Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Άλλοτε και τώρα

Έλαβα το ακόλουθο μήνυμα και καπάκι χθες στην ΕΤ1 προβλήθηκε η βιογραφία του Παναγή Παπαληγούρα –αξίζει να την καταβάσετε από το διαδίκτυο και να την απολαύσετε.
Μεταξύ των πολλών άλλων, αυτό που με συνεκίνησε και συγχρόνως μου Πλήρης  στοίχισηπροκάλεσε μεγάλη θλίψη είναι το γεγονός ότι ο Π.Π., γιός μεγαλοδικηγόρου, κατά τη διάρκεια που πολιτευόταν, από το 1945 μέχρι το 1993 που άφησε αυτό το μάταιο κόσμο, πούλησε το πατρογονικό του σπίτι στην οδόν Ιπποκράτους και ξόδεψε την προίκα της συζύγου για να ανταποκριθεί στα έξοδα των προεκλογικών αναγκών, όταν χρημάτισε πρωτοκλασσάτος υπουργός επί σειρά ετών.
Σήμερα με μια 4ετία μερικοί από τους ταγούς μας αποκτούν μέχρι και τρεις μονοκατοικίες.
Ποιος μπορεί να μας πει τι έχει μεσολαβήσει με την, σχεδόν, αμέσως επόμενη γενεά των πολιτικών μας;
Τι ήταν αυτό που από το ζενίθ, αυτά τα τελευταία χρόνια, πήγαμε στο ναδίρ;
ΣΓΣ
Παυσανίας - σύγκρισις Αρχαίου ηγέτη μέ τούς σημερινούς...
Μετά τη Μάχη των Πλαταιών (479 π.Χ), ο στρατηγός των Σπαρτιατών Παυσανίας επισκέπτεται την κατασκήνωση του στρατού των Περσών κ παθαίνει σοκ από τη χλιδή που αντικρύζει. Απο περιέργεια διατάσσει τους μάγειρες των Περσών να ετοιμάσουν το δείπνο που θα ετοίμαζαν για το Μαρδόνιο, εαν ο τελευταίος νικούσε τη μάχη… Στη θέα του πολυτελούς δείπνου που ετοίμασαν οι Πέρσες μάγειρες, μένει άναυδος κ διατάσσει αμέσως τους δικούς του μάγειρες να ετοιμάσουν το λιτό σπαρτιατικό φιδίτιο… Η σύγκριση είναι κάτι παραπάνω από συντριπτική… Ο Παυσανίας όμως, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, καλεί τους στρατηγούς των Ελλήνων να απορρήσουν μαζί του για τον άνθρωπο που ζούσε με τέτοια πολυτέλεια στον τόπο του κ βάλθηκε να κατακτήσει αυτούς που τρώνε τόσο λίγα...

Έγερσις .....

Στο www.diplomatikoperiskopio.com δημοσιεύθηκε το ακόλουθο σημαντικό άρθρο που αναλύει το πρόσφατο περιστατικό με την προκλητική κίνηση της τουρκικής φρεγάτας στη θαλάσσια περιοχή του Καφηρέα και του στενού Μακρονήσου-Κέας.

Επισημαίνονται τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης τα οποία και αντιγράφω.

ΣΓΣ


ΥΓ Ξυπνήστεεεεεεεεε


Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΚΑΙ ΤΟ TRANSIT PASSAGE

Παρασκευή, 16 Ιανουάριος 2009 16:25

Επίκαιρες επισημάνσεις του Αντιναυάρχου Δρα Στυλιανού Πολίτη για το θαλάσσιο συμβάν της 14ης Ιανουαρίου 2009 με την τουρκική φρεγάτα «Turgutreis»

Συμπέρασμα: Ο ατυχής χειρισμός αυτού του απλού συμβάντος οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν ήταν ενημερωμένοι και στο γεγονός δεν υπάρχει ένα εγχειρίδιο εφαρμογής του διεθνούς δικαίου υπό μορφή επιχειρησιακής οδηγίας, όπως έχουν όλα τα κράτη και όπως είχε και η Ελλάς το 1912 και το 1915!


