Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ποιο είναι το όραμα σας κε Πρωθυπουργέ ;;

Ποιο είναι το όραμα σας κε Πρωθυπουργέ ;;

Πριν από ένα χρόνο κληθήκαμε να επιλέξουμε, μεταξύ των εκφραστών του «κακού» και του «χειρότερου» σεναρίου, όντας ήδη εξουθενωμένοι από τη διετή μνημονιακή λιτότητα, στην οποία μας είχαν οδηγήσει οι έξωθεν και έσωθεν επιβαλλόμενοι αναποτελεσματικοί πειραματισμοί.
Τότε μας καλέσατε σε συστράτευση, για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων :
-         Την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Χώρας μας στο εξωτερικό (ως εργαλείο για μια αξιοπρεπή και ισότιμη επαναδιαπραγμάτευση, με τους εταίρους μας)
-         Την προώθηση και εφαρμογή ουσιαστικών δομικών μεταρρυθμίσεων στο Κράτος, στην Οικονομία και στην Κοινωνία, για τον εκσυγχρονισμό της Χώρας μας
-         Την προώθηση της «Ανάπτυξης», ως το μόνο αποτελεσματικό αντίδοτο στην 5ετή ύφεση της οικονομίας μας και στην αναζωογόνηση της χειμάζουσας κοινωνίας μας
Είναι πολλοί που με επιπολαιότητα βιάστηκαν και μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της Χώρας, ζητούσαν απτά αποτελέσματα και νέες εκλογές!! Άλλοι (όπως και εγώ), πιο εγκρατείς, ανέμεναν εσείς να σηματοδοτήσετε την έναρξη έστω επίτευξης των στόχων σας, για να σας κρίνουν …… επί του αποτελέσματος !! Τους τελευταίους λοιπόν μήνες, που έντονα προβάλλετε το (ψυχολογικής στήριξης) «success story» των στόχων και των μεθοδεύσεων σας, καλούμαι πλέον και εγώ «ο απλός πολίτης» (που όμως σκέπτεται), να αξιολογήσω την πρόοδο και κατά συνέπεια την αξιοπιστία σας.
-          Αν και οι ενδείξεις είναι πολλές, θεωρώ ότι η πρόσφατη άρνηση αποδέσμευση της δόσης του Ιουνίου (4 δις) από τους εταίρους μας, ως ότου διευθετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια της διαθεσιμότητας, ακόμη και των 80 μόλις ατόμων (έναντι των 4.500), αλλά ακόμα και της διαδικαστικής έκδοσης του ΦΕΚ στο πολυνομοσχέδιο, που όμως ήδη είχε ψηφίσει η Βουλή,  δηλώνει έμπρακτα και αδιαμφισβήτητα ότι οι συνομιλητές μας, εξακολουθούν να μη μας εμπιστεύονται !!
-          Μεταρρυθμίσεις ….. (!!) ακούμε συνεχώς να νομοθετούνται, μεταρρυθμίσεις ακατανόητες για τον απλό κόσμο, που ακόμα και αυτές παραμένουν παγωμένες ….. μέχρι να μεταρρυθμιστεί το Κράτος (κατά το γνωστό φαύλο δίλημμα : ποιο έγινε πρώτο, το αβγό ή η κότα). Όσο για αποκρατικοποιήσεις …… ουδέν νεότερο (άλλη μια ένδειξη διοικητικής ανικανότητας και διεθνούς αναξιοπιστίας – αφού κανένας δεν κάνει συνέταιρο έναν αφερέγγυο) !!
-          Η Ανάπτυξη, που ήταν και είναι η «σημαία» της πολιτικής πλατφόρμας σας, είναι άφαντη, ανύπαρκτη και δεν πρόκειται να τη δούμε, αν αυτή δε διέλθει προηγουμένως από τις Βρυξέλλες και την Ευρώπη γενικότερα και συνολικά (δηλαδή από το 2015 και έπειτα – μέχρι τότε οι Έλληνες, θα βιώνουμε σχεδόν μια 10ετία ύφεσης, κόντρα σ’ όλες τις κοινωνικές και οικονομικές θεωρίες).
Το 2010, που αποδεχθήκαμε το μοιραίο μνημόνιο των δανειστών μας και εναποθέσαμε τις τύχες μας, στα παγκοσμιοποιημένα οικονομικά μοντέλα της Τρόικα, ήταν εμφανές ότι ο στόχος της «εσωτερικής υποτίμησης», απαιτούσε ….. να καεί το λίπος που είχαν αποταμιεύσει οι Έλληνες, για να βιώσουν έτσι την οδύνη της ανασφάλειας, να υποταχθούν στη εργασιακή διαφώτιση των καθοδηγητών (ανταγωνιστικότητα) και να πειθαρχήσουν στις εντολές των εκτελεστικών οργάνων τους (κοινωνική προσαρμογή). Τρία (3) χρόνια μετά, που το λίπος των περισσότερων Ελλήνων έχει καεί και έως ότου καεί και αυτό που απομένει στους ολίγους, οι λιπόσαρκοι Έλληνες θα καίνε πλέον τις σάρκες τους και το μυϊκό ιστό από τα βασικά όργανα της επιβίωσης των.
