Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Διαδήλωση στην Πλατεία Κοτζιά

MONUMENTA

Το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών στο οποίο συμμετέχει  το MOnuMENTA καλεί τους πολίτες και τα κινήματα πόλης της Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, έξω από το δημοτικό συμβούλιο στο παλιό δημαρχείο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Αφορμή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αποτελούν το έγκλημα στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων και οι επιθέσεις που δέχτηκαν η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα και οι πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ για το Mall Βωβού στο Βοτανικό.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είναι η μεγάλη και συντονισμένη επίθεση που δέχεται το περιβάλλον και οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι με τις ευλογίες κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, δημάρχου και επιχειρηματιών.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι. Η παρουσία μας όμως θα κρατήσει ώρες, καθ' όλη τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τις 8 το βράδυ.

Καλούμε όλες τις κινήσεις, ομάδες και πολίτες, άσχετα με το αν συμμετέχουν ή όχι στο Παναττικό δίκτυο, να έρθουν και να πλαισιώσουν τη διαμαρτυρία. Mε πανό και πικέτες, για τα θέματα που θέλουν να αναδείξουν, όποια ώρα μπορούν (λόγω του εργάσιμου της ημέρας). Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί.

Ο αυταρχισμός και τα εργολαβικά συμφέροντα δεν θα περάσουν.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, από τις 2 μ.μ. μέχρι το βράδυ, όλοι και όλες έξω από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

 

Τι κάνει ο κόσμος για να τα 'κονομήσει ....

Η νέα απάτη των Ιμίων: και ψεύτες και δειλοί

Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου.

Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να ερευνούν και να καλύπτουν τα γεγονότα. Δεν είναι ούτε να δημιουργούν ειδήσεις, ούτε να αποτελούν οι ίδιοι είδηση. Στην Ελλάδα ακόμη και αυτός ο απλός κανόνας έχει ανατραπεί.

Η συνέχεια στο http://www.tvxs.gr/v4332

Χωρίς λόγια

Γιατί σπρώχνουν τη νεολαία μας σ' αυτά τα πρότυπα;

ΕΤ 1 Εκπαιδευτική Τηλεόραση 09:00.

Θέμα: με τι ασχολούνται οι νέοι

Ο παρουσιαστής, νέος με ιδιόμορφο κούρεμα και βαμμένα κόκκινα μαλλιά περιφερειακά στο ύψος των αυτιών και χτένισμα αναμαλλιασμένο (out of bed).

Αυτό είναι το πρότυπο που προβάλλεται από την ελληνική τηλεόραση – πληρωνόμενη από τον Έλληνα φορολογούμενο – που, φυσιολογικά, εμμέσως προτρέπει την ελληνική νεολαία να το μιμηθεί.

Με αυτή την ακραία εμφάνιση τι προστίθεται στην ελληνική νεολαία; Την βελτιστοποιεί; Και από την άλλη κόβουν (δεν γνωρίζω τους λόγους) την «Ψηφιακή Ελλάδα» με τον Ν. Βασιλάκο (όλες του οι εκπομπές είναι στο YouTube και όποιος επιθυμεί μπορεί να τις δει). Ένας ευπρεπής απλά ντυμένος νέος απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Γλωσσολογία), [αν μη τι άλλο, ακούγαμε σωστά ελληνικά] αλλά φανατικός κομπιουτεράκιας που παρουσίαζε πλήθος πληροφοριών για τους ενδιαφερόμενους των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Βασιλάκο.

Μη εφικτή η σύγκριση του πρώτου με τον δεύτερο.

Γιατί σπρώχνουν τη νεολαία μας προς τα εκεί που τη σπρώχνουν;

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Το αγροτικόν και ... πάσης Ελλάδος ....

Αν είναι έτσι το όλον θέμα γιατί η κυβέρνηση δεν μας ενημερώνει ανάλογα και γιατί δεν παίρνει τους αγρότες (καλλιεργητές καλαμποκιού) με το σκουπόξυλο;
ΣΓΣ

Το πρόβλημα των αγροτών της φωτογραφίας είναι το ίδιο με αυτό των Α.Π.Ε.: Επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις διαστρεβλώνουν την πραγματική οικονομία, δημιουργούν τεχνητή προσφορά και τεχνητή ζήτηση, ανακουφίζουν τον καρκίνο με ασπιρίνη, δεν κάνουν το έθνος ανταγωνιστικό, αλλά έθνος ζητιάνων και μιζαδόρων. Το παρακάτω γράφημα είναι η τιμή του καλαμποκιού τους τελευταίους 12 μήνες.


