Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Πολιτικό & οικονομικό σκάνδαλο

Το Greek American News Agency προχωρά σήμερα ύστερα από μια πολύμηνη εξονυχιστική δημοσιογραφική έρευνα σε μια συγκλονιστική πολιτική αποκάλυψη ενός σκανδάλου, αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη κάλυψης και προστασίας της «πηγής» μας για όσα αποκαλύπτονται με αδιάσειστα στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα. Στοιχεία που ευθέως παραπέμπουν σε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο για τα αμερικανικά δεδομένα! Σκάνδαλο, το οποίο η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αφήσει να περάσει απαρατήρητο, αν δεν καταφέρει να το εκμεταλευτεί πολιτικά έστω ως ένα μέσο διπλωματικής πίεσης -παρακάτω θα δείτε το γιατί- αλλαγής ή έστω προσεχτικότερης πολιτικής εκ μέρους των ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ένα σκάνδαλο το μέγεθος του οποίου θα διαφανεί άμεσα από τις αντιδράσεις σε Αθήνα και Ουάσιγκτον. Η σημερινή αποκάλυψη ενός πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου ηθικής και πολιτικής διαφθοράς καταδεικνύει το μέγεθος της απροκάλυπτα προκλητικής πολιτικής Bush εναντίον της Ελλάδας υπέρ των Σκοπιανών. Πολιτικής που έφτασε στο σημείο να γνωρίζει ότι παραβιάζονται αυστηρότατοι νόμοι των ΗΠΑ από Αμερικανό- Σκοπιανούς και σχεδόν απροκάλυτπα, όχι απλά να συγκαλύπτει με την σιωπηρή ανοχή της ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που εν γνώση των αρμοδίων υπηρεσιών και την ανοχή της κυβέρνησης Bush συντελείται από το 2005(!), αλλά και να ενθαρρύνει τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου με την προκλητική πολιτική της. Μια πολιτική η οποία -εκτός των άλλων έχει θέσει σε δοκιμασία τις παραδοσιακά καλές Ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναγκάζοντας για πρώτη φορά την Ελλάδα να θέσει βέτο ενατίον της Αμερικανικής πρότασης για εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ - έχει οδηγήσει -και εδώ είναι το τεράστιο πολιτικό οικονομικό σκάνδαλο- στην συστηματική παραβίαση μια σειράς αμερικανικών νόμων! Νόμοι που σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν οδηγήσει στην φυλακή ακόμα και αμερικανούς πολιτικούς. Σκάνδαλο με απρόσμενες πολιτικές και δικονομικές εξελίξεις(στο εσωτερικό των ΗΠΑ) με βασικό πρωταγωνιστή τον ηγέτη και καθοδηγητή της σκοπιανής προπαγάνδας στις ΗΠΑ αμερικανοτραφή και αμερικανοσπουδαγμένο προκλητικότατο κ. Metto Koloski.
http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=3996&Itemid=83

Να δω κάτι τέτοιο στην Ελλάδα κι' ας πεθάνω

Όταν ένα κράτος σέβεται τον εαυτό του!!!

Συλλήψεις για διαφθορά στην Ιταλία

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν πολιτικούς αξιωματούχους και έναν μεγαλοεπιχειρηματία της Νάπολης με την κατηγορία της διαφθοράς, σε μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ένας δημοτικός σύμβουλος ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από τρεις εβδομάδες, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η εισαγγελία της Νάπολης εξέδωσε 13 εντάλματα συλλήψεως, στέλνοντας στη φυλακή τον επιχειρηματία Αλφρέντο Ρομέο και υποχρεώνοντας σε κατ' οίκον περιορισμό τους υπόλοιπους 11. Το 13ο ένταλμα αφορούσε τον δημοτικό σύμβουλο Τζόρτζιο Νούνιες, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Η εισαγγελία της Νάπολης κατηγορεί τους συλληφθέντες για σύσταση συμμορίας με σκοπό την αλλοίωση μειοδοτικών διαγωνισμών, και για διαφθορά.

Στην υπόθεση εμπλέκεται η εταιρεία «Global Service» του Αλφρέντο Ρομέο, ο οποίος είχε επικρατήσει σε στημένο διαγωνισμό το 2007, ύψους 397 εκατομμυρίων δολαρίων, για τη συντήρηση δρόμων και κτιρίων της Νάπολης και για τη διαχείριση των σχολικών κυλικείων.

Δύο βουλευτές, ένας της δεξιάς και ένας της αριστεράς, δύο δημοτικοί αξιωματούχοι και ένας αστυνομικός περιλαμβάνονται στους κατηγορούμενους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε άλλη υπόθεση, 38 άτομα, ανάμεσά τους και ο Κάρλο Τότο, διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Air One και ο δήμαρχος της Πεσκάρα, κατηγορούνται για διαφθορά, αισχροκέρδεια και κατάχρηση.

Επίθεση στη Μητρόπολη Αθηνών

Μου δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.
ΣΓΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡOΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
...
Στη διάρκεια προγραμματισμένης πορείας αναρχοκουκουλοφόρων σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και η οποία είχε σημείο εκκίνησης το Μοναστηράκι, ομάδα γνωστών αγνώστων επιτέθηκε με μανία στην Μητρόπολη Αθηνών και κατέστρεψε τα Εθνικά μας σύμβολα, τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Μητρόπολης ενώ ανέγραψε υβριστικά συνθήματα κατά της Πατρίδας και της Πίστης επάνω ατον Ναό και τους γύρω χώρους. Ταυτόχρονα άλλη ομάδα επιτέθηκε στον Ιερέα της Μητρόπολης τον οποίον πέταξαν στην πλατεία έβρισαν χυδαία και χτύπησαν χωρίς καν΄ναν
δισταγμό. Κι όλα αυτά σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, με την πορεία να κατευθυνεται προς την κατάληψη του Πολυεχνείου, αυτήν που υποτίθεται ότι θα εγκατέλειπαν εχθές κατόπιν συμφωνίας με τις πρυτανικές αρχές για να μην κάνει «ντού» η Αστυνομία, αλλά ουδέποτε έπραξαν. Οι ανίκανοι πολιτικοί κουραμπιέδες του Υπουργείου και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο που ανέχεται αλλά και καλλιεργεί τέτοιου είδους καταστάσεις και ενέργειες είναι ο πραγματικόςηθικός αυτουργός και αυτής ης Επίθεσης. Ο επίσης ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Μητροπολίτης
Αθηνων Ιερώνυμος, μπορεί να δικαιολογήσει και πάλι την ενέργεια των αγαπημένων του κουκουλοφλώρων...

