Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Sot G Sot

Sot G Sot

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα! | ANTINEWS

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα! | ANTINEWS

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!

Share

Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις την ύπαρξη του Καστελορίζου, της Ρώ και της Μεγίστης.

Επομένως με την πρόταση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Πρακτικά δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να βάζουν την … εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης!

Το ζητούμενο πια δεν είναι αν η Ελλάδα έχει κοινά συμφέροντα με χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας αλλά πως θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσεις τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας αφού στα τέλη Απριλίου οι Ισραηλινοί θα γνωρίζουν την ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν και αν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το κοίτασμα.

Συζήτηση για το θέμα είχαν χτές ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκτορ Λίμπερμαν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16837&Itemid=139

gianniotis: Μ. Θεοδωράκης: "Αυτή τη στιγμή στη χώρα γίνεται πραξικόπημα"

gianniotis: Μ. Θεοδωράκης: "Αυτή τη στιγμή στη χώρα γίνεται πραξικόπημα"

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Μ. Θεοδωράκης: "Αυτή τη στιγμή στη χώρα γίνεται πραξικόπημα"

Πραξικοπηματική χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Μίκης Θεοδωράκης, "τραβώντας το αυτί" του Εισαγγελέα κ. Τέντε γιατί δεν πέταξε στους τροϊκανούς έξω από την χώρα και παραδέχεται πως τόση εθνική μοναξιά δεν ένιωθε ούτε την περίοδο της Χούντας.

"Το σύστημα είναι πραξικοπηματικό. Όλα αυτά που γίνονται είναι παράνομα και ο καθηγητής Κασσιμάτης (σ.σ συνταγματολόγος) είπε μάλιστα ότι ο Εισαγγελέας είχε την υποχρέωση να συλλάβει αυτούς της τρόικας και να τους στείλει έξω, διότι δεν είναι δυνατόν κολοσσιαίας σημασίας σύμβαση να υπογράφεται μόνο από έναν υπουργό, να μην περνάει από τα 3/5 της Βουλής και να μην υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

"Μέσα στη δικτατορία αισθανόμουν το φόβο της τυραννίας, ο κόσμος είχε το θάρρος με τον α ή τον β τρόπο να εκδηλώνει τη συμπάθειά του προς εμάς τους αντιστασιακούς, σήμερα ι φόβος είναι τόσο μεγάλος και η αλλοτρίωση των ανθρώπων τόσο μεγάλη που νιώθουμε τελείως μόνοι, εγώ προσωπικά είμαι μόνος", κατέληξε ο Μ. Θεοδωράκης.

epikaira
Bookmark and Share

5 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ είπε...

Kαλα τα λεει ο Μικης,αλλα αν ψαξουμε τον βιο και την πολιτεια του,επι χουντας π.χ,θα δουμε οτι δεν ηταν και τοσο μονος...κινησαν γη και ουρανο καποιοι καλοι ανθρωποι στας ευρωπας(Ζαν Ζακ Σεβραν Σρε'ι'μπερ και Σια)για να τον ''σωσουν''απο τους απριλιανους.Τετοια στοργη λιγοι κατατρεγμενοι εχουν γνωρισει.
Αλλα βεβαια,ο Μικης εχει εντελως,μα εντελως συμπτωματικα μια ''παραπλευρη''ιδιοτητα:ασυλια. Εναντι παντων.Και συμπτωματικα,οπως και ο αλλος μεγας ασυλουχος της Ελλαδος,Κωστας Μητσοτακης,πραιτωριανος της νεας ταξης πραγματων και αρχινενεκος,φερει και την ιδιοτητα του Ιπεκτση.Τυχαιο; Δεν νομιζω.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίκης ωριμάζει... Μάλλον τώρα κατάλαβε, ότι δεν ήυαν και τόση ..χούντα ο Παπαδόπουλος !
Τώρα βλέπει την πραγματική χούντα, που δεν επιδέχεται ¨κατασκευασμένους¨ αντιστασιακούς, και προς τιμη του, φωνάζει !

αριστοφανης είπε...

Ελλας, καημενη χωρα...Μολις καποιος βγει και φωναξει, διαμαρτυρηθει,αντιδρασει στην καταστροφη που ακομα δεν ηρθε,μα ειναι στο δρομο,ψαχνουν οι υπολοιποι να του βρουν ψεγαδια....Χασαμε το δασος συνελληνες, κριμα στο ονομα που κουβαλαμε...

Ανώνυμος είπε...

πέστα Χρυσόστομε.....
...συγνώμη, "Αριστοφάνη", ήθελα να πω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.
ΤΕΛΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ???
Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΙΚΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ.

ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
ΕΝΩ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΗΡΘΑΝ, ΕΚΛΕΨΑΝ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ....
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!! )

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?!?!?!

Τι είναι και τι θέλει η "ΣΠΙΘΑ"...

ΚΑΖΑΚΗΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΣΑΚΟΡΑΦΑ:
Ψυχή τε και σώματι, παρόντες στην ιδρυτική συνάντηση της ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

4 σχόλια:

κακό συναπάντημα είπε...

Ο Π. Καμμένος έχει όλα τα προσόντα για να διεκδικεί την θέση του υπαρχηγού του Μ. Θεοδωράκη σε αυτή την προσπάθεια. Τον Δ. Καζάκη και την Σ. Σακοράφα τους βλέπω να είναι απλοί υπολοχαγοί σε αυτό νέο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια πρόσφατη συνέντευξη του Π. Καμμένου και να την συγκρίνετε με αυτά που υποστηρίζει η ΣΠΙΘΑ και θα δείτε ποιός είναι πραγματικά ο "υπαρχηγός"...

Ο Πάνος Καμμένος βουλευτής της ΝΔ, μας δίνει την πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη και πρώτη για το 2011 όπου, μιλάει για όλους και για όλα.

Δ.Υ. είπε...

Λόγω της αδυναμίας και της πολυδιάσπασης της αριστεράς θα δούμε, αυτή την εποχή της τόσο βαθειάς κρίσης, κάθε είδους λουλούδια και μπουμπούκια να ανθίζουν. Τα περισσότερα θα έχουν πατριωτικό, εθνικιστικό άρωμα . Συμφωνώ 100% με τη ανάλυση και την τοποθέτηση του ΕΟΣ στο συγκεκριμένο θέμα , μόνο που ειλικρινά και χωρίς καμμία διάθεσης προβοκατορολογίας θα ήθελα να ρωτήσω μήπως τοποθετήσεις του τύπου εμπρός για νέο ΕΑΜ , κατοχική κυβέρνηση κ.λ.π. ωθούν , οδηγούν αντικειμενικά σε τέτοια φαινόμενα, κινήματα κ.λ.π. Έιλικρινά επαναλαμβάνω δεν προβοκάρω, μια σκέψη κάνω.

Ανώνυμος είπε...

Mια κριτική "από τα μέσα" στον Μίκη γιατί δεν είναι συνεπής πατριώτης και δεν εναντιώνεται στην "νέα τάξη" όσο θα έπρεπε, εδώ: Να τελειώνουμε με το «Μανιφέστο» του Μίκη

Ανώνυμος είπε...

Γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα της αριστεράς και των αριστερών να στηρίζουν τις ελπίδες τους σε ένα γεροξεκούτη με τυχοδιωκτικό πολιτικό παρελθόν, δείχνει την κατάντια τους. Όμως το πράγμα γίνεται επικίνδυνο από την στιγμή που στο ίδιο πρόσωπο εναποτίθενται και οι ελπίδες της "αντισυστημικής" δεξιάς. Ένα τυπικό δείγμα του εναγκαλισμού αυτού του πολιτικού χώρου με το εγχείρημα του Μ. Θεοδωράκη, από τις στήλες της ιστοσελίδας "ΓΑΤΑΡΟΣ", εδώ:
1.Μίκης: «Αυτή τη στιγμή στη χώρα γίνεται πραξικόπημα»
2.Ζουράρις - Για τη ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη

Τι είναι και τι θέλει η "ΣΠΙΘΑ"...

Τι είναι και τι θέλει η "ΣΠΙΘΑ"...

Τι είναι και τι θέλει η "ΣΠΙΘΑ"...

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Τι είναι και τι θέλει η "ΣΠΙΘΑ"...


Η ΣΠΙΘΑ
Του Γιώργου Καραμπελιά

Ο Μάο Τσε-τουνγκ έλεγε πως «μια σπίθα αρκεί για να βάλει φωτιά στην πεδιάδα». Βέβαια, με μια προϋπόθεση: πως η πεδιάδα δεν είναι βάλτος που θα πνίξει τη σπίθα μέσα στη μούχλα της. Η σπίθα, όπως την ανήγγειλε και ο Μίκης Θεοδωράκης, υπάρχει. Το πιο δύσκολο είναι η αποξήρανση του βάλτου για να μπορέσει να πιάσει η φωτιά!

Όπως έχουμε τονίσει πάμπολλες φορές, η μεταπολίτευση έχει τελειώσει και η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα ιστορική εποχή. Ωστόσο, σε αυτήν μπαίνουμε με τα υλικά της παλαιάς περιόδου, χωρίς να έχουν ακόμα διαμορφωθεί ουσιαστικές δυνάμεις ικανές να εκφράσουν το καινούριο.

Πάντως η αναταραχή επεκτείνεται και νέα σχήματα και ομαδοποιήσεις θα πασχίζουν να καλύψουν το κενό. Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η πιθανότητα πρόωρων εκλογών ως παρακολούθημα ή ως προοίμιο μιας επίσημης πτώχευσης. Το σύστημα δεν αντέχει άλλο με τον ολίγιστο Παπανδρέου και πρέπει να ανανεώσει τα υλικά του με νέο οικουμενικό ή ψευδοοικουμενικό σχήμα.

