
Ο δε τίτλος σ' αυτό το θέμα " Όλοι σούζα στις αγιορείτικες απαιτήσεις" σπάει κόκαλα και μας παραπέμπει σ' άλλες εποχές.
Συνηθίζω να λέω ότι είναι μεγάλη η δύναμις του κόμματος της εκκλησίας και των χιλιετηρίδων.
ΣΓΣ
Σχολίαση της επικαιρότητας.
Για μια ακόμη φορά η υπουργός εξωτερικών κα. Μπακογιάννη επιχείρησε να …ναρκοθετήσει το άριστο κλίμα που επικρατεί μεταξύ Ελλάδας –Ρωσίας.
Μετά την παντελώς άστοχη , παλαιότερα ,τοποθέτηση της στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας ,κάτι που έκανε το Μαξίμου να τρέχει να εξηγήσει τα …..ανεξήγητα, προέβη την εβδομάδα που μας πέρασε σε νέες … «προσωπικές και επενδυτικές ναρκοθετήσεις», γεγονός που έκανε τον Ρώσο πρέσβη στην χώρα μας κ. Α. Βντόβιν να αναρωτηθεί δημόσια : «αν με την ίδια σπουδή το ΥΠΕΞ έσπευσε να καταδικάσει και τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κόσσοβο».
Εντύπωση προκάλεσε και το πλήρως νοημάτων ερώτημα του: «γιατί τρίτες χώρες προσπαθούν να δίνουν εντολές», στις άλλες χώρες.
«Νομίζω ότι κανείς δεν πράττει εναντίον των συμφερόντων του», τόνισε χαρακτηριστικά με νόημα ο Ρώσος διπλωμάτης.
Το ευτύχημα για την χώρα μας είναι ότι τις αποφάσεις σε ότι αφορά την εξωτερική μας πολιτική, τις παίρνει καθαρά ο πρωθυπουργός .
Είναι γεγονός ότι τα διαδραματιζόμενα στον Καύκασο ως ντόμινο «έσπρωξαν» τον κ. Καραμανλή να κάνει την κίνηση του στο γεωπολιτικό παιχνίδι.
Ανταπάντησε άμεσα τοποθετούμενος στο διεθνές timing στέλνοντας για επικύρωση στην Ελληνική Βουλή τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream .
Στα διεθνή ΜΜΕ επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία.
Με μια άλλη ενέργεια έγινε αναγγελία εορτασμού της επετείου των 180 ετών από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος και Ρωσίας!
Η εκδήλωση αυτή μάλιστα λαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα από το γεγονός ότι έχουν προσκληθεί να είναι παρόντες ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.
Στο διεθνές timing έχει και αυτή το ιδιαίτερο νόημα της ,καθώς η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες την 1η Σεπτεμβρίου…… όπου καλούνται οι ηγέτες των 27 χωρών για να λάβουν …μέτρα εναντίον της Ρωσίας για τα τελευταία πολεμικά γεγονότα στον Καύκασο.
Ανάλογο μήνυμα που θα περιμένει και αυτό το κατάλληλο διεθνές timing , θα είναι και οι οριστικές υπογραφές για την αγορά των αρμάτων BMP-3M.
Παρότι η Ρωσία ανακοίνωσε ότι παγώνει οποιαδήποτε στρατιωτική συμφωνία με χώρες του ΝΑΤΟ, η συμφωνία για τα BMP-3M προχωρά κανονικά .
Τις επόμενες δε ημέρες θα βρίσκεται στην χώρα μας και ρωσική επιτροπή αρμόδια για την εξέλιξη της διακρατικής συμφωνίας.
Θα είναι μία ακόμη επιβεβαίωση της άποψης κατά την οποία ο κ. Καραμανλής απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις ΗΠΑ κοιτάζοντας προς τη Μόσχα και την «παλαιά Ευρωπαϊκή Ένωση».
