Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Φαντάζεστε τι νούμερα θα κάνει η Τουρκία εάν και εφόσον μπει στην ΕΕ;;;

Δεύτερο υποψήφιο για ΓΓ του ΝΑΤΟ απαιτεί ο Ερντογάν
Ψήφοι: 0
 
Δημοσίευση: 04-04-2009 10:48 από Ομάδα TVXS 
Προβολές: 144 - Σχόλια: 0 - Κατηγορία: Διεθνής Πολιτική

 

 Αποστολή με email   Προσθήκη στο Facebook 

Οι 28 ηγέτες συμμετέχουν σήμερα το πρωί σε μία συμβολική τελετή, κατά την οποία θα διασχίσουν τον ποταμό Ρήνο, περνώντας από τη γέφυρα που ενώνει τη Γερμανία με τη Γαλλία. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Στρασβούργο, όπου στις 10 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς από την Πέμπτη σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Χθες αναφέρθηκαν και μικροτραυματισμοί πολιτών. 

Εν τω μεταξύ και δεύτερο υποψήφιο για τη θέση του γενικού γραμματέα - εκτός του Δανού Ράσμουσεν- απαίτησε από το ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρωθυπουργός. Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Ράσμουσεν δεν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να φέρει εις πέρας την αποστολή του ΝΑΤΟ, που είναι η διατήρηση της ειρήνης και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει το 2003 ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

G20 Συμπεράσματα

Συμφωνία κορυφής για την κρίση

Ενίσχυση των χωρών που απειλούνται, κυρώσεις στους φορολογικούς παραδείσους, τόνωση παγκόσμιου εμπορίου και στήριξη φτωχών χωρών συμφώνησε το G20 στο Λονδίνο13:13
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Σημαντικό βήμα για την από κοινού αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης έκανε η διεθνής κοινότητα στο Λονδίνο, παρά την απειλή διάσπασης λόγω των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ - Αγγλίας από τη μία και Γαλλίας - Γερμανίας από την άλλη.

Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου κατεληξαν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με τη διάθεση κονδυλίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κονδυλίων ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνια προβλέπει:


  • τριπλασιασμό των πόρων του ΔΝΤ (σε 750 δισεκατομμύρια δολάρια) που θα διατεθούν για την ενίσχυση των χωρών που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
  • επιβολή κυρωσεων στις χώρες που αποτελούν "φορολογικούς παραδείσους"
  • διάθεση 250 δισεκατομμυρίων δολαριων για την ενίσχυση του παγκόσμιου εμπορίου.
  • διάθεση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες στις φτωχότερες χώρες .

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η σύνοδος κορυφής μπορεί να αποτελέσει ένα "σημείο καμπής" για την επίτευξη της οικονομικής ανάκαμψης.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν τόνισε οι 20 ανέλαβαν τη δέσμευση να κάνουν ότι είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της κρίσης."Είναι μιά ημέρα που όλος ο κόσμος συμφωνησε από κοινού για την καταπολέμηση κατά της παγκόσμιας ύφεσης,όχι με λόγια, αλλά με ένα σχέδιο για την παγκόσμια ανάκαμψη" τόνισε ο Μπράουν. Ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου και των πιστωτικών οργανισμών,όπως επίσης και μια κοινή προσέγγιση στον καθαρισμό των τοξικών ομολόγων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής ήταν "σημαντικότερα από ό, τι ελπίζαμε". Ο Σαρκοζί είχε απειλήσει να αποχωρήσει από τη σύνοδο αν δεν υπήρχαν απτά αποτελέσματα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξήρε επίσης την εκβαση της συνόδου και έκανε λόγο για έναν " ιστορικό συμβιβασμό", καθως δεν υποχρεώνονται οι χώρες να προωθήσουν νέα πακέτα στήριξης.

H συμφωνία των 20 ηγετών στο Λονδίνο και η δέσμευση για τη διάθεση πρόσθετων πόρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα επιλύσει από μόνη της την παγκόσμια οικονομική κρίση,αλλά σηματοδοτεί ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα στο δρόμο της ανάκαμψης ,εκτιμούν οι περισσότερες ευρωπαικές εφημερίδες.
    
Η συμφωνία του Λονδίνου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τα διεθνή χρηματιστήρια που έκλεισαν χθες με μεγάλη άνοδο. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε μέ άνοδο 4,3%,στο Παρίσι, ο CAC 40 αυξήθηκε κατά 5,4% και στη Φρανκφούρτη, ο Dax κατά 6%.


Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Νέο οικονομικό μοντέλο από την επιτροπή Στίγκλιτς

Πέμπτη, 02.04.09

Εκ βάθρων αλλαγές και επί της ουσίας αναδιαμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος προτείνει η επιτροπή Στίγκλιτς για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Με φόντο τη συζήτηση που κατά πολλούς επαναπροσδιορίζει τη σχέση κράτους-αγοράς στις αναπτυγμένες αλλά και αναπτυσσόμενες οικονομίες και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του G20 στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Επιτροπής που συνέστησε η Σοσιαλιστική Διεθνής τόνισε: «Τα προβλήματα σήμερα είναι παγκόσμια και γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου -που συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και επιστρέφει στην Αθήνα- επανέλαβε ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση προϋποθέτει ότι οι προσπάθειες που θα καταβληθούν δεν θα γίνουν πάνω στο υπάρχον, παλιό, οικονομικό σύστημα «που καταστρέφει δουλειές, καταστρέφει το περιβάλλον, δεν προστατεύει τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα και δημιουργεί τεράστιες αδικίες»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το μήνυμα της επιτροπής Στίγκλιτς προς όλο τον πλανήτη είναι ότι «υπάρχει προοδευτική φωνή και εναλλακτική πορεία» για την έξοδο από την οικονομική κρίση, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σοβαρές και όχι διακοσμητικές τομές σε ένα σύστημα που καταρρέει.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 


Δεν διεξάγεται νέα έρευνα στον Ασωπό λόγω... κόστους

Της Λινας Γιανναρου

Οσα χρόνια χρειάστηκαν για να ρυπανθεί ο Ασωπός, τα ίδια και άλλα τόσα θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της ζημιάς. Αυτό τονίζουν οι -καθ’ ύλην αρμόδιοι- επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), του φορέα που είναι επιφορτισμένος με το έργο της μελέτης των υπόγειων υδάτων της χώρας. Γιατί τότε οι ερευνητές του Ινστιτούτου έχουν περισσότερους από 8 μήνες να βρεθούν στην περιοχή;

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ, από τότε που το ΥΠΕΧΩΔΕ διέταξε τη διενέργεια νέας έρευνας για την κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής απορρίπτοντας την προηγούμενη μελέτη τους (τα άκρως ανησυχητικά αποτελέσματα της οποίας είχαν διαρρεύσει τον περασμένο Οκτώβριο) ως «απλώς αναγνωριστική», απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει. Οπως καταγγέλλουν, μολονότι έχει κατατεθεί πρόταση για μελέτη απορρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα, το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει ότι... είναι ακριβή. «Αφήνεται να εννοηθεί ότι αν δεν κατεβάσουμε το κόστος, μελέτη δεν θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά χθες ο γ.γ. του συνδικάτου κ. Χάρης Σμυρνιώτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

«Εμείς παράγουμε την πληροφορία. Το θέμα όμως είναι πώς αυτή αξιοποιείται, από ποιους και προς το συμφέρον ποίων», πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ κ. Βαγγέλης Αραπογιάννης. «Είναι σαφές, ωστόσο, ότι στην περίπτωση του Ασωπού, γίνεται προσπάθεια κουκουλώματος του προβλήματος».

Η απαξίωση του ερευνητικού έργου, πάντως, δεν αποτελεί νέο φαινόμενο. «Τα κονδύλια για την έρευνα δεν ξεπερνούν το 0,5% του ΑΕΠ και συνεχώς μειώνονται. Ειδικά στο ΙΓΜΕ, έχουμε μεταφέρει έλλειμμα 4 εκατ. ευρώ από το 2008 στο 2009, ενώ ο προϋπολογισμός μας φέτος έχει περικοπεί κατά 7 εκατ. ευρώ. Το προσωπικό μας, δε, έχει μειωθεί μέσα σε μια 10ετία στο μισό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ είναι τα... 58!», είπε ο κ. Αραπογιάννης. Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, κάθε χρόνο αποχωρούν από το Ινστιτούτο 40 - 45 υπάλληλοι, ενώ μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έχουν προσληφθεί μόλις 25.

