Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Κάθε μέρα κι' ένα σκάνδαλο

Προτείνεται να επισκεφθείτε το GROUP N1035/SKANDALA για να ενημερωθείτε για δυο σκανδαλώδη θέματα:
- Την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και
- Το καθεστώς που επικρατεί στον τόπο μας με το μονοπώλιο της ΜΠΥΡΑΣ.
ΣΓΣ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Το κόμμα των χιλιετηρίδων ... συνέχεια

Για τη συγκεκριμένη μονή τυχαίνει να έχω προσωπική εμπειρία που φθάνει πίσω στο 1967.

Τότε έτυχε λόγω κακοκαιρίας να καταφύγω στον όρμο Βάι, μπροστά από το θαυμάσιο φοινικόδασος. Αναμένοντας τη βελτίωση του καιρού εκμεταλλεύτηκα το νεκρό χρόνο για να επισκεφθώ τη μονή που δέσποζε της περιοχής.

Εκεί έτυχε να συναντήσω το Ηγούμενο, ήταν νέος μικρότερο των 40 ετών, και η μαύρη του Mercedes τον περίμενε σταθμευμένη μπροστά τη κεντρική είσοδο του μοναστηριού-μουσείου. Αφού με γύρισε στα διάφορα μέρη και ειδικότερα αφού μου επέδειξε το οθωμανικό έγγραφο που καθιστούσε τη μονή αυτόνομη και ανεξάρτητη και μου έδειξε την αχανή περιοχή που ανήκε στη Μονή. Όσο μπορούσε να δει το μάτι υπήρχε μπροστά στη μονή ένας τεράστιος αμπελώνας τον οποίο φρόντιζαν ντόπιοι χωρικοί.

Όταν τον ρώτησα πως αξιοποιούσε τα τεράστια έσοδα που είχε η Μονή, αυτομάτως άλλαξε η συμπεριφορά του Ηγούμενου απέναντί μου. Μου είπε ότι είχε δουλειά στη Σητεία και μπήκε στη Mercedes του και απομακρύνθηκε.

ΣΓΣ

20080925 Την υπόθεση της Μονής Τοπλού επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιαννη Γουλιελμου

Στο προσκήνιο επανέφερε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση της Μονής Τοπλού στην Κρήτη, με αφορμή και τον συνεχιζόμενο θόρυβο για τις οικονομικές δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος κατηγόρησε συγκεκριμένα την κυβέρνηση ότι «θέτει εν κινδύνω το σύνολο του εθνικού πλούτου», υποστηρίζοντας πως ευθύνες για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν και για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε παράλληλα ότι όλα τα σχετικά στοιχεία θα τα καταθέσει εντός των ημερών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά. «Είναι μια μακρόχρονη ιστορία για γέλια, αλλά κυρίως για κλάματα» η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του κ. Αλ. Αλαβάνου έρχεται εκ νέου στη δημοσιότητα, λόγω της παγκόσμιας κινητοποίησης για τη διάσωση αυτής της περιοχής από αρχαιολόγους όλου του κόσμου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση όπου η Εκκλησία προσπαθεί να βρει επενδυτές για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της.

Ομως, όπως ανέφερε ο κ. Αλ. Αλαβάνος πρόκειται για περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη NATURA και η οποία περιλαμβάνει το μοναδικό στην Ελλάδα φοινικόδασος του Βάι και η οποία εντάσσεται στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της Ιτάνου.

Παραθέτοντας μια σειρά από έγγραφα που θέτουν υπό αμφισβήτηση τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκαν οι νομικές διαδικασίες από το 1991 έως και σήμερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως πρόκειται για μια δημόσια έκταση 30.000 περίπου στρεμμάτων, στο χώρο της οποίας σχεδιαζόταν (ακόμα τίποτα δεν έχει συμβεί) η κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας επτά χιλιάδων κλινών και τριών γηπέδων γκολφ.

Η μονή της οποίας ηγείται ο μοναχός κ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο τον μεγαλύτερο γαιοκτήμονα της περιοχής, καθώς όπως προκύπτει και από άλλες πηγές έχει στην ιδιοκτησία της το 1/4 περίπου της επαρχίας Σητείας. Το 1992, μάλιστα, η Μονή είχε συστήσει ίδρυμα με την επωνυμία «Παναγία η Ακρωτηριανή» που σκοπό είχε την παραχώρηση 26.000 στρεμμάτων σε βρετανική εταιρεία του ομίλου Minoan Group PLC, προκειμένου αυτή να εκμεταλλευθεί την μοναστική περιουσία. Η βρετανική εταιρεία, η αξιοπιστία της οποίας αμφισβητείται τόσο από τον κ. Αλαβάνο όσο και από τοπικούς φορείς, θα εκμεταλλεύεται αυτή την έκταση στο ανατολικότερο κομμάτι της επαρχίας Σητείας για 80 χρόνια. Ο κ. Αλαβάνος, ωστόσο, τόνισε πως ένα τέτοιας κλίμακας έργο, πέραν της σημαντικής περιβαλλοντικής καταστροφής που θα επιφέρει στο οικοσύστημα, είναι σχεδιασμένο να λειτουργήσει με τέτοια μορφή (πέντε all-inclusive χωριά), που ούτε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας θα μπορέσει να συμβάλλει. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Αλαβάνος εγκάλεσε και τον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως υποστήριξε, ακόμα δεν έχει απαντήσει στην επιστολή που του απηύθυνε το Παγκόσμιο Αρχαιολογικό Συνέδριο με την οποία του ζητούσε να παύσει την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Απαντώντας στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία Minoan Group PLC εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αμφισβητεί τις αιτιάσεις του κ. Αλαβάνου καταλογίζοντάς του πως έχει στη διάθεσή του ανεπαρκή αλλά και ανακριβή στοιχεία. Η εταιρεία υπερασπίστηκε τη νομική της υπόσταση και, επικαλούμενη αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποστήριξε πως «η γη ουδέποτε ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο». Προσθέτει δε ότι «η ιδιοκτησία της Μονής επί της εκτάσεως έχει αναγνωρισθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση», αλλά και ότι οι έως τώρα δικαστικές αποφάσεις την έχουν δικαιώσει.