Στις προσεχείς εκλογές, πιθανότατα, θα εκφραστεί και κάποιο ευρύτερο αντιμνημονιακό σχήμα –ίσως περισσότερα από ένα–, που θα αποτελείται από δυνάμεις προερχόμενες από διάφορους χώρους, ακόμα και προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ. Και μπροστά στα δεινά της χώρας και του λαού δεν έχουμε περιθώρια να μείνουμε απολύτως απαθείς και αμέτοχοι.

Παρ’ όλο που δεν θεωρούμε πως ακόμα μπορεί να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και συνεκτική απάντηση, είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε κάθε απόπειρα που θα διαθέτει τουλάχιστον τα εχέγγυα μιας ευρύτητας και μιας συμφωνίας σε στοιχειώδη μίνιμουμ βάση: Αντιμνημονιακός αγώνας, πατριωτική κατεύθυνση, ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες. Όσο για τα συνθετικότερα και μονιμότερα αυτά θα ακολουθήσουν αφού αποξηρανθεί ο βάλτος.

Αναδημοσίευση από τη Ρήξη τ.70 - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-01-11

Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου | Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου | Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου

[Αναδημοσίευση]

Η πολιτική δραστηριοποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Βασιλείου Μαρκεζίνη

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ


Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στενή σχέση με έναν μόνο «σερ», τον χαρισματικό «σερ Μπιθί» του λαϊκού πενταγράμμου, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Εδώ και μήνες παρατηρούμε τη σύγκλιση του παλαίμαχου μουσικού με έναν πραγματικό «σερ», έναν Ελληνα δηλαδή που έχει λάβει τον τίτλο αυτό για τις υπηρεσίες του προς τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Βασίλειο Μαρκεζίνη.

Και αν ο Θεοδωράκης δεν έλειψε ποτέ από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα τα τελευταία 50 χρόνια, ο Μαρκεζίνης κάνει σήμερα τα πρώτα του βήματα, αλλά με ρυθμούς καταιγιστικούς. Αν δεν υπήρχε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη που με τις παντοειδείς κοινωνικές δραστηριότητές της μονοπωλεί σχεδόν καθημερινά το τελευταίο δεκάλεπτο των ειδήσεων στα μεγάλα κανάλια, ασφαλώς πρωταγωνιστής στο ίδιο τηλεοπτικό χρόνο θα αναδεικνυόταν ο Βασίλειος Μαρκεζίνης. Ο κ. Μαρκεζίνης δεν είναι βέβαια τυχαίος άνθρωπος. Νομικός και ακαδημαϊκός με αναγνωρισμένη ευρυμάθεια και διεθνή καριέρα, αποφάσισε σχετικά πρόσφατα να στρέψει το ενδιαφέρον του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και με συνεχείς παρεμβάσεις (βιβλία και συνεντεύξεις) να προτείνει λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι όλο το φάσμα των μέσων ενημέρωσης δείχνει ενδιαφέρον για τις προτάσεις του (Mega, Star, ANT1, Βήμα, Εθνος, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Παρόν, κλπ), όσο κι αν από πρώτη ματιά οι σκέψεις του αποκλίνουν από την πολιτική γραμμή που υποστηρίζει το καθένα απ’ αυτά.

Από την άλλη πλευρά ο Θεοδωράκης εξακολουθεί να απολαμβάνει το δημόσιο θαυμασμό και την τηλεοπτική προβολή για το τεράστιο καλλιτεχνικό του έργο, αλλά τα κανάλια δεν έδωσαν ανάλογη προσοχή στην εξαγγελία του πολιτικού του κινήματος («Σπίθα», Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών). Βέβαια ο Θεοδωράκης δεν έχει λόγους να απογοητεύεται. Την τρίωρη σχεδόν ιδρυτική του Διακήρυξη για τη Σπίθα φιλοξένησε σε δώδεκα σελίδες η Ελευθεροτυπία (4.12.2010), ενώ και την πιο πρόσφατη ομιλία του αναπαρήγαγε σε δυο σελίδες μεγάλου σχήματος η Ελεύθερη Ωρα (19.1.2011).

Ο παραλληλισμός της πορείας των δύο ανδρών δεν είναι αυθαίρετος. Τη σύνδεση κάνουν οι ίδιοι με κάθε ευκαιρία, ενώ ο ένας παρουσιάζει τα βιβλία και τις απόψεις του άλλου με θαυμαστικά σχόλια και επαίνους. Ο Μαρκεζίνης περιλαμβάνει μάλιστα στο βιβλίο του ως «παράρτημα» τους ύμνους που του απευθύνει ο Θεοδωράκης, ο οποίος τον κατατάσσει στους «πνευματικούς θησαυρούς που διαθέτει σήμερα η χώρα μας». Από την πλευρά του ο Θεοδωράκης καλεί τον Μαρκεζίνη να παρουσιάσει το δικό του βιβλίο και εκείνος μαζί με τους ύμνους εξηγεί ότι «παρότι με τον Μίκη ξεκινήσαμε από διαφορετικά σημεία της πυξίδας, με την πάροδο του χρόνου συναντηθήκαμε κάπου στη μέση».

