Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ανοιχτή επιστολή στους Αντεξουσιαστές

Ανοιχτή επιστολή στους Αντεξουσιαστές

(Χρ. Δάλκος, από την ΡΗΞΗ, τ.47, που κυκλοφορεί)

Ξέρω πως η ιδέα της πατρίδας, του κοινού τόπου, της ιστορίας και του πολιτισμού του, σας είναι απεχθής.

Ξέρω πως οι κατά τα άλλα «ευαίσθητες» μύτες σας είναι επιλεκτικές στις οσμές του χυμένου αίματος: όσο σας εξεγείρει η δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου από ένα ανθρωποειδές, τόσο σας αφήνει παγερά αδιάφορους η δολοφονία ενός πιλότου που υπερασπίζεται το Αιγαίο ή ενός Ελληνοκύπριου Γλέζου που κατεβάζει την κατοχική σημαία.

Ξέρω πως σέβεστε απεριόριστα τα τζαμιά, τις συναγωγές, τους καθολικούς, προτεσταντικούς ή και αρχαιοελληνικούς ναούς, και το μόνο που δεν σέβεστε είναι οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες ή εικόνες. Είναι κι’ αυτό μια καθ’ όλα σεβαστή μορφή αυτοπεριφρόνησης.

Ξέρω πως δεν χάνετε ευκαιρία να κάψετε την ελληνική σημαία και να την αντικαταστήσετε με την μαυροκόκκινή σας, ξεχνώντας βέβαια πως είναι αυτή η ίδια σημαία που ύμνησε ο Σολωμός, για την οποία πέθανε ο άλλος Σολωμός, που ύψωσαν οι αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και αντίστασης, αυτή η ίδια που γκρεμίστηκε κάτω από τις ερπύστριες των τεθωρακισμένων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ξέρω τέλος πως ενώ περιφρονείτε βαθύτατα την πολιτισμική δημιουργία αυτού του τόπου, γοητεύεστε απεριόριστα από τον πολιτισμό, την γλώσσα και τα ήθη του παγκόσμιου χωροφύλακα, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. (…)

Ακούστε, σας παρακαλώ, και σκεφθήτε επί τέλους: Με μια απείρως πιο αυταρχική αστυνομική εξουσία στο σβέρκο τους, οι αριστεροί του ’40 συστρατεύθηκαν στον πόλεμο εναντίον του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού, γιατί καταλάβαιναν αυτό που εσείς, δυστυχώς, αδυνατείτε να καταλάβετε: πως υπάρχουν εξουσίες κι εξουσίες, και πως οι αφανείς και φαινομενικά μακρινές μπορεί να είναι πολύ πιο καταπιεστικές και αντιανθρώπινες.

Σήμερα που τα εξωνημένα κανάλια αλωνίζουν στα μυαλά των ανθρώπων και που είναι δυνατόν με ένα και μόνο ψέμα, καλά προπαγανδισμένο, να πέφτουν κυβερνήσεις και να διεκπεραιώνωνται πορτοκαλί, βελούδινες κ.λπ. «επαναστάσεις», μήπως είναι καιρός να αναρωτηθήτε μπας και λειτουργείτε ως τα ανυποψίαστα και ευχειραγώγητα κινούμενα μιας «κοκκινόμαυρης» «επανάστασης», ενορχηστρωμένης απ’ τον παγκόσμιο χωροφύλακα; Ο οποίος φιλοδοξεί να ταπεινώση και να υποδουλώση έναν ολόκληρο λαό με λίγες σπασμένες βιτρίνες και μερικά πυρπολημένα κτήρια;

Κοντολογίς, αφού δεν μπορείτε και δεν θέλετε να είστε πατριώτες, μπορείτε τουλάχιστον να μην είστε ηλίθιοι;

Σχόλια από ΣΓΣ.

Εκτιμώ ότι δεν πρόκειται περί δολοφονίας (φόνος μετά δόλου), αλλά περί φόνου (;). Επίσης η περίπτωση Ηλιάκη δεν είναι φόνος μετά δόλου, επειδή θα πρέπει να χαρακτηριστεί, για εμάς τους μη γνωρίζοντες, είτε ως ατύχημα ή ως πολεμική ενέργεια.

Σ’ ότι αφορά την ελληνική σημαία θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μ’ αυτή τυλίχτηκε το πανελλήνιον και ξεχύθηκε στους δρόμους, όταν η Ελλάδα κέρδισε το EURO 2004, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων.

Σ’ ότι αφορά τον πόλεμο του ’40 εκτιμώ ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τις επιστολές Ζαχαριάδη ο Έλληνας τίμησε νικηφόρα τα όπλα τα ιερά.

Σ’ όλες τις άλλες παρατηρήσεις, σε γενικές γραμμες, συμφωνώ.

ΣΓΣ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΣ

Έλαβα το ακόλουθο ενυπόγραφο email το οποίο και το αναρτώ σε φυσική συνέχεια των δηλώσεων της κας Άννας Διαμαντοπούλου [βλέπε σημερινή ανάρτηση], η οποία διέβλεπε τις εν δυνάμει εξεγέρσεις ως κοινωνικό φαινόμενο, επειδή ως βουλευτής της Α’ Αθήνας έχει ενδιατρίψει σε βάθος και με τα προβλήματα των περιθωριακών ατόμων.
ΣΓΣ


ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΣ
Το προωθώ αλλά, για να είμαι εν τάξει με τον εαυτόν μου πρέπει να πω πως πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ [και όποιος ΣΥΡΙΖΑ] γεννήθηκε ακριβώς για να επαναφέρει το παραπαίαν πολιτικόν κράτος μας στη σταθερή τροχιά του παγκοσμιοποιουμενου κατεστημένου με έναν ψευδεπίγραφο προοδευτικό μανδύα.
Προφανέστατα και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτσι, αλλά ο σκληρός πυρήνας εκεί πιστεύω κατευθύνεται.
Το ΠΑΣΟΚ του Σιμίτη έκανε την αρχή από το 1996 όταν νομοτελειακά πέθαινε μαζί με τον Α.Παπανδρεου η όποια αλλαγή [μεγάλες και οι ευθύνες του Α.Παπανδρεου γι αυτή την πορεία του ΠΑΣΟΚ].
Η πεθαμένη έτσι κι αλλιώς Νέα Δημοκρατία, άπλα επιβίωσε επειδή δεν ήταν στην εξουσία για πολλά χρονιά και μετά από 4 αλλαγές ηγεσίας βρήκε στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου την ελπίδα. Όμως ο Νέος αυτός κουβάλησε μαζί του μεγάλο μέρος του σάπιου παρελθόντος και έγινε αντιπαθής όσο και το ΠΑΣΟΚ ενός ευγενούς μεν αλλά πολιτικά ανύπαρκτου αρχηγού, για τον οποίον ούτε ο πατέρας του δεν είχε εμπιστοσύνη...
Κοντά σ αυτά έχουμε και την εμφάνιση ενός έξυπνου μεν αλλά τυχάρπαστου και αλληθωρίζοντας ακροδεξιού σχήματος το οποίο προσπάθησε να ενστερνιστεί τα αγνά πατριωτικά αισθήματα μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών που όμως δεν επεισθησαν
και –κατ’ εμέ- δικαίως.
Το σημερινό ΚΚΕ φάνηκε πιο σταθερό και αγνό στα πατριωτικά του αισθήματα και απέσπασε κόσμο από τη λαιτ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλά και τους προοδευτικούς του παλαιού κέντρου, αλλά μέχρι εκεί. Η μη απήχηση του σε μεγάλες μάζες οφείλεται στην άρνηση του προς την Ευρώπη κυρίως, η όποια έτσι κι αλλιώς υπάρχει και γίνεται αναγκαστικά αποδεκτή από τον ελληνικό Λαό, πολλές φορές και ως αντίδραση στην αμερικανική αθλιότητα. Η στάση του απέναντι στη Ρωσία του Πούτιν, είναι λάθος γιατί το Σοβιετικό καθεστώς ηττήθηκε πρώτιστα από μέσα και ο Πούτιν δεν είναι ο Γέλτσιν, ούτε ο Γκορμπατσόφ. Πρέπει όμως να δεχθώ ότι το ΚΚΕ, διακρίνεται σήμερα για πολίτικη εντιμότητα.
Στις παγκόσμιες αλλαγές που συντελούνται σήμερα κανένα ελληνικό πολίτικο κόμμα δεν είναι έτοιμο να απαντήσει με νέες προτάσεις οι όποιες είναι κατά την άποψη μου,
- Ποια τα όρια της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και πως τα στηρίζουμε. Κινδυνεύουμε από τις ιμπεριαλιστικές σκληρές επιθέσεις ή όχι;
-Οι όποιες συμμαχίες μας είναι υπέρ της πατρίδας μας ή απλά μένουμε μέσα γιατί θα τιμωρηθούμε αν βγούμε;;;
-Στον νέο κόσμο επιδιώκουμε νέες συμμαχίες; [η συμμαχία είναι πάντοτε δούναι -λαβείν]
-Με βάσει τα παραπάνω, ποια τα όρια της οικονομικής μας αυτοτέλειας;;;Τι ελιγμούς μπορεί να κάνει σήμερα ο όποιος Έλληνας πρωθυπουργός αφού ούτε το βασικό μέτοχο δεν μπόρεσε να αλλάξει.;;. Πως εκμεταλευόμεθα τον φυσικο-ναυτιλιακό-τουριστικό μας πλούτο; Ποια η πολιτική μας στη πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος για το οποίο η βαθμολογία μας σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ήδη τραγική;
-Προτίθεται κάποιος να κάνει ανακατανομή του πλούτου χωρίς αυτό να σημαίνει κλίκες αλλά ανακούφιση αυτών που εργάζονται και όμως πένονται; [Πληροφορούμαι ότι ο Ομπάμα έχει ήδη έτοιμο αυτό το σχέδιο για την Αμερική και ήδη υπάρχει σημαντική αντίδραση στο οικονομικό κατεστημένο των ΗΠΑ]
- Προτίθεται κάποιος να δώσει ώθηση σε ένα νέο σύστημα αξιόπιστης και ποιοτικής Παιδείας; ή θα έχουν εκπαίδευση μόνον όσοι έχουν χρήματα για να πάνε στα ξένα Πανεπιστήμια; [και να έρχονται ύστερα να μας διοικούν με αμερικανοαγγλικες νόρμες;]
- Τέλος και οπωσδήποτε όχι τελευταίο, Είναι τόσο δύσκολο να εξοβελισθεί τελείως το πιο αισχρό φαινόμενο της διαφθοράς που μας προσβάλει όλους;;

Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία ακούγονται κάθε μέρα παντού .

Θα δοθεί απάντηση έστω μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα -της τε δολοφονίας του μαθητού και της εν συνεχεία δολοφονίας των όποιων αξιών μας και της νοημοσύνης μας από ασυνείδητους σπεκουλαδόρους σε κομματικούς και μη χώρους;

Πότε θα μπορέσουμε να κάνουμε και ένα ουσιαστικό μνημόσυνο γιατί ο χαμός ενός μαθητή κατόρθωσε να μας αφυπνίσει επιτέλους, όχι για να κάψουμε την Πατρίδα μας αλλά για να την ξανακτίσουμε.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε αλλά για να αρχίσει αυτή η μεταστροφή θα ήθελα αύριο το πρωί ακόμη και τον κ. Αλαβανο να αλλάξει [υπερβολική αισιοδοξία;] για να μην κατηγορηθούν πάλι οι πολιτικοί μας όπως κατηγορήθηκαν από τον Αμερικάνο Πρόξενο στη Σμύρνη Γεώργιο Χόρτον που είχε πει ότι "την ώρα της καταστροφής είδα Έλληνες πολικούς να ενδιαφέρονται πιο πολύ για την καρέκλα τους παρά για την πατρίδα τους"

Ευχαριστώ για την προσοχή σας, όσοι με διαβάσετε.

Δ.Αλευρομάγειρος

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟ, ΤΗΝ "ΑΥΓΗ". --> 20 Ιουνίου 2008, Δημήτρης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος:

«Δε θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια τη νομιμότητα γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων, ιδίως σε εποχές που τα κράτη διεκδικούν και επιβεβαιώνουν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη καταστολή, χωρίς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να τα περιορίζει ιδιαιτέρως.
Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα, καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα ποσά βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά. Ποσά που αντιστοιχούν στην υπόθεση που υπερασπιζόμαστε και που λειτουργούν απελευθερωτικά για τους κυριαρχούμενους, αναδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη.
Τέτοια δύναμη, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αν οι πολιτικές μας παρεμβάσεις εξαντλούνται σε δελτία Τύπου αγχωμένα μέσα στη νομιμοφροσύνη τους».

Μετανάστες και λάθρο ... και μόνον;

Το ακόλουθο δημοσίευμα του politis-gr είναι σημαντικότατο. Το μονον που θα προσθέσω είναι αυτό που έχω κατάθεση και άλλη φορά: Ο Οζάλ είχε πει ότι την Ελλάδα θα την υποτάξουμε ξανά με την πληθυσμιακή μας έκρηξη.
ΣΓΣ


Πέμπτη, 11 Δεκέμβριος 2008
Τα αθέατα κομμάτια του παζλ !
Όλοι συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα . Άλλοι το βλέπουν από την ανθρωπιστική του πλευρά και άλλοι από την προβληματική κοινωνική του πλευρά.
Εκτός όμως από το άσπρο ή το μαύρο υπάρχει και το γκρι που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ….δεν το γνωρίζουν. Είναι η αθέατη πλευρά των γεγονότων.
Μέσα από την λαθρομετανάστευση εξυπηρετείται και ένα «κομμάτι» για …άλλους σκοπούς , άγνωστους για τους αδαείς. Μέσα στον όχλο των αθώων λαθρομεταναστών βρίσκουν καταφύγιο διάφοροι πράκτορες, αλλά και στρατευμένοι τρομοκράτες.
Μη περιμένετε φυσικά την πληροφόρηση από τα κανάλια γιατί και αυτά τους ίδιους σκοπούς (από άλλο μετερίζι) … εξυπηρετούν.
Για παράδειγμα ποτέ δεν έχουν αναφερθεί ότι στο δουλεμπορικό Αιγαιοπελαγίτικο (και όχι μόνο) παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μετέχουν διάφορες μυστικές υπηρεσίες.
Πριν λίγους μήνες συνελήφθη πράκτορας(Serkan Kaya) των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) με πλούσια δράση σε μυστικές αποστολές και καταδρομικές επιχειρήσεις, να μεταφέρει με φουσκωτό σκάφος 15 Αφγανούς …. «λαθρομετανάστες» στη Μυτιλήνη.

