρευνα .

Αυτοί που ακολουθούν είναι οι από 5.000 ευρώ και πάνω, αλλά είναι εκατοντάδες οι μικρότεροι!!!

ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ (δεν ειναι με αλφαβητικη σειρα) ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.... ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ..."ΦΤΩΧΩΝ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ120333.22ΕΥΡΩΕΤΕ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ153000.00ΕΥΡΩΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ667000.00ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ123000.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ180000.00EUROΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ150000.00EUROMARFIN BANK
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ67677.42EUROBANK
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ92429.20ALPHA
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ151500.00ASPIS BANK
ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50000.00MILENNIUM
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ112400.00ΕΥΡΩΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩ Ν & ΔΑΝΕΙΩΝ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ113286.73ΕΥΡΩΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩ Ν & ΔΑΝΕΙΩΝ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ118728.13ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ102300.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ174589.00DEUTSCHE BANK
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ58899.85ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ \
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΒΑΗΣ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ1000000.00ΕΥΡΩMILLENIUM
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΒΑΗΣ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ195580.00ΕΥΡΩΕΤΕ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65000.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100828.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ1462840.00ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ56262.77ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ 2175530.
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ145000.00ΜΕΤΡΗΤΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ130000.00EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ454295.53MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ500000.00EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ500000.00MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ82836.36ΕΤΕ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ170000.00EUROBANK
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ209000.00MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ210621.03ΕΤΕ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ214498.20ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ54000.00MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ83000.00MARFIN
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ93939.46ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ56738.96ΕΥΡΩΤΡ. ΚΥΠΡΟΥ
ΒΛΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ58426.86ΕΥΡΩΤΡ. ΚΥΠΡΟΥ
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ684000.00ΕUROΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ400000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ99794.29ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ201283.87MILLENIUM BANK
ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ52147.93ΕΘΝΙΚΗ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ250972.13ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ149041.95ΕΥΡΩΕΤΕ ΒΟΥΛΗΣ
ΓΑΛΗΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60000.00ΕΤΕ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ165093.75ΕΤΕ
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ58401.07ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ61578.89ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ53527.53USDMARATHON BANK
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ56030.57EFG EUROBANK
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΆΔΩΝΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ120000.00ALPHA BANK
ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ160000.00ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ150000.00ΕΤΕ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100000.00ΕΤΕ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ117640.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ74794.91ΕΘΝΙΚΗ
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100000.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ53083.94ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ 1209306.00
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ112485.09ΤΡΑΠΕΖΑ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ200000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ48382.96ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51757.44ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ55000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51757.96ΕΥΡΩFIRST BUSINESS BANK
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ75300.00ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ82500.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΔΗΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ68944.70ΕΘΝΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ120000.00EUROBANK
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΄ΑΝΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ59703.75ΕΥΡΩΕ.Τ.Ε.
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΄ΑΝΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ140000.00ΕΥΡΩΕΤΕ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΄ΑΝΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ70000.00ΕΥΡΩING - FIDELITE
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ49987.72EUROΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ85739.85EUROETE
ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ93602.00EUROEUROBANK
ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ124168.00EUROΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΈΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ113840.001ΕΤΕ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ69600.00KBG BANK ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ142000.00Ε.Τ.Ε.
ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ109060.00MARFIN ΕΓΝ. ΤΡΑΠΕΖΑ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ48200.00ΕΥΡΩΕΤΕ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ56000.00ΕΥΡΩΕΤΕ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65000.00ΕΥΡΩΑΤΕ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ53901.55ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ620732.62ΕΥΡΩCITYBANK
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ1014221.00USDCITYBANK
ΚΑΪΛΗ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ62998.03ΕUROΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ240000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ75000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ171000.00USDΕΘΝΙΚΗ
ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65000.00ΕΥΡΩEUROBANK
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ111933.69EFG EUROBANK
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ149380.22ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ140600.00EUROE.T.E.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ297177.00EUROE.T.E.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ302175.92EUROΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ167935.00U.S.D.E.T.E.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ85306.59EUROΕ.Τ.Ε.
