Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Ξεβρακωθήκαμε;...

Κι' εγώ νόμιζα ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει .

Ο χορός των σκανδάλων.
Οι Πασόκοι έχοντας ιδίαν εμπειρίαν μπόρεσαν και τα ξεσκέπασαν.
Οι νεοδημοκράτες με την πείρα που απέκτησαν στην κυβέρνηση, έχουμε την ελπίδα, ότι ως αντιπολίτευση θα είναι σε θέση να ξεσκεπάσουν τα σκάνδαλα της επόμενης κυβέρνησης. Είναι η μόνη ελπίδα που μας μένει, αν και αυτή ξεθωριάζει με το συνεχές κουκούλωμα που γίνεται.
Αλλά πέραν όλων των άλλων,πρωτίστως, θα πρέπει οι πολιτικοί να άρουν το ανεύθυνο που έχουν υιοθετήσει και ψηφίσει.
ΣΓΣ


20080711 Εξελίξεις στον ΟΤΕ

Ποινικές διώξεις για την εξαγορά της «Γερμανός» από την Cosmote

11/07/08 12:42

Αθήνα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων «Γερμανός» από την Cosmote το 2006. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε ανακριτή.

Σε μία πρώτη αντίδραση πηγές του υπουργείου Οικονομίας ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ ότι η δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και όχι προσωπικά κατά του κ. Βουρλούμη, του οποίου το όνομα εμπλέκεται ως προέδρου του ΔΣ του ομίλου ΟΤΕ. Ωστόσο, δικαστική πηγή που επικαλείται το Reuters φέρεται να επιβεβαιώνει ότι ο κ. Βουρλούμης διώκεται για απιστία.

Η δίωξη, που αφορά πέντε αδικήματα, ασκήθηκε ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Εφετών, Ευσταθία Σπυροπούλου, με αφορμή προσφυγή στον Αρειο Πάγο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Με το πέρας της έρευνάς της και αφού εξέτασε, με την ιδιότητα του υπόπτου, όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, η κ. Σπυροπούλου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα.

Η δίωξη, που δεν είναι προσωποποιημένη, αφορά τα εξής αδικήματα: Απιστία που στρέφεται κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Cosmote. Ηθική αυτουργία σε απιστία που στρέφεται κατά του επιχειρηματία. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της επιχείρησης. Χειραγώγηση αγοράς από κοινού και κατ' εξακολούθηση κατ' επάγγελμα και συνήθεια που στρέφεται κατά επτά προσώπων αντικριστών και ατόμων που εμπλέκονται με την επιχείρηση και ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση, που στρέφεται σε βάρος του επιχειρηματία.

Για την υπόθεση αυτή είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το Φεβρουάριο του 2007 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας χειραγώγηση μετοχής και διαδικασίες που ζημίωναν το Δημόσιο.

Προ ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψος συνολικού ύψους 660.000 ευρώ σε σειρά άλλων προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση χειραγώγησης της μετοχής Γερμανός στο διάστημα πριν την αγοράσει η Cosmote. Έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες της Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσαν ότι υπήρξε χειραγώγηση των μετοχών της εταιρείας «Γερμανός» λίγο πριν από την αγορά της από την Cosmote, με βάση την οποία το τίμημα της σημείωσε σημαντική άνοδο στο εξάμηνο που προηγήθηκε της πώλησής της. Σύφωνα με την αντιπολίτευση από τις πράξεις αυτές φέρεται ότι προκλήθηκε ζημία περίπου 80 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει την ποινική δίωξη.

Δείτε το βίντεο

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η πρώτη αντίδραση ήλθε από τη Βάσω Παπανδρέου, η οποία αναχωρώντας από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έκανε λόγο για δικαίωση του ΠΑΣΟΚ και συνέδεσε το θέμα με την πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, καθώς όπως υποστήριξε εγείρονται ερωτήματα.

«Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση για την οποία είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Ελπίζω αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη να φτάσει μέχρι τέλους, γιατί η ζημιά για τον ΟΤΕ και κατ' επέκταση για το κοινωνικό σύνολο είναι τεράστια. Η εξέλιξη αυτή όμως, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το βίντεο

«Στο ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε ότι η δίωξη αυτή μας δικαιώνει και έχουμε δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση: Τι σκοπεύει να κάνει με το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, που σήμερα κατηγορείται για κακούργημα, είναι η ίδια διοίκηση που πρόσφατα πώλησε τον ΟΤΕ στην Deutsche Telecom και αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλάβει τις δικές της πολιτικές ευθύνες, εφόσον γνώριζε για την συγκεκριμένη εξαγορά, και να μας πει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος τότε υπουργός Μεταφορών την άποψή τους μετά την σημερινή άσκηση δίωξης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Για το αν υπάρχει και θέμα απόδοσης και ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αυτό που περιμένουμε σήμερα είναι να τοποθετηθεί ο υπουργός Οικονομίας, γιατί δεν έχει διαψεύσει ότι ήταν ενήμερος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «οι ευθύνες του κ. Αλογοσκούφη είναι πρωτίστως πολιτικές για μια διοίκηση που σήμερα κατηγορείται για κακουργήματα και γιατί είναι η ίδια διοίκηση που πρόσφατα πώλησε με αδιαφανείς διαδικασίες τον ΟΤΕ και από εκεί και πέρα αν υπάρχουν και άλλες ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν».

