Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008
Η δύναμις του κόμματος των χιλιετηρίδων
Ο δε τίτλος σ' αυτό το θέμα " Όλοι σούζα στις αγιορείτικες απαιτήσεις" σπάει κόκαλα και μας παραπέμπει σ' άλλες εποχές.
Συνηθίζω να λέω ότι είναι μεγάλη η δύναμις του κόμματος της εκκλησίας και των χιλιετηρίδων.
ΣΓΣ
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008
Τραπεζική διείδυση MARFIN
ΣΓΣ
ΜΡΒ: Ολοκλήρωση της εξαγοράς στη Ρωσία
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008 07:00
314 λέξεις, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
URL: http://beta.naftemporiki.gr/
Τα 478 καταστήματα έφθασε το δίκτυο του Ομίλου της Μarfin Popular Bank μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ρωσικής Rosprombank. H ΜPB έλαβε χθες τις σχετικές εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές της Ρωσίας και της Κύπρου και απέκτησε και επισήμως το 50,04% της CJSC RPB Holding, μητρικής της τράπεζας.
Tο τίμημα για την τράπεζα που έχει δίκτυο 32 καταστημάτων ανήλθε στα 83 εκατ. ευρώ. Η Rosprombank ιδρύθηκε το 1997 και έχει δυναμική παρουσία στη χώρα μέσω δικτύου καταστημάτων και σημείων πώλησης που καλύπτουν τις μεγάλες πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας για το 2007, το καθαρό κέρδος ανήλθε σε 6,3 εκατ. ευρώ. Το συμφέρον των μετόχων ανερχόταν σε 53,7 εκατ. ευρώ, το σύνολο του ενεργητικού σε 297,5 εκατ. ευρώ, το σύνολο των χορηγήσεων σε 157,9 εκατ. ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων σε 177,6 εκατ. ευρώ.
Η Rosrpombank διαθέτει ομάδα Προσωπικού, Διεύθυνσης και Διοίκησης που έχει σε γνώση της ρωσικής αγοράς, ενώ ο Ομιλος MPB θα συνεισφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και λειτουργικές υπηρεσίες, ενισχύοντας και συμπληρώνοντας την αξιολόγηση και αξιοποίηση των στρατηγικών ευκαιριών στη ρωσική αγορά.
Η Rosprombank είναι επικεντρωμένη στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, ενώ θα προωθήσει και τη λιανική τραπεζική μέσω του γρήγορα αναπτυσσόμενου δικτύου καταστημάτων της.
Δίκτυο 478 καταστημάτων
Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας και της προσφοράς τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από την MPB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα του Ομίλου.
Με την προσθήκη της Rosprombank στον Ομιλο MPB, ο Όμιλος θα αριθμεί διεθνές δίκτυο 478 καταστημάτων στην Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Εσθονία και Αυστραλία.
Για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Rosprombank εκπονήθηκε due diligence από το διεθνή λογιστικό οίκο PricewaterhouseCoopers και διεξήχθη νομικός έλεγχος από το διεθνή νομικό οίκο Chadbourne and Parke.
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008
Ζουμερό & ενδιαφέρον σχόλιο και με πολλές προεκτάσεις
20080831 Έχει πολλές κινήσεις ακόμα η ..παρτίδα!
Για μια ακόμη φορά η υπουργός εξωτερικών κα. Μπακογιάννη επιχείρησε να …ναρκοθετήσει το άριστο κλίμα που επικρατεί μεταξύ Ελλάδας –Ρωσίας.
Μετά την παντελώς άστοχη , παλαιότερα ,τοποθέτηση της στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας ,κάτι που έκανε το Μαξίμου να τρέχει να εξηγήσει τα …..ανεξήγητα, προέβη την εβδομάδα που μας πέρασε σε νέες … «προσωπικές και επενδυτικές ναρκοθετήσεις», γεγονός που έκανε τον Ρώσο πρέσβη στην χώρα μας κ. Α. Βντόβιν να αναρωτηθεί δημόσια : «αν με την ίδια σπουδή το ΥΠΕΞ έσπευσε να καταδικάσει και τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κόσσοβο».
Εντύπωση προκάλεσε και το πλήρως νοημάτων ερώτημα του: «γιατί τρίτες χώρες προσπαθούν να δίνουν εντολές», στις άλλες χώρες.
