Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η επιστολή Σαμαρά με τη δεσμευτική υπογραφή του στον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι

Σάββατο, 02 Ιούνιος 2012 13:53

Η επιστολή Σαμαρα προς τον Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών.


Πότε έλεγε ψέμματα ο κ.Σαμαράς; Στον ελληνικό λαό όταν προχθές ανακοίνωνε τα 18 μέτρα ή στον κ.Ντράγκι, όταν του έστελνε στις 15 Φεβρουαρίου 2012, την επιστολή που παραθέτουμε αυτούσια, με φαρδιά - πλατιά την δεσμευτική υπογραφή του; Διοτι μνημόνιο και παροχές είναι αντίθετα.

Δείτε σε πιστή μετάφραση τι έγραφε με προσωπική του επιστολή του.

Αυτός λοιπόν, που μόλις προχθές υποσχόταν στον Ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και άλλα πολλά αντιμνημονιακά, είναι ο ίδιος που υπέγραψε το μνημόνιο, ο ίδιος που απέστειλε επιστολή υποταγής στη κυρία Μέρκελ, ο ίδιος που έδωσε γη και ύδωρ στον Μάριο Ντράγκι και έγγραφη υπόσχεση ΠΙΣΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η επιστολή Σαμαρά με τη δεσμευτική υπογραφή του στον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

κ.Μάριο Ντράγκι

Πρόεδρο ΕΚΤ

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012

Αγαπητέ Πρόεδρε Ντράγκι

Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.

* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική  βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.  Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις  συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις  πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη  φοροδιαφυγή.


* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.


* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της  χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου  τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής  βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.


Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα  παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του  Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.


Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να  δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους  αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.


Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί  να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα  ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

Με εκτίμηση

Αντώνης Σαμαράς

Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Αγγλιστί Golden Dawn, γαλλιστί L’ aurora Doree. Της Σώτης Τριανταφύλλου

Font Size Larger Font Smaller Font
AddThis Social Bookmark Button
sotiΔεν θυμάμαι να έγραψα ή να συζήτησα ποτέ για τη Χρυσή Αυγή: είναι η πρώτη και, πιθανότατα, η τελευταία φορά. Η ζωή είναι σύντομη, δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να ασχολούμαι με ηλιθίους. Το 2004, όταν έκανα μια έρευνα για τις ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (Κου Κλουξ Κλαν, Posse Comitatus, Αργυροχίτωνες), βρισκόμουν σε διαρκή κατάσταση κλαυσίγελου: δεν επρόκειτο για άτομα φυσιολογικά ή, έστω, «οριακά»· επρόκειτο για τρελούς, και μάλιστα τρελούς για δέσιμο. Αλλά στις ΗΠΑ δεν προβλέπεται «δέσιμο» σε τέτοιες περιπτώσεις, πράγμα που υπονομεύει, νομίζω, την αμερικανική δημοκρατία. Θα θίξω λοιπόν δύο ζητήματα: πρώτον, ένα πολιτικό και θεσμικό – το ότι ο Άρειος Πάγος όφειλε να αρνηθεί το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στις εκλογές· δεύτερον, ένα προσωπικό – το ότι όχι μόνο δεν τη «φοβάμαι», ως πολίτης, αλλά ότι τη βρίσκω γκροτέσκα και αξιοθρήνητη.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται να συμμετέχουν στις εκλογές κόμματα και άτομα που απειλούν ή προτρέπουν σε ποινικά εγκλήματα. Η Χρυσή Αυγή και απειλεί και προτρέπει σε ποινικά εγκλήματα: οι ιδέες της πρέπει να είναι ελεύθερες – όπως είναι όλες οι ιδέες, ακόμα και οι θεοπάλαβες (σατανιστικές, βρικολακίστικες, προφητικομεσσιανικές) –, οι πράξεις της όμως εμπίπτουν, απλούστατα, στον ποινικό κώδικα. Στην Ελλάδα πλανάται η παρεξήγηση ότι στη δημοκρατία κάνουμε ό,τι θέλουμε· γι’ αυτό το κοινωνικό μας οικοδόμημα είναι σαθρό, γι’ αυτό η πολιτική μας συμπεριφορά παραμένει νηπιώδης. Επιπροσθέτως, δεν σεβόμαστε το Κοινοβούλιο: απόδειξη η ποιότητα του πολιτικού μας προσωπικού· απόδειξη κι ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επιτρέπει την κατάληψη εδράνων από εγκληματίες.
Το ότι η Χρυσή Αυγή απέσπασε τόσες ψήφους δεν μας δίνει βαρυσήμαντες πληροφορίες πέρα από το αυτονόητο: η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής δημιούργησε δυσαρέσκεια και ρατσιστικά αντανακλαστικά – δεν τεκμαίρεται ότι οι πολίτες έγιναν στρατευμένοι φασίστες. Έχουμε χαμηλό επίπεδο παιδείας, ο κάθε άνθρωπος βασανίζεται από τις έγνοιες του και δεν γνωρίζει σε βάθος τις κοινές υποθέσεις, οι οποίες είναι, εξάλλου, αρκετά περίπλοκες. Η δράση μας προκύπτει από τις πληροφορίες που έχουμε για τον κόσμο: «ο κόσμος, γιε μου, είναι μια γυάλα γεμάτη νερό», λέει ο μπαμπάς - ψάρι στο παιδί - ψάρι. Αν ο μικρόκοσμος των ψηφοφόρων εκπίπτει καθημερινά από την παρουσία εξαθλιωμένων που απειλεί τους εν εξαθλιώσει γηγενείς, ενισχύονται οι βάναυσες ιδεολογίες και οι μισανθρωπικές αντιδράσεις. Οι θεσμοί – όπως ο Άρειος Πάγος – υπάρχουν για να απομονώνουν τις ιδεολογίες και τα άτομα που οδηγούν σε παράνομους τρόπους συμπεριφοράς. Εξάλλου, ο δημόσιος λόγος, μια εξουσία ανάμεσα στις άλλες, πρέπει να έχει όρια: το πού θα βρούμε το κριτήριο που επιτρέπει να διακρίνουμε τους «καλούς» περιορισμούς από τους «κακούς» είναι ένα ανοιχτό ζήτημα, το οποίο ωστόσο μπορεί να οριστεί, σε μεγάλο βαθμό, μέσω της λογικής. Το να θέτουμε όρια στην ελευθερία έκφρασης δεν σημαίνει ότι ζητάμε την εγκαθίδρυση της λογοκρισίας· απλώς ζητάμε υπευθυνότητα εκ μέρους εκείνων που έχουν τη δύναμη να μεταδίδουν πληροφορίες και γνώμες. Η υπευθυνότητα αυξάνεται με τη δύναμη που διαθέτουν και που θα έπρεπε να προκαλεί ανάλογη επιφύλαξη. Κοντολογίς, η ελευθερία που έχει η κότα να πιάσει την αλεπού είναι μια αστειότητα εφόσον δεν έχει αυτή την ικανότητα. Η ελευθερία της αλεπούς είναι πιο επικίνδυνη εφόσον είναι η πιο δυνατή. Υπό αυτήν την έννοια τα μέσα ενημέρωσης δεν θα έπρεπε να δίνουν βήμα στη Χρυσή Αυγή η οποία, επαναλαμβάνω, έχει την ελευθερία της διάδοσης των ιδεών της, πλην όμως με δικά της μέσα. Πράγματι, τα ΜΜΕ απέφυγαν να δώσουν βήμα, αλλά, τελευταία, λίγο πριν από τις εκλογές, υπέκυψαν στις πιέσεις, δικαιολογώντας την αλλαγή στάσης με ωφελιμιστική λογική: αν οι ψηφοφόροι δουν τους τερατώδεις Χρυσαυγίτες δεν θα τους ψηφίσουν. Κατανοητή η ωφελιμιστική λογική· η ηθική όμως παραμένει ανώτερο μέγεθος και αξία: ό,τι δεν πρέπει να γίνεται, δεν πρέπει να γίνεται. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση ούτε στα μέσα ενημέρωσης ούτε στους δημοκρατικούς θεσμούς.
Το δεύτερο ζήτημα, όπως προανέφερα, σχετίζεται με την απόκρισή μας στην ευκαιριακή ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν ήξεραν περί τίνος επρόκειτο, ότι ψήφιζαν δηλαδή αυτό που λέγαμε επιεικώς κάποτε «ΚΔΟΑ» (κτηνώδης δύναμη, ογκώδης άγνοια) κι ότι η τιμωρητική τους ψήφος τοποθετούσε στη Βουλή μια συμμορία ψυχωσικών. Ψυχικές ασθένειες διαγιγνώσκονται εύκολα σε πολλούς πολιτικούς (εξουσιομανία, μυθομανία, ναρκισσισμός, κλεπτομανία, παράνοια, επιδειξιομανία), η Χρυσή Αυγή όμως δεν εντάσσεται σ’ αυτές τις κατηγορίες των νευρωτικών. Οι αρχηγοί της πάσχουν από σαφείς διανοητικές ανωμαλίες ψυχωσικού τύπου: απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, τρέλα του μεγαλείου, μισανθρωπισμό, παραισθήσεις. Πολλοί από αυτούς εκδηλώνουν συμπτώματα σχιζοφρένειας: αυταπάτες, αποδιοργανωμένη σκέψη και ομιλία, παραλήρημα, αμβλύνοια, φτώχεια του λόγου (αλογία), ανηδονία, έλλειψη επιθυμίας να δημιουργήσουν σχέσεις με ανθρώπους (ακοινωνία). Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών του κεντρικού νευρικού συστήματος, που οφείλονται είτε σε σοβαρά ψυχικά τραύματα είτε σε χαμηλή νοημοσύνη ή και στα δύο. Επειδή έχω αποφοιτήσει από τη Φαρμακευτική, μοιραία σκέφτομαι τη φαρμακευτική αγωγή που συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις, συχνά με θετικά αποτελέσματα. Αλλά βεβαίως τον πρώτο λόγο έχουν οι ψυχίατροι, όχι οι φαρμακολόγοι.
Η Χρυσή Αυγή είναι μια καρικατούρα και η γενική της συνέλευση μου φέρνει στο μυαλό μαζώξεις της Μαφίας: ο Μπάμπης ο Χοντρός, ο Λάκης ο Φονιάς, ο Ρούλης ο Φρυδάτος, ο Στέλιος ο Φούρναρης (υπαρκτό πρόσωπο που αρέσκεται σε φούρνους μικρο-Εβραίων), ο Βρασίδας ο Μάγκας, ο Βάγγος ο Χασάπης – και πάει λέγοντας. Θέλω να πω: αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι σε ατομικό επίπεδο – μιας και εκδηλώνουν προθέσεις κατά συρροήν δολοφόνου –, αλλά όχι σε κοινωνικό· δεν απειλούν το πολίτευμα και την κοινωνία μας. Παραείναι ανόητοι, παραείναι υστερικοί, παραείναι άρρωστοι και ταυτοχρόνως γελοίοι… Λιγοστοί πολίτες έλκονται από τέτοια βλακεία και ασχήμια, ακόμα κι αν δεν έχουν ιδέα από τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού. Εξάλλου, ας δείξουμε υπομονή: οι νέοι, όσοι, για παράδειγμα, ακούνε σήμερα Black Metal και φοράνε μπλουζάκια με σβάστικες, θα μεγαλώσουν και θα ξεχάσουν το Black Metal και τις σβάστικες – θα συνιστούσα ψυχραιμία σε γονείς και δασκάλους· τα «παιδιά» αναζητούν ψηλαφώντας τον δρόμο τους μέσα σ’ έναν λαβύρινθο. Όπως και οι μεγάλοι.
Θα συνιστούσα ψυχραιμία και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής: όλοι κάνουμε λάθη· οι περισσότεροι από μας παρασύρονται σε κάποια στιγμή της ζωής τους από αιματηρά οράματα, από συνθήματα μίσους. Ωστόσο, όλα μπορούν να διορθωθούν: ακόμα και η αρρωστημένη ψυχοσύνθεση των μελών της Χρυσής Αυγής επιδέχεται θεραπεία – με υπομονή και χωρίς καμιά υποχώρηση. Χωρίς καμιά υποχώρηση. 