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ σκέπτεται να «διευρύνει το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ με τα όσα προέκυψαν για την Cosmote», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κρίνει τις κινήσεις του, εν ευθέτω χρόνω, καθώς ήδη η μία υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ για τον ΟΤΕ έχει καταστεί σαφής η πρόθεση του Κινήματος να ζητήσει Προανακριτική Επιτροπή.

Με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφέρει: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστήριξε και υποστηρίζει την ύπαρξη αποκλειστικά δημόσιας επιχείρησης τηλεπικοινωνιών, χωρίς την παράλληλη συνύπαρξη άλλων ιδιωτικών ομίλων. Η απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών δεν αρκεί. Η εργατική τάξη, ο λαός γενικότερα, πρέπει να τιμωρήσει τα κόμματα της αστικής εξουσίας και όλους εκείνους που συμφωνούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνους, που στηρίζουν τη νόμιμη ληστεία κατά του λαού, ενώ στρέφουν υποκριτικά την προσοχή τους μόνο σε ορισμένα συμπτώματα, παρενέργειες και ανομήματα, ακριβώς επειδή ενδιαφέρονται να εξαγνίσουν το έτσι και αλλιώς αθεράπευτα αμαρτωλό καθεστώς της εκμετάλλευσης».

Δείτε το βίντεο

Από την πλευρά του Συνασπισμού δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Π.Γερμανού και του ορισθέντα απο την κυβέρνηση Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π.Βουρλούμη επιβεβαιώνει τα μεγάλα ερωτηματικά που είχαμε εξαρχής διατυπώσει -πέραν της ριζικής μας αντίθεσης ως προς τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης συμφωνίας- για τη σκανδαλώδη και με αδιαφανείς διαδικασίες εξαγορά της 'Γερμανός' από την Cosmote».

Σύμφωνα με το ΣΥΝ «οι εξελίξεις αυτές αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση» και «η άμεση εμπλοκή της διοίκησης του ΟΤΕ σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση εγείρει πελώρια θέματα, όχι μόνο για τη διαχείριση του ΟΤΕ, αλλά και για την απαράδεκτη παράδοση του οργανισμού με εξίσου αδιαφανείς και σκανδαλώδεις διαδικασίες στην Deutsche Telekom».

«Αυτό που προέχει» καταλήγει ο Συνασπισμός είναι «να επανεξεταστεί η εξαγορά της Cosmote από τον ΟΤΕ, όσο και να ακυρωθεί άμεσα η παράδοση του ΟΤΕ στην DT».

, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=918595

Επιτέλους. Μάθαμε για τη Rexona ...

Επιτέλους.

Χρόνια φωνάζω για να αφήσουν ελεύθερη την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Μήπως έπρεπε να φάμε τη «σούπα» μας από τους Ισπανούς;.

Η «γραφειοκρατία» που συνεπάγεται μέχρι πέντε χρόνια καθυστέρηση για την αδειοδότηση της επένδυσης είναι εκ του πονηρού. Για να συντομευτεί ο χρόνος απαιτείται «γρηγορόσημο».

Πέραν των μεγάλων επενδύσεων να εφαρμοσθεί η φιλοσοφία των ηλιακών θερμοσιφώνων και για την κάλυψη των οικιακών αναγκών σε ενέργεια. Θα σωθεί η επαρχία και τα νησιά περισσότερο.

ΣΓΣ


20080711 Ενεργειακές επενδύσεις 3,2 δισ. ευρώ από Ισπανούς

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 07:00

Τελευταία Ενημέρωση : 11/07/2008 09:58

Μιχάλης Καϊταντζίδης,

URL: http://beta.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1537955


Ημερίδα «κόλαφο» για τις ελληνικές κυβερνήσεις που διατηρούν αντικίνητρα για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), οργάνωσε η Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα, όπου παρέμβαση έκανε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Εκπρόσωποι 4 μεγάλων ενεργειακών εταιρειών της χώρας διεκτραγώδησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα για την υλοποίηση των επενδυτικών τους προγραμμάτων, συνολικού ύψους άνω των 3,2 δισ. ευρώ.

Ενώ δηλαδή επέλεξαν την Ελλάδα, ως χώρα πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τόσο από την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, όσο και από τη γραφειοκρατία. Παρ όλα αυτά, για να ελαφρύνουν το κλίμα, χαρακτήρισαν την Ελλάδα ως κομβική περιοχή για τους αναπτυξιακούς τους στόχους καθώς εξακολουθεί να αποτελεί ελκυστικό τόπο για επενδύσεις.

