Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Απαξίωση των απομάχων

Έλαβα το μήνυμα που ακολουθεί και επειδή πέρα από το μεγαλείο του αυτοσαρκασμού του η αποδιδόμενη εικόνα είναι έντονα αλγεινή έκρινα σκόπιμο να το δημοσιεύσω, χωρίς να απαρνηθώ τον πειρασμό του συνήθως συνοπτικού και αφαιρετικού σχολιασμού μου.

Η φιλοσοφία της Εκτελεστικής εξουσίας είναι δεδομένη προς τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο για τους απόμαχους της εργασίας. Για μεν τους ενεργούς λειτουργούς της Εκτελεστικής εξουσίας οι μισθοί είναι αυτοί που είναι (δεν χρησιμοποιώ επιθετικό προσδιορισμό) με το σκεπτικό ότι η πλειονότητα των Δ.Υ. λέγεται ότι τα αρπάζει και ως εκ τούτου καλά είναι εκεί που είναι μισθολογικά. Οι απόμαχοι της εργασίας και γι’ αυτούς αρκετά είναι αυτά που παίρνουν. Τι έχουν ανάγκη περισσότερο από ένα … γιαουρτάκι;

Και όλα αυτά όταν οι ταγοί μας πέρα από τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν έχουν αγκαλιάσει τις αφρικανικές χλιδάτες καλλονές και επιδίδονται σ’ ένα ξέφρενο χορό. Το μαύρο χρήμα ρέει στροβιλιζόμενο και περιρρέει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου και των παρατρεχάμενων αυτών. Που να δώσουν σημασία στους απόμαχους της εργασίας και τους ενεργούς Δ.Υ. για τους οποίους εθελοτυφλούν στα ανομήματά τους.

Η Δικαστική εξουσία απόλυτα εξαρτημένη από την Εκτελεστική εξουσία, αν και συνταγματικά είναι ανεξάρτητη, απολαμβάνει το γαϊτανάκι των συνεχών εναλλαγών στις μισθολογικές αυξήσεις και όχι μόνον. Επειδή είμαι μάρτυρας αυτής της εξωφρενικά εμπαικτικής κατάστασης, περισσότερο από μισό αιώνα, έχω την αφελή απορία πως δικαιολογούνται οι άνισες βιοποριστικές ανάγκες των αρχόντων (!...) και των πληβείων, ώστε οι μεν συνεχώς να ευλογούν τα γένια τους και οι δε να … ικανοποιούνται με ψίχουλα, όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι για όλους το ίδιο.

Και επί του συγκεκριμένου. Θα έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός του κράτους αν τους έδιναν αυτά τα μηδαμινά €, όταν παριστάμεθα μάρτυρες στο ξέφρενο μπαλ-μασκε των εκατομμυρίων που καθημερινά αποκαλύπτεται ότι συντελείται.

ΣΓΣ

Η πλήρης απαξίωση των απ. Αξιωματικών !

Διεκδικούν νόμιμα αναδρομικά απ' το 2000.

Το ΓΛΚ απορρίπτει τις αιτήσεις, το ΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίπτει τις εφέσεις. Επανυποβάλλονται αιτήσεις και ενστάσεις και ξανά εφέσεις στο ΙΙΙ Τμήμα του ΕΣ.

Τα χρόνια περνούν και η ... τυφλή δικαιοσύνη βαδίζει αργά-αργά, προσεκτικά, μη τυχόν πέσει έξω το... νταβατζίδικο της νέας ? διακυβέρνησης ?, απ' τα χρωστούμενα ψωρο-ευρώ στους υπερήλικες Απόστρατους, που - σημειωτέον - παράνομα παρακρατούνται για χρόνια τώρα...

Και φτάνουμε την Παρασκευή 6/6/08 - με την κλήση που επιδόθηκε στους Απόστρατους - στην ακροαματική διαδικασία του ΙΙΙ Τμήματος του ΕΣ, στην αίθουσα του καταστήματός του, Βουρνάζου 4, " όπου θα συζητηθεί η έφεσή σας κατά της σιωπηρής άρνησης/2003 Απόφασης της ΕΕΠΚΣ ", όπως αναγράφεται στην κλήση.

Εμφανίζεται... " μετ' ού πολύ" ο... Αρχιδικαστής με την ακολουθία του, οι περί τους 80 Απόστρατοι, Ανώτατοι Αξιωματικοί, σηκώνονται, σε απόλυτη ησυχία, εκφράζοντας τον σεβασμό τους στους καλοπληρωμένους, σκληρά μοχθούντες, άρχοντες της δικαιοσύνης...

Αρχίζει η συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος εκφωνεί ένα-ένα τα ονόματα : πινάκιον 1, ο... δείνα.

"Απεβίωσε" ακούγεται μια φωνή απ' τα δεξιά, πίσω απο ένα σωρό με τα γνωστά χάρτινα dossiers, με τη μπλέ ράχη και τα άσπρα κορδόνια, που περιέχουν την αλληλογραφία ενός εκάστου των Αξιωματικών.

" Απορρίπτεται" απαντά απ' τα αριστερά ένας άλλος λειτουργός της δικαιοσύνης , ο και Επίτροπος του Δημοσίου καλούμενος. Τι απορρίπτεται ; ότι απεβίωσε ο Απόστρατος ή απορρίπτεται η έφεσή του ;...εννοεί μάλλον το δεύτερο.

Πινάκιον 2, ο τάδε.

"Απεβίωσε" , ξανά η φωνή απ' τα δεξιά.

"Απορρίπτεται", η φωνή απ' τα αριστερά...

Πινάκιον 3, ο δείνα, "απεβίωσε" απ' τα δεξιά - "απορρίπτεται" απ' τα αριστερά.

...σώθηκε ο προϋπολογισμός του...horsehat !

Πινάκιον 4, ο τάδε.

Παρών !!...ζει ακόμα ο άνθρωπος !

Και πάλι "απορρίπτεται" η γνωστή μας φωνή . " Συζητείται", συμπληρώνει τώρα μια άλλη φωνή, απ' τα αριστερά επίσης, αυτός είναι ο Επίτροπος της Διοίκησης !.

