Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Γενναίες αυξήσεις στους στρατιωτικούς



Και πάλι υποσχέσεις" που ουδέποτε θα εφαρμοστούν διότι :
1)Είναι ...αμφίβολη η νίκη της ΝΔ.
2) Αν πίστεύουν παραγματικά την προσφορά των ενστόλων, θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τους 6 χρόνια πριν !!!
Μας έδωσαν το δικαίωμα να μην τους πιστεύουμε πλέον ...
Κ.Σ.Β

Ο εμπαιγμός τους δεν έχει όρια.
Κάποιος, για τους δικούς του λόγους, προτρέπει να ψηφιστεί η ΝΔ, αφού κλείσουμε τη μύτη μας για να αποφύγουμε τη βρώμα τους.
ΣΓΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Έργα και ημέρες ΑΓΕΝ Γ. Καραμαλίκη

Το ρουσφέτι, για "επωνύμους" και "ημέτερους", πάει σύννεφο από τον Μεϊμαράκη...

[agen.jpg]

.Για περισσότερα http://press-gr.blogspot.com/2009/09/blog-post_826.html

O tempora, o mores














Παρατηρήστε, κάτω-κάτω αριστερά, στο αρθρίδιο "Είκοσι οκτώ κόμματα διεκδικούν ψήφο" τα ακόλουθα κόμματα:

"Πού είσαι Παπαδόπουλε- Κόμμα Ελλήνων ΑλλοδαπώνΤρομοκρατήστε τους Τρομοκράτες (χωρίς να έχει προηγηθεί ίδρυση κόμματος και χωρίς αρχηγό) ● Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη ●Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑΕΚΕ), (Μ. Τζαλαζίδης) "

Πέραν τούτων θαυμάστε τη ταπεινότητα των ... πέντε αστέρων του Μιχαλολιάκου και τη σεμνότητα του να συκοφαντήσει τον ταξίαρχο που εκτελούσε, κατά το δέον, τα καθήκοντά του.

Η δε εν κρυπτώ ασέλγειες έστειλαν την Ν.Μ. στο Ντυνάν .

ΣΓΣ


ΥΓ Το σχετικό με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρεισέφρησε.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

WSJ: Εγκαταλείπει το σχέδιο πυραυλικής ασπίδας η Ουάσινγκτον

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 10:47

Τελευταία Ενημέρωση : 17/09/2009 12:07

Ο Λευκός Οίκος θα εγκαταλείψει τα σχέδιά του για τη δημιουργία πυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και την Τσεχία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

H απόφαση θα στηρίζεται στην διαπίστωση των ΗΠΑ ότι «το πρόγραμμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς του Ιράν δεν έχει προχωρήσει όσο γρήγορα αναμενόταν, μειώνοντας τον κίνδυνο για τις ΗΠΑ και τις κύριες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», όπως αναφέρει η εφημερίδα, που επικαλείται ανώνυμους νυν και πρώην αξιωματούχους στην Αμερική.

Ακόμα και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα συμπεράσματα σχετικής έρευνας που διέταξε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Γνωρίζουμε ότι η έρευνα για την πυραυλική ασπίδα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και σε δέκα ημέρα ο υφυπουργός Άμυνας κι εγώ θα πάμε στην Ουάσινγκτον για να μάθουμε. Από διαφορετικές πηγές ακούμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αναπτυχθεί η ασπίδα εδώ», όπως είπε στο Reuters ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ.

Ο υπαρχηγός του Γραφείου Εθνικής Ασφαλείας της Πολωνίας Βίτολντ Βασικόφσκι ανέφερε ότι η Βαρσοβία δεν θα εκπλησσόταν αν οι ΗΠΑ εγκατέλειπαν το σχέδιο για τη δημιουργία πυραυλικής ασπίδας.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ κακό. Χωρίς την ασπίδα θα χάναμε ντε φάκτο μία στρατηγική συνεργασία με την Ουάσινγκτον», όπως είπε.

Στην Πολωνία και τις δημοκρατίες της Βαλτικής υπάρχει ανησυχία για αυτό που θεωρούν ως ρωσικό «νέο-ιμπεριαλισμό» στους χειρισμούς της Μόσχας σε σχέση με πρώην σοβιετικές δημοκρατίες όπως η Γεωργία.

Για τη Βαρσοβία, η χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα σημαδιακή, καθώς σήμερα είναι η 70η επέτειος από τη σοβιετική εισβολή στην ανατολική Πολωνία μετά τη συμφωνία Μόσχας-Ναζιστικής Γερμανίας, που οι Πολωνοί θεωρούν «πισώπλατη μαχαιριά»

Η κυβέρνηση Μπους είχε προωθήσει το πρόγραμμα πυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, με το επιχείρημα ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικές κεφαλές τις οποίες θα μπορούσε να εξαπολύσει με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Η Ουάσινγκτον επέμενε ότι το πρόγραμμα δεν είχε στόχο τη Ρωσία, ωστόσο τα αμερικανικά σχέδια είχαν οδηγήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση «αναμένεται να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης του πολωνικού και τσεχικού συστήματος εάν το Ιράν σημειώσει προόδους στην ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο μέλλον».

