Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

20100308 Aποχαιρετισμός στα όπλα και την Σημαία για 6.000 - τουλά

 Δευτέρα, Μάρτιος 08, 2010

Aποχαιρετισμός στα όπλα και την Σημαία για 6.000 - τουλάχιστον - αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων!

Ο «ανθός» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, περισσότεροι από 6.000 αξιωματικοί από τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη-αντισμήναρχου-αντιπλοίαρχου και άνω, αποχαιρετούν την Σημαία που υπηρέτησαν με πίστη και αφοσίωση από τα 18 τους χρόνια και δηλώνουν παραίτηση στην υπηρεσία τους από σήμερα λόγω των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αφαίμαξη - κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να φτάσουν και τις 10.000 οι παραιτήσεις - των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το 1974.

Και σίγουρα θα έχει καθοριστικές συνέπειες στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων καθοριστικότερες από οποιοδήποτε «αυτοεμπάργκο» εξοπλισμών στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια.

Είναι μία ολόκληρη γενιά υψηλής ποιότητας αξιωματικών, οι οποίοι κατετάγησαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και είναι τα πλέον καταρτισμένα, μορφωμένα και υψηλής επιχειρησιακής αξίας στελέχη των Ε.Δ. με μία δεκαετία έργου μπροστά τους.

Βάσει των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες ένας αξιωματικός σε αποστρατεία θα παίρνει μέχρι και 15% μεγαλύτερο μισθό από τον εν ενεργεία συνάδελφό του. Ο λόγος είναι το «κόψιμο» του επιδόματος κατά 12% επιπλέον! Αν προστεθεί και η μείωση των δώρων κατά 30% (δεν αφορά τους συνταξιούχους) τότε οι μόνιμοι καταντούν επαίτες…

Πέρα από τα οικονομικά θέματα που ανακύπτουν (αλήθεια πως θα πληρώσει όλους αυτούς τους δικαιούχους το ΜΤΣ;) υπάρχει και το επιχειρησιακό σκέλος: Αυτή η «μαύρη τρύπα» στο ελληνικό στράτευμα κανείς δεν ξέρει πως θα κλείσει. Είθε να βοηθήσει ο καλός Θεός της Ελλάδας να σωθούμε από τα χειρότερα…
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11095&Itemid=40
 Σημ.axinosp:Νιώθω εθνικά υπερήφανος που με τέτοιους αξιωματικούς θα πάει η χώρα μπροστά.Να μην ακούσω κάνα πούστη Καραβανά να λέει το "πούσαι ρε Παπαδόπουλε" θα του καρφώσω μπετόβεργα στο κεφάλι !!


Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Το «μενού» Γιώργου με... τα 150 δισ. $

Οι πιο ισχυροί παράγοντες της Ομογένειας έφαγαν και συζήτησαν με τον πρωθυπουργό τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν «σύνδεσμο» με τη γενέτειρα «E» 20/3

Μία πρώτη κίνηση για επενδύσεις Ελληνοαμερικανών εκατομμυριούχων στην Ελλάδα με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της ήταν το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, το βράδυ της 9ης Μαρτίου. Στη δεξίωση που προηγήθηκε του δείπνου συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό την ετοιμότητά του να υποστηρίξει τη μάχη που δίνεται σ' όλο τον κόσμο για να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας και να βοηθηθεί η οικονομία της. Το θέμα της αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας συζήτησαν και οι ομογενείς με τον κ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του.

