Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα δεν χρωστά, της χρωστάνε

  Γράφει ο γαβριηλ Πανάγος, συγγραφέας Ό,τι ξεπουληθεί από την Ελλάδα τώρα, θα ακυρωθεί αύριο.

Ας το έχουν υπ’ όψη τους όσοι θελήσουν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του ελληνικού κράτους.

Όταν δημιουργηθεί μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση που να στηρίζεται από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να κατοχυρώσει διεθνώς τις εξής απαιτήσεις:

1. Κατοχικό δάνειο που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα και ουδέποτε πλήρωσε. Επιπλέον τον χρυσό που έκλεψε.

2. Αποζημιώσεις προς την Ελλάδα για τις καταστροφές που της προκάλεσε η Γερμανία κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

3. Ζημιές που προκλήθηκαν στο ελληνικό δημόσιο από γερμανικές εταιρείες που πούλησαν στο ελληνικό δημόσιο λαδώνοντας τους υπευθύνους και υπερτιμολογώντας τις αξίες. Οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε λεπτομερή και εξονυχιστική έρευνα και να δεσμεύσει μετά τις περιουσίες των υπευθύνων και συγγενών τους που δεν δικαιολογούνται. Για τα ποσά των υπερτιμολογήσεων να εγερθούν αγωγές κατά των εταιρειών.

4. Η Ελλάδα να απαιτήσει από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το κόστος για τις συνεχείς αναχαιτίσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων. Η Ελλάδα προστατεύει μ’ αυτά τα νότια-ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και δεν είναι δίκαιο να αναλαμβάνει μόνη της το κόστος αυτό. Καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και τέτοιο κόστος. Τα άλλα κράτη αδιαφορούν και μάλλον καλοπιάνουν την Τουρκία παρόλο που συμπεριφέρεται ενάντια στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

5. Επίσης η Ελλάδα να απαιτήσει το κόστος που επωμίζεται από τους τόσους ταλαιπωρημένους ανθρώπους από την Ασία και Αφρική που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από εμπόρους ανθρώπων (δουλεμπόρους) και εισέρχονται χωρίς ταξειδιωτικά έγγραφα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Η Τουρκία δεν συλλαμβάνει τους δουλεμπόρους και αφήνει αυτή κατάσταση να συνεχίζεται. Θα πρέπει όλη η Ευρώπη και τα ισχυρά κράτη της Γης να μελετήσουν το φαινόμενο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να μην αναγκάζονται να φεύγουν από τον τόπο τους. Σήμερα στον 21ο αιώνα επιτρέπεται να ανεχόμαστε το δουλεμπόριο;

6. Επιπλέον η Ελλάδα πρέπει να υπολογίσει και να απαιτήσει τα ενοίκια που πρέπει να καταβάλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα για τις κλεμμένες από την Ελλάδα αρχαιότητες κλπ. ελληνικά κειμήλια ωφελούμενες από την έκθεση όλων αυτών σε μουσεία τους ή οπουδήποτε. Το ελληνικό κράτος πρέπει να καταγράψει όλα αυτά που βρίσκονται παράνομα σε ξένες χώρες και να αξιολογήσει τα μέχρι τώρα ενοίκια και πόσα θα χρεώνει στο εξής ετησίως.

Αν τα παραπάνω υπολογιστούν σωστά, τότε θα διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου εξωτερικό χρέος αλλά το αντίθετο της χρωστούν αρκετά.

Αναδημοσίευση απο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Ξεκίνησε η κάθοδος των Ρώσων – Η Ανατολική Μεσόγειος βράζει… – Η Ρωσία απέρριψε το δυτικό σχέδιο για την Συρία

