Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

«Η Τουρκία θα πρέπει να κριθεί στην πράξη»



Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 07:00


Ικανοποιημένος από τη διατύπωση του κειμένου των συμπερασμάτων, που καλεί την Τουρκία να συνεργαστεί για την επανεισδοχή των μεταναστών και τον έλεγχο των συνόρων, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ανοίγονται προοπτικές για περαιτέρω διεύρυνση προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χαιρετίζεται η έναρξη διαλόγου με την Τουρκία σε θέματα μετανάστευσης και ότι «η Τουρκία θα πρέπει να κριθεί στην πράξη και όχι στα λόγια».
ΟΙ «27» αποφάσισαν την ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου της FRONTEX (Οργανισμός Διαχείρισης Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε.) για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στη Μεσόγειο και ζήτησαν από την Τουρκία να λάβει ταχέως συγκεκριμένα μέτρα.
Παράλληλα, στα συμπεράσματά τους, εξέφρασαν ικανοποίηση για την έναρξη ενισχυμένου διαλόγου με την Τουρκία για θέματα μετανάστευσης.

Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.
Επίσης, με πρωτοβουλία της Γαλλίας, αποφάσισαν τη δρομολόγηση σχεδίου για τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση πτήσεων τσάρτερ με σκοπό την απέλαση των λαθρομεταναστών από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται.
Για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τίθεται ένα τέλος σε μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας, ενώ σε ό,τι αφορά τον ή την επίτροπο που θα ορίσει η Ελλάδα, είπε ότι για το θέμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.
Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ανοίγονται προοπτικές για περαιτέρω διεύρυνση προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, σημειώνοντας ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να ανανεωθεί η δέσμευση της Ευρώπης που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003 με ένα νέο ορόσημο που θα είναι φιλόδοξο, ρεαλιστικό αλλά και συμβολικό με ημερομηνία το 2014.


Harry Truman (Χάρρυ Τρούμαν)



Compare with today's politicians worldwide... 
[]  
    
  Harry  Truman was a different kind of President.  He probably made as many, or more important decisions regarding the nation's history as any of the other 33 Presidents preceding him. However, a measure of his greatness may rest on what he did after he left the White House.
The only asset he had when he died was the  house he lived in, which was in Independence Missouri . His  wife had inherited the house from her mother and father and other than their years in the White House, they lived their entire lives there.
When he retired from office in 1952, his income was a U.S. Army pension reported to have been $13,507.72 a year. Congress, noting that he was paying for his stamps and personally licking them, granted him an 'allowance' and, later, a retroactive pension of $25,000 per year..
After President Eisenhower was inaugurated, Harry and Bess drove home to Missouri by themselves. There was no Secret Service following them.
When offered corporate positions at large salaries, he declined, stating,  "You don't want me. You want the office of the President, and  that doesn't belong to me. It belongs to the American people and it's not for sale."
Even later, on May 6, 1971, when Congress was preparing to award him the Medal of Honor on his 87th birthday, he refused to accept it, writing, "I don't consider that I have done anything which should be the reason  for any award, Congressional or otherwise."
As president he paid for all of his own travel expenses and food.
Modern politicians have found a new level of  success in cashing in on the Presidency, resulting in untold  wealth. Today, many in Congress also have found a way to become quite wealthy while enjoying the fruits of their offices. Political offices are now for sale.  (sic.   Illinois )
Good old Harry Truman was correct when he observed, "My choices in life were either to be a piano player  in a whore house or a politician. And to tell the truth, there's hardly any difference."
 Πρόχειρη και γρήγορη μετάφραση:
Χάρρυ Τρούμαν ήταν ένα διαφορετικό είδος Προέδρου. Μάλλον θα έκανε περισσότερο σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την ιστορία του έθνους ως προς οποιονδήποτε από τους άλλους 33 Προέδρους που προηγήθηκαν αυτού. Ωστόσο, ένα δείγμα του μεγαλείου του, μας δίδετε με ό,τι έκανε αφού έφυγε από το Λευκό Οίκο.
Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχε όταν πέθανε ήταν το σπίτι που έζησε το οποίο ήταν στο Independence, Μισούρι. Η σύζυγός του είχε κληρονομήσει αυτό το σπίτι από τους γονείς της και εκτός του χρόνου τους στο Λευκό Οίκο, εκεί έζησαν όλη τους τη ζωή.
Όταν αποσύρθηκε από τα προεδρικά του καθήκοντά το 1952, το εισόδημά του ήταν η σύνταξη του Στρατού των ΗΠΑ ύψους $ 13,507.72 το χρόνο. Όταν το Κογκρέσο, διαπίστωσε ότι πλήρωνε για τα γραμματόσημα του και ότι τα σάλιωνε προσωπικά, του χορήγησε ένα επίδομα και, αργότερα, μια αναδρομική ετήσια σύνταξη των $ 25.000..
Μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Αϊζενχάουερ, ο Harry και η γυναίκα του Bess ταξίδευσαν οδηγώντας μόνοι τους στο σπίτι τους, στο Μισούρι. Ουδεμία συνοδεία προσωπικής τους ασφάλεια τους συνόδευσε.
Όταν του προσέφεραν σημαντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες και με μεγάλους μισθούς, αρνήθηκε, δηλώνοντας, "Δεν θέλετε εμένα. Θέλετε το γραφείο του Προέδρου, και αυτό δεν μου ανήκει. Ανήκει στον αμερικανικό λαό και δεν είναι προς πώληση. "
Ακόμα και αργότερα, στις 6 Μαϊου 1971, όταν το Κογκρέσο ετοιμαζόταν να του χορηγήσει το μετάλλιο της τιμής στο 87ο έτος της ηλικίας του, αρνήθηκε να το αποδεχθεί, και έγραψε, «δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι που θα πρέπει να είναι ο λόγος για να μου απονεμηθεί κάποιο βραβείο (παράσημο) του Κογκρέσου ή οποιοδήποτε άλλο. "
Ως πρόεδρος κατέβαλε για όλα τα έξοδα των ταξιδιών και της διατροφής του.
Οι σύγχρονοι πολιτικοί έχουν βρει ένα νέο επίπεδο επιτυχίας σε ρευστοποίηση σε σχετικά με την Προεδρία, με αποτέλεσμα ανείπωτο πλούτο. Σήμερα, πολλοί στο Κογκρέσο [Βουλή], επίσης, έχουν βρει τον τρόπο που τους κάνει αρκετά πλούσιους, απολαμβάνοντας τους καρπούς των αξιωμάτων τους. Τα πολιτικά αξιώματα είναι πλέον προς πώληση. (Sic. Illinois)
Ο καλός αι αγαθός Χάρρυ Τρούμαν είχε δίκιο, όταν είπε, "οι επιλογές μου στη ζωή ήταν είτε γίνω πιανίστας σε οίκο ανοχής ή να ακολουθήσω την πολιτική. Και για να πω την αλήθεια, δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά."