Για περισσότερα κλικ στο http://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html

Μακάρι αυτά που λέει να τα ενστερνιστούν και να γίνουν έργα

Η Άννα Διαμαντοπούλου τα λέει όλα αναφανδόν Μιλάει για:
- Τους
bloggers και τα blogs
- Πολιτική και Διαφάνεια
- Κόμματα και κομματικά στελέχη
- Τι στάση θα κρατήσει ως υπουργός
- Την οικονομική κρίση
- Το κράτος ή αγορά θα δημιουργήσει την ανάπτυξη
- Ο εθνικός στόχος
- Το νέο κοινωνικό τρίγωνο
- Για την Αθήνα Εκκρηγνυόμενη Αθήνα


Για την έκρηξη που διαβλέπει και σήμερα είμαστε σε θέση να την επιβεβαιώσουμε, είναι κάτι που πλέον του ενός έτους συζητείται στις παρέες μεταξύ των πολιτών.
ΣΓΣ



http://www.youtube.com/watch?v=ua1uASogJWk

Αυτή η είδηση μου αρέσει πολύ
















Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 11 ΔΕΚ 2008

Το Νορβηγικό ωκεανογραφικό πλοιο ερευνών

Το Νορβηγικό ωκεανογραφικό πλοιο ερευνών κρύβει κι' άλλα συμφέροντα από πίσω δεδομένου ότι οι Νορβηγοί έχουν την τεχνογνωσία εξόρυξης στην ανοιχτή θάλασσα.
ΣΓΣ


Νάρκη στο κύρος της χώρας

Διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η Ελλάδα δεν καταστρέφει τις νάρκες κατά προσωπικού, παρότι έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Οτάβας! Τα ξένα MME (Reuters, International Herald Tribune, ακόμα και η τουρκική Hurriyet) γράφουν ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη Λευκορωσία είναι οι μόνες χώρες -από τις 156 συνολικά- που παραβιάζουν τη Συνθήκη. Και όμως, η είδηση αναφέρθηκε σε ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ. Ακόμα και οι αρμόδιες ΜΚΟ σιωπούν – με εξαίρεση τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Την ώρα που στη χώρα μας θεωρούμε τις νάρκες «μέσο……άμυνας», παγκοσμίως, όλοι (ΜΚΟ και κυβερνήσεις) τις θεωρούν έγκλημα. Σκοτώνουν, και μάλιστα όχι εν καιρώ πολέμου. Σκοτώνουν σχεδόν αποκλειστικά αμάχους.

Το Ποντίκι Global απευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να μάθει την αιτία που η χώρα μας διασύρεται διεθνώς. Σύμφωνα με την απάντηση, παρουσιάστηκαν προβλήματα με την ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, γεγονός που καθυστέρησε τη διαδικασία.153 χώρες τα κατάφεραν, όχι όμως και η Ελλάδα…

Η τελευταία έκθεση της ΜΚΟ «Διεθνής Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Ναρκών» (Landmine Monitor) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν έχει καταστρέψει ακόμα ΟΥΤΕ ΜΙΑ νάρκη. Σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει την καταστροφή των αποθεμάτων μέχρι την 1η Μαρτίου 2008. Όπως εξηγεί ο συντάκτης της έκθεσης, Στηβ Γκουζ, «αυτή είναι η πρώτη σοβαρή παραβίαση της Συνθήκης». Η Ελλάδα έχει επισήμως αποθηκευμένες 1.566.532 νάρκες κατά προσωπικού. Ορισμένες απ’ αυτές, μάλιστα, περιέχουν στοιχεία ουρανίου. Όταν χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Σουδάν έχουν ήδη καταστρέψει τα αποθέματά τους, ενώ το Μαλάουι και η Σουαζιλάνδη έχουν ολοκληρώσει την πλήρη αποναρκοθέτηση τους, η επίκληση «λόγων ασφαλείας» από την Ελλάδα μοιάζουν αστείοι.

Άλλωστε, και η επίσημη εξήγηση του ΥΠΕΞ για την κωλυσιεργία είναι διαφορετική - αν και όχι ιδιαιτέρως πειστική. Όπως ανέφεραν πηγές του ΥΠΕΞ στο Global, τελικά βρέθηκε εταιρεία να αναλάβει το έργο και η πρώτη παρτίδα ναρκών στάλθηκε για καταστροφή. Παράλληλα τόνισαν ότι η χώρα μας έχει ολοκληρώσει το 80% της αποναρκοθέτησης των συνόρων, παρόλο που το χρονοδιάγραμμα δίνει περιθώριο μέχρι το 2014.

Πάντως, άτυχοι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να σκοτώνονται ή να ακρωτηριάζονται στα ναρκοπέδια του Έβρου. Επίσημη καταγραφή των θυμάτων δεν υπάρχει και όπως σημειώνει το Landmine Monitor, «οι μόνες καταγραφές θυμάτων από νάρκες προέρχονται από τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ». Η διεθνής ΜΚΟ έχει εντοπίσει αναφορές για 105 θύματα ναρκών (61 νεκρούς και 44 τραυματίες) από το 1999 μέχρι το 2007. Ο πραγματικός αριθμός είναι υπερπολλαπλάσιος, αν ληφθεί υπόψη ότι στον Τύπο αναφέρεται μέρος μόνο των περιστατικών. Για τον θάνατο τεσσάρων Γεωργιανών λαθρομενταναστών, παραδείγματος χάριν, στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ ήταν ελάχιστες (Μακεδονία και Έθνος), ενώ η είδηση έπαιξε εκτεταμένα στα ξένα (AP, International Herald Tribune).

Όπως εξηγεί στο Global ο γραμματέας του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χρήστος Βελισσαρόπουλος, «τα περισσότερα περιστατικά κρατιούνται κρυφά. Στα πολυϊατρεία μας φτάνουν πολλοί μετανάστες τραυματισμένοι από νάρκες, οι οποίοι επιθυμούν να μη δημοσιοποιηθεί ο τραυματισμός τους».

Βόμβα ντροπής

Σχεδόν ταυτόχρονα με το ρεπορτάζ μας για τις νάρκες, έσκασε ο νέος διεθνής διασυρμός της Ελλάδας (αλλά άγνωστος στη χώρα μας), σε παρεμφερές θέμα: τις βόμβες διασποράς.

Στη διεθνή διάσκεψη του Όσλο, 107 χώρες υπέγραψαν την απαγόρευση των cluster bombs. Οι γνωστοί «κακοί» του πλανήτη (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Ισραήλ, Ινδία, Πακιστάν) αρνήθηκαν να υπογράψουν. Μόλις 5 χώρες της Ε.Ε. απείχαν – ανάμεσά τους η Ελλάδα.

Οι βόμβες διασποράς μοιάζουν με νάρκες: σκοτώνουν ή ακρωτηριάζουν, πολλές φορές ακόμα και δεκαετίες μετά τη ρίψη τους. Αφού η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί cluster bombs, γιατί, που να πάρει, δεν συμφωνεί με την κατάργησή τους; Διότι τις κατασκευάζει και τις πουλάει σε χώρες του τρίτου κόσμου!

(Ποντίκι, 11.12.2008)

http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?option=com_content&task=view&id=3564&Itemid=54

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Μια θαυμάσια επιστολή από μαθητές

Ενδιαφέρον κείμενο μαθητών.
Αφοπλιστικής σοβαρότητας και ποιότητας.
Ας το συγκρίνουμε με τις ανοησίες και τα σπεκουλαρίσματα που ακουμε απο άλλους χώρους και κυρίως απο τα ΜΜΕ.
Δ.Αλευρομάγειρος

Δευτέρα, 8 Δεκέμβριος 2008
Ανοιχτή επιστολή μαθητών του σχολείου μας στους βουλευτές.
Φορτισμένη ατμόσφαιρα σήμερα σχολείο. Βαρυθυμία, σκεπτικισμός. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το νέο που έπεσε από τα πυρά του αστυνομικού, άνοιξαν πηγαδάκια, καθηγητές, μαθητές συζητούσαν

Αυθόρμητα κάποια παιδιά κάθησαν και έγραψαν μία επιστολή, με την ελπίδα να ακουστεί η φωνή τους, με την προσδοκία η αντίδραση να φτάσει να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Τη μεταφέρουμε αυτούσια:

Ανοιχτή επιστολή στους κ.κ. βουλευτές
Κύριοι βουλευτές,
Νιώθουμε πως ζούμε σε μια ρημαγμένη Ελλάδα , στην οποία επικρατεί το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου. Κυριαρχεί η κατάχρηση της εξουσίας και η διαφθορά των φορέων της, όπως και η αδιαφορία των αρμόδιων για βελτίωση αυτής της εικόνας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το θλιβερό γεγονός που συνέβη στις 6-12-2008 με το δεκαπεντάχρονο μαθητή και τον ειδικό φρουρό. Σας ρωτάμε: Αν αυτό το παιδί ήταν δικό σας, ποια θα ήταν η αντίδρασή σας; Τι θα σας προβλημάτιζε; Τι θα σας εξόργιζε;