Ο κ. Θαπατέρο

Από την πλευρά του ο κ. Θαπατέρο υποστηρίζοντας τις θέσεις των τεσσάρων ισπανικών εταιρειών για την αγορά της Ελλάδας, επεσήμανε την ανάγκη ενισχυμένης συνεργασίας με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την προώθηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ακόμη, μίλησε για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, τονίζοντας ότι το μέλλον βρίσκεται στις ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, η χώρα του έχει επιλέξει το δρόμο την ανάπτυξης και του ανοίγματος προς τις αγορές όλου του κόσμου. Έτσι, παραμένει και αυτή ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις. «Δεν πιστεύουμε στον προστατευτισμό, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα ταλέντα και τις καλύτερες επιχειρήσεις και αυτό θα είναι προς όφελος όλων», τόνισε χαρακτηριστικά ο σοσιαλιστής Ισπανός πρωθυπουργός.

Εκ μέρους των ισπανικών εταιρειών, μίλησαν οι κ. Fernanto Ferrera της Acciona, Jesus Olmos της Endesa, Guillermo Ulacia της Gamesa και Javier Viteri της Iberdrola. Ως γνωστόν όλες οι παραπάνω εταιρείες, αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Ελλάδα, είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες. Η Endesa με τον όμιλο Μυτιληναίου, η Iberdrola μέσω της εισηγμένης Ρόκας και οι υπόλοιπες δύο αυτοτελώς.

Η Acciona

Ο εκπρόσωπος της Acciona, είπε ότι η εταιρεία του προγραμματίζει την ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ ισχύος 450MW, συνολικού κόστους 800 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα, τα εντόπισε στις ελλείψεις του ρυθμιστικού και νομικού πλαισίου, στη χρονοβόρα αδειοδότηση και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Η Endesa

Ο γενικός διευθυντής της Endesa Hellas κ. Jesus Olmos, τόνισε ότι δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα από την ανυπαρξία εθνικού σχεδίου χρήσης γης (χωροταξικό), τη δικονομία που έχει καταλάβει όσους αμφισβητούν τις ανανεώσιμες πηγές, με αποτέλεσμα να καθυστερούν χωρίς καμία οικονομική επίπτωση για τους ίδιους επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων.

Όπως δε είπε, η αδειοδότηση παρουσιάζει τεράστιες καθυστερήσεις που φτάνουν ακόμη και τα 5 χρόνια για μία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής. Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία του προγραμματίζει στην Ελλάδα επενδύσεις 1,6 δισ. μέχρι το 2012.

Η Gamesa

Ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Gamesa, κ. Guillermo Ulacia τόνισε ότι η συνολική επένδυση που σχεδιάζει η εταιρεία του στην Ελλάδα μέχρι το 2010 φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ. Ωστόσο σημείωσε ότι η προώθηση των επενδύσεων είναι πιο αργή απ' ό,τι στην Ισπανία και εκτιμά ότι θα μπορούσαν να βελτιωθούν τα πράγματα με την κατάρτιση του χωροταξικού και τη βελτίωση των διασυνδέσεων του ηλεκτρικού δικτύου. Επανέλαβε και αυτός τα προβλήματα με τις τοπικές κοινωνίες.

Η Iberdrola

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Iberdrola Renovables κ. Javier Viteri, αναφέρθηκε στο σχέδιο δημιουργίας αιολικών πάρκων ισχύος 1.500 μεγαβάτ στα νησιά Λήμνο, Χίο και Λέσβο και στη διασύνδεσή τους με το ηπειρωτικό σύστημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρόκας, την οποία ελέγχει η Iberdrola έχει δεσμευτεί για τα επενδυτικά σχέδια. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η εταιρεία ζητά από την κυβέρνηση ένα πλαίσιο σταθερότητας.

Χρ. Φώλιας: «Σύντομα λύση»

Ο υπουργός ανάπτυξης Χ. Φώλιας απαντώντας στα «παράπονα» των εταιρειών παραδέχτηκε ότι όλοι υποφέρουν από τη γραφειοκρατία. Ωστόσο όπως είπε, σύντομα θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα των ΑΠΕ με τη δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shop) για την αδειοδότηση νέων έργων. Όσο για το νομοθετικό πλαίσιο, επανέλαβε ότι σύντομα τίθεται σε εφαρμογή το νέο χωροταξικό και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση του κτηματολογίου.

Τέλος τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε σταθερή και γόνιμη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, δημόσιους φορείς και φορείς της αγοράς, με σκοπό το συντονισμό και την επίλυση τυχόν δυσχερειών στη συνολική διαδικασία υλοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων ΑΠΕ και την υπέρβαση τυχόν προβλημάτων και αδυναμιών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗΣ


Σήμερα η Citypress δημοσιευει την ακόλουθη είδηση.

