Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Στάχτη στα μάτια ή δούλεμα χωρίς φραγμό και ενδοιασμό ...

Για να μην πλατειάζουμε. Η Εξεταστική Επιτροπή θα βγάλει δυο-τρία πορίσματα. Ουδεμία ευθύνη θα αποδοθεί. Όλοι θα είναι αθώες ... περιστερές. Και από τις 200 τόσες ανταλλάξιμες εκτάσεις για τα μάτια του κόσμου θα επιστραφούν κανά-δυο κατιμάδες και θα ζήσουμε εμείς καλά (;) και αυτοί, όπως πάντα, πολύ καλύτερα.

Ο βόρβορος έχει υπερχειλίσει το βαρέλι που βρισκόμαστε μέσα και παρ' όλα αυτά δεν μας έχουν τυφλώσει και όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα θα τους φασκελώσουμε.

ΣΓΣ

Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2008

Να τελειώνει η φαρσοκωμωδία !

Αυτό που διαδραματίζεται στην Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου τείνει να εξελιχθεί σε πλήρη ευτελισμό και καταρράκωση κάθε έννοιας περί Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού.

Με την προτροπή πολιτικών κόμματων , αλλά και την ανοχή κάποιου άλλου έχει μετατραπεί η Εξεταστική σε «καφενείο» και φροντιστήριο εντατικών μαθημάτων ψευδομαρτυρίας και λασπολογίας , καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Την περασμένη εβδομάδα ,με αφορμή τα όσα προκλητικά αντιφατικά κατέθεσε ο κ. Ξινίδης και τα οποία αποδείχτηκε τελικώς ότι ουδέποτε του τα είχαν πει τόσο ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας όσο και ο Νομάρχης κ. Παυλίδης, προειδοποιούσα (εδώ) ότι από την στιγμή που δεν παραπέμπεται κανείς για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης τότε η Εξεταστική θα μετατραπεί σε …. «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε» !

Και δυστυχώς επαληθεύτηκα. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε επίδειξη …. προοδευτικότητας εκ μέρους των «συνήθως υπόπτων» ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η μάρτυρας κυρία Ζαφείρη, πρώην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης που συνέταξε την έκθεση για τη Βιστωνίδα το 2001, δήλωσε …άλλα στην επιτροπή και …άλλα είχε δηλώσει προ μηνός σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ALPHA .

Όταν της προσκομίστηκε απομαγνητοφωνημένη η δήλωση της κατά την οποία έλεγε ότι «το υπουργείο τής είχε δώσει εντολή να μην προβάλει δικαιώματα» δεν διέψευσε τον διάλογο,(δεν θα μπορούσε άλλωστε) αλλά αγνοούσε, είπε, ……ότι ο δημοσιογράφος κατέγραφε την συνομιλία τους .

Όταν βουλευτής της ΝΔ ζήτησε το αυτονόητο , αυτό που επιτάσσει ο νόμος αλλά ΚΑΙ ο ηθικός κώδικας , δηλαδή να παραπεμφθεί για ψευδορκία , όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενο δυτικό κράτος , το ΠαΣοΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ φορώντας για άλλη μια φορά τον μανδύα της προοδευτικότητας ανέβασαν τους τόνους και ……απαίτησαν να μην ασκηθεί δίωξη στην μάρτυρα αλλά να αφεθεί να ….πάει στο καλό.

Σε μια άλλη περίπτωση αυτή του «οδηγού» του ηγούμενου Εφραίμ κ. Αποστολίδη, πρώην στελέχους της LADA HELLAS, εταιρείας των συμφερόντων του Φοίβου Χριστοδουλίδη, (επιχειρηματία που διατηρούσε στενή σχέση με τον γέροντα Εφραίμ), δεν οδήγησε σε περαιτέρω τεκμηρίωση των όσων ο μάρτυς είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του στον ALPHA και στην κατάθεση του στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Αντίθετα, έδωσε λαβή για έντονη αμφισβήτηση αφού παραδέχτηκε πως δεν θα είχε, , ανακινήσει το όλο θέμα……. «εάν δεν είχε απολυθεί καταχρηστικώς»… από τον πρώην εργοδότη του.