Σημειωτέον ότι και οι δύο πέρα από την προσοχή των μέσων ενημέρωσης έχουν εξασφαλίσει και τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. Ο μεν Μαρκεζίνης του Πάνου Λασκαρίδη που του διαθέτει τη Μεγάλη Βρετανία για τις πολιτικές του συγκεντρώσεις, ενώ ο Θεοδωράκης του ομίλου Κυριακίδη-Λαυρεντιάδη, μέσω της ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Ρωμηοσύνη».

Βέβαια τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και ο κ. Μαρκεζίνης δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «νέο αίμα» στην πολιτική. Εχουν συγκεκριμένη και πολυσυζητημένη πορεία. Ο πρώτος πέρασε από όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος έως ότου καταλήξει υπουργός της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ο δεύτερος άργησε να εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή γιατί τον βάραινε το άγος της συμμετοχής του πατέρα του Σπύρου Μαρκεζίνη ως δοτού πρωθυπουργού στην κυβέρνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου την περίοδο της σφαγής του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Φυσικά δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τις πολιτικές επιλογές του πατέρα του. Αλλά με δική του απόφαση ο Βασίλειος εμφανίζεται ως συνεχιστής του Σπύρου Μαρκεζίνη και διεκδικεί την πολιτική του αποκατάσταση. Μιλώντας στον Παύλο Τσίμα κ. Μαρκεζίνης θα επικαλεστεί και πάλι τον φίλο του: «Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Κύρκος οι οποίοι έχουν πει ότι η επιχείρηση που έκανε [σ.σ. ο Σπύρος Μαρκεζίνης] με τον Παπαδόπουλο για να επαναφέρει τη δημοκρατία είναι κρίμα –αυτές είναι οι φράσεις του κ. Θεοδωράκη- που δεν επέτυχε. Αλλά είχε και τα λάθη του. Το ένα λάθος ήταν ότι κάλυψε το Πολυτεχνείο ενώ δεν είχε καμία ευθύνη» (Mega, 28.10.2010).

Βέβαια σημασία δεν έχει τόσο η πορεία των πολιτικών ή των στοχαστών παρά το τι ακριβώς λένε σήμερα και αν πραγματικά προτείνουν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα που σωρεύει η κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Για το περιεχόμενο των θέσεων που προβάλλει από τα βιβλία του ο κ. Μαρκεζίνης παραπέμπουμε στην εύστοχη (όσο και απελπιστικά μοναχική) κριτική του Νίκου Χρυσολωρά στην Καθημερινή (12.12.2010), όπου επισημαίνονται τα κλισέ, η περιαυτολογία, η ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας και οι επαναλήψεις, ενώ ο αρθρογράφος θεωρεί «δυσερμήνευτο» και αναρωτιέται «για ποιο λόγο τέτοιες απόψεις συνεχίζουν να τυγχάνουν τόσο μεγάλης προβολής από τα ελληνικά μίντια». Προσθέτουμε ότι τα βιβλία αυτά διανθίζονται με έντονες προσωπικές επιθέσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για όσους διαφωνούν με τις απόψεις του «σερ» (π.χ. τον κ. Βερέμη), ενώ η υποστήριξή του προς τον Κώστα Καραμανλή φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει «εξέγερση» την προσέγγισή του με τη Ρωσία και να την παρομοιάζει με την «εξέγερση της επονομαζόμενης Ανοιξης της Πράγας»…

Η Διακήρυξη Θεοδωράκη -ίσως και εξαιτίας του μεγέθους της- δεν έτυχε καμιάς ανάλογης κριτικής, με αποτέλεσμα να της αποδίδει καθένας αυτά που «θα περίμενε» από τον Θεοδωράκη, σύμφωνα με την εικόνα που έχει πλάσει για την προσωπικότητα του μουσικού. Και έτσι εμφανίζονται ως υποστηρικτές της Σπίθας πολιτικά στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται σε όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής: από την ακροδεξιά μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Αν όμως μπει κανείς στον κόπο να διαβάσει την πολυσέλιδη Διακήρυξη θα διαπιστώσει ότι κι εδώ έχουμε ένα κακογραμμένο κείμενο, το οποίο έχουν ασφαλώς συντάξει περισσότεροι του ενός, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνονται αντιφατικές θέσεις, αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις και κακοχωνεμένες αναλύσεις μερίδας του Τύπου. Την ίδια στιγμή που η Σπίθα ζητάει μείωση των αμυντικών δαπανών, απαιτεί και «να οχυρωθούμε σαν αστακοί». Κατά την εκφώνηση της Διακήρυξης ο χαρισματικός Θεοδωράκης το διαπίστωσε σε κάποια στροφή του λόγου του και μιλώντας εκτός κειμένου μουρμούρισε ότι «αυτό έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με όσα είπα προηγουμένως» για να προσθέσει αμέσως χαριτολογώντας: «γι’ αυτό είμαι άνθρωπος των αντιθέτων».

