Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Αποκλειστικό ρεπορτάζ και Συμπεράσματα της χθεσινής εκδήλωσης των Πανεπιστημιακών.


Όπως είναι ήδη γνωστό χθες έγινε η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, (που θα συνεχίσει σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας), ενός τμήματος πανεπιστημιακών δασκάλων στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (προπύλαια), από τις 10. πμ μέχρι το βράδυ 9 μμ. Μην ψάξετε να την βρείτε στα καθεστωτικά ΜΜΕ, δεν θα την βρείτε και αντιλαμβάνεστε το γιατί.

Εκείνο που προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που πήγαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, σε σημείο που να κάθονται, πάρα πολλοί όρθιοι για ώρες.

Πέραν των γνωστών χαιρετισμών, μεταξύ των οποίων,....
του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή, Θεοδόση Πελεγκρίνη, τον γραπτό χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, κ.λ.π. κατά σειρά οι κύριοι ομιλητές ήταν οι:
1) Απόστολος Γεωργιάδης Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
2) Κώστας Ρίζος, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ετ.
3) Γιώργος Κασιμάτης Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
4) Κώστας Μπέης, Ομότ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
5) Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.
6) Γιώργος Κατρούγκαλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης.
7) Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
8) Θεόδωρος Πελαγίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς..
9) Μιχάλης Σταθόπουλος, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
10) Στέφανος Μάνος.
11) Αντώνης Μπρεδήμας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
12) Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
13) Γιάννης Βαρουφάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
14) Νίκος Κοτζιάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.
15) Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιστορίας Ελ. Βενιζέλου.
16) Μελέτης Μελετόπουλος, Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης.
17) Γιώργος Κοντογιώργης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, ο οποίος δεν μίλησε αλλά έκανε γραπτή παρέμβαση.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την χθεσινή εκδήλωση, έτσι όπως τα είδαμε και τα ζήσαμε εμείς, συνθέτοντας τόσο τα κοινά σημεία των διαφόρων ομιλιών, τα οποία όμως είχαν ταυτόχρονα και την μεγαλύτερη αποδοχή από το ακροατήριο ήταν προς δύο κατευθύνσεις:
Α) Αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας.
Β) Αλλαγή εδώ και τώρα και
Γ) Η αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και των τριών δανειακών συμβάσεων που το συνοδεύουν.

Οι κύριες Συνταγματικές αλλαγές που προτάθηκαν ταυτόχρονα από πολλούς ήταν:

1) Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας  από το λαό. Αυτό ήταν γενικό αίτημα σχεδόν όλων, το οποίο πήρε δύο μορφές είτε άμεση εκλογή και ταυτόχρονα κοινοβουλευτική δημοκρατία, είτε κατευθείαν προεδρική δημοκρατία.
2) Αυξημένες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
3) Σταθερό χρόνο διεξαγωγής εκλογών.
4) Σταθερό εκλογικό σύστημα.
5) Ασυμβίβαστο ταυτόχρονης ιδιότητας βουλευτή και υπουργού.
6) Πλήρης διάκριση των εξουσιών (Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής).
7) Συνταγματική ρύθμιση για την οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων, που θα κατοχυρώνει υποχρεωτικά αφενός την εσωκομματική δημοκρατία στα κόμματα, αφετέρου την πλήρη οικονομική τους διαφάνεια, με ποινές, είτε την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, είτε την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα των αντίστοιχων βουλευτών.
8) Να σταματήσει το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού.
9) Περιορισμός θητειών στα πολιτικά αξιώματα.
10) Κατάργηση της κληρονομικής οικογενειοκρατίας στην πολιτική και στα πανεπιστήμια.
11) Κατάργηση της συντεχνιακής προστασίας της τάξης των πολιτικών (βουλευτική ασυλία και νόμος περί ευθύνης υπουργών).
12) Ίδρυση οπωσδήποτε Συνταγματικού Δικαστηρίου που να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων.
13) Να σταματήσει να διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από το κόμμα.

Φυσικά οι προτάσεις ήταν πολλές και σημαντικότατες, αλλά εδώ, όπως είπαμε, επιλέξαμε εκείνες που ήταν σχεδόν κοινές σε όλες τις ομιλίες και οι οποίες όμως ταυτόχρονα έτυχαν και της μεγαλύτερης αποδοχής από το κοινό.

