Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησαν στην Ισπανία οι επιθέσεις σε σούπερ-μαρκετ για απαλλοτρίωση τροφίμων!

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Από το http://www.sibilla-gr- sibilla.blogspot.gr/.
Χθες στην Merida (Estremadura) κατέλαβαν το σούπερ-μάρκετ Carrefour πενήντα περίπου πολίτες, οι οποίοι πήραν χωρίς να πληρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η «επίθεση», σύμφωνα με την κυβέρνηση, είχε προετοιμαστεί από καταναλωτικές οργανώσεις, σωματεία ανέργων και...
συμμετείχε ο Victor Casco, περιφερειακός βουλευτής της Izquierda Unida.
Οι πολίτες εισήρθαν στο κατάστημα, γέμισαν καρότσια με λάδι, ρύζι, γάλα και όσπρια. Εξήλθαν μαζικά χωρίς να πληρώσουν φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα: Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος (El pueblo unido jamas sera’ vencido).
Ένας ιός που εξαπλώνεται η μαζική αντίδραση των πολιτών με μορφές πάλης για την επιβίωση που καμία καταστολή δεν θα μπορέσει να σταματήσει!
Ποιος χωροφύλακας θα μπορέσει να σταματήσει τη μάνα, τον πατέρα που «κλέβει» το γάλα του παιδιού του;
Μόνον εμφύλιος πόλεμος!

Ο Σόρος αποκαλύπτει τις μεγάλες αλήθειες


14:21

  • 1847
     
 Ο Σόρος αποκαλύπτει τις μεγάλες αλήθειες
Πως ο Σόρος σόκαρε τον Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία-φίλο του που τον φιλοξενούσε στην θαλαμηγό και η κλοπή των διαλόγων που κόβουν την ανάσα!
Σε θαλαμηγό Έλληνα επιχειρηματία-κάπου στο βόρειο Αιγαίο- με τον οποίο έκαναν πετυχημένες μπίζνες στα Βαλκάνια φιλοξενήθηκε για λίγες μέρεςο Τζορτζ Σόρος.
Ο ανήσυχος τζογαδόρος του χρήματος δεν έκρυβε την ανησυχία του για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτίμησε μάλιστα πως ο μόνος τρόπος για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμαείναι να στηθεί ένα σκηνικό πολέμου με πιο πρόσφορο εκείνο με το Ιράν. «Μόνο έτσι θα αλλάξει η ατζέντα και θα φύγει-έστω και για λίγο-η Οικονομία από την πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της αμερικανικής κοινής γνώμης, κάτι που ευνοεί τον Ρόμνευ…»
Ο Σόρος κάτω από τον καυτό ήλιο του Αιγαίου μιλούσε πολύ συχνά για τα αγαπημένο του θέμα που δεν είναι άλλο από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Ο Ντομινίκ είχε πει στον Γιώργο πως μ΄αυτό που πας να κάνεις θα καταστρέψεις το έθνος σου. Εκείνος δεν τον άκουσε. Ο Γιώργος (Παπανδρέου) είχε μπουχτίσει από την διαφθορά που υπήρχε στην Ελλάδα και πίστευε ότι με κάποιο τρόπο έπρεπε να συνετίσει τους Έλληνες. Διάλεξε τον πλέον επώδυνο. Όταν το συνειδητοποίησε ήταν πολύ αργά. Μπουχτισμένος με τους Έλληνες διηγούνταν ιστορίες εκβιασμών και διαφθοράς με πρωταγωνιστές δικούς σας αξιωματούχους.
Έλεγε για παράδειγμα πως όταν είχε επισκεφθεί την Κρήτη σαν πρωθυπουργόςαμέσως μετά τις εκλογές του 2009, τον πλησίασε μια ομάδα μαυροντυμένων κρητικών για τους οποίους αρχικά πίστευε ότι είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Κάποιος από αυτούς του είπε απειλητικά
-Αν πειράξεις τον τάδε-πρώην κυβερνητικό στέλεχος στο υπ. Εθνικής Άμυνας-θα κυνηγάμε εσένα και την οικογένειά σου ως τα δισέγγονά σου…
Αυτή η ιστορία είναι μία από τις πολλές που κούμπωναν σ΄αυτά που πιστεύει ο πρώην πρωθυπουργός για σας τους Έλληνες…»
Ο επιχειρηματίας τον άκουγε με προσοχή.
Άλλωστε ο Σόρος τον είχε βοηθήσει να καταφέρει ένα καίριο επικοινωνιακό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό. Μόνο που τώρα πλέον το κύριο μέλημά του ήταν η έλλειψη ρευστότητας που τον έκανε να κλονίζεται.
Προσπάθησε να πείσει τον συνομιλητή του να ενδιαφερθεί ξανά για μπίζνες στην Ελλάδα και μάλιστα για ένα τομέα φιλέτο που ενδιαφέρει σφόδρα τον επιχειρηματία μας. Ο Σόρος δεν έδειχνε ενδιαφέρον και άλλαζε την κουβέντα.
-Αυτή την πίτα την ελέγχουν έτσι κι αλλιώς Αμερικανοί και Ισραηλινοί, δεν μπορείς να μπεις εύκολα λόγω της συνεργασίας σου με τους Γερμανούς αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω…
Τα λόγια του Σόρος ήχησαν κάπως παράξενα στ΄ αυτιά του συνομιλητή του μια και μαζί-τα δυο τους-έκαναν πριν λίγα χρόνια μπίζνες στα Βαλκάνια για χάρη των Γερμανών.
Ο δικός μας επέλεξε να μην μιλήσει. Ο Σόρος συνέχισε.
-Θα σου πρότεινα να περιμένεις τις εξελίξεις και να φροντίσεις να ρίξεις ξανά γέφυρες στην οικογένεια Παπανδρέου. Η επιλογή σου να προσεγγίσεις τον Βενιζέλο είναι λάθος. Αν ο Ομπάμα χάσει τις εκλογές η Χίλαρυ θα επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Τότε μάλιστα ο Παπανδρέου θα ταξιδεύει χωρίς φόβο στην Αμερική και θα βρεθεί ξανά καβάλα στ΄άλογο. Κι αν θέλεις μπορώ να στοιχηματίσω μαζί σου, ότι κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στη χώρα σας θα γίνει δημοψήφισμα για να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση που θάχει δημιουργηθεί από την οργή της κοινωνίας για τα μέτρα. Εσύ τουλάχιστον ξέρεις πολύ καλά πως όλα αυτά γίνονται για να μοιρασθεί ο φυσικός πλούτος της χώρας σου (ορυκτός, μέταλλα, κλπ) και οι μισθοί να γίνουν στην κυριολεξία μισθοί πείνας όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες με φυσικό πλούτο. Αυτή είναι η αλήθεια φίλε μου…Αλλά και πιο πολύ από την φτώχια θα πρέπει να σας τρομάζει το ασιατικό τσουνάμι μεταναστών που θα πέσουν σαν ακρίδες στην χώρα σου. Το «Δουβλίνο 2» θα είναι ευλογία μπροστά σ΄αυτά που έρχονται…Δεν μπορώ να φαντασθώ πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να έχει απόδοση ο τζόγος. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να εμπλακείς σταπετρέλαια και στα τρόφιμα. Το νερό μην το ακουμπήσεις, το “χειρίζονται” οιΙσραηλινοί. Όσο για τα μήντια αυτά θα είναι η καταστροφή σου. Πρόκειται για μαύρη τρύπα ιδιαίτερα τώρα με την επέλαση του ίντερνετ. Φύγε όσο μακριά γίνεται…»
Το τελευταίο ακούστηκε σαν μαχαιριά στην καρδιά του Έλληνα επιχειρηματία.
Άρχισε να συνειδητοποιεί πως κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά το πάθος για τα διάφορα «ψώνια».
Στο πολυτελές σκάφος του ένας από το πλήρωμα ήταν για μήνες απλήρωτος.
Την ώρα που το αφεντικό του συνομιλούσε με τον Σόρος εκείνος κατέγραφε την συνομιλία. Αυτή η συνομιλία την οποία «πούλησε» στον τωρινό μεγάλο αντίπαλο του επιχειρηματία-σπουδαίος νταβατζής επίσης-θα του άνοιγε την πόρτα για την επόμενη δουλειά.
Τώρα πλέον είναι μέρος του πληρώματος του ανταγωνιστή επιχειρηματία, αλλά ετούτος εδώ, που είναι γάτα με πέταλα, το πρώτο που έκανε ήταν να του πάρει το κινητό και να το ξεψαχνίσει πριν το αντικαταστήσει με ένα από τα πολλά «δικά»του…
 Ο Σόρος αποκαλύπτει τις μεγάλες αλήθειες