Τέλος, η Minoan Group PLC εξέφρασε τη βεβαιότητα πως παρά την εκκρεμή αίτηση εκδίκασης που αφορά στους περιβαλλοντικούς όρους, θα δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_25/09/2008_286066

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Κόμμα των χιλιετηρίδων και του παντός καιρού

Έλαβα το ακόλουθο κείμενο από τον συνάδελφο Θ.Γ., το οποίο, λόγω της σπουδαιότητας του, το αναδημοσιεύω επισημαίνοντας ότι όσοι παρακολουθούν τα κείμενά μου θα έχουν διαπιστώσει ότι ονομάζω την εκκλησία το κόμμα των χιλιετηρίδων και παντός καιρού.

ΣΓΣ

Από το κείμενο που ακολουθεί, φαίνεται ότι αυτό που λένε πως, όταν ανοίγει ένας βόθρος από μέσα του δεν βγαίνουν μόνο πρόσφατες μυρωδιές αλλά και όποια άλλη υπάρχει από χρόνια, είναι απόλυτα σωστό.

Θ.Γ.

Η επιστολή του Αγίου Όρους προς τον Αρχικαγκελλάριον

"Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον"

Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941

Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.

Εξοχότατε,

Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων.

Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μέν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δέ αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών καί Κυριάρχων Μονών καί πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν καί κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων καί των διαδόχων Αυτών. Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι' αλλεπαλλήλων τυπικών καί Χρυσοβούλων των ιδρυτών καί ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) καί άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων καί των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν καί αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων καί επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε καί αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τά κτήματα καί τα πρότερα αυτών δικαιώματα καί θ' απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων καί προνομίων.

Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως καί Εθνικότητος, σκοπός καί αποστολή καθ' όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή καί εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής καί κλασσικής φιλολογίας καί καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος καί η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής.

Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων καί Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής καί καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν καί μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.

Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως.

Πηγή: Ιστορικόν Διπλωματικόν Αρχείον του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσφατη προδοσία που συνέβη όταν το ελληνικό έθνος στέναζε κάτω από τον βαρύ ζυγό της Γερμανοκατοχής.

Θαυμάστε το ντοκουμέντο, που αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

«Ανοικτή Επιστολή Ιεράς Επιστασίας

Προς την Αυτού Εξοχότητα Αρχηγόν του Γ΄ Ράιχ Αδόλφον Χίτλερ »

Ημείς οι 20 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ισάριθμων ιερών μονών των αποτελουσών την Μοναστικήν Πολιτείαν του Αγιωνύμου Όρους Άθω δημοσιεύομεν εις επήκοον πάντων την ανοικτήν ταύτην συγχαρητήριον επιστολήν διά τάς κατά των Σοβιετικών νίκας σας.

Καί αγαλλόμενοι κραυγάζομεν εν θαυμασμώ: Έπεσεν το Ζιτομίρ καί εσώθη η Χριστιανοσύνη. » Κύριος ο Θεός κρατύνη την υμετέραν εξουσίαν εις έτη πλείστα. »

Οι 20 αντιπρόσωποι της ενιαυσίου συνάξεως των 20 κυριάρχων μονών της Αθωνικής Πολιτείας. »

Α΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Λαύρας, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Εσφιγμένου. »Β΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Βατοπεδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλου, Σταυρονικήτα. »Γ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Ιβήρων, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Σίμωνος Π¨ετρας. »Δ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Χιλιανδαρίου, Ξηροποτάμου, Αγ. Παύλου, Οσίου Γρηγορίου. »Ε΄ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Αγ. Διονυσίου, Ζωγράφου, Αγ. Παντελεήμονος, Κωνσταμονίτου».