«Νομίζω ότι κανείς δεν πράττει εναντίον των συμφερόντων του», τόνισε χαρακτηριστικά με νόημα ο Ρώσος διπλωμάτης.
Το ευτύχημα για την χώρα μας είναι ότι τις αποφάσεις σε ότι αφορά την εξωτερική μας πολιτική, τις παίρνει καθαρά ο πρωθυπουργός .
Είναι γεγονός ότι τα διαδραματιζόμενα στον Καύκασο ως ντόμινο «έσπρωξαν» τον κ. Καραμανλή να κάνει την κίνηση του στο γεωπολιτικό παιχνίδι.
Ανταπάντησε άμεσα τοποθετούμενος στο διεθνές timing στέλνοντας για επικύρωση στην Ελληνική Βουλή τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream .
Στα διεθνή ΜΜΕ επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία.
Με μια άλλη ενέργεια έγινε αναγγελία εορτασμού της επετείου των 180 ετών από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος και Ρωσίας!
Η εκδήλωση αυτή μάλιστα λαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα από το γεγονός ότι έχουν προσκληθεί να είναι παρόντες ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.
Στο διεθνές timing έχει και αυτή το ιδιαίτερο νόημα της ,καθώς η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες την 1η Σεπτεμβρίου…… όπου καλούνται οι ηγέτες των 27 χωρών για να λάβουν …μέτρα εναντίον της Ρωσίας για τα τελευταία πολεμικά γεγονότα στον Καύκασο.
Ανάλογο μήνυμα που θα περιμένει και αυτό το κατάλληλο διεθνές timing , θα είναι και οι οριστικές υπογραφές για την αγορά των αρμάτων BMP-3M.
Παρότι η Ρωσία ανακοίνωσε ότι παγώνει οποιαδήποτε στρατιωτική συμφωνία με χώρες του ΝΑΤΟ, η συμφωνία για τα BMP-3M προχωρά κανονικά .
Τις επόμενες δε ημέρες θα βρίσκεται στην χώρα μας και ρωσική επιτροπή αρμόδια για την εξέλιξη της διακρατικής συμφωνίας.
Θα είναι μία ακόμη επιβεβαίωση της άποψης κατά την οποία ο κ. Καραμανλής απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις ΗΠΑ κοιτάζοντας προς τη Μόσχα και την «παλαιά Ευρωπαϊκή Ένωση».
Δεν είναι τυχαίο ότι στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ο πρωθυπουργός έχει επισκεφτεί δύο φορές τις ΗΠΑ και τρεις φορές την Ρωσία.(συν τέσσερις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Β. Πούτιν, δύο φορές στην Αθήνα, μία στη Χαλκιδική και μία στην Κωνσταντινούπολη).
Η «εγκάρδια συνεννόηση» του κ. Καραμανλή με το Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί και τα λόγια του τελευταίου ότι «θα εκμεταλλευτούμε ως ΕΕ, την εξωτερική πολιτική του κ. Καραμανλή», αλλά και οι συχνές επικοινωνίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ έχουν προκαλέσει αίσθηση και έντονη ανησυχία στην Ουάσιγκτον.
Και φυσικά ….αντιδράσεις από την πλευρά τους.! Μετά την απουσία φέτος αμερικανικού περιπτέρου στη ΔΕΘ (εδώ) που σηματοδοτεί την απειλή άρσης του αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, είναι πολύ πιθανό ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η αποχώρηση της Shell από την ελληνική αγορά.
Βλέπετε τα χτυπήματα είναι συνεχή και από τις δύο πλευρές. Είχε προηγηθεί η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου 50 εκατ. ευρώ στην Shell (και 57 εκατ. στην BP) για καρτέλ στα καύσιμα.
Η Shell απειλεί να ….. παρουσιάσει τις ανησυχίες για το αρνητικό κλίμα στους επενδυτές της Ελλάδας και στις εταιρείες που…. ιστορικά συνδέονται με εσωτερικά και εξωτερικά κεφάλαια…( sic !)
Προσέξτε ποιοι θα αναφερθούν στο γεγονός με «δεκάρικους» made in Shell (ακόμη και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο) και ….βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Δεν πειράζει κύριοι της Shell. Στο καλό! Όσο για τα 1.000 πρατήρια σας υπάρχει ενδιαφέρον από …Ρωσική εταιρεία. Για ρωτήστε τους !
