Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συγκλονιστικός -πάλι- N.Farage


22:31Ένα βίντεο που πρέπει να δουν οι 300 της Βουλής. 

  • 1002
     
 Ένα βίντεο που πρέπει να δουν οι 300 της Βουλής. Συγκλονιστικός  πάλι  N.Farage
Ευτυχώς υπάρχει αυτός ο ανεξάρτητος Άγγλος ευρωβουλευτής, ο N.Farage και λέει αυτά που θα έπρεπε οι δικοί μας να λένε στους “ηγέτες” της ΕΕ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπουργούς που κάθε λίγο και λιγάκι πάνε στις Βρυξέλλες αναμένοντας τη δόση…Δείτε τι είπε απευθυνόμενος προς τον Ρομπάϊ και τον Μπαρόζο,τον οποίο και προειδοποίησε για τη χώρα του τη Πορτογαλία.

Η αυξανόμενη ισχύς της Ρωσίας προβληματίζει την Δύση

 
 
 
 
 
 
Rate This

Οι μέρες περνούν και η Ελλάδα παραμένει μαζί με την Μέση Ανατολή στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. ΔΝΤ και Γερμανία προσπαθούν να βρουν λύση, με τους Αμερικανούς να πιέζουν, διότι τρέμουν μπρος στο ενδεχόμενο ελληνό-ρωσικής προσέγγισης λόγω της κρίσιμης κατάστασης στην οικονομία. Στην Ουάσινγκτον γνωρίζουν ότι, όπου αναμειχθεί διπλωματικά η Ρωσία του Πούτιν, αποτελεί δύσκολος έως ανίκητος αντίπαλος.
Η Ρωσία, αυτό που είναι τώρα, το οφείλει πάνω απ’ όλα στην εξυπνάδα αλλά και την εμπειρία του Ρώσου Προέδρου, η οποία απορρέει από την θητεία του στις μυστικές υπηρεσίες.Σύμφωνα με τον Πούτιν η Ρωσία δεν έπρεπε να γίνει μια δυτική δημοκρατία με ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά να αναπτύξει τον δικό της χαρακτήρα.  Βασικό μέλημά του λοιπόν ήταν η αποκατάσταση της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος με την εκπόνηση ενός προγράμματος που θα αντιμετώπιζε την φτώχεια, θα ενίσχυε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα ανέπτυσσε την βιομηχανική βάση της «Αρκούδας». Πάνω απ’ όλα, όμως, ήθελε να θέσει υπό κρατικό έλεγχο το πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Ρωσίας και ότι άλλο είχε ξεπουλήσει ο Γιέλτσιν στις πολυεθνικές. Μεθοδικά και σταθερά, αφού έπιασε τους Αμερικανούς στον ύπνο με την εκλογή του, έθεσε υπό μεγαλύτερο έλεγχο τα ΜΜΕ και στράφηκε κατά των δισεκατομμυριούχων «ολιγαρχών» που είχαν πλουτίσει από τις χαώδεις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν επί προεδρίας Γιέλτσιν.
Ο Ρώσος ηγέτης δεν εδραίωσε μόνο την κυριαρχία του εντός Ρωσίας αλλά σήμερα, σε βασικά διεθνή ζητήματα (Ιράν, Συρία, Παλαιστινιακό, Κόσοβο, Βαλκάνια), η θετική συνεργασία με το Κρεμλίνο είναι απαραίτητηΚλειδί σ’ αυτήν την πορεία είναι η ενεργειακή άνοδος της Ρωσίας με το φυσικό αέριο να χρησιμοποιείται πολλάκις ως πολιτικό «όπλο». Και δεν συζητάμε για την τεχνολογία όπλων στην Ρωσία με τους διηπειρωτικούς πυραύλους, τα «ιπτάμενα» τανκ και ότι άλλο δεν μπορεί να χωρέσει ο νους του ανθρώπου. Επίσης λίγοι γνωρίζουν σήμερα ότι ο«Διεθνής Διαστημικός Σταθμός» είναι ρωσικής κατασκευής και ότι μόνο ρωσικά διαστημόπλοια πηγαινοέρχονται κουβαλώντας εφόδια και αστροναύτες. Μάλιστα το 2006 ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες πρέπει να πληρώνουν για να ανεβαίνουν.
Η Ευρώπη είναι ενεργειακά εξαρτημένη από την Ρωσία, αφού εισάγει το ¼ του φυσικού της αερίου. Μην ξεχνάμε την προ ολίγων ετών διαμάχη με την Ουκρανία, κατά την οποία η Ευρώπη «κρυολόγησε», αφού είχε διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου. Η Gazprom (δηλαδή ο Πούτιν) κρατάει στο «χέρι» την Ευρώπη. Γι’ αυτό οι Βρυξέλλες προσπαθούν τόσο καιρό -ανεπιτυχώς ωστόσο- να απεμπλακεί η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση από τους Ρώσους. Το σχέδιο της Ε.Ε. να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας τη Ρωσία, δεν προχωρά. Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και οι δυτικές εταιρείες βρίσκονται σε αδυναμία.
Το μεγαλύτερο αγκάθι όμως για την Δύση αποτελεί η άρνηση του Πούτιν να υποκύψει στην αποβιομηχανοποίηση στα πλαίσια της Ατζέντα 21 και να συναινέσει στην δημιουργία ενός κέντρου αποφάσεων στον πλανήτη, το οποίο οι μεγάλο-ιδιώτες και η παρέα τους ελπίζουν να εδραιωθεί με οικονομικό κραχ και ίσως γενίκευση σύρραξης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, αφού οι Ρώσοι δεν μπορούν να καμφθούν με διπλωματικά μέσα.