Υ.Γ.: Ζιτομίρ ήταν το δυτικώτερον οχυρό των Σοβιετικών, που έπεσε στα χέρια των Ναζιστών, νίκη που προκάλεσε τον, ως μη ώφειλεν, ενθουσιασμό των κατά τ' άλλα απολιτικοποιημένων Αγιορειτών

Πολιτικός ευτελισμός

Πέρα από την καταδίκη και τον λόγο που οδηγήθηκε σε αυτή, το σημαντικότερο είναι ότι ένας «βαρόνος» της ΝΔ και παλαιός βουλευτής και υπουργός ΨΕΥΔΕΤΑΙ. Αυτό είναι κατάντια …

ΣΓΣ

20080924Τον απέλυσε από σύμβουλο

Απομακρύνεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ο Ι. Κεφαλογιάννης μετά την καταδίκη του. Έκθετος ο πρωθυπουργός λέει το ΠΑΣΟΚ

"Έκθετος ο πρωθυπουργός" μετά την καταδίκη Κεφαλογιάννη επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ ενώ, το πρωθυπουργικό γραφείο με ανακοίνωση του, απομακρύνει τον πρώην υπουργό από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού παρόλο που πριν λίγο καιρό διατεινόταν ότι δεν κατέχει κάποια θέση για να παραιτηθεί.

"Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα ασκεί πλέον καθήκοντα άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης της Δικαιοσύνης και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Εκθετος ο πρωθυπουργός

"Η καταδίκη από τη Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, συμβούλου του πρωθυπουργού, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, αφήνει έκθετο τον πρωθυπουργό", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

"Πόσο μάλλον, που η κατηγορία για την οποία καταδικάστηκε από την Δικαιοσύνη ο κ. Κεφαλογιάννης - υπόθαλψη εγκληματία και πρόκληση σε τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας - αφορά κάλυψη εμπόρου ναρκωτικών".

"Η υπόθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αντίληψης και της νοοτροπίας που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. 

Η σημερινή, εκ των υστέρων, «παύση» του κ. Κεφαλογιάννη από τα καθήκοντά του - όταν μέχρι πρότινος αναρωτιόντουσαν «από τι να παραιτηθεί» - αποτελεί την επιβεβαίωση του ψεύδους και της υποκρισίας, με τα οποία ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζουν τους πολίτες".

Για άλλη μια φορά, προκαλούν την κοινωνία.

«Θεωρούν το κράτος μαγαζί τους»

Η αποπομπή του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη θέση του άτυπου πρωθυπουργικού συμβούλου θα έπρεπε να είχε συμβεί με την έναρξη της δικαστικής υπόθεσης και όχι μετά την καταδίκη του σημειώνεται σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του Συνασπισμού σχετικά με την απομάκρυνση του ιδίου από τη θέση του άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού.

«Βέβαια ο κ. Καραμανλής μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις που υποδηλώνουν χαμηλά αντανακλαστικά»

«Το βασικό συμπέρασμα από την υπόθεση Κεφαλογιάννη είναι η αντίληψη των κυβερνητικών συνεργατών και αξιωματούχων ότι δικαιούνται να καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και να θεωρούν το κράτος μαγαζί τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να δείτε το βίντεο κλικ στην ακόλουθη σελίδα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=1624728

 

omadaneoneforiakon

Έλαβα το ακόλουθο κείμενο από τον Γεροπαράξενο με την παράκληση να το δημοσιεύσω, με την οποία και συμμορφούμαι.

ΣΓΣ

Η άποψη μου είναι ότι η γραφειοκρατία τρέφεται και τρέφει το πολιτικό μας σύστημα. Δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί επειδή δημιουργεί ευκαιρίες βολέματος των ημετέρων. Οι ελάχιστοι πολιτικοί που θα ήθελαν να κάνουν κάτι απλά δεν ξέρουν ή κάνουν αφελείς προσπάθειες (θυμάστε τον Έβερτ 1989 με τις τρεις υπογραφές;) που βραχυκυκλώθηκαν αμέσως από τους μανδαρίνους. Αν θέλεις κάποιος κάτι πρέπει να αρχίσει από την κατάργηση των πιστοποιητικών.    Τρελό;

Αφήστε με να σας το αναλύσω.

Tι είναι το πιστοποιητικό;

Μια πληροφορία που αφορά τον αιτούντα, π.χ. ότι δεν έχει καταδικαστεί (ποινικό μητρώο). Αυτή η μορφή μετάδοσης πληροφορίας είναι τόσο παλιά όσο και η γραφή.

Με ηλεκτρονική διακίνηση τις πληροφορίας σκεφτείτε πόσο απλοποιείται το όλο σύστημα, πόσες θέσεις στο δημόσιο καταργούνται, αλλά και πόσο βλάπτονται οι πελατειακές σχέσεις. Άρα άφησέ το. Δεν συμφέρει τους πολιτικάντηδες, αν και συμφέρει το δημόσιο συμφέρον.

Βέβαια το πόσο μπορεί να ελαφρύνει ο πολίτης τόσο από πλευράς χρόνου και ταλαιπωρίας, όσο και από φορολογική επιβάρυνση. Αλλά ποιος τον λογαριάζει;

Τώρα η ελάφρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού πιστοποιητικού είναι κάτι που μόνο τον υπουργό οικονομικών ίσως ενδιαφέρει. Όλοι οι άλλοι χάνουν πελάτες.

