Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Aντί-South Stream φτιάχνει η Τουρκία με σταθμό LNG στον Κόλπο Ξηρού της Αν.Θράκης.


Ἀναρτήθηκε στὶς  ἀπὸ τὸν/τὴν 

Σχέδιο κατασκευής ενός τεράστιου σταθμού υγροποιημένου αερίου πρόκειται να κατασκευάσει η Τουρκία με χρηματοδότηση από το Κατάρ στον Κόλπο του Ξηρού στην Ανατολική Θράκη, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.
Στόχος, αρχικά η ικανοποίηση των αναγκών της εγχώριας αγοράς και σε δεύτερη φάση ο εφοδιασμός της Ελλάδας με φυσικό αέριο, προκειμένου κατά τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, να “απεξαρτηθούμε” από το ρωσικό φυσικό αέριο!
Δηλαδή να απεξαρτηθούμε από την Ρωσία και να αρχίσουμε να εξαρτώμεθα από την … Τουρκία!
Όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ “Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με το Κατάρ  (που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο) στον κόσμο, ίσως να μην παράσχει στην Τουρκία το σύνολο των επιπλέον ποσοτήτων που χρειάζεται”.
Το σχέδιο αφορά την κατασκευή σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου ετήσιας χωρητικότητας 5-6 bcm, αρχικά με την προοτπική να φτάσει μέχρι και 20 bcm και να συνδεθεί φυσικά με τα δίκτυα Ελλάδας και Βουλγαρίας για να παρέχεται φυσικό αέριο στις χώρες αυτές.
Στην ουσία πρόκειται για ένα σχέδιο αντί-South Stream, στον βαθμό που μπορεί φυσικά να ανταγωνιστεί μια τέτοια εγκατάσταση τον South Stream.
Βασικά, στόχος των ΗΠΑ είναι, μαζί με το πρόγραμμα TAP στον βωμό του οποίου θυσιάστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream, να υπάρχει ένα εναλλακτικό αξιόπιστο δίκτυο, το οποίο να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ…
Ο Κόλπος του Ξηρού αποτελούσε για πολλά χρόνια βασικό πεδίο “απάντησης” του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, σε περίπτωση εισβολής στον Έβρο. Τα επιχειρησιακά σχέδια προέβλεπαν την απόβαση τουλάχιστον μιας Ταξιαρχίας “στην πλάτη” της τουρκικής παράταξης με αποστολή σύγκλισης προς την Δυτική Θράκη και εφαρμογής ελιγμού “τανάλιας”. Τα σχέδια απενεργοποιήθηκαν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας για διάφορους λόγους…

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας στην Λιβύη για να εμποδίσει την “μερική” ανακήρυξη ΑΟΖ

Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν

1 Votes

Ενώ εμείς αναρωτιόμαστε που θα “τολμήσουμε” να ανακηρύξουμε ΑΟΖ η Τουρκία με οργανωμένες προσπάθειες επιδιώκει να εξασφαλίσει την άρνηση της Λιβύης σε έναν επικείμενο διακανονισμό με την Ελλάδα.
Ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ επισκέπτεται την Αλγερία και την Λιβύη όπου ηδη η Τρίπολη προκαλεί προβλήματα με το θέμα της ΑΟΖ.
Ο τούρκος υπουργός μίλησε για «αμφισβητούμενες περιοχές» στο Αιγαίο και ουσιαστικά ζήτησε από τη χώρα μας να μην κηρύξει ΑΟΖ.
“Δεν νομίζω ότι η γειτονική χώρα, που ασχολείται με τόσες οικονομικές δυσκολίες, θα εγκαινιάσει νέα πεδία αντιδικίας αφού δεν το κάνει η Τουρκία, που έχει μια αναπτυσσόμενη οικονομία, δεν πιστεύω ότι θα το κάνει η Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση. Εμείς δεν σχεδιάζουμε να προβούμε σε εργασίες στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Έχουμε προβεί σε θετικά βήματα για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αυτό” κατέληξε ο τούρκος Υπουργός.
Ο Τανέρ Γιλντιζ στη Λιβύη δήλωσε πως η Τουρκία θα αυξήσει την ποσότητα πετρελαίου που αγοράζει από την Τρίπολη και από τα επτά εκατομμύρια βαρέλια το έτος θα φτάσει στα δέκα εκατομμύρια ενώ τουρκικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στα έργα κατασκευής υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2.5 δις δολαρίων. Η Άγκυρα ζήτησε από την Λιβύη και κοιτάσματα για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Αυτές οι οικονομικές σχέσεις φαίνεται πως προκαλούν προβλήματα στην χώρα μας με τη Λιβυή να συντάσεται προς την κατεύθυνση της Άγκυρας.
Μην ξεχνάμε την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Λιβύη λίγο πριν τα Χριστούγεννα όπου εισπράξαμε μια απογοητευτική απάντηση επι του θέματος.
Τι απάντησε ο Λίβυος ΥΠΕΞ όταν ρωτήθηκε για την ΑΟΖ;
“Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. Υπήρχαν συνεννοήσεις και συνομιλίες και μου δόθηκε σήμερα το πρωί η ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνάδελφό μου για αυτό το θέμα. Διότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Λιβύη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και τη Λιβύη. Επιδιώκουμε να υπάρξει μία γενική συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες που τους αφορά αυτό το θέμα. Γιατί εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον συνολικά,  όχι μεμονωμένα”.
Δηλαδή υπάρχει και άλλος στο “χορό” και μάλλον δεν εννοούσε τα νησιά Μαλδίβες.Το λένε ξεκάθαρα θα προσέλθουν σε συμφωνία μόνο αν το θέλει η Τουρκλια. Οι οικονομικές τους συναλλαγές επιτρέπουν στην Τουρκία να έχει βαρύνουσα γνώμη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ωμή παρέμβαση ΗΠΑ μέσα στη νύχτα για να μην πουληθούν ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε ρωσικές εταιρείες!

"ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ"!
01/09/2013 - 02:42

Με μία χονδροειδή, όσο και αναμενόμενη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, ανάλογη με αυτές που συνήθιζαν στις δεκαετίας του '50 και του '60, οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στη νύχτα, έλαβαν επίσημα θέση κατά του ενδεχομένου πώλησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε μία εκ των ρωσικών εταιρειών Gazrpom και Sintez!
Επιβεβαιώνοντας αυτούς που υποστήριζαν ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να αναδειχθεί σε "γεωστρατηγικό ναρκοπέδιο" για την κυβέρνηση.
Και αυτό γιατί και η Μόσχα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι "Αν δεν τηρηθούν οι δεσμευτικές πλειοδοτικές διαδικασίες της προκήρυξης του διαγωνισμού των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ οι σχέσεις των δύο χωρών θα υποστούν καίριο πλήγμα" αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει δεκτός στην Μόσχα ο Α.Σαμαράς!
Εκτός του ότι θα "παγώσει" συνολικά το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που με εξαίρεση κάποιες αραβικές χώρες είναι το μοναδικό που προσφέρει άφθονο "ζεστό" χρήμα στις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις.
Ιδού τα όσα πρωτοφανή διατυπώθηκαν από τις ΗΠΑ, διά της εκπροσώπου, μάλιστα, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ (φωτό) η οποία απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά την απόφαση της Ελλάδας για την πώληση της ΔΕΠΑ, το ενδιαφέρον της Ρωσίας να αγοράσει την εν λόγω εταιρεία και κατά πόσον η αμερικανική κυβέρνηση είναι επιφυλακτική σ' αυτή την προοπτική, είπε:
"Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στα θέματα της ενέργειας στη Μεσόγειο.
Προφανώς, είναι μια κυρίαρχη απόφαση για την Ελλάδα, όπως θα ήταν για οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το είδος των ρυθμίσεων στα θέματα ενέργειας που επιθυμεί να κάνει σε εμπορική βάση.
Στην περίπτωση της, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και πρέπει να συμμορφωθεί και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μην μπορούν να κρατούνται όμηροι"!
Απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση "Αν η αμερικανική κυβέρνηση φοβάται ότι η Ελλάδα θα καταστεί όμηρος της Ρωσίας στα θέματα της ενέργειας", υποστήριξε ότι "Είναι ένα γενικό σχόλιο σχετικά με την πολιτική μας οπουδήποτε στον κόσμο".
Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία αμερικανική εταιρεία που να έχει καταθέσει κάποια πρόταση ή να συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Και με την αμερικανική λογική εκτός του διαγωνισμού πρέπει να τεθεί και η τρίτη σε σοβαρότητα εταιρεία που είναι η SOCAR (κρατική εταιρία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν) γιατί κι αυτή είναι εταιρεία παραγωγός φυσικού αερίου!
Τι μέλλει γενέσθαι;
Από την αρχή πιεζόταν η κυβέρνηση να βρεί φόρμουλες ώστε να μείνουν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας οι ρωσικές Gazprom και Sintez, του μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ ή τουλάχιστον να μην ανακηρυχθεί πλειοδότρια η Gazprom  στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όταν θα αξιολογηθούν οι οικονομικές προσφορές. Πάντως η Sintez φαίνεται ότι έχει συμμαχία με τον όμιλο Λάτση...
Ανάλογες πιέσεις ασκούνται και από ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δύο ιδιωτικοποιούμενες εταιρίες, αλλά δεν είναι σε θέση  να κοντράρουν τους Ρώσους σε πλειοδοτική διαδικασία.
Αν η κυβέρνηση εισακούσει την "φιλική προτροπή" των ΗΠΑ, (αλλά και κάποιες αντιδράσεις από το διευθυντήριο των Βρυξελλών) πρέπει να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, αφού τις προσφορές των δύο ρωσικών κολοσσών, ούτε για αστείο δεν τις φτάνουν ούτε η SOCAR, ούτε οι δύο ελληνικές κοινοπραξίες.
Κυμαίνονται μεταξύ των 1,14-1,33 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όταν η Sintez λέγεται ότι έχει φτάσει την προσφορά της στο 1,9 δισ. ευρώ!
Οι οποίες ελληνικές κοινοπραξίες για τα εγχώρια δεδομένα να είναι πολύ μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (και με σημαντικά τραπεζικά χρέη από την άλλη), αλλά οι προσφορές τους είναι κλάσμα των δύο ρωσικών εταιρειών που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ξεπερνούν σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ και για τις δύο εταιρείες (ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ).
Ποιες εταιρείες απομένουν, πέραν των δύο ρωσικών: Η εταιρία Μ&Μ Gas (που αποτελεί κοινοπρακτικό σχήμα των ομίλων Βαρδινογιάννη/Motor Oil-Μυτιληναίου) θέλει μόνον την ΔΕΠΑ και δεν ενδιαφέρεται για τη θυγατρική της ΔΕΣΦΑ (που διαχειρίζεται δίκτυα αερίου και υποδομές). Αντίθετα, η κοινοπραξία ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΡΡ Fund θέλει να εξαγοράσει μόνον την ΔΕΣΦΑ.
Τα δύο σχήματα μπορεί λοιπόν να συνεργασθούν και να εμφανισθούν απο κοινού στην τελική φάση του διαγωνισμού, εάν ζητηθεί να κατατεθούν προσφορές για το συνολικό “πακέτο” και όχι για κάθε εταιρεία χωριστά.
Η προσέγγιση δεν θα είναι δύσκολη, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι και στο σχήμα ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΡΡ Fund εκπροσωπούνται συμφέροντα της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία μέσω Motor Oil  συμμετέχει επίσης στην Μ&Μ Gas.
Η προσέγγιση δεν θα είναι δύσκολη, αλλά το να βρουν λεφτά της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ θα είναι πολύ-πολύ δύσκολο. Δικά τους λεφτά δεν βάζουν και μάλλον θα το κάνουν "επιχειρείν a la ελληνικά": Πρώτα το παίρνουμε με τις πολιτικές μας "άκρες" και μετά δανειζόμαστε. 
Βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο: Μπορούν στην τελική φάση του διαγωνισμού να προσεταιριστούν "ισχυρούς παίκτες" με ρευστότητα. Δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την πολιτική ισχύ τους εντός της κυβέρνησης και να εμφανιστούν με κάποιον άλλο μεγάλο παίκτη που για την ώρα δεν έχει εμφανιστεί. Π.χ. την ρωσική Rosneft ή την Lukoil ή κάποιον άλλο.
Αλλά το αμερικανικό βέτο, μπλοκάρει οποιονδήποτε παραγωγό και κανείς από τους παραπάνω ελληνικούς ομίλους δεν μπορεί να πάει κόντρα στην θέληση των ΗΠΑ με τις οποίες συνεργάζονται στενά άλλωστε.
Άρα; Κανονικά μία ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες και τον δημόσιο πλούτο θα έπρεπε να μην δώσει σημασία στις "συμβουλές" των ΗΠΑ.
Τα περί αποτροπής δημιουργίας μονοπωλίων (ο προμηθευτής δεν μπορεί να κατέχει και τα δίκτυα) δεν είναι νόμος ούτε κανονισμός της ΕΕ.
Είναι μια γενική οδηγία. Και σε τελική ανάλυση ήταν πολύ εύκολο όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός να περιλάβουν την οδηγία στην προκήρυξη. Κανείς Ρώσος ή Αζέρος δεν θα εμφανιζόταν και δεν θα μπορούσε να καταθέσει προσφορά. Δεν περιελήφθη η οδηγία στην αρχική προκήρυξη, άρα δεν μπορεί να ισχύσουν οι πομφόλυγες περί "μονοπωλίων".
Η Ρωσία ανεπίσημα αλλά με σαφήνεια έχει καταδείξει ότι θα θεωρήσει "προσβολή" όχι το να δοθούν σε άλλο πλειοδότη οι ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αφού κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει οικονομικά την προσφορά των ρωσικών εταιρειών, αλλά το να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός ή να αποκλειστούν τώρα οι ρωσικές εταιρείες λόγω "αντιμονοπωλιακής οδηγίας".
Η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Η κυβέρνηση, με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων της 15ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να προβεί στην πώληση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον Όμιλο ΔΕΠΑ, με εξαίρεση ποσοστό συμμετοχής 34% στον ΔΕΣΦΑ το οποίο θα παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο.
