Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Θριάσιο Πεδίο το σημαντικότερο LOGISTIC CENTER της Ευρώπης


του Λάζαρου Ελευθεριάδη

Στην Ελλάδα υπάρχουν, αρκετοί θα έλεγα, Εμπορευματικοί σταθμοί μικρής κλίμακος (Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κτλ.), κανείς όμως του μεγέθους και τής αντίστοιχης Εμπορευματικής στόχευσης και εμβέλειας, όπως ο νέος υπό ανέγερση Παγκόσμιος Εμπορευματικός Σταθμός στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου στην Αττική.
Εδώ και αρκετά χρόνια η κινεζικών συμφερόντων, κορυφαία μεταφορική εταιρεία στον κόσμο, COSCO Α.Ε, έχει σχεδόν «αποκλειστικά» αναλάβει την εκμετάλλευση της σημαντικότερης εμπορικής εισόδου από την Ασία πρός στην Ευρώπη, με την συμφωνία εκμετάλλευσης μέρους του λιμένος Πειραιά, κατόπιν διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδος.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του “ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ” κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος Εμπορευματικός Σταθμός στην Ευρώπη, και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, ο οποίος θα συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά, προωθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα εμπορεύματα τα προερχόμενα απο την Ασία στην Ευρώπη.
Όπως είναι προφανές αποτελεί για την Κίνα κεντρική στρατηγική επιλογή να επιλέξει την Ελλάδα και ειδικότερα τον Πειραιά και την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, ως κεντρική πύλη εισόδου των Ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη, και με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο γεωπολιτικό.
Ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη φάση των έργων υποδομής, οι αναμενόμενες οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις θα δρομολογήσουν την επόμενη φάση αποπεράτωσης της κατασκευής και σύνδεσής της με το λιμάνι του Πειραιά. Οι όροι της εκμετάλλευσης οι οποίοι θα εμπεριέχονται στην νέα διακρατική συμφωνία του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου μεταξύ Κίνας και Ελλάδος θα αποτελούν αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο κρατών.
Ο Κινέζος ηγέτης κ. Ουέν Τζαμπάο σε δήλωσή του, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην κ. Άγκελα Μέρκελ, τονίζει :
“Σοβαρευτείτε επιτέλους και τελειώνετε με τα παιχνίδια της Ελλάδος και του Ευρώ !!!“
Και βέβαια δεν είναι τυχαία η δήλωση της κ. Μέρκελ, και μάλιστα λίγες ώρες πριν να συναντηθεί με τον κινέζο ηγέτη κ. Ουέν Τζαμπάο, ότι “ραγίζει” η καρδιά της ανακαλύπτοντας (προσφάτως !!!) τα δεινά των Ελλήνων.
Συνοδευόμενη η δήλωση απο την δακρύβρεχτη “ατάκα”, ότι δεν θα ήθελε με τίποτα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ !!!
Ας δούμε όμως τι κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις των δύο ηγετών και πώς συσχετίζονται με την Ελλάδα…!!!
Πρέπει να σημειωθεί, και να επισημανθεί, ότι το οικονομικό πακέτο ίδρυσης του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού, επικαιροποιημένο, είναι 6 φορές μεγαλύτερο από το έργο της κατασκευής του αεροδρομίου “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Το έργο είναι μεγάλο με Παγκόσμια εμβέλεια και βέβαια θα υλοποιηθεί σε δύο κύριες φάσεις :
α) την πρώτη φάση, της ίδρυσής του, η οποία περιλαμβάνει όλα τα έργα υποδομής και σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά, τους Εθνικούς οδικούς άξονες, το αεροδρόμιο και τα υποστηρικτικά περιφερειακά λιμάνια της χώρας, και την προμήθεια του εξοπλισμού (μηχανολογικού, μέσων μεταφοράς όπως τρένων, βαγονιών, αυτοκινούμενων οχημάτων, ξενοδοχειακού και εξοπλισμού γραφείων, κτλ).
β) την δεύτερη φάση, της λειτουργείας του, η οποία περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα η οποία οδηγεί στην πλήρη και ακριβή παραγωγή του έργου του νέου Παγκόσμιου Εμπορευματικού Σταθμού.

Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, από ένα τέτοιας κλίμακας έργο, πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι ως συμμετέχοντες προμηθευτές υλικών, μέσων, τεχνογνωσίας, εκμετάλλευσης, συνεργασίας, κτλ.
Από την μελλοντική οικονομική “πίτα” του υπό ανέγερση έργου, διεκδικούν πολλοί όπως μερικοί εξ αυτών είναι :
- Την ανάληψη του έργου της προμήθειας των τρένων και βαγονιών (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).
- Την εκμετάλλευση των σιδηροδρομικών, και όχι μόνον, γραμμών ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).
- Την εκμετάλλευση του σταθμού (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).
- Την εκμετάλλευση του λιμανιού (ΚΙΝΑ).
- Την εκμετάλλευση των επικοινωνιών (ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ).

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η κυρία Άγκελα Μέρκελ, ναι μεν έχει υποχείρια τους Έλληνες πολιτικούς και επιβάλλει με τον δικό της τρόπο τους όρους της, αλλά με την Κίνα δεν μπορεί να παίξει, γι αυτό και προχτές έγινε “χαλί” μπροστά στον Κινέζο ηγέτη κ. Ουέν Τζαμπάο, ο οποίος βέβαια, βιάζεται να ξεκινήσει τις επενδύσεις του!!!

Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι σε καμμία περίπτωση δεν συζητάει η Κίνα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είχαν νόημα οι τεράστιες οικονομικές επενδύσεις σε ένα λιμάνι μιας χώρας που δεν θα αποτελεί την κεντρική πύλη της Ευρώπης από την Ασία.

Αυτό “παίχτηκε” με την επίσκεψη του κ. Αντώνη Σαμαρά στην κ. Άγκελα Μέρκελ και τον κ. Φ. Ολάντ, και αφού ο πρωθυπουργός μας έδωσε γη και ύδωρ διαβεβαιώνοντας την Γερμανίδα, έσπευσε η κ. Μέρκελ να καθησυχάζει τον Κινέζο ηγέτη…!!!

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, και ο Ελληνικός λαός που τον έχουν “κοιμίσει” κανονικά, θεωρεί (τουλάχιστον ορισμένοι) ότι ο κ. Σαμαράς με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, συζήτησαν για τα μέτρα της ΤΡΟΪΚΑ κατά των Ελλήνων.

Αυτά έχουν αποφασιστεί δυστυχώς στην Ευρώπη σε επίπεδο ηγετών ΚΑΙ δεν ασχολούνται παρά μόνο με δηλώσεις του τύπου «λυπάμαι για τα δεινά των Ελλήνων».
Αφού αντικείμενο των παραπάνω συμφωνιών θα είναι και η εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού δικτύου από Αθήνα προς Ευρώπη, δίνεται και η απάντηση στο γιατί μεθοδεύτηκε τα τελευταία χρόνια η πλήρης απαξίωση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδας!!!
Όλα έχουν την αιτία τους και τον σκοπό τους !!!

Έπεται συνέχεια !!!


Η πατρίδα χάνεται και αυτοί τρώγονται!..


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης

…ΚΑΙ ΜΕΤΑ τα ΝΑΙ, τι; Ασθμαίνουσα η κυβέρνηση πέρασε μετά πολλών βασάνων το «Μνημόνιο 3». Και καταπληγωμένη τον Προϋπολογισμό της. Η πολυφωνική και μονίμως φάλτσα αντιπολίτευση την πολέμησε κατά δύναμη, ακόμη και… με εκείνο το αλαζονικό πανό στη στέγη της Βουλής!.. Τα συνδικάτα με τους ευτραφείς εργατοπατέρες ξεσήκωσαν όσο κόσμο μπόρεσαν. Αλλά και πάλι η μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυραίων έμεινε στο σπίτι της αμίλητη, σκεφτική, σαστισμένη, να αναρωτιέται: «Ε, και μετά τα ΝΑΙ, τι;».

ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΣ και του λόγου μου (που, παρά τα 72 χρόνια θητείας στον Τύπο, αδυνατώ να κάνω μια σίγουρη πρόβλεψη), απογοητευμένος από την εικόνα της Βουλής την Τετάρτη (με κάποιους «πατέρες» και «μητέρες» του έθνους να χρειάζονται μάλλον ψυχίατρο και ενδοκρινολόγο για τις απίθανες υστερίες τους), προσπαθώ να ξεμπερδέψω το κουβάρι, καθώς το υπέρτατο χρέος όλων ημών των λειτουργών του Τύπου είναι το καλό της πατρίδας, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά…

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ λοιπόν ερώτημα είναι πράγματι: «Μετά τα ΝΑΙ, τι;»… Η δόλια πατρίδα, χρεωμένη ως τον λαιμό (με 2.500 τέκνα της να έχουν αυτοκτονήσει, με 1.268.000 ανέργους να λιμοκτονούν, με 900.000 νοικοκυριά να δυστυχούν «κάτω από το όριο της φτώχειας», με 200.000 λουκέτα στα ελληνικά μαγαζιά, με τη μισή Αθήνα να «ενοικιάζεται» ή να «πωλείται», με το Δημόσιο να χρωστά 10 δισ. ευρώ σε ιδιώτες και με ενάμισι εκατομμύριο ξένους εισβολείς να κατέχουν δουλειές Ελλήνων), αυτή η ζητιάνα-πατρίδα κείται στο πεζοδρόμιο της Ευρώπης έχοντας το χέρι απλωμένο στα 31,5 δισ. ευρώ, με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε να τα κουνάνε αλλά να τα τραβάνε μόλις ο Αντώνης πάει να τα αρπάξει!..

ΣΤΑ 67 μεταπολεμικά χρόνια δεν θυμάμαι Έλληνα πρωθυπουργό να έχει βρεθεί σε τόσο δραματική θέση όσο σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Καθώς έχει περισωθεί, αν και λαβωμένος, από τις μάχες στη Βουλή, είναι από αύριο υποχρεωμένος να δώσει υπαρξιακό αγώνα όχι μόνο για να πάρει (και με το παραπάνω, όπως ο ίδιος βιάστηκε να πει) τη δόση της σωτηρίας, αλλά και να αντεπεξέλθει στην αδηφάγο επίθεση των αντιπάλων για ανατροπή του. Οι νοικοκυραίοι αναρωτιούνται: Είναι άραγε ικανός και... γεννημένος για υπεράνθρωπες υπερβάσεις; Όσοι απορούν πώς διάβολο αυτός ο λαός δεν έχει ακόμη ξεσηκωθεί εναντίον της ξένης κατοχής (όσο και αν αυτό θα σήμαινε επιστροφή στη δραχμή) πιστεύουν ότι ο Σαμαράς δεν θα περισωθεί:

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ αμέσως έναν γενναίο ανασχηματισμό επιλέγοντας τολμηρά ταλέντα, άσπιλα και αμόλυντα, με κυρίαρχο προσόν τον πατριωτισμό.

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΙ στις φυλακές καμιά εικοσαριά κηφήνες που έβλαψαν την πατρίδα, ακόμη και αν είναι παρατρεχάμενοι της παράταξής του...

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ αλύπητα τους φοροφυγάδες που φιγουράρουν στις λίστες και καπνίζουν τα πούρα τους ήσυχοι επειδή δεν τους πειράζει κανείς.

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΕΙ να κοκκινίζει από ντροπή, μαθαίνοντας ότι ο Στουρνάρας έκοψε τον μισθό του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ από 2.600 στα 1.800 ευρώ!

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ τη Μέρκελ ότι θα βάλει μπροστά τη διεκδίκηση των 500 δισ. ευρώ που χρωστάει η πατρίδα της από τις κατοχικές αρπαγές…

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΗΝΥΣΕΙ αμέσως στους ξένους άρπαγες ότι θα περιφρουρήσει πάση θυσία τον απίθανο πλούτο της χώρας, υπόγειο και υποθαλάσσιο...

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ από αύριο το γκρέμισμα του σάπιου κράτους, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα πρότυπες εφορίες, πολεοδομίες, δήμους, σχολεία, φυλακές…

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ στη ζούγκλα των ΜΜΕ, τολμώντας, πρώτος αυτός, να δώσει οριστικές άδειες σε όσα κανάλια το αξίζουν, με ταυτόχρονο λουκέτο στα άλλα...

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ τις αποκρατικοποιήσεις όχι με τη μορφή του ξεπουλήματος, αλλά με επιτυχείς χειρισμούς που θα προσελκύσουν ξένους επενδυτές…

-ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ τη χώρα από τους λαθρομετανάστες με πολύ αυστηρότερες δράσεις, γιατί έως τώρα μοιάζει να τους χαϊδεύει...

-ΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν ζητήσει τη συνειδητή συμμετοχή της αντιπολίτευσης, σε μια ύστατη προσπάθεια εθνικής ενότητας, αφού ουδέποτε μεταπολεμικά η πατρίδα είχε τόση ανάγκη από την ενότητα του λαού και της ηγεσίας του όσο σήμερα.

ΕΝΝΟΩ μια ενότητα που θα σημάνει τέρμα στις εκδικητικές απεργίες των εργατοπατέρων, τέρμα στην καθημερινή κατάληψη του κέντρου της Αθήνας, τέρμα στις μαχαιριές εναντίον του τουρισμού, τέρμα στη διχόνοια μεταξύ των αρχηγών και φίμωτρο στους σύγχρονους «Νενέκους» που παίζουν διπλό παιγνίδι υπηρετώντας υπογείως την τρόικα!

ΤΕΡΜΑ στην εθνική υποτέλεια και πανεθνικό σάλπισμα για μια νέα εθνική αντίσταση… Μακάρι δε αυτό το σάλπισμα να το υμνήσει και ο Μίκης με ένα νέο «παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους» και ο Γλέζος με ένα νέο συμβολικό κατέβασμα της σβάστικας!..

(Από τη Real News)

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία για σκάνδαλο μεγατόνων με εμπλοκή της Ε. Χριστοφιλοπούλου.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 
Γραμματοσειρά:   


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ Η ΠΡΩΗΝ


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Δελτίο Τύπου, συνημμένα όλα τα έγγραφα)

Αρνείται η κ. Χριστοφιλοπούλου τις καταγγελίες και προαναγγέλει προσφυγή στην δικαιοσύνη (επισυνάπτεται η απάντηση της υπουργού).

Η αποκάλυψη ότι η κόρη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου συνεταιρίστηκε με ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας για την ίδρυση και λειτουργία του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» δεν θα προκαλούσε ουδεμία έκπληξη, εάν ο σχολάρχης του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου δεν κατείχε τη θλιβερή πανελλαδική πρωτιά της απόπειρας υποκλοπής και διαρροής θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2009!!! Ο καταδικασθείς σχολάρχης είναι ο Φώτιος Μπουγάς, η κρίση του οποίου για την πρωτοφανή νόθευση των Πανελλαδικών Εξετάσεων εκκρεμοδικεί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) εδώ και 2,5 χρόνια(!), από τότε δηλαδή που Υφυπουργός Παιδείας ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ

Το καλοκαίρι του 2009 κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο υπόγειο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα, 6 εκπαιδευτικοί κατ’ εντολήν του σχολάρχη έστησαν μηχανισμό ηλεκτρονικής υποκλοπής των θεμάτων των εξετάσεων. Ωστόσο πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω, και μετά από διενέργεια ΕΔΕ οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, που με διαφορετική σύνθεση και ακροάσεις έκρινε το σχολάρχη και τους εκπαιδευτικούς. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σάλο στο πανελλήνιο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΙΝΗ-ΧΑΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΙ …ΕΝΣΤΑΣΗ