Έχοντας αυτά και πολλά άλλα υπόψη μου βρήκα ενδιαφέρουσα την προσπάθεια των νέων εφοριακών.

Με το καλό όσο είσαστε ακόμα νέοι και αδιάφθοροι.

 από omadaneoneforiakon στις Σάββατο, Μάϊος 03, 2008

"Σιγή ιχθύος", θα έλεγε κανείς, επικρατεί στους κόλπους της πολιτικής ηγεσίας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα. Στο μεταβατικό στάδιο που διανύουμε, βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο της καταγραφής από το Υπουργείο Εσωτερικών της περιττής και άχρηστης εργασίας στον δημόσιο τομέα.

Θα επιθυμούσαμε όμως από το Υπουργείο Εσωτερικών και μία έκθεση περί: "συγκριτικής ανάλυσης του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο θέμα της αποδοτικότητας και εργασιακών σχέσεων με ανάλυση των αιτιών", για να δούμε στο κατά πόσο οι αριθμοί που θέλουν να καταδείξουν κάποιοι, επιβεβαιώνονται στην πράξη.

Η γραφειοκρατία δεν δημιουργείται από τους εκτελεστές της νομοθετικής εξουσίας- υπαλλήλους εργαζόμενους, αλλά από τους ίδιους τους νομοθέτες. Καταργείστε λοιπόν νομοθετώντας, όπου θεωρείτε αναγκαίο και επωφελές την πλεονάζουσα γραφειοκρατία, χωρίς να αναθεματίζετε ανθρώπους-εργαζόμενους! Δώστε τα φώτα σας με επανεκπαίδευση και σεμινάρια σε καίριους τομείς! Και επίσης: O Nόμος να καλομελετάται εξαρχής ως προς την εγκυρότητα και αποτελεσματικότητά του, προκειμένου να αποφεύγονται στη συνέχεια τροποποιήσεις-τροπολογίες που αυτοαναιρούν ολοκληρωτικά το νομοθέτημα!

Πέρα από κάποιες αποσπασματικού χαρακτήρα ανακοινώσεις στον τύπο και ειδικότερα της "Καθημερινής" οι οποίες σε περιοδική βάση, καταγράφουν με μελανά χρώματα τον υποανάπτυκτο δημόσιο τομέα, δεν παρατηρούνται εξελίξεις. Αυτή τη φορά με τίτλο:

" Άχρηστοι και αμόρφωτοι δημόσιοι υπάλληλοι." Με αυτές τις λέξεις αποτολμά ο δημοσιογράφος της στήλης να προκαλέσει την κοινή γνώμη, προκειμένου να ξεκινήσει σιγά-σιγά ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων. Σε επαγρύπνηση και η Π.Ο.Ε Δ.Ο.Υ, που μετά από τις εσωτερικές ζυμώσεις, προετοιμάζεται να απαντήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις στις αναμενόμενες αλλαγές.

Από την πλευρά μας αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε και να διακρίνουμε μια ξεκάθαρη πολιτική εξυγίανσης του δημοσίου τομέα, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Από την μια πλευρά εξαγγέλονται μέτρα βελτιστοποίησης και από την άλλη προσλαμβάνονται με αδιαφανή κριτήρια δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι ανασφάλιστοι με προγράμματα "stage" (άρθρο μας), στην πλειοψηφία χωρίς υψηλά προσόντα όπως απόφοιτοι Λυκείου, απόφοιτοι με πτυχία θεολογίας, κλωστοϋφαντουργίας κ.λ.π. Με "κροκοδειλίσια δάκρυα" αποτολμάται σταδιακά η εξίσωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων με τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους. Στην παρούσα φάση εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους νέους εργαζόμενους αναφέρουμε τα εξής :

"Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου να λειτουργήσει επιτέλους ο ιερός θεσμός της επιθεώρησης εργασίας, ο οποίος υπολειτουργεί και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτος θεσμικά.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου να αναδιαμορφώσει ριζικά την υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια για όλους τους εργαζομένους.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μακροσκελείς μελέτες και νομοθετήματα για την απασχόληση, αλλά από άμεση εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων. Νέοι επιστήμονες, απόφοιτοι ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο απόγνωσης για μία αξιοπρεπή θέση εργασίας. Τα όνειρά τους γκρεμίζονται κάθε μέρα, η κοινωνία τους ανταπαντά με ρουσφετολογικές λύσεις.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου να συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις συνδιαμορφώνοντας από κοινού με δικλείδες ασφαλείας για τους εργαζομένους, πολιτικές απασχόλησης. Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις αξιοποιώντας και απορροφώντας τους  κοινοτικούς πόρους σε τεχνολογίες αιχμής, της πληροφορικής, του τουρισμού, των μεταφορών. Τα κέρδη των επιχειρήσεων πρέπει να επανεπενδύονται, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη νομοθετημένα τον πυλώνα της απασχόλησης."