Για περισσότερα http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10752962


Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ο διεθνής διασυρμός και η αυτομαστίγωση

Ο διεθνής διασυρμός και η αυτομαστίγωση

Toυ Σταμου Zουλα / Stamoszoulas@gmail. com

Υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά και οι πολίτες των χωρών τους, κάνουν οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. αναφορικά με το πολιτικό τους ήθος, την υπευθυνότητά τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας μας και την εν γένει αξιοπιστία τους; Ασφαλώς όχι. Ο τίτλος των Times «Το πάρτι τελείωσε για τους Ελληνες άρπαγες» ήταν ένας διεθνής διασυρμός, που μας αφορούσε όλους. Πολιτικούς, αλλά και πολίτες. Διότι, εκτός από τις λαθροχειρίες των κυβερνήσεών μας, ήρθαν στο φως της δημοσιότητος και άλλα στοιχεία. Π. χ. η πληθώρα των υπερπολυτελών επαύλεων ανά την επικράτεια, ο αμέτρητος στόλος σκαφών αναψυχής, οι πρωτιές μας σε δεύτερη (θερινή) κατοικία, στην αγορά πανάκριβων αυτοκινήτων και γενικά στην τάση μας για πολυτελή διαβίωση, πέραν των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Δηλαδή σχηματίστηκε η πεποίθηση πως όχι μόνον το κράτος αλλά και η πλειονότητα των Ελλήνων έμαθε επί χρόνια να «καρπούται» τα δανεικά.

Ετσι, η εξεταστική επιτροπή που αποφάσισε η κυβέρνηση για την οικονομία δεν αποκλείεται να προσλάβει τη μορφή μιας εθνικής αυτομαστίγωσης. Διότι φυσικά η έρευνα για τα αίτια και τους υπαίτιους της χρεοκοπίας πρέπει να αρχίσει από το 1981. Από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 28% του ΑΕΠ και το εκτίναξε στο 100%. Να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της πρώτης αποτυχίας του προγράμματος σταθεροποίησης το 1985 και της σύγκρουσης Παπανδρέου - Σημίτη, στην οποία υπερίσχυσε η πολιτική Τσοβόλα. Να καταγραφεί και να στοιχειοθετηθεί η βαθμιαία μετεξέλιξη του κ. Σημίτη κατά την περίοδο 1996 - 2004 από συνετό σε λαϊκιστή πρωθυπουργό. Ας δοθούν τέλος απαντήσεις για το ποίοι είναι υπεύθυνοι για τη γιγάντωση του δημοσίου τομέα. Διότι φυσικά θα πρέπει να μάθουν και οι Ευρωπαίοι, δανειστές μας ή επωμιζόμενοι τις σπατάλες μας, γιατί π. χ. η Αυστρία και η Πορτογαλία, χώρες σχεδόν ίδιες με μας σε πληθυσμό, λειτουργούν με 100.000 δημοσίους υπαλλήλους η πρώτη και με 300.000 η δεύτερη, ενώ εμείς «χρειαζόμαστε» 750.000. Στους οποίους πρέπει να προστεθούν και άλλοι 400.000, υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και για να συμπληρωθεί το χάος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» (5-11-09), περί τους 11.000 εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι στο Δημόσιο, εκτός των οργανικών τους θέσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με 5.000 «αποσπασμένους» νοσηλευτές. Την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ και οι οργανώσεις των νοσηλευτών απαιτούν χιλιάδες νέους διορισμούς, για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων (!). Τέλος, αν λάβουμε ως δεδομένο ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας χρησιμοποίησαν τις ίδιες μεθόδους και συμπεριφορές στη διακυβέρνηση του τόπου, ο καταλογισμός της ευθύνης λογικό είναι να επιμερισθεί ανάλογα με τον χρόνο που μας κυβέρνησαν. Με αφετηρία, δηλαδή, το 1981, οκτώ χρόνια «ποινής» για τη Ν. Δ. και δεκαεννέα για το ΠΑΣΟΚ…

Δεν είμαι διόλου βέβαιος ότι με την απόφασή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε προβλέψει τη σημασία και τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η αναμόχλευση τόσο του ανδρεοπαπανδρεϊκού όσο και του σημιτικού παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ. Το πιθανότερο είναι πως ενήργησε με μικροκομματικά κίνητρα, τα οποία συχνά αντιβαίνουν στην πολιτική σύνεση ή -ακόμη χειρότερο- βλάπτουν καίρια το μέλλον του τόπου.