ΣΓΣ

Η ατιθάσευτη δύναμη των ΜΜΕ

Ευχαριστώ τον Γεροπαράξενο που μου έστειλε το ακόλουθο σχόλιο. Το προσυπογράφω και το αναρτώ.
ΣΓΣ


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Αυτό που δεν θα επιτύγχαναν οι εταιρείες κλιματιστικών με διαφημίσεις εκατομμυρίων, το Πλήρης στοίχισηπέτυχαν τα ΜΜΕ, μετατρέποντας μια συνηθισμένη ημέρα του Ιούλη, σε «κλοιό καύσωνα». Ενός καύσωνα που προαναγγελόταν εδώ και μια βδομάδα με καθημερινούς τίτλους τρόμου. Ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα στον ελληνικό και στον διεθνή χώρο καλύφθηκαν από τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε. Για μια ακόμη φορά απέδειξαν τα «ΜΜΕ», ότι η τρομολαγνεία έγινε το αγαπημένο τους μέσο χειραγώγησης και αππροσανατολισμού.
Δεν υπάρχει κανείς σήμερα που να αμφισβητεί τη δύναμη της τηλεόρασης στη χειραγώγηση του μέσου πολίτη. Όταν αυτή η δύναμη βρίσκεται στα χέρια ημιμαθών ή πληρωμένων δημοσιογράφων, τότε, «η πληροφορία μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο με ψευδογεγονότα μεμονωμένων μηνυμάτων δίχως αλληλοσυσχετισμό και δίχως νόημα.» Με την διαρκώς αυξανόμενη κρίση των εφημερίδων, το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να κυριαρχεί πλέον και στη δημοσιογραφία των εφημερίδων. Μπροστά στη δίψα για εξουσία από το παρασκήνιο, τα μοδάτα στελέχη των ΜΜΕ, που δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή ενημέρωση έχουν υπερβεί τα όρια. Με ένα σύντομο, απλοϊκό και συναισθηματικό λόγο, δίχως ουσία και νόημα και με ειδήσεις τρόμου προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους πολίτες. Με τρομοκρατημένους πολίτες κάνεις ότι θέλεις. Τους καθορίζεις τι θα κάνουν, τι θα καταναλώσουν και πως θα σκέπτονται.
Ο τρόπος που τα Μέσα διαχειρίστηκαν γεγονότα όπως οι υποκλοπές, υπόθεση Ζαχόπουλου, Ζωνιανά, Siemens, κ.α. ενισχύουν τη θέση του αμερικανού καθηγητή των μέσων, Η. Giroux , που μιλά για σκόπιμη αποπολιτικοποίηση της πολιτικής ζωής:«Η αποπολιτικοποίηση της πολιτικής, είναι η προσπάθεια δημιουργίας συλλογικής συνείδησης πολιτών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πώς να προσδιορίσουν οι ίδιοι τις ανάγκες τους και το χειρότερο, δε γνωρίζουν επίσης κατά πόσον ταυτότητα, κουλτούρα και ικανότητα δράσης μπορούν να προσδιορισθούν και να επηρεασθούν απ έξω. Ετσι η αποπολιτικοποίηση της πολιτικής σημαίνει, καθιέρωση τέτοιων πρακτικών παρουσίασης, οι οποίες κάνουν αόρατη την επίδραση της ιδεολογίας τους. Κυρίαρχες ομάδες ιδιοποιούνται τη δυναμική της κουλτούρας για τα δικά τους συμφέροντα με τέτοιο τρόπο, ώστε παράλληλα να κρύβουν τις πολιτικές αλληλεξαρτήσεις, τα πραγματικά συμφέροντα και τις ιδεολογικές αφετηρίες αυτής της δύναμής τους.» Γεγονότα και πολιτικά σκάνδαλα προσωποποιούνται και οι αναλύσεις περιορίζονται σε ένα επιφανειακό, απλουστευμένο και κουτσομπολίστικο στιλ για βλάκες όπως «ο καλός-ο κακός και ο άσχημος». Για όλα λοιπόν φταίνε μερικοί κακοί που συμβαίνει να είναι και άσχημοι. Όταν θα παύσουν να υπάρχουν κακοί στην πολιτική και στη ζωή μας, τότε τα ΜΜΕ θα προαναγγέλουν σεισμούς, καύσωνες, θαυματουργά φάρμακα και θαύματα.
Ισως, θα πρέπει να ξεκινήσει στα σχολεία μάθημα γύρω από τα ΜΜΕ και τον τρόπο που χειρίζονται τη γλώσσα της εικόνας και της παραπληροφόρησης, όπως γίνεται ήδη στη Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο αν οι καταναλωτές πληροφόρησης συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους θα αλλάξει κάτι. Αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα, η επόμενη γενιά θα εθιστεί στα τηλεσκουπίδια, στις φυλλάδες και στη βλακεία, ανίκανη εντελώς να αντιδράσει, και τότε το φως και η αλήθεια θα της προκαλούν τρόμο και το σκοτάδι και το ψέμα θα την γαληνεύουν, σαν σκληρό ναρκωτικό. Μέσα σε αυτό το κλίμα του κινδύνου της συλλογικής αποβλάκωσης, τα Μπλόγκς οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ας ελπίσουμε ότι οι μεμονωμένοι χρήστες που καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία, χυδαιολογούν και βρίζουν γιατί έχουν ήδη εθιστεί στην τηλεοπτική βλακεία, θα μειώνονται συνεχώς.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ALPHA TV