Αλλά όλοι αυτοί που τόσο εύκολα σπεύδουν να τον ανακηρύξουν σε νέο Κολοκοτρώνη καλό θα ήταν να προσέξουν ότι μεταξύ των προτάσεών του είναι και η πρόταση της συνεκμετάλλευσης από Ελλάδα και Τουρκία των πετρελαίων του Αιγαίου. Ενα από τα πρώτα μέτρα που εισηγείται είναι να επισκεφτεί ελληνική αντιπροσωπεία την Αγκυρα για «την εξέταση μεμονωμένων ή κοινών προσπαθειών για την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων».

Ταλαντευόμενος μεταξύ της γνωστής του θέσης υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας και της πιο δημοφιλούς τουρκοφοβικής στάσης, ο Θεοδωράκης προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Όπως ποζάρισε στη βεράντα του σπιτιού του αγκαλιά με τον Ερντογάν και τον Παπανδρέου πριν ξιφουλκήσει κατά των «επίβουλων» Τούρκων και του «κατοχικού» πρωθυπουργού, τώρα εφευρίσκει ότι δεν είναι εχθροί μας οι Τούρκοι, αλλά «οι Αμερικάνοι που τους βάζουν».

Παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του ο Μίκης θα πει από μικροφώνου και ορισμένες ατάκες που δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο κείμενο της Διακήρυξης. Μιλώντας για τη μειονότητα στη Θράκη θα ξεπεράσει ακόμα και τον πιο ακραίο εθνικιστή: «Πολλοί λένε ότι πρέπει να σεβόμαστε τη θέληση των ανθρώπων για την καταγωγή τους. Εγώ θα έλεγα: θες να είσαι Τούρκος; Πήγαινε στην Τουρκία». Τη φράση του σκέπασε το χειροκρότημα των παρισταμένων. Και συνέχισε γελώντας: «Τι κάθεσαι και υποφέρεις;» Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένα κείμενα που προβάλλει η επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Ανάμεσά τους και η θέση ότι «καλός ως αρχή ο φράκτης των 12,5 χλμ., θα χρειαστεί όμως να επεκταθεί σε όλο το μήκος των συνόρων στον Εβρο».

Και βέβαια δεν λείπουν από την επιχειρηματολογία της Διακήρυξης και όλοι οι μεταπολιτευτικοί μύθοι, με πρώτη-πρώτη την (ανύπαρκτη) δήλωση Κίσινγκερ περί «επίθεσης στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα», για τη χρήση της οποίας έχει ζητήσει συγνώμη ακόμα και ο Γιάννης Μαρίνος. Αλλά ο Μίκης την τροποποιεί και εμφανίζει τον Κίσινγκερ να στρέφει τα βέλη του ειδικά κατά του ελληνικού πολιτιστικού κινήματος της δεκαετίας του ’60, δηλαδή εναντίον του ίδιου. Τώρα πώς συμβιβάζεται το ξαναζέσταμα της πλαστής δήλωσης με τον νεότερο ισχυρισμό του Θεοδωράκη ότι οι Αμερικάνοι την εποχή εκείνη (δηλαδή τον Ιούνιο του 1974) του είχαν αναθέσει την αποστολή να πείσει τον Καραμανλή να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας (ομιλία στο ΡΕΞ, 17.1.2011), αυτό ας αποδοθεί στον «άνθρωπο των αντιθέσεων».

Αυτά όλα ασφαλώς ικανοποιούν το ακροδεξιό ακροατήριο. Αλλά η αριστερά; Αυτή ανακάλυψε στον Θεοδωράκη τον ηγέτη του αντιμνημονιακού αγώνα. Αλλά κανείς δεν πρόσεξε ότι η Διακήρυξη ταυτίζεται απολύτως με την άποψη Σαμαρά για την κρίση; Οτι δηλαδή αποδίδει τη σημερινή κρίση στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 και τη σημερινή του Γιώργου Παπανδρέου, απαλλάσσοντας τις ενδιάμεσες και κυρίως του Κώστα Καραμανλή.