11:49

  • 1226
      Ξεκίνησε η κάθοδος των Ρώσων – Η Ανατολική Μεσόγειος βράζει… – Η Ρωσία απέρριψε το δυτικό σχέδιο για την Συρία
Η «κόκκινη» αρμάδα διαπλέει το Αιγαίο
Συνωστισμός πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο
Η Ρωσία απέρριψε το σχέδιο της Δύσης για την Συρία
Απαράδεκτο χαρακτήρισε η Ρωσία το σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία που υποβλήθηκε χθες στον ΟΗΕ από δυτικές χώρες, απειλώντας να ασκήσει βέτο εάν τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Την ίδια ώρα, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ρωσία) άρχισαν να συζητούν σήμερα το δυτικό σχέδιο ψηφίσματος για την άσκηση πίεσης στη Δαμασκό αν και η Ρωσία δηλώνει αντίθετη στην ιδέα των κυρώσεων κατά της Συρίας.
Στο κείμενό τους, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί δίνουν διορία δέκα ημερών στη Δαμασκό να αποσύρει τα στρατεύματα και τα βαριά όπλα της από τις εξεγερμένες πόλεις, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων.
Το ψήφισμα παρατείνει επίσης για 45 ημέρες την αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ (Misnus). Η Ρωσία είχε προτείνει από την πλευρά της την Τρίτη ψήφισμα για την ανανέωση της εντολής της Misnus αλλά δεν είχε αναφερθεί σε κυρώσεις.
Διαπλέει το Αιγαίο ο πρώτος ρωσικός Στόλος καθώς κατευθύνεται προς τη Συρία, και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει συνάντηση εν πλω μεταξύ των ρωσικών σκαφών και πλοίων του 6ου αμερικανικού Στόλου που επίσης κινούνται στην ίδια περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν.Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar βρίσκονται τώρα μεταξύ Νάξου και Ικαρίας κατευθυνόμενα προς το νότιο Αιγαίο ενώ το άλλο ρυμουλκό Okhtensy βρίσκεται νοτιότερα μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου.
Υπενθυμίζεται πως τα σκάφη του πρώτου ρωσικού Στόλου ακολουθούν και τα πλοία του ρωσικού Στόλου της βόρειας θάλασσας, αποτελούμενος από το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk στις 10 Ιουλίου.
Τα σκάφη του πρώτου Στόλου αναμένεται να έχουν φτάσει τη Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartus μέχρι αύριο το απόγευμα το αργότερο.
Να σημειωθεί πως αύριο στη Ρόδο πρόκειται να καταπλεύσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» (CVN 69),μαζί με τα σκάφη USS Winston S. Churchill (DDG 81), USS Jason Dunham (DDG 109), USS Hue City (CG 66) και USS Farragut (DDG 99), όλα του 6ου αμερικανικού Στόλου.
Δεν είναι γνωστό εάν τελικά οι δύο ναυτικές δυνάμεις διασταυρώσουν τις πορείες τους, αλλά σε ότι αφορά τη Ρωσία η κάθοδος τόσων σκαφών στην ΝΑ Μεσόγειο συνιστά μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του ρωσικού Ναυτικού τα τελευταία 20 χρόνια.
Συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο
 Ξεκίνησε η κάθοδος των Ρώσων – Η Ανατολική Μεσόγειος βράζει… – Η Ρωσία απέρριψε το δυτικό σχέδιο για την ΣυρίαΣυγκέντρωση πολεμικών πλοίων με απίστευτη δύναμη πυρός παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στη Ανατολική Μεσόγειο, όπου σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους, πολεμικά σκάφη της Βρετανίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Ρωσίας και βεβαίως πολεμικά πλοία του 6ου αμερικανικού στόλου που μονίμως εδρεύει στη Μεσόγειο.
Το πρωί άρχισαν, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας, τα τουρκικά γυμνάσια εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων και το σημαντικότερο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, όπου έχουν εντοπισθεί, ως γνωστό κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Η Λευκωσία διαμαρτύρεται στους διεθνείς οργανισμούς, πλην όμως η Άγκυρα αδιαφορώντας πλήρως παρατάσσει μία ισχυρότατη δύναμη πυρός από θάλασσα και αέρα, αμφισβητώντας κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα, την ώρα μάλιστα που η Κύπρος βρίσκεται στην προεδρία της ΕΕ. Στόχος της Τουρκίας είναι και η δημιουργία προβλημάτων στις έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου ενόψει και της νέας αδειοδότησης οικοπέδων, που έχει εξαγγείλει η κυπριακή κυβέρνηση.
Στα νέα αυτά θαλάσσια οικόπεδα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δηλαδή στα οικόπεδα 2,3,8, 9 και 12 πραγματοποιούν από το πρωί (και θα συνεχισθούν και την Παρασκευή) ασκήσεις το Ισραήλ και η Βρετανία με εμπλοκή μόνον υπερσύγχρονων αεροσκαφών κάθε τύπου, από μαχητικά ηλεκτρονικού πολέμου έως αεροσκάφη ανεφοδιασμού στον αέρα.
Την ίδια ώρα οι Τούρκοι, ενεργοποιώντας το νέο στρατιωτικό τους δόγμα για μόνιμη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο (λόγω και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη Συρία) άρχισαν τις ασκήσεις αλλά και τις περιπολίες των πολεμικών τους σκαφών. Τουρκικά πλοία άρχισαν μάλιστα να περιπολούν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αδιαφορώντας για τα πάντα και χωρίς να ζητήσουν άδεια από κανέναν.
Στις τουρκικές ασκήσεις χρησιμοποιούνται (σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μαχητικά F-16, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού (air tankers), δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (CN- 235), μαχητικά ελικόπτερα εφοδιασμένα με πυραύλους αέρος επιφανείας και ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης. Τουρκικές φρεγάτες και περιπολικά σκάφη συνεργάζονται με τις αεροπορικές δυνάμεις.
Η Βρετανία και το Ισραήλ ζήτησαν και έλαβαν (σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες) άδεια από την Κύπρο για να πραγματοποιήσουν τις ασκήσεις τους. Ήδη το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη τεσσάρων πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων για να προστατεύσει τις πλατφόρμες γεωτρήσεων για πετρέλαιο και άλλα σημεία ερευνών ανοιχτά του Ισραήλ και της Κύπρου.
Οι Βρετανοί κινούνται σε περιοχή κοντά στις (κυρίαρχες) βρετανικές βάσεις της Κύπρου και στην άσκηση συμμετέχουν πλωτά και εναέρια μέσα. Το Λονδίνο έκανε μάλιστα γνωστό ότι δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία με τον τουρκικό στρατό για τον χειρισμό της κατάστασης.
Στο Αιγαίο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί το ρωσικό καταδρομικό «Σμέτλιβι» (με πυραύλους επιφανείας- αέρος) που πλέει ανοικτά της Λήμνου, καθώς και 2 αρματαγωγά και δύο ρυμουλκά. Οι Ρώσοι ζήτησαν και πήραν άδεια από τις ελληνικές αρχές σε περίπτωση αβλαβούς διέλευσης εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
 Ξεκίνησε η κάθοδος των Ρώσων – Η Ανατολική Μεσόγειος βράζει… – Η Ρωσία απέρριψε το δυτικό σχέδιο για την Συρία
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Defencenet και Βήμα
πηγή
filologos10.wordpress.com