ALPHA TV

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Τσιμεντώστε τα όλα

Τυχαία έπεσα στην ακόλουθη ιστοσελίδα

http://parkostogoudi.wordpress.com

Απ’ όσα διάβασα έφριξα, αλλά αμέσως μου δημιουργήθηκε μια αισιοδοξία από τη ... φαεινή ιδέα που μου ήρθε και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας.

Τον Εθνικό Κήπο, πλάι από τη Βουλή, το Άλσος Παγκρατίου, τον Αρδήττο (το Ζάππειο το παραλείπω επειδή ήδη η χρήση έχει βατευτεί), το πεδίο του Άρεως κι’ οτιδήποτε άλλο μικρό ή μεγάλο δίνει στους Αθηναίους μια πρέζα οξυγόνου και δροσιάς προτείνω να εκχωρηθούν στους μεγαλοεργολάβους (ονόματα δεν λέμε) για να τα αναπτύξουν όπως αυτοί γνωρίζουν και κατά το πρότυπο που επιδιώκουν οι του ΥΠΕΧΩΔΕ να εξωραΐσουν το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή .

Η μελέτη του Ε.Μ.Π. Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος (διαβάστε τη μέσα στην ίδια ιστοσελίδα http://parkostogoudi.wordpress.com ) δεν τους αρέσει;

Δεν το προχωράω άλλο διότι η αηδία και η δυσοσμία μ’ έχει μπουκώσει.

ΣΓΣ

Θέμα: Θεσμοθέτηση, νομοθετικά, Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

Θέλουμε να τονίσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι η έκταση Γουδή μεταξύ των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου, Παπάγου, Ν. Ψυχικού είναι μια περιοχή που έχει διατηρήσει, σε μεγάλο βαθμό, τη φυσικότητά της και συνδέει το οικοσύστημα του Υμηττού με τον αστικό ιστό. Είναι ζωτικής σημασίας για το Λεκανοπέδιο να οργανωθεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ώστε να αυξηθεί το πράσινο της Αθήνας, να υπάρχει διέξοδος σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Ιδιαίτερα σήμερα ύστερα από την καταστροφή του περιαστικού πρασίνου η αναγκαιότητα διατήρησης και ανάπτυξης αυτού του πνεύμονα πρασίνου για την Αθήνα είναι πολύ πιο αναγκαία.

Η Πολιτεία έχει εκφράσει την πολιτική βούληση από το 1977 με το Ν. 732 για τη δημιουργία άλσους σε έκταση 965 στρεμμάτων, που θα ανήκει στους Δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου.

Δεν μπορούν να δουν πέρα από τη τσέπη τους;

Οι πολύστροφοι πολιτικοί μας δεν μπορούν να συλλάβουν, πέραν της ιδιοτέλειας τους, και το κοινό συμφέρον;
Ήλιο διαθέτουμε, αέρηδες διαθέτουμε, γεωθερμία διαθέτουμε, βιομάζα διαθέτουμε. Γιατί δεν εφαρμόζονται ανάλογες πολιτικές και από μας; Άκουσα στο Ρ/Φ ότι στη Σαραγόσα (Ισπανία) η Γερμανία θα κάνει την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επένδυση φωτοβολταϊκών, επειδή τα κίνητρα που παρέχει η ισπανική κυβέρνηση είναι άκρως δελεαστικά.
Μήπως οι γνωστοί μας πετρελαιάδες παρεμποδίζουν ή τουλάχιστον καθυστερούν τη λήψη των αναγκαίων και ικανών μέτρων ανάπτυξης των ΑΠΕ;

ΣΓΣ

20080709 Πού φυσάει πιο πολύ;
H γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει 30 υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Bόρεια Θάλασσα και τη Bαλτική.H συμμετοχή των εναλλακτικών μορφών στην Eλλάδα περιορίζεται σε μονοψήφιο ποσοστό κάτω του 5%.