Αποχωρεί ταπεινωμένος ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

thumb
Μετά από μια εξαετή θητεία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας αποχωρεί ταπεινωμένος καθώς έχει την ευθύνη για την οικονομική κρίση της Ισπανίας.
Στις 12 Ιουλίου, ο Μιγκέλ Ανχελ Φερνάντεθ Ορντόνιεθ, γνωστός ως «Μάφο», θα εγκαταλείψει τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας ύστερα από μια εξαετή θητεία. Ο 67χρονος αυτός οικονομολόγος θα φύγει ταπεινωμένος, καθώς σ’ αυτόν επιρρίφθηκε η ευθύνη για την οικονομική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η Ισπανία. Ισως μάλιστα και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Πολλοί είναι εκείνοι άλλωστε που θέλουν να πέσουν κεφάλια μετά τη χρεοκοπία της Bankia, της τέταρτης εισηγμένης τράπεζας της χώρας, που η σωτηρία της θα κοστίσει στους φορολογούμενους …23,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Φερνάντεθ Ορντόνιεθ, που έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και έχει εργαστεί στο ΔΝΤ, στην Παγκόσμια Τράπεζα και στον ΟΟΣΑ, θεωρείται λαμπρός οικονομολόγος. Δεν μπόρεσε όμως να φέρει σε πέρας την εξυγίανση των τραπεζών όταν έσκασε η «φούσκα» των ακινήτων, η οποία τις είχε φορτώσει με προβληματικά ομόλογα αξίας 184 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όταν ο Ορντόνιεθ διορίστηκε διοικητής της Τράπεζας, το 2006, το Λαϊκό Κόμμα της τότε αντιπολίτευσης είχε μιλήσει για έναν «υπερβολικά πολιτικό» διορισμό. Ο Φερνάντεθ Ορντόνιεθ ήταν πράγματι από πολύ νέος στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και είχε καταλάβει θέσεις-κλειδιά στις κυβερνήσεις του Φελίπε Γκονθάλεθ και του Χοσέ Λουις Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Λεπτομέρεια; Όχι, απαντά ο καταλανός Χαβιέρ Σάλα-ι-Μαρτίν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. «Το τραπεζικό σύστημα ήταν ήδη πολύ πολιτικοποιημένο. Θα έπρεπε το εποπτικό όργανο να είναι ανεξάρτητο!»
Για να επιβληθούν δύσκολες αποφάσεις στα ταμιευτήρια, χρειαζόταν ένα άτομο που να χαίρει σεβασμού τόσο από τη Δεξιά όσο και από την Αριστερά. Το 2006, σε μια Ισπανία που βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη, αυτό δεν φαινόταν πολύ σημαντικό. Αλλά το 2008 το τοπίο άλλαξε. Το Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε τον Φερνάντεθ Ορντόνιεθ ότι συγκάλυψε την τραπεζική κρίση για να βοηθήσει τον Θαπατέρο να επανεκλεγεί. Ο κεντρικός τραπεζίτης εξανέστη. Ένα χρόνο αργότερα ανακοίνωσε την πρώτη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Βασικός στόχος: να μειωθούν τα ταμιευτήρια από 45 σε 15. «Ο Ορντόνιεθ έδειξε έλλειψη ρεαλισμού θεωρώντας πιο σημαντικό το μέγεθος των τραπεζών από τη βιωσιμότητά τους», σχολιάζει ένας πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
Το 2008, έλεγε ότι «η Τράπεζα της Ισπανίας δεν θα κάνει συστάσεις, δεν θα διευθύνει, δεν θα επιβάλλει συγχωνεύσεις». Δύο χρόνια αργότερα, ο Ορντόνιεθ απείλησε τα ταμιευτήρια ότι θα τα θέσει υπό εποπτεία αν δεν επιταχυνθεί η συγχώνευσή τους. Ετσι γεννήθηκε το 2011 η Bankia. Ηταν προϊόν συγχώνευσης επτά ταμιευτηρίων, ανάμεσα στα οποία η Caja Madrid και η Bancaja.
Σήμερα, το Λαϊκό Κόμμα της Μαδρίτης κατηγορεί τον «Μάφο» ότι ανάγκασε την Caja Madrid να συγχωνευτεί με την Bancaja, παρόλο που η τελευταία ήταν φορτωμένη με τοξικά ομόλογα. Και πολλοί οικονομολόγοι όμως επικρίνουν τη συγχώνευση διαφόρων «ζόμπι», από την οποία γεννήθηκαν τέρατα με πήλινα πόδια.
«Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, η Bankia περνούσε χωρίς πρόβλημα τα stress tests της Κεντρικής Τράπεζας, και έπαιρνε την άδεια να μπει στο χρηματιστήριο», υπενθυμίζει ο Σάλα-ι-Μαρτίν. Μέσα σε επτά μήνες, όμως, η μετοχή της έπεσε 60%, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να καταστραφούν. Στις 10 Απριλίου, ο «Μάφο» υποβάθμισε τα λάθη του παρελθόντος και τους βραδείς ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», δήλωσε. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το 2009 ξεκίνησε στην Ισπανία η διαδικασία αναδιάρθρωσης των τραπεζών και ότι η διαδικασία αυτή σε λίγο θα ολοκληρωθεί»…
Τρεις εβδομάδες αργότερα, το υπουργείο Οικονομίας ανέλαβε τα ηνία της τελευταίας μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ηταν η τέταρτη μεταρρύθμιση σε τρία χρόνια. Την ίδια περίοδο ορίστηκαν δύο Επιτροπές Ελέγχου, υπό τον γερμανό Ρολάν Μπέργκερ και τον αμερικανό Ολιβερ Ουάιμαν, για να αναλύσουν τον απολογισμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ηταν ένας θλιβερός επίλογος για τον «Μάφο».
πηγή: newsit.gr

Σύγκρουση δύο κόσμων για την οικονομία

Με ανοιχτα χαρτιά από χθες, οπότε και παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα και του ΣΥΡΙΖΑ, «παίζουν» πλέον όλα τα κόμματα ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.

Τα διλήμματα πλέον είναι ξεκάθαρα από όλους, όπως ξεκάθαρο είναι και το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μετωπική συγκρουση δύο βασικών πόλων: εκείνων που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει «οξυγόνο» μέσα στο Μνημόνιο, μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και εκείνων που καταγγέλλουν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα εκτός ευρωζώνης και ΕΕ και κατά συνέπεια στην καταστροφή, θέση που υπερασπίστηκε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται όπως αναφέρει το Έθνος για μια αντιπαράθεση που ξεπερνά εν πολλοίς τις ιδεολογίες των κομμάτων και θέτει στο επίκεντρο της διαμάχης το μέλλον της χώρας, σε πραγματική και όχι σε θεωρητική ή πολιτική βάση.

Αφορμή για την επιβεβαίωση ότι στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές θα δοθεί μια πολύ σκληρή μάχη, αποτέλεσε η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αφού επετέθη με δριμύτητα στους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο έθεσε το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που οδηγεί στη δραχμή.

Κατέστησε δε σαφές ότι η βασική του πολιτική απόφαση, την οποία και θα υλοποιήσει, όπως είπε, την επομένη των εκλογών, είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν κυρίως από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ήταν οξύτατες, γεγονός ενδεικτικό της αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει.
Αναδημοσίευση απο http://www.newsbeast.gr/ 

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

11 κανόνες που δεν διδάσκονται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία!!

http://www.totefteri.com/ | 2012-06-01 00:50:36



Ο bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο μίλησε για 11 κανονες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο.

Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο...

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι...δίκαιη - συνήθισέ το!

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.

Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.

Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαρισμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεια έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη αλλά ούτε και αξιοκρατική - βρες ένα μέσο

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Το σύστημα την τσαλαπατά είτε έχεις τα κότσια είτε όχι. Ποτέ η ανοησία και το δήθεν δεν είχαν τόση επιτυχία και κερδοφορία σε μια χώρα όσο στην Ελλάδα...

Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Χρειάζεται ένα πολιτικό ισχυρό μέσο, αρκετή ξετσιπωσιά ώστε να γίνεις διευθύνων σύμβουλος σε μια κερδοφόρα κρατική υπηρεσία με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να την απαξιώσεις και να συνεχίσεις σε μία άλλη. Τα λεφτά ΕΚΕΙ υπάρχουν και είναι ακόμη πιο πολλά. Περιουσία σε χρόνο dt..

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το "δίκαιο" κράτος.


Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Απλά σήμερα είναι καταλληλότερο για τους Αλβανοπακιστανορωσσοπόντιους που έχουν κάνει περιουσίες και αύριο θα σου νοικιάζουν το σπίτι... Εσύ είσαι για άλλα κόλπα. Να τρως τη σύνταξη του μπαμπά, να τη βγάζεις στα καφέ και να περιμένεις τη χρυσή ευκαιρία που θα αποκτήσεις απλά και γρήγορα με τα προαναφερθέντα προσόντα (βλέπε το 3)


Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΠΛΑ Η ΚΑΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα reality....

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Oύτε βέβαια και τόσο καταθλιπτικοί και απελπισμένοι... Εσύ βέβαια με αυτά που σου πασάρει η TV είσαι ένας/μια STAR.... που απλά δεν έχεις ανακαλυφθεί ακόμη...

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεια έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Στην πραγματική ζωή εάν είσαι αδίστακτος και κάνεις τις σωστές επιλογές τότε οι αρνητικές βαθμολογίες εξαλείφονται τελείως.. Βρίσκεις άλλα κορόιδα να πληρώσουν γι αυτές. Βλέπε ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ VS ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ....

Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών αλλά οι αδιάκοπες διακοπές... Κι αν μια κυρία της καλής κοινωνίας σπάσει το νυχάκι της πέφτει σε κατάθλιψη... Η Ελλάδα βουλιάζει και ο Γιωργάκης πάει διακοπές για να ξεκουραστεί από τα ταξίδια αναψυχής και δημόσιας προβολής. Ο Κωστάκης μετά από τέτοια εξοντωτική πορεία πράττει ομοίως. Έχεις τόσα καλά παραδείγματα...

Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή στους ανθρώπους συμβαίνουν ακόμη καλύτερα πράγματα. Αρκεί να είσαι με τους κερδισμένους αλήτες αυτής της χώρας.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους ΑΛΗΤΕΣ. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.

Eυτυχώς που υπάρχουν και εξαιρέσεις.. κάποιες από αυτές θα βγάλουν τη χώρα από το βούρκο

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σώστε μας από τους σωτήρες, ένα κείμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη

tvxs.gr/node/95850
Ο Σλοβένος φιλόσοφος, Σλάβοϊ Ζίζεκ γράφει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την άνοδο των νεοναζί, το πρόγραμμα λιτότητας, τις προσπάθειες κατεδάφισης της δημοκρατίας, την «αγριότητα της άμυνας» και τους «σωτήρες», από τους οποίους πρέπει εν τέλει να σωθούμε.
 Φανταστείτε μια σκηνή από μια δυσοίωνη ταινία που περιγράφει την κοινωνία μας στο εγγύς μέλλον. Ένστολοι φρουροί περιπολoύν στους μισοάδειους δρόμους στο κέντρο της πόλης τη νύχτα, για κυνήγι μεταναστών, εγκληματιών. Εκείνοι που εντοπίζονται, κακοποιούνται. Αυτό που φαίνεται σαν μια ευφάνταστη εικόνα του Χόλιγουντ είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα. Τη νύχτα, μαυροντυμένοι «πολιτοφύλακες» από την αρνήτρια του Ολοκαυτώματος νεο-φασιστική Χρυσή Αυγή - η οποία κέρδισε επτά τοις εκατό των ψήφων κατά τον τελευταίο γύρο των εκλογών, και είχε την υποστήριξη, όπως λέγεται, από το 50 τοις εκατό της αθηναϊκής αστυνομίας - περιπολούν στο δρόμο και ξυλοκοπούν όλους τους μετανάστες που μπορούν να βρουν: Αφγανούς, Πακιστανούς, Αλγερινούς. Έτσι, αυτός είναι ο τρόπος που αμύνεται η Ευρώπη την άνοιξη του 2012.

Το πρόβλημα με την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού πολιτισμού κατά της απειλής των μεταναστών είναι ότι η αγριότητα της άμυνας είναι κάτι περισσότερο από μια απειλή για τον «πολιτισμό» από οποιοδήποτε αριθμό μουσουλμάνων. Με τέτοιους φιλικούς υπερασπιστές, η Ευρώπη δεν χρειάζεται τους εχθρούς. Εκατό χρόνια πριν, ο G.K. Chesterton περιέγραφε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι επικριτές της θρησκείας: «Οι άνθρωποι που αρχίζουν να πολεμούν την Εκκλησία στο όνομα της ελευθερίας και της ανθρωπιάς στο τέλος καταλήγουν να πετούν μακριά τοσο την ελευθερία οσο και την ανθρωπιά, αν απλώς και μόνο πολεμούν την Εκκλησία…». Πολλοι φιλελεύθεροι πολεμιστές είναι τόσο πρόθυμοι να παλέψουν τον αντιδημοκρατικό φονταμενταλισμό που καταλήγουν να ξεφορτώνονται την ελευθερία και τη δημοκρατία αν πολεμούν μόνο ενάντια στη τρομοκρατία. Αν οι «τρομοκράτες» είναι έτοιμοι να καταστρέψουν αυτόν τον κόσμο για την αγάπη του άλλου, οι πολεμιστές μας εναντίον της τρομοκρατίας, είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τη δημοκρατία από το μίσος για τον μουσουλμάνο Άλλο. Μερικοί από αυτούς αγαπούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τόσο πολύ ώστε είναι έτοιμοι να νομιμοποιήσουν τα βασανιστήρια για να την υπερασπιστούν. Είναι μια αντιστροφή της διαδικασίας με την οποία οι φανατικοί υπερασπιστές της θρησκείας ξεκινούν από την επίθεση στη σύγχρονη κοσμική κουλτούρα και καταλήγουν να θυσιάζουν τα δικά τους θρησκευτικά διαπιστευτήρια στο ζήλο τους να εξαλείψουν τις πτυχές της εκκοσμίκευσης που μισούν.

Αλλά οι υπερασπιστές της Ελλάδας εναντίον των μεταναστών δεν αποτελούν τον βασικό κίνδυνο: είναι απλά ένα υποπροϊόν της αληθινής απειλής, της πολιτικής της λιτότητας που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Ο επόμενος γύρος των ελληνικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου. To ευρωπαϊκό κατεστημένο μας προειδοποιεί ότι οι εκλογές αυτές είναι ζωτικής σημασίας: κρίνεται όχι μόνο η τύχη της Ελλάδας, αλλά ίσως η μοίρα ολόκληρης της Ευρώπης. Ένα αποτέλεσμα - το σωστό, όπως υποστηρίζουν - θα επιτρέψει να συνεχίστει η επίπονη αλλά αναγκαία διαδικασία της ανάκαμψης μέσω της λιτότητας. Η εναλλακτική λύση - αν ο «ακροαριστερός» ΣΥΡΙΖΑ νίκησει - θα είναι μια ψήφος για το χάος, το τέλος του (ευρωπαϊκού) κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Οι Κασσάνδρες έχουν δίκιο, αλλά όχι με τον τρόπο που σκοπεύουν. Οι επικριτές των σημερινών δημοκρατικών διαδικασιών διαμαρτύρονται ότι οι εκλογές δεν προσφέρουν μια πραγματική επιλογή: αντίθετα αυτό που έχουμε, είναι η επιλογή μεταξύ της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς των οποίων τα προγράμματα είναι σχεδόν ταυτόσημα. Στις 17 Ιουνίου, θα υπάρξει μια πραγματική επιλογή: το κατεστημένο (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) από τη μία πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Και, όπως συνήθως συμβαίνει όταν προσφέρεται μια πραγματική επιλογή, το καθεστώς είναι σε πανικό: το χάος, η φτώχεια και η βία θα ακολουθήσει, λένε, αν γίνει η λανθασμένη επιλογή. Το απλό ενδεχόμενο μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει στείλει κύματα φόβου στις παγκόσμιες αγορές. Η ιδεολογική προσωποποίηση έχει τη τιμητική της: οι αγορές μιλούν σαν να ήταν πρόσωπα, εκφράζοντας την «ανησυχία» τους για το τι θα συμβεί αν οι εκλογές δεν οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση με εντολή να συνεχίσει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι πολίτες στην Ελλάδα δεν έχουν καθόλου χρόνο να ανησυχούν για αυτές τις προοπτικές: έχουν αρκετά για να ανησυχούν στην καθημερινή τους ζωή, η οποία γίνεται όλο και πιο άθλια σε βαθμό που δεν έχει ιδωθεί στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Τέτοιες προβλέψεις είναι αυτο-εκπληρούμενες, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας έτσι στις πιθανότητες για τις οποίες προειδοποιούν. Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ευρωπαϊκό κατεστημένο ελπίζει ότι θα μάθουμε με το σκληρό τρόπο τι συμβαίνει όταν γίνεται μια προσπάθεια να σπάσει ο μοχθηρός κύκλος της αμοιβαίας συνενοχής μεταξύ των τεχνοκρατών των Βρυξελλών και του αντιμεταναστευτικού λαϊκισμού. Γι 'αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι πρώτη του προτεραιότητα, εαν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι να ακυρώσει, εξουδετερώσει τον πανικό: «Οι άνθρωποι θα νικήσουν το φόβο. Δεν θα υποκύψουν. Δεν θα εκβιαστούν». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σχεδόν αδύνατη αποστολή. Δεν είναι η φωνή της ακροαριστερής «τρέλας», αλλά της λογικής μιλώντας ενάντια στην τρέλα της ιδεολογίας της αγοράς. Με την ετοιμότητά τους να κυβερνήσουν, έχουν αποβάλλει το φόβο της Αριστεράς να αναλάβει την εξουσία. Έχουν το θάρρος να καθαρίσουν το χάος που δημιουργήθηκε από άλλους. Θα χρειαστεί να εφαρμόσουν ένα τρομερό συνδυασμό των αξιών και του πραγματισμού, της δημοκρατικής δέσμευσης και της προθυμίας να δράσουν γρήγορα και αποφασιστικά, όπου χρειάζεται. Αν πρόκειται να έχουν ακόμη και μια ελάχιστη πιθανότητα επιτυχίας, θα χρειαστούν μια πανευρωπαϊκή εκδήλωση αλληλεγγύης: όχι μόνο μια αξιοπρεπή μεταχείριση από την πλευρά κάθε άλλης ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και πιο δημιουργικές ιδέες, όπως η προώθηση ενος τουρισμού αλληλεγγύης αυτό το καλοκαίρι.

Στις Σημειώσεις για τον ορισμό της κουλτούρας,
ο T.S. Eliot παρατήρησε ότι υπάρχουν στιγμές που η μόνη επιλογή είναι μεταξύ αίρεσηςς και απιστίας (μη πίστης) - δηλαδή, όταν ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις ζωντανή μια θρησκεία είναι να προκαλέσεις μια θρησκευτική διάσπαση. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ευρώπη σήμερα.
Μόνο μια νέα «αίρεση» - που εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από τον ΣΥΡΙΖΑ - μπορεί να σώσει ό, τι αξίζει σωτηρία από την Ευρωπαϊκή κληρονομιά: τη δημοκρατία, την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, την ισότιμη αλληλεγγύη κτλ. Η Ευρώπη στην οποία θα καταλήξουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί θα είναι μια «Ευρώπη με Ασιατικές αξίες »- το οποίο, φυσικά, δεν έχει να κάνει με την Ασία, αλλά με την τάση του σύγχρονου καπιταλισμού να αναστείλει τη δημοκρατία.

Εδώ είναι το παράδοξο που στηρίζει την «ελεύθερη ψήφο» στις δημοκρατικές κοινωνίες: ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνει τη σωστή επιλογή. Γι 'αυτό, όταν γίνεται η λανθασμένη επιλογή (όπως όταν η Ιρλανδία απέρριψε το σύνταγμα της Ε.Ε.), η επιλογή αντιμετωπίζεται ως σφάλμα, και το κατεστημένο απαιτεί αμέσως η «δημοκρατική» διαδικασία να επαναληφθεί ώστε το λάθος να διορθωθεί. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός, πρότεινε ένα δημοψήφισμα για το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης στο τέλος του περασμένου έτους, το ίδιο το δημοψήφισμα απορρίφθηκε ως λανθασμένη επιλογή.