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Η φούσκα της «Αττικής Ριβιέρας»

του Γαβριήλ Σακελλαρίδη*
 Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από το Φάληρο ως το Σούνιο μέσω ενός «οχήματος ειδικού σκοπού», ενώ και ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της ακτής του Σαρωνικού που θα προσέδιδε «μεγαλύτερες υπεραξίες και στο ίδιο το Ελληνικό».
Στη δημόσια αντιπαράθεση σε σχέση με την αξιοποίηση του χώρου του παλιού Αεροδρομίου του Ελληνικού η Αριστερά έχει επικεντρώσει κυρίως στην ανάδειξη της σημασίας της δημιουργίας ενός πνεύμονα πρασίνου για την Αττική και μάλιστα το έχει κάνει με πολύ συγκροτημένο και τεκμηριωμένο λόγο, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την αντιπαράθεση μαζί της σε αυτό το πεδίο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, οι θιασώτες της τσιμεντοποίησης του Ελληνικού στρέφουν τα επιχειρήματα τους αλλού: στο οικονομικό πεδίο. Ισχυρίζονται ότι σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα είναι πολυτέλεια ένα τέτοιο φιλέτο να παραμένει οικονομικά ανεκμετάλλευτο, τη στιγμή που μπορεί να δώσει μία μεγάλη ανάσα στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.
Επομένως, η αντιπαράθεση δεν λαμβάνει χώρα σχετικά με το πόσο επιζήμια ή όχι είναι μία αξιοποίηση του Ελληνικού για το περιβάλλον, αλλά θέτει στους πολίτες το δίλημμα: ανάπτυξη, εισροή κεφαλαίων και θέσεις εργασίας ή τίποτε από τα παραπάνω; Και ομολογουμένως σε μία τέτοια κρίσιμη συγκυρία, ο πληττόμενος από την κρίση όσο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένος κι αν είναι, είναι πολύ εύκολο να πειστεί υπέρ της αξιοποίησης και του Ελληνικού αλλά και όλης της ακτής του Σαρωνικού υπό το βάρος μία τέτοιας ρητορικής.
Όμως η «Αττικη Ριβιέρα» θα ήταν απλώς ένα βήμα στην τσιμεντοποίηση του Σαρωνικού, αν δεν αποτελούσε έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο για την ελληνική οικονομία. Και αυτό γιατί το μόνο που δεν χρειάζεται μία οικονομία στην οποία μόλις έχει εκραγεί η φούσκα του δημόσιου χρέους είναι να δημιουργήσει και μία στεγαστική φούσκα, που πολύ γρήγορα θα σκάσει υπό το βάρος του ιδιωτικού χρέους.
Η αγορά γης (το περίφημο real estate) έχει αποτελέσει τον πυρήνα χρηματοπιστωτικών κρίσεων κατ’εξακολούθηση στην οικονομική ιστορία. Ο ίδιος ο David Harvey στο Αίνιγμα του Κεφαλαίου ισχυρίζεται ότι πίσω κάθε χρηματοπιστωτική κατάρρευση υποβόσκει μία κατάρρευση στην αγορά γης. Η περίπτωση των ΗΠΑ και των ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου (subprime loans) είναι χαρακτηριστική. Ήδη οι οικονομολόγοι θεωρούν ως μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία της Κίνας την υπερεπένδυση σε ακίνητη περιουσία και την οικοδόμηση ολόκληρων πόλεων (αντίστοιχων της δικιάς μας σχεδιαζόμενης «Ριβιέρας») που όμως παραμένουν απούλητες. Το ίδιο όμως ισχύει σήμερα και στην περίπτωση της Ισπανίας, όπου τα φαραωνικά σχέδια της πολιτείας σε συνδυασμό με την απληστία του τραπεζικού συστήματος έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της αγοράς γης που με τη σειρά της έχει προκαλέσει τη σημερινή τραπεζική κρίση στην χώρα.
Τί σχέση έχουν τα παραπάνω με τα όνειρα του Σαμαρά και του Στουρνάρα για «Αττική Ριβιέρα»; Η συγκυβέρνηση οραματίζεται έναν κατασκευαστικό οργασμό στην ευρύτερη περιοχή της ακτής, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, καζίνο, μαρίνες, πολυτελείς κατοικίες, γραφεία και εμπορικά κέντρα. Οι ήδη υψηλές αγοραίες αξίες της παραλιακής, σύμφωνα με το σχέδιο, θα αυξηθούν σημαντικά μέσω της υλοποίησης του σχεδίου. Οι κατασκευαστικές εταιρίες που θα αναλάβουν την «αξιοποίηση» θα χρειαστούν ρευστότητα από τράπεζες είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό με την μορφή του δανεισμού.
Έστω λοιπόν ότι περνάει ένα χρονικό διάστημα και υλοποιείται η οικοδομική ανάπτυξη της «Αττικής Ριβιέρας». Τότε είναι που θα τεθεί το ερώτημα, ποιος πρόκειται να χρησιμοποιήσει όλα τα παραπάνω. Σε συνθήκες ύφεσης, που αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντιστραφεί, η ζήτηση για τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις θα παραμείνει υποτυπώδης. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως θα επενδύσουν οι  ξένοι και ειδικά αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, όπως οι Άραβες. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο επενδυτής δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το μέγεθος της εσωτερικής αγοράς, αφού δεν θα μπορεί να βγάλει κέρδος από τέτοιες επενδύσεις βασισμένος μόνο σε στην ξένη αγορά.
Οι συνθήκες συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας, που συμπαρασύρουν εισοδήματα όλων των ειδών, δεν μπορούν να καταστήσουν τις επενδύσεις αυτές ελκυστικές. Και το πιο πιθανό σενάριο είναι η επανάληψη της «ισπανικής περίπτωσης», όπου δηλαδή τεράστια κτήρια ποικίλης χρήσης παραμένουν αδιάθετα αφότου κατασκευάστηκαν, περιμένοντας κάποιον να τα αξιοποίησει. Μόνο που μέχρι να αξιοποιηθούν, οδηγήθηκαν σε κατάρρευση οι τιμές των ακινήτων, που συμπαρέσυραν τις κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες με τη σειρά τους χρεοκόπησαν ολόκληρο τον ισπανικό τραπεζικό τομέα.
Οι νεοφιλελεύθεροι στην Ελλάδα είναι αδιόρθωτοι και από ότι φαίνεται ανεπίδεκτοι μαθήσεως από τη διεθνή εμπειρία. Ή απλώς είναι λαϊκιστές αφού στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μία ψευδαίσθηση ανάπτυξης επιλέγουν ένα καταδικασμένο μοντέλο, που είναι δυνατόν να εμπλέξει την ελληνική οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες. Η τεχνητή δημιουργία φουσκών από ότι φαίνεται είναι ο μόνος τομέας που ειδικεύεται το ελληνικό κεφάλαιο. Και η περιβόητη «Αττική Ριβιέρα» μπορεί να δημιουργήσει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα επιλύσει.
*Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Χωρίς έγκριση από την Κύπρο η άσκηση της Τουρκίας
Ταυτόχρονες στρατιωτικές ασκησεις πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή Τουρκία, Βρετανία και ισραηλ στην κυπριακη ΑΟΖ. Χωρίς έγκριση από την Κύπρο η άσκηση της Τουρκίας.
Ωστόσο, το Ισραήλ, όσο και η Βρετανία ενημέρωσαν σχετικά την κυπριακη Δημοκρατία και εξασφάλισαν την απαραίτητη έγκριση, σε αντίθεση με την Τουρκία.
Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Sigmalive, η παράνομη άσκηση των Τούρκων θα διεξαχθεί στα «οικόπεδα» 8, 9 και 12 και σε αυτήν θα χρησιμοποιηθούν τόσο πλωτά, όσο και εναέρια μέσα.
Το ισραηλ ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη τεσσάρων πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκατοντάδων στρατιωτών.
Οι Βρετανοί αναφέρουν ότι η δική τους άσκηση θα κινηθεί σε περιοχή την οποία θεωρούν υπό τη δικαιοδοσία των βρετανικών βάσεων.
Οι ασκησεις αυτές διεξάγονται πάντοτε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χώρες ζητούν και λαμβάνουν την έγκριση του κυρίαρχου κράτους, στην προκειμένη περίπτωση της Κύπρου.
Η Τουρκία, όμως, παρανομεί, ανέφερε ο κύπριος υπουργός, τονίζοντας ότι με τις ενέργειές της θέτει σε κίνδυνο την πολιτική και στρατιωτική ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα.
Οι κυπριακές Αρχές, πρόσθεσε, θα προβούν σε διαβήματα και θα καταγγείλουν σε διεθνή βήματα την τουρκική συμπεριφορά.
skai
ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2012