Εντύπωση προκάλεσε και ότι κάποιο fax που επιδείκνυε στους βουλευτές προερχόταν από το fax του τηλεοπτικού σταθμού ….ALPHA. Στο τέλος ο μάρτυρας ζήτησε την ……πολιτική κάλυψη του κ. Αλαβάνου.

Και ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα έρχεται και η μάρτυρας κυρία Σωτηροπούλου για να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στους θεσμούς και την Δημοκρατία.

Η μάρτυρας με τα όσα κατέθεσε προσπάθησε να εμπλέξει τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη , το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών αλλά και άλλους ψηλά ιστάμενους όπως …..είπε χαρακτηριστικά .

Όμως ενώ το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών στράφηκε με αγωγή εναντίον της, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν αποδεικνύεται ότι η μάρτυρας ψεύδεται , ήρθε εχθές το βράδυ στο φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ένα βίντεο –ντοκουμέντο το οποίο δημιουργεί όχι μόνο σοβαρά ερωτήματα για τη μαρτυρία της δικηγόρου κας Σωτηροπούλου αλλά έχει σαφώς και σοβαρές ποινικές προεκτάσεις.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο δικηγόρος κ. Κουκουβίνος -σύζυγος της κας. Σωτηροπούλου- να συνομιλεί στις 3 Ιουλίου 2007 με άγνωστο πρόσωπο και να δηλώνει ότι η αγωγή που κατέθεσε η σύζυγός του για λογαριασμό των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης , ήταν διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε .....να απορριφθεί.

Σε αντάλλαγμα ζητά ένα οικόπεδο αξίας 300.000 ευρώ και μετρητά 80.000 ευρώ, ώστε να .....εξυπηρετήσει τις ανταλλαγές.

Οι πλειονότητα των πολιτών έχουν πειστεί ότι τα όσα κωμικοτραγικά λαμβάνουν μέρος αυτές της ημέρες στην Εξεταστική βυθίζουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι στην πλάτη της Δημοκρατίας.

Οι ευθύνες όσων διοργανώνουν και εκτελούν όλο αυτό τον τραγέλαφο είναι τεράστιες. Εκτρέφουν το Τέρας. Η ενέργειες τους αποδεικνύονται άστοχες πολιτικά, μυωπικές και κυρίως αυτοκαταστροφικές.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι προσφέροντας «θύματα» στο Μολώχ του κομματικού φανατισμού , του γκαιμπελισμού και της πολιτικής μισαλλοδοξίας, τους πρώτους που θα δαγκώσει το Τέρας θα είναι ….οι ίδιοι.

Κάποιοι που δυστυχώς έχουν τον θεσμικό ρόλο να προστατέψουν τόσο εμάς όσο και την Δημοκρατία φόρεσαν το προσωπείο του Πόντιου Πιλάτου ,νίβοντας το ένα χέρι την στιγμή που με το άλλο ταΐζουν το Τέρας του Φασισμού.

Αντίθετα κάποιοι άλλοι αντικρίζουμε ήδη την φρικτή μορφή του , νοιώθουμε την ανάσα του να μας ακουμπά.

Όλοι μαζί θα πρέπει να τους ξεφωνίζουμε , ώσπου να ξυπνήσουν και να σκεφτούν πολιτικά , υπεύθυνα και κυρίως Δημοκρατικά .

Όχι μόνο αυτοί αλλά και οι …πέτρες.

Αναρτήθηκε από politis-gr στις 3:00 μμ 6 σχόλια

 

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Φτάνει μέχρι εκεί ... το πάπλωμα;

20081113 Με φρεγάτα και ελικόπτερο στη δύναμη για τη Σομαλία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 07:00

Το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τη συμμετοχή της χώρας μας στη διεθνή δύναμη για τη Σομαλία, μετά και το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ.