Με ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας (συνημμένο 1), μετά από πρόταση και των αιρετών της ΟΙΕΛΕ, επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές στους 6 επίορκους εκπαιδευτικούς, σε 3 εκ των οποίων μάλιστα επεβλήθη και η ποινή της οριστικής απόλυσης από την εκπαίδευση. Αντιθέτως, λίγες ημέρες μετά το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, αυτή τη φορά με διαφορετική σύνθεση, κατά την εξέταση των πειθαρχικών ευθυνών του σχολάρχη – εγκεφάλου της υποκλοπής δεν επέδειξε την ίδια αυστηρότητα. Αντί της ποινής της άρσης λειτουργίας σχολείου, που προβλέπει ο νόμος, ο Φώτιος Μπουγάς καταδικάστηκε στην ποινή-χάδι προστίμου ύψους 25.000 ευρώ (συνημμένο 2). Μάλιστα, ο παραβάτης σχολάρχης κατέθεσε ένσταση στο ΚΥΣΔΕ εναντίον της ποινής, στα τέλη Μαΐου του 2010. Την εποχή εκείνη Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑ;

Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενστάσεις εκδικάζονται συνήθως εντός ολίγων εβδομάδων ή μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, η ένσταση του κ. Φ. Μπουγά βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια κλειδωμένη σε κάποιο ερμάρι του ΚΥΣΔΕ από ένα «αόρατο» χέρι που τον προστατεύει. Η απορία της ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης, παρά τα συνεχή διαβήματα της Ομοσπονδίας, απαντάται σήμερα με την είδηση ότι η κόρη της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, Ελιάνα, είναι συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» (συνημμένο 3) που θα λειτουργήσει στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα (συνημμένο 4). Ο εταιρικός «γάμος» Χριστοφιλοπούλου-Μπουγά το φθινόπωρο του 2012, εξηγεί εκ των υστέρων και κάποιες «περίεργες» κινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, όπως π.χ. την προσπάθειά της να περάσει Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει σε ιδιωτικά σχολεία να εκμεταλλεύονται εμπορικά, μετά τη λήξη των μαθημάτων, τους χώρους και τις υποδομές τους (συνημμένο 5). Η απόπειρα αυτή δεν ευοδώθηκε, μετά και από έντονη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ που επικαλέστηκε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ η οποία απαγορεύει τις εμπορικές χρήσεις χώρων ιδιωτικών σχολείων (συνημμένο 6), και η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου υποχρεώθηκε σε ανάκληση της απαράδεκτης εκείνης ρύθμισης με έγγραφό της προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (συνημμένο 7). Ωστόσο, στο πρόσφατο Μνημόνιο 3 περιέχεται διάταξη (φωτογραφική;) που ξεπερνά το σκόπελο του ΝΣΚ και επιτρέπει σε «κοινοπραξίες» τύπου Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου να κάνουν ελεύθερα εκπαιδευτικές «μπίζνες».

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

Η αποκάλυψη της δυσώδους αυτής υπόθεσης, ενός ακόμη δείγματος του καταρρέοντος, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, δικαιώνει τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ που είχε ζητήσει, τον Ιούλιο του 2011, την παραίτησή της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου από τη θέση της Υφυπουργού Παιδείας (συνημμένο 8) ως «ανθρώπου των σχολαρχών».

Άραγε, μετά την αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ θα βρει το πολιτικό θάρρος να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου; Ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, θεωρώντας, η «πανέξυπνη», εμάς που ως Άτλαντες κουβαλάμε στους ώμους μας τρία μνημόνια, βλάκες!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Η απάντηση της κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2012Σχετικά με το από 13.11.2012 δελτίου τύπου της ΟΙΕΛΕ Σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η σημερινή άθλια και δόλια προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτό είναι η τελευταία μιας σειράς παρόμοιων «πρωτοβουλιών». Αυτή τη φορά επέλεξε να χτυπήσει την κόρη μου Ελιάνα.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέτω υπόψη σας τα εξής:

Η κόρη μου Ελιάνα, οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE, είναι 32 ετών παντρεμένη και κάτοικος Καλαμάτας εδώ και 3 χρόνια.

Η συνεργασία της με τον κ. Μπουγά, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2011, αφορά αποκλειστικά την ίδρυση ιδιωτικού ΙΕΚ. Όπως είναι γνωστό τόσο το προϋφιστάμενο όσο και το ισχύον νομικό πλαίσιο για την ίδρυση των ΙΕΚ, ως εκπαιδευτικών μονάδων, δίνει την δυνατότητα εναλλασσόμενης χρήσης σχολικού εκπαιδευτηρίου και ΙΕΚ. Τα περί υπουργικών αποφάσεων για χρήση χώρων είναι παντελώς άσχετα και αποκλειστική στόχευση έχουν την δόλια κατασυκοφάντησή μου.

Η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω ΙΕΚ ήταν και είναι απολύτως σύννομη και ουδεμία σχέση έχει με την δραστηριότητά μου ως Υφυπουργού Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των πανελλαδικών εξετάσεων γιατί σκοπίμως αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος της εκκρεμότητας ενώπιον του ΚΥΣΔΕ;

Το αληθές είναι ότι επειδή ακριβώς κρίναμε ότι η ποινή είναι υπερβολικά επιεικής η υπόθεση παραπέμφθηκε με την υπ’ αρίθμ. Φ8/214/33124/Δ5/21-4-2010 ενώπιον του ΚΥΣΔΕ, όπου και εκκρεμεί, για την επιβολή αυστηρότερης ποινής, με συνυπογραφή μου ως Υφυπουργού Παιδείας και τελική υπογραφή της τότε Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου.

Συνεπώς, ζητήσαμε αυστηρότερη ποινή ακριβώς για να μην γίνει κουκούλωμα.

Και επειδή η αθλιότητα έχει τα όριά της το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη.

συνημμένα 8

1.
Με 4 ειδικότητες θα λειτουργήσει φέτος το Iδιωτικό ΙΕΚ “ΟΡΙΖΩΝ” στην Καλαμάτα, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Πρόκειται για τις ειδικότητες: Προσχολικής Αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας κι έκφρασης, Προσχολικής Αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Τεχνικός μαγειρικής τέχνης (Σεφ) και Ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας. Οπως τόνισε η διευθύντρια του ΙΕΚ Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου “Στόχος είναι να συμβάλλουμε ώστε οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες”. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων, Φώτη Μπουγά ήδη υπάρχουν συμφωνίες για την πρακτική άσκηση και την απορρόφηση αποφοίτων του εν λόγω Ιδιωτικού ΙΕΚ, το οποίο διαθέτει μαγειρεία αλλά και αίθουσα που έχει διαμορφωθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πρόκειται να διοργανωθούν και “ημέρες καριέρας”.

Οπως επεσήμανε η κ. Χριστοφιλοπούλου, οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν αφορούν σε δύο σημαντικούς τομείς. Ειδικότερα για την Προσχολική Αγωγή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός πως τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διαθέτουν μια 20ετή εμπειρία, ενώ ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που η Μεσσηνία μπορεί να βασιστεί και “μια καλή σεζόν θα ωφελήσει όλους”. Όπως τόνισε: “Θέλουμε να καταρτίσουμε νέα στελέχη που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες” και υπογράμμισε τόσο την ύπαρξη άρτιων εργαστηρίων, όσο και το υψηλό επίπεδο των συνεργατών, οι οποίοι είπε πως είναι όλοι επιτυχημένοι επαγγελματίες.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ακόμα το ενδεχόμενο να υπάρξει και φέτος επιδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας πως οι ενδιαφερόμενοι θα βοηθηθούν για την υποβολή του φακέλου τους.

Ο κ. Μπουγάς επεσήμανε πως παρέχεται πιστοποίηση και διευκρίνισε όσον αφορά στη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία, πως υπάρχει συμφωνία να βλέπουν πρώτα τους αποφοίτους του του εν λόγω Ιδιωτικού ΙΕΚ σε περίοδο προσλήψεων. Επίσης, με αυτές τις επιχειρήσεις θα έρχονται σε επικοινωνία οι σπουδαστές για την πρακτική τους.

