Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

20091229 Εκρηξη φούσκας απειλεί την Κίνα

Εκρηξη φούσκας απειλεί την Κίνα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 07:00
346 λέξεις, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ «Ν»
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1759782

Τo 2009 ήταν η χρονιά της Κίνας, καθώς έγινε σαφές ότι η αναδυόμενη ασιατική δύναμη θα ηγηθεί της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Το 2010, ωστόσο, ενδέχεται να είναι η χρονιά, που η Κίνα θα έρθει αντιμέτωπη με μία κρίση.

Αναλυτές της ΒοfA Merrill Lynch και της Goldman Sachs σε ξεχωριστές τους εκθέσεις προειδοποιούν ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η επιτάχυνση του πληθωρισμού θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και την έκρηξη μίας φούσκας τόσο στην αγορά μετοχών όσο και στην αγορά ακινήτων.

«Καθώς τα πραγματικά επιτόκια των καταθετικών λογαριασμών θα είναι σε αρνητικό έδαφος, οι καταναλωτές θα αποταμιεύουν ολοένα και λιγότερα, ενώ δαπανούν και επενδύουν ολοένα και περισσότερα» εξηγεί ο αναλυτής της Merrill Lynch, Ντέιβιντ Τσούι.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης καταγράφει φέτος κέρδη 75%, ενώ τον περασμένο μήνα οι τιμές των ακινήτων στη χώρα αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Ιούλιο του 2008.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του «γενναιόδωρου» του κρατικού σχεδίου τόνωσης της οικονομίας και ενίσχυσης της ρευστότητας ύψους 4 τρισ. γιουάν (586 δισ. δολαρίων) καθώς και της αύξησης των χορηγήσεων δανείων σε επίπεδα.

Υπολογίζεται ότι οι κινεζικές τράπεζες έχουν χορηγήσει το 2009 δάνεια ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων- ποσό διπλάσιο σχεδόν συγκριτικά με τις πιστώσεις του 2008.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο, δεσμεύθηκε χθες να βάλει φραγμό στις κερδοσκοπικές κινήσεις στην αγορά ακινήτων και να λάβει μέτρα για τη σταδιακή απόσυρση της περίσσειας ρευστότητας από τις αγορές.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας China Securities Journal τα επιτόκια των αποταμιευτικών λογαριασμών στην Κίνα θα υποχωρήσουν πιθανότατα κάτω από τον πληθωρισμό την επόμενη χρονιά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2010 ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 3%, ενώ σήμερα τα καταθετικά επιτόκια κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 2,25%.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι περίπου 2 τρισ. γιουάν, που σήμερα βρίσκονται σε αποταμιευτικούς λογαριασμούς των κινεζικών νοικοκυριών, θα κατευθυνθούν την επόμενη χρονιά σε άλλες επενδύσεις εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού.

Οι αγορές μετοχών και ακινήτων είναι αυτές που προβλέπεται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι τιμές των συγκεκριμένων στοιχείων ενεργητικού, που ήδη «τρέχουν» με ταχύτατους ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, θα οδηγηθούν έτσι σε επίπεδα «φούσκας».


20091229 Η Κίνα προσπερνά τη Γερμανία

Η Κίνα προσπερνά τη Γερμανία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 07:00
293 λέξεις, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗ «Ν»
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1759785


Δεν τίθεται ζήτημα υποτίμησης του γιουάν έναντι οποιουδήποτε νομίσματος, τονίζεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.
Η Kίνα αναμένεται να υποσκελίσει τη Γερμανία και να αναδειχθεί η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη για το 2009, παρά τη δραματική μείωση των παραδόσεων, εν μέσω της οικονομικής επιβράδυνσης, όπως υποστηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος, αρμόδιος σε θέματα εμπορίου.

Το μερίδιο της χώρας στο σύνολο των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών αναμένεται να ξεπεράσει φέτος το 9% έναντι 8,86% του 2008, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Κινέζος υφυπουργός Εμπορίου, Ζογκ Σαν.

«Η Κίνα πιθανότατα θα καταφέρει να ξεπεράσει τη Γερμανία και να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής αγαθών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζογκ.

Παρ' όλα αυτά, το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την κινεζική οικονομία, καθώς οι εξαγωγές εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί κατά 16% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε διάστημα τουλάχιστον τριών δεκαετιών, όπως προκύπτει από διαθέσιμα στοιχεία του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Ο κ. Ζογκ απέδωσε τη μείωση των εξαγωγών στην εξασθένηση της ζήτησης στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με την ενίσχυση του προστατευτισμού στο εμπόριο, προσθέτοντας ότι οι πιθανές ζημίες των Κινέζων εξαγωγέων από εμπορικές υποθέσεις εναντίον της χώρας διπλασιάσθηκαν φέτος στα 12 δισ. δολάρια.

Κατά τους έντεκα πρώτους μήνες του έτους, οι κινεζικές εξαγωγές ήταν μειωμένες κατά 18,8% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, στα 10,7 τρισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, σύμβουλος της κινεζικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα υποτίμησης του γιουάν έναντι οποιουδήποτε νομίσματος, συμπεριλαμβανομένου δολαρίου, ευρώ ή γιεν.

Παρόλο που οι περισσότερες χώρες-εμπορικοί εταίροι της Κίνας θεωρούν ότι το γιουάν είναι υποτιμημένο και προσφέρει στους Κινέζους εξαγωγείς αθέμιτο προβάδισμα, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν τους τελευταίους μήνες ότι η μείωση των κινεζικών εξαγωγών υποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα το γιουάν είναι υπερβολικά ισχυρό.

Ο Φαν Γκαγκ, ακαδημαϊκός και μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας, απέκρουσε τα επιχειρήματα περί υποτίμησης, επικαλούμενος χαμηλό πληθωρισμό, χαμηλά επίπεδα κρατικού χρέους και αύξηση της παραγωγικότητας.