Επίσης το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ουάσινγκτον θα προωθήσει μία μεταστροφή προς την ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων σε τοπικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς αναμένεται να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Εξάλλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής πρωθυπουργίας, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Τσέχος πρωθυπουργός είχαν χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με το ζήτημα.

Πηγές: Reuters, BBC

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/17/1716215.htm


Μπορεί η Κίνα να σώσει τον κόσμο;

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 07:00

Τελευταία Ενημέρωση : 17/09/2009 10:27

Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες επέκτασης στο νέο λιμένα Νταλιάν της Κίνας, στις παρυφές της Κίτρινης Θάλασσας, απ' όπου θα μεταφέρεται το εισαγόμενο μετάλλευμα από τις βορειανατολικές ακτές της Κίνας στις χαλυβουργίες της ενδοχώρας.

Η κατασκευή αποτελεί μέρος των σχεδίων του λιμένος να επενδύσει περισσότερο στις υποδομές του για τη μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος και πετρελαίου.

Η δέσμη οικονομικών μέτρων ύψους 580 δισ. δολαρίων που προώθησε το Πεκίνο φαίνεται να αυξάνει τη ζήτηση για πρώτες ύλες. «Η χρηματοοικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει αναμφισβήτητα.

Τα επενδυτικά μας σχέδια όμως δεν έχουν καθόλου επηρεαστεί», επισημαίνει ανώτατος αξιωματούχος της Κίνας. Οι επενδύσεις σε προγράμματα υποδομών καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής που υιοθέτησε η Κίνα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ουσιαστικά, το Πεκίνο δαπάνησε χρήματα για να μπορέσει να εξέλθει από την κρίση. Και οι κινεζικές τράπεζες δάνεισαν συνολικά το ποσό ρεκόρ του 1 τρισ. δολαρίου στο πρώτο εξάμηνο του 2009, αν και τελευταίως εμφανίζονται πιο συγκρατημένες στο δανεισμό.

Κρατικές επιχειρήσεις -περιλαμβανομένου του λιμένος Νταλιάν- υπήρξαν οι κύριοι ωφελημένοι των μέτρων στήριξης της οικονομίας, συνήθως υπό τη μορφή φθηνών και εύκολα διαθέσιμων δανείων.

Στο World Economic Forum της προηγούμενης εβδομάδας που φιλοξενήθηκε στο Νταλιάν, η παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα κινεζικά μέτρα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η δέσμη μέτρων θα βοηθήσει την Κίνα να υποσκελίσει τις ΗΠΑ και να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έως το 2030. «Μπορεί η Κίνα να σώσει τον κόσμο; Οχι, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε αυτό», ανέφερε ο Τζον Ζάο, διευθύνων σύμβουλος της Hony Capital, μιας από τις πιο γνωστές εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου της Κίνας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι χώρες με ορυκτό πλούτο, ενέργεια και άλλα εμπορεύματα αναμένεται να ωφεληθούν τα μέγιστα από την αυξανόμενη όρεξη της Κίνας για πρώτες ύλες.

Ο Ζάο όπως και άλλοι συμφωνεί ότι τα μέτρα στήριξης της Κίνας δεν επιλύουν τα σημερινά οικονομικά προβλήματα, ενώ ο Στέφεν Ρόατς, πρόεδρος της Morgan Stanley για την Ασία, πιστεύει ότι η δυτική κατανάλωση κινεζικών εξαγόμενων προϊόντων θα παραμείνει εξασθενημένη για αρκετά έτη και ότι απλά και μόνο η διοχέτευση περισσότερου χρήματος σε κατασκευές και επενδύσεις δεν ενέχει σταθερότητα.

Πηγή: ΒΒC News

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/17/1715917.htm

Επίθεση για μισόλογα σε Σκοπιανό και Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στις Σέρρες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 07:00

Τα «πυρά» του κ. Καραμανλή συγκέντρωσε η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο κ.Παπανδρέου και για το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Θεσσαλονίκη

Για μισόλογα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και πρόθεση να δώσει συγχωροχάρτι στους εθνικιστές των Σκοπίων κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, από το βήμα της χθεσινής προεκλογικής του ομιλίας στις Σέρρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Καραμανλής έστειλε μήνυμα και στην ηγεσία της γειτονικής χώρας ότι δεν πρόκειται να περάσουν στην Ε.Ε. ανιστόρητες κραυγές.