Πινάκιον 5, ο κάποιος. Παρών, απορρίπτεται, συζητείται...

Πινάκιον 6, ο δείνα. "Απεβίωσε" ξανά...και ξανά...ώσπου στο τέλος καταντά προσκλητήριο...νεκρών.

Κάπου-κάπου ακούγεται το "παρών".

Το δικαστήριο απαιτεί να φωνάζεις δυνατά ΠΑΡΩΝ, λες και οι Ανώτατοι Αξιωματικοί είναι τώρα συντεταγμένοι στη γραμμή του λόχου !! Γίνεται παρατήρηση αν δεν φωνάξεις. Καλά που δεν απαιτούν να φωνάξουν παρών στη θέση των πεθαμένων η χήρα ή τα παιδιά τους, που εδώ και εκεί εμφανίζονται διεκδικώντας το αναλογούν ψωρομερίδιο !..."ανάγκα και Θεοί..."

Η διαδικασία καλά κρατεί και οι ...κατάκοποι δικαστές αποσύρονται να συσκεφθούν, να συζητήσουν και να αποφασίσουν, ποιος ξέρει πότε, για την έγκριση ή την απόρριψη των για πολλοστή φορά εφέσεων. Όσοι απ' τους απαξιωμένους Αξιωματικούς θα ζουν τότε, θα ευτυχήσουν να εισπράξουν το αντίτιμο περίπου του 1/3 των εξόδων της κηδείας τους !!...Αυτούς που η Πατρίδα ετίμησε κάποτε με παράσημα από φοίνικες και πολεμικούς σταυρούς και δάφνες...

Φυλάξτε καλύτερα το ποσό , κύριοι υπουργοί της Άμυνας και της Οικονομίας και της Δικαιοσύνης για την συνεχή εξομοίωση των μισθών των βο(υ)λευτών με τους των δικαστικών για να είμαστε εμείς, οι άλλοι πολίτες, εκατό τοις εκατό σίγουροι ότι είναι σωστοί οι μεν στο νομοθετικό τους έργο και αδέκαστοι οι δε στην εφαρμογή των νόμων, μακριά από δόλιους κουμπάρους οι πρώτοι και εξ' ίσου δόλια παρακυκλώματα οι δεύτεροι...

Υπογραφή

Το ...πινάκιον 56, που δηλώνει παρών προς το παρόν...

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Έλεγχος στα οικονομικά ΟΤΑ, νοσοκομείων και Ταμείων

Πλήρη εποπτεία αποκτά ο υπουργός Οικονομίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση και την εκτέλεση των προϋπολογισμών σε Νοσοκομεία, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία, που μέχρι και σήμερα λειτουργούν υπό ένα ασαφές καθεστώς, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών τους.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=3441&pubid=2439094

Που ακούστηκε μια ευνομούμενα διοικούμενη μονάδα να μην συντάσσει προϋπολογισμό, ο οποίος και να παρακολουθείται και να ελέγχεται αρμοδίως (Ορκωτοί λογιστές) [comptroller or controller or financial controller]. Γιατί τόσα χρόνια που λέγονταν ότι θα επιβληθεί το αυτονόητο, η σύνταξη προϋπολογισμού, δεν γινόταν; Ποια συμφέροντα δεν επέτρεπαν να συντελείται σωστή (όχι ορθή) διαχείριση;

ΣΓΣ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Η Ελλάδα και αμερικανικές εκλογές

Δεν απαιτείται μελέτη της δημοσίευσης που ακολουθεί. Απλώς ένα διάβασμα, επί τροχάδην, μας δίνει να καταλάβουμε τους ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ φίλους μας.
ΣΓΣ


20080701 Κυπριακό και αμερικανικές εκλογές

Aν ερευνήσει κανείς το ποιόν αυτών που καταγγέλλουν την Aθήνα, θα ανακαλύψει πως πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι απλά εμφανίζονται ως μέλη διαφορετικών οργανώσεων