Υπάρχουν δύο βασικές ιστορίες για την ελληνική κρίση στα μέσα ενημέρωσης: η γερμανική-ευρωπαϊκή ιστορία (οι Έλληνες είναι ανεύθυνοι, τεμπέληδες, φοροφυγάδες κτλ., και πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο και να διδαχτούν δημοσιονομική πειθαρχία) και η Ελληνική ιστορία (η εθνική κυριαρχία μας απειλείται από την νεοφιλελεύθερη τεχνοκρατία που επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες). Όταν κατέστη αδύνατο να αγνοήσει κανείς τα δεινά του ελληνικού λαού, μια τρίτη ιστορία προέκυψε: οι Έλληνες τώρα παρουσιάζονται ως θύματα ανθρωπιστικής κρίσης που έχουν ανάγκη από βοήθεια, σαν ένας πόλεμος ή μια φυσική καταστροφή να έπληξε τη χώρα. Ενώ και οι τρεις ιστορίες είναι λανθασμένες, η τρίτη είναι αναμφισβήτητα η πιο αηδιαστική. Οι Έλληνες δεν είναι παθητικά θύματα: είναι σε πόλεμο με το ευρωπαϊκό οικονομικό κατεστημένο, και αυτό που χρειάζονται είναι η αλληλεγγύη στον αγώνα τους, γιατί είναι και δικός μας αγώνας επίσης.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας από τους κύριους τόπους δοκιμών ενός νέου κοινωνικο-οικονομικού μοντέλου δυνητικά απεριόριστης εφαρμογής: μια αποπολιτικοποιημένη τεχνοκρατία στην οποία οι τραπεζίτες και άλλοι ειδικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κατεδαφίσουν τη δημοκρατία. Σώζοντας την Ελλάδα από τους λεγόμενους σωτήρες της, θα σώσουμε και την ίδια την Ευρώπη.

* Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο London Review of Books και αναδημοσιεύθηκε μεταφρασμένο στο blog "Κοίτα τον Ουρανό" από τον Αντώνη Γαλανόπουλο



Η έξυπνη απάτη του επιχειρήματος Ευρώπη = Ευρωζώνη

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2012

thumb


ΑΚΗΣ ΚΟΣΩΝΑΣ


ή «αν τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν μαζί μας, τόσο το χειρότερο για τα αποτελέσματα»!

Το πιο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει μετά την εκλογική συντριβή ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι η καταφανής αδυναμία στελεχών τους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα, την πραγματικότητα και την αποδοκιμασία. Ίσως είναι το σοκ που δεν τους επιτρέπει να συνέλθουν και τους οδηγεί σε έναν παραληρηματικό λόγο άλλου περιεχομένου και σε μια χαλαρή στάση απέναντι στην καταστροφή που υπέστησαν. Τόσο που επισημαίνεται ακόμα και από δημοσιογράφους - συνομιλητές τους στα τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς όμως σημαντικό αποτέλεσμα. Έχουμε εδώ μια εφαρμογή του δόγματος του σοκ αντιστρόφως: Είναι τα καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα κυβερνητικά κόμματα που το υφίστανται και όχι οι πολίτες. Ασφαλώς δεν είναι συνηθισμένα τα κόμματα αυτά να υπάρχουν σε τέτοιες συνθήκες (άθροισμα ποσοστών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ 32,03%) και να έχουν απέναντί τους το 67,97% του εκλογικού σώματος. Πολύ περισσότερο όταν με άνεση συγκέντρωναν σε όλες τις εκλογές πάνω από 70% και έμενε ένα 30% και λιγότερο να μοιραστούν όλοι οι άλλοι. Η ιδιότυπη αυτή γενετική μνήμη μεταφέρεται και στα σημερινά μεγαλοστελέχη ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που συμπεριφέρονται ως πλειοψηφία, επαναλαμβάνοντας στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις τα ίδια επιχειρήματα που έλεγαν προεκλογικά και καταψηφίστηκαν! Κάτι σαν ζήτω η Ευρώπη, χωρίς ευρώ δεν γίνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις, τα τοκοχρεολύσια, οι ξένοι, οι δανειστές, οι υποχρεώσεις μας κ.λπ. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα ορισμένοι το παρακάνουν, όπως φιλελεύθερος βουλευτής της Ν.Δ., που θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα των στιγμών δεν δίστασε να πει σε τηλεοπτική εκπομπή (ΝΕΤ, βράδυ 10ης Μαΐου 2012) ότι οι συνθήκες σήμερα είναι κρισιμότερες απ’ ό,τι στη μεταπολίτευση που έγινε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κων. Καραμανλή! Όταν όμως επιστρατεύεις τέτοια επιχειρηματολογία, οδηγείς στον ευτελισμό κορυφαία σημεία - σταθμούς στη νεοελληνική Ιστορία, εξομοιώνοντάς τα με μια πρόσκαιρη συστημική κρίση που προήλθε από την ενδυνάμωση της ασυδοσίας των αγορών μέσω του άκρατου φιλελευθερισμού που επαγγέλλεται μεταξύ άλλων και ο συγκεκριμένος βουλευτής. Φτάσαμε αλήθεια στο σημείο να συγκρίνουμε την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η διεθνής τοκογλυφία και ο άκρατος μερκελικός συντηρητικός φιλελευθερισμός με τη μετάβαση της χώρας από τη δικτατορία στη δημοκρατία;
Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Και πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό. Όποιο κι αν είναι το – πρόσκαιρο έτσι κι αλλιώς – τίμημα. Η κυριαρχία της παγκοσμιοποίησης στην εσωτερική πολιτική είναι φανερή στον τρόπο σκέψης πολλών στελεχών των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Η επικράτηση της λογικής της μίας και μόνο λύσης (όπου λύση = ευρώ/ευρωζώνη/μνημόνιο) και η έκφραση αυτής της λογικής από τα δύο κατ’ επάγγελμα κυβερνητικά κόμματα, οδήγησαν τον κόσμο στην ταύτιση των δύο κομμάτων και τη συμπερίληψή τους στην εκλογική συνείδηση σε ένα σχήμα. Έτσι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν προεκλογικά στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσουν (και να αναδείξουν) διαφορές, ο κόσμος είχε ήδη αντιληφθεί τι συμβαίνει και είχε πάρει τις αποφάσεις του. Για πρώτη φορά στα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης γινόταν τόσο φανερό ότι τα δύο κόμματα έχουν κοινή πολιτική, κοινή οπτική και είναι πρόθυμα να εκποιήσουν τα ιδεολογικά τους χαρακτηριστικά στο όνομα της υποταγής σε έναν θολό, αμφιλεγόμενο και αμφίβολου μέλλοντος ευρωπαϊσμό. Το εξουσιαστικό τραπεζικό/πολιτικό σύμπλεγμα που ελέγχει τη μετασχηματισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει να ταυτίσει την Ευρώπη με την ευρωζώνη, το ευρώ με την ευμάρεια, τη ζωή στην Ευρώπη με την παρουσία στην ευρωζώνη. Παραδόξως δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς από όσους διαφωνούν με το παραπάνω σχήμα ότι
  • Ευρωπαϊκή΄Ενωση υπάρχει και εκτός ευρωζώνης (από τις 27 χώρες - μέλη της Ε.Ε., οι 17 είναι και μέλη της ευρωζώνης – οι άλλες 10 έχουν τα δικά τους νομίσματα και μεταξύ αυτών Αγγλία και Σουηδία).
  • Ο ευρωπαϊσμός δεν είναι σύμφυτος με το μνημόνιο.
  • Δεν διακυβεύεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. αν κινηθεί νομισματικά εκτός ευρώ. Το δεύτερο δεν είναι προϋπόθεση για το πρώτο.
  • Η επιχείρηση ταύτισης Ευρώπης με ευρωζώνη και ευρώ είναι απλώς εργαλείο για την προπαγάνδιση της άθλιας συμφωνίας με τους δανειστές.
Έτσι, εκπρόσωποι κομμάτων που αντιτίθενται στο μνημόνιο και στις εκλογές πλειοψήφησαν αθροιστικά, συχνά παγιδεύονται στη διάρκεια συζητήσεων στο υπονομευτικό, λαϊκίστικο και συστημικό ερώτημα «εσείς έχετε βρει τρόπους να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις;» αφού αποφεύγουν να μπουν στην επισήμανση των προηγούμενων αυτονόητων σημείων. Γιατί αποφεύγουν; Διότι ο φόβος και η αυτολογοκρισία που έχουν επιβληθεί από το σύστημα οδηγούν στην επιλογή για μη αναφορά σε αυτά τα ζητήματα. Είναι ο φόβος ότι αν τεθούν τα ζητήματα, θα αμφισβητηθεί «η ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας» και θα τους αποδοθεί αυτή η απόπειρα. Το βάρος αυτό δεν είναι διατεθειμένος κανείς να το σηκώσει, ακόμα και για να δοκιμάσει να καταρρίψει τις κατηγορίες. Εάν όμως φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα και να εφαρμόσουν τη δική τους πολιτική, πρέπει να εξηγήσουν το μείζον, πίνοντας το πικρό ποτήρι της τρομερής επίθεσης που θα δεχτούν από το σύστημα δυνάμεων και συμφερόντων που κυβερνά τον τόπο. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Και ο κόσμος φαίνεται πως τους δίνει την ευκαιρία.
* Ο Άκης Κοσώνας είναι δημοσιογράφος

Ταρίκ Αλί: Ελπίδα για την Ευρώπη μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα

thumb
Ως μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές για την Ευρωπαϊκή ιστορία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο χαρακτήρισε την περίοδο αυτή που ζούμε ο συγγραφέας και αγωνιστής της Αριστεράς Ταρίκ Αλί, τονίζοντας παράλληλα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17 Ιούνη στην Ελλάδα θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την «συνέχεια της ιστορίας».
Ο Ταρίκ Αλί μιλώντας χθες στο πλαίσιο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης του ΝΑΡ «Αναιρέσεις», δήλωσε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πολύ κρίσιμη απόφαση, καθώς όπως είπε, «αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί ακόμα σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα».
Παράλληλα, τόνισε πως στις εκλογές της 17 Ιούνη η Αριστερά θα πρέπει να κερδίσει γιατί αν χάσει η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς, ενώ τόνισε πως αν ζούσε στην Ελλάδα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς το αμφιθέατρο για το ένα όλοι θα συμφωνούσαν με μια τέτοια προοπτική.
Καπιταλιστικό υβρίδιο
«Από την κατάρρευση του κομμουνισμού την δεκαετία του 1990 έχουμε δει να  να αναπτύσσεται ένα περίεργο υβρίδιο καπιταλισμού και δημοκρατίας στον αναπτυγμένο κόσμο. Ίσως μπορούμε να το συνοψίσουμε στην φράση “ένας ολοκληρωτικός καπιταλισμός που τρέφει μια ολοκληρωτική δημοκρατία”» είπε ακόμη ο Ταρίκ Αλί επισημαίνοντας ότι  ενώ διάφοροι μιλούν για άκρα δεξιά και άκρα δεξιά ξεχνούν ότι υπάρχει και το «ακραίο κέντρο».
Το «ακραίο κέντρο» αποτελείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά οι οποίες εναλλάσσονταν τα τελευταία 20 χρόνια στην εξουσία, και  ήταν αυτό που προώθησε την «δικτατορία του κεφαλαίου» εγκαταλείποντας και τα τελευταία απομεινάρια της σοσιαλδημοκρατίας. Ήταν αυτό που, κατά την γνώμη του, επέβαλε τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών όπως το νερό, η υγεία η παιδεία κτλ.  «Όποιος αντιδρούσε στον υποτιθέμενο αυτό «εκσυχρονισμό» χαρακτηρίζονταν ως «δεινόσαυρος» που ανήκε σε άλλη εποχή» πρόσθεσε.
ΔΝΤ και Λατινική Αμερική
Κάνοντας μια αναδρομή στις αντιστάσεις και τα κοινωνικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στην Λατινική Αμερική ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ΔΝΤ, ο Ταρίκ Αλί αναφέρθηκε εκτενώς στο παράδειγμα της Βενεζουέλας και του προέδρου της του Ούγκο Τσάβες. Αφού περιέγραψε τον τρόπο που ο Ούγκο Τσάβες ήρθε στην εξουσία, ο Ταρίκ Αλί μίλησε για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η πρώτη ήταν μέσω ενός εσωτερικού πραξικοπήματος εναντίον του που δεν κράτησε περισσότερο από 48 ώρες παρά την υποστήριξη των μίντια στους πραξικοπηματίες. Οι φτωχοί από τις γειτονιές του Καράκας μόλις άκουσαν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος τους είχε εκδιωθεί, πλημμύρισαν τους δρόμους όλων των γειτονιών και περικύκλωσαν το προεδρικό Μέγαρο.
Η δεύτερη ήταν μέσω μιας, οργανωμένης από τους αντιπάλους του Τσάβες, απεργίας των μεσαίων στρωμάτων και ειδικά των ελεύθερων επαγγελμάτων, γιατρών καθηγητών κτλ. μέσω της οποίας επιδιώχθηκε να παραλύσει όλη η χώρα. Όπως δήλωσε ο Ταρίκ Αλί «αυτή η απεργία ήταν και η πιο κρίσιμη στιγμή για τον Τσάβες» ,σύμφωνα με δική του δήλωση, καθώς τότε όλα έπαψαν να λειτουργούν.
Όταν ο Ταρίκ Αλί ρώτησε τον Τσάβες τι έκανε για να ανταπεξέλθει στο πρόβλημα αυτό, ο Τσάβες του είπε ότι πήρε τηλέφωνο τον Φιντέλ Κάστρο ο οποίος τον συμβούλεψε να μην πανικοβληθεί. Στη συνέχεια έστειλε στην Βενεζουέλα μέσα σε 15μερες 25.000 γιατρούς με πλήρη εξοπλισμό, σκηνές και  φάρμακα οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στις φτωχές γειτονιέςτης Βενεζουέλας, εκεί που μέχρι τότε δεν είχε δει  κανείς γιατρό. Παράλληλα οι άνεργοι καθηγητές από το Περού, την Αργεντινή και από άλλα  μέρη της Λατινικής Αμερικής κατέφθασαν στην Βενεζουέλα προκειμένου να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία. «Όταν κάποιος θέλει, μπορεί» σχολίασε ο Ταρίκ Αλί  συνοψίζοντας το νόημα της εξέλιξης αυτής.
Ο τρομπετίστας του προέδρου
Ο Ταρίκ Αλί κατά τη διάρκεια της  αναφοράς του στην Βενεζουέλα αποφάσισε να διηγηθεί μια συμβολική ιστορία γύρω από το πραξικόπημα εναντίον του Τσάβες.
«Όταν εμφανίστηκε ο στρατηγός για να παρουσιάσει τον νέο πρόεδρο και να τον συστήσει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, έξω από το παλάτι υπήρχε μια στρατιωτική μπάντα που έπαιζε τον εθνικό ύμνο με τελετουργικό τρόπο.
Ο στρατηγός απευθυνόμενος στην μπάντα που τα μέλη της ήταν όλοι τους στρατιώτες είπε: «μόλις θα βγάλω έξω τον νέο πρόεδρο θα παίξετε τον εθνικό ύμνο». Και επικεφαλής της μπάντας ρώτησε «για ποιον πρόεδρο μιλάς στρατηγές, εμείς τον Ούγκο Τσάβες εκλέξαμε και αυτόν θεωρούμε πρόεδρο». Ο στρατηγός τους διέταξε τρεις φορές και αυτοί του ρώτησαν τρεις φορές το ίδιο πράγμα. Παραδίπλα εμφανίστηκε ένας 17χρονος στρατιώτης από μια φτωχή οικογένεια χωρικών ο οποίος έπαιζε την τρομπέτα.
Ο στρατηγός του απευθύνθηκε λέγοντας: «Μικρέ όταν θα βγάλω έξω τον νέο πρόεδρο εσύ θα παίξεις την τρομπέτα». Ο 17χρονος φτωχός στρατιώτης τότε τον ρώτησε «στρατηγέ για ποιον πρόεδρο μιλάς εμείς μόνο τον Ούγκο Τσάβες εκλέξαμε». Και ο στρατηγός του απάντησε «Κοίταξε είναι διαταγή εγώ είμαι ο στρατηγός». Ο μικρός στρατιώτης τότε αποκρίθηκε: «Βλέπω στρατηγέ ότι θέλεις πολύ να παίξω την τρομπέτα, πολύ ωραία σου την δίνω, παίξε την εσύ.»
«Αυτό δείχνει ότι όταν το επίπεδο πολιτικής συνειδητοποίησης του λαού είναι πολύ υψηλό τότε είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθεί κανείς έναν εκλεγμένο πολιτικό. Και αυτό έγινε επειδή ο λαός ένοιωσε ότι συμμετείχε σε αυτό το καθεστώς, ότι είναι δικό του» εξήγησε ο Ταρικ Αλί κλείνοντας την συμβολική αυτή ιστορία.
«Αυτοί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, αυτοί τώρα δεν έχουν καμία»
Ο Ταρίκ Αλί αναφέρθηκε και στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως με την είσοδό της στη Βουλή εντάθηκαν οι επιθέσεις εναντίον των μεταναστών από την Ν.Ασία την Αφρική κ.α. Πρόσθεσε επιπλέον ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια διάθεση ισλαμοφοβίας που οξύνθηκε από την πολιτική του Σαρκοζί και της Μέρκελ οι οποίοι στοχοποιήσαν τους μετανάστες συνδέοντας την εθνική ταυτότητα με το αίμα και το χρώμα τους δέρματος, ενώ παράλληλα παρομοίασε την «εκστρατεία» ενάντια στους μουσουλμάνους με αυτή ενάντια στους Εβραίους στον μεσοπόλεμο.
«Οι Εβραίοι τότε χαρακτηρίστηκαν μπολσεβίκοι οι Μουσουλμάνοι σήμερα χαρακτηρίζονται τρομοκράτες» δήλωσε και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να ενωθούν με αυτούς που στοχοποιούνται σήμερα.
Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές επεσήμανε την προσπάθεια των μίντια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και τόνισε ότι στόχος τους είναι να μην εκλεγεί μια κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το κατεστημένο.
Ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική κυβέρνηση στην Ελλάδα
Αναφορικά με τα μέτρα που θα έπρεπε να πάρει μια «ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική», όπως την περιέγραψε, κυβέρνηση στην Ελλάδα, δήλωσε ότι το πρώτο είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών, προκειμένου το κράτος να μπορεί να ελέγχει το τραπεζικό σύστημα για να στήσει στα πόδια της ξανά την πραγματική οικονομία ενώ  το δεύτερο, κατά τη γνώμη του, είναι η αθέτηση πληρωμής του χρέους, όπως έγινε στην Αργεντινή.
«Οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες που μας είπαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, σήμερα αυτοί δεν έχουν άλλη λύση. Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν  τσακιστεί, σε πολλά μέρη της Ισπανίας η ανεργία φτάνει το 50%, στην Πορτογαλία η ίδια ιστορία.
Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε έτσι» αναρωτήθηκε, τέλος, ο Ταρίκ Αλί για να απαντήσει ότι «Εναλλακτικές μπορούν πάντα να βρεθούν αν υπάρχει η θέληση να τις βρει κανείς και αν είναι έτοιμος να αμφισβητήσει το σύστημα. Γι` αυτό ελπίζω ότι στις εκλογές στις 17 Ιούνη η Αριστερά θα κερδίσει γιατί αν χάσει η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς»

http://topontiki.gr/article/36095
Ο Ταρίκ Αλί στην Θεσσαλονίκη (πρώτο μέρος) από alterthess

πηγή: alterthess.gr

Le Monde: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Διαβάστε τι γράφει σε άρθρο της η Le Monde για την κρίση, την Ελλάδα και τη Χρυσή Αυγή...
"Πρόκειται για την ιστορία μιας τραγωδίας που θα μας πάρει όλους στο βυθό αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δράσει πριν τις 17 Ιουνίου, πριν οι Έλληνες επιστρέψουν στις κάλπες". Έτσι ξεκινά το άρθρο της η Caroline Fourest στην Γαλλική Le Monde για τις εξελίξεις στην Ελλάδα θέλοντας να δείξει με δραματικούς τόνους τι συμβαίνει.


Η Δημοκρατία χρειάζεται χρόνο ενώ οι κρίσεις ξεσπάνε άμεσα και παίζουν το παιχνίδι της δημαγωγίας, αναφέρει, από τις πρώτες σειρές, το άρθρο και αναλύει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής: "Προς το παρόν μόνο 6,9% ψήφισαν το νεοναζί κόμμα Χρυσή Αυγή.

Ακόμη κι αν τα ποσοστά δεν ανέβουν, μόνο αυτό το νούμερο πρέπει να χτυπήσει το κόκκινο καμπανάκι...Η αύξηση της βίας εναντίον μεταναστών στους δρόμους της Αθήνας δεν παραπέμπει στην "ελληνική μυθολογία" αλλά σε μια θλιβερή πραγματικότητα.

Αφού κάποιοι έκλεισαν τα μάτια απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό μιλώντας για ρατσισμό, τώρα αρνούνται τον κίνδυνο της άκρας δεξιάς αποδίδοντάς την στην ελληνική κρίση. Απλοϊκές αναλύσεις...όπως απέδιδαν το πρώτο πρόβλημα στην εξίσωση Μουσουλμάνοι κατά Τζορτζ Μπους και τώρα το αποδίδουν Έλληνες κατά Μέρκελ".

Άμεση δράση πριν να είναι αργά

Η αρθρογράφος τονίζει ότι μια ελληνική κατάρρευση θα έπαιρνε μαζί της στο βυθό την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. "Το πρόβλημα είναι ότι όταν αυτό συμβεί θα είναι αργά", αναφέρει και προτείνει να ληφθούν μέτρα πριν τις 17 Ιουνίου.

"Πρέπει άμεσα να προτείνουμε στους Έλληνες ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα δίνει χρόνο και οξυγόνο για να αποπληρώσουν τα χρέη. Αυτό το πρόγραμμα είναι πιο επείγον από τα ευρωομόλογα. Μόνο αν προκύψει αυτό το πρόγραμμα οι Έλληνες θα είχαν διάθεση να εκλέξουν μια δημιουργική κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συνυπήρχαν η δίκαιη οργή του ΣΥΡΙΖΑ και ο απαραίτητος ρεαλισμός του ΠΑΣΟΚ".