Παράλληλα με τη διαδικασία «λιποαναρρόφησης», ήταν εμφανές και επιστημονικά επιβεβλημένο, ότι έπρεπε να ξεκινήσει και η Ανάπτυξη νέου υγιούς μυϊκού ιστού, που όμως δεν έγινε, αν και εσείς πράγματι έγκαιρα το είχατε επισημάνει !! Τώρα λοιπόν αντιμετωπίζουμε μια λιπόσαρκη, εξουθενωμένη, ασθενική και κακορίζικη κοινωνία, που απαιτεί όχι μόνο νέο μυϊκό ιστό για να αναστηλωθεί, αλλά και λίπος, για την αναγκαία καύση ενέργειας, ώστε να ανανήψει και να ξανακινηθεί.
Κύριε πρωθυπουργέ, το πρόβλημα που έχετε τώρα να αντιμετωπίσετε (και μαζί σας, μοιραία όλοι μας), είναι ότι :
-          Ο νέος μυϊκός ιστός – η νέα γενιά των 25-35 ετών, έχει ατροφήσει σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Καταδικάστηκε ανεπιστρεπτεί, διότι όταν και αν ποτέ βρεθεί αυτό το αναγκαίο  για τις καύσεις του λίπος, αυτός θα είναι πλέον βιολογικά πεπερασμένος και υπερκερασμένος, από τους επερχόμενους πιο νέους …. ιστούς.
-          Παράλληλα, τα μοναδικά όργανα που μπορούσαν να παράσχουν, έστω και μια μειωμένη – ανεπαρκή ποσότητα καύσιμου λίπους, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κατεστάλησαν και καταστράφηκαν, μεθοδικά και συστηματικά, από τα λάθος φάρμακα και τις λαθεμένες οριζόντιες διαγνώσεις της θεράπουσας Τρόικα και των ντόπιων νοσηλευτών μας.
-          Μη υπάρχοντος πλέον, του εσωτερικού - Εθνικού λίπους, που θα μπορούσε υπό διαφορετικές περιστάσεις …. και (σοβαρούς Εθνικούς) σχεδιασμούς, να ενεργοποιήσει την ανάπτυξη, είναι επόμενο ότι θα χρειαστούν μεταγγίσεις και μεταμοσχεύσεις από εξωτερικούς δότες, με όλα τα ρίσκα (συμβατότητας) και τους περιορισμούς που θα μας επιβάλλονται (εκάστοτε, για τις επόμενες δεκαετίες).
Χωρίς κάποια αμυδρά αποτελέσματα, που να μπορούν να γίνουν αντιληπτά και να ανακουφίσουν έστω και ενδεικτικά το λαό, που να αναπτερώσουν την ελπίδα του και να χαλυβδώσουν τη θέληση του, θεωρώ ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία σας, που εκφράζετε με τα συνθήματα τύπου success story και οι «αισιόδοξες» δηλώσεις συμπαράστασης των «ατσαλάκωτων» ξένων συνομιλητών σας, είναι άκρως επικίνδυνες πρακτικές και υψηλού ρίσκου μεθοδεύσεις, διότι μετά το εξαντλημένο πλέον Εθνικό λίπος, αναλώνουν επικίνδυνα και τα όποια ψυχικά αποθέματα των Ελλήνων.
Η πολιτική ασφάλεια που (θεωρείτε ότι) σας παρέχει, η παντελής έλλειψη αξιόλογης και συγκροτημένης Αντιπολίτευσης και ο ωμός εκβιασμός του τύπου: «στο ευρώ με Σαμαρά ή στο χάος της δραχμής με Τσίπρα», έχει τα όρια του, που προσδιορίζονται από …. την έννοια και τη διάσταση του χάους, πάνω σ’ αυτούς που μπορεί (πλέον) να επηρεάσει. Αν δηλαδή, οι περισσότεροι συμπολίτες μας, βιώνουν ήδη το χάος και την ανέχεια, ποιοι απομένουν για να ανησυχήσουν και να υποκύπτουν ;; Ένας νέος ….. «χορός του Ζαλόγγου», δεν θα είναι καθόλου απίθανος για τους Έλληνες (αντιθέτως, είναι πηγαία γονιδιακή πρακτική μας) και αυτό ίσως και να εξηγεί καλύτερα από οποιαδήποτε επιστημονική ανάλυση, τη ραγδαία άνοδο ακραίων αναρχο-φασιστικών «πολιτικών» κοιτίδων (ειδικά στη χαμένη γενιά, του 65% των ανέργων νέων).