Μιχάλης Ιγνατίου
mignatiou@aol.com

H αρνητική στάση των «κατασκευαστών» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο Σκοπιανό και το Kυπριακό, δεν επιτρέπει αισιοδοξία για τη δίκαιη διευθέτησή τους. Aντίθετα, όσο καλή θέληση και αν επιδείξουν η Aθήνα και η Λευκωσία, η σημερινή κυβέρνηση των HΠΑ θα προσπαθήσει να επιλύσει τα δύο εθνικά θέματα με τρόπο που δεν θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Eλλάδας και της Kύπρου. Γι’ αυτό, ίσως είναι προτιμότερο να επιδιωχθεί το «πάγωμα» των διαδικασιών, μέχρι την εκλογή του νέου ενοίκου του Λευκού Oίκου. Oσοι παρακολούθησαν από κοντά την αμερικανική διαδρομή στο Kυπριακό, με παρεμβάσεις στο όνομα των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τρόμο ανακαλύπτουν πως οι ίδιες συμπεριφορές παρατηρούνται στη Θράκη και σε περιοχές της Β. Eλλάδας. Eχουν δημιουργηθεί δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις (MKO), που δεν είναι καν καταγραμμένες στα αρμόδια υπουργεία, και οι οποίες εξαφανίζονται εντελώς ξαφνικά όπως εμφανίζονται, αφού στο μεταξύ έχουν υπογράψει κείμενα εναντίον της Eλλάδας, όπως παλαιότερα έπρατταν στην Kύπρο. H συντριπτική πλειοψηφία των ανά τον κόσμο MKO, δημιουργήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις «οργανώσεις ειρήνης», που στήριζε η πρώην Σοβιετική Eνωση, και το 90% και πλέον ενισχύεται από την Oυάσιγκτον, αν και μερικά «οικονομικά βάρη» ανέλαβαν εσχάτως η EΕ και η κυβέρνηση της Γερμανίας.
Eρευνητές στην αμερικανική πρωτεύουσα ανακάλυψαν μία «απόρρητη» ομιλία του προέδρου Tζόρτζ Mπους σε κλειστή συνεδρίαση που οργάνωσε η περίφημη USAID, παρουσία του πρώην διευθυντή της Aντριου Nάτσιου. Στην ομιλία αυτή, και σε έντονο ύφος, ο κ. Mπους υπενθύμισε πως οι MKO «είναι προέκταση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής». Aπευθυνόμενος στον κ. Nάτσιο, ο οποίος εγκατέλειψε άρον-άρον τη θέση του χωρίς ποτέ να αναφέρει τους πραγματικούς λόγους, ο Aμερικανός ηγέτης ζήτησε να κόβεται η οικονομική ενίσχυση στις MKO, οι οποίες δεν υποστηρίζουν με ακρίβεια και επάρκεια την στρατηγική των Hνωμένων Πολιτειών. Eίναι σημαντικό και πρέπει να καταγραφεί, ότι για τα χρήματα της USAID που παρουσιάζονται ως οικονομική βοήθεια προς την Kύπρο, χρησιμοποιούνται ως «οχήματα», μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες ξεφυτρώνουν στο νησί όπως τα μανιτάρια.
Tο τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά οι καταγγελίες εναντίον της Eλλάδας, που αφορούν την δήθεν κάκιστη ελληνική συμπεριφορά έναντι των μουσουλμάνων της Θράκης και της ανύπαρκτης «μακεδονικής μειονότητας» στη βόρεια Eλλάδα. Aν ερευνήσει κανείς το ποιόν αυτών που καταγγέλλουν την Aθήνα, θα ανακαλύψει πως πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι απλά εμφανίζονται ως μέλη διαφορετικών οργανώσεων.
Προβλέπω ότι εάν δεν υπάρξει αντίδραση, σύντομα το ελληνικό υπουργείο των Eξωτερικών θα εξαναγκαστεί να δημιουργήσει ειδική υπηρεσία για να αντιμετωπίσει αυτή την καταιγίδα απαράδεκτων καταγγελιών, που ξεκινούν από Eλληνες «πολίτες του κόσμου» και υποστηρίζονται με πάθος από την Oυάσιγκτον. Eίναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών αυτών βρίσκει απήχηση στους αρμοδίους του Στέιτ Nτιπάρτμεντ, που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Aς ασχοληθεί με το θέμα η κ. Mπακογιάννη, για να μη βρεθεί προ εκπλήξεως, όπως βρέθηκε το 2004 η πολιτική ηγεσία της Kύπρου...

Μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας...


Πέραν των αναφερομένων κατωτέρω, αναφέρω ένα από τα ωραία που αποδίδεται στον αείμνηστο Μάνο Χατζηδάκι : «Σ’ αυτό τον τόπο για να πας μπροστά πρέπει να είσαι είτε πισωγλέντης ή κομμουνιστής. Εγώ πάντως δεν είναι κομμουνιστής».
Στο blog μου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ [βλέπε υπό τις ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΚΟΠΙΑ & ΣΚΟΠΙΑ ΠΓΔΜ], όπως και στο Group μου N1035/SKOPIΑ FYROM έχει επισημανθεί και τεκμηριωθεί ότι σχεδόν το σύνολον (όχι η πλειοψηφία, αλλά το σύνολον, πλην Αλβανών) των Σκοπιανών έχει προέλευση τους εκδιωχθέντες κομμουνιστές από τη Μεταξική περίοδο, τους δοσίλογους τους ΙΙ Π. Πολέμου και τους φυγάδες του αντάρτικου 1946-49.
Μετά το σύντομο σχόλιο μου εκτιμώ ότι τα παρακάτω γεγονότα εύκολα ερμηνεύονται.
ΣΓΣ


Greek Alert
Δεν έχει όρια η ξεφτίλα...
Posted: 30 Jun 2008 03:01 PM CDT

Μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας...
Βραβεύτηκε η δημοσιογραφάρα ο Θεοδωράκης και η εκπομπή του για το καλύτερο ρεπορτάζ!!!
ο άνθρωπος που έψαξε και βρήκε δύο παππούδες και τους παρουσίασε σαν "Μακεδονική"!!!!!!μειονότητα...βραβεύτηκε!!!
Συγχαρητήρια κύριοι...
Και αναρωτιέμαι είναι ειρωνικό ή επικίνδυνο πως την αναγγελία της βράβευσης την έκανε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;
και γιατί να την κάνει η Ντόρα την βράβευση;...ο Σπαθάρης(θέατρο Σκιών) που παρευβρισκόταν στην αίθουσα δεν νομίζετε πως θα ήταν καταλληλότερος για την βράβευση του Θεοδωράκη;...θα είχε και ένα νόημα...ένα παραλληλισμό...

Στο τέλος της βράβευσης ο Θεοδωράκης ευχαρίστησε και όλους τους πρωταγωνιστές(καλεσμένους) της εκπομπής του που είχε κατα καιρούς φιλοξενήσει...βέβαια ξέχασε να ευχαριστήσει τους παππούδες...είπαμε όμως κάποια πράγματα έχουν και όρια...ή δεν είναι ακόμη η ώρα τους!!!

** ρε συ Θεοδωράκη δεν αφήνεις καλύτερα την δημοσιογραφία...με τέτοια δουλειά που κάνεις τύφλα να έχει ο Δημητράς...ψάξτο καλύτερα...άλλοι παίρνουν επιχορηγήσεις για να ανακαλύπτουν μειονότητες...και εσύ που ανακάλυψες μειονότητα με 2 ολόκληρα άτομα!!! πήρες μόνο ένα χαζοβραβείο;;...επιτρέπεται;...γρήγορα αλλαγή πλεύσης...μην το σκέφτεσαι...μην κάθεσαι καθόλου...έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου...έχεις και την ευχή της κόρης του &%#$οτάκη...άιντε και ποιός στην χάρη σου;
Να τον χαίρονται στο ΥΠΕΞ και στο Εργασίας!!!
Posted: 30 Jun 2008 01:37 PM CDT
Να τον χαίρονται στο ΥΠΕΞ και στο Εργασίας!!!
αλήθεια το ΥΠΕΞ γιατί τον χρηματοδοτεί;
κάνει εξωτερική πολιτική με τον Δημητρά;


διαβάστε περισσότερα στο ARCADIA - It hurts!
Στο τέλος θα τους πληρώσουμε κιόλας...
Posted: 30 Jun 2008 01:21 PM CDT
Η συνεχής υποχωρητικότητα απο την Ελληνική πλευρά και η ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής έχει δώσει χώρο στους Σκοπιανούς να αλωνίζουν και να προχωρούν σε συνεχείς προκλήσεις...
παρακάτω θα διαβάσετε ένα άρθρο που επιβεβαιώνει πλήρως αυτό που λέει ο λαός "δώσε χώρο στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεββάτι"...
Εδώ μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα από το MINA breaking news (αγγλικά)

Σας παραθέτουμε και την μετάφραση του
από τον τίτλο και μόνο ξεκαθαρίζουν τι θέλουν...