«Ο Ασωπός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη ρύπανση των υπόγειων υδάτων της χώρας, ωστόσο η αρμόδια για τον συγκεκριμένο τομέα υπηρεσία είναι παροπλισμένη», συμπλήρωσε ο κ. Σμυρνιώτης. «Η πολιτεία πρέπει να αφήσει τον ημιαδιάφορο ρόλο της και να σκύψει πάνω σ’ αυτά τα προβλήματα».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_01/04/2009_309575


Αποτελέσματα συνόδου G20

G20: Τα 55 λεπτά που άλλαξαν το κλίμα
G20: Τα 55 λεπτά που άλλαξαν το κλίμα
Οι επιφυλάξεις που υπήρχαν πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του G20 στο Λονδίνο σε 55 λεπτά μετά τη λήξη των εργασιών αντικαταστάθηκαν από ευφορία.
"Η" 3/4
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Οι επιφυλάξεις που υπήρχαν πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του G20 στο Λονδίνο σε 55 λεπτά μετά τη λήξη των εργασιών αντικαταστάθηκαν από την ελπίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης που σκόρπισε ευφορία στα χρηματιστήρια.

17.56: Η σύνοδος κορυφής παίρνει τέλος και ο Βρετανός πρωθυπουργός παίρνει το λόγο στη συνέντευξη Τύπου και ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εργασιών.

18.04: Ο Γκόρντον Μπράουν επιβεβαιώνει το σχέδιο ενίσχυσης των διεθνών οργανισμών με 1.000 δις. δολάρια.

18.09: Ο βρετανός πρωθυπουργός γνωστοποιεί ότι το G20 αποφάσισε να έχουν μία πιο σημαντική παρουσία στους διεθνείς οργανισμούς οι χώρες που χαρακτηρίζονται ως αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες. Θα πάψει να υπάρχει και ο κανόνας του ορισμού των επικεφαλής των οργανισμών μόνο από Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

18.12: Ο Γκόρντον Μπράουν ανακοινώνει ότι τερματίστηκε το τραπεζικό απόρρητο. Ανακοινώνει επίσης έναν αυστηρό έλεγχο τωνhedge funds, καθώς και των οίκων αξιολόγησης χωρών και επιχειρήσεων (όπως Moodys κ.λ.π.).

18.14: Οι χώρες που συμμετείχαν στο G20 συμφώνησαν να επιβάλουν νέους κανόνες στους μισθούς και τα μπόνους των γκόλντεν μπόις σε παγκόσμιο επίπεδο.

18.16: Ο Γκόρντον Μπράουν ανακοινώνει ότι αποφάσισε να συγκαλέσει μία νέα σύνοδο κορυφής ως το τέλος του χρόνου για να διαπιστωθεί η πρόοδος που έγινε στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

18.18: Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοινώνει ότι σε δύο ώρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους που συνέταξαν τα μέλη του ΟΟΣΑ.

18.22: Ο Γκόρντον Μπράουν ανακοινώνει την πώληση μέρους των αποθεμάτων σε χρυσό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η τιμή του χρυσού πέφτει κάτω από τα 900 δολάρια η ουγκιά.

18.41: Με 1.100 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρηματοδοτηθεί η περιφέρεια. Τα 500 δις. θα δοθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλα 250 δις. θα πάρει το ΔΝΤ μέσω της έκδοσης ισόποσων δικαιωμάτων (DTS). Επίσης, 250 δις. θα διατεθούν για να χρηματοδοτηθεί το εμπόριο ώστε να ενισχυθούν οι παγκόσμιες εμπορικές ανταλλαγές, ενώ 100 δις. θα είναι η βοήθεια προς τις τράπεζες που προωθούν την ανάπτυξη.

18.45 : Σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν τα μέτρα που έλαβε το G20 θα οδηγήσουν σε άνοδο της παγκόσμιας παραγωγής σε ποσοστό 4% ως το τέλος του 2010. Ετσι, θα σωθούν ή θα δημιουργηθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας οι οποίες διαφορετικά θα χάνονταν

18.47:  Οι διαδηλωτές που όλη σχεδόν τη μέρα ήταν ήρεμοι αρχίζουν να αντιδρούν στο Cityμε μεγαλύτερη ένταση

18.51: Η σύνοδος πήρε τέλος και επίσημα πριν από 55 λεπτά. Τα χρηματιστήρια χαιρετίζουν τα αποτελέσματα με επιδόσεις που θυμίζουν ράλι. Dax άνοδο 6,07%, Cac 40 5,37%, FTSE 100 4,28%, ενώ αργά το βράδυ ο Dow Jones  

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9464&pubid=7003102

Τουπαμάρος ....;;

Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2009

Ένας νεκρός(;) αστυνομικός και ένας τραυματίας


ΤΩΡΑ

Αυτή την στιγμή η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των κακοποιών που πυροβόλησαν με όπλο μια πεζή περιπολία. Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός(;) ο ένας αστυνομικός ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Το περιστατικο εγινε στην οδο Σκιαθου και Σκοκου στην Γράβα.

http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_8856.html

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Χάσμα Ευρώπης - ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σαρκοζί, Μέρκελ σε «κόντρα» με Ομπάμα, Μπράουν στο G20

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009 07:00

Σε διαφορετικό μήκος κύματος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης, βρίσκονταν χθες η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο απ' το Παρίσι και το Βερολίνο.

Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με το Βρετανό πρωθυπουργό, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση για συναίνεση.

Εν όψει της συνόδου της G20, που αρχίζει σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Γκόρντον Μπράουν επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τις διαφωνίες των δύο «στρατοπέδων», ενώ ο Νικολά Σαρκοζί, πριν ακόμη αναχωρήσει απ' το Παρίσι, απειλούσε με αποχώρηση από τη σύνοδο και η Ανγκελα Μέρκελ υποστήριζε τις θέσεις του Γάλλου προέδρου.

Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο, σημειώθηκαν με την ευκαιρία της συνόδου δύο σημαντικές εξελίξεις: η συμφωνία Ομπάμα - Μεντβέντεφ για την έναρξη διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη νέας συμφωνίας για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, κάτω από τα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί μέχρι το 2002, και η αναθέρμανση των γαλλο-κινεζικών σχέσεων, καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν την επανάληψη του στρατηγικού διαλόγου.

Ειδικότερα, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με το Βρετανό πρωθυπουργό, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση για συναίνεση, υπογραμμίζοντας ότι η G20 πρέπει να δράσει, από κοινού, με την αίσθηση του επείγοντος, να απορρίψει τον προστατευτισμό και να υποστηρίξει τις αναδυόμενες αγορές. Δεσμεύτηκε, επίσης, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, τονίζοντας όμως ότι οι ΗΠΑ δεν μπορεί να είναι η μοναδική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και «όλοι πρέπει να μπουν στο ρυθμό».

Η πρόταση του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος απαιτεί να υπάρξει συμφωνία για αυστηρότερους όρους ρύθμισης του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος, με τη δημιουργία ενός ενιαίου διεθνούς κέντρου ελέγχου, βρίσκει αντίθετη τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι το προσχέδιο, που έχει ετοιμαστεί, «δεν ικανοποιεί ούτε τη Γαλλία ούτε τη Γερμανία» κι ότι δεν προτίθεται να δώσει τη συγκατάθεσή του «σε ένα κοινό ανακοινωθέν με ψεύτικες συναινέσεις, που δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν».

Πρόσθεσε ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο βρίσκονται «ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος, επιθυμώντας έναν καπιταλισμό επιχειρηματιών και όχι επιτηδείων». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποχώρησής του, είπε ότι «η κενή καρέκλα θα σημαίνει αποτυχία της συνόδου» κι εξέφρασε την ελπίδα «να μη φτάσουμε ως εκεί».

Απ' την πλευρά της, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι στηρίζει τη θέση του Σαρκοζί και θα επιδιώξει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, πιέζοντας σταθερά προς την κατεύθυνση των ρυθμιστικών κανόνων, έναντι πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων στήριξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
















Πότε επιτέλους κύριε Βερναρδάκη θα ερευνήσετε την καταγγελία που κατ επανάληψη σας έχουμε κάνει απο τούτο το ιστολόγιο για τον συνταξιούχο δημοσιογράφο που παρακολουθεί τα σεμινάρια του ΟΑΕΔ για τους άνεργους δημοσιογράφους στο Αιγάλεω και τσεπώνει κανονικότατα τα χρήματα απο τη μία και την παχυλότατη σύνταξη του απο την άλλη?

Επίσης πότε επιτέλους κύριε Βερναρδάκη θα ζητήσετε απο την ΕΣΗΕΑ και τον φίλο σας τον Σόμπολο -του οποίου τυγχάνει κολλητός ο συνταξιούχος- να σας ενημερώσει με στοιχεία πόσοι απο τους γραμμένους/ες στα επιδοτούμενα σεμινάρια είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΙ και δεν έχουν δύο και τρεις δουλειές με ΔΠΥ κοινώς μπλοκάκι?

Ρίξτε τώρα που μπορείτε μια ματιά γιατί όταν θα θέσουμε υπόψην της δικαιοσύνης ενδεχομένως να μην πείσετε λέγοντας οτι δεν γνωρίζατε. Εμείς σας το έχουμε επισημάνει απο τούτο το ιστολόγιο άλλες δύο φορές και έιμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οτι με τον τρόπο σας μαθένετε το περιεχόμενο του ιστολογίου.