ΩΡΑ 19:00. ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
http://www.stoxos.gr/2008/12/blog-post_9460.html

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Λέτε να είναι ... αλήθεια;

Το ακόλουθο σχόλιο είναι από το http://amantomatimou.wordpress.com/ και το έλαβα από τον φίλο ΘΑΤ.
Λέτε νά 'ναι έτσι τα πράγματα και να μην το έχω πάρει είδηση;
ΣΓΣ

- Η “αυθόρμητη εξέγερση” έφυγε ήδη διακοπές

- Οι ινστρούχτορες και πνευματικοί καθοδηγητές της “αριστεράς” και του καταπιεσμένου λαού πήραν τα 4Χ4 και την έκαναν για Αράχωβα

- Τα εξεγερμένα 13χρονα που ζητούσαν “αγάπη αντί ύλη” παράτησαν τις πορείες και ξαμολύθηκαν στα Multirama για καινούρια PlayStation 3

- Οι καθηγητές, αναχώρουν για 15μερες διακοπές μετά την 3μηνη εξοντωτική εργασία τους, όπου ίδρωσαν από την προσπάθεια να πείσουν τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις για να πληρώνονται τζάμπα και να κάνουν περισσότερα ιδιαίτερα

- Οι κορμοράνοι που διαβιούν στον εξωτικό Βοτανικό διασώθηκαν χάρη στις επαγγελματίες “προσφυγοπούλες” του Τσίπρα

- Οι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι της εργατικής τάξης άναψαν ήδη τα τζάκια στα 3όροφα εξοχικά τους

…..Το Μάτι αναχωρεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάπου που το Χριστουγεννιάτικο δένδρο δεν θα καεί από 15 κομπλεξικά πρεζόνια, κάπου που τα παιδιά είναι ακόμα παιδιά και όχι πιόνια του κάθε καραγκιόζη επιδοτούμενου πολιτικού, κάπου που δεν υπάρχει χώρος για παραληρήματα πουλημένων δημοσιογράφων, κάπου που ελπίδα ονομάζεται η αγάπη και όχι η καταστροφή.

Καλές γιορτές, Καλά μυαλά και Καλή αντάμωση

Indymedia ... και πάσης ... Αγελάδος

Γιορτές είναι. Χρόνος υπάρχει, μάλλον, περισσότερος, αν και σε λίγες μας τελειώνει το 2008.
Διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν κι' άλλες σκοπιές των όσων διαδραματίζονται στον τόπο μας.
Άλλωστε θα πρέπει οι άνθρωποι να βγάζουν και το κατιτίς τους.
Να 'στε καλά.
ΣΓΣ


Όσο και αν θέλουμε να μείνουμε μακριά από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, δεν μπορούμε παρά να πεταχτούμε όρθιοι όταν βλέπουμε έντυπα με το κύρος και την απήχηση των New York Times να παραπέμπουν για περισσότερες πληροφορίες για τα γεγονότα στην Ελλάδα στο… Indymedia, τον ιστοχώρο που, ως γνωστόν, χρησιμοποιείται από τους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους για το συντονισμό των ενεργειών τους σε διαδηλώσεις, βιαιοπραγίες κτλ. Αν ισχύει το “δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, τότε οι συνειρμοί που μπορεί κανείς να κάνει για τους New York Times δεν είναι πολύ κολακευτικοί.
Κι όμως η παραπομπή είναι πραγματική. Μπορεί να τη δει κανείς εδώ:
http://www.nytimes.com/2008/12/08/world/europe/08greece.html?fta=y
Η ίδια η κάλυψη αφήνει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Άραγε δεν γνωρίζουν οι New York Times ότι είναι συγκεκριμένοι οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιους είδους πράξεις, συστηματικά, στην Ελλάδα; Δεν φρόντισε κανείς για να τους ενημερώσει; Το ίδιο το ρεπορτάζ, το οποίο παραπέμπει στο Indymedia για περισσότερη ενημέρωση, εμφανίζει τα γεγονότα ως αντίδραση των νέων (”youths”) στο θάνατο του 15χρονου. Γνωρίζουμε όμως, είμαστε βέβαιοι, ότι ο τραγικός θάνατος του 15χρονου δεν είναι ο πραγματικός λόγος αυτών των επεισοδίων. Ασχέτως από θεωρίες συνωμοσίας και τα συναφή, γνωρίζουμε ότι ο θάνατος του 15χρονου είναι μόνον η αφορμή. Μια ζωή οι κουκουλοφόροι αφορμή μόνον ψάχνουν για να τα κάψουν όλα.
Ο παραπάνω τρόπος κάλυψης, σε συνδυασμό με την αφελή και αθώα επισήμανση για το Indymedia ως “Web site popular with leftist youth” αφήνει σοβαρές αμφιβολίες για το είδος της ενημέρωσης που προσφέρουν στις χώρες τους τα αλλοδαπά μέσα και, συγκεκριμένα, οι New York Times. Αυτά είδαν από όλο το μπάχαλο οι New York Times;

→ Και τώρα περί Indymedia…
Ο σκοτεινός κόσμος των Indymedia (IMC). Γιατί διέκοψε την λειτουργία του το Indymedia Θεσσαλονίκης! Διαφθορά και «εναλλακτικά» ΜΜΕ.

Πηγή: ΜΕΓΚΟΥΛΙΝΑ, Η ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ, Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

Συγκλονιστικά στοιχεία για την μεγάλη σύγκρουση στους κόλπους του ελληνικού Indymedia (εδώ), το 2002 όταν κάποιοι ανακάλυψαν ότι τους χρηματοδοτεί το σκοτεινό δίκτυο του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου G. Soros. Τώρα εξηγούνται όλα!
Το ίδιο συνέβη και στην Αργεντινή, όπου οι συντελεστές του Indymedia κατήγγειλαν και αυτοί ότι λάμβαναν υπογείως ενίσχυση από τον G. Soros. (εδώ)