Εφιαλτική η προοπτική διάχυσης της κρίσης στη Συρία


. Χρήστος Καπούτσης

Του Χρήστου Καπούτση

Υπάρχουν δύο σημαντικές πτυχές στην κρίση στη Συρία.
Η πρώτη είναι η ανθρωπιστική καταστροφή. Ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες οι νεκροί κατά το 17μηνο της εσωτερικής πολιτικο-θρησκευτικής αιματηρής σύρραξης, με τη μορφή της ένοπλης αναμέτρησης κυβερνητικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Ενώ στο ίδιο διάστημα, οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες. Οι Σύριοι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, όπως στην Τουρκία, τον Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία.
Η άλλη παράμετρος, ίσως και η πιο επικίνδυνη είναι η προοπτική διάχυσης της συριακής κρίσης και σε άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής. Εξέλιξη ιδιαιτέρως αρνητική, διότι στην περίπτωση αυτή, θα είναι αναπόφευκτη η εμπλοκή υπερδυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα , αλλά και περιφερειακών δυνάμεων όπως, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Ιράν.

Μέχρι τώρα η Δυτική Συμμαχία (ΗΠΑ- Βρετανία- Γαλλία και κάποια «πρόθυμα» κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ), δεν έχουν επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, διότι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θετική απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ, δεν έχουν πείσει τη διεθνή Κοινή Γνώμη για την αναγκαιότητα της επέμβασης στη Συρία και διότι εκτιμούν, ότι θα είναι μεγάλο το κόστος της εισβολής και αναπότρεπτο το ντόμινο των εξελίξεων στον γεωστρατηγικό, πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.
Είναι σημαντικό, ότι η Δύση δεν κατάφερε να αποκτήσει ισχυρό ηθικό έρεισμα για μια ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Δεν κατάφεραν, τουλάχιστον μέχρι τώρα, τα δυτικά ΜΜΕ να πείσουν την διεθνή Κοινή Γνώμη, ότι οι αντικαθεστωτικοί «αντάρτες», διαθέτουν ισχυρή λαϊκή βάση. Αντίθετα , προβληματίζεται η Διεθνής Κοινή Γνώμη, αφού υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι οι Χριστιανοί της Δύσης χρησιμοποιούν τους σουνίτες ισλαμιστές, προκειμένου να ανατρέψουν το κοσμικό καθεστώς Άσαντ και μέσω των σουνιτών, να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.
Βασανιστικά όμως ερωτήματα έχουν προκύψει και για τη σύνθεση και τον ιδεολογικό-κοινωνικό προσανατολισμό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, τις διασυνδέσεις τους, τους χρηματοδότες τους και κυρίως τους στόχους τους, για την μετά-Άσαντ εποχή, εφόσον φυσικά αυτή υπάρξει, αφού η ανθεκτικότητα του καθεστώτος Άσαντ έχει ξαφνιάσει τους Δυτικούς.
Επιπροσθέτως, οι «αναλύσεις» ειδικών των αμερικανικών think tanks, ότι το καθεστώς Άσαντ ετοιμάζεται να κάνει χρήση χημικών ουσιών σε βάρος του Λαού της Συρίας, δεν έπεισαν, την διεθνή Κοινή Γνώμη, όπως παλαιότερα, που είχε «ευδοκιμήσει» η δυτική προπαγάνδα, ότι ο Σαντάμ, ο δικτάτορας του Ιράκ, διέθετε πυρηνικά όπλα και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα χρησιμοποιήσει και τα οποία ΠΟΤΕ δεν βρέθηκαν!

Οι Κυβερνήσεις του Πεκίνου και της Μόσχας εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους, στα σχέδια των Δυτικών, για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, με οποιοδήποτε πρόσχημα.
Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που είναι ελεγχόμενο από Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, κατηγόρησε τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα της Συρίας, ως δικαιολογία, για μία στρατιωτική επέμβαση.
Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι, δεν θα πρέπει να υπάρχει "καμία εξωτερική ανάμειξη στη Συρία».
Αξιοσημείωτη είναι ακόμη και η διπλωματική κινητικότητα του Ιράν. Πρόταση προς τα 120 κράτη που θα πάρουν μέρος στη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων, που θα γίνει στην Τεχεράνη στις 30 και 31 Αυγούστου, με στόχο τη ρύθμιση της αιματηρής σύγκρουσης στη Συρία, θα καταθέσει το Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Αλί Σαλεχί. Το σιιτικό ΙΡΑΝ στηρίζει το καθεστώς του Αλαουίτη (σιιτική σέχτα) Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Και φυσικά, τεράστιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Τουρκία, με τους Κούρδους της Συρίας και τις σχέσεις τους με τους κούρδους της Τουρκίας και τους αντάρτες του Ρ.Κ.Κ., αφού προωθούν απροκάλυπτα αποσχιστικά και αυτονομιστικά σχέδια.
Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι, δεν υπάρχουν ισχυρές εγγυήσεις, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα παραμείνουν στο απυρόβλητο στην περίπτωση κορύφωσης της κρίσης στη Συρία.
Ίσως τα γεγονότα στη Συρία, να είναι πιο σημαντικά από την προσπάθεια αναζήτησης Αξιοπιστίας και Αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών στην Ευρωζώνη.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μ.Μάιστερ: “Στρατηγικός κίνδυνος απώλειας της Ελλάδας” – Ο Έλληνας “Κερένσκι”

 
 
 
 
 
 