Ο Ομιλος ΔΕΠΑ δραστηριοποιείται μέσω της μητρικής εταιρίας ΔΕΠΑ Α.Ε. στη χονδρική πώληση, εμπορία και προμήθεια φυσικού αερίου σε μεγάλους πελάτες. Μέσω του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ο Όμιλος ΔΕΠΑ έχει την ιδιοκτησία και διαχείριση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς αερίου υψηλής πίεσης καθώς και των εγκαταστάσεων επαναεριοποίησης υγρού φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Να συμπληρώσουμε ότι η Βικτώρια Νούλαντ απάντησε και σε ερώτηση γενικά για «ενεργειακά παιγνίδια» - όπως διατυπώθηκε σε σχετική ερώτηση - στη Μεσόγειο, με δεδομένη τη συνεργασία του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα, τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών, καθώς και το ρωσικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
«Προφανώς, υποστηρίζουμε ανοικτές και διαφανείς εμπορικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ ειδικά για τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε:
«Όπως έχουμε δηλώσει από καιρό, υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες στις υπεράκτιες περιοχές της. Φυσικά, μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε σθεναρά την κυπριακής ιδιοκτησίας διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και την προσπάθεια να επανενωθεί το νησί σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο του νησιού και το φυσικό αέριο, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης» σημείωσε η κ. Νούλαντ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Τουρκική Δημοκρατία το 2012: Τα αδιέξοδα της νέο-οθωμανικής μεγαλομανίας, τα προβλήματα με όλους τους γείτονες και η διαρκής ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα

Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν

Rate This

Η Τουρκική Δημοκρατία το 2012: Τα αδιέξοδα της νέο-οθωμανικής μεγαλομανίας, τα προβλήματα με όλους τους γείτονες και η διαρκής ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα.
Σε παλαιότερο άρθρο μας (14/10/2011) με τίτλο Τουρκική Δημοκρατία: Η φαντασίωση του νεο-οθωμανισμού, η αδυσώπητη πραγματικότητα και η γλώσσα του εμπορίου αναφέραμε πως η ραγδαία απομυθοποίηση της εικόνας της «σαρωτικής υπερδύναμης» που συστηματικά καλλιεργούσε επί ολόκληρες δεκαετίες η Τουρκία (ανεξάρτητα αν υπήρξε πραγματική ή όχι) συντελέστηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του 2011 παραθέτοντας ειδήσεις από την καθημερινή ειδησεογραφία της περιόδου 1/1/2011 έως 14/10/2011. Την ίδια περίοδο καταγράψαμε την βελτίωση που παρουσίασαν οι οικονομικές σχέσεις μας με την Τουρκία στους τομείς των εξαγωγών και του τουρισμού.
Στο άρθρο που ακολουθεί παρατίθενται ειδήσεις και σχόλια της καθημερινής ειδησεογραφίας της περιόδου 15/10/2011 έως 31/12/2012. Από την προσεκτική μελέτη των ειδήσεων προκύπτει ανάγλυφα η πλήρης αποδόμηση της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε όλα σχεδόν τα μέτωπα αλλά με ταυτόχρονη (και ανησυχητική) προώθηση των τουρκικών επιδιώξεων σε βάρος της Ελλάδος η οποία προφανώς θεωρείται από τους Τούρκους «αδύναμος κρίκος» λόγω της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής αναστάτωσης από την συνεχή εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας, ιδίως στα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής αστάθειας από δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2012:
15 Οκτωβρίου 2011: Τρεις Κούρδισες βουλευτίνες (Λειλά Ζανά, Ντουρσελ Αιντογαν, Αισελ Τουγκλούκ) δικάστηκαν σε τουρκικό δικαστήριο για «την διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση, παραβίαση των νόμων για τις δηλώσεις και για διάπραξη εγκλήματος υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης χωρίς να είναι μέλος της οργάνωσης». Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη τους με συνολικές ποινές …. 150 χρόνων! Προφανώς, η αλυτρωτική προπαγάνδα των επίσημων πρακτόρων της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη, η Τουρκική υποστήριξη στις επεκτατικές φαντασιώσεις των Σκοπιανών ψευτο-Μακεδόνων ή η απροκάλυπτη ενίσχυση του Αλβανικού μεγαλοιδεατισμού σε βάρος της Ελλάδος, δεν εμπίπτουν στις τούρκικες διατάξεις που αφορούν «παραβίαση των νόμων για δηλώσεις»!
16 Οκτωβρίου 2011: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας σε σύνοδο του κόμματος του,  αυτοανακηρύχτηκε σε συνέταιρο του Κυπριακού ορυκτού πλούτου με τον χαρακτηριστικό, προκλητικό του τρόπο: «Σήμερα στην Κύπρο πρέπει όλοι να παρατηρήσουν με προσοχή τις ανεύθυνες κινήσεις των γεωτρήσεων που σαμποτάρουν την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού θέματος. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δικαιούται μονόπλευρα την κοινή περιουσία και τον κοινό πλούτο του νησιού. Εάν κάποιος το υποστηρίζει και μάλιστα προβαίνει σε μονόπλευρες προσπάθειες, τότε θα αντιμετωπίσει και με το παραπάνω τα αντίποινα της Τουρκίας»! Τώρα, αν ακόμα και η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων θεωρεί την Τουρκία ανεπιθύμητο εισβολέα, αυτό αποτελεί μια ασήμαντη μικρολεπτομέρεια….
17 Οκτωβρίου 2011: Η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή του Έβρου έχει συλλέξει καταθέσεις που αποδεικνύουν ότι ο τουρκικός στρατός μεταφέρει με δικά του μέσα λαθρομετανάστες οι οποίοι στην συνέχεια προωθούνται στην Ελλάδα. Στην εξαιρετικά αποκαλυπτική αναφορά που έχει αποσταλεί τόσο προς την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και προς την Διοίκηση της Frontexπεριγράφεται μεταξύ πολλών άλλων ο τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι σωματέμποροι συναντώνται με στρατιωτικές περιπόλους του τουρκικού στρατού οι οποίες τους «διευκολύνουν» να κινούνται ανενόχλητοι προς την ελληνοτουρκική μεθόριο! Οι «προοδευτικοί ανθρωπιστές» όμως, τόσο μέσα στην Ευρώπη όσο και μέσα στην Ελλάδα, συνεχίζουν να ωρύονται θορυβωδώς γιατί η Ελλάδα αποφάσισε (επί τέλους!) να κατασκευάσει συρματόπλεγμα στον Έβρο ή κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας προκειμένου να οργανωθεί η επιστροφή στις πατρίδες τους. Φαίνεται πως το «ξέφραγκο αμπέλι η Ελλάς» βολεύει πάρα πολλούς «φίλους» και εχθρούς για πολλούς (και διαφορετικούς) λόγους ……  
18 Οκτωβρίου 2011: Ο Τούρκος στρατιώτης Ουγούρ Καντάρ υπηρετούσε σε μονάδα του τουρκικού στρατού κατοχής στο Βόρειο τμήμα της μαρτυρικής Κύπρου. Μετά από την τελευταία του έξοδο με σχετική άδεια, πέντε μόλις μέρες πριν πάρει το απολυτήριο του, καθυστέρησε να επιστρέψει στην μονάδα του. Μόλις όμως επέστρεψε, τον παρέλαβε «το πειθαρχείο» όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια για το μεγάλο του «έγκλημα». Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει σε κώμα, να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου έχασε την ζωή του μετά από νοσηλεία 2,5 μηνών. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ: Κατά την διάρκεια της κηδείας του άτυχου στρατιώτη, 20 «άγνωστοι» τραμπούκοι ξυλοκόπησαν άγρια τους συγγενείς του θύματος για τον θόρυβο που τόλμησαν να δημιουργήσουν για το συμβάν, στέλνοντας πολλούς στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και τον παππού του θύματος! Ένα μικρό δείγμα τουρκικού «πολιτισμού» που μας κρύβουν επιμελώς τα εγχώρια Σύγχρονα γιουσουφάκια των «μεγάλων» τηλεοπτικών μας σταθμών τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τουρκικές τηλεοπτικές σειρές (που παίρνουν με τις ευλογίες της ΜΙΤ είτε σχεδόν, είτε εντελώς τζάμπα!) και οι οποίες μπαίνουν ανενόχλητες στα σπίτια μας για να μας προπαγανδίσουν το εικονικό και ψεύτικο «νέο-οθωμανικό» μεγαλείο!
19 Οκτωβρίου 2011: Την πιο αιματηρή επιχείρηση των τελευταίων 12 ετών σε οκτώ διαφορετικούς στόχους πραγματοποίησε το PKK, σε δύο περιοχές της επαρχίας Hakkari, αφήνοντας πίσω 26 νεκρούς και 22 τραυματίες (στρατιώτες και αστυνομικούς). Είχε προηγηθεί έκρηξη βόμβας σε Κουρδικές περιοχές με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων (4 αστυνομικοί και 2 πολίτες).  Πριν προλάβει η Τουρκία να συνέλθει από το πολύ σοβαρό αυτό πλήγμα, δύο μέρες αργότερα άλλοι τέσσερις Τούρκοι ένστολοι δέχτηκαν επίθεση στην επαρχία Σίιρτ, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός λοχία και τον τραυματισμό ενός  υπολοχαγού καθώς και άλλων δύο ανδρών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων. Στις 23 Οκτωβρίου «διέρρευσαν» πληροφορίες από το τουρκικό επιτελείο, σύμφωνα με τις οποίες, οι κουρδικές επιθέσεις έγιναν με την υποστήριξη και την βοήθεια του Ισραήλ! Το 1974 η τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία έγινε με την υποστήριξη του Ισραήλ, το 2011 η Κουρδική εισβολή στην «πανίσχυρη» Τουρκία, πραγματοποιείται με την «βοήθεια» του Ισραήλ. Έχουν οι καιροί γυρίσματα….
20 Οκτωβρίου 2011: Επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικής υποστήριξης εξαπέλησαν οι Τούρκοι ολόκληρη την ημέρα σε όλο το Αιγαίο (βόρειο, κεντρικό και νότιο). Η τουρκική Αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας έκαναν 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών, 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή. Την ίδια σχεδόν ημέρα, οι τράπεζες UBS AG και Commerzbank με ανακοίνωση τους αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να μην μπορέσει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας να σταματήσει την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε πρόσθετο δανεισμό.
25 Οκτωβρίου 2011: Το Ισραήλ προθυμοποιήθηκε να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της περιοχής Βαν που επλήγη από μεγάλο σεισμό. Η Άγκυρα αρχικά απέρριψε την προσφορά, αλλά στην συνέχεια «κατόπιν ωρίμου σκέψεως» αποφάσισε να την αποδεχτεί. Το πρώτο δείγμα πως μπορεί να μπει στην άκρη η ρητορική των υψηλών τόνων απέναντι στο Ισραήλ – ανάγκα και οι Θεοί πείθονται….
26 Οκτωβρίου 2011: Ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, δήλωσε  σε συνέντευξη του σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι πως «Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταργήσει τη Στρατιά Αιγαίου (πρόκειται για μια στρατιά εκτός ΝΑΤΟ που δημιουργήθηκε το 1975 με απόλυτα επιθετική διάταξη και στόχο την απόβαση σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου), καθώς θεωρεί ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή από την Ελλάδα». Έσπευσε μάλιστα να συμπληρώσει πως «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου κάνει παράνομες συμφωνίες, παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής (ψευτο) Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς τον φυσικό πλούτο, ο οποίος ανήκει εξίσου και στον τουρκοκυπριακό λαό»! Να μας ζήσει και ο νέος αρχηγός που εκφράζει ιδανικά την λαϊκή παροιμία «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!
Το ίδιο βράδυ, μια νυκτερινή επιχείρηση διείσδυσης στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από έξι μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Προφανώς, η κίνηση αποτελεί μήνυμα του νέου (με τις ευλογίες των ισλαμιστών) αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την ποιοτική διαφοροποίηση της διαχρονικής, τουρκικής επιθετικότητας.
2 Νοεμβρίου 2011: Η Τουρκία έδωσε άδεια απόπλου στο τουρκικό πλοίο Tahrir το οποίο (μαζί με ένα ακόμη πλοίο από την Ιρλανδία) απέπλευσαν με προορισμό τη αποκλεισμένη Γάζα. Οι πρόσφατες (12/9/2011) τούρκικες κραυγές πως «η επόμενη αποστολή θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία» ήταν (φυσικά) μόνο για τα αυτιά των άσχετων. Μόλις η Τουρκία έδωσε την άδεια απόπλου των ακτιβιστών, το Ισραήλ ανακοίνωσε ρητά ότι δεν θα τους επιτραπεί να φτάσουν στον προορισμό τους ώστε να παραδώσουν οι ίδιοι την ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό αντιπερισπασμό ξέσπασε τον εαυτό του στον συνήθη παραλογισμό που τον διακρίνει. Μόνο που αυτή τη φορά δεν στόχευε το Ισραήλ ….αλλά την Συρία! Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Ερντογάν, αφού επιτέθηκε στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, δήλωσε ότι «Οι Σύριοι ηγέτες δεν έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις μας. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε ενώπιον των γεγονότων. Πιστεύω ότι ο Συριακός λαός θα αναδειχθεί νικητής. Αυτοί που καταπιέζουν τον ίδιο τους το λαό στη Συρία δεν θα επιβιώσουν. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα εξαφανίζονται. Η λαοκρατία έρχεται»!! Το μόνο που παρέλειψε να αναφέρει ήταν πως από όλα αυτά εξαιρούνται οι Κούρδοι «τρομοκράτες» και οι «ξεδιάντροποι» τουρκοκύπριοι!
3 Νοεμβρίου 2011: Ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες – πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αντικείμενο των συνομιλιών της επίσκεψης το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, το θέμα του φυσικού αερίου (φυσικά και οι τουρκικές απειλές), το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στην εκμετάλλευση και εμπορία του φυσικού αερίου καθώς και η υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αρχαιολογίας και τηλεπικοινωνιών. Την ίδια στιγμή στην κατεχόμενη Λευκωσία οι Τούρκοι υπέγραφαν με ανδρείκελα του ψευδοκράτους που διόρισαν στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού «συμφωνία» για την από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων της θαλάσσιας περιοχής «που τις ενώνει»! Σε σχετικά κοντινή απόσταση οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν τα πλοία των ακτιβιστών που κατευθύνονταν στη Λωρίδα της Γάζας, ήρεμα και ομαλά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Η μεταφορά πάντως της ανθρωπιστικής βοήθειας  προς τους Παλαιστινίους έφθασε στον προορισμό της με άλλο τρόπο και με διαδικασίες σύμφωνες με το νομικό καθεστώς που διέπει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.