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Παρουσία Έλληνα πρέσβη σε ανθελληνική εκδήλωση





Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ΖΑΜΑΝ ο Έλληνας Πρέσβης στις ΗΠΑ συμμετείχε σε "εκδήλωση-απονομή βραβείων" της ΜΚΟ Rumi Forum.


Επειδή παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Τουρκία (χωρίς βερμπαλισμούς και εθνικιστικές κορώνες) θεωρούμε το γεγονός "ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ" τόσο για την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό (και ειδικότερα στις ΗΠΑ) όσο και για την πολιτική της νέας κυβέρνησης στα Εθνικά μας θέματα.



Αμφιβάλλουμε αν στο ΥΠΕΞ έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί καθώς η πρόσκληση συμμετοχής στον Έλληνα Πρέσβη εστάλη (λογικά) το διάστημα της τοποθέτησης των κκ Δρούτσα και Κουβέλη στο ΥΠΕΞ. Αυτό όμως δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το κατά πόσο το ΥΠΕΞ μπορεί να διανύει περιόδους ολιγωρίας λόγω εκλογών;



Εν oλίγοις, η ΜΚΟ Rumi Forum δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 από οπαδούς του Fethullah Gulen με έδρα τη Washington προκειμένου να δημιουργηθεί εντός των ΗΠΑ ένα δίκτυο ακαδημαϊκών, πολιτικών, διανοουμένων και θρησκευτικών ηγετών οι οποίοι θα "προωθήσουν" το νεο-οθωμανικό δόγμα Gulen ως επίσημη επιλογή της Δύσης για τη μεταρρύθμιση του Μουσουλμανικού κόσμου. Ενώ το ΑΤC (Toυρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο) στελεχώνεται κυρίως από διευθυντικά στελέχη μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών με σχέσεις εξάρτησης με τις ΤΕΔ λόγω εξοπλιστικών προγραμμάτων και θεωρείται λόμπυ των κεμαλιστών, το RUMI FORUM λειτουργεί ως λόμπυ του κυβερνώντος ΑΚP (Ερντογάν) και του δικτύου Gulen.