Indymedia Θεσσαλονίκης: μία μικρή πικρή ιστορία
Στα τέλη του 2001 ξεκινάει την λειτουργία του το Indymedia Θεσσαλονίκης, σχεδόν παράλληλα με αυτό της Αθήνας. Όμως πριν κλείσει έξι μήνες λειτουργίας, οι σύντροφοι από την Θεσσαλονίκη αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, με το παγκόσμιο δίκτυο των imc.
Οι συντελεστές του Indymedia Θεσαλονίκης μετά από συζητήσεις και προβληματισμό πολλών μηνών αποφασίζουν να διακόψουν την λειτουργία του καταγγέλλοντας «Σχέσεις με εταιρείες, θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού και κρατικούς θεσμούς».
Το κείμενό που δημοσίευσαν πριν διακόψουν την λειτουργία του φόρουμ δεν είναι απλώς αποκαλυπτικό, είναι δραματικό:
«…πολύ σύντομα, πριν καν ακόμα κλείσει μισό χρόνο λειτουργίας το imc thessaloniki, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε μια σειρά από αντιφάσεις και προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο των Indymedia. Άρχισαν να ξεδιπλώνονται οι πραγματικές αντιλήψεις, αφετηρίες και πρακτικές των ανθρώπων που συμμετέχουν στο δίκτυο των imc, με πολλές από τις οποίες - ειδικά όσον αφορά την περίπτωση της Ευρώπης - είμαστε ριζικά αντίθετοι, και η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε σε αδιέξοδο…»
(οι επισημάνσεις είναι δικές μας, το πλήρες κείμενο εδώ)
Η καταγγελία για σχέσεις του «αριστερού», «εναλλακτικού» και «επαναστατικού» Indymedia , με «κρατικούς θεσμούς», «εταιρείες», «ΜΚΟ» και άλλους «θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού» είναι ανατριχιαστική και αποτελεί ράπισμα για όσους το στηρίζουν:
«… είδαμε κατάματα ότι η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από τις φαντασιώσεις και ότι τελικά περισσότερα πράγματα μας χωρίζουνε παρά μας ενώνουνε με τα υπόλοιπα imc… …Ζητήματα όπως η σχέση των imc με εταιρικά-εμπορευματικά αλλά και εναλλακτικά media, οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης, γενικότερα η συνδιαλλαγή των «αντί-καπιταλιστικών» imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο., η διάσταση των ρόλων δημοσιογράφου-διαδηλωτή, οι σχέσεις άτυπης ιεραρχίας, είναι ορισμένα πεδία αιχμής στα οποία διαφωνούμε…» το πλήρες κείμενο εδώ
Στο αποχαιρετιστήριο κείμενό τους δεν θα βρούμε κραυγαλέες κατηγορίες εναντίον του «αδελφού» Indymedia Αθηνών ή άλλων imc. Ωστόσο, πίσω από το συγκρατημένο ύφος το μήνυμα είναι σαφές: αν θέλουμε να έχουμε μία πραγματική δράση εναντίον της παγκοσμιοποίησης, το δίκτυο των imc δεν είναι το κατάλληλο μέσο, ούτε βέβαια και το «θεσμικό» πλέον κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, τα οποία έχουν «στήσει» οι πλανητικοί μηχανισμοί της Αυτοκρατορίας.
«…Όσο μας επηρέασε η πρώτη μας επαφή με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης στην δημιουργία του IMC Θεσσαλονίκης άλλο τόσο μας επηρέασε στην απόφαση μας για το κλείσιμό του η απομάκρυνσή μας από το κίνημα αυτό…»
«…οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι η αδυναμία των χρηστών αλλά και η δική μας να ανταποκριθούμε στις αρχικές μας προσδοκίες. Προσδοκίες για αδιαμεσολάβητη συμμετοχή στην πληροφόρηση από τα ίδια τα υποκείμενα των κοινωνικών αντιπαραθέσεων, προσδοκίες για αλληλεπίδραση των χρηστών που θα αποτελούσε έναυσμα για ενεργή συμμετοχή στον πραγματικό χώρο, προσδοκίες για ενημέρωση σε άμεσο χρόνο, δημιουργώντας ένα “πεδίο” οργάνωσης κοινωνικών αντανακλαστικών, προσδοκίες για τη δημιουργία ενός “χώρου δημόσιας αντιπαράθεσης” με ουσιαστικά επιχειρήματα, ανάλυση και κριτική…»
Κάποιοι από αυτούς που στελέχωσαν το Indymedia Θεσσαλονίκης συνεχίζουν ακόμη και σήμερα την συνεργασία τους με το Indymedia Αθήνας. Άλλοι όμως μίλησαν για «παραμάγαζα» του Σόρος, και διάφορων ύποπτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αποσύρθηκαν διακριτικά… Για άγνωστους λόγους απέφυγαν να κατονομάσουν τον G. Soros και τις οργανώσεις του, όμως κάτω από τα κείμενά τους δημοσιεύουν την …καταγγελία του Indymedia Αργεντινής.
Indymedia Αργεντινής: ανακαλύψαμε ότι …δεν είμαστε ο εαυτός μας, αλλά ο Soros
Λίγους μήνες νωρίτερα, σκάνδαλο ξεσπάει στους κόλπους του Indymedia Αργεντινής: οι συντελεστές του ανακαλύπτουν ότι τους χρηματοδοτεί ο Σόρος και μάλιστα ότι θα τους έστελνε ένα …φορτίο με υπολογιστές
Οι σύντροφοι του Indymedia Θεσσαλονίκης, δημοσιεύουν μία συγκλονιστική επιστολή του imc Αργεντινής, που γράφτηκε το 2002, όταν στην …Παταγονία κατάλαβαν ότι υπάρχουν επειδή το θέλει ο …Σόρος. Απολαύστε τους Αργεντινούς:
«…Θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα μας έρθουν οι υπολογιστές. Είχαμε μια καυτή συζήτηση γι αυτό το θέμα όταν μάθαμε πως ο Soros, μέσω του Tactical Media Fund, θα ήταν αυτός που θα έβαζε τα λεφτά για να μπορέσουν οι υπολογιστές -τους οποίους τόσοι από εμάς είχαν ονειρευτεί- να πακεταριστούν και να μας σταλούν. Υπήρξε μια στιγμιαία σύγχυση: Κάποιος νόμιζε ότι το Soros ήταν εταιρία ρούχων και κάποιος άλλος είπε πως αν καπνίζει μαριχουάνα, θα πρέπει να είναι εντάξει τύπος…»
Η “Γη και τα γελάδια” αποκαλύπτουν μυστικές χρηματοδοτήσεις
«…Η διευκρίνηση της κατάστασης, μας ήρθε από τη γη (συγκεκριμένα τη Παταγονία, από την οποία ο Soros αγόρασε σχεδόν τη μισή) και τα γελάδια (θα ξέρετε πως είμαστε μια χώρα γελαδιών και ο Soros έχει περίπου 85,000 κεφάλια)…
…Είχαμε μια απίστευτη συζήτηση! Όλα τα γελάδια μαζί, όλοι οι κόκκοι της γης και όλος ο αέρας της Παταγονίας έκλαψαν μονομιάς, καθώς θυμήθηκαν τους δέκα Βολιβιανούς αδερφούς μας που πέθαναν χτίζοντας εμπορικά κέντρα στην Αργεντινή, ιδιοκτησίας του αριστεριστή Soros, γιατί εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό συνθήκες απόλυτα παράνομες…» Ολόκληρη η επιστολή εδώ
Οι Αργεντινοί συντελεστές του Indymedia, ξαφνικά ανακαλύπτουν, πως δεν είναι οι …εαυτοί τους και ότι πίσω απ’ όλα κρύβεται το σκοτεινό δίκτυο του Σόρος.
«…δεν είμαστε οι εαυτοί μας και πάνω απ’ όλα δε μπορούμε να δείξουμε ασέβεια προς τους εαυτούς μας με το να λερώσουμε τα χέρια μας με λεφτά βαμμένα με το ίδιο μας το αίμα και τον ιδρώτα. Ένα κίνημα που στάθηκε ενάντιο στο σύστημα για χρόνια δε θα τελειώσει, -ούτε καν κατά λάθος- δε θα παραδοθεί με αντάλλαγμα τα ψίχουλα που αυτό το σύστημα του προσφέρει.