Αναδημοσίευση απο http://prezatv.blogspot.com/

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Η μεθοδευόμενη εξαφάνιση των φυσικών σπόρων

By mock | Ιουλίου 11, 2012 - 11:12 πμ - Posted in Άρθρα, Επιλογές, Υγεία
Ήταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.
Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.
Με τον ίδιο τρόπο που…. μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων.
Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ). Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της επεμβάσεις να γίνονται με αυτόν ως έναν από τους κυρίαρχους λόγους.
Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε το κατοχικό καθεστώς ήταν η απαγόρευση στους αγρότες να διατηρούν σπόρους για να ξανασπείρουν την νέα σοδειά, όπως γινόταν για χιλιετίες. Και όταν αυτό αφορά την περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας από όπου ξεκίνησε η γεωργία πριν 10 χιλιάδες χρόνια, τότε μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο μια ξεκάθαρη δήλωση της νέας τάξης για το τέλος της γεωργίας και της τροφής όπως την ξέραμε.
Μέσα από την επιθετική και παραπλανητική δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν τώρα εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες, έναντι μόλις 3 χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή) μέχρι πριν λίγα χρόνια. Χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα η Ινδία, όπου μέσω της εξαπάτησης των μικρών αγροτών για μεγαλύτερες σοδειές, αυτοί χρεώθηκαν για να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους οι οποίοι όμως είχαν πολύ χειρότερη απόδοση από τις δικές τους ντόπιες ποικιλίες.
Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες αυτών των αγροτών. Και η ΕΕ, το άλλοτε «ισχυρό» προπύργιο ενάντια στα μεταλλαγμένα, τώρα φαίνεται καθαρά τι ρόλο έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια, αφού με συγκεκριμένα νομοθετήματα υποσκάπτει πλέον ενεργά την σταθερή αποστροφή των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες που προσπαθούν με απόλυτη μανία να μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα, φέρονται να έχουν χρηματοδοτήσει την παγκόσμια κιβωτό των σπόρων στο Σβαρμπαλντ της Νορβηγίας.
Γιατί άραγε θα πρέπει να ταϊστεί η ανθρωπότητα με μεταλλαγμένα, με κάτι δηλαδή αφύσικο το οποίο δεν είναι τροφή, ενώ οι φυσικοί σπόροι θα είναι όλοι μαζεμένοι και υπό τον έλεγχο τους; Τι άραγε σχεδιάζουν και τι διακυβεύεται με την τροφή μας και την επιβίωση μας; Όμως ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, για την οποία ακούμε συνήθως να λέγεται ότι όλα αυτά που τώρα υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πείραμα της νέας τάξης, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί και αλλού αν πετύχει. Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα από όσο αυτή η άποψη. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν γίνεται κανένα πείραμα.
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται ηδοκιμασμένη λύση σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο με συμβολικότερη περίπτωση αυτήν της Αργεντινής. Αν θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, ας μελετήσουμε προσεκτικά τι έγινε εκεί και πως η Αργεντινή από πλούσια και αυτάρκης χώρα βρέθηκε να πεινάει, να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο πλούτος της και το νερό της και να τρώει μεταλλαγμένα. Αυτή είναι η κληρονομιά του ΔΝΤ και εκεί σκοπεύουν να οδηγήσουν κι εμάς αν δεν μπλοκαριστούν από έξυπνες δικές μας πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ήδη εμφανιστεί σε τοπικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να επεκταθούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας και πρώτιστα στον έλεγχο της τροφής.
Ας μην γελιόμαστε η τροφή μας είναι ήδη σοβαρότατα αλλοιωμένη και τα μεταλλαγμένα είναι ήδη εδώ σε κάποιο ποσοστό: στις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που δίνονται στα ζώα, στην γλυκαντική ουσίαασπαρτάμη, η οποία προέρχεται από μεταλλαγμένο βακτήριο και είναι τοξική, και ποιος ξέρει που αλλού, αφού δεν υπάρχει σήμανση και έλεγχος. Η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή και ανεξάρτητα από το αν το έχουμε αντιληφθεί ή όχι, το πρώτο βήμα άλωσης της τροφής μας έχει γίνει. Αν αύριο έκαναν το τελικό βήμα και προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, θα υπήρχε άραγε η απαιτούμενη γενική κατακραυγή και ενεργοποίηση ή θα πέρναγε κι αυτό όπως όλη η μέχρι τώρα κομπίνα του ψευδοχρέους;