Το βρίσκετε ηθικό+νόμιμο συνταξιούχος και εργαζόμενοι/ες να επιδοτούνται με λεφτά του ελληνικού λαού που προορίζονται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ δημοσιογράφους???
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/03/blog-post_2124.html

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Διαβασμα για σύνθετη σκέψη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Διαβασμα για σύνθετη σκέψη

Διαβασμα για σύνθετη σκέψη

Εκτιμώ ότι εφόσον διαβαστούν με προσοχή τα ακόλουθα δυο άρθρα, θα είναι δυνατόν να απαντηθούν πολλά από τα υπάρχοντα ερωτήματα σχετικά με την τρέχουσα διεθνή ρευστότητα και όχι μόνον.

20090317 Προσχεδιασμένη η οικονομική κρίση.doc

http://groups.google.gr/group/n1035international-economics/files?hl=el&upload=1&&sort=date 

After capitalism

http://www.prospect-magazine.co.uk/article_details.php?id=10680

ΣΓΣ

Πρόβλεψη-βόμβα απο ΟΟΣΑ


Με ρυθμό μεγαλύτερη από τον αρχικώς προβλεπόμενο θα συρρικνωθεί η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ 12:47

Με ρυθμό μεγαλύτερη από τον αρχικώς προβλεπόμενο θα συρρικνωθεί η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο οποίος προειδοποίησε για εκτίναξη της ανεργίας και την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εως 5 χρόνια φυλακή στα μέλη καρτέλ
Αναλογικότερο το χαράτσι
7 δισ. ευρώ από το 5ετές ομόλογο
Πτώση τζίρου 10,8% στο λιανεμπόριο
Δάνεια - θηλιά για έναν στους 3 μικρομεσαίους
Σενάριο για έως 144.000 απολύσεις
«Πρόχειρα τα μέτρα της κυβέρνησης»
Βαρέλια με γάλα έξω από τη Βουλή

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι τα 30 κράτη μέλη του θα δουν τις οικονομίες τους να συρρικνώνονται κατά 4,3% το τρέχον έτος ποσοστό σαφώς υψηλότερο από την εκτίμηση Νοεμβρίου της τάξεως του 0,4%. Η παροχή πακέτων κινήτρων είναι επιβεβλημένη, δήλωσε ο οργανισμός, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα Μεγάλη Ύφεση ανάλογη με αυτή της δεκαετίας του 1930.

Η προοπτική περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομίας κρύβει πολύ σοβαρούς κινδύνους, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την εξάντληση των περιθωρίων από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες και την ανάληψη πιο επιθετικών μέτρων, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ. 

«Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της πλέον βαθιάς και συγχρονισμένης ύφεσης της εποχής μας, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης η οποία επιδεινώνεται από την κατάρρευση του διεθνούς εμπορίου», συμπληρώνει.

«Εκτιμούμε ότι η συνεχιζόμενη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας θα ενταθεί το τρέχον έτος, μέχρις ότου οι πολιτικές δημιουργήσουν σταδιακά το έδαφος για ανάκαμψη εντός του 2010», αναφέρει η έκθεση.

«Η προοπτική περαιτέρω υποχώρησης ελλοχεύει πολλούς κινδύνους», σημειώνει ο ΟΟΣΑ, ο οποίος κρίνει ότι η περαιτέρω εξασθένιση της οικονομίας υπονομεύει τη βιωσιμότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τα ωθεί σε περικοπή των πιστώσεων πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο.

Η ύφεση αναμένεται να οδηγήσει σε έξαρση της ανεργίας, η οποία υπολογίζεται από τον ΟΟΣΑ ότι θα κορυφωθεί στη διάρκεια του 2010 ή στις αρχές του 2011 αγγίζοντας διψήφια νούμερα σε πολλές χώρες για πρώτη φορά μετά την αρχή της δεκαετίας του 1990.