Οσο για τις συγκεκριμένες προτάσεις «ανυπακοής» που εξαγγέλλει ο Θεοδωράκης, εκείνη που βγάζει μάτια είναι η υπόδειξή του προς τους πολίτες να μην πληρώνουν φόρους! Πραγματικά αξιοπρόσεκτη πρόταση για την έξοδο από μια κρίση που οδηγηθήκαμε (μεταξύ άλλων) και εξαιτίας της προκλητικής φοροδιαφυγής και φοροαπαλλαγής των οικονομικά ισχυρών.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που συνδέει τις αναλύσεις και των δύο προβεβλημένων προσωπικοτήτων (Μαρκεζίνη και Θεοδωράκη). Είναι η πρόταση ότι τη λύση στην κρίση θα τη δώσει η ανάδειξη των «αρίστων», οι οποίοι θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας και οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν μείνει αναξιοποίητοι. «Κατά την άποψή μου», γράφει ο Θεοδωράκης, «το μέγιστο λάθος που μας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια του ελληνικού έθνους είναι η συστηματική περιφρόνηση από μέρους των πολιτών προς τους αρίστους, με συνέπεια την επιλογή των μετριοτήτων και συχνά ανίκανων στις θέσεις όλων αυτών που αποτελούν την καθηστηκυία τάξη, στην οποία ένα λαός εμπιστεύεται τις τύχες του». Περιττό να πούμε ότι ο ένας προβάλλει ως «άριστο» τον άλλο, ενώ κανείς τρίτος «άριστος» δεν κατονομάζεται.

Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι άριστοι δεν γνωρίζουμε ακόμα. Το μόνο δεδομένο είναι ότι μεταξύ των «αρίστων» δεν θα βρίσκονται τα σημερινά πολιτικά στελέχη. Αλλά τότε πώς θα προκύψουν οι «άριστοι»; Από ποιες διαδικασίες και με ποιανού την επιλογή; Πρόκειται για μια άποψη που προβάλλει εδώ και πολύ καιρό ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος λειτουργεί πολύ συχνά ως «λαγός» του πολιτικού συστήματος και ως έμπειρος διαφημιστής ρίχνει στην πολιτική αγορά ιδέες και ό,τι πιάσει. Με επιμονή τους τελευταίους μήνες υποστηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνηση «αρίστων», ενώ στα πρόσωπα που συγκαταλέγει μεταξύ των αρίστων προβάλλει συστηματικά μόνον ένα, αυτό του σερ Μαρκεζίνη. «Πιστεύω ότι η συνδρομή ικανών, ολοκληρωμένων, φωτεινών και δημιουργικών προσωπικοτήτων όπως του κ. Β. Μαρκεζίνη, θα ήταν καταλυτική για την Ελλάδα», θα δηλώσει στις 27.10.2010. Και λίγες μέρες αργότερα θα συμπληρώσει: «Απαιτείται η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, για να βρούμε ικανούς ανθρώπους. Υπάρχουν προσωπικότητες. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι ο Βασίλης Μαρκεζίνης» (8.11.2010).

Εδώ βρίσκουμε ίσως και τη λύση του μυστηρίου με την έντονη προβολή των θέσεων αυτών των δύο φίλων από τα μέσα ενημέρωσης. Η «κυβέρνηση των αρίστων» είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις του κυρίαρχου συντηρητικού πολιτικού συστήματος μπροστά στον ορατό κίνδυνο να κινητοποιηθεί μαζικά ο λαϊκός παράγοντας και να επιβάλει αυτός τις δικές του λύσεις. Με την ευγλωττία που τον διακρίνει είχε διατυπώσει αυτό το φόβο ο κ. Μαρκεζίνης. Αποκρούοντας την ιδέα να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση από όλα τα κόμματα (ή συνασπισμός των δύο μεγαλύτερων), αντιπρότεινε την αναζήτηση ανθρώπων με φαντασία για να προκύψει «επανάσταση νοοτροπίας, επανάσταση ιδεών», έτσι ώστε «να μην καταλήξουμε στην πιο οδυνηρή από όλων των ειδών τις επαναστάσεις: την επανάσταση του πεζοδρομίου».

Κατά σύμπτωση αυτά τα λόγια του σερ Μαρκεζίνη εκφωνήθηκαν κατά την παρουσίαση του (αυτό)βιογραφικού βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη (25.11.2010). Τον τρόμο μπροστά στον λαϊκό ξεσηκωμό επιβεβαίωσε ο «σερ» και στη συνέντευξή του στο Mega: «Το πρώτο θέμα είναι να βρεθεί ένας τρόπος ήρεμος και οργανωμένος να αλλάξει το πολιτικό κατεστημένο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αλλά πρέπει να γίνει ήρεμα και μελετημένα για να μη γίνει αλλιώς βίαια, δηλαδή μέσω του πεζοδρομίου».

Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι οι πρώτοι παλιοί πολιτικοί που έσπευσαν να συνταχθούν με το κίνημα των «αρίστων» και να δώσουν το παρών στης εκδηλώσεις της Σπίθας δεν ήταν άλλοι από τον Στέλιο Παπαθεμελή και τον Πάνο Καμμένο.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συγκέντρωση Ενημέρωσης- Διαμαρτυρίας Αποστράτων Ε.Δ.