20091229 Διαβεβαιώσεις Θαπατέρο σε Χριστόφια για το Κυπριακό

Διαβεβαιώσεις Θαπατέρο σε Χριστόφια για το Κυπριακό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 07:00
207 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1759890

Ο Κύπριος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας.
Για την πλήρη στήριξη και ενθάρρυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό από την ισπανική προεδρία, διαβεβαίωσε χθες, στη Λευκωσία, τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο.

Μετά τις συνομιλίες, ο Ισπανός πρωθυπουργός-που πραγματοποίησε με τη σύζυγό του ιδιωτική επίσκεψη στη νήσο, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων- δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να αρχίσει την ισπανική προεδρία χωρίς να γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση στην Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε τον Ισπανό πρωθυπουργό ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη για λύση το συντομότερο δυνατό και ότι προσέρχεται στις συνομιλίες για το Κυπριακό με καλή θέληση, υπερασπιζόμενη παράλληλα και αρχές. Ο κ. Θαπατέρο είπε, επίσης, ότι μετέφερε στον Κύπριο πρόεδρο τους τέσσερις σημαντικούς στόχους της ισπανικής Προεδρίας.

Ως πρώτο στόχο, έθεσε την οικονομική ανάπτυξη και το οικονομικό μέλλον της Ε.Ε., ώστε να έχει μεγαλύτερη διεθνή παρουσία και περισσότερο κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Ως δεύτερο στόχο, έθεσε θέματα εξωτερικών σχέσεων με τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία, καθώς και τις διατλαντικές σχέσεις. Ως τρίτο στόχο, έθεσε την επέκταση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ε.Ε., με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των σχέσεων των δύο φύλων.

Έθεσε, επίσης, ως στόχο την ταχεία εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας.


Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Περί της ανησυχίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Περί της ανησυχίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Wolfgang Schaeuble

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την έντονη ανησυχία του
για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε σε «ασυγχώρητα λάθη» (!) που έγιναν στο παρελθόν από την ελληνική κυβέρνηση, που τα παρομοίασε με τις πολιτικές των χωρών της Βαλτικής.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει από την Ελλάδα να αναλάβει μόνη της την επίλυση των προβλημάτων της, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλη βοήθεια από την Γερμανία εκτός από «συμβουλές» (!) .

Κατοχική πείνα
Φυσικά ο Κος Σόιμπλε αντί για συμβουλές θα ήταν καλύτερα να σκεφτεί τον τρόπο την επιστροφής του κατοχικού δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την χώρα μας να της παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.


Τις γερμανικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.


Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας, και τους αρχαιολογικούς χώρους.


Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων περίπου εκατό ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών, αλλά και γενικότερα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.


Ίσως τότε ο Ελληνικός λαός επανεξετάσει τις εκτιμήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών !
Άννα Φραγκουδάκη - νεοοθωμανισμός και άμισθη προπαγάνδα

Άννα Φραγκουδάκη: Μια ακόμη ...άδολη και ...ανιδιοτελής πολυπολιτισμική πανεπιστημιακή νηπιαγωγός/παιδαγωγός

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Μετά τους γνωστούς γραφικούς ...υπερπατριώτες Ελύτη, Εγγονόπουλο και Εμπειρίκο, το ...φασίστα Μίκη Θεοδωράκη και την παγκοσμίως επιστημονικά άγνωστη Αρβελέρ, αλλά και κάποιον ακόμη πιο γνωστό ακραίο εθνικιστή και γνωστό ..."Καρατζαφερικό" υπερεθνικιστή, τον Σεφέρη, που τολμούσαν και (κάποιοι εξ αυτών, ακόμη εν ζωή τολμούν ακόμη) να μιλούν για Έθνος, Ελλάδα, πατρίδες - πατριωτισμό, συνέχεια του Ελληνισμού, Ελληνισμό του Βυζαντίου και να υμνήσουν (άκουσον - άκουσον) το μεγαλείο της "Ρωμιοσύνης", να που αίφνης εμφανίστηκε (από το 1999 παρακαλώ) και ο γνωστός ... «ακροδεξιός» κριτικός Θεάτρου και «άσχετος» φιλόλογος, ο «ασήμαντος» Κώστας Γεωργουσόπουλος.          

Ο πανελληνίως άγνωστος αυτός ακραίος εθνικιστής τόλμησε να ασκήσει καταφανώς εγκάθετη και υποβολιμιαία κριτική στους τιτάνες της σύγχρονης παγκόσμιας πολυπολιτισμικής εν Ελλάδι (αλλά ουχί Ελληνικής) διανόησης, της Καθηγήτριας κας Άννας Φραγκουδάκη και της συναδέλφου της κας Θάλειας (νυν ΓΓ Υπ Παιδείας) Δραγώνα, που εκπροσωπούσες την πασίγνωστη και επιστημονικα «παγκοσμίως» καταξιωμένη επιστημονική ομάδα των Λιάκου, Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Δραγώνα, Ηρακλείδη κλπ., γνωστή για την ...άδολη και ...άμισθη συνεισφορά τους στις επιστήμες και τα γράμματα, μεταξύ των οποίων η ανιδιοτελής παγκόσμια και δη η "αντικειμενική" αναψηλάφιση της εγγύς/περιφερειακής πολιτικής ιστοριογραφίας της Βαλκανικής[1] και η "άδολη" και "απροπαγάνδιστη» παιδαγωγική της νέας γενιάς των Ελληνοπαίδων σε Ελλάδα και Κύπρο (ειδικά όταν τίθενται στην υπηρεσία της διπλωματίας και των γεωπολιτικών επιδιώξεων του "άλλου"), αλλά και των μουσουλμανοπαίδων (εκτός Πομάκων!!!!) της μειονότητας στη Θράκη, τίθενται σαφώς και χωρίς την ...παραμικρή πολιτική ή κομματική υποστήριξη, υπεράνω κάθε επιστημονικής ή άλλης δόλιας και προβοκατόρικης κριτικής!