Αγεφύρωτο χάσμα στους G20

Να αποχωρήσει από τη σύνοδο της G20 στο Λονδίνο απειλεί η Γαλλία, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για αυστηρότερους κανόνες ρύθμισης του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος. Το χάσμα ανάμεσα στους "20" μεγαλώνει 17:12

Να αποχωρήσει από τη σύνοδο της G20 στο Λονδίνο απειλεί η Γαλλία, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για αυστηρότερους κανόνες ρύθμισης του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος. Το χάσμα ανάμεσα στους "20" μεγαλώνει.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύγκρουση γιγάντων στο G20
"Αστακός" το Λονδίνο για τη G20
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
G20 σε κλοιό 100.000 ακτιβιστών
Οκταήμερη περιοδεία με «καυτή» ατζέντα
Τελευταίες ετοιμασίες
Ρωσία - ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν...
Σε ισχύ η συμφωνία σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας
Ξυλοκόπησαν μεχρι θανάτου ρώσο δημοσιογράφο
Καμία αύξηση για Μπράουν - υπουργούς το 2009-10
Στόχος ηλεκτρονικών κατασκόπων κυπριακές πρεσβείες



Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κατηγορεί τους αγγλοσάξονες για την οικονομική κρίση, φέρεται να έχει απειλήσει με αποχώρηση, εάν δεν περάσει η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου διεθνούς κέντρου ελέγχου του χρηματοοικονομικού συστήματος - πρόταση που βρίσκει αντίθετη τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.



Την πρόθεση αυτή του Σαρκοζί επιβεβαίωσε στο BBC η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρόκειται για μεγάλο πλήγμα τόσο στον οικοδεσπότη Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, όσο και στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 20 την Πέμπτη στο Λονδίνο θα επιτύχει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εάν όλες οι χώρες δεσμευθούν να δράσουν ενωμένες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

"Ο κόσμος δεν ενώθηκε σε προηγούμενες περιόδους ύφεσης και αυτές διήρκεσαν πολύ περισσότερο. Και πιστεύω ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από όλους μας - δεδομένου ότι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα- για να αναλάβουμε κοινή δράση", είπε.

"Το σημαντικότερο είναι να δράσουμε όλοι μαζί, διότι εάν ενεργήσουμε μαζί με άλλες χώρες, θα έχει τη διπλάσια αποτελεσματικότητα απ΄ό,τι εάν το κάνουμε μεμονωμένα", πρόσθεσε.

Ο Γκόρντον Μπράουν επανέλαβε ότι ελπίζει πως η Ομάδα των 20 θα συμφωνήσει σε μέτρα για την "εκκαθάριση" του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, για τη διοχέτευση χρήματος στις οικονομίες των χωρών, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την επανεκκίνηση του διεθνούς εμπορίου.

Οι χρηματαγορές σε ολόκληρο τον κόσμο υποχώρησαν χθες, στην τελευταία βουτιά που καταγράφεται κατά το διάστημα της κρίσης των τελευταίων δύο ετών. Οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι οι αγορές απαιτούν σαφήνεια και βεβαιότητα από την G20.

Oι ηγέτες της Ομάδας των 20 έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, αλλά "έχουμε πολλά να κάνουμε αυτήν την εβδομάδα", σημείωσε ο Μπράουν.

Ακόμη ο Βρετανός πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη θεσμοθέτηση κανόνων που θα διέπουν τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών των τραπεζών.

"Θα δείτε την Πέμπτη στην G20 ότι, για πρώτη φορά, οι παγκόσμιες οικονομίες θα συμφωνήσουν σε διεθνείς κανόνες για τις αμοιβές των τραπεζιτών", δήλωσε ο Μπράουν στο τέλος μιας ομιλίας που εκφώνησε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ενώπιον θρησκευτικών ηγετών και φιλανθρωπικών οργανώσεων και παρουσία του αυστραλού πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απαρίθμησε τις προτεραιότητες που θα προτάξει η ΕΕ κατά τη σύνοδο του Λονδίνου, όπως η αναδόμηση των οικονομικών θεσμών, η επεξεργασία τρόπων εξόδου από τις υπερβολές στις κρατικές δαπάνες και μία συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Ο Μπαρόζο τόνισε ακόμα ότι η ΕΕ πρέπει να επιτρέψει σε χώρες όπως η Κίνα ή η Ινδία να έχουν ισχυρότερη φωνή σε ένα αναμορφωμένο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα ταχθεί υπέρ μιας μαζικής αύξησης των πόρων του ΔΝΤ, στο οποίο θα συμβάλει με 75 δισ. ευρώ.

Για περισσότερα κλικ 

Καφενείον η «ωραία ΕΛ.ΑΣ»

Κατά την άποψή μου το κυρίαρχο ζήτημα είναι η ΠΑΡΑΝΟΜΗ στάθμευση των παπακίων της Ομάδας Δέλτα. Αυτοί που έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα αλαζονικά αυθαιρετούν 

Γι' αυτό και μόνον θα πρέπει να κολαστεί, παραδειγματικά, το παράπτωμά τους.