Ευτύχης Παλλήκαρης
epalikaris@pegasus.gr
Είναι ένα ερώτημα αν οι άνεμοι πνέουν πιο συχνά και είναι πιο ισχυροί στην Eλαδά ή τη Γερμανία. Ειδικότερα πάντως για την αιολική ενέργεια -μέρος σημαντικό του σχεδίου για εναλλακτικές μορφές ενέργειας- είναι ολοφάνερο ότι η πετρελαϊκή κρίση φέρνει στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο την επιτάχυνση των εφαρμογών και στις δύο χώρες.
Δύο χώρες ή δύο... κόσμοι; Tο ερώτημα ανακύπτει από την είδηση που είδε προχτές το φως της δημοσιότητας. H γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει 30 υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα και τη Bαλτική, με συνολικά 2.000 ανεμογεννήτριες και συνολική ισχύ 11 Gig watt. Tο σχέδιο «πήρε φωτιά» φέτος καθώς οι τιμές στο πετρέλαιο πήραν επίσης φωτιά. Tο γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ενέργειας θα πρέπει να αυξηθεί από 14% που είναι σήμερα (!) στο 30% μέχρι το 2020. Μιλάμε δηλαδή για συναγερμό και μάλιστα από μια κυβέρνηση με έντονες αντιθέσεις, που στο θέμα αυτό όμως κάνει άλματα μπροστά.
Tο θαυμαστικό μπήκε γιατί ερχόμαστε να κάνουμε σύγκριση με τα δικά μας. H συμμετοχή των εναλλακτικών μορφών στην Ελλάδα στην συνολική παραγωγή ενέργειας περιορίζεται σε μονοψήφιο ποσοστό κάτω του 5%. Tο χειρότερο; Kόμματα και πολιτικοί, βραχυκυκλωμένοι με τα σκάνδαλα και την πολιτική μιζέρια, αδυνατούν να συλλάβουν το μέγεθος του κινδύνου και πολύ περισσότερο να προτείνουν πολιτικές που θα κάνουν εφικτό το στόχο, το μερίδιο αυτό να φτάσει το 20% μέχρι το 2020. Πώς, με ποιες πολιτικές και προϋποθέσεις. Μέχρι τώρα η εμπειρία είναι πικρή. Tο ενδιαφέρον των επενδυτών στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας προσκρούσει σε μια ασύλληπτη γραφειοκρατία τόσο στην κρατική μηχανή όσο και στους περιφερειακούς θεσμούς διοίκησης. Oι εναλλακτικές μορφές ενέργειας εξακολουθούν να αποτελούν ένα «παραπαίδι» της κυβερνητικής πολιτικής, μια εντελώς συμπληρωματική συνιστώσα σε μια εποχή που η τιμή του βαρελιού καθημερινά προειδοποιεί για τα μελλούμενα. Eίναι να απορεί κανείς μέχρι πού πρέπει να φτάσει η τιμή του πετρελαίου για να υπάρξει μια αποφασιστική στροφή στη χώρα, που «ρουφά» το πετρέλαιο περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Αργυρόνωτοι;

Δεν μπορώ να αντισταθώ και να αναδημοσιεύσω το ακόλουθο κείμενο από το οποίο για μια ακόμη φορά βγαίνει στη φόρα ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί, στους οποίους έχουμε, εξ ορισμού, αναθέσει την πνευματική και ηθική διάπλαση των παιδιών μας, των αυριανών μπροστάρηδων του τόπου μας, κι’ αυτοί έναντι κάποιου ανταλλάγματος αποδομούν, κατά τον πλέον βάρβαρο τρόπο, την ελληνική ιστορία. Προσπαθούν και συζητούν ακόμα και το πλέον αυτονόητο, αν οι Χριστιανοί-Έλληνες της Σμύρνης έβαλαν φωτιά στα σπίτια τους και αν οι ίδιοι κρέμασαν τον Μητροπολίτη τους.

Θα μας τρελάνουν. Εκτός και εάν τούτο επιδιώκουν.

Ανεξαρτήτως των προηγηθέντων το Πάντειον οφείλει να απαντήσει και να λάβει θέση καθότι συντηρείται από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

ΣΓΣ

Mάλλον το «μάθημα» που πήραν με το βιβλίο Ιστορίας τούς έχει κάνει διστακτικότερους και δεν τολμούν να ομολογήσουν τις προδοσίες τους...

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/06/blog-post_30.html

http://www.greekalert.com/2008/06/blog-post_5615.html

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;

του Αναστάσιου Καζαντζίδη *

Το θέμα απασχόλησε αρκετές εφημερίδες-Μακεδονία, Παρόν, Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Αυριανή- πέρυσι τέτοιον περίπου καιρό.

Βλέπετε τότε ήταν στην πρώτη γραμμή και το βιβλίο ιστορίας της κυρίας Ρεπούση...

Διαβάσαμε λοιπόν εκείνη την περίοδο, ότι εκτός από την χρηματοδότηση του βιβλίου ιστορίας από το CDRSEE , Κέντρο για την Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη–Ελευθεροτυπία, Γιάννης Τριάντης5-8-07- από το «Πρόγραμμα Κοινής Ιστορίας : Αποδόμηση θεμάτων εθνικού μίσους» (Shared History Project:Deconsyruction of National HateNarratives) πως στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Τουρκικό Σαμπάνισι και το δικό μας Πάντειο.

Το ρόλο κλειδί διαδραματίζει το Στειτ Ντιπάρτμεντ καθώς και οι πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία. Αυτά δεν τα είπαν«σκοτεινοί» Ελληνικοί εθνικιστικοί κύκλοι, αλλά το δημοσίευμα του Ντειβιντ Λ. Φίλιπς συνεργάτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο επίσημο περιοδικό του Στειτ Ντιπάρτμεντ «State»!