Τα παιδιά στα τρακτέρ είδαν την τιμή του καλαμποκιού να ανεβαίνει, δανείστηκαν λεφτά φύτεψαν καλαμπόκι, ξεφούσκωσε το καλαμπόκι, φαλιρίζουν τα παιδιά, θα φορολογηθείτε εσείς για να αμειφθούν για το λάθος τους, και για να περάσετε εσείς από την Εθνική Οδό.
Το καλαμπόκι φούσκωσε γιατί, βλέποντας το πετρέλαιο να ανεβαίνει, οι ίδιοι ηλίθιοι που στηρίζουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, άρχισαν να σπρώχνουν επιδοτούμενη βιοεθανόλη. Ρακί, για υποκατάστατο βενζίνης.
Κι ας φώναζαν μερικοί ότι ο δεύτερος νόμος προβλέπει, και η εμπειρία επιβεβαιώνει, ότι 1 λίτρο βιοεθανόλης καταναλώνει, για να παραχθεί, πάνω από ένα λίτρο ντήζελ, χώρια το καλαμπόκι. Ας φώναζαν οι πραγματικοί οικολόγοι ότι είναι έγκλημα να χαλάς φαγητό για να οδηγείς αυτοκίνητο. Ας φώναζαν οι παλιοί ότι τις ίδιες ανοησίες δοκίμασαν το 78-79. Ας φώναζαν οι νεοφιλελεύθεροι ότι οι επιδοτήσεις καταστρέφουν την οικονομία.
Φάτε τα τρακτέρ τώρα. Όπως θα φάτε, οι περισσότεροι, τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Κορόϊδα τότε, κορόϊδα τώρα, κορόϊδα πάντα. Οι φούσκες δεν είναι μόνο στα χρηματιστήρια, είναι οπουδήποτε υπάρχουν κορόϊδα και αγνές προθέσεις.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Πότε πρέπει να φωνάξουμε ...ΖΗΤΩ;;;;

Ελλάς το μεγαλείου σου.

Η αναλγησία στην κορύφωσή της.

Σε αντιδιαστολή αξίζει να δείτε και αυτό το pps [Η Αθήνα κ. pps] στη διεύθυνση http://groups.google.gr/group/n1035pps007/files?hl=el&upload=1

ΣΓΣ

Mαίνεται η μάχη των δέντρων στην Πατησίων (upd)

27 Ιανουαρίου 2009, 16:29

http://www.protothema.gr/content-perivallon.php?id=22726

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΣΩΠΟΣ

Και τι λέει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος

Δήμας: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασωπό

21 Ιανουαρίου 2009, 17:11

http://www.protothema.gr/content-perivallon.php?id=22310


Ευχαριστώ τη ΡΚ για την επισήμανση.

Μήπως έχει δίκιο και δεν το ... ξέρουμε;

From: E. Billis [mailto:euri@central.ntua.gr]
Sent: Monday, January 26, 2009 10:20 AM
To: 'Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum'
Subject: FW: Πως διαλύεται μία χώρα