Εμάς, λοιπόν, αυτό το περιστατικό μάς δημιούργησε μια απέραντη θλίψη, απογοήτευση για τον κόσμο που ζούμε και την ανάγκη να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση μέσα από μικρές αλλά αξιόλογες προσπάθειες.
Ποιος, όμως, είναι ο υπεύθυνος; Ο άνθρωπος ως μονάδα και κατ' επέκταση ο αστυνομικός που ενήργησε μ'αυτό τον αψυχολόγητο και εξωφρενικό τρόπο, ή το σύνολο της κοινωνίας, δηλαδή εμείς οι έφηβοι και εσείς οι ώριμοι και "πεπαιδευμένοι"ενήλικες; Ρόλος μας και στόχος μας δεν είναι ι να αποδώσουμε ευθύνες και να ταχτούμε υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, αλλά αποδεσμευμένοι από μεροληπτικές τοποθετήσεις θα προσπαθήσουμε όσο πιο απλά μπορούμε να σας παρουσιάσουμε τον κόσμο που βλέπουμε
με τα δικά μας μάτια.
Ασυδοσία, διαφθορά, έλλειψη σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, κατάχρηση εξουσίας, αλλοτρίωση αξιών και αδιαφορία των αρμοδίων είναι ένα ελάχιστο δείγμα της νοσηρής πραγματικότητας που βιώνουμε. Αυτές οι σκέψεις, που κάποιοι τις μεταφράζουν ως φόβους, ανησυχίες, προτερήματα και αδυναμίες, κατακλύζουν το μυαλό μας.
Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο. Ποιο δρόμο πρέπει να διαλέξουμε; Εσείς, τι προτείνετε;Οι πράξεις σας πού μας ωθούν; Στην ατομική και κοινωνική ενεργοποίηση ή στην κοινωνική αναλγησία; Το εκπαιδευτικό σύστημα τις περισσότερες φορές δε μας βοηθά στην επιλογή στάσης ζωής βασισμένης σε αξίες, πράγμα που αποδεικνύεται και από το πρόσφατο συγκλονιστικό περιστατικό. Η έλλειψη ανθρωπιστικής παιδείας που συντελεί σε εκδηλώσεις παράνομης συμπεριφοράς ισοπεδώνουν την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Συνειδητοποιείτε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα;Είναι επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η παιδεία με την αρμόζουσα σοβαρότητα και αξία, γιατί αποτελεί πηγή τέτοιων σοκαριστικών γεγονότων, τα οποία όμως δεν είναι μεμονωμένα παρά προκύπτουν από μία νοοτροπία και στάση ζωής που απειλεί όλους μας.

Σήμερα ήταν ο δεκαπεντάχρονος μαθητής, αύριο ίσως εμείς και αργότερα, γιατί όχι,και τα δικά σας παιδιά…
Σας ευχαριστούμε

Για τη σύνταξη:
Δενδράκη Α.
Καραλή Ν.
Μελικόκη Β.
Σπυροπούλου Μ.

Ο φόβος παραλύει τη συνείδηση

Πάνω στο δημοσίευμα που ακολουθεί το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι ότι όλα αυτά τα φαινόμενα είναι απότοκα της φοβικής και αδύναμης κυβέρνησης.



ΣΓΣ

http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=794


Απόπειρα «πορτοκαλί Επανάστασης»...

Χρύσανθος Λαζαρίδης
11 Δεκ. 2008

Αυτό που έγινε, πριν λίγα εικοσιτετράωρα ΔΕΝ ήταν «επανάσταση». Δεν ήταν «εξέγερση». Δεν ήταν «έκρηξη κοινωνικής διαμαρτυρίας».

Όχι πως δεν υπάρχουν πολλές πραγματικές αιτίας κοινωνικές έκρηξης.
Υπάρχουν και με το παραπάνω. Αλλά αυτό που έγινε προχθές δεν ήταν «εξέγερση». Όχι ακόμα, τουλάχιστον...

-- Η πυρπόληση κατοικημένων περιοχών δεν είναι κοινωνική «εξέγερση».
-- Ο εμπρησμός μνημείων, όπως η Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο, δεν είναι «εξέγερση».
-- Οι επιθέσεις κατά πυροσβεστών, που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν ανήμπορα γερόντια από τις φλόγες δεν είναι «εξέγερση».
-- Το εκτεταμένο πλιάτσικο δεν είναι «εξέγερση».

Ο τραγικός φόνος του 15χρονου από έναν «τρελαμένο» αστυνομικό δεν ήταν η αιτία. Ήταν μόνο η αφορμή - μιας έκρηξης που «ωρίμαζε» από καιρό.

* Πριν λίγες μέρες γνωστοί-άγνωστοι είχαν επιτεθεί βάναυσα μέσα στο λεγόμενο «Πανεπιστημιακό» άσυλο κι είχαν σπάσει το χέρι μιας καθηγήτριας. Χωρίς να έχει προηγηθεί ο θάνατος του 15χρονου μαθητή...
* Πριν λίγες μέρες, είχαν κακοποιήσει άγρια μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους ομιλητή που είχε προσκληθεί να δώσει διάλεξη
στους φοιτητές Νομικής. Ούτε τότε είχε προηγηθεί ο θάνατος του 15χρονου...
* Πριν ενάμιση χρόνο είχαν ξυλοκοπήσει μέχρις αναισθησίας ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας που είχε πάει μαζί με την οικογένειά του να παρακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση στο Γκάζι. Ούτε τότε είχε προηγηθεί ο θάνατος του αδικοχαμένου μαθητή.

Κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν ένα τραγικό περιστατικό για να αποπειραθούν «πολύχρωμη εξέγερση» και στην Ελλάδα (κατά τα πρότυπα της Γεωργίας και της Ουκρανίας).

Η διεθνής κοινή γνώμη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, διότι είναι η πρώτη τέτοια «πορτοκαλί επανάσταση» που επιχειρείται σε δημοκρατική χώρα δυτικού τύπου.

Ακόμα και το ΚΚΕ αναγκάστηκε να κατονομάσει τους προβοκάτορες και να καταγγείλει αυτούς που τους «χαϊδεύουν».

Όχι, ο ελληνικός λαός δεν ξέσπασε προχθές. Για την ακρίβεια δεν μίλησε ακόμα.

Απλώς, κάποιοι, θυμούνται τι είχε πει κάποτε ο Γεώργιος Παπανδρέου:

-- Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!

--
Σελίδες Πατριδογνωσίας
http://pheidias.antibaro.gr

Σχόλια & σκέψεις επί των επεισοδίων

Βγάλτε τις κουκούλες ωρέ ..!

http://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.htmlhttp://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html

Χθες βράδυ στις ειδήσεις του ALPHA με φωτογραφίες και ο κ. Μαργαρίτης (ΣΥΡΙΖΑ) παρουσίασαν και κατήγγειλαν ότι οι κουκουλοφόροι και οι ροπαλοφόροι ήσαν αστυνομικοί. Παρουσιάστηκαν φωτογραφίες απαράδεκτου εναγκαλισμού αστυνομικών και κουκουλοφόρων. Κατόπιν τούτου η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει θέση.

Επίσης κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ ότι οι στρατηγοί της ΕΛΑΣ ήσαν απόντες, γεγονός που μου θυμίζει ότι την κρίσιμη περίοδο της επιστράτευση του 1974 είχε εξαφανιστεί άπασα η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι με συνέπεια ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Σίσκο να συνομιλήσει με τον ΑΓΕΝ, ως εκπρόσωπο της τότε ελληνικής κυβέρνησης. Αν τούτο αληθεύει θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα μέτρα.