Συγκέντρωση Ενημέρωσης- Διαμαρτυρίας Αποστράτων Ε.Δ.

ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36: @rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36: @rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

@rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

@rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει αποκοπή των Αποστράτων Στρατιωτικών από την προέλευσή τους !!! Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε το ανοσιούργημα, αλλά και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους. . . .
Η ανεπίσημη ενημέρωση προέρχεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι κοινή σχεδιάζεται να είναι η μοίρα των Αποστράτων και των τριών Όπλων

Η πληροφορία είναι σημαντική-σημαντικότατη!

Δε διανοούμαι ότι οποιαδήποτε Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής θα τολμήσει να νομοθετήσει το ανοσιούργημα της αποκοπής των αποστράτων από την προέλευσή τους.
Ωστόσο, υιοθετώ την πρότασή σου της άμεσης ενιαίας δυναμικής αντίδρασης των αποστράτων με όλα τα μέσα, μεταξύ των οποίων θα πρέπει να περιλαμβάνεται η απόφαση όλων των αποστράτων να καταψηφίσουν (μαυρίσουν) το κόμμα που θα τολμήσει τροποποίηση της υπάρχουσας δομικής νομοθεσίας που αφορά στις Ε.Δ. και ειδικότερα στους αποστράτους και περαιτέρω η υποχρέωση δημιουργίας ιδιαίτερου κοινοβουλευτικού φορέα εκ των στρατιωτικών με εκκίνηση άνω των 600.000 ψήφων (30 και πλέον βουλευτών), προς υπεράσπιση των συμφερόντων των αποστράτων, των οικογενειών τους, των ορφανικών οικογενειών, των φίλων τους και των ευρισκομένων στην ενέργεια, που στις ημέρες μας υπερβαίνουν τις 100.000 μόνο οι της πενταετούς θητείας...

Με κάποιο τρόπο πρέπει να "ξεφουσκώσει" ο πολέμιός μας κ. Πάγκαλος.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Σχετικό άρθρο: Οι Ενώσεις Αποστράτων γίνονται ΝΠΙΔ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011


Οι Ενώσεις Αποστράτων γίνονται ΝΠΙΔ

"Πληροφορίες αναφέρουν ότι με οδηγία του Υπουργού Άμυνας, οι «κρατικοδίαιτες» ενώσεις αποστράτων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ μετατρέπονται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) σωματειακής μορφής.
Πολύ σωστή κίνηση, μπράβο στον Υπουργό, αρκεί βέβαια να γίνει το συντομότερο."
Φίλτατε ΕΝΣΤΟΛΕ σκέψου το καλύτερα και σε βάθος...

Αυτονόητα Ερωτήματα :

1. Χρειάζεται μια μερίδα συνταξιούχων να είναι ενταγμένη σε κρατικοδίαιτες ενώσεις για να διεκδικήσει?
2. Τόσα χρόνια οι ενώσεις αυτές τι έκαναν? Γιατί δεν ακουγόταν καθόλου η φωνή τους?
3. Για πιο λόγο να πληρώνουν οι ε.ε και τα μετοχικά ταμεία τις ενώσεις αυτές?
4. Ποια συμφέροντα εξυπηρέτησαν στο παρελθόν όλοι αυτοί που βρέθηκαν να προεδρεύουν των ενώσεων.?
5. Αν όλοι οι απόστρατοι ενωθούν χωρίς κομματικές ταυτότητες και βαθμολογικούς τίτλους, σε μία ένωση ΝΠΙΔ, με δημοκρατικές διαδικασίες και σύγχρονο καταστατικό τότε η φωνή τους θα είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη?
6. Μήπως μερικοί φοβόνται ότι θα χάσουν τα οφίτσια και τα προνόμιά τους?


Αυτονόητη Απάντηση :

Όλοι οι απόστρατοι μαζεμένοι (ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας) σε μία σοβαρή - στιβαρή -αυτοσυντηρούμενη δημοκρατική και σύγχρονη ένωση, χωρίς εξαρτήσεις από τα κόμματα και προέδρους με βαρύγδουπους τίτλους αποστρατείας, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα για τους απόστρατους αλλά και τους ε.ε. Όσο για τους πόρους των ενώσεων ή της ένωσης, πάνω από 100.000 είναι οι συνταξιούχοι, από ένα ευρώ το μήνα έκαστος μαζεύονται 1.200.000 το χρόνο. Αλλά οι δομές τόσα χρόνια ήταν έτσι φτιαγμένες που τους πόρους τους μάζευαν στα χέρια κάποιοι που έκαναν το κομμάτι τους στην πλάτη των υπολοίπων. Με 1.200.000 το χρόνο και κτίρια βρίσκονται και οι κατάλληλες υποδομές δημιουργούνται και όλα γίνονται.
Βέβαια αυτό δεν συμφέρει όλους αυτούς που γαλουχήθηκαν με την νοοτροπία να εντάσσονται σε ένα "μαγαζάκι" το οποίο κάποια στιγμή "διαφέντευαν" και όλα μέλι γάλα.