Για την ανάγνωση του άρθρου κλικ στο

http://www.diplomatikoperiskopio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=332:--------transit-passage&catid=39:2008-05-31-14-19-42&Itemid=65

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

PRESS-GR.blogspot.com: Είναι για ...κλωτσιές οι εκθέσεις αξιολόγησης!

PRESS-GR.blogspot.com: Είναι για ...κλωτσιές οι εκθέσεις αξιολόγησης!
Είναι για ...κλωτσιές οι εκθέσεις αξιολόγησης!
..
Μια αποκαλυπτική απάντηση του Επιτρόπου Μακ Γκρίβι που "αγγίζει" την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας
.
Ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς Τσάρλι Μακ Γκρίβι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπαστάμκου χαρακτήρισε αδιαφανή και αναξιόπιστη τη λειτουργία των Διεθνών Χρηματοικονομικών Οίκων Πιστοληπτικής Αξιολόγησης...
Οπως ανέφερε "οι Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης συνδέονται στενά με τα προβλήματα που έχουν εγερθεί στις αγορές "subprime" και η κρίση αναδεικνύει τη φτωχή απόδοση των Οίκων Πιστοληπτικής Αξιολόγησης" κάτι που όπως είπε οφείλεται "στο μη ικανοποιητικό τρόπο με τον οποίο οι Οίκοι διαχειρίστηκαν τις δικές τους συγκρούσεις συμφερόντων, στην έλλειψη ποιότητας των μεθοδολογιών που ακολουθούν, στην ανεπαρκή διαφάνεια στις δραστηριότητές τους ή στην ακατάλληλη εσωτερική διακυβέρνησή τους".
Αυτή η επίσημη δήλωση επιβεβαιώνει το θέμα που έθιξε το Press-gr (διαβάστε εδώ) προχθές με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από τον οίκο Standard & Poor΄s. Ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις μπορούν πλαγίως να επηρεάζουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, τέτοιες εκθέσεις αξιολόγησης οπότε τίθεται το ερώτημα ποια αξιοπιστία έχουν οι εκθέσεις αυτές.
Με απλά λόγια, με τις Εκθέσεις αυτές εύκολα παίζονται διάφορα παιχνίδια...

Ο Καλιγούλας και οι Ισραηλίτες ....

Ο Παπα-Ηλίας έχει τις γνώσεις και το χάρισμα να τα γράφει ωραία, απλά και φαρμακερά.
ΣΓΣ

Ο Καλιγούλας…

Ο Καλιγούλας, διηγείται ο Τάκιτος, έβαζε τους άνδρες να παρίστανται στο βιασμό των γυναικών τους. Και τους εξανάγκαζε να γελούν…

Κάπως έτσι-επιτρέψτε μου να πω- φαίνονται να σκέφτονται και κάποιοι συνήγοροι των Εβραίων. Οι οποίοι δυσανασχετούν και καταδικάζουν όσους καταδικάζουν το όργιο της κακουργίας του «περιούσιου λαού» σε βάρος των Παλαιστινίων.

Μα πώς είναι δυνατόν! Θα πείτε. Δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν, δεν αισθάνονται! Δεν καταλαβαίνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων παραμένει φυσιολογική; Και, όπως είναι φυσιολογικό, φρίττει μπροστά στo ρεσιτάλ της πολιτικής και στρατιωτικής αλητείας Εβραίων και Αμερικάνων! Δεν καταλαβαίνουν ότι για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων υπάρχει δίκιο και άδικο; Έτσι ώστε, όταν αντικρίζουν τέτοια τερατουργήματα απανθρωπιάς και διαστροφής να κυριεύονται από ιερή αγανάκτηση…