Ο κ. Μάνος (η αντίθετη άποψη) είχε βέβαια την άτυχη στιγμή του σε σχέση με το ακροατήριο, όταν μίλησε για απολύσεις από τις ΔΕΚΟ, αλλά τελικά και με πολύ κόπο τα πνεύματα ηρέμησαν και κατάφερε να τελειώσει την ομιλία του.

Στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Άλλωστε όλες οι ομιλίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Κρίσπη και περικοπές εξ αυτών θα μεταδίδει τακτικά το κανάλι ΚΟΝΤΡΑ, το οποίο ήταν παρών στην εκδήλωση.


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο φανατισμός των Μουσουλμάνων: μια επιστολή που πρέπει να διαβαστεί...


Share
Ο φανατισμός των Μουσουλμάνων: μια επιστολή που πρέπει να διαβαστεί...

«Ειρήνη σε εσένα» ... μέχρι εκεί που δεν είσαι αντίθετος από «εμένα»

muslims-love-for-youΟ θρησκευτικός ακραίος λόγος τις περισσότερες φορές ξεκινάει ωραία, όμως, όσο πιο πολύ αρθρώνεται, τόσο περισσότερο ξεδιπλώνει το μίσος. Για να μαθαίνουμε τι ακριβώς μας περιμένει, εμάς τις δυτικές κοινωνίες, ας διαβάσουμε τις σκέψεις που έστειλε με μορφή επιστολής μία κατά τα άλλα (φαινομενικά) μορφωμένη μουσουλμάνα, από την πόλη Marietta της πολιτείας Georgia των ΗΠΑ, η οποία, αφού απείλησε πρόσφατα τον δημοσιογράφο Peter King, απειλεί τώρα τον Νεοϋορκέζο γερουσιαστή Greg Ball, ο οποίος έλαβε στο γραφείο του ένα ύποπτο πακέτο που περιείχε ένα γράμμα και ένα λούτρινο πίθηκο που έφερε το Αστέρι του Δαβίδ, το απόγευμα της Τρίτης που μας πέρασε.
Η επιστολή ξεκινά με τα λόγια "Asa Lamu Laikum Dead Man Walking" (το πρώτο μέρος μεταφράζεται σε "ειρήνη σ' εσένα" στα Αραβικά), και αναφέρεται στον Ball χαρακτηρίζοντας τον ως “crazy, Christian cracker[*] (τρελό, λευκό, βλάχο χριστιανό) που στερείται πολιτικής ορθότητας, επικαλούμενη την πρόσφατη δημόσια συζήτηση σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια, τους βετεράνους και τις στρατιωτικές υποθέσεις. Η υπογράφουσα την επιστολή αυτοπροσδιορίζεται ως αγγελιοφόρος του Αλλάχ και υπερασπιστής του Ισλάμ, και χαρακτηρίζει τη συζήτηση ως «κήρυξη πολέμου κατά των μουσουλμάνων».
Σύμφωνα με άρθρο του MSNBC.com στη συζήτηση αυτή, η οποία είχε ως στόχο να αξιολογήσει την ετοιμότητα της Νέας Υόρκης όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, συμμετείχαν ομιλητές που υποστηρίζουν ότι "το Ισλάμ αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ" και έκαναν λόγο για στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών.
Παραθέτουμε το πρωτότυπο [Αγγλική] της επιστολής καθώς και μετάφραση της:

www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-20-08/2010-04-06-19-07-44/1286-2011-04-17-17-30-23

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εθνικοπατριωτικές κορώνες Σαμαρά σε απόστρατους - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Εθνικοπατριωτικές κορώνες Σαμαρά σε απόστρατους - πολιτική
Εθνικοπατριωτικές κορώνες Σαμαρά σε απόστρατους
«Το κλίμα αξιοσύνης θα επικρατήσει πάλι στις Ενοπλες Δυνάμεις ό,τι κι αν χρειαστεί», ανέφερε σε ομιλία του στα γραφεία της ΝΔ
Εθνικοπατριωτικές κορώνες Σαμαρά σε απόστρατους
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μίλησε σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στα γραφεία του κόμματος. (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) (File: EV_SAMARAS_APOSTRATI_AXIOMATIKI6.jpg )
2Share
εκτύπωση