Επειδή από τα ΜΜΕ έχει γίνει πολύς θόρυβος, μέχρι πλύση εγκεφάλου, γύρω από το θέμα των πυροβολισμών στον αέρα από τους αστυφύλακες εκτιμώ ότι αυτή η διαδικασία – έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε – είναι μέσα στους κανόνες εμπλοκής και ως εκ τούτου ουδέν μεμπτό. Άλλωστε ποιος ο λόγος που οπλοφορούν οι αστυφύλακες; Επί του προκειμένου παρατηρείται ότι τα όπλα τους είναι πιστόλια με συνέπεια να απορρίπτονται οι κάλυκες και να προκαλούν αυτούς που θέλουν να προκαλούνται, εάν είχαν περίστροφα τότε οι κάλυκες δεν θα απορρίπτονταν και δεν προκαλούσαν το κοινόν αίσθημα.

Επίσης, πάλι χθες στο κανάλι Blue Sky, αν κατάλαβα καλά κατατέθηκε η πληροφορία ότι μια ΜΚΟ που πρωτοεμφανίστηκε το 1974 στην Αγγλία έφτιαξε παρακλάδι της και στην Ελλάδα/Αθήνα και αυτή η ομάδα η οποία ως εκτιμάται χρηματοδοτείται από ΗΠΑ (G. Soros;) έχει εκδιώξει του αναρχικούς από τα Εξάρχεια και τους έχει αντικαταστήσει, αλλά σε περισσότερο οργανωμένη μορφή.

Επίσης, κατά την εκτίμησή μου, το κυρίαρχο ζήτημα των τελευταίων ημερών δεν είναι οι καταστροφές και λοιπά, αλλά η σχεδόν άμεση αντίδραση των πάσης φύσεως νέων, που ειδοποιήθηκαν από SMS. Το μέσα σε μια ώρα κατέβασμα τόσο μεγάλου πλήθους στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας δεν είναι κάτι που δεν έχει προετοιμαστεί περιμένοντας τη κατάλληλη στιγμή, που δόθηκε με τον αδόκητο φόνο του μικρού 15χρονου.

ΣΓΣ


Ευχαριστώ nikoliasn

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ

Έλαβα το ακόλουθο ωραίο και πετυχημένο κείμενο από το φίλο Σ.Δ. και το δημοσιεύω χωρίς δεύτερη ανάσα.
ΣΓΣ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΟΠΕΡΕΤΑ

Η θανάτωση του νεαρού από τον αστυνομικό στα Εξάρχεια έδειξε όλη την παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας. Ας αρχίσουμε από το ίδιο το περιστατικό, ο αστυνομικός είναι τουλάχιστον ακατάλληλος για την δουλειά που κάνει, επαγγελματικά ανεπαρκής. Οι νεαροί διαδηλωτές εκτός των άλλων είναι θρασείς και ενεργούν προκλητικά και παράνομα υβρίζοντες τα αστυνομικά όργανα, το ίδιο μη νόμιμο θα ήταν εάν έβριζαν τον οιονδήποτε απλό πολίτη. Εάν βρισκόντουσαν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα τολμούσαν να το κάνουν διότι θα είχαν συλληφθεί και υποστεί βαρύτατες κυρώσεις. Αυτό που ακολούθησε αγγίζει τα όρια του παραλόγου, εξέγερση των μαθητών και σπουδαστών διαδηλώσεις, απεργία διαμαρτυρίας των δασκάλων και των καθηγητών, και κατάληψη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τους «φοιτητές κουκουλοφόρους» . Με άντρο τα πανεπιστήμια καταστροφή καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως σε περιοχές που γειτονεύουν με αυτά. Μία κοινωνία που φαντασιώνεται με ψεύτικους ήρωες σαν τον «Δον Κιχώτη» και έτσι έχει διαπαιδαγωγήσει και την νεολαία της εξεγέρθηκε σύσσωμη κυνηγώντας τους ανεμόμυλους, θεωρώντας τους ότι είναι οι στρατιώτες του κακού.

Έχω την απορία εναντίον τίνος εξεγείρονται, μάλλον εναντίον του εαυτού τους. Όταν για ένα κομμάτι τις νεολαίας θεωρούνται αριστεροί, και έχουν γίνει ήρωες και πρότυπο για μίμηση οι κουκουλοφόροι αναρχικοί. Οι οποίοι έχουν υπό την κατοχή τους όλα τα πανεπιστημιακά κτίρια, είτε είναι σε κατάληψη είτε όχι .Καταργούν όποτε θέλουν την σύγκλητο, και πολλές φορές βιαιοπραγούν κατά των πρυτανικών αρχών ατιμώρητα. Και μέχρι την τελευταία αλλαγή του νόμου πρωταγωνιστούσαν στην εκλογή των πρυτανικών αρχών. Και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας τους βλέπει με συμπάθεια. Όταν κάθε χρόνο στα γυμνάσια και λύκεια έχουμε καταλήψεις από τους μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων μιμούμενοι το παράδειγμα των αναρχικών, και αυτό γίνεται με τις ευλογίες και την υποκίνηση των δασκάλων και καθηγητών για δύο λόγους διότι οι περισσότεροι από αυτούς συμφωνούν ιδεολογικά με τους αναρχικούς και το θεωρούν αυτό σαν πράξη «αντίστασης προς το σύστημα». Περισσότερο αβλαβείς είναι οι δάσκαλοι που υποκινούν τους μαθητές για να μην «δουλέψουν» και είναι αρκετοί από αυτούς. Αλλά και αρκετοί γονείς θεωρούν την κατάληψη προοδευτική πράξη και καμαρώνουν για τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί διαπαιδαγωγούν μία γενιά αναρχικών, δηλαδή πολίτες απείθαρχους και χωρίς κοινωνική συνείδηση. Αυτή η κοινωνία η οποία μέσα σε 60 χρόνια έζησε την Γερμανική κατοχή με κάτι άλλους κουκουλοφόρους, έναν εμφύλιο τον μοναδικό στην Ευρώπη, μία δικτατορία την μοναδική στην μεταπολεμική Ευρώπη, πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη και ριζική δημογραφική αλλαγή, δεν έχει κατορθώσει να μελετήσει ρεαλιστικά την ιστορία της να κάνει αυτοκριτική στις λάθος επιλογές της, ώστε να πάψει να ζει στην ψευδαίσθηση και στην υποκρισία και με αυτόν τον τρόπο να διαπαιδαγωγεί την νεολαία. Δεν έχουν καταλάβει ότι η νοοτροπία «τσάμπα μάγκες» κα ιδιαίτερα στην νεολαία είναι χειρότερη και από την οικονομική χρεοκοπία και οδηγεί στην καταστροφή..

Οι αιρετοί ... άρχοντές μας. Τρομάρα μας

Από τα σημερινά δρώμενα για πιστώνεται ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κατεβάζουν τους υποτακτικούς τους σε απεργία, όταν η ελληνική, μαζί με τη διεθνή, οικονομία χειμάζεται και μεγάλος πλήθος εμπορικών καταστημάτων έχουν υποστεί βανδαλισμούς από τους γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους.

Τα ΜΜΜεταφοράς απεργούν με συνέπεια να περιορίζεται η μετακίνηση του κόσμου, που εμμέσως μειώνει την αγοραστική κίνηση ενός ήδη νεκρού εμπορίου.

Ο λιθοβολισμός και η ρίψη μολότοφ ενάντιων των αστυνομικών παραδειγματίζει τη νεολαία στην ασέβεια των θεσμών. Σ’ αυτό φέρουν ευθύνην και οι της ΕΛΑΣ οι οποίοι στέκονται απέναντι και όχι πλάι στον πολίτη, που τους πληρώνει για να τον προστατεύουν.