Εχθρική δύναμη


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2012
, | By Kωνσταντίνος


Υποτίθεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια σύναξη συμμαχικών κρατών, η οποία έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού οράματος για μια ειρηνική ήπειρο, η οποία θα εξασφαλίζει στους πολίτες υψηλό επίπεδο ζωής, ανθρωποκεντρικό πολιτισμό και ασφάλεια...

Επίσης υποτίθεται ότι οι «εταίροι», όπως και οι φίλοι άλλωστε, φαίνονται στα δύσκολα. Η περιπέτεια που περνά η χώρα μας έχει αποδείξει περίτρανα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, εν πολλοίς, συμπεριφέρεται σαν αγέλη υαινών που έχουν αντιληφθεί την ύπαρξη πληγωμένου θηράματος. Παρέχει αλληλεγγύη με το αζημίωτο, ουδεμία κάλυψη απέναντι σε γεωπολιτικούς κινδύνους και δείχνει να απολαμβάνει με σαδιστικό τρόπο τις εικόνες των εξαθλιωμένων Ελλήνων, που μεταδίδονται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Τώρα οι δάνειες δυνάμεις υποχρεώνουν την πατρίδα μας να παραδοθεί στους... εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της αμαχητί. Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Τορπιλίζουν τα όνειρα χιλιάδων νέων με απόφαση-βόμβα που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία βάζει λουκέτο στις Αστυνομικές Σχολές για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την ίδια ώρα, μαχαίρι μπαίνει και στους εισακτέους των Στρατιωτικών Σχολών, οι οποίοι θα μειωθούν κατά 30%. Οπως ανακοινώθηκε, την επόμενη διετία (2012-2013 και 2013-2014) η Σχολή Αστυφυλάκων, η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και η Πυροσβεστική Ακαδημία κλείνουν τις πόρτες τους για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού δεν θα εισαχθεί ούτε ένας. Αιτία, το Μνημόνιο 3, που προβλέπει ότι για τα επόμενα δύο έτη δεν θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Η Ελλάδα συνορεύει με την επεκτατική και διεκδικητική Τουρκία. Αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Οι γειτονιές της χώρας μας μαστίζονται από ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Και οι «εταίροι» μας, με το άθλιο Μνημόνιο 3, βάζουν λουκέτο στις αστυνομικές σχολές για δύο έτη και περιορίζουν κατά 30% τους εισακτέους στις στρατιωτικές σχολές.

Ετσι, επίσης, αποκαρδιώνονται χιλιάδες νέοι που ήλπιζαν σε μια θέση στον εργασιακό ήλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ίσως να πρέπει να λογίζεται ως αντίπαλος και όχι ως σύμμαχος.

Steven Mayer: «Ο Χάρτης των Βαλκανίων δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί»

 
 
 
 
 
 
Rate This

Ιανουάριος 21, 2012.
Βελιγράδι- TANJUG
«Προβλέπει αλλαγή συνόρων σε Σκόπια- Κοσσυφοπέδιο- Βοσνία»
Ο Αμερικανός ειδικός για τα Βαλκάνια, Steven Mayer, πιστεύει ότι ο τελικός χάρτης με τα σύνορα στα Βαλκάνια δεν έχει ακόμη συνταχθεί.
Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, η Δύση έπρεπε να αποδεχθεί λύση, ώστε να έρθουν κοντά  το Βελιγράδι και η Πρίστινα.
Ο Μάγιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Novostima», δήλωσε ότι εκτός από τη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η ανταλλαγή εδαφών της νότιας Σερβίας με το βόρειο μέρος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, εάν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν  για αυτήν – χωρίς τις επιταγές της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών  ή του Βερολίνου.
Το Κοσσυφοπέδιο, λέει, έχει γίνει υποβόσκουσα αιτία σύγκρουσης και συνεπώς «ούτε το Βελιγράδι, ούτε η Πρίστινα δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι».
Ο Μάγιερ έκρινε ότι το Βελιγράδι θα πρέπει να προσπαθήσει να διατηρήσει το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, τονίζοντας ότι η Σερβία πρέπει να επιμείνει για τα δικαιώματα που απορρέουν από το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ.
Οι Βρυξέλλες, η Ουάσιγκτον και κυρίως η Γερμανία, ισχυρίζεται ο Μάγιερ, με διπλωματικό τρόπο να σταματήσουν τις πιέσεις και τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις , και έστω προσωρινά, να ανασταλεί ο διάλογος με την Πρίστινα, ενώ η Δύση να μην αλλάξει τις σχέσεις της με τη Σερβία και να επιλύσει το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.
Κατά τη γνώμη του Αμερικανού ειδικού, τα Βαλκάνια είναι λιγότερο σημαντικά για τις ΗΠΑ.
Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε αν είναι δυνατή η επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια, ο Μάγιερ είπε ότι αυτό ενδιαφέρει  την πΓΔΜ και ιδιαίτερα τη Βοσνία, η οποία  παραβάλλεται ως ‘πείραμα’ που από την αρχή δεν ‘έκατσε’ καλά και επιβιώνει μόνο με τη συνεχή πίεση της Δύσης.