ΣΓΣ

Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου άφησαν τα παπάκια τους οι άνδρες της «ομάδας ΔΕΛΤΑ» και... ήσυχα ήσυχα πήγαν να απολαύσουν τον καφέ τους στη Βαλαωρίτου. Οι κουκουλοφόροι μπορούν να περιμένουν...«E» 31/3

Σε κωμωδία εξελίχτηκε η εμφάνιση της νεοσύστατης αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της.

Η ομάδα με τον βαρύγδουπο τίτλο «Δύναμη Ελέγχων και Ταχείας Αντίδρασης» πιάστηκε από την πρώτη στιγμή στον ύπνο, καθώς έπινε... βραδέως τον φραπέ της στη Βαλαωρίτου ενώ είχε παρκάρει τα μηχανάκια στη Βουκουρεστίου.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καφενείον η «ωραία ΕΛ.ΑΣ»

Την ώρα που περίπου δέκα αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ ήταν παραδομένοι στην απόλαυση του καφέ, η Δημοτική Αστυνομία τους έκοβε κλήσεις λίγα μέτρα πιο πέρα για παράνομο παρκάρισμα μοτοσικλετών σε πεζόδρομο. Η δύναμη της «ταχείας αντίδρασης» δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν, γιατί δεν είχε οπτική επαφή με τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, τις οποίες είχε αφήσει στο έλεός τους, αφού δεν είχε μείνει κανένας πίσω για να τις φυλάει.

Καφενείον η «ωραία ΕΛ.ΑΣ»

Τη σκηνή που ακολούθησε, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρήκαν στις μοτοσικλέτες τους τα ροζ χαρτάκια με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, θα ζήλευαν ο Τσιφόρος, ο Σακελλάριος και οι άλλοι κλασικοί σεναριογράφοι κωμωδιών του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι αστυνομικοί της νεοσύστατης ομάδας έγιναν έξαλλοι και έψαξαν να βρουν του θρασείς δημοτικούς συναδέλφους τους, που τα έβαλαν με το φόβητρο των κουκουλοφόρων. Πού να φανταστούν οι δημοτικοί αστυνομικοί ότι αυτοί που είχαν παρκάρει για αρκετή ώρα τις μοτοσικλέτες πάνω στον πεζόδρομο και έπιναν τον καφέ τους αμέριμνοι ήταν αστυνομικοί της επίλεκτης ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Οταν συναντήθηκαν οι μεν με τους δε διαπιστώθηκε ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε μοιράσει τις κλήσεις ύστερα από διαμαρτυρίες καταστηματαρχών. Δεν τους έφτανε η οικονομική κρίση, είχαν και τις μοτοσικλέτες μπροστά στη βιτρίνα και δεν μπορούσαν να σταυρώσουν πελάτη... Τελικά το θέμα των κλήσεων διευθετήθηκε. Η υπόθεση όμως άφησε πίσω της ερωτηματικά.

Τι είδους εκπαίδευση έχουν αυτές οι ομάδες, όταν παρκάρουν τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες τους και πάνε όλοι μαζί για καφέ;

Μήπως τελικά δημιουργήθηκαν μόνο για τα μάτια του κόσμου, ύστερα από τα γεγονότα στο Κολωνάκι, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας;

ΠΑΡΑΠΟΝΑ
Ομάδα άμεσης δράσης στο... σβήσιμο κλήσεων

Εξαλλοι με τους συναδέλφους τους της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μετά το μπαράζ κλήσεων που δέχτηκαν από τους πρώτους για παράνομο παρκάρισμα.

«Εκοψαν κλήσεις σ' εμάς και τον Νιγηριανό παράνομο μικροπωλητή που είχε απλώσει την πραμάτεια του λίγα μέτρα πιο πάνω, τον άφησαν ανενόχλητο!», μας είπε ένας από τους αστυνομικούς της εν λόγω ομάδας.

Οι αστυνομικοί εξέφραζαν επίσης παράπονα για τους καταστηματάρχες, διότι, όπως έλεγαν, ενώ βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν τις περιουσίες τους από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων, αυτοί διαμαρτύρονταν «ότι παρεμποδίζουν τους πελάτες τους».

«Δεν φταίμε εμείς εάν κάποιοι δεν έχουν δουλειά αυτή την εποχή. Τα δίκυκλα ήταν στο κέντρο του πεζοδρομίου και δεν εμπόδιζαν τους πελάτες να περνάνε δίπλα από τις βιτρίνες...», ανέφερε ένας από τους αστυνομικούς.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο που έγινε με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όταν οι τελευταίοι βρήκαν τις κλήσεις στις μοτοσικλέτες τους.

