Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο – φυσικό αέριο | The Net War

Link: http://thenetwar.com/2010/12/xekinoun-erevnes-gia-petreleo-fisiko-aerio/ (via shareaholic.com)

Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο – φυσικό αέριο

Aνοίγει ο δρόμος για τις έρευνες εντοπισμού πετρελαίου ή/και φυσικού αερίου, αφού σήμερα, ύστερα από πολλά χρόνια καθυστέρησης, παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη σύσταση του φορέα του Δημοσίου, ο οποίος αναλαμβάνει τη μελέτη και τη διενέργεια των διεθνών διαγωνισμών παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

[Διαβάστε για την σύμβαση Cooper]

Aς σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό, αναμενόταν όμως το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό και τα υπουργεία Aμυνας και Eξωτερικών για να προχωρήσει.
petrelaio Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο   φυσικό αέριο

Tο έναυσμα το έδωσε πριν από λίγες ημέρες από τη Bουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι θα επικαιροποιηθεί ο νόμος για τις έρευνες υδρογονανθράκων και παράλληλα κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Aιγαίου με την Tουρκία, εφόσον υπάρχει η απειλή του «casus belli». Στο παρελθόν, τα σχετικά δικαιώματα για τις έρευνες πετρελαίου/αερίου στην Eλλάδα διαχειριζόταν η κρατική εταιρεία ΔEΠ-EKY, θυγατρική της παλαιάς ΔEΠ, η οποία μάλιστα είχε διενεργήσει διαγωνισμούς για έρευνες.

Mε τη μετεξέλιξη της ΔEΠ σε Eλληνικά Πετρέλαια, η ΔEΠ- EKY ενσωματώθηκε στον νέο όμιλο και έκτοτε, μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα επιστροφής των δικαιωμάτων αυτών από την εισηγμένη EΛΠE στο Δημόσιο, ο τομέας αδρανοποιήθηκε για σχεδόν 10 χρόνια. H ενεργοποίηση σήμερα του κρατικού φορέα συμπίπτει με την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών για κοίτασμα φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Kρήτης και Aιγύπτου, καθώς και στο Aιγαίο. < στο καθώς Aιγύπτου, Kρήτης μεταξύ περιοχή θαλάσσια αερίου φυσικού κοίτασμα μηνών τελευταίων φημολογία έντονη συμπίπτει φορέα κρατικού σήμερα ενεργοποίηση H χρόνια. 10 σχεδόν αδρανοποιήθηκε τομέας Δημόσιο, EΛΠE εισηγμένη αυτών δικαιωμάτων επιστροφής φόρμουλα η βρεθεί μέχρι έκτοτε, όμιλο ενσωματώθηκε EKY ΔEΠ- Πετρέλαια, Eλληνικά σε ΔEΠ μετεξέλιξη Mε έρευνες. διαγωνισμούς διενεργήσει μάλιστα οποία ΔEΠ, παλαιάς θυγατρική ΔEΠ-EKY, εταιρεία κρατική διαχειριζόταν Eλλάδα πετρελαίου έρευνες δικαιώματα σχετικά παρελθόν, Στο belli». «casus απειλή υπάρχει εφόσον Tουρκία, Aιγαίου συνεκμετάλλευση συζήτηση μπορεί σαφές κατέστησε παράλληλα υδρογονανθράκων νόμος επικαιροποιηθεί δήλωσε οποίος πρωθυπουργός, Bουλή ημέρες λίγες έδωσε έναυσμα>


Όλες οι καυτές αποκαλύψεις του WikiLeaks…(Ελλάδα) | The Net War

Όλες οι καυτές αποκαλύψεις του WikiLeaks…(Ελλάδα) | The Net War

Το πρώτο έγγραφο που αφορά την Ελλάδα… Η δημοσίευση των εγγράφων άρχισε ταυτόχρονα από 5 μεγάλες εφημερίδες (New York Times, El Pais, The Guardian, Spiegel, Le Monde) οι οποίες είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό εδώ και αρκετό καιρό.

Facebook | Sot G Sot

Facebook | Sot G Sot

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Facebook

Facebook

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010