ΥΓ. Φυσικά μέσα στις ..κινήσεις από τους Υπερατλαντιστές περιλαμβάνεται και το ΑLPHA… «Βατοπαιδίου». Αλλά γι` αυτό απαιτείται ξεχωριστό pos.
http://politis-gr.blogspot.com/2008/08/blog-post_31.html
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008
Περίσσια Ευαισθησία της ΕΕ
ΣΓΣ
Πώς προέκυψε η συνισταμένη της Ε.Ε. για τη Ρωσία
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008 07:00
338 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://beta.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1557806
Στην εφαρμογή της συμφωνίας των «έξι σημείων» της 12ης Αυγούστου από τη Ρωσία εστίασαν την προσοχή τους, στη χθεσινή έκτακτη σύνοδο κορυφής, οι «27», αναζητώντας μια κοινή θέση.
Η έκφραση της «βαθύτατης ανησυχίας» της Ε.Ε. για τη σύρραξη και τις βιαιότητες στον Καύκασο και τη «δυσανάλογη» αντίδραση της Ρωσίας, όπως αυτή αποτυπωνόταν στο σχέδιο συμπερασμάτων της γαλλικής προεδρίας, δεν ικανοποιούσε το στρατόπεδο των «σκληρών» (Βρετανία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, χώρες της Βαλτικής).
Ειδικότερα, στο σχέδιο απόφασης, η Ε.Ε. καταδίκαζε τη μονομερή απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας, χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη» και καλούσε τα κράτη-μέλη να μην προβούν σε αναγνωρίσεις.
Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόνιζε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να στηρίξει τις προσπάθειες για εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στη Γεωργία, με την ενίσχυση από πλευράς Ε.Ε. της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στη Ν. Οσετία.
Μολονότι, το ενδεχόμενο υιοθέτησης κυρώσεων δεν υπήρχε στην ατζέντα, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ υπήρξε σαφέστατη ως προς την ανάγκη διατήρησης του διαλόγου με τη Ρωσία.
Οι προτάσεις τόσο της γαλλικής όσο και της ιταλικής πολιτικής ηγεσίας για μια ευρωπαϊκή αποστολή στη Ρωσία και τη Γεωργία, με στόχο την επίτευξη της εφαρμογής του σχεδίου των «έξι» σημείων, αποτέλεσαν την απαρχή ενός «σχεδίου εξόδου από την κρίση», που κατέληξε στο χθεσινό συμβιβασμό.
Είχαν προηγηθεί οι χθεσινές δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού Βλ. Πούτιν για τις «ενεργειακές ανάγκες της Ασίας και την επιλογή που έχει η Μόσχα να στραφεί σε αυτή την αγορά», καθώς κι εκείνες του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ, ο οποίος έκανε λόγο για «νέα κριτήρια» με βάση τα οποία η Μόσχα θα υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα, ενώ ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο στις αποστολές όπλων στη Γεωργία.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπράιζα είπε ότι η επίθεση της Γεωργίας- η οποία παραδέχθηκε χθες ότι χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς-στη Ν. Οσετία δεν ήταν «καθόλου συνετή» και ότι η Ουάσιγκτον την είχε προειδοποιήσει να μην την κάνει, ενώ Γεωργιανός αξιωματούχος που ήταν παρών στη σύνοδο είπε ότι επρόκειτο για «επιλογή» της χώρας του, προκειμένου να αντισταθεί στη «ρωσική επίθεση».
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;
Αν τα αναφερόμενα στο συνημμένο PickensPlan ισχύουν για την Αμερική θα ήθελα κάποιος επαΐων ή μη να με πείσει γιατί δεν θα ισχύει ή ίδια λογική και για τον τόπο μας.
Την προσέγγιση, για τη μη υλοποίηση κάποιου τέτοιου σχεδίου, λόγω υπαρχόντων συμφερόντων (πετρελαιάδες, χωροταξικό κλπ) επειδή είναι δεδομένη να αποκλειστεί από την επιχειρηματολογία μας.
http://www.pickensplan.com/?c=YAHOO-DISPLAY&a=TBP_Banners_ThePlan&k=300x250
ΣΓΣ