Στο αντικείμενο του θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου 8) αρκετή εμπειρία που κατά τη γνώμη συνοψίζεται στα εξής βασικά.
Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:
1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από <<μαθητές>> γίνονται <<ώριμοι>> δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω των κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού των δασκάλων τους, κτλ
Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το <<ιερό δικαίωμα>> των καταλήψεων, που εκτός από τη διάλυση της παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές. Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος ανέχεται πχ 5 έως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου και τη μάθηση.
2. Διαλύεις την ανώτατη παιδεία κυρίως με τη κομματικοποίηση της και τον έλεγχο της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις , διακοπές της εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επι χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα των καταλήψεων,κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει. .....
Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή των σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο, το πλείστον των οποίων σιγά σιγα δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθηση του δεν είναι στη πράξη υποχρεωτική. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός συμμετέχει μόνον στις εξετάσεις.
Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των εισαγόμενων για τους οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας κτλ
3. Διαλύεις την εθνική ταυτότητα από κατευθυνόμενους ιστορικούς <<ανέκδοτα>> όπως πολύ χαρακτηριστικά του ονόμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και από άλλους <<συγγραφείς>> των <<νέων>> σχολικών βιβλίων.
4. Αφήνεις <<ξέφραγο>> αμπέλι τη χώρα για να μπει ως μετανάστης όποιος θέλει, ανεξάρτητα αν η χώρα τον χρειάζεται ή όχι. Έτσι αυτό που θα εθεωρείτο έγκλημα πολέμου εάν το έκανε μία κατοχική δύναμη (η αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού) σε μας αφήνεται εσκεμμένα από τους <<πολιτικούς-παγκοσμιοποιημένους εγκέφαλους>> να γίνεται, ώστε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία στη χώρα τους.
5. Παράλληλα με το προηγούμενο αφού εξαγοραστούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος ρατσιστής, εθνικιστής, ελληναράς, ότι η σημαία είναι ένα πανί που ο καθένας έχει <<δημοκρατικό δικαίωμα>> να καίει και να προσβάλλει (το είπε δυστυχώς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος με πατέρα τέως υπουργό και νυν ευρωβουλευτή, ο υιός Βαρβιτσιώτης και νυν υφυπουργός εξωτερικών).
Καθορίζουμε παράλληλα <<δημοκρατικό καλλιτεχνικό>> δικαίωμα επώνυμης δεσποινίδας να δείχνει το <<έργο>> της, αυναν... δεσποινίδας υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, κτλ.
Εν ολίγοις προσπαθούμε να τρελάνουμε τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν (με αδράν αμοιβή και τα δήθεν παρατηρητήρια Ελσίνκι, ΜΚΟ, κτλ. σε διαταγμένη υπηρεσία.
6. Διαλύεις την αστυνομία τρελαίνοντας την κυριολεκτικά. Έτσι ένας αστυφύλακας θα πρέπει να δέχεται να καεί χωρίς να αντιδρά, θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμούς χωρίς να αντιδρά γιατί γνωρίζει ότι αν πάθει βλάβη ο επίδοξος δολοφόνος του δεν γλιτώνει τη φυλακή και τη διαπόμπευση των εξαγορασμένων, ΜΜΕ, κτλ.
7. Με κάποιο <<γνωστό από την αρχαία εποχή αργυρούν τρόπο>>, εξ Ελλάδος, ή εκ γείτονος εξ ανατολών, πείθονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, κτλ.. να υποστηρίζουν ενορχηστρωμένα και φανατικά, πχ. την τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του σχεδίου ΑΝΑΝ (που όπου να ‘ναι καταφθάνει πάλιν), τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων εις βάρος της χώρας μας μέσω του ονόματος, τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και τη διχοτόμηση του, κτλ
8. Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει τη γνώμη του για τα εθνικά θέματα πλην των πολιτικών και των νεοταξικών. Έτσι κατακεραυνώναμε τον εξαίρετο μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως μάστιγα του θεού και εξαίρουμε τη βουβαμάρα του νυν αρχιεπισκόπου.
9. Τελευταίο μέτρο για την άλωση της χώρας είναι η διάλυση του στρατού της που φοβούμαι ότι είναι ο τελευταίος στόχος. Πχ αφήνεται η κρατική τηλεόραση να προσπαθεί να γελοιοποίηση το στράτευμα με ηλίθια σίριαλ, τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα να κτυπήσουν το φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, κτλ
10. Η εξωτερική πολιτική της χώρας σχεδιάζεται από ίδρυμα (το ΕΛΙΑΜΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν τα γνωστά πρόσωπα
Μία χώρα που επί δώδεκα περίπου χρόνια υφίσταται τα ανωτέρω είναι θαύμα πως επιζεί.
Ε. Βillis
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Μιχαλακοπούλου 155, ΤΚ 115 27, Αθήνα, τηλ., +302107700528

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Προσοχή.
Εκτιμώ ότι με την παρούσα κατάσταση ότι χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι η διενέργεια εκλογών.