Η καταστροφή και η λεηλασία των πανεπιστημιακών και λοιπών δημοσίων ιδρυμάτων δεν μπορεί να είναι ενέργεια Ελλήνων. Είναι ενέργεια εχθρών της πατρίδας μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν, χωρίς έλεος.

Η ΕΛΑΣ για να αποκτήσει το επιβαλλόμενο κύρος της θα πρέπει να πάψει να σκέπτεται και να ενεργεί συντεχνιακά και να κουκουλώνει τις ανομίες των στελεχών της, τα αγκάθια της. Αυτά πρέπει να τα κόβει και να τα αποβάλλει από το Σώμα. Αυτό το νεποτιστικό κουκούλωμα των αγκαθιών της ΕΛΑΣ είναι που δημιουργεί του κουκουλοφόρους και τις εξ αυτών συνέπειες.

Η Ελλάδα αυτή τη εποχή μοιάζει με πτώμα εγκαταλελειμμένο στη μέση του πουθενά και ο καθένας το σκυλεύει, αφού προηγουμένως η κάθε μια ομάδα-κάστα έχει εκμεταλλευτεί την άλλη του χεριού της ομάδα. Ο νόμος της ζούγκλας σ’ όλο της το μεγαλείο, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο κ.ο.κ.

Και επαναλαμβάνω κάτι που έχω ήδη γράψει. Δεν είδα βουλευτή να μπαίνει μέσα στον όχλο των ακραίων και να προσπαθεί να τους συνετίσει (για ... αιθεροβάμονα ψάχνω, για να μη χρησιμοποιήσω κάποιον άλλο επίθετο). Γι’ αυτό τον έχει εκλέξει ο λαός. Τον θέλει μπροστάρη σ’ όλες του τις εκδηλώσεις. Να είναι ο εκφραστής του και ο καθοδηγητής του. Αυτά όμως είναι θεωρίες. Σκοπός του και καθήκον του είναι πως θα υφαρπάξει το ψήφο του λαού και πως ως κοτζάμπασης θα του κάτσει στο σβέρκο και θα εισπράττει τους παχυλούς μισθούς του.

Επειδή τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος γίνεται για τους πλατσικολόγους, δεν μας είπανε σε ποιους αναφέρονται ...

ΣΓΣ

Που πάμε ...;;

Το βιντεάκι που ακολουθεί είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας και μια κατάθεση ψυχής ενός συνομήλικου του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξανδρου.
Δυστυχώς μ' αυτές τις αρνητικές διδαχές  και τα απανωτά σκάνδαλα μεγαλώνουμε τη νεολαία μας. 
Τους έχουμε αφαιρέσει την ΕΛΠΙΔΑ και τους έχουμε εμφυσήσει τον ΦΟΒΟ.
ΣΓΣ


Ευχαριστώ ΜΜΚ

Η χολή ηγεσία ....

Μπορεί να μην συμφωνώ σε μερικούς από τους αναφερόμενους χαρακτηρισμούς, αλλά όλο το άλλο άρθρο με καλύπτει μερικώς. Και λέω μερικώς διότι αν στην πρώτη περίπτωση λανθασμένου και ανήθικου (ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΗΘΙΚΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ) χειρισμού από κάποιο όργανο τάξεως είχαν ανελέητα ξηλωθεί από τον προϊστάμενό ιεραρχικά μέχρι τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, είμαι βέβαιος ότι δεν θα είχε επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Αλλά πέφτουμε, όπως πάντα, στην ίδια παγίδα. Αν ξηλωθεί ο προϊστάμενος και ιεραρχικά προς τα πάνω μέχρι τον αρχηγό ΕΛΑΣ είναι σαν να παραδέχεται η κυβέρνηση ότι φταίει και ευθύνεται για το συμβάν. Πιο ηλίθια σκέψη δεν έχω ματακούσει.

ΣΓΣ

Ετών 15...

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Αυτό που συνέβη είναι απίθανο». «Αυτό που συνέβη είναι απίστευτο». «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές». Πρόκειται για φράσεις που κατά κόρον επαναλαμβάνονται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν γνωστοποιήθηκε η δολοφονία του 15χρονου παιδιού στα Εξάρχεια.

Ευτυχώς, πάντως, τούτη τη φορά δεν ακούσαμε ότι κάποιοι «έπεσαν από τα σύννεφα». Ίσως, επειδή η απώλεια μιας τόσο νεανικής ζωής θέτει όρια ακόμα και στην επίδειξη υποκρισίας. Ίσως, πάλι, γιατί αυτό που συνέβη στην Ελλάδα, στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Δεκέμβρη του 2008 - στην πραγματικότητα - ΔΕΝ είναι κάτι το πρωτοφανές. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί πριν από 23 χρόνια. Και τότε, στις 17 Νοέμβρη του 1985, ένας αστυνομικός πυροβόλησε. Και τότε ένας 15χρονος έπεσε νεκρός. Ήταν ο Καλτεζάς...

Αυτό που συνέβη στις 6 Δεκέμβρη του 2008, δεν είναι ούτε κάτι το «απίστευτο», ούτε κάτι το «απίθανο», με την έννοια ότι πρόκειται για ένα συμβάν που δε θα μπορούσε να προβλεφθεί.

Η εκτέλεση στα Εξάρχεια αποτελεί ένα τραγικό γεγονός που θα έπρεπε να αναμένεται με μαθηματική βεβαιότητα. Είναι το αποτέλεσμα ενός εμπεδωμένου κλίματος αυθαιρεσίας και κατασταλτικής ατιμωρησίας. Είναι η κτηνώδης αποθέωση της δράσης ενός μηχανισμού που εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει τον πολίτη, δηλαδή τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον ναυτεργάτη, τον φοιτητή, τον μαθητή, δηλαδή το λαό, σαν «εχθρό».

Ο στυγερός φόνος του 15χρονου είναι γέννημα της πολιτικής.

Ενός κράτους που εδώ και 28 χρόνια δεν ενδιαφέρεται καν να αναζητήσει ποιος δολοφόνησε τον Κουμή και την Κανελλοπούλου, το 1980.

Ενός κράτους που το 1990 αθώωσε τον δολοφόνο του 15χρονου Καλτεζά.

Ενός κράτους που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τους 4 νεκρούς του πυρπολημένου από την Αστυνομία «Κάπα Μαρούση».

Ενός κράτους που οι πολιτικοί του ταγοί ουδέποτε έκρυψαν τους δεσμούς πολιτικού αίματος που τους ένωναν με το δολοφόνο του Τεμπονέρα.

Ενός κράτους που ο πρωθυπουργός του το 2000 έκανε υπουργό στην κυβέρνησή του εκείνον που ο ίδιος, το 1990, τον αποκαλούσε από το βήμα της Βουλής «ηθικό αυτουργό» του φόνου του καθηγητή στην Πάτρα.

Ενός κράτους, που άλλος πρωθυπουργός του απευθυνόταν στους αστυφύλακες με τη γνωστή και ιστορική έκτοτε φράση «εσείς είστε το κράτος».

Ενός κράτους, που το 2002 έστελνε χαφιέδες της Ασφάλειας εφοδιασμένους ακόμα και με το υπηρεσιακό τους περίστροφο στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αθήνας για να προβοκάρει τους διαδηλωτές.

Ενός κράτους που απαγάγει Πακιστανούς και θέτει την υπόθεση στο αρχείο.

Ενός κράτους που επιβραβεύει με το βαθμό του διοικητή αστυνομικού τμήματος τον επικεφαλής των θρασύδειλων που τσάκισαν τον Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενοι ότι έπεσε πάνω στη ζαρντινιέρα.

Ενός κράτους που δίνει την άδεια να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο του και να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά του τα αεροπλάνα της CIA που μεταφέρουν απαχθέντες από και προς το Γκουαντανάμο.