Αθήνα

«Γέφυρες» στους παραδοσιακούς συμμάχους της Ν.Δ., στους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έριξε ο κ. Αντ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στους αποστράτους στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφ. Συγγρού, επιχείρησε να επανασυνδέσει την αξιωματική αντιπολίτευση με προνομιακούς συνομιλητές της επί σειρά ετών, «κλείνοντας το μάτι» στις διεκδικήσεις τους.

«Δεν σας λέω πως θα αποκατασταθούν οι άδικα και κομματικά διωχθέντες. Γιατί το έχετε ξανακούσει πολλές φορές και δεν τηρήθηκε. Διαχρονικά δεν τηρήθηκε. Σας το λέω όμως, να μου έχετε εμπιστοσύνη. Το κλίμα δικαιοσύνης και αξιοσύνης θα επικρατήσει και πάλι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με ότι χρειαστεί προς τούτο» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς, υπερασπίστηκε με μεγάλη ένταση τα αιτήματα των αποστράτων και επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση για τη στάση της στους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ενισχύοντας την εντύπωση, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. τονώνει με αυτό τον τρόπο και το εθνικοπατριωτικό του προφίλ σε ένα τμήμα που πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με τη δεξιά παράταξη.

Σε αυτό το κλίμα ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως στη ΝΔ δεσμεύονται «ότι δεν πρόκειται να παζαρέψουν ποτέ την περηφάνια της πατρίδας και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» και ανέφερε χαρακτηρστικά: «Ενωμένοι, αποφασιστικοί και υπεύθυνοι εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε το κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας που υποθήκευσε, με το μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ».

Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Σαμαράς εξήρε τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας πως «είναι βασικός παράγοντας ισχύος ενός έθνους, εγγυητής της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, αλλά και ζωτικό κύτταρο του κοινωνικού ιστού» και στόχευσε κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου.

Χωρίς να τον κατονομάσει, τον κατηγόρησε για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας, ότι μέσα στα πλήγματα που δέχτηκαν τα στελέχη τους, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ήταν και «ανοίκειοι» χαρακτηρισμοί που τους αποδόθηκαν.
«Αρχικά τους αποκάλεσαν 'απλούς δημοσίους υπαλλήλους'. Μετά, τους είπαν ότι έχουν 'αυτιστική νοοτροπία'. Και μετά, ότι είναι 'το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του λαού'. Είναι αδιανόητο να λέγονται αυτά από οποιονδήποτε» είπε και συνέχισε: «Είναι, προπάντων, αδιανόητο να λέγονται από μια κυβέρνηση, προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Και, όμως, ελέχθησαν από τους κορυφαίους της».

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου στον κ. Σαμαρά για τα όσα είπε στους απόστρατους. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε«θεσμικά προβληματικό το να χρησιμοποιείται μία κομματική συγκέντρωση αποστράτων ως μέσο για να απευθύνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς «διολίσθησε σε μία παλαιοσυνδικαλιστική προσέγγιση όλων των θεμάτων, ενώ γνωρίζει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τους λόγους που τη δημιούργησαν» και συμπλήρωσε: «Με λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε σήμερα μία ολική επαναφορά των παλαιοκομματικών πρακτικών της παράταξής του στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τα μοντέλα αναδιάρθρωσης χρέους | οικονομια | v2.imerisia.gr

Τα μοντέλα αναδιάρθρωσης χρέους | οικονομια | v2.imerisia.gr
Τα "μοντέλα" αναδιάρθρωσης χρέους

Kαθώς όλο και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό δημόσιο δεν θα καταφέρει να εξυπηρετήσει το σύνολο του χρέους του, η «H» επιχειρεί να φωτίσει διάφορες εναλλακτικές επιλογές

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών από τη Μαγνησία

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών από τη Μαγνησία
E-mailΕκτύπωσηPDF
( 4 Αξιολογήσεις )
Εμφανίσεις: 120




Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών από τη ΜαγνησίαΤο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών από τη Μαγνησία να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του χρησιμοποιώντας ως μέσον τη λεγόμενη Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο αλληλοβοήθειας και μια θετική δράση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με δημιουργικό τρόπο από τους πολίτες οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα και καλύπτουν πραγματικές τους ανάγκες.