Aνταρσία της ποιότητας


Tου Χρηστου Γιανναρα
Mε το ανθρώπινο υλικό που διαθέτουν τα δύο κόμματα εξουσίας, η συντελεσμένη καταστροφή της χώρας είναι αδύνατο να μην εξελιχθεί σε ιστορική τραγωδία. Kαι εντελώς αδύνατο να στοιχειοθετηθεί προοπτική ανάκαμψης.
Δεκαεφτά μήνες τώρα περιφρονείται βάναυσα η στοιχειώδης λογική: Δεν είναι δυνατό οι αυτουργοί της καταστροφής να διαχειρίζονται τη σωτηρία μας από τις εφιαλτικές συνέπειες των εγκλημάτων τους. Bασικό αίτιο της συντελεσμένης καταστροφής δεν είναι το κοινωνικό κράτος που το αφανίζουν, είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος που δεν διανοούνται, οι αχρείοι, να το θίξουν έστω κατ’ ελάχιστο. Eίναι σκέτη παράνοια να περιμένουμε από τους φαύλους να πατάξουν τη φαυλότητα, από τους αποδεδειγμένα σπιθαμιαίους και ιδιοτελείς να συνεγείρουν την κοινωνία σε τιτάνιο άθλημα δημιουργικού μόχθου και αυταπάρνησης.
Σε δεκαεφτά ολόκληρους μήνες, από τους διακόσιους τριάντα εννέα βουλευτές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν βρέθηκαν ούτε δέκα να λογαριάσουν την κοινωνία και την πατρίδα πριν από το κόμμα, πριν από την αρρωστημένη εξουσιολαγνεία τους. Aς ήταν έστω δέκα με ασυμβίβαστη ανιδιοτέλεια, στοιχειώδη νοημοσύνη και πατριωτισμό. Tόσον πατριωτισμό που να μην αντέχει την ντροπή, τη διεθνή διαπόμπευση του ελληνικού ονόματος κάθε μέρα. Kαι τόση νοημοσύνη που να αντιλαμβάνεται τι αντιπροσωπεύει το άδειο βλέμμα του πρωθυπουργού, γιατί τον κατέδωσε ο Στρος-Kαν σαν εντεταλμένο να οδηγήσει την Eλλάδα στο ΔNT, γιατί τόση η μικρόνοια και ευτέλεια των κειμένων που τον βάζουν να εκφωνεί. Aς υπήρχαν έστω δέκα βουλευτές που να καταλαβαίνουν τη σπαραχτική μετριότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη μικρομπακαλική του ατολμία να βάλει νυστέρι στο σάπιο κόμμα του.
Aρκούσαν δέκα βουλευτές για να πετύχουν το καίριο: Nα εξαναγκάσουν τις ηγεσίες τους σε απόσυρση από την πολιτική σκηνή. Nα συμφωνήσουν τα δύο κόμματα για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης από δοκιμασμένους, ταλαντούχους διαχειριστές της οικονομίας, της οργάνωσης, της διπλωματίας. Mε περιορισμένους στόχους: Nα διαχειριστεί ευφυώς τη χρεοκοπία.
Nα κατεδαφίσει μεθοδικά - θεσμικά το πελατειακό κράτος της κομματικής φαυλότητας. Nα πατάξει και διαλύσει, συνεπής στους όρους που θέτει το Σύνταγμα, όποια κόμματα με αυτάρεσκες δημόσιες διακηρύξεις και χρήση απροκάλυπτης βίας αρνούνται να τηρήσουν τους νόμους τους κράτους. Nα συγκαλέσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση συντακτική εθνοσυνέλευση, για να αποκτήσει Σύνταγμα δημοκρατικού πολιτεύματος η χώρα.
Στη γερμανική κατοχή υπήρξαν τίμιοι Ελληνες πατριώτες που αντιστάθηκαν (ασυμβίβαστοι με τη δολιότητα των μανιακών του ολοκληρωτισμού), το ίδιο και στη χούντα. Διακινδύνευσαν, βασανίστηκαν, θυσιάστηκαν.
Σήμερα η Eλλάδα ατιμάζεται, εξανδραποδίζεται, καταδικάζεται να μείνει στο περιθώριο για δεκαετίες. Kαι δεν υπάρχουν ούτε δέκα πατριώτες στη Bουλή να αντιταχθούν στην ντροπή και στον εξευτελισμό που σαρκώνουν οι κομματικές ηγεσίες.