Δεν είναι τυχαίο ότι στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ο πρωθυπουργός έχει επισκεφτεί δύο φορές τις ΗΠΑ και τρεις φορές την Ρωσία.(συν τέσσερις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Β. Πούτιν, δύο φορές στην Αθήνα, μία στη Χαλκιδική και μία στην Κωνσταντινούπολη).
Η «εγκάρδια συνεννόηση» του κ. Καραμανλή με το Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί και τα λόγια του τελευταίου ότι «θα εκμεταλλευτούμε ως ΕΕ, την εξωτερική πολιτική του κ. Καραμανλή», αλλά και οι συχνές επικοινωνίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έχουν προκαλέσει αίσθηση και έντονη ανησυχία στην Ουάσιγκτον.
Και φυσικά ….αντιδράσεις από την πλευρά τους.! Μετά την απουσία φέτος αμερικανικού περιπτέρου στη ΔΕΘ (εδώ) που σηματοδοτεί την απειλή άρσης του αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, είναι πολύ πιθανό ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η αποχώρηση της Shell από την ελληνική αγορά.
Βλέπετε τα χτυπήματα είναι συνεχή και από τις δύο πλευρές. Είχε προηγηθεί η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου 50 εκατ. ευρώ στην Shell (και 57 εκατ. στην BP) για καρτέλ στα καύσιμα.
Η Shell απειλεί να ….. παρουσιάσει τις ανησυχίες για το αρνητικό κλίμα στους επενδυτές της Ελλάδας και στις εταιρείες που…. ιστορικά συνδέονται με εσωτερικά και εξωτερικά κεφάλαια…( sic !)
Προσέξτε ποιοι θα αναφερθούν στο γεγονός με «δεκάρικους» made in Shell (ακόμη και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο) και ….βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Δεν πειράζει κύριοι της Shell. Στο καλό! Όσο για τα 1.000 πρατήρια σας υπάρχει ενδιαφέρον από …Ρωσική εταιρεία. Για ρωτήστε τους !
ΥΓ. Φυσικά μέσα στις ..κινήσεις από τους Υπερατλαντιστές περιλαμβάνεται και το ΑLPHA… «Βατοπαιδίου». Αλλά γι` αυτό απαιτείται ξεχωριστό pos.
http://politis-gr.blogspot.com/2008/08/blog-post_31.html
ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;
Αν τα αναφερόμενα στο συνημμένο PickensPlan ισχύουν για την Αμερική θα ήθελα κάποιος επαΐων ή μη να με πείσει γιατί δεν θα ισχύει ή ίδια λογική και για τον τόπο μας.
Την προσέγγιση, για τη μη υλοποίηση κάποιου τέτοιου σχεδίου, λόγω υπαρχόντων συμφερόντων (πετρελαιάδες, χωροταξικό κλπ) επειδή είναι δεδομένη να αποκλειστεί από την επιχειρηματολογία μας.
http://www.pickensplan.com/?c=YAHOO-DISPLAY&a=TBP_Banners_ThePlan&k=300x250
ΣΓΣ
'I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around the banks will deprive the people of all property - until their children wake-up homeless on the continent their fathers conquered.'
Όσον όμως αφορά το Διαδίκτυο, με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει την εγγύηση του απορρήτου στις επικοινωνίες.
Πιο συγκεκριμένα, η οδηγία 2002/58/ΕΚ αναφέρει τα εξής: “ Η οδηγία υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οφείλουν, ειδικότερα, να απαγορεύουν σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός των χρηστών την ακρόαση, την υποκλοπή, την αποθήκευση των επικοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων χρηστών. Ο συνδρομητής ή ο χρήστης που αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των δικών του δεδομένων. Του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης.” Στην κάτωθι ιστοθέση θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας αυτής, καθώς και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος:
http://europa.eu/legislation_summaries/information_society
Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον κάτωθι ιστότοπο της Επιτροπής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας:
http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_el.htm