1 Votes

Ο κίνδυνος ανατροπής της γεωπολιτικής ισορροπίας όπως διαμορφώθηκε στην περιοχή μετά το τέλος του Β’ ΠΠ, σε περίπτωση που η τρόικα οδηγήσει την Ελλάδα σε ακόμα οδυνηρότερες οικονομικές ατραπούς, φαίνεται ότι έχει αρχίσει και στοιχειώνει στον πολιτικό σχεδιασμό των Ευρωπαίων.
Η δήλωση του αντιπρόεδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών στην ομοσπονδιακή Βουλή, Μίκαελ Μάιστερ δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι έρχεται σε περίπτωση που οι τοκογλύφοι οδηγήσουν την χώρα π.χ. σε “νομισματική αυτοκτονία” με έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας: “Μια αποτυχία της Ελλάδας στο άκρο των Βαλκανίων και κοντά στις χώρες της Νότιας Μεσογείου θα είχε στρατηγικό ρίσκο”.
Η δήλωση αυτή έρχεται ακριβώς μετά την δήλωση του κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Γερμανίας  Armin Laschet ο οποίος απαντώντας σε όσους συναδέλφους του εντός και εκτός κυβέρνησης επιμένουν στην σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδος παραδέχθηκε ότι αν αποτύχουν “να μας σώσουν”, ανοίγουν την πόρτα στην Ρωσία: 
“Αν δεν επιμείνουμε στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, τότε θα έρθει η σειρά της Ρωσίας. Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα, με δισεκατομμύρια. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που αντιδρούν στην βοήθεια προς την Ελλάδα ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί από την οικονομική κρίση στην χώρα αυτή».
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Φοβούνται ότι το “γωνιακό οικόπεδο” που ακούσει στο όνομα “Ελλάδα” μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο. Και ξέρουν πολύ καλά τι λένε: Δεν είναι μόνο η Ρωσία που “περιμένει στη γωνία”.
Τα φιλορωσικά και κυρίως τα αντιδυτικά αισθήματα των Ελλήνων πολιτών είναι δεδομένα και καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις πρεσβειών και εταιρειών. Δημοφιλέστερος ηγέτης ο Β.Πούτιν, απύθμενο μίσος για Α.Μέρκελ. Συμπάθεια και για Μ.Ομπάμα (μακράν ο δημοφιλέστερος Αμερικανός πρόεδρος στην Ελλάδα από την εποχή του Τζων Κένεντι).
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αλλαγή γεωπολιτικού στρατοπέδου θα αντιμετώπιζε δυσκολίες για την Ρωσία εντός της χώρας; Μόνο η οικονομική και πολιτική ελίτ “βλέπει” προς τη Δύση και είναι καθαρά οικονομικό ζήτημα το πότε θα άλλαζε προσανατολισμό.
Και δεν μιλάμε για μια κομμουνιστική Ρωσία για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Μιλάμε για μια Ρωσία που παίζει δυνατά το χαρτί της Ορθοδοξίας και είναι πλέον μέλος του ΠΟΕ, δηλαδή μια χώρα με ανοικτή οικονομία.
Τυχαία έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά το “ρωσικό χαρτί”; Χωρίς “να του βγει” γιατί ίσως και η ίδια η Ρωσία φοβήθηκε πιθανή έξοδο από το ευρώ και δεν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα μπορούσε. Ίσως γιατί οι  Ρώσοι είναι από την φύση τους δύσπιστοι – και ειδικά στην περίπτωση των Ελλήνων πολιτικών, εξαιρετικά δύσπιστοι, πλέον.
Το θέμα είναι να καταλάβουν οι κυβερνώντες τι “χαρτί” έχουν στα χέρια τους και πως μπορούν να τα παίξουν επ’ωφελεία της χώρας και του Έθνους. Αντί να επισείσουν ακριβώς αυτή την “απειλή”, τον κίνδυνο δηλαδή η Ελλάδα να “ξεφύγει” από το δυτικό στρατόπεδο και αναζητήσει στρατηγική συμμαχία με τον έτερο ισχυρό παίκτη της περιοχής, προτιμούν να υποδύονται μέχρι τέλους “τα καλά παιδιά του συστήματος”.
Η περίπτωση Α.Σαμαρά είναι η πιο χαρακτηριστική (διαβάστε το άρθρο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt της Τετάρτης το εκπληκτικό άρθρο-ανταπόκριση των Ρουθ Μπέρσενς και Ντονάτα Ρίεντελ από Βρυξέλλες και Βερολίνο αντίστοιχα με τίτλο “Η μεταμόρφωση του κυρίου Σαμαρά”).
Γιατί τον Γ.Παπανδρέου τον ξέραμε. Τον Α.Σαμαρά, τώρα τον μάθαμε. Δηλαδή από τον περασμένο Νοέμβριο, με αυτή την μνημνειώδη στροφή υπέρ των εθνοκτόνων Μνημονίων. Με επώδυνο τρόπο, αλλά τον μάθαμε.
Το “καλό παιδί του συστήματος” δεν θα μπορούσε ποτέ να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι γεωπολιτικού πόκερ έστω και αν όλα τα χαρτιά είναι με το μέρος του. Γιατί στο πόκερ δεν θέλεις μόνο καλά χαρτιά. Θέλεις και κότσια.
Έτσι προτιμά να παίζει τον ρόλο του “Έλληνα Κερένσκι” πριν την έλευση των “κόκκινων”. Μόνο που η Ιστορία αντιπαθεί τους Κερένσκι. Ίσως άδικο γι’αυτούς, γιατί συνήθως έχουν καλές προθέσεις. Ακόμα πιο άδικο γιατί η ίδια Ιστορία αναγορεύει σε “Μεγάλους”, διάφορους σφαγείς. Αλλά η Ιστορία γράφεται από τους τελευταίους. Οι Κερένσκι είναι απλώς μεταβατικοί πριν την καταιγίδα και το αίμα…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο φαγάνας και το ψαροκόκαλο

Πριν από μερικά χρόνια στην Τζιά ένας παραθεριστής ξύπνησε πρωί πρωί για να πάει στον ψαρά, να δει τι φρέσκο έφερε με το καΐκι του. Λίγα βήματα πριν την ψαροκασέλα τον πρόλαβε γιγαντόσωμος υπουργός του ΠαΣοΚ που συχνάζει στο νησί. Υπήρχαν οκτώ κιλά μπαρμπούνια και ο πολιτικός θέλησε να τα αγοράσει όλα. Του λέει λοιπόν ο δεύτερος πελάτης, ο οποίος ήταν λεπτοκαμωμένος και βραχύσωμος: «θα μου αφήσετε τα δυο κιλά κι εμένα γιατί αλλιώς θα φύγω με άδεια χέρια;». Ο υπουργός έριξε ένα περιφρονητικό βλέμμα δίχως να βγάλει μιλιά. Ο άλλος επέμεινε: «Αφήστε μου τουλάχιστον το ένα κιλό…». Τότε ο υπουργός γύρισε απορημένος και απάντησε: «Τι να σου κάνει το ένα κιλό; δεν θα σου φτάσει. Γιατί λοιπόν να μου το στερήσεις εμένα;» κι έφυγε με όλη την ψαριά. Τα μπαρμπούνια λοιπόν τα έφαγε μονάχος.
Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης γιατί η αρθρογραφία πέφτει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, στην ανεκδοτολογία. Να εξηγηθούμε: προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με το επίπεδο ανάλυσης του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έχει μαζώξει κάτι τέτοιες ιστοριούλες για να τεκμηριώσει την ατάκα του ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Μιλάει λοιπόν για συνευθύνη και συνενοχή των πολιτών, εξάγει το συμπέρασμα ότι φταίει η Αριστερά που δεν αντιδρούσε στο φαγοπότι και επιχειρεί να αποδείξει ότι το κράτος φτώχυνε επειδή οι πολλοί έτρωγαν από λίγο, ουχί επειδή οι λίγοι έτρωγαν τον άμπακο. Δηλαδή με τη λογική Πάγκαλου η εργάτρια κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα, εκείνη που δούλευε απλήρωτη για μήνες και αναζητούσε κάποιο επίδομα για να ταΐσει την οικογένεια, έχει τις ίδιες ευθύνες με τον μακαρίτη Λαναρά, ο οποίος έπαιρνε τα κρατικά εκατομμύρια με τη σέσουλα, προκειμένου να πληρώσει την απλήρωτη εργάτρια.
Ας αποδεχτούμε τη λογική Πάγκαλου: η κλοπή είναι κλοπή, είναι το ίδιο να τρως τριακόσια ευρώ και το ίδιο να τρως τριακόσια εκατομμύρια ευρώ. Ανήθικο το ένα, ανήθικο και το άλλο. Ας αποδεχτούμε επίσης ότι πολλά μικρά τρακοσάρια συσσωρευμένα ευθύνονται για την πτώχευση. Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι γιατί ο κ. Πάγκαλος και οι υψηλοί συνδαιτυμόνες του οργάνωσαν το κράτος με τέτοιον τρόπο ώστε και τα οικονομικά έξοδα να είναι ανεξέλεγκτα και να αφορούν αποκλειστικά εκείνους που τρίβονται στους μηχανισμούς της εξουσίας – είτε τρώνε λίγα ή πολλά. Είναι προφανές ότι ο κ. Πάγκαλος και οι όμοιοί του βολεύονταν από αυτή τη μοιρασιά: πετούσαν το ψαροκόκαλο για να εκλεγούν και να επανεκλεγούν και να παραμένουν στην ίδια φαρδιά καρέκλα χρόνο με τον χρόνο. Ο κ. Πάγκαλος δεν μιλούσε πρώτον γιατί του άρεσε υπερβολικά το πελατειακό σύστημα και δεύτερον επειδή ήταν μπουκωμένος: όταν τρώμε δεν μιλάμε.
Δεν ξέρουμε αν βολεύτηκε η συνείδηση του κ. Πάγκαλου με το ηλεκτρονικό του βιβλίο, όμως το όλο σκεπτικό του δείχνει ότι υπάρχει έλλειμμα ευθυκρισίας. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Ο κ. Πάγκαλος (και οι λοιποί) τα έφαγαν καταρχάς με τους διάφορες μεγαλόσχημους που ξεκοκάλιζαν τις κρατικές επιδοτήσεις δήθεν για να φέρουν την ανάπτυξη, να ανοίξουν εργοστάσια, να κάνουν μεγάλα έργα αλλά ουσιαστικά ενθυλάκωναν το δημόσιο χρήμα. Ο κ. Πάγκαλος τα έφαγε μαζί με εκείνους που δεν είχαν τα προσόντα, την ευφυΐα, τις κοινωνικές δεξιότητες, το οικογενειακό χρήμα ώστε να ανοίξουν μια δική τους δουλειά και να μην έχουν ανάγκη κανέναν. Ο κ. Πάγκαλος τα έφαγε μαζί με εκείνους που από ανασφάλεια, από αίσθημα μειονεξίας, από ποδοπατημένη αξιοπρέπεια προσέτρεξαν στους πολιτικούς για να ζητήσουν μια δουλειά, ένα επίδομα, ένα μικρό χρηματικό βοήθημα. Ο κ. Πάγκαλος τα έφαγε με εκείνους που είναι επιτήδειοι, μπαίνουν σε προγράμματα ευρωπαϊκά και ντόπια και αντί να παράγουν απλώς αγοράζουν μια αμαξάρα.
Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δεν τα έφαγε με όλους, τα έφαγε με ορισμένους. Υπάρχουν και οι υπόλοιποι που δεν δοκίμασαν ούτε λέπι και διαβάζοντας όλα αυτά τα επηρμένα στο ψηφιακό βιβλίο του πρώην υπουργού εύχονται από τα βάθη της καλής τους καρδιάς να του κάτσει το ψαροκόκαλο στον λαιμό.

