Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Νέος αγωγός από Κομοτηνή

Καραμανλής: Νέος αγωγός από Κομοτηνή
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 25 Απριλίου 2009 07:00


«Η χώρα μας υποστηρίζει την προώθηση ενός ισορροπημένου ενεργειακού μείγματος προμηθειών, πηγών και οδεύσεων ως βασικό συστατικό ως βασικό παράγοντα για μια επιτυχημένη ενεργειακή πολιτική.

Είναι γνωστές οι γενικότερες πρωτοβουλίες μας, σε αυτό το πλαίσιο. Θα ήθελα, όμως, ειδικότερα να τονίσω, με την ευκαιρία της συμμετοχής σήμερα στη σύνοδο αυτή στη Σόφια, ότι με τη γείτονα χώρα Βουλγαρία, συνεργαζόμαστε στενά για την προώθηση των κοινών ενεργειακών μας έργων.

Στον τομέα του ηλεκτρισμού, κατασκευάζουμε νέα, δεύτερη διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Δουλεύουμε μαζί για την επιτυχή ολοκλήρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενώ κατασκευάζουμε έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου από την Κομοτηνή στο Haskovo της Βουλγαρίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός χθες, στη Σόφια, μετά τη σύνοδο κορυφής, με θέμα «Φυσικό αέριο για την Ευρώπη:Ασφάλεια και συνεργασία».

Στη σύνοδο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον των υπευθύνων για την «κρίση του αερίου», ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας είπε ότι «Χρειάζεται ενιαία και ομόφωνη πολιτική βούληση υπέρ της ανάπτυξης της υποδομής μεταφοράς του φυσικού αερίου» και ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη βούληση της χώρας του να ολοκληρώσει το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει την Κασπία με την Αυστρία μέσω της Τουρκίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/25/1656558.htm


Διεύρυνση συνεργασίας στην ενέργεια


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 25 Απριλίου 2009 07:00

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής με το Βούλγαρο ομόλογό του, Στανισλάβ Στανίσεφ.

«Είμαι ευχαριστημένος, γιατί Ελλάδα και Βουλγαρία υπογράφουν σήμερα Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Ελλάδα-Βουλγαρία.
Κ. Καραμανλής: Aναγκαία η κατασκευή South Stream, Nabucco και ελληνο-ιταλο-τουρκικού αγωγού.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του σχεδίου αυτού, η Ευρωπαϊκή Ένωση το υποστήριξε πρόσφατα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης» είπε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, χθες, στη Σόφια, στη σύνοδο κορυφής, με θέμα «Φυσικό αέριο για την Ευρώπη: Ασφάλεια και συνεργασία».

Ο νέος αγωγός θα έχει μήκος 120-125 χιλιόμετρα και θα συνδέσει την Κομοτηνή με το Ντιμίτρογκραντ της Βουλγαρίας. Το έργο θα γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Άμεσα αποτελέσματα του αγωγού θα είναι η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδος στη διαμετακόμιση του αερίου, της σημασίας του αγωγού Τουρκία- Ελλάδα - Ιταλία στην αναδυόμενη περιφερειακή αγορά ενέργειας αλλά και της σημασίας της χώρας μας για την εμπέδωση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Ο αγωγός θα είναι «διπλής ροής» και θα μπορεί τόσο να δίνει, όσο και να παίρνει αέριο.

Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, στη συνέχεια, αφού υπενθύμισε, ότι σε εφαρμογή της ίδιας αρχής της διαφοροποίησης η Ελλάδα υπέγραψε τη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό «South Stream» πριν ένα χρόνο, δήλωσε:

«Θέλω να τονίσω ξεκάθαρα, ότι τα σχέδια «South Stream», το «Ναμπούκο» και το Διαμετακομιστικό Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία είναι αλληλοσυμπληρούμενα. Με δεδομένη την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου, η κάθε μία και το σύνολο των νέων αυτών υποδομών είναι ιδιαίτερα αναγκαία και χρήσιμη».