θαυμάστε τον ...προκλητικό και ...υπερσυντηρητικό Γεωργουσόπουλο:

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ

«Ζήτω τα γιούχα»

ΤΑ ΝΕΑ, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1999

Η κ. Άννα Φραγκουδάκη στο άρθρο της, στα «ΝΕΑ» του προπερασμένου Σαββάτου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Θύμωσε μάλιστα πολύ διαβάζοντας πως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζοσπέν επικαλείται την ιδέα της πατρίδας και προτρέπει τους Γάλλους να προσέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ακμαίες παραδόσεις του έθνους τους.

Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό και έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και, σχεδόν, φασιστική πολιτική. Επειδή η ορθή αντιμετώπιση ανάλογων κινδύνων και στον τόπο μας έχει ανάγκη από τέτοιες επισημάνσεις και επειδή η πρόληψη είναι η αρίστη μέθοδος, κάνω έκκληση στους υπεύθυνους πολιτικούς, κρατικούς, δημοτικούς φορείς και στα κέντρα αποφάσεων να σπεύσουν να προλάβουν κάθε ενέργεια, κίνηση, συνωμοσία που σκοπεύει στην πατριωτική και εθνική έξαρση που μπορεί στα ξαφνικά να μας προκύψει.

Έτσι, καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν με θετικούς χαρακτηρισμούς τις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος».

Έτσι θα χρειαστεί να σβήσουν από τους «Πέρσες» του Αισχύλου οι στίχοι από τον παιάνα της Σαλαμίνας «Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα... κτλ.». Η μελέτη τέτοιων φανατικών ιδεοληψιών είναι δυνατόν να οδηγήσει τους ανώριμους μαθητές σε τίποτε κουτουράδες, και να θολώσει το μυαλό τους και να αρρωστήσουν από την ασθένεια του πατριωτισμού.

Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολωμού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες Πατρίδα και Έθνος. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει πάραυτα ο Ζακύνθιος ποιητής να μην προσφωνείται Εθνικός. Αν δεν γίνεται αλλιώς, να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του ελληνικού έθνους» του Παπαρρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί.

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και, μάλιστα δημοσίως, το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελιστούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες», εκτός αν τον παμπόνηρο αυτόν γέροντα τον σώσει η κραυγή του Γύφτου του «Γιούχα και πάλι γιούχα των πατρίδων».

Η κ. Φραγκουδάκη δεν είναι ούτε μόνη ούτε πρώτη. Έχουν ήδη προηγηθεί δύο άλλοι επίσης πανεπιστημιακοί, οι οποίοι σε βιβλία και άρθρα τους χαρακτηρίζουν φασίστες τον Ελύτη, τον Εγγονόπουλο και τον Εμπειρίκο γιατί μιλούν για πατρίδα και ελληνική γλώσσα και εθνικιστή τον Σεφέρη!

Επειδή όμως η λέξη έθνος, αυτή η βόμβα στα θεμέλια του Λαού, υπάρχει, δυστυχώς, στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος θα πρέπει, νομίζω, να προβλεφθεί η εξάλειψή του κατά την προσεχή αναθεώρηση του θεμελιώδους Νόμου της Πολιτείας.

Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή και για να προληφθούν παγκόσμια δεινά ο «Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών»!

Αλλά και οι φίλοι μας Γάλλοι, αν πληροφορηθούν την οργή της κ. Φραγκουδάκη, οφείλουν αμέσως να διορθώσουν τον πρώτο στίχο του «Εθνικού» τους Ύμνου, που ένας φανατικός επαναστάτης και φασίστας εθνικιστής συνέθεσε μέσα στα χαρακώματα της Γαλλικής Επανάστασης: «Αλόνζανφαν ντε λα πατρί»!

Οι προειδοποιήσεις της κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει να φθάσουν και στα αυτιά ορισμένων παρασυρμένων αριστερών και σοσιαλιστών, οι οποίοι συμπαραστέκονται στους Κούρδους και τους Παλαιστίνιους οι οποίοι, θύματα εθνικιστικών φανατισμών, επιμένουν να διεκδικούν μια πατρίδα εν ονόματι της εθνικής τους ιδιαιτερότητας.

Πάντως, η κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει με συνεχή τεκμηριωμένα άρθρα να ενημερώσει τους παραπλανημένους Γάλλους, Γερμανούς, Άγγλους, Ιταλούς κ.ά. σοσιαλιστές που κυβερνούν στη χώρα τους πως δεν φθάνει να μην επικαλούνται πατρίδες, έθνη και άλλα ηχηρά παρόμοια, όσο συνεχίζουν να μιλούν και να γράφουν τη γλώσσα τους και να έχουν όνομα.

Είναι άκρως επικίνδυνο να είναι κανείς Γάλλος, Γερμανός, Έλληνας, Ισπανός, γιατί και μόνο η εκφώνηση του ονόματος προκαλεί εθνικά ρίγη. Οφείλω, πάντως, να ομολογήσω πως διαπιστώνω και κάποιες αντιφάσεις στα πολιτικώς ορθά άρθρα της κ. Φραγκουδάκη.

Ενώ κόπτεται, εν ονόματι του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει ελεύθερα το όνομά του, να ονομάζονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί και Τούρκοι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, αρνείται στον Γάλλο πρωθυπουργό να ονομάζει έθνος τη χώρα του και πατρίδα την επικράτειά του.

Πληροφορούμαι, εξάλλου, πως η κ. Φραγκουδάκη επιδοτείται με 1 δισ. 750 εκατ. δραχ. για να εκπονήσει μαζί με τους συνεργάτες της πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για τους Μουσουλμάνους της Θράκης.