Tα ερωτήματα που τίθενται προς το κ. Δρούτσα (Αναπληρώτη ΥΠΕΞ) είναι:
1. Γνώριζε την παρουσία του κ. Πρέσβη στην εν λόγω εκδήλωση; Από την απάντηση αυτή θα βγουν σημαντικά συμπεράσματα.
2. Ο κ. Πρέσβης παρέστη με δική του πρωτοβουλία ή ζήτησε την άδεια από τους πολιτικούς προϊσταμένους του; Τους νυν ή τους πρώην; Και τι συμβόλιζε η παρουσία του;
3. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρέσβης των Σκοπίων. Με ποιον τίτλο αυτός προσφωνήθηκε; Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μακεδόνίας ή FYROM; Και ποια ήταν η αντίδραση του Έλληνα Πρέσβη;
4. Η ανάκτηση της διπλωματικής παρουσίας της Ελλάδος στη διεθνή σκηνή σημαίνει μεταξύ άλλων και συμμετοχή στις εκδηλώσεις των Τουρκικών Λόμπυ στις ΗΠΑ;
5. Πως εκτιμάτε την απουσία του Πρέσβη της Αρμενίας και του Ισραήλ στην εν λόγω εκδήλωση; (Με βάση τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ)

Σημ: Θα κατατεθεί επερώτηση στη Βουλή. Και περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι πρόκειται για συντακτικό λάθος της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ.
Καθαρα λόγια. Καθαρές απαντήσεις.


Σχόλια
Έλληνας ή φιλέλληνας ήταν;
ΣΓΣ

20λεπτη συνάντηση γνωριμίας Παπανδρέου - Γκρούεφσκι


Τι ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός στο Σκοπιανό ομόλογό του

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 07:00



Βρυξέλλες,
Ατυπη συνάντηση γνωριμίας 20λεπτης διάρκειας, είχε χθες στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στο συνομιλητή του ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να είναι πρωταγωνιστής στην προώθηση της ενταξιακής πορείας όλων των υποψήφιων χωρών της ΝΑ Ευρώπης και στο πλαίσιο αυτό είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της και να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Ομως κατέστησε σαφές στον κ. Γκρούεφσκι ότι πριν σκεφθούμε και αναλάβουμε οτιδήποτε θα πρέπει επιλυθεί το θέμα της ονομασίας. Η ελληνική θέση είναι γνωστή, δηλαδή μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.
Επισημάνθηκε επίσης από την πλευρά του κ. Παπανδρέου ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αρκεί να επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας.
Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι στη διάρκεια της χθεσινής συνάντηση δεν έγινε καμία συζήτηση επί της ουσίας του ζητήματος της ονομασίας, και πως βασικός στόχος ήταν να γνωριστούν μεταξύ τους οι δύο πρωθυπουργοί. Πρόσθεταν επίσης ότι η διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος θα συνεχιστεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και πως δεν υπάρχει θέμα απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Ιβάνοφ: Σπάσιμο πάγου
Νωρίτερα, χθες, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ χαρακτήρισε ως «θετική» τη συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι.
«Η συνάντηση αυτή των πρωθυπουργών των δύο χωρών συμβολίζει το σπάσιμο του πάγου. Από την μεριά μου θα επαναλάβω την πρόσκλησή μου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να συναντηθούμε κι εμείς ως πρόεδροι των δύο χωρών για να δείξουμε ότι ως ηγέτες έχουμε κατανόηση για όλα τα προβλήματα, καθώς για την αποκατάσταση του διαλόγου ο οποίος πρέπει να αποτελέσει ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους ότι υπάρχει επικοινωνία», ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, θα σημάνει και το άνοιγμα της ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στην Σαμοθράκη



ΤΡΊΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2009

-
Βίντεο ντοκουμέντο -

Την προκλητική τους συμπεριφορά στο Αιγαίο συνεχίζουν οι Τούρκοι οι οποίοι αυτή την φορά επέλεξαν ένα άλλο ευαίσθητο σημείο κοντά στην όρια των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδος-Τουρκίας,την βραχονησίδα Ζούραφα ή Λαδόξερα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.

Την περασμένη Πέμπτη, άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού προσέγγισαν την (χαμηλής επφάνειας) βραχονησίδα στα πλαίσια της τακτικής συντήρησης του φάρου που φιλοξενεί. Η εγκατάσταση βρισκόταν εκτός λειτουργίας και χρειαζόνταν άμεσα αλλαγή μπαταριών έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την ναυσιπλοία στην περιοχή,γεγονός το οποίου ουδόλως συγκίνησε τους ανατολίτες γείτονες .Λίγα λεπτά μετά την άφιξη των Ελλήνων Λιμενικών εμφανίστηκε στην περιοχή τουρκική ακταιωρός η οποία και προσπάθησε να τους πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς (όπως θα δείτε στο βίντεο).