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/25/1656546.htm


Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Οι αγανακτισμένοι μιλάνε αρχαία ελληνικά


Γάλλοι φοιτητές έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας της χώρας Ξαβιέ Νταρκός γραμμένη στην ελληνική

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΝΥΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ | Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Γάλλοι φοιτητές, αγανακτισμένοι με την προβληματική «ακοή» του υπουργού Παιδείας σε σχέση με τα αιτήματά τους, του απέστειλαν επιστολή γραμμένη στα αρχαία ελληνικά! Αριστερά, το πρωτότυπο γράμμα και, δεξιά, η απόδοσή του στη νέα ελληνική
Τα αρχαία ελληνικά αποτελούν τη «διεθνή γλώσσα» των αγανακτισμένων. Οταν όλες οι άλλες μορφές επικοινωνίας αποτυγχάνουν, οι αδικούντες στρέφονται στον αρχαίο ελληνικό λόγο, της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και τη λογική σκέψη. Τον ορθολογισμό και τη λογική επικαλούνται γάλλοι φοιτητές που αποφάσισαν να στείλουν στον υπουργό Παιδείας της χώρας τους κ.

Ξαβιέ Νταρκόςεπιστολή γραμμένη στα αρχαία ελληνικά αντί των γαλλικών με την υποσημείωση«Αφού δεν καταλαβαίνετε γαλλικά, σας γράφουμε στα ελληνικά»! Πρόκειται βέβαια για ένα χαριτολόγημα των αρχαιοελληνιστών στο γαλλικό πανεπιστήμιο Παρίσι 5, οι οποίοι διάλεξαν τον τρόπο αυτόν για να τραβήξουν την προσοχή της γαλλικής κυβέρνησης. Οπως τονίζουν στην επιστολή, με το πνεύμα του κειμένου τους δεν θα μπορούσαν παρά να συμφωνήσουν ο Πλάτων και ο Δημοσθένης.

Oι φοιτητές αλλά και οι καθηγητές πολλών πανεπιστημίων της Γαλλίας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις που έχουν ήδη περάσει τους τρεις μήνες, αντιδρώντας στον νέο νόμο για τη μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων και το νέο καθεστώς εργασίας των εκπαιδευτικών-ερευνητών. Στη γαλλική πρωτεύουσα οι περισσότερες πανεπιστημιακές σχολές είναι υπό κατάληψη και πολλοί καθηγητές προτείνουν εναλλακτικά μαθήματα εκτός των κατειλημμένων σχολών. Οι προβληματισμοί των γάλλων πανεπιστημιακών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα θέματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια της χώρας μας, καθώς στη Γαλλία η πλήρης αυτονομία των ΑΕΙ της χώρας έχει γίνει ήδη πραγματικότητα και μάλιστα χωρίς να αφήσει θετικές εντυπώσεις. Καθηγητές και φοιτητές αντιδρούν στον νέο νόμο που έχει δώσει υπερεξουσίες στους πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι λειτουργούν πλέον ως «μάνατζερ» με εξουσίες πρόσληψης προσωπικού, ρύθμισης του εργασιακού καθεστώτος και των μισθών τους, ένταξης εργαζομένων σε καθεστώς ιδιωτικού δικαίου αν το θέλουν κ.ά. Παράλληλα με τον ίδιο νόμο έχουν ουσιαστικά αυξηθεί μαζί με την πρακτική άσκηση τα έτη σπουδών των φοιτητών στα παιδαγωγικά τμήματα, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν πέντε έτη προτού πάρουν την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματός τους.

Στο πνεύμα αυτό, οι φοιτητές του πανεπιστημίου Παρίσι 5 έστειλαν στον υπουργό Παιδείας επιστολή στα αρχαία ελληνικά, στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Αγανακτούμε γιατί εμείς μιλάμε και εσύ δεν ακούς».