Δυο διευκρινίσεις: Γιατί όλη η ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στους βουλευτές, γιατί απαλλάσσουμε τους πολίτες από το χρέος να υπερασπίσουν τα μέγιστα και τα τίμια του ατομικού και συλλογικού βίου; Διότι, απλούστατα, δεν υπάρχουν τρόποι και πρακτικές να αντιδράσει ο πολίτης σήμερα. Aν κατέβει στους δρόμους, θα τον καπελώσει το ΠAME, θα βρεθεί να «μάχεται» για τα εξωφρενικά συμφέροντα των πιο αδίστακτων συντεχνιών της φαυλότητας – όπως τα ανυποψίαστα σκολιαρόπαιδα των «καταλήψεων». Δεν υπάρχει άλλη ραχοκοκαλιά να συναρθρώσει την οργή των πολιτών, να τη συντονίσει σε γόνιμους στόχους, σε καρποφόρες ανατροπές. Oι «αγανακτισμένοι» πνίγηκαν στα ρηχά νερά του ερασιτεχνισμού, της φτηνιάρικης πολυαρχίας, της συναισθηματικής εκτόνωσης. Kάτι ανάλογο και η «Σπίθα» του Mίκη. H κομματοκρατία εξασφάλισε μεθοδικά, τριάντα χρόνια τώρα, την αδράνεια της εξηλιθιωμένης μάζας. Σήμερα ακόμα, ενώ η χώρα ρημάζει, η πασοκική (συνεπέστατα σοσιαλιστική) EPT πληρώνει 24 εκατομμύρια ευρώ για δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων!
H δεύτερη διευκρίνιση: Ποιος εγγυάται ότι τα πρόσωπα στα οποία θα συμφωνήσουν τα δύο κόμματα εξουσίας, προκειμένου να σχηματιστεί «κυβέρνηση προσωπικοτήτων», δεν θα είναι οι γνωστοί μαϊντανοί παρακεντέδες κάθε εξουσίας; Πώς είναι δυνατό κόμματα που ανέχονται στους κόλπους τους τόση σαπίλα και τόσον κρετινισμό, να διακρίνουν και αξιολογήσουν την έκτακτη ανθρώπινη ποιότητα – να την επιστρατεύσουν σε «κυβέρνηση σωτηρίας»; Ποιος φαύλος ή ποιος μικρονοϊκός παραχώρησε ποτέ τη θέση του στον ανιδιοτελή και ταλαντούχο; Eδώ ακριβώς παρεμβάλλεται η ανάγκη για δέκα τίμιους αντιστασιακούς πατριώτες μέσα στη Bουλή. Που δεν θα διστάσουν να ελέγξουν με την ψήφο τους την ποιότητα όσων ανθρώπων προταθούν για την κυβέρνηση σωτηρίας. Aυτή τη φορά να μπει ο πήχυς, πραγματικά, πολύ ψηλά. Mια - δυο εφημερίδες, με εγκυρότητα αμεροληψίας, μπορούν να συμβάλουν στον αδυσώπητο έλεγχο. Eίναι θέμα, σχεδόν, ζωής ή θανάτου για τον ελλαδικό Eλληνισμό.
Σε τέτοιες ώρες το κύρος ανθρώπων και θεσμών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τις συμβατικές εξουσιαστικές προνομίες. Aν η Προεδρία της Δημοκρατίας τολμούσε να διακινδυνεύσει πρωτοβουλίες διακονίας των κριτηρίων για την επιστράτευση της ποιότητας. Aν οι Eνοπλες Δυνάμεις δεν είχαν απεμπολήσει τις συνταγματικές κοινωνικές τους ευθύνες και δεν είχαν δραματικά υπαλληλοποιηθεί. Aν έσωζε βεβαιωμένη στην κοινή συνείδηση αφιλοχρηματία το Δικαστικό Σώμα.
Aν η Eκκλησία δεν ήταν ηθικολογική φιοριτούρα του δημόσιου βίου. Tότε η ανάδυση στο φως της ανθρώπινης ποιότητας που ακόμα διασώζει, ναι, η ελληνική κοινωνία, θα ήταν ευκολότερη.
Tώρα μοναδική μας ελπίδα είναι να βρεθούν δέκα πατριώτες Eλληνες μέσα στη Bουλή, αποφασισμένοι για όλα.
Tην καταστροφή την αντέξαμε αρκετές φορές: το ’97, το ’22, το ’46 - 49. Tην ντροπή δεν αντέχουμε, τον εξευτελισμό. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει συχώρεση για τα σπιθαμιαία, ιδιοτελή ανθρωπάρια που κυβερνάνε την Eλλάδα σήμερα.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Ύποπτη» ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για έργο της ΕΥΠ