Η Eλλάδα θα συμμετέχει με μια φρεγάτα και το ελικόπτερό της, καθώς και με στελέχη σε επιτελικές θέσεις για τη διοίκηση της επιχείρησης αυτής. Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα αναλάβει και τη διοίκηση της επιχείρησης για όσο χρόνο συμφωνηθεί, γιατί μπορεί να είναι εναλλασσόμενη διοίκηση.

Επίσης, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το διορισμό αντιπροέδρου στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο και τους στόχους του 15ετούς εξοπλιστικού προγράμματος, όπως απαιτείται από το νόμο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα ενημερώσει για το θέμα αυτό την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Διευκρινίζεται, ότι δεν πρόκειται για εξοπλισμούς, αλλά για τους στόχους τους οποίους θα εξυπηρετεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που συζητείται και οργανώνεται στο υπουργείο, θέμα για το οποίο θα ενημερωθεί, επίσης, η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας διότι, όπως είπε ο κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «είναι θέματα για τα οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ώστε, αυτό σε βάθος 25ετίας, να μπορέσει να υλοποιηθεί.»

«Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων (δεύτερη μετά το 2005), είναι σε λάθος κατεύθυνση», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Άμυνας κα Βάσω Παπανδρέου. «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να ανοίγει νέες μονάδες και επιτελεία για να ικανοποιήσει ρουσφετολογικούς σκοπούς, με συνέπεια τη μείωση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και την καταπόνηση του προσωπικού».

Η κα Παπανδρέου ανέφερε ότι το δεκαπενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών που παρουσιάστηκε, στηρίζεται «σε λάθος δομή δυνάμεων και στόχους, που οδηγούν σε υπερεξοπλισμούς, τεράστιες αμυντικές δαπάνες και σπατάλη», γεγονός που «ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι απαράδεκτο».

«Χρειάζεται αλλαγή δομής με επιχειρησιακά κριτήρια, εκπαίδευση του προσωπικού και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ενίσχυση της διακλαδικότητας και συνολικό σχεδιασμό», πρόσθεσε.

Εξάλλου, την επιστροφή της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» από τα ανοιχτά της Σομαλίας και την ανάκληση της απόφασης για την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στην περιοχή, ζήτησε το ΚΚΕ

Για περισσότερα και το σχετικό βίντεο κλικ:

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/13/1590856.htm

 

Τακιμιάζουμε με το ... ξανθό γένος;




Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2008

Κατεβάζουν και άλλες συμφωνίες οι αγωγοί!


Είναι γεγονός ότι η Ρωσία και προσωπικά ο κ. Βλαντιμήρ Πούτιν ανασύνταξε την βιομηχανία της και προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχίες προκειμένου να διεισδύσει στις αγορές της δύσης.

Μία από αυτές ήταν και η συμμαχία με την χώρα μας (από τις πλέον σημαντικές και για τις δύο πλευρές) πουοραματίστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή οι δύο άνδρες (κκ.Πούτιν- Καραμανλής)

Όταν τον Απρίλιο (εδώ) έγραφα ότι μετά την πολιτική των αγωγών θα έχουμε σαν συνέχεια την πολιτική των οπλικών συστημάτων, αλλά και την συνεργασία σε άλλους τομείς τηςβιομηχανίας μας , πολλοί είναι αλήθεια ότι δυσπιστούσαν και αντιμετώπιζαν τα γραφόμενα μου με αρκετήεπιφυλακτικότητα.

Ήδη η συνεργασία στα οπλικά συστήματα τρέχει ενώ έχει ξεκινήσει και η συμμετοχή μας στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας.

Μπορεί κάποιοι πολίτες ,ζώντας μέσα στην καθημερινότητα τους -ειδικά τώρα με την χρηματοπιστωτική κρίση και τα απόνερα της ύφεσης να μας ακουμπούν-να μην δίνουν και μεγάλη σημασία στο γεγονός ή κάποιοι άλλοι να τα αγνοούν παντελώς.