Σχόλιο
Με πολύ συγκίνηση είδα τη φωτογραφία του φάρου της Ζουράφας-Λαδόξερας. Έργο του 1978 με ΔΝΕΡ τον Μίλτο Παπαθανασίου, ο οποίος χάρις στην πολιτική του σκέψη, αντίληψη και διορατικότητα παρέκαμψε όλα τα τεχνικά εμπόδια και τις δυσκολίες αυτής της άξενης περιοχής και έχτισε αυτό το φανάρι στο πουθενά, κατοχυρώνοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο προκάτοχός του, τις αντικειμενικές δυσκολίες τις έκανε βουνό και κωλυσιεργούσε την εκτέλεση του έργου. 
Θυμάμαι, όταν ήρθε και με βρήκε για να με λοιδορήσει (ήταν οκτώ τάξεις αρχαιότερος) για την ιδέα της τοποθετήσεως φάρου επάνω στο πουθενά. Από τα λεγόμενά του κατάλαβα, παρά τις επεξηγήσεις που του είχα δώσει, ότι δεν μπορούσε να καταλάβει το επιδιωκόμενο. Τελικά, το μόνο που του απάντησα ήταν πρ2 χωρική θάλασσα.. Με κοίταξε σα να κοίταζε τρελό και έφυγε από το γραφείο μου.
Συναφώς, επισημαίνω ότι στο βιβλίο των Αθ. Ελλις & Μιχ. Ιγνατιου, «ΙΜΙΑ» στη σελ. 47, γράφουν ότι το 1995, επί υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Μανώλη Μπεντενιώτη, επιχειρήθηκε να αξιοποιηθούν οικονομικά 10 βραχονησίδες [αδόκιμος όρος, το Διεθνές Δίκαιο χρησιμοποιεί τον όρο νήσος και περιλαμβάνει όλα τα μεγέθη των νήσων] εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αυτή η μελέτη και η πλήρης αξιοποίησης όλων των μικρών ακατοίκητων νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, από Πασά (Οινουσσών) μέχρι Μεγίστης (Καστελόριζου) είχε συντελεστεί το 1978, από την ΥΥ/ΓΕΝ, με τη συμβολή των ΟΥΚ (Παπαγρηγηράκης), της Αγροτικής Τράπεζας και της ΕΤΒΑ (για το τελικό Επιχειρηματικό Σχέδιο [Business Plan]). Απ’ ότι γνωρίζω δεν βρέθηκε κάποιος να υιοθετήσει και να εφαρμόσει αυτό το τόσο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο. Αν είχε εφαρμοστεί από τότε το σχέδιο δημιουργίας economical life των μικρών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, όπως έτυχε εφαρμογής η ανέγερση του φάρου στη Ζουράφα, τότε δεν θα είχαμε φθάσει το 1996 στα Ίμια και στις γκρίζες ζώνες. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
ΣΓΣ

ΥΓ1 Κοίταξα στο Google Earth να δω τη Ζουράφα και διαπίστωσα ότι στη θέση υπάρχει μια θολούρα. Μήπως κάποιος γνωρίζει ή εικάζει την αιτία;

ΥΓ2 Λαδόξερα ονομάζετε όχι διότι έχει υδρογονάνθρακες στο υπέδαφός της, αλλά επειδή ξενερίζει μόνον όταν η θάλασσα είναι γληνιαία (τζάμι, λάδι).

Μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία... με αιχμή το Πατριαρχείο

ΑΜΥΝΑ&ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ


Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 09 , 10:01
Πιέσεις στην Τουρκία προσπαθούν να ασκήσουν οι ΗΠΑ και να προσφέρουν ανταλλάγματα στην Ελλάδα καθώς η τελευταία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία και στην μη-αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τη στροφή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην αλλαγή των συσχετισμών στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη με τη Μόσχα. Παράλληλα σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που διαμορφώνουν την πολιτική παίζουν και τα ενεργειακά καθώς τώρα χαράσσονται οι δρόμοι για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η στάση της Ουάσινγκτον έχει να κάνει όμως και την φιλοϊρανική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία αυτή την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση η έκθεση του Στειτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες είναι απλώς προειδοποιητική βολή και δεν αποτελεί συνολική στροφή.