K.Σ.Β
Όπως με πληροφόρησε ανεπίσημα, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ, ενημερώθηκε η στρατιωτική ηγεσία, από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ότι αποφασίστηκε η αλλαγή του νομικού καθεστώτος των τριών Ενώσεων Αποστράτων ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ, από ΝΠΔημοσίουΔ σε ΝΠΙδιωτικούΔ !!!


Μερικές από τις άμεσες επιπτώσεις:
1) Υποβαθμίζεται το σώμα των Αποστράτων, αφού παύει η εκπροσώπηση τους, από υπεύθυνο και νομοθετημένο όργανο, με αιρετό ΔΣ.
2) Μηδενίζονται τα βασικά έσοδα των Ενώσεων από τις συνδρομές των ε ε και εα στελεχών., με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους και την μη δυνατότητα συνέχισης έκδοσης του ενημερωτικού περιοδικού Θ.Α. καθώς και παύση λειτουργίας όλων των Παρατημάτων της ΕΑΑΝ (Σαλαμίνα,Θεσ/νίκη, Κρήτη, Πόρος, Κέρκυρα)΄
3) Δίνεται η "ευκαιρία" δημιουργίας πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφόρων συμφερόντων, με συνέπεια την έλλειψη συντονισμού και κατακερματισμό των προσπαθειών.
4) Στερούνται οι Απόστρατοι της δυνατότητας έκδοσης ταυτοτήτων, δελτίων εισόδου των οικογενειών στο ΘΑΝ, ΠΟΝ, των θερινών διακοπών, των εντευκτηρίων τους και γενικώτερα της έγκυρης ενημέρωσής τους για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.
5) Σπάει ο συνδετικός ιστός, μεταξύ των Αποστράτων, αλλά και με τους εν ενεργεία συναδέλφους.
6)Αναμένεται ως επακόλουθο, η επιστροφή του εντευκτηρίου και των γραφείων της ΕΑΑΝ, στον ΔΔΜΝ, αν και -από χρήματα των Αποστράτων- δαπανήθηκαν περίπου 80 εκ. δρχ, για την ανακαίνηση του χώρου προς εγκατάσταση της ΕΑΑΝ.
Πρόκειται για μια αβασάνιστη και άφρονη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση,, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρα προβλήματα τόσο στους Αποστράτους, όσο και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, με το πλήθος των διαφόρων Συνδέσμων κλπ ΝΠΙΔ.
Επειδή με την αποφασισθείσα αλλαγή νομικού καθεστώτος, ουδεμία οικονομική ελάφρυνση του κρατικού Π/Υ θα συμβεί, αφού καμία κρατική επιδότηση δίνεται στις Ενώσεις, τότε η απόφαση, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για "ενέργεια αντιποίνων" προς τους Αποστράτους, επειδή αντέδρασαν στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του κ.Αντιπροέδου, για τους ένστολους.
Ληφθεί υπόψη ότι στην αναλυτική έκθεση που συνόδευε τον νόμο για το νομικό καθεστώς της ΕΑΑΝ (ΝΠΔΔ), ο νομοθέτης επικαλείται -ως επιχείρημα- την αδυναμία των ένστολων και των αποστράτων των Ε.Δ, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών του ΣΠΚ και των λοιπών διατάξεων.
Όσο αργά κι αν είναι, θα ήταν αναγκαίο -με τον συντονισμό των Ενώσεων ΣΞ,ΠΝ,ΠΑ- να πραγματοποιηθεί μαζική δυναμική αντίδραση όλων των Αποστράτων, τις λεπτομέρειες της οποίας, θα αποφασίσει το Συντονιστικό Συμβούλιο.
Είναι το τελευτααίο χαρτί που απομένει να παίξουμε, έστω κι αν "ματώσουμε" την αξιοπρέπειά μας.
Μας μείωσαν τα εισοδήματα σε ποσοστά 30-35%, μας οδηγούν σε κατάσταση ανέχειας, πήραν τα νοσοκομεία μας, μας εξευτελίζουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (μη παραγωγικοί, αυτιστικοί κλπ).
Ως πότε θα είμαστε παθητικοί αποδέκτες, αυτού του συνεχούς εμπαιγμού και της υποβάθμισης????
Κ.Σ.Β

Αναδημοσίευση από το exomatiakaivlepo.blogspot.com
από enstolos.blogspot.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Sot G Sot

Sot G Sot: "- Sent using Google Toolbar"

The Egypt Crisis in a Global Context: A Special Report | STRATFOR

The Egypt Crisis in a Global Context: A Special Report | STRATFOR: "- Sent using Google Toolbar"