Οι Αιγαιομακεδόνες μιλούν για την γη τους
ΑιγαιοΜακεδόνες από τη FYROM, την Πολωνία, την Τσεχία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Ρωσία, κ.λπ, μιλούν για τις περιουσίες τους στην Ελλάδα. Ο καθένας έχει την άποψή του αλλά όλοι συμφωνούν σε δύο θέματα :
• Η Ελλάδα πρέπει να τους πληρώσει ενοίκιο για τη χρήση της γης και των περιουσιών τους τα τελευταία 60 χρόνια
• Θέλουν πίσω τη γη και τις περιουσίες τους και είναι δική τους υπόθεση να τα πουλήσουν ή να τα κρατήσουν
Η πιο σοκαριστική περίπτωση από όλες αφορά σε ένα "Μακεδόνα", που ζει σήμερα στα Σκόπια, ο οποίος κατέθεσε τα χαρτιά του στη "Μακεδονική" Κυβέρνηση, ζητώντας 176 εκατ. ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση. Η "Μακεδονική" Κυβέρνηση πίστεψε ότι ο άνθρωπος έκανε κάποιο λάθος μέχρι που πρόσεξε πόσο μεγάλη έκταση γης κατείχε ο παππούς του κοντά στο Αιγαίο. Ο παππούς του, δουλεύοντας στις ΗΠΑ για πολλά χρόνια, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει τεράστιες εκτάσεις στην Ελλάδα, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη. Η γη τού αφαιρέθηκε από τη μοναρχοφασιστική Ελληνική κυβέρνηση το 1948 και ο παππούς του εκδιώχθηκε από την Ελλάδα.
Άλλοι ΑιγαιοΜακεδόνες, περίπου 30.000, ζητούν κι αυτοί να τους επιστραφούν η γη και οι περιουσίες τους, αξίας κατά μέσο όρο 1 εκατ. ευρώ.
Για δεκαετίες, οι ΑιγαιοΜακεδόνες πίεζαν τη Γιουγκοσλαβική Κυβέρνηση σχετικά με τις περιουσίες τους και τη γη τους στην Ελλάδα. Η πίεση μεταφέρθηκε στη "Μακεδονική " Κυβέρνηση, η οποία κώφευσε. Η τότε Σοσιαλιστική "Μακεδονική" Κυβέρνηση επέμενε για την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με την Ελλάδα και αρνήθηκε να τους βοηθήσει. Πλούσιοι ΑιγαιοΜακεδόνες στράφηκαν σε δικηγόρους στην Αθήνα, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν για την πολιτική πλευρά του θέματος, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν πίσω τις περιουσίες τους, και τους πρότειναν να προσλάβουν αλλοδαπούς δικηγόρους, και να απευθυνθούν σε ξένα δικαστήρια, όπως του Στρασβούργου, για τις σχετικές μηνύσεις. Οι ΑιγαιοΜακεδόνες που είχαν την οικονομική δυνατότητα το έχουν κάνει ήδη, έχοντας προσλάβει Σκοπιανούς, Έλληνες και Ελβετούς δικηγόρους.
Η Ελληνική κυβέρνηση κινείται με διάθεση ρατσισμού και διακρίσεων απέναντι στους Σκοπιανούς, μέσω της νομοθεσίας που έχει δημιουργήσει. Όταν ήταν πλέον ορατή η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1985, η Ελληνική Κυβέρνηση ψήφισε νόμο που θα εμπόδιζε οποιοδήποτε Σκοπιανό να πάρει πίσω τη γη και την περιουσία του, εκτός κι αν ήταν «πραγματικός Έλληνας από πατέρα και μητέρα». Αργότερα, ψηφίστηκε άλλος ένας νόμος που εμπόδιζε στους Σκοπιανούς να πάρουν πίσω τη γη τους με την αιτιολογία της «παράνομης» αναχώρησης από την Ελλάδα, παρ’ όλο που η Ελλάδα ήταν αυτή που τους εξεδίωξε.
Οι ΑιγαιοΜακεδόνες μίλησαν και για τους Έλληνες Κομμουνιστές, «αδέρφια» των Σκοπιανών, με τους οποίους πάλεψαν δίπλα-δίπλα κατά της Ελληνικής (Βρετανικής) Μοναρχίας στην Αθήνα. Η Αθήνα δεν τους δημιούργησε προβλήματα, παρ’ όλο που ήταν τόσο κοντά με τους Σκοπιανούς. Οι Έλληνες Κομμουνιστές κατέχουν σήμερα έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
O Gjorgji Donevski της Aegean Macedonian Association δηλώνει ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είχε σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τη γενοκτονία των Μακεδόνων της ΑιγαιοΜακεδονίας, πολύ πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο. «Ο Εμφύλιος Πόλεμος θα ήταν μια δικαιολογία για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους. Μια ακόμα απόδειξη αυτού είναι ότι η Ελληνική Νομοθεσία διαμορφώθηκε έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι οι ΑιγαιοΜακεδόνες δε θα μπορούν να επιστρέψουν στη γη τους», δηλώνει σχετικά ο Donevski.
«Φανταστείτε το εξής, αύριο το πρωί οι ΗΠΑ αποφασίζουν να διώξουν 10 εκατ. πολίτες, στέλνοντάς τους σε 20 διαφορετικές χώρες, και χωρίς να μπορούν να ξαναγυρίσουν ποτέ!; Είναι γελοίο ακόμα και ως παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έδιωξε τους ίδιους τους πολίτες της και φρόντισε να μην μπορούν να ξαναγυρίσουν, εκτός κι αν καταπατήσουν κάποιο απίθανο νόμο και σύμβαση ανθρώπινου δικαιώματος», είπε κλείνοντας ο Donevski.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