Και όμως! Με την όλη τους στάση και τη συμπεριφορά μοιάζουν οι πρωταγωνιστές και οι συνήγοροί τους σαν να μας λένε: Καημένα ανθρωπάκια! Εμείς δεν καταλαβαίνουμε ή εσείς ζείτε εκτός τόπου και χρόνου. Και δεν έχετε καταλάβει ότι οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι και όλο το υπόλοιπο σκυλολόι έχουν μεταλλάξει σε τέτοιο βαθμό τη φύση τους, ώστε οι εκατόμβες των θυμάτων και το όργιο των καταστροφών, που θλίβουν εσάς, να 'ναι γι' αυτούς γιορτή και πανηγύρι…

Κι ακόμη ότι έχουν υπερκεράσει τον καθιερωμένο κώδικα των πανανθρώπινων αξιών, ώστε να μην τους δίνουν πια την παραμικρότερη έστω αξία. Και ότι έφτασαν έτσι στη μεγαλύτερη ανακάλυψη, που είναι ο μετα-ανθρώπινος πολιτισμός. Που έχει ως υφάδι του το χρήμα και το αίμα. Το αίμα για το χρήμα. Και το χρήμα για το αίμα. Και όπου, καθώς συμπλέκονται και διαπλέκονται με το στημόνι της υποκρισίας και της διαστροφής, όλα μπορούν να επιτρέπονται…

Για Παλαιστίνιους και Λιβανέζους, για Ιρακινούς και Αφγανούς, για Σέρβους και Κύπριους να μιλάμε τώρα!

Είναι η ώρα να ψάλλουμε τα «ωσαννά» αποκλειστικά και μόνο στον άρχοντα και κυρίαρχο του κόσμου τούτου το… σατανικό άνθρωπο. Όπως είναι οι περισσότεροι απ' αυτούς, που σήμερα κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου.

Σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο!…


Παπα-Ηλίας

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

PRESS-GR.blogspot.com: ''Tabula Rasa''...

Είσαστε καταπληκτικοί. Όταν κάποιος καταθέτει προτάσεις απαντάτε ότι δεν κατεβαίνετε σε διάλογο υπό προϋποθέσεις. Όταν σας προτείνουν διάλογο άνευ προϋποθέσεων μιλάτε για tabula rasa .
Τι θέλετε βαβούρα και μόνο;



PRESS-GR.blogspot.com: ''Tabula Rasa''...: "Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης,ο νέος υπουργός Παιδείας-'Αρης Σπ. δήλωσε για την κατάσταση στην Παιδεία,''TABULA RASA''...
Δηλαδή ''λευκός πίνακας'' ή ''διάλογος από την αρχή, από μηδενική βάση'' ή ''ηρεμία και ειρήνη γιατί έρχονται...εκλογές''...
Είναι απίθανοι!!!!
(κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε καλύτερα)"

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Η κοινωνία των ζόμπι

Μια πάρα πολύ επιτυχημένη ανάρτηση που αξίζει και επιβάλλεται η αναδημοσίευσή της.

ΣΓΣ


Η κοινωνία των ζόμπι

Εάν κάποια στιγμή έχουμε την δυνατότητα , αλλά και την απαραίτητη ικανότητα, να αποστασιοποιηθούμε από αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας , και θελήσουμε να ανιχνεύσουμε τα μεταμοντέρνα προβλήματα της κοινωνίας μας, θα διαπιστώσουμε ότι το κυρίαρχο πρόβλημα της ακούει στο όνομα… έλλειψη διαλόγου.

Είτε αυτός είναι πολιτικός, είτε απλά φιλικός στην σημερινή κοινωνία έχει χαθεί, όπως και άλλα ωραία πράγματα, όπως π.χ οι έφηβοι με καλούς τρόπους, οι εύγευστες ντομάτες, τα μυθιστορήματα, ο σεβασμός, η αλήθεια.