Αλλιώς, συνεχίζει η αρθρογράφος, θα είναι πολύ αργά. "Πολύ αργά για να πεισθούν οι Έλληνες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο, πολύ αργά για να αποφύγουμε την πτώχευση, την έξοδο από την ευρωζώνη και τον πειρασμό να επιχειρηθεί δικτατορία".

 

Greece can do without the 'sympathy' the IMF has shown Niger

In Niger, the IMF's loans have done more harm than good as ordinary people have had to pay the price for reckless lending 

Nick Dearden guardian.co.uk, Tuesday 29 May 2012

Christine Lagarde's crass comments on Greece have caused an understandable furore in that country. But in Niger, there must be just as much contempt for the IMF director. For in dismissing the plight of mothers in Greece, Lagarde also said she felt more sympathy for "the little kids from a school in a little village in Niger".
If "sympathy" is what characterises the IMF's approach to Niger, then Greece would do better to avoid it. Niger comes into news headlines on a fairly regular basis – associated as it is with cycles of famine and constantly high levels of malnutrition. Less reported is the role of the IMF, along with sister organisation the World Bank, in fuelling this suffering.
Niger was a victim of the IMF's now infamous Structural Adjustment Programme from 1982 and remains under an IMF programme to this day. As in Greece, the IMF loaned money to Niger to bail out Niger's creditors. Nothing was said as to how valid this debt was, an important question because it was under the military governments from 1974 that loans really started flowing.
Loans repaid debt and, as in Europe today, the ordinary people of Niger had to pay the price for reckless lending through austerity and a series of economic reforms. We get an indication of the impact of these policies by looking at agriculture.
Most people in Niger live off the land. The IMF and World Bank prioritise exporting as a vital means of earning foreign currency to repay debt. This is normally put into effect by ripping open the food sector to the volatility of international markets. Subsidised imported food floods in, destroying the suddenly unprotected agricultural sector.
Combined with austerity, such policies had a devastating impact. When food prices are low, the real impact can be masked. But when they rise, people realise all too quickly how vulnerable their food supply is. Djibo Bagna, president of the Peasant Association of Niger, believes structural adjustment ruined Nigerien agriculture: "Of course, when this sector involves 85% of the population, this has consequences: lower production, a rural exodus, growing slums."
Nor did a programme of austerity and liberalisation reduce debt levels – any more than it is doing in Greece. Niger's debts continued to rise from $960m when structural adjustment started, to $1.8bn in 1990, and then, after falling off a little, an all-time high of $2.1bn in 2003. More debt meant more control by the IMF, which meant more austerity and more reforms.
After many years, debt cancellation for Niger was seen, even by the IMF, as unavoidable. Debt relief allowed Niger to improve education and increase access to safe drinking water. But it came with strings. A 19% sales tax on basic foods and rapidly rising prices put food further out of the reach of ordinary people. The sale of emergency grain reserves, a policy that has already caused famine in Malawi in 2002, did further damage to the population's vulnerability.
These policies fed into the 2005 famine, a crisis caused not primarily by natural catastrophe – food was available but unaffordable – but by an appalling set of policy decisions. Even during a crisis there was no let-up in economic dogma. The IMF told the Niger government not to distribute free food to those most in need. Today's so-called "tough love" to Greece is nothing new.
Lagarde says: "It's sometimes harder to tell the government of low-income countries… to actually strengthen the budget and reduce the deficit." Hard but not impossible it seems, despite the impact it has had on poverty and inequality time and again.
The desperate impact of IMF policies on Niger has not even achieved the purported chief objective of the IMF – to control debt. In a Jubilee report released last week, we found that 10 years after debt cancellation, Niger's debt payments as a proportion of government revenue are projected to be the same level as they were before cancellation.  IMF attempts to "restructure" Niger have failed even in these terms.
To pretend that the IMF operated in a somehow kinder way towards Niger than it is doing in Greece stands up to no scrutiny whatever. The IMF's policies cannot assist countries in crisis.  Greece can learn from this – and has little to gain from Lagarde's "sympathy".

Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο της Γερμανίας – Αλλιώς στρατιωτικό πραξικόπημα!


Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο της Γερμανίας – Αλλιώς στρατιωτικό πραξικόπημα!

Εφιαλτικά σενάρια για την μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης περιλαμβάνονται σε ανάρτηση γερμανικής επιστημονικής ιστοσελίδας. Το άρθρο με τίτλο «Σχετικά με τη σημασία της δημοκρατίας», εξετάζει τις επιλογές που μπορεί να έχει το Βερολίνο εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να προχωρήσει στις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» με δημοκρατικά μέσα.
Το άρθρο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα german-foreign-policy.com. Σύμφωνα με τους διαχειριστές, στην ιστοσελίδα γράφουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και κοινωνικοί επιστήμονες για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι με αφορμή την διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα, η Γερμανία εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων, ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός προτεκτοράτου, όπως επίσης και η πιθανότητα ενός στρατιωτικού πραξικόπηματος και η αποστολή στρατιωτικών «ειρηνευτικών» δυνάμεων.
Το άρθρο επισημαίνει ότι στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, Thomas Straubhaar, δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς κηδεμονίας και μάλιστα αυτό να γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.
Η χώρα είναι ένα «αποτυχημένο κράτος«, είπε ο Straubhaar, που δεν είναι σε θέση να κάνει «ένα νέο ξεκίνημα» από μόνο του. Η Αθήνα χρειάζεται «βοήθεια για τη δημιουργία βιώσιμων κρατικών δομών». Ως εκ τούτου, πρέπει να μετατραπεί σε «ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο», πρόσθεσε ο γερμανός οικονομολόγος.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι συζητείται η πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. «Η Ελλάδα απειλείται από το χάος», δήλωσε πριν μερικές μέρες ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ, Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ. Πρόσθεσε δε, ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια εκτεταμένη εξωτερική παρέμβαση. «Αν αφήσετε τους Έλληνες να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα, διακινδυνεύετε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», φέρεται να είπε.
Σύμφωνα με το theindider.gr, το άρθρο επισημαίνει την άποψη ενός γνωστού γερμανού σχολιαστή, που δεν κατονομάζει, ο οποίος έκανε μια σύγκριση της Ελλάδας με την κατάσταση στα μεταγενέστερα στάδια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. «Στην ελληνική περίπτωση, το χειρότερο σενάριο θα ήταν μια επιστροφή σε μια δικτατορία», προειδοποίησε ο σχολιαστής. «Αυτό το σενάριο γίνεται όλο και πιο πιθανό, όσο μεγαλώνει η αστάθεια», πρόσθεσε.
Το άρθρο επισημαίνει επίσης, το πρόσφατο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σενάρια για ενδεχόμενη αποστολή «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει, δεν θα μπορεί να προστατέψει τα σύνορα της…να πληρώσει τους υπαλλήλους της, ‘ή θα μπορεί να να πληρώσει μόνο σε Δραχμές… η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει χαοτική, έγραφε η FAZ. Καθώς η χώρα θα συγκλονίζεται από εξεγέρσεις θα χρειασθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, έγραφε η γερμανική εφημερίδα

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κινδυνολογία & τρομοκρατία


Γράφει ο Αντωνης Ι. Γρυπαιος, Διεθνολόγος
Στο λεξικό Μπαμπινιώτη διαβάζουμε...

1.-Κινδυνολογία: Είναι όρος που αναφέρεται σκόπιμα σε υπαρκτούς ή ανύπαρκτους κινδύνους για εκφοβισμό ή αποτροπή από συγκεκριμένες επιλογές. (Εκλογές, κλπ.)

2.- Τρομοκρατία: Είναι σειρά ενεργειών για την επιβολή τρόμου και φόβου στο λαό, με την άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας, με σκοπό να οδηγήσει σε τρόπο διακυβερνήσεως του λαού από μικρή μειοψηφία, η οποία «έργω και λόγω», εφαρμόζει σκληρά μέτρα βίας.

Αυτές τις δύο μεθόδους εφαρμόζουν σήμερα οι Κοσμοκράτορες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, με τα εδώ πολιτικά πιόνια τους, για να κερδίσουν τις εκλογές οι λεγόμενες μνημονιακές δυνάμεις του δικομματισμού (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), για να εφαρμόσουν τα μνημόνια, 
και να αρπάξουν- τα μεγάλα αφεντικά τους,- όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, οδηγώντας τον Ελληνικό λαό σε ανθρωπιστική κρίση.

Για το σκοπό αυτό εφαρμόζουν πάσης φύσεως κινδυνολογία και τρομοκρατία επάνω στο εκλογικό σώμα της Ελλάδος.

Οι Επικυρίαρχοι του πλανήτη βάζουν το πιόνι τους, τη Καγκελάριο της Γερμανίας, να ζητήσει από τους εδώ αχυρανθρώπους, πολιτικά πιόνια και μαριονέτες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π., να διενεργήσουν δημοψήφισμα με ερώτημα στο Λαό, «Ευρώ ή Δραχμή» με σκοπό να κινδυνολογήσουν και τρομοκρατήσουν το Λαό, ώστε αυτός να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές τα κόμματα του μνημονίου, εκείνα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Επικυρίαρχων τραπεζιτών της Ν.Τ.Π.

Επιτέλους Ελληνικέ Λαέ, τι άλλο πρέπει να πάθεις για να ξυπνήσεις;;

Σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι υπέστησαν τη νέα ψυχρολουσία με τη σφαγή των συντάξεων με αναδρομική ισχύ, μήνυμα για το τι έρχεται….

Σε έχουν τρελάνει με Ευρώ ή Δραχμή, με το έρχεται κομμουνισμός και καταστροφή, για να φοβηθείς και να ψηφίσεις τελικά το μνημόνιο στο όνομα των πολιτικών του επάρατου δικομματισμού.(Ν.Δ.και ΠΑΣΟΚ).

Τα σχέδια των ξένων ανθελληνικών κέντρων σε συνδυασμό με τα δύο μνημονιακά κόμματα των δοσιλόγων, δεν είναι τόσο τα οικονομικά αλλά είναι να σπείρουν το πανικό και τη διχόνοια, ώστε να αποδυναμωθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας και τελικά να οδηγηθούμε σε εθνικό διαμελισμό.

Υπενθυμίζω το 2006 επί Ν.Δ. έγινε νόμος για διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία όλης της Ελλάδος.

Ο Νόμος αυτός δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Εδώ αναφέρουμε σκέψεις διακεκριμένων οικονομολόγων που λένε,

Α) Ο φόβος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα που καλλιεργούν οι αχυράνθρωποι πολιτικοί της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης και τα ΜΜΕ, (μέσα-έξω),είναι ανυπόστατος, γιατί το εθνικό μας νόμισμα είναι η μόνη ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας.

Β) Το Ευρώ είναι πολύ ακριβό νόμισμα για τη κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, που δεν παράγει τίποτα. Το Ευρώ είναι νόμισμα για τη Γερμανική οικονομία, που έχει βαριά βιομηχανία, με εξαγωγές.

Με τις εξαγωγές και ισχυρό νόμισμα κερδίζει η Γερμανία, και άλλες

Βιομηχανικές χώρες της Ε.Ε., ενώ εμείς πτωχεύουμε.