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ112198.45ETE (ΚΟΙΝΟΣ)
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ91422.98ALPHA BANK (ΚΟΙΝΟΣ)
ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ52000.00ALPHA BANK
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ49000.00ΕΥΡΩΕΤΕ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ80000.00ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ61027.85ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ62523.84ATTICA BANK
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ54837.34ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ62210.78ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50247.64ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΌΛΓΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ127883.80ΕΥΡΩΕΤΕ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ185000.00EUROΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60000.00EUROEUROBANK
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ55000.00EUROEUROBANK
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100000.00ΤΑΧ/ΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ80000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ300158.00K.B.C.
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51060.90ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ50000.00USDΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ87800.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51158.43EΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ68512.89EΥΡΩΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ73700.58EΥΡΩΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ74313.57EΥΡΩΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ48061.22USDΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ - ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ112717.36EUROΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ - ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ237952.43EUROEMPORIKI BANK
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ - ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ85407.99EUROEMPORIKI BANK
ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ107000.00ΕUROBNP PARIBAS (ΒΕΛΓΙΟ)
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ55000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50466.00ΕΥΡΩEUROBANK
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ57664.00Ε.Τ.Ε.
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ70000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ124963.62Ε.Τ.Ε.
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ135014.70ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50000.00MILLENIUM BANK
ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ300000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ59245.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ122200.00EUROΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ220000.00EUROBNP PARIS BAS FORTIS
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ120000.00ΕUROBNP PARIS BAS FORTIS
ΚΡΑΤΣΑ ΡΟΔΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ160000.00EUROΕΘΝΙΚΗ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ162366.00ΑΤΕ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ178191.23ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ354010.00ΕΤΕ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ412747.88EUROBANK
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ176837.00ALPHA BANK
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ267085.00ING BANK (BRUSSELS)
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ93683.46ΑLPHA BANK
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ112886.00MARFIN BANK
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ49214.00ΑLPHA BANK
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60500.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60500.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ70000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ49924.90ΕΥΡΩETE
ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ87997.38ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ84835.65ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ48500.00ΕΥΡΩEUROBANK
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ 'ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50537.85ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ 'ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ66518.78ALPHA BANK
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ180000.00ΕΥΡΩΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60000.00ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65365.62ΕΥΡΩALPHA BANK
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ84300.00ΕΥΡΩE.T.E.
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ260125.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ62611.44EUROBANK
ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ85599.45ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ280000.00EUROΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ166000.00 ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ171444.14ΕΥΡΩEUROBANK EFG
ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ108510.071ALPHA ΒΑΝΚ
ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ77126.121ΕΤΕ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ112000.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ182289.68HYQOVEREINS BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ857461.00DEUTSCHE BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΕ ΕΥΡΩ549723.30EUROBANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ512720.28USDALPHA BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ131169.27USDHSBC BANK
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ89184.96USDΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ80000.00EUROKBG ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65000.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65301.37ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65222.02ΕΘΝΙΚΗ
ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ93428.28ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ75458.46ΕΥΡΩ ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ77647.76ΕΥΡΩPROBANK
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΧΟΝΔΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ70700.00ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣBOUTTS
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ160000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ90000.00ΕΤΕ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ70000.00ΕΤΕ
ΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ250000.00ΕΥΡΩΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΄ΕΚΤΟΡΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ147419.00ΕΘΝΙΚΗ
ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ150000.00ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ83450.57EUROΕΤΕ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΕΡΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100000.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ125624.001SOCIETE GENERALE
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ150000.001ALPHA ΒΑΝΚ
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ550000.001ALPHA ΒΑΝΚ
ΝΤΑΛΑΡΑ ΆΝΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ85237.001ALPHA ΒΑΝΚ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100516.33ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100516.33ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100516.33ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ122407.42ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ69650.00ΕΥΡΩEUROBANK
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ52094.78ΕΥΡΩMILLENIUM BANK
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ462000.00EUROΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51835.96ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ52361.45EUROCITI BANK
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ101305.04ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ1353499.51EUROBANK EFG
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ183974.03ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ215869.31ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΈΛΕΝΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ58000.00USDALPHA BANK
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ81500.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ93000.00ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ93000.00ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΈΛΣΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ150000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΈΛΣΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ250000.00ΕΥΡΩALPHA
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ136500.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ240600.00ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩ Ν ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65001.58ΕΥΡΩΑΤΕ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ317967.33ΕΥΡΩALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ193382.00ΕΥΡΩΕ.Τ.Ε.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ230000.00ΕΥΡΩΕ.Τ.Ε.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΩ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ86217.28EUROΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51435.49ΕΥΡΩΕ.Τ.Ε.