Ενός κράτους που πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης βάφτισε «πραίτορες» της τάξης και της ευνομίας τους ένστολους αλήτες που βιαιοπραγούν κατά πολιτών.

Ενός κράτους, που έχει στις υπηρεσίες του κτήνη σαν τον «κύριο» που βασάνιζε μετανάστες στο τμήμα Ομονοίας.

Ενός κράτους, που τα περίστροφά του «εκπυρσοκροτούν» στους σβέρκους Τσιγγανόπουλων ή βρίσκουν κατάστηθα 17χρονα Σερβόπουλα, όπως το 1999 στη Θεσσαλονίκη.

Ενός κράτους, που έχει στις τάξεις της Αστυνομίας του αυτούς που έστηναν χουντογλέντια το 1997 και βιντεοσκοπούσαν τους κυκλικούς χορούς τους, καθώς ζητωκραύγαζαν υπέρ Παττακού και Μακαρέζου.

Ενός κράτους, που πριν ο ειδικός φρουρός πυροβολήσει κατά του 15χρονου στα Εξάρχεια είχε αποδώσει τιμές σε άλλον ειδικό φρουρό, όταν είχε πυροβολήσει κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης έξω από το υπουργείο Αιγαίου.

Ο αναγνώστης διαπιστώνει από τον παραπάνω κατάλογο - που δεν είναι ολοκληρωμένος, είναι απλώς ενδεικτικός - ότι δεν αναφέρουμε ποιος κυβερνούσε στη μια ή στην άλλη περίπτωση, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν το κάνουμε τυχαία. Πιστεύουμε ότι έχει ελάχιστη σημασία. Αυτούς τους συμψηφισμούς τους αφήνουμε στους άθλιους εκπροσώπους των δύο κομμάτων που διαγκωνίζονται στα τηλεπαράθυρα για το ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο αθώος του αίματος. Σε ό,τι μας αφορά, εμμένουμε σε μια βασική διαπίστωση: Το κράτος στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω δεν είναι ούτε «γαλάζιο» ούτε «πράσινο». Είναι «γαλαζοπράσινο».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4852278&publDate=9/12/2008

 

Πειθαρχία και οι ταγοί μας

Έλαβα το ακόλουθο κείμενο από τον αξιοσέβαστο Παπα-Ηλία Υφαντή και το αναδημοσιεύω με μεγάλο σεβασμό και συμπάθεια. Τέτοιες φωνές μας λείπουν.
ΣΓΣ


Η άρχουσα αναρχία…

Τι είναι πειθαρχία; Είναι μήπως η τυφλή υπακοή στις οποιεσδήποτε αρχές και εξουσίες, ανεξαρτήτως του πώς λειτουργούν και πολιτεύονται; Η ιστορία του πνεύματος λέει πως, όχι!
Όταν, για παράδειγμα, το εβραϊκό συνέδριο κάλεσε τους μαθητές του Χριστού και τους συνέστησε να μη μιλούν για το Χριστό, ο Πέτρος τους αποκρίθηκε: «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις». Που σημαίνει ότι πειθαρχία δεν είναι η υπακοή στα νομικά κατασκευάσματα των ανθρώπων, αλλά α στις ηθικές και πνευματικές αρχές. Άλλωστε μήπως και η Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή δεν αποκρίθηκε στον Κρέοντα με παραπλήσιο τρόπο;
Και μπαίνει το ερώτημα: Όλες οι, λεγόμενες, αρχές και εξουσίες σέβονται τις ηθικές και πνευματικές αρχές; Ή μήπως, όπως πάμπολλα περιστατικά αποδεικνύουν, κάποιοι απ' αυτούς, όχι μόνο δεν σέβονται, αλλά και συστηματικά ποδοπατούν κάποιες ή και όλες μαζί; Γεγονός που σημαίνει ότι διαπράττουν βανδαλισμούς σε βάρος των συνειδήσεων και απεργάζονται το πνευματικό και ηθικό χάος! Και γίνονται, έτσι, οι ηθικοί αυτουργοί των οποιωνδήποτε άλλων βανδαλισμών και χουλιγκανισμών….
Ή μήπως η άβυσσος των κοινωνικών ανισοτήτων δεν είναι έργο της πολλαπλής αδικίας της, λεγόμενης, άρχουσας τάξης σε βάρος του λαού; Αυτών που κάνουν νόμο του κράτους την αδικία και κηρύσσουν παράνομη τη δικαιοσύνη. Αυτών που αποφασίζουν και διατάσσουν να παίρνουν απ' το δημόσιο κορβανά ηγεμονικές αποδοχές και τερατώδεις αυξήσεις και, όσα κάθε φορά θέλουν, ως καθυστερούμενα. Την ίδια στιγμή, που για ασήμαντες αφορμές στέλνουν στις φυλακές φτωχούς ανθρώπους! Ή αρνούνται στους εργαζόμενους, ακόμη και τα ψίχουλα, που πέφτουν απ' το πλουσιοπάροχο τραπέζι τους!
Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί, που λεηλάτησαν το Χρηματιστήριο και λεηλατούν, εδώ και πενήντα χρόνια, τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να φυτοζωούν και να ζουν σε ανασφάλεια, όταν θα μπορούσαν, όπως λέγεται και γράφεται, να παίρνουν διπλάσιες συντάξεις και να έχουν δισεκατομμύρια αποθεματικά; Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί, που εξασφαλίζουν για τους εαυτούς τους και το κομματικό τους συνάφι πολλαπλές θέσεις εργασίας και πολλαπλές αποδοχές, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των νέων μαστίζονται από την ανεργία; Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί που με το πρόσχημα της ελεύθερης αγοράς έχουν κάμει καθεστώς την ασυδοσία της καλπάζουσας ακρίβειας και της τραπεζικής τοκογλυφίας σε βάρος του ανήμπορου να αντισταθεί και να επιβιώσει λαού; Ή μήπως έχουν αρχές αυτοί που στην Εκκλησία του Χριστού, την ιδεώδη δημοκρατία, έχουν επιβάλει το καθεστώς της δεσποτοκρατίας, που είναι χειρότερο ακόμη κι απ' το απαρτχάϊντ της Ν. Αφρικής! Ή οι κάποιοι δισεκατομμυριούχοι δεσποτάδες και μεγαλοτσιφλικάδες μοναχοί…

Αυτή η αναρχικότερη των οποιωνδήποτε-λεγόμενων- αναρχικών άρχουσα αναρχία μήπως δεν είναι, που δολοφονεί τον ελληνικό λαό και πυρπολεί και λεηλατεί, συλλήβδην, την Ελλάδα απ' άκρου εις άκρον; Και που, σε τελική ανάλυση, θάλπει και εκτρέφει τους οποιουσδήποτε δολοφόνους και εμπρηστές…
Γεγονός που σημαίνει ότι ο αναρχισμός δεν βρίσκεται κάπου στο περιθώριο της κοινωνικής μας ζωής, όπως γενικά πιστεύεται. Αλλά επωάζεται, εκκολάπτεται και θεριεύει, κυρίως, στο…κεφάλι του ψαριού.
Θέλει, συνεπώς, η άρχουσα τάξη- όπως υποκριτικότατα διατείνεται- να μοσχοβολήσει η ουρά του ψαριού; Ας φροντίσει να βάλει πρώτα σε τάξη τον εαυτό της!
Και να βγάλει απ' τα δικά της τα μάτια τα δοκάρια του αναρχισμού…

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

"Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων"

Παπαρήγα: Υπάρχει διέξοδος...
"Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων"
..
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τα πράγματα έχουν διέξοδο", δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν, "ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα".
"Πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα από αγωνιζόμενους εργαζόμενους γιατί έρχεται μεγάλη μπόρα εξαιτίας της κρίσης και με πρόσχημα την κρίση", τόνισε προσθέτοντας ότι διαφωνεί με τη διενέργεια εκλογών "μέσα σε κλίμα καταστολής".
Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία ζήτησε "να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων".