Αυτό που ομοϊδεάτες της κ. Φραγκουδάκη, όταν έγινε για τους σλαβόφωνους της Μακεδονίας, το ονόμαζαν εκστρατεία εξελληνισμού των μειονοτήτων.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4056333

Σε καταφανώς αντίθετο πνεύμα κινείται ο καθηγητής (και επίσης ... «εγκάθετος» εθνικιστής) Ευριπίδης Μπίλλης, ο οποίος συγκρίνοντας τα πρόσφατα επισυμβαίνοντα, φαίνεται να επικροτεί την ...κριτική στην άδολη και αντικειμενική κα Φραγκουδάκη, τασσόμενος υπέρ των σχολίων Γεωργουσόπουλου:

19 Νοε. 2009

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Που να φανταζόταν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος που θα καταντούσαμε όταν έγραφε το κατωτέρω καυστικό άρθρο του το 1999, για την νεοοθωμανή, κτλ. Άννα Φραγγιουδάκη˙ την αναχωρούσα για την Κύπρο με πρόσκληση, των παρά τον νεοταξικόν, τέως Ανανιακόν και νυν κρυπτοανανιακόν, <<κομμουνιστή>> Πρόεδρο της Κύπρου (δυστυχώς για την Κύπρο που τον εμπιστεύθηκε), στελεχών του.

Που να φανταζότανε ότι θα επικρατούσε κατα κράτος ο Σόρος των Φραγγιουδάκηδων στη χώρα μας και θα γινόταν επίσημη κυβερνητική πολιτική η κατάργηση της λέξης <<Εθνικής>> από το υπουργείο το <<πώς σήμερα λέγεται>>.

Και έπεται συνέχεια φαίνεται στην Κύπρο που <<υποδέχεται>> τη μεγάλη φωστήρα του έθνους, συγνώμην λάθος, των <<παγκοσμιοποιημένων λαών>> της υπό εκκόλαψη Νέας <<Οθωμανικής αυτοκρατορίας>>.

Επιτρέψτε μου να πω ότι αξίζει πολλές φορές διάβασμα το κατωτέρω άρθρο του Κώστα Γεωργουσόπουλου, γραμμένο το 1999 για τη νεοοθωμανή που πηγαίνει στην Κύπρο για να <<αφελληνίσει>> τους ελληνοκυπρίους.

Ντροπή κύριε Χριστόφια!!

Ζήτω τα γιούχα

http://news.kozaninet.gr/?p=8097

 Για να θαυμάσετε γνωστή και απαράμιλλη αρθρογραφία της κας Φραγκιαδάκη, βλέπε στα κάτωθι:

 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4488345

 Ποιοι είναι Έλληνες;

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4537097

Η δε πρόσφατη δράση της σε σχέση με την εμπλοκή της στο Κυπριακό, μεσούσης μάλιστα της διαπραγμάτευσης, φαίνεται στο εξής:

ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ της Πλατφόρμας Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών

http://evaneocleous.blogspot.com/2009/11/blog-post_16.html

Η δε εισήγησή της στην εκδήλωση:

Εισήγηση της Άννας Φραγκουδάκη στη ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ της Πλατφόρμας Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ»
(Πύλη Αμμοχώστου,Λευκωσία,18.11.2009)

http://evaneocleous.blogspot.com/2009/11/blog-post_24.html

 [1] Προς επίγνωση της παρατήρησης, βλέπε τίτλο και κατ' επέκταση επιστημονική θεματική (!!) βιβλίου που "επιμελήθηκε" η καθηγήτρια νηπιαγωγών (Η Άννα Φραγκουδάκη είναι καθηγήτρια κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών.), που αναφέρεται στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας και τις παράλληλες (;) διαδικασίας εκσυγχρονισμού των (εν όψει μάλιστα της επικείμενης Ευρωπαϊκής σύγκλισης):

Ελλάδα και Τουρκία: πορείες εκσυγχρονισμού: οι αμφίσημες σχέσεις τους με την Ευρώπη, 1850-1950/Τσαλάρ Κέϋντερ και Άννα Φραγκουδάκη (επιμ.) • μετ. Κώστας Κουρεμένος. – Αθήνα: Αλεξάνδρεια, 2008 !!!!

Σχόλιο
Έλληνες αυτούς ψηφίσαμε στις 4 Οκτωβρίου 2009.
Τα κάστρα από μέσα πέφτουν.
ΣΓΣ

ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑ & ΚΑΖΙΝΟΣχόλιο
Γι' αυτό η παρούσα κυβέρνηση άνοιξε διάπλατα τα σύνορα με τα Σκόπια. Για να διευκολύνει τους παίκτες να πηγαίνουν στο καζίνο να παίζουν τη ... φτώχεια τους.
ΣΓΣ

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣχόλιο
Θα παρακαλούσα τον εκλεκτό πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη να "σταματήσει" να προτείνει διάφορες ιδέες --οι οποίες μας βρίσκουν σύμφωνους--, επειδή την επομένη ημέρα η "σοφή" εξωτερική μας πολιτική εφαρμόζει το αντίθετο.
Εν προκειμένω, ο Μ.Θ. πρότεινε το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια και την επομένη το ΥΠΕΞ μας αποφάσισε να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα με την Ελλάδα.
Και που 'σαι ακόμα ...
ΣΓΣ 


Αν δεν λυθούν τα εθνικά θέματα, δεν υποχωρούμε

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25-12-2009


Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

Επι Τέλους!