Η πρωτομαγιά κατέδειξε στον μεγαλύτερο βαθμό αυτή τη φορά, την μεγάλη κρίση που περνά το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα μας. Η συμμετοχή στην απεργία "ήταν η μικρότερη των ετών", όπως λέγεται και σημαδεύτηκε από συγκρούσεις πολιτικών - συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Στην άλλη όχθη το "Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων" που με την απόφαση της 15/04/2008 εξομοιώνει συμβασιούχους και αορίστου χρόνου συμβάσεις στο συνταξιοδοτικό :

"Νέα δεδομένα στο Ασφαλιστικό δημιουργεί απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στον «στενό» ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου αποκτούν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία στηρίζεται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των συμβασιούχων και των υπαλλήλων αορίστου χρόνου, αναμένεται να επηρεάσει άμεσα το ασφαλιστικό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι αποκτούν πλέον πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και εφάπαξ αποζημίωση περίπου 250.000 συμβασιούχοι που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο." Στο έλλειμμα δημοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφερθήκαμε ήδη με άρθρο του Καθηγητή Ανδρέα Αθηναίου. Γνωρίζει όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση την κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα και πως αυτή εκμηδενίζεται και με ποιες διαδικασίες; Ερώτημα το οποίο θα μείνει αναπάντητο. Δεν μπορούμε να γινόμαστε υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων μόνο όταν μας βολεύει!

Aκολούθησε και την δεύτερη μέρα του Πάσχα και η έκθεση Αλμούνια της Ε.Ε που μιλά για επιβράδυνση της ανάπτυξης και πληθωριστικές πιέσεις στους κόλπους της Ε.Ε. Για την χώρα μας θα αποτελέσει για άλλη μία φορά μία φθηνή δικαιολογία για πολιτικές λιτότητας, που ξεκίνησε από το 1999, με αφορμή την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωζώνη το 2001 και συνεχίζεται έκτοτε αδιαλείπτως. Η Κομισιόν καταρρακώνει την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος του ελλείμματος ακόμη και για την… περσινή χρονιά, αφού σημειώνει ότι το έλλειμμα……διαμορφώθηκε στο 2,8% του ΑΕΠ – αντί για 2,6% που υποστηρίζει η κυβέρνηση –, συνυπολογίζοντας την επίδραση 0,25 μονάδων του ΑΕΠ κυρίως από την αναδρομική εισφορά της Ελλάδας στην Ε.Ε. λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ και του αυξημένου κόστους για τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Οι πιέσεις που ασκεί η Ε.Ε. είναι έντονες προς μια λογική ανατροπής των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων. H σκέψη για την εισαγωγή και εφαρμογή της περίφημης φλεξικιούριτι, δηλαδή της ευελιξίας στην αγορά εργασίας που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αρκετή από μόνη της να βάλει φωτιά στο πολιτικό τοπίο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η έκθεση του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γκαργκάνα. Σε αναμονή το επόμενο διάστημα για εξαγγελίες μεταρρυθμίσεων οι οποίες καλό θα ήταν από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας να ολοκληρωθούν ως το καλοκαίρι, όσο υπνοβατεί και αναζητά τον εαυτό της η αντιπολίτευση.

Μπορεί το θέμα του "ντόπιγκ" να ξέφυγε από τα πρωτοσέλιδα του τύπου της χώρας, παραμένει όμως πραγματικό γεγονός το ντοπάρισμα πολλών συναδέλφων, που απέχουν ακόμα και στην σκέψη τους από οποιονδήποτε διάλογο περί εργασιακών δικαιωμάτων, ανάπτυξης και βελτιστοποίησης. Αναφερθήκαμε ήδη παλιότερα με σχετικό άρθρο: Ανοχή ή ενοχή των νέων συναδέλφων. Μπορεί να φταίει και το νερό των κυλικείων που επιδρά στα ήδη με νικοτίνη παθογενή νευρικά κύταρα. Ήμαρτον. Ας "καθρευτιστούμε" όλοι μας για την κοινωνική μας προσφορά και δημιουργία κάνοντας αντικειμενικά αυτοκριτική.

Βλέποντας την νεολαία, αναλογίζεται κανείς ότι, όχι μόνο χαλάσαμε το παρόν αλλά θάψαμε και το μέλλον μας:

"Οι φοιτητές, οι νέοι ήταν η κινητήρια δύναμη σε όλες τις μάχες ανά τον κόσμο. Με ιδέες και πόθο για μια άλλη καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, ενάντια σε οποιαδήποτε εξουσία, μάχιμοι, πάντα έτοιμοι να θυσιάσουν τα προνόμια τους. Και που κατέληξαν;

Μια ολόκληρη γενιά, ο πιο δυναμικός καρπός της κοινωνίας παρατρεχάμενοι των κομματικών μηχανισμών, οπαδοί του life style, "ξαπλωτιστες των café", με μόνη έννοια τα κινητά και την βραδινή έξοδο. Μια ολόκληρη γενιά χαμένη από την κακία και το μίσος της προηγουμένης γενιάς που γαλούχησε τα παιδιά της χωρίς ιδέες και όνειρα. Με μόνο ευαγγέλιο την αρπαχτή, το βόλεμα, την οικονόμα.