Οι εγγραφές στο ΙΙΕΚ “ΟΡΙΖΩΝ” γίνονται καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 94277.

http://www.eleftheriaonline.gr

2.

3.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: oiele@otenet.gr

site: www.oiele.gr

Αριθμ. Πρωτ:21662

Αθήνα, 13/7/2011

ΠΡΟΣ:

Την Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου

Κυρία Υφυπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχουμε εντατικά επιδιώξει να συναντηθούμε μαζί σας για να συζητήσουμε τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με επιστολές μας (Α.Π. 21463/3-6-2011, Α.Π. 21501/10-6-2011) αναφέρουμε τους σοβαρούς λόγους που καθιστούν το διάλογο αυτό αναγκαίο. Μάλιστα στην επιστολή της 3-6-2011 επισημαίνουμε ως πρώτο ζήτημα την ανάκληση των παράνομων τίτλων των ιδιωτικών ΤΕΕ στην Άρτα. Η άρνησή σας στο διάλογο και η αδιαφορία σας για το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα η τοπική διαφθορά εκπαιδευτικών και τοπικών πολιτικών κύκλων, υποχρέωσε την Ομοσπονδία να καταθέσει χθες μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Άρτας. Θεωρούμε πως η απαξίωση του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι τυχαία. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να σας καταγγείλουμε δημόσια για μονομέρεια, συστηματική μεθόδευση, ακόμη και με αμφιλεγόμενους τρόπους, ζητημάτων υπέρ των εργοδοτών και αντιδημοκρατικότητα.

Τους τελευταίους μήνες, κυρία Υφυπουργέ, έχετε επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή πόλεμο εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε με κάθε τρόπο όλες τις επιδιώξεις των σχολαρχών. Ενδεικτική της ιδιαίτερης εύνοιας που δείχνετε στους σχολάρχες ήταν η απόπειρα έκδοσης σκανδαλώδους Υπουργικής Απόφασης (Φ8/125/28113/Δ5/10-03-11), σύμφωνα με την οποία δίνατε τη δυνατότητα σε ιδιωτικά σχολεία να χρησιμοποιούν τα κτήριά τους για εμπορικές χρήσεις εκτός ωραρίου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απαγορεύει ρητά τέτοιες δραστηριότητες. Η Υ.Α. δεν εξεδόθη, βέβαια, ποτέ, καθώς σας επεστράφη ως μη σύννομη από το Εθνικό Τυπογραφείο, αποτελεί, ωστόσο, μνημείο των διαθέσεων σας υπέρ των σχολαρχών. Την ίδια σκανδαλώδη εύνοια έχετε δείξει με τη μη αντιμετώπιση επιβεβαιωμένων παρανομιών που έχουν διαπράξει ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με αποκορύφωμα το γεγονός πως δεν παρενέβητε, ώστε να ελεγχθούν πειθαρχικά επιβεβαιωμένες παρανομίες ιδιωτικού σχολείου της Κορίνθου, του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου των σχολαρχών. Το σχολείο αυτό πραγματοποιεί διαπιστωμένα παράνομα καλοκαιρινά φροντιστήρια με μαύρη εργασία, παραχαράσσει ενδοσχολικές εξετάσεις, παραποιεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα και επιχειρεί να «στήσει» απόλυση μετόχου του, ώστε αυτός να περάσει στο Δημόσιο.

Εκτιμούμε πως η στάση σας υπέρ συγκεκριμένου κοινωνικού φορέα και η απαξιωτική σας στάση έναντι της Ομοσπονδίας μας είναι απόδειξη της μονομέρειάς σας. Η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους φορείς του διαλόγου είναι φυσιολογική και θεμιτή, η εχθρότητα, όμως, και η προκατάληψη που επιδεικνύετε απέναντί μας, δυστυχώς, υπερβαίνει τα θεσμικά όρια και δημιουργεί συνθήκες ακραίας ανισότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να έχουν οξυνθεί φαινόμενα παρανομίας, απειλών και εκβιασμών εναντίον ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Τις μέρες που ακολούθησαν τη λήξη του σχολικού έτους οι καταγγελίες από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για ανομίες των ιδιοκτητών είναι συγκλονιστικές. Απευθυνθήκαμε τότε, για μια ακόμη φορά, σε σας, ελπίζοντας πως θα επιδείξετε την ελάχιστη ευαισθησία στα σοβαρότατα αυτά ζητήματα. Ακόμα και τότε όμως, μετά από πολυήμερο κρυφτούλι, αρνηθήκατε το διάλογο μαζί μας. Μετά από την τελευταία αυτή εξέλιξη και μετά από την άρνησή σας να παρέμβετε για το σκάνδαλο της μη ακύρωσης των παράνομων τίτλων στην Άρτα, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η ΟΙΕΛΕ δεν σας αναγνωρίζει, πλέον, το ρόλο του συνομιλητή της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ένα ρόλο τον οποίο εσείς η ίδια αρχικά με τη στάση σας ευτελίσατε και εν συνεχεία, με τις αλλεπάλληλες αρνήσεις σας να μας δεχθείτε, εγκαταλείψατε. Σας αφήνουμε να πορευτείτε με αυτούς που έχετε επιλέξει ως πολιτικούς συνοδοιπόρους και συνεργάτες. Η κοινωνία βλέπει και κρίνει. Από εδώ και στο εξής η όποια συνεργασία της Ομοσπονδίας μας θα γίνεται με την Υπουργό και το Γ.Γ. του ΥΠΔΒΜΘ, εφόσον το επιθυμούν.

Σε μια εποχή εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο μας και σε μια περίοδο που η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια, αξιοκρατία και ισονομία, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το ίδιο οφείλει να πράξει και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ, ειδάλλως οι συνέπειες για την εκπαίδευση, τους μαθητές και τους γονείς θα είναι ολέθριες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ


6.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ &

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΥΣΔΕ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 09-03-2010

Στην Καλαμάτα σήμερα (09-03-2010) ημέρα Τρίτη και ώρα (10:30) στο κτίριο του Ο.Τ.Ε. 2ος όροφος (πλατεία Βασιλέως Γεωργίου) συνεδρίασε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), Ν. Μεσσηνίας, που συγκροτήθηκε με την αριθμ. 140ε/09-01-2009 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και ύστερα από την αρ. 7 (03-03-2010) πρόσκληση της Προέδρου, αποτελούμενο από τους:

Μπουρελάκου Σταυρούλα, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ14, Προϊσταμένη του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας, β΄ τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρο που εκτελεί χρέη Προέδρου, λόγω εξαίρεσης του Σταματόπουλου Γεωργίου, Διευθυντή Δ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, Προέδρου, βάση του άρθρου 137 παρ. 1 του Ν.3528/2007.
Κόλλια Βασιλική, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ02, Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Διαβολιτσίου, αναπληρωματικό μέλος του Σταματόπουλου Γεώργιου, Διευθυντή Δ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, Προέδρου, που εξαιρείται της διαδικασίας.
Καλκαβούρα Ιωάννη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11, Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Δ. Ε. Ν. Μεσσηνίας, γ΄τακτικό μέλος.
Τα αιρετά μέλη εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων:

- Αναστασόπουλος Γεώργιος, αναπληρωτής του Μπουγά Φωτίου που εξαιρείται βάση του άρθρου 137 παρ. 1 του Ν.3528/2007

δεν παρέστη λόγω θανατηφόρου ατυχήματος προσφιλούς του προσώπου και

- Πολυχρονάκος Δημήτριος,

δεν παρέστη χωρίς να ενημερώσει σχετικά για το λόγο του κωλύματος.

Χρέη γραμματέα άσκησε ο Σαμπαζιώτης Ηρακλής, διοικητικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Δ.Ε. Μεσσηνίας.

Το συμβούλιο σε απαρτία ασχολήθηκε με το παρακάτω θέμα:

ΘΕΜΑ : Εκδίκαση πειθαρχικής υπόθεσης κ. Φώτιου Μπουγά νόμιμου εκπροσώπου

των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΜΠΟΥΓΑ».

Η προϊσταμένη Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας και εκτελούσα χρέη Προέδρου του Συμβουλίου μετά την διαπίστωσή της, με την οποία συμφώνησαν και τα λοιπά μέλη, ότι στην συγκεκριμένη πειθαρχική υπόθεση συντρέχουν οι ουσιαστικές και δικονομικές προϋποθέσεις για την πειθαρχική δίκη, έδωσε το λόγο στον εισηγητή της υπόθεσης κ. Καλκαβούρα Ιωάννη ο οποίος εξέθεσε τα ακόλουθα:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αποφασίζει ομόφωνα

Κηρύσσει ένοχο τον κατηγορούμενο Μπουγά Φώτιο του Δημητρίου για τα πειθαρχικά παραπτώματα:

α) της «παράβασης εκπαιδευτικών διατάξεων υπό του διδακτικού προσωπικού και των διευθυντών» σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 1 και παρ.2 εδάφιο η’ του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977,τΑ΄) και το άρθρο 26 παρ.1. του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977, τΑ΄), διότι το πρωινό της 18ης-05-2009 και από ώρας 08:00 π.μ. στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά» ενεργώντας ως ηθικός αυτουργός εξώθησε τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς και τη γραμματέα του σχολείου Λυκισιώτη Χριστίνα σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου του Λυκείου είχαν εισέλθει παρανόμως τέσσερις καθηγητές και η γραμματέας του Λυκείου.

Από τις φωτογραφίες που προσκόμισε στο συμβούλιο, προκύπτει ότι στο ισόγειο όπου διενεργούντο οι πανελλαδικές εξετάσεις υπήρχαν δύο εσωτερικές σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο.

Στην κατοχή δύο καθηγητών βρέθηκαν παρανόμως θέματα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων που τα είχαν επεξεργασθεί.

Τα θέματα τους τα έδωσε η γραμματέας του Λυκείου. Ο ισχυρισμός του εγκαλούμενου ότι η γραμματέας είπε ότι το χαρτάκι με την διεύθυνση από την οποία κατέβασε τα θέματα, το πέταξε σε κάδο ανακύκλωσης, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο του πειθαρχικού φακέλου ούτε και από την κατάθεσή της.

Η γραμματέας του σχολείου και δύο καθηγητές είχαν παρανόμως κινητό τηλέφωνο.

Στον Η/Υ VBI υπήρχε κάρτα δικτύου ενεργοποιημένη και ήταν σε δικτυακή σύνδεση με φωτοτυπικό –εκτυπωτή.

Τα θέματα εκτυπώθηκαν στο φωτοτυπικό – εκτυπωτή και όχι στον μικρό εκτυπωτή που ήταν δίπλα στον Η/Υ VBI, όπου εκτυπώθηκαν τα συνοδευτικά έντυπα των εξετάσεων.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ ο πρόεδρος της ΝΕΕ, το μεσημέρι της 18ης/05/2009, στο χώρο της Δ/νσης Δευτ. Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας ο εγκαλούμενος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το περιστατικό.

Είχε ενημερωθεί από τον Δ/ντή του Λυκείου για το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ βάσει του οποίου απαγορευόταν οποιαδήποτε διαδικτυακή σύνδεση ενσύρματη ή ασύρματη, τοπικού δικτύου ή ίντερνετ, στον Η/Υ VBI και απαγορεύεται κατηγορηματικά η γνωστοποίηση θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.

Άλλωστε όπως ρητά αναφέρει στην κατάθεσή του στον πειθαρχικό ανακριτή, ο Δ/ντής του Λυκείου κ.Πανταζόπουλος, (μάρτυρας που είχε προτείνει ο κ. Μπουγάς), ο κ. Μπουγάς πάντα ενημερώνεται για όλα.

β) της «παρεμποδίσεως ασκήσεως ελέγχου υπό της εποπτευούσης αρχής» σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 1 και παρ. 2 εδάφιο θ’ του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977, τΑ΄), διότι το πρωινό της 19ης-05-2009 και από ώρας 08:00 π.μ., στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά», επεχείρησε να συσκοτίσει την έρευνα ισχυριζόμενος ενώπιον του Δ/ντή της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας, κυρίου Σταματόπουλου Γεωργίου, ότι η εκτύπωση των θεμάτων έγινε από έναν άλλο εκτυπωτή ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο χώρο του υπογείου και δεν προσκομίστηκε ποτέ.

Η γραμματέας του σχολείου κ. Λυκισιώτη κατέθεσε στην ΕΔΕ ότι έκανε την εκτύπωση στον εκτυπωτή Samsung που έφερε από το σπίτι της και δεν είχε αγορασθεί από τον κ. Μπουγά, για εκτύπωση βιβλίου, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του εγκαλουμένου.

Επίσης ο εγκαλούμενος όφειλε με τις ενέργειές του, να αποτρέψει παρεμβάσεις που διαπιστώθηκαν την ίδια ημέρα, κατά την αυτοψία, όπως είναι η αφαίρεση του καλωδίου σύνδεσης του VBI με το δίκτυο και η αφαίρεση του καλωδίου σύνδεσης του εκτυπωτή Samsung από τον Η/Υ του υπογείου και η σύνδεση σε αυτόν ενός εκτυπωτή ΗP μη εγκατεστημένου.

Στον Η/Υ VBI βρέθηκε εγκατεστημένος παρακείμενος εκτυπωτής χωρίς ωστόσο το καλώδιο του να είναι συνδεδεμένο στον Η/Υ VBI.

γ) της «χρησιμοποίησης τρίτων προσώπων για την απόκτηση υπηρεσιακής εύνοιας ή την πρόκληση ή ματαίωση διαταγής της υπηρεσίας» σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 1 εδάφιο ιη’ του Ν. 3528/2007 και το άρθρο 45 του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977, τ.Α΄), διότι στις 18-05-2009 και από ώρας 08:00 π.μ. στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά», συνέβαλε αποφασιστικά στην πριν από τον προκαθορισμένο από το ΥΠΕΠΘ χρόνο, γνωστοποίηση σε μη εμπλεκόμενα στη διαδικασία πρόσωπα, θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξωθώντας τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του σε συγκεκριμένες ενέργειες:

Ο χειριστής του VBI και μέλος της Λυκειακής Επιτροπής του σχολείου είχε τον Η/Υ VBI σε δικτυακή σύνδεση με τον εκτυπωτή-φωτοτυπικό και όχι σε φυσική, όπως καταθέτει ο υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ. Επίσης ο υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ καταθέτει ότι εξέτασε το λογισμικό και διαπίστωσε ότι ο VBI συμμετείχε σε ομάδα εργασίας και χρησιμοποιούσε για εκτύπωση το διαμοιραζόμενο εκτυπωτή, που ήταν σε άλλο δωμάτιο.

Το πόρισμα με Α.Π. 3022/21/1349-δ΄/16-12-2009 από τον τομέα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που απευθύνεται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αναφέρει ότι «δεν βρέθηκαν εκτυπώσεις από εκτυπωτές εγκατεστημένους κατά το παρελθόν στο λειτουργικό σύστημα των πειστηρίων (Π1-HD1, Π2-HD1, Π3-HD1)», αυτό όμως δεν είναι ακριβές γιατί στις 15 και 18-05-2009 έγιναν εκτυπώσεις κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Εκτυπώθηκαν τουλάχιστον τα θέματα που επεξεργάστηκαν οι εξεταζόμενοι μαθητές.

Εν γνώσει του εγκαλουμένου και με την έγκρισή του το πρωί της 18/05/2009, πρώτη από τα πέντε άτομα κατέβηκε παράνομα στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου η γραμματέας του Λυκείου, η οποία ξεκλείδωσε την πόρτα του υπογείου, ο καθηγητής της Φυσικής κατόπιν και στη συνέχεια ακολούθησαν οι δύο καθηγήτριες φιλόλογοι και τελευταία η χημικός στην οποία ο εγκαλούμενος, είχε υποδείξει το υπόγειο του εξεταστικού κέντρου σαν χώρο εργασίας , όπως η ίδια καταθέτει.