Νοεμβρίου 20, 2012 6:28 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 9
«Ύποπτη» ερώτηση σε «ύποπτη» χρονική συγκυρία ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, αναφορικά με ένα σκανδαλώδες έργο της ΕΥΠ, για το οποίο έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχουν απαγγελθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ.
Πρόκειται για το έργο «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ, το οποίο στην πράξη αποδείχθηκε άχρηστο.
Το πρόγραμμα αυτό υποτίθεται ότι θα έμπαινε σε μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να μπει και να ενημερωθεί μέσω ενός ηλεκτρονικού χάρτη, για τυχόν ατυχήματα ή προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε οποιοδήποτε σημείο της συνοριακής γραμμής της χώρας. Η πρώτη «παράβλεψη» στο έργο έγκειται στο ότι, για να ενημερωθεί ο ηλεκτρονικός χάρτης, ο οποίος θα βασιζόταν σε φωτογραφίες, θα έπρεπε κάποιος να καταχωρεί το οτιδήποτε συμβαίνει. Δηλαδή, κάποιος που θα περνούσε από το σημείο, θα έπρεπε να μπει και να ενημερώσει το χάρτη ότι στο συγκεκριμένο χιλιόμετρο του δρόμου, έχει σημειωθεί δυστύχημα! Παράλληλα, οι χάρτες αυτοί θα δημιουργούνταν από ένα σύνολο φωτογραφιών, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να «ζουμάρει» στο σημείο που επιθυμεί για να μπορεί να δει αν υπάρχει κάποιο ατύχημα ή αν είναι κλειστός ο δρόμος λόγω κακοκαιρίας. Για την ΕΥΠ το εν λόγω σύστημα υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε ως «μάτι» στη συνοριακή γραμμή, ώστε να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στα σύνορα της χώρας. Σύμφωνα λοιπόν, με το παραπάνω παράδειγμα, για να εντοπίσει την παραβίαση των συνόρων η ΕΥΠ, βασιζόμενη στο «υπερόπλο – γεωγραφικό σύστημα» θα έπρεπε οι λαθροδιακινητές ή οι έμποροι που θα εισήγαγαν στη χώρα ποσότητες ναρκωτικών, να μπουν στη σχετική ιστοσελίδα και να υποδείξουν από ποιο σημείο πέρασαν τα σύνορα ώστε στο μέλλον να ελέγχεται!
Ένα επιπλέον πρόβλημα του εν λόγω συστήματος, το οποίο δεν «πρόσεξαν» όταν υπέγραφαν τη σχετική σύμβαση στην ΕΥΠ, είναι ότι οι φωτογραφίες αποτελούν κάτι στατικό. Αν μία φωτογραφία π.χ στο Ρίο – Αντίρριο είχε τραβηχτεί πριν την κατασκευή της γέφυρας, μέσα στο πρόγραμμα της ΕΥΠ δε θα μπορούσε πλέον να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς θα έδειχνε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από το σημερινό. Κατ’ αντιστοιχία, για να μπορεί η ΕΥΠ να δει τι συμβαίνει στα σύνορα ανά πάσα στιγμή, χρειάζεται βίντεο, να γεμίσει δηλαδή τη συνοριακή γραμμή με κάμερες και όχι μία παλιά φωτογραφία! Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το υπερσύγχρονο σύστημα, στο οποίο αφορούσε η σύμβαση της ΕΥΠ, η Υπηρεσία θα μπορούσε με λίγα λόγια να παρακολουθεί, σα να βλέπει πολλές φορές την ίδια αγαπημένη της κομεντί, τι συνέβαινε στα σύνορά μας μία δεδομένη χρονική στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία! Παράλληλα, η δημοσιοποίηση των χαρτών αυτών στο ίντερνετ, ακόμα και αν το σύστημα λειτουργούσε, όπως ισχυρίζονταν, θα αποτελούσε τεράστια απειλή για τη χώρα και μασημένη τροφή για κάθε «ενδιαφερόμενο», πέραν των πολιτών, καθώς ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αντλήσει πληροφορίες για τα τρωτά σημεία της συνοριακής γραμμής.
Τα όσα περιέχει η απόρρητη έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που αποκάλυψε το HOT DOC στο τεύχος 10 αποτελούν κόλαφο. Το έργο παρακολούθησης όχι μόνο δε λειτούργησε ποτέ αλλά παραδόθηκε και στην ΕΥΠ, ημιτελές. Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου ήταν δεδομένη, ενώ η έκθεση διαπίστωνε σωρεία κενών στη σύμβαση του έργου τα οποία καθιστούσαν το διαγωνισμό «σουρωτήρι».
Η υπόθεση έφτασε και στα χέρια της Δικαιοσύνης. Σε 13 στελέχη της ΕΥΠ απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οι οποίες αφορούσαν απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Ωστόσο, παρά τις κακουργηματικές διώξεις των στελεχών της ΕΥΠ, πολλά από τα οποία ήταν υπόδικα και για άλλη υπόθεση, ο κ. Τσούκαλης ετοιμάζεται να καταθέσει ερώτηση αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου, με το χρόνο της κατάθεσής της να χαρακτηρίζεται το λιγότερο ύποπτος. Τις μέρες αυτές γαλάζιοι υπάλληλοι θα καταλάβουν θέσεις σε κρίσιμα πόστα της ΕΥΠ. Επίσης αυτές τις μέρες αποφασίζει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση κατασκοπείας στην οποία εμπλέκονται στελέχη της ΕΥΠ, τα οποία κατηγορούνται και για την προμήθεια του εν λόγω έργου.
Το γεγονός ότι το εν λόγω έργο ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα παραβλέπεται, ωσάν να πρόκειται για ένα έργο το οποίο πάση θυσία θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Κάθειρξη δέκα ετών για διαφθορά στον πρώην πρωθυπουργό της Κροατίας