Και στο βάθος η πρωτομαγιά των επαγγελματιών εργατοπατέρων που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους, που σε λίγο θα γίνουν από εργατοπατέρες , πατέρες του έθνους και από τα βουλευτικά έδρανα θα καταπατούν ένα - ένα ότι απέμειναν από τις εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και όχι με καφεδάκι, κινητό και αραλίκι."

Συνέλληνες είναι ανάγκη να εργαστούμε με μια φωνή, συνδιαμορφώνοντας από κοινού εκείνες τις πολιτικές που θα μας οδηγήσουν σε μία πιο ανταγωνιστική οικονομία στην σημερινή κατάσταση της νέας τάξης των πραγμάτων, αναζητώντας νέες συμμαχίες και συνεργασίες. Οι οποιεσδήποτε όμως μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, δεν θα πρέπει να ισοπεδώσουν τα ιερά εργασιακά δικαιώματα, με νεοφιλελεύθερες πολιτικές ξεπουλήματος που έχουν αποτύχει στο εξωτερικό, αλλά θα πρέπει στον διάλογο που θα ξεκινήσει, αν ποτέ ξεκινήσει, να συνοδεύονται, με παρούσα την ιδιωτική πρωτοβουλία, με την αξιοποίηση του ήδη υφιστάμενου εργατικού-υπαλληλικού δυναμικού. Μεταρρύθμιση δεν μπορεί να είναι μόνο λεηλασία του νοικοκυριού του εργάτη, του υπαλλήλου, αλλά πρέπει να αποτελεί αμοιβαία συνεργασία με νομοθετημένες εφαρμόσιμες πράξεις του εργαζόμενου με την εργοδοσία. Έχουμε ανάγκη από μία αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας με σεβασμό και κίνητρα στον κοινωνικό ιστό της ευέλικτης μικρομεσαίας επιχείρησης (ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας), του μισθωτού εργαζόμενου και υπαλλήλου. Έχουμε ανάγκη από οράματα και δράσεις οι οποίες θα μας επιβεβαιώσουν ως πολίτες αυτής της χώρας.

Μια παράπλευρη ηλιαχτίδα φωτός νέων συνεργασιών : Ο αγωγός φυσικού αερίου «South Stream» αποτελεί ένα τέτοιο μέτρο και δράση...

 

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Μια γελοιογραφία τα λέει όλα ...

Η διεθνής οικονομία και οι δουλοπάροικοι ...

Ο κ. Ν. Νικολάου επαναλαμβάνει τον κ. Κωνσταντινίδη, άρθρο του οποίου δημοσίευσα προ ημερών, και καταδεικνύει με τον πιο εναργή τρόπο ότι τις ζημιές των πάσης φύσεως … μεγάλων τις πληρώνουν οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι.

ΣΓΣ 

20080919 Οι αλχημιστές του χρήματος

Του Νικου Νικολαου

Συγκλονισμένοι, φαντάζομαι ότι είναι όλοι οι αναγνώστες της «Καθημερινής», διαβάζοντας όσα συμβαίνουν τελευταία στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου από τη μια ημέρα στην άλλη καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι τραπεζικοί κολοσσοί, ασφαλιστικές εταιρείες και γιγαντιαία Hedge Funds. Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι οι ίδιοι αναγνώστες θα δηλώνουν εντυπωσιασμένοι, βλέποντας την κυβέρνηση Μπους και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) (τους δύο πυλώνες, δηλαδή της πολιτικής της ελεύθερης αγοράς) να έχουν διαθέσει το τελευταίο εξάμηνο σχεδόν 1 τρισ. δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων σε κρατικοποιήσεις, επιδοτήσεις, εγγυήσεις κ.λπ. για να διασώσουν τους γίγαντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος από το επικείμενο ναυάγιο!

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν και σε ποιον οικονομικό κόσμο μας οδηγεί η υπερδύναμη του πλανήτη; Την απορία αυτή την έχουν όλοι οι διεθνείς παράγοντες. Προχθές ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε «έκπληκτος» και «εντυπωσιασμένος» από τη διάθεση της αμερικανικής κυβερνήσεως να εμπλακεί στην οικονομία, έπειτα από πολλά χρόνια αποστασιοποίησης: «Η Βρετανία και οι ΗΠΑ μάς έλεγαν ότι το κράτος θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικό όταν πρόκειται για κυβερνητική δράση», είπε χαρακτηριστικά!