Περί της εκθέσεως
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση τον Ιανουάριο 2008 ότι το ζήτημα περί "οικουμενικότητας" είναι εκκλησιαστικό και δεν είναι αρμοδιότητα του κράτους.
Η έκθεση περιλαμβάνει ακόμη αναφορές στις ανεπίλυτες ακόμη διεκδικήσεις του Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για την επιστροφή δημευθέντων περιουσιών και για την άρση της προϋπόθεσης της τούρκικης υπηκοότητας στην στελέχωση της Ιεράς Συνόδου που απειλεί την ίδια την επιβίωση του Πατριαρχείου λόγω του μικρού αριθμού των μόλις 3.000 μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας εν όλω.
Στη φετινή έκθεση μνημονεύονται επίσης, μεγάλες καταστροφές τριών ελληνορθόδοξων νεκροταφείων από βανδαλισμούς στην Κωνσταντινούπολη (δύο) και στη Σμύρνη (ενός), καθώς και η δικαίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από το ΕΔΑΔ στις 8 Ιουλίου 2008 για το θέμα του ορφανοτροφείου της νήσου Πριγκήπου.
Στις δράσεις της αμερικανικής πλευράς επαναλαμβάνονται οι εκκλήσεις του Αμερικανού πρέσβη και άλλων επισήμων προς την τουρκική κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης. Στην έκθεση, η Τουρκία συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 30 χώρες με αξιοσημείωτες παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών, κυρίως γύρω από το πλέγμα της προστασίας του "κοσμικού κράτους" με απαγορεύσεις όπως αυτή της χρήσης της ισλαμικής μαντίλας στις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία.


http://www.sofokleousin.gr/archives/46265




Ερντογάν: "Φίλος ο Αχμαντινετζάντ"



Σε ηγέτιδα δύναμη στη Μέση Ανατολή φιλοφοξεί να αναδείξει την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά το Πακιστάν -που διαθετει πυρηνικά όπλα- επισκέφθηκε τη Δευτέρα και το Ιράν, που δεν κρυβει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του.

Μάλιστα, με συνεντεύξεις που παραχώρησε στο αραβικό δικτυο Αλ Τζαζίρα και στην εφημερίδα "Guardian", ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε "φίλο" τον Ιρανό πρόεδρο Αχμαντινετζάντ κι έκανε λόγο για "άδικη στάση της Δύσης".

Ο Ερντογάν είπε ότι είναι "κουτσομπολιά" οι ανησυχίες ότι η Τεχεράνη θέλει να φτιάξει ατομική βόμβα και πως θα ήταν "τρέλα" μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της.

 Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μάλιστα, κατήγγειλε για "υποκρισία" τις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, αλλά απειλούν να σβήσουν το Ιράν από τον χάρτη και υπενθύμισε την απειλή του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Λίμπερμαν για τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας. 

Οι δηλώσεις Ερντογάν  αποκαλύπτουν "ρήγμα στο ΝΑΤΟ για τα πυρηνικά" σημειώνει η βρετανική εφημερίδα "Guardian", που δίνει έμφαση στη στροφή της Αγκυρας προς Ανατολάς.

Οι δηλώσεις και η περιοδεία του Τούρκου πρωθυπουργού γίνονται με φόντο το συμβιβαστικό σχεδιο της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενεργειας που προβλέπει εμπλουτισμό του ιρανικού ουρανίου στη Ρωσία.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσερ Μοτακί εμφανισθηκε τη Δευτέρα διαλλακτικός, ενώ σχολίασε τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενο πρωτο πλήγμα από το Ισραήλ, λέγοντας: "Δεν βλέπουμε να έχουν τέτοια δυνατότητα. Αλλά αυτα τα καθεστώτα είναι ζώα με κέρατα, χωρίς λογική και γι' αυτό πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά την τρέλα τους".

http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14542&subid=2&pubid=4621743







Μόλις οι αμερικανοί είδαν από τον Ερντογάν, περίεργες και μη αποδεκτές κινήσεις με το Ιράν, άρχισαν να κτυπούν , μια στο καρφί και μια στο πέταλο . Βλέπετε  τώρα είναι στη μέση και το θέμα της αντιμετώπισης του Ισραήλ από τους τούρκους , το οποίο δεν τους αρέσει και για να τους πιέσουν , φέρνουν τώρα στο προσκήνιο και πάλι την Χάλκη . Κάτι ξέρουμε , λίγο πολύ κι εμείς , απ’ αυτά τα τερτίπια τους  .  
Θ.Γ

"Οθωμανικά Βαλκάνια" βλέπει ο Νταβούντογλου



ΕκτύπωσηE-mail
26-10-2009 15:00:10
Μια διάσκεψη στο Σαράγεβο, ήταν αρκετή για να ξεκαθαρίσει η Αγκυρα τους γεωστρατηγικούς της στόχους για τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κεντρική Ασία.
Μιλώντας στο συνέδριο με θέμα: «η οθωμανική κληρονομιά και οι μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια», ο τούρκος  υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε: «Επιθυμούμε μία νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια».
Ο ηγέτης της τουρκικής διπλωματίας όμως δεν στάθηκε μόνο εκεί. Συνεχίζοντας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ευθαρσώς ότι: «Με τη συμβολή της Τουρκίας, τα Βαλκάνια, ο Καύκασος, η Μέση Ανατολή θα γίνουν το επίκεντρο της παγκόσμιας σκηνής εξελίξεων, στις εποχές που έρχονται. Και να είστε βέβαιοι πως θα το πετύχουμε!».
Μάλιστα, ο ηγέτης της τουρκικής διπλωματίας προειδοποίησε το Βελιγράδι και τη Μόσχα αναφορικά με το ζήτημα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, δηλώνοντας με νόημα ότι: «Το μέλλον της Τουρκίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι κοινό. Για εμάς η εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας είναι το ίδιο σημαντική όσο και η εδαφική ακεραιότητα της ίδιας της μητέρας-Τουρκίας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=9370&Itemid=52