Επειδή βαίνουμε ολοταχώς, προς μια αυτοεκπληρούμενη «προφητεία» το Φθινόπωρο, καλείστε να μας εξηγήσετε ΑΜΕΣΑ, ευθαρσώς και χωρίς (πολιτικές) περιστροφές, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ !!! Ποιο είναι το στίγμα μας, Ποιος είναι ο (εφικτός) προορισμός μας και Τι αναμένουμε εκεί να συναντήσουμε, ….. αλλά αφού προηγουμένως έχετε λάβει σοβαρά υπόψη σας, αν το πλήρωμα που διαθέτετε, μπορεί και αντέχει για να καβατζάρει !! Άλλως, είτε θα απομείνετε με ένα πλοίο φάντασμα έρμαιο στη φουρτούνα, είτε θα αντιμετωπίσετε μια ανταρσία, μια στάση που θα οδηγήσει στο αιματοκύλισμα και στο πραγματικό χάος, που ΕΣΕΙΣ θα έχετε προκαλέσει !!
Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλώ να λάβετε επίσης υπόψη σας ότι :
-          Πολλοί που παραμένουν εγκρατείς και προσηλωμένοι στις δημοκρατικές επάλξεις, μπορούν να ζουν, να ελπίζουν και να αγωνίζονται, αρκεί να έχουν ελεύθερο και αξιοπρεπή αέρα, για να αναπνέουν. Η προδοσία και η ταπείνωση, είναι αυτή που μπορεί να τους στρέψει εναντίον και να τους κάνει τους πλέον αποφασισμένους τιμωρούς, του κάθε Εθνικού μειοδότη ή υπαίτιου Εθνικής καταστροφής.
-          Το 2013-14, δεν είναι και δε μπορεί να γίνει ούτε 2009, ούτε 2011, όπου οι προκάτοχοι σας, με πολιτικές στρεψοδικίες «απηλλάγησαν» των ευθυνών τους, μέσω πολιτικών διαδικασιών (εκλογών). Τα σημάδια των ακραίων αντίπαλων ανατρεπτικών εκφράσεων, δεν είναι πλέον μακριά στον ορίζοντα, αλλά γύρω από το σκάφος σας, μέσα στο Κοινοβούλιο μας … και οργανώνονται για σύγκρουση, την οποία και ΕΣΕΙΣ φαίνεται να προκαλείτε ή και ενδεχομένως να επιδιώκετε το τελευταίο διάστημα.
-          Πολλοί «στοχαστικοί» προσομοιάζουν τα σημερινά δείγματα συνταγματικών και κοινοβουλευτικών εκτροπών του δημοκρατικού πολιτεύματος μας (με επίκληση της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» της Χώρας), με τις αλήστου μνήμης εποχές του 1965. Μόνο που δε μπορεί, δεν πρέπει και αποκλείεται αυτό να επαναληφθεί. Είναι πρόσφατη η Ιστορία, ΟΛΟΙ έχουν πάρει τα μαθήματα τους και τις ευθύνες σήμερα, θα πρέπει να τις αναλάβουν, ΑΥΤΟΙ που εκ της θέσης και τα πεπραγμένα τους, τους αναλογούν. Δηλαδή, πολιτική διέξοδος και «άφεση αμαρτιών» των υπευθύνων, μέσω εκτροπής του πολιτεύματος, είναι αδιανόητη. «Μειοδότες» και «Ανάξιοι», είναι πλέον υπόλογοι στον ίδιο βαθμό και χωρίς ελαφρυντικά.
Κύριε Πρωθυπουργέ, όσοι μάθαμε να υπηρετούμε ιδανικά και αξίες, ξέρουμε ότι είμαστε υπηρέτες της παράδοσης μας και αναλώσιμοι, στο μείζον όφελος της Πατρίδας μας.
Αν και εσείς αισθάνεστε στρατευμένος σε τέτοια ιδανικά, τότε δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και σε κανένα. Απλά πρέπει να κάνετε το καθήκον σας, έχοντας όμως δίπλα σας το πλήρωμα σας, που θα πρέπει να βρείτε τρόπο και να το συσπειρώσετε και να το εμπνεύσετε – και αυτό θα γίνει μόνο αν σας δει όρθιο, αγέρωχο και υπερήφανο απέναντι στη φουρτούνα και όχι με το μαστίγιο, πάνω από τα ταλαίπωρα κεφάλια τους.
Ως παλιός, έμπειρος ναυτικός, σας διαβεβαιώνω ότι, καμιά φουρτούνα δε μπορεί να βουλιάξει σκάφος, στο οποίο ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα του, είναι αποφασισμένοι να την αντιμετωπίσουν. Αντίθετα, καράβια έχουν βουλιάξει μέσα στο λιμάνι, από ανάξιους Κυβερνήτες και άναρχα πληρώματα.

Με εκτίμηση
Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