Ο Καραγκιόζης γκρεμίζει την παράγκα του

Η αυγουστιάτικη ανταρσία των Υδραίων κατά των φοροεισπρακτόρων του ελληνικού κράτους θυμίζει, υπό κλίμακα βεβαίως, την ανταρσία των Υδραίων το καλοκαίρι του 1831. Και τότε χρήματα ζητούσαν οι Υδραίοι, με επικεφαλής τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Λάζαρο Κουντουριώτη, από το πάμπτωχο κράτος που μόλις είχε συσταθεί. Ζητούσαν αποζημιώσεις για τους αγώνες τους και διατήρηση του ναυτικού μονοπωλίου και των προνομίων τους επί του Αιγαίου. Και για την επίτευξη των σκοπών τους, δεν δίστασαν να βυθίσουν δύο νεότευκτα πλοία του εθνικού στόλου, τη φρεγάτα «Ελλάς» και την κορβέτα «Υδρα»: ο ίδιος ο ναύαρχος Μιαούλης, ο ήρωας του Αγώνα, τα πυρπόλησε μέσα στο λιμάνι του Πόρου. Ηταν 1η Αυγούστου 1831.
Από την ίδια αντινομική παράδοση ηρώων και καθαρμάτων αντλούν οι σημερινοί Υδραίοι, οι ναύαρχοι του τουρισμού. Πρόκειται για μια παράδοση αυτοδιοίκησης και καχυποψίας προς την κεντρική διοίκηση, είτε είναι οθωμανική είτε είναι ελληνική· πρόκειται για παράδοση ελεύθερου εμπορίου που εκτείνεται ώς το κοντραμπάντο, την πειρατεία και το κούρσο. Και βέβαια είναι παράδοση που θεμελιώνεται πάνω σε συμπαγή και μεγάλα συμφέροντα μιας τάξης κυρίαρχων. Η ανταρσία εκδηλώνεται όταν ακριβώς απειλούνται τα συμφέροντα και η κυριαρχία. Αυτή η παράδοση, ολοζώντανη και κραταιά το 1831, οδήγησε στην ανταρσία των Υδραίων κατά του «Ελληνικού» και του Καποδίστρια.
Στις σημερινές συνθήκες, τα μεγάλα συμφέροντα, όπως των καραβοκυραίων προεστών Μιαούλη και Κουντουριώτη, εκδηλώνονται αλλιώς έναντι του κράτους: το αλώνουν με άλλα μέσα, από μέσα, χωρίς πυρπολήσεις. Και το κράτος, συνήθως, υποχωρεί και ηττάται, διότι οι λειτουργοί του και οι ηγέτες του δεν έχουν το σθένος του Καποδίστρια ή επειδή ακριβώς δεν θέλουν να έχουν την τύχη του Καποδίστρια.
Η ισονομία είναι η πρώτη ουσιώδης απώλεια σε αυτόν τον πόλεμο. Προς αναπλήρωσιν της απωλεσθείσης ισονομίας, οι ηττημένοι και εξαχρειωμένοι άρχοντες προσφέρουν και στους αδύναμους, που παρακολουθούν από κοντά άγρυπνοι και λαίμαργοι, τη δυνατότητα της μερικής ή καθολικής ανομίας, τη δυνατότητα της αμοιβαίας εξαχρείωσης. Ο μεγάλος αφαιρεί τη μεγάλη λεία από τον δημόσιο χώρο, και μένει ατιμώρητος, νικητής. Το κράτος εξευτελίζεται. Ταυτοχρόνως ο μικρός κλέβει ό,τι φτάνει το χέρι του: κλέβει τον ΦΠΑ, κλέβει το ΙΚΑ, κλέβει μερικά μέτρα δημόσιας γης, καταπατά ακτές, πυρπολεί δάση, μολύνει ύδατα, μπαζώνει ρεματιές. Ο,τι δεν του ανήκει είναι είτε λεία είτε εχθρικός στόχος.
Στα προκεχωρημένα οχυρά της εθνικής βιομηχανίας τουρισμού, της αχανούς παράγκας πάνω σε καταπατημένους αιγιαλούς, η ανταρσία των φοροφυγάδων της Υδρας, και κάθε φοροφυγά, τελείται σαν φάρσα, σαν τραγωδία. Και σαν αυτοκτονία: Διότι, εντέλει, δεν στρέφεται εναντίον του αχρείου, αναξιόπιστου και λεηλατικού κράτους, που είναι πράγματι τέτοιο εξαιτίας των αρχόντων και των εκλεκτόρων τους, αλλά εναντίον του πυρήνα και της υπόστασης του κοινού χώρου, του κοινού καλού, του κοινού συμφέροντος, της πατρίδας που ελευθερώθηκε με αίμα και κρατήθηκε με αίμα. Ο Καραγκιόζης γκρεμίζει την παράγκα του.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Eνταση απο την Τουρκια και μεγάλος κίνδυνος για την χώρα μας στο Αιγαίο πριν τις τις Αμερικάνικες εκλογές!!

Προκαλούν οι τούρκοι στο Αιγαίο, αμφισβητώντας πάλι το δικαίωμα της Ελλάδας για άμυνα στα νησιά του Αιγαίου ισχυριζόμενοι ότι η χώρα μας δεν δικαιούται να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά δυτικά του 25ου μεσημβρινού και να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!!

Σε απάντηση ελληνικής αντίστοιχης ΝΟΤΑΜ, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παραβαίνει το status quo των διεθνών συνθήκών - αναπτύσοντας δυνάμεις στα νησιά Χίο, Λήμνο, Λέσβο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, και Σαμοθράκη, τα οποία και θα έπρεπε να ήταν πλήρως 
αποστρατιωτικοποιημένα και να μήν γίνονται ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατα την συνθήκη παραχώρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου του '14 ("THE 1914 SIX POWERS DECISION") και της Συνθήκης της Λοζάνης που ακολούθησε την καταστροφή στη Μικρά Ασία.