* ευχαριστούμε την Ε.Τ (φίλη του greekalert) για την μετάφραση

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;
Posted: 30 Jun 2008 03:53 AM CDT
του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Το θέμα απασχόλησε αρκετές εφημερίδες-Μακεδονία, Παρόν, Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Αυριανή- πέρυσι τέτοιον περίπου καιρό.
Βλέπετε τότε ήταν στην πρώτη γραμμή και το βιβλίο ιστορίας της κυρίας Ρεπούση…
Διαβάσαμε λοιπόν εκείνη την περίοδο, ότι εκτός από την χρηματοδότηση του βιβλίου ιστορίας από το CDRSEE , Κέντρο για την Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη–Ελευθεροτυπία, Γιάννης Τριάντης 5-8-07- από το «Πρόγραμμα Κοινής Ιστορίας : Αποδόμηση θεμάτων εθνικού μίσους» (Shared History Project:Deconsyruction of National Hate Narratives) πως στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Τουρκικό Σαμπάνισι και το δικό μας Πάντειο.
Το ρόλο κλειδί διαδραματίζει το Στειτ Ντιπάρτμεντ καθώς και οι πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία. Αυτά δεν τα είπαν ‘σκοτεινοί’ Ελληνικοί εθνικιστικοί κύκλοι, αλλά το δημοσίευμα του Ντειβιντ Λ. Φίλιπς συνεργάτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο επίσημο περιοδικό του Στειτ Ντιπάρτμεντ «State»!
Το περιοδικό γράφει επίσης ότι ειδική μέριμνα έχει δοθεί στη Μικρασιατική Καταστροφή, δηλαδή στην εκατέρωθεν εξάλειψη αρνητικών αναφορών.
Έτσι ξεκίνησε στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων καθηγητών, με θέμα την απάντηση στην ερώτηση <<Ποιος έκαψε τη Σμύρνη το 1922, οι Τούρκοι ή οι Έλληνες>>…
Επειδή έζησα από κοντά την εμπειρία υπεράσπισης του βιβλίου ιστορίας της κυρίας Ρεπούση σε σχεδόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ από καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως η κυρία Κουλούρη ή ο κύριος Γιαννουλόπουλος με τον οποίο ανταλλάξαμε και φραστικά πυρά στην εκπομπή του Χασαπόπουλου στο Μέγκα, έψαξα λίγο το θέμα για να δω που βρίσκετε η ιστορία αυτή…
Πρώτα μίλησα με τον πρόεδρο του τμήματος ιστορίας του Παντείου, τον καθηγητή κύριο Πεσμαζόγλου, ο οποίος και μ0υ επιβεβαίωσε την συνεργασία του Παντείου με το Τουρκικό πανεπιστήμιο για το θέμα της αναζήτησης των υπεύθυνων για την πυρπόληση της Σμύρνης!
Μάλιστα μου είπε ότι τελείωσε το εγχείρημα αυτό και τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις θα βγουν σε έναν τόμο…
Όμως για περισσότερα με παρέπεμψε στον υπεύθυνο του προγράμματος τον κύριο …Γιαννουλόπουλο!
Οι απαντήσεις του κυρίου Γιαννουλόπουλου είχαν αρκετό ενδιαφέρον: Μου επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τους Τούρκους συναδέλφους του, τις εισηγήσεις και τις ανταλλαγές απόψεων για το θέμα της πυρπόλησης της Σμύρνης, αλλά όταν φτάσαμε στην έκδοση των συμπερασμάτων, μου είπε ότι τελικά αυτή …ΔΕΝ θα γίνει!!!
Αρνήθηκε με τα βδελυγμίας την συμμετοχή των Αμερικανών στο όλο εγχείρημα, λέγοντας επίσης πως απάντησε για το θέμα αυτό και για τα διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων, τα οποία διέρρευσαν από εθνικιστικούς κύκλους, στην εφημερίδα ΑΥΓΗ.
Επειδή εμένα η κουβέντες αυτές μου δημιούργησαν περισσότερες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και έκαναν το τοπίο πιο ομιχλώδες, μήπως θα έπρεπε το Πάντειο Πανεπιστήμιο να πει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον Ελληνικό λαό τι πραγματικά συμβαίνει;
Είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την πυρπόληση της Σμύρνης από τους Τούρκους;
Να συζητάμε το αυτονόητο;
Μήπως το ‘σύνδρομο της Στοκχόλμης’ έχει καταλάβει τα πάντα σε αυτή τη χώρα;
*Eκπαιδευτικός-αρθογράφος

πηγή infognomon

δείτε και αυτό http://www.greekalert.com/2007/07/100000-state-department.html
Τα έθνη ανθίστανται
Posted: 30 Jun 2008 03:10 AM CDT
Τον περασμένο Δεκέμβριο συνέβη πραξικόπημα σε βάρος των λαών της Ευρώπης από τους υποτιθέμενους εκπροσώπους αυτών στην ΕΕ. Το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει η ευρωπαϊκή εξουσία, μετά τα αρνητικά για το ευρωπαϊκό σύνταγμα δημοψηφίσματα των λαών Γαλλίας και Ολλανδίας, επιχειρήθηκε να υπερπηδηθεί με τη λεγόμενη ευρωπαϊκή συνθήκη (Οι διαχειριστές της εξουσίας είναι εμπνευσμένοι νονοί!). Ευτυχώς σε κάποιες χώρες λειτουργούν ακόμη σε ικανοποιητικό βαθμό οι δημοκρατικές διαδικασίες. Σε μία από αυτές, την Ιρλανδία, η κυβέρνηση της χώρας εξήγγειλε δημοψήφισμα για την αποδοχή ή απόρριψη της συνθήκης και το αποτέλεσμα αυτού απετέλεσε τον τρίτο κατά σειρά κόλαφο κατά της ευρωπαϊκής εξουσίας. Ο ιρλανδικός λαός απέρριψε την συνθήκη, επειδή, με βάση αυτή, μειώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τους και το δικαίωμα έκφρασης των πολιτών για σειρά ζητημάτων που πραγματεύονται οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