…δεν είμαστε οι εαυτοί μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να εκθέσουμε σε κίνδυνο τη φήμη, την ασφάλεια, την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του δικτύου με το να δεχτούμε χρήματα από ένα εγκληματικό παράδειγμα διεφθαρμένου ανθρώπου, όπως ο Soros. Θα δεχόμασταν λεφτά μόνο αν μας έφταναν σε ένα φάκελο που στο όνομα του αποστολέα θα γραφε Ντουρούτι, στη περίπτωση που χει αφήσει πουθενά συγγενείς του να ληστεύουν ακόμη τράπεζες.
Ότι προτείνουμε οι υπολογιστές να ταξιδέψουν με λεφτά αλληλέγγυων, με λεφτά που έχουν αποκτηθεί με δίκαιο τρόπο (που για μας σημαίνει λεφτά που ειλικρινείς άνθρωποι κέρδισαν με τη δουλειά τους, είτε είναι ένα είτε χίλια δολάρια) και που μπήκαν στο κουτί χωρίς τίποτα κλωστές δεμένες επάνω τους: Λεφτά από φίλους και φίλες, ανθρώπους άγνωστους που δε τους ενδιαφέρει να μάθουμε το όνομά τους…» Στην Ελλάδα φαίνεται ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το βρώμικο ψωμί…
Οι καταγγελίες με δύο λόγια
Οι άνθρωποι που «έστησαν» το Indymedia Αργεντινής, καταγγέλλουν ότι χωρίς να το γνωρίζουν ελάμβαναν υπογείως χρηματική ενίσχυση από τα ιδρύματα του πολυεκατομμυριούχου G. Soros. Στο ίδιο μήκος κύματος το Indymedia Θεσσαλονίκης, προφανώς για τους ίδιους λόγους διέκοψε την λειτουργία του, καταγγέλλοντας: «συνδιαλλαγή των «αντί-καπιταλιστικών» imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο.».
Το τι είναι τα ιδρύματα του Τ. Σόρος γίνεται σαφές από τα λεγόμενα του Α. Γουαϊνστάιν, ιδρυτή της αντικομουνιστικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης National Endowment for Democracy, που έδρασε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον Σόρος, λέει: «Πολλά από αυτά που κάνουμε σήμερα, πραγματοποιούνταν υπόγεια πριν από 25 χρόνια από την CIA». Σήμερα είναι σε όλους γνωστό ότι ο Σόρος και οι οργανώσεις του αποτελούν βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Την δράση του έχουν υποστεί πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες με γνωστά αποτελέσματα.
Ολόκληρα τα κείμενα βρίσκονται στο Indymedia Θεσσαλονίκης εδώ
Το κείμενο είναι αναδιάταξη άρθρου που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Ρεσάλτο, Τεύχος 19 - Ιούλιος 2007, από τον Διονύση Αρώνη με την υπογραφή «ειδικός συνεργάτης» και τίτλο ”Τα «ανεξάρτητα» φόρουμ και ο Σόρος”. Αναδημοσιεύεται από την Μεγκουλίνα ξαναγραμμένο από τον ίδιο.
→ Και τώρα ας δούμε ποιοι είναι οι φίλοι (και «Προστάτες») του Γιωργάκη Παπανδρέου:
Στα σταυροδρόμια της κατασκοπείας: Παρατηρητήριο του Ελσίνκι
Γράφει ο Διονύσης Αρώνης, δημοσιογράφος
Πηγή: Ρεσάλτο
Αίσθηση προκάλεσε σε όλο τον κόσμο η εμπλοκή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» στο σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε στην Μόσχα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της FSB (μυστική υπηρεσία της Ρωσίας, διάδοχος της KGB), σε ένα πάρκο στα περίχωρα της Μόσχας συνελήφθησαν τέσσερις Βρετανοί «διπλωμάτες» κι ένας Ρώσος συνεργός τους.
Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα «οι Βρετανοί πράκτορες είχαν κατασκευάσει έναν «υπαίθριο δέκτη πληροφοριών», που ήταν καμουφλαρισμένος ως μια απλή… πέτρα τοποθετημένη σε ένα πάρκο. Ο μηχανισμός με τη χρήση ενός υπολογιστή τσέπης, ήταν σε θέση να παραλαμβάνει από απόσταση 20 μέτρων πληροφορίες που έφερναν πληροφοριοδότες και υπάλληλοι της βρετανικής πρεσβείας.
Οι ρωσικές υπηρεσίες έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα του δικτύου των διπλωματών-κατασκόπων, στο οποίο συμμετείχαν ο εκπρόσωπος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στη Ρωσία Πολ Κρόντον, ο 27χρονος Β΄ γραμματέας της πρεσβείας Μαρκ Ντόου, ο οποίος μεταμφιεζόταν σε φοιτητή και δύο υπάλληλοι, ο 30χρονος Κρίστοφερ Πιρτ και ο 32χρονος Αντριου Φλέμινγκ, «οι οποίοι σύχναζαν και εργάζονταν διαρκώς γύρω από την “πέτρα”». Οι ρωσικές αρχές δεν δημοσιοποίησαν το όνομα του Ρώσου συνεργού.
Μεταξύ των «καθηκόντων» της ομάδας Βρετανών κατασκόπων ήταν και η χρηματοδότηση ορισμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και μάλιστα σε ασταθείς περιοχές όπως ο Καύκασος, η Σιβηρία κλπ.
Σχετικό αποκαλυπτικό βίντεο από την επιχείρηση προβλήθηκε στην εκπομπή «Ειδικός ανταποκριτής» του τηλεοπτικού δικτύου Rossiya.
Οι λογαριασμοί
Αν και το βρετανικό Φόρεϊν Όφις διέψευσε μετά «βδελυγμίας» την εμπλοκή του στην υπόθεση, στην εκπομπή αποκαλύφθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων όπου φαίνονται εμβάσματα πολλών χιλιάδων βρετανικών λιρών, που κατέθεταν απευθείας στελέχη του πολιτικού τμήματος της βρετανικής πρεσβείας.
Στην πρώτη σειρά των αποκαλύψεων βρέθηκε το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι της Μόσχας. Όπως απεδείχθη από το «άνοιγμα» των λογαριασμών του, τον Οκτώβριο 2004, βρετανός κατάσκοπος μεταβίβασε στο λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης 23.000 λίρες.
Η επικεφαλής της οργάνωσης Ludmilla Alexeyeva, κατήγγειλε ότι πρόκειται για σκευωρία, αφού οι αποκαλύψεις έγιναν λίγο πριν η ρωσική Δούμα ψηφίσει νομοσχέδιο που περιορίζει τη δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ρωσία.
Ωστόσο οι καταγγελίες της κ. Alexeyeva, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι, έπεσαν μάλλον στο κενό, αφού όλοι γνωρίζουν το βιογραφικό της. Η κ. Alexeyeva, εργαζόταν επί σειρά ετών ως εκφωνήτρια του …προπαγανδιστικού αμερικανικού ραδιοσταθμού «Radio Free Europe» ο οποίος εξέπεμπε στη Σοβιετική Ένωση με σκοπό την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος. Έτσι εκτιμάται ότι οι σχέσεις της με υπηρεσίες δυτικών χωρών είναι μακρόχρονες και άριστες.
Τι είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι.
Το 1975, στο Ελσίνκι, με πρωτοβουλία της Σοβιετικής Ένωσης υπογράφεται με τις ΗΠΑ συμφωνία με σκοπό τις εγγυήσεις για μία όσο το δυνατόν ειρηνική συνύπαρξη Ανατολής -Δύσης. Οι Αμερικανοί ως αντάλλαγμα απαίτησαν από την ΕΣΣΔ να αποδεχθεί ορισμένες δεσμεύσεις, σε ζητήματα όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για να ελέγχονται οι δεσμεύσεις της ΕΣΣΔ, ο πυρηνικός φυσικός Αντρέϊ Ζαχάρωφ και Σοβιετικοί αντικαθεστωτικοί ιδρύουν το «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Σύντομα όμως η Σοβιετική πλευρά άρχισε να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι η συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν στην πραγματικότητα πρόσχημα για την ανάμειξη της Δύσης σε εσωτερικές υποθέσεις της και κατήγγειλε ότι η οργάνωση ελέγχεται άμεσα από τις ΗΠΑ. Το 1982 ιδρύεται στη Δύση η διεθνής οργάνωση International Helsinki Federation for human rights (IHF) με σκοπό να ελέγχει αν παραβιάζονται οι Συμφωνίες του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις κομμουνιστικές χώρες. Βασικό ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης ήταν ο αντικομουνιστής πολυεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος.