Επιτέλους!
< Το 2004 ο κ. Κληρίδης  έλεγε τρελλους οσους δεν θέλαμε την καταστροφη Ανναν [πηρε βεβαια την απάντηση απο τον περηφανο --και ευτυχως "τρελλο"-- Κυπριακο Λαό. και ειναι κριμα που ενας Κληρίδης με τοση γνωση του Κυπριακου κατηντησε τότε να λεει αυτα..]. Τώρα ο νυν Προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας [που χωρις το ΟΧΙ του Κυπριακου Λαου θα ηταν γιουσουφάκι συνπροεδρευομενου με τον βιαστή του..] ανέχεται τον Τουμαζο --πως τον λενε τον "συμβουλό" του--  ειρωνεύεται  τον τεράστιο αγωνιστη Βασο Λυσσαρίδη και τον καλύπτει ο κ. Πρόεδρος. κι όλας....]
Μας  κλέβουν μεσα στο σπίτι μας  το σωμα του συμβολου της αντίστασης και του ΟΧΙ, και αντι να γινει σεισμός, ο κ. Πρόεδρος δηλωνει οτι ειναι προβοκάτσια και ανακρινει Ελληνες στρατιωτες [δεν ειδα καμμια αντιδραση απο τον Ελληνα Υπουργο Εθνικής Άμυνας γι αυτη την προσβολη του κ. Χριστόφια [μηπως ειμαι υπερβολικος Κυριε Υπουργε Βενιζέλε, που ειστε και εξυπνος ανθρωπος και  σας θεωρω μη  συμβιβασμενο [ελπιζω βέβαια οτι δεν θα πατε να τιμησετε τον άλλον πολιτικα μισθοφορο-συμβιβασμενο, στην παρουσίαση του βιβλίου του..]
Επιτέλους ακουστε τη φωνη του Ελληνικου Λαου απο τον Αρχιεπίσκοπο.


Αυτα τα πολυ απλα πράγματα λεει ο Ελληνικος Λαός [του Κυπριακου πάντοτε συμπεριλαμβανομένου] και δεν μπορειτε να αρνειστε τη φωνη του ,


Δεν σας εξουσιοδότησε κανενας να κανετε 5 συναντησεις τον Ιανουαριο για να κλεισετε το θεμα [δηλαδη να υπογραψτε την υποταγη του Κυπριακου Λαου,]


Κυριε Πρόεδρε της Κυπριακης Δημοκρατίας, Τιμείστε το αξίωμά σας! Αν δεν ακουτε τη φωνη του Λαου φυγετε αμεσως. Θα σας πουν ανικανο αλλα οχι υποτεταγμενο,


Και σεις Ελληνικη Κυβερνηση και ολος ο πολιτικος Κοσμος [εν τάξει κυριε Σαμαρα τα είπατε καλα στη Βουλη αλλα πολυ λάιτ και τα πραγματα θελουν αγωνα] μην κανετε οτι δεν καταλαβαίνετε. Με ανοιχτες συνεδριασεις του Υπουργικου Συμβουλιου για να χειροκροτησουν οι μεταναστες --ταχα μου δημοκρατες-- ενω το σπιτι μας καιγεται και σκυψατε στις Βρυξελλες ενω αλλα σας ελεγε ο Λαος,


Κυριοι Κυριοι Ενδοτικοι, της πολιτικης ηγεσιας Ελλαδας Κυπρου [και δεν εξαιρειται κανενα μελος της Κυβερνησης, οποια  αρμοδιότητα και αν έχει, αλλά και όλων των πολιτικων ηγεσιων [Κυρια Παπαρηγα σας στηριξαμε λογω της αγωνιστικότητας σας εναντια στο σχεδιο Ανναν, ελάτε επι τελους σε ρηξη με τον συντροφο Χριστοφια. Συμφωνειτε με την τωρα τακτικη του; Γιατι μαζυ με το ασφαλιστικο τουλαχιστον δεν ξεσηκωνετε τον κοσμο σας  για αυτες τις απαραδεκτες υποτέλειες. Τι να το κανουμε το ασφαλιστικο σε μια χωρα που παει να γινει προτεκτορατο της Τουρκίας;;;.Οπως το 2004 κανατε εκεινο το καταπληκτικο συλλαλητηριο ενάντια στην αθλιοτητα Ανναν και είμασταν μαζύ σας, κανετε το ιδιο και τωρα να γινει σεισμος, αν δεν το κανετε χρεωνεστε και σεις με ενδοτισμο,
 Ο Παναγιωτης Λαφαζανης εκανε μια σωστη ενεργεια με τις ερωτησεις. Αλλα θελουμε σεισμο. Και ξέρουμε οτι μπορειτε. Αν στενοχωρηθει ο [μη] "σύντροφος" Χριστοφιας, μας ειναι παντελως αδιάφορο. Πιεστε τον να αλλαξει τακτικη, Εδω κινδυνεύει η ιδια η υποσταση της Κυπριακης Δημοκρατίας και Ελευθερίας, το "συντροφιλίκι ' μας μαρανε;;;]


Κυρίες και Κυριοι των πολιτικων Ελιτ σε Ελλαδα και Κυπρο


Αν ειστε ανικανοι να υπερασπιστείτε την ανεξαρτησια της Πατριδας μας αδιάστε μας τη γωνια πριν φερετε την πληρη καταστροφη,


Οι Λαοι μας θελουν αγωνιστες ηγετες οχι ενδοτικούς υποτελείς .


Ο Αρχιεπίσκοπος Κυπρου σας δειχνει πεντακαθαρα τον δρομο.