Ισως χρειαζεται η μαθησις Τουρκικων, εν τέλει. Ως γνωστον η Τουρκια εργαζεται εντατικα προς απασας
τας διευθύνσεις.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ κ. ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΕΘΕΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
 ΤΟΥ "ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"  ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΓΑΝΑΤΟΛΗ , ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ. ΜΑΣ "ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕ " ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ , ΕΚΟΝΤΕΣ-ΑΚΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΟΒΛΕΤΙ.
 
Η ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΜΗ ΟΥΣΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ  ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε .
  
Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΕΤΑΙΡΟ , ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΑΛΛΆ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ , ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ.
 
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ-ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΛΛΩΣΤΕ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΡΙΩΝ .
 
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  .  ΤΟΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ  ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ   ΜΑΣ.
 
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ :
- ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ, Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
 -ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ  Ή ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ;
- ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ  Ή ΕΛΛΗΝΕΣ;
- ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ Ή ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ;
- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΚΡΑΤΙΑ;
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


Το «μαύρο» σενάριο της αγοράς ομολόγων


Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2009 00:33

Σχετικά ψύχραιμα αντέδρασε η αγορά ομολόγων στη χθεσινή «ψυχρολουσία» από
τον οίκο Fitch Ratings, που αποφάσισε να κατεβάσει ακόμη πιο κοντά στη.
δεύτερη κατηγορία την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους. Όμως, στα επιτελεία
των ελληνικών τραπεζών, που κατέχουν τίτλους αξίας 60 δις. ευρώ, δεν λείπουν
οι φόβοι για επαλήθευση των «μαύρων» σεναρίων.

Η υποβάθμιση από την Fitch, από την κατηγορία «Α» στην κατηγορία «Α-«, δεν
αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, καθώς τα στελέχη του οίκου αξιολογήσεων είχαν
προειδοποιήσει, ότι σε περίπτωση απρόβλεπτης επιδείνωσης των δημοσιονομικών
δεικτών η βαθμολογία θα επανεξεταζόταν.

Καθώς το έλλειμμα του 2008 αναπροσαρμόσθηκε στο 7,7% του ΑΕΠ και για το 2009
η νέα πρόβλεψη κάνει λόγο για 12,5%, εύλογο ήταν να εκδηλωθεί η πρώτη
αντίδραση από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, ενώ αναμένονται και τα
επόμενα «χτυπήματα», από την Standard & Poor's και την Moody's. H Fitch
προειδοποιεί μάλιστα για νέες υποβαθμίσεις, καθώς το outlook προσδιορίζεται
ως αρνητικό.

Στην αγορά ομολόγων, το spread των αποδόσεων ελληνικών και γερμανικών τίτλων
περιέργως παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό, στις 131 μονάδες βάσης, ύστερα από
μια μικρή ανοδική αντίδραση χωρίς διάρκεια. Τραπεζικά στελέχη τονίζουν, ότι
η αγορά παρέχει στη νέα κυβέρνηση ορισμένα περιθώρια να παρουσιάσει τις
αποφάσεις της για τα επόμενα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, γι' αυτό και
λείπουν οι ακραίες αντιδράσεις προς το παρόν.

Επιπλέον, τραπεζικά στελέχη υπογραμμίζουν, ότι στην αγορά δεν υπάρχει ακόμη
σαφής εικόνα για τις δανειακές ανάγκες της χώρας ως το τέλος του έτους:
άλλες θα είναι οι αντιδράσεις αν ο νέος δανεισμός περιορισθεί σε 5 δις.
ευρώ, άλλες αν εκτοξευθεί στα 15 δις. ευρώ, όπως αναφέρουν τα χειρότερα
σενάρια.

Τραπεζικά στελέχη υπογραμμίζουν, ότι η χώρα βρίσκεται αυτή την περίοδο στο
πιο δύσκολο σταυροδρόμι και η πορεία των επόμενων μηνών θα κριθεί από την
πειστικότητα που θα έχουν τα μέτρα της κυβέρνησης έναντι της αγοράς
ομολόγων. Αν κάτι πάει στραβά, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να επιβεβαιωθεί
το «μαύρο» σενάριο για την οικονομία και την αγορά.