Για την τελευταία θυμάμαι τα λόγια του George Orwell : «Σε μια εποχή παγκόσμιας εξαπάτησης, η μαρτυρία της αλήθειας είναι ενέργεια επαναστατική». Πιθανώς εάν ζούσε σήμερα θα συμπλήρωνε : «την οποία συναντούμε μόνο στα λεξικά ως όρο, αφού το απαραίτητο θεμέλιο της, ο διάλογος, έχει εγκαταλείψει προ καιρού τον μάταιο τούτον κόσμο»

Έχει πεθάνει μέσα σε μια κόλαση από τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, SMS, email, iPod, μπαρ με δυνατή μουσική.

Ακόμα και στον ναό της ομιλίας και της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο, μάταια θα αναζητήσουμε τον διάλογο.

Πλέον ο ναός μοιάζει σαν πύργος στοιχειωμένος από τα φαντάσματα των ρητόρων και τη βαριά σκιά της μεγαλόπρεπους Βιβλιοθήκης.

Στα έδρανά του το μόνο που θα συναντήσουμε είναι μια στρατιά από πολιτικά ζόμπι , εκπαιδευμένα στον θόρυβο του διαπλεκόμενου μονολόγου.

Ένας μονόλογος που και αυτός ακόμα έχει μεταβληθεί σε …ξύλινο. Η απόλυτη κατάντια της γλώσσας .

Ο διάλογος βλέπετε ήταν πάντα απειλή για τον αυταρχισμό. Εξ ου και η γοητεία που άσκησε στον Διαφωτισμό. Για τον Μονταίνιο, ήταν πνευματική γυμναστική, η «καρποφόρα και φυσική άσκηση του νου», σε αντίθεση με τη «νωχελική, ασθενική κίνηση» του διαβάσματος.

Για τον Σουίφτ, τον Τζόνσον, τον Χιουμ και τους δοκιμιογράφους του 18ου αιώνα, η συζήτηση ήταν το κοινωνικό λιπαντικό της λέσχης και του καφενείου. Ένα λιπαντικό που έχει πλέον εξαφανιστεί.

Δεν μπορούμε όμως να έχουμε την ψευδαίσθηση ή και την απαίτηση εάν θέλετε να επικρατεί ο διάλογος στο Κοινοβούλιο, όταν αυτή η στρατιά των πολιτικών ζόμπι προέρχεται από την μεγάλη δεξαμενή της κοινωνίας μας.

Είναι σαρξ εκ της σαρκός μας ,ποιημένη καθ` εικόνα και ομοίωση μας. Είναι τριακόσιοι από εμάς.

Από εμάς, την κοινωνία, ξεκινά το πρόβλημα της παρακμής στην πιο εγκεφαλική των απολαύσεων. Ξεκινά από την γενικότερη παιδεία με την οποία ανατρέφονται σταδιακά οι νεότερες γενιές.

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια υποκαθιστούν την ανθρώπινη επαφή με την εικονική, ενώ τα μηνύματα με το κινητό και η ηλεκτρονική αλληλογραφία υποκαθιστούν το παλιομοδίτικο τηλεφώνημα.

Παρ' όλο που αυτό μπορεί να έχει αναζωογονήσει την προ πολλού αχρηστευμένη επιστολή, τα email και τα SMS είναι φτωχά υποκατάστατα της ζωντανής συνομιλίας.

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει άλλωστε πριν 40 χρόνια, ότι η παθητική δραστηριότητα της παρακολούθησης τηλεόρασης, θα οδηγούσε σε αυτό που ο φιλόσοφος Μάικλ Οουκσοτ αποκαλούσε «απρογραμμάτιστη διανοητική περιπέτεια».

Ποιοι από την τελευταία γενιά γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει ο διάλογος ; Μια γενιά για την οποία εμείς είμαστε οι καθ` ολοκληρία υπεύθυνοι, αφού εμείς την αναθρέψαμε ή το σωστότερο ….δεν φροντίσαμε να την αναθρέφουμε αλλά την αφήσαμε έρμαια στην τύχη της.