Σε ποιους απευθύνεται το δίκτυο;
Το δίκτυο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο:
  • Για γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να έχουν ευελιξία και περιορισμένες ώρες απασχόλησης.
  • Για γυναίκες και άνδρες που χρειάζονται μια επιπλέον πηγή εισοδημάτων,
  • Για ανέργους οι οποίοι με τον τρόπο αυτό μπορούν να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών τους
  • Για συνταξιούχους οι οποίοι θα αποκτήσουν μια δυνατότητα να κάνουν επιπλέον πράγματα από αυτά που τους επιτρέπει η σύνταξή τους.
  • Για εμπόρους οι οποίοι έτσι θα αυξήσουν τους πελάτες τους και τη δυνατότητα τους να γίνουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους καταναλωτές υπηρεσιών και προϊόντων του Δικτύου.

Καλώς ήρθατε στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης της Μαγνησίας!

Μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία εφαρμόζεται στη Μαγνησία, που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη. Είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα, βοηθούν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Η εκτίμηση της οποιασδήποτε προσφοράς και ζήτησης στα πλαίσια των ανταλλαγών ανάμεσα στα μέλη του Δικτύου και το μέσο συναλλαγής δεν είναι το ευρώ, αλλά η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ). Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί και τοκογλυφία.

Το Δίκτυο είναι βασισμένο στις ακόλουθες αρχές:

  • Ισότητα και Ισοτιμία. Το Δίκτυο ανήκει στα μέλη του, είναι τα μέλη του. Όλοι/όλες είναι ίσοι ανεξαιρέτως και παίρνουν συλλογικά, μέσα από τακτικές συνελεύσεις, τις αποφάσεις που διέπουν την λειτουργία του Δικτύου. Τα μέλη ορίζουν την Ομάδα Συντονισμού που αναλαμβάνει τις από μέρα σε μέρα λειτουργίες.
  • Ανοιχτή Διαδικασία και Διαφάνεια. Όλα τα μέλη ενημερώνονται για όλες τις συντονιστικές και λειτουργικές διαδικασίες του Δικτύου που πραγματοποιούνται από την Ομάδα Συντονισμού. Μπορούν να παρευρεθούν στις συναντήσεις της Ομάδας, να συμμετέχουν στις διαδικασίες, και έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα που γίνονται οι συζητήσεις και η επικοινωνία μεταξύ των μελών της Ομάδας.
  • Συμμετοχή και Αλληλεγγύη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον κοινωνικό χαρακτήρα του Δικτύου. Από τις συλλογικές αποφάσεις και την ενεργή


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=43954:2011-05-05-10-32-58&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1LY0NDTb9

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

In 2 days, the EU will ban much of herbal

Your Personal Health Coach    Please check this and send to as many people.
Many peoples livelihood in natural health is at stake

In 2 days, the EU will ban much of herbal
Dear friends,

In 2 days, the EU will ban much of herbal medicine, pressing more of us to take pharmaceutical drugs that drive the profits of big Pharma.

The EU Directive erects high barriers to any herbal remedy that hasn't been on the market for 30 years -- including virtually all Chinese, Ayurvedic, and African traditional medicine. It's a draconian move that helps drug companies and ignores thousands of years of medical knowledge.