Όπως αγνοούσαν τις προεργασίες για την συμφωνίες των αγωγών και τους ανακάλυψαν με την υπογραφή των αντίστοιχων συμφωνιών, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις προεργασίες και τις υπόλοιπες συμφωνίες της ατζέντας των συναντήσεων Καραμανλή –Πούτιν.

Εχθές ήρθαν να προστεθούν δύο ακόμη κρίκοι της επωφελούς συνεργασίας, που μεσοπρόθεσμα θα επιφέρουν πάρα πολύ σημαντικά οφέλη για την χώρα μας.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην παραγωγή, συντήρηση και επισκευή του ΒΕ-200, γνωστότερου ως Μπεριέβ (Beriev).

Είναι το πυροσβεστικό αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε την χώρα μας το πύρινο καλοκαίρι του 2007 και το οποίο πλέον θα φτιάχνεται και από ελληνικά χέρια, μετά από συμφωνία του ΥΠΑΝ και του ρωσικού υπουργείου Εμπορίου.

Αντίστοιχη συνεργασία ανακοινώθηκε, και μάλιστα ….από το επίπεδο του σχεδιασμού, για το επιβατηγό MC-21, που έρχεται να ανταγωνιστεί τα Boeing 737 και Airbus 320.

Μετά λοιπόν τις τελευταίες …πινελιές στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας (..jd), εχθές με κοινή ανακοίνωση τους ,ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Χρήστος Φώλιας και ο υπουργός Εμπορίου - Βιομηχανίας της Ρωσίας, κ.Βίκτορ Κχριστένκο, ανέφεραν ότι η ΕΑΒ και ο ρωσικός όμιλος «Ιρκούτ» υπογράφουν μνημόνια για:

-ανάδειξη της ΕΑΒ σε κέντρο συντήρησης και επισκευής των αεροσκαφών ΒΕ-200.

- συμμετοχή της στην κατασκευή δομικών τμημάτων του ΒΕ-200 και ηλεκτρονικών για διάφορους τύπους αεροσκαφών.

- συμμετοχή της στη σχεδίαση του επιβατικού MC-21 δυναμικότητας 150, 180 ή 220 θέσεων.

Ο κ.Χρήστος Φώλιας διευκρίνισε ότι η συνεργασία δεν προβλέπει υποχρέωση αγοράς των πυροσβεστικών αεροσκαφών από την χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ.Κχριστένκο τόνισε ότι «η έκταση και το εύρος λειτουργίας του κέντρου συντήρησης και επισκευής θα εξαρτηθεί και από την έκταση της ζήτησης του αεροσκάφους στην ευρωπαϊκή αγορά».

Όσο αφορά το επιβατικό MC-21, σύμφωνα με τον προγραμματισμό προβλέπεται η παραγωγή τουλάχιστον 1000αεροσκαφών.

Η παραγωγή του MC-21 θα αρχίσει το 2014 .Αναλόγως της επιτυχίας της συνεργασίας με την ΕΑΒ σε αυτό το στάδιο ,θα καθοριστούν και οι δυνατότητες ……περαιτέρω ακόμα συνεργασίας.

Εκτός όμως της συνεργασίας στον τομέα της αεροναυπηγικής., είχαμε με την υπογραφή του μνημονίου και μια ακόμη νέα συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας -Ρωσίας .

Η συμφωνία των δύο υπουργών προβλέπει συνεργασία ΚΑΙ στη φαρμακευτική βιομηχανία με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δημιουργία κοινών εταιριών έρευνας και παραγωγής φαρμάκων.

Πολλοί ισχυρίζονταν ότι η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας θα ήταν μόνο… οι αγωγοί. Όπως βλέπετε …διαψεύστηκαν. Και από ότι είμαι σε θέση να ξέρω σας διαβεβαιώνω ότι θα επακολουθήσουν και νέες συμφωνίες συνεργασίας εντός του 2009.

Και αυτές θα είναι ακόμα πιο ….. «τραντακτές», που προβλέπεται να προκαλέσουν και αντίστοιχου μεγέθους … «αναταράξεις»!