Εμείς που μέσα στην αχαλιναγώγητη πρεμούρα της κοινωνικής ανέλιξης(;), κυνηγώντας ασθμαίνοντας την καριέρα, το νέο τζιποειδές τετρακίνητο, μια σάουνα ή ένα τζακούζι, προσφέραμε στα παιδιά μας τα πάντα και ….τίποτα.


Αναρτήθηκε από politis-gr στις 12:31 μμ 13 σχόλια

http://politis-gr.blogspot.com/

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Εrgenekon, Κούρδοι και Αγαθονήσι

» ‎ Ας μιλήσουμε επιτέλους!
Το ντόμινο διάλυσηςτης ΤουρκίαςΟι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γκάζας και η καθημερινή σφαγή άμαχου πληθυσμού έχουν θέσει σε δεύτερη μοίρα το ενδιαφέρον για τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία.Παρόλα αυτά θα επιχειρήσουμε μία πρώτη αποτίμηση / αξιολόγηση των πεπραγμένων στη γείτονα χώρα από τις αρχές του 2009 μέχρι σήμερα.Έναρξη λειτουργίας του TRT...
Πατήστε για Συνέχεια...http://kostasxan.blogspot.com/2009/01/rgenekon.html

Αμφιβαρύς η ρωσική κίνηση;

Ρωσικά πολεμικά πλοία θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν τα ρωσικά πολεμικά πλοία Sergey Osipov (πετρελαιοφόρο), Nikolay Chiker (ναυαγοσωστικό και ρυμουλκό ανοιχτής θάλασσας) και Admiral Levchenko (αντιτορπιλικό), σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Συγκεκριμένα:

-Από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου 2009 θα καταπλεύσουν τα πλοία ανεφοδιασμού και υποστήριξης Sergey Osipov και Nikolay Chiker

-Από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου 2009 θα καταπλεύσει το αντιτορπιλικό Admiral Levchenko, στο οποίο επιβαίνει ο υποδιοικητής του στόλου της Βόρειας θάλασσας υποναύαρχος Αλεξάντρ Φεντοτένκοφ.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν το ρωσικό αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοβ που διεξάγει αυτές τις ημέρες αεροναυτικά γυμνάσια νοτιοανατολικά της Ρόδου και στη συνέχεια νοτίως της Κρήτης με τη συμμετοχή ρωσικών αεροσκαφών.

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο για τη διεξαγωγή των γυμνασίων υπέβαλε σχετικό αίτημα σχετικά με τη δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία το ενέκρινε.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό την Κυριακή 11 Ιανουαρίου και την Τρίτη 13 Ιανουαρίου αντίστοιχα, από τις 14:00 έως τις 16:00.

Για να μη ξεχνιώμαστε ΙΙΙ ...

Αναχαίτισαν Super Puma
Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχώρησε η Τουρκία. Δύο τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ελληνικό Super Puma που εκτελούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχώρησε η Τουρκία. Δύο τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ελληνικό Super Puma που εκτελούσε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Αγαθονήσι. Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια από το νησί.
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύρραξη μετά την πορεία
«Το άσυλο έχει εκτραπεί»
Επιτυχημένη η επέμβαση στον τραυματία αστυνομικό
Εντοπίστηκε φορτίο με λαθραία τσιγάρα
Διώξεις στους δύο συλληφθέντες
"Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα"
Βρέθηκε απανθρακωμένος
Σύλληψη λαθρομεταναστών και διακινητών
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, τα τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν το ελληνικό Super Puma και του ζήτησαν να αποχωρήσει από την περιοχή, υποστηρίζοντας ότι πετά σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνώρισαν το ελληνικό ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, ενώ ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ελληνικά μαχητικά.