We need a massive outcry against this. Together, our voices can press the EU Commission to fix the directive, push our national governments to refuse to implement it, and give legitimacy to a legal case before the courts.                                                                                                   
Sign below, forward this email to everyone, and let's get to 1 million voices to save herbal medicine:
It's hard to believe, but if a child is sick, and there is a safe and natural herbal remedy for that illness, it may be impossible to find that remedy.
On May 1st the Directive will create major barriers to manufactured herbal remedies, requiring enormous costs, years of effort, and endless expert processes to get each and every product approved. Pharmaceutical companies have the resources to jump through these hoops but hundreds of small- and medium-sized herbal medicine businesses, across Europe and worldwide, will go bust.
We can stop this. The directive has been passed in the shadows of the bureaucracy, and it cannot stand under the light of democratic scrutiny. The EU Commission can withdraw or amend it, and a court case is currently challenging it to do so. If European citizens everywhere come together now, it will give legitimacy to the legal case, and add to growing pressure on the Commission. Sign below, and forward this email to everyone:
There are arguments for better regulation of natural medicine, but this draconian directive harms the ability of Europeans to make safe and healthy choices. Let's stand up for our health, and our right to choose safe herbal medicine.
With hope and determination,
Ricken, Iain, Giulia, Benjamin, Alex, Alice, Pascal, Luis and the rest of the Avaaz team.
SOURCES:
EU herbal medicines law set for legal challenge:
European Union directive to ban natural remedies in favor of pharmaceuticals:
Traditional Chinese medicine firms may face delisting in EU market:
EU crackdown on herbal 'remedies':
Support the Avaaz community! We're entirely funded by donations and receive no money from governments or corporations. Our dedicated team ensures even the smallest contributions go a long way -- donate here.
Αυτό* πρώτη φορά (1η φορά) συμβαίνει στα χρονικά της ανθρωπότητας!
Κοινωνική αδικία.. Κυβερνήσεις που ξε-πουλάνε την χώρα, δηλαδή τον λαό, δηλαδή ανθρώπινες ψυχές.. Χαοτικό χάσμα πλουσίων-φτωχών (βλέπε παλατιανοί και χωρικοί των μεσαιωνικών χρόνων.. βλέπε δουλεία).. Πάντα υπήρχε. Όμως, αντίθετα, αυτό* πρώτη φορά συμβαίνει στα χρονικά της
ανθρωπότητας.
Κάνω λάθος; ; ;
*και άλλα, παρόμοια.
υγ. Και, σε αυτά τα θέματα, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επιστροφής, είναι καταδικασμένη η ανθρωπότητα στο να μην έχει δυνατότητα επιστροφής σε προηγούμενη κατάσταση. ..Κάνω λάθος;
υγ2. Δε ξέρω. Κάνω λάθος;
Έτσι τα βλέπω τα πράγματα.

Αήθεις χαρακτηρισμοί Μεϊμαράκη εναντίον Κοραντή εντός επιτροπής του Κοινοβουλίου - newscode.gr

Αήθεις χαρακτηρισμοί Μεϊμαράκη εναντίον Κοραντή εντός επιτροπής του Κοινοβουλίου - newscode.gr
Πολιτική

Αήθεις χαρακτηρισμοί Μεϊμαράκη εναντίον Κοραντή εντός επιτροπής του Κοινοβουλίου
03/05/2011 14:31

Ξεπέρασε κάθε όριο η κόντρα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το ΛΑΟΣ με τα γεγονότα στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών στη Βουλή να την μετατρέπουν σε καφενείο…

Ο κ. Κοραντής έκανε το λάθος να καλημερίσει τον βουλευτή της ΝΔ , ο οποίος απάντησε σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να απάντησε «Αντε γα…, μα…κα, καραγκιόζη που μου λες και καλημέρα. Δεν θέλω κουβέντες με εσένα… ούτε καλημέρα». Παλιομ......, καραγκιόζη! Έλα έξω ρε, έλα έξω, θα σε γ.....!

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το περιστατικό ο κ. Μεϊμαράκης είπε: "Ούτε καλημέρα να μου λένε όσο θέλουν να με στείλουν στην προανακριτική και να λένε ότι τα πήρα".