Η διατύπωση στις τουρκικές ΝΟΤΑΜ πρακτικά χαρακτηρίζει την Ελλάδα ώς "παράνομο κράτος" τεκμηριώνοντας δικαίωμα επέμβασης εκ μέρους της Τουρκίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για επαναφορά στην πρότερη νόμιμη τάξη...Στο ίδιο μοτίβο είχε κινηθεί και τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο..χρησιμοποιώντας κατα το δοκούν τη συνθήκη της Λωζάνης αποβιβάζοντας δυνάμεις στρατιωτικές δυνάμεις στη Κύπρο.

Το παραπάνω σκηνικό στήθηκε όταν στις 20 Αυγούστου η ΥΠΑ εξέδωσε αριθμό ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού και αεροπορίας, με πραγματικά πυρά στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, στίς θαλάσσιες περιοχές των αναφερόμενων νησιών στο διάστημα 17 Αυγούστου και 31 Οκτωμβρίου.

Τρείς μέρες μετά εξεδόθησαν οι τουρκικές NOTAM, καταδείχνοντας ως "παράνομες" τις ελληνικές ασκήσεις ενώ η δεύτερη NOTAM αμφισβειτεί χαρακτηριστικά την "ελληνική αρμοδιότητα επί του FIR"...

Παρακάτω οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ:

Περί "παρανόμων δραστηριοτήτων" (των Ελληνικών στρατιωτικών ασκήσεων):

A2929/12 (Issued for LTBB LGGG) - THIS NOTAM ISSUED TO CLARIFY THE A1275/12 NOTAM 
ISSUED BY GREEK
CAA.THE A1275/12 NOTAM ISSED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF
GREECE S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS
OF EASTERN AEGEAN ISLANDSUNDER THE 1914 SIX POWERS DECISION THE 1923
LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION RELATING TO THE
REGIME OF THE STRAITS).NICARIA,CHIOS,LEMNOS,AYA
EVSTRATIOS,MITYELENE,PSARA,SAMOS AND SEMOTHRACE,MENTINED IN THE
NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS,THUS
NICARIA,CHIOS,LEMNOS,AYA EVSTRATIOS,MITYELENE,PSARA,SAMOS AND
SEMOTHRACE MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENERIO/CONCEPT OF ANY
TRAINING OR EXERCISE. SFC - FL999, 17 SEP 05:00 2012 UNTIL 31 OCT 10:00 2012.
CREATED: 23 AUG 11:45 2012

Περί FIR:

A2928/12 (Issued for LTBB LGGG) - AS REGARDS TO THE GREEK NOTAM A1275/12 WHICH GIVES REFENCE TO THE
FIR LIMIT BY GIVING GEOGRAPHICAL COORDINATES,

WE WOULD LIKE TO REFER ONCE AGAIN TO THE TURKISH AIP ENR 2.1-1 WHICH
STATES THAT THE PORTION OF ISTANBUL FIR LIMIT BETWEEN THE POINTS
360456N-295958E AND THE POINT COINCIDING WITH THE BEGINNING POINT OF
THE TURKISH-GREEK LAND BORDER DOES NOT REFLECT OR IMPLY IN ANY WAY
ANY EXPRESSION OF OPINION WHATSOEVER REGARDING THE DELIMITATION OF
ANY KIND OF BOUNDARY AMONG THE PARTIES CONCERNED OR A BILATERALLY
AGREED PRACTICE.THE SAID LINE IS PURELY THEORETICAL AND SOLELY
SERVES ATS PURPOSES.THEREFORE ANY INFORMATION,INCLUDING COPS
PRESENTED IN REFERENCE TO THIS PART OF THE FIR IS FICTITIOUS AND
THEIR SOLE PURPOSE IS LIMITED TO ATS REQUIREMENTS. SFC - FL999, 17 SEP 05:00
2012 UNTIL 31 OCT 10:00 2012. CREATED: 23 AUG 11:25 2012.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ακολουθεί την τακτική εκδόσεως ΝΟΤΑΜ 
αντίστοιχου περιεχομένου, αν και η ΝΟΤΑΜ για το FIR δεν ανήκει στις πρακτικές που η αγκυρα συνηθίζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για σχεδόν εναμιση μήνα μάλλον θα βιώσουμε υψηλή ένταση στο Αιγαίο με τις Τουρκικές Δυνάμεις να προκαλούν κάνοντας επίδειξη ισχύος..έναντι της χώρας μας.
Η τουρκία κατα την προσφιλή της τακτική δημιουργεί συνθήκες θερμού επεισοδίου προβάλοντας στο τύπο φανταστικές αερομαχίες και παραβιάσεις του τουρκικου εναέριου χώρου απο Ελληνικά μαχητικά.

Χρονολογικά η αναταραχή πάει να δημιουργηθεί πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ και την πιθανή επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και ευνοεί την τουρκία να λύσει με μία κίνηση όλα τα ανοικτά προβλήματα και ζητήματα με την Ελλάδα ΑΟΖ, ενεργειακό κλπ.

Οι επόμενοι μήνες προμηνύονται κρίσιμοι για την ασφάλεια της χώρας σε όλα τα επίπεδα ιδίως τώρα που η "σύμμαχος γείτονας" προσπαθεί να αμφισβητήσει το status quo στο Αιγαίο.

Συνεχείς ήττες του τουρκικού στρατού στο Χάκαρι – Η επαρχία ελέγχεται από το ΡΚΚ

 
 
 
 
 
 
1 Votes

Eξοπλισμένοι από την Συρία με σύγχρονα συστήματα τηλεπικοινωνιών και ρουκέτες RPG-7 με θερμοβαρικές κεφαλές οι αντάρτες του ΡΚΚ κερδίζουν την μία μετά την άλλη τις μάχες στην επαρχία Χάκαρι στα τουρκο-ϊρακινο-συριακά σύνορα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 24 ώρες επιτέθηκαν τρεις (!) φορές σε στρατόπεδο που έχει ως βάση Τάγμα Στρατοχωροφυλακής.
Όπως παραδέχεται και η Χουριέτ: «Επίθεση στο συνοριακό τάγμα Στρατοχωροφυλακής που βρίσκεται στο χωριό Ομουρλού της περιοχής Σέμντινλι του νομού Χάκαρι, οργάνωσε το ΡΚΚ. Οι στρατιώτες αμέσως ανταπέδωσαν τα πυρά. Το συγκεκριμένο τάγμα της στρατοχωροφυλακής δέχτηκε και χτες δύο φορές επίθεση. Στην επίθεση ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 5 τραυματίστηκαν”.
Η επίθεση έγινε με όλμους, ρουκέτες και τυφέκια, όπως και οι προηγούμενες.. Μετά από την επίθεση άρχισε επιχείρηση καταδίωξης των ανταρτών του ΡΚΚ με αεροπορική στήριξη, ενώ αναφέρονται σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία.
Την ίδια στιγμή άλλη ομάδα του ΡΚΚ διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο ανάμεσα στο Ντογουμπαγιαζίτ και το Τσαλντιράν, και πυρπόλησαν τρία φορτηγά και έναν εκσκαφέα που εργάζονταν σε έργα για λογαριασμό του τουρκικού Στρατού. Απήγαγαν ένα άτομο, ενώ τραυμάτισαν μια γυναίκα οδηγό που προσπάθησε να διαφύγει. Τα προάστεια του Σεμντινλί εξακολουθούν να είναι υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ και οι μονάδες της περιοχές είτε Στρατού είτε Στρατοχωροφυλακής, πολιορκούνται από εκατοντάδες άνδρες που έχουν θέσει υπό κατοχή το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά ένα μήνα μετά την έναρξη των επιχειρήσεων από την πλευρά του ΡΚΚ, ο τουρκικός Στρατός αδυνατεί όχι να εξοντώσει τους αντάρτες, αλλά έστω να ανακτήσει το εθνικό έδαφος που έχει χάσει, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι ο αποκεφαλισμός του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας από την κυβέρνηση Ερντογάν, έχει προκαλέσει συστημικό πλήγμα στο αξιόμαχο των τουρκικών ΕΔ, ενώ ο εφοδιασμός του ΡΚΚ με νέα όπλα και πυρομαχικά από την Συρία, έχει βελτιώσει στο έπακρο την αποτελεσματικότητά του.
Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr 

Το Δημόσιο θα πληρώσει τα δάνεια για την Εγνατία που εκχωρεί





Οσμή σκανδάλου φέρει η υπόθεση της αποκρατικοποίησης της Εγνατιας Οδού καθώς έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την εκχώρησή της για την εκχώρησή της. Όπως όμως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα τα δάνεια που είχαν συναφθεί για τη χρηματοδότηση του έργου θα αποπληρωθούν από το κράτος και θα επιβαρυνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.