Ακολουθειστε τον! Επί τέλους!
Δημητρης Αλευρομαγειρος

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ΑΘΗΝΑ 25/12/2009
«Ένα νέο σχέδιο, που δεν θα προνοεί για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Kυπριακού, δεν θα πρέπει να αχθεί μπροστά στον λαό, γιατί ο λαός θα το απορρίψει και θα επωμισθεί τις ευθύνες, χωρίς να φταίει η δική μας πλευρά», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην Εγκύκλιο του για τα Χριστούγεννα, η οποία αναγνώστηκε στους ιερούς ναούς.
 Αν παρά όλα αυτά, συνεχίζει ο Κύπρου, Χρυσόστομος, «ένα τέτοιο σχέδιο αχθεί ενώπιον μας, θα πρέπει να το απορρίψουμε, γιατί τυχόν αποδοχή του θα γινόταν πηγή νέων δεινών για τον λαό μας και θα οδηγούσε στην οριστική τουρκοποίηση της νήσου μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι «αν η λύση που θα μας προταθεί, θα είναι χειρότερη από την υφιστάμενη κατάσταση, τότε θα πρέπει να αντέξουμε ακόμη, όχι γιατί η υφιστάμενη κατάσταση δεν εμπεριέχει κινδύνους από τον συνεχιζόμενο εποικισμό και την παγίωση των τετελεσμένων, αλλά γιατί αποδοχή μιας χειρότερης λύσης δεν θα απομάκρυνε τους κινδύνους αυτούς, τουναντίον θα τους παρείχε κάλυψη, θα νομιμοποιούσε τα τετελεσμένα και το χειρότερο δεν θα ήταν ποτέ αναστρέψιμη και θα μας οδηγούσε στον αφανισμό».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καλεί όλο τον κυπριακό Ελληνισμό «να κατανοήσει την κρισιμότητα των καιρών και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποιεί τις συνομιλίες ως μέσο εξαπάτησης της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου με απώτερο σκοπό την προώθηση των σχεδίων της που είναι πλέον ξεκάθαρα και συνίστανται στην τουρκοποίηση της Κύπρου».
Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τονίζει ότι «οφείλουμε να αλλάξουμε πορεία πλεύσης, γιατί οι υποχωρήσεις δεν οδηγούν σε κανένα συμβιβασμό» από την στιγμή μάλιστα που ήδη «δώσαμε στο 18% του πληθυσμού την εκ περιτροπής προεδρία, δεχθήκαμε παραμονή εποίκων, κάναμε εκπτώσεις στα δικαιώματά μας, χωρίς την παραμικρή ανταπόκριση από την κατοχική δύναμη».
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκτιμά ότι «δεν μας μένει παρά η επανατοποθέτηση του προβλήματός μας ως προβλήματος εισβολής και κατοχής και η επιδίωξη και για τον λαό μας όλων των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι».  «Είναι ο μόνος τρόπος ώστε και την εθνική μας αξιοπρέπεια να περισώσουμε αλλά και την παραμονή μας στην γη των πατέρων μας να διασφαλίσουμε», εκτιμά ο Κύπρου, Χρυσόστομος.

Σχόλιο
Πέρα από κάθε αμφιβολία οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου φοβούνται την ετυμηγορία του λαού. Λες και δεν γνωρίζουν ότι "φωνή λαού είναι οργή Θεού". 
Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας υποκλέπτουν τη ψήφο μας και πράττουν χωρίς να έχουν εξουσιοδοτηθεί για συγκεκριμένα ζητήματα και φυσικά χωρίς να ζητούν τη άποψη του λαού με δημοψήφισμα. Από το 1975 που προβλέφθηκε η διενέργεια δημοψηφισμάτων ουδέποτε έγινε χρήση αυτής της ευχέρειας. Λες και ο ελληνικός λαός είναι χαχόλος και ψηφίζει για να έτσι για να τηρούνται τα δημοκρατικά προσχήματα και εν ονοματί του να διαπράττονται ανομήματα.
ΣΓΣ

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Ιδού όλοι οι προκλητικοί μισθοί της ΕΡΤ!!! - Προσοχή είναι ακατάλληλο

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ

AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


Αυτοί είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων της ΕΡΤ! Διαβάστε τους και καλά Χριστούγεννα. Ο Π.Γερουλάνος έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί την πρώτη ημέρα που πήγε στο υπουργείο.
Όλα τα μεγάλα ονόματα πόσα παίρνουν και μάλιστα κάποιους θα τους δείτε, δύο και τρεις φορές επειδή παίρνουν τα χρήματα ανά εξάμηνο!

Παιδιά σας προειδοποιούμε ότι είναι επικίνδυνο για όσους έχουν την καρδιά τους να δούνε την λίστα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


Για περισσότερα http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_1624.html

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στο ΡΕΣΑΛΤΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
Σ’ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφή στάση:

Το πρώτο αφορά την Κύπρο και το σχέδιο Ανάν. Το δεύτερο αφορά τα Σκόπια και το όνομα «Μακεδονία». Και το τρίτο την υπεράσπιση της ελληνικότητας μπροστά στην επίθεση που δέχεται από ελληνικές και διεθνείς οργανωμένες δυνάμεις.

1) Κύπρος: Παρά το ότι ο ελληνοκυπριακός λαός απέρριψε το Σχέδιο Ανάν με μεγάλη πλειροψηφία (70%), εν τούτοις τόσο μέσα στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που συνωμοτούν, ώστε με την δημιουργία καταλλήλων συνθηκών να το επιβάλουν τελικά, μιας και η επικράτησή του εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής των ΗΠΑ, που θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό στρατηγικό έρεισμα για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα σχέδιά τους στην Μέση Ανατολή.

Είναι ανάγκη λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να ακουστεί η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν συμφωνεί στην εφαρμογή αυτού του Σχεδίου, το οποίο είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της Κύπρου και ειδικότερα των Ελληνοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Έθνους.

2) Σκόπια: Δεν θα πρέπει να έχει για μας καμμιά απολύτως σημασία το γεγονός ότι τα έχουν ήδη αναγνωρίσει με το όνομά τους πολλά κράτη δια διάφορους εμφανείς λόγους. Στην πραγματικότητα όσοι το κάνουν, αγνοούν ή και περιφρονούν την ιστορική αλήθεια. Άγνοια ασυγχώρητη, που οδηγεί στην ουσιαστική γελοιοποίησή τους. Το γεγονός και μόνο ότι έτσι θα νομίζουν ότι με την επιλογή τους αυτή θα συνυπάρχουν με τα τρισέγγονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα αποτελεί γι’ αυτούς αιτία χλευασμού και υποτίμησης της σοβαρότητάς τους. Και υποθέτουμε ότι είναι περιττό να επαναλάβουμε εδώ τα λόγια του ίδιου του πρώην Προέδρου των Σκοπίων κ. Γκλιγκόρωφ, ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί είναι Σλαύοι , η εθνικότητά τους Σλαυική και η γλώσσα τους ένα μείγμα Σλαυικής και Βουλγαρικής διαλέκτου.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να μας αφορά ως Έλληνες, είναι το γεγονός ότι ορισμένοι ηγέτες των Σκοπιανών αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το όνομα «Μακεδονία», ανακηρύσσοντας τους εαυτούς τους ως μοναδικούς απογόνους-κληρονόμους της αρχαίας Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με το εύρημα της «Μακεδονίας του Αιγαίου» να διεκδικούν χωρίς ντροπή τα εδάφη της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας από δύση σε ανατολή χαράζοντας σαν σύνορα στον νότο τις παρυφές του Ολύμπου! Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να διατείνονται ότι η Θεσσαλονίκη, που την προορίζουν ως πρωτεύουσά τους, βρίσκεται σήμερα υπό ελληνική κατοχή!