Ένας νέος γύρος πιέσεων στα κρατικά ομόλογα θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος
δανεισμού του Δημοσίου, ενώ θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στα χαρτοφυλάκια
των τραπεζών, προκαλώντας νέο γύρο «σφιξίματος» στη χρηματοδότηση της αγοράς
και αύξησης του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, όμως, θα είναι να υποβαθμισθούν τα
ελληνικά ομόλογα στη δεύτερη κατηγορία των αξιολογήσεων από τους διεθνείς
οίκους, κάτι που έχει πάψει πλέον να φαίνεται ως απίθανο και ακραίο
ενδεχόμενο.

Στην περίπτωση αυτή, οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι θα πάψουν να γίνονται
δεκτοί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αναχρηματοδότηση. Αυτό θα
σημαίνει, ότι οι τράπεζες θα πρέπει να επιστρέψουν αρκετές δεκάδες δις. ευρώ
στην ΕΚΤ και να αναζητήσουν άλλες πηγές ρευστότητας, όπως οι καταθέσεις, που
θα έχουν όμως απαγορευτικά υψηλό κόστος. Σήμερα οι τράπεζες κατέχουν
κρατικούς τίτλους αξίας σχεδόν 60 δις. ευρώ και τους έχουν δεσμεύσει στην
ΕΚΤ ως εγγυήσεις για άντληση ρευστότητας.

Ουσιαστικά, στην περίπτωση αυτή η οικονομική επιβίωση της Ελλάδας δεν θα
είναι εφικτή χωρίς διεθνή βοήθεια, όπως έχει συμβεί στις περιπτώσεις
ανατολικοευρωπαϊκών κρατών εκτός Ευρωζώνης, που σήμερα στηρίζονται στα
δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η
απόσταση της χώρας από τη χρεοκοπία έχει μειωθεί επικίνδυνα», τονίζουν
τραπεζικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ό,τι
είναι δυνατό για να σταματήσει το ντόμινο των υποβαθμίσεων από τους οίκους
αξιολόγησης, πριν βρεθούν τα ελληνικά ομόλογα στη δεύτερη κατηγορία και
ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για την οικονομία.


Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι ζητούν ενίσχυση της Frontex


Κοινή επιστολή εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009 07:00

Βρυξέλλες,
Την άμεση ενίσχυση του κοινοτικού οργανισμού διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων (Frontex) στη Μεσόγειο ζητούν ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν κοινή επιστολή στο Σουηδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ε.Ε., Φρέντρικ Ρέινφελντ, και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με την οποία ζητούν την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουνίου για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την επιστολή, απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του Frontex στη θάλασσα της Μεσογείου. Μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων ζητούν την προώθηση ενός ξεκάθαρου σχεδίου για τις θαλάσσιες επιχειρήσεις και τη δημιουργία γραφείων του Frontex στην περιοχή της Μεσογείου. Θεωρούν επίσης επιβεβλημένο να αναλάβει ο κοινοτικός οργανισμός την ομαδοποιημένη επανεισδοχή λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στην κοινοτική επικράτεια.
Στην επιστολή επισημαίνουν επίσης ότι πρέπει η Ε.Ε. να υπογράψει συμφωνία με τη Λιβύη για τη διαχείριση των συνόρων και τη χορήγηση κοινοτικής βοήθειας για την επανεισδοχή. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η Λιβύη πρέπει να επιβραβευθεί για το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύει, το οποίο άρχισε πλέον να αποφέρει αποτελέσματα με τη μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών.
Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουνίου για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης στη Μεσόγειο.
Ανάλογη συνεργασία πρέπει να προωθηθεί και με άλλες τρίτες χώρες, από τις οποίες διέρχονται οι λαθρομετανάστες προκειμένου να εισχωρήσουν στην κοινοτική επικράτεια, όπως η Τουρκία, αναφέρει η επιστολή.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρχές του Νοεμβρίου πρόκειται να μεταβούν στην Αγκυρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Ζακ Μπαρό, με εκπρόσωπο της σουηδικής προεδρίας, προκειμένου να ζητήσουν από τις τουρκικές αρχές στενή συνεργασία με το Frontex, αλλά και εγκατάσταση κοινοτικών γραφείων εξέτασης αιτημάτων ασύλου εντός του εδάφους της χώρας αυτής.
Για Τουρκία
Αναφορικά με την Τουρκία το σχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που προετοίμασε η σουηδική προεδρία δεν κρίνεται ικανοποιητικό από την Ελλάδα και άλλες χώρες-μέλη, διότι στην ουσία επιβραβεύεται η πρόθεση που εξέφρασε η Αγκυρα για υπογραφή ευρωπαϊκής συμφωνίας επανεισδοχής χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κανένα συγκεκριμένα αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Το τουρκικό πλοίο άρχισε να βυθίζετε στο λιμάνι της Μασσαλίας