Κατ` αυτόν τον τρόπο πραγματώνεται η πολιτική μιας χώρας και ουχί μέσω ανέξοδων και λαϊκίστικων ενεργειών και δηλώσεων.Το ζήτημα λοιπόν που τίθεται σε εμάς τους πολίτες είναι τι ακριβώς επιθυμούμε ;

Την άσκηση πολιτικής ή την…… παραγωγή παραπολιτικής ;

politis-gr

http://politis-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_12.html

Για περισσότερα κλικ στο: N1035/RWSIA

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα μπλοκ

Μετά την γενική απαξίωση των ΜΜΕ και τη συντήρησή τους με τα πολλαπλά ένθετα η μόνη πηγή πληροφόρησης είναι τα μπλοκ.

ΣΓΣ

Τρίτη, 11 Νοέμβριος 2008

Ο …τηλεοπτικός φασισμός

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποσοτική και ποιοτική έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνώνπαρουσιάσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Athens Plaza Hotel.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον επιστημονικό τρόπο αυτά που σε διάφορα άρθρα μου εκφράζω για τα …. «άρρωστα», κατευθυνόμενα και γεμάταπαθογένεια τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της χώρας μας.

Πριν αναφερθώ αναλυτικότερα στα συμπεράσματα της έρευνας θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν τρία είδη δημοσιογράφων στην χώρα μας.

Οι δήθεν «καθωσπρέπει» που εκμεταλλευόμενοι το προσωπείο τουςτάσσονται στον εξωραϊσμό των συμφερόντων τόσο του …..αφεντικού τους ,όσο και μεμονωμένων ύποπτων και εξωθεσμικών παραγόντων.

Οι «δημοσιογράφοι» του κιτρινισμού που αναλόγως την χρονική στιγμή και τα συμφέροντα τους σερβίρουν ακαθαρσίες …ala carte και επιμένουν στην αξίωση να τους …..ηρωοποιούμε και από επάνω.

Και το τρίτο είδος (και απειλούμενο προς εξαφάνιση),….. Οι Δημοσιογράφοι !

Επειδή όμως η κοινή γνώμη σπανίως ξεχωρίζει τα χλωρά από τα ξερά , μέσα στον γενικό αφορισμό περιλαμβάνει αδίκωςκαι τους τελευταίους.
Μετά την μικρή διευκρίνιση μου ας επανέλθουμε στην έρευνα που παρουσιάστηκε και στα συμπεράσματά της.

Σύμφωνα με αυτή χαϊδεμένο παιδί των καναλιών μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα τοΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλεται σχετικά λιγότερο.

Σε ότι αφορά την προβολή πολιτικών προσώπων μέσω των καναλιών, τα πρωτεία κρατά ο κ. Γ. Παπανδρέου με μόλις …..πέμπτο τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή.

Σε ότι αφορά τη θεματολογία, υπερτερούν τα θέματα καθημερινότητας (π.χ ποσό κάνει το αγγουράκι ή το λαχανάκι Βρυξελλών) και κοινωνικής πολιτικής, και οι υπεύθυνοι του… «παραμυθιού των οκτώ» θεωρούν ήσσονος σημασίας ότι συμβαίνει έξω και δίπλα από τα εθνικά μας σύνορα.

Τα κανάλια όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΟΜ κ. Ροδόλφος Μορώνης, «στην αγωνία τους για τηλεθέαση διανέμουν αντί για ειδήσεις, ....απόψεις. Και, μάλιστα, τις πρωτογενείς απόψεις διαμεσολαβούμενες.

Τι εννοώ: Δεν έχει γι’ αυτά και τόση σημασία ποια άποψη θα σχηματίσει ο θεατής τους παρακολουθώντας ένα debate, για παράδειγμα, αλλά επιχειρούν με τους σχολιαστές τους (και την βοήθεια ενίοτε προσκεκλημένων ειδικών και μη) να πουν στο κοινό …..τι πρέπει να καταλάβει ….από την παρακολούθηση του debate.