Γ) Στη δραχμή θέλουν να μας πάνε οι Κοσμοκράτορες δανειστές μας, αφού πρώτα μας εξαχρειώσουν, για να αγοράσουν την Ελλάδα και τον ορυκτό της πλούτο, για ένα κομμάτι ψωμί!!!

Δ) Οι Επικυρίαρχοι του πλανήτη έκαναν την Ελλάδα οικονομικό νομισματικό πειραματόζωο, για τα πλανητικά τους σχέδια…….

Ε) Η Σιωνιστική παγκόσμια διακυβέρνηση, με όργανα την Ε.Ε. και τους εδώ δοσίλογους και προδότες πολιτικούς, θέλει να διαλύσει την Ελλάδα σαν οργανωμένο κράτος, για να πετύχει τους Γεωπολιτικούς και Γεωστρατηγικούς σκοπούς, για την επικράτηση της παγκόσμιας

Σιωνιστικής Διακυβέρνησης και Δικτατορίας.

Γιαυτό τα παπαγαλάκια της Σιωνιστικής Ε.Ε. (Μέρκελ, Σόϊμπλε, Μπαρόζο, Όλι Ρεν, κλπ), εξαπολύουν κεραυνούς κάθε μέρα με όλα τα ΜΜΕ, ( SPIEGEL, FOCUS, TIMES, ECONOMIST, κ.λ.π.) κατά της Ελλάδος. To Γερμανικό FOCUS (Το δάκτυλο της Αφροδίτης), κινδυνολογώντας, μέχρι εμφύλιο προβλέπει.

Τα εδώ προδοτικά μνημονιακά κόμματα Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ με σκοπό όπως κερδίσουν τις εκλογές και εφαρμόσουν το μνημόνιο Νο:2 που θα μας εξαθλιώσει, κινδυνολογούν και τρομοκρατούν το λαό λέγοντας,

Έρχεται κομμουνισμός, Ευρώ ή Δραχμή, δεν θα έχετε μισθούς και συντάξεις, θα πτωχεύσουμε, δεν θα έχετε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για επιβίωση, με τη δραχμή οι τιμές όλων των προϊόντων θα εκτιναχθούν στα ύψη, και άλλα πολλά. Όμως φρόντισαν πρώτα να διαλύσουν τη Βιομηχανία και Γεωργία της Ελλάδος, και να κλέψουν τα δημόσια ταμεία, για να μας φέρουν στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση, γιαυτό τους αποκαλούμε προδότες και δοσίλογους. Εμείς πληρώναμε φόρους, και αυτοί κλέβανε! 

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό νόμισμα, όπως χρειάζεται εθνική εξωτερική πολιτική, και άμεσο εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Σήμερα ζούμε σε εποχή όπου γίνεται εκποίηση της Ελλάδας. Όλα αυτά ξεπερνιούνται με την άμεσο αλλαγή εξωτερικής πολιτικής, και την άμεσο εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε συνεργασία με δυνάμεις εκτός του Σιωνιστικού δυτικού μπλόκ, αλλά το μυαλό των δοσιλόγων πολιτικών είναι κολλημένο στο «Ανήκομεν εις την Δύσην» στη Σιωνιστική Δύση, που μας κατάστρεψε. Όταν έχεις τέτοιους εταίρους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;;; Η Ελλάς ανήκει εκεί όπου την συμφέρει. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας από εδώ και εμπρός.

Μνημόνιο σημαίνει Γερμανική κατοχή!! Θα το δεχθείτε;;;

Μνημόνιο σημαίνει μισθοί-συντάξεις Αλβανίας-Βουλγαρίας!!!

Οι πολιτικοί του δικομματισμού έχουν ρίξει το σύνθημα, «Μνημόνιο ή Θάνατος.» Οι Δοσίλογοι, κλέφτες και προδότες πολιτικοί πήραν τα δάνεια, έφαγαν όλο το χρήμα, το έστειλαν στις τράπεζες των Κοσμοκρατόρων, και χρέωσαν τον Ελληνικό Λαό. 

Εμείς πληρώνουμε όλα όσα αυτοί έκλεψαν. 

Ετσι πολλές γενεές Ελλήνων θα είναι υπερχρεωμένες…εάν βεβαίως συνεχίσει να υπάρχει Ελλάς………

Με τα διάφορα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, και τους διάφορους εφαρμοστικούς νόμους, οι προδότες πολιτικοί αλυσόδεσαν το Λαό. 

Η ακύρωση του μνημονίου, και στάση εξωτερικών και μόνο πληρωμών είναι πρώτη προϋπόθεση, για ανάπτυξη, και πρέπει να γίνει άμεσα.

Μόνο αυτό θα σώσει το λαό μας. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται πατριώτες πολιτικοί στην εξουσία.

Αυτό έκανε ο Μεταξάς το 1938 που ανακήρυξε το τότε χρέος επαχθές για το λαό, και δικαιώθηκε από το διεθνές δικαστήριο. 

Ο Μεταξάς τότε ισχυρίστηκε στο διεθνές δικαστήριο, δεν μπορώ να κάνω το λαό μου να υποφέρει, για να πλουτίσουν οι τραπεζίτες.

Πράγμα που δεν κάνουν οι σημερινοί δοσίλογοι πολιτικοί.

Έκτοτε ισχύει το δεδικασμένο για τέτοιες υποθέσεις.

Εκεί επάνω στηρίχθηκαν οι Πρόεδροι Αργεντινής, Ισημερινού, και άλλων χωρών, και διέγραψαν το δημόσιο χρέος μονομερώς. 

Όμως αυτοί ήταν πατριώτες, δεν ήταν δοσίλογοι και προδότες σαν τους δικούς μας, οι οποίοι κόπτονται για τα συμφέροντα των Επικυρίαρχων, και αδιαφορούν για το λαό. Το λαό τον έχουν ΜΟΝΟ για να τους ψηφίζει. Επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων έχουν εξαπολύσει οι διεθνείς τραπεζίτες τοκογλύφοι δανειστές μας, και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί της Ν.Τ.Π. και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ ντόπια και ξένα. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, των τελευταίων ετών. Μας έχουν κατακλύσει με αισχρά ψέματα και προπαγάνδα φτάνει να κερδίσουν τις εκλογές και να εφαρμόσουν το δουλοπρεπές μνημόνιο που σκλαβώνει και διαλύει τους Έλληνες. Κάθε ημέρα κινδυνολογούν με όλα τα ΜΜΕ, τρομοκρατώντας το λαό, με σκοπό όπως αυτοί οι δύο του προδοτικού δικομματισμού εκλεγούν και πάλι, για τη προστασία των συμφερόντων της Σιωνιστικής εξουσίας. Έτσι προβαίνουν σε προδοτικές πράξεις και τρέμουν μήπως δεν επανεκλεγούν για να εφαρμόσουν τα μνημόνια των πατρόνων τους. Ιδού λοιπόν τι έχουν υπογράψει οι δοσίλογοι πολιτικοί μας του δικομματισμού με τα δύο μνημόνια και τα άλλα μεσοπρόθεσμα.

Πρώτον: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας, και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος για τη προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του.

Δεύτερον: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών. Με τα μνημόνια μας τύλιξαν «σε μια κόλλα χαρτί».

Τρίτον: Οι δανειακές συμβάσεις (Μνημόνια), υπάγονται υποχρεωτικά στο Αγγλικό δίκαιο, και οι δικαστικές αποφάσεις είναι άμεσα και απόλυτα εκτελεστές και δεσμευτικές για την Ελλάδα.

Με τον όρο αυτό αντιμετωπίζεται το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης.

Τέταρτον: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος. (Φαντάζεστε η Τουρκία να αγοράσει τα δάνειά μας;;;)

Πέμπτον:Τη διαχείριση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, θα τη πραγματοποιήσει ένας μηχανισμός από εκπροσώπους όλων των εθνικών τραπεζών των χωρών της Ευρώπης, υπό τη καθοδήγηση της

Ε.Κ.Τ. που ελέγχεται πλήρως από τη Γερμανική Κεντρική Τράπεζα.

Αυτά και άλλα πολλά έχουν υπογράψει οι προδότες πολιτικοί. 

Οι δοσίλογοι πολιτικοί έλαβαν τα δάνεια, τα έφαγαν «κακείν κακώς»,

και χρέωσαν γενεές Ελλήνων, που καλούνται να τα αποπληρώσουν.

Σήμερα οι Κοσμοκράτορες με τα εδώ πιόνια τους, δημιουργούν ανθρωπιστική κρίση στη πατρίδα μας, για να αρπάξουν τα πετρέλαια.

Οι γνωστοί οπαδοί των μνημονίων προσπαθούν να τρομάξουν το λαό,

ώστε «αντιστάσεως μη ούσης», να αρπάξουν όλο το πλούτο της Ελλάδος. Τα μνημόνια είναι θυσίες δίχως όφελος.

Εάν προσέξετε το πρόσωπο των δοσίλογων πολιτικών θα δείτε το φόβο στα μάτια τους. Δεν ομοιάζει με κανένα φόβο, ο φόβος αυτού που ξεπουλάει το λαό του και προδίδει τη πατρίδα του.

Εάν οι Έλληνες μάθουν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει φόρους, θα επαναστατήσουν. Οι φόροι έγιναν για τη μεσαία αστική τάξη.

Όσο ζυγώνουν οι εκλογές, όλο και φουντώνουν τα σενάρια περί σχεδίων εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη για εκφοβισμό των ψηφοφόρων. Ακάθεκτος ο Σόϊμπλε ειδοποιεί, «Είστε φαντασιόπληκτοι αν νομίζετε ότι σας βοηθάμε χωρίς προϋποθέσεις και όρους». Οι όροι είναι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Επίσης συμπληρώνει και λέει: «Να γίνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ», βλέπετε μας χρειάζεται διότι λόγω των υδρογονανθράκων και των αγωγών, είμαστε ενεργειακή δύναμη. Έχει την Ελλάδα, μια πλούσια χώρα στα χέρια του, μέσα στην Ε.Ε., τρελός είναι να τη χάσει;;; 

Εδώ καλούνται να απαντήσουν οι δοσίλογοι πολιτικοί εγκληματίες του δικομματισμού. Αντί να επαναλαμβάνουν τους εκβιασμούς των Γερμανών ομοϊδεατών τους Μέρκελ, Σόϊμπλε, κλπ, θα απαντήσουν ποτέ επί της ουσίας;;; Στους λόγους τους όλο αερολογίες και φληναφήματα είναι. Κουβέντα για τα εθνικά μας θέματα, και τα οικονομικά βάρη που φόρτωσαν στο λαό. 

Μετεκλογικά αρνούνται να δηλώσουν ότι ο Ελληνικός Λαός ακύρωσε το μνημόνιο με τη ψήφο του στις 6 Μαϊου 2012.

Δεν έλαβαν το μήνυμα.