Ο κ. Κοραντής έμεινε αποσβολωμένος και το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να σταυροκοπηθεί! Έπειτα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ανδρουλάκης: «Φταίνε οι άνθρωποι του Παπανδρέου»
Share

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στο BHMA FM είπε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός απέτυχε, ήταν για τα πανηγύρια. Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε: «Να κάνεις εκλογές για να κάνεις ξανά τα ίδια, δεν έχει νόημα. Πρέπει να προσθέσεις κάτι στην πολιτική ζωή και να έχει αποτελέσματα».
Σχετικά με το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Το ΠαΣοΚ έχει φτάσει σε οριακό σημείο και χρειάζεται αναμόρφωση. Αλλά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται η χώρα στην κρίση».
«Πρέπει να παίξουμε μέχρι τέλους το παιχνίδι της αναμονής» απάντησε στο πότε η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές, ενώ για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους είπε: «Κάτι πρέπει να κάνουμε. Αλλά… τάιμ άουτ στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση. Δεν λύνει το πρόβλημα».
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Παπανδρέου – Σημίτη:«Στενοχωριέμαι να μην μπορούν σ’ αυτήν την κρίση να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να ανταλλάξουν απόψεις».
Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μίμη Ανδρουλάκη

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
«Η αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης παίρνει πλέον μορφή χιονοστιβάδας.
Μετά τις συνεντεύξεις κορυφαίων υπουργών, που μιλούν για αρρυθμίες, αδεξιότητες και καθυστερήσεις, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης δήλωσε σήμερα, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ότι:
“Η κυβέρνηση δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει”.
“Ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια”.
“Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ”.
Μέχρι σήμερα, αυτά αποτελούσαν άξονες της κριτικής μας.
Σήμερα, τα υιοθετούν και τα εκφράζουν δημόσια, με βαρύτατους μάλιστα χαρακτηρισμούς, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

29 σχόλια στο Ανδρουλάκης: «Φταίνε

http://www.antinews.gr/2011/05/02/98999/

Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο και αέριο | ειδησεις , οικονομια | v4.ethnos.gr

Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο και αέριο | ειδησεις , οικονομια | v4.ethnos.gr

Ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο και αέριο

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα αρχίσουν οι έρευνες, ανακοίνωσε ο υφ. ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης από τη Νορβηγία, όπου συναντήθηκε με τον υφ. Πετρελαίου και Ενέργειας Π. Ρ. Χένρικσεν«E» 3/5
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης, και ήδη παγκόσμιοι κολοσσοί στον τομέα των υδρογονανθράκων εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Ο υφ. ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης
Ο υφ. ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης μετά το τέλος της επίσκεψής του στη Νορβηγία, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας Π. Ρ. Χένρικσεν και εκπροσώπους της εταιρείας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων Statoil, αλλά και με τις εταιρείες διεξαγωγής σεισμικών διασκοπήσεων TGS και PGS, οι οποίες είναι και οι κορυφαίες στην παγκόσμια αγορά. Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε τους Νορβηγούς συνομιλητές του ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ανάθεσης δραστηριοτήτων αναζήτησης, με την εκτέλεση σεισμικών ερευνών μη αποκλειστικών δεδομένων».

Πρόκειται για αναγνωρισμένη διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται με επιτυχία από όλες σχεδόν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένες εταιρείες του κλάδου επενδύουν σε έρευνες και τα δεδομένα που προκύπτουν πωλούνται ως «πακέτα» πληροφοριών - προγραμμάτων έρευνας και παραγωγής στις περιοχές αυτές.

Η δαπάνη επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες κι έτσι η διαδικασία αυτή επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να εξερευνήσει ευρείες περιοχές του θαλάσσιου χώρου ανέξοδα. Ταυτόχρονα έχει και όφελος από τη συμμετοχή του στα κέρδη μέσω των εσόδων διανομής των ερευνητικών δεδομένων του αδειούχου.

Οπως σημείωσε ο κ. Μανιάτης, τη διαδικασία αυτή «θα τη θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα απευθύνουμε διεθνή πρόσκληση, αξιοποιώντας και τη νορβηγική εμπειρία αλλά και το ενδιαφέρον που έχει επίσημα εκφραστεί από σοβαρές εταιρείες του κλάδου για τη λεκάνη του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης».