Πρόκειται για ένα βλακώδες, αισχρό και προσβλητικό παραλήρημα, απέναντι στο οποίο το μόνο που ταιριάζει σ’ έναν υπεύθυνο λαό και ένα υπεύθυνο κράτος είναι η απόλυτη περιφρόνησή. Που σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε καμμιά σχέση και ακόμα πιο πολύ καμμιά συζήτηση μαζί τους. Είτε μόνοι μας είτε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ όπως γίνεται σήμερα. Και το μόνο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να δηλώσουμε καθαρά ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να τους χαρίσουμε το όνομα «Μακεδονία» και ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμμιά σχέση οικονομική και διπλωματική μαζί τους.

Κλείνουμε τα σύνορα. Και δεν καταδεχόμαστε ούτε να τους εμποδίσουμε να μπουν στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, που τόσο πολύ επιθυμεί την παρουσία ανάμεσά τους των γνήσιων απογόνων του … Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ας τους χαίρονται λοιπόν, μιας και στην πραγματικότητα απολαμβάνουν την πλήρη εύνοια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που έχουν ήδη μεταβάλει μαζί με το Κόσοβο και τα μισά Σκόπια σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές τους βάσεις στον κόσμο. Με άλλα λόγια αποτελούν ήδη ένα στρατηγικής σημασίας προτεκτοράτο των ΗΠΑ και για τον λόγο αυτόν οι απειλές τους με στόχο τα εδάφη μας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.

Μετά από όλα αυτά η συμμετοχή μας στις διαδικασίες που μας επιβάλλονται άνωθεν για δήθεν σύνθετες ονομασίες για όλες τις χρήσεις και πράσινα άλογα -γιατί αυτό που θα γίνει τελικά είναι να παραμείνει το όνομα «Μακεδονία»- αποτελεί απαράδεκτη υποχώρηση, που θίγει την σοβαρότητα και την αξιοπρέπειά μας. Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ότι.η στάση αυτή δεν ταιριάζει σε λαούς όπως ο δικός μας, που είχε το θάρρος να αντιταχθεί στους ισχυρούς σε δύσκολες και κρίσιμες περιόδους προστατεύοντας την ιστορία του, την τιμή και την υπερηφάνεια του.

3) Το τρίτο και σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει, είναι η αποκάλυψη και καταγγελία στον ελληνικό λαό των κύκλων, ομάδων και οργανώσεων που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας.

Μεταξύ των διεθνών οργανώσεων πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε το «Ίδρυμα Σόρος», που συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που αποφάσισαν την διάλυση της Γιουγκοσλαυίας, τον πόλεμο στην Γεωργία και την αποσύνθεσή της, την υποταγή στη Δύση της Ουκρανίας και που σήμερα αναμοχλεύουν τους εθνικισμούς στην Αλβανία προετοιμάζοντας το όραμα για την Μεγάλη Αλβανία με τη δημιουργία του Κοσόβου και με στόχο την Ήπειρο (Τσαμουριά) αλλά και στα Σκόπια με την ενίσχυση της προβολής της «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Όσον αφορά τη χώρα μας, με στόχο το χτύπημα της ελληνικότητας αποβλέπουν στην αποδιοργάνωση της συνοχής του ελληνικού έθνους ξεκινώντας από την παραμόρφωση ιδιαίτερα της σύγχρονης ιστορίας μας -πριν, κατά και μετά την επανάσταση του 1821- και την εξάλειψη του ελληνικού πολιτισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου.

Ορισμένοι Έλληνες, ουσιαστικοί πράκτορες αυτών των ύποπτων διεθνών οργανώσεων εργάζονται εδώ και πολύ καιρό συστηματικά. Έχουν διεισδύσει μέσα στους πλέον σημαντικούς και ευπαθείς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, όπως η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική, τα ΜΜΕ, καθώς και στους κομματικούς χώρους έχοντας ήδη κατορθώσει να σταθεροποιήσουν ένα σημαντικό προγεφύρωμα με την οικονομική ενίσχυση των ξένων και στηριζόμενοι στην άγνοια των πολλών και στην αποσιώπηση εκ μέρους των οπορτουνιστών έχουν ήδη προξενήσει μεγάλες βλάβες στην παραδοσιακή συνοχή του λαού μας τουλάχιστον ως προς τις παραδοσιακές του αξίες, που τον έκαναν να είναι αυτός που είναι. Σε πείσμα όλων των δεινών που κατά καιρούς δοκιμάζουν την αντοχή του.

Επομένως η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται.

Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας.