Πότε θα μας απαντήσουν στα ερωτήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή μας;;; Τους ρωτάμε, Τι θα κάνετε με τη μείωση του κατωτάτου μισθού που εσείς ψηφίσατε;;; Θα μας φέρετε στα επίπεδα των Βαλκανικών χωρών;;; Τι θα κάνετε με την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας; Τι θα κάνετε με τις περικοπές 13,5 δις που ζητά η τρόϊκα;;; που αφορούν μισθούς και συντάξεις που έχετε ήδη ψηφίσει και υπογράψει να πραγματοποιήσετε τον Ιούνιο;;;

Τι θα κάνετε με τα φορομπηχτικά μέτρα και τα χαράτσια, που πήρατε το προηγούμενο διάστημα που οι πολίτες τώρα κατανοούν τη πλήρη έκτασή τους;;; Πως θα μπορέσουν οι πολίτες με μισούς μισθούς και συντάξεις να πληρώσουν φόρους και χαράτσια;;;

Τι θα κάνετε με τα ασφαλιστικά ταμεία , τα σχολεία, και τα νοσοκομεία που η πολιτική του μνημονίου, τα έχει φέρει σε πλήρη κατάρρευση;;;

Θα προχωρήσετε στην απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα;;; Τι θα κάνετε με το δίχως όρια ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου;;; Τι θα κάνετε με τις τράπεζες;;; θα συνεχίσετε να τις χρηματοδοτείτε με δισεκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια που χρεώνετε στον Ελληνικό Λαό;;; 

Εμείς ο λαός τι θα κάνουμε με αυτό το εθνοπροδοτικό έκτρωμα που δεν έχει ξαναζήσει η παγκόσμια ιστορία;;; 

Για να κερδίσουν τις εκλογές, ρίχνουν το δίλημμα στο λαό,

«Ευρώ ή Δραχμή», αυτό ζητά και η Μαντάμ Σουσού-Άγγελα με τηλεφώνημα στο «Μεγάλο Πρόεδρο» Παπούλια, για διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε ο λαός γοητευμένος από το Ευρώ, να ψηφίσει Ευρώ, και έτσι να δεσμευτούν τα αντιμνημονιακά κόμματα να μη ζητούν κατάργηση του μνημονίου.

Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν, «Αυξάνεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Αύριο δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς-συντάξεις», αρκεί που ο Παπαδήμος έστειλε 435 εκ. Ευρώ στους διεθνείς Γύπες, για να καταλάβετε πόσο νάνος είναι μπροστά στο γίγαντα Μεταξά, και τους άλλους διεθνείς προέδρους, που ακύρωσαν με το έτσι θέλω τα διάφορα χρέη.

Ας μας πούν οι κλέφτες και δοσίλογοι πολιτικοί του δικομματισμού, που πήγαν τα 300 δις. Ευρώ, που κατά καιρούς μας είχε δώσει η Ε.Ε. σαν βοήθεια, υπό μορφή ολοκληρωμένων προγραμμάτων.

Απευθύνομαι στο εκλογικό σώμα και τους λέγω, «Όχι για ένα ρουσφετάκι να ψηφίσουμε τους σάπιους και διεφθαρμένους πολιτικούς του δικομματισμού, γιατί τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Τα ΜΜΕ μας πληροφορούν, «Έρχεται κατάσχεση της πρώτης κατοικίας-Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει-υπογράψει».

Ουαί και αλίμονο στο φτωχό Έλληνα που δεν έχει να πληρώσει τους φόρους και χαράτσια, θα του παίρνουν το σπίτι. Η είδηση ότι έρχεται κατάσχεση της πρώτης κατοικίας πρέπει να γίνει γνωστή σε όλη τη χώρα. «Οι Γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα γράφει σε εμπνευσμένο άρθρο του ο διακεκριμένος δημοσιογράφος κύριος Δελαστίκ. 

Οι δοσίλογοι και προδότες πολιτικοί, έκρυψαν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων για να μας βάλλουν στα Μνημόνια, ώστε νομίμως, να τα κατάσχουν τα μεγάλα αφεντικά τους οι κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ. Γιαυτό οι προδότες δήλωναν συνεχώς, «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα». Τα Wikileaks έκαναν σπουδαίες αποκαλύψεις για το εν λόγω θέμα, που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω, με το ερώτημα, γιατί ενώ η χώρα είναι πλούσια σε ενεργειακά κοιτάσματα, εμείς αναφωνούμεν, 

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»;;;

Με τα μνημόνια νομικά «μας έχουν δέσει», ώστε σε περίπτωση που «Εκείνοι» σταματήσουν τις δόσεις των δανείων, εμείς να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους δανειστές. 

Τέτοιους δοσίλογους πολιτικούς έχουμε.

Η μεγαλύτερη συνωμοσία στη παγκόσμια ιστορία είναι ο έλεγχος του χρήματος. Παραθέτουμε ρήσεις παγκόσμιων εξουσιαστών.

Ο Πατριάρχης της οικογενείας ROTHSCHILD έλεγε, 

«Άφησέ με ελεύθερο να εκδίδω τα χρήματα ενός έθνους-κράτους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του». Έτσι αγόρασε τη Τράπεζα της Ελλάδος,(που τύπωνε τις δραχμές), και τη Federal Reserve των ΗΠΑ που τυπώνει το δολάριο. Ο σημερινός Ρότσιλντ είναι ο πρόεδρος της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Ο δε J.Galbraith διακεκριμένος oικονομολόγος, είχε τονίσει ότι,

«Η διαδικασία με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει».

Ο ιδρυτής των Πεφωτισμένων (Illuminati), Adam Weishaupt είπε: «Θρησκεία, πατριωτισμός, και οικογένεια, θα πρέπει να διαλυθούν, να απορρίψουμε κάθε κοινωνικό δεσμό, για να φτιάξουμε έναν ενιαίο κόσμο, ένα παγκόσμιο λαό, ένα παγκόσμιο νόμισμα, μια παγκόσμια θρησκεία.» Δηλαδή τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία!!!

Ο Henry Kissinger, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε: «Τα δάνεια που χορηγούν το ΔΝΤ, και η παγκόσμια τράπεζα, να δίνονται με τον όρο, οι χώρες που τα λαμβάνουν να ακολουθούν πολιτικές που θα μειώνουν το πληθυσμό τους, όπως π.χ. η στείρωση.

Επίσης να χρησιμοποιηθεί και η τροφή σαν όπλο για το σκοπό αυτό, όπως και η υποκίνηση πολέμων είναι ένα δυνατό εργαλείο για να μειωθεί ο πληθυσμός των κρατών, και όλης της Γης.»

Ο David Rockfeller πρόεδρος της τριμερούς επιτροπής, και συμπρόεδρος της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης είπε: «Η παρούσα ευκαιρία μιάς ειρηνικής και αλληλεξαρτώμενης παγκόσμιας τάξης, δεν θα είναι ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της παγκόσμιας μεταμόρφωσης.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη μεγάλη κρίση, και τα έθνη θα αποδεχτούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.»

Ήδη η οικονομική κρίση είναι προ των πυλών εκάστου κράτους…..

Τα μυστικά σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης είναι, η Ελλάδα –λόγω προδοτικής πολιτικής ηγεσίας-, επιλέχτηκε σαν πειραματόζωο, για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ε.Ε. σε πτώχευση, προκειμένου να δημιουργήσει το μεγάλο πρόβλημα για τη Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.

Μας χρεοκόπησαν και μας χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο.

Η Ελλάδα επιλέχθηκε λόγω ανίκανης πολιτικής ηγεσίας, και όχι μόνον, αλλά επειδή με την ιστορία της και το πολιτισμό της συμβολίζει την Ευρώπη, και επειδή η οικονομία της ήταν εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από τη βιομηχανία και από το δικό της νόμισμα. 

Η Σιωνιστική «ελίτ» της Ε.Ε. χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τους Λαούς , ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει τη κατάρρευση ολόκληρου του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, και κατά συνέπεια τη πτώχευση του συνόλου της Ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη, -όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα,- είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του νότου δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές, και το τουρισμό, που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.

Εδώ είναι που οι δοσίλογοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης έπαιξαν το ρόλο τους στην αποδυνάμωση της οικονομίας με κάθε τρόπο, σύμφωνα με τα κελεύσματα των Κοσμοκρατόρων. Θα τους το επιτρέψουμε;;; Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τους Σιωνιστές διεθνείς τραπεζίτες, ήταν μέρος του σχεδίου για να φέρει τις νότιες ευρωπαϊκές οικονομίες σε οριακό σημείο, για να εξασθενήσουν την Αμερικανική οικονομία, και εν συνεχεία να προκαλέσουν τη κατάρρευση της Κινεζικής, και Ρωσικής οικονομίας, για να φέρουν το παγκόσμιο οικονομικό χάος, και έτσι να επικρατήσει η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι κυρίως Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, (Ρότσιλντ, Σόρος, Ροκφέλερ, Μόργκαν, κ.λ.π.) και αυτοί είναι οι πραγματικοί Αρχηγοί της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, και εγκέφαλοι πίσω από τη παγκόσμια οικονομική ύφεση-κρίση, η οποία πάντα προηγείται ενός παγκόσμιου Πολέμου. 

Προς μνημονιακούς πολιτικούς και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια «τρομοκράτες» της δραχμής λέμε. 

Στις απειλές και τους εκβιασμούς ήρθε να δώσει μια εμπεριστατωμένη απάντηση ένα δημοσίευμα στο Bloomberg, που υποστηρίζει με αδιάσειστα στοιχεία ότι, «διαπραγματευτικό χαρτί αξίας μισού τρις.δολ. κρατά η Αθήνα στο χέρι της». Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό στα 400 δις. ευρώ ανέρχονται τα δάνεια που οφείλει το Ελληνικό δημόσιο προς

Ε.Κ.Τ. , Δ.Ν.Τ., κράτη της Ευρωζώνης, και ιδιώτες.

«Με την Ελλάδα να χρωστά ποσά αντίστοιχα του μεγέθους της οικονομίας της Ελβετίας, οι επιπτώσεις για τους φορολογουμένους στα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα είναι καταστροφικές, εάν η χώρα αναγκαστεί και πιεσθεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

H Mεγάλη διεθνής Τράπεζα της Ελβετίας UBS γράφει, «Η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ, μεγάλο το κόστος πιθανής αποχώρησης».

Η Τράπεζα HSBC λέει, «Πρακτικά αδύνατη η Ελληνική Ευρω-έξοδος.

Goldman Sachs:Tίποτε δεν σώζει την ευρωζώνη αν η Ελλάδα βρεθεί εκτός. Ένα (1) τρίς Ευρώ θα στοιχίσει στην Ευρωζώνη πιθανή αποχώρηση της Ελλάδος λένε οι αρμόδιοι της Ε.Ε. 

Κατόπιν όλων αυτών, μην ακούτε τους κινδυνολόγους του Σιωνιστικού προδοτικού δικομματισμού. Oι Ευρωπαίοι ηγέτες τώρα ανησυχούν μήπως η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Ζητείτε εθνικός πατριώτης ηγέτης να παίξει αυτό το χαρτί, πάντως ΟΧΙ αυτοί οι δοσίλογοι και προδότες πολιτικοί του δικομματισμού, που έφεραν την Ελλάδα και το Λαό της, σε αυτό το χάλι.