Η τροπή που λαμβάνει η υπόθεση εγείρει ερωτηματικά, ενώ από το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο υποδομών επισημαίνουν ότι στόχος είναι να γίνει πιο ελκυστική η Εγνατία Οδός ΑΕ προσελκύοντας μεγάλους επενδυτές και ανεβάζοντας το τίμημα για το Δημόσιο.
Sofokleousin.gr

Ετοιμάζουν ναυπηγοεπισκευαστική ΕΟΖ με διαδικασία fast track

 
 
 
 
 
 
Rate This

Θα εφαρμοστούν στο ναυπηγικό τόξο Πέραμα – Ελευσίνα – Σκαραμαγκάς – Χαλκίδα – Σύρος και θα περιλαμβάνουν ειδικό φορολογικό – εργασιακό καθεστώς.
Άλλη μία πρωτιά για την Ελλάδα βρίσκεται επί θύραις: Θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης στην οποία θα εγκαθιδρυθούν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Δηλαδή επιχειρηματικά πεδία (ή και περιοχές ολόκληρες) που θα λειτουργούν με ξεχωριστό φορολογικό – ασφαλιστικό – εργασιακό καθεστώς.
Κι ενώ η αρχική ιδέα ήταν να επιλεγούν για το λανσάρισμα βορειοελλαδίτικες ακριτικές περιοχές (π.χ., Ανατολική Θράκη), όλα δείχνουν ότι το νήμα θα σπάσει… η Αττική. Κι αυτό, διότι βρίσκεται στα σκαριά η εγκαθίδρυση ΕΟΖ σε ολόκληρο το ναυπηγοεπισκευαστικό τόξο Ελευσίνα – Σκαραμαγκάς – Πέραμα -Χαλκίδα – Σύρος, χωρίς να αποκλείεται μέρος του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σχετική συζήτηση ξεκίνησε στο υπουργείο Ναυτιλίας σχεδόν αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, με τον υπουργόΚώστα Μουσουρούλη να αναζητά τρόπους σωτηρίας -και όχι απλώς ανάπτυξης- των τριών ναυπηγείων της Αττικής.
Το σχέδιο μπήκε στο χαρτί, αλλά τον ρόλο της δημοσιοποίησής του ανέλαβε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης: Κατέθεσε εγγράφως σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς κείμενο 12 προτάσεων για την αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα. Το «ψητό» ήταν… στη 12η:
«Οι ελληνικοί ναυτιλιακοί χώροι λιμενίσκου, εφοδιασμού, δεξαμενισμού και εκτέλεσης ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών να χαρακτηριστούν “Ειδικές Ναυτιλιακές Οικονομικές Ζώνες” με όλα τα προνόμια των ΕΟΖ και να τους δοθούν με διαδικασία fast track οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις λειτουργίας από Ελλάδα και Ε.Ε.».
Συνδικαλιστικά κεκτημένα τέλος
Η σκυτάλη τώρα περνά στα χέρια του Νίκου Αναστασόπουλου, ο οποίος ορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ειδικός συντονιστής για τα ναυπηγεία. Στην ουσία, θα αναλάβει όλες τις… fast track ενέργειες για να προχωρήσει η ΕΟΖ πριν βγει η χρονιά: να συντονίσει, δηλαδή, τα συναρμόδια υπουργεία (κυρίως τα Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Ναυτιλίας) και να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έγκριση. Αυτό το τελευταίο έχει τη σημασία του, καθώς τυπικά απαγορεύονται ΕΟΖ στις χώρες της Ευρωζώνης, ωστόσο υπάρχει «παραθυράκι» που αφορά έκτακτες δράσεις όταν το απαιτεί η οικονομική κατάσταση της ενδιαφερόμενης χώρας…
Κατά τις πληροφορίες του «Κ», η ναυπηγοεπισκευαστική ΕΟΖ θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Φορολογικές απαλλαγές (ΦΠΑ), άρση δασμών (π.χ., απευθείας μεταφορά προϊόντων στα πλοία χωρίς εκτελωνισμό) και ελαστικοποίηση όρων εργασίας.
Σκληρή γραμμή στα εργασιακά-μισθολογικά κεκτημένα: «Πρέπει να περιοριστούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα», αναφέρει εμπλεκόμενος με το θέμα, εξηγώντας:«Μικρότερα μεροκάματα, επανεξέταση του ωραρίου εργασίας (σ.σ.: είναι 6ωρο σήμερα) και των επιδομάτων».
Η αρχή, λοιπόν, έγινε – τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η συνέχεια θα δοθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς προγραμματίζεται συνάντηση ανάμεσα στους κυρίους Μουσουρούλη, Αναστασόπουλο και Κορκίδη με φορείς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, για να ξεκινήσει το σχετικό project…
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Κεφάλαιο” της 18ης Αυγούστου, www.capital.gr

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τι θα συμβεί στη Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες; Τα σενάρια της Bank of America

 
 
 
 
 
 
Rate This

Αυτή τη στιγμή το βασικό μας σενάριο είναι ότι «η Ελλάδα αντέχει», υπάρχουν ωστόσο πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο «Greece In The Next Few Weeks» η Bank of America Merrill Lynch.
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το βασικό μας σενάριο, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει τα πολιτικά εμπόδια ως προς την αύξηση, για μία ακόμα φορά, της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όπως εκτιμά η BofA, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να δεσμευτούν ότι θα καλύψουν οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει μελλοντικά, ενώ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να παράσχουν κεφάλαια στις τράπεζες απευθείας από τον ESM, όπως σχεδιάζουν να κάνουν με την Ισπανία.
Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η έκθεση, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να ληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα ρευστότητας. Το τι θα συμβεί μετά την αξιολόγηση, θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προγράμματος.
Ωστόσο, υπάρχουν πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τη BofA, καθώς η χώρα θα ξεκινά την προσπάθειά της να αναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία διάσωσης:
- Η κυβέρνηση συνασπισμού να αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία για τα νέα μέτρα λιτότητας
- Το ελληνικό κοινοβούλιο να μην υπερψηφίσει το προτεινόμενο πακέτο μέτρων
- Να συνεχιστούν τα προβλήματα εφαρμογής των μέτρων ακόμα και μετά την έγκριση του κοινοβουλίου
- Η κοινωνική αναταραχή να βγει εκτός ελέγχου
- Κάποια μέλη της Ευρωζώνης να αντιταχθούν σε περαιτέρω δεσμεύσεις για αύξηση της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη BofA, για δύο από τους πέντε παραπάνω κινδύνους αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Ως προς τον κίνδυνο να μην υπερψηφιστούν τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική Βουλή, ο οίκος σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού διαθέτει ευρεία πλειοψηφία, όμως σε όλες τις πρόσφατες αντίστοιχες ψηφοφορίες χάνονταν ψήφοι από κυβερνητικούς βουλευτές. Ενδεχόμενη αποτυχία υπερψήφισης των νέων μέτρων ίσως σημάνει την πτώση της σημερινής κυβέρνησης ή την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος με διακύβευμα την παραμονή στο ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, η τρόικα δεν αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ως προς την κοινωνική αναταραχή, η ΒofΑ σχολιάζει ότι οι διαμαρτυρίες έχουν γίνει σταδιακά πιο βίαιες και ότι θα μπορούσαν να βγουν εκτός ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι η χώρα πρόσφατα πραγματοποίησε εκλογές, οι οποίες οδήγησαν στο σχηματισμό φιλο-ευρωπαϊκής κυβέρνησης, και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα του λαού υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, «η επιδεινούμενη ύφεση, η αύξηση της ανεργίας στους νέους (σχεδόν 50%) και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) κατά των μέτρων λιτότητας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισχυρές διαμαρτυρίες τον Σεπτέμβριο, ειδικά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή».
Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι οι αντιδράσεις, ακόμα και αν παραμείνουν ελεγχόμενες, τείνουν να αυξάνουν την αβεβαιότητα για την ικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να επιβιώσει εντός της Ευρωζώνης, ενώ έχουν επιπτώσεις και στις αγορές, εκτός Ελλάδος. Σε ένα ακραίο σενάριο, οι κοινωνικές αναταραχές θα μπορούσαν να απειλήσουν ακόμα και τη συνοχή της κυβέρνησης συνασπισμού.