Μετά την κατάρρευση των κομουνιστικών καθεστώτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να παραμένουν το αντικείμενο της οργάνωσης, όμως αυτή τη φορά το πεδίο δράσης της είναι οι διάφορες μειονότητες ανά την υφήλιο και ο «αγώνας εναντίον του εθνικισμού και του ρατσισμού».
Όμως, σε πολλές χώρες συνεχίστηκαν οι επίμονες καταγγελίες ότι η δράση της οργάνωσης είναι προσχηματική και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν απλώς πρόφαση για την παρεμβατικότητα του Παρατηρητηρίου, η οποία έχει κίνητρα πολιτικά και κατευθύνεται -όπως καταγγέλλουν- από κέντρα εξουσίας πέραν του Ατλαντικού.
Η ηγεσία του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι
Ο κατάλογος των επικεφαλής της οργάνωσης μοιάζει να βγαίνει κατ’ ευθείαν από σελίδες μυθιστορήματος του Ζεράρ ντε Βιλέ! Ας δούμε λοιπόν από ποίους αποτελείται το Διοικητικό Συμβούλιο του Παρατηρητηρίου, (http://www.ihf-hr.org/cms/cms.php?sec_id=1&pag_id=4) πρόεδρος του οποίου μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν η κ. Ludmilla Alexeyeva, που προαναφέραμε.
Karl Johannes von Schwarzenberg, κόμης. Αυστριακός γαλαζοαίματος, φανατικός αντικομουνιστής και ηγετικό μέλος του Παρατηρητηρίου από το 1985. Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα προσκεκλημένων της λέσχης προσωπικοτήτων Μπίλντερμπεργκ καθώς και στο προεδρείο του «Ατλαντικού Ινστιτούτου» ενός οργανισμού που ιδρύθηκε το 1961 με σκοπό, όπως αναφέρει το καταστατικό “a sort of public support arm of NATO.” Η λίστα του Προεδρείου του Ινστιτούτου περιλαμβάνει περί τα 100 ονόματα μεταξύ των οποίων ο μακαρίτης Ανιέλλι της Φίατ, ο αμερικανός υπουργός άμυνας Ν. Ράμσφελντ, ο πολυεκατομμυριούχος Ρότσιλντ κ.α.
Ralf Dahrendorf, λόρδος. Βρετανός καθηγητής κοινωνιολογίας γερμανικής καταγωγής, μέλος της βρετανικής Βουλής των Λόρδων, θεωρητικός της νατοϊκής ιδέας, φανατικός αντικομουνιστής, και οπαδός του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης. Υποστήριξε (!) με πάθος την πρόσφατη αμερικανική εισβολή στο Ιράκ: «Οι αξίες της ελευθερίας και της κοινωνίας μας πρέπει να υπερασπιστούν, αν χρειαστεί και με τη χρήση βίας». (Εφημερίδα των Ευαγγελιστών, Φραγκφούρτη, 20-4-2003). Θαυμαστής και φίλος του Τζωρτζ Σόρος τον οποίο παρομοιάζει με τον Ρομπέν των Δασών. Ως οπαδός της «πλανητικής κοινωνίας» έχει εκφράσει τη μουσολινικής έμπνευσης άποψη ότι στη «μετα-εθνική κοινωνία η δημοκρατία έχει φάει τα ψωμιά της».
Timothy Garton Ash, καθηγητής της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας, στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ -ιδεολογικό λίκνο της «ιντελιγκέντσιας» που γέννησε τα «γεράκια» του Μπους- ειδικευμένος σοβιετολόγος και μέλος του ιδρύματος Χούβερ , στη λίστα των «οικουμενικών πολιτών» της κλειστής λέσχης προσωπικοτήτων Μπίλντερμπεργκ.
Anton Pelinka. Αυστριακός, καθηγητής στο Χάρβαντ, το Στάνφορντ κ.ά. Ειδικευμένος αναλυτής των διαδικασιών αποσταθεροποίησης των καθεστώτων της Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Γιουγκοσλαβίας!
Jacques Rupnik, Γάλλος πολιτειολόγος και σοβιετολόγος. Ειδικός του BBC στα θέματα της Ανατολικής Ευρώπης το 1977-1982. Μετά την πτώση του τείχους ασχολήθηκε με βαλκανικά θέματα.
George Soros. Πασίγνωστος πολυεκατομμυριούχος και οπαδός της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας έχει ταυτίσει το όνομά του με την έννοια του «αμοραλισμού» στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Από τα ιδρυτικά στελέχη του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, θεωρείται από τους σημαντικότερους χρηματοδότες του. Ιδρυτής μίας σειράς ιδρυμάτων σε χώρες της Βαλκανικής.
Τα σύντομα βιογραφικά των μελών του ΔΣ του Παρατηρητηρίου έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον ελληνικό και ξένο Τύπο και επιβεβαιώνονται εύκολα με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Το ελληνικό Παράρτημα
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι ιδρύθηκε το 1992 και φυσικά δεν αποτελεί μία άσχετη οργάνωση, όπως κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν μετά το σκάνδαλο με τους Βρετανούς κατασκόπους. Ιδρύθηκε «με παρότρυνση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι-IHF» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του και συνεργάζεται στενά με την κεντρική οργάνωση. Η παρεμβατική διάθεση του Παρατηρητηρίου στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας έγινε συχνά αφορμή για έντονη κριτική και έχουν εκφραστεί κατηγορίες ότι η δράση του ουσιαστικά εξυπηρετεί την πολιτική των ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα, η οργάνωση υποστηρίζεται από ορισμένους πολιτικούς, (Γ. Παπανδρέου κλπ) και άλλες προσωπικότητες. Το ΔΣ αποτελείται από τους:
Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος (σ.σ. ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ως γνωστόν είναι στενός φίλος του Γιωργάκη και μέχρι πρότινος έμμισθος σύμβουλος της Χαριλάου Τρικούπη…)
Kevin Boyle, Μέλος
Ορέστης Γεωργιάδης, Μέλος
Παναγιώτης Δημητράς, Μέλος
Dimitrina Petrova, Μέλος
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στηρίζεται και από ορισμένους Έλληνες δημοσιογράφους. Συνεργάζεται με τον «Ιό της Ελευθεροτυπίας» (τον οποίο χαρακτηρίζει ως την «καλύτερη δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα του ελληνικού Τύπου» http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/index.html), με το συγγραφέα Νίκο Δήμου, τον οποίο συγκαταλέγει στους χορηγούς, μαζί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, την αυστριακή κυβέρνηση, το ελληνικό ΥΠΕΞ κλπ, ενώ στις ιστοσελίδες του προβάλλονται άρθρα του Τάκη Μίχα, του Θ. Τριαρίδη, του Πάσχου Μανδραβέλη, του Ριχάρδου Σωμερίτη κλπ.