Οι φιλόλογοι επεξεργάστηκαν τα θέματα ιστορίας..

Τρία από τα πέντε άτομα που ήταν παράνομα στο υπόγειο είχαν κινητά τηλέφωνα.

Είχε ενημερωθεί από τον Δ/ντή του Λυκείου για το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ βάσει του οποίου απαγορευόταν οποιαδήποτε διαδικτυακή σύνδεση ενσύρματη ή ασύρματη, τοπικού δικτύου ή ίντερνετ, στον Η/Υ VBI και απαγορεύεται κατηγορηματικά η γνωστοποίηση θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.

Άλλωστε όπως ρητά αναφέρει στην κατάθεσή του στον πειθαρχικό ανακριτή, ο Δ/ντής του Λυκείου κ.Πανταζόπουλος, ο κ. Μπουγάς πάντα ενημερώνεται για όλα.

δ) της «χρησιμοποίησης της ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας ή της θέσης του για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ιδίου ή τρίτων προσώπων» σύμφωνα με τα άρθρα 45 του Ν. 682/77 (ΦΕΚ 244/1977, τΑ΄), το άρθρο 16 κεφ.ΣΤ’ του Ν.1566/1985 και το άρθρο 107 παρ.1 εδάφιο ιστ΄ του Ν. 3528/2007, διότι το πρωί της 18ης-05-2009 και από ώρας 08:00 π.μ. στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά», επεχείρησε να χρησιμοποιήσει την ιδιότητα του για λόγους διαφήμισης και προβολής των εκπαιδευτηρίων ιδιοκτησίας του.

Στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων «ΜΠΟΥΓΑ», βρέθηκαν παράνομα καθηγητές του σχολείου να κατέχουν και να επεξεργάζονται θέματα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων καθώς και η γραμματέας του Λυκείου.

Δύο καθηγητές και η γραμματέας είχαν παρανόμως κινητό τηλέφωνο.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ ο πρόεδρος της ΝΕΕ, το μεσημέρι της 18ης/05/2009, στο χώρο της Δ/νσης Δευτ. Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας ο εγκαλούμενος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το περιστατικό και είπε ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων τα ήθελαν για να δώσουν απαντήσεις στους εξεταζόμενους μαθητές, αμέσως μετά το πέρας της εξέτασης και την έξοδό τους από το σχολείο.

Στην Ε.Δ.Ε ισχυρίζεται ότι τις απαντήσεις των θεμάτων ήθελε να τις έχει την ώρα που θα έβγαιναν οι μαθητές από το εξεταστικό κέντρο και όχι την ώρα της δυνατής αποχώρησης.

Από τις καταθέσεις στην ΕΔΕ και στη πειθαρχική ανάκριση των καθηγητών που ήταν στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου, προκύπτει ότι συνεργάζονταν ανά ειδικότητα στην επεξεργασία των θεμάτων, ο διδάσκων το μάθημα είχε την ευθύνη και καταχωρούσαν τις απαντήσεις στην ιστοσελίδα των εκπαιδευτηρίων για ενημέρωση των μαθητών.

Στο κτήριο του Λυκείου είχε εγκαταστήσει δομημένη καλωδίωση τοπικού δικτύου Η/Υ.

Είχε ενημερωθεί από τον Δ/ντή του Λυκείου για το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ βάσει του οποίου απαγορευόταν οποιαδήποτε διαδικτυακή σύνδεση ενσύρματη ή ασύρματη, τοπικού δικτύου ή ίντερνετ, στον Η/Υ VBI και απαγορεύεται κατηγορηματικά η γνωστοποίηση θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.

Άλλωστε όπως ρητά αναφέρει στην κατάθεσή του στον πειθαρχικό ανακριτή, ο Δ/ντής του Λυκείου κ.Πανταζόπουλος, ο κ. Μπουγάς πάντα ενημερώνεται για όλα.

Α.β.

Στη συνέχεια επί της επιβλητέας ποινής ο εισηγητής ξαναπαίρνοντας το λόγο εξέθεσε τα ακόλουθα:

Έχοντας υπόψη:

Τη σοβαρότητα, την βαρύτητα, τη φύση, το είδος και το αντικείμενο των τελεσθεισών υπ΄ αυτού αξιόποινων πράξεων.
Το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τον πειθαρχικό φάκελο και την συμπληρωματική του απολογία επί του συμβουλίου, αναλαμβάνει ως ιδιοκτήτης τις δικές του ευθύνες
προτείνω να του επιβληθεί η ποινή του προστίμου των 25.000 ευρώ βάση του άρθρου 42 παρ.Α εδάφιο β΄ του Ν.682/1977 και του Ν.3467/2006 άρθρο 22 παρ.3.

Β.

Το συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση και συζήτησε επ΄ αυτής, ενόψει των προεκτεθέντων και ενόψει ότι οι πράξεις για τις οποίες κηρύχθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 41 παρ,1 και παρ.2 εδάφια η΄ , θ΄ , 45 του Ν.682/1977 και 107 παρ.1 εδάφιο ιη΄ και ιστ΄ του Ν.3528/2007.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ο μ ό φ ω ν α

Επιβάλλει στον κατηγορούμενο κ. Μπουγά Φώτιο του Δημητρίου, νόμιμο εκπρόσωπο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά την ποινή του προστίμου των 25.000 ευρώ (άρθρο 42 παρ.Α εδάφιο β΄ του Ν.682/1977 και άρθρο 22 παρ.3 του Ν.3467/2006).

Μετά την λήξη της συνεδρίασης και ώρα (17.45) συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως εξής.

Η εκτελούσα χρέη

ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΠΥΣΔΕ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΟΥΡΕΛΑΚΟΥ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ

7.Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Μια ομιλία του Πούτιν προδιαγράφει τις επικείμενες εξελίξεις στον κόσμο


Μια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον περασμένο Ιούλιο, στη σημασία της οποίας δεν έχει αναφερθεί κανένα από τα Δυτικά ΜΜΕ, δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις των Ρώσων και τους όρους που θέτουν για όσα πρόκειται να εκτυλιχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τους προσεχείς 
μήνες

11 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στις 9 Ιουλίου 2012, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσκάλεσε όλους τους πρέσβεις της Ρωσίας που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και τα μόνιμα μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών σε ρωσικό έδαφος, να παρακολουθήσουν μια ομιλία του στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Στην ομιλία αυτή, ο Πούτιν άφησε αιχμές εναντίον των βίαιων και επεκτατικών πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στην "μη αποτελεσματικότητα της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων", η οποία κατέστη εμφανής μέσω του πειράματος της λεγόμενης "Αραβικής Άνοιξης", η οποία, σύμφωνα με τον Πούτιν, ήταν στην πραγματικότητα μια "Αραβική Κόλαση". 

Στις πολιτικές αυτές ο Ρώσος Πρόεδρος αντιπρότεινε την διέξοδο μέσα από ειρηνευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα αντιστρέψουν τις τάσεις που φαίνονται να οδηγούν σήμερα τον πλανήτη σε μια νέα εκρηκτική κατάσταση, που θα διαμορφωθεί μέσω ενορχηστρωμένων εξεγέρσεων, και πιθανόν μέσω μιας νέας παγκόσμιας σύρραξης.

Μέσω της ομιλίας αυτής, γίνεται σαφές το πόσο ευδιάκριτος έχει γίνει σήμερα ο κίνδυνος ενός νέου είδους βίαιας αλλαγής καθεστώτων και ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός. 

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Πούτιν:

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

"Έχουμε ήδη ενδείξεις του τι σημαίνουν αυτές οι "ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", η εξαγωγή της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων, καθώς και οι παρεμβάσεις σε εσωτερικές συγκρούσεις.

Έχουμε διαπιστώσει πόσο αντιφατικές και ανισόρροπες είναι οι διαδικασίες "μεταπολίτευσης" στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Και είμαι βέβαιος ότι αρκετοί από εσάς διατηρείτε ακόμη νωπές τις αναμνήσεις των τραγικών γεγονότων στη Λιβύη.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να επαναληφθούν αυτά τα σενάρια σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Συρία.

Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις στα εμπλεκόμενα σε αυτή τη σύρραξη μέρη, ώστε να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων μια ειρηνική πολιτική διέξοδος σε όλα τα ζητήματα υπό αμφισβήτηση.

Οφείλουμε να πράξουμε το μέγιστο δυνατό ούτως ώστε να διευκολυνθεί αυτός ο διάλογος.

Φυσικά, το εγχείρημα αυτό θα είναι πιο πολύπλοκο και λεπτό από την επιλογή μιας εξωτερικής επέμβασης που θα προϋποθέτει τη χρήση ωμής βίας.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι η μόνη, η οποία είναι σε θέση να εγγυηθεί μια βιώσιμη λύση και μια μελλοντική σταθερή ανάπτυξη στην περιοχή, και στην περίπτωση της Συρίας, στην ίδια τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στις ειρηνευτικές διαδικασίες, καθώς και η αναζήτηση διεξόδων συναίνεσης θα πρέπει γενικά να αναχθούν σε προτεραιότητα στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων σήμερα.

Αυτό ισχύει για όλες τις νευραλγικές περιοχές του κόσμου, και συμπεριλαμβάνει το ζήτημα των προγραμμάτων ανάπτυξης πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, το ζήτημα του Αφγανιστάν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες περιοχές του πλανήτη, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ρωσία θα αναλάβει την οργάνωση διασκέψεων κορυφής μερικών από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις και φόρουμ, όπως το επιχειρηματικό φόρουμ του APEC, η διάσκεψη της G20 και της G8, η σύνοδος του Oργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και το φόρουμ των ΒRICS. 

Η οργάνωση αυτών των διασκέψεων και φόρουμ από τη Ρωσία θα μας δώσει την ευκαιρία, όχι μόνο να διευρύνουμε την επιρροή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή, αλλά και να αναλάβουμε ουσιαστικότερη δράση στα πλαίσια της προώθησης της αδιαμφισβήτητης προτεραιότητας, την οποία οφείλουν να κατέχουν οι πολιτικές και διπλωματικές οδοί στην επίλυση των διαφόρων κρίσιμων προβλημάτων στον κόσμο σήμερα.

Εξακολουθούμε να παραμένουμε ακλόνητοι και σταθερά αφοσιωμένοι στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως ακρογωνιαίου λίθου των αρχών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις στον σύγχρονο κόσμο.

Προτιθέμεθα να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να σεβαστούν όλοι την αρχή εκείνη, σύμφωνα με την οποία, εάν κριθεί απαραίτητη μια εξωτερική επέμβαση, αποκλειστικά και μόνον το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και κανείς άλλος, δεν θα έχει τη δικαιοδοσία να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Η επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε τέτοιου είδους αποφάσεις του ΟΗΕ είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγική".

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Η Ε.Ε. ξεφτιλίζει τους δούλους της Του Γιώργου Δελαστίκ*

Η Ε.Ε. ξεφτιλίζει τους δούλους της

Του Γιώργου Δελαστίκ*


Σαν τις πόρνες που φέρνουν στον νταβατζή τις εισπράξεις της βραδιάς κι αυτός αντί να πεί "ευχαριστώ", τις πλακώνει στα χαστούκια για να τις "διαπαιδαγωγήσει" ώστε άλλη φορά να του φέρνουν, κατάντησαν τη συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ οι Ευρωπαίοι επικυρίαρχοι των εταίρων ΣαμαράΒενιζέλουΚουβέλη!


Την επόμενη κιόλας μέρα από εκείνη που ψήφισαν τα επαίσχυντα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων, τους είπαν δημοσίως ότι θα δουν και θα αποφασίσουν πότε θα τους δώσουν τη δόση του δανείου, την οποία καθυστερούν σαδιστικά και στοχευμένα από τις 28 Ιουνίου!
Ο Βενιζέλος έτσι κι αλλιώς είναι παλιός στο επάγγελμα, αλλά τώρα έμαθε και ο Σαμαράς πως το πολιτικό ζήτημα που καθορίζει τα πάντα είναι να μην αρχίσεις να κάνεις πιάτσα στη Συγγρού. Έτσι κι αρχίσεις, η πορεία σου είναι προδιαγεγραμμένη. Φάπες, μπουνιές, κλωτσίες... Τώρα που η κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ κατάντησε τυφλό όργανο στα χέρια των ξένων επικυρίαρχων της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίοι μετά βίας ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο πως θα σφυρηλατήσουν νέες σχέσεις συμμαχίας με τους Έλληνες αστούς και φυσικά σε πολύ πιο ανισότιμη βάση από όσο μέχρι σήμερα, τα πλήγματα έρχονται σωρηδόν. "Το ελληνικό δημόσιο χρέος σαφώς και δεν είναι βιώσιμο" έσπευσε να δηλώσει ακριβώς την επόμενη μέρα της ψήφισης του επονείδιστου πακέτου από τους 153 Κουίσλινγκ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν Όλι Ρεν. Έχει φυσικά απόλυτο δίκιο, αλλά γιατί ήταν πολιτικά απαραίτητο να κάνει αυτή τη δήλωση και μάλιστα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ώστε να είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στα πέρατα του κόσμου, δώδεκα ...ώρες(!) μετά την ψήφιση του πακέτου από τους γερμανόδουλους βουλευτές της Αθήνας; Είναι τα "χαστούκια του νταβατζή" για τα οποία μιλήσαμε...
Είχε προηγηθεί άλλωστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε δηλώσει ότι "δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα ακόμη" πριν καν περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή. Ο Ρεν και ο Σόιμπλε έχουν απόλυτο δίκιο επί της ουσίας. Ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 175% φέτος και 190% του ΑΕΠ το 2013, με προοπτική μάλιστα βάσει των κυβερνητικών εκτιμήσεων στον προϋπολογισμό να παραμείνει γύρω στο 190% τα επόμενα ...τέσσερα χρόνια (!) χρόνια, δεν είναι σε καμμία περίπτωση βιώσιμο. Αυτό που δεν λένε όμως Ρεν και Σόιμπλε είναι πως η μνημονιακή πολιτική και μόνο αυτή είναι ο καθοριστικός παράγοντας που εκτίναξε το ελληνικό δημόσιο χρέος από το 100-110% του ΑΕΠ που βρισκόταν επί σχεδόν είκοσι χρόνια ολόκληρα χρόνια αδιαλείπτως (από το 1991 ως το 2009) στα δυσθεώρητα ύψη του 170% και 190% του ΑΕΠ, μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια. Καθοριστικός στόχος του Μνημονίου ήταν φυσικά να γλιτώσουν τις γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που ήταν εκτεθειμένες, έχοντας δανείσει την Ελλάδα μέσω της αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων. Παράλληλα όμως ενισχύεται υπέρμετρα η αλαζονεία των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων, διαπιστώνοντας την απύθμενη δουλικότητα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, τουΚουβέλη και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος.
Εκτροχιάστηκε πλήρως η Μέρκελ, όπως φάνηκε με σαφήνεια από τις δηλώσεις της αναφορικά με την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο. "Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι δεν είναι δυνατόν να απεργούν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση" τόνισε χαρακτηριστικά, υποδεικνύοντας προφανώς στους ιθαγενείς κυβερνητικούς υποτελείς της να ...απαγορεύσουν τις απεργίες ειδικά στις δημόσιες επιχειρήσεις που ξεπουλάνε! "Δεν μπορεί τα έσοδα των σιδηροδρόμων από τα εισητήρια να μην καλύπτουν καν τη μισθοδοσία του προσωπικού" διακήρυξε, απαιτώντας από τον ΟΣΕ ...αυξήσεις εισιτηρίων! Στο μεταξύ βέβαια η Ελλάδα καταρρέει και οι Έλληνες βυθίζονται σε πρωτοφανή δυστυχία εδώ και μισόν αιώνα. Τον Αύγουστο, μήνα που παραδοσιακά η ανεργία σημείωνε κάμψη λόγω της εποχιακής απασχόλησης στα τουριστικά επαγγέλματα, σημειώθηκε νέο ρεκόρ ανέργων: 1.267.595 άτομα, ποσοστό 24,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού! Από τον Αύγουστο του 2011 ως τον Αύγουστο του 2012, μέσα δηλαδή σε έναν μόλις χρόνο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 38,4%!
Παράλληλα γίνεται εξόφθαλμο ότι σε λίγο θα καταρρεύσουν εντελώς τα δημόσια έσοδα. Μόνο μέσα στου δέκα πρώτους μήνες του 2012 δημιουργήθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό τεράστιο. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι ληξιπρόθεσμες ύψους 6,3 δις. Ευρώ δημιουργήθηκαν μόνο κατά το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Είναι βέβαιο ότι ήδη με το τέλος Οκτωβρίου ο αριθμός αυτός έχει κατά πολύ αυξηθεί, καθώς ελάχιστοι μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στο σύνολο των φορολογικών απαιτήσεων αυτής της κυβέρνησης ληστών και απατεώνων που "γδέρνει" το λαό μας για να πληρώνει τους ξένους δανειστές της και να χρηματοδοτήσει τους Έλληνες τραπεζίτες.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
ΠΗΓΗ: http://iskra.gr/index.php?option=com_ ... i-politiki&Itemid=182
--> Κοινότητες Θεμάτων <-- div="div">


Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Ψέματα και πτώχευση με πτώχευση και ψέματα!


10 Νοε 2012 - by 0

Bookmark and Share
Η διαλυτική φαιδρότητα της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η “ολιγαρχία” των ψευδομανών της κυβέρνησης με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό, μπορεί ενίοτε να προκαλεί γέλιο, αλλά έχει ανατρέψει πλέον την …προοπτική του αύριο. Οι πολίτες βιώνουν την ασυνέπεια, την αναισχυντία και τη γελοιότητα της πολιτικής. Οι πολίτες γίνονται αποδέκτες αξιογέλαστων πολιτικών ενεργειών, εν ονόματι της…σωτηρίας τους, έχοντας ωστόσο εν πολλοίς συνειδητοποιήσει ότι η ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ και ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ δεν αποτελούν για τους πολιτικούς αυτής της χώρας μια διαδικασία εσωτερικής πληρότητας.
του Στέλιου Συρμόγλου
Θα διερωτηθείτε, ίσως, τι σχέση μπορεί να έχουν με την αυτοσυνειδησία και την αυτογνωσία οι πλουτίσαντες από την…επιχείρηση άπιστο κράτος. θα έπρεπε,όμως, να έχουν απόλυτη σχέση. Γιατί η αυτοσυνειδησία είναι μια “κοφτερή” επίγνωση έλλειψης ενός “ούπω οίδα” και ένα κριτήριο για την ποιότητα του ανθρώπινου Είναι. Ο δε βαθμός της γνώσης μετρείται σε αναλογία με το βαθμό της αυτογνωσίας. Και η άσκηση της πολιτικής είναι δυνατόν να ορισθεί και ως ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, στοιχείο ανύπαρκτο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα.Και ως ΑΥΤΟΣΤΟΧΑΣΜΟΣ, παράμετρος παντελώς άγνωστη για τον ‘Ελληνα πολιτικό. Και ως ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ, έννοια ασυμβίβαστη με την κυνική λαιμαργία των πολιτικών μας. Και ως ΚΟΠΙΩΔΗΣ και ΚΑΤΑΠΟΝΟΥΣΑ αποστολή, που για το ελληνικό πολιτικό περιβάλλον εντοπίζεται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό και την ακόρεστη διάθεση για περισσότερα και περισσότερα και ακόμα περισσότερα ψέματα!..
Τον τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως τις τελευταίες μέρες και πριν τη ψήφιση στη Βουλή του κατάπτυστου πολυνομοσχεδίου και εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για τον προυπολογισμό, το χαλκείο ψευδολογιών του Μαξίμου και ο θηρεύων την προσωπική του επίδειξη, κοινώς φιγουρατζής της πολιτικής και δακτυλόδεικτος πλέον διαστροφέας της αλήθειας, ο Αντώνης Σαμαράς, επιστράτευσαν όλους τους…σιδεράδες που χαλκεύουν την ευπιστία,τις ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων. Με κίβδηλες και μελοδραματικές πρωθυπουργικές δηλώσεις περί πτώχευσης στις 16 Νοεμβρίου, αλλά και τη “σιγουριά”για την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ εκ μέρους των δανειστών μας με τη ψήφιση των επονείδιστων μέτρων, για μια ακόμα φορά ο Αντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εταίρος Βαγγέλης Βενιζέλος, “έκαψαν” και τον πλέον αξιόπιστο ανιχνευτή ψεύδους!…
Με τον εύκολο εντυπωσιασμό με καρύκευμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας που διέσπειραν εντός κι εκτός Βουλής, με μεγαλοστομίες, την απαραίτητη σοβαροφάνεια και τις ελαφρόκαρδες διακηρύξεις, απέδειξαν ότι είναι κατ’ επανάληψη πααθολογικοί ψεύτες και δημαγωγοί του αισχίστου είδους, με την κάθε λεκτική τους αντίδραση να αναδίδει δυσωδία και να αποβλέπει στην εξαπάτηση των πολιτών, για την εξυπηρέτηση και μόνο των ευκαιριακών τους σκοπιμοτήτων.
Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος διδακτορικού στη ψυχολογία ή να είναι φυσιογνωμιστής, για να καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα, παρακολουθώντας τη πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ότι είναι είτε χαμένος στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της πολιτικής ανεπάρκειας και της υποκρισίας, είτε ότι έχει χάσει το αίσθημα της πραγματικότητας και εξαπατά τον εαυτό του δια της φαντασίας….
Προφανώς είναι ένας κοινός πολιτικός ψεύτης!.. Γιατί πώς είναι δυνατόν να μας εκφοβίζει με πτώχευση αν δεν εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, μια πρακτική εκφοβισμού που θυμίζει το…βοσκό με το λύκο, ενώ μετά τη περιβόητη ψήφιση των μέτρων από τους 153 βουλευτές της πολιτικής ελαφρότητας, να τίθεται θέμα για την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού, που, ούτως ή αλλέως, δεν καλύπτει άμεσα ανάγκες των πολιτών;..
Πως είναι δυνατόν να μη γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι η καταβολή του συγκεκριμένου ποσού είχε να κάνει με το πόρισμα της έκθεσης της Τρόικας περί βιωσιμότητας του χρέους; Πως είναι δυνατόν να μη γνώριζε ότι η επίμαχη έκθεση είναι αρνητική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέχρι το 2020, όταν ήδη είχαν ενημερωθεί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ομόλογοι του από το ΔΝΤ; Και είναι οι ίδιοι ομόλογοι του με τους οποίους ο πρωθυπουργός έχει υποτίθεται συχνή επικοινωνία…
Και βέβαια το γνώριζε! Όπως γνώριζε πολύ καλά ότι θα υιοθετήσει χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους του μνημονίου. Κι ας εξαπάτησε το λαό προεκλογικά με το Ζάππειο ένα και δύο και τρία!!.. Κι ας κατέκρυψε την αλήθεια των πραγμάτων περί σκληρής “διαπραγμάτευσης” από στελέχη της παράταξής του και κυρίως από το λαό. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν διαπραγματεύθηκε… Απλώς “συνουσιάστηκε” με την ιδέα της διαπραγμάτευσης, ηδονίστηκε από την προοπτική των συναντήσεών του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και κυρίως την Μέρκελ και…εκπορνεύτηκε τελικά από το θάμβος της εξουσίας, όσο κι αν αυτό το “θάμβος” αποκρύπτει ήδη δυσάρεστες εκπλήξεις για τον μυθολόγο και οπερετικό πρωθυπουργό μας….
Bookmark and Share