17 Νοεμβρίου 2011: Με στόχο το αεροδρόμιο του Καστελόριζου τουρκικά μαχητικά αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4E πέταξαν 300 μέτρα πάνω από το νησί στην πιο σοβαρή παραβίαση των ελληνικών συνόρων από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία δύο χρόνια. Τα αεροσκάφη υπολογίζεται ότι έλαβαν 150 περίπου φωτογραφίες και μάλιστα το ένα από αυτά έκανε «σπάσιμο» επάνω από το αεροδρόμιο, προφανώς για να φωτογραφήσει από μια ειδική γωνία κάποια σημεία του αεροδρομίου. Το ελληνικό διάβημα έγινε (να κρατάμε και τα προσχήματα) αλλά φαίνεται πως ο νέος αρχηγός, έπιασε για τα καλά δουλειά!
23 Νοεμβρίου 2011: Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπτουλλάχ Γκιούλ , ζηλεύοντας την δόξα του παραλογισμού που επιδεικνύει τακτικά ο Τούρκος πρωθυπουργός, έκανε επίδειξη τούρκικου τσαμπουκά κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στο Λονδίνο, όπως προκύπτει από τις σχετικές δηλώσεις του: «Στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ λέμε ότι η ένταξη (σ.σ. της Τουρκίας στην ΕΕ) είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για εσάς. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά απώλεια κύρους για λογαριασμό της ΕΕ. Επί πλέον το 2012 μπορεί να συμβεί ακόμα μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η “μισερή” Ένωση (σ.σ. εννοεί την ΕΕ) θα έχει μία μισή προεδρία!». Και για τιμωρία της ΕΕ οι Τούρκοι «Δεν θα λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις που θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι». Πω, πω τι καταστροφή! Τι μεγάλη ζημιά για τους Ευρωπαίους….
24 Νοεμβρίου 2011: Επίθεση δέχτηκε η δεύτερη σε μέγεθος πετρελαϊκή εγκατάσταση της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική πλευρά της χώρας, από δύο ομάδες ανταρτών του ΡΚΚ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις και ότι είδαν  δύο μεγάλες  «μπάλες φωτιάς» να ξεπηδούν από το διυλιστήριο κατά την επίθεση. Κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης σκοτώθηκαν δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και ένας ηλεκτρολόγος των εγκαταστάσεων. Δεν έγινε γνωστή καμιά «διαρροή» πληροφοριών αν το Ισραήλ «βοήθησε» και σε αυτή την επίθεση του ΡΚΚ….
27 Νοεμβρίου 2011: Σε μια ευθεία απειλή εναντίον της Τουρκίας, ο στρατηγός Αλί Χατζιζάντεχ (των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν) ξεκαθάρισε πως «σε περίπτωση που επιτεθεί το Ισραήλ ή / και οι ΗΠΑ στην Περσία, ένας από τους στόχους που θα πληγούν είναι το ΝΑΤΟϊκό ραντάρ που βρίσκεται στην Τουρκία, το οποίο εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της υπό δημιουργία πυραυλικής άμυνας. Το ραντάρ στην Τουρκία είναι ουσιαστικά σύστημα της Αμερικής και όχι του ΝΑΤΟ και έχει σαν μοναδικό σκοπό την προστασία του Ισραήλ». Τα ίδια περίπου είπε λίγες μέρες μετά o Χουσεΐν Ιμπραχίμι, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας της ιρανικής βουλής: «Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις Αμερικής – Τουρκίας και σε ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν πρώτα θα χτυπήσουμε την αντιπυραυλική ασπίδα στην Μαλάτια της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν έπρεπε να συναινέσει στην εγκατάσταση της αντιπυραυλικής. Είναι φυσικό μας δικαίωμα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας». Αναμένεται επειγόντως μια αλά Νταβούτογλου παρέμβαση «Στρατηγικού Βάθους»…..
7 Δεκεμβρίου 2011: Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπιανών για την ερμηνεία του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών (η Ελλάδα είχε εξ αρχής γνωστοποιήσει πως κατά την γνώμη της το Διεθνές Δικαστήριο δεν είχε αρμοδιότητα επί της προσφυγής των Σκοπίων) το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών έσπευσε καταϊδρωμένο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «ικανοποίηση για την εν λόγω απόφαση με την ελπίδα ότι θα επιταχύνει τις προσπάθειες της «Μακεδονίας» για την ενοποίησή της με την Ευρώπη και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα εξασφαλίσει υποστήριξη σε νομική βάση». Είναι κοινό μυστικό πως εδώ και πολλά χρόνια Τούρκοι και Σκοπιανοίπολιτικοί τυχοδιώκτες συνεργάζονται αρμονικά εναντίον της Ελλάδος….
15 Δεκεμβρίου 2011: Ο βουλευτής του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (ΒDΡ) της Τουρκίας Ertugrul Kurkcu, προέβη σε μια ανεπανάληπτη και ιστορική για τα τουρκικά κοινοβουλευτικά χρονικά δήλωση που αφορά την Κύπρο, από το βήμα της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, στα πλαίσια της συζήτησης για το νέο προϋπολογισμό: «Στην Κύπρο δεν έγινε ειρηνευτική επιχείρηση αλλά εισβολή, ο Τουρκικός Στρατός είναι κατοχικός και πρέπει να απομακρυνθεί. Ο Κυπριακός λαός δεν τον θέλει!» Οι ισλαμιστές κόντεψαν να πάθουν ομαδική καρδιακή προσβολή – για τους Κεμαλιστές καλύτερα ας μην μιλήσουμε! Πάντως η δήλωση του τούρκου βουλευτή πέρασε στην ιστορία σαν μια θαρραλέα αποτύπωση της πραγματικότητας και της αλήθειας από ένα Τούρκο. 
21 Δεκεμβρίου 2011: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τα τουρκικά συμφέροντα σημειώθηκε στην Συρία, όταν οι συριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 49 πρακτόρων της ΜΙΤ, που λάμβαναν μέρος στις ανατρεπτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στο έδαφος της Συρίας. Το ζήτημα μετέφερε στην τουρκική βουλή ο (ακροδεξιός) Lutfu Turkkan ζητώντας εξηγήσεις γιατί «κατάφεραν» να συλληφθούν οι Τούρκοι πράκτορες! Ο πάλαι ποτέ «αδελφός» του Ερντογάν Άσσαντ, έγινε τώρα στόχος και υποψήφιο θύμα στον βωμό της νέο-οθωμανικής μεγαλομανίας!
23 Δεκεμβρίου 2011: Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους την περίοδο 1915 – 1917. Εκτός εαυτού ο Τούρκος πρωθυπουργός άρχισε να παραδίδει μαθήματα ιστορίας σε συνέντευξη τύπου ισχυριζόμενος ότι «Οι βιαιότητες που διαπράχθηκαν από τους Γάλλους κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας μεταξύ 1945 και 1962 είχαν σαν αποτέλεσμα το 15% περίπου του πληθυσμού της Αλγερίας να σφαγιαστεί από τους Γάλλους μετά το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία!». Παράλληλα δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Νικολά Σαρκοζί ότι «προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. Ποντάρει στο μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο έχοντας εκλογική σκοπιμότητα». Η πληρωμένη απάντηση στον Ερντογάν ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς: Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αχμέτ Ουγιάγχα ζήτησε από την Άγκυρα να μη εμπλέκει την Αλγερία σε διαμάχες με άλλες χώρες.  «Οι Οθωμανοί το 1830 μας παράτησαν στη Γαλλία μέσα σε 3 ημέρες. Ενώ η Τουρκία μέχρι και το 1962 ασκούσε βέτο στον ΟΗΕ σε όλες τις αποφάσεις οι οποίες ήταν υπέρ μας. Αυτό που ζητούμε από την Τουρκία είναι να μην προσπαθεί να βγάζει νέα συμφέροντα πάνω στις δικές μας πλάτες». Είναι να το φυσάει και να μην κρυώνει ολόκληρη η παράταξη των ισλαμιστών;  
25 Δεκεμβρίου 2011: Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους παραδέχτηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ (1995-1997), Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν ελληνικά δάση! Πιο επίσημη επιβεβαίωση της πραγματικής αιτίας της πύρινης λαίλαπας που ζήσαμε για χρόνια, δεν μπορούσε να υπάρξει. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε….
27 Δεκεμβρίου 2011: Σκηνικό Ιμίων έστησαν οι Tούρκοι μεταξύ Χίου και Σάμου όταν ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο εξέπεψε σήμα κινδύνου. Το τουρκικό πλοίο που εξέπεμψε το σήμα αρνήθηκε να δεχτεί την ελληνική βοήθεια που προσέτρεξε έτσι ώστε η περισυλλογή του πληρώματος εντός του ελληνικού χώρου αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, να γίνει από τουρκικό παραπλέον σκάφος. Το «σενάριο» αυτό έχει περιγραφεί με απόλυτη ακρίβεια πριν από 36 ολόκληρα χρόνια (7 Ιουλίου 1977) – σχετικό είναι το άρθρο μας 12/1/2009 Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και τουρκικός επεκτατισμός
4 Ιανουαρίου 2012: Με πανό που έγραφαν «Δολοφόνε – βρικόλακα Ερντογάν», «Ο δολοφόνος ΑΚΡ θα πληρώσει», «Σταματήστε την κουρδική γενοκτονία» τουρκοκύπριοι διαδηλωτές, μαζί με Κούρδους, κατήγγειλαν την αιματηρή επίθεση της τουρκικής αεροπορίας στην τοποθεσία Ουλούντερε, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άμαχοι. Ο Γραμματέας του κόμματος Νέα Κύπρος Μουράτ Κανατλί, διάβασε κοινή δήλωση των διαδηλωτών σύμφωνα με την οποία «Δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις πολιτικές αφομοίωσης που εφαρμόζει η Τουρκία στους Κύπριους, στους Κούρδους και στον άλλο πληθυσμό της Ανατολίας». Η σταδιακή αφύπνιση των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονται υπό κατοχή από τους υποτιθέμενους «αδελφούς τους» είναι το μόνο ελπιδοφόρο σημάδι στην επίπονη πορεία επίλυσης του Κυπριακού…. 
6 Ιανουαρίου 2012: Ο πρώην πανίσχυρος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ilker Basbug, (το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών και των Ισραηλινών σύμφωνα με Αμερικανούς στρατιωτικούς αναλυτές) μετά από εξαντλητική ανάκριση που κράτησε επτά ολόκληρες ώρες, οδηγήθηκε στις φυλακές Silivri, με την κατηγορία ότι ηγείτο «τρομοκρατικής οργάνωσης» και ότι συνωμοτούσε εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Στις τουρκικές φυλακές κρατούνται εκατοντάδες κατηγορούμενοι της περίφημης υπόθεσης «Βαριοπούλα» (απόπειρες πραξικοπήματος που χρησιμοποιούσαν την κωδική αυτή ονομασία) σαν συνέπεια των παράνομων επιχειρήσεων της περιβόητης οργάνωσης Ergenekon – όλοι κατηγορούνται για απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας και ανατροπής της κυβέρνησης. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται 58 ανώτατοι στρατιωτικοί (στρατηγοί και ναύαρχοι). Ο αρχηγός του κοσμικού κόμματος της αντιπολίτευσης (Κεμαλιστές) Kemal Kilicdarogluδιακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως τα τουρκικά  δικαστήρια «δεν απονέμουν δικαιοσύνη, αλλά απλά εφαρμόζουν κυβερνητικές εντολές». Πάρε τον ένα, χτύπα τον άλλο…..
10 Ιανουαρίου 2012: Ποδαρικό για το 2012 έκαναν οι Τούρκοι με μία πολύ σοβαρή επιθετική ενέργεια. Τουρκικό ελικόπτερο τύπου S-70 για αρκετά λεπτά έκανε χαμηλή πτήση μόλις 70 μέτρα πάνω από τη νήσο Ρω. Για να υποχρεωθεί το τουρκικό ελικόπτερο να απομακρυνθεί πάνω από το νησί, η Πολεμική Αεροπορία απέστειλε στην περιοχή δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπουF-16 τα οποία αναχαίτισαν εικονικά τους Τούρκους εισβολείς.  Για το περιστατικό αυτό η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
11 Ιανουαρίου 2012: Έγινε γνωστό πως στο τελευταίο δεκαήμερο Δεκεμβρίου 2011, αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» Χαλίτ Χαμπίπογλου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λάζλο Τόκες. Το δηλητήριο που έσταξαν και το θράσος που επέδειξαν οι οργανωμένοι πράκτορες της Άγκυρας, δεν περιγράφεται – ας δούμε ποια είναι τα «εγκλήματα» της Ελλάδος που «καταγγέλλουν» τα εκπαιδευμένα όργανα της τουρκικής ΜΙΤ: η «τουρκική» ταυτότητα της Μειονότητας δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα,  η πολιτεία αντί του όρου «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» χρησιμοποιεί την ορολογία «Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη», όσοι ανήκουν στην μη αναγνωρισμένη συλλογικά ως «Τουρκική», Μειονότητα της Δυτικής Θράκης σύλλογοι, που περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τούρκος-Τουρκικός» έχουν απαγορευτεί, η ίδρυση νεότερων δεν επιτρέπεται, αν και υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας σχετικά με αυτό το θέμα το πρόβλημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα, την περίοδο 1955-1998, 60.000 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης «μη έχοντες Ελληνική εθνική καταγωγή» υπέστησαν αφαίρεση της ελληνικής τους ιθαγένειας δυνάμει του καταργηθέντος άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (ο αθεόφοβος μιλάει για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου – σχετικό είναι το αναλυτικό άρθρο μας 4/9/2009 για την  Συνθήκη της Λωζάνης ),  η «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» κατέχει αυτονομία στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα και πως η αυτονομία αυτή ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί με πρακτικές που ξεκίνησαν με τη Χούντα των Στρατιωτικών του 1967 και συνεχίστηκαν μετέπειτα, λόγω της μη εφαρμογής του καθεστώτος της αυτονομίας με τον προβλεπόμενο στη Συνθήκη τρόπο, έχουν προκύψει πληθώρα προβλημάτων στο θρησκευτικό και εκπαιδευτικό πεδίο, η μειονοτική εκπαίδευση απέχει πολύ από το να παρέχει σύγχρονους μεθόδους εκπαίδευσης, οι οικογένειες που θέλουν να παρέχουν μια καλή εκπαίδευση στα παιδιά τους, αναγκάζονται να τα στείλουν σε δημόσια σχολεία αντί των μειονοτικών. Ως προς το θρησκευτικό πεδίο, ο ίδιος κύριος ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα, μην αναγνωρίζοντας τους μουφτήδες που έχει εκλέξει η Μειονότητα, έχει διορίσει άλλους στη θέση αυτή, και παρότι τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί για την επίλυση του προβλήματος, το ζήτημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι λόγω του εκλογικού πλαφόν που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους, έχει κλειστεί και ο δρόμος της εκλογής ανεξάρτητων βουλευτών από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελληνική Βουλή! Τα ίδια ακριβώς (σε καρμπόν) επαναλήφθηκαν στη 5η Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (19-20 Απριλίου 2012) , στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις Μειονότητες, που διοργανώθηκε στη Γενεύη στα τέλη Νοεμβρίου 2012 και σε άλλα διεθνή βήματα – σε όλα συμμετέχουν τα όργανα της τουρκικής ΜΙΤ (με πρώτη την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης») και επαναλαμβάνουν την ίδια προπαγάνδα σε κάθε διεθνές βήμα από την ίδια ομάδα ανθρώπων!