Και τον καλούν να δείξει σωφροσύνη. Οι φοιτητές ζητούν από τον κ. Νταρκός να προτείνει νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διατάξεις του θα πρέπει να είναι δίκαιες.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=264257&dt=17/04/2009


Κορινθιακός & Αλουμίνιο Ελλάδας

24 Απρ 2009
Κορινθιακός, Αλουμίνιο Ελλάδας και "Φωνάζει ο Μυτηλιναίος, να φοβηθούν οι πολίτες"
Άλλο ένα κρίσιμο θέμα που γίνεται αδιέξοδο και εξαιρετικά επικίνδυνο: Πρόκειται για τη ρύπανση του Κορινθιακού από την "κόκκινη" λάσπη που ρίχνει το εργοστάσιο Αλουμίνιο της Ελλάδας, αλλά που δεν την είδαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος... σε πρόσφατες επισκέψεις τους!

Άλλο ένα πεδίο δόξας λαμπρό...

Ας μάθουμε περισσότερα από την Συμπαράταξη Βοιωτών και ας συσπειρωθούμε φίλοι!

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/04/blog-post_24.html


Tο υπέρτατο δίκιο της Αντίστασης;"



"Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ, στα ίδια χνάρια της προηγούμενης, «άνοιξε» διάπλατα τα χαρτιά της.
Σήμερα ο Reuvin Rivlin, πρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου (Knesset) είναι σαφέστατος και δεν επιδέχεται ερμηνειών: «Δεν θα αποδεχθούμε ένα ελεύθερο Παλαιστινιακό κράτος»!
Επιπροσθέτως επισήμανε στις επίσημες δηλώσεις του κατά τη...


διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Um al-Fahem: «Οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Γάζα, που συνεχίζονται παρά την ισραηλινή αποχώρηση, επιβεβαιώνουν τη γέννηση μιας διοικητικής κρατικής υπόστασης από μέρους των παλαιστινίων…
Ένα ανεξάρτητο κράτος σημαίνει ρεαλιστική απειλή για το Ισραήλ…».
Δεν υπάρχει ανθρώπινος νους να σχολιάσει ένα ναζιστικό υποκείμενο σαν τον Reuvin Rivlin. Απλώς, τονίζουμε την πλήρη υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σχέδια των ΗΠΑ, την υποκρισία των «πολιτισμένων» ευρωπαίων πολιτικών, που ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Συνεπώς, το νόμιμο δικαίωμα των λαών (προβλέπεται και στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών) να διεκδικήσει την ελευθερία και την πατρίδα του με τον Ένοπλο Αγώνα, είναι υπόθεση όλων των ελεύθερων ανθρώπων του πλανήτη."

SOUTH STREAM & NABUCCO

Το 2015 ξεκινά το «South Stream» δηλώνει η ρωσική πλευρά

Η Ρωσία θα τηρήσει τις αποφάσεις για διοχέτευση φυσικού αερίου στον αγωγό «South Stream» όχι αργότερα από το 2015, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ξένους ανταποκριτές ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό λίγο πριν αναχωρήσει για τη διεθνή ενεργειακή διάσκεψη της Βουλγαρίας, που ξεκινά αύριο.

«Η διαδικασία των συνεννοήσεων για τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία πρέπει να υπογραφούν σε διακυβερνητικό επίπεδο και μεταξύ των εταιρειών ολοκληρώνεται και η ρωσική πλευρά δεν βλέπει κανέναν κίνδυνο, ως προς την υλοποίηση του έργου», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση ίσως αποδειχθεί και ευνοϊκή για παρόμοια μεγάλα έργα, καθώς μπορεί να μειώσει αισθητά το κόστος τους, λόγω π.χ. της πτώσης της τιμής των μετάλλων.

«Αναφερόμενος ειδικότερα στις συμφωνίες με τις εμπλεκόμενες εταιρείες ο κ. Σματκό είπε ότι «τα σχετικά έγγραφα με τις ελληνικές εταιρείες έχουν συμφωνηθεί και θα υπογραφούν επίσης σε σύντομο χρόνο», προσθέτοντας ότι οι σχετικές συνεννοήσεις έχουν επίσης προχωρήσει αισθητά με τις τσεχικές και τις βουλγαρικές εταιρείες. Ειδικά με τη βουλγαρική πλευρά η σχετική αναθεωρημένη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί κατά την επικείμενη συνάντηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Σεργκέι Στανίσεφ με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πριν το τέλος του μήνα στη Μόσχα.