http://www.nytimes.com/2008/12/08/world/europe/08greece.html?_r=2&fta=y
http://athens.indymedia.org/
http://megoulina.blogspot.com/2008/01/indymedia-imc-indymedia.html
http://fileleftheros.files.wordpress.com/2008/12/indymedia-athens1.jpg
http://athens.indymedia.org/
http://thessaloniki.indymedia.org/index.php?page=7
http://thessaloniki.indymedia.org/
http://thessaloniki.indymedia.org/
http://thessaloniki.indymedia.org/index.php?page=2
http://www.resaltomag.gr/201.mag
http://www.ihf-hr.org/cms/cms.php?sec_id=1&pag_id=4


Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Επιτέλους, θα μπει πουθενά φραγμός ...;

Πλαστά τιμολόγια.

Επειδή, αν θυμάμαι καλά, με το που ανέλαβε η ΝΔ το 2004 μια από τις πρώτες χαρισματικές ρυθμίσεις που έκανε ήταν να παραγράψει τους πάσης φύσεως εντοπισθέντες για πλαστά τιμολόγια, με το λήμμα «πλαστά τιμολόγια» έκανα έρευνα με το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης και έφριξα.

Μετά από αυτό το μικρό δείγμα της φοροδιαφυγής εκτιμώ ότι η πραγματική φοροδιαφυγή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεδομένης αυτής της ανοχής εκτιμώ ότι αν το κράτος μπορέσει να εισπράξει όλες αυτές τις διαρροές θα λύσει τα περισσότερα των υφισταμένων προβλημάτων.

Γιατί δεν αντιμετωπίζεται κι’ αυτό το πρόβλημα;

Δια του λόγου το αληθές κάντε και σεις αυτή την τόσο εύκολη έρευνα.

ΣΓΣ

Οπαδός ή ψηφοφόρος.....;

Όταν κάποιος θεωρεί ότι κάνει υπέρβαση όταν ψηφίζει ένα κόμμα στο οποίο δεν ΑΝΗΚΕΙ τότε αυτός είναι ΟΠΑΔΟΣ και όχι δημοκρατικός συνειδητός ψηφοφόρος και ως πολιτικά παγιδευμένος έχει μειωμένο πολιτικό αισθητήριο.

ΣΓΣ

Αριστερές συγχύσεις...

.
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
.
Στο κείμενό μου για την υποτιθέμενη «εξέγερση» των νέων υπήρξαν δεκάδες σχόλια, επικριτικά και επιδοκιμαστικά. Μοναχά όμως ο κ. Πιστοφίδης απάντησε επώνυμα. Και αισθάνομαι έτσι την υποχρέωση να σχολιάσω τις κρίσεις του. Επιμένει πως τώρα που φοβάμαι «βγαίνει ο αληθινός εαυτός μου». Δεν εξηγεί όμως τι είναι ακριβώς αυτό που φοβάμαι. Μήπως το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το πολιτικό μας σύστημα; Μόνο αφελείς θα μπορούσαν να πιστέψουν πως ένα σύστημα υπάρχει η πιθανότητα να καταρρεύσει επειδή κάποιοι κουκουλοφόροι αφήνονται ανεμπόδιστα να καταστρέψουν μαγαζιά και φώτα της τροχαίας!! Αλλά και γιατί να ανησυχώ για ενδεχόμενα αδιέξοδα στα οποία θα μπορούσε να οδηγηθεί ένα σύστημα στηριγμένο στην διαφθορά και την αβελτηρία ενός εκτεταμένου κρατισμού; Tο μόνο αποτέλεσμα στο οποίο είναι ενδεχόμενο να οδηγήσουν οι δράσεις των επαναστατών του φραπέ, είναι η υπερ-ενίσχυση τελικά του ίδιου του συστήματος. Μέσω της ισχυροποίησης των πλέον συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.
Αυτό που εσφαλμένα φοβάται ο κ. Πιστοφίδης από τις δικές μου προτροπές για εφαρμογή των νόμων, θα το εισπράξει δυστυχώς από την ανοχή της ανομίας και την τελική καταλυτική αντίδραση της κοινωνίας. Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω στο σχόλιο του κ. Πιστοφίδη είναι η προφανής ταύτιση της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας με την ανοχή της εφαρμογής του νόμου της ζούγκλας. Ο φιλελευθερισμός ποτέ και πουθενά δεν ευαγγελίζεται την αυθαιρεσία και την ασύδοτη και άνευ ορίων προβολή των επιδιώξεων του καθενός.
--------------------------
Οταν καταρρέει το ιδεολογικό σου οικοδόμημα, όταν αρχίζεις και φοβάσαι, τότε βγαίνει ο αληθινός εαυτός σου. Ξεχνάς τις θεωρίες περί φιλελευθερισμού και ανοιχτής δημοκρατικής και ανεκτικής κοινωνίας και βγαίνει ένας καρα-δεξιός αλλά ελιτίστικος τραμπουκισμός: "Αν σάπιζαν στις φυλακές οι άνανδροι δολοφόνοι του ανύποπτου νέου αστυνομικού που έκανε βάρδια έξω από χώρο συναυλίας ροκάδων..Κι αν είχαν τιμωρηθεί γονείς και μαθητές για τις ακατανόητες καταλήψεις και την ματαίωση μαθημάτων και εξετάσεων. Κι’ αν τελικά είχε εφαρμοσθεί ο νόμος για τους δημόσιους υπάλληλους καθηγητές...".
Δηλαδή κύριε Ανδριανόπουλε, είστε κατά του κράτους όταν μιλάει για τον άνθρωπο αλλά υπέρ του αστυνομικού κράτους όταν γίνεται όργανο καταπίεσης του, για εσάς, σιχαμερού λαουτζίκου. Κύριε Ανδριανόπουλε, τώρα δείξατε το αληθινό σας πρόσωπο. Προτιμάω τους εκοφίτες γιατί εκείνοι ήταν τουλάχιστον ξεκάθαροι και όχι γιαλαντζί δεξιοί. Δεν καταλάβατε, ότι οι κουκουλοφόροι και οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές αυτό ακριβώς επιδίωκαν. Να αναγκάσουν τους δήθεν δημοκράτες σαν κι εσάς να φανερώσουν το αληθινό τους πρόσωπο. Είχα γράψει σε κάποια άρθρα σας και θετικά σχόλια, πιστεύοντας ότι η δεξιά έχει αλλάξει. Γεννημένος την ίδια χρονιά με εσάς σε ένα παραμεθόριο χωριό μέσα σε μια δημοκρατική και βενιζελική οικογένεια, βίωσα μια απίστευτα καταπιεστική δεξιά και όμως στις εκλογές του 2004 έκανα την υπέρβασή μου και ψήφισα πρώτη φορά ΝΔ και συγκεκριμένα τον Θόδωρο το Δαμιανό. Με το άρθρο σας αυτό με κάνατε να με πιάσει πάλι ρίγος. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι κουκουλοφόροι και οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές. Και νομίζω πως το πέτυχαν.
Αλέξανδρος Πιστοφίδης
20 Δεκέμβριος 2008 7:17 μμ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές μήτε ποινικές ευθύνες ....