Ενα από τα οφέλη της Νορβηγίας
Ταμείο συντάξεων με 400 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση των εταιρειών υδρογονανθράκων

Ταμείο συντάξεων με περιουσία άνω των 400 δισ. ευρώ έχει δημιουργηθεί στη Νορβηγία με τα έσοδα του κράτους που προέρχονται από τη φορολόγηση των εταιρειών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίζει η σκανδιναβική χώρα, ενώ ταυτόχρονα οι Νορβηγοί ενημέρωσαν τον Ελληνα υφυπουργό ΠΕΚΑ και για τον τρόπο λειτουργίας του μοντέλου που ακολουθείται στον τομέα του πετρελαίου. Εξάλλου, ο Γ. Μανιάτης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έκανε γνωστό στη νορβηγική κυβέρνηση και τις εταιρείες ότι έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τη σύσταση φορέα διαχείρισης υδρογονανθράκων κι αναμένεται η δεύτερη έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο και η κατάθεσή του στη Βουλή. Παράλληλα προχωρεί η ανάπτυξη συστήματος πληροφοριών με τα ερευνητικά δεδομένα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ckolonas@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=63001038

Οι Γερμανοί βρήκαν πάτημα στον Ισπανό για το Ελληνικό

Το Κατάρ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του για την τουριστική και εμπορική αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Ε», το νέο φιάσκο οφείλεται σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία μπλόκαρε την απευθείας ανάθεση στο Κατάρ, προκαλώντας την οργή των αξιωματούχων του, που κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου για ερασιτεχνική διαχείριση.
Παμπούκης και Αχμάντ αλ Σαγέντ. Παμπούκης και Αχμάντ αλ Σαγέντ. Το «όραμα» του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, για το «Σέντραλ Παρκ της Αθήνας»... ξέμεινε από χρηματοδότες αφού τα πετροδολάρια του Κατάρ δεν θα ρεύσουν τελικά στο «φιλέτο» του Ελληνικού. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Qatar Invenstment Authority (QIA), Αχμάντ αλ Σαγέντ, ειδοποίησε πριν από δέκα ημέρες τον υπουργό Επικρατείας ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για την επένδυση στο Ελληνικό. Το νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης Παπανδρέου έρχεται επτά μήνες μετά το πρώτο φιάσκο της ματαίωσης της επένδυσης στον Αστακό -και πάλι από το Κατάρ- για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Τα πρώτα «μαύρα» σύννεφα για την υλοποίηση της επένδυσης είχαν εμφανιστεί από τα τέλη του 2010. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ε», το Κατάρ κάνει τελικά πίσω κυρίως για τρεις λόγους:
**Πρώτον, η Γερμανία πίεσε παρασκηνιακά την Ε.Ε. για να «εμποδίσει» την Αθήνα να προχωρήσει η συμφωνία με την QIA. Τα επιχειρήματα, που τέθηκαν μέσω Βερολίνου από πολύ νωρίς, ήταν ότι μια απευθείας ανάθεση της επένδυσης στην QIA, έτσι όπως τη σχεδίαζε η κυβέρνηση, αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία και ότι θα έπρεπε να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός γιατί υπήρχαν και «ευρωπαϊκές εταιρείες» που ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν.
**Δεύτερον, τα μηνύματα των Βρυξελλών προς την κυβέρνηση Παπανδρέου είχαν στόχο τον «αδιαφανή» ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα, Χοσέ Αθεμπίγιο, ο οποίος είχε αναλάβει χωρίς διαγωνισμό το σχέδιο μελέτης. Η ελληνική κυβέρνηση για να παρακάμψει τον σκόπελο δικαιολόγησε στην Ε.Ε. ότι «ο Αθεμπίγιο είναι προσωπικός φίλος του Ελληνα πρωθυπουργού και θα κάνει τη μελέτη αμισθί». Οταν όμως δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ από τη διυπουργική επιτροπή, οι «ενδιαφερόμενοι ανταγωνιστές» στην Ε.Ε., μια ισπανική και μια ολλανδικών συμφερόντων εταιρείες, «τσεκάρισαν» ότι ως σύμβουλος εμφανίζεται η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS).
Ενας εκ των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης εταιρείας είναι και ο Ισπανός αρχιτέκτονας. Οι «Ευρωπαίοι ανταγωνιστές» άφησαν υπονοούμενα ότι ο πλασαριζόμενος ως «φίλος του πρωθυπουργού» δεν εργάζεται «αμισθί» και φρόντισαν να το διοχετεύσουν μέσω συγκεκριμένων καναλιών στις Βρυξέλλες.