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ48000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50000.00ALPHA BANK
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51000.00MARFIN BANK
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60955.58ΕΥΡΩMILLENIUM
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ125811.29?ALFA BANK
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ366770.78?EFG BANK
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ263728.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ357000.00USDΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ83000.00ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ86000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51000.00MARFIN
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ83500.00ΕΘΝΙΚΗ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ86000.00ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ81884.00ΕΥΡΩALPHA
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ105000.00USDEΘΝΙΚΗ
ΠΟΔΗΜΑΤΑ ΆΝΝΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ55000.00ΕΥΡΩING
ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ154815.00ΕΥΡΩING ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ244000.00ΕΥΡΩEUROBANK
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΣΥΛΒΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ204703.41ΕΥΡΩING
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΣΥΛΒΑΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ54025.06ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΣΥΛΒΑΝΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ253862.14EUROEUROBANK
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ329466.79ΕUROMARFIN
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ203165.98ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ225300.00ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡ.
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ87275.62ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ90000.00ING BRUSSELS
ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΠΑΛΙΑΔΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ49929.44ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65597.50ING BANK
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ81366.90EUROBANK
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ173686.26GBPEUROBANK
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ57137.70ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ61998.41ΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ285467.00ΕΥΡΩKBC BANK S A
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ100000.00ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ265776.19ΕΘΝΙΚΗ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ55180.00ALPHA
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ120819.81ΕΥΡΩΕΤΕ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ198537.02ΕΥΡΩINVESTMENT BANK OF GREECE
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ80695.75ΕΥΡΩHSBC
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ120072.00ΕΥΡΩEUROBANK
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ213356.00ΕΥΡΩALPHA BANK
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ102613.35ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ130000.00ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ187706.25ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ALPHABANK
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΆΡΗΣ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ400000.00ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ190000.00EUROMARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ165000.00EUROΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ75000.00EUROBANK EFG
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60000.00ΕΥΡΩING
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ80000.00ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ115000.00ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ235000.00ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ117017.76EFG EUROBANK
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ60051.45ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ62719.87ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ170000.00EUROETE
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ58902.001ΕΤΕ
ΤΖΑΒΕΛΑ ΦΕΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ75000.00EUROBANK
ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ70000.001ALPHA ΒΑΝΚ
ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ64523.49ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ54437.00ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50000.00EUROΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50000.00EUROΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ143202.00PRO BANK
ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ158888.94ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ56111.581ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ125000.00EUROEFG EUROBANK
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ300000.00EUROALPHA BANK
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ370000.00EUROALPHA BANK
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ50000.20EUROEFG EUROBANK
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΜΑΓΙΑ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ80000.00EUROALPHA BANK
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ105511.28ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ160040.271ING SA
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ71723.00ΕΥΡΩΕΤΕ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ101534.00EΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ102735.00EΥΡΩΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ55088.00EΥΡΩΕΘΝΙΚΗ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ153124.82ΕΥΡΩΤ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ51000.00ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ
ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ65185.89ΕΥΡΩΑΤΕ
ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ70751.08ΕΤΕ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ105000.00ΕΥΡΩING BANK ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ53000.00ΕΥΡΩEΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ62000.00ΕΥΡΩALPHA BANK
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ359000.00ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ341724.
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ90000.00ΕΥΡΩING
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ148319.57ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ200000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ107221.08ΕΥΡΩ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ120000.00ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩ199589.67ΕΥΡΩΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.