Πώς έκρυψε τις «ιερές» ανταλλαγές ο Μπασιάκος
«E» 20/12
Καθόλου τυχαία δεν ήταν η απόφαση για μη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα της κυβέρνησης των ανταλλαγών ακινήτων που γίνονταν μεταξύ της ΚΕΔ και της Μονής Βατοπεδίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα δωράκια για τη «μεγάλη ψαριά» στη Βιστωνίδα
«Κυκλοφορούν αδέσποτα δεκάδες εκατ. ευρώ»

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυβέρνηση στην κατάψυξη
Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ
Ξεπέρασαν και τη ΝΔ
Ράπισμα για τη ΝΔ
Εκτακτη «κλειστή» σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας ζητεί το ΠΑΣΟΚ
Ομολογία για «αγκάθια»
Συνάντηση Καραμανλή με Μητσοτάκη
Στο Μαξίμου ο Παυλόπουλος

Η επιλογή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς αδιαφανών διαδικασιών, παρατυπιών και μεθοδεύσεων στις οποίες κατέφυγαν υπουργοί και υφυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να κρατηθεί μυστική όλη η επιχείρηση, να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις και να μείνει το συντελούμενο σκάνδαλο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η απόφαση του κυρίου Μπασιάκου με την οποία ξεκινά η διαδικασία ανταλλαγής των ακινήτων. Την ίδια μέρα ζητά από τον νομικό σύμβουλο να του πει αν θα πρέπει να τη δημοσιεύσει.
Οπως υπογραμμίζει ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, αποφασίζοντας η κυβέρνηση να μη δημοσιοποιεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης ως όφειλε τις ανταλλαγές των ακινήτων, ουσιαστικά καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε προσφυγή από φορείς ή μεμονωμένους θιγόμενους, αφού η δικαστική διαδικασία κινείται μόνο ύστερα από αίτηση ακύρωσης μιας απόφασης η οποία έχει ήδη δημοσιευθεί.
Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει τέτοια αίτηση αν υπάρχουν μόνον πληροφορίες περί της απόφασης.
Το σχέδιο περί της μη δημοσίευσης των αναθέσεων στην ΚΕΔ καταρτίστηκε στα γραφεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και υλοποιήθηκε σε συνεργασία του τότε υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου και του νομικού συμβούλου του κράτους Χρ. Μπότσιου, ο οποίος είχε αναλάβει εργολαβικά τις γνωμοδοτήσεις για τη Μονή Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το «Εθνος της Κυριακής», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις 25 Ιανουαρίου 2005 υπογράφει υπουργική απόφαση με την οποία αναθέτει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου τη διαδικασία ανταλλαγής ακινήτων που βρίσκονται στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.
Την ίδια ημέρα ο υπουργός απευθύνει ερώτημα προς τον νομικό σύμβουλο Χρ. Μπότσιο για το αν θα πρέπει να δημοσιευθεί η ανάθεση στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας άλλος υπουργός δεν είχε διερωτηθεί ποτέ για ένα παρόμοιο θέμα πλην του κ. Μπασιάκου.
Ο πάντα έτοιμος νομικός σύμβουλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποστέλλει τη γνωμοδότησή του στον υπουργό σε χρόνο-ρεκόρ, την ίδια ημέρα. Επικαλούμενος μια απόφαση του ΣτΕ, κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η δημοσίευση της ανάθεσης στην ΚΕΔ της διαδικασίας ανταλλαγής, γιατί «δεν φέρει τα χαρακτηριστικά εκτέλεσης διοικητικής πράξης».
Ο κ. Καρχιμάκης χαρακτηρίζει παραπλανητική την επίμαχη γνωμοδότηση, αφού αναφέρεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναφέρει ότι δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τη φάμπρικα των ανταλλαγών.
Επιπροσθέτως η πρακτική που ακολουθούσε σε αντίστοιχες περιπτώσεις η κυβέρνηση ήταν άλλη και αυτό φαίνεται από το ΦΕΚ 1509 της 7/10/2004, στο οποίο ο τότε υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης και ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας δημοσιεύουν απόφαση για ανάθεση στην ΚΕΔ της αξιοποίησης ακινήτου του υπ. Υγείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Με το τρικ αυτό ολοκληρώθηκε το παζλ των μεθοδεύσεων στα χαρτιά που είχαν ως στόχο την αδιαφάνεια και τη συσκότιση του σκανδάλου και οι οποίες:
Ξεκινούν από την παραγγελία γνωμοδοτήσεων με τις οποίες οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης «καλύπτουν» τις προνομιακές για τη μονή αποφάσεις τους. Συνεχίζουν με την αξιοποίηση του νόμου που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία περί μη δημοσίευσης των κοινών υπουργικών αποφάσεων.
Και καταλήγουν στην αυθαίρετη απόφαση της ΚΕΔ να μη διενεργήσει δημόσιους διαγωνισμούς για τα ακίνητα αλλά να επιλέξει την παραχώρησή τους στη Μονή αφού πρώτα αυτά υποεκτιμήθηκαν.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=2064749

Ο εκμαυλισμός της νεολαίας ...

"Το φοιτητικό κίνημα να περιφρουρήσει τον αγώνα του"

ΚΚΕ: «Όχι» στην άρση του ασύλου του ΕΜΠ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 16:04
Τελευταία Ενημέρωση : 22/12/2008 19:17

Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά μέσα στα ιδρύματα ... είναι όμως υπόθεση του ίδιου του φοιτητικού κινήματος να περιφρουρήσει και να προστατεύσει τον αγώνα του, τόνισε ο γραμματέας της ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, εκφράζοντας την αντίθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην άρση του ασύλου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

«Δεν το αποδεχόμαστε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον πρύτανη και τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, επισημαίνοντας ωστόσο πως το φοιτητικό κίνημα πρέπει «να πάρει θέση απέναντι στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου διάφορες ομάδες χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους φοιτητικούς συλλόγους, από τις γενικές συνελεύσεις, από συλλογικές διεργασίες - επιτροπές αγώνα, καταλαμβάνουν τα ιδρύματα και τα κάνουν κέντρα για μολότωφ και καταστροφές στα κέντρα των πόλεων».

Αλ. Παπαρήγα: Μακρύς ο δρόμος του αγώνα για πραγματικά δημόσια Παιδεία

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως ήδη είναι σε ισχύ ο νόμος για το άσυλο, τον οποίο το ΚΚΕ όσο μπορεί, προσπαθεί να παρεμποδίσει.

«Ο αγώνας πρέπει να πάρει όλες τις μορφές και πολύ περισσότερο πρέπει να συμμετάσχουν και εκείνοι οι χιλιάδες φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει μέρος στους αγώνες», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας πως «ο αγώνας δεν τελειώνει με μια κατάληψη, ούτε αρχίζει με μια κατάληψη, όλες οι συλλογικές μορφές πάλης έχουν αξία και κυρίως η κοινή δράση και με τα άλλα τμήματα του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα με το κίνημα των εργατοϋπαλλήλων, των μισθωτών».


· ΣΚΑΙ

Στο προσκήνιο η άρση ασύλου

Τελευταία ενημέρωση:12:00 - 23/12/2008

Η κυβέρνηση παραπέμπει για την αντιμετώπιση των καταλήψεων σε πρυτανικές αρχές και δικαιοσύνη

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το θέμα επανήλθε μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Πολυτεχνείο.