CDU: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι και γεωπολιτικός κίνδυνος

 
 
 
 
 
 
Rate This

Ο εσωτερικός διάλογος στη Γερμανία για το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα πρέπει η όχι να παραμείνει στο ευρώ περιορίζεται στις οικονομικές διαστάσεις του ζητήματος, ενώ θα όφειλε να συμπεριλάβει και τους ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα –της λεγόμενης “Grexit”–, ανέφεραν στελέχη του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν ότι ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού αμφιβάλλουν για το κατά πόσον θα ήταν σώφρον να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη και ίσως σηματοδοτήσουν μια πιο πραγματιστική προσέγγιση από μέρους του Βερολίνου, παρά την σκληρή ρητορική που έχει υιοθετηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Η αποτυχία της κυβέρνησης της Ελλάδας να εκπληρώσει τους όρους του δανεισμού της βάσει του μνημονίου έχει εξοργίσει πολλούς Γερμανούς πολιτικούς και έχει οδηγήσει στελέχη της συμπολίτευσης να καλέσουν επανειλημμένα να υπάρξει έξοδος της χώρας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Όμως ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στην Μπούντεσταγκ, είπε σήμερα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε περαιτέρω αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ήδη ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
«Πιστεύω ότι πρέπει να διευρύνουμε τον διάλογο, πέραν των καθαυτό χρηματοπιστωτικών και οικονομικών διαστάσεων» του προβλήματος, ανέφερε ο Μάιστερ.
«Απλώς κοιτάξτε τον χάρτη και δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Μάιστερ, υπογραμμίζοντας την εγγύτητά της με την Μέση Ανατολή, όπου μαίνεται ο εμφύλιος στη Συρία, όπως επίσης και με ακόμη εύθραυστες περιοχές των Βαλκανίων.
Οι δηλώσεις του Μάιστερ απηχούν αυτές άλλου ενός εξέχοντος στελέχους της CDU, του Άρμιν Λάσετ, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς το Σαββατοκύριακο ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε σοβαρές, ανεπιθύμητες συνέπειες στη νότια Ευρώπη.
Η έξοδος θα προκαλούσε «αστάθεια σε μια χώρα-μέλος του NATO. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει με δισεκατομμύρια την Ελλάδα σε ένα τέτοιο σενάριο», υποστήριξε ο Λάσετ. «Εδώ κρίνονται πολλά περισσότερα από απλώς το ερώτημα εάν η Ελλάδα εκπληρώνει ή όχι τα κριτήρια» του μνημονίου για τον δανεισμό της, πρόσθεσε.
Τόσο ο Λάσετ όσο και ο Μάιστερ επέμειναν ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπου η ύφεση συνεχίζεται για πέμπτο χρόνο, οφείλει να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές και τις άλλες μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.
Ωστόσο οι τοποθετήσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι το Βερολίνο ενδεχομένως αποδειχτεί πιο ευέλικτο από ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι σε περίπτωση που η Αθήνα δεν κατορθώσει έγκαιρα να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα, εκτιμά το Ρόιτερς.
Στην επίσκεψή του στο Βερολίνο την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από την Γερμανία και τους άλλους εταίρους της χώρας στην ευρωζώνη να δώσουν στην κυβέρνησή του περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, λόγω του βάθους της ύφεσης που αντιμετωπίζει, αν και η καγκελάριος Μέρκελ αντιμετώπισε μάλλον ψυχρά το αίτημα.
Η Μέρκελ επέμεινε πως δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα της Ελλάδας πριν από την έκθεση της Τρόικας, τον Οκτώβριο.
Η καγκελάριος κάλεσε τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού να κατεβάσουν τους τόνους στις επικρίσεις τους προς την Ελλάδα. Παρ΄ όλ΄ αυτά, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ της CSU είπε ότι αναμένει η Ελλάδα να έχει εγκαταλείψει το ευρώ ως το 2013.
Αλλά αρκετοί παράγοντες στις χρηματαγορές μοιάζουν πλέον να διαφωνούν, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς, υπενθυμίζοντας ότι σε έρευνά του αυτόν τον μήνα 45 από τους 64 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν σχετικά απάντησαν πως αναμένουν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ τους επόμενους 12 μήνες τουλάχιστον, από 35 στους 64 σε προηγούμενη παρόμοια έρευνα τον Μάιο.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..


21:21

  • 1601
     
 Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..
Έσο έτοιμος !!!!!!!!!!!!!
Από τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο

Καλό βράδυ  αδέλφια και καλή εβδομάδα.. Βαρύς σαν μέταλλο θα είναι κοινωνικά και οικονομικά ο χειμώνας που έχει ήδη δείξει τα νύχια του μέσα από τις δηλώσεις των εγχώριων δωσιλόγων και των εποίκων κατά την πρόσφατη τελετουργία υποταγής της χώρας στο Βερολίνο και το Παρίσι..

Έχουμε ήδη υποστεί τις πρώτες αμυχές (εν συγκρίσει με ότι επέρχεται) στο σώμα μας τις οποίες οι τοκογλύφοι κατακτητές σκοπεύουν να βαθύνουν τόσο, ώστε να είστε βέβαιοι πως στην ελληνική κοινωνία θα αναδυθούν διχαστικές και διαλυτικές τάσεις που σηματοδοτούν πάντα την…….
έλευση ενός εμφυλίου.. (γιατί νομίζετε πως το καθεστώς έστησε την Χρυσή Αυγή..)

Ο λόγος είναι απλός. Πρόκειται για την σχιζοφρενικά αντιφατική λειτουργία ενός ή πολλών καπιταλιστικών καθεστώτων υπό το καθεστώς οξύτατης οικονομικής κρίσης όπως αυτή. Υπάρχει ένα είκοσι επί τοις εκατό του πληθυσμού το οποίο όχι μόνον έχει παραμείνει ανέπαφο, αλλά εξακολουθεί ασυστόλως να πλουταίνει σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπολοίπων.

Κάτι που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού τόσο για τους μεν -τους εξαθλιωμένους όσο και για τους δε- τους κροίσους. Ιδιαίτερα για τους μεν και ιδία στα εντός και επι τ’ αυτά, που πέραν των αυτοκτονιών για πρώτη φορά μετά τα μεταπολεμικά χρόνια, το 2012 ήλθαν αντιμέτωποι με τα  στοιχεία ενός λιμού. Παιδάκια που λιποθυμούσαν στις σχολικές αίθουσες από την πείνα, ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, των άστεγων και ανθρώπων που σχοινοβατούν καθημερινά στο όριο της επιβίωσης , αλλά και άλλων οι οποίοι επιβιώνουν από τα συσσίτια της εκκλησίας και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, ενώ πυκνώνουν τα φαινόμενα δυστυχών ανθρώπων που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια.

Τα πάντα κατατείνουν στο συμπέρασμα, ότι γεγονότα ως αυτά θα ενταθούν και θα πολλαπλασιαστούν τον ερχόμενο χειμώνα. Το κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται με τη μορφή της μαζικής εξάπλωσης της ένδειας, σε ένα περιβάλλον υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και προκλητικής χλιδής και σπατάλης από μία χούφτα κεφαλαιοκράτες, θα πάρει οξύτατα χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κοινωνία διχάζεται πλέον, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους ένα αμύθητο ανεπένδυτο πλούτο και στα εκατομμύρια των λαϊκών ανθρώπων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαΐ.