«Δεν προχωρούν άσχημα και οι συνομιλίες με τη Σλοβενία και την Τσεχία», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός χαρακτηρίζοντας «πολιτική απόφαση» την πρόθεση των εμπνευστών του έργου, που ξεκίνησε με συμφωνία της ρωσικής «Γκαζπρόμ» και της ιταλικής «ΕΝΙ», μία από τις διακλαδώσεις του να περνά οπωσδήποτε και από τη Σερβία.

Συγκρίνοντας επανειλημμένως το σχέδιο του «South Stream» με άλλους αγωγούς, που σχεδιάζεται να διέρχονται από την περιοχή των Βαλκανίων και να τροφοδοτούν την Ευρώπη, ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε ότι σε αντίθεση με τον Nabucco, o South Stream έχει λύσει το πρόβλημα των πηγών προμήθειάς του, «βάση των οποίων θα είναι τα ρωσικά κοιτάσματα και το αέριό μας φθάνει για 50 και για 100 χρόνια». Σημείωσε επίσης ότι συνέταιρος στην κατασκευή του έργου θα είναι η θυγατρική της ΕΝΙ, που συμμετείχε στην κατασκευή και του Blue Stream, o οποίος προμηθεύει την Τουρκία με ρωσικό αέριο μέσω του Ευξείνου Πόντου.

Σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο κ. Σματκό δήλωσε αισιόδοξος ότι βρίσκεται κοντά από χρονική άποψη η έναρξη των εργασιών στις προγραμματισμένες προθεσμίες, που έχουν συμφωνήσει οι εταίροι και είπε ότι σύμφωνα με τη συνεχή ενημέρωση που έχει «έχουν ήδη επιτευχθεί σημαντικά βήματα προόδου» και πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η παρουσίαση της αρμόδιας γερμανικής εταιρείας.

«Όντως το σχέδιο αυτό είχε μια παρατεταμένη αρχική φάση, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν ζητήματα με τη χρηματοδότηση, ουσιαστικά λύθηκαν όλα τα ζητήματα για τη διευθέτηση των σχέσεων μεταξύ των εταίρων, συμφωνήθηκε το τεχνικό μέρος και γι' αυτό είμαι πολύ αισιόδοξος», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός, ο οποίος θα εκπροσωπήσει στη Διάσκεψη τον πρωθυπουργό Β.Πούτιν, που αποφάσισε την τελευταία στιγμή να ακυρώσει το σχεδιαζόμενο ταξίδι του στη Βουλγαρία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/04/2009_276439

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Να το δω και να μην το πιστέψω

«Εάν δεν λυθεί το Κυπριακό δεν λέμε ναι στην Τουρκία»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 07:00
Τελευταία Ενημέρωση : 23/04/2009 11:42

Χειραψία μεταξύ Χριστόφια και Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Εχουμε στηρίξει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν είναι όμως δυνατόν να συναινέσουμε σε αυτήν, εάν δεν έχει λυθεί το Κυπριακό», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χθες, στη Λευκωσία, ενώ ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις των συνομιλιών, οι οποίες -είπε- δεν είναι και τόσο ευχάριστες.


Συγκεκριμένα, με ειδική τελετή στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία, έγινε η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση.

Επιθεώρηση τιμητικού στρατιωτικού αγήματος από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα καραμανλή χθες στη Λευκωσία.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί, από χθες, διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3.15 μ.μ., συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα, την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ε. Αντώναρο, που υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και η σύζυγός του, Ελση.

Οι κ.κ. Χριστόφιας και Καραμανλής επιθεώρησαν τιμητικό στρατιωτικό άγημα και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου. Στη συνέχεια, ο κ. Κώστας Καραμανλής κατέθεσε στεφάνι στο ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία, όπως είπε, αποτελεί ανάπτυξη των παραδοσιακών στενών σχέσεων των δύο χωρών, αναφέρθηκε στις εξελίξεις των συνομιλιών, οι οποίες, είπε, δεν είναι και τόσο ευχάριστες, και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συνεχή στήριξη και βοήθειά της.


Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και, στη συνέχεια, άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες.

Αργά χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός άρχισε τις χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, ενώ, στις 21.00, ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του παρέθεσαν επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού και της κας Νατάσας Καραμανλή στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα, θα μιλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β', στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Λίγο πριν από την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο πρωθυπουργός θα έχει ιδιωτικό δείπνο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/23/1655586.htm

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Μια... στρατιά ρουσφέτια

Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και... επιστημονικό τρόπο 55 «ειδικοί επιστήμονες» στο υπ.Αμυνας. Σάββατο του Λαζάρου ο σικέ διαγωνισμός, Μεγάλη Πέμπτη τα αποτελέσματα προς αποφυγή ενστάσεων«E» 22/4
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Θύελλα διαμαρτυριών προκαλεί ο διορισμός από το παράθυρο στο υπουργείο Αμυνας πενήντα πέντε (55) «ειδικών επιστημόνων» μεταξύ των οποίων «γαλάζια παιδιά», ορισμένα από τα οποία, σύμφωνα με καταγγελίες συνυποψήφιών τους, δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη προσόντα!

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καταλαμβάνει τη μοναδική θέση οικονομολόγου στο γραφείο υπουργού Αμυνας!
Μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καταλαμβάνει τη μοναδική θέση οικονομολόγου στο γραφείο υπουργού Αμυνας!

Ο... διαγωνισμός έγινε εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ με τη μέθοδο της συνέντευξης το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου και τα αποτελέσματα βγήκαν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω Διαδικτύου αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης!

Μια... στρατιά ρουσφέτια

Ο στόχος προφανής. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν εν μέσω των εορτών του Πάσχα για να μειωθεί η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης των ΜΜΕ καθώς και υποβολής εντάσεων από τους αποτυχόντες, αφού σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει αυτές να γίνουν μέσα σε δέκα μέρες. Επί της ουσίας πρόκειται για πέντε εργάσιμες μέρες...

Ανάμεσα στους επιτυχόντες του διαγωνισμού είναι ημέτεροι και «γαλάζια παιδιά» όπως:

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας προσλαμβάνεται και ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Αμυνας!! Η ίδια είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ως δεύτερη νομικός σύμβουλος του υπουργού Αμυνας προσλαμβάνεται η ειδική συνεργάτης του πρωθυπουργού!

Η νυν διευθύντρια στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων προσλαμβάνεται ως πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο γραφείο του υπουργού Αμυνας. Στο ίδιο Ινστιτούτο είναι μέλος του Συμβουλίου ο σύζυγος της επίσης «επιτυχούσας» γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος είναι πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη!!

Συγγενικό πρόσωπο νυν υφυπουργού που υπέγραψε την προκήρυξη του διαγωνισμού, προσλαμβάνεται στη μία από τις δύο θέσεις πτυχιούχων Πληροφορικής. Το ίδιο άτομο είχε αποτύχει σε άλλους διαγωνισμούς όπως: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατέλαβε την 85η θέση και απέτυχε στη συνέντευξη. Επίσης είχε αποτύχει και στον γραπτό διαγωνισμό των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Υποψήφια με τη ΝΔ στο Οικονομικό Επιμελητήριο καταλαμβάνει την 1η από τις 10 θέσεις πτυχιούχων Οικονομικών. Η συγκεκριμένη «γαλάζια» συνδικαλίστρια έχει ήδη διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στο υπουργείο Αμυνας και μάλιστα σε θέση αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης. Δηλαδή στην ίδια Διεύθυνση που είχε την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Αλλη μία υποψήφια με τη ΝΔ στο Οικονομικό Επιμελητήριο καταλαμβάνει την 3η θέση στον διαγωνισμό!

Μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καταλαμβάνει τη μοναδική θέση οικονομολόγου στο γραφείο υπουργού Αμυνας!

Γιος νυν αρχηγού Γενικού Επιτελείου καταλαμβάνει την 9η θέση διπλωματούχων Οικονομικών!