Την ίδια ώρα, τουρκικό σκάφος στην περιοχή παρενόχλησε ελληνική κανονιοφόρο, που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η έρευνα είχε ξεκινήσει απο χθές για τον εντοπισμό 15 ατόμων, πιθανότατα μεταναστών.
Το Super Puma δεν κατάφερε να εντοπίσει τα 15 άτομα, κι έτσι η επιχείρηση ξεκίνησε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης.
Άμεση ήταν η αντίδραση της υπουργού Εξωτερικών που χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες «απαράδεκτες» και πρόσθεσε ότι αυτές «παραβιάζουν κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως έχει δώσει οδηγίες για να πραγματοποιηθούν τα σχετικά διαβήματα.
Αντιδράσεις κομμάτων
«Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την κυβερνητική ανυπαρξία συνεχίζουν ανενόχλητοι τις ωμές τους προκλήσεις», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τη σημερινή παρενόχληση του ελληνικού super puma από τουρκικά F16.
«Η κυβέρνηση ? πρόσθεσε- εγκλωβισμένη στα εσωκομματικά της προβλήματα εδώ και καιρό έχει χάσει τον έλεγχο τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά θέματα της χώρας» και απηύθυνε ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών: «Πότε επιτέλους θα ανησυχήσει; Όταν τα τουρκικά F16 φθάσουν να πετούν πάνω από την Ακρόπολη;»

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=2152892

Για να μη ξεχνιώμαστε ΙΙ .....

Σε Κρήτη και Ανδρο έφτασαν οι Τούρκοι

Κλιμακώνει με τον ανατολίτικο τρόπο, δηλαδή αργά και σταθερά την προκλητική στάση της η Τουρκία, τροποποιώντας τη μορφή των εναέριων προκλήσεων, την ώρα που οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία οδηγία από την πολιτική ηγεσία για συγκεκριμένους τρόπους πιθανής αντιμετώπισης των φαινομένων.

Για περισσότερα κλικ http://apneagr.blogspot.com/2009/01/blog-post_4149.html

Για να μη ξεχνιώμαστε...

Το Καστελόριζο, η Τουρκία και το Lonely Planet

Αναγνώστης της σελίδας μας έστειλε το παρακάτω email:
Το περιοδικό του γνωστού τουριστικού οδηγού προτείνει Χριστούγεννα στην Τουρκία - στο Καστελόριζο δηλαδή!
Ο φωτογράφος του Top Gear Νώντας Κουτσούκης πήρε στα χέρια του το καινούριο τεύχος του φρέσκου περιοδικού Lonely Planet, και κάποια στιγμή έφτασε σε ένα δισέλιδο που σαν περίεργο του

έκατσε. “Χριστούγεννα στην Τουρκία”, έγραφε πάνω, αλλά σαν οικείο του φαινόταν το παραθαλάσσιο χωριουδάκι που απεικονιζόταν. Πράγματι, η λεζάντα εξηγούσε πως πρόκειται για το Τουρκικό νησί Καστελόριζο. Το φοβερό ήταν πως στην ίδια τη φωτογραφία υπήρχαν όχι μία, αλλά δύο Ελληνικές σημαίες, πάνω σε σπίτια.
Το Καστελόριζο, η Τουρκία και το Lonely Planet
Αναγνώστης της σελίδας μας έστειλε το παρακάτω email:
Το περιοδικό του γνωστού τουριστικού οδηγού προτείνει Χριστούγεννα στην Τουρκία - στο Καστελόριζο δηλαδή!
Ο φωτογράφος του Top Gear Νώντας Κουτσούκης πήρε στα χέρια του το καινούριο τεύχος του φρέσκου περιοδικού Lonely Planet, και κάποια στιγμή έφτασε σε ένα δισέλιδο που σαν περίεργο του

έκατσε. “Χριστούγεννα στην Τουρκία”, έγραφε πάνω, αλλά σαν οικείο του φαινόταν το παραθαλάσσιο χωριουδάκι που απεικονιζόταν. Πράγματι, η λεζάντα εξηγούσε πως πρόκειται για το Τουρκικό νησί Καστελόριζο. Το φοβερό ήταν πως στην ίδια τη φωτογραφία υπήρχαν όχι μία, αλλά δύο Ελληνικές σημαίες, πάνω σε σπίτια.