Από όλα αυτά τα εξωφρενικά εκείνο που εξοργίζει περισσότερο απ΄ όλα είναι η «επίκληση της αμοιβαιότητας». Όταν ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης ξεριζώθηκε βιαίως από τα σπίτια του με διωγμούς, δολοφονίες, βιασμούς, πογκρόμ, λεηλασίες, επιλεκτικές φορολογικές επιδρομές, εξορίες και απαγόρευση να κάνει ακόμα και την προσευχή του στα δικά του σχολεία, οι «άνθρωποι» αυτοί επικαλούνται «αμοιβαιότητα» ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Επικαλούνται την «Συνθήκη της Λωζάνης» την οποία ξεφτίλισαν τόσο πολύ ώστε δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο (έτσι, για δείγμα) που να σεβάστηκαν! Επικαλούνται αυτονομία όταν η «αντίστοιχη» αυτονομία στην Ίμβρο και στην Τένεδο, κατοχυρωμένη όχι αορίστως αλλά με ρητά νομικά κείμενα, πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να μειωθεί ο Ελληνικός πληθυσμός από 92% που ήταν το 1923 σε λιγότερο από 1% σήμερα! Για να μην θυμηθούμε το πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου (ο θεσμός 17 ολόκληρων αιώνων για τους Τούρκους είναι σήμερα νομικά….. ανύπαρκτος!) και των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ή ότι ο τουρκικός εκλογικός νόμος προβλέπει πλαφόν 10% και όχι 3% που προβλέπει ο «αντιδημοκρατικός» ελληνικός εκλογικός νόμος! Το έχουμε ξαναγράψει: Τα όργανα του τουρκικού επεκτατισμού θα ήταν γραφικά αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα, ιδίως για τους ανιστόρητους….
16 Ιανουαρίου 2012: Έλληνες συνοριοφύλακες ζήτησαν από τούρκο δουλέμπορο και 40 λαθρομετανάστες που τον συνόδευαν να παραδοθούν στον παραπόταμο του Έβρου Εργίνη. Ο τούρκος δουλέμπορος αντί απάντησης άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, από την ελληνική και την τουρκική πλευρά και αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την σύλληψη του δουλέμπορου καθώς και των 40 λαθρομεταναστών.
17 Ιανουαρίου 2012: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ αναφερόμενος στη διστακτικότητα των ΗΠΑ να “μοιραστεί” την αμυντική τεχνολογία με τους ισλαμιστές της  Άγκυρας διατύπωσε μια καινούργια άποψη: «Αντίπαλοι μας δεν είναι πλέον οι γειτονικές χώρες. Οι νέοι ανταγωνιστές για τον τουρκικό λαό είναι σήμερα η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες»! Ο λόγος; Το «ξεκλείδωμα» του λογισμικού των αεροσκαφών F-35. Έτσι, για μην νομίσουμε πως κάτι άλλο τρέχει…..
20 Ιανουαρίου 2012: Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε την «επ’ αόριστον αναβολή των κοινών εργασιών του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας». Δεν παρέλειψε βέβαια να σημειώσει πως «οι συγκεκριμένες δράσεις θεωρούνται από την Αθήνα πολύ χρήσιμα εργαλεία για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών αλλά οι εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο και ο «προγραμματισμός» της σημερινής κυβέρνησης δεν επιτρέπει την διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης», προσθέτοντας πως «για την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση θα συνέλθουν σε ένα κοινό σώμα ώστε να προωθήσουν όλα αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε συμφωνήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Μένει να δούμε αν θα ξαναγίνει ποτέ στο μέλλον Ελληνο-Τουρκικό Υπουργικό Συμβούλιο….
25 Ιανουαρίου 2012: Η Διεθνής Οργάνωση Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα / Human Rights Watch με την Έκθεση της για το 2012 εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της Τουρκίας. Η Έκθεση αναφέρει ότι δεν μπορεί η Τουρκία να καταγγέλλει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλες χώρες, όταν σ’ αυτήν την ίδια φυλακίζονται δημοσιογράφοι, Κούρδοι ακτιβιστές και προσωπικότητες που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση. Μήπως ένα αντίγραφο θα έπρεπε να αποσταλεί στους ανιστόρητους μισθοφόρους της τουρκικής ΜΙΤ που δράνε ανενόχλητοι στην Ελληνική Θράκη;
2 Φεβρουαρίου 2012: Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρεζ, τέσσερα χρόνια μετά την μεγάλη προσβολή που υπέστη στο Νταβός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να του το ανταποδώσει: Κατηγόρησε την Τουρκία και τον πρωθυπουργό της ότι ενισχύουν τον εξτρεμισμό της περιοχής χρηματοδοτώντας την ισλαμική Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας με ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομμυρίων Δολαρίων. Η μεγαλομανία των ισλαμιστών δεν τους αφήνει να αναλογιστούν την παροιμία Να φάμε δεν έχουμε, ρεπανάκια για την όρεξη….
3 Φεβρουαρίου 2012: Ο Τούρκος πρόξενος στην Αθήνα Κερίμ Ουράς θεώρησε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί σαν «προστάτης» των μουσουλμάνων που η Τουρκία έστειλε (και στέλνει) μεθοδικά και σχεδιασμένα στην Ελλάδα από την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή και αλλού! «Πιστεύουμε ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα!». Ας ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους οι πολυπληθείς ημέτεροι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που πιστεύουν ακόμα πως επιτρέποντας την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων που λόγω του θρησκεύματος τους αποτελούν παιχνιδάκι στα χέρια της τουρκικής ΜΙΤ, εξυπηρετούν ανθρωπιστικό έργο…
8 Φεβρουαρίου 2012: Καβγάς καφενείου μεταξύ του διάσημου Αμερικανού νομπελίστα συγγραφέα Πολ Οστερ και του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρεται στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ. Ο Πολ Οστερ σε δήλωση του σε άλλη τουρκική εφημερίδα (Χουριέτ) ανέφερε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στις φυλακές». Ο Τούρκος πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στον Αμερικανό συγγραφέα ξεδιπλώνοντας το επικοινωνιακό του ταλέντο: «Αχ τι κρίμα, κι εμείς που βασιζόμασταν σ’ εσένα! Αλήθεια ποιον ενδιαφέρει εάν θα έρθεις ή όχι; Θα χάσει η Τουρκία το κύρος της; Είναι υποκρισία να μην έχεις πρόβλημα να επισκέπτεσαι το Ισραήλ. Εκεί δεν καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα;». Η απάντηση του Πολ Όστερ δεν άργησε να έρθει: «Όποια κι αν είναι η ιδέα του Ερντογάν για το Ισραήλ, εκεί τουλάχιστον υπάρχει ελευθερία της έκφρασης». Και το σχόλιο της Ραντικάλ: Ένα από τα τελευταία πράγματα που περίμενε κανείς είναι να δει τον Ερντογάν σε έναν καβγά καφενείου με έναν διάσημο συγγραφέα όπως ο Πολ Οστερ….
9 Φεβρουαρίου 2012: Νέα επίθεση Κούρδων ανταρτών εναντίον τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στην ιρακινή μεθόριο, στη νοτιανατολική Τουρκία. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν πέντε νεκροί (ένας στρατιώτης και τέσσερις μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος). Υπενθυμίζεται ότι από το 1984 που ξεκίνησε η ένοπλη επανάσταση των Κούρδων στην Τουρκία έχουν σκοτωθεί  περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι (αντάρτες, στρατιώτες και άμαχοι). Οι μεγαλομανείς νέο-οθωμανοί με τις επεκτατικές βλέψεις αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα τους μέσα στα σύνορα της σημερινής Τουρκίας….
14 Φεβρουαρίου 2012: Κίνηση υψηλής συμβολικής σημασίας θεωρείται το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε ο νέος αρχηγός της ισραηλινής Αεροπορίας, με προορισμό την Αθήνα. Ο υποπτέραρχος Αμίρ Έσελ ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2012 και συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη. Αυτά βλέπουν οι Τούρκοι και γίνονται ολοένα και πιο νευρικοί….
15 Φεβρουαρίου 2012: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών, από την περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου. Αργότερα, δύο από τα τουρκικά F-16 έκαναν απροειδοποίητη υπέρπτηση σε ύψος  3.700 ποδών πάνω από το Αγαθονήσι. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα….
16 Φεβρουαρίου 2012: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Το επίκεντρο των συνομιλιών ήταν το φυσικό αέριο, η ενεργειακή ασφάλεια καθώς και η υπογραφή συμφωνίας Κύπρου – Ισραήλ για τον συντονισμό των Υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης, μια στρατιωτική συμφωνία στρατηγικής σημασίας η οποία θα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να παρέχουν προστασία σε ολόκληρη της ΑΟΖ της Κύπρου συμπεριλαμβανομένων των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά και στον εναέριο χώρο άνωθεν του χερσαίου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας της Κύπρου δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «Ενόψει και του γεγονότος ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων έχουν επιβεβαιωθεί και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Ισραήλ, η προσπάθειά μας θα είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους με στόχο πάντα την ευημερία των λαών των δύο χωρών, αλλά και την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» Αναφερόμενος στην προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας τόνισε ότι «Εάν η τουρκική ηγεσία, όπως η ίδια δηλώνει, πραγματικά ενδιαφέρεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει υποχρέωση να σέβεται την κυριαρχία των κρατών, καθώς και τη διεθνή νομιμότητα». Από την δική του πλευρά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στις πολλές ευκαιρίες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας με νόημα πως η επίσκεψη είναι το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή.
21 Φεβρουαρίου 2012: Σε μια πρωτοφανή για τα γνωστά τουρκικά δεδομένα παράσταση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε (κεκλεισμένων των θυρών) στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε ίση μεταχείριση των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων της χώρας, δίκαιη μεταχείριση στις δημόσιες επιδοτήσεις για θρησκευτικούς – λατρευτικούς σκοπούς, στην εκπαίδευση με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σαν νομική οντότητα καθώς και την δυνατότητα ανέλιξης των μελών της ελληνικής μειονότητας μέσα στην ιεραρχία του τουρκικού Δημοσίου, κάτι που σήμερα πρακτικά απαγορεύεται.Υπάρχει άφθονο πεδίο στο οποίο μπορούν οι ισλαμιστές να δείξουν «δημοκρατικότητα». Το ερώτημα είναι αν θέλουν πραγματικά να το κάνουν ή αν απλά ρίχνουν στάχτη σε διάφορα μάτια «χρήσιμων ηλιθίων»……..
27 Φεβρουαρίου 2012: Η Τουρκία ζήτησε από τις δύο ισραηλινές εταιρείες αερομεταφορών (El-Al και CAL) να ενημερώνουν την τουρκική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας «10 μέρες πριν» από κάθε πτήση «για να εξετάζουν το κάθε αίτημα ξεχωριστά». Η υπερβολική αυτή απαίτηση της Τουρκίας με την δικαιολογία ότι «μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία τα οποία δεν δηλώνονται και πιθανή πτώση τους εντός της τουρκικής επικράτειας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον» ουσιαστικά έκλεισε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας προς τα πολιτικά αεροσκάφη του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ρωσία & Ουκρανία (όπου ζουν πολλοί Εβραίοι που ταξιδεύουν από και προς το Ισραήλ) περνούν μέσα από την Τουρκία και η παράκαμψη της Τουρκίας σημαίνει οικονομική ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων σε καύσιμα. Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στην ΙΑΤΑ ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ανάλογου εμπάργκο στα λιγοστά δρομολόγια τουρκικών εταιρών που περνούν μέσα από το ισραηλινό FIR.
2 Μαρτίου 2012: Άλλο ένα θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην θέση Βοδολίβαδο Έβρου όταν άνδρες της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRONTEX, ενισχυμένοι με τμήμα συνοριοφυλάκων, στρίμωξαν τρεις οπλισμένους Τούρκους που μετέφεραν με βάρκα (τι άλλο ;) λαθρομετανάστες, ζητώντας τους να παραδοθούν. Οι Τούρκοι απάντησαν με πυροβολισμούς από αυτόματα όπλα προκαλώντας τα καταιγιστικά πυρά της ελληνικής πλευράς. Ένας Τούρκος δουλέμπορος τραυματίστηκε και συνελήφθη μαζί με ένα Πακιστανό. Δύο άλλοι Τούρκοι δουλέμποροι διέφυγαν στην τουρκική όχθη όπου τους υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες αναμένοντες Τούρκοι στρατιωτικοί. Οι Τούρκοι συνεχίζουν μεθοδικά να φορτώνουν την Ελλάδα (κατά προτίμηση) με Πακιστανούς λαθρομετανάστες, για να μπορεί κάποτε ο κάθε Πρόξενός τους να αυτοανακηρυχτεί σε προστάτη τους!