Το ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ζήτημα, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για δήθεν άλλες προτεραιότητες. Είναι το πρωτεύον γιατί έχει να κάνει με την υγεία και την επιβίωση, και ειδικά για την Ελλάδα, έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή. Επίσης είναι το πρωτεύον γιατί τελικά η τροφή έχει να κάνει με τον έλεγχο του μυαλού μας, αφού ουσιαστικά μέσω αυτής επιχειρούν και καταφέρνουν να μας κάνουν να συναινέσουμε με το δικό τους σκεπτικό αντίληψης των πραγμάτων, το οποίο όμως αντανακλά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.
Με την «πράσινη επανάσταση» μας έκαναν να συναινέσουμε και να αποδεχθούμε ότι αυτό που θα τρώμε θα περιέχει δηλητήρια (φυτοφάρμακα). Με την βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων μας έκαναν να συναινέσουμε στην καταπίεση των άλλων αισθανόμενων όντων του πλανήτη και έτσι τελικά και εμάς των ίδιων. Τώρα με την «επανάσταση της βιοτεχνολογίας» μας παραπλανούν να συναινέσουμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ίδιο το τέλος της ζωής, πάντα μέσα από τις γνωστές, απατηλές κενολογίες περί ασφάλειας, αντιμετώπισης της πείνας, κλπ.
Με απλά λόγια λοιπόν, το κεφάλαιο των σπόρων είναι το τελικό και απόλυτα θεμελιώδες πεδίο αναμέτρησης, γιατί πάνω από όλα είναι ένα ιδεολογικό πεδίο, όπου θα πρέπει να χτυπηθεί μια για πάντα η αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι δηλαδή με το πρόσχημα της παραγωγής τροφής μπορούν να επιδοθούν κάποιοι στην καταστροφή του οικοσυστήματος και στην καταπίεση της πλειοψηφίας των ανθρώπων και όλων των ζώων.
Η τρέχουσα συγκυρία επιθετικής προώθησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και οργανισμών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ουρανοκατέβατη, αλλά πατάει σε μια πολλή γερή βάση: στην ιδεολογική χειραγώγηση της ανθρωπότητας ότι είναι «φυσιολογικό» να δηλητηριάζουμε αυτό που θα φάμε, ύστερα από τις 5 και πλέον δεκαετίες συμβατικής, χημικής γεωργίας.
Αφού απέσπασαν την αποδοχή μας στο πρώτο κακό, αφού δηλαδή δεχθήκαμε τον τρόπο παραγωγής τους ο οποίος γεμίζει την τροφή μας με δηλητήρια, τώρα θεωρούν ότι είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος να επεκτείνουν αυτό το κακό εκθετικά, διατηρώντας τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και επιπλέον προσθέτοντας μια κακόβουλη γενετική μετάλλαξη του DNA, η οποία δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ στην φύση.
Επιμένουν δηλαδή στην απόλυτη ανωμαλία, η οποία αποδείχθηκε τραγικά αδιέξοδη, μη αειφόρος και καταστροφική, και την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, ενώ αποσιωπούν με κάθε τρόπο τις πραγματικά αειφόρες και φιλικές μορφές καλλιέργειας, όπως η περμακουλτούρα, η φυσική καλλιέργεια, και η βιολογική veganic καλλιέργεια, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να διασφαλίσουν αυτό που πραγματικά θα αξίζει να αποκαλείται τροφή. Το τελευταίο ύπουλο επιχείρημά τους είναι αυτό της δήθεν «συνύπαρξης» των μεταλλαγμένων και φυσικών σπόρων.
Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος, «δεν μπορεί να συνυπάρχει η εγκυμοσύνη με την παρθενία», και οι μεταλλαγμένοι σπόροι θα αλλοιώσουν και θα εξαφανίσουν τους φυσικούς σπόρους, με αποτέλεσμα να χαθεί η βιοποικιλότητα. Κι ενώ όλα τα άλλα ξαναγίνονται, και τα ψευδοχρέη πχ διαγράφονται, η βιοποικιλότητα που θα χαθεί, δεν επανέρχεται. Αν μας πάρουν τους σπόρους, μας παίρνουν και τον τελευταίο έλεγχο στην ίδια μας την ζωή και τότε θα μιλάμε για την πλήρη μετάλλαξή μας, σε ένα άλλο, απόλυτα διαχειρίσιμο και αναλώσιμο είδος, έρμαιο στα κακόβουλα σχέδια της νέας τάξης.
Αν όμως ανατρέψουμε το σκεπτικό τους στο βασικό πεδίο της τροφής και τους αφαιρέσουμε κάθε νομιμότητα να μας ελέγχουν με το δήθεν πρόσχημα ότι παράγουν την τροφή μας, τότε ανοίγει ο δρόμος να τους αμφισβητήσουμε και στον έλεγχο της υγείας και σε κάθε άλλη πλευρά της ζωής μας και τότε φυσικά τα ψέματα θα έχουν τελειώσει για το ανοσιούργημα και την ανωμαλία που λέγεται σύστημα της νέας τάξης.