Όπως και κατά το παρελθόν οι υπέρμαχοι της συνθήκης θα προβούν σε αναλύσεις της αποτυχίας και θα εστιάσουν την προσοχή τους στην καταγγελία της ανίερης συμμαχίας των άκρων. Είναι βέβαια αναμφισβήτητο ότι κατά της ευρωπαϊκής ισοπέδωσης (ή κατεδάφισης) ή ομοιομορφίας, κατά τον πλέον επιεική όρο, μάχονται τα άκρα, εθνικιστικό και κομμουνιστικό, το δεύτερο με αισθητή την τάση επανανακάλυψης της αξίας της πατρίδας, αξίας η οποία είχε ενταφιαστεί από το διεθνιστικό όραμα του κομμουνισμού. Αλλά αυτά τα δύο άκρα κατά τις εθνικές εκλογές στην έκταση του συνόλου των χωρών της ΕΕ δεν συγκεντρώνουν καν το 10% των ψήφων των εκλογέων. Από την άλλη δεν διαφαίνεται κάποια προσέγγιση των άκρων, ώστε να γίνεται λόγος για κοινούς αγώνες ή ανίερες συμμαχίες. Κάθε σχηματισμός, αντικείμενος στην εξαφάνιση της εθνικής ταυτότητας της χώρας, στην οποία δραστηριοποιείται, κινείται αυτοτελώς και φυσικά δεν είναι αυτός που επηρεάζει πρωτίστως τη γνώμη των απλών πολιτών, οι οποίοι εξακολουθούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία να ενισχύουν τα κόμματα εξουσίας, τα οποία αποδέχονται την ευρωπαϊκή πολιτική της κατεδάφισης, όπως γράψαμε. Και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για κάποιο ακόμη διάστημα, ώσπου να γίνουν πλήρως ορατές οι συνέπειες της πολιτικής αυτής για τους λαούς της Ευρώπης.

διαβάστε την συνέχεια στο αντίβαρο
Στο θέατρο του παραλόγου το μπουλούκι των 300…
Posted: 30 Jun 2008 03:05 AM CDT
Στο θέατρο που λέγεται "Ελλάς"
ετούτες τις ημέρες δεν είναι να γελάς...
Μία παρωδία της Ελληνικής ιστορίας γράφεται ετούτες τις ημέρες στη σύγχρονη Ελλάδα. Μία παρωδία που την «ανεβάζει» ένα μπουλούκι κομπάρσων…
• Αποφάσισαν οι Έλληνες βουλευτές πως τα χρήματα που παίρνουν ως «αποζημίωση», για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο Ελληνικό Κράτος, είναι λίγα. Έτσι, μαζεύτηκαν και ψήφισαν μόνοι τους την αύξηση του «μισθού» τους.
• Στη συνέχεια, σκέφτηκαν πως τα αυτοκίνητα πολυτελείας που τους έχουν δοθεί από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πεπαλαιωμένα και πρέπει να αντικατασταθούν τάχιστα.
• Αμέσως μετά σκέφθηκαν πως εργάζονται πάρα πολύ και πρέπει να μειώσουν τις ώρες που δουλεύουν. Και πάλι συσκέφθηκαν, ψήφισαν και αποφάσισαν να εργάζονται τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα!
• Αμέσως μετά, διοργανώθηκε ημέρα αιμοδοσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ενώ πήγαν και έδωσαν όλοι οι υπάλληλοι το αίμα τους για τον συνάνθρωπο, οι βουλευτές μας απείχαν!!!Αυτά, έχουνε γίνει το τελευταίο διάστημα και με κάνουν να σκέφτομαι πόσο ηλίθιος μπορεί να είμαι που τους ανέχομαι ακόμη…Και παίρνω τα γεγονότα από την αρχή και σκέφτομαι, όσο και εάν επιθυμούν να σταματήσω να σκέφτομαι:
• Πόσα χρήματα παίρνω εγώ από την δουλειά που κάνω; Μήπως εγώ δεν δουλεύω ή μήπως αυτοί οι 300 με βρήκαν «εύκολο» και με δουλεύουν ψιλό γαζί;
• Πόσους φόρους πληρώνω καθημερινά από αυτά τα χρήματα της εργασίας μου; Γιατί δεν μπορώ να ξέρω τα εισοδήματα των πολιτικών – βουλευτών, επειδή απλά δεν τα δημοσιεύουν ενώ είναι υποχρεωμένοι; Και γιατί δεν τα δημοσιεύουν;
• Πόσα χρήματα δίνω για τα φροντιστήρια των παιδιών μου, επειδή η Παιδεία που τους προσφέρεται είναι τελείως άχρηστη; Γιατί πληρώνω εκπαιδευτικούς που δεν γνωρίζουν τι είναι εκπαίδευση; Γιατί πληρώνω καθηγητές που το μόνο που σκέφτονται είναι τι ώρα θα σχολάσουν και που θα πάνε διακοπές ενώ εγώ δεν μπορώ να πάω;
• Πόσο πληρώνω για να φάω και να μπορώ να συνεχίσω να ζω, τη στιγμή που οι πολιτικοί μας άνδρες διασκεδάζουν τους φάρυγγες και τα στομάχια τους στα ακριβότερα εστιατόρια, που εγώ σαν "εργοδότης" τους δεν θα μπορέσω να τα δω ποτέ, ούτε καν σε φωτογραφία;
• Πόσα χρήματα μου κοστίζει να αγοράσω κι εγώ ένα ασφαλές αυτοκίνητο, που αν μη τι άλλο θα μου προσφέρει την δυνατότητα να ζω και να ταΐζω τους 300 και τους παρατρεχάμενούς τους; Και γιατί τελικά δεν μου δίνεται αυτή η δυνατότητα;
• Γιατί εγώ να εργάζομαι 40, 48 ή 65 ώρες εβδομαδιαίως και οι «αντιπρόσωποί» μου το 1/3 ή το 1/4;
• Γιατί εγώ πρέπει να σκέφτομαι ανθρώπινα και να πονάω, να συμπάσχω για τον συνάνθρωπό μου, οι ίδιοι δεν δίνουν ούτε λίγο από το αίμα τους για να συμβάλουν στο να σωθεί έστω μία ζωή;
• Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί πως θα είναι διαθέσιμοι να δώσουν το αίμα τους για την πατρίδα μου και για το σπίτι μου και την οικογένειά μου, αν το απαιτήσουν οι καταστάσεις;
Μια σειρά από συνεχόμενα και αναπάντητα γιατί. Αν και νιώθω πως η απάντηση βρίσκεται στην αρχή του κειμένου μου: επειδή απλά είμαι ηλίθιος και τους ανέχομαι. Τους αφήνω χωρίς τιμωρία. Και τους πληρώνω για να παίρνουν και τις «προμήθειές» τους από τον δικό μου κόπο, από τα δικά μου χρήματα, από την δική μου περιουσία, από την δική μου πατρίδα!!! Την πατρίδα που με πονάει και την αγαπάω, αλλά και την πατρίδα που την έχουνε εγκαταλείψει επειδή το αφεντικό τους τελικά δεν είμαι εγώ, αλλά κάποιος άλλος…Κι εγώ τους εύχομαι ολόψυχα, επειδή δεν είμαι μικρόψυχος:Όσα καλά μου κάνατε καλοί μου «αντιπρόσωποι», άλλα τόσα να σας δώσει ο Θεός.Και εάν με πονέσατε καλοί μου πολιτικοί και με πληγώσατε, το τίμημα ας είναι στα παιδιά σας…
Κωνσταντίνος
Υ.Γ. Αφού μόνο καλά μου κάνατε, εσείς οι πολιτικοί, δεν πιστεύω να θυμώνετε για την περίπτωση του τιμήματος… Επίσης, θέλω να πιστεύω (ακόμη) πως δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Απλά περιμένω να μου το αποδείξουν…