Για περισσότερα κλικ στο http://www.olympicvillagenews.gr/archives/1416

Μια φωνή γεμάτη σύνεση ...

Κατέστρεψαν και την προτομή του εθνικιστή αντιστασιακού Κώστα Περρίκου

Τους μπέρδεψε το πηλήκιο

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΣΩΝΙΤΗ*

Η εξέγερση -εφόσον είναι εύστοχος ο όρος- των πιτσιρικάδων έχει πολλές αφορμές και αίτια, κυρίως όμως σχετίζεται με την ολοσχερή κατάρρευση κάθε νοήματος, κοινωνικού και προσωπικού. Κι αυτοί, ως κατ' εξοχήν ευαίσθητοι δέκτες, τη νιώθουν στην ολότητά της. Η τελευταία εξέγερσή τους, ωστόσο, όπως και κάθε άλλη, είχε τρωτά σημεία.

*Δεν αναφέρομαι στις καταστροφές κτιρίων και μαγαζιών, αυτά είναι σύμφυτα κάθε εξέγερσης που παραβιάζει το μέτρο ώστε να το επαναπροσδιορίσει και, αργότερα, στο νέο μέτρο που θα προκύψει να γίνεται σεβαστή η υπόσταση των εξεγερθέντων.

*Αναφέρομαι στο ότι κάποιοι, λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία, δεν σεβάστηκαν, από άγνοια προφανώς, αυτούς που είχαν εξεγερθεί σε άλλες εποχές και σε εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες που δεν επιδέχονται σύγκριση με τις σημερινές, και οι οποίοι το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Ετσι, η άγνοια τούς έκανε να σπάσουν την προτομή του Κώστα Περρίκου, στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, και να μουντζουρώσουν το πρόσωπο του Ρήγα Φεραίου, στα Προπύλαια.

*Ο Ρήγας Φεραίος είναι, βεβαίως, γνωστός, ο τρόπος δολοφονίας του ίσως όχι: οι Αυστριακοί τον παρέδωσαν στους Τούρκους, που τον στραγγάλισαν, μαζί με οκτώ συμπολεμιστές του, ενώ μέσα στη φυλακή ο ίδιος ο Βελεστινλής είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς, δυστυχώς, να αυτοκτονήσει μ' ένα μαχαίρι που 'χε καταφέρει να περάσει.

*Ο σχεδόν παντελώς άγνωστος Κώστας Περρίκος πλήρωσε, μάλλον, και το γεγονός ότι στην προτομή του απεικονιζόταν με στρατιωτικό πηλήκιο. Αλλά ήταν στρατιωτικός -αξιωματικός της αεροπορίας συγκεκριμένα- απότακτος μάλιστα. Κι είχε την τιμή να είναι επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΝ που, επί ναζιστικής κατοχής, εκτέλεσε το σημαντικότερο ίσως σαμποτάζ μέσα σε πόλη, σε όλη την Ευρώπη. Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 ανατίναξε τα γραφεία της προδοτικής ναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ, όταν μέλη και ηγεσία της συνεδρίαζαν από κοινού με

Γκεσταπίτες και Ες-Ες.

Αποτέλεσμα έξοχο: 39 δικοί μας φασίστες νεκροί και 43 Γερμανοί, 27 φασίστες «Ελληνες» τραυματίες και 55 Ναζί.