Το περιοδικό γράφει επίσης ότι ειδική μέριμνα έχει δοθεί στη Μικρασιατική Καταστροφή, δηλαδή στην εκατέρωθεν εξάλειψη αρνητικών αναφορών.

Έτσι ξεκίνησε στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων καθηγητών, με θέμα την απάντηση στην ερώτηση «Ποιος έκαψε τη Σμύρνη το 1922, οι Τούρκοι ή οι Έλληνες»...

Επειδή έζησα από κοντά την εμπειρία υπεράσπισης του βιβλίου ιστορίας της κυρίας Ρεπούση σε σχεδόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ από καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως η κυρία Κουλούρη ή ο κύριος Γιαννουλόπουλος με τον οποίο ανταλλάξαμε και φραστικά πυρά στην εκπομπή του Χασαπόπουλου στο Μέγκα, έψαξα λίγο το θέμα για να δω που βρίσκετε η ιστορία αυτή...

Πρώτα μίλησα με τον πρόεδρο του τμήματος ιστορίας του Παντείου, τον καθηγητή κύριο Πεσμαζόγλου, ο οποίος και μ0υ επιβεβαίωσε την συνεργασία του Παντείου με το Τουρκικό πανεπιστήμιο για το θέμα της αναζήτησης των υπεύθυνων για την πυρπόληση της Σμύρνης!

Μάλιστα μου είπε ότι τελείωσε το εγχείρημα αυτό και τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις θα βγουν σε έναν τόμο...

Όμως για περισσότερα με παρέπεμψε στον υπεύθυνο του προγράμματος τον κύριο ...Γιαννουλόπουλο!

Οι απαντήσεις του κυρίου Γιαννουλόπουλου είχαν αρκετό ενδιαφέρον: Μου επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τους Τούρκους συναδέλφους του, τις εισηγήσεις και τις ανταλλαγές απόψεων για το θέμα της πυρπόλησης της Σμύρνης, αλλά όταν φτάσαμε στην έκδοση των συμπερασμάτων, μου είπε ότι τελικά αυτή ...ΔΕΝ θα γίνει!!!

Αρνήθηκε με τα βδελυγμίας την συμμετοχή των Αμερικανών στο όλο εγχείρημα, λέγοντας επίσης πως απάντησε για το θέμα αυτό και για τα διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων, τα οποία διέρρευσαν από εθνικιστικούς κύκλους, στην εφημερίδα ΑΥΓΗ.

Επειδή εμένα η κουβέντες αυτές μου δημιούργησαν περισσότερες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και έκαναν το τοπίο πιο ομιχλώδες, μήπως θα έπρεπε το Πάντειο Πανεπιστήμιο να πει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον Ελληνικό λαό τι πραγματικά συμβαίνει;

Είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την πυρπόληση της Σμύρνης από τους Τούρκους;

Να συζητάμε το αυτονόητο;

Μήπως το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» έχει καταλάβει τα πάντα σε αυτή τη χώρα;

* Eκπαιδευτικός-αρθογράφος

-- Σελίδες Πατριδογνωσίας

http://pheidias.antibaro.gr


Κλικ στοN1035/ELLADA PAIDEIA

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΑΛΕΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ

Το έχω επισημάνει και σε παλαιότερες αναρτήσεις μου. Το από δημιουργίας όνειρο του ΚΚΕ για τη δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου, δια του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων επιδιώκεται να γίνει πραγματικότητα. Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν το σύνολον των Σκοπιανών είναι πρώην Έλληνες κομμουνιστές, που είτε διώχθηκαν επί Μεταξά, είτε διέφυγαν ως δοσίλογοι το 1945 για να μην υποστούν τις συνέπειες των προδοτικών πράξεων τους, είτε, τέλος, διαφυγόντες αντάρτες του 1946-49.
Ακολούθως παραθέτω αποσπάσματα από διάφορες πηγές επί του θέματος.
ΣΓΣ

Κλικ στο N1035/KKE

20080705 Μαζί με τους "Μακεδόνες" και τους Αλβανούς κομμουνιστές, θα αποκαλύψουν και πλάκα για τον ΔΣΕ. Αμετανόητοι σταλινικοί!

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4629028

Κάθε γωνιά και ιστορία

Γενική άποψη της περιοχής όπως φαίνεται από τις πλαγιές του Λέσιτς. Στο βάθος διακρίνεται η χερσόνησος της Κούλας ανάμεσα στις δύο λίμνες, όπου στήθηκε και η φετινή κατασκήνωση Ο χώρος που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του διημέρου, ο τόπος όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας της ΚΝΕ για τον ΔΣΕ, είναι από μόνος του ένα ζωντανό μνημείο του αγώνα του ΔΣΕ, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα έδρασε εκεί.