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Μαύρο χρήμα & Πωλητικοί

Αυτές τις μέρες παριστάμεθα μάρτυρες ενός καλό-κακό στημένου έργου, το οποίο είναι σκηνοθετημένο από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές με σκοπό να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι όλα τα γουρούνια δεν έχουν την ίδια μούρη και ότι οι μεν είναι τιμιότεροι από τους δε.

Μέσα από το βούρκο και τη λάσπη που βρίσκονται γρυλίζουν σ΄ όλες τις συχνότητες, για να τους ακούσουμε και να τους πιστέψουμε.

Δυστυχώς μας παραπλανούν αναλισκόμενοι και εστιάζοντας την όλη υπόθεση στις λεπτομέρειες. Αν στην υπόθεση εμπλέκονται πολλοί ή λίγοι, αν είναι κομματικά όργανα ή υπουργοί ή βουλευτές. Αν τα ποσά είναι τόσα ή τόσα εκατομμύρια και αν δόθηκα σε δόσεις ή όχι.

Το γεγονός είναι ένα. Τα κόμματα αναπνέουν και δροσίζονται από τον αέρα που κάνουν οι βεντάλιες των μαύρων χαρτονομισμάτων. Τη χωματολάσπη το μαύρο χρήμα τη έχει κάνει μαύρο βούρκο, για να αυξήσει την ευτυχία των γουρουνιών που πλατσουρίζουν χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Αυτό είναι το προεκλογικό περιβάλλον μέσα από το οποίο θα γεννηθεί η νέα φουρνιά των εκλεκτών της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας, για να νομοθετήσουν και να μας κυβερνήσουν. Από τη γέννηση τους, από το λίκνο τους, δηλαδή εξ ορισμού τα καρβέλια θα ‘ναι στραβά. Θα είναι στραβά καρβέλια φτιαγμένα από μαύρο … αλεύρι.

Μετά απ’ όλα αυτά, τα πέραν κάθε αμφισβητήσεως πραγματικά γεγονότα, δηλ. του χρηματισμού των κομμάτων προεκλογικά και όχι μόνον με μαύρο χρήμα, διερωτάμαι αν η πολιτεία έχει το δικαίωμα να ψέγει τα όποια παραδικαστικά κυκλώματα, τους καθοιονδήποτε τρόπο χρηματιζόμενους δημόσιους λειτουργούς;

Τους αποκαλώ λειτουργούς επειδή το οποιοδήποτε μηχάνημα για να λειτουργήσει χρειάζεται κινητήριο δύναμη και λάδωμα.

Δεν τους αποκαλώ ΥΠ ΑΛΛΗΛΟΥΣ καθότι η πραγματική έννοια της λέξεως έχει χαθεί. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ενεργούν «υπό αλλήλους», δηλ. υπό τον ιδιώτη, ο οποίος και τους πληρώνει το μισθό τους, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, και το σύννομο δημόσιο συμφέρον. Ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να ισορροπεί σχοινοβατώντας, ώστε να αποδίδει το ακριβοδίκαιον, πέραν από κάθε συναλλακτική σχέση.

Παρένθεση.

Γνωρίζω μια περίπτωση όπου κάποιος ιδιώτης προσπαθούσε με φορτικότητα να πείσει έναν υπηρεσιακό παράγοντα, ένα δημόσιο υπάλληλο που ήξερε και εννοούσε βαθιά την έννοια του ΥΠ ΑΛΛΗΛΟΥ.

Ο υπάλληλος με υπομονή προσπαθούσε να εξηγήσει στον ιδιώτη ότι ο νόμος ήταν διαμετρικά αντίθετος προς αυτά που αυτός υποστήριζε. Η αντιπαράθεση κράτησε αρκετή ώρα ώσπου ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης πείστηκε να μελετήσει ξανά την υπόθεσή του και να επανέλθει.