Νοεμβρίου 20, 2012 12:02 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-ειδήσεις | comment : 1
Δικαστήριο του Ζάγκρεμπ καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Κροατίας, Ίβο Σάναντερ, σε δέκα χρόνια κάθειρξη για δωροδοκία 10 εκατομμυρίων ευρώ από δύο εταιρείες, την ουγγρική ενεργειακή εταιρία MOL το 2008 και από την αυστριακή τράπεζα Hypo Alpe Adria Bank το 1995.
Ο Σάναντερ, που διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2003 έως το 2009, δηλώνει αθώος και χαρακτηρίζει τη δίκη πολιτικά υποκινούμενη.
Η Κροατία αναμένεται να γίνει μέλος της Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2003 και μέχρι τότε οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διαφθοράς θα παρακολουθούνται στενά. Ο Σάναντερ είναι ο ανώτερος κρατικός αξιωματούχος που καταδικάζεται για διαφθορά σε ένα μελλοντικό κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Γιατί εκδικείται η Γερμανία την Κύπρο;

Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν

Rate This

Του Σ. Καλεντερίδη
Ασφαλώς έχουν γίνει πολλές υπερβολές από πολιτικούς και δημοσιογράφους εις βάρος της Γερμανίας και της καγκελαρίου κ. Μέρκελ, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η Γερμανία είναι η κυριότερος παράγοντας ανάμεσα στις χώρες και τα όργανα της Ευρωζώνης, που κρατά ανελαστική στάση απέναντι στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, επιβάλλοντας σκληρότατα μέτρα δια του άρτι ψηφισθέντος, από 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Μνημονίου.
Παρ’ ότι ποτέ κανείς -τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζουμε- από γερμανικής πλευράς δεν έχει δώσει επίσημα μια τεκμηριωμένη και πειστική απάντηση για το ζήτημα του αναγκαστικού δανείου και των αποζημιώσεων που οφείλει να καταβάλει η Γερμανία, από τη βάρβαρη κατοχή και καταστροφή της χώρας μας από τους Γερμανούς Ναζί, μπορεί κανείς, βάζοντας πολύ μα πάρα πολύ νερό στο κρασί του, να κατανοήσει τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας μας, ιδιαίτερα όταν επικαλείται την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και δημοσιονομικής πειθαρχίας, που θα πρέπει να αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο για κάθε Έλληνα πολίτη και πολιτικό.
Όμως, έστω και αν -μετά από πίεση- δεχτούμε ότι υπάρχει μια εξήγηση στη σκληρή στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει δικαιολογίες και να εξηγήσει κανείς τις αθλιότητες που διαπράττονται εις βάρος της Κύπρου από τη Γερμανία, η οποία, στηριζόμενη σε στοιχεία που συνέλεξαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκοπεύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, εκτοξεύει κατηγορίες εις βάρος της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Και αυτά γίνονται σε μια στιγμή που η Τρόικα ξετινάζει την Κύπρο, ενώ είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για να εγκριθεί η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών με ένα ποσό που κυμαίνεται γύρω στα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο που η Κύπρος, όπως θα δούμε στο επόμενο άρθρο μας,  στηνΚυριακάτικη Δημοκρατίαεξασφαλίζει σημαντικά μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση άλλων τεσσάρων Οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ, και τη στιγμή που το εξωτερικό χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτω από το 80% σε σχέση με το ΑΕΠ.
Πέραν της απάντησης της κυπριακής κυβέρνησης στις γερμανικές αθλιότητες, έρχεται και η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ηχηρό ράπισμα στη Γερμανία, η οποία, δια του εκπροσώπου του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, υπογραμμίζει ότι η Κύπρος έχει ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος (Τρίτη Οδηγία κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και Κανονισμός για τη Μεταφορά Κεφαλαίων).
Επίσης, ο κ. Μπαρνιέ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της Κύπρου απέναντι στις αήθεις γερμανικές επιθέσεις, έκανε αναφορά στην έκθεση της Moneyval, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος «έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με τη θέσπιση νομοθεσίας και συγκεκριμένων τομεακών κανόνων, που επιλαμβάνονται των περισσότερων ζητημάτων που είχαν εγερθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης αξιολόγησης».
Δεν γνωρίζουμε εάν πίσω από τις γερμανικές επιθέσεις κρύβεται κάποιο σχέδιο των γερμανικών τραπεζών -που ξεπλένουν ήδη μπόλικο (και) ρωσικό χρήμα, να προσελκύσουν αμφιλεγόμενα ρωσικά κεφάλαια, τα οποία ίσως καταφεύγουν στην Κύπρο, ή κάποια δυσφορία του ίδιου Βερολίνου ή …άλλων κύκλων για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, που παραχώρησε τα τέσσερα «Οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ σε εταιρείες γαλλικών, ρωσικών, ιταλικών και νοτιοκορεατικών συμφερόντων, αποκλείοντας άλλους μνηστήρες.
Όμως, ούτως ή άλλως, η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κύπρο είναι άθλια και πόρρω απέχει από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από πραγματικούς πολιτικούς ηγέτες και όχι από ανεύθυνες ηγεσίες που έχουν απογυμνώσει την Ε.Ε. από τις αξίες του κλασσικού ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού και την οδηγούν ταχύτατα στο ερεβώδες βάραθρο της …ηθικής των τραπεζιτών.
Επειδή η κατάσταση στην Κύπρο έχει ουσιώδεις διαφορές από αυτήν στην Ελλάδα, ελπίζουμε τα αδέλφια μας εκεί να βρουν τον τρόπο να αντισταθούν στις άθλιες επιθέσεις που δέχεται το διαμελισμένο νησί.