le 26/10/2009 9:52:59


Texte en français : cliquez ici
Κείμενο στα γαλλικά κάνετε κλικ εδώ, 


Μετά από καθυστέρηση ενός μηνός, το τουρκικό πλοίο μπήκε στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, στις 30 Ιουλίου, όπου είναι αγκυροβολημένο μέχρι σήμερα
Έπειτα από τη Μασσαλία, κανονικά θα έμπαινε θριαμβευτικά στο ίδιο το Παρίσι, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του «Τουρκικού Έτους» στη Γαλλία!!!
Μετά από τη ψυχρή υποδοχή πού του έγινε από από τους Μασσαλιώτες το τουρκικό πλοίο τελικά δεν πήγε στο Παρίσι και η χρονιά της Τουρκίας στη Γαλλία άρχισε με τον χειρότερο τρόπο
Οι τούρκοι παραπλάνησα τους πάντες ότι το πλοίο θα έκανε τον πλου από Φώκαια, μέχρι Μασσαλία για ιστορική έρευνα της διαδρομής. Το οποίο μάλιστα, όταν πλησιάζε σε λιμάνι κινόταν με κωπηλάτες, ενώ όλο τον άλλο πλου κινόταν με ρυμουλκό.




Θα ήταν σήμερα δύσκολο να μιμηθεί κάποιος τους τολμηρούς θαλασσοπόρους της Φώκαιας,





Ίσως ότι το όνειρο των Τούρκων θα γίνει πραγματικότητα εάν το πλοίο τους βυθιστεί εντελώς μετά απο 2.600 χρονια, θα γραφτεί στην στην ΙΣΤΟΡΙΑ ως αρχαίο καράβι…!


















Εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε την ιστορία του τουρκικού πλοίου, κάντε κλικ πιο κάτω.

















La Turquie a transformé le bateau historique grec de Phocée en bateau turc.
ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΩΚΑΕΩΝ

Arméniens et Grecs contestent la venue de ce bateau provocateur turc à Marseille !
Αρμένιοι και Έλληνες διαμαρτήρονται γιά την άφιξη του προκλητικού τουρκικού πλοίου στην Μασσαλία

Polémique autour de l’arrivée du bateau turc à Marseille - Αντιδράσεις γύρω από την αναμενόμενη άφιξη του τουρκικού πλοίου στην Μασσαλία

Le bateau turc froidement accueilli à Marseille

Ψυχρή υποδοχή στη Μασσαλία του τουρκικού πλοίο
Ευχαριστώ τον Α.Δ. για την επισήμανση

Επιπλέον ΑΗ-1W για τους Τούρκους


ΔΕΥΤΈΡΑ, 26 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2009

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σημερινής Zaman οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 5 ελικόπτερα Super Cobra απότα αποθέματα των Αμερικανών Πεζοναυτών.Πιοσυγκεκριμένα ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι κατα την διάρκειαπρογραμματισμένηςσυνέντευξης τύπου την περασμένη Παρασκευή επιβεβαίωσε την πώληση σετούρκους δημοσιογράφους αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την τιμή και το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων.
Για περισσότερα http://www.enkripto.com/2009/10/1w.html

Σχόλιο
Εκτιμώ ότι τον Τούρκο από "Επιτήδειο ουδέτερο" θα πρέπει, εφεξής, να τον αποκαλούμε "Επιτήδειο ... παμφάγο". Αρπάζει και τρώει από παντού...
ΣΓΣ

Ίδρυση Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής σε κάθε δήμο


NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 11:51 

Τελευταία Ενημέρωση : 26/10/2009 18:40

Νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ίδρυση Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής σε κάθε δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα, οι οποίες θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, καθώς και την καθιέρωση οικογενειακού γιατρού που θα επιλέγεται ελεύθερα από τους πολίτες, προανήγγειλε η υπουργός Υγείας σε δηλώσεις της στον Τύπο και την κρατική τηλεόραση.
«Δέσμευσή μας είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Φυσικά, αυτό το σχέδιο απαιτεί χρονοδιάγραμμα και φάσεις. Προϋποθέτει σε πρώτο στάδιο δικτύωση, συνέργεια και αξιοποίηση όλων των σημερινών υπηρεσιών παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», επισημαίνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου σε δηλώσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σχόλιο
Λέτε η Ξενογιαννακοπούλου να μας προκύψει ένας νέος Γεννηματάς;
Μακάρι.
ΣΓΣ