Σε ερώτηση για το πώς συνέβη το περιστατικό, ανέφεραν (ενώ αποχωρούσαν από τη Βουκουρεστίου) ότι απλώς περνούσαν από το σημείο κάνοντας «τακτική περιπολία».

Μετά το περιστατικό, οι αστυνομικοί της ομάδας «Δ» συνέχισαν την υπηρεσία τους στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου λίγη ώρα πριν είχαν πάρει κλήσεις για... παράνομη στάθμευση.

Απ ό,τι φάνηκε, το πάθημα τους έγινε μάθημα.

Αυτή τη φορά κάποιοι έμειναν δίπλα στα δίκυκλα για να τα φρουρούν από νέες... «επιθέσεις» των δημοτικών αστυνομικών και οι υπόλοιποι έκαναν περιπολίες στους γύρω δρόμους. Οσοι καταστηματάρχες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών της νέας ομάδας, μίλησαν με θετικά λόγια για αυτή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟ: Γ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

 

Ημουν και εγώ εκεί
Ολα μυστικά και διακριτικά

Η ώρα ήταν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Μια παρέα 8-10 νεαρών έπινε ήσυχα τον καφέ της στο Brazilian, αν και από απόσταση καταλάβαινες ότι δεν ταίριαζαν στη συνήθη πελατεία του πεζόδρομου.

Μπουφάν στενό, αθλητικά παπούτσια, τσαντάκι-μπανάνα στη μέση, γυαλί μαύρο και τζόκεϊ ή σκουφάκι.

Γειτονικός καταστηματάρχης μάς κάνει από μακριά τις... συστάσεις, που μάλλον ήταν αχρείαστες.

«Είναι οι ειδικές δυνάμεις Δ»...

Λογικό να σκεφτείς ότι όπως κάθε πολίτης έχουν δικαίωμα για ένα διάλειμμα, για ένα καφέ προτού πιάσουν βάρδια.

Εξάλλου είναι οι νέες δυνάμεις, το «μυστικό όπλο» που εποχούμενο θα πατάξει τους κουκουλοφορους και ως «μυστικοί» έχουν χρέος να αναμειγνύονται με τους κοινούς θνητούς...

Στις 12 και κάτι σηκώθηκαν πλήρωσαν και έφυγαν προς τη Βουκουρεστίου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλων όσων απολάμβαναν τον καφέ τους και ανησύχησαν με την ξαφνική κινητοποίηση των «μυστικών δυνάμεων».

Εκεί μια έκπληξη τους περίμενε, καθώς απεδείχθη ότι η Δημοτική Αστυνομία είχε πράξει στο ακέραιο το καθήκον της.

Είχε φορτώσει με κλήσεις για παράνομη στάθμευση, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στην άνοδο από την Πανεπιστημίου, τα μηχανάκια της «Ειδικής Δύναμης».

Η «Ειδική Δύναμη» ήταν τόσο διακριτική και μυστική, που ως και οι Αφρικανοί που συνήθως γεμίζουν με την πραμάτεια τους τον πεζόδρομο είχαν εξαφανισθεί...

Εκεί μπροστά στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες άρχισαν οι τηλεφωνικές αρχικά (και κατόπιν διά ζώσης) διαπραγματεύσεις:

«Μα είμαστε συνάδελφοι της ειδικής δύναμης», «τα μηχανάκια είναι για υπηρεσία», «δεν παρκάραμε εδώ για διασκέδαση αλλα είμαστε σε υπηρεσία...». Οι κωμικοτραγικές αυτές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας συνεχίσθηκαν για αρκετή ώρα, παρουσία πολυπληθούς κοινού που εξασφάλιζε το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, μέχρις ότου προφανώς πεισθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί (και οι ανώτεροι τους που έφθασαν με όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας) ότι πράγματι είχαν να κάνουν με αστυνομικούς ευρισκόμενους σε... μυστική αποστολή.

Την επόμενη φορά ας αφήνουν φρουρό στα παπιά προτού τους πάρουν χαμπάρι οι κουκουλοφοροι και τους ξεφουσκώσουν τα λάστιχα ή τους κάνουν άλλο χουνέρι...

Τουλάχιστον έτσι θα γλιτώνουν τις κλήσεις...

Αυτόπτης Μάρτυρας

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=4750&pubid=2816737