Αυτή η τακτική οδηγεί και στην παραβίαση μιας- που μέχρι πριν μερικά χρόνια, εθεωρείτο ακρογωνιαία- αρχή της δημοσιογραφίας: το διαχωρισμό της είδησης από το σχόλιο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ειδήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό χρωματισμένες. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές αρνητικά και επικριτικά.

Ίσως εδώ είναι απαραίτητη μια παρένθεση. Όπως ανέφερε στο διεθνές σεμινάριο που οργάνωσε το ΙΟΜ πριν δέκα ημέρες ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Stanford Shanto Iyengar, στις ΗΠΑ έχει ανατείλει μια νέα εποχή ….κομματικής δημοσιογραφίας.

Το φαινόμενο ενδημεί στον ελληνικό τύπο δεκαετίες τώρα. Η διαφορά βέβαια, είναι ότι το σύνταγμα απαιτεί από τα κανάλιααντικειμενικότητα κι όχι από τις εφημερίδες.
Και το φαινόμενο
 υπάλληλοι κομμάτων να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι - σχολιαστές δεν έχει προηγούμενο.

Ο χρωματισμός των ειδήσεων, λοιπόν, μας οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα.

Τη γενική τελικώς διακίνηση αρνητικής και απαξιωτικής εικόνας που μεταφέρεται μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων , για τους πολιτικούς και την πολιτική».

Είπαμε …κοντά στα χλωρά καίγονται και τα ξερά , μόνο που στην περίπτωση των δελτίων ειδήσεων αυτό δεν γίνεταιασυνείδητα όπως συμβαίνει στον λαό , αλλά συνειδητά και βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Το σχέδιο της «ιταλοποίησης» του πολιτικού μας συστήματος και το ξεπέταγμα μέσα από τις στάχτες του … «Φοίνικα».Γιατί πίσω από την ψευδαίσθηση της τηλεοπτικής(ιδιωτικής) δημοσιογραφίας ενεδρεύει ο ….φασισμός.

Ένας φασισμός του χειρίστου είδους όπως τον χαρακτήριζε ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης. Ο φασισμός της σαχλαμάρας, οαπολιτικός, ο χωρίς ηθικούς φραγμούς στην καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων.

Ο …τηλεοπτικός φασισμός!

 politis-gr  

http://politis-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_11.html

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ε...! Να μην ευλογήσουμε τα ... γένια μας;

Οι 300 πατέρες του γένους μας στοιχίζουν, κατά μέσον όρο, τουλάχιστον 10.000 €/μήνα και οι παρατρεχάμενοι τους θα λάβουν αύξηση 30%. Έτσι μπουκώνονται και δυσκολεύονται να ... κελαϊδήσουν.

Οι συντάξεις των 400€ καλά κρατούν.

ΣΓΣ

30% αύξηση για τους συνεργάτες βουλευτών

Αυξημένος κατά 10,3 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2009. Τον ενέκριναν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ τον καταψήφισε λόγω της διαφωνίας του με την αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, που δεν ξεπερνά πάντως τα όσα προβλέπει η εισοδηματική πολιτική (αυξήσεις 4%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ δεν μετέχουν στην επιτροπή επειδή δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών και οι απόψεις τους θα εκφραστούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του προϋπολογισμού, το συνολικό ύψος των πιστώσεων για το 2009 ανέρχεται στα 222.140.000 ευρώ έναντι 211.800.000 ευρώ για το 2008. Το ποσό που θα καταβληθεί για τις βουλευτικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 27.692.200 ευρώ έναντι 26.499.700 για το 2008. Έτσι, η επιπλέον διαφορά φτάνει το 1.192.500 ευρώ για το νέο έτος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι βουλευτές και οι 24 ευρωβουλευτές θα αυξήσουν τις αποδοχές τους μηνιαίως περί τα 300 ευρώ και η αποζημίωσή τους θα ξεπεράσει κατά τι τις 6.000 ευρώ. Οι 300 εθνοπατέρες λαμβάνουν βέβαια παγίως επιπρόσθετα ποσά για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές (270 ευρώ ανά παρουσία), αλλά και διάφορα επιδόματα (έξοδα μετακίνησης γραφείου κ.ά.). Πάντως, η τελική διαμόρφωση της βουλευτικής αποζημίωσης παραμένει «ανοιχτή» έπειτα και από τις αυξήσεις που δόθηκαν προ μηνών στους δικαστικούς λειτουργούς.