Θλιβερή οικονομική κατάσταση. Κυβερνητική ισορροπία σε σχοινί 151 βουλευτών. Η Τουρκία η οποία διαπιστώνει την κυβερνητική αδυναμία αλωνίζει στο Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, πατριωτικά και εθνικά σκεπτόμενος, θα πρέπει να συνδράμει παντοιοτρόπως την παρούσα κυβέρνηση για να βγούμε από την οικονομική κρίση και μέχρι την εκπνοή της 4ετίας.
Τυχόν εκλογές -- όπως φαίνεται -- δεν πρόκειται να δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα παρουσιαστεί κενό δυνάμεως/πολιτικής εξουσίας και οι άσπονδοι φίλοι μας θα επαναλάβουν τα καμώματα τους κατά το πρότυπο του 1955 (βανδαλισμοί Κπολης), 1967 (απόσυρσης μεραρχίας από Κύπρος), 1974 (επιστολή Μακαρίου και πραξικόπημα Σαμψών), 1996 (Ίμια).
Προσοχή.
ΣΓΣ


Οι Βρυξέλλες θέλουν εκλογές στην Ελλάδα

Εθνική ανεξαρτησία; Τι είναι αυτό;

Στήστε κάλπες, πάρτε μέτρα

Εκλογές «βλέπουν»- αλλά και θέλουν- οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα, καθώς εκτιμούν ότι μόνο μια σταθερή, με νέα εντολή, κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλει ένα πρόγραμμα σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας με μέτρα που κατά την Κομισιόν καλό θα ήταν να έχουν τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ασχέτως του ποιο από τα δύο θα επικρατήσει στην κάλπη.

Αυτό ανέφεραν κοινοτικές πηγές με αρμοδιότητα στα οικονομικά, προσθέτοντας ότι ένα σκληρό πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τον Ιούνιο, για παράδειγμα, εφόσον οι εθνικές εκλογές διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές, είναι προτιμότερο (για όλους) από το να μην μπορεί λίγο αργότερα η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της. Στην τελευταία εκδοχή, θα έπρεπε να προστρέξει σε βοήθεια της χώρας η υπόλοιπη ευρωζώνη μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, επιβάλλοντας ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας με τις συνακόλουθες κοινωνικές αντιδράσεις. «Μια τέτοια εξέλιξη», έλεγαν, «δεν την επιθυμεί κανείς».

Οι ίδιες πηγές επέμεναν πως τόσο η Ελλάδα όσο και κάποιες άλλες χώρες θα πρέπει να τεθούν σε επιτήρηση τον Μάρτιο, έπειτα από εισήγηση της Κομισιόν και απόφαση του ΕCΟFΙΝ. Κι εξηγούσαν ότι αυτό είναι η ειλημμένη απόφαση του επιτρόπου Αλμούνια, που θεωρεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέρρεε ολόκληρο το οικοδόμημα του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της ευρωζώνης- και ακόμη πιο απαραίτητο στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Απαντώντας μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, στις αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που δόθηκαν στις 19 Ιανουαρίου είναι «υπερβολικά»- κυρίως, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη 0,2%-, επιμένουν πως όχι μόνο είναι αντικειμενικά αλλά θα μπορούσαν και να επιδεινωθούν μέχρι τον Απρίλιο, οπότε ανακοινώνονται οι εαρινές προβλέψεις. Επισημαίνουν άλλωστε με νόημα πως μόλις προχθές η Εurostat δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες- ουσιαστικός συνεισφορέας στον δείκτη ανάπτυξης- και η Ελλάδα παρουσίασε τον Νοέμβριο ακόμη μεγαλύτερη μείωση (-4,7%) από τον προηγούμενο μήνα (-3,4%).

Βέβαια, με τον τρόπο αυτό οι κοινοτικοί απαντούν και στις επικρίσεις που δέχονται από αλλού ότι «ωραιοποίησαν» την κατάσταση τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα και η Ελλάδα και άλλες χώρες να συντάξουν ανεδαφικούς προϋπολογισμούς, που τώρα όχι μόνο ανατρέπουν, αλλά κάποιες εισέρχονται και σε επιτήρηση.

Πρόγραμμα λιτότητας. Όταν κανείς επισημαίνει στις Βρυξέλλες ότι καμιά κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε κάλπη έχοντας την επιτήρηση και ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, οι κοινοτικοί απαντούν ρεαλιστικά πως η περίφημη επιτήρηση, όταν αποφασίζεται, προβλέπει απλώς περιστολή δαπανών και αύξηση εσόδων. «Η εξειδίκευση των μέτρων», λένε κυνικά, «μπορεί να γίνει μετά τις κάλπες και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της προσφυγής στο ΔΝΤ».