Kατεβαίνει και ο βόρειος ρωσικός στόλος στη Συρία! - Αποβατικά, φρεγάτες, αντιτορπιλικά


10-07-2012 15:35:51
Δεύτερος ρωσικός στόλος κατευθύνεται από την βόρειο Ρωσία στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartous. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του Βόρειου Στόλου τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk σήμερα το πρωί.
Η κλάση Ropucha περιγράφεται ως μεγάλο αποβατικό σκάφος. Τα σκάφη ναυπηγήθηκαν στην Πολωνία στα ναυπηγεία του Gdansk. Είναι σχεδιασμένα για αποβατικές επιχειρήσεις σε αιγιαλό και μπορούν να μεταφέρουν έως και 450 τόνους φορτίου, ενώ μπορούν να μεταφέρουν έως 25 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ. Είναι σκάφη μέγιστου εκτοπίσματος 40.90 τόνων (έμφορτα) και έχουν μήκος 112 μέτρων, ενώ το κανονικό τους εκτόπισμα ανέρχεται στους 2.200 τόνους. Το μέγιστο πλάτος είναι 14,9 μέτρα και το βύθισμά τους –ανάλογα με το φορτίο- κυμαίνεται μεταξύ 2,9 και 3,7 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν ανέρχεται σε 19 κόμβους, την οποία επιτυγχάνει μέσω δύο μηχανών Ντίζελ ισχύος 19.200 ίππων που οδηγούν σε δύο προπέλες. Το πλήρωμά του ανέρχεται σε 98 άτομα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 250 πεζοναύτες.
Ο οπλισμός του αποτελείται από 4 οκταπλούς εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων Strela (SS-N-3), 2 εκτοξευτές ρουκετών των 122 χλστ. Grand-M, 2 αντιαεροπορικά πυροβόλα ΑΚ-630 των 30 χλστ. και 2 πυροβόλα των 57 χλστ. AK-725 ή 1xAK-176 των 76 χλστ. στην βελτιωμένη κλάση Ropucha ΙΙ.
Ο ρωσικός στολίσκος θα συναντηθεί με την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy του Στόλου  της Βαλτικής μαζί με άλλα βοηθητικά πλοία χωρίς αναφέρεται ο τύπους και ο αριθμός αυτών.
Η φρεγάτα Yaroslav Mudry εντάχθηκε σε υπηρεσία στις 21 Ιουνίου του 2009 και επιχρ4ιρούσε με το Στόλο της Βαλτικής πριν μεταφερθεί στο Στόλο της Μαύρης θάλασσας. Το σκάφος έχει εκτόπισμα 3800 τόνων μήκος 129,6 μέτρα, μέγιστο πλάτος 15,6 μέτρα και βύθισμα 5,6 μέτρα. Ο οπλισμός του αποτελείται από 16 βλήματα επιφανείας – επιφανείας Kh-35 SS-N-25 σε τέσσερις τετραπλούς εκτοξευτές. Για την αντιαεροπορική του προστασία το σκάφος διαθέτει 4 οκταπλούς κάθετους εκτοξευτές SA-N-9, ένα πυροβόλο των 100 χλστ. για αγώνα επιφανείας και 6 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 xλστ.
Τα πέντε ρωσικά πλοία και τα βοηθητικά που τα συνοδεύουν θα πλεύσουν προς τα νότια και θα εισέρθουν στην Μεσόγειο μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αλλάζοντας άρδην  την κατάσταση στην περιοχή μας.
Δεδομένης της καθόδου του στολίσκου των αποβατικών από την Μαύρη θάλασσα η αποστολή των πλοίων αυτών αποτελεί κλιμάκωση της ρωσικής εμπλοκής στην συριακή κρίση αφού με την άφιξη του δεύτερου ρωσικού στολίσκου στην Συρία στην Μεσόγειο θα υπάρχουν πέντε αποβατικά πλοία δύο πολεμικά και αριθμό βοηθητικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