Η αναδημιουργία απαιτεί τόλμη


To άρθρο του Καθηγητού κυρίου Σταμπολιάδη είναι αρκετά καλό στην ανάγνωση και αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού και σχολιασμού .Το θέμα όμως είναι ,ότι η όλη επιχειρηματολογία του δεν είναι αρκετά πειστική ,κινούμενη μάλλον σε θεωρητικό επίπεδο και δεν αποδεικνύεται ,ότι είναι πανάκεια η επάνοδος στην δραχμή (..αν αυτό υπονοεί) για να βγούμε από την κρίση , κατά την ταπεινή μας βέβαια γνώμη .Διότι η τυχόν επάνοδος θα πραγματοποιηθεί από έλληνες -κυρίως πολιτικούς - και είναι βέβαιο ,ότι θα γίνει "άναρχα"και βεβιασμένα, με μία έντονη προσπάθεια όλων των "εμπλεκομένων" να πραγματοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ,ώστε να εξυπηρετηθούν προσωπικά και πάσης φύσεως άλλα "συμφέροντα".Αυτό -εμείς τουλάχιστον- θα μπορούσαμε ,να το αποδεχθούμε ,αν γινόταν υποχρεωτικά από ξένους με την βοήθεια ελλήνων πχ.από ομάδα από γερμανούς, αμερικανούς , άγγλους, γάλλους , ελβετούς κλπ. οικονομολόγους και εγνωσμένης εμπειρίας και αναγνώρισης "τεχνοκράτες" με την συνδρομή και όχι με την συμμετοχή στις τελικές αποφάσεις αντιστοίχων ελλήνων επιστημόνων ,που βέβαια κανείς μέχρι τώρα δεν το προτείνει από τους θεασώτες της δραχμής ,διότι προφανώς θα τους "χαλάσει τη σούπα" σε κάθε επίπεδο εφαρμογής της.Τα προβλήματα της Ελλάδος ,πιστεύουμε ,ότι είναι προβλήματα "νηπιαγωγείου " ,αφού τα περισσότερα ή σχεδόν όλα έχουν λυθεί στα σύγχρονα κράτη και αυτό το υποστηρίζουμε με την ανάλογη επιχειρηματολογία και με τις συνεχείς προτάσεις μας (..σε ώτα μη ακουόντων βέβαια ), στην εφημερίδα "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", που επιμελούμεθα επί 20 χρόνια,σύμφωνα με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τα ταξίδια μας στο εξωτερικό ( Αρκετές χώρες της Ευρώπης ,Αφρικής και ΗΠΑ) και από την διαμονή μας για δύο χρόνια στην Γερμανία. Δυστυχώς στο "φρενοκομείο Ελλάς" ο Διευθυντής -μάλλον τρελογιατρός- παραμένει έλληνας ή σε χυδαιότερο χαρακτηρισμό ,στο ordelle Ελλάς" η τσατσά παραμένει ελληνίδα και όχι γερμανίδα για να κόβει δελτίο παροχής "υπηρεσιών" και να αποδίδει τον ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος και όχι στον κάθε είδους έλληνα "νταβατζή"..και ο νοών νοείτω και βέβαια ζητούμε επιείκεια -λόγω του μεταμεσονυχτίου-για τις απρεπείς -χιουμοριστικές ας χαρακτηρισθούν -εκφράσεις μας .Και με την ευκαιρία για όσους δεν είναι παραλήπτες της "ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ( ..που αν θέλουν μπορούμε ηλεκτρονικά να την αποστείλουμε ),τουλάχιστον τελευταίως προτείναμε (συνοπτικά):
α.Οι λαθρομετανάστες να αποστέλλονται σε μία χώρα στην Αφρική και οι βαρειά εγκληματίες στις φυλακές μίας χώρας στην Βαλκανική.
β.Αμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρισμού, ύδατος , τηλεφώνου και δημοτικών τελών όση η μέση μείωση των μισθών και συντάξεων δηλαδή περίπου κατά 30% και βέβαια συνεχής προσπάθεια ώστε στο ίδιο επίπεδο να μειωθούν οι τιμές σε όλα τα είδη διατροφής ή πρώτης ανάγκης .Αντίθετα φημολογείται, ότι απο την 1 Ιαν.2013 θα αυξηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ !!! (..άκουσον, άκουσον ) κατά 25% και διερωτώμεθα ,ποιός ηλίθιος πολιτικός θα δεχθεί μιά τέτοια αύξηση ,γιά να καλοπερνούν προφανώς οι υπάλληλοι αυτής της κρατικοελίτ, όπως συμβαίνει με τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής ,γιά τα οποία μέχρι τώρα δεν επενέβη προσωπικά ο κύριος Πρωθυπουργλός, για να αυξήσει στο ζενίθ τις "πολιτικές του μετοχές" αποδεικνύοντας ότι έχει την ανάλογη πυγμή ( ..για να μη χρησιμοποιήσουμε χυδαιότερη έκφραση).Πλέον αυτού θα κλείσει το στόμα αγαπητού φίλου, ο οποίος για το συγκεκριμμένο θέμα τον αποκαλεί "χάφτα" ,αφού δεν εκμεταλλεύεται την θεόσταλτη αυτή ευκαιρία και αποδέχεται -εμμέσως βέβαια-τον χαρακτηρισμό "σκουλίκι" των ανεκδιήγητων , θρασύτατων , αναιδέστατων υπαλλήλων της Βουλής ,που έχουν εξοργίσει τον ελληνικό λαό και έτσι να διαψεύσει και την φήμη ,ότι από τους πολιτικούς πριμοδοτούντο ( ..κοινώς εταίζοντο με πανετεσπάνι ) οι υπάλληλοι της Βουλής για να εξασφαλίζεται η σιωπή τους στις πάσης φύσεως "λαμογιές" ή πάσης φύσεως "βρωμιές" -ενίων έστω- πολιτικών.

Μεγάλη πολιτική επιτυχία: Καταφέραμε να μείνουμε εκτός!


11/19/2012 - 11:18
Ο εκτελεστικός διευθυντής του βουλγαρικού ενεργειακού ομίλου EAD, Μιχαήλ Αντόνοφ, και ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, υπέγραψαν παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, το πρωτόκολλο της οριστικής επενδυτικής συμφωνίας για την κατασκευή του τμήματος του South Stream που θα περνά από το έδαφος της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρία. Η κατασκευή του αγωγού θα αυξήσει τις εξαγωγές της Gazprom έως τα 350 δις κυβικά μέτρα το χρόνο.

Επίσης, η Gazprom σύναψε νέο δεκαετές συμβόλαιο με την Bulgargaz (θυγατρική της EAD), το οποίο, σύμφωνα με δήλωση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, προβλέπει ότι από 1ης Ιανουαρίου του 2013 η χώρα του θα λαμβάνει 2,9 δις κ.β. ρωσικού φυσικού αερίου (απευθείας, χωρίς μεσάζοντες) με έκπτωση κατά 20%. Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ, στο έγγραφο αυτό προβλέπεται η  σύναψη μακροπρόθεσμων συμβολαίων που θα εξαρτώνται από τη δυναμική των τιμών των πετρελαιοειδών, μαζί με τη δέσμευση «Take or pay» (χορηγία από τον προμηθευτή συγκεκριμένης ποσότητας φυσικού αερίου σε συγκεκριμένη τιμή, και πλήρης εξόφλησή του εκ μέρους του καταναλωτή, ανεξάρτητα από την τελική κατανάλωση). Κάτι που επιτρέπει τη δημιουργία συνθηκών για διεύρυνση της κατανάλωσης αερίου στη Βουλγαρία. Προς το παρόν, οι προμήθειες θα πραγματοποιούνται από την καθιερωμένη διαδρομή μεταφοράς φυσικού αέριου, ενώ όταν τεθεί σε λειτουργία ο South Stream, θα γίνονται μέσω αυτού.
 