4 Μαρτίου 2012 : Διαδηλώσεις Αλεβιτών στην Τουρκία μετά την αιφνιδιαστική σήμανση των σπιτιών τους στην περιοχή Αντίγιαμαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας με μπογιές στα πρότυπα όσων προηγήθηκαν την νύχτα των κρυστάλλων στην ναζιστική Γερμανία ή στα σπίτια των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης πριν από το πογκρόμ των Τούρκων την νύχτα της 6ηςπρος την 7η Σεπτεμβρίου 1955. Οι Αλεβίδες είναι μια θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα (θεωρείται ένας από τους κύριους κλάδους του Σιιτισμού), με δεκάδες εκατομμύρια μελών σε ολόκληρη την Τουρκία. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως «είναι δουλειά μερικών πιτσιρικάδων και όχι προάγγελος επίθεσης» για να λάβει την «πληρωμένη» απάντηση του Χουσεΐν Γκιουζέλγκιουλ, προέδρου του Αλεβίτικου Ινστιτούτου Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ: «Αποκάλεσαν τους υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης του βιβλιοπωλείου Ουμούτ «καλά παιδιά». Μετά αποκάλεσαν το δολοφόνο του Χραντ Ντινκ πάλι «παιδί». Τώρα αποκαλούν και αυτούς που σημάδεψαν τα σπίτια μας «παιδιά»! Οι ισλαμιστές φαίνεται να υποκαθιστούν επάξια του Κεμαλιστές στις φασιστικές πρακτικές τρομοκράτησης μειονοτήτων – θρησκευτικών ή εθνικών…….. ΄
6 Μαρτίου 2012: Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε πως «σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το Κυπριακό ζήτημα η Βόρεια Κύπρος μπορεί να ενσωματωθεί στην Τουρκία» για να εισπράξει ένα ολοσέλιδο «Αι σιχτίρ κι εσένα!» στην εφημερίδα Aφρίκα ο εκδότης της οποίας μετρά δύο απόπειρες δολοφονίας του από γνωστούς – άγνωστους πράκτορες της ΜΙΤ. Η αντίδραση των Τουρκοκυπρίων που δεν θέλουν καμιά απολύτως «ενσωμάτωση» με την Τουρκία αρχίζει να παίρνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που μπορεί να κουκουλώσει η Άγκυρα…..
11 Μαρτίου 2012: Η συζήτηση στην Τουρκία για την μετά-Ερντογάν εποχή έχει ανοίξει με βάση πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες έχει ακόμα δύο χρόνια ζωής. Αν και είναι εύλογο το να είναι κανείς δύσπιστος και επιφυλακτικός απέναντι σε παρόμοια σενάρια, δεν πρέπει να τα περνάει απαρατήρητα ιδίως όταν είναι γνωστό πως η Τουρκία έχει μετατρέψει την προβοκάτσια σε πραγματική επιστήμη και όταν γνωρίζει πως ο σημερινός διοικητής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που είναι φανατικός ισλαμιστής και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει μελλοντικά τον Ταγίπ Ερντογάν, έχει στην καριέρα του σχεδιάσει….. άπειρες προβοκάτσιες!
13 Μαρτίου 2012: Διέρρευσαν φωτογραφίες-σοκ από ομαδικούς τάφους Κούρδων ανταρτών που κάνουν εμφανή την βιαιότητα που χαρακτηρίζει τον μακρόχρονο πόλεμο με τους Τούρκους. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ προέρχονται από τις περιοχές Νταργκετζίτ, Γκιουτσλούκονακ και Σιλόπη.  Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το παράρτημα Ντιαγιαρμπακίρ της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), σε 20 διαφορετικές πόλεις των Κουρδικών Νομών, υπάρχουν 253 ομαδικοί τάφοι και σε αυτούς είναι θαμμένα 3.248 άτομα.  Όλα τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν με βάση τις προσφυγές που έγιναν στην IHD από άτομα που έχασαν συγγενείς τους ή από αυτόπτες μάρτυρες διαφόρων περιστατικών. Παρ΄ όλα αυτά, δεν είναι ακόμα γνωστός ο συνολικός αριθμός ομαδικών τάφων που δημιούργησαν οι Τούρκοι για να πνίξουν την κουρδική εξέγερση. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα τριάντα οκτώ (38) σκελετοί που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ στην Τουρκία αποδίδονται σε φυλακισμένους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους – αγνοουμένους  από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Οι ομαδικοί τάφοι «εχθρών» της Τουρκίας φαίνεται πως γίνεται το εθνικό χόμπυ της γειτονικής μας χώρας……….
14 Μαρτίου 2012: Το ανδρείκελο του τουρκικού στρατού κατοχής στην Κύπρο που υποδύεται τον «ηγέτη» των φιμωμένων Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, έδωσε μια παράσταση «επίσημης επίσκεψης» στην Άγκυρα για να δηλώσει πανηγυρικά  πως «υπάρχει ομοφωνία» Άγκυρας και ψευδοκράτους για το Κυπριακό! Αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς……
21 Μαρτίου 2012: Ο πόλεμος εξουσίας που μαίνεται στο εσωτερικό της Τουρκίας σπάνια εκτίθεται στην δημοσιότητα τόσο ανοικτά. Μια φράση-απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμετ Νταβούτογλου προς τον Ισραηλινό ομόλογό του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν  («Κανείς δεν θα μπορέσει να μας εκβιάσει») είδε το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία μαζί με πολλές άλλες εξαιρετικού ενδιαφέροντος πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο: Διεξάγεται μια πολιτική διαμάχη μεταξύ Εργντογάν και Γικουλέν – μια αινιγματική προσωπικότητα που για να αποφύγει τη φυλάκιση από το κεμαλικό καθεστώς εγκατέλειψε την Τουρκία το 1998 και από τότε ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, από όπου διευθύνει μια ολόκληρη αυτοκρατορία η οποία είναι (επιφανειακά) πνευματικο – θρησκευτική. Ο Φετουλλάχ Γκιουλέν υποστηρίζει αποφασιστικά τους Τούρκους ισλαμιστές αν και θεωρείται άνθρωπος της CIA. Το κίνημα του επιδιώκει την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, λειτουργεί 85 ισλαμικά σχολεία μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες (και σε όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Αφρικής) όπου διδάσκονται ο «τουρκικός πολιτισμός», η τουρκική γλώσσα και η ισλαμική θρησκεία, με κρατικές επιδοτήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης καθώς και πολλές χορηγίες – μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι γενναιόδωρες χορηγίες του Μπιλ Γκέιτς! Οι «δεσμοί» του ιδρύματος Γκιουλέν με τους ισλαμιστές είναι ευρύτερα γνωστοί (ο Αμπτουλλάχ Γκιούλ υπήρξε μαθητής του Γκιουλέν ο οποίος τον υποστηρίζει φανερά όπως και τον Αχμέτ Νταβούτογλου) και εκφράζονται με την δημιουργία ισχυρών «ισλαμικών βάσεων» μέσα στην Τουρκία όπου σήμερα λειτουργούν χιλιάδες «ισλαμικά σχολεία» και υπάρχουν περισσότεροι ιμάμιδες από τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς μαζί! Η επίσημη θεωρία (που φαίνεται να πιστεύουν οι Αμερικανοί) είναι ότι η Τουρκία αποτελεί «μοντέλο» ισλαμικής χώρας προς μίμηση από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο. Βέβαια στην θεωρία αυτή προστίθενται και οι απόψεις Νταβούτογλου πως τάχα η «ανεξαρτητοποίηση» και «ισλαμοποίηση» της πολιτικής της Άγκυρας δεν αντιστρατεύεται τις υποχρεώσεις που έχει στα πλαίσια της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά αντίθετα αποτελούν «πολλαπλασιαστή ισχύος», τόσο για την Τουρκία όσο και για τη Συμμαχία. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Φετουλλάχ Γκιουλέν, μετά από συμφωνία που πέτυχε με το πανίσχυρο λόμπυ των Εβραίων στις ΗΠΑ, άρχισε να επικρίνει δημόσια την στάση του Ερντογάν απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, να υποστηρίζει την παραχώρηση δικαιωμάτων στους Κούρδους, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στην μητρική τους γλώσσα, και να φέρεται εχθρικά προς το ΡΚΚ που δεν δείχνει καμιά προθυμία να μετατραπεί σε φορέα ενός ελεγχόμενου κράτους-έθνους επιμένοντας μαχητικά (και αποτελεσματικά όπως φαίνεται – τουλάχιστον μέχρι σήμερα) να διεκδικεί ένα κράτος αξιοπρεπούς ανεξαρτησίας και όχι υποτέλειας.  Αυτός κι αν είναι πόλεμος εξουσίας με αβέβαια αποτελέσματα!
22 Μαρτίου 2012: Άρχισε στην Ρωσία εκστρατεία οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του ρωσικού κράτους, με το σύνθημα «Στήριξε την Ελλάδα!». Ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας για θέματα Αποδήμων Ομογενών και Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας Γκεόργκι Μουράντοφ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου  «Φιλία», σε μια εξαιρετική δήλωση είπε απλούς, κατανοητούς και πολύ αποτελεσματικούς τρόπους στήριξης της Ελλάδος: «Οι Ρώσοι μπορούν να παράσχουν στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, βοήθεια αγοράζοντας π.χ. περισσότερα και συχνότερα ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, κρασί, τυριά, καλλυντικά και γουναρικά: Αυτό βοηθάει την ελληνική οικονομία, ενθαρρύνει την εξαγωγή προϊόντων, συμβάλλει στην άνοδο της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αν κάθε Ρώσος στη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου ξοδέψει 3-4 χιλ. ρούβλια αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, στην ελληνική οικονομία θα προστεθούν 15-20 δισεκατομμύρια ευρώ!» Συγχαρητήρια Γκέοργκι, σε ευχαριστούμε πολύ! Η προσπάθεια και τα λόγια σου μας συγκινούν και πιστεύουμε πως θα πιάσουν τόπο!
23 Μαρτίου 2012: Η Τουρκία εξέδωσε την NAVTEX 193/12 σύμφωνα με την οποία το πλοίο Koca Piri Reis «θα πραγματοποιήσει βιολογικές και ωκεανογραφικές έρευνες μέχρι και τις 29 Μαρτίου 2012 σε περιοχές των διεθνών υδάτων του Αιγαίου και των τουρκικών χωρικών υδάτων». Το πλοίο που έφθασε τελικά την ημέρα εορτασμού της 25ης Μαρτίου μέχρι την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Μυκόνου αφέθηκε ανενόχλητο να κάνει τις έρευνές του για την δημιουργία των άχρηστων εντυπώσεων στις οποίες επιμένει η Τουρκία. Στο κάτω-κάτω ακόμα και να υποθέσουμε πως «βρήκε» πετρέλαιο έξω από την Μύκονο τι θα μπορούσε να το κάνει; 
26 Μαρτίου 2012: O αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, απευθυνόμενους προφανώς σε άσχετους και ανιστόρητους, προέβη σε δηλώσεις που αφορούν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης προκαλώντας και πάλι την ιστορική μας μνήμη: «Δεν θεωρείται απειλή για την Τουρκία η επαναλειτουργία της Σχολής αλλά θα ήταν χρήσιμο να γίνουν ταυτόχρονα βήματα. Το θέμα αυτό περισσότερο από διμερές θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, είναι θέμα που σχετίζεται με τη νομοθεσία μας, αν και δεν εξαρτάται από τον όρο περί αμοιβαιότητας, θα έχουν μεγάλη σημασία τα ταυτόχρονα βήματα στα οποία θα προβεί η Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και ο κ. Παπανδρέου, δεν έχουν προβεί στα αναγκαία βήματα, παρότι έχουν δώσει επανειλημμένως υποσχέσεις στον πρωθυπουργό μας, δείχνει το πού ακριβώς κολλάει το ζήτημα. Εκφράζω την ελπίδα να λυθούν τα προβλήματα και των μουσουλμάνων Τούρκων αδελφών μας που ζουν στην Ελλάδα και των Ορθόδοξων πολιτών μας που ζουν στην Τουρκία». Ο κ. Μπαγίς απέφυγε να διευκρινίσει αν θεωρεί «αδελφούς» τα τσιράκια της ΜΙΤ που σκόρπισε στην Ελληνική Θράκη, τους Πομάκους ή τους αθίγγανους ή αν θεωρεί σαν «ταυτόχρονα βήματα που έχουν σημασία» την σύληση τάφων, πυρπόληση και καταστροφή τζαμιών, θρησκευτικών σχολείων, τουρκόφωνων εφημερίδων, πογκρόμ σε σπίτια και καταστήματα μουσουλμάνων, δημιουργία ανοικτών φυλακών βαρυποινιτών σε τουρκόφωνα χωριά της Ελληνικής Θράκης, επιλεκτική επιβολή φόρων μόνο σε μουσουλμάνους το θρήσκευμα – όσα δηλαδή ακριβώς έκαναν οι ίδιοι οι Τούρκοι σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο! Αν αυτό δεν είναι «αμοιβαιότητα» και «ταυτόχρονα βήματα» τι άλλο θα μπορούσε να είναι κ. Μπαγίς;
30 Μαρτίου 2012: Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανακοινώθηκε αποτελεί ένα εφιαλτικό κόλαφο για την Τουρκία μίας χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητάει από την Τουρκία να αποσύρει το casus belli κατά της Ελλάδας, να σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά , να υπογράψει και να κυρώσει, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) κάτι που αποτελεί ρητή υποχρέωση της Άγκυρας και την καλεί να σεβαστεί την υπογραφή της και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή  του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας. Επί πλέον το ευρωπαϊκό ψήφισμα υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης. Η Τουρκία έχει διαχρονική συνήθεια να περιφρονεί όλες τις συμφωνίες που δεν την συμφέρουν και να «επικαλείται» επιλεκτικά ότι την εξυπηρετεί! Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φωνές του Αμπτουλάχ Γκιούλ να σεβαστεί η Ευρώπη τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία (23/11/2011). Για τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ούτε κουβέντα!