Αγωγός Μπουργάς - Αλεξανδρούπολη

Τα «πυρά» του κ. Καραμανλή συγκέντρωσε η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου και για το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. «Απορρίπτουμε όσα ισχυρίζεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Η άποψή του ότι ο αγωγός αυτός υπηρετεί, τάχα, τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς, είναι ακατανόητη και περίεργη. Ένα είναι βέβαιο: Πλήττει τα συμφέροντα του τόπου».

Οικονομία

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προσέρχεται στις εκλογές χωρίς οικονομικό σχέδιο και με υποσχέσεις παροχών έξω από κάθε πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και επικίνδυνη, και τονίζοντας ότι «τελικά μια είναι η αλήθεια: Ο λογαριασμός για όλα όσα ανεύθυνα υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ, θα πήγαινε στα ασθενέστερα και μεσαία εισοδήματα.

Θα υποθηκευόταν η ευημερία της σημερινής, της αυριανής, αλλά και της μεθεπόμενης γενιάς». Από την πλευρά του κ. Καραμανλής τόνισε ότι από τις Σέρρες, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στέλνει σε ολόκληρη τη χώρα «μήνυμα σιγουριάς και σταθερότητας.

Μήνυμα ελπίδας και προοπτικής», μήνυμα ότι «μπορούμε να μεταβάλουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία».

Β. Β.

http://www.naftemporiki.gr/election/story.asp?id=1716089


Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιωργάκης «παγώνει» τον αγωγό Πύργου-Αλεξανδρουπόλεως

«Παγώνει» τον αγωγό

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Δυσαρεστημένος από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ευθέως ότι «....η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» (σ.σ.: της Ρωσίας).

«Η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη «Η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα επιμένει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων σε ξηρά και θάλασσα και δεσμεύθηκε ότι «η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της, τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του αγωγού
αυτού».

Είναι άγνωστον αν αυτή η αποστροφή του λόγου του κ. Παπανδρέου σηματοδοτεί διάθεση στροφής του ΠΑΣΟΚ στη μέχρι τώρα ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, με την ιδιαίτερη σύσφιγξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Η εμμονή όμως του κ. Παπανδρέου στους όρους περιβαλλοντικής προστασίας του έργου και στους πόρους κατασκευής του αγωγού υπονοεί σαφέστατα και νέα καθυστέρηση στην έναρξη κατασκευής του έργου, καθώς δεν έχουν προλάβει να κυρωθούν στη Βουλή η περιβαλλοντική και η κατασκευαστική συμφωνία (σ.σ. η διακρατική συμφωνία
έχει ήδη κυρωθεί).

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες αφορμές περιβαλλοντικών και κατασκευαστικών όρων για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έχει ήδη εγείρει η νέα βουλγαρική κυβέρνηση, δείχνοντας (και αυτή) την έμμεση προτίμησή της στην προώθηση του ανταγωνιστικού (φιλοαμερικανικών συμφερόντων) αγωγού Ναμπούκο, με μη ρωσικούς υδρογονάνθρακες, μέσω Τουρκίας..

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να «στρογγυλέψει» τα λεχθέντα από τον κ. Παπανδρέου, αφήνοντας όμως και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων καθυστερήσεων στην κατασκευή του αγωγού: «Υπάρχει μια συνέχεια του κράτους. Η συνέχεια του κράτους σημαίνει ότι παραλαμβάνεις τις συμφωνίες όπως υπάρχουν και κοιτάς ή να τις βελτιώσεις, αν δεις ότι επί της ουσίας χρήζουν βελτίωσης, ή να τις εφαρμόσεις με τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον της χώρας».

Το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής: «Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού».*


Ο ...προοδευτισμός και τα γνωστά αντανακλαστικά ... «ειλικρινούς και γόνιμης αυτοκριτικής» της κομμουνιστικής αριστεράς σήμερα!

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009


Ποιους τρομάζουν τα αρχεία; Απάντηση στο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη»

Του Ν. ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ | TO BHMA, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=272316&dt=13/09/2009


Απάντηση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο δημοσίευμα του Βήματος περί Κόκκινων Κατασκόπων ( I )

Του Μάκη ΜΑΪΛΗ, Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/storyPlain.do?id=5246318&action=print


Οι κόκκινοι κατάσκοποι: Πώς ιδρύθηκε και οργανώθηκε η «σχολή πρακτόρων» του ΚΚΕ την περίοδο 1949-1951 Νέα στοιχεία έρχονται για πρώτη φορά στο φως από τα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τσεχοσλοβακίας

Των Ν. ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ, Κ. ΤΣΙΒΟΥ | Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=271474&dt=06/09/2009