Μετά από πολύωρες συγκρούσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν να εισέλθουν στο χώρο του κτιρίου παρουσία εισαγγελέα. Οι πρυτανικές αρχές όμως απέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο - πλαίσιο "επέμβαση δημόσιας δύναμης εντός του ΑΕΙ χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου -δηλαδή του πρυτανικού συμβουλίου- επιτρέπεται μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

Η κυβέρνηση παραπέμπει για την αντιμετώπιση των καταλήψεων σε πρυτανικές αρχές και δικαιοσύνη. Παράλληλα διαψεύδει το ενδεχόμενο αλλαγής του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά της αστυνομικής παρέμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων χωρίς καμία νομιμοποίηση από φοιτητικούς συλλόγους και γενικές συνελεύσεις κατήγγειλε ο γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Όπως είπε τις τελευταίες ημέρες τα ιδρύματα έχουν μετατραπεί σε κέντρα κατασκευής μολότοφ, με τις οποίες διάφορες ομάδες καταστρέφουν τις πόλεις.

Την ελπίδα ότι την Τρίτη θα σταματήσει η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Πρόσθεσε ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση θα πρέπει να φερθούμε ήπια, κάτι με το οποίο όπως είπε συμφωνούν όλα τα κόμματα.

Σχόλιο ΣΓΣ.

Όταν ο πανεπιστημιακός χώρος μετατρέπεται σε ορμητήριο ταραξιών και καθίσταται εργαστήριο κατασκευής μολότοφ. Αυτές οι βόμβες μολότοφ στη συνέχεια εκσφενδονίζονται κατά των οργάνων της τάξεως, τα οποία πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να επιβάλλουν την τάξη και την ασφάλεια των ιδίων. Σε περίπτωση δε τραυματισμού (φυσιολογική και λογική συνέπεια) πάλι πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την αποκατάσταση της υγείας του των εν λόγω οργάνων τάξεως. Σ’ αυτή την περίπτωση, το πανεπιστημιακό άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, εξ ορισμού δεν ανταποκρίνεται στον προορισμό του και καθίσταται άσυλο ανιάτων ταραξιών. Όποιος δε του ανέχεται ή τους καλύπτει θα πρέπει να χρεώνεται με τις πάσης φύσεως θετικές και αποθετικές ζημίες.

Αυτό δε το «καπέλωμα» της απαιτούμενης «νομιμοποίησης» από τους φοιτητικούς συλλόγους είναι το αποκορύφωμα της κομματικής καθοδήγησης.

Δημοσιογράφος ή χαμαιλέων ....;

Επιτέλους κάποιος, με την εμπειρίας του, μας μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας.
ΣΓΣ

Ποιο είναι το καθήκον κάθε δημοσιογράφου...
Οι διανοούμενες πόρνες...
..
Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, ο Σουϊντον είπε:
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

Πηγή « Η ανείπωτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ευχαριστώ ΘΑΤ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Η πραγματικότητα μήπως είναι εικονική.......;

Ο Παπα-Ηλίας πάντα ενήμερος και με άποψη, όπως πάντα.

ΣΓΣ


Τι λέει η πραγματικότητα…

Υπάρχουν, σε κάθε περίπτωση, αλλά και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δύο πραγματικότητες. Απ' τις οποίες η μία φωτίζει την άλλη: Η μία είναι η πραγματικότητα του Ευαγγελίου και η άλλη, αυτή ,που ζούμε γύρω μας.

Τι λέει η πραγματικότητα των τελευταίων ημερών:

Ειπώθηκε ότι ο αδικοχαμένος Αλέξης, σκοτώθηκε, γιατί βρέθηκε σε λάθος τόπο και χρόνο. Όμως…

Το περιστατικό αυτό καθαυτό με τον Αλέξη ή κάποιο άλλο ή άλλα θύματα δεν φαίνεται να έγινε σε λάθος τόπο και χρόνο. Ούτε ακόμη ο τραυματισμός του μαθητή στο Περιστέρι. Κι ούτε τυχαία φαίνεται να είχαμε τη «συμπαράσταση» κάποιων αλλοδαπών κουκουλοφόρων και τη μεγάλη προβολή των επεισοδίων από κάποια Μ. Μ. Ε. του εξωτερικού. Ή την όποια -όπως ειπώθηκε- «αλληλεγγύη» μεταξύ αστυνομικών και «κουκουλοφόρων»…

Αντίθετα, όλα αυτά και άλλα πολλά φαίνονται να είναι μια «ματ» κίνηση στη σκακιέρα του κατεστημένου. Που έγινε στον κατάλληλο, για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά τους, τόπο και χρόνο. Προκειμένου:

1ον. Να συκοφαντήσουν τον οποιοδήποτε αγώνα της νέας γενιάς. Έτσι ώστε να μη μπορέσει να δραπετεύσει απ' το γκέτο της ανίας και της αγωνίας, μέσα στο οποίο την έχουν φυλακίσει. Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή διαισθάνονται ότι ο αγώνας των νέων γίνεται, όχι μόνο για σωστή παιδεία, αλλά και για έναν καλύτερο κόσμο. Που οι νέοι ονειρεύονται, αλλά το κατεστημένο, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλει…

2ο. Να ενισχύσουν το παιχνίδι της Σκύλλας και της Χάρυβδης του δικομματισμού. Που στραγγαλίζει τα δίκαια και συρρικνώνει τα δικαιώματα του λαού. Ενώ διαιωνίζει τα προνόμια και προωθεί τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.

3ο. Να πλήξουν τον πολιτικό φορέα, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει την παντοδυναμία του δικομματισμού, φορτώνοντάς του υποκριτικότατα την ηθική ευθύνη των επεισοδίων.

4ο. Να «βαλτώσουν» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Γεγονός, που αποδεικνύουν και τα…άπορα πορίσματά τους. Με τα οποία έρχονται να προσθέσουν στο οικονομικό το σκανδαλωδέστερο ηθικό σκάνδαλο, του απροσχημάτιστου κουκουλώματος. Και..

5ον. Να βλάψουν σε κάθε περίπτωση την ελληνική οικονομία και να γονατίσουν το λαό. Όπως συνέβη και πέρυσι με τις πυρκαγιές. Γεγονός,που πολλαπλά συμφέρει το ξένο κατεστημένο, ενώ φαίνεται να αφήνει αδιάφορους τους ντόπιους τοποτηρητές τους….

Τι λέει το Ευαγγέλιο σχετικά με αυτή την πραγματικότητα;

Ο Χριστός τους κουκουλοφόρους αυτού του είδους, τους χαρακτηρίζει- με τη γλώσσα της εποχής του -υποκριτές. Και όποιος αληθινά θέλει να ιδεί τα αδρά χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο ΚΓ (23ο ) κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Ματθαίου…

Κι όσο για τους σοφολογιότατους, που ομιλούν σχετικά από καθέδρας; Μάλλον οι θέσεις τους και οι απόψεις τους βρίσκονται κοντά ή περίπου κοντά στο…μηδέν.

Και βέβαια μακριά απ' την πραγματικότητα….

Παπα-Ηλίας

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Νεολαία ... αξιοθαύμαστη



Την παραπάνω προκήρυξη "έγραψαν" και μοίραζαν ανά το πανελλήνιο μειράκια 16 ετών, σε πλατείες και σοκάκια.
Ποιος έγραψε την προκήρυξη;
Ποιος τη χρηματοδότησε;
Ποιος την τύπωσε;
Ποιος συντόνισε την πανελλήνια διανομή της;
ΣΓΣ