Στο χωριό Λαιμός, το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη 1947 εγκαταστάθηκε η Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου (ΣΑΓΑ). Στις πλαγιές του βουνού μεταξύ των περιοχών Λαιμός - Αγ. Γερμανός γίνονταν οι ασκήσεις της Σχολής. Βασική αρχή της εκπαίδευσης ήταν η επίθεση.

Στο χωριό Οξυά ήταν η έδρα της Μονάδας Πυροβολικού. Κοντά στο χωριό ήταν και η Σχολή Πυροβολικού. Το πεδίο βολής ήταν 150-200 μέτρα από την έδρα και το στρατωνισμό της Σχολής. Αρχές του 1949, το Γενάρη, στην Οξυά ήταν η έδρα των σαμποτέρ του Γενικού Αρχηγείου. Στην κεντρική πλατεία του χωριού έγιναν πολλές ομιλίες και γιορτές με τραγούδια, όπως μετά τη μάχη της Νάουσας, όταν επέστρεψαν οι σαμποτέρ με υψηλό μαχητικό ηθικό και επαναστατική έξαρση. Η ταξιαρχία σαμποτέρ είχε δύναμη περίπου 500 μαχητών.

Στο χωριό Πύλη, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΚΝΕ, μέσα σε μια χαράδρα και καλύβες στεγαζόταν το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ, τα μέλη της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης. Εκεί βρίσκεται και η σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θέση πολυβολείου στο Μάλι Μάδι
Στο χωριό Βροντερό, σε μια σπηλιά, ήταν το νοσοκομείο του ΔΣΕ.

Νότια του χωριού Λευκώνας, μαχητές της ΣΑΓΑ κατασκεύασαν αεροδρόμιο. Εκεί τοποθετήθηκε 25άρι αντιαεροπορικό πυροβόλο για τη φύλαξή του.

Στο χωριό Καλλιθέα ήταν τα έμπεδα του ΔΣΕ. Οι νεοσύλλεκτοι αντάρτες έπαιρναν εκεί τη βασική τους εκπαίδευση. Στην Καλλιθέα υπήρχαν συνεργεία από ράφτρες που έραβαν τα ρούχα των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ.

Στο χωριό Ψαράδες υπήρχε νοσοκομείο.

Έξω από το χωριό Καρυές, μέσα σε χαράδρα, υπήρχαν αποθήκες με εφόδια του ΔΣΕ.

Στο φυλάκιο Κούλα υπήρχε Λόχος Ασφαλείας του ΔΣΕ που έλεγχε όποιον περνούσε στη χερσόνησο Πυξός. Σε μικρή απόσταση από την ξύλινη γέφυρα της Μικρής Πρέσπας υπήρχε 25άρι αντιαεροπορικό πολυβόλο.

Στο χωριό Πυξός στις 1-8 Μάρτη του 1949 μέσα σε μία μεγάλη αίθουσα συνήλθε η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της «Πανελλαδικής Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών Ελλάδας» (ΠΔΕΓ).

Μέσα στη λίμνη, κοντά στο Λαιμό, έπεσε ένα αεροπλάνο «Σπιτφάιρ» που καταρρίφθηκε από πυρά του ΔΣΕ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ <
http://troktiko.blogspot.com/2008/07/blog-post_2322.html
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΠΑΕΙ Ο ''ΑΝΘΟΣ'' ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
Μετά τα φυντάνια της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν και τα παιδιά της Παπαρήγα να μας πουλήσουν τα Σκόπια σαν Μακεδονία. Και σύμφωνα με το κομμουνιστικό ξεπερασμένο έντυπο "Ριζοσπάστη" θα πάνε και εκδρομή όλοι μαζί.
Δεν ντρέπεστε όλοι μαζί; Ξεπουλημένοι. κ. Αλέκα θα μας πει τι γίνεται με αυτό που αποκάλυψε το taxalia.blogspot.com;
Με Αλβανούς, Σκοπιανούς, Τουρκία πάτε να κάνετε εκδρομή στην Φλώρινα; Νομίζετε ότι γίνατε διαβαλκανικοί;

ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠ¶ΣΤΗΣ:

"Για τις μαγευτικές Πρέσπες αναχωρούν σήμερα οι νεολαίοι του ΚΚΕ, όπου το Σαββατοκύριακο οι οργανώσεις της ΚΝΕ, θα συναντηθούν στο 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Θα συμμετέχουν :
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΚΥΠΡΟΥ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (!!!)
(η ΚΝΕ έλυσε το ζήτημα της ονομασίας: τους βάφτισε κατευθείαν Μακεδόνες.
Έτσι θα σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια και θα επιτευχθεί η φιλία των λαών. Αν τους δίναμε και λίγο κώ.....; Μήπως θα αναπτυσσόταν καλύτερα η φιλία μας, φίλοι της ΚΝΕ; Είναι αυτή η επίσημη γραμμή του Περισσού; ΑΛΕΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ)"
-- Ανάρτηση Από τον/την PAN στο Π.Σ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