Εννέα μέλη της ΠΕΑΝ συνελήφθησαν, με προδοσία, μέσα σε μια βδομάδα. Οι οκτώ άντρες, και ο Περρίκος ανάμεσά τους, τουφεκίστηκαν στην Καισαριανή, στις 7-1-1943. Το ένατο μέλος ήταν γυναίκα, η Ιουλία Μπίμπα. Μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στη Γερμανία, και την αποκεφάλισαν με τσεκούρι. (Ας μου συγχωρεθεί να πω, ότι έχω γράψει ένα υπό έκδοση διήγημα για την Ιουλία Μπίμπα). Αυτός είναι ο ήρωας Κώστας Περρίκος!

*Εριξαν επίσης μολότοφ στο Αρχαιολογικό Μουσείο, πυρπόλησαν τη βιβλιοθήκη της Νομικής σχολής, ως σύμβολο υποθέτω της ψεύτικης ζωής και μάθησης, αλλά τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Αλλος τρόπος απ' τη γνώση, για να ξεφύγει από τη φτώχεια και την υπανάπτυξη κάποιος, λαός ή πολίτης, δεν υπάρχει! Οι φυσικοί αυτουργοί της πυρπόλησης παρέβλεψαν κι ότι τα βιβλία βάζει πρώτα στο στόχαστρο κάθε φασισμός, από τον Μ. Κωνσταντίνο μέχρι τον Χίτλερ, που έκαιγαν βιβλία στους δρόμους.

*Πολλοί πιστεύουν ότι όταν τα παιδιά καίνε προτομές αντιστασιακών και βιβλία, δεν έχει μείνει τίποτα να σωθεί... Οτι γυρνάμε εκατό χρόνια πίσω, ότι βυθιζόμαστε σε αυτιστική ομφαλοσκόπηση, ότι τίποτα δεν συγκρατεί μια κοινωνία χωρίς υποτυπώδες όραμα και σκοπό. Κι όσοι απεχθάνονται το δίπολο «ευταξία» ή «βαρβαρότητα», μιλούν για νέα επεισόδια ενός αειθαλούς εμφυλίου, υποδαυλιζόμενου απ' την αυτοκαταστροφικότητα και τη μισαυτία μας.

*Κάθε εξέγερση διαπνέεται, ωστόσο, από ένα μεγαλείο, μια μεγαλοσύνη, η κοινωνική έλλειψη ακριβώς της οποίας πυροδότησε την ανάφλεξή της. Ας εμπιστευθούμε, λοιπόν, τη γενναία ψυχή των πιτσιρικάδων που μας προσπέρασαν. Θα μας έδιναν ένα ακόμα μάθημα ήθους, απ' αυτά που εκείνοι ίσως δεν πήραν, αν αποκαθιστούσαν το λάθος τους μ' ένα απλό σύνθημα, μια απλή συγνώμη, που θα έγραφαν στα σημεία που πραναφέρθηκαν.

*Στο μεταξύ, εμείς ας πιέσουμε τον δήμαρχο να επανατοποθετήσει την προτομή του Κώστα Περρίκου. Και να απελευθερώσει την ανάγλυφη προτομή της Ιουλίας Μπίμπα από τις ομπρέλες καφενείου, που την κρύβουν απ' τους διαβάτες.

* Ο ΑΛΕΞ. ΑΣΩΝΙΤΗΣ είναι συγγραφέας.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 11/01/2009

http://www.enet.gr/online/online_hprint?id=1703212

Προσοχή υπάρχουν κι' αυτές οι απόψεις ....

Νέα Ίμια;

Η Άγκυρα περνά σε ένα νέο επίπεδο προκλητικότητας. Δεν αμφισβητεί μόνο το εύρος των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου μας, νησίδες και βραχονησίδες -αφού κατοχύρωσε με τις συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ενυπογράφως την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών».

Πλέον, αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία ακόμα και σε κατοικημένα νησιά, που κατά την αντίληψη του τουρκικού κατεστημένου αποτελούν «γκρίζες ζώνες»…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ιστολόγιο (blog):

http://tsilimigrasyiannis.blogspot.com