Σημειώνουν επίσης ότι τα μέτρα που θα επιλεγούν τότε, θα είναι στην επιλογή της νέας κυβέρνησης- η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και σε ποια κατεύθυνση, η αναλογία άμεσων κι έμμεσων φόρων, ποιες δαπάνες θα περικοπούν (επενδύσεις ή κοινωνικές), πού θα κινηθούν μισθοί και συντάξεις κ.λπ.

Η προτίμηση των Βρυξελλών σε εκλογές και μέτρα από τη νέα κυβέρνηση ενδεχομένως να εξηγεί και τα... στραβά μάτια προς τις πάσης φύσεως παροχές που τάζει η νυν κυβέρνηση: ο λογαριασμός, ούτως ή άλλως, θα έρθει και τριών μηνών καθυστέρηση δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα.

Η Ελλάδα και άλλες χώρες θα τεθούν σε καθεστώς επιτήρησης από τον Μάρτιο.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4498340

Αξιοκρατίας και νεποτισμού το μεγαλείο.

"Ποια είναι η κυρία που εκπροσωπεί τη ΓΣΕΕ στο ΕΚΕΠ!"

http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_7681.html

Αν θέλουμε να το κάνουμε γαργάρα και να δούμε το ζήτημα με όρους ζεϊμπέκικου και κουμπαριάς, τότε θα πρέπει να συσκεφθούμε πολλάκις και τελικά να παραπέμψουμε το θέμα σε μια επιτροπή για να μας εισηγηθεί το δέον γενέσθαι.
ΣΓΣ

Σύσκεψη μετά την ομολογία Αττίλα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 07:00

* To σχόλιο: Εμείς πάντως δεν ξεχνούμε

Η ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς, ότι σκότωσε 10 Ελληνοκύπριους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974, μελετήθηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στην Κύπρο-με τη συμμετοχή και του Γενικού Εισαγγελέα Π. Κληρίδη- υπό τον Επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα θέματα των αγνοουμένων.
Στην Αθήνα, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι «θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο».

«Θέλουμε περισσότερη διερεύνηση του θέματος, και αν υπάρχουν νομικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προωθήσουμε το θέμα των αγνοουμένων για το καλό των συγγενών των αγνοουμένων. Να δούμε αν μπορούμε να διακριβώσουμε την τύχη τους, και αυτή η πληροφορία που δόθηκε πιστεύουμε ότι προσφέρεται», δήλωσε ο κ. Ιακώβου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας, σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο καταγγελίας ή κάποια προσπάθεια να εξασφαλιστεί κατάθεση, απάντησε πως θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι «θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο. Δεν θα το αφήσουμε αυτό το θέμα».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου τέως στρατιώτη, δημιουργούν στην ελληνική κυβέρνηση την υποχρέωση να απαιτήσει δικαίωση για τους πολίτες που δολοφονήθηκαν στην Κύπρο από τον εισβολέα, με τον πιο καθαρό τρόπο». Εξάλλου, η τουρκική κυβέρνηση- στην πρώτη επίσημη αντίδρασή της-χαρακτήρισε την ομολογία του ηθοποιού «ανεύθυνη δήλωση».

«Αυτά είναι σοβαρά θέματα και προτού μιλήσει ή γράψει κανείς, θα πρέπει να σκέφτεται πού θα οδηγήσουν τα λεγόμενά του και να μην συμπεριφέρεται ανεύθυνα», φέρεται να είπε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/27/1621647.htm

Το ... χαράτσι πρέπει να καταβάλεται

Ο κ. Κούλογλου στο TV Χωρίς Σύνορα και στο Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα προσφέρει τη πληροφόρηση τρίτου τύπου και έτσι η οπτική γωνία για την πληροφόρηση διευρύνεται.
ΣΓΣ


Ήταν τεχνητή η ένταση με την Τουρκία για αγορά όπλων;


Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου

Την περασμένη εβδομάδα, η όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ξαναήρθε στο προσκήνιο μέσω των ελληνικών ΜΜΕ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν ασχολήθηκαν καθόλου, την ίδια ώρα που στην Κωνσταντινούπολη έδιναν το όνομα Ελληνα γιατρού σε έναν δρόμο. Μόλις προχθές μάθαμε το μυστικό: θα αγοράσουμε νέα όπλα...

Για περισσότερα http://www.tvxs.gr/v3957