Αν ήθελα να κάνω ένα ευφυολόγημα θα έλεγα ότι ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά είναι για τους πολλούς, για τους μισθωτούς, τους φτωχούς και τους κατοίκους του Τρίτου Κόσμου, αφού πράγματι όλοι αυτοί σε αυτόν τον κόσμο ζουν και οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς ρυθμίζουν τις αμοιβές των εργατών στις βιομηχανικές χώρες, τις τιμές των πρώτων υλών που εξάγει ο Τρίτος Κόσμος, αλλά και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, του ρυζιού κ.λπ., που ρίχνουν έξω τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Αλλά για τους λίγους πλουσίους, για τους πρίγκιπες της παγκοσμιοποίησης που διευθύνουν τράπεζες και hedge funds, το σύστημα που τους ταιριάζει είναι ο σοσιαλισμός ή μάλλον η κρατική παρέμβαση, αφού δεν τιμωρούνται και δεν χάνουν ποτέ από τα γυρίσματα της αγοράς. Αν η τράπεζα που διευθύνουν πτωχεύσει εξαιτίας λαθεμένων επιλογών τους, αυτοί θα αποσυρθούν για να απολαύσουν τους ηγεμονικούς μισθούς και τις ζημίες θα τις καλύψει το κράτος με χρήματα των φορολογουμένων! Ο κ. Ντικ Φουλντ, π.χ., διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers, που πτώχευσε προχθές, εισέπραξε την τελευταία πενταετία για αμοιβές και bonus 375 εκατ. δολάρια! Ποια κύρωση υπέστη; Μήπως η FED ή η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ζήτησαν τον λόγο γιατί έριξε έξω την τράπεζα; Φυσικά όχι. Μόνη «τιμωρία» τα σχόλια των περαστικών, που γράφουν τη λέξη «απληστία» στο σκίτσο του, που έχει τοποθετηθεί στο κτίριο της τράπεζας στη Νέα Υόρκη.

Και πράγματι, η απληστία μιας μικρής ομάδας μάνατζερ σε συνδυασμό με την κατεδάφιση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που άρχισε στις ΗΠΑ, το 1981, όταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν έφερε στον Λευκό Οίκο τη νέα θρησκεία του νεοφιλελευθερισμού ευθύνονται για την τραπεζική κρίση του 1989 και κυρίως για τη σημερινή.

Οι τράπεζες επιτελούν ένα συγκεκριμένο ρόλο στην οικονομία. Συγκεντρώνουν, όπως έγραφα και χθες, τα χρήματα των καταθετών και αφού διακρατούν ένα απόθεμα ασφαλείας δανείζουν τα υπόλοιπα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές για να προοδεύει η οικονομία. Με τις ευλογίες του Γκρίνσπαν που ευτέλισε το χρήμα με επιτόκιο 1%, οι καταθέσεις στέρεψαν και οι τράπεζες ή μάλλον οι μάναντζέρ τους σαν τους αλχημιστές προσπάθησαν να βγάλουν χρήμα από το χρήμα. Έδιναν επισφαλή δάνεια και μετά τα τιτλοποιούσαν και πωλούσαν ομόλογα δομημένα. Κατασκεύασαν με μαθηματικούς τύπους απίθανα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τα φόρτωναν στους επενδυτές, αφού καμιά εποπτική αρχή δεν τους εγκάλεσε γιατί πωλούσαν αέρα φρέσκο! Ο καπιταλισμός καζίνο! Και παραβιάζοντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν στις τράπεζες, άρχισαν να παίζουν στα παράγωγα ανεβάζοντας το πετρέλαιο, τις πρώτες ύλες, ρίχνοντας έτσι σε χάος τη διεθνή οικονομία.

Αυτά τα ανομήματα του κ. Γκρίνσπαν, του κ. Μπερνάνκι αλλά και άλλων κεντρικών τραπεζών καλούνται τώρα να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, αλλά και οι εργαζόμενοι που βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό!

 

infognomonpolitics.blogspot.com

Στην ακόλουθη διεύθυνση θα βρείτε τα ακόλουθα πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Εκτιμώ ότι η παρακολούθηση αυτού του BLOGSPOT θα είναι πολύ χρήσιμη.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008_09_01_archive.html#7985419111068683728

ΣΓΣ

Ακολουθεί πίνακας περιεχομένων

·                            Ο συμβιβασμός Ερντογάν-Στρατηγών-Εργενεκόν

·                            Κόψτε τον άθλιο Νίμιτς

·                            "Ποια η σημασία της Μακεδονίας για την Ευρώπη και ...

·                            Το ΝΑΤΟ σχηματίζει μονάδες ταχείας αντίδρασης για ...

·                            Στο σπίτι του κρεμασμένου....

·                            «Είναι γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου»

·                            Ο 4ος Στόλος στη Βραζιλία

·                            Ανταρσία στην πίσω αυλή της Ουάσιγκτον

·                            Η Βολιβία δεν είναι Χιλή

·                            Ο Σαακασβίλι δεν πείθει τους Ευρωπαίους

·                            Κρίσιμη εβδομάδα για Σκοπιανό και κυπριακό

·                            Νέα διαβεβαίωση του Στέιτ Ντιπάρτμεν για Χάλκη και...

·                            Η ιδεολογία του παντουρκισμού-τουρανισμού

·                            Κατοχή στο Βόρειο Αιγαίο

·                            Το ΝΑΤΟ πυροδότησε τη σύγκρουση στη Γεωργία, λέει ...

·                            Η κρίση αναζωπυρώνει εθνικιστικές διαμάχες

·                            Ασφυκτικές πιέσεις Ουάσιγκτον για λύση στο όνομα τ...

·                            NATOs ο «στρατηγικός αυτισμός»

·                            Mία άλλη άποψη περί τρομοκρατίας: EU Parliament he...