31 Μαρτίου 2012: Υπογράφηκε αιφνιδιαστικά στρατιωτική συμφωνία μεταξύ  Κύπρου (από τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη) και Ισραήλ (από τον διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του Ισραηλινού Υπ. Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ). Οι συμφωνίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες από το Τελ Αβίβ, αφορούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών (το Ισραήλ αναλαμβάνει την στρατιωτική εκπαίδευση της Εθνοφρουράς σε διάφορους τομείς), συνεκπαίδευση με μεταφορά ισραηλινών μονάδων στην Κύπρο καθώς και βιομηχανική συνεργασία στο τομέα της άμυνας. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας στην Τεχεράνη με μεγαλόστομες δηλώσεις στην Ιρακινή τηλεόραση: «Αν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει στο ΝΑΤΟ δεν γίνουν σεβαστές, δεν θα διστάσουμε να ξηλώσουμε τα ραντάρ της αντιπυραυλικής άμυνας από το έδαφός μας» (Ερντογάν) και «Είμαστε σε θέση να ζητήσουμε την απομάκρυνση των ραντάρ, εντός έξι μηνών, αν υποπέσει στην αντίληψή μας, διαφορετική χρήση τους» (Νταβούτογλου). Ανέξοδο δούλεμα στους Ιρανούς που βέβαια δεν τους πιστεύουν…..
7 Απριλίου 2012: Η Αν. Διευθύντρια Τύπου και Πληροφοριών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα με αφορμή την αγορά γης στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη σε πολύ σημαντικές δηλώσεις που ξεκαθαρίζουν κρυστάλλινα την Ρωσική στάση απέναντι στο ψευδοκράτος που δημιούργησαν οι Τούρκοι μετά την εισβολή τους στο νησί το 1974: «Το τμήμα αυτό της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή και ανήκει στην ανεξάρτητη και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα την παράνομη απόφαση με τα ψηφίσματα του 1983 και του 1984. Η αγορά ενός ακινήτου στην Κατεχόμενη Κύπρο είναι παράνομη αφού τα περισσότερα ακίνητα ανήκουν νόμιμα στους Έλληνες Κύπριους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής το 1974. Η αγορά ακινήτων συνδέεται με μεγάλους κινδύνους αφού εκκρεμούν αγωγές που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες». Η ιστορία είναι σαν την ραδιενέργεια. Εκεί που νομίζεις πως πέθανε, ξαφνικά την βλέπεις ολοζώντανη και δυνατή μπροστά σου…
17 Απριλίου 2012: Η «καταπίεση» που υφίστανται κατά τους ποικιλώνυμους υπαλλήλους της τουρκικής ΜΙΤ, οι Έλληνες πολίτες με μουσουλμανικό θρήσκευμα στην Ελληνική Θράκη,  είναι τόσο μεγάλη ώστε ο θρασύτατος δημοσιογράφος τουρκόφωνης εφημερίδας της Θράκης «κύριος» Τζεγκίζ Ομέρ, παίρνοντας προφανώς εντολή από τους «ανωτέρους του» λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, ανέβασε στο facebook αφίσα της ….. «ανεξάρτητης δημοκρατίας της δυτικής Θράκης»!  Αν τολμούσε ένας Έλληνας της Κωνσταντινούπολης, με τουρκική υπηκοότητα να κάνει κάτι «αντίστοιχο» («αμοιβαιότητα» μας κοπανάνε συνεχώς), θα του είχαν αφαιρέσει αμέσως την υπηκοότητα και θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα μέχρι να πει κιχ σαν «εχθρό της Τουρκίας»! Οι πράκτορες όμως της Τουρκικής ΜΙΤ μέσα στην Ελλάδα, αλωνίζουν ανενόχλητοι και έχουν και το θράσος να διαμαρτύρονται πως τάχα «καταπιέζονται!»
24 Απριλίου 2012: Το Ιράκ γνωστοποίησε στον Τούρκο πρέσβη στη Βαγδάτη την απαίτηση  να σταματήσει η Τουρκία να παραβιάζει την κυριαρχία του και να βομβαρδίζει άμαχους στις  κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ.  Ο Κουρδικής καταγωγής Υπουργός του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπάρι κατήγγειλε «τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς στις παραμεθόριες περιοχές που στοχεύουν αθώους πολίτες του Κουρδιστάν».
28 Απριλίου 2012: Στην τουρκική «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύτηκαν αποφάσεις του Τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες χορηγούνται άδειες εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ άλλων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αγνοώντας επιδεικτικά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα (Υπενθυμίζεται ότι η τεράστια στρατηγική σημασία του Καστελόριζου για τα ελληνικά συμφέροντα αγνοείται από την Τουρκία με την πρωτοφανή θεωρία αλα – Νταβούτογλου ότι το Καστελόριζο δεν έχει δική του υφαλοκρηπίδα γιατί «κάθεται επάνω στα παράλια της Μικράς Ασίας»!). Η απόφαση όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα : «Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο. Το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας». Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, πολιτική αναταραχή, ευκαιρία για ένα μικρό «βήμα» που ίσως τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον…..
3 Μαϊου 2012: Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την Τουρκική οικονομία από «θετική» σε «σταθερή» εκφράζοντας έμπρακτα τις ανησυχίες που υπάρχουν για το χρέος της Τουρκίας. Η απόφαση έδωσε μια ακόμα ευκαιρία στον Ρ. Τ. Ερντογάν να επιδοθεί στο αγαπημένο του χόμπι των κραυγών. «Από τώρα και στο εξής δεν σας αναγνωρίζουμε σαν οίκο αξιολόγησης! Η υποβάθμιση της Τουρκίας κατά τη στιγμή που αναβαθμίζεται έστω και σε επίπεδο CCC η πτωχευμένη Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως γελοία!». Τούρκος γιοφύρι κι αν γενεί, πάνω του μην πατήσεις! (Λαϊκή παροιμία) 
7 Μαΐου 2012: Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την έναρξη της παράνομης γεώτρησης για εξεύρεση πετρελαίου στην κατεχόμενη Σύγκραση δήλωσε τα εξής: «Τέτοιες ενέργειες είναι δυνατόν να επιδεινώσουν τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώθηκε γύρω από το κυπριακό πρόβλημα. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα μέρος του εδάφους της διεθνώς αναγνωρισμένης δημοκρατίας, όπου η κυβέρνηση της, στερείται δυνατότητας να ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο, στο οποίο όμως ισχύει πλήρως η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχουμε επανειλημμένα επιβεβαιώσει τη θέση της Ρωσίας σχετικά με τον κίνδυνο της κλιμάκωσης της έντασης γύρω από την Κύπρο. Καλούμε εκ νέου την Τουρκία, για πλήρη συμμόρφωση με τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!
8 Μαϊου 2012: Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θέλοντας να ολοκληρώσει αποτελεσματικά το «μουσουλμανικό τόξο» γύρω από την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας που ονειρεύεται, διαβεβαίωσε τους Αλβανούς, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Globisot» ότι «Η Τουρκία θα υποστηρίξει τους Αλβανούς αδελφούς με τα στρατεύματά της. Ο Αλβανικός λαός έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τη δημιουργία ενός Μεγάλου Αλβανικού Κράτους. Ο UCK δεν είναι επαναστατική – τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εκφράζει τη βούληση των Αλβανών για την υπεράσπιση των αλβανικών εδαφών. Τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε επιφυλακή και θα βοηθήσουν την απελευθέρωση των Αλβανικών Κατεχόμενων Εδαφών!». Τόσο απλά, τόσο ωραία! Ο Ερντογάν γνωρίζει καλά πως οι χρήσιμοι ηλίθιοι δεν βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα, υπάρχουν πάρα πολλοί τόσο στην Αλβανία όσο και αλλού….
11 Μαΐου 2012: Δύο βδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και με την αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαίου, οι Τούρκοι δεν έχασαν καιρό: Από τις 7 Μαίου δύο τεράστιας έκτασης πολεμικές ασκήσεις, σε όλες τις Τουρκικές ακτές του Αιγαίου αλλά και μέσα στο Αιγαίο με αποβάσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης, αεροπορικής περιπολίας και απαγόρευσης, ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας κ.α. ξεκίνησαν με ολοκλήρωση στις 24 Μαίου. Στις ασκήσεις συμμετείχαν 56 πολεμικά αεροσκάφη, 52 αποβατικά, 60 ελαστικές λέμβοι και σκάφη διοίκησης ασφαλείας ακτών, 4 μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού, 2 επιλαρχίες αρμάτων, 4 μοίρες πυροβολικού, 2 τάγματα πεζοναυτών, 4 ομάδες της διεύθυνσης Ειδικών ?υνάμεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, τμήματα βατραχανθρώπων και 2 τάγματα καταδρομών στρατοχωροφυλακής. Σαφέστατο μήνυμα στην Αθήνα: Είστε αδύναμοι, θα σας κάνουμε ότι θέλουμε!    
14 Μαΐου 2012: Σοβαρά επεισόδια στους δρόμους της κατεχόμενης Αμμοχώστου μεταξύ των «δυνάμεων κατοχής» (Γκρίζοι Λύκοι) και Κούρδων εποίκων. Τα επεισόδια άρχισαν με αφορμή  μικρή «ποδοσφαιρική» διαφορά αλλά ξέφυγε από τον έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες με αποτέλεσμα οι διαφορές να λυθούν στους δρόμους της κατεχόμενης Αμμόχωστου. Οι Κούρδοι διαδηλωτές έκαψαν μια τουρκική σημαία και διαδήλωσαν με συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ. Οι Γκρίζοι Λύκοι απάντησαν με «ένοπλη επίθεση» στην ομάδα των διαδηλωτών ενώ οι «δυνάμεις ασφαλείας» του ψευδοκράτους προσπαθούσαν να παρέμβουν για να εμποδίσουν τις σκηνές βίας που θύμισαν σε όλους παλιές εποχές. Οι Τούρκοι βρήκαν τον δάσκαλο τους ακόμα και μέσα στα κατεχόμενα!
17 Μαΐου 2012: Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της FYROM Νίκολα Πόποσκι. «Ο Πρόεδρος Γκιουλ αναφερόμενος ειδικότερα στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, επισήμανε την πλήρη υποστήριξη που έχουν τα Σκόπια από την Τουρκία για την ένταξή τους στη Συμμαχία και επανέλαβε την αποφασιστική θέση  της Τουρκίας που απαιτεί να γίνει σύντομα μέλος του ΝΑΤΟ. Δεσμεύτηκε, μάλιστα,  για προσωπική υποστήριξη στην προσεχή σύνοδο κορυφής στο Σικάγο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου ήταν το ίδιο θερμός με τους Σκοπιανούς: «Επιθυμούμε να αρθούν το συντομότερο τα τεχνητά εμπόδια που ορθώνονται μπροστά στην ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Θεωρούμε τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ευημερία της «Μακεδονίας», σπονδυλική στήλη της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. H «Μακεδονία» είναι μια χώρα παράδειγμα άψογης συμβίωσης εθνοτήτων και θρησκειών. Υποστηρίζουμε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, οποία ένταξη θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή. Εμείς θεωρούμε αναγκαία για τη διασφάλιση της μόνιμης σταθερότητας στην περιοχή την ένταξη τόσο της «Μακεδονίας», όσο και της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ». Ε όχι και χώρα παράδειγμα τα Σκόπια κύριε Αχμετ! Συνηθίσαμε τις νέο-οθωμανικές μεγαλοστομίες, αλλά όχι και έτσι!
28 Μαΐου 2012: Η απάντηση στους Τούρκους για τις ανοησίες που είπαν κατά την επίσκεψη Πόποσκι, ήρθε απ΄ ευθείας από το State Department: «Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επικρίνει την κατάσταση που επικρατεί στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, ότι αυτά τα οποία επικρατούν στην χώρα αυτήν, δεν αποτελούν πρότυπο για την περιοχή». Πρέπει πάντως να παραδεχτούμε πως ο κύριος Αχμέτ αυτά που έλεγε δεν τα εννοούσε γιατί απλά απευθυνόταν στους χρήσιμους ηλίθιους των Σκοπίων!
14 Ιουνίου 2012: Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ε. Μπαγίς προέβη σε μια πρωτοφανή αλλά σαφή παραδοχή: «Η Άγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου» ή σε ελεύθερη απόδοση «Το διεθνές δίκαιο δεν είναι υπέρ της Τουρκίας αλλά υπέρ της Ελλάδος!» Φυσικά η αντίδραση του κ. Κουμουτσάκου ήταν η κατάλληλη: «Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγίς συνιστά – εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω – την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο. Πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της. Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ». Εμείς είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως η Τουρκία απλά αγνοεί όποια Συνθήκη δεν την συμφέρει. Κάποιοι το ανακαλύπτουν, έστω και αργά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι ανιστόρητοι που ακόμα το αγνοούν……..
19 Ιουνίου 2012: Ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε ένα ξαφνικό παραλήρημα παραλογισμού εναντίον της Ελλάδος (οι ελληνικές εκλογές έγιναν 2 μόλις εικοσιτετράωρα νωρίτερα και στην Αθήνα επικρατούσε κυβερνητική αστάθεια) την κατηγόρησε ότι «καταπατά την Συνθήκη της Λωζάνης όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη», ότι «Ένα πρόσωπο μη ελληνικής εθνικότητας που εγκαταλείπει την Ελλάδα, χωρίς να έχει την πρόθεση να επανέλθει, χάνει την ελληνική του ιθαγένεια κάτι που αποτελεί ένα καθαρό παράδειγμα διακρίσεων εις βάρος των εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα» και ότι «Η Τουρκία δεν περιμένει ανταλλάγματα από την Ελλάδα για την προστασία που παρέχει στην ελληνική μειονότητα στην Πόλη, αφού η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Έχουμε πολλές φορές θέσει το θέμα στους Έλληνες». Για όσους γνωρίζουν ιστορία το παραλήρημα υποκρισίας του κυρίου Αχμέτ δικαιούται Παγκόσμιο Όσκαρ Υποκρισίας! Ο άνθρωπος μιλάει για μειονότητα και μάλιστα επικαλείται την Συνθήκη της Λωζάνης – την συνθήκη που δεν προβλέπει καμιά εθνότητα ή μειονότητα και επί πλέον η Τουρκία δεν έχει τηρήσει καμιά απολύτως από τις δικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συνθήκη αυτή –, «ξεχνάει» πως η ίδια η Τουρκία εκπαραθύρωσε* το 1964 με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που γεννήθηκαν εκεί και δεν είχαν την τουρκική υπηκοότητα, ξεχνάει ακόμα πως ξερίζωσε με απάνθρωπες διαδικασίες Ελληνισμό 120.000 ανθρώπων από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο για να υποκρίνεται σήμερα πως δήθεν «σέβεται» τα ανθρώπινα δικαιώματα στα λείψανα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης! 