**Τρίτον, οι διαφορές των δύο πλευρών, που υπήρχαν σε σχέση με τους «όρους συνεκμετάλλευσης», ήταν αγεφύρωτες. Εμπλοκή δημιουργήθηκε όταν η Ντόχα πληροφορήθηκε ότι από τα 5.300 στρέμματα του Ελληνικού, τίτλους καθαρής ιδιοκτησίας έχουν μόνο τα μισά, κάτι που έθετε σε κίνδυνο την επένδυση λόγω πιθανών δικαστικών προσφυγών. Επίσης, οι απαιτήσεις της QIA κρίθηκαν «υπερβολικές» για να ικανοποιηθούν, αφού η κυβέρνηση θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με τους τοπικούς φορείς και το μοντέλο πράσινης ανάπτυξης που διαφημίζει στις επενδύσεις. Το Κατάρ φέρεται επίσης ότι αξίωνε την αξιοποίηση μέχρι και 70% της συνολικής έκτασης του Ελληνικού, πράγμα που στην πράξη θα ακύρωνε την «οραματική διακήρυξη» της κυβέρνησης ότι πρόκειται να παραδώσει ένα «Σέντραλ Παρκ» στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Οι προαναφερθέντες λόγοι προκάλεσαν τελικά τη ρήξη μεταξύ Αθηνών-Ντόχα, η οποία και επιχειρήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα να αποσιωπηθεί. Οι αξιωματούχοι του Κατάρ εμφανίζονταν «εξαγριωμένοι» με την ελληνική πλευρά κάνοντας λόγο για έλλειψη επαγγελματισμού και ενός συγκεκριμένου business plan. «Οι Καταριανοί έφυγαν βρίζοντας» αναφέρθηκε επί λέξει στην «Ε». Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, έχει αρχίσει να ενημερώνει συγκεκριμένους τραπεζικούς παράγοντες και ήδη αναζητεί εναλλακτικά επενδυτικά σχήματα από την ευρωπαϊκή ήπειρο και την Ασία.
«Οικονομική Γιάλτα»
Οι πηγές της «Ε» εντάσσουν την παρέμβαση της Ε.Ε. -και κατ' επέκταση της κυβέρνησης Μέρκελ- στο πλαίσιο μιας «νέας οικονομικής Γιάλτας» που έχει επιβληθεί στη χώρα και κατά την οποία οι Γερμανοί επιθυμούν να έχουν τον πρώτο λόγο αναφορικά με την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας της.
Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 στη Νέα Υόρκη, μπροστά σε επενδυτικό ακροατήριο στη Γουόλ Στριτ, είχε «δώσει» το σχετικό σήμα προς τους διεθνείς επενδυτές κοστολογώντας τη δημόσια περιουσία στα 270 δισ. ευρώ, ένα ποσόν που καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό το δημόσιο χρέος της χώρας. Οι τότε δηλώσεις του πρωθυπουργού συνοδεύτηκαν δύο ημέρες αργότερα (23/09) με την υπογραφή στη Νέα Υόρκη του Μνημονίου συνεργασίας με το Κατάρ, το οποίο προέβλεπε ότι η QIA θα διέθετε 5 δισ. δολάρια για την επένδυση στο Ελληνικό.
Η πολιτική διάσταση του θέματος και το μήνυμα του Βερολίνου είναι σαφή για το τι μέλλει γενέσθαι στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων: «Οι Γερμανοί αξιώνουν ότι εκείνοι θα είναι που θα ορίσουν το τι πρόκειται να παραχωρήσει η Ελλάδα και σε ποιο τίμημα», ανέφερε σχετικά η πηγή της «Ε», σημειώνοντας ότι η χώρα έχει χωριστεί σε τρεις επενδυτικές ζώνες «υψηλού ενδιαφέροντος»: ενέργεια, real estate, παραλιακές εκτάσεις και νησιά. «Το Ελληνικό», τονίζει ο συνομιλητής της «Ε», «δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας από ευρωπαϊκές εταιρείες».
* Στην έρευνα συμμετείχε και ο δημοσιογράφος της «Κ.Ε.», Μιχαήλ Γελαντάλις. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=271909