Της όλης συζήτησης ήταν παρόν κι ένας παλιός συνταξιούχος, περίπου 19 χρόνια μεγαλύτερος από τον υπάλληλο που αντιμετώπιζε τον επίμονο ιδιώτη. Με το που έφυγε ο ιδιώτης, ο συνταξιούχος πηγαίνει κλείνει τη πόρτα του γραφείου του δημοσίου υπαλλήλου – είχε αυτό το θάρρος – και απευθυνόμενος σ’ αυτόν του είπε ότι αν ήταν αυτός στη θέση του θα τον είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Ο εν ενεργεία δημ. υπάλληλος του αντείπε ότι αυτός ο ιδιώτης του κατέβαλε κάθε μήνα το μισθό του και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δικαιούνταν την ανάλογη αντιμετώπιση. Ο πρώην δημόσιος υπάλληλος και νυν συνταξιούχος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. Και ψέλλισε: «Αμ, δεν το ‘ξερα ότι είσαι και κομμουνιστής!».

Κλείνει η παρένθεση.

Απότοκος της παγίας τακτικής, της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των κομμάτων είναι ο καθ’ όλην την κατιούσα ιεραρχία χρηματισμός.

Χωρίς «πεσκέσι» στον αγά τη δουλειά σου δεν την κάνεις. Ο μισθός που παίρνει είναι για να κάθεται και να ζεσταίνει την οποιαδήποτε υπηρεσιακή καρέκλα. Από ΄κει και πέρα για να επιτελέσει το έργο για το οποίο πληρώνεται θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης να καταβάλλει το κάτι τις του. Οι περισσότεροι δημόσιοι λειτουργοί έχουν τη νοοτροπία του «δερβενατζή» (επί τουρκοκρατίας και παλαιότερα υπήρχαν τα διάφορα, συνήθως στενά, περάσματα, τα δερβένια, στα οποία ορίζονταν φύλακες-φοροεισπράκτορες στους οποίους οι διερχόμενοι κατέβαλαν τον ανάλογο με τα μεταφερόμενα αγαθά φόρο) που πατώντας επάνω στο γραφειοκρατικό λαβύρινθο εξασκούν τον σατραπισμό τους και τον εξαργυρώνουν κατά το δοκούν.

Όλα τα προαναφερθέντα δεν συμβαίνουν στην ωραία μας χώρα, αλλά σε μια κάποια άλλη χώρα της τρελής μας φαντασίας.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Πρακτικά 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τις επιπτώσεις της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας
Σας στέλνω τα πρακτικά ενός σπάνιου συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή και ξένων επιστημόνων οι οποίοι ανήκουν στις λίγες ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως που ερευνούν τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας !
Ήταν τιμή μας να τους έχουμε στην πόλη μας, αλλά και ντροπή μας διότι η προσέλευσή μας στο συνέδριο ήταν ελάχιστη.

Για όσους δεν έχουν το χρόνο να διαβάσουν τα πρακτικά, πολύ σύντομα θα αναφέρω τα πιο σημαντικά σημεία:

1. 6πλάσιες αποβολές για μαγνητικά πεδία 16mG από πυλώνες
2. 69% παιδική λευχαιμία για αποστάσεις <200 μ από πυλώνες
3. Νομικό χάος που επιτρέπει στις εταιρείες κινητής τηλκεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες χωρίς άδειες για ορισμένο χρονικό διάστημα και να μην τις απομακρύνουν ακόμα και με καταδικαστική απόφαση!!!
4. Τεχνικές λύσεις ώστε να έχουμε κινητή τηλεφωνία με πολύ χαμηλά όρια ακτινοβολίας
5. Εντυπωσιακό και παράδοξο πρόσφατο εύρημα που δείχνει ότι ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός σπάει πιο εύκολα στο 1/1000 της έντασης της ακτινοβολίας του κινητού τηλ.
6. Τα ηλεκτρικά πεδία, τα παλμικά (κινητή τηλ., ασυρ. Ιντερνετ) και οι χαμηλές συχνότητες είναι πιο δραστικά για την βιολογία του ανθρώπου διότι αλλάζουν τις ενδοκυτταρικές συγκεντρώσεις.
7. Εντυπωσιακή έρευνα για τα μέλη πολλών 'επιφανών' επιτροπών και τη σχέση τους με τη βιομηχανία των επικοινωνιών, οι οποίες εγκρίνουν τα επίσημα όρια και ανακοινώνουν 'έρευνες' που αθωώνουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
8. Επίσημα αναγνωρισμένη στη Σουηδία η ηλεκτροευαισθησία ορισμένων ατόμων (έχουν και παγκόμια οργάνωση) και επίσης παρουσιάστηκε ένας πιθανός μηχανισμός (μειωμένο ασβέστιο στα κύτταρα) που εξηγεί την ευαισθησία τους έναντι των άλλων ανθρώπων (δεν είμαστε όλοι ίδιοι).
9. Αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ποντικιών ακόμα και για τιμές SAR < 1 (ή για αποστάσεις < 100μ από κεραίες κινητής τηλ.
10. Ανώμαλη ανάπτυξη εμβρύων (αποβολές, δυσμορφίες, καθυστέρηση) όρνιθας έως και 62,78% καθώς και πρώιμοι και όψιμοι θάνατοι εμβρύων αρουραίων και μη αντιστρεπτή στειρότητα σε μη θερμικά παλμικά μικροκύματα
11. Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί μια καλή κεραιά επειδή τα αιμοφόρα αγγεία του είναι γεμάτα με αγώγιμο υγρό.
12. Μείωση της ανδρικής γονιμότητας από τη χρήση κινητών τηλ. για μερικές ώρες ημερησίως.
13. Σύνδεση του παιδικού αυτισμού , ο οποίος παρουσιάζει αύξηση 6000% τα τελευταία χρόνια , με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών και των ασύρματων δικτύων (Wi-Fi)
14. Να διαβάσουν οι γιατροί την δράση των 'πρωτεΐνων θερμικού σοκ' η οποία μπορεί να είναι η εξήγηση του παράδοξου που ανέφερα στο Νο. 5
15. Τα ασύρματα τηλέφωνα και δίκτυα (Wi-Fi) μπορεί να είναι το ίδιο βλαβερά
16. Η ακτινοβολία μπορεί να κάνει το νερό βιολογικά ενεργό με σοβαρές επιτπώσεις στη δημόσια υγεία!
thesaloniki-emf-2008-proceedings-12-05-08-TELIKOgr.pdf
767K Download