·                            Η Σερβία πέτυχε να μπει στην «ατζέντα» του ΟΗΕ η ν...

·                            Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος

·                            Κινητικότητα στο διεθνή διαγωνισμό για τον πυρηνικ...

·                            Chinook του στρατού των ΗΠΑ κατέπεσε στο Κουβέιτ....

·                            Και άλλες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Οι...

·                            Οι Ειδικές Δυνάμεις του τουρκικού στρατού, των κ. ...

·                            Ο αμερικανικός στρατός ανοικοδομεί βάση στη Βουλγα...

·                            Συμβαίνουν και στην Ευρώπη

·                            Ο παπούς του Γκρουέφσκι είναι καταχωρημένος στους...

·                            Ούτε το αρμενικό όνομα πήρε βίζα στην Τουρκία

·                            Αντιδράσεις στην Καισάρεια σε γύρισμα ντοκυμαντέρ ...

·                            Διπλή προσέγγιση Ελλάδας με Κ. Ασία και Ρωσία

·                            Περί ήθους...

·                            Έψαχνε για "μακεδονική μειονότητα", ανακάλυψε ..."...

·                            Μύθος η προέλευση των Τούρκων από την Κεντρική Ασί...

·                            Άλλη μια έγχρωμη (;) επανάσταση, αυτή τη φορά πράσ...

·                            Στη Σαγαλασσό της Πισιδίας...

·                            Να γεννηθεί προτού πεθάνει

·                            Να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας;

·                            «Έτσι θα πάρουμε Ελλάδα και Κύπρο»

·                            Οι ΗΠΑ θα πωλήσουν βόμβες καταφυγίων στο Ισραήλ

·                            Τα "τσακάλια" στον Εύξεινο Πόντο

·                            Η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ ήταν-είναι μηχανισμός του τουρκικού κρ...

·                            Σημαντικές δηλώσεις από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, ...

·                            Προσέξτε καλά με τους αγωγούς!

·                            Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ στην Τουρκία

·                            O ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν στην Ελβετία

·                            H πανίσχυρη Υπηρεσία Κρατικού Σχεδιασμού εγκρίνει ...

·                            Ο ρωσικός στόλος ξανά στη Μεσόγειο

·                            Εκνευρισμός στην Αθήνα για την πρωτοβουλία Νίμιτς

·                            H ελληνική πολιτεία ξέρει να επιβραβεύει!!! (συνέχ...

·                            «Η Τουρκία να λύσει τα χέρια του Ταλάτ»

·                            Κινητικότητα στη Νότιο Αμερική

·                            Εκεί που κάποτε οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ' άρματα...

·                            Υπέρβαση εντολής από Νίμιτς με κατ' αρχάς ελληνική...

·                            Τί, από ποιούς και γιατί γίνεται στα Σκόπια;

·                            Το τουρκικό λόμπι χρηματοδοτεί τον ιστορικό αναθεω...

·                            H ελληνική πολιτεία ξέρει να επιβραβεύει!!!

·                            Ο Nabucco θα καθορίσει την πολιτική τύχη της περιο...

·                            "Αδιαφορείτε για τις απειλές του Ισραήλ"

·                            Η «Λειτουργική Ομοσπονδία»

·                            Σταθερά αδιάλλακτος ο Γκρούεφσκι κατηγορεί την Ελλ...

·                            Με τέτοιου τύπου σκάφος έγινε η απόπειρα μεταφοράς...

·                            Η τρόικα της ΕΕ απαιτεί την αποχώρηση των ρωσικών ...

·                            Μερικές απόψεις για τη συνέντευξη Μπράιζα

·                            Αμπχάζιοι της Τουρκίας, μια άγνωστη διάσταση της κ...

·                            Οι «κόκκινες γραμμές» της Λευκωσίας στις απευθείας...

·                            Έξι Τούρκοι νεκροί σε συγκρούσεις με το ΡΚΚ

·                            Διεθνές Συνέδριο «ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 6-7/9/1955 ΠΡΑΞΗ ...

·                            Πρακτική διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρι...

·                            ....χορεύοντας με τους λύκους (συνέχεια)

·                            Ο Ερντογάν κάνει πολιτική χορεύοντας με τους "λύκο...

·                            Το Κυπριακό και το Πρωτόκολλο Πολιτικής Εθνικής Ασ...

·                            Ο Τουρκικός Στρατός σχεδιάζει επέκταση βεληνεκούς ...

·                            Η υπ. Εξωτερικών για την ανάμιξη τουρκικών ακταιωρ...

·                            Φόβοι για ενεργειακή κρίση στην Τουρκία, λόγω Ρωσί...

·                            Δυο στρατιώτες νεκροί και εννέα τραυματίες σε επίθ...

·                            Ένας νεκρός στρατιώτης στην Κερασούντα, σε συμπλοκ...

·                            Δεν πέρασε από το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο η ε...

·                            Η Ρωσία και ο Καύκασος

·                            Κίνδυνοι για τον κ. Γκρούεφσκι...

·                            Τούρκοι αλωνίζουν τη Βόρειο Ήπειρο