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι και οι κουκουλοφόροι έχουν ψήφο , και οι λαθρέμποροι ναρκωτικών,και οι καλλιεργητές τους , και οι διακινητές . Δεν είναι μόνο το άβατο των Ζωνιανών , υπάρχει και το άβατο του Ζαφειριού.
Και όλοι τους αποτελούν εκλογική πελατεία . Η ψήφος και το Χρήμα δεν μυρίζει από που προέρχεται.
Θ.Τ

Υπάρχει κυβέρνηση ...

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 της 21।11.2008, δηλ. εδώ και ένα μήνα η εφημερίδα επισημαίνει τις προσδοκίες ορισμένων εσωτερικών και εξωτερικών συνιστωσών.

ΣΓΣ

Παράλληλα με αυτό το δημοσίευμα διατυπώνονται οι ακόλουθες παρατηρήσεις και σκέψεις.

Η κυβέρνηση της επανίδρυσης του κράτους σαστισμένη τελείως ανίκανη και ανήμπορη θεάται τα τεκταινόμενα.

Η μηδενική ικανότητα ηγεσίας παρατηρείται όταν οι διοικούντες δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο.

Η δημοκρατία είναι ευθύνη και παρρησία, που ο ελληνικός λαός κάτι τέτοιο δεν έχει αντιληφθεί.

Η ανοχή και η ατιμωρησία είναι αυτή που οδηγεί στην αναρχία.

Συνέπεια των προηγηθέντων είναι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική παρακμή που οδηγεί σε μια μορφή κοινωνικής εξέγερσης.

Οδηγηθήκαμε σ’ αυτό το σημείο από το αχαλίνωτο και ατιμώρητο φαγοπότι του Χρηματιστηρίου, των κουμπάρων, των ομολόγων, του Βατοπεδίου, του Τοπλού και τόσων άλλων. Όταν ένας καλόγερος κάνει ανάληψη 2 εκ. € και με μια βαλίτσα τα μοιράζει επισκεπτόμενος διάφορα γραφεία, και γύρω μας υπάρχουν οι μισθοί των 700 €, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πικρίας και δυσφορίας. Αυτά τα αντικρουόμενα φαινόμενα δημιούργησαν συσσωρευμένη αγανάκτηση που εξερράγη και εκδηλώθηκε με την έκρηξη του παρελθόντος Σαββατοκύριακου (6-8/12/2008).

Συναφώς διατυπώνονται οι ακόλουθες αφελείς ερωτήσεις.

Πρώτη απορία. Δεδομένου ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι όργανα της ΕΛΑΣ (της εκάστοτε Κυβέρνησης), όπως ορισμένοι κακοπροαίρετοι ισχυρίζονται και διαδίδουν, διατυπώνεται το ερώτημα «τι είναι αυτό που εμποδίζει την ΕΛΑΣ (την εκάστοτε κυβέρνηση) να συλλάβει αυτούς τους ακραίους αναρχικούς αντιεξουσιαστές, που είναι εχθροί της κοινωνίας και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν;». Οι αναρχικοί κρινόμενοι εκ του αποτελέσματος είναι ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ. Αν δεν ήταν μηδενιστές δεν θα κατέστρεφαν και θα ισοπέδωναν τόσες και τόσες επιχειρήσεις και περιουσίες.

Δεύτερη απορία. Οι κάποιοι βουλευτές, όλων των κομμάτων, σήμερα το πρωί βγήκαν στα ραδιόφωνα και στα παράθυρα των τηλεοράσεων σχολιάζοντας και επικρίνοντας τα έκτροπα. Κατόπιν τούτου, θα ήθελα να ρωτήσω : «οι εκλεγμένοι του λαού τι έκαναν κατά τη διάρκεια των θλιβερών γεγονότων στις περιοχές που εκλέγονται;».

Ως ηγετικές οντότητες ex officio των εκλογικών τους περιφερειών θα έπρεπε να βγουν μπροστά, ως μπροστάρηδες και να καθοδηγήσουν τους πολίτες στην απόρριψη των καταστροφών, στην ηρεμία και τη σύνεση και την ειρηνική διαδήλωση. Δεν πάνε στις περιφέρειες τους μόνον για να εισπράξουν τη ψήφο που θα τους στείλει στη βουλή και τον πακτωλό του κρατικού χρήματος των Ελλήνων φορολογουμένων.

ΣΓΣ



Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Συμβόλαιο τύπου μαφίας;



Δεδομένων των στοιχείων που δίδονται στο ακόλουθο άρθρο του ΕΤ και του γεγονότος ότι μετά την αποτρόπαια πράξη του ο έμπειρος αστυφύλακας απομακρύνθηκε του χώρου του συμβάντος πεζός σαν να μην συνέβαινε τίποτα, στο μόνο συμπέρασμα που οδηγούμαστε είναι ότι εν λόγω ειδικός φρουρός συμπεριφέρθηκε σαν να εκτελούσε κοντράτο «συμβόλαιο» τύπου μαφίας.

ΣΓΣ

Γιατί πάτησε τη σκανδάλη

Δευτέρα, 08.12.08

Ποιος είναι ο 37χρονος ειδικός φρουρός που σημάδεψε με το όπλο του το 15χρονο και πάτησε τη σκανδάλη;

Αυτοί που τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως έμπειρο και με καλή γνώση της περιοχής των Εξαρχείων αστυνομικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1999, οπότε αποφοίτησε από τη Σχολή και κατετάγη στο Σώμα Ειδικών Φρουρών και μέχρι σήμερα, υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, πραγματοποιώντας συχνότατα περιπολίες στους δρόμους της περιοχής. Ως εκ τούτου, φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και ο ίδιος να είναι οικείος στους θαμώνες της περιοχής.

Από τους συναδέλφους του χαρακτηρίζεται ως ψύχραιμος, με μεγάλη εμπειρία σε συμπλοκές, όπου πολλές φορές έτυχε να προκληθεί ή ακόμα και να φάει ξύλο, όπως λένε. Και οι δύο ειδικοί φρουροί που πρωταγωνίστησαν στο τραγικό συμβάν του Σαββάτου είχαν, σύμφωνα με συναδέλφους τους, ζήσει πολλές φορές παρόμοιες καταστάσεις. Έτσι, αν και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την πράξη του ειδικού φρουρού, αφού δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ο πυροβολισμός από αστυνομικό επιτρέπεται μόνο εφόσον κινδυνεύει η ζωή του ή η ζωή τρίτου και αυστηρά στον ίδιο χρόνο, αποδίδουν το τραγικό συμβάν στην «κακή στιγμή» και ενδεχομένως σε ένα «λάθος» ή μία «υπέρβαση» εκ μέρους του, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι επέδρασε ο φόβος. Τον 37χρονο (σ.σ: ο οποίος σημειωτέον είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και κατάγεται από την Καλαμάτα, αλλά κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στο κέντρο της Αθήνας) όπως υποστηρίζει συνάδελφός του, ο οποίος συνομίλησε μαζί του, φέρεται να τον απασχολεί μόνο ότι έχει τρία παιδιά, τα οποία σε λίγα χρόνια θα έχουν την ηλικία του παιδιού που έπεσε νεκρό από τη σφαίρα του. Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός και τις ευθύνες που επισύρει.

Έτσι, λίγο μετά τις δύο χθες το μεσημέρι ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκε -ως όφειλε- στον εισαγγελέα, μαζί με το συνάδελφό του που ήταν μαζί του στο συμβάν. Κατά του 37χρονου που πυροβόλησε ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ενώ στο συνάδελφό του δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο και επρόκειτο να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ελεύθερος Τύπος

Ευχαριστώ ΜΜΚ