Τι περιγράφουν τα στοιχεία

Προς επίρρωση των όσων προαναφέρθηκαν και σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις των οικονομικών υπηρεσιών, η δυναμική των πραγμάτων φωτογραφίζει για τον Έλληνα εργαζόμενο την κατάληξη μιας ανασφάλιστης εργασίας με μισθούς Βουλγαρίας δίχως αυτό να αποκλείει.. πως το μέτρο θα κοντύνει έτι περισσότερο..

Κατάσταση που λογικά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από οποιονδήποτε λαό ιδία δε από τον δικό μας. Η εξέγερση επομένως είναι προ των πυλών –ανεξαρτήτως αν έχει σχεδιαστεί και μεθοδευτεί στα εκμαγεία του ευρωπαϊκού τραπεζιτικού ιερατείου με στόχο η χώρα να διαλυθεί- επειδή το θηρίο που έχει ο καθείς από εμάς στο στομάχι του, εξεγείρεται πρωτίστως κατά εκείνου που το συντηρεί, γιατί τα θηρία δεν είναι σε θέση να κάνουν σύνθετες σκέψεις σε σχέση με το ποιος κρύβεται πίσω από τι.

Αν λάβουμε έτσι ως βάση τον Μάρτη του 2010, οπότε και ανακοινώθηκαν τα πρώτα βάρβαρα μέτρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι 29 μήνες που ακολούθησαν, ήταν αρκετοί για να συσσωρεύσουν κοινωνικά ερείπια. Ενδεικτικά αναφέρονται:
· Η επίσημη ανεργία εκτινάχθηκε στο 23% και στα 1.150.000 άτομα, με προοπτική στο τέλος του 2012 να κλείσει στο 25% και στο τέλος του 2013 στο 29%! ( ΙΝΕ-ΓΣΕΕ). Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία στο τέλος του επόμενου έτους, οι άνεργοι θα φτάσουν το 1.500.000.
· Οι λιανικές πωλήσεις από το τέλος του 2008, εμφανίζουν μείωση – 26,14% και ειδικά οι πωλήσεις τροφίμων – 14,53%. Τα στοιχεία αυτά είναι πρωτοφανή για ειρηνική περίοδο και παραπέμπουν ευθέως σε καταστάσεις πολεμικών συρράξεων.
· Το ΑΕΠ από το τέλος του 2008, εμφανίζει μείωση – 17,3%, ενώ μόνο το 2012 αναμένουν υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας κατά – 7%.
· Η βιομηχανική παραγωγή, σε σχέση με το έτος βάσης 2005, εμφανίζει μείωση – 26,1%.

Και πως ο Έλληνας παραθεριστής ήταν άφαντος αυτό το καλοκαίρι

Πρωτοφανούς αγριότητας αντιλαϊκή επίθεση

Ενώ λοιπόν η ελληνική κοινωνία πονοκεφαλιάζει ψάχνοντας τρόπους επούλωσης των πληγών της, συγκυβέρνηση, ολιγαρχία και διεθνής παράγοντας, ζητούν νέο αίμα… από ανθρώπους ωστόσο που έχουν ήδη καταστεί ισχνοί, ισχνότεροι των νηστικών αγελάδων..

Η πολυσχιδής επίθεση που ξεδιπλώνεται, παίρνει διάφορες μορφές. Αρχικά πρόκειται για το το πακέτο μέτρων 20 δισ. και όχι 11,5 δισ. όπως ψευδώς υποστήριζε και υποστηρίζει η συγκυβέρνηση. Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από αμόκ, και ξεπουλάνε ό,τι κινείται και αναπνέει. Από τράπεζες, επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ακίνητα κ.ά. Μέχρι και την εκποίηση βραχονησίδων, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκυβέρνηση έκανε φιλότιμες προσπάθειες να προσδιορίσει τα μέτρα στα 11,5 δισ. Στην πραγματικότητα βέβαια τα νέα φονικά μέτρα αναμένεται να αγγίξουν τα 20 δισ. ευρώ. Γιατί στο πακέτο των μέτρων των 13,5 δισ. τελικά, θα πρέπει να προσθέσουμε 3 δισ. συμπληρωματικά μέτρα προκειμένου να καλύψουν, όπως λένε, τη μαύρη τρύπα των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, ενώ άλλα 3 δισ. αναμένουν από τη «φορολογική μεταρρύθμιση». Συνολικά δηλαδή και οι τρεις παρεμβάσεις κοστολογούνται στα 19,5 δισ. ευρώ με αυξητική τάση…

Αυτό καθεαυτό το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας, αναμένεται να ανέλθει στα 13,5 δισ. Γιατί, οι…σοφοί της συγκυβέρνησης και της τρόικας, σκέφθηκαν, ότι η υλοποίηση των 11,5 δισ. μέτρων, θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, άρα και ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία, και σε περαιτέρω επιβράδυνση της ζήτησης και άρα, σε μεγαλύτερη υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά μικρότερο ΑΕΠ σημαίνει λιγότεροι φόροι, και μεγαλύτερο σχετικό μέγεθος χρέους, προς ΑΕΠ.

Επομένως, λένε, αν τα μέτρα των 11,5 δισ. οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση την οικονομία, βάλε άλλα 2 δισ. για καβάτζα, ώστε να έλθουμε στα ίσια μας… Τόσο απλά.
Σκιαγραφούν δηλαδή την άγρια και αδυσώπητη καπιταλιστική κοινωνία του αύριο, όπου οι μισθοί θα κυμαίνονται ανάμεσα στα 300 και 600 ευρώ, οι συντάξεις στα 300 – 400 ευρώ, ενώ δώρα, επιδόματα, εφάπαξ, 13ος – 14ος μισθός, διακοπές, θα αποτελούν πλέον μουσειακό είδος και μια ανάμνηση που θα διηγούνται ως παραμύθιοι παλαιότεροι στις νεότερες γενιές.

Με όσα έχουν διαρρεύσει ως σήμερα, τα κυβερνητικά επιτελεία, και εν συντομία:

Στο πεδίο των μισθών, προχωρούν:
· Σε κατάργηση αυτών που είχαν απομείνει από τον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.
· Στην εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι, που όπως αναμένεται, θα οδηγήσει σε μείωση ως και 40% του μέσου μισθού.
· Στη μείωση κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 1/1/2012. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι τα ειδικά μισθολόγια καταρτίστηκαν, με κριτήριο τις συμμαχίες που επεδίωκε να συνάψει η αστική τάξη με ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες ( καθηγητές ΑΕΙ, δικαστικούς, ανώτερο κλήρο, κατασταλτικό μηχανισμό – αστυνομία, στρατός κλπ.).
· Στη μείωση του εφάπαξ, κατά 22,7% για τους δημόσιους υπαλλήλους σε πρώτη φάση, ως και 40% για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
· Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με τις απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, ως και το 2015, με όποια μορφή και αν την

Κατόπιν αυτών δεν χρειάζεται να είσαι ο Κάλχας για να αντιληφθείς πως όλη η χώρα έχει μετασχηματιστεί σε ένα εύφλεκτο υλικό που  μια σπίθα επαρκεί για να αρπάξει κα να φουντώσει η κοινωνική φωτιά για την οποία πυροσβεστικά εργαλεία ιστορικά δεν υφίστανται. Σβήνει μόνον όταν θα έχει κατακάψει το σύμπαν άπαν στον περιβάλλοντα χώρο της και κυρίως το από την άρχουσα τάξη εγκατασταθέν καθεστώς που λειτούργησε σαν επιταχυντής..
πηγή των οικονομικών στοιχείων πίνακες του ομώνυμου υπουργείου που δημοσιεύθηκαν από τον Ριζοσπάστη..
kafeneio-gr.blogspot.com