«Έβαλαν μέσα» το δημόσιο 28 εκατ. ευρώ, τους «έριξαν» 70 χρόνια αλλά τους άφησαν ελεύθερους

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

http://feeds.feedburner.com/wradrasis/ljZv
Συνολικά 70 χρόνια κάθειρξης επέβαλε το Ε’ Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων σε επτά εφοριακούς που πλούτισαν σε βάρος του δημοσίου. Η αποκάλυψη του σκανδάλου είχε προκαλέσει σάλο. Επτά εφοριακοί, εκ των οποίων οι 4 διευθυντές εφοριών, είχαν πλουτίσει. Και είχαν προκαλέσει ζημιά στο δημόσιο ύψους 28 δισ. ευρώ. Ήταν ιδιοκτήτες πολυτελέστατων μονοκατοικιών στα βόρεια προάστια, μιας πολυκατοικίας στην Αθήνα, ενός ξενοδοχείου στη Σκόπελο, off shore εταιριών στην Κύπρο. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε 70 χρόνια αλλά φυλακή δε θα μπουν ποτέ! Οι επτά κρίθηκαν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αλλά το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους. Τέθηκαν όμως περιοριστικοί όροι: υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους το πρώτο πενθήμερο του μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα, το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Έθνος, επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 1.000 ευρώ, απόφαση που ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις εναντίον τους στα πολιτικά δικαστήρια. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον περασμένο Ιανουάριο. Όλα ξεκίνησαν από τη συνταξιούχο εφοριακό, Αλίκη Κυριακάκη, η οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους. Τους είχε καταγγείλει από το 2001, όταν δέχτηκε (σύμφωνα με τις καταγγελίες της) πιέσεις από τους εμπλεκόμενους να «σβήσει» σχεδόν όλο το χρέος μεγάλης εταιρίας, ύψος 36 εκατ. ευρώ. Η Αλ. Κυριακάκη απέσυρε τις ολικές μειώσεις, επέβαλε τους φόρους και κατήγγειλε τους επτά. Υπέβαλε μήνυμα κατά παντός υπευθύνου. Οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν δυο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων αλλά ο Άρειος Πάγος άνοιξε ξανά την υπόθεση. Η τρίτη φορά που κάθισαν στο εδώλιο ήταν και η... φαρμακερή. Η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Το δικαστήριο έστειλε στην εισαγγελία αντίγραφο της δικογραφίας με νέες καταγγελίες που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. news.yahoo 

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Εγώ μπαταξής; Του Νίκου Δήμου