Σημαντική αύξηση διαπιστώνεται στο κονδύλι που προβλέπεται για τους συνεργάτες των βουλευτών. Το συγκεκριμένο ποσό είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι κατά 4.779.000 και φτάνει τα 13.624.300 ευρώ. Μεγάλη είναι και η αύξηση (2.133.500 ευρώ) του ποσού που προβλέπεται για τις υπερωρίες των υπαλλήλων που έχουν διατεθεί στα γραφεία των βουλευτών, ενώ κατά 3.942.700 ευρώ αυξάνεται και το κονδύλι για τις παροχές του πολιτικού προσωπικού, των αστυνομικών και των στρατιωτικών που υπηρετούν στη Βουλή. Αυξημένες είναι και οι πιστώσεις για τα μισθώματα κτιρίων (980.000 ευρώ) λόγω της σύναψης νέας σύμβασης μίσθωσης κτιρίου για τις ανάγκες λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, οι πιστώσεις για τη συντήρηση και επισκευή κτιρίων (544.500 ευρώ), αλλά και εκείνες που προβλέπονται για τη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, καθώς και για το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του κοινοβουλευτικού έργου (879.000 ευρώ). Αντίθετα, καταγράφονται μειωμένες πιστώσεις έναντι του 2008 στα κονδύλια που αφορούν:

* Την ασφαλιστική κάλυψη των βουλευτών λόγω της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των βουλευτών (μείον ένα εκατομμύριο ευρώ).

* Την τηλεφωνική ατέλεια των βουλευτών στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία (μείον 954.000 ευρώ).

* Την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και μηχανικού εξοπλισμού (μείον 2.100.000 ευρώ).

* Τις επιχορηγήσεις σε διάφορα ιδρύματα (μείον 700.000 ευρώ). 

* Τη διαμονή βουλευτών σε ξενοδοχεία (μείον 680.000 ευρώ).


ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/11/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=56952864

Συνέντευξη στο περιοδικό ''PATRIA"

ο Κώστας Ζουράρις για το Μακεδονικό


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ.Ζουράρις τον περασμένο μήνα στο διμηνιαίο πατριωτικό περιοδικό ''PATRIA'' αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για το οποίο διατύπωσε τα εξής:













Για περισσότερα κλικ : (search Ζουράρης)

Η Κύπρος θα χρησιμοποιηθεί ως κερκόπορτα;

Ζητείται κερκόπορτα. Μετά την επίθεση στη γλώσσα ακολουθεί στην ιστορία. Για τη γλώσσα κλικ στο N1035/GLWSSA

ΣΓΣ

Δευτέρα, 10 νοέμβριος 2008

Στην Κύπρο μεταφέρεται το ζήτημα των βιβλίων ιστορίας

Ένα από τα ζητήματα ιστορίας που "διχάζουν" τους Ελληνοκύπριους είναι η δράση της ΕΟΚΑ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β': Να σοβαρευτεί ο υπουργός Παιδείας
Υπ. Παιδείας: «Ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε να μας πει ότι αν γίνει παραχάραξη της Ιστορίας θα καλέσει τους μαθητές να πετάξουν τα βιβλία. Αν αυτό δεν είναι δημιουργία φαντασμάτων, πέστε μου τι θα ήτανε τα φαντάσματα»
Αρχ. Κύπρου: «Ακούγονται μερικές παραφωνίες ότι εμείς το '63 σκοτώσαμε Τούρκους κλπ. Τι ήθελαν να κάνουν; Έφερναν όπλα από την Τουρκία»

Για περισσότερα κλικ:

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/11/blog-post_7772.html

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ: ΗΠΑ οι άσπονδοι φίλοι;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ: ΗΠΑ οι άσπονδοι φίλοι;

ΗΠΑ οι άσπονδοι φίλοι;

Ο Αμεριανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη εκτελεί τα καθήκοντά του κατά τον πλέον ευσυνείδητο τρόπο και εμείς τον χαιρόμαστε.