Παρ' ότι, σύμφωνα με τον κ.Μίλερ, η υπογραφή του συμβολαίου δεν συνδέεται με τη συμφωνία του South Stream, καλά ενημερωμένες πηγές του RBC Daily υποστηρίζουν το αντίθετο. Φέτος, υπό την πίεση των ευρωπαίων καταναλωτών, η ρωσική εταιρία, η οποία μονοπωλεί μεγάλο τμήμα της αγοράς, προέβη ήδη σε μείωση των τιμών για πολλές χώρες, που όμως δεν υπερέβησαν το 10%-15%, τη στιγμή που μια σημαντική έκπτωση, σύμφωνα με τον συνομιλητή, θα ήταν εκείνη της τάξης του 20%.

Η Βουλγαρία εντάχθηκε τελευταία στον South Stream. Η υπογραφείσα συμφωνία, σύμφωνα με σχόλιο του Αλεξέι Μίλερ, σημαίνει την οριστική μετάβαση στο στάδιο της άμεσης υλοποίησης του έργου. Προηγουμένως, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινοπραξίας South Stream AG, το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους της Gazprom (κατέχει το 50%), της ιταλικής ΕΝΙ (20%), της γαλλικής EDF (15%) και της γερμανικής BASF SE (15%), συζήτησαν τα κυριότερα θέματα της υλοποίησης του «Νοτίου ρεύματος» και διαμόρφωσαν την οριστική επενδυτική λύση αναφορικά με το θαλάσσιο τμήμα του έργου. Επιπλέον, στη συνάντηση λήφθηκε η απόφαση για την νομική καταχώρηση της εταιρίας South Stream Transport B.V. στο Άμστερνταμ.
Ο South Stream θα περάσει από τη Βουλγαρία, τη Σερβία (με αγωγούς διακλαδώσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία), την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, και θα φτάσει ως τη βόρεια Ιταλία (την πόλη Τρεβίζο). Η κατασκευή θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, και η έναρξη της λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2015. Η προβλεπόμενη δυνατότητα μεταφοράς είναι 63 δις κ.μ. το χρόνο. Αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες ότι, εξαιτίας της κακής κατάστασης της ευρωπαϊκής αγοράς, η Gazprom δεν θα μπορέσει να πετύχει όλους τους παλιούς και νέους εξαγωγικούς στόχους της.
Φυσικά να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε την φοβερή επιτυχία του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, το οποίο κατάφερε να μείνουμε απ'έξω. Ας έχει η Βουλγαρία  20% έκπτωση στο φυσικό αέριο, εδώ πληρώνουν τα "κορόιδα", ας αναβαθμίζει την γεωπολιτική της θέση, εμείς δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιες ματαιοδοξίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

EIΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Ο εισαγγελέας που στήνει στο... δικαστικό απόσπασμα την Τρόικα!

Τα λέει όλα σε μία επιστολή - καταπέλτη...


Σε μια καταγγελία προχώρησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννης Πενταγιώτης με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι δικαστικοί στα νέα μέτρα.
Διαβάστε την επιστολή του:
«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:
Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.
Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.
Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.
Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο.
Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.
Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.
Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων.
Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω.
Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι - καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
Γιάννης Πενταγιώτης
Εισαγγελέας Πρωτοδικών»

O Καρχιμάκης καταγγέλλει τον Προβόπουλο O TEMPORA! O MORES!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ

O Καρχιμάκης καταγγέλλει τον Προβόπουλο

...πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκαν κάποιοι υπάλληλοι της Τράπεζας
της Ελλάδος...φαίνεται όμως ότι ορισμένοι από αυτούς κάτι
ήξεραν....!!!!

O Καρχιμάκης καταγγέλλει τον Προβόπουλο

Αναρτήθηκε Νοεμβρίου 16, 2012

Επίθεση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπολο
εξαπολύει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

O Μιχάλης Καχριμάκης καταγγέλλει με μήνυμά του στο Facebook τον κ.
Προβόπουλο ότι επαναπροσέλαβε σε θέσεις συμβούλων του τρία στελέχη της
Τράπεζας που είχαν συνταξιοδοτηθεί.

Ο κ. Καρχιμάκης γράφει συγκεκριμένα στη σελίδα του στο Facebook.

"Κάποιοι προνομιακοί συνταξιούχοι επιβραβεύονται. Παραιτήθηκαν, πήραν
σύνταξη και εφάπαξ (300 έως και 400 χιλιάδες ευρώ) και φέρεται να
ξαναπροσελήφθησαν σε θέσεις συμβούλου του Διοικητή της Τράπεζας της
Ελλάδος. Η κρίση φαίνεται να δημιουργήσει ευκαιρίες και αυτές τις
αρπάζει και τις κάνει πράξη ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.

Μόλις παραιτήθηκαν λοιπόν, συνταξιοδοτήθηκαν και πήραν και το
ακούρευτο εφάπαξ τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο
κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, φέρεται να επαναπροσέλαβε σε θέσεις
συμβούλων του, τρεις από αυτούς, οι οποίοι πρέπει να έλαβαν και εκτός
της πολύ καλής σύνταξης από 300 εως 400 χιλιάδες ευρω εφάπαξ περίπου
και γρήγορα απ' ότι φαίνεται. Όχι σαν τους πολλούς και εύκολους
στόχους βέβαια, που περιμένουν χρόνια για να το πάρουν και κουρεμένο.
Τότε κ. Προβόπουλε γιατί παραιτήθηκαν; Για να ξαναπροσληφθούν; Αυτό
είναι ένα δείγμα από το σημερινό ρεύμα της φαυλότητας και βολέματος κ.
Πρετεντέρη, που δεν το ακουμπήσατε ποτέ".