Αθήνα, 21.12.2009
Τα κείμενο εστάλη στο Στέφανο Ληναίο, μαζί με την επιστολή:

Αγαπητέ μου Στέφανε,

Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος. Στην συμμορία συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί. Το 1999 συναντάμε την κ. Δραγώνα μαζί με τους «επιφανέστερους Έλληνες αναθεωρητές ιστοριογράφους» σε διεθνές συνέδριο στην Χάλκη του CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (έδρα του κ. Βερέμη) με θέμα την «Εθνική Μνήμη» (δηλ. λέω εγώ, «πώς θα καταργήσουμε την εθνική μας μνήμη»). Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της «Τι είν’ η πατρίδα μας;» πιάνει τον … ταύρο από τα κέρατα (θαύμασε ύφος γραφής): «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων». (Τρέμετε άθλιοι «κονομάκηδες» Σεφέρη και Ελύτη, που στην ομιλία σας κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ υμνήσατε την συνέχεια του ελληνικόυ έθνους από τον Όμηρο έως σήμερα). Στο εν λόγω βιβλίο της η σύμβουλος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά: «Η αρχαιότητα χρησιμοποιείται σαν πρότυπο υπεριστορικό (!) με αποτέλεσμα να «αποδεικνύει» την αναξιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της».

Επίσης το Έθνος περιγράφεται ως «οντότητα υπερχρονική και στατική» με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται η έννοια της εξέλιξης και να καλλιεργούνται αντίθετα με τις αξίες της εποχής μας εθνοκεντρισμός και ξενοφοβία».

Ο μόνος που απάντησε δημοσίως σ’ αυτά απ’ ό,τι γνωρίζω, είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σε τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο οποίος προς τιμήν του απαντώντας σε σχετικό με τα παραπάνω άρθρο της κ. Άννας Φραγκουδάκη, στενής φίλης και ομοϊδεάτισσας της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας: «Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό, έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική (…). Έτσι καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος». Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολομού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνο εις την Ελυθερίαν» στις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Αν δεν γίνεται να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και μάλιστα δημοσίως το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελισθούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες» (…). Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή κλπ. κλπ.»

Όπως καταλαβαίνεις, μπροστά σ’ αυτή την βαρυχειμωνιά που μας προέκυψε ξαφνικά, ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Εκτός πια κι αν όλοι οι Έλληνες, ανώνυμοι και επώνυμοι, έχουν περιπέσει σε χειμερία νάρκη ή έχουν (έχουμε) χάσει τα ανακλαστικά μας ως Έλληνες πατριώτες…

Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός, πρώτον να ενημερώσουμε όσο γίνεται πιο πλατειά, πιο υψηλά και πιο βαθειά τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από μόρφωση, ιδιότητα, ειδικότητα, επάγγελμα και αξίωμα. Δεύτερον να αποκαλύψουμε τη συνωμοσία και τους συνωμότες έναν-έναν, να αποκαλύψουμε τις απόψεις, τις προσπάθειες, τις πράξεις και τα έργα τους και κυρίως αυτούς που κρύβονται πίσω τους, που φαίνεται ότι είναι τόσο ισχυροί και επικίνδυνοι, ώστε να έχουν ως τώρα κατορθώσει να τους προωθήσουν στα νευραλγικότερα σημεία της εθνικής μας ζωής και ειδικά στην Παιδεία, στα ΜΜΕ, ακόμα και στο Κέντρο όπου σχεδιάζεται η εξωτερική μας πολιτική, στο Υπουργείο Εξωτερικών! Τρίτον, να προβάλουμε τις λεπτομερείς αποκαλύψεις του «ΑΡΔΗΝ» για την ΕΛΙΑΜΕΠ, που φαίνεται ότι παίζει τον ρόλο της ραχοκοκκαλιάς απ’ όπου εκπορεύονται οι ειδικευμένες ομάδες των συνωμοτών. Τέταρτον, να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην αντεπίθεση, αφού πρώτα πεισθούν όλοι ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο ίσως κίνδυνο στην ιστορία της, γιατί αυτή τη φορά προέρχεται από τα μέσα και όχι από έξω, όπως έως τώρα.

Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρικούς στρατούς με όπλα που τραυματίζουν και σκοτώνουν τα σώματα αλλά την ψυχή μας! Γιατί έχουμε μέσα στο σώμα μας έναν καρκίνο, που αν τον αφήσουμε να γενικευθεί, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν τα ευαίσθητά μας «όργανα», δηλαδή οι αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η ίδια η ζωή του «σώματος», που είναι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πατρίδα και το ελληνικό έθνος, που κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γίναμε αυτοί που είμαστε -καλοί, κακοί αλλά είμαστε εμείς και όχι κάποιοι απρόσωποι, όπως επιχειρούν ως φαίνεται να μας κάνουν, ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, για τα δικά τους συμφέροντα.

Επειδή γνωρίζω ότι συμφωνείς μ’ αυτές τις απόψεις, σου στέλνω μαζί με το γράμμα αυτό (που αν νομίζεις μπορεί να πάρει δημοσιότητα), μια προσωπική έκκληση προς τους συμπατριώτες μας, με τον τίτλο «Για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης».

Πιστεύω ακράδαντα ότι όπως στην εποχή της Εθνικής Αντίστασης ο κύριος στόχος ήταν η Ελευθερία της πατρίδας και τον καιρό της Αντίστασης κατά της Χούντας η Δημοκρατία, σήμερα που προβάλλουν όλο και πιο πολύ οι κίνδυνοι, τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί, για την ακεραιότητα της πατρίδας μας (κάθε μορφής), ο κύριος στόχος όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, θα πρέπει να είναι ο Πατριωτισμός.

Σε χαιρετώ με αγάπη,

Μίκης Θεοδωράκης

Απόλυτα συμφωνώ με τα προαναφερθέντα, αλλά χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη ο "αδόκιμος" όρος, ο επιθετικός προσδιορισμός "εθνικός". Η λέξη αυτή έχει εξοβελιστεί από την παρούσα κυβέρνηση, χωρίς τούτο να έχει αναφερθεί ή υποσχεθεί κατά τις προεκλογικές δηλώσεις και τείνει να απαλειφθεί από το ελληνικό λεξιλόγιο, μια και εξορκίζεται με τον απήγανο από τα σχολικά βιβλία.
Και να μην ξεχνάμε ότι τα κάστρα με την πείνα και από μέσα πέφτουν.
ΣΓΣ