26 Ιουνίου 2012: Η Τουρκία επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως ένα μαχητικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος της, τύπου Φάντομ RF-4E, που πετούσε επάνω από τις ακτές της Συρίας καταρρίφθηκε από την συριακή αεράμυνα και επιφυλάχθηκε να απαντήσει «καταλλήλως» μετά την ενδελεχή εξέταση των συνθηκών του συμβάντος. Σχεδόν ταυτόχρονα το Ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης πως «Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού απέδειξε πόσο καλά είναι τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα»! Η Άγκυρα έχει το θράσος όποτε θέλει να κάνει βόλτες πάνω από ξένες χώρες για να φωτογραφίζει αυτά που θέλουν τα γεράκια της – μια ενέργεια που θεωρείται εχθρική ακόμα και από το ΝΑΤΟ! Μήπως πρέπει να διδαχτούμε από την ενέργεια της Συρίας και να τους κόψουμε κάποια στιγμή τον βήχα μια κι΄ έξω;   
28 Ιουνίου 2012: Έντρομος ο Τούρκος πρωθυπουργός από το πάθημα στην Συρία έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τις συνηθισμένες φωνές και τις συνηθισμένες μεγαλοστομίες με αφορμή την τελετή παρουσίασης ενός νέου τουρκικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε και να μη βάλουμε στη θέση τους κράτη παρίες και τα κράτη που αμφισβητούν το μεγαλείο της Τουρκίας. Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι από τις πλέον ισχυρές στον πλανήτη, εμείς όμως δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε σε κανένα. Τα μεγάλα κράτη έχουν εχθρούς. Είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται αυτές τις ύπουλες επιθέσεις σε αεροσκάφη μας και στη σημαία μας ως σημεία αδυναμίας της Τουρκίας, ενώ στην ουσία αυτοί δεν έχουν ένα μεγάλο κράτος». Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε! Οι υπόλοιποι συμβουλευτείτε ψυχίατρο……
6 Ιουλίου 2012: Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης του Τουρκικού Ιδρύματος Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (TESEV), όπως μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live, μετά τους Ελληνοκύπριους και οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν τον τουρκικό Στρατό Κατοχής στο νησί! Η έρευνα καταδεικνύει ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν τη δραστική μείωση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, τον έλεγχο της ροής εποίκων ενώ καταγράφεται η προσβολή που αισθάνονται οι Τουρκοκύπριοι από τον τρόπο που εκφράζεται η Τουρκική κυβέρνηση τόσο για τους τουρκοκύπριους όσο και για τους ελληνοκύπριους. Το έχουμε σημειώσει ξανά: Η πιο ελπιδοφόρα προοπτική επίλυσης του Κυπριακού διαγράφεται με την αφύπνιση των Τουρκοκυπρίων που είναι βέβαιο πως κάποτε θα επιδιώξουν την απαλλαγή τους από διορισμένα «νομιμοφανώς» γιουσουφάκια τύπου Ντεντάς ή Έρογλου…..    
10 Ιουλίου 2012: Με ψήφισμά της, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, διαπιστώνει ότι η κοινωνία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξακολουθεί να παραμένει διαιρεμένη με βάση τις εθνοτικές καταβολές του πληθυσμού και θέτει στο περιθώριο τις μειονότητες των Ρομά, των Σέρβων, των Βόσνιων, των Τούρκων, των Αλβανών και των Βλάχων. Στο ψήφισμα, με το οποίο εξετάζεται το κατά πόσον τα Σκόπια εφαρμόζουν ορθά τη Σύμβαση-Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η πόλωση και ο διαχωρισμός μεταξύ των ημεδαπών και των διαφόρων εθνοτήτων είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο εκπαιδευτικό σύστημα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα πολιτικά κόμματα. Κατά τα άλλα θέλουν να παριστάνουν τους διαδόχους του Μέγα Αλέξανδρου, τρομάρα τους!
13 Αυγούστου 2012: Ο 42χρονος βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Χουσεϊν Αϊγκιούν απήχθη από αντάρτες του ΡΚΚ στην ΝΑ Τουρκία, σε μια επίδειξη δύναμης και ελέγχου της περιοχής από τους Κούρδους αντάρτες. Οι άντρες του ΡΚΚ σταμάτησαν το αυτοκίνητο του βουλευτή που κατευθυνόταν στο Τούντζελι, κοντά στην πόλη Οβατζικ του Τουρκικού Κουρδιστάν, απήγαγαν τον ίδιο και άφησαν ελεύθερα τα δύο μέλη της συνοδείας του. Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τούρκος πρωθυπουργός καταδίκασαν το γεγονός. Οι αντάρτες την επομένη, αφού μετέφεραν τον βουλευτή μέσα από τα βουνά μέχρι που έφτασαν σε οπτική επαφή με ένα χωριό, τον άφησαν ελεύθερο να φύγει πεζός χωρίς να τον πειράξουν καθόλου.
28 Αυγούστου 2012: Ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Σελαχαντίν Ντεμίρτας δήλωσε ενώπιον του Τουρκικού κοινοβουλίου πως το PKK ελέγχει όλη τη Νοτιοανατολική Τουρκία σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων. Ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα  με τον   Σ. Ντεμίρτας, φτάνει στα φυλάκια μόνο από αέρος καθώς όλοι οι δρόμοι είναι υπό τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης ενώ δεν πραγματοποιούνται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που ανακοινώνονται από τον Τουρκικό στρατό.
4 Σεπτεμβρίου 2012: Έγινε γνωστή νέα επιδρομή του ΡΚΚ στην πόλη Beytussebap η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 7. Είναι φανερό πως η κουρδική εξέγερση μπαίνει σε μια νέα φάση μέσα στην ίδια την Τουρκία, αφού μετά την επαρχία Χακάρι που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ, η εξέγερση επεκτείνεται δίπλα στην περιφέρεια Σιρνάκ προς τα σύνορα με την Συρία δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στον τουρκικό Στρατό που δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των ανταρτών και πολιτικά προβλήματα στους ισλαμιστές. Οι κατά Ερντογάν διαβεβαιώσεις πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι από τις πλέον ισχυρές στον πλανήτη δεν φαίνονται να καλύπτουν και τους Κούρδους… 
23 Σεπτεμβρίου 2012: Σε αναγνώριση της υποστήριξης που απολαμβάνουν οι Παλαιστίνιοι από τους Τούρκους ισλαμιστές, το Πανεπιστήμιο Al-Quds της Ιερουσαλήμ έδωσε τιμητικό διδακτορικό τίτλο που αφορά ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, στον Τούρκο πρωθυπουργό, σε μια τελετή που έγινε στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν δεν έχασε βέβαια την ευκαιρία να πει στο Παλαιστινιακό ακροατήριο αυτά που επιθυμούσε: Επανέλαβε τους όρους που έθεσε η Τουρκία για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ  το οποίο κατηγόρησε  για τις ανασκαφές στην Ιερουσαλήμ, για τους εποικισμούς και για την πρόθεση του να απομονώσει την Ιερουσαλήμ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Σε αυτά είναι πράγματι πρώτος!
3 Οκτωβρίου 2012: Η Τουρκία με συνεχείς ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εκδίδει περί δήθεν παραβιάσεων από την Ελλάδα των Συνθηκών του 1914 και του 1923 για την στρατικοποίηση των νησιών του Α. Αιγαίου προσπαθεί να δημιουργήσει «κλίμα» ώστε σε κατάλληλη ευκαιρία να επέμβει προκειμένου να «επαναφέρει τα πράγματα στην πρότερη νόμιμη κατάσταση». Τα σχέδια της φαίνεται πως χάλασε η Ρωσία η οποία έστειλε ομάδα αξιωματικών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να «επιθεωρήσουν» από 24- 27 Σεπτεμβρίου 2012 τα περισσότερα νησιά στα οποία η Τουρκία αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης δυνάμεων αυτοάμυνας. Η αποστολή έγινε στα πλαίσια του Κειμένου της Βιέννης του 2011 – ένα πολιτικά δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας και επιτρέπει ανταλλαγές αντιπροσωπειών. Σύμφωνα με το κείμενο της Βιέννης 2011, προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες. Υποτίθεται ότι ελέγχονται οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδος στις περιοχές αυτές αν πληρούν τα όσα προβλέπει το Κείμενο Βιέννης 2011 για τα όπλα που χρησιμοποιούν. Με την επιλογή των περιοχών αυτών η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο της ύπαρξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που αμφισβητεί η Τουρκία αφού οι αξιολογήσεις της ρωσικής αντιπροσωπείας έγιναν στα νησιά Λέσβος (98 ΑΔΤΕ), Λήμνος (88 ΣΔΙ και 130 ΣΜ) και Σαμοθράκη (ΤΔ/41 ΣΠ). Οι Τούρκοι διατηρούν ολόκληρη Στρατιά του Αιγαίου απέναντι από τα Ελληνικά νησιά και έχουν την απαίτηση να ξεγυμνώσουμε την άμυνα μας επικαλούμενοι Συνθήκες που οι ίδιοι έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους – όσον αφορά βέβαια τις δικές τους υποχρεώσεις! Η παραίσθηση του μεγαλείου που αισθάνονται οι Τούρκοι στρατηγοί, είτε είναι  νέο-οθωμανοί είτε Κεμαλιστές, δεν διαφέρει καθόλου!
4 Οκτωβρίου 2012: Η πρώτη (γνωστή) δημόσια αντιπαράθεση Εργνογάν – Γκιούλ καταγράφτηκε με αφορμή τους προφυλακισμένους 8 βουλευτές τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά την τελετή έναρξης των εργασιών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. «Πιστεύω πως όσοι πήραν την ψήφο του λαού και κέρδισαν τον τίτλο του βουλευτή πρέπει να συμμετάσχουν στις εργασίες του Σώματος» είπε στην ομιλία του ο Αμπτουλάχ Γκιούλ αποσπώντας τα συγχαρητήρια της τουρκικής αντιπολίτευσης.  Ο Ερντογάν διαφώνησε υποστηρίζοντας πως  «οι άνθρωποι αυτοί ήταν ήδη στη φυλακή την περίοδο των εκλογών».
9 Οκτωβρίου 2012: Μετά τον διαπρεπή στρατηγικό αναλυτή Έντουαρντ Λούτβακ που αποκάλεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης «ηλίθιο» τον Αχμέτ Νταβούτογλου το κακό διπλασιάστηκε: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτρσντάρογλου ξεσπάθωσε κατά του Αχμέτ Νταβούτογλου: «Ποιος είναι με το μέρος της Τουρκίας; Η Χαμάς, ο Μπαρζανί, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία. Η Συρία έχει στο πλάι της τη Βραζιλία, το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα. Είναι αυτό «στρατηγικό βάθος» ή μήπως «στρατηγική τύφλωση»; Η διαδικασία που οδήγησε την Τουρκία να αποτελέσει μέρος μιας χωρίς νόημα ισορροπίας προήλθε από έναν υπουργό Εξωτερικών του οποίου η ανικανότητα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεσαι βαθιά γνώση για να το ξέρεις. Θα πρέπει να είσαι πραγματικά βλάκας για να φέρεις αυτό το αποτέλεσμα». Εμείς τι να πούμε; Δεν νομίζουμε πως χρειάζονται άλλα σχόλια!
22 Οκτωβρίου 2012: Ένα δημοσίευμα Τουρκικής εφημερίδας (Miliyet) σχετικά με τις αγορές ακινήτων από Έλληνες στην Τουρκία βοηθάει τους σκεφτόμενους Τούρκους να δούνε πως οι Μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης δεν είναι Τούρκοι, όπως ισχυρίζονται εδώ και χρόνια, αλλά Έλληνες Μουσουλμάνοι πολίτες όπως αναφέρονται στις διεθνείς συνθήκες! Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως «οι Έλληνες αγάπησαν την Προύσα» και γράφει πως 4738 ‘Έλληνες (εννοεί Έλληνες μουσουλμάνους που ζουν στην Ελληνική Θράκη) αγόρασαν ακίνητα στην πόλη αυτή. Παρόμοια στοιχεία, παρέχει και ο Τούρκος Υπουργός Ερντογάν Μπαϊρακτάρ αναφέροντας πως «3.646 Έλληνες πολίτες διαθέτουν ακίνητα έκτασης 447.000 τετρ. μέτρων στην Προύσα, 349 Έλληνες πολίτες έχουν ακίνητα 401.000 τετρ. μέτρων στην Μαγνησί, 1.115 Έλληνες πολίτες διαθέτουν ακίνητα 278.000 τετρ. μέτρων, 448 Έλληνες πολίτες ακίνητα 122.191 τετρ. μέτρων στη Γιάλοβα, 52 Έλληνες πολίτες ακίνητα 106.843 τετρ. μέτρων κ.α.π. Με τις ευλογίες μας Έλληνες μουσουλμάνοι να αγοράζουν ακίνητα στην Τουρκία. Μήπως και ξεκολλήσουν από την επιρροή των πρακτόρων της ΜΙΤ που αλωνίζουν μέσα στην Ελλάδα….
15 Νοε. 2012: Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε την Ελλάδα από το βήμα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης πως δεν σέβεται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στη Θράκη, τη Ρόδο και την Κω. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δηλώσεις σαν «ρητορικές εντυπωσιασμού χωρίς ουσία που δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης». Αυτοί πάντως το βιολί τους….