Γιος αρχι-συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ προσλαμβάνεται ως οικονομολόγος.

Κόρη στελέχους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που απέτυχε σε γραπτό διαγωνισμό για την κάλυψη θέσης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, καταλαμβάνει τη μία από τις 5 θέσεις νομικού συμβούλου στη Διεύθυνση Εξοπλισμών!! Ο πατήρ έχει καταλάβει και άλλες δημόσιες θέσεις επί ΝΔ.

Η κόρη «τηλε-ψυχολόγου» καταλαμβάνει την 1η από τις 5 θέσεις ψυχολόγων - κοινωνιολόγων. Σε άλλον διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας με μόρια για την κάλυψη 50 θέσεων είχε καταλάβει την 49η θέση.

Την 4η από τις 5 θέσεις ψυχολογίας και κοινωνιολογίας καταλαμβάνει η νυν γενική γραμματέας του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας, πτυχιούχος ΤΕΦΑ, με ειδικότητα στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Επομένως -όπως παρατηρούν οι συνυποψήφιοί της- το πτυχίο της δεν έχει καμία σχέση με την προκηρυσσόμενη θέση.

Την 1η θέση πτυχιούχου Περιβαλλοντικών Σπουδών κατέλαβε μία γεωφυσικός με ειδίκευση στη σεισμολογία! Η διατριβή της είναι: «Ανάπτυξη συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης κατολισθητικών φαινομένων - εφαρμογή στη Διώρυγα της Κορίνθου». Δικαίως οι συνυποψήφιοί της αναρωτιούνται τι σχέση μπορεί να έχουν οι σπουδές μιας σεισμολόγου με διατριβή πάνω σε κατολισθητικά φαινόμενα με τον πτυχιούχο Περιβαλλοντικών Σπουδών με ειδίκευση στην προστασία του περιβάλλοντος;

Ηδη μέσω Διαδικτύου έχει δημιουργηθεί ολόκληρο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του «στημένου» -όπως τον αποκαλούν- διαγωνισμού, με προσφυγές όχι μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στα θεσμικά όργανα όπως ΑΣΕΠ, Συνήγορο του Πολίτη καθώς και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι μηνιαίες αποδοχές των νεοπροσληφθέντων «ειδικών επιστημόνων» στο υπουργείο Αμυνας ξεκινούν από 2.633 ευρώ, χωρίς τα επιδόματα και τις υπερωρίες!!

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ


Επανίδρυσαν το κράτος της Δεξιάς

Για «επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο από τις 5 Φεβρουαρίου του 2009 είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για «φωτογραφική» προκήρυξη σχετικά με την πρόσληψη πενήντα πέντε «ειδικών επιστημόνων» στο επιτελείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Η Β. Παπανδρέου και ο Μ. Καρχιμάκης σε σχετική ερώτησή τους προς τον Β. Μεϊμαράκη τόνιζαν: «Από την προκήρυξη είναι φανερή η μεθόδευση με φωτογραφικές διατάξεις για να προσληφθούν κάποιοι ημέτεροι».

Και κατέληγαν ότι «είναι πραγματικά θλιβερό, τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε σοβαρές προκλήσεις στα εξωτερικά μας θέματα, να μεθοδεύετε την πρόσληψη κάποιων ασχέτων με το αντικείμενο, για ρουσφετολογικούς λόγους».

Παρά την παραπάνω προειδοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ομάδα «Κ», που πλέον δρα ανεξέλεγκτα στο υπουργείο Αμυνας, έχοντας την πολιτική κάλυψη του Β. Μεϊμαράκη, προχώρησε στις προσλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στις γιορτές του Πάσχα!

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ, οι συγκεκριμένες προλήψεις εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο της ΝΔ για πλήρη έλεγχο του κρατικού μηχανισμού και δη των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση απώλειας της εξουσίας.

Στο ίδιο σχέδιο εντάσσονταν και οι φετινές κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις που είχαν καθαρά κομματικό χαρακτήρα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=3204737