Font Size Larger Font Smaller Font
AddThis Social Bookmark Button
DIMOU
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου είχε αφήσει ευχή και κατάρα να μη δανειστώ. Δεν ξέρω αν ο ίδιος είχε ακολουθήσει τη συμβουλή του. Ίσως όχι - και γι’ αυτό επέμενε.
  • Πάντως, εγώ την ακολούθησα. Ακόμα και σε εποχές που πείνασα, δανεικά δεν ζήτησα.(Απεχθάνομαι την εξάρτηση.) Έστησα αργότερα μια επιχείρηση που δούλεψε επί δύο δεκαετίες, έγινε από τις μεγαλύτερες και υγιέστερες στον κλάδο της, χωρίς ποτέ να πάρει δάνειο, ούτε καν να υπογράψει γραμμάτιο. Ήταν συνεπέστατη στις πληρωμές της και όσοι συνεργάστηκαν μαζί της τη θυμούνται.
  • Και βρέθηκα τώρα να χρωστάω τρελά (μαζί με κάθε Έλληνα) δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ουδέποτε δανείστηκα και άλλα τόσα σε χαράτσια, έκτακτες εισφορές, τέλη, επίδομα αλληλεγγύης, κ.λπ., πέρα από τους τακτικούς φόρους.
  • Πώς καταφέραμε να στήσουμε μια παγκόσμια οικονομία επάνω σε χρέη; Ξαφνικά, το κύριο πρόβλημα όλων είναι τα δάνεια και τα επιτόκιά τους. Τα οποία καθορίζουν οι «αγορές». (Που, τελικά, μπορεί να είμαστε πάλι εμείς, ως καταθέτες τραπεζών, αγοραστές ομολόγων, κ.λπ.) Οι οποίες, όπου βλέπουν αυξημένο ρίσκο, ανεβάζουν τον τόκο και κάνουν τα δάνεια απρόσιτα. Διακινδυνεύουν χρήματα!
  • Κάθονται τώρα πάνσοφοι οικονομολόγοι και πολιτικοί και συνεδριάζουν μέρες ολόκληρες με σκοπό να κάνουν το χρήμα πιο φτηνό, τα δάνεια πιο προσιτά και να μειώσουν τα spreads. Αν όμως η βασική ασθένεια της παγκόσμιας οικονομίας είναι τα δάνεια, αντί να προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε, μήπως θα έπρεπε ν’ ακολουθήσουμε την προτροπή του πατέρα μου; Να τα περιορίσουμε σταδιακά μέχρι την εξάλειψή τους; Να θέσουμε αυστηρά όρια και προϋποθέσεις δανειοδότησης, ώστε να μη φτάνουμε στο σημερινό χάλι;
  • Για ‘μένα η πιο αποτελεσματική οικονομική θεωρία είναι αυτή που ονομάζω: «ο λογαριασμός του μπακάλη». Που σημαίνει: έσοδα δέκα – δαπάνες εννέα (να μένει κι ένα περίσσευμα για απόθεμα). Απλοϊκή; Σαφώς. Αλλά 100% σίγουρη.
  • Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα τα κράτη πρέπει να δανείζονται. Ακόμα και αυτά που έχουν περίσσευμα! Δεν μπορούν να οργανώσουν έτσι τις οικονομίες τους που να ζούνε από τα έσοδά τους; Τι εισπράξεις έχει ο προϋπολογισμός; Ε, με αυτές θα κινηθεί το κράτος! Πώς το πετυχαίνει αυτό ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση;
  • Ίσως είμαι αφελής, αλλά δεν θεωρώ πως η διαχείριση ενός κράτους διαφέρει από τη διαχείριση μιας επιχείρησης ή ενός νοικοκυριού. Κράτος μπαταξής σαν το δικό μας που χρωστάει σε όλους -εντός και εκτός- και ξανάδανείζεται για να πληρώσει δάνεια, το θεωρώ κολοφώνα ανευθυνότητας, ανικανότητας και ανηθικότητας!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ...

Με την τακτική "θα δούμε, χρειάζεται χρόνος" κτλπ ακυρώνουν στην πράξη την απόφαση της Συνόδου Κορυφής...
Την άποψη ότι η ευρωζώνη δεν θα μπορέσει να θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα κεντρικής επιτήρησης του τραπεζικού τομέα σύντομα εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα El Pais.
«Η συζήτηση για το τι θα γίνει όταν ο μελλοντικός τραπεζικός επόπτης λειτουργεί είναι σαν να χτίζουμε κάστρα στον ουρανό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, αποσαφηνίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να δουλέψουμε με αυτά που έχουμε».
Τα σχόλια του κ. Σόιμπλε ουσιαστικά έρχονται να «βυθίσουν» τις ισπανικές ελπίδες για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συμφωνήθηκε ότι οι μηχανισμοί διάσωσης της ευρωζώνης θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να δανειοδοτούν απ’ ευθείας τα τραπεζικά ιδρύματα που χρειάζονται βοήθεια, με την προϋπόθεση ότι θα έχει θεσμοθετηθεί ένας ενιαίος επόπτης του τραπεζικού συστήματος.
http://bloglines.gr/articles/700320/OI-GERMANOI-OTHOUN-TIN-ISPANIA-STO-XAOS#.T_qQjt0y6So

Γιατί ανησυχεί η Ρωσία και επισπεύδει την παράδοση των S-500; (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολύ νωρίτερα, προφανώς λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης ασφάλειας διεθνώς με τα "καυτά" ζητήματα της Συρίας και του Ιράν ανοικτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα παραλάβουν τα πρώτα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-500, το 2013.
Η παραδοση επιταχύνεται κατά 15 μήνες περίπου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το S-500 θα έχει βασικά αντιβαλλιστικά χαρακτηριστικά με κύρια αποστολή την αναχαίτιση των ανεξάρτητων κεφαλών-οχημάτων επανεισόδου στην ατμόσφαιρα. Το σύστημα S-500 θα εφοδιαστεί με πιο ισχυρό ραντάρ από το S-400, ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση έως 800-900 χλμ.
Τα ρωσικά ΜΜΕ συμπερασματικά αναφέρουν ότι το σύστημα S-500 ''είναι πολύ σοβαρή απάντηση στις απειλές και τις προκλήσεις που θα είναι επίκαιρες για τη ρωσια από τα συστήματα πρώτου πλήγματος του πιθανού εχθρού. Είναι κατασκευασμένο με τη χρήση πρωτοπόρων τεχνολογιών στον ηλεκτρονικό τομέα, και, βέβαια, των νέων πυραύλων που θα είναι ικανοί να αναχαιτίζουν εξωατμοσφαιρικά τους στόχους τους".
Σε ό,τι αφορά την επίσπευση παράδοσής τους είναι πασιφανές, όπως συμβαίνει και σε σειρά άλλων οπλικών συστημάτων, ότι η ρωσια κάτι περιμένει, για κάτι ανησυχεί. Και οι εξελίξεις στην Συρία δείχνουν να επιβεβαιώνουν τους φόβους της... Δείτε το βίντεο 

Air Power- Russia's missile defense S-500 -Российской системы ПРO

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anpTiQMpOcY
Αναδημοσίευση απο
http://karfotiko.blogspot.com/