18 Νοεμβρίου 2012: Ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαιδήν Καραχότζα σε ομιλία του στην Κόρινθο μίλησε με αποκαλυπτικό τρόπο για την θλιβερή πραγματικότητα την οποία δημιούργησαν οι πράκτορες της Τουρκικής ΜΙΤ μέσα στην Ελληνική Θράκη: Αναρωτήθηκε πότε η Ελληνική Πολιτεία θα πάψει να αντιμετωπίζει τους Έλληνες Πομάκους σαν Τούρκους, γιατί ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αδιαφορεί για τους Πομάκους μαθητές αποφεύγοντας να πάρει μια υπεύθυνη θέση απέναντι στα προβλήματα εκπαίδευσης των μουσουλμάνων Ελλήνων της Θράκης, καταλήγοντας με νόημα πως θάρθει η μέρα που θα ψάχνουν να τον βρούνε σε κάποιο χαντάκι. Η αναισθησία των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής καταλήγει σε προσφορές αισχρών «ανταλλαγμάτων» προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ψήφοι των μουσουλμάνων Ελλήνων της περιοχής που κατευθύνονται οργανωμένα από τους ανθρώπους της ΜΙΤ. Κατάντια……  
19 Νοεμβρίου 2012: Η Τουρκία αποτελεί την πρώτη χώρα του κόσμου σε επίσημη παραγωγή οπίου ελέγχοντας το 54% της παγκόσμιας παραγωγής. Στην νόμιμη παραγωγή ασχολούνται περί τους 70.000 αγρότες, σε 13 συνολικά επαρχίες της χώρας σε μία συνολική έκταση 700 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, όριο το οποίο έχει τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Εκτός από την μεγαλύτερη παραγωγή οπίου, η Τουρκία διαθέτει και τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας του οπίου, εξάγοντας το 95% της νόμιμης παραγωγής στην διεθνή φαρμακοβιομηχανία, με κυριότερο «πελάτη» τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Καλά το νόμιμο, με το παράνομο όπιο που παράγουν οι Τούρκοι τι γίνεται; Μήπως άραγε οι λιγοστοί μεγάλοι Τουρκικοί Όμιλοι που διαθέτουν απεριόριστο χρήμα δημιουργήθηκαν από αυτό;  
20 Νοεμβρίου 2012: Η χάρη των Ισλαμιστών επεκτείνεται μέσω «κινήτρων» στην Ελληνική Θράκη! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» η Τουρκία παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης προσφέροντας, μέσω των ποικιλόμορφων πρακτόρων της, 800 Ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα και ιδίως αν πηγαίνει σε ισλαμικό σχολείο! Φυσικά ασκούνται πιέσεις και αντίποινα σε όσες οικογένειες τολμούν να μην επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους! Η Ισλαμική Δημοκρατία αλά Ερντογάν φθάνει και στην Ελλάδα!
30 Νοεμβρίου 2012: Στα πλαίσια του 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις Μειονότητες, που διοργανώθηκε στη Γενεύη στα τέλη Νοεμβρίου 2012 μια τσιγγάνα μουσουλμάνα από την Ελληνική Θράκη κατάφερε να γκρεμίσει την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί επί χρόνια να δημιουργήσει η τουρκική προπαγάνδα: «Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα». Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ. Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας. Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά. Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι. Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία. Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος. Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας». Εμείς αυτά τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Το δυστύχημα είναι πως τα αγνοεί ασυγχώρηται το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων πολιτικών αλλά και των πολιτών….
10 Δεκεμβρίου 2012: Τον Αμπντουλάχ Γκιουλ αντί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να υποστηρίζει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σχετικά με τη κατάληψη του αξιώματος του προέδρου της χώρας. Η υποβόσκουσα αντιπαλότητα Γκιούλ – Ερντογάν, αν και εκδηλώνεται δημόσια πολύ σπάνια, είναι υπαρκτή και  δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην Τουρκία τα οποία ελπίζει να αξιοποιήσει ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2003 όταν ο Γκιούλ παρέδιδε την εξουσία στον Ερντογάν, η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει τη δημιουργία του βορείου μετώπου μέσω της χρησιμοποίησης του εδάφους της Τουρκίας, ενώ δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί περίμεναν στα πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο, για να λάβουν το πράσινο φως να αποβιβαστούν σε τουρκικό έδαφος. Η έντονη διαφωνία Ερντογαν – Γκιούλ οδήγησε το τουρκικό Κοινοβούλιο στην απόρριψη του αιτήματος και το πρώτο μεγάλο «κενό αέρος» στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.
8 Δεκεμβρίου 2012: Ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Όμιλος  Dogus (δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας) απέκτησε το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου σαν το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης συνεργασίας με τον Όμιλο Λάτση: «Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ της Lamda Development SA και της εταιρείας D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOGUS. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην υλοποίηση στρατηγικής συμμαχίας μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρίας όπου θα κατέχουν η καθεμία 50% η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες. Σε αυτό το πλαίσιο η Lamda Development θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η DOGUS θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά.
18 Δεκεμβρίου 2012: Ολοκληρώθηκαν στον Έβρο οι εργασίες κατασκευής του φράχτη ύψους τεσσάρων μέτρων για την αποτροπή της μαζικής λαθρομετανάστευσης που οργανώνουν επί χρόνια οι γείτονες μας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κατασκευάστριας εταιρείας Πέτρο Δαγρέ «Το έργο συνολικού μήκους 10.365 μέτρων, εκτείνεται σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων, από το φυλάκιο των Καστανέων έως τον ποταμό Έβρο, ενώ το ύψος του εμποδίου είναι τέσσερα μέτρα και θεωρείται ανυπέρβλητο χωρίς μηχανικά μέσα. Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, άρχισε να εκτελείται στις 5 Μαΐου, κόστισε 3.160.000 ευρώ, όσο δηλαδή και η αρχική σύμβαση, χωρίς καμία υπέρβαση και ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2012.Καιρός ήταν να σταματήσει τουλάχιστον από τον Έβρο το πάρτυ των σωματέμπορων, των λαθρομεταναστών και των πολλών μεθοδεύσεων της Τουρκίας…..
22 Δεκεμβρίου 2012: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν στα πλαίσια τηλεοπτικής συνέντευξης για τις βαθμολογήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, που πρόσφατα αναβάθμισαν το ελληνικό χρέος ενώ επιμένουν στην χαμηλή βαθμολόγηση της Τουρκίας, δήλωσε ότι «Δεν είναι δυνατόν να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία μίας χώρας που πουλάει τα νησιά της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο!». Ο «φίλος» του Τούρκου πρωθυπουργού (και πρώην Δημάρχου Κωνσταντινούπολης) Δημήτρης Αβραμόπουλος υποχρεώθηκε να κάνει ένα δεικτικό σχολιασμό: «Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Γι’ αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια. Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς». Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς σε ένα άνθρωπο που πολλές φορές δεν ξέρει τι λέει…
22 Δεκεμβρίου 2012: Η Τουρκία συναίνεσε μετά από χρόνια στην συμμετοχή, σε τουρκικό έδαφος, του Ισραήλ σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ κάτι που αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση «εξομάλυνσης» των σχέσεων Ισραήλ Τουρκίας. Παρ΄ όλα αυτά δεν πιστεύουμε πως τα πράγματα είναι τόσο απλά…..
24 Δεκεμβρίου 2012: Παραμονή Χριστουγέννων η Τουρκία ανήγγειλε την έναρξη ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, επί περιοχών της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανακοινώνοντας πως ότι η Turkish Petroleum International Company ( TPIC), θυγατρική της κρατικής ΤΡΑΟ, θα διενεργήσει έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο. Οι έρευνες αυτές θα γίνουν σε μεγάλο ποσοστό τους επί περιοχών της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για μια περίοδο δύο ετών. Οι περιοχές που επικεντρώνεται η έρευνα φτάνουν μέχρι την Κάρπαθο, ενώ και στο βόρειο Αιγαίο δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και το πλούσιο – σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις – κοίτασμα του Μπάμπουρα. Στο Ανατολικό μέτωπο η Τουρκία παθαίνει πανωλεθρία. Μήπως φαντάζεται πως μπορεί να σώσει κάτι απέναντι στην «αδύναμη» (όπως πιστεύει) Ελλάδα;
Η τριανδία των Ισλαμιστών της Τουρκίας
Συμπέρασμα: Όπως μεταφέρει σε άρθρο του (15/5/2012) ο Τούρκος δημοσιογράφος Burak Bekdil, οι δραστηριότητες του Αχμέτ Νταβούτογλου σχολιάζονται ανοικτά και καυστικά: Ο Cem Toker (Πρόεδρος των Τούρκων Φιλελευθέρων) σε συνάντηση που είχε στην Γερμανία είπε τα εξής αποκαλυπτικά: «Ο Ahmet Davutoglu πρέπει να αποφασίσει εάν θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ή ο υπουργός εσωτερικών της Συρίας. Αλλά γιατί θα έπρεπε να επιλέξει; Ο κ. Davutoglu νιώθει πιθανώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και υπουργός εσωτερικών της Συρίας, του Ιράκ, του Ισραήλ, του Ιράν και τουλάχιστον έξι άλλων χωρών στην περιοχή! Μπορεί επίσης να είναι ο προστάτης άγιος των παλαιστινιακών εδαφών, της Σομαλίας, της Λιβύης, του Σουδάν, της Τυνησίας και στο παρελθόν του Λιβάνου. Όλο αυτό το χαρτοφυλάκιο όμως δεν είναι πάρα πολύ βαρύ για ένα άτομο;»
Αντικειμενικά, η Τουρκία κινδυνεύει σοβαρά να περιέλθει σε κατάσταση διεθνούς απομόνωσης λόγω της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» του Αχμέτ Νταβούτογλου που δεν έχει αφήσει ούτε ένα γείτονα της Τουρκίας χωρίς προβλήματα!
Με την Συρία πέρασαν οι εποχές των εναγκαλισμών Ερντογάν – Άσσαντ και φθάσαμε στα πρόθυρα σύρραξης με την κατάρριψη τουρκικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, με την Περσία οι σχέσεις πάνε απ΄ το κακό στο χειρότερο ιδίως μετά την εγκατάσταση των Νατοικών ραντάρ σε Τουρκικό έδαφος, με την Αρμενία βρίσκονται στα συνηθισμένα ψυχρά επίπεδα που έγιναν ακόμα πιο ψυχρά με την πρωτοβουλία της Γαλλίας να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων, με το Ιράκ τα πράγματα έχουν αγριέψει αφού το Κουρδικό κράτος επεκτείνεται de facto από τα Ιρακινά σύνορα προς τις Νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας. Όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο το χρονικό των απειλών, του τραμπουκισμού και των προκλήσεων δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με «μηδενικά προβλήματα».
Μέσα στο ζοφερό αυτό τοπίο, ο πειρασμός τυχοδιωκτικών ενεργειών των ισλαμιστών εναντίον της Ελλάδος δεν φαντάζει τόσο απόμακρος όσο και στο πρόσφατο ακόμα παρελθόν. Ο κίνδυνος θα αυξηθεί επικίνδυνα αν η Τουρκία υπό την αφόρητη στρατιωτική πίεση των Κούρδων αλλά και την πολιτική πίεση πολλών και διαφορετικών παραγόντων (Αμερικανοί, Συρία, Ιράν, Ιράκ, Ισραήλ, Ίδρυμα Γκιουλέν, Κυπριακά πετρέλαια κ.α.) «λύσει» με κάποιο τρόπο το κουρδικό της πρόβλημα.
Από την άλλη πλευρά οι οικονομικές μας σχέσεις με την Τουρκία πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο: Η πάλαι ποτέ τεράστια ψαλίδα στο άνοιγμα του εμπορικού μας ισοζυγίου με την Τουρκία (υπέρ της Τουρκίας φυσικά) συρρικνώνεται ραγδαία. Οι εξαγωγές μας στην γειτονική χώρα το δεκάμηνο του 2012 ανήλθαν σε 655,1 εκατ. Ευρώ, αυξημένες κατά 18,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα. Αντίθετα, οι εισαγωγές μας από την Τουρκία ακολούθησαν την γενικευμένη πτωτική πορεία: Από 825,3 εκατομμύρια Ευρώ το δεκάμηνο του 2011, περιορίστηκαν σε 692,4 εκατομμύρια Ευρώ το 2012, μειωμένες κατά 16,3%.
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία συνεχίστηκε και το 2012: Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατέφθασαν στην χώρα μας 241.375 επισκέπτες από την Τουρκία, αυξημένοι κατά 11,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 (216.810 επισκέπτες). Επί πλέον, ξεκίνησαν αξιόλογες επενδύσεις Τούρκων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, όπως εκείνη που έγινε φέτος στην Μαρίνα Φλοίσβου από τον Όμιλου Dogus – έναν από τους τρείς μεγαλύτερους Ομίλους της Τουρκίας που δραστηριοποιείται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς (όπως ο Τραπεζικός με την Garanti Bank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας, οι αντιπροσωπείες μεγάλων Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι κατασκευές, ο Τουρισμός κ.α.).
Μέσα σε όλα αυτά, οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης με τεράστια δύναμη ή έντυπα με ανάλογη επιρροή σε κέντρα οικονομικών αποφάσεων όπως η Wall Street Journal ή ο Economist κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μελλοντική πορεία της Τουρκικής οικονομίας προκαλώντας την μήνη των ισλαμιστών.
Και εμείς; Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς; Μα τι άλλο από το να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα σε στρατιωτική ετοιμότητα, από το να κρατάμε χαμηλούς τόνους, από το να μένουμε αποφασιστικά προσκολλημένοι στο διεθνές δίκαιο και να κερδίζουμε φίλους σε κάθε κατεύθυνση προστατεύοντας σαν κόρη οφθαλμού τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που εδώ και δεκαετίες ορέγεται ο προβληματικός μας γείτονας.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και γίνονται ακόμα δυσκολότεροι όταν, πέρα από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, δίπλα σου βρυχάται ένας πληγωμένος, μεγαλομανής ογκόλιθος με γυάλινα πόδια, πολύ περισσότερο όταν πρέπει να είσαι πανέτοιμος για την απευκταία εκείνη περίπτωση που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις στα ίσια….
Λεωνίδας Κουμάκης **
8 Ιανουαρίου 2013 

*Σχετικά με τον μεθοδικό ξεριζωμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης το διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» προσφέρει μια απλή, σύντομη και περιεκτική εικόνα της Τουρκικής πολιτικής απέναντι στον Ελληνισμό τα τελευταία 100 χρόνια.   

** Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (1992, η τέταρτη έκδοση το 2008) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997).