ΣΓΣ

Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2008

Καταγγελία σοκ! Έτσι δημιουργούνται τα μειονοτικά ζητήματα;


στο χθεσινό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, βρήκαμε μια καταγγελία, πράγματι "σοκ", που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.
Ο πρόεδρος των Ελλήνων τσιγγάνων της Θράκης, Ηλίας Συμεών, καταγγέλει ότι τον προσέγγισε ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Hoyt Brian Yee, επιχειρώντας να τον πείσει να εγείρει μειονοτικά ζητήματα εις βάρος της Ελλάδας!

Το taxalia φέρνει στο φως μια συνέντευξη του κ.Yee, στη "Μακεδονία" της 1-7-2007. Διαβάστε την και αναρωτηθείτε: όταν λένε οι Αμερικάνοι "είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε βοήθεια", τι εννούν; Μήπως, να μην παίρναμε;


http://taxalia.blogspot.com/2008/11/blog-post_616.html

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Για να ξέρουμε τι συμβαίνει στις παντοδύναμες ΗΠΑ ...

H πραγματικότητα για την κρίση στις ΗΠΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 07:00

URL: http://beta.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1588802


Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στις ΗΠΑ από τις αρχές του έτους. Το ποσοστό της ανεργίας είναι στα υψηλότερα επίπεδα από το 1994, οι λιανικές πωλήσεις υποχωρούν τους τελευταίους μήνες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έρχονται αντιμέτωπες με τις πιο δραματικές συνθήκες των τελευταίων 25 τουλάχιστον ετών.

Κι όμως οι ΗΠΑ αρνούνται πεισματικά να ανακοινώσουν και επισήμως, αυτό που όλα τα στοιχεία φανερώνουν: ότι η οικονομία είναι σε ύφεση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η χρήση της περιβόητης λέξης «ύφεση» εξαρτάται από μία ομάδα ακαδημαϊκών, που συγκροτούν το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας, γνωστό και με τα αρχικά NBER.

Στην ιστοσελίδα του NBER δίνεται ο επίσημος ορισμός της ύφεσης: «αισθητή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας, που διαχέεται σε ολόκληρη την οικονομία, διαρκεί περισσότερο από λίγους μόνο μήνες, είναι συνήθως ορατή στο πραγματικό ΑΕΠ, το πραγματικό εισόδημα, την απασχόληση, τη βιομηχανική παραγωγή και τις πωλήσεις χονδρικής και λιανικής».

Επιχειρήσεις, καταναλωτές και επενδυτές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν. Τι είναι αυτό, που εμποδίζει τους ακαδημαϊκούς να δουν την πραγματικότητα; Τι ακριβώς περιμένει το NBER για να δηλώσει το αυτονόητο; Αυτοπροσδιοριζόμενο ως «πολιτικά ανεξάρτητο» ίσως δεν ήθελε, όπως επισημαίνουν οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές, να ρίξει τη βόμβα της «ύφεσης» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Με τους Αμερικανούς πολίτες να έχουν πλέον επιλέξει το νέο τους πρόεδρο, μάλλον πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την οικονομία. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, που αυτή θα έρθει με καθυστέρηση. Τον Ιανουάριο του 1982 το NBER ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία είχε διολισθήσει σε ύφεση από τον Ιούλιο του 1981. Το τέλος όμως δεν ήρθε πριν από το Νοέμβριο του 1982.

Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση και δεχθούμε την άποψη κορυφαίων οικονομολόγων ότι είναι από τις βαθύτερες και πλέον παρατεταμένες, τότε δεν θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερες ημέρες